Foto
Inhoud blog
  • 1000 7
    Zoeken in blog

    Toren roept haan
    Cursiefjes onder de kerktoren.
    Humoristisch, kritisch en soms cynisch.
    20-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.280 Territorium

    Toren roept haan 280 : territorium
    Zoals een haan zijn ren verdedigt, zien wij eksters, mezen, houtduiven … in een bitter gevecht voor hun territorium.
    Bij mensen is het niet anders. Vooral in de politiek komt dat tot uiting.
    Politiek is daar een goed voorbeeld van. Men claimt wat ze hun territorium noemen zoals een volleerd kemphaantje.
    Er was bijvoorbeeld, voor Agalev bestond, reeds een oranje congres onder het motto “Milieu, natuurlijk!” Toen werd de basis gelegd voor een groene dynamiek, ingebed in het beleid, maar ik stelde vast dat de communicatie van deze thema’s achterwege bleef. De congresresoluties werden uitgevoerd en voor wie erbij was is het duidelijk dat de resoluties uitgevoerd worden.
    Nieuwkomers maken echter handig gebruik van drukkingsgroepen van ontevredenen en zwijgen over het aandeel van de echte groenen. Die drukkingsgroepen worden zelfs gesubsidieerd door de overheid via VZW’s en tewerkstellingsprojecten. Dat ontaardt vaak in hara – kiri strategie en vormen van zelfkastijding als men de moeite doet om er dieper op in te gaan. De groene thema’s worden op een strategische wijze doorgedrukt.
    Inspraak en informatie werden echter formaliteit. Een deel van het verhaal wordt verzwegen en de burger wordt via doemdenkverhalen, die slechts gedeeltelijk kloppen, bewerkt en klaargestoomd.
    De burger met gezond verstand heeft dat gelukkig door. Een haan op een toren heeft meer overzicht vanuit zijn positie.

    20-07-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T.r.h. 279 : orchidee

    Toren roept haan 279 : orchidee
    Wij hadden het reeds over de hanensoorten in de wereld.
    Wisten jullie dat de grootste plantenfamilie ter wereld de orchideeën zijn.
    De Vlaamse orchideeën, voor zover je die Vlaams kunt noemen, zijn niet zo talrijk. Volgens Herman Dierickx, de groene goeroe van Natuurpunt N.W. Brabant zijn ze nog met 5 : Gevlekte orchis, Brede wespenorchis, Rietorchis,  Bijenorchis en Grote keverorchis.
    In de Berenput hebben wij alvast een Brede wespenorchis gevonden. Dat werd bevestigd door de drijvende kracht achter Natuurpunt Plantenwerkgroep Anne Ronse, op foto. (f.279). In de Buitenweide heb ik er vorig jaar met de werkgroep bijna een vertrapt. Ze stond uiteraard niet in bloei, en dan is het niet zo gemakkelijk ze tussen het groen op te merken.
    Julien heeft er zelfs in zijn tuin staan in Wolvertem.
    In de Plantentuin van Meise is er een Orchideeënserre, maar die is niet toegankelijk voor het publiek.
    En onze haan ? Die staat nog steeds te wachten.

    13-07-2007 om 09:10 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.278 Hypocrisie

    Toren roept haan 278 : hypocrisie
    Een haan hoort in het brandpunt van de belangstelling te staan : op de toren. Hoge bomen vangen echter veel wind.
    In D.S. van 16.6.93 lazen wij wat de geestelijke leider van de Tibetanen de Dalai Lama overkwam in Wenen.
    De hypocrisie van onze internationale instellingen wordt hier sterk belicht : China versus andere grootmachten.
    Terwijl in Mogadishu het materieel van een rebel platgebombardeerd wordt in naam van de internationale rechtsorde. Ik leerde dat internationaal recht een illusie is als het niet kan afgedwongen worden. Een schuchter begin is al iets. Maar als enkel Oostenrijk protesteert tegen de Chinezen is het toch hypocrisie troef !
    Ondertussen maakten wij recent twee maal dezelfde hypocrisie mee in België, onder minister De Gucht en Verhofstadt, toen Z.H. bij ons wou komen.
    Achter het Tibetaans boedhisme zit nu ook een marketing strategie. Dat is een kwestie van harde valuta. Scheurkalenders zijn daar een voorbeeld van. De spreuken van de dalaï – lama zijn een goede inspiratiebron, maar die van 12.6 vond ik helaas niets bijzonders.
    De haan kan niet alle dagen op de toren gezet worden, zoals de blauwe puntjes op de blauwe i, heden ten dage.

