Inhoud blog
  • 8 podcasts : betekenis van elke vers van het onze vader
  • innerlijke vrijheid Jaques Philippe
  • Waarom moeten mensen lijden Herwig Arts Jezuïet
  • beschikbare podcasts HUWELIJK , / THEMA'S UIT HET LEVEN / BIJBEL
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    GOD KENNEN DOOR JEZUS WOORDEN :
    volg onze podcasts OP: https://www.agapelifebelgium.be/nl/podcast1.html
    300 podcasts die steeds vernieuwen!
    25-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matteus 6 v 7-13 Het onze Vader:Maar verlos ons van het kwade

    Matheus  hfdst 6 verzen 7-13   “Maar verlos ons van het kwade”

      

    Van harte een warm welkom,

    We zijn blij om samen met u te luisteren naar Gods woord, in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

    We lezen uit de evangelietekst van Matheus  hfdst 6 verzen 7-13.

    7. Bij het bidden moeten jullie niet eindeloos voort prevelen zoals de heidenen, die denken dat ze door hun overvloed aan woorden verhoord zullen worden.

    8. Doe hen niet na! Jullie Vader weet immers wat jullie nodig hebben, nog vóór jullie het Hem vragen.

    9. Bid daarom als volgt:

    Onze Vader in de hemel, laat uw naam geheiligd worden, laat uw koninkrijk komen en uw wil gedaan worden op aarde zoals in de hemel. Geef ons vandaag het brood dat wij nodig hebben. Vergeef ons onze schulden, zoals ook wij hebben vergeven wie ons iets schuldig was

    En breng ons niet in beproeving, maar red ons uit de greep van het kwaad.

     

    We blijven vandaag stilstaan bij vers 13 “maar red ons uit de greep van het kwaad.”

    Verlos ons van het kwaad is een bede om verlossing en is sterk verbonden met de vorige bede, ‘leidt ons niet in bekoring’. Maar nu heeft onze bede een positieve wending. We vragen aan God ons te redden en ons te bevrijden van het kwade.

    Echter, het kwade is verbonden met de bekoring die ons aanzet tot het kwade.

    Kijken we even naar wat het wereldlijk denken ons allemaal doet geloven.

    We worden aangemoedigd om veel te kopen, meer dan wat we nodig hebben. We worden aangemoedigd om veel geld te verdienen want zo vergroot je, je status.

    Je bent belangrijk als je knap bent, als je slim bent. Je moet dit en je moet dat kunnen of kennen om mee te tellen. Dan is er nog de drang naar macht waardoor we de dingen anders gaan aanpakken. Want als je macht hebt tel je mee, ben je iemand. Er is meer en meer een totaal verval van normen en waarden. Alles moet kunnen, iedereen moet zogenaamd ‘ vrij’ zijn. 

    Ons denken wordt verdoofd, we gaan foutief redeneren en redenen aanvoeren om ons handelen goed te praten. We horen het juiste en de echte waarheid niet meer.

    God heb je zelf bedacht, God is maar fantasie, God ontneemt tijd en levenslust. Denk niet na over God, je kunt het toch niet bewijzen, wacht maar af. Probeer zoveel mogelijk nu te krijgen dan heb je dat toch al. En zo kunnen we dus nog verder gaan.

    Verlos ons is een bede tot God om ons niet los te laten, niet te vergeten.

    God vergeet ons echter niet, nooit, maar wijzelf twijfelen daaraan, we worden zwak en bang en vallen zo gemakkelijker ten prooi aan het kwade.

     

    Het kwade vernietigt. Als we kwaad doen verliezen we ons zelfrespect, ons gevoel van veiligheid, van zekerheid. We durven niet meer voluit gaan uit angst dat alles uitkomt of iets tegen ons gebruikt wordt. Hoeveel mensen moeten zwijgen over fouten die ze zien gebeuren omdat ze zelf ook niet zuiver op de graat zijn. Het geeft een schuldgevoel en schuld maakt ons onvrij.

    Het is dus belangrijk om te bidden tot God “verlos ons van het kwade”. Moeilijkheden kunnen ons nog zuiveren, nog doen groeien, maar het kwade maakt ons kapot, vernietigt ons.

