Inhoud blog
  • 8 podcasts : betekenis van elke vers van het onze vader
  • innerlijke vrijheid Jaques Philippe
  • Waarom moeten mensen lijden Herwig Arts Jezuïet
  • beschikbare podcasts HUWELIJK , / THEMA'S UIT HET LEVEN / BIJBEL
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    GOD KENNEN DOOR JEZUS WOORDEN :
    volg onze podcasts OP: https://www.agapelifebelgium.be/nl/podcast1.html
    300 podcasts die steeds vernieuwen!
    08-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lucas 12 v 6-7 God weet alles

    Lucas 12 v 6-7 God weet alles

     

    Vandaag staan we stil bij de grootsheid van onze God. Jezus is het licht der wereld. Velen van ons houden zich nog aan de kennis die we opdeden tijdens onze kinderjaren. Velen hebben kritiek op het geloof, gesteund op die jaren. Maar dat is niet eerlijk. In andere domeinen zouden we het dom en stom vinden om dit te doen.

    Dus laat ons luisteren met een vernieuwd hart en open geest met het doel God te leren kennen door Jezus Christus woorden te begrijpen.

     

    1.Intussen had er zich een enorme menigte verzameld. De mensen verdrongen elkaar, maar hij richtte zich eerst tot zijn leerlingen: ‘Hoed je voor de zuurdesem, dat wil zeggen de huichelarij van de Farizeeën.

    2.Niets is verborgen dat niet onthuld zal worden, en niets is geheim dat niet bekend zal worden.

    3.Alles wat jullie in het duister zeggen, zal in het licht worden gehoord, en wat jullie binnenskamers in iemands oor fluisteren, zal vanaf de daken bekend worden gemaakt.

    4.Tegen jullie, mijn vrienden, zeg ik: wees niet bang voor degenen die het lichaam kunnen doden, maar niet tot iets ergers in staat zijn.

    5.Ik zal jullie zeggen voor wie je bang moet zijn. Wees bang voor hem die de macht heeft om iemand niet alleen te doden maar ook in de Gehenna te werpen. Ja, ik zeg jullie, wees bang voor hem!

    6.Wat kosten vijf mussen? Bijna niets. Toch wordt er niet één door God vergeten.

    7.Zelfs de haren op jullie hoofd zijn alle geteld. Wees niet bang, jullie zijn meer waard dan een hele zwerm mussen.

     

    Jezus zegt ons in het licht te leven, dat wil zeggen zo leven dat alles wat we doen licht mag zien, iedereen mag het weten. God weet het ‘sowieso.’

    Jezus zegt ons dat we niet bang moeten zijn, dus waarom ons verbergen in het duister?

    We zijn meer waard dan mussen zegt Jezus. Hij zegt dat niet één mus door God vergeten wordt.

    God kent ons door en door en houdt echt ten diepste van ons. We zijn heel erg belangrijk voor Hem.

    Het gaat hier over kennen. God kent ons en zijn grootste verlangen is om van ons te houden. Dat is een vertrekpunt. God heeft van eeuwigheid beslist om ons te beminnen, beslissen wij om Hem te beminnen en in Hem te geloven?

     

    God kent ons, maar in hoeverre kennen wij God?

    Ieder van ons heeft al wel eens stil gestaan bij onpeilbare dingen, zoals de afstanden in het heelal of het aantal atomen op de top van onze vinger.

    Het trachten om dingen te begrijpen die eigenlijk buiten ons begrijpen gaan, veroorzaakt een licht oncomfortabel gevoel.

    Dit gevoel hebben misschien mensen onder u ook over God en de heilige drievuldigheid. God in Drie personen en toch één God en al de andere aspecten van God. Het is moeilijk de volheid te kennen van onze God.

     

    Maar denk even aan de spelende kleine kinderen op het strand die een putje maken en dan met een emmertje water uit de zee scheppen om het in het putje te gieten. Dan lopen ze terug, opnieuw en opnieuw, naar zee met het verlangen de hele zee leeg te scheppen. Kijken we nu naar onszelf: onze hersenen zijn het kleine emmertje, we kunnen nooit Gods wijdte kennen, ook al willen we dat wel, we zullen er nooit geraken. Ons kennen is slechts een klein aspect van Gods grootsheid. Het is voor ons onmogelijk ‘Zijn’ grootsheid te kennen tijdens ons leven op aarde. Maar…. menige dingen in de wereld begrijpen we niet en toch genieten we ervan.

    Denk aan alle techniek en modernste uitvindingen. We weten niet hoe het werkt maar we genieten er dagelijks van. Zo kunnen we ook van God genieten zelfs al kunnen we zijn grootsheid niet vatten.

     

    We kunnen God aanbidden uit dank voor onze kleine maar geweldige hersenen, waarvan we de werking ook amper begrijpen.

    We kunnen niet weten wat God weet. Het is belangrijk dat we weten dat we niet kunnen weten wat God weet. Als we dat begrijpen kan het een begin zijn van onze intense verbondenheid met God. De nederigheid om totaal van God afhankelijk te zijn, brengt ons zeer dicht bij God.