    06-07-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.277 Gevecht

    Toren roept haan 277 : gevecht
    Wie wordt opperhaan of opperhen van Cultuur in Meise.
    De Streekkrant promoveerde reeds een anonieme dame tot deze erefunctie. Ondertussen is de beroering met de pers gaan liggen. Maar er verschijnen geen beiaardconcerten meer .
    Bij de tentoonstelling tijdens de beiaardfeesten bleken drie kandidaten te dingen naar de opperkam : het Verloren Uurke, de Kunstkring en het Linde Amateur Kunstenaarscollectief met zijn Kunstenaarsroute.
    In de prijzen van Meise, die er weer aankomen, werd destijds de trend gezet. Alles moest onder één haan komen, toren of niet! En het kruis was voor de outsiders. Wat bleek ? De prijzen van het Verloren Uurke moesten niet integreren en gaan op eigen houtje verder. De andere prijzen werden ingepalmd door “de Muze van Meise”.
    Er is dringend nood aan een uitgebreide tentoonstellingruimte in Meise. Zou men eens niet gaan praten met de Plantentuin. Daar is plaats genoeg en worden stijlvolle initiatieven op een hoger niveau georganiseerd, onder het administratiegebouw of in het kasteel. Of kan men niet terug naar de gangen van het AVC CVO, waar alles vertrok. De vorige directeur heeft alleszins in de gangen belichting voorzien. Een privé galerij zoals in Kruishoutem is misschien te hoog gegrepen.
    De sponsor van de Maurits Naessensprijs had destijds liefst gehad dat we in het kasteel van Bouchout (Plantentuin Meise) bleven. Had ik die raad maar opgevolgd! Maar daar moeten tentoonstellingen nu verband houden met natuur en plantentuin.
    Via de onaangekondigde recitals roept de St.-Martinustoren de haan op.

    29-06-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.276 30-50-70

    Toren roept haan 276 : 30-50-70
    Er is opnieuw een hanengevecht bezig in een nieuwe werkgroep : de begeleidingscommissie verkeer.
    Deze verkeersregeling werd ingevoerd vorig jaar en dient geëvalueerd te worden. Wij dachten dat het de bedoeling was alles te vereenvoudigen en vooral veiliger te maken. De overdadige verkeerstekens zouden uit het straatbeeld verdwijnen. Als we ingaan op de suggesties in de vergadering, dan komen er een reeks borden bij.
    Want voor mijn deur : alle beperkingen. En even verder : volle gas!
    Aan de invalswegen van onze gemeente staan de platen die de 30 – 50 – 70 zone instellen. Van daar gelden nog drie snelheden : “bebouwde kom” met de gekende grijs – zwarte plaat met het silhouet van een gebouw : 50 km maximum.
    Aan scholen staat de verbodsplaats 30 km maximum. Intelligente platen zouden beter zijn, want anders geldt die dag en nacht en zelfs tijdens vakanties.
    De andere stroken mag er maximum 70 km per uur gereden worden.
    Surf eens naar http://www.ikbenvoor.be .  Daar kun je vrijwilliger voor verkeersveiligheid worden!
    Eenvormigheid tussen gemeenten dringt zich op. Want sommige gemeenten nemen de bebouwde kom nogal breed, zelfs over de grote banen.
    Een haan is een haan zou je zeggen. Niets is minder waar, want hun kammen verschillen nogal vaak.

    22-06-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.275 China

    Toren roept haan 275 : China
    Al wachtend op de plaatsing van onze haan op onze toren, las ik een interessant boek uit onze bib : “China. Geschiedenis. Cultuur. Wetenschap. Kunst. Politiek.” Van Cheng Shan-Hwei en Jan Willem Nienhuys, Veen Magazines, Diemen 2006..
    Dit is een vlot leesbaar boek, dat een vrij duidelijk beeld geeft van China, door de ogen van een Chinese. Ik vond het alleszins het lezen waard.
    We lezen het verhaal van een opeenvolging van dynastieën, die al twee millenia het ideaal nastreven van één enkele centrale leiding. Het Chinese schrift dateert van de Shangdynastie. Het is niet op uitspraak gebaseerd. Daardoor hielp het mee het land en de cultuur bij elkaar te houden.
    Na de 4 meibeweging kwam de ‘baihua’ of spreektaal opzetten. De romans van toen zijn anti – imperialistisch, anti – traditie en pleiten voor modernisering. De fonetische schrijfwijze dateert van 1913 en heet het bapomofo systeem van Zhang Thayen. Het zijn eenvoudige katrakters, waarmee de 407 Chinese woorden konden opgesplitst worden met 21 beginklanken en 1 of 2 van de 17 eindklanken.
    Het laatste hoofdstuk over Tibet geeft wel een enigszins andere visie op deze regio, dan deze door de Dalai-lama verspreid. Nader onderzoek dringt zich op en dan liefst door een onafhankelijke instantie.

