Grijze Belgische zomernamiddagWij verwachtten een trouwe vriendin wilden haar 'n beetje feestelijk ontvangen,nee geen feest maar 'n soort klein Bourgondische tafel u kent dat wel.Als toetje een lekker ijsje,dat je dan zelf mag aanvullen met karamelsauce ,of gemengd fruit of muizenkorreltjes en ijskoekjes enz. We waren voorbereid De zaterdagnamiddag ging dat alles eens naar de maan helpen !Natuurlijk ging de telefoon 'n handje helpen;ze kon niet komen was zwaar verkouden en wilde dit niet doorgeven.Wel dan proeven we zelf eens aan die nieuwe verpakking van het ijsboerke zeiden we eensgezind en haalde de doos uit de ijsschuif.Maar hoe ging dat deksel eraf????Geen denken aan,het zat erop gevrozen,geen begin,geen einde,geen aanwijzing ,niets en toch moest het open,wat was dat nu voor 'n systeem?We begonnen systematisch met een gewoon mes,er lag duidelijk een band rond het deksel,dus die band moest verwoest!'n gewoon mes lachte ons uit,dan de trektang,die lachte nog harder,de crème van binnen wou er ook uit maar zo simpel ging dat dus niet, nadat de ganse tafelschuifinhoud aan de beurt was gekomen om te helpen kwam mijn man met de sint jozefszaag voor de pinnen,die maakte héél veel van haar oren maar daar bleef het bij.Mijn goesting voor die inhoud was over,geef mij maar Carte d'or die maakt vee lminder chichi,is heel lekker en open als men wil.Uiteindelijk is het dak eraf gekomen en hebben we er met een soeplepel van geproefd,niet slecht nee dat niet maar ik blijf bij mijn eerste gedacht zulke dessertjes mogen niet zo omslachtig zijn bij het openen!!!
Reacties op bericht (0)
Gastenboek
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek