Inhoud blog
  • 8 podcasts : betekenis van elke vers van het onze vader
  • innerlijke vrijheid Jaques Philippe
  • Waarom moeten mensen lijden Herwig Arts Jezuïet
  • beschikbare podcasts HUWELIJK , / THEMA'S UIT HET LEVEN / BIJBEL
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    GOD KENNEN DOOR JEZUS WOORDEN :
    volg onze podcasts OP: https://www.agapelifebelgium.be/nl/podcast1.html
    300 podcasts die steeds vernieuwen!
    01-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MATHEUS 17,14-20 ons zwak geloven

     MATHEUS 17,14-20   Geloof

     

    De bron van waaruit we kracht  putten voor  ons leven  is  de liefde van God voor ons .De kwaliteit van deze liefde is niet te begrijpen door ons menselijk verstand, ze is veel meer dan we kunnen wensen of dromen. Een soort liefde die wijzelf  niet kunnen benaderen , de perfecte  liefde en ook dit begrip van perfectie is niet te omschrijven.  Geloven dat God mij oneindig lief heeft is een eerste vereiste voor mijn christelijk  leven. Zo kan ik tot geloof komen en groeien in mijn geloof.

     

     [14] Toen ze zich weer bij de mensenmassa voegden, kwam er iemand naar hem toe die voor hem op zijn knieën viel [15] en zei: ‘Heer, heb medelijden met mijn zoon, want hij is maanziek en lijdt daar erg onder; hij valt dikwijls in het vuur of in het water. [16] Ik heb hem bij uw leerlingen gebracht, maar zij konden hem niet genezen.’ [17] Jezus antwoordde: ‘Wat zijn jullie toch een ongelovig en dwars volk, hoe lang moet ik nog bij jullie blijven? Hoe lang moet ik jullie nog verdragen? Breng hem bij me.’ [18] Daarop sprak Jezus de demon op strenge toon toe. Deze ging uit de jongen weg, en vanaf dat moment was hij genezen. [19] Later kwamen de leerlingen naar Jezus toe. Eenmaal met hem alleen vroegen ze: ‘Waarom konden wij die geest niet uitdrijven?’ [20] Hij antwoordde: ‘Vanwege jullie gebrek aan geloof. Ik verzeker jullie: als jullie geloof hebben als een mosterdzaadje, dan zullen jullie tegen die berg zeggen: “Verplaats je van hier naar daar!” en dan zal hij zich verplaatsen. Niets zal voor jullie onmogelijk zijn.’*

     

    Jezus spreekt tegen zijn leerlingen  over hun gebrek aan geloof.

    Wat is geloof :

    Het is het vaste verzekering dat waarop  we hopen zal gebeuren . Het is de vanzelfsprekendheid voor dingen die we niet zien

    In de brief van Paulus aan de Hebreeën hoofdstuk 11 lezen we:

     

    Het geloof legt de grondslag voor alles waarop we hopen, het overtuigt ons van de waarheid van wat we niet zien. Zonder geloof is het onmogelijk God vreugde te geven; wie hem wil naderen moet immers geloven dat hij bestaat, en wie hem zoekt zal door hem worden beloond.

     

    Zovele mensen getuigden in de bijbel van hun geloof:

    1.Door zijn geloof bouwde Noach,  gehoorzaam een ark om daarmee zijn huisgenoten te redden. Nog voor hem te kennen was gegeven wat er zou gebeuren, nog voordat dit voor iemand zichtbaar was

    2.Door zijn geloof ging Abraham, toen hij geroepen werd, gehoorzaam op weg naar een plaats die hij in bezit zou krijgen, en hij ging op weg zonder te weten waarheen. Door zijn geloof trok hij naar het land dat hem beloofd was maar hem nog niet toebehoorde.

    3.Door haar geloof ontving ook Sara, hoewel ze onvruchtbaar was gebleven en niet meer in de bloei van haar leven was, de kracht om een kind te ontvangen, en wel omdat ze vertrouwde op degene die de belofte had gedaan.

     

    Het mostaardzaadje is een onooglijk klein zaadje met een enorme groeikracht.

    Als je in iets geloof beschikken mensen over extra kracht en zijn  ze tot geweldige daden in staat.

    Ons geloof in God kan ons ook tot een hoger niveau brengen.

