Inhoud blog
  • 8 podcasts : betekenis van elke vers van het onze vader
  • innerlijke vrijheid Jaques Philippe
  • Waarom moeten mensen lijden Herwig Arts Jezuïet
  • beschikbare podcasts HUWELIJK , / THEMA'S UIT HET LEVEN / BIJBEL
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    GOD KENNEN DOOR JEZUS WOORDEN :
    volg onze podcasts OP: https://www.agapelifebelgium.be/nl/podcast1.html
    300 podcasts die steeds vernieuwen!
    23-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lukas 8,12-18 over het zaad

    Lukas 8,12 tot 18 over het zaad

     

    Lukas wil ons vandaag  een blijde boodschap brengen, met het doel God te leren kennen door Jezus Christus woorden te begrijpen om zo te ontdekken wat Jezus ons duidelijk wil maken.

     

    12] Het zaad op de weg, dat zijn zij die geluisterd hebben, maar daarna komt de duivel en graait het woord weg uit hun hart, om te voorkomen dat ze worden gered door te geloven. [13] Het zaad op de rotsachtige bodem, dat zijn zij die het woord vol vreugde aannemen wanneer ze het horen, maar het schiet geen wortel; ze geloven zolang het hun goed uitkomt, maar als ze op de proef worden gesteld, worden ze afvallig. [14] Het zaad dat tussen de distels valt, dat zijn zij die wel geluisterd hebben, maar door zorgen en rijkdom en de genoegens van het leven worden ze gaandeweg verstikt, zodat ze geen vrucht dragen. [15] Het zaad in de vruchtbare grond, dat zijn zij die met een goed en eerlijk hart naar het woord hebben geluisterd, het koesteren en door standvastigheid vrucht dragen.
         [16] Wie een lamp heeft aangestoken, dooft hem niet meteen weer door hem te bedekken en zet hem ook niet onder een bed, nee, hij plaatst hem op een standaard, zodat iedereen die binnenkomt het licht ziet. [17] Want niets dat verborgen is blijft geheim; alles wat verborgen is zal bekend worden en aan het licht komen. [18] Let dus goed op hoe jullie luisteren: want wie iets heeft zal nog meer krijgen; maar wie niets heeft, hem zal zelfs wat hij denkt te hebben worden ontnomen.’

     

    Het zaad op de weg….zegt Jezus : het wil zeggen dat Gods woord door ons wordt gehoord maar negatieve wereldlijke invloeden voorkomen om echt de weg te gaan van geloven.  Negatieven invloeden zoals ons  consumerend leven, ons  verlangen naar geld en rijkdom, ons teveel tv kijken, onze overdreven eisen voor orde, onze drang naar principes en wereldlijke regels die moeten gevolgd worden. onze tijd voor  dingen die enkel eigenbelang dienen. Het zaad op deze weg kiemt dus niet……

     

    Het zaad op de rotsachtige bodem wijst op ons geloven zolang het ons goed uitkomt. We gaan voorwaarden stellen, eigen waarheden creëren. We geloven  op voorwaarde dat  er mooie  tijdens de misviering is, of als de priester iets zinvols te zeggen heeft,  we geloven niet  meer wanneer er  veel tegenslag is in ons leven. We geloven niet meer als priesters falen, als er huichelarij is, te veel onrechtvaardigheid in de kerk en in de wereld. Het zaad op de  rotsachtige bodem  kiemt dus niet.

    Het zaad  tussen de distels wijst op ons geloof dat verstikt in de drukte van ons leven , we hebben geen tijd, of ja met kerstmis en Pasen misschien of als er iemand trouwt of gedoopt wordt of een eerste communie, je weet maar nooit voor wat het goed is.  Het zaad  tussen de distels kiemt dus niet.

