Inhoud blog
  • 8 podcasts : betekenis van elke vers van het onze vader
  • innerlijke vrijheid Jaques Philippe
  • Waarom moeten mensen lijden Herwig Arts Jezuïet
  • beschikbare podcasts HUWELIJK , / THEMA'S UIT HET LEVEN / BIJBEL
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    GOD KENNEN DOOR JEZUS WOORDEN :
    volg onze podcasts OP: https://www.agapelifebelgium.be/nl/podcast1.html
    300 podcasts die steeds vernieuwen!
    18-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pinksteren :Hoe kan men leven in de H. Geest

    Wat betekent Pinksteren vandaag nog ?

    Het pinksterfeest herinnert ons eraan  om niet in de geest van de wereld te leven, maar in de Geest die van God komt

    Daarom gaan we het even hebben over de volgende vragen;

     

    Welke zijn de symbolen van de heilige geest

    Wie is die Heilige Geest en waarom zond God de H.Geest?

    Waarom hebben we de Heilige Geest nodig en hoe kunnen we leven  in de kracht  van de H.Geest

    Wat betekent het om vervuld te zijn van de H.Geest.

    Wat verlangt Jezus van ons en welke zijn onze struikelblokken?

     

    Water, bron dorst pleitbezorger zijn symbolen die allemaal verwijzen naar de heilige geest.

    We lezen een paar verzen voor uit de bijbel. We houden ons hier enkel aan woorden van  Jezus die verwijzen naar zijn belofte van de Heilige Geest.

    Jezus zegt:

     [15] Als je mij liefhebt, houd je dan aan mijn geboden. [16] Dan zal ik de Vader vragen jullie een andere pleitbezorger te geven, die altijd bij je zal zijn: [17] de Geest van de waarheid. De wereld kan hem niet ontvangen, want ze ziet hem niet en kent hem niet. Jullie kennen hem wel, want hij woont in jullie en zal in jullie blijven.

     wanneer een man dorstig is , laat hem dan tot Mij komen en drinken [38] “Rivieren van levend water zullen stromen uit het hart van wie in mij gelooft,”

     

    Iedereen die van het levend water drinkt zal in eeuwigheid  geen dorst meer krijgen

    het water dat Ik hem geef  , zal in hem een waterbron worden, opborrelend tot overvloedig en  eeuwig leven .

     

    Wie is de Heilige Geest ?

     

    Jezus heeft maar 3 jaar actief geweest tussen de mensen.

    Wat kunnen wij verwezenlijken op 3 jaar tijd. Haast niets, zelfs al zijn we zeer getalenteerd.

    Maar wat is het voor Jezus. Het is een wonder op zich dat nu nog altijd, duizenden jaren na Jezus geboorte, over Hem gesproken wordt door miljoenen en miljoenen mensen. Dat is een  wonder dat alleen kan gebeuren door de kracht van de Heilige geest

    De H.Geest is God , Hij is God – met alle mogelijkheden van God , Hij is de derde persoon van de Drie-eenheid gelijk aan  God de Vader en God de Zoon.

    Er is slechts 1 GOD  maar  Hij manifesteert  zich in een 3 eenheid .

    De drie éénheid  verklaren is onmogelijk .Om een volledige verklaring zullen we moeten wachten tot we in de eeuwigheid zijn met onze Heer Jezus Christus

     

    Dat de leer van Jezus zo verspreid zou worden  hadden de mensen van toen waarschijnlijk niet verwacht en toch is het gebeurd.

    Het is gebeurd omdat God dat zo wou en omdat de apostelen van toen en alle apostelen later in de kracht leefden van de Heilig Geest.

    Als christen  behoren wij allen bij Jezus Christus en ontvangen wij, zoals de apostelen, de kracht van de heilige geest.

    We laten dus dikwijls vele kansen liggen, we spartelen maar verder op onze eigen kracht en vergeten om aan God de kracht te vragen van de Heilige Geest die Jezus ons gebracht heeft.

     

    Waarom zond God de H.Geest?

    De H.Geest kwam om Jezus Christus te verheerlijken en de gelovigen te leiden doorheen de waarheid. De waarheid is iets als een rots, iets waar ge u aan kunt vasthouden , iets dat nooit verandert.

    Jezus zei tot zijn Vader Uw woord is waarheid, daarom is Gods waarheid  voor ons christenen de enige waarheid. Gods waarheid  verandert nooit, dus op zijn waarheid kunnen we bouwen.

