Inhoud blog
  • 8 podcasts : betekenis van elke vers van het onze vader
  • innerlijke vrijheid Jaques Philippe
  • Waarom moeten mensen lijden Herwig Arts Jezuïet
  • beschikbare podcasts HUWELIJK , / THEMA'S UIT HET LEVEN / BIJBEL
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    GOD KENNEN DOOR JEZUS WOORDEN :
    volg onze podcasts OP: https://www.agapelifebelgium.be/nl/podcast1.html
    300 podcasts die steeds vernieuwen!
    12-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lukas 18,9-14 nederig van hart

    Lukas 18,9-14 nederig van hart

    We kunnen God leren kennen door te luisteren naar wat Jezus over God te vertellen heeft. Door hem kunnen we God ontdekken. God openbaart zich in Jezus woorden en daden. God is liefde, door zijn immense liefde voor ons zonder voorwaarden geeft Hij richting in ons leven, want niets is zo moeilijk dan op eigen kracht, de richting, de zin van ons leven in te vullen.

    We lezen uit het evangelie van Lukas,18,9-14

    Met het oog op sommigen die zichzelf rechtvaardig vinden en anderen minachten, vertelde hij de volgende gelijkenis. [10] ‘Twee mensen gingen naar de tempel om te bidden, de een was een Farizeeër en de ander een tollenaar. [11] De Farizeeër stond daar rechtop en bad bij zichzelf: “God, ik dank u dat ik niet ben als de andere mensen, die roofzuchtig of onrechtvaardig of overspelig zijn, en dat ik ook niet ben als die tollenaar. [12] Ik vast tweemaal per week en draag een tiende van al mijn inkomsten af.” [13] De tollenaar echter bleef op een afstand staan en durfde niet eens zijn blik naar de hemel te richten. In plaats daarvan sloeg hij zich op de borst en zei: “God, wees mij zondaar genadig.” [14] Ik zeg jullie, hij ging naar huis als iemand die rechtvaardig is in de ogen van God, maar die ander niet. Want wie zichzelf verhoogt zal vernederd worden, maar wie zichzelf vernedert zal verhoogd worden.’

     

    Het is zo klaar als pompwater wat Jezus ons hier wil vertellen, maar het grote probleem zijn wijzelf! We zeggen of denken: Ik ben goed, op z’n minst heb ik steeds goede bedoelingen, ik ben rechtvaardig, ik geef op zijn minst toch iets, anderen geven niets. Ik ben beter, anderen begrijpen me gewoonweg niet, zij zijn het probleem, ik niet. Ik lieg niet en bedrieg niet en als ik toch eventjes ….dan is dat niet liegen, het is om bestwil. Ik moet soms wel liegen anders ben ik de dupe.

    En zo gaan we door. Goede Farizeeërs zijn we.

    Wij bedanken God dat we nu even samen mogen luisteren naar Jezus woorden; Zo hebben we kans om te herkennen en erkennen dat we huichelaars zijn, dikke nekken, sukkelaars die klagen en zagen omwille van anderen, zwakkelingen die eisen als sterke erkend te worden of als sukkelaar hulp verdienen.

     Wij wachten op antwoorden, wij willen wereldlijke wonderen zien, wij zijn eisend naar onze medemens. We maken God tot ‘niet perfecte God’. Want als Hij perfect was , dan zou de wereld er anders uitzien en zouden wijzelf niet zoveel tegenslag hebben. We stellen God verantwoordelijk voor al het lijden. Als het ons goed gaat hebben we geen tijd en als het ons slecht gaat geeft Hij niet wat we vragen. We maken ons eigen waarheden voor ons leven. Zoals: Als God goed is en liefdevol dan laat Hij toch toe dat we euthanasie plegen. We verplichten zo God om onze waarheden te volgen.

