Inhoud blog
  • 8 podcasts : betekenis van elke vers van het onze vader
  • innerlijke vrijheid Jaques Philippe
  • Waarom moeten mensen lijden Herwig Arts Jezuïet
  • beschikbare podcasts HUWELIJK , / THEMA'S UIT HET LEVEN / BIJBEL
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    GOD KENNEN DOOR JEZUS WOORDEN :
    volg onze podcasts OP: https://www.agapelifebelgium.be/nl/podcast1.html
    300 podcasts die steeds vernieuwen!
    11-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johannes 18 v 33-38 Wat is de waarheid

    Johannes 18 vers 33 - 38

     

    We zijn blij samen met u te luisteren naar Gods woord.

    In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

    Vandaag lezen wij uit de Blijde Boodschap van Jezus Christus volgens Johannes, hoofdstuk 18 vers 33 - 38

     

    Jezus gevangengenomen en verhoord.

     

    33. Nu ging Pilatus het pretorium weer in. Hij liet Jezus bij zich komen en vroeg hem: ‘Bent u de koning van de Joden?’

    34. Jezus antwoordde: ‘Vraagt u dit uit uzelf of hebben anderen dit over mij gezegd?’

    35. ‘Ik ben toch geen Jood,’ antwoordde Pilatus. ‘Uw volk en uw hogepriesters hebben u aan mij uitgeleverd – wat hebt u gedaan?’

    36. Jezus antwoordde: ‘Mijn koningschap hoort niet bij deze wereld. Als mijn koningschap bij deze wereld hoorde, zouden mijn dienaren wel gevochten hebben om te voorkomen dat ik aan de Joden werd uitgeleverd. Maar mijn koninkrijk is niet van hier.’

    37. Pilatus zei: ‘U bent dus koning?’ ‘U zegt dat ik koning ben,’ zei Jezus. ‘Ik ben geboren en naar de wereld gekomen om van de waarheid te getuigen, en ieder die de waarheid is toegedaan, luistert naar wat ik zeg.’

    38. Hierop zei Pilatus: ‘Maar wat is waarheid?’ Na deze woorden ging hij weer naar de Joden buiten. ‘Ik heb geen schuld in hem gevonden,’ zei hij.

      

    Jezus zegt: ‘Ik ben geboren en naar de wereld gekomen om van de waarheid te getuigen, en ieder die de waarheid is toegedaan, luistert naar wat ik zeg.

    Soms ondervind ik dat het heel moeilijk is om de waarheid te dienen en dat ondervond waarschijnlijk ook Pilatus. We zijn zo vlug beïnvloed door het wereldlijk denken. De krant, de media, de literatuur, kortom de maatschappij duwt ons in bepaalde denkpatronen.

    We denken dat het waarheid is, dat het juist is en het is het niet.

    Pilatus vroeg ook, maar wat is de waarheid. Velen onder ons worstelen ermee.

    Waar houden we ons aan vast om tot de waarheid te komen.

    Ik vroeg het vrienden en die zeiden er is geen absolute waarheid, ieder heeft zijn waarheid en dat is goed. Ik vroeg het een advocaat die zei, we gaan naar chaos met ieder zijn waarheid, in de rechtspraak is het wel erg afhankelijk van de rechter die de uitspraak doet en zijn of haar denken over waarheid.

    Mensen zijn soms echt verdoofd voor de echte waarheid. Een gehuwde vriend had stiekem een relatie met een ander vrouw. Hij voelt zich schuldig, is in de war, gaat alleen wonen en wil scheiden. Hij vraagt zijn moeder om af en toe voor zijn ex vrouw te zorgen. Hij komt zelfs nog naar familiefeestjes en brengt dan in alle vriendelijkheid toch zijn ex-vrouw mee, alsof er niets aan de hand is. Al die tijd blijft hij de andere vrouw ontmoeten. Kan u de verwardheid en de pijn begrijpen van de moeder, de broers en zussen?

    De jonge man denkt dat hij goed en juist handelt, hij zorgt toch goed voor zijn ex, maar eigenlijk ontloopt hij telkens zijn verantwoordelijkheid en is hij tegen niemand eerlijk. Alles moet kunnen, en ieder zijn waarheid. Dat is niet wat Jezus ons leert. Hoe pijnlijk is dit alles. Is dat naar waarheid handelen?

     

    Ook een christendom zonder waarheid kan tot verwardheid leiden. We handelen goed en nuttig maar handelen we naar waarheid en durven we er nog over praten?

    Als u gevraagd wordt wat de waarheid is, wat zou u antwoorden?

    Absolute waarheid is er pas als het er altijd was en altijd blijft. Hoe we ook een absolute waarheid benaderen, het blijft steeds onaantastbaar waar.

    Wanneer we zeggen dat God boven alles waarheid is, dan zeggen we dat zijn karakter en bestaan en wat Hij tot ons zegt, altijd hetzelfde blijft van in het begin van de schepping tot het einde der tijden.

     

    We  kunnen  enkel juist handelen door de waarheid te zoeken.

    Wat zogezegd waarheid is in het ene land zijn niet de regels in een ander land. Dit alles kan belangrijk zijn, maar het gaat hier niet over ‘waarheid.’

    Kindermishandeling is echter overal en in alle tijden fout, dit is dus waarheid.

    Geen enkel menselijk wezen kan een nieuwe waarheid bedenken. De waarheid bestaat in God.

    Hij is de uitvinder van waarheid. Hij is de waarheid.