    Die waarheid kunnen we lezen in de evangelies, De woorden van Jezus zijn daarin opgeschreven  onder de kracht van de heilige Geest.

    Jezus had dit tijdens het laatste avondmaal aan zijn leerlingen beloofd: Hij zei:  de H.Geest die Mijn Vader  zal zenden in Mijn Naam zal u alles leren en zal u doen herinneren  al wat Ik u geleerd en gezegd heb,tot daar Jezus woorden.

    Daarom kunnen we erop vertrouwen dat wat neergeschreven waarheid is ook al is het jaren later opgeschreven. 

     

    Waarom hebben we de Heilige Geest nodig

    We hebben Hem  nodig om een leven van volheid te ervaren

    Al de volgelingen van Jezus waren vol van de H.Geest , zij ontvingen een goddelijke , supernatuurlijke kracht dat hen veranderde van bange mensen tot vurige getuigen voor Christus. Zij werden gebruikt door God om de wereld geschiedenis te veranderen .

    Deze zelfde  alomvattende en alomtegenwoordige kracht van de H.Geest , is ook nu nog beschikbaar voor ons om  een leven  mogelijk te maken dat heilig en vruchtbaar is voor Jezus Christus.

    Spijtig genoeg zijn er vele mensen die niet weten wie de H.Geest is, of niet weten hoe Zijn kracht te bekomen .Zij gaan consequent door het leven ,zonder het bewustzijn  van een overvloedig en vruchtbaar leven dat Christus beloofd heeft aan allen die in Hem geloven .

    Maar het pinksterfeest herhaalt ons weer dat de kracht van de verrezen , levende, liefdevolle en inwerkende Christus bekend gemaakt wordt door de H.Geest  en dat Zijn kracht steeds beschikbaar is, ook vandaag voor ons.

     

    Hoe kunnen we leven  in de kracht  van de H.Geest?

    De H.Geest kwam om  ons de kracht te geven om  overvloedig te leven , geen materiele overvloed, maar een geestelijke overvloed.

    In de brief aan de Galaten  schrijft Paulus :

    Wanneer de H.Geest ons leven controleert zal Hij  vruchten brengen in ons en kunnen we leven in liefde , vreugde, vrede, goedheid ,vriendelijkheid, betrouwbaarheid , geloofwaardigheid , zelfbeheersing en geduld

    Wanneer ik dus ongeduldig ben en boos omdat mijn man niet onmiddellijk doet wat ik graag heb dan leef ik niet in de vruchten van de Geest. Ik moet mezelf dan bijsturen en vragen aan God om de beloofde kracht van de h. Geest .  Zo kan ik vragen om geduld te hebben in relatie met mijn echtgenoot en vriendelijkheid. Want dat wil God van ons. Hij wil dat we de andere beminnen zoals onszelf. Dat is moeilijk, we vinden onszelf soms te  belangrijk, we willen meetellen en daarom handelen we soms niet correct , maar ik kan dus  vragen aan de heilige geest om kracht om beter te luisteren en geduldiger te zijn, vriendelijker en meer zelfcontrole te hebben.

    Door de kracht van de heilige Geest ben ik  bijvoorbeeld beter in staat  mensen graag te zien, mijn man beter te beminnen en  periodes van misverstand met hem  korter te maken.

    Zo  heb ik leven in overvloed, dankzij Jezus ,dankzij de kracht van de heilige geest.  De kracht die ons al gegeven is bij het doopsel.  Spijtig genoeg weigeren  vele volwassen mensen die kracht, door te beslissen dat God niet meer meetelt in hun leven. Maar we kunnen vrij beslissen , we zijn vrije mensen, zo heeft God het ook gewild.

     

    Wat betekent het om vervuld te zijn van de H.Geest

     

    Vervuld en vol  zijn van de H.Geest betekent vol  zijn Jezus Christus. Het vraagt dus geloven in Jezus Christus.

     

    Wat verlangt Jezus van ons?

    Bij de dood van Jezus zond God de H.Geest  om Christus te verheerlijken en om ons mensen niet alleen te laten.

    Indien we in een dagdagelijkse verbondenheid met Jezus leven , mogen  we ook leven in de dagdagelijkse kracht van zijn heilige geest. Dat verlangt Jezus van ons. De heilige Geest doet ons dan  wandelen  in het licht omdat Jezus  het licht is.

