Inhoud blog
  • 8 podcasts : betekenis van elke vers van het onze vader
  • innerlijke vrijheid Jaques Philippe
  • Waarom moeten mensen lijden Herwig Arts Jezuïet
  • beschikbare podcasts HUWELIJK , / THEMA'S UIT HET LEVEN / BIJBEL
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    GOD KENNEN DOOR JEZUS WOORDEN :
    volg onze podcasts OP: https://www.agapelifebelgium.be/nl/podcast1.html
    300 podcasts die steeds vernieuwen!
    29-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lucas 23:32 over Gods kracht om ons allen te vergeven

     Lucas 23:32  over Gods kracht om ons allen te vergeven als we ons naar Jezus richten.

     [32] Samen met Jezus werden nog twee anderen, beiden misdadigers, weggeleid om terechtgesteld te worden.
    [
    33] Aangekomen bij de plek die de Schedelplaats heet, werd hij gekruisigd, samen met de twee misdadigers, de een rechts van hem, de ander links. [34] Jezus zei: ‘Vader, vergeef hun, want ze weten niet wat ze doen.’* De soldaten verdeelden zijn kleren onder elkaar door erom te dobbelen. [35] Het volk stond toe te kijken. De leiders hoonden hem en zeiden: ‘Anderen heeft hij gered; laat hij nu zichzelf redden als hij de messias van God is, zijn uitverkorene!’ [36] Ook de soldaten dreven de spot met hem, ze gingen voor hem staan en boden hem zure wijn aan, [37] terwijl ze zeiden: ‘Als je de koning van de Joden bent, red jezelf dan!’ [38] Boven hem was een opschrift aangebracht: ‘Dit is de koning van de Joden’. [39] Een van de gekruisigde misdadigers zei spottend tegen hem: ‘Jij bent toch de messias? Red jezelf dan en ons erbij!’ [40] Maar de ander wees hem terecht met de woorden: ‘Heb jij dan zelfs geen ontzag voor God nu je dezelfde straf ondergaat? [41] Wij hebben onze straf verdiend en worden beloond naar onze daden. Maar die man heeft niets onwettigs gedaan.’ [42] En hij zei: ‘Jezus, denk aan mij wanneer u in uw koninkrijk komt.’ [43] Jezus antwoordde: ‘Ik verzeker je: nog vandaag zul je met mij in het paradijs zijn.’

    We staan even stil bij de misdadigers die links en rechts van Jezus gekruisigd waren.

    Ze waren allebei schuldig aan zware misdaden.  Ze wisten dat dood snel  hun lot zou zijn. Beiden waren evenals Jezus in grote pijn. Ze voelden zich waarschijnlijk alleen en zonder hoop op redding. Alles leek verloren. Maar te midden van hen hing ook Jezus vastgenageld op  een stuk hout.  Het is belangrijk voor mij dat Jezus in de "midden is". Hij is beschikbaar voor beide, maar zoals we zien in het verhaal reageert slechts één  met geloof in Jezus. De andere koos om  Jezus te beledigen:  ‘Jij bent toch de Messias? Red jezelf dan en ons erbij!

     

    De ene misdadiger bleef steken in zijn oude denkpatronen en werd niet geraakt door wie Jezus was. De andere dief zag  iets meer in die Jezus.’Hij wees  de eerste boosdoener terecht, met de woorden: ‘Heb jij dan zelfs geen ontzag voor God nu je dezelfde straf ondergaat? [41] Wij hebben onze straf verdiend en worden beloond naar onze daden. Maar die man heeft niets onwettigs gedaan.’ [42] En hij zei: ‘Jezus, denk aan mij wanneer u in uw koninkrijk komt.’

    Het is duidelijk dat deze moordenaar Jezus zag als onschuldig en een koning. Misschien was het door de uitdrukking op het gelaat van Jezus, of zijn liefdevolle verwijzing, of het kan zijn dat hij getroffen was door Jezus woorden naar de hatelijke menigte toen hij zei:  "Vader vergeef hen,  want zij weten niet wat ze doen

    Misschien was dit vermogen om te worden vergeven dat hem deed vragen:  Jezus, denk aan mij wanneer u in uw koninkrijk komt.’

    Hij hoopte op vergeving, hij zag in dat hij fout was geweest.