    We moeten onze waarheid dus altijd meten aan Gods waarheid. Door dicht bij Jezus te leven en naar zijn woorden te luisteren komen we tot elke waarheid. De kracht van de Heilige Geest en de genade die we van God ontvangen zal ons daarbij helpen.

    Door Jezus worden we geleid  naar de waarheid in alle omstandigheden. Met Hem zien we de waarheid in ons leven.

    Andere mensen  kunnen ons helpen, maar als zij zelf niet in de woorden van Jezus geloven is hun raad dikwijls verwarrend. Misschien spreken ze goedbedoelde woorden, maar is het  echte waarheid?

     

    Zoveel huwelijken mislukken bij zoveel goede jonge mensen. Leefden ze niet dicht genoeg bij de waarheid tijdens hun verlovingstijd, tijdens hun getrouwd zijn? Waarom is hun huwelijk mislukt?

    Het is heden te dage zo moeilijk voor vele mensen. Ze zijn de richting kwijt, hebben geen leiddraad in hun leven. Ze zijn zoekend. Wie moeten ze geloven?

    In het evangelie zegt Jezus ons ‘Ik ben geboren en naar de wereld gekomen om van de waarheid te getuigen,  luister naar wat ik te zeggen heb. 

    Wat God zegt is de absolute waarheid. Onze kijk naar God speelt een zeer belangrijke rol in ons leven.

    Zoek naar een absolute waarheid in de krant, je kan lang zoeken. In het evangelie zijn Jezus woorden altijd waarheid. Jezus woorden kunnen we altijd gebruiken om ons leven te richten naar waarheid. Maar willen we dit? Zoeken we Gods waarheid, of zijn we te druk bezig en vertrouwen we toch maar op onszelf, op ons aanvoelen of op de algemene opinie?

    We kunnen niet in waarheid leven als we niet dagdagelijks in verbondenheid leven met Jezus. Laat ons dus vragen aan God om ons niet los te laten. Laat ons kiezen om te leven in Gods genade en in de gaven van de Heilig Geest.

    Jezus zegt: ‘Ik ben geboren en naar de wereld gekomen om van de waarheid te getuigen, en ieder die de waarheid is toegedaan, luistert naar wat ik zeg.

    Laat ons terug bidden bij het opstaan en voor onze  maaltijden. Laat ons de dag sluiten met een bijbeltekst.  Zo leren we wat Jezus te vertellen heeft en kunnen we kiezen en leven in waarheid.  

     

    We nodigen u uit om nu even bewust samen te bidden. Zet even al uw zorgen opzij en maak het even stil.

     

    Lieve God,

    Jij bent de absolute waarheid, we geloven wat u zegt, we geloven in de woorden van uw zoon Jezus Christus.

    We willen leven naar waarheid, help ons daarbij.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Lieve God,

    Een betrouwbaar woord houdt altijd stand, een leugen slechts voor korte tijd.

    Maar soms kan die korte tijd hier toch een lange tijd zijn. Het doet dan pijn om leugens te zien.

    We voelen dan soms onmacht om er iets aan te doen.

    God, geef ons de kracht om steeds de juiste woorden te spreken en de juiste dingen te doen als we met leugens geconfronteerd worden.

    Geef ons de gave van de Heilige Geest wanneer we geduldig en liefdevol moeten zijn met mensen die in onwaarheid leven. Laat ze door uw liefde, die door ons werkt, tot betere inzichten komen.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Lieve God,

    Als christenen zijn we geroepen tot een liefde in waarheid. Onze liefde komt van U. Laat ons in waarheid leven maar ook in nederigheid. Geef ons de kracht om uw liefde in waarheid door te geven en door ons handelen van invloed te zijn in de sociale samenleving.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Door het lezen van het evangelie kunnen we bewuster in relatie leven met God. Laat ons daarom  samen  het gebed bidden dat Jezus ons geleerd heeft om zo onze verbondenheid deze morgen uit te drukken.

     

    Onze Vader, die in de hemel zijt, geheiligd zij Uw Naam.  
    Uw Rijk kome, Uw Wil geschiede op aarde als in de hemel.  
    Geef ons heden ons dagelijks brood  
    en vergeef ons onze schulden,  
    gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren.  
    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade.  
    Amen.

     

    We bidden tot slot:

    God naar U willen we blijven zoeken, we willen luisteren naar uw woord, naar uw waarheid.  We willen uw grootheid voelen, begrijpen, geraakt worden door U. We weten dat Gij ons altijd ter hulp komt wanneer we in U geloven, wanneer we in uw Zoon geloven, wanneer we U een plaats geven in ons leven, de belangrijkste plaats in ons leven.

    Zo zal uw hand ons blijven vasthouden, dat weten we en dat geloven we.

     

    Wij willen u trouw blijven en ons ogen richten op uw hemel, daar waar uw wil zegeviert. We willen werken aan uw hemel op aarde, uw wil doen.

    Zo kijken we verlangend uit om na de dood verder samen te zijn met U voor eeuwig, zoals U ons beloofd hebt.

     

    Het was weer goed samen te zijn om onze liefde tot God te doen groeien.

    Nog een prettige dag, een dag in waarheid als start voor een bewuster denken over ons doen en laten in de toekomst.

    Dit alles wensen wij u toe, in de naam van de Vader de Zoon en de Heilige Geest.

     

    11-10-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/12-10/12 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 14/11-20/11 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 18/11-24/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 16/04-22/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 18/12-24/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 05/12-11/12 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 24/11-30/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 29/03-04/04 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Startpagina !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!