    De woorden  ‘vol zijn van de heilige Geest’ , betekenen zeker niet dat ik als een robot leef , maar wel dat ik mij verlaat op  Jezus – zodanig dat de Heer Jezus Christus , die in mij woont ,in en door mij,  mijn leven leidt , de leiding kan nemen. Het is mijn taak om hard te werken en verantwoordelijkheden te nemen steunend op Gods goedheid en waarheid  En Jezus beloofde daarvoor de Heilige Geest. Ik kan dus genieten van de kracht van de heilige Geest om deze kwaliteit van leven voor mij te realiseren.

      

    Waarheid en vrijheid zijn voor ons allen zeer belangrijke gegevens . Voor God is dat ook.

    God geeft ons vrijheid. Vrijheid om te leven naar zijn waarheid . Vrijheid om bewust te kiezen om Christus te betrekken in ons leven

    Met ander woorden , het is onze beslissing om aan God te vragen  hoe we  de dingen hier op aarde moeten doen volgens Zijn wil.

    God  is liefde en wil dus Zijn  liefde door ons kenbaar maken aan anderen. De kracht om dit te kunnen realiseren krijgen we van de Heilige Geest. We kunnen dan dingen aan die we anders onmogelijk aankunnen.

    Gods antwoordt altijd, maar wij moeten Jezus toelaten, wij moeten de controle van ons leven uit handen geven en in Zijn handen leggen, zo starten we een leven in de kracht van Zijn heilige Geest.

    In één van zijn brieven aan de Efeziërs zegt Paulus, laat u niet bedwelmen door de wijn , maar door de H.Geest..

     

    Hoe ervaren we dat nu in de praktijk van ons dagelijks leven.

     Leven in Gods Heilige Geest betekent bijvoorbeeld ;

    -dat we de klaarheid en kracht ontvangen om in ontmoetingen de juiste woorden te gebruiken of de kracht om de juiste dingen neer te schrijven of  eerlijke beslissingen te nemen voor mezelf of voor anderen

    -Leven in Gods Heilige Geest betekent: dat de H geest ons kracht geeft om onze talenten ten volle te kunnen gebruiken , zonder angsten en naar Gods wil.

    Maar, hier maken we onszelf soms wat wijs, we dromen bijvoorbeeld door middel van ons talent  een groot zakencijfer te realiseren, een succesvolle carriere, maar misschien wil God onze carriere wel veel eenvoudiger, misschien in een klein bedrijfje dat eenvoudig , eerlijk en goed werkt levert en waar we net financieel van kunnen rond komen.

    Deze opdracht ‘ onze talenten inzetten’ is niet gemakkelijk en we moeten vragen aan God om ons  duidelijk te maken wat we moeten doen. 

    We zullen een antwoord krijgen , niet door stil te blijven zitten en te wachten , maar door ons 100 % in te zetten in alle eerlijkheid en te bidden om zijn kracht.

    Zo zal de geest ons de waarheid doen zien om zo te  leven in de waarheid. Ik ben de weg, de waarheid en het leven zegt Jezus ons.

     

    Ik hoorde op televisie praten over een echtpaar dat zijn 2 kinderen verloren had. één dochter in een verkeersaccident en de zoon  had op 33 jarige leeftijd zelf een einde gemaakt aan zijn leven.

    De ouders zijn daardoor kapot en ieder zit met zijn pijn en intens verdriet. Er is onmacht en angst om het grote verdriet te vertellen aan elkaar.

    Leven in de kracht van de heilige geest betekent nu leven  in het geloof dat Jezus met ons meelijdt, mee afziet.

    Wij kunnen ons  tot Hem richten:

    Jezus het is teveel , ik leg mijn gans leven in uw handen, ik heb teveel tranen, teveel verdriet en teveel angst. Wat jij wil zal ik doen, geef me de kracht van uw Heilige Geest. Het is ook belangrijk dat anderen bidden voor mensen in diepe pijn, zij hebben soms geen kracht meer.

    Denkt u dat God dit gebed weigert te  beantwoorden. Onmogelijk, er zal een weg zijn , een nieuwe weg, Maar we moeten wel bereid zijn te doen wat God van ons verlangt en op het moment dat hij het verlangt. Soms ervaren we nog langer pijn en hebben we nog altijd tranen, maar ons geloof en vertrouwen zal maken dat er een dag komt dat we zeggen , ik heb mijn leven anders kunnen bekijken dankzij Jezus en de kracht van de Heilige Geest, Ik kan terug een beetje genieten van mensen en dingen ,van Gods natuur, dankzij Zijn kracht. Jezus was bij mij, en ik ontving door hem de kracht van de Heilige Geest. De Heilige Geest maakt dat we onze  moeilijkheden in ons leven aankunnen en dat we een weg zullen vinden om blij  te kunnen zijn niettegenstaande onze  moeilijkheden nog aanwezig zijn .

