Inhoud blog
  • 8 podcasts : betekenis van elke vers van het onze vader
  • innerlijke vrijheid Jaques Philippe
  • Waarom moeten mensen lijden Herwig Arts Jezuïet
  • beschikbare podcasts HUWELIJK , / THEMA'S UIT HET LEVEN / BIJBEL
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    GOD KENNEN DOOR JEZUS WOORDEN :
    volg onze podcasts OP: https://www.agapelifebelgium.be/nl/podcast1.html
    300 podcasts die steeds vernieuwen!
    26-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marcus 1,12-15 eerste zondag van de vasten

    Marcus  hfdst 1,12-15 eerste zondag van de vasten

    van harte een warm welkom,

    We zijn blij om samen met u te luisteren naar Gods woord, in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest

    Wat verlangt Jezus van ons? Tijdens deze vastentijd is het een goed moment om daar stil bij te staan.

    Meteen daarna dreef de Geest hem de woestijn in. [13] Veertig dagen bleef hij in de woestijn, waar hij door Satan op de proef werd gesteld. Hij leefde er te midden van de wilde dieren, en engelen zorgden voor hem.  [14] Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde. [15] Dit was wat hij zei: ‘De tijd is aangebroken, het koninkrijk van God is nabij: kom tot inkeer en hecht geloof aan dit goede nieuws.’

    We staan hier even stil bij vers 15 waarin Jezus zegt het Rijk Gods is nabij, kom tot inkeer en hecht geloof aan dit goede nieuws.

    Wat verlangt Jezus van ons? Wat bedoelt Hij hier?

    Het goede nieuws, het koninkrijk van God is nabij!

    Het goede nieuws verwijst naar het grootse, naar de reddende boodschap voor ons mensen. Het koninkrijk Gods is nabij en verandert de wereld ten goede. Het gaat hier over een  boodschap met macht, met werkelijkheid, actie en daadkracht die voor ons verlossend is en ons verandert.

    Jezus verkondigt het Rijk Gods en roept ons op om naar zijn woorden te luisteren.

    Waarheid en gerechtigheid, vrede en vreugde in de Heilige Geest, daarin bestaat het koninkrijk van Christus. Zo kunnen we leren om het goede te doen tot het dicht bij het goddelijk handelen wordt.  Zo maken we God blij.

    Door Christus en in de Heilige Geest hebben we toegang tot het diepste wezen van God de Vader om zo op zoek te gaan om juist te leven in waarheid.

    In die blijde boodschap treedt de echte Heer van de wereld op, de levende God. 

    De God die dicht bij ons komt en in ons leeft als wij antwoord zijn op zijn liefde. Paulus zegt ons: ‘niet ik leef, maar Christus is het die leeft in mij’ (Gal. 2, 20). Jezus zegt ons dat God liefde is en ons intens lief heeft. Iedereen zonder uitzondering, maar er wordt een antwoord van ons gevraagd op dit geschenk.

    Ons geloof is een antwoord. Ons ja zeggen. God ik geloof dat jij liefde bent en klaar staat voor mij. Niet om mijn leven gemakkelijker te maken, maar om me kracht te geven, aan te kunnen wat in mijn leven gebeurt en om mijn leven naar de waarheid te richten.

    Geloven heeft te maken met kennen. Als wij onze vrienden echt kennen dan geloven we in hun vriendschap voor ons en dan geven we vriendschap terug. We vertrouwen hen, we geloven wat ze zeggen. We worden geen vriend met iemand die we niet kennen.

    We kunnen God kennen door te luisteren naar Jezus woorden. Ook de waarheid in ons handelen vinden we door te luisteren naar Jezus woorden.

    Jezus staat centraal in het rijk Gods, Jezus verkondigt God zelf als hij over Gods rijk spreekt. Hij spreekt ons over de levende God die in ons leeft.

    God is zo aanwezig op elk moment van ons bestaan. Jezus zegt ons: God bestaat. God is werkelijk God. God is altijd aanwezig in ons leven als we dat toelaten. Hij staat te wachten met zijn liefde en kracht, ook al zijn we niet perfect, misschien gingen we zelfs zwaar in de fout, Hij houdt van ons.

     

    Als mensen tot God spreken kijken ze dikwijls naar boven. Daardoor is het precies of God  is ver weg. Maar het kruis van Jezus stond op de grond. Het kruis is de weg tussen de mensen hier op de aarde en God die we hoog en machtig boven ons voelen. Christus brengt ons God .

    Daarom moeten we ons richten tot God door ons geloof in Jezus, door ons geloof in zijn woorden die we lezen in het evangelie. Het is een taak hier en nu voor iedereen die zich Christen wil noemen. “Kom tot inkeer en hecht geloof aan dit goede nieuws” vraagt Jezus ons. Het  doopsel wast niet het vuil van uw lichaam, het is een vraag aan God om een zuiver geweten.