    We vragen God in onze bede, ‘verlos ons van het kwade ‘ dat ons geloof in Hem ons niet ontnomen wordt. Want ons geloof laat ons God zien en verbindt ons met Christus. We kunnen veel goederen en geld verliezen, maar wanneer we God verliezen zijn we pas echt verloren. Daarom bidden we, verlos ons van al het kwade. Wanneer we de bescherming krijgen voor het kwaad, zijn we beveiligd tegen het wereldlijk denken en de wereldlijke machten die ons dikwijls naar de bekoring en het kwade leiden.

    Waarvoor moeten we nog bang zijn als we dicht bij God leven? Door die zekerheid worden we pas echt vrij. We leggen alles in de handen van de Heer omdat we ons bij Hem veilig voelen.

    De apostel Paulus zegt ons in zijn brief aan de Romeinen: Als God voor ons is, wie zal dan tegen ons zijn? Wie zal ons scheiden van de liefde van Christus? Over alles zegevieren wij dankzij Hem die ons lief heeft.

     

    Laat ons daarom nu samen bidden

    Wanneer we bidden voor onze verlossing van het kwade kunnen we binnentreden in Gods rijk, heiligen we Gods naam en zijn we bereid dat Gods wil geschied.

    In de slotbede van het Onze Vader bidden we dan ook tot God dat Hij niet alleen ons, maar ook de ganse wereld bevrijdt van het kwade. Het kwade in de wereld verwoest niet alleen ons, maar ook onze kinderen, de kinderen van onze vrienden en elk volgend geslacht waar ook ter wereld.

     

    Lieve God,

    We zijn blij en dankbaar wanneer we gemeenschap mogen vormen om zo samen voor de bevrijding van het kwade in de ganse wereld te bidden.

    Dat vragen we u God in Jezus naam.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    God,

    Wij bidden u dat u ons behoedt voor het kwade, hou het weg van ons, van het meest kleine, tot het grote kwaad, van een boosheid naar onze partner tot oneerlijkheid in de supermarkt of zelfs nog grotere oneerlijkheid, van leugentjes om bestwil tot leugens en roddels omdat we zo denken belangrijk te zijn en beter dan de andere.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    God,

    Bescherm onze kinderen van het kwade. Ze zijn zich niet bewust en geven moeilijk toe hoe sterk de wereldlijke invloed is op hun denken. Ze willen iemand zijn, ze willen zelf beslissen, ze willen vrij zijn. Bescherm hen voor stommiteiten die in hun leven bepalend zijn voor hun toekomst. Geef hen de kans om met goede mensen en goede vrienden in contact te komen. Geef hen de kracht en het inzicht om daar de nodige moeite voor te doen.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    God,

    Maak ons sterk om met het kwade in de wereld om te gaan. Laat ons niet boos worden, niet ontgoocheld, depressief of bang. Redt ons en bevrijdt ons van het kwade en leer ons leven in uw waarheid.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    God,

    Laat ons ook vriendelijk blijven tegen mensen in onze nabije omgeving die wel in kwaadheid leven.  Laat uw liefde door ons tot hen doorvloeien zodat ze verlegen zijn om in onze nabijheid te roddelen of ander kwaad te doen.

    Laat ons een uitstraling zijn van uw genade en bescherming.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Door het lezen van het evangelie kunnen we bewuster in relatie leven met God laat ons daarom samen het gebed bidden dat Jezus ons geleerd heeft om zo onze verbondenheid deze morgen uit te drukken.

     

    Onze Vader,

    Onze Vader die in de hemel zijt, geheiligd zij Uw Naam.  
    Uw Rijk kome, Uw Wil geschiede op aarde als in de hemel.  
    Geef ons heden ons dagelijks brood  
    en vergeef ons onze schulden, gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren.  
    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade.  
    Amen.

     

    We bidden tot slot.

    Mijn God naar U willen we blijven zoeken.

    We willen uw grootheid voelen, begrijpen, geraakt worden door U.

    We willen kracht vinden in de verbondenheid met U.

    We weten dat U ons altijd ter hulp komt als we in U geloven, als we in uw Zoon geloven, als we U een plaats geven in ons leven, de belangrijkste plaats in ons leven.