    Onze  energie komt van God. Daarenboven  weten we dat we in de waarheid leven, wanneer we ons tot God richten en Zijn wil doen. We krijgen kennis van  een waarheid die leidt naar het eeuwig leven in de nabijheid van God.

      

    -Wat zijn onze struikelblokken om te leven in de kracht van de Heilige Geest?

     We  twijfelen en hebben  gebrek aan geloof. We hebben te klein vertrouwen.

    We hebben de verwondering van de schepping verloren en we relativeren onszelf, ons leven en het leven op aarde zo sterk ,we zeggen: na de dood is ons einde het stof van de aarde. We kunnen en willen niet geloven dat er nog een toekomst is na de dood.

    We  laten ons leiden door het wereldlijk denken, we zijn  op zoek naar de echte waarheid , maar willen echter in praktijk de waarheid zelf bepalen.

    Wij  streven  het goede na, we  hopen  op Gods genade maar blijven zelfzuchtig beslissen

     We  zoeken  naar geluk maar blijven daarbij  ego-centraal denken in plaats van Christus centraal te plaatsen in ons  leven.

    We geraken  gefrustreerd en verontrust in de zin van ons leven ,we laten ons drijven op gevoelens,  we hebben geen  ‘totaal vertrouwen’ in God

    We vrezen controle te verliezen ,we vrezen  dat God  het onmogelijke zal vragen, we vrezen  dat Hij onze plannen zo zal  wijzigen dat alle vreugde uit ons leven  weg is .

    We vrezen dat we voor God dingen moeten doen volledig buiten onze talenten en interesse.

     

    God is  een liefdevolle Vader , Hij is ons vertrouwen meer dan waardig , Jezus  zegt :

    Indien wij mensen ,die fouten maken, iets goeds willen geven aan onze kinderen

    hoeveel meer zal Onze Vader in de hemel goede gaven  geven  aan diegenen die het Hem vragen !

     

    Wanneer we ons leven aan Christus geven geeft God geeft meer terug dan wat  we zelf  kunnen realiseren

      

    Beste mensen, we hopen dat u iets meer inzicht hebt wie de Heilige Geest is.

    God heeft ons intens lief , we zijn voor hem uniek, Hij staat op ons te wachten met open armen.

    We wensen u alvast vanaf nu ,voor deze dag en voor alle verdere dagen van uw leven, een toekomst in de kracht van de Heilige Geest, een ervaren van volheid van leven , een ervaren van overvloed, een leven in waarheid met diep geloof voor het eeuwig leven dat vandaag reeds begint.

    18-05-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matteus 28 v 16-20 zending van de apostelen

    Matheus 28 vers 16 tot 20 zending van de apostelen

     

    Welkom

     

    In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

     

    Door nu even tijd te maken voor deze morgenwijding willen we onszelf loslaten van de dagelijkse zorgen en ons voor God openstellen.

    We lezen vandaag het evangelie van Matheus hoofdstuk 28 vers 16 tot 20.

    Na de verrijzenis, verscheen Jezus aan de vrouwen om hen uit te nodigen met allen naar de berg Galilea te komen het gaat over de zending van de apostelen.

     

    Laat ons bidden als inleiding op deze morgenwijding:

    Heer, we willen vanmorgen tot U komen en uw woorden lezen in het evangelie van Matheus, help me te begrijpen wat geschreven staat. Ik wil begrijpen, maar ik wil ook dat U mijn hart raakt, slechts dan kan ik ervan leven vandaag tot uw glorie.

    Ik dank u daarvoor.

     

    Uit het evangelie van matheus hoofdstuk 28  vers 16 tot 20

     

    16 De elf leerlingen gingen naar Galilea, naar de berg waar Jezus hen had onderricht,

    17 en toen ze hem zagen bewezen ze hem eer, al twijfelden enkelen nog.