     

    Het zaad in de vruchtbare grond, wijst op een echt luisteren naar wat Jezus vertelt, we geloven en durven vertellen dat we God belangrijk vinden in ons leven . We gaan tijd maken om Gods liefde door te geven door onze inzet voor anderen tijdens onze studie ,  op ons werk en overal  waar we iets kunnen betekenen voor anderen, zelfs in het meest eenvoudige. Daarvoor  hebben we een dagdagelijks gesprek met God. We vragen Zijn wil te doen vandaag, en de woorden te spreken die juist zijn en goed.

     

    Durven we kijken waar  wij staan met ons gelovig zijn? Tot welke groep behoren we en tot welke groep willen we behoren?

    Hoe groot is ons geloof ?

    Hebben we opinies over geloven of geloven we echt?

    Wij vragen soms  :wat denkt gij over God? We gaan dan discussiëren , we gaan verklaringen en antwoorden zoeken, dat is erg zinvol, erg  belangrijk en kan een weg zijn voor onze zoektocht in ons geloven. Maar echt geloven is God voelen en ons naar God keren. We willen God oproepen , met Hem in contact zijn, Hem loven en prijzen omdat Hij de enige is, de Heer.

    Ons geloven is een antwoord op het eerste woord van God , We reageren op Hem , Hij vraagt iets, hij vertelt ons iets, Hij staat klaar met zijn liefde.

    Ons geloven is antwoord zijn en God dienen

    Amen zeggen is in het Hebreeuws een bevestiging

    Vrij vertaald wil het zeggen  het zij zo . Maar het wil zeggen dat ik akkoord ben, dat ik  me bind.

     

    Ons geloof is altijd een antwoord, het is nooit het eerste woord, altijd maar het tweede. Eerst heeft iemand anders gesproken, God zelf. Maar als God tot ons spreekt betekent het ook dat Hij om een antwoord vraagt.

    Zo is dat ook in zijn liefde voor ons. God is eerst met zijn liefde , Hij vraagt om antwoord met onze liefde.

    Geloven is een antwoord op zijn liefde.

    Dat God een antwoord van ons vraagt betekent dat Hij ons hoog inschat. Hij acht ons waardig om te antwoorden. We mogen Gods gesprekspartner zijn. En God blijft wachten.

    We mogen dus nooit denken dat het te laat is. Integendeel, het feit dat God blijft wachten is een teken dat zijn liefde zeer groot is.

    Wij moeten alleen durven geloven dat God mij belangrijk vindt. Het vraagt dus om nederigheid en geen vernedering en negatief denken ,zoals ik ben niks waard, heel mijn leven heb ik nooit geloofd waarom zou ik het nu wel doen? En wat gaan mijn vrienden zeggen?

    Ja een moeilijk vraag , waarom gelooft iemand? En….. is het wel eerlijk nu opeens op God te beroepen nu  we in de penarie zitten. Het antwoord is ja ja ja. God staat te wachten !

    Christelijk geloven is geloven in Iemand, Christelijk geloven is binnengaan in een persoonlijke vertrouwensrelatie met God. Het is het risico nemen maar dan op grond van vertrouwen op God, op zijn trouw, zijn woord.  Geloven is intreden in een liefdesrelatie,  ja zeggen op Gods aanbod. Zichzelf overgeven aan God, niet omdat men het helder inziet of opeens antwoord heeft op alle vragen, het is een sprong wagen naar iemand die we niet zien.

    Het is me toevertrouwen aan God en met Hem spreken .

    Als je  het gevoel hebt iemand nodig te hebben om je te helpen overeind te blijven in uw leven, dan is dit misschien  een moment om God te zeggen : ik wil de sprong wagen, help me je te vinden , Ik wil mijn leven in je handen leggen. Ik wil  ontdekken God hoe ik in verbondenheid met u kan leven en zin kan geven aan mijn leven,  zet me op weg.

    Vertrouw God en wees aandachtig en geduldig in wat Hij u zegt door mensen die je ontmoet, wees aandachtig voor uw flitsgedachten, wees aandachtig in wat je ziet en hoort en leest. Misschien begrijp je opeens iets meer voor wat belangrijk is in uw leven. Zo werkt God. Hij staat je bij en doet je dingen kennen.

