Inhoud blog
  • 8 podcasts : betekenis van elke vers van het onze vader
  • innerlijke vrijheid Jaques Philippe
  • Waarom moeten mensen lijden Herwig Arts Jezuïet
  • beschikbare podcasts HUWELIJK , / THEMA'S UIT HET LEVEN / BIJBEL
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    GOD KENNEN DOOR JEZUS WOORDEN :
    volg onze podcasts OP: https://www.agapelifebelgium.be/nl/podcast1.html
    300 podcasts die steeds vernieuwen!
    09-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johannes 14 v 15 -21 de kracht van de Heilige Geest

     Johannes 14:15 -21

     

    Beste mensen,

    We zijn weer blij dat we hier samen kunnen zijn om aandacht te hebben voor wat Jezus ons te vertellen heeft. We staan vandaag stil bij de kracht van de Heilige Geest. Wat betekent dit voor ons.
     “We zijn geroepen tot de vrijheid. Wie vrij wil zijn vragen we nu om aandacht. De vrijheid moet niet gebruikt worden voor uw zelfzucht, maar uw vrijheid dient ge te gebruiken om elkaar te dienen door de liefde” zegt Paulus ons. Dat is leven naar de Heilige Geest. Daarvoor ontvangen we de krachten van de H geest.

    Christus liefhebben betekent ons houden aan zijn geboden, zo kan je in relatie leven met Jezus, die ons een helper belooft, de H. Geest. Door Jezus te kennen en te erkennen is zijn Geest steeds bij ons en in ons. Door in intense relatie te leven met Jezus kunnen we de waarheid kennen  en de waarheid kennen maakt ons vrij. Daar gaat het vandaag over.

    Heer, laat mij nu uw kruis herinneren en bewust zijn van uw drie-eenheid.

    In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

     

    Uit het evangelie volgens Johannes hoofdstuk 14 vers 15 tot 21

    15. Als je mij lief hebt, houd je dan aan mijn geboden.

    16. Dan zal ik de Vader vragen jullie een andere pleitbezorger te geven, die altijd bij je zal zijn:

    17. de Geest van de waarheid. De wereld kan hem niet ontvangen, want ze ziet hem niet en kent hem niet. Jullie kennen hem wel, want hij woont in jullie en zal in jullie blijven.

    18. Ik laat jullie niet als wezen achter, ik kom bij jullie terug.

    19. Nog een korte tijd en de wereld zal mij niet meer zien, maar jullie zullen mij wel zien, want ik leef en ook jullie zullen leven.

    20. Dan zul je begrijpen dat ik in mijn Vader ben, dat jullie in mij zijn en dat ik in jullie ben. 21. Wie mijn geboden kent en zich eraan houdt, heeft mij lief. Wie mij liefheeft zal de liefde van mijn Vader en mij ontvangen, en ik zal mij aan hem bekendmaken.

    Dit alles zeg ik tegen jullie nu ik nog bij jullie ben.

     

    Jezus zegt ons: “Ik laat jullie niet als wezen achter, ik kom bij jullie terug”. Hij bedoelt hier de dag van Pinksteren voor zijn leerlingen. Hij belooft hen en ons de Geest van de waarheid. Dit wil zeggen, in Jezus plaats staat de Heilige Geest ons bij. Hij geeft ons de kracht om te doen wat Jezus ons vraagt. Door de Heilige Geest zullen we ook weten wat we moeten doen.

    Door de H. Geest is Chrístus hier op aarde aanwezig. Door de H.Geest is Chrístus in mij aan het werk.

