Inhoud blog
  • 8 podcasts : betekenis van elke vers van het onze vader
  • innerlijke vrijheid Jaques Philippe
  • Waarom moeten mensen lijden Herwig Arts Jezuïet
  • beschikbare podcasts HUWELIJK , / THEMA'S UIT HET LEVEN / BIJBEL
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    GOD KENNEN DOOR JEZUS WOORDEN :
    volg onze podcasts OP: https://www.agapelifebelgium.be/nl/podcast1.html
    300 podcasts die steeds vernieuwen!
    01-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.joh 20, 19-31 Geloven in de verrezen Heer



    joh 20: 19-31 Geloven in de verrezen Heer

    [19] Op de avond van die eerste dag van de week waren de leerlingen bij elkaar; ze hadden de deuren afgesloten, omdat ze bang waren voor de Joden. Jezus kwam in hun midden staan en zei: ‘Ik wens jullie vrede!’ [20] Na deze woorden toonde hij hun zijn handen en zijn zijde. De leerlingen waren blij omdat ze de Heer zagen. [21] Nog eens zei Jezus: ‘Ik wens jullie vrede! Zoals de Vader mij heeft uitgezonden, zo zend ik jullie uit.’ [22] Na deze woorden blies hij over hen heen en zei: ‘Ontvang de heilige Geest. [23] Als jullie iemands zonden vergeven, dan zijn ze vergeven; vergeven jullie ze niet, dan zijn ze niet vergeven.’
         [
    24] Een van de twaalf, Tomas (dat betekent ‘tweeling’), was er niet bij toen Jezus kwam. [25] Toen de andere leerlingen hem vertelden: ‘Wij hebben de Heer gezien!’ zei hij: ‘Alleen als ik de wonden van de spijkers in zijn handen zie en met mijn vingers kan voelen, en als ik mijn hand in zijn zij kan leggen, zal ik het geloven.’ [26] Een week later waren de leerlingen weer bij elkaar en Tomas was er nu ook bij. Terwijl de deuren gesloten waren, kwam Jezus in hun midden staan. ‘Ik wens jullie vrede!’ zei hij, [27] en daarna richtte hij zich tot Tomas: ‘Leg je vingers hier en kijk naar mijn handen, en leg je hand in mijn zij. Wees niet langer ongelovig, maar geloof.’ [28] Tomas antwoordde: ‘Mijn Heer, mijn God!’ [29] Jezus zei tegen hem: ‘Omdat je me gezien hebt, geloof je. Gelukkig zijn zij die niet zien en toch geloven.’
         [
    30] Jezus heeft nog veel meer wondertekenen voor zijn leerlingen gedaan, die niet in dit boek staan, [31] maar deze zijn opgeschreven opdat u gelooft dat Jezus de messias is, de Zoon van God, en opdat u door te geloven leeft door zijn naam.

    Het evangelie van Johannes legt  de nadruk op de vredewens van Jezus, die tot tweemaal toe wordt herhaald. De vrede staat in sterk contrast met de vrees voor de Joden die de apostelen in hun taak voor Jezus  verlamde.

    Wanneer Jezus de Geest over hen uitblaast, brengt hij in vervulling wat hij had aangekondigd, namelijk dat hij hen "de pleitbezorger", "de Geest van waarheid" zou zenden, wanneer hij bij de Vader zou zijn

    De gave van de Geest was noodzakelijk voor de apostelen om te kunnen getuigen over Jezus en mensen te vergeven in Jezus naam. De gave van de Geest is noodzakelijk voor ieder van ons wanneer we Jezus willen volgen . Alleen kunnen we niets, enkel met God is alles mogelijk. Maar geloven we dat ten diepste.

    God schonk ons de verrezen Heer Jezus Christus. Vele mensen hebben het moeilijk met het begrijpen van Jezus verijzen. Het is ook moelijk te begrijpen omdat wij met ons wereldlijk denken beperkt zijn. Wanneer we daarenboven verwachten dat er duidelijke begrijpbare antwoorden zijn wordt het helemaal moeilijk. Er is een antwoord, maar daarvoor vraagt Gods ons te geloven, dan zullen we zien.

