Inhoud blog
  • 8 podcasts : betekenis van elke vers van het onze vader
  • innerlijke vrijheid Jaques Philippe
  • Waarom moeten mensen lijden Herwig Arts Jezuïet
  • beschikbare podcasts HUWELIJK , / THEMA'S UIT HET LEVEN / BIJBEL
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    GOD KENNEN DOOR JEZUS WOORDEN :
    volg onze podcasts OP: https://www.agapelifebelgium.be/nl/podcast1.html
    300 podcasts die steeds vernieuwen!
    18-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over beledigingen Joh 8, 31-32

    Over beledigingen Joh 8, 31-32

    We hebben het vandaag over de waarheid maakt je vrij. Het is het toepassen van wat Jezus zegt dat ons vrij maakt.

    Er zijn overal zijn dingen waar we ons over verbazen. We verbazen ons over egoïsme, over domheid, we verbazen ons over opmerkingen niettegenstaande onze goede bedoelingen, over onbegrip voor onze zwakheden en onze onmacht. Wij worden gekwetst en kwetsen anderen.

    Jezus is een rots van confrontaties. Bij wat Hij zegt kunnen we altijd kiezen, kiezen om te begrijpen waar hij ons wil brengen, kiezen om te groeien om een beter mens te worden.

    We lezen u slechts 2 korte verzen voor, maar des te meer zeer belangrijk verzen om uit het hoofd te kennen.

    Uit het evangelie van Joh 8, 31-32 :

    Jezus zegt: ‘Wanneer u bij mijn woord blijft, bent u werkelijk mijn leerlingen. [32] U zult de waarheid kennen, en de waarheid zal u bevrijden.

    Iedereen wil de waarheid kennen, maar ik bepaal graag zelf wat voor mij waarheid is. Heeft het te maken met de vrijheid die ik heb? Mijn vrijheid om zelf alles te bepalen. ‘Mijn’ waarheid zal me vrij maken denk ik dan. Jezus is de redder maar ik nodig hem niet uit in mijn leven.

    Wij mensen willen vrij zijn, het is ook een geschenk van onze schepper, dus Hij wil dat ook! Maar alleen God kan echte bevrijding geven, door het volgen van Zijn waarheid. Vrij zijn is niet voldoende het gaat nog verder naar bevrijding.

    Wij mensen, die in vrijheid leven maken fouten. We vernietigen soms ons eigen leven met slechte acties en gewoontes. Slechte dingen en trots winnen het dagdagelijks. Mensen die onder verschrikkelijk corrupte toestanden leven of zwaar ziek zijn ervaren eigenaardig genoeg soms meer Gods vreugde en vrijheid. Zij kennen de kracht van God om de ketting van beperking te breken. Want in gevangenschap of in ziekte ervaart men dat zovele dingen in het leven niet echt belangrijk zijn. Dan is vriendelijkheid soms opeens heel belangrijk.

    Ook in het dagdagelijks leven kan men focussen op wat echt belangrijk is. In stress aan het klantenkantoor kan men beslissen toch blijvend vriendelijk te zijn voor de volgende klant of geduldig voor de zoveelste immigrant die weer amper Nederlands spreekt. Dat is de beperking doorbreken. Hoe erg men er zelf ook last van heeft. Dat is de bevrijding waar Jezus het over heeft, onszelf overstijgen en Gods liefde doorgeven aan anderen.

    De waarheid maakt je vrij. Het is het toepassen van wat Jezus zegt dat ons vrij maakt.

    Paulus zegt ons in zijn brief aan de Efeziërs: [14] Dan zijn we geen onmondige kinderen meer die stuurloos ronddobberen en met elke wind meewaaien, met wat er maar verkondigd wordt door mensen die tot alles in staat zijn wanneer ze anderen listig en doortrapt op een dwaalspoor willen brengen. [15] Dan zullen we, door ons aan de waarheid te houden en elkaar lief te hebben, samen volledig toe groeien naar hem die het hoofd is: Christus ( Ef ,4,15)Tot daar Paulus.

