Inhoud blog
  • 8 podcasts : betekenis van elke vers van het onze vader
  • innerlijke vrijheid Jaques Philippe
  • Waarom moeten mensen lijden Herwig Arts Jezuïet
  • beschikbare podcasts HUWELIJK , / THEMA'S UIT HET LEVEN / BIJBEL
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    GOD KENNEN DOOR JEZUS WOORDEN :
    volg onze podcasts OP: https://www.agapelifebelgium.be/nl/podcast1.html
    300 podcasts die steeds vernieuwen!
    08-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.matheus 18,23-35 vergeven

    Vele onder ons maken van het leven een hel door het gif van hardheid,onvriendelijkheid, bitterheid en geen bereidheid tot vergeven

    Leven met haatdragende gedachten die rond tollen in je hoofd is een marteling voor jezelf.

    Daarom is vergeven zo belangrijk: daarover gaat het vandaag.

     uit matheus 18,23-35

      [21] Daarop kwam Petrus bij hem staan en vroeg: ‘Heer, als mijn broeder of zuster tegen mij zondigt, hoe vaak moet ik dan vergeving schenken? Tot zevenmaal toe?’ [22] Jezus antwoordde: ‘Niet tot zevenmaal toe, zeg ik je, maar tot zeventig maal zeven. [23] Daarom is het met het koninkrijk van de hemel als met een koning die rekenschap wilde vragen van zijn dienaren. [24] Toen hij daarmee begonnen was, bracht men iemand bij hem die hem tienduizend talent schuldig was. [25] Omdat hij niets kon terugbetalen, gaf zijn heer bevel dat de man samen met zijn vrouw en kinderen en alles wat hij bezat verkocht moest worden, zodat de schuld kon worden ingelost. [26] Toen wierp de dienaar zich aan de voeten van zijn heer en smeekte hem: “Heb geduld met mij, ik zal u alles terugbetalen.” [27] Zijn heer kreeg medelijden, hij liet hem vrij en schold hem de geleende som kwijt. [28] Toen deze dienaar naar buiten ging, trof hij daar een van de andere dienaren, die hem honderd denarie schuldig was. Hij nam hem in een wurggreep en beet hem toe: “Betaal me alles wat je me schuldig bent!” [29] Toen wierp deze zich voor hem neer en smeekte hem: “Heb geduld met mij, ik zal je betalen.” [30] Maar hij wilde daar niet van weten, integendeel, hij liet hem gevangenzetten tot hij de hele schuld zou hebben afbetaald. [31] Toen de andere dienaren begrepen wat er gebeurd was, waren ze zeer ontdaan, en gingen ze naar hun heer om hem alles te vertellen. [32] Daarop liet zijn heer hem bij zich roepen en hij zei tegen hem: “Je bent een slechte dienaar. Heel die schuld heb ik je kwijtgescholden, omdat je me erom smeekte. [33] Dan had jij toch zeker ook medelijden moeten hebben met die andere dienaar, zoals ik medelijden heb gehad met jou?” [34] En zijn heer was zo kwaad dat hij hem in handen van de gerechtsbeulen gaf tot hij de hele schuld zou hebben terugbetaald.

    vergeven is soms verschrikkelijk moeilijk.

    Maar als je kan vergeven help je voornamelijk jezelf het meest . Maar het lijkt zo onfair als ‘ik’ iemand moet vergeven terwijl ik zelf het meest heb afgezien.
    ‘Ik’ had de pijn en nu hebben ‘zij’ de vergiffenis gekregen zonder dat ze een prijs moeten betalen voor de pijn die zij mij hebben veroorzaakt.

    Mensen zomaar gratis vergeven lijkt onrechtvaardig. Toch kan ik daardoor zelf bevrijd leven.
    Ik wordt ook geholpen omdat ik door mijn vergeven de persoon aan God toe vertrouw, zodat God kan doen wat alleen Hij kan doen.

    Als ik dat kan , bewijs het dat ik vertrouwen heb in God en Hem wil gehoorzamen.

    God vraagt ons om te vergeven en Christus is daarvoor op de wereld gekomen. Wij worden door Hem vergeven en daarom moeten wij ook vergeven.  Jezus zegt ons Want als jullie anderen hun misstappen vergeven, zal jullie hemelse Vader ook jullie vergeven. [15] Maar als je anderen niet vergeeft, zal jullie Vader jullie je misstappen evenmin vergeven.

     

    Door te vergeven kan God mij helpen, Hij kan Zijn werk doen in mij. Door zijn genade en de kracht van de Heilige Geest kan ik me gelukkiger voelen.

    Als ik niet ben gevuld ben met het venijn van ‘niet kunnen vergeven’ zal ik me fysiek ook beter voelen. Ernstige ziekten kunnen ontwikkelen als gevolg van de stress, bitterheid, wrok.

    Niet kunnen vergeven belemmert ons werken. Want God de vader kan onze fouten niet vergeven als we net bereid zijn andere mensen te vergeven.

     

    Wij oogsten wat we zaaien. Zaai genade, en je zult genade plukken Dus doe jezelf een plezier en vergeef. En kan je door omstandigheden niet tegen de persoon in kwestie spreken , spreek dan tot God en zeg hem dat je wil vergeven. Maar doe dat dan ook in je hart. Doe wat je kan doen en God zal de rest wel doen. We denken hierbij aan de vele mensen die ooit seksueel misbruikt zijn of mishandeld. De pijn is daarbij zo groot dat vergeven haast onmogelijk is. Zeg dat aan God, zeg hem dat je wel wil, maar dat je het fysiek niet kan, niet met woorden , niet met handen,of voeten om erheen te gaan of een hand te geven. De pijn is te groot. Geef Jezus toelating om diegene te vergeven die jou zoveel kwaad heeft aangedaan. Bevrijdt zo jezelf van je verleden en kijk naar de toekomst, God zal je daarbij helpen.