    De ziel kan als onsterfelijk beschouwd worden, maar het lichaam niet. Het gevolg daarvan is de onmogelijkheid van een  lichamelijke opstanding. Maar de verrijzenis is een handeling van God, de actie wordt aan God toegeschreven. Het is God die Jezus uit de dood heeft opgewekt. Maar ons wereldlijk denken  laat geen goddelijke interventies toe. De lichamelijke opstanding is onnatuurlijk, het gaat in tegen de orde van de natuur. Als gelovige is het een rijkdom en een genade te mogen  erkennen dat hier dat de hand van God aanwezig is .

    Wat drijft christenen om  in de verrijzenis te geloven? Want met een lichaam verrijzen is wel heel extreem. Er moet dus iets anders zijn dat antwoorden doet vinden.

    Als ik geloof dat iets mijn leven beter maakt dan ga ik verder zoeken en als ik denk dat dit niet zo is, dan stop ik met vragen stellen. Jezus is verrezen uit de dode. Kan het iets betekenen voor mijn leven? Gaat het mij helpen, hoe denk ik daarover. Als mijn antwoord ja is, dan gaan we verder en zullen we antwoorden vinden.

    In de Handelingen hoofdstuk  17 lezen we : [30] God slaat  geen acht op de tijd waarin men hem niet kende, maar roept nu overal de mensen op om een nieuw leven te beginnen, [31] want hij heeft bepaald dat er een dag komt waarop hij een rechtvaardig oordeel over de mensheid zal laten vellen door een man die hij voor dat doel heeft aangewezen. Het bewijs dat het om deze man gaat, heeft hij geleverd door hem uit de dood te doen opstaan.’ Tot daar de tekst.

    Iedereen zondigt. Zo kunnen we niet in relatie leven met God. Wanneer we spijt hebben over onze fouten moet iemand ons bevrijden van de schuld , iemand moet ons de fouten die we gedaan hebben vergeven, zodat we zuiver in relatie met God kunnen leven. Om God te ontmoeten hebben we dus een redder nodig. Een redder die een rechtvaardig oordeel over de mensheid zal  vellen . God zelf komt tot ons op aarde, God is mens geworden. Hij verzekert ons dat Hij ons komt redden. God is mens geworden in Jezus die sterft op het kruis omwillen van ons. Maar ooit geschied rechtvaardigheid en daarom wordt Jezus gered uit  de dode en God zorgde ervoor dat er getuigen waren opdat wij zouden geloven wat er gebeurt is. Jezus,vergeeft onze fouten hier op aarde als we spijt hebben en als we het voornemen hebben om beter te doen. Daarvoor krijgen we de pleitbezorger die altijd bij ons zal zijn tot onze dood, Hij is bij ons en woont in ons en is dus altijd aanspreekbaar, maar de keuze om die kracht van God aan te spreken is in aan ons.

    Vele mensen hebben het moeilijk met rechtvaardigheid , er is geen rechtvaardigheid en die God die zorgt er ook niet voor zeggen ze.  Inderdaad zo lijkt het hier op aarde,de onrechtvaardigen hebben soms nog alle geluk hier op aarde. Maar Jezus zegt ons: ik kom ooit  terug als rechter voor de wereld, daarom ben ik opgestaan uit de dode  om te oordelen over levenden en doden op het einde der tijden.

    Lieve God u wenst ons vrede tot tweemaal toe. Ons menselijke verstand is dikwijls te klein om U te begrijpen. We begrijpen niet omdat we dikwijls bewijzen verwachten om dan te kunnen  geloven. U zegt ik geeft u vrede, vertrouw op mij, u zegt geloof en je zal zien. Dat willen we . Maar zelfs als we zeggen te geloven blijven we nog altijd met verwachtingen leven. Het heeft te maken met onze klein-menselijkheid en onze zwakheid.  Naar aanleiding van uw verijzen willen we u vragen ons te doen leven vanuit ons geloof. We willen niet meer leven met verwachtingen.  We weten dat we door U betere mensen kunnen worden ,betere moeders en vaders, betere partners , betere kinderen. We leggen ons leven in uw handen en van daaruit willen we leven in verbondenheid met u , alle dagen, elke minuut van ons leven. Het orgaan waarmee we u kunnen zien is ons hart. Gelukkig de zuiveren van hart want zij zullen God zien,zegt Jezus ons. Dat willen, en dat willen we voor alle mensen die met ons zijn . wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

     

    01-05-2011 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lc 24,13-35 Jezus is verrezen

     

    Lc 24,13-35

    Jezus is verrezen!!