    Aan alle mensen die reeds met God verbonden leven willen we vragen om voor de mensen te bidden die nu God nodig hebben en voor het eerst tot God spreken

     

    Als we geloven staan we  in het licht. Het licht dat we  van God krijgen, Door Zijn genade en de kracht van de Heilige Geest, zijn  we in staat ons leven een zinvolle betekenis te geven. God laat ons niet alleen, Hij gaat geen fysieke wonderen doen, maar Hij gaat ons leiden. In verbondenheid met God gaan we weten welke richting we moeten volgen. In het licht staan betekent dat we helder kunnen zien, onszelf niets wijsmaken, niet verzinken in negativiteit.

    In het licht staan betekent ook dat we in de gaven van de Heilige Geest leven en kracht ondervinden om terug de deugden te ontdekken om liefdevol te zijn voor onszelf en voor anderen ,blij, geduldig, vriendelijkheid , goed, zachtmoedig. Geloven is een ja zeggen en een blijvend ja zeggen en de weg willen gaan .

    God bestaat en is er voor ons, maar het is niet gemakkelijk om dit te geloven omdat God niet zichtbaar is. We zijn zwakke mensen en zijn voortdurend beïnvloed door onze wereld met het kwaad en het lijden.

    Hoe is dat te verzoenen met een volmaakte en al goede God? God vindt geen vreugde in de ondergang van hen die leven.  God is liefde en iemand die liefde is gaat met ons op weg  in al ons lijden. Dit is moeilijk te begrijpen . Hoe meer we echter Jezus kennen en luisteren naar zijn woorden, hoe meer we gaan ontdekken hoe we het lijden hier op aarde moeten begrijpen.

     In Geloof weten we  dat Hij ons de weg zal wijzen

     

    Christen zijn is enerzijds een zeer moeilijke taak en anderzijds een zeer gemakkelijke taak.

    Het heeft te maken met een klik in ons hoofd, ons beslissen aandacht te geven voor de woorden van Jezus.

    Als we Jezus begrijpen gaan we handelen naar waarheid omdat Jezus de waarheid is. En dan ervaren we vreugde  in ons leven omdat we de dingen anders mogen en kunnen  zien . Vroeger waren dat zoveel holle woorden voor mij. Ik werd er niet door geraakt, het irriteerde me zelfs, vakjargon van de katholieken dacht ik.

    Laat ons daarom bidden voor alle mensen die nog met irritaties zitten , kritiek en ongeloof. Bidden we dat wijzelf steeds de juiste woorden mogen spreken en dat mensen die het verlangen, geraakt mogen worden door God .

     

    Laat ons samen bidden:

    Lieve God raak mensen , geef hen  die zoekend zijn een gevoel van geraakt worden  door U opdat ze zouden kunnen geloven. Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Lieve God, geloven is allereerst een beslissing  van ieder van ons. Een persoonlijke overgave. Een beslissing om U de leiding voor ons  leven in handen te geven, elke dag , elk moment.

      Help ons om te beslissen in U te geloven om zo ons leven zin te geven tot over de dood heen. Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Lieve God , geloven is ook iets van samenzijn met anderen. God, geef ons de kracht mensen aan te spreken en op zoek te gaan naar wat we echt nodig hebben en wat anderen nodig hebben.  Laat ons niet toegeven aan opgeven bij de eerste ontgoocheling. Wij willen vruchtbaar zijn en  willen daar hard voor werken. Maar U Heer moet een beetje zorgen dat we u begrijpen in wat U wil voor ons.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

     

     

     

    23-01-2012 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/12-10/12 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 14/11-20/11 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 18/11-24/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 16/04-22/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 18/12-24/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 05/12-11/12 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 24/11-30/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 29/03-04/04 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Startpagina !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!