    Waarschijnlijk had deze man wel vaag over die Jezus gehoord, maar vermist hij toen met andere dingen bezig was interesseerde hem dat niet. En nu plots herinnert hij zich misschien dat er een Messias zou komen om mensen te redden en zei dat er leven was na de dood.

    Het enige wat  we weten is dat Jezus altijd op geloof reageert. We zien in de gehele schrift  de grote genade van Jezus voor mensen die zelfs grote fouten hebben begaan. Zelfs een man die zijn hele leven had verspild kon een gunst bij God verkrijgen omdat Jezus zijn spijt zag. Jezus maakte een belofte aan hem: "Vandaag  zult u met mij in het paradijs zijn"

     

    Jezus zei, "het is volbracht, zijn laatste adem van verlossing en vergeving voor elke zonde wordt ter beschikking gesteld van iedere gelovige zondaar. De stervende moordenaar  werd ook vergeven.

    De ander moordenaar niet omdat hij niet geloofde.  De goede moordenaar geloofde in Jezus en zijn belofte van het eeuwige leven.

    Iemand zei ooit tegen mij: er  zijn slechts twee soorten mensen in de wereld : degenen die geloven in Jezus en degenen die hem verwerpen. Het klopt met het beeld van de 2 gekruisigde misdadigers.  Laten we onze kans niet missen om Jezus te ontmoeten.

    Hoe moet dat dan denkt u, vraag het aan Jezus,  doe zoals de goede misdadiger, luister naar Jezus woorden. Heel veel teksten gaan over vergeving van zonden en het geschenk van eeuwig leven. Als u deel wil hebben aan dit gebeuren raden we u aan u deze dagen speciaal verbaal te richten naar Jezus wetende dat hij ons allen vergeeft. Doe de bijbel eens open en lees iets over die Jezus. Hij is waarlijk een bijzonder man geweest, een man die ons verteld hoe  God ons als eerste oneindig liefheeft en met ons is op elk moment van ons leven en in elke omstandigheid. Als we iets fouts doen is hij niet bij ons, want God en Jezus kent het kwade niet, daar wil hij niets mee te maken hebben. Hij keert dan zijn rug naar ons, hij kijkt weg. Maar naar de goed misdadiger heeft hij zonder twijfel gekeken en hem is dan ook vergeving geschonken en eeuwig leven.

    Onthoud dit waar de zonde overvloedig aanwezig,  is ook genade veel meer in overvloedig aanwezig, dus niets is onmogelijk voor Jezus.

    God,

    Ik wil gaan  waar U zult gaan.
    ik dien U met mijn leven, met alles wat ik ben
    wil  ik mij aan U geven!


    Toch is mijn hart is bang om alles op te geven,
    daarom ontwijkt ik U al zolang

    Vergeef mij, doorgrond mij.

    wees mij genadig, God van trouw.
    Vergeef al  mijn zonden want ik wil opnieuw beginnen
    Ik wil gaan  waar U zult gaan.
    ik wil u dienen, met alles wat ik ben
    zal ik mij aan U geven

     

    29-03-2013 om 12:53 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luk 15,1-3, 11-32 vasten- zondaars

    Luk 15,1-3, 11-32 vasten- zondaars

     

    Alle tollenaars en zondaars kwamen hem opzoeken om naar hem te luisteren. [2] Maar zowel de Farizeeën als de schriftgeleerden zeiden morrend tegen elkaar: ‘Die man ontvangt zondaars en eet met hen