    Proberen om Zijn grootsheid te begrijpen kan ons ook dichter brengen bij onze eigen beperktheden, onze eigen zwakheden. We worden dan Zijn kinderen.

    We mogen niet denken dat God zich alleen met grote dingen of ‘belangrijke’ mensen bemoeit. Hij vindt ons en alle dingen in ons leven belangrijk zelfs al hebben we zware fouten gemaakt, Hij weet het, alles komt in Zijn licht en toch kiest God om van ons te houden. We moeten niet bang zijn.

     

    We kunnen dan zingen, zoals in Psalm 139 verzen 1 tot 4.

    Heer, U kent mij, U doorgrondt mij, U weet het als ik zit of sta, U doorziet van ver mijn gedachten, ga ik op weg of rust ik uit, U merkt het op, met al mijn wegen bent u vertrouwd. Geen woord ligt op mijn tong, of U, Heer, kent het ten volle, U omsluit mij, van achter en van voren, U legt uw hand op mij. Wonderlijk zoals U mij kent, het gaat mijn begrip te boven. Hoe zou ik aan uw aandacht ontsnappen, hoe aan uw blikken ontkomen?

     

    Beste vrienden, het is zo belangrijk diep te geloven dat God van ons houdt. Als we dit niet geloven kunnen we onmogelijk zijn liefde doorgeven, omdat we kiezen ons leven niet in Zijn handen te leggen. We kiezen er dan voor om zelf de baas te blijven over ons leven en zelf te beslissen over alles, zonder met God rekening te houden.

    Willen we echt Christen zijn moeten we tot meer in staat zijn dan de mensen die zich ongelovig noemen. En ik ken fantastische mensen die niet gelovig zijn en u waarschijnlijk ook. Wat is dan het verschil.

     

    Wij christenen mogen leven in de gaven van de Heilige Geest en die kracht komt van God.  Het is een geschenk omdat we God op de eerste plaats zetten, omdat we elke dag vragen de leiding in ons leven te nemen. En hij zal dat doen op voorwaarde dat we in Hem geloven en erkennen dat we zondige mensen zijn en spijt hebben over onze fouten. We mogen dan leven in de vrucht van de Geest, we kunnen dan leven in liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing. Ikzelf faal nog dikwijls en presteer dikwijls minder dan mijn vrienden die niet gelovig zijn, maar ik tracht elke dag om Gods hulp te vragen.

     

    Kent u nog het begrip schietgebedjes? Het zijn voor mij gebedjes die naar God afgeschoten worden, God help me nu, ik voel me nerveus en bang. God dank u voor de parkeerplaats die ik zonet vond. God laat me de juiste woorden vinden voor de vergadering. God dank u voor de mooie rozen in mijn tuin. God geef me geduld om naar mijn man te luisteren die mijn hulp vraagt niettegenstaande ik druk bezig ben.

     

    Gebed

    God, ik kom voor U vandaag, om U enkel dank u te zeggen voor al wat u me geeft en voor al wat ik krijg van U maar niet zie.

    Ik wil u loven en prijzen en uw naam heiligen. Ik dank u Heer voor uw liefde, voor al wat U in mijn leven doet.U laat me in het licht leven, in uw licht, zonder angst en in uw waarheid. U neemt mijn zonden weg en mijn schuld en schaamte. U heelt al mijn pijn.
    Ik was blind en door U kan ik zien. O wonderbare God die zich om mij bekommert. Ik die mezelf maar niks vind wordt door U bemind mijn woorden zijn te klein om U daarvoor dank te zeggen.
    laat ons in vreugde en dankbaarheid samen bidden:

    God onze vader, dank dat we hier samen het evangelie mogen lezen.

    Laat ons uw woorden verstaan, we zijn maar eenvoudige mensen maar we kennen nu uw diepste wens. U kent ons door en door met al onze talenten maar ook onze beperktheden en U houdt van ons.

    Geef ons de kracht om uw liefde door te geven en ook van mensen te houden met hun beperktheden.

     

    God onze Vader, Jezus zegt: alles wat jullie in het duister zeggen, zal in het licht worden gehoord, U zegt dat we niets in het duister kunnen verbergen en dat alles ooit in het licht komt, uw licht. Leer ons om in waarheid te leven en U altijd te volgen.

     

    God, leer ons houden van onze partner, we voelen ons dikwijls zo nerveus bij de zwakheden van onze partner. We willen de perfectie en vele ander voorwaarden, dan slechts zijn we bereid om te beminnen. Leer ons onvoorwaardelijk beminnen zoals U.

     

    God, geef ons de kracht om onze partner en kinderen toe te laten om onze zwakheden te kennen en te noemen. We gaan de waarheid dikwijls uit de weg en verdedigen ons. We willen onze zwakheden niet zien. Geef ons de kracht om te beseffen dat de anderen last hebben van onze zwakheden en geef ons de moed hen vergiffenis te vragen.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

     

     

     

    08-02-2011 om 13:38 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/12-10/12 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 14/11-20/11 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 18/11-24/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 16/04-22/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 18/12-24/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 05/12-11/12 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 24/11-30/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 29/03-04/04 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Startpagina !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!