    Zo zal uw hand ons blijven vasthouden, dat weten we en dat geloven we.

    Wij willen u trouw blijven en ons ogen richten op uw hemel, daar waar uw wil zegeviert. We willen werken aan uw hemel op aarde, uw wil doen.

    Zo kijken we verlangend uit om na de dood verder samen te zijn met U voor eeuwig.

    In de naam van de Vader de Zoon en de Heilige Geest willen we met u verbonden zijn vandaag en alle dagen.

    25-07-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lukas 11 v 1-4 Het onze Vader: en breng ons niet in beproeving

     Lukas hfdst. 11 verzen 1 tot 4  en breng ons niet in beproeving

     

    Van harte een warm welkom.

    We willen even stilstaan bij het evangelie van Lucas hfdst. 11 verzen 1 tot 4 .

     

    We zijn blij samen met u te luisteren naar Gods woord en maken daarom het kruisteken dat ons verbindt met God door Jezus kruisdood en het geschenk van de Heilige Geest door de verrijzenis.

    In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

     

    We willen vandaag stilstaan bij wat Jezus wil zeggen in het Onze Vader met de woorden “En breng ons niet in beproeving.”

     

    We lezen uit de evangelietekst van Lucas  hfdst 11 verzen 1 tot 4

    1.Eens was Jezus aan het bidden, en toen Hij zijn gebed beëindigd had, zei één van zijn leerlingen tegen hem: ‘Heer, leer ons bidden, zoals ook Johannes het zijn leerlingen geleerd heeft.’

    Hij zei tegen hen: ‘Wanneer jullie bidden, zeg dan: “Vader, laat uw naam geheiligd worden
    en laat uw koninkrijk komen.

    Geef ons dagelijks het brood dat wij nodig hebben.

    Vergeef ons onze zonden,
    want ook wijzelf vergeven iedereen die ons iets schuldig is.
    En breng ons niet in beproeving.”

     

    Jezus zegt ons dat we moeten bidden tot God: En leidt ons niet in bekoring, beproeving staat er in de bijbeltekst.

    Vele mensen hebben het moeilijk met de bede ‘en lijdt ons niet in beproeving’ Hoe moeten wij dit begrijpen?

    Wij worden niet beproefd door God, maar door het kwade. God brengt ons niet in bekoring. God werd nooit door het kwade beproefd en beproeft zelf ook niemand. God geeft het kwade soms de vrijheid om ons op de proef te stellen. Dat deed hij ook met Job.

    Zelfs Jezus, de zoon van God, werd ook beproefd door het kwade. Jezus moet deze bekoringen tot op het kruis doorstaan om op die manier de weg van de verlossing voor ons te openen. Jezus heeft beproevingen gehad maar nooit gezondigd.

    Omdat Jezus zelf de weg van beproevingen doorstaan heeft kan hij ons helpen wanneer wij beproefd worden, wanneer wij dus onder invloed van het kwade staan, ons laten leiden door  het wereldlijk denken of wanneer wij ons geloof dreigen te verliezen.

    We kunnen ons naar Hem richten wanneer we ons zwak voelen. Jezus kan ons helpen. Jezus neemt ons bij de hand en brengt ons naar boven.

     

    Hebt u al ervaren dat je aan iemand iets verteld en deze persoon heeft precies hetzelfde  meegemaakt en is bereid te luisteren? Soms voelen we ons dan beter begrepen en kunnen wij van deze persoon dikwijls moed en steun krijgen. Zo is het ook met Jezus. Hij begrijpt ons lijden, hij heeft het ook doorgemaakt.

    En door ons eigen lijden kunnen wij het lijden van Jezus ook een beetje beter begrijpen.

    Maar ons geloof in Jezus en in God wordt echter dikwijls beproefd door onze tegenslagen. We beginnen soms te twijfelen. Is het zo dat God voor ons zorgt, vragen wij ons af? Wat voor een God is het die zoveel onrechtvaardigheid toelaat zeggen zoveel mensen. We vergeten dat dit ‘aards denken’ is. Gods denken is van een ander niveau.

    Hij heeft zijn zoon gezonden en staat zo voortdurend dicht bij ons om ons met alles te helpen hier op aarde, elke minuut, elke seconde van ons bestaan.