     

    Jezus zegt ons hier nederig te zijn. Nederig zijn begint met bidden en danken

    Waarom bidden we niet in momenten van gezondheid ,om sterkte te staan en Hem niet te vergeten wanneer we ziek zullen zijn en tegenslagen ondervinden. Waarom danken we God niet bij een tegenslag omdat het nog veel erger had kunnen zijn. Wanneer iemand ons beroofd maar hij laat ons in leven moeten we God danken om dit gebeuren. Wanneer de wagen perte total is, maar we zijn niet levensgevaarlijk gekwetst moeten we God danken. Wanneer we een gehandicapt kind hebben maar de mensen in de instelling zijn erg vriendelijk, dan moeten we God danken.

    We moeten dus eigenlijk bidden en danken om alles. Echt geloof zit in ons hart , aandacht voor onze gelovige keuze geeft ons een scheppende kracht. Maar wat is de scheppende kracht van een gelovige?

    Iets scheppen voor uzelf of anderen geeft vreugde, ook voor niet gelovige mensen. Als ge goed kunt breien dan gaat ge toch iets breien voor uzelf of iemand anders, als ge goed kunt schilderen dan gaat ge toch iets creëren, een goede kok die gaat toch koken voor anderen.

    Wat creëert een goede gelovige? Wanneer we steeds maar wachten dan wil dat zeggen dat we met ons gelovig zijn niet echt bezig zijn, we schenken geen aandacht aan wat het betekent om gelovig te zijn.

    Als we gelovig zijn moeten anderen iets aan ons hebben. Ze moeten het voelen, iets van een gouden boordje rond ons hoofd, zoals op oude schilderijen, iets uitstralen: Wat moeten we uitstralen? nederigheid en blijheid vraagt Jezus ons.

    Paulus zegt ons duidelijk wat we moeten uitstralen: Lezen we even nog eens de brief van Paulus aan de Galaten hoofdstuk 5 vers 22-25

    Maar de vrucht van de Geest is liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof, [23] zachtmoedigheid en zelfbeheersing. Er is geen wet die daar iets tegen heeft. [24] Wie Christus Jezus toebehoort, heeft zijn eigen natuur met alle hartstocht en begeerte aan het kruis geslagen. [25] Wanneer de Geest ons leven leidt, laten we dan ook de richting volgen die de Geest ons wijst

     Jezus zoeken met hart geest, ziel en kracht, gehoorzaam aan zijn geboden, nederig anderen dienen door al onze talenten in te zetten. Niet omdat ik zo goed geleerd heb te breien, te schilderen, te koken, maar omdat ik van God dit talent heb gekregen en van Hem de vreugde ontvang en me blij voel als ik iets doe met dit talent ten voordele van anderen. Niet om in de belangstelling te staan maar juist het tegengestelde. God geeft ons zijn liefde en vraagt ons iets te doen voor de medemens. Dat is nederig zijn. Ik dacht vroeger altijd, ja maar ik heb het toch maar gedaan, ik ben het die de inspanning lever! Niet nederig dus, het is God die mij kracht en vreugde geeft om dit te mogen en kunnen doen. Ja, ja maar al de miserie die ik heb gehad en de wilskracht die nodig was om vol te houden , ik heb het toch allemaal maar overwonnen. Neen, het is God die mij die wilskracht gaf en de kracht om de problemen te overwinnen. Nederig zijn is moeilijk maar is niet iets slaps, slaafs en op de achtergrond. Nederig zijn is iets sterks, vanuit het weten dat we alles gekregen hebben en het weten dat we nog steeds krijgen . Het is weten dat God klaar staat met zijn immense vaderliefde voor zijn kinderen. Het is weten dat we Zijn kracht krijgen om dingen te kunnen uitvoeren. Jezus vraagt ons niet ‘slaafs’ te zijn maar te leven vol blijheid, kracht en passie en zonder leugens voor de echte droom voor ons leven.

    Als ons diepste verlangens in overeenkomst zijn met Gods verlangen dan mogen en moeten we daarvoor al onze krachten inzetten en ons leven soms zelf opnieuw bijsturen of een nieuwe richting geven.

    Nederige blije mensen, die hun talenten en diepste verlangens waar maken tot vreugde van zichzelf en van anderen, dat is Gods droom voor ons leven hier op aarde.

