Inhoud blog
  • 8 podcasts : betekenis van elke vers van het onze vader
  • innerlijke vrijheid Jaques Philippe
  • Waarom moeten mensen lijden Herwig Arts Jezuïet
  • beschikbare podcasts HUWELIJK , / THEMA'S UIT HET LEVEN / BIJBEL
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    GOD KENNEN DOOR JEZUS WOORDEN :
    volg onze podcasts OP: https://www.agapelifebelgium.be/nl/podcast1.html
    300 podcasts die steeds vernieuwen!
    15-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lukas 18 v 18-22 We hebben geen tijd!

    Lukas 18 v 18-22 We hebben geen tijd!

    18. Een hooggeplaatst persoon vroeg hem: ‘Goede meester, wat moet ik doen om deel te krijgen aan het eeuwige leven?’

    19. Jezus antwoordde: ‘Waarom noemt u mij goed? Niemand is goed, alleen God.

    20. U kent de geboden: pleeg geen overspel, pleeg geen moord, steel niet, leg geen vals getuigenis af, toon eerbied voor uw vader en uw moeder.’

    21. De man zei: ‘Aan dat alles heb ik me sinds mijn jeugd gehouden.’

    22. Toen Jezus dat hoorde, zei hij: ‘Nog één ding ontbreekt u. Verkoop alles wat u hebt en verdeel de opbrengst onder de armen, dan zult u een schat in de hemel bezitten. Kom daarna terug en volg mij!’

    23. Toen de man dat hoorde, werd hij diepbedroefd. Hij was namelijk zeer rijk.

     

    Jezus nodigt ons uit Hem te volgen.Wij zijn vrije mensen.

    De hooggeplaatste persoon herkent Jezus als iemand die het waard is om te volgen. Hij gelooft in Jezus, hij noemt hem goede meester. Hij wil zelfs geloven in het eeuwig leven dat Jezus belooft. En dan brengt Jezus hem tot bij een hartverscheurende keuze. Als je mij wil volgen, volg dan de geboden, dat is als eerste belangrijk, maar om mij totaal te volgen, om echt christen te zijn, is er iets meer nodig, iets meer dan al die goede mensen die ook geen overspel plegen, geen moord begaan, niet stelen en niet liegen en groot respect hebben voor hun ouders. Om mij te volgen moet ge afstand doen van wereldlijke belangen en mij volgen.

    En dan ligt de bal in ons kamp.

     

    We maken dikwijls de fout te denken dat God ons tot iets verplicht. Maar dat is niet zo. Wij volgen God of wij volgen God niet. God maakt de keuze niet. Hij staat te wachten met open armen, maar staat niet te bedelen. Welke kant kiezen wij?

    We vroegen het een verkoopsmanager van 35 jaar opgegroeid in een katholieke familie.  Jullie hebben daar tijd voor zei hij, ik niet. Als ik oud ben en meer tijd heb dan zal ik er mij misschien terug aan interesseren. Gelovig zijn en kiezen stond voor hem in relatie met  ‘tijd hebben’. Het doet pijn dat mensen God laten wachten tot ze ’tijd’ hebben.

     

    In het evangelie zegt Jezus, kom en volg mij. Misschien begrijpen veel mensen dit alsof men voor God uit de realiteit van het leven moet stappen. God vraagt dat niet van ons. Hij vraagt ons wel om een duidelijke keuze te maken. Kiezen we voor wereldlijke waarden of kiezen we voor Hem.

    Geloven en kiezen heeft te maken met het toelaten van God in ons leven. Het heeft te maken met Zijn voortdurende aanwezigheid in ons leven van elke dag in de dingen die we elke dag doen. Onze handelingen moeten in overeenstemming zijn met wat Jezus ons vertelt en dat is net iets meer dan de geboden volgen. Want, ook vele ‘niet christenen’ volgen Gods geboden. Waar ligt dan het verschil. Wat maakt ons echt tot christen?

    Jezus antwoord is daarop: Kom en volg mij!’

