Inhoud blog
  • 8 podcasts : betekenis van elke vers van het onze vader
  • innerlijke vrijheid Jaques Philippe
  • Waarom moeten mensen lijden Herwig Arts Jezuïet
  • beschikbare podcasts HUWELIJK , / THEMA'S UIT HET LEVEN / BIJBEL
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    GOD KENNEN DOOR JEZUS WOORDEN :
    volg onze podcasts OP: https://www.agapelifebelgium.be/nl/podcast1.html
    300 podcasts die steeds vernieuwen!
    31-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matteus 22, 37- 39 Liefde voor God

    Matheus 22 vers 37 tot 39 Liefde voor God

    35. Om Jezus op de proef te stellen vroeg een van de wetgeleerde: 36.‘Meester, wat is het grootste gebod in de wet?’ 37. Hij antwoordde: ‘Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand. 38. Dat is het grootste en eerste gebod. 39. Het tweede is daaraan gelijk: heb uw naaste lief als uzelf.40. Deze twee geboden zijn de grondslag van alles wat er in de Wet en de Profeten staat.’

     Vele mensen zijn opzoek naar geluk en vinden niet het geluk waar ze naar zoeken, of vinden slechts tijdelijk geluk of geluk met beperktheden. Hoe kan iemand echt geluk vinden?Moeilijk om een antwoord te vinden, zeker als dingen tegenslagen.

    Het echte geluk, voor ons christenen is gebaseerd op de liefde van God voor ons en vanuit dit geschenk kiezen wij voor hem. Maar voor velen onder ons lijkt ook dat nog theorie. Je kan dit alleen maar beamen als je het ervaren hebt. Want de wereld laat ons geloven dat enkel faam en fortuin telt, het doel van het leven is genieten en geld verdienen. Succes is nooit voldoende en vraagt altijd om meer succes.

    Dikwijls geeft dit alles geen antwoord op onze diepste noden. En die noden voelen we vooral wanneer het ons dus niet goed gaat. Op zulke momenten  kijken we even terug en maken een balans op. Was dat het doel van mijn leven? Het is  goed eens stil te durven staan bij de keuzes die we maken. Als men echt de vreugde ervaren heeft die van God komt dan weten we dat die vreugde een  innerlijke vreugde, een gevoel gedragen te zijn door God en dit is geen oppervlakkige emotionele vreugde. Het is een diepe rustgevende vreugde die het gevolg is van onze vrije keuze om God te beminnen.

    Iemand die God lief heeft ontvangt van God speciale zegeningen waardoor hij tot veel meer in staat is. We proberen dan te doen  wat God verlangt, ook al is het niet altijd gemakkelijk

    Wij drukken onze liefde voor God uit door onder andere Gods geboden  te volgen, gehoorzaam te zijn en Hem te dienen op een manier die Hem blij maakt. En als we het moeilijk hebben in ons eigen leven, dan krijgen we kracht om door onze verbondenheid met God toch te blijven kiezen om de  liefde van God door te geven. Wanneer we liefde hebben voor God blijft de vreugde in ons leven altijd aanwezig, zelfs in moeilijke tijden. Maar dit is geen oppervlakkige vreugde of een stralende vreugde. Het is een diepe tedere vreugde doorweven zelfs soms met pijn maar met het gevoel dat God aanwezig is. Diepe liefde voor God geeft ons het ware geluk. Het is een unieke ervaring. En hebt u deze ervaring niet of niet meer, dan moet u trachten goed te luisteren naar wat Jezus ons vandaag probeert te zeggen.

    37 ‘Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand’. 38. Dat is het grootste en eerste gebod. Deze vers verklaart het ware geluk in een notendop.

    Alle ander geboden die God ons nog gegeven heeft zijn verpakt in dit gebod. God beminnen is het allerbelangrijkste, het eerste. Alles begint bij het liefhebben van God. Door God gehoorzaam te zijn geeft Hij ons de kracht om te dienen in vreugde en we zullen de weg vinden.  Eerst God lief hebben en dan worden dingen duidelijker.  God lief hebben is een passie hebben voor God. Hebben wij die  passie ? God vraagt ons niet om het onmogelijke, hij vraagt ons gewoon hem alleen intens te beminnen.

    Enkele jaren geleden zei iemand me dat zijn liefde tot God groter is dan de liefde tot zijn partner. Ik was echt verbaasd en vond dat een tekort doen aan de partner, ik kon dat niet begrijpen.  Nu weet ik echter beter. Het is dankzij de liefde tot God in de eerste plaats dat we in staat zijn veel meer te betekenen voor onze partner, vooral in moeilijk momenten waar we botsen op ons verschillend zijn.

    Het is nodig na te denken over een aantal vragen: Hoe bemin ik God, wat is de kwaliteit van mijn liefde voor God? Komt God in mijn leven op de eerste plaats en voel ik het verband tussen mijn liefde tot God en mijn liefde tot mijn partner en mijn naaste ? Met andere woorden ben ik tot meer liefde in staat omdat ik God op de eerste plaats zet? Komt God in mijn leven op de eerste plaats en voel ik God zo aan als mijn energiebron waardoor ik tot meer in staat ben?

    Wij hebben geen oplossing, geen antwoord, geen commentaar. De keuze van u om u te richten tot God die liefde is, zal u een antwoord doen vinden op al uw vragen en zal u de ervaring geven van wat Jezus bedoelt met een leven in overvloed. ‘Meer’ dan tot wat wijzelf in staat zijn.