     Laat ons bidden dat we geraakt mogen worden door God,

     Lieve God geef ons die zoekend zijn een open hart opdat we zouden kunnen geloven en begrijpen

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     God geef ons nederigheid. Jezus vraagt het ons, niet slaafs, maar vol blijheid, kracht en passie, zonder leugens voor de droom voor ons leven. Laat ons attent zijn voor anderen, elke dag, spreekt door ons, geef ons de juiste woorden , laat ons de juiste dingen doen in nederigheid  

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     Bidden we om onze bereidheid met lege handen voor God te staan, God te zeggen: alles is goed Heer , ik ben er voor U vandaag en morgen en altijd, mijn daden zijn er niet om bij U in een goed daglicht te staan , maar alleen om uw liefde door te geven’.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

     

     

    12-01-2014 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lukas 11, 9-13 Wie is de Heilige Geest

     Lukas 11, 9-13 Wie is de Heilige Geest

     Ik zeg jullie: vraag en er zal je gegeven worden, zoek en je zult vinden, klop en er zal voor je worden opengedaan. [10] Want wie vraagt ontvangt, en wie zoekt vindt, en voor wie klopt zal worden opengedaan. [11] Welke vader onder jullie zou zijn kind, als het om een vis vraagt, in plaats van een vis een slang geven? [12] Of een schorpioen, als het om een ei vraagt? [13] Als jullie dus, ook al zijn jullie slecht, je kinderen al goede gaven schenken, hoeveel te meer zal de Vader in de hemel dan niet de heilige Geest geven aan wie hem erom vragen.’

    Vraag en er zal je gegeven worden, zoek en je zult vinden, klop en er zal voor je worden opengedaan. Het is niet gemakkelijk om dit te geloven omdat we het verbinden aan onze aardse verlangens en aan ons wereldlijk denken.

    We denken dan: Ik krijg niet wat ik vraag en ik krijg wel wat ik niet gevraagd heb, ellende verdriet en pijn vraag ik niet en toch is het aanwezig. Hoe moeten we dit alles dan begrijpen. God is liefde, waarom moet ik door alle ellende en tegenslag.

    Beste mensen laat ons God niet verantwoordelijk maken voor onze tegenslagen. Tegenslagen en moeilijkheden zijn het gevolg van ons bestaan hier op aarde. Elke weg is verschillend. Geloven wil zeggen nederig kunnen aanvaarden dat onze weg anders is dan we verwachten . Geloven wil zeggen op zoek gaan naar wat echt is. Wat heb je aan vrienden waarmee je geen open en eerlijk gesprek kan voeren, wat heb je aan mensen die vragen stellen uit nieuwsgierigheid in plaats van uit bezorgdheid voor u. Wat heb je aan een mooi groot huis als er binnen mensen wonen die altijd ruzie maken. God is bezorgd voor ons en geeft ons kracht als we het hem vragen. Hij kan geen verdriet wegnemen , maar Hij kan ons wel doen aanvoelen om naar morgen te kijken , hij kan ons kracht geven om van onze toekomst nog iets moois te maken, maar hij vraagt ons altijd wel de stap naar Hem te zetten , vragen , zoeken, kloppen en dan gaat God met ons verder.