    [11] Vervolgens zei Jezus tot hen: ‘Iemand had twee zonen. [12] De jongste van hen zei tegen zijn vader: “Vader, geef mij het deel van uw bezit waarop ik recht heb.” De vader verdeelde zijn vermogen onder hen. [13] Na enkele dagen verzilverde de jongste zoon zijn bezit en reisde af naar een ver land, waar hij een losbandig leven leidde en zijn vermogen verkwistte. [14] Toen hij alles had uitgegeven, werd dat land getroffen door een zware hongersnood, en begon hij gebrek te lijden. [15] Hij vroeg om werk bij een van de inwoners van dat land, die hem op het veld zijn varkens liet hoeden. [16] Hij had graag zijn maag willen vullen met de peulen die de varkens te eten kregen, maar niemand gaf ze hem. [17] Toen kwam hij tot zichzelf en dacht: De dagloners van mijn vader hebben eten in overvloed, en ik kom hier om van de honger. [18] Ik zal naar mijn vader gaan en tegen hem zeggen: “Vader, ik heb gezondigd tegen de hemel en tegen u, [19] ik ben het niet meer waard uw zoon genoemd te worden; behandel mij als een van uw dagloners.” [20] Hij vertrok meteen en ging op weg naar zijn vader. Zijn vader zag hem in de verte al aankomen. Hij kreeg medelijden en rende op zijn zoon af, viel hem om de hals en kuste hem.
    [21] “Vader,” zei zijn zoon tegen hem, “ik heb gezondigd tegen de hemel en tegen u, ik ben het niet meer waard uw zoon genoemd te worden.” [22] Maar de vader zei tegen zijn knechten: “Haal vlug het mooiste gewaad en trek het hem aan, doe hem een ring aan zijn vinger en geef hem sandalen. [23] Breng het gemeste kalf en slacht het. Laten we eten en feestvieren, [24] want deze zoon van mij was dood en is weer tot leven gekomen, hij was verloren en is teruggevonden.” En ze begonnen feest te vieren.
    [25] De oudste zoon was op het veld. Toen hij naar huis ging en al dichtbij was, hoorde hij  en gedans. [26] Hij riep een van de knechten bij zich en vroeg wat dat te betekenen had. [27] De knecht zei tegen hem: “Uw broer is thuisgekomen, en uw vader heeft het gemeste kalf geslacht omdat hij hem gezond en wel heeft teruggekregen.” [28] Hij werd woedend en wilde niet naar binnen gaan, maar zijn vader kwam naar buiten en trachtte hem te bedaren. [29] Hij zei tegen zijn vader: “Al jarenlang werk ik voor u en nooit ben ik u ongehoorzaam geweest als u mij iets opdroeg, en u hebt mij zelfs nooit een geitenbokje gegeven om met mijn vrienden feest te vieren. [30] Maar nu die zoon van u is thuisgekomen die uw vermogen heeft verkwanseld aan de hoeren, hebt u voor hem het gemeste kalf geslacht.” [31] Zijn vader zei tegen hem: “Mijn jongen, jij bent altijd bij me, en alles wat van mij is, is van jou. [32] Maar we konden toch niet anders dan feestvieren en blij zijn, want je broer was dood en is weer tot leven gekomen. Hij was verloren en is teruggevonden.”’

     

    In Lukas 15 in het verhaal van de verloren zoon lezen we: De dagloners van mijn vader hebben eten in overvloed, en ik kom hier om van de honger.

    In Ezechiël 47 vers  9 lezen we :  overal waar de rivier stroomt komt leven, er zal vis zijn in overvloed.

    Kijken we nu even naar ons eigen leven:

     

    Wat betekent vasten tijd voor ons: Jezus, en het kruis. Daar gaat het vooral over. Maar misschien denken mensen onder u ook, die vasten daar heb je het weer, ik blijf op afstand, ik word er niet echt warm van.

    Toch willen we  een leven in overvloed, zoals de dagloners in het verhaal van de verloren zoon. We willen ook stromend water, water dat er altijd is en fris en zuiver. Heb jij dorst? Kom dan bij Mij,zegt Jezus Ik heb wat voor jullie.
    Jezus zegt: de stromen water waarover ik regelmatig spreek  staan symbool voor wat Ik in jullie leven ga doen, door Mijn Geest.
    Ik ga zo met jullie bezig dat niet alleen het land Kanaaän weer opbloeit, de woestijnen daar, tot en met de Dode Zee…nee…ik ga zo met jullie bezig dat jullie persóónlijk opbloeien. Zodat dode mensen weer levend worden.
    Kijken we weer eens even naar ons leven. Wat is het effect van onze manier van leven? De keuzes die wij in ons leven maken zijn zeer belangrijk voor onszelf en voor anderen. Het effect is groot. 
    We zijn  er als christen pas op een goede manier mee bezig als we in  Jezus geloven en als we voeling krijgen met wat de bedoeling is van Zijn sterven en lijden dat gaat komen. Jezus woorden en leven  aannemen, dat indrinken net zo lang tot je er helemaal vol van bent. Van daaruit krijgt alles in de geschriften  pas warmte.Van daaruit krijgt ons  leven pas warmte. En gaat  ons leven stromen, zoals het water, er gaat echt volheid van leven komen dat niet meer te stoppen is
    Overal waar het komt, zal alles leven (Ez.47,9c).
    Een verademing voor ieder die al te lang dorst heeft gehad.
    De bron van dit levenswater zijn wijzelf niet maar Jezus in ons.