    De taak van de Heilige Geest is ons het geheim van Christus persoon leren kennen en alles wat we nog niet begrepen hebben. Om het dan op onze beurt, verder te kunnen vertellen. We kunnen altijd en op elk moment Zijn kracht vragen om helder te zien. Alle volgelingen van Jezus waren vol van de H.Geest, ze ontvingen een goddelijke, super natuurlijke kracht dat hen veranderde van bange mensen tot vurige getuigen voor Christus. Zij werden gebruikt door God om de wereld geschiedenis te veranderen. Daarom vieren wij nu nog steeds Pinksteren. Tien dagen nadat Jezus ten hemel was opgenomen, met Pinksterdag of Sinksen wordt de uitstorting van de Heilige Geest herdacht. Met deze uitstorting werd ook het begin van de Christelijke kerk gemarkeerd. Om 9 uur 's ochtends zijn de discipelen en enkele andere gelovigen bij elkaar, een groep van ongeveer 120 personen, in een ruimte op de berg Zion. Plotseling kwam er uit de hemel een geluid dat leek op een enorme windvlaag en het vulde het hele huis, waar zij zaten. Op hun hoofden vertoonden zich tongen als van vuur, omdat de leerlingen vol vuur waren van de Boodschap die ze gingen verkondigen. Zij werden allen vervuld met de Heilige Geest.

    Deze zelfde alomvattende en alomtegenwoordige kracht van de H.Geest, is ook nu nog beschikbaar voor ons om een leven mogelijk te maken dat heilig en vruchtbaar is. Als mensen zijn we niet in staat op eigen kracht de volle leer van Jezus Blijde Boodschap te begrijpen en te verkondigen. De Heilige Geest helpt ons daarbij.

    In de brief aan de Galaten schrijft Paulus in zijn 5de  hoofdstuk verzen 22 en 23 : Wanneer de H.Geest ons leven controleert zal Hij vruchten in ons brengen: liefde, vreugde, vrede, geduld, goedheid, vriendelijkheid, betrouwbaarheid, geloofwaardigheid en zelfbeheersing.

     

    Vol zijn van de H. Geest betekent dus vol zijn van Jezus Christus.

    Als ik mij verlaat op de H. Geest, leef ik duidelijk in een goede relatie met Jezus Christus en ben ik in staat in de vruchten van de Geest te leven.

    Voor mij is dit ooit verbazingwekkend nieuws geweest. Ik wist er niets van.

    De vruchten van de Heilige Geest, ik had er wel eens over gehoord, maar ik heb nooit geweten dat dit een geschenk was waarop ik als christen recht had.

    We moedigen u aan de brief van Paulus aan de Galaten te lezen 5de hoofdstuk vers 22 en 23. Hij noemt daar de vruchten van de H Geest. Persoonlijk heb ik dat vers van buiten geleerd, de drie eerste gaven beginnen met een V: vreugde, vrede, vriendelijkheid, de volgende drie met een G: geduld, goedheid, geloofwaardigheid, verder betrouwbaarheid, zelfbeheersing en liefde.

    We krijgen deze gaven als geschenk van Jezus.met andere woorden we krijgen de kracht om de deugden te ervaren en zo te leven. We mogen leven in de kracht van de Heilige Geest, het is ons beloofd door Jezus, als ik Jezus erken en bemin als de zoon van God.

    Beste mensen, we falen elke dag, maar telkens we vergiffenis vragen en onze spijt betuigen kunnen we opnieuw leven in de kracht van de Heilige Geest. Zo kunnen we goede moeders zijn, goede vaders, goede partners, goede kinderen, goede priesters, goede zusters, goede mensen voor iedereen rondom ons. Gods liefde kan door ons werken naar anderen. We kunnen alles in Zijn handen leggen, en, in de kracht van de Heilige Geest, doen wat God van ons verlangt.

     

    Leven in Gods Heilige Geest betekent dat we de klaarheid en kracht ontvangen om in ontmoetingen met mensen, de juiste woorden te gebruiken, de juiste beslissingen te nemen, geen angsten te hebben.

    Door God de leider te laten zijn in ons leven, door te bidden, het evangelie te lezen, over God te spreken, doet de H Geest ons de waarheid zien om te leven in de waarheid. En dat is één van de moeilijkste opgaven in ons leven.