     

    Er zijn nog meer voordelen van vergeving.

    Het is ook moeilijk om iemand te haten en tegelijk van iemand anders te houden. Het is moeilijk anderen correct te behandelen als ons hart zich niet goed voelt.

    Zelfs mensen die we willen beminnen kunnen lijden van onze bitterheid, wrok en niet willen vergeven.

    Laat ons de persoon vergeven die ons lang geleden pijn deed en ook de vreemdeling die op onze teen in de supermarkt stapte. Laat ons deze twee uitersten nemen en iedereen daartussenin vergeven.

    Hoe kunnen we meer succesvol zijn in vergeven?

    Er zijn praktische stappen die moeten worden genomen. Als we daarvoor even gaan zoeken in de bijbel dan vinden we het volgende.

    1-Wees gehoorzaam aan God

    In de bijbel vinden we meermaals dar we onze onze moeten vijanden vergeven

    Een tweede aandachtspunt is te weten dat we vergeving een beslissing vraagt. Het komt niet vanzelf.

    We kunnen niet vergeven als we ons laten drijven op emoties.

    We moeten ervoor kiezen om God te gehoorzamen en vastberaden zijn om te stoppen met bittere gedachten.

    Wanneer we kunnen beslissen te vergeven, zal God ons genezen en ons gekwetst zijn , onze wonde, zal helen, beetje bij beetje.

     

    Een derde aandachtspunt : Wees aanhankelijk aan God .

    We kunnen niet vergeven zonder de kracht van Zijn Heilige Geest. Het is zeer moeilijk, zo niet haast onmogelijk te vergeven op eigen krachten. Mensen die dat kunnen bewonder ik bijzonder, zij zijn volgens mij een beetje heilig , zelfs al zeggen ze niet gelovig te zijn.

    Als we werkelijk bereid zijn te vergeven, zal God dat mogelijk maken. Maar we moeten zelf nederig zijn en schreeuwen om Gods hulp.

    Vraag we God om de kracht van de Heilige Geest zodat we kunnen vergeven aan wie heb ons gekwetst heeft. We moeten dat niet ver gaan zoeken, dagdagelijks kunnen we dat doen naar onze partner , onze kinderen, onze ouders, onze broers en zussen.

     

    Een vierde aandachtspunt is geen kwaad te spreken over mensen die ons gekwetst hebben. We kunnen niet in Gods genade leven wanneer we roddelen.

    Bij de spreuken 9vers 9, lezen we : Wie vriendschap zoekt, dekt fouten toe, wie ze telkens oprakelt, verliest zijn vrienden

     

    Jezus vraagt ons ook snel te vergeven.

    Hoe sneller we vergeven hoe makkelijker het is. Jezus zegt ons: Om niet hebben jullie ontvangen, om niet moeten jullie geven

    Een volgend aandachtspunt is vergeven van schuld. Wanneer we vergeven spreken we niet meer over schuld

    Zo herinner ik me een dame die me verteld dat ze haar 18 jarige zoon verloor in een verkeersongeval, haar man had tegen hem gezegd ‘ga maar lekker uit en neem mijn wagen, je hebt het verdiend met je goede schoolresultaten. De jongen is die avond dodelijk verongelukt.

    Vergeef anderen maar vergeef ook jezelf voor mogelijke pijn die je hebt veroorzaakt. Vergeven wil zeggen, niet over schuld spreken.


    Vergeef ook God als u kwaad bent op hem omdat uw leven niet loopt zoals u gedacht hebt.

    God heeft onze vergiffenis niet nodig, maar het kan helpen in onze boosheid op God

    God is altijd juist . Er kunnen zijn zaken die we niet begrijpen, maar God houdt van ons en we maken een ernstige vergissing zijn wanneer we geen hulp willen ontvangen van de enige die ons echt kan helpen.

     

    We moeten ons bevrijden van alle gif dat afkomstig is van bitterheid, wrok en het niet willen vergeven.

     

    We lezen bij de Spreuken 4: vers 23: Van alles waarover je waakt, waak vooral over je hart, het is de bron van je leven.

     

    Niet willen vergeven is onze geest bezoedelen. Laat ons God vragen gewassen te worden met Zijn woord om te kunnen vergeven en zuiver te leven.

    Laat ons daarvoor bidden

    God we willen gehoorzaam zijn aan U , Beslissen te vergeven ,

    aanhankelijk zijn aan u , zoals kinderen aan u God die wij onze vader noemen.

    We vragen u om de kracht van de heilige geest, want we kunnen niet vergeven op eigen krachten. Laat ons geen kwaad spreken over mensen die ons gekwetst hebben en laat ons zo in uw genade leven

    We willen snel vergeven , help ons daarbij.

    God help ons ook om anderen en onszelf de schuld vergeven die blijft hangen na een zeer zwaar lijden en verdriet.

    We smeken u dit alles is Jezus naam, want we weten wat we in zijn naam vragen daar zult u ons bij helpen. En vergeef ons ook als we soms kwaad zijn op U .

     

     

     

     

     

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 04/12-10/12 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 14/11-20/11 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 18/11-24/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 16/04-22/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 18/12-24/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 05/12-11/12 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 24/11-30/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 29/03-04/04 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Startpagina !

    Klik hier
    om dit blog als uw startpagina in te stellen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!