    15-06-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.274 Vent

    Toren roept haan 274 : vent
    De herstelling van de Mariakapel van Henri Lenaerts aan de kerk, rechtover het standbeeld van baron d’Hoogvorst is een feit, dank zij schepen Jos Emmerechts, die ik destijds leerde lezen en schrijven in het eerste leerjaar in Meise. Ik stuurde de gemeenteraadsleden, uit mijn e-mail bestand, een felicitatie met uitnodiging om mijn blog http://blog.seniorennet.be/erfgoedmeise te bezoeken. Ze kregen ook twee foto’s : voor en na de restauratie. Ik voegde er een oproep aan toe om nu de St.-Annakapel aan te pakken (oprit A12 aan de Plantentuin). Ondertussen werd deze kapel afgesloten wegens instortingsgevaar!
    Ik nog twee grappige zaken over mijn lievelingsdieren :
    Een vent is volgens Van Daele (5debetekenis) een gecastreerde ezel. Zou die in falset balken ? In de optocht van Jan en Mie, de reuzen van Meise, zou een ezel niet misstaan. Hij kan fungeren als zuipdrager met het Beemdendrupke (jenever met sleedoorn, geoogst in de Beemden Wolvertem door conservator Julien De Roover).
    Een gecastreerde haan is een kapoen. Zou die ook in hoge tonen kraaien ?
    Wanneer ? Dat is wat anders! Maar laten wij niet wanhopen.
    Een beiaardconcert, ter ere van de nieuwe haan bij de plaatsing in combinatie met een koor van ‘venten’ en ‘kapoenen’. Dat zou eens wat anders zijn.

    08-06-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.273 Pers

    Toren roept haan 273 : pers
    In de krant zou een artikel verschenen zijn over de uiteindelijke plaatsing van de nieuwe haan en het kruis op de St. – Martinustoren. Dat is helaas niet gebeurd voor de beiaardfeesten “do Brasil”.
    Ik heb de nieuwe bewindslieden reeds aangepord. Want de parochianen onder de toren hebben de verkiezingspropaganda gezien en vergeten ze niet. Onze vorige pastoor werd er zelfs opgevoerd. Daar werd beloofd “onverwijld” tot plaatsing over te gaan. Maar er zouden begrotingsremmers optreden. Ik bedoel uiteraard de procedures die hierbij moeten gevolgd worden. En ik kan getuigen dat dit niet eenvoudig is, niettegenstaande we een staatssecretaris voor administratieve vereenvoudiging hebben. Die is paars uitgeslagen door het effect van zijn inspanningen.
    Ik zelf heb gedurende 36 jaar tijdens mijn carrière de administratieve perikelen ondergaan. Ik kan er dus als bevoorrecht getuige van meespreken.
    Opa Marcel, onze nieuwe burgemeester, pakt dat anders aan. Inzake betaalbare woningen nam hij onmiddellijk bij zijn aantreden initiatief en kocht gronden in het centrum van Wolvertem. Hij zou zelfs met een appartementsgebouw uitpakken in de Stationsstraat. Besturen is handelen, consequent. Just do it ! But do it in excellency! Dus : vooral beter!

    01-06-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.272 Evolutiekas

    De hanen kenden ook hun evolutie. De voorloper van de kip zou de terranausaurus zijn.
    Onze vriend hanenkweker in Affligem kan misschien een evolutiekooi opzetten, naar het voorbeeld van de Plantentuin. In het Natuurhistorisch museum in Brussel weten ze alles over de dino’s.
    Maar de evolutie gaat zelfs verder terug dan de dieren. De torenhaan zou iets kunnen te maken hebben met een ajuin. Want hij bestaat uit lagen plaatijzer. Je kunt er die met het nodige gereedschap afpellen zoals bij een ajuin.
    Geef toe. Mijn fantasie begint uit te schuiven. Dat komt omdat ik morgen moet gidsen met witte paters van Afrika. Zij vragen een ludieke gids. Of ik daarvoor geschikt ben zal morgen blijken. Ik zal mijn best doen.
    Het is jammer dat pastoor Bie Boon er niet zal bij zijn, of toch ? Hij zou met vakantie zijn. Onze nonkel Bie was jaren witte pater in Burundi.
    Herman Boon pr. (Meise - Leuven - Mechelen - Zaventem) heeft daar niets mee te maken. Die is wel verantwoordelijke geweest voor Missio van 1971 tot 1988. Hij gidste ook een vijftigtal bedevaarten naar Palestina. Daarom heb ik hem op zijn levenswiel, op de cover van “Het leven is te kort om klein te zijn”, afgebeeld met de typische Palestijnse sjaal. Het is spijtig dat de sponsor afhaakte. Want ik zou graag dit liber amicorum uitgeven en laten verkopen ten voordele van zijn Chiroheem in Meise. Dan zullen de religieuze kunstwerken die hij er plaatste, beter tot hun recht komen.
    Ja! Zoals een nieuwe haan op de toren hoort te prijken.