    18 Jezus kwam op hen toe en zei: ‘Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde.

    19 Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest,

    20 en hun te leren dat ze zich moeten houden aan alles wat ik jullie opgedragen heb. En houd dit voor ogen: ik ben met jullie, alle dagen, tot aan de voltooiing van deze wereld.’

     

     De leerlingen aanbaden Jezus en tegelijk twijfelde ze.

    Soms denken we dat het gemakkelijker was voor de apostelen om te geloven. Zij hebben Jezus gekend.

    We hebben Jezus niet persoonlijk gezien, maar we hebben al zovele schitterende voorbeelden gezien van gelovige mensen. Pater Damiaan is er één van.

     

    Toch is twijfel iets wat ons nu nog overkomt. We willen geloven en ons best doen en tegelijk twijfelen we. Is Jezus bij ons en wat zou Jezus doen in deze situatie.

    Twijfel en angst is een zeer menselijk iets en het is zeer belangrijk dit te onderkennen om te weten hoe we in het leven staan.

    Hoe meer we onze gevoelens weten en kunnen delen met anderen hoe beter we zelf weten wat ons probleem is en hoe beter onze nabije geliefden ons kunnen begrijpen.

    Onze meest nabije geliefde is Jezus, we mogen Hem vertellen van ons willen en niet kunnen, van onze onmacht en pijn. We mogen Hem vragen om kracht.

    Begrijpen we wel wat een intens geschenk we hier hebben als christen.

    Jezus is onze meest nabij geliefde die we alles mogen vertellen en die ons vergiffenis schenkt.

    Maar wat vertelt Jezus hier in de evangelietekst:

    Mij is alle macht gegeven in de hemel en op aarde en Zie Ik ben met u tot aan de voleinding der wereld. Tot daar de vers.

    Hij maakt hier een belofte. We mogen op God ’s belofte vertrouwen, meer nog, een belofte wil zeggen dat we dit  mogen en  moeten  geloven. God is met ons, Hij laat ons niet alleen.

    Jezus sprak de leerlingen toe en gaf hun de opdracht in de wereld te gaan en het goede nieuws te prediken in alle landen en iedereen tot zijn volgelingen te maken. Ik ben met jullie, alle dagen, tot aan de voltooiing van deze wereld.’Hij zond hen de kracht van Zijn Heilige Geest.

    Jezus vatte op die manier samen dat Hij hen en vele anderen 3 jaar had  onderwezen, dat Hij zieken genas en zelfs uit de dood was verrezen, maar  dit was niet genoeg. Ga op weg zei Hij.

     

    De apostelen en ook wij, moeten geloven dat God altijd bij ons is en dat we aanspraak mogen maken op de kracht van de Heilige Geest en dat we dus geen angst moeten hebben .

    Door de kracht van de Geest  worden we aangemoedigd en gesterkt om effectief en vruchtbaar te zijn voor de getuigenis van onze Heer Jezus Christus.

    Jezus Christus gaf een belofte. ‘Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde.

    19 Ga dus op weg ik ben bij U.

     

    Alle volgelingen ontvingen een goddelijke, super natuurlijke kracht dat hen veranderde van bange mensen tot vurige getuigen voor Christus omdat ze in Hem geloofden. De apostelen en een handvol volgelingen hebben Rome veroverd omdat Zij de kracht van Zijn Geest ontvingen. Ze werden gebruikt door God om de wereldgeschiedenis te veranderen.

    Door ons geloof in Jezus is deze zelfde, alomvattende en alomtegenwoordige kracht, ook  beschikbaar voor ons om een leven mogelijk te maken dat heilig en vruchtbaar is, om zo te kunnen getuigen aan onze medemensen van ons geloof in Jezus Christus.

     

    We moeten niet  in de geest van de wereld  leven, maar in de Geest die van God komt.

    Door ons geloof in Christus, is Hij met ons, alle dagen en mogen we Hem vragen ons leven te leiden. Niet mijn wil, maar uw wil, dagdagelijks, voor elke activiteit. Niet onze ‘zelf gecreëerde’ kracht, ons verstand, onze vaardigheid,  goede persoon, of  passie. Het is  Christus zelf, levend in ons, die ons de nodige kracht geeft door Zijn H.Geest . Dit is veel meer dan we zelf kunnen creëren. We kunnen onze angsten en twijfels in Zijn handen leggen, zoals de apostelen deden .

     

    Tijdens het laatste avondmaal zei Jezus aan zijn leerlingen: de H.Geest die Mijn Vader zal zenden in Mijn Naam zal u alles leren en zal u doen herinneren al wat Ik u geleerd en gezegd heb.