     

     


    We vinden het leven soms zinloos, te zwaar, er zijn weinig goede vrienden te vinden, we  hebben dorst, maar we  hebben er niks voor over om die dorst te lessen. En anderen hebben ook dorst, maar dat is dan hun probleem.
    We houden  afstand van het levenswater dat de Geest van Jezus wil laten stromen.
    We houden afstand van Jezus:  we nemen aan wat Hij zegt, maar  we  drinken het niet in.
    Het is allemaal zo vaag, ik weet niet hoe ik voeling moet krijgen en eraan beginnen zeggen vele mensen. Dat heeft te maken met geloof en gebed. Jezus trok zich ook terug op de berg om te bidden, Hij wist het ook niet meer.

    Vragen we aan God ons te helpen om voeling te krijgen met Jezus.
    Jezus is het water, de bron van alles .
    Jezus  is  nu al 2000 jaar over ons uitgestort: het water komt nu inderdaad aan alle kanten naar beneden.  Laat ons genieten van wie Jezus is.
    Zetten we  alle kamers in ons leven open voor Zijn genade. Juist de donkere, hoe moeilijk dat misschien ook lijkt. Vertrouw op Jezus en zijn offer. En maak het tot een dagelijks terugkerend gebed:
    Uw kracht moet in mij overvloeien, ja doorstroom mij met het levende water, want pas dan ben ik echt vruchtbaar.

     

     

    Vele mensen zeggen we krijgen geen voeling, maar willen we wel of willen we het houden zoals het is. Beslissen om  problemen, zorgen, stress, ongenoegen en alle onbeantwoorde vragen aan het kruis te nagelen met Jezus is een goede start. Daar geraken mijn problemen niet mee opgelost zegt men. Juist God gaat uw materiele problemen niet oplossen. Maar geef je zorg over al die problemen aan Hem en geloof dat Hij je kracht zal geven om alle problemen aan te kunnen en op te lossen.  Doe dit elke dag en werk hard . Ontvang de genade van God en werk met de kracht van de H. Geest. Ontvang zo ook de vruchten van de Heilige geest. Ons leven gaat er anders uitzien als we geloven in Jezus. We gaan ook antwoorden vinden op al onze vragen, de juiste antwoorden. We gaan aangenamere mensen worden voor onze partner, onze kinderen, de collega’s en mensen rondom ons. Door Jezus krijgen we de kracht om aan te kunnen wat op onze weg komt en kunnen we daarenboven nog liefdevol blijven, omdat we de vruchten ontvangen van de H. Geest.

    Zoal Paulus schrijft in zijn brief aan de Galaten: in hoofdstuk 5 vers 22 tot 25

    Maar de vrucht van de Geest is liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing. Er is geen wet die daar iets tegen heeft. Wie Christus Jezus toebehoort, heeft zijn eigen natuur met alle hartstocht en begeerte aan het kruis geslagen. Wanneer de Geest ons leven leidt, laten we dan ook de richting volgen die de Geest ons wijst.

     

    Laat ons samen bidden tot God

     

    Heer,

    Als gelovigen  willen we voeling met U krijgen, met de zin van uw leven , lijden en sterven en verrijzenis. Geef ons de kracht te kiezen voor  U, vandaag en elke dag van ons leven.

    Laat ons deze keuze niet uitstellen of niet oppervlakkig beleven.

    We willen  intens in verbondenheid leven met u en uw genade aannemen.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Heer onze God

    Onze oorsprong ligt bij U  en onze bestemming is te worden zoals  Jezus.

    We willen  leven in uw licht, die liefde, goedheid en  waarheid uitstraalt.

    Wij vragen u Heer om alle mensen die nu luisteren Uw genade te schenken opdat ze het licht mogen zien. Laat hen op zoek gaan naar u en u ook vinden.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

     

     

    25-03-2013 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/12-10/12 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 14/11-20/11 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 18/11-24/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 16/04-22/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 18/12-24/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 05/12-11/12 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 24/11-30/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 29/03-04/04 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Startpagina !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!