    We moeten volwassen worden. Maar hoe. We willen wel, maar we doen amper iets. We hebben blinde vlekken in ons leven, zoals de blinde hoeken in onze wagen. We wensen soms dat anderen beter zouden zien, maar we zien onze eigen blindheid niet.

    We zijn hier voor een reden. God wil ons ergens brengen. Soms brengt God ons de waarheid door andere mensen, maar als anderen ons iets zeggen dat ons niet bevalt, dan denken we doe niet onnozel, weg ermee. God brengt ons iets en velen willen niet luisteren, ook wijzelf willen niet altijd luisteren. We vermijden iets nieuws, iets dat ons niet past.

    Nochtans had ik vorige week een mooie ervaring, een jonge man van 30 zei “ik geloof niet”, maar hij haalde het oude testament uit zijn bureau en wist er veel over te vertellen. Ik heb hem nu het nieuwe testament cadeau gegeven. Hij gelooft niet, maar is zeer intens op zoek naar de waarheid, waar hij zich naar wil richten. En dat verlangen vele mensen met hem.

    Nog bij Johannes maar nu hfdst 16, vers 13 lezen we :

    Jezus zegt [13] De Geest van de waarheid zal jullie, wanneer hij komt, de weg wijzen naar de volle waarheid. Tot daar de tekst.

    Door Jezus verijzen, komt de heilige geest tot ons , de geest die altijd bij ons zal blijven en ons dus de weg naar de waarheid zal wijzen.

    Een weduwe die ziek was zei me, is het niet beter dat ik kies om mij niet te laten opereren, dan ben ik rapper bij mijn man.

    Ik vroeg haar denk je dat Jezus dat wil, het is mijn gevoel, mijn gedachte zei ze. Maar de waarheid gaat soms volledig in tegen ons voelen en denken. We moeten ons richten naar Jezus en misschien zegt die dan wel “heb maar moed voor de operatie, nadien kan je nog vruchtbaar zijn voor mensen, mijn liefde doorgeven zelfs in vriendelijkheid voor de verpleging en belangstelling voor hun werk”.

    Willen wij leren uit situaties waarin we verzeild geraken, gesprekken die we hebben, opmerkingen die we krijgen, woorden die we lezen, woorden die we horen. Jezus woorden zijn woorden van waarheid en zij verbinden ons met wat God wil voor ons. Daarom is het zo goed regelmatig de bijbel te openen op zoek naar een leidraad voor ons leven. De H geest die bij ons is zal ons de waarheid doen vinden.

    De h geest is de geest van de waarheid . Hij zal ons leiding geven voor ons leven. God wil ons binnenleiden in de gehele waarheid. Hij bereidt ons voor om het juiste te kunnen zien, als we ons volledig toewijden en open staan voor het nieuwe.

    Soms is een open gesprek moeilijk, zeer moeilijk, maar als we eerlijk zijn met ons zelf dan kunnen we er iets uit leren. Maar we moeten onze blinde vlek wegnemen. Paulus schrijft ons; 2 kor 7, 8 [8] Ook al heb ik u met mijn brief verdriet gedaan, ik heb er toch geen spijt van. Aanvankelijk wel, maar nu ik weet dat mijn brief u slechts voor korte tijd verdriet deed, [9] ben ik blij dat ik hem geschreven heb. Niet omdat u verdriet hebt gehad, maar omdat u daardoor tot inkeer bent gekomen. U had verdriet op een manier die God wilde, ik heb u dus in geen enkel opzicht geschaad. [10] Verdriet dat God geeft leidt tot inkeer die men nooit berouwt, verdriet dat God geeft leidt tot redding; verdriet dat de wereld geeft leidt alleen maar tot de dood, tot daar Paulus