    Het geven van God heeft te maken met genade en kracht om de aardse tegenslagen te dragen. Als we zoeken zullen we voelen dat God erg bezorgd is om ons, we zullen antwoorden vinden om onze tegenslagen beter te begrijpen en God zal alle deuren openzetten opdat we niettegenstaande de moeilijkheden toch rust kunnen vinden. Dat zie je dikwijls bij mensen in de arme landen, ze zijn blij. Wij Belgen zijn niet meer vriendelijk en gastvrij, vraag het maar aan de buitenlanders die hier wonen. Hoe komt het toch dat we die waarden verloren zijn. Omdat we op zoek gaan naar de verkeerde dingen en de verkeerde mensen. Of we zijn bang niet te voldoen aan de eisen van de anderen. Die eisen leggen we ons echter zelf op. Waarom moet ik bijna perfect zijn, omdat ik angst heb dat de andere me anders niet belangrijk gaat vinden of niet graag gaat zien en dan tel ik niet mee. Weet dat iedereen zonder enige uitzondering meetelt voor God, maar dat is blijkbaar niet genoeg voor ons. We geloven niet dat we vanuit Gods liefde al het andere zullen vinden. Waarom maken we het voor onszelf zo moeilijk? Zijn we niet nederig genoeg? Vele heilige mensen zouden ons zeggen: inderdaad, je bent niet blij met het meest eenvoudige. Daar ligt een enorme groeikans voor ons al mensen van deze luxe westerse maatschappij.

     Wij zijn Gods kinderen. Kunnen wij God onze vriend en Vader noemen? Wanneer we verlangen om een bewuste en intieme verbondenheid met onze perfecte en rechtschapen God aan te gaan dan moeten we daar iets voor doen. We moeten beslissen om te beminnen, het komt niet vanzelf. Liefde is een werkwoord.

    Vertellen wij God voldoende dat we Hem echt nodig hebben? Durven vragen heeft ook te maken met geloven. Als Ik geloof dat mijn vriend bezorgd is om mij, durf ik iets te vragen. Hetzelfde gebeurt bij God.

    Een vriendschapsrelatie vraagt dus om geloof en vertrouwen.

    We mogen in volle vrijheid alles aan God vragen, zoals een kind tot zijn vader, maar we moeten geduldig zijn,nederigheid en blij met wat we verkrijgen, met het geloof dat God het beste geeft voor ons.

    God beslist dat we sommige dingen niet nodig hebben of dat het te vroeg is.

    We krijgen van God altijd een antwoord, maar misschien verschillend van wat we verwachten.

    Paulus bidt bijvoorbeeld direct na zijn bekering om een opdracht: ‘Heer, wat wilt U dat ik doen zal’? En als antwoord werd hij naar de eenzaamheid van de Arabische woestijn gestuurd. Werd de verhoring van zijn gebed afgewezen? Neen, alleen maar uitgesteld. Paulus was nog niet klaar voor zijn zendingsopdracht. Jezus bad ook tot zijn vader: ‘niet mijn wil maar uw wil geschiedde’

    God vertrouwen in Zijn antwoord, niet half maar ten volle 100 procent is niet gemakkelijk.

     We lezen nog even iets voor van sint Augustinus. Hij zegt:

    Ongelukkig is iedereen zolang hij gevangen zit in liefde voor dingen die niet van blijvende waarde zijn. Hopen op rijkdom of ijdele hoop voor dingen die niet reëel zijn, zijn waardeloos, daarom is het zo prachtig dat we als gelovigen een leven lang op zoek mogen gaan naar waarheid en wijsheid die onsterfelijk is. Dat geeft ons leven zin.

    Laat ons samen bidden:

    God, Jij weet wat voor ons het beste is.

    Help ons om dankbaar te leren zijn, zelfs om wat we niet verkrijgen.

    Leer ons dankbaar zijn omdat tegenslagen nog niet veel groter zijn.

    Geef ons daarvoor de kracht van de heilige Geest

    Help ons om te leven in de kracht van de Heilige Geest met Zijn gaven van geduld, blijheid, liefde, goedheid, vrede, trouw, zachtheid en nederigheid en zelfcontrole.

    Wij danken u God omdat we weten dat u ons gebed verhoord.

    Geloven is een groeiproces door de genade, een godsgeschenk dat ons de kans geeft in intense verbondenheid te leven met God en met de kracht van de heilige Geest. Dat wensen wij voor u

    In de naam van de vader , de zoon en de Heilige Geest.

     

    10-01-2014 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/12-10/12 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 14/11-20/11 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 18/11-24/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 16/04-22/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 18/12-24/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 05/12-11/12 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 24/11-30/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 29/03-04/04 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Startpagina !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!