Inhoud blog
  • 8 podcasts : betekenis van elke vers van het onze vader
  • innerlijke vrijheid Jaques Philippe
  • Waarom moeten mensen lijden Herwig Arts Jezuïet
  • beschikbare podcasts HUWELIJK , / THEMA'S UIT HET LEVEN / BIJBEL
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    GOD KENNEN DOOR JEZUS WOORDEN :
    volg onze podcasts OP: https://www.agapelifebelgium.be/nl/podcast1.html
    300 podcasts die steeds vernieuwen!
    28-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matteus 5 v 17-20 de zondagsrust

    Matheus hoofdstuk 5 vers 17- 20

    Uit het evangelie van Matheus hoofdstuk 5 vers 17- 18.

    17. Denk niet dat ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen. Ik ben niet gekomen om ze af te schaffen, maar om ze tot vervulling te brengen.

    18. Ik verzeker jullie: zolang de hemel en de aarde bestaan, blijft elke jota, elke titel in de wet van kracht, totdat alles gebeurd zal zijn.

    19. Wie dus ook maar een van de kleinste van deze geboden afschaft en aan anderen leert datzelfde te doen, zal als de kleinste worden beschouwd in het koninkrijk van de hemel. Maar wie ze onderhoudt en dat aan anderen leert, zal in het koninkrijk van de hemel in hoog aanzien staan.

    20. Want ik zeg jullie: als jullie gerechtigheid niet groter is dan die van de schriftgeleerden en de Farizeeën, zullen jullie zeker het koninkrijk van de hemel niet binnengaan.

     

    Jezus zegt ons hier dat hij geen afbreuk doet aan één van de geboden uit het oude testament. Ze zijn belangrijk tot het einde der tijden. Denken wij nog aan de geboden uit het oude testament of zijn ze verouderd? Neen zegt Jezus, dat zijn ze niet!

    We kijken eens naar het gebod  “Heilig steeds de dag de heren”

    In Genesis hoofdstuk 2 staat:

    1.Zo werden de hemel en de aarde in al hun rijkdom voltooid.

    2.Op de zevende dag had God zijn werk voltooid, op die dag rustte hij van het werk dat hij gedaan had.

    3.God zegende de zevende dag en verklaarde die heilig, want op die dag rustte hij van heel zijn scheppingswerk. Tot daar de verzen.

     

    God zegent de zevende dag en verklaart die heilig. Hoe gaan wij hier mee om in ons persoonlijk leven? De zondag staat voor een dag om in dankbaarheid bewust te zijn van Gods wonderbaarlijk schepping, zegt dit gebod.

    Sommige mensen zeggen dat ze God zien in de natuur. Zij voelen God in de wonderbaarlijke, de haast onbeschrijfelijke schoonheid van de natuur, Gods schepping. Er is echter meer dan deze ervaring alleen. God vraagt ons niet enkel te genieten van zijn schepping maar daarenboven ook verantwoordelijkheid te nemen voor die schepping. Daarom is het zo belangrijk dat mensen en groeperingen zorgen voor het respect van de natuur en de dieren. Maar Gods schepping zijn ook de mensen. Als we goed naar het evangelie luisteren zegt Jezus ons om de dag des Heren te heiligen. We moeten de zondag  heilig maken zegt Jezus. We moeten die dag opdragen aan God. Hoe moet het nu in de praktijk van ons dagelijks leven? Het enige wat Jezus ons wil zeggen is, zijn we ons nog bewust van de dag die eigenlijk bedoeld is om God te heiligen?

    Misschien zou het ook wel goed zijn wanneer de boog niet altijd gespannen is en we tijd nemen voor God, onszelf en ons dierbaren. Dat is ook Gods bezorgdheid.

     

    Wat is het doel van mijn leven, wie is mijn leider, mijn meester, met andere woorden tot wie kan ik me richten? Wie is mijn voorbeeld? Hoe ga ik om met mijn meest dierbaren, mijn partner, mijn kinderen, mijn ouders, mijn beste vrienden? Hoe respecteer ik mezelf?