    Wij moeten bidden om de weg naar God te vinden. We moeten er moeite voor doen, niet opgeven, op zoek gaan naar de juiste mensen, naar de juiste boeken. En dan weer niet opgeven maar blijvend verder zoeken. Internet is een ongelooflijke bron om uitleg te vinden voor teksten uit het evangelie en het vinden van de goede boeken.  God leren kennen vraagt een start, een ja zeggen en een blijvend ja zeggen. Smeek God om hulp om de weg te vinden. Door de kracht van de Heilige Geest is het antwoord voor ons beschikbaar.

    De waarheid is bij God en Jezus spreekt ons daarover. Gods rijk gaat over waarheid en gerechtigheid, vrede en vreugde door de kracht van de Heilige Geest, beschikbaar voor ons.

    De wereldse waarheid is ‘ieder zijn waarheid’, daar kunnen we dan moeilijk op bouwen want we hebben geen juist referentiepunt.

    Jezus laat ons door zijn woorden God kennen.  God  is het referentiepunt voor de waarheid in ons leven en waar we ons naar moeten richten.

    Maar Jezus laat ons vrij, tenvolle, het is aan ons om zijn woorden ernstig te nemen: kom tot inkeer en hecht geloof aan dit goede nieuws.

    Laat ons samen bidden tot onze God:

    God,

    Jezus spreekt ons over U als de levende God hier op aarde, uw aanwezigheid op elk moment van ons bestaan. Door ons handelen en onze manier van leven brengen we uw Rijk tot realiteit en dat willen wij, maar we kunnen dat niet zonder U.

    Geef ons de kracht om ons dagdagelijks tot U te richten, tot U te spreken, de ganse dag door een gevoel te hebben van met U verbonden te zijn.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

    Lieve God,

    Wanneer we ons beroemen om onze eigen daden, om onze eigen prestaties en gedane inspanningen dan vertrekken we niet vanuit U, maar vanuit onszelf en zo kunnen we uw rijk op aarde niet realiseren. Vergeef ons dat we zulke nood hebben aan bevestiging, aan erkenning en waardering.

    Laat ons weten en geloven dat U ons de erkenning en waardering geeft. Laat ons geloven dat die erkenning en waardering groot is, enorm groot, want voor u zijn we uniek.

    Laat uw erkenning en waardering voor ons voldoende zijn. Laat ons toe met u in relatie te leven een relatie die vertrekt vanuit U en niet vanuit de aandacht voor onszelf.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

    Lieve God,

    Wij bidden speciaal voor alle mensen die zich tekort gedaan voelen, mensen die zich mislukt voelen, niet waardig om graag gezien te worden. Mensen die door omstandigheden in grote moeilijkheden komen.

    Geef al deze mensen de kracht u te vinden en niet ophouden u te zoeken wanneer  ze terug ontgoochelingen mee maken.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

     

    26-02-2012 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Markus 10,17-18 God is de standaard voor goedheid.

    Markus 10,17-18 God is de standaard voor goedheid.

    Jezus was weer onderweg om mensen te onderrichten.

    [17] Toen hij zijn weg vervolgde, kwam er iemand naar hem toe die voor hem op zijn knieën viel en vroeg: ‘Goede meester, wat moet ik doen om deel te krijgen aan het eeuwige leven?’ [18] Jezus antwoordde: ‘Waarom noemt u mij goed? Niemand is goed, behalve God.

    We lezen met opzet niet verder.We gaan ook niet stilstaan bij de vraag over het eeuwig leven. We staan wel stil bij het eerste antwoord van Jezus.

    Goede meester zegt de jonge man. Waarom noemt u mij goed? antwoordt Jezus.

    Christus vraagt hem hier eigenlijk om rekenschap af te leggen van zijn woorden: Hij vraagt dus eigenlijk aan de man en aan ons : erken je Mij als Zoon van God? Alleen dan kun je mij terecht ‘goed’ noemen, want alleen God is goed.

    De jonge man viel op zijn knieën. Dat was een teken van de achting die hij voor Jezus voelt. Hoe staat het in ons leven?

    Erkennen wij Jezus ook als zoon van God en willen wij naar Hem luisteren?

    Gaan wij nog op de knieën voor Jezus?

    In dit evangelie horen we hoe Jezus tegen de jonge man zegt dat alleen God goed is

    Niemand is goed behalve God, staat in het evangelie. Hij vraagt dus aan de man : Kijk naar God en luister naar mijn woorden want ik spreek de woorden van God .

    Deelachtig worden aan Gods waarachtige goedheid is ons doel voor ons leven.
    We zijn zondige mensen, we maken elke keer meestal dezelfde fouten, kleine fouten misschien , maar het is niet goed, niet juist.

    Toch kunnen we in onze zwakheid en kleinheid deel hebben aan Gods goedheid. God staat te wachten om ons zijn goedheid te geven zodat we zelf zijn goedheid kunnen doorgeven. Mensen denken dat goedheid vanuit henzelf komt, maar dat is niet juist, onze goedheid komt van God

    We weten dat we alles gekregen hebben van God, niks is gebaseerd op onze eigen prestaties. Ik sta met lege handen voor God ,zei Theresia van Lisieux ,

    In goed zijn en goed doen is ‘kwetsen’ soms niet te vermijden zeggen sommige mensen. We kunnen niet voor iedereen goed zijn. We kunnen niet altijd goed doen. We moeten ook aan onszelf denken .