    Als Christus niet is opgewekt, is onze verkondiging zonder inhoud en uw geloof zinloos.(1 Kor 15,14) zegt ons de apostel Paulus en daar sluiten wij ons direct bij aan.

    Daarom wensen wij u een intense zalige paastijd, een tijd van vieren, omdat Jezus verrezen is! Wij kunnen daarom Jezus volgen als een levende God onder ons.

     

    Vele mensen zitten met vele vragen;  Wat blijft er over van het leven als we sterven? Waar zijn de doden?  waar gaan we heen?

    Tegengesteld aan wat velen zouden vermoeden, is het zo dat de meeste mensen geloven dat de dood niet het einde is.

    Als wij ons vragen stellen naar een 'leven na de dood', vragen we ook altijd naar een zinvol, leefbaar en geliefd 'leven na de dood'.

    We stellen nog steeds dezelfde vraag als Job, bijna 4,000 jaar geleden in de Bijbel: "Als een mens sterft, zal hij dan opnieuw leven?" (Job 14,14)

     

    Mensen gaan niet verloren, maar zullen geheeld worden. Zoals God ultiem Jezus deed opstaan, zo laat God ook ons niet los.

    Maar is het verrijzenisgeloof nog van deze tijd? In Christus geloven als verrezen Heer vraagt om afstand te doen van het verlangen om aan te raken, te betasten, te voelen, te vragen om een bewijs.

    Is het mogelijk voor ons  om ons hun hele leven af te stemmen op iemand, die zich onttrekt aan de zichtbaarheid? Ja zegt Jezus ons, Ik ben verrezen met een verheerlijkt lichaam om zo levend voor jullie aanwezig te zijn.

    Geloven is een relatie aangaan met God. Een relatie is gestoeld op vertrouwen. Men spreekt soms van een geloofssprong. De sprong in het ongewisse die men als gelovige steeds opnieuw moet maken. Op een bepaald punt stoppen de historische feiten, stopt de rationaliteit en dan moet men springen om te ervaren wat het betekent om Jezus als levende God te kunnen bereiken , elke dag, elke minuut van ons leven.

     

    Het moment waarop mensen in een relatie zoeken naar bewijzen voor de trouw of betrouwbaarheid van de ander, is het moment waarop het fundament van de relatie, met name het vertrouwen reeds zoek is. Wie Christus wil aanraken , wil bewijzen, vindt enkel zijn 'dode lichaam'. Wie alles in een relatie wil verzekeren, vindt enkel een dode relatie. Voor Franciscus was het lichaam 'broeder ezel', die ons slechts van de ene plaats naar de andere moest brengen. Voor de wereldlijke  mens is het lichaam de centrale plaats van het leven, waar alles om draait. Voor gelovigen is er meer.

    In de bijbelse visie op ons lichaam wordt een onderscheid gemaakt tussen een aards lichaam en een verheerlijk (hemels) lichaam. We dragen in ons lichaam de kiem en de vrucht van de toekomst.

     

    Is het verrijzenisgeloof  iets wat wij onszelf wijsmaken om aan de dreiging van de dood te ontkomen of gaat het precies om het tegendeel: om het vermogen dit leven echt, in alle ernst en volle betekenis, te leven?

    De  verrijzenis van Jezus geeft ons een andere manier om over onze lichamelijkheid hier en nu na te denken.

    Voor ons gelovigen  blijft de mens in het centrum staan, niet alleen in zijn sterkte, maar ook bewust van zijn zwakheid en eindigheid. God zegt ons: je heb één kans, maar je moet het niet helemaal alleen doen. Ons verrijzenisgeloof heeft alles te maken met ons vertrouwen in God

    God is trouw en die trouw wordt niet beperkt door de grens van de dood.

     

    Wij volgen  Christus  omdat Hij verrezen is. Jezus was dood en is terug levend geworden. Een levende God onder ons en altijd aanspreekbaar.

    Zonder de verrijzenis, zo stelt Paulus, zou het christelijk geloof leeg en inhoudsloos zijn; (1 Kor 15, 14-19)

    Dit neemt niet weg dat de verrijzenis allesbehalve vanzelfsprekend is en dat velen het moeilijk hebben hierin te geloven. De boodschap van de verrijzenis staat haaks op de harde realiteit van de dood. Dat was in de tijd van Jezus niet anders dan in onze tijd. God heeft Jezus uit de dood doen opstaan .De verrijzenis van Jezus is een handeling van God voor ons.