    De leerlingen hebben alles opgeschreven, De H.Geest inspireerde deze heilige mannen om neer te schrijven wat belangrijk was. Het evangelie, God openbaart daarin zijn waarheid voor ons. De apostelen waren geïnspireerd door de H.Geest om de ware toedracht van het woord van God te begrijpen,  een continu groeiproces, geleid door de Heilige Geest.

     

    Laat ons  daarvoor bidden:

     

    God, Dank dat uw H.Geest zovele heilige mannen inspireerde om het evangelie te schrijven

    Niettegenstaande de geschiedenis zo veranderd is, is deze heilige schrift, ook na 2000 jaar, nog steeds zo inspirerend voor ons. De schrift is inspirerend voor de meest eenvoudige onder ons en voor de grootste intellectueel. Het is een wonder op zich. Wij danken u hiervoor.

    Heer, laat ook, zoekende mensen en niet gelovigen,  geraakt worden door uw genade.

    Geef hen een ontmoeting met gelovige mensen om u zo te leren kennen en uw leerlingen te worden.

     

    Wij bidden u heer verhoor ons gebed.

     

    God wij danken U voor de kracht van de verrezen, levende, liefdevolle en inwerkende Christus, die alle dagen in ons leeft zoals Hij beloofde.

    Door ons geloof in U weten we dat de kracht van de Heilige Geest voor ons beschikbaar is om op weg te gaan in Uw naam. Help ons want we gaan dikwijls verder op eigen kracht. We leven zo niet in relatie met u, daardoor vergeten we dat we alles in Uw handen mogen leggen .

    Help ons om niet af te dwalen naar een wereldlijk denken maar te leven  in de Geest die van u komt.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

     God, geef ons allen de kracht om over U te spreken, niettegenstaande we weten dat de meeste mensen rondom ons uw naam zelfs niet meer willen horen.

    God, Jezus, hemel, Zonde, schuld, vergiffenis, zijn woorden waar mensen in de westerse wereld het heel moeilijk mee hebben, ieder heeft zijn eigen waarheid, de echte waarheid wordt hierdoor niet meer herkend.

    God, Geef ons de kracht om te zaaien. Laat ons de juiste woorden gebruiken die mensen nodig hebben,laat ons spreken zoals U zou spreken. Laat ons leven in uw Heilige Geest. Gebruik ons om uw dromen waar te maken voor uw schepping.

    Geef ons de kracht om blijvend vriendelijk en blij te zijn niettegenstaande alle ontgoochelingen die we doormaken .

     

    Wij bidden u Heer , verhoor ons gebed.

     

    God we willen nu ook heel intens bidden voor de mensen die in de media werken. Zij schrijven en spreken ook zoals de apostelen.

    Zij staan soms onder enorme druk en worden erg beïnvloed door het wereldlijk denken. Wijzelf worden ook door dit wereldlijk denken zo sterk beïnvloed. We geloven dan de verkeerde dingen.

    Geef de mensen in de media nederigheid en zuiverheid van geest om de echte waarheid te dienen in televisie radio en schrijvende pers. 

    Geef gelovige mensen kansen in de media om zo moraal en ethiek terug meer in de aandacht te plaatsen. Raak jonge mensen die getalenteerd zijn door u en maak hen sterk. 

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Goede vrienden, we wensen u een vruchtbare dag, dat we in verbondenheid met Jezus, vandaag de juiste beslissingen nemen in de kracht van de Heilige Geest, om zo te doen wat God wil, te weten en te geloven dat Hij bij ons is, alle dagen, tot aan het einde der tijden.

    Laten we daarom bidden met het gebed dat Jezus ons geleerd heeft.

     

    Onze Vader.

     

    Onze Vader die in de hemel zijt, geheiligd zij Uw Naam.

    Uw Rijk kome, Uw Wil geschiede op aarde als in de hemel.

    Geef ons heden ons dagelijks brood

    en vergeef ons onze schulden,

    gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren.

    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade.
    Amen.

    In de naam van de Vader , de Zoon en de heilige Geest.

     

    Beste mensen het was prettig dat u bij ons was, we wensen u een aangename dag.

    17-05-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/12-10/12 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 14/11-20/11 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 18/11-24/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 16/04-22/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 18/12-24/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 05/12-11/12 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 24/11-30/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 29/03-04/04 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Startpagina !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!