     

    We mogen echt geloven  dat God van ons houdt, we mogen echt  geloven  dat God ons door en door kent en wil beminnen. Slechts dan kan God iets betekenen voor ons, dat is zijn verlangen , zijn enig verlangen. Maar daarom moeten we  intens geloven dat we belangrijk zijn voor God.

     

    Niets kan opgebouwd worden zonder geloof

    Alleen als mensen groeien in hun geloof, in diepgang en in betrokkenheid naar God, naar elkaar en naar de wereld waarin wij leven kan er iets veranderen

     

    We  horen zovelen zeggen dat we kerken moeten sluiten. Er is  amper een gemeenschap. Mensen in de kerk zijn niet meer blij. Mensen in  parochies worden  moedeloosheid,  minder enthousiast  en  krachtig,  minder gedreven . We hebben kritiek omdat we niet meer weten  wat echt ‘geloven’ betekent. . Het is menselijk, maar geloven gaat over vertrouwen in God en we moeten oppassen dat ons hart niet ongelovig wordt door de moedeloosheid van onze omgeving want een ongelovig hart sluit zich zo af voor God, dat God zelf, ons niet meer kan bereiken.

     

    In het evangelie  spreekt Jezus dan over geloof als een mosterdzaadje dat bergen kan verzetten

     Jezus roept ons op tot geloof

    Soms willen we wel geloven , maar ja de onzekerheid vreet ook telkens weer . Door wat de mensen zeggen, maar ook door de hardheid van de werkelijkheid. Als we bidden  om genezing en genezing blijft uit. Als we bidden om verandering in ons  leven, en verandering blijft uit. Als mensen om ons  heen wegvallen die veel voor je betekenden. Zo laten we dan  de moed laten zakken en denken: het is nu eenmaal zo.

     En hoe reageert Jezus?. Hij verwijt zijn leerlingen geen ongeloof, maar gebrek aan geloof.

    Zo is dat ook voor ons. Jezus verwijt ons niets maar vraagt ons om te geloven, te blijven geloven en te groeien in ons geloven.

    Net zoals een mosterdzaadje heel klein is, maar heel veel potentie in zich heeft, zo kan ons geloof  weer bergen verzetten. Niet door onze eigen kracht, maar door Gods kracht.

     

    De andere kant is ook dat God ons ook vraagt ‘echt’ te geloven in Hem en dat houdt in dat we reeds dankbaar zijn om ons leven in zijn genade , zelfs als verkeren we in situaties die moeilijk en pijnlijk zijn: Dan zeggen , God uw genade is voor mij  genoeg dat getuigt van  echt geloven.

     

    Vrede met de situatie kan men bereiken door  gebed  Dat is een gelovige nuchtere aanvaarding van de werkelijkheid. En dat is ook een wonder van Gods genade.  De Heer vraagt ons een open hart en een open hand en vertrouwen dat Hij als Hemelse Vader weet wat wij nodig hebben voor onszelf en voor degene die ons is toevertrouwd

     

    Lieve God , onze Vader : Wij bidden  u opdat wij allen geraakt mogen worden door de H Geest, we bidden dat wij de kracht mogen  hebben te geloven.

    U   houdt van alle mensen , U staat klaar voor iedereen met uw liefde. Wij danken u hiervoor door Jezus Christus .Want door  zijn sterven en verrijzen kunnen wij groeien in ons geloof en steeds dichter bij U komen.

     

    Heer, U   houdt van alle mensen , U staat klaar voor iedereen met uw liefde. Wij danken u hiervoor door Jezus Christus .Want door  zijn sterven en verrijzen kunnen wij groeien in ons geloof en steeds dichter bij U komen.

    Geef ons de mogelijkheid om te groeien in geloof en u opnieuw te ontdekken . Wij bidden u heer verhoor ons gebed

     

    Heer ,ik wil geen onvolwassen gelovige  zijn, raak mijn hart wanneer ik geen antwoord vind op dingen die gebeuren .

    Mijn God en Vader,  Help mij, om , zelfs in moeilijke omstandigheden, te blijven geloven in uw liefde voor mij. Help me te vertrouwen  op uw wil.