    25-05-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.271 Boom

    Toren roept haan 271 : boom
    Er stond eens een fiere Italiaanse populier in onze wijk, bewoond door een koppel eksters. Zoals een haan op de toren glinsterde het nest boven de wijk uit.
    Helaas! De wortels van de boom duwden de afsluiting van de buur omhoog. Want hij stond te dicht bij de buur. Onmiddellijke kapping was noodzakelijk. Er werden prompt twee eiken geplant. Eigen boomsoorten eerst! Een boom is ook maar een mens, zou je zeggen! Maar bijna aanplanten in het midden van het plein zorgt voor burenrust, maar sluit de planning volgens het verkavelingsplan uit.
    Nochtans staat deze wijk model voor hedendaags en progressief beleid, als men wil.
    Er zijn twee minireservaatjes (Berenput en Buitenweide), een kinderspeelplein, een speelweide Het sportplein werd door de verkavelaar gratis afgestaan 40 jaar geleden. Maar daar bleef het bij. Nochtans stond op het verkavelingsplan een tennispleintje getekend. Onaangepaste wetgeving zorgde ervoor dat het jaren lang verwaarloosd bleef liggen.
    De verkavelaar plaatste een afsluiting en het wegje errond werd aan de verkeerde kant aangelegd. Het stond zelfs eens te koop als tuin voor een gefortuneerde. Dit is niet het eerste plein dat bijna verkocht werd.
    Het ontaardde tot een ‘schijtplein’ voor de honden. Het voetwegje ernaast kan men strontwegje noemen. Want stiekem deponeren de buren met hun hondjes de drollen.
    Ik wandel er ook met mijn hondje. Dat inspireerde mij tot een ludieke wenk voor de buren :
                                     Hou je van je hondje.
                                     Doe dan je burenrondje,
                                     Maar raap op ’t strontje!
    Dat klinkt toch beter dan de campagne van de politiezone met affiches :

    Op wandel ?
    Ruim op die handel.

    Ik vrees dat bij gebrek aan rijmvaardigheid de inspiratie uitbleef bij de maker van dit rijmpje.

    18-05-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T.r.h. 270 : bestuur

    Toren roept haan 270 : bestuur
    Een vereniging of adviesraad zonder bestuur, is als een toren zonder haan en kruis.
    In een aantal verenigingen denkt men dat het democratisch werken gediend is met het opdoeken van het bestuur. Zo valt het beslissingsrecht in de algemene vergadering en kunnen meer mensen aan de besluitvorming meewerken, denken ze.
    Niets is minder waar. Deze verenging van de voorbereiding van de vergadering leidt tot macht in minder handen. De toon wordt dan aangegeven door de voorzitter en de mandataris. Minder personen, minder betrokkenheid en engere sturing.
    Wij opteren voor het cascade model (T.r.h. 258).
    Een bestuur is zoals een haan (=windwijzer op de toren). Het geeft de richting aan waarin de beweging gestuurd wordt. Een degelijke leiding, waarin de geledingen vertegenwoordigd zijn, kan alleen maar zorgen voor kwaliteitsverbetering.
    In de algemene vergadering daarentegen moet men met open vizier spreken. Iedereen moet in alle openheid weten waarvoor men daar zit. Duidelijkheid is hier op zijn plaats. Dubbelzinnigheid en verdoken inmenging moet vermeden worden. Monoplievorming door één geleding is uit den boze. Manipulatie door individuen, zoals het uit gemakzucht nogal eens voorkomt, leidt tot verstarring en verarming.
    De haan moet in al zijn glorie pronken op de toren, gestuurd en gevoed zoals een champagnecascade.

    11-05-2007 om 09:13 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.269 Hanen

    Toren roept haan 269 : hanen
    In Affligem bezocht ik destijds met mijn goede vriend Jaak Santermans de hobby van een bevriende aannemer : hanen.
    Die man had in zijn grote tuin een collectie van wel 100 levende koppels gevederde vrienden. Dat ging van de kleinste Engelse kippen tot de grote Braziliaanse vechthanen. Er waren zelfs hanen bij met haar in de plaats van pluimen. Die bestaan echt!
    Dat is alleszins wat anders, dan de verzameling kerktorenhanen van Jean Luc en Celie. Als onze ex – premier stopt als burgemeester in Vilvoorde kan hij misschien ook levende haantjes kweken. Of zou hij Brabantse trekpaarden gaan stoeten.
    De verre voorloper van de kip zou de terranausaurus zijn.  Ze kunnen in Affligem misschien een evolutiehok opzetten, naar het voorbeeld van de evolutiekas in de plantentuin in Meise.

    04-05-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.268 Paalklassen

    Toren roept haan 268