    Door ons lijden hier op aarde hebben wij deel aan het lijden van zijn zoon Jezus. We komen door de Zoon dichter bij God, als we dat willen. Wij kunnen van de zoon, Jezus, moed en steun verkrijgen.

    Door het lijden van Jezus kunnen wij zien hoe we ook in grote duisternis het geloof in God niet hoeven te verliezen. Jezus deed dat ook niet. Het lijden van Jezus biedt voor ons eerherstel bij God.

    Zoals het sap van de druif moet gisten om goede wijn te worden, zo heeft de mens zuivering en verandering nodig, risico’s, moeilijke momenten om bij zichzelf en bij God uit te komen.

    Liefde is altijd een proces van zuivering, van afstand doen, van  pijnlijke zelfcorrectie.

    Enkele voorbeelden: Waarom denken we dat ons Europees denken, handelen en gewoonten beter zijn dan het denken, handelen en de gewoonten in andere culturen? Waarom moet onze partner de dingen doen zoals ik dat doe.

    De situatie bekijken vanuit het standpunt van de andere die verschillend is en zo naar hem  luisteren, brengt zuivering in mij, maakt mij tot een beter mens. Zo kan ik Gods liefde waar maken.

     

    Door moeilijkheden gaan, om bij onszelf en God uit te komen. Blij zijn met wat ik gekregen heb en niet ondergaan in de pijn, brengt me bij God.

    God wil geen beproevingen geven, Hij wil niet dat we ondergaan in de pijn. Hij wil zijn liefde waar maken door ons, naar anderen.

    Ik ken mensen met een gehandicapt kind die zeggen dat dit kind het grootste geschenk is wat God hen kon geven. Ze werden er zelf beter van. Voor niet gelovigen is dit niet te begrijpen.

    Zelfs voor ons ‘gelovigen’ is het wonderbaarlijk dit te horen. Het geeft ons moed om ons niet te laten bepalen door onze eigen moeilijkheden, zo zijn we in staat liefde en vriendelijkheid te geven. Dat is wat God wil voor de mensen. Zijn liefde, door ons, uitstralen.

     

    Als wij van God kunnen houden niettegenstaande alle moeilijkheden hebben we onszelf overwonnen en kunnen we dicht bij hem leven en rekenen op de kracht van zijn Heilige Geest, samen in verbondenheid met Jezus die ons dicht bij God brengt.

    Kunnen wij in de pijn dit geschenk nog zien? 

    Bidden we dan tot God: “en leid ons niet in bekoring.“ We vragen God hiermee dat, in onze pijn het kwade niet wint . 

     

    In het gebed ‘Onze Vader’ richten we onze aandacht naar God en in de angst die we in ons leven ondervinden vragen we hem, leidt ons niet in bekoring, geef geen toelating aan het kwade over mij. Laat het kwade mij niet vernietigen. Het kwade is ons ongeloof, depressie, boze woorden, klagen over ‘ alleen zijn’ en ‘niet begrepen worden’ .

    Indien we hieraan toegeven gaan we een schuldige zoeken, we worden kwaad op God, geven we hem de schuld van onze pijn. Zo geraken we vervreemd van God en is een leven in de kracht van zijn Heilige Geest onmogelijk.

    Leidt ons niet in bekoring is een vraag om onze angsten, onze boosheid, ons verdriet en onze pijn niet de bovenhand te laten nemen.

     

    Door het gebed ‘en leidt ons niet in bekoring’ vragen we aan God ons te helpen om de bereidheid te hebben de lasten van dit leven te dragen.

    Leidt ons niet in bekoring is een vraag ons te helpen dicht bij Jezus te staan, die alle lasten op zich genomen heeft en ons nu ook nog steeds bijstaat in ons lijden. Jezus die ons dicht bij God brengt.

     

    Jezus moet de dood op het kruis doormaken om op die manier de weg naar de verlossing voor ons te openen.

    Kunnen we en willen we begrijpen hoeveel angst Jezus had omdat te doen, hij was ook een mens!

    Omdat Hij zelf de proef van het lijden doorstaan heeft, kan Hij iedereen helpen die beproefd wordt.