    Wij bidden u heer verhoor ons gebed

     

    Lieve God , onze Vader : Wij bidden  u opdat wij allen geraakt mogen worden door de H Geest, we bidden dat wij de kracht mogen  hebben om aan andere mensen te vertellen over ons geloven , wat ons raakt en hoe we steun vinden bij U.  Zo willen we samen uw  liefde waar maken. Wij bidden u heer verhoor ons gebed

    Heer, Geef me de kracht om me te richten op de Heilige Geest ,om zo de moeilijkheden in mijn leven aan te kunnen .

    In de Heilige Geest  ben  ik  opnieuw  geboren en  kan ik het koninkrijk van God zien.

    Ik dank u Heer om uw zoon Jezus Christus die voor mij gestorven is.

    Help me om mijn geloof nooit te laten verzwakken en steeds in relatie met u te leven alle dagen van mijn leven. 

    Wij bidden u heer verhoor ons gebed.

     

    En laat ons ook bidden voor de mensen die twijfelen en vragen hebben. Geef hen kracht Heer om  de weg naar U te vinden .Wij denken hierbij vooral aan onze kinderen ,zij zijn de toekomst voor onze maatschappij. Geef hen inzicht en laat hen  kiezen voor belangrijke waarden om zo te groeien en  U te ontdekken en te geloven dat U de enige bent die ons de echte kracht kan geven die we nodig hebben. Wij bidden u heer verhoor ons gebed.

     

    01-07-2012 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matteus 5 v 14 –16 Waarvoor ben ik geschapen.

    Matteus 5 v 14 –16 Waarvoor ben ik geschapen.

     

    Jullie zijn het licht in de wereld. Een stad die boven op een berg ligt, kan niet verborgen blijven. [15] Men steekt ook geen lamp aan om hem vervolgens onder een korenmaat weg te zetten, nee, men zet hem op een standaard, zodat hij licht geeft voor ieder die in huis is. [16] Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede daden zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de hemel

     

    Gelovig zijn betekent  soms ‘tegen de stroom in zwemmen’, ‘handelen  tegen wat de trends van de wereld zijn’.

    Als we succes in ons leven willen hebben, dan moeten we kost wat kost alles inzetten  om dit succes te behalen. Dat zegt de wereld ons.

    Wat ‘betekent’ echter succes hebben vandaag? Dient het de andere? Soms wel, maar meestal niet. Succes hebben gaat dan  gepaard met egoïsme, de focus op onszelf , wij alleen worden er beter van. Soms verdedigen we onszelf in deze  stelling nog met te zeggen: ‘dat  anderen  er ook een voordeel aan hebben’.

    Maar, we zullen ooit door God geëvalueerd worden, ‘wat heb je voor mij gedaan en heb je mijn woorden, u gebracht door  mijn Zoon Jezus, gevolgd?’

    God heeft het niet over het succes dat we bereikt hebben voor onszelf, het mooie huis dat we hadden, de vele reizen die we maakten, het lekker eten dat we gegeten hebben, het  goede moment dat we in de aandelen markt gestapt zijn.

    Het gaat over heel wat anders.

    Wat heb je gedaan ‘voor mij’ is de ultieme vraag. Gaan we sprakeloos  voor God staan met de opmerking, ja bedenk het maar zelf God , je hebt me bezig gezien, ik deed nooit geen grote misdaden dus dat is toch al goed he.

    Ons  doopsel wast  het vuil niet van ons lichaam, het is een vraag aan God om een zuiver geweten. zegt Petrus ons. Hoe is het antwoord. Hoe staat het met ons? Zijn wij het licht in wereld. Het licht voor onze partner, het licht voor ons gezin en familie, het licht op ons werk , het licht voor onze baas, het licht voor de werknemers, onze businesspartners, het licht voor onze collega’s, het licht voor onze studenten, onze patienten. Mensen moeten aan ons kunnen zien dat we kiezen voor het licht die Christus is.  Jezus  de ichtus, de vis, Hij  die voedsel was voor de andere. Zijn wij ook  het voedsel voor anderen?

     

    God gaf ons een opdracht. Hij heeft ons geschapen voor die opdracht. Een opdracht van liefde en dienen, zelfs in moeilijke momenten van tegenslag.

    Als christen krijgen we Gods  genade en dit is voldoende om te kunnen doen wat Hij verlangt.  We mogen leven in Zijn genade , dankzij ons geloof.