    De waarheid leren over onszelf, geeft verdriet, ons handelen aanpassen is aartsmoeilijk. Hoe moeten we bijvoorbeeld onze ontgoocheling, soms zelfs boosheid overstijgen en rechtvaardig zijn voor de kinderen van de partner die 1 week onder onze hoede staan. Ze brengen dikwijls een hoop werk en extra problemen mee. Kunnen we onszelf overstijgen en liefde geven waarop kinderen recht hebben. Kinderen kunnen in moeilijke situaties verschrikkelijk hard voor ons zijn. Jij bent mijn moeder niet, jij hebt niets te zeggen, jij staat in het onderwijs dus mijn mama zegt dat gij mijn was moet doen, gij hebt meer tijd. Kinderen zelf zitten dan uren bezig met de computer en chatten over de meest idiote dingen. Daar staan we dan, gekwetst en niet begrepen en Jezus vraagt ons het juiste te doen zelfs al is dit kind niet ons eigen vlees en bloed. Aartsmoeilijk, hoe geraken we eruit, door te bidden om inzichten, door gesprekken te hebben met mensen, door de bijbel te lezen. Paulus schrijft zo bijvoorbeeld[11] We horen dat sommigen van u hun werk verwaarlozen, dat ze zich niet nuttig maken maar zich slechts onledig houden met nutteloze bezigheden. [12] In naam van de Heer Jezus Christus dragen wij dergelijke mensen nadrukkelijk op rustig hun werk te doen en hun eigen brood te verdienen. [13] Broeders en zusters, doe het goede, zonder op te geven. Tot daar Paulus.

    Dus misschien is het goed kinderen meer te betrekken in het bereiden van het eten in plaats dat we ze tijd geven nutteloos bezig te zijn met spelletjes. Haalbaar werk doen om zo samen aan tafel te mogen zitten. Eigen brood moet verdiend worden zegt Paulus.

    De H. Geest, de geest van de waarheid zal ons leiding geven voor ons leven en ons de kracht geven confrontaties te beluisteren om zo voor het juiste te kiezen naar Jezus woorden.

     

    Soms wordt ons hart zo hard dat we nog zeer moeilijk kunnen zien. Ons hart kan hard worden door al de kwetsuren in onze kinderjaren, of tegenslagen later, maar we zijn nu volwassen en we kunnen kiezen. Jezus geeft ons de waarheid, U zult de waarheid kennen, en de waarheid zal u bevrijden zegt Hij wanneer jullie naar mijn woorden luisteren. We zullen er rustig van worden, tevreden zijn met de situatie.

    We kunnen ons hart terug open stellen hoe moeilijk dat ook is. Problemen zullen er altijd zijn en er zullen er altijd nieuw komen.

    God heeft een plaats voor ons, we kunnen tegen God zeggen, doe met mij al wat je wil veranderen, opdat ik zo kan groeien. Zo volgen we Gods droom voor ons leven. En zullen we groeien als persoon.

    Laat ons niet beledigd zijn als we ergens op gewezen worden. Soms worden we daardoor wakker geschud, het doet ons pijn, maar we kunnen er iets uit leren als we daartoe bereid zijn en God verlangt dat.

    Laat ons daarvoor samen het gebed bidden.

    God we willen gehoorzaam zijn aan U , : ‘We willen luisteren naar jezus woorden We willen zijn leerlingen genoemd worden, de waarheid en echte bevrijding kennen. Jezus is een rots van confrontaties. Bij wat Hij zegt kunnen we altijd kiezen, kiezen om te begrijpen waar hij ons wil brengen, kiezen om te groeien om een beter mens te worden

    We vragen u daarvoor de kracht van de heilige geest. Laat ons luisteren en zoeken naar de echte onveranderlijke waarheid die nooit verandert en laat ons zo in uw genade leven

    We smeken u dit alles is Jezus naam, want we weten wat we in zijn naam vragen daar zult u ons bij helpen.

    Aan iedereen wensen we een intense zoektocht om in alle omstandigheden altijd de juiste antwoorden te vinden en het juiste te doen, om zo te groeien in waarheid

     

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 04/12-10/12 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 14/11-20/11 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 18/11-24/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 16/04-22/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 18/12-24/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 05/12-11/12 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 24/11-30/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 29/03-04/04 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Startpagina !

    Klik hier
    om dit blog als uw startpagina in te stellen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!