Inhoud blog
  • 8 podcasts : betekenis van elke vers van het onze vader
  • innerlijke vrijheid Jaques Philippe
  • Waarom moeten mensen lijden Herwig Arts Jezuïet
  • beschikbare podcasts HUWELIJK , / THEMA'S UIT HET LEVEN / BIJBEL
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    GOD KENNEN DOOR JEZUS WOORDEN :
    volg onze podcasts OP: https://www.agapelifebelgium.be/nl/podcast1.html
    300 podcasts die steeds vernieuwen!
    14-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rom 6,8-14 vasten

    brief van Paulus aan de Romeinen 6,8-14

    Wanneer wij met Christus zijn gestorven, geloven we dat we ook met hem zullen leven, [9] omdat we weten dat hij, die uit de dood is opgewekt, niet meer sterft. De dood heeft geen macht meer over hem. [10] Hij is gestorven om een einde te maken aan de zonde, voor eens en altijd en nu hij leeft, leeft hij voor God. [11] Zo moet u ook uzelf zien: dood voor de zonde, maar in Christus Jezus levend voor God. [12] Laat de zonde dus niet heersen over uw sterfelijke bestaan, geef niet toe aan uw begeerten. [13] Stel uzelf niet langer in dienst van de zonde als een werktuig voor het onrecht, maar stel uzelf in dienst van God. Denk aan uzelf als levenden die uit de dood zijn opgewekt en stel uzelf in dienst van God als een werktuig voor de gerechtigheid. [14] De zonde mag niet langer over u heersen, want u staat niet onder de wet, maar leeft onder de genade.

    Vandaag willen we naar aanleiding van de vasten aandacht geven aan alle mensen die verslaafd zijn aan iets.

    Jezus zegt ons hier in het evangelie dat hij gestorven is om een einde te maken aan zonde, geef niet toe aan begeerten zegt hij ons. We kunnen zoals Jezus sterven aan  de fouten die we tot nu toe gedaan hebben en opstaan met Jezus. We worden dan als levenden die uit de dood zijn opgewekt, levend onder Gods genade.

    Tijdens de vasten nemen meer en meer mensen zich voor  om geen aperitiefje te drinken, thee in plaats van teveel koffie, geen chocolade te eten of maar 1 uur TV per dag te kijken.

    Mensen reageren  steeds heel positief als ze horen dat iemand vast.  Veelal komt er zoiets als “dat is iets wat ik ook wel zou moeten doen”. Vooral mannen hebben het gevoel dat ze iets te veel alcohol drinken dan eigenlijk goed is of vrouwen vinden dat ze zo wie zo iets  teveel snoepen, jonge verslaafden weten diep in hun hart dat ze er slecht aan toe zijn door de drugs maar ze zijn te zwak om iets te veranderen.

    Bij de meeste mensen verliest vasten zijn  religieus aspect. Mensen doen het niet om zich  voor te bereiden op de “verrijzenis van Christus”.

    Het voordeel van ons geloven is echter dat we iemand naast ons hebben die ons kan helpen, God zelf. Door dicht bij God te leven krijgen we een duidelijker zicht op onszelf, we kunnen makkelijker onze zwakheid zien omdat we weten dat God ons niet veroordeeld. Integendeel. God is een barmhartige God en is er voor ieder van ons, ook al hebben we vele stommiteiten gedaan of tijd verloren in ons leven. Met God kunnen we die tijd gemakkelijk inhalen omdat ons een leven in volheid staat te wachten. Dat heeft God door Jezus beloofd aan hen die in Hem geloven. Jezus zegt :  ik ben gekomen om hun het leven te geven in al zijn volheid.

    Jezus wil dit soort leven in volheid aan iedereen geven, ook aan degenen die hem nog niet kennen. Jezus heeft speciaal veel aandacht voor niet gelovigen, of mensen die kritisch zijn rond geloven of nog vele vragen hebben, maar hij vraagt dat we tot hem spreken. Hij zal ons helpen als we zeggen het alleen niet te kunnen en Hem nodig te hebben. Dat is wat we noemen ons leven uit handen geven en in zijn handen leggen.

    We zeggen dan: God  ik wil goed zijn en niet verslaafd aan iets wat niet goed is voor mezelf. Hoeveel moeders huilen niet omwille van hun jong volwassen kinderen die stommiteiten doen en dezelfde kinderen willen dat eigenlijk ook niet, maar ze zijn te zwak en kunnen niets veranderen. Willen helpen en niet kunnen , willen geholpen worden en niet kunnen. Maar er is dus een uitweg. Jezus kan ons helpen, door zijn lijden en verijzen kunnen wij zijn kracht verkrijgen en de kracht van de heilige geest.  Jezus zegt zelfs dat het niet nodig is  om alles reeds te weten over hem, hij vraagt ons enkel te geloven in God die ons persoonlijk liefheeft. Hij ons kan helpen , God oordeelt niet en staat met open armen te wachten om ons te helpen.

    Jezus kan voor ieder van ons doen wat wij dromen voor ons leven, want soms denken mensen dat het niet meer aan hun kan gebeuren. Zij hebben al zoveel fout gedaan dat ze vinden dat ze geen recht meer hebben op het goede. Maar daar is Jezus het niet eens mee.