     

    Sommige mensen zeggen:  Hoe kan ik Hem aanroepen als ik niet in Hem geloof? En hoe kan ik in Hem geloven als ik  niet over hem heb gehoord? En hoe kan ik over hem horen als hij niet verkondigd wordt? En hoe kan iemand verkondigen als hij niet is uitgezonden? Het is zoals geschreven staat: ‘Welkom zijn zij die goed nieuws verkondigen.

    Wij hebben als christen dus een grote taak. Elk volgens zijn talenten het ‘licht’ zijn van Christus. 

     

    Het licht zijn van Christus,  om eerlijk te zijn, is dat niet gemakkelijk heden te dage.

    Moeder Theresa had op de muren van het kindertehuis in Calcutta geschreven: ‘Do it  anyway’. ‘Doe het toch’.

    Je zal niet meer gewaardeerd worden omdat ge de dingen correct doet. Wat geeft het, blijf het toch doen

    Mensen zijn dikwijls onredelijk en egoïstisch, en volgen niet de juiste richting, vergeef hen in elk geval.

    Als u vriendelijk bent dan wordt u daarom soms niet ‘meer’ gewaardeerd, een softie zegt men zelfs. Blijf toch vriendelijk.

    Als u succes hebt om wat u doet of wie u bent, zal u soms de verkeerde vrienden aantrekken of soms  echte vijanden hebben. Als u in het goede  succes hebt, doe verder in elk geval en laat goede mensen of goede doelen delen in uw succes.

    Als u oprecht bent en eerlijk, gaan mensen soms uw eerlijkheid en oprechtheid misbruiken of in twijfel trekken. Blijf in elke geval eerlijk en oprecht.

    Als u iets verliest waar u jaren aan gewerkt hebt, verlies de moed niet, blijf toch creatief verder werken.

    Als u vrolijk bent en bescheiden zijn sommige mensen jaloers, maar blijf toch verder vrolijk en bescheiden.

    Het goede dat u vandaag doet is door mensen morgen al vergeten , blijf het goede toch doen.

    Als ge uw uiterste best gedaan hebt is het soms nog niet goed genoeg, blijf in elk geval  uw uiterste best doen

     

    Jezus zegt ons:‘Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede daden zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de hemel’.

    In de uiteindelijke vraagstelling over ons leven gaat het tussen God en ieder van ons.

     

     Laat ons dan bidden:

     

    Lieve God

    Wij smeken u vandaag om iets dat ons echt ter harte gaat; U nodigt ons uit , U vraagt ons het licht te zijn toon ons dan ook alstublieft de weg. Zeg wat we moeten doen en hoe we het moeten doen.

    Wij smeken u verhoor ons Heer

     

    Lieve God,  wij zijn goede mensen  en toch beslissen we soms niet om u te volgen, we  denken dat we moeten gaan zitten en zo tijd verliezen aan U. We denken dat we uw niveau niet kunnen bereiken. We hebben geen grote studies gedaan. We verstaan niks van de bijbel en voelen geen vreugde om hem te lezen.   Geef ons de ervaring dat u altijd aanwezig bent en dat we u altijd kunnen aanspreken met de meest eenvoudige woorden zoals wij nu hier ook doen.

    Geef ons contact met mensen die voor u bijbel zijn en getuigen van hun geloof. Laat ook mij dan geloven en ervaren dat u de moeite bent, de goede Heer. U volgen is  groeien, is u beetje bij beetje ontdekken en hierbij vreugde ervaren en tot rust komen in U.

    Wij smeken u  Heer, verhoor ons gebed

     

    Lieve God we bidden hier voor alle mensen die kunnen en willen getuigen over U. Geef hen de moed het vol te houden. Wij hebben hen nodig, leerkrachten, priesters, zusters, mensen in parochies, sprekers die voordrachten geven rond hun gelovig zijn. Schrijvers die ons iets willen doen leren. Maar ook gewone mensen die tijdens hun werk iets vertellen over hun geloven in u, dokters, verpleegsters, tot zelfs de poetsvrouw of de weduwe of onze oma.  Geef allen die getuigen over hun geloof, extra kracht en geef ons de moed hen na te volgen.

    Wij smeken u  Heer, verhoor ons gebed.

     

    26-06-2012 om 19:07 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/12-10/12 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 14/11-20/11 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 18/11-24/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 16/04-22/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 18/12-24/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 05/12-11/12 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 24/11-30/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 29/03-04/04 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Startpagina !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!