    De mens heeft beproeving, zuivering en verandering nodig om te rijpen, om zo van een oppervlakkige vroomheid steeds meer één te worden met God .

    Door lief te hebben krijgen we die kans. Vergeten we het niet: Liefde is altijd een proces van zuivering, afstand doen en zelfcorrectie, om zo te groeien en te rijpen.

    Als we geloven en de gekregen goddelijke kracht en genade gebruiken om blij in het leven te blijven staan, dan getuigen we van een diep geloof en liefde voor onze liefdevolle vader.

    Als we bidden ‘en leid ons niet in bekoring ‘ vraagt Jezus ons om tenvolle op God gericht te leven, om zo niet in bekoring te komen. We richten dus onze overgave en aandacht op God omdat we dan weten en geloven dat we door zijn bescherming niet in bekoring zullen komen.

    In het gebed ‘ het Onze Vader’ vraagt Jezus ons te zeggen dat we bereid zijn de last van de beproevingen op te nemen, want we weten dat God ons bijstaat, we weten dat we de krachten van de Heilig Geest ontvangen: de kracht om te leven in vrede, vreugde, vriendelijkheid, goedheid, geduld, geloof, zachtmoedigheid, zelfbeheersing en liefde.

     

    Maken we nu even tijd om samen te bidden:

     

    God, denkt u toch aan onze beperkte krachten bij onze pijn. Het overlijden van onze geliefde, het gehandicapt zijn van ons kind, het verlies van ons werk, het niet slagen in iets waarvoor we toch hard gewerkt hebben. Geef de bescherming van uw hand wanneer de pijn  teveel  wordt en we dreigen weg te glijden in zelfbeklag. Het is de bekoring van veel te veel aandacht te hebben voor onszelf waardoor we niet meer in staat zijn uw liefde door te geven om zo iets te betekenen voor anderen.

    Wij bidden u verhoor ons Heer

     

    God, het is zo moeilijk weerstand te bieden aan de vele bekoringen. We worden meegesleurd met de idee dat we zelf recht mogen spreken. Ons manier van denken geraakt totaal in de fout. Bescherm ons om naar waarheid te blijven handelen en niet toe te geven aan de bekoringen omdat ons ook dikwijls onrecht werd aangedaan.

    Wij bidden u verhoor ons Heer

     

    God, laat ons niet twijfelen aan uw bescherming en aan de kracht van uw Heilige Geest.

    Wij verlangen om uw wil te blijven doen en in liefde te leven. Help ons hierbij.

    Wij bidden u verhoor ons Heer

     

    God, laat ons in moeilijke en zwakke momenten denken aan Jezus. Ons afvragen wat zou Jezus nu doen. Help ons om inzicht te krijgen in uw antwoord.

    Wij bidden u verhoor ons Heer

     

    Door het lezen van het evangelie kunnen we bewuster in relatie leven met God.

    Laat ons daarom samen het gebed bidden dat Jezus ons geleerd heeft om zo onze verbondenheid met God en met elkaar  uit te drukken.

    Wij bidden het Onze Vader, samen met Jezus, om U God, recht te doen.

    We zijn dankbaar om U God, Onze Vader te mogen noemen, uw  naam te heiligen en uw rijk van waarheid hier op aarde mogelijk te maken

    Onze Vader,

    Onze Vader die in de hemel zijt, geheiligd zij Uw Naam.  
    Uw Rijk kome, uw wil geschiede op aarde als in de hemel.  
    Geef ons heden ons dagelijks brood en vergeef ons onze schulden, gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren.  
    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade. Amen.

     

    Het is een geschenk om samen te mogen luisteren naar Gods woord. Zo worden we sterker en kunnen we vreugdevoller zijn niettegenstaande onze moeilijkheden.

    Daarom sluiten we af met de herinnering aan alles wat Hij voor ons gedaan heeft door een kruisteken te maken.

    In de naam van de Vader de Zoon en de Heilige Geest

    19-07-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/12-10/12 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 14/11-20/11 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 18/11-24/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 16/04-22/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 18/12-24/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 05/12-11/12 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 24/11-30/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 29/03-04/04 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Startpagina !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!