    Zondag kan hier veel betekenen. Zondag geeft ons de mogelijkheid om eens na te denken hoe onze relatie met God was gedurende de voorbije week en hoe ik God ervaren heb.

    God was niet moe de zevende dag nadat hij alles geschapen had. Onze almachtige God kan niet moe zijn. Gods rust had een ander betekenis,  het was een reflectie over zijn schepping en Hij zag dat het goed was. Kunnen wij ook terugkijken naar onze week en zien we dat het goed was?

    Eigenlijk zouden we zondags zeer vroeg moeten opstaan om zo te kunnen genieten van een lange rustdag.

    Maar soms moet er ook gewerkt worden op een zondag, men vindt niet altijd een perfecte job, tenzij men bereid is op zondag te werken. Het is inderdaad niet zo simpel en Jezus zegt ook niet dat we de job moeten laten staan als ze nodig is om in ons onderhoud te voorzien.

    Hier komen we terecht bij ons vertrouwen in God. Er is niks mis mee om hard te werken, integendeel, God vraagt dat zelf van ons. God gaf ons talenten om ons in te zetten om in onze noden te voorzien, voor onszelf, onze kinderen, onze naasten. Het doel van ons hard werken moet alleen de waarheid dienen, zodat het zin geeft aan ons leven. Die waarheid vinden we door in verbondenheid met God te leven. Hij geeft ons zuivere antwoorden op al onze vragen.

     

    Wanneer wij kiezen voor God, zou God dan niet kiezen voor ons. Niet om meer succesvol te worden in zaken, niet om een meer propere tuin of huis te hebben, niet om nog een beter restaurant te vinden en nog meer vertier en plezier. Maar Hij zal ons helpen in onze echte noden. Durven we God daarin vertrouwen? We moeten dus in communicatie met Hem gaan om te weten  hoe we met onze zondag moeten omgaan.

    God vraagt ons de zondag te heiligen.

    Er zijn hier geen regeltjes, er is niemand die ons iets opdraagt, het zijn wij die in volle vrijheid beslissen om te luisteren naar Gods woord. We vinden in verbondenheid met Jezus wel een antwoord  hoe we onze zondag heiligen. We eren God als we hem gehoorzamen.

    Gaan we nog naar een misviering of zoeken we naar een plek waar we God kunnen ontmoeten. Veel mensen vinden het maar niks meer in de misviering. Ze vinden het tijdverlies. We leven echter niet in de waarheid van Jezus wanneer we altijd zo kritisch zijn naar anderen en voorwaarden stellen aan priesters en diakens. Het doel van de misviering is “aanwezig” zijn voor Jezus, te communie gaan om zijn dood en verrijzenis te herdenken.

     

    Door Jezus zijn onze zonden vergeven en kunnen we elke dag met een blanco blad terug beginnen, wat onze fouten van die week ook geweest zijn. Als we spijt hebben en vergiffenis vragen is de Heilige Geest weer aanwezig voor ons en kunnen we kracht vragen om te verwerken wat is ons leven gebeurde, tijdens de voorbije week.

    We krijgen ook kracht voor wat staat te gebeuren de volgende week. Wie mij zoekt zal mij vinden zegt God, hem geef ik leven in overvloed.

    Het is onze beslissing een keuze te maken om God in ons leven toe te laten.

     

    Nemen we door het lezen van dit evangelie een voorbeeld aan Jezus. Lees je ergens in de bijbel dat Jezus haastig was of vlug van het éné naar het andere ging. Hij nam tijd voor mensen, blijf bij de mensen zei Hij tegen zijn apostelen en neem er een maaltijd. Jezus had de moeilijkste job aller tijden, in ongeveer 3,5 jaar moest hij zijn boodschap de wereld insturen. Hij was nooit overhaast met mensen. Jezus bad ook veel, Hij nam tijd om te bidden met zijn Vader die ook onze Vader is. Ik ken een oude maar nog actieve zuster die zeer vroeg opstaat elke dag om zo tijd te hebben om te bidden, het raakte me.

     

    Laat ons op God vertrouwen. Hij zal voor ons zorgen, zelfs voor ons vermaak op zondag.