    De waarheid zien wanneer de rekening van de supermarkt fout is in ons voordeel. We verdedigen ons: dat is voor de keren dat het in ons nadeel was. Dat is niet de waarheid, dat zijn veronderstellingen. We moeten onze rekeningen goed nakijken en bij een fout kunnen we dan inderdaad reageren.

    De waarheid zien is moeilijk, zeer moeilijk. Bijvoorbeeld toegeven dat  we jaloers zijn omdat iemand een mooi huis heeft of beter werk.Ons voelen is niet fout, er naar handelen wel. Wat is ons probleem wanneer vrienden ons een opmerking geven over onze zwakte. Willen we de waarheid, onze zwakte, niet zien?

    Maar het gaat ook over de waarheid die tot het wereldlijk denken hoort. Bijvoorbeeld de waarheid zien in foute redeneringen zoals: Geloven in God is een zwakte, wij hebben God zelf bedacht, de bijbel geeft enkel richtlijnen over waarden maar is niet de waarheid, Jezus is niet de zoon van God maar wel een zeer bijzondere Profeet.

    Helder zien of een redenering juist is of fout is, is zoeken naar de waarheid. De H.Geest helpt ons daarbij. Er is zoveel leegte in het bestaan van mensen. Mensen zoeken hopeloos naar zingeving. Als gelovigen kunnen wij in vol respect ook anderen helpen om klaarheid te zien.

    Constant leven in de H.Geest betekent: de controle van mijn leven uit handen geven en kracht krijgen. Zo groeien we progressief en kunnen we echte blije christen zijn omdat we leven in Gods vruchten voor ons beschikbaar door de H.Geest, vruchten van vriendelijkheid, vreugde, vrede, geduld, goedheid, geloofwaardigheid, betrouwbaarheid, zelfbeheersing en liefde

     

    Laat ons nu samen bidden:

    Lieve God,

    We willen in de vrucht van de H Geest leven. U hebt het ons beloofd, we willen dit geschenk van U aannemen.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Lieve God, 

    We willen ervaren wanneer we niet in uw H. Geest leven, geef ons signalen wanneer we ongeduldig zijn naar onze partner, kinderen, vrienden, de mensen om ons heen.

    We willen ons bewust zijn dat we dan verkeerd bezig zijn. We willen leven in de kracht van uw Heilige Geest altijd en overal. Help ons om die keuze te maken.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Lieve God, 

    Jezus zond ons uw Heilige Geest om in ons te leven. Zo hebben we U, God, dicht bij ons. Niemand kan ons die kracht afnemen. Het is uw geschenk als wij het willen aannemen. Geef ook die kracht aan de mensen die ons dierbaar zijn. De kracht die hen in staat stelt u te vinden.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Beste mensen,

    Het evangelie is zo rijk, elk vers vertelt ons iets nieuws. We hebben vandaag enkel blijven stilstaan bij de belofte van Jezus dat we de H Geest ontvangen als we in Hem geloven, als we Hem liefhebben.

    We bidden dat u dit vandaag mag ervaren gewoon door te vragen aan Jezus om te helpen op momenten van spreken, beslissen, ontmoeten, kortom doorheen de ganse dag, zoals ademhalen. Het inademen van Zijn Heilige Geest.

     

    Laat ons nu samen het Onze Vader bidden:

    Onze Vader,

    Onze Vader die in de hemel zijt, geheiligd zij Uw Naam.
    Uw Rijk kome, Uw Wil geschiede op aarde als in de hemel.
    Geef ons heden ons dagelijks brood en vergeef ons onze schulden,
    gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren.
    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade.
    Amen .

    In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

     

    09-08-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/12-10/12 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 14/11-20/11 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 18/11-24/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 16/04-22/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 18/12-24/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 05/12-11/12 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 24/11-30/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 29/03-04/04 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Startpagina !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!