    God had ons eerst lief, hij is er, hij staat te wachten met open armen. Liefde is Zijn aanwezigheid in ons leven en de belofte: “Ik zal er zijn voor jou.” Gods aanwezigheid drukt de zekerheid uit van liefde die tijd en ruimte overstijgt. Liefde is ontzettend belangrijk in het leven van een mens. Het brengt ons bij onze identiteit en geeft ons veiligheid en zekerheid.

    God is aanwezig, God is liefde. Door te weten en te geloven dat God ons intens liefheeft kunnen we ons wereldlijk leven overstijgen, we kunnen verder gaan dan wat er gebeurt in onze fysieke wereld.

    Als God ons dus vraagt hem te volgen dan is het aan ons om ja te zeggen, maar dat vraagt ook om een blijvend ja te zeggen.

    Wanneer mensen zeggen: Jezus, ik heb geen tijd, dan blijft Zijn aanwezigheid spijtig genoeg verborgen.

    Zoals de hooggeplaatste man uit het evangelie ken ik ook een hooggeplaatst goed en zeer verstandig man. Hij stelt zijn hele leven in het teken om te bewijzen dat God niet bestaat. Ik wordt daar zo verdrietig van. Wat is de zin van dit gekregen leven? Zoveel tijd steken in iets waarvan je gelooft dat het onbestaande is.

    Jezus zegt aan de hooggeplaatste persoon: volg mij en doe weg wat je hindert om mij te volgen. Misschien kan een hooggeplaatste positie of ‘zeer verstandig zijn’, ook een hindernis zijn. Onze positie, ons intellectueel talent moeten we in dienst stellen van anderen, zodat zij ervan kunnen leven. “Verdeel de opbrengst, de vruchten van – bijvoorbeeld - uw intelligentie, onder de armen, onder de jonge mensen en mensen die intelligente mensen nodig hebben om beter te worden”, zegt Jezus ons, dan zult u een schat in de hemel bezitten.

    Als onze rijkdom of onze talenten, ons verhinderen om ons dienstbaar op te stellen en mensen graag te zien, dan zijn we niet goed bezig. Weg ermee zegt Jezus ons.

     

    Wanneer we geen tijd meer hebben omdat we teveel tijd nodig hebben om ons wereldlijke eigendommen te beheren, te ordenen, dan moeten we daar leren anders mee om te gaan,  relativeren, misschien dingen weggeven of dingen verkopen.

    Onze Moslim broeders en zusters worden begraven zonder kleding, zelfs geen sokken, alleen een doek rond het lichaam, dit om er hen op te wijzen dat ze niets kunnen meenemen.

    Wanneer we geen ‘ja’ zeggen op wat Jezus ons vraagt, dan blijft er voor ons veel verborgen. Gods aanwezigheid en Gods liefde en de belofte van het eeuwig leven voelen en begrijpen we niet.

    Jezus belooft ons eeuwig leven, meer kunnen we toch niet verlangen!

    Willen wij met Hem eeuwig leven dan moeten wij zuivere mensen worden, om zo door Hem met God in contact te komen.

    God wil dat we door zijn Zoon de weg naar Hem vinden. God kent geen fouten. Hij is de zuivere liefde zonder ook maar iets negatiefs. “Jezus brengt ons bij God” zegt onze Paus.

    Geloven in Jezus vraagt dus niet geloven in een stukje van Hem, maar Hem geloven in alles wat Hij zegt. “Ik ben de weg, de waarheid en het leven” zegt Jezus ons. “Wie in mij gelooft zal eeuwig leven”. Wij voelen ons erg dankbaar en blij voor zoveel toekomst en daarom zijn we zo enthousiast over Jezus.

    Maar dat vraagt dat we afstand nemen van ons ‘ik gerichtheid’, van ons ‘consumerend leven’,  ons ‘geen tijd’ hebben.

     

    Als we geloven en willen beslissen om Jezus te volgen, dan moeten we ook beslissen ons leven in zijn handen te leggen om zo te ontdekken wat hij ons te zeggen heeft.