    We moedigen u aan om in de kerk terug te zoeken waar het kruis van Jezus hangt. Kijken we eens goed, er zijn in sommige kerken prachtige kruisbeelden. Durf ik me af te vragen, wie is die Jezus voor mij? Die Jezus die gestorven is voor mij persoonlijk. Durf ik dat te geloven en kan ik nederig genoeg zijn om dit te aanvaarden? Hij geeft mij door zijn sterven totale vrijheid. Ik moet niet één dag in schuld leven. Hij vergeeft mij alles als ik erom vraag en mijn spijt uitdruk. Durf ik geloven dat Jezus mij zo belangrijk vindt. Als we daar neen op zeggen doen we Jezus weer lijden. God gaf ons zijn liefde en zijn Zoon en wij wijzen die dan af. Hoe voelt dat voor uzelf als een Vader, een moeder, een dochter of zoon, vriend of vriendin, om afgewezen te worden.

     

    Laat ons daarom bidden:

    God, heel de maatschappij dwingt ons om van alles te doen. Laat ons de juiste keuzes maken. Laat ons deze keuzes maken in gebed met U. Leer ons om terug van de zondag een dag te maken om U te heiligen.

     

    God, leer ons vroeg op te staan op zondag om als start van de dag eerst tijd te geven aan U, om er nadien een echte rustdag van te maken met onze familie en intiemste en met aandacht voor wat echt nodig is.

     

    God, leer ons terug naar de eenvoud gaan. Op zondag geen uitgebreide diners, waarvoor uren werk nodig is. Verantwoordelijk omgaan met restaurantbezoek op zondag, want dan doen we anderen werken. Niet teveel  tv, wel gezelschapspelen. Geen poetswerk, geen zwaar tuinwerk. Leer het ons terug om te durven kiezen, onszelf rust te geven en de dag door te brengen in uw genade en vreugde met elkaar.

     

    God, als we op zondag tijd willen maken voor u, geef ons dan een luisterend oor die dag en doe ons de juiste woorden spreken met onze partner, onze kinderen, onze ouders, onze vrienden.

     

    God, wij bidden voor alle mensen die verlangen om terug hun zondag te starten met een misviering. Het was misschien lang geleden. Geef hen de moed tijd te maken om terug op zoek te gaan om ergens hun plek te vinden, ook al moeten ze daarvoor soms verder rijden.

     

    God, wij bidden vooral voor de mensen die veel problemen hebben en geen gezelligheid ervaren of veel pijn door lijden. Hun zondag is soms pijnlijk.

    Heer geef al deze mensen uw bijzondere genade opdat ze sterk mogen staan in de moeilijkheden.

    Geef hen de kans u te ontmoeten in gebed, opdat ze weten en geloven aanspraak te kunnen maken op de kracht van Uw Heilige Geest. U bent er altijd, elke minuut elke seconde. Door de kracht van de Heilige Geest kunnen ze dan leven in verbondenheid met U, in staat om uw liefde te voelen en  uw liefde door te geven. Niettegenstaande de pijn en moeilijkheden kunnen ze dank zij Uw kracht  leven in vriendelijkheid, vrede en vreugde, goedheid, geduld, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    Goede vrienden, we wensen u een vruchtbare dag, dat we in verbondenheid met Jezus, vandaag de juiste beslissingen nemen in de kracht van de Heilige Geest, om zo te doen wat God wil, te weten en te geloven dat Hij bij ons is, alle dagen, tot aan het einde der tijden.

     

    Laten we daarom bidden met het gebed dat Jezus ons geleerd heeft.

    Onze Vader, die in de hemel zijt, geheiligd zij Uw Naam.

    Uw Rijk kome, Uw Wil geschiede op aarde als in de hemel.

    Geef ons heden ons dagelijks brood en vergeef ons onze schulden, gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren.

    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade.
    Amen.

    28-12-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/12-10/12 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 14/11-20/11 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 18/11-24/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 16/04-22/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 18/12-24/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 05/12-11/12 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 24/11-30/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 29/03-04/04 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Startpagina !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!