     

    Hoewel er sprake is van een lichamelijke verrijzenis – Jezus eet, drinkt, praat, stapt, omhelst, herkennen de leerlingen Jezus niet onmiddellijk.

    We lezen u voor uit het evangelie volgens (Lc 24,13-35)

     [13] Diezelfde dag gingen twee van de leerlingen op weg naar een dorp dat Emmaüs heet en zestig stadie van Jeruzalem verwijderd ligt. [14] Ze spraken met elkaar over alles wat er was voorgevallen. [15] Terwijl ze zo met elkaar in gesprek waren, kwam Jezus zelf naar hen toe en liep met hen mee, [16] maar hun blik werd vertroebeld, zodat ze hem niet herkenden. [17] Hij vroeg hun: ‘Waar loopt u toch over te praten?’ Daarop bleven ze somber gestemd staan. [18] Een van hen, die Kleopas heette, antwoordde: ‘Bent u dan de enige vreemdeling in Jeruzalem die niet weet wat daar deze dagen gebeurd is?’ [19] Jezus vroeg hun: ‘Wat dan?’ Ze antwoordden: ‘Wat er gebeurd is met Jezus uit Nazaret, een machtig profeet in woord en daad in de ogen van God en van het hele volk. [20] Onze hogepriesters en leiders hebben hem ter dood laten veroordelen en laten kruisigen. [21] Wij leefden in de hoop dat hij degene was die Israël zou bevrijden, maar inmiddels is het de derde dag sinds dit alles gebeurd is. [22] Bovendien hebben enkele vrouwen uit ons midden ons in verwarring gebracht. Toen ze vanmorgen vroeg naar het graf gingen, [23] vonden ze zijn lichaam daar niet en ze kwamen zeggen dat er engelen aan hen waren verschenen. De engelen zeiden dat hij leeft. [24] Een paar van ons zijn toen ook naar het graf gegaan en troffen het aan zoals de vrouwen hadden gezegd, maar Jezus zagen ze niet.’ [25] Toen zei hij tegen hen: ‘Hebt u dan zo weinig verstand en bent u zo traag van begrip dat u niet gelooft in alles wat de profeten gezegd hebben? [26] Moest de messias al dat lijden niet ondergaan om zijn glorie binnen te gaan?’

     

    De apostelen herkenden Jezus niet , Jezus heeft zijn aardse lichaam gewisseld voor een hemels lichaam.

    Paulus zegt ons ook dat ons aardse vlees en bloed niet kunnen binnen gaan in Rijk van God, omdat het vergankelijke het onvergankelijke niet kan erven. Want dit vergankelijke moet met onvergankelijkheid worden bekleed en dit sterfelijke met onsterfelijkheid.

     

    Alles zal door de Geest van God veranderd en verheerlijkt worden. Wij kunnen ons daarvan geen concreet beeld vormen maar daarom danken wij God in ons gezamenlijk gebed

     God dank om de gave van uw verrezen zoon . U bent niet dood, maar levend onder ons. Dat maakt ons geloof zo waardevol, u geeft ons toekomst in ons leven op aarde en u geeft ons toekomst in een leven na de dood. Daarom kunnen wij hier op aarde leven in het bewustzijn van onze zwakheid maar ook van onze sterkte. We weten dat we mogen en kunnen groeien in onze  menselijke relaties door met u in  relatie te leven, door te geloven in uw verrezen zoon Jezus.

    God wij danken u daarvoor, laat uw licht op ons schijnen, laat onszelf licht worden door ons leven in verbondenheid met Jezus.

     

    God , geef ons de kracht om steeds tot u te komen de ganse dag , geef ons flitsgedachten van uw aanwezigheid , van uw grootsheid , van uw licht , zodat we u niet vergeten. We willen doen wat u wil voor ons leven. help ons hierbij .

    Wij bidden u heer verhoor ons gebed.

     

     

     

    25-04-2011 om 22:29 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/12-10/12 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 14/11-20/11 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 18/11-24/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 16/04-22/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 18/12-24/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 05/12-11/12 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 24/11-30/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 29/03-04/04 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Startpagina !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!