    We kunnen u alleen maar aanmoedigen om uw leven in Gods handen te leggen. Hem totaal te vertrouwen en te vragen om antwoorden. Luister naar antwoorden in de stilte van het gebed, in flitsgedachten, in wat sommige mensen zeggen, wat ge toevallig leest of wat er toevallig gebeurt. Vraag aan God om een antwoord en wees aandachtig en geduldig, focus niet op jezelf maar op anderen, bemin de mensen en dien anderen.

    We kijken nu even terug naar wat Jezus ons nog verder wil vertellen.: Gods geboden zijn voor ons goed.  Moest iedereen de 10 geboden als de gouden regel aannemen, dan zouden er heel veel problemen opgelost zijn in de wereld. Maar ook wij lopen soms weg, het komt ons niet uit, of we weten dat we falen, we weten dat we niet doen wat God van ons verlangt, dus we willen er allemaal niet zo over nadenken. We weten het beter maar niet, denken we dan. Zo houden we onszelf een beetje voor gek. Het is zoals angst voor kanker, we durven niet naar de controlearts, we willen het niet weten.

    Hetzelfde gebeurt met God, we hebben angst om God  toch nooit te bereiken en Hem nooit ten volle te begrijpen, dus is het maar beter er niks van te weten of er niet meer diep over na te denken. Zelfs priesters en zusters hebben daar last van, ze zijn in hun jonge jaren met veel enthousiasme gestart en door de vele ontgoochelingen verliezen ze hun intense liefde voor God. De geboden perfect volgen zijn moeilijk voor ons, we zijn maar mensen.

    Inderdaad, wanneer wij rekenen op onze eigen krachten, falen wij altijd.  Zonder Gods hulp lukt het ons nooit. Maar met zijn hulp komen we tot bij ons ware geluk al vraagt dat soms een ommekeer, ons bekeren, een keren naar God.

     Hoe weten we nu dat we echt van God houden? We denken wel dat we van hem houden, maar hoe weten we het echt? Onze gehoorzaamheid aan de 10 geboden is een eerste maatstaf voor onze liefde tot God. Gods geboden beschermen ons voor  een slaafse levensstijl die gebonden is aan regels.   Niet gelovigen denken dikwijls dat geloven onvrij maakt. Maar het is juist andersom, geloven maakt vrij. Wanneer we geloven durven we  springen omdat we vertrouwen op God, er gebeuren dingen die anders niet gebeuren.

     Wanneer we de geboden volgen in de kracht van Gods Geest dan zijn we bevrijd en vrij en doen we wat God blij maakt. We ontvangen daardoor volheid van leven. Dan zien mensen blije gelovigen. Maar dit is enkel te begrijpen en te ervaren als men verbonden leeft in  Gods liefde. God beschermt ons voor verkeerde handelingen. Zijn geboden openen voor ons al het goede dat hij voor ons gereed heeft gemaakt. Door het volgen van Gods geboden kunnen we ons leven op een rots bouwen, gevrijwaard van schuld als we eens wat minder goed presteren.

    Waarom hebben, we geboden nodig? Het antwoord is heel eenvoudig.  Kijken we naar ons handelen in ons eigen leven. We geven onze kinderen ook geboden, om hen te beschermen, om hen te brengen tot het ware geluk. God doet hetzelfde met ons. Door zijn geboden wil hij ons brengen tot het ware geluk. Elke regel die we hebben voor onze kinderen is voor hun goed omdat we van hen houden. Ook God geeft ons regels voor onze bevrijding en bescherming.  Gods wetten zijn perfect, zo kunnen we een overvloedig leven hebben zegt Jezus ons.

    Laat ons vandaag starten om onze liefde tot God te hernieuwen. God staat te wachten om ons te overladen met zijn liefde maar we krijgen enkel contact als ons hart zuiver is, wanneer we ons lichaam en geest, ons denken en handelen in harmonie brengen voor Hem onze God en Schepper. Zo kunnen we Hem eer brengen. Zo kunnen we Hem graag zien en zal er iets veranderen in ons leven. 

    Laten wij bidden:

    God, geef ons meer liefde voor U, we verlangen naar passie voor u. Raak ons. We willen de weg van waarheid kiezen. Juist denken en handelen. We willen uw geboden volgen en met heel ons hart willen we trouw blijven aan U. U bent voor ons de eerste, de meest bijzondere. We willen hier op aarde handelen, doen en laten zoals U dat wil, en we vragen U ons daarbij te helpen.

    God, U weet dat we eigenlijk goed willen doen. Maar soms zijn we niet eerlijk tegen onszelf. We zeggen soms ‘wat is die persoon waar ik mee moet samenwerken toch moeilijk’, maar eigenlijk zijn we teveel gefocust op onszelf en daarom ervaren we de andere als te moeilijk. God, geef ons vanuit uw liefde de kracht om onszelf te overstijgen en de andere ook te overladen met onze vriendelijkheid. Beetje bij beetje.

    God, wij bidden u om eerlijk tegen U te zijn en niet te denken dat we U graag zien terwijl dat niet zo is.  Raak ons met uw liefdespassie voor ons, zodat we voelen dat U er bent.  Maak ons ook sterker in onze liefde voor onze partner.

     Wij bidden u heer verhoor ons gebed.

     

    31-07-2011 om 09:25 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/12-10/12 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 14/11-20/11 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 18/11-24/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 16/04-22/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 18/12-24/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 05/12-11/12 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 24/11-30/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 29/03-04/04 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Startpagina !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!