    Jezus belooft ons Gods Heilige Geest, we zullen nooit alleen zijn. Gods geest woont in ons, en is zo trouw aan ons als onze eigen adem. Maar die ervaring is enkel mogelijk als we kiezen voor Jezus.

    Zoals Zijn liefde ons antwoord vooraf gaat, zo is Hij in ons aanwezig, die aanwezigheid blijft echter verborgen tot wij Hem herkennen.

    Geloven wij dat Jezus de moeite is en niet moet wachten tot we eens tijd hebben? Jezus vraagt geen extra tijd, hij vraagt ons Hem de ganse dag door een plaats te geven in ons leven. Zo kan Hij ons helpen in al onze verantwoordelijkheden van ons dagdagelijks druk bestaan.

      

    Wat houdt ons tegen om Jezus te volgen?

    Meestal twijfel en ongeloof, geen tijd, geen mensen om ons heen die ons iets zinvols te vertellen hebben.

    We nodigen u uit alvast te bidden dat u wel de juiste mensen mag ontmoeten,de juiste literatuur om antwoorden te vinden op uw twijfels en de tijd om op zoek te gaan naar wie God is.

     

    Laat ons daarvoor samen bidden.

     

    Lieve God, Wij smeken u vandaag om iets dat ons echt ter harte gaat. U nodigt ons uit, toon ons dan ook alstublieft de weg. Zeg wat we moeten doen en hoe we het moeten doen.

     

    God, wij bidden nu vooral voor mensen die ten einde raad zijn, ten einde raad door omstandigheden, geef hen uw reddende hand. Wij smeken u dit, help hen, wij kunnen het niet, wij zijn niet bij hen, maar U bent er wel, laat hen niet alleen, laat deze mensen voelen dat U aanwezig bent .

     

    God, raak mensen die tijd maken om iets over u te vernemen. Geef deze mensen het geloof dat u de moeite waard bent. Geef hen de mogelijkheid om te ontdekken hoe zij deel kunnen hebben aan het eeuwig leven dat u beloofd.

     

    God, we bidden voor de vele hooggeplaatste en verstandige mensen, laat hen inzien om hun verantwoordelijkheden en hun intelligentie in dienst te stellen van anderen. Wij hebben hen zo nodig. Geef intelligente mensen de kracht om hun geloven in U te laten primeren boven  hun nood aan een bewijs van uw bestaan of niet bestaan.

     

    Lieve God, vandaag staan wij hier voor U met smeekbeden, zoveel mensen die Gij geschapen hebt zijn goede mensen en toch beslissen ze niet om U te volgen omdat ze denken dat ze moeten gaan zitten en tijd verliezen aan U. Geef deze mensen de ervaring dat U altijd aanwezig bent en dat ze U altijd kunnen aanspreken met de meest eenvoudige woorden zoals wij nu hier ook doen.

    Geef hen het geloof dat U de moeite bent, de goede Heer. U volgen is groeien, is U beetje bij beetje ontdekken en hierbij vreugde ervaren en tot rust komen in U.

     

    Wij smeken u verhoor ons Heer, verhoor ons gebed

     

    Heer, wij danken U omdat wij weten dat U naar onze smeekbeden luistert en de mensen zal helpen die U willen volgen.

    Daarom bidden wij nu allen tezamen in verbondenheid het gebed dat Uw zoon ons geleerd heeft.

     

    Onze Vader, die in de hemel zijt, geheiligd zij Uw Naam.
    Uw Rijk kome, Uw Wil geschiede op aarde als in de hemel.
    Geef ons heden ons dagelijks brood
    en vergeef ons onze schulden,
    gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren.
    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade.
    Amen

    In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

    15-09-2011 om 10:44 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/12-10/12 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 14/11-20/11 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 18/11-24/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 16/04-22/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 18/12-24/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 05/12-11/12 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 24/11-30/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 29/03-04/04 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Startpagina !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!