    Het is aan ons om

    dicht bij God te staan om te weten wat goed zijn en goed doen is. Wat zegt onze echte leider, onze goede Jezus en door hem onze goede God de Vader. Hij zegt dat wij hem moeten erkennen en herkennen en luisteren naar zijn woorden, zo kunnen we goed zijn zoals Jezus, goed zijn zoals God.

    Om te weten of wij goed handelen en of dit goed doen de echte waarheid is moeten we bidden tot onze Vader en vragen om kracht van zijn heilige Geest.

    Hoe moeten we omgaan met mensen die eigenlijk niet goed zijn en niet goed denken en handelen. Moeten we ze laten vallen, moeten we ze eens goed onze mening vertellen, hoe kunnen we nog goed zijn voor zulke mensen?

    Onze goede God zal ons wel verder leiden wanneer we dicht bij Hem blijven, Hij zal ons wel zeggen hoe het verder moet. Vraag Hem om een antwoord.

    Jezus zegt ons hier dat God de enige en perfecte goedheid is op Hem moeten we onze standaards en onze normen bouwen . Hij zal ons zeggen hoe we in deze moeilijke wereld goed moeten zijn. De heilig Geest zal ons daarbij helpen.

    Laat ons bidden om deel te hebben aan Gods goedheid door Jezus te erkennen als zoon van God, verbonden in de heilige drievuldigheid met God. God is één in de goedheid . Hij is goedheid in de vader, zoon en heilige Geest.

    God wij bidden u ons altijd te richten naar de woorden van Jezus .

    Wij bidden U heer verhoor ons gebed

    Heer, Ik verlang ernaar om een goed mens te zijn. Zelfs al bereik ik maar een klein beetje van uw goedheid, dan ben ik u dankbaar, wat zo kan ik u liefde en uw goedheid doorgeven aan anderen. Leer me om goed te zijn , goed zoals u.

    Wij bidden U heer verhoor ons gebed.

    Heer, laat ons goedheid zien in Uw standaard en niet in de standaards die we zelf bedenken omdat dit ons zo goed uitkomt. Geef ons de kracht van uw Heilige Geest om te zien wat goed is en fout, dan kunnen we de juiste woorden spreken en goed reageren als het noodzakelijk is, juist handelen in uw wil

    Wij bidden U heer verhoor ons gebed.

    Heer , laat ons in alle omstandigheden goed doen en zelf niet oordelen of iemand anders fout is. Laat ons wel het onrecht bestrijden op een goede en juiste manier

    Wij bidden U heer verhoor ons gebed

    Heer laat ons nederig zijn in ons goed handelen. Geen pluim op onze eigen hoed steken. Het gaat om U. Uw liefde en goedheid

    Heer help ons hierbij want we hebben zo een diepe nood om belangrijk te zijn, om mee te tellen , om gerespecteerd te worden en graag gezien. Vergeef ons als we fouten maken in ons niet nederig zijn.

    Wij bidden U heer verhoor ons gebed.

    Heer wij bidden u om kracht te geven aan mensen die goed zijn. Zij moeten verantwoordelijkheden nemen. Vele goede mensen zijn ontgoocheld door het onrecht en geven de strijd op. Geef hen echter de kracht om het goede, het juiste en eerlijke, een kans te geven en niet op te geven Wij bidden U heer verhoor ons gebed

    Heer, we hebben op zovele plekken goede mensen nodig, we denken nu vooral aan de goede mensen in ons katholiek onderwijs. Mensen die een voorbeeld kunnen zijn voor onze kinderen. Leerkrachten die onze kinderen het goede leren en het juiste in handelen en denken. Leerkrachten die wijzen naar U en uw goedheid.Wij bidden U heer verhoor ons gebed

    Een psalm van David.

    Heer,U bent goed en tot vergeving bereid,
    uw trouw is groot voor ieder die u aanroept.

    Uw liefde duurt eeuwig
    U bent goed geweest en hebt goed gedaan

    We bidden tot slot

    Mijn God naar U willen we blijven zoeken

    we willen uw goedheid voelen , begrijpen, geraakt worden door U

    We willen kracht vinden in uw Goddelijke goedheid.

    We weten dat Gij ons altijd ter hulp komt wanneer we in U geloven en u nodig hebben om goed te doen.

    We willen in uw Zoon geloven, we willen Hem een plaats geven in ons leven , de belangrijkste plaats in ons leven.

    Zo zal uw hand ons blijven vasthouden , dat weten we en dat geloven we.

    In de naam van de Vader , de Zoon en de Heilige geest.

    We wensen u vanuit nog een hele fijne dag toe.

    20-02-2012 om 09:50 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/12-10/12 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 14/11-20/11 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 18/11-24/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 16/04-22/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 18/12-24/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 05/12-11/12 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 24/11-30/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 29/03-04/04 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Startpagina !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!