    Paulus  was een actieve vervolger van de eerste christenen liet hen opsluiten en in sommige gevallen zelfs doden. Deze  apostel  Paulus die zelf zwaar onrecht deed, keerde zich tot God en wil ons nu iets vertellen: We herlezen even zijn brief aan ons:

    Wanneer wij met Christus zijn gestorven, geloven we dat we ook met hem zullen leven, Zo moet u ook uzelf zien: dood voor de zonde, maar in Christus Jezus levend voor God. [12] Laat de zonde dus niet heersen over uw sterfelijke bestaan, geef niet toe aan uw begeerten. Denk aan uzelf als levenden die uit de dood zijn opgewekt en stel uzelf in dienst van God als een werktuig voor de gerechtigheid. [14] De zonde mag niet langer over u heersen, want u staat niet onder de wet, maar leeft onder de genade.

    Tot daar de tekst.

    Paulus sluit zijn brief met te vermelden dat, wanneer we in God geloven, we onder Gods genade leven. Hier bedoelt hij de kracht die Jezus ons belooft bij zijn verrijzenis, de kracht van de pleitbezorger, de kracht van de heilige geest, de geest van de waarheid.

    Hoe moet het nu praktisch, we vertellen u het verhaal van die ene vriend die verslaafd was  en totaal aan de grond.

    Hij sprak tot God bij het opstaan : God, als je bestaat, help mij vandaag. Hij kon niet veel zeggen want bidden had hij nooit gedaan, maar die ene zin is reeds voldoende, want God kent ons hart en onze diepste verlangen. Bij elk zwak moment in zijn hoofd richtte hij zich naar Jezus met de vraag, bijna de eis hem niet los te laten. Die vraag of eis is juist, want Jezus heeft ons beloofd ‘al wat je in mijn naam vraagt zal u gegeven worden, je zal de kracht krijgen om te overwinnen’. Maar je mag Jezus dus niet loslaten, geen moment. Laat toe dat Hij zijn arm rond uw schouder legt  en u leidt naar het goede.

    Reeds jarenlang bidt onze vriend dagdagelijks, want hij zegt: verslaving geraak je niet meer kwijt, in moeilijke momenten duikt de gedachte weer op. Door zijn persoonlijke verbondenheid met God is hij ook gegroeid in zijn geloof. Hij heeft de kracht gekregen om stappen te zetten en op zoek te gaan naar de juiste mensen en organisaties die hem konden helpen. Hij heeft de juiste mensen ook ontmoet en hulp gekregen, zijn  leven is nu totaal op orde.

    Dat wensen wij u allen toe, u die beslist om de vasten te gebruiken als een start om uw leven te veranderen. Weet dat God u heeft gewild en  Jezus in de wereld heeft gezonden om u te vertellen dat Hij liefde is en staat te wachten om ons persoonlijk te kunnen beminnen en te helpen in de moeilijkheden hier op de wereld.

    in verbondenheid bidden wij daarom nu allen samen voor u tot God:

    Lieve God, help iedereen die beslist om naar aanleiding van de vasten dicht bij u te komen en te vasten. We denken hier vooral aan de mensen die besluiten niet meer te roken of niet meer te drinken, of te stoppen met drugs.

    Dit alles is onmogelijk zonder uw hulp. Gij kent het hart van mensen, gij weet wie diep naar u verlangt en graag beslist om op te houden met gewoontes die vernietigend zijn. We zijn door u geschapen en u verlangt dat we ons ook fysiek zuiver houden uit liefde voor onszelf en liefde voor anderen, onze ouders, onze kinderen, onze toekomstige kinderen.

     

    Lieve God, We willen vanaf vandaag elke morgen tot U bidden met de vraag ons te helpen voor deze ene dag, zonder tv, zonder facebook, zonder alcohol , zonder drugs, zonder porno ,zonder datgene waar we verslaafd aan zijn en wat we graag halt zouden toeroepen. De kwaliteit van ons leven hier op aarde wordt erdoor naar beneden richt.  Lieve God het lijkt een banale vraag maar het is een intense en eerlijke vraag. Help ons hierbij.

    Lieve God we bidden speciaal voor de drugverslaafden, waaronder vele jongeren die geen kracht meer hebben. We bidden ook voor de vele jong professionals en muzikanten en kunstenaars en zakenmensen die coke gebruiken om goed te presteren. We bidden opdat allen bij de beslissing te stoppen ook  recht zouden blijven bij de afkickverschijnselen. We weten dat de ergste lichamelijke symptomen  meestal na enkele dagen voorbij zijn, maar dan volgt er  nog een periode van 'psychisch afkicken'. Lieve God gij weet wat eenieder nodig heeft, geef de moed aan deze jonge mensen om op zoek te gaan naar mensen die hen kunnen helpen en geef hen de kracht  elke morgen te bidden om die ene dag clean door te komen.

    Lieve God onze bede lijkt zo ‘niet haalbaar’, maar u kent alle harten, u weet wie naar u toe wil komen, als is er maar 1 iemand, lieve God overlaadt die ene dan met al uw kracht opdat hij of zij gered wordt.

    Wij bidden u God verhoor onze gebeden.

     



     

    14-03-2011 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/12-10/12 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 14/11-20/11 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 18/11-24/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 16/04-22/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 18/12-24/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 05/12-11/12 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 24/11-30/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 29/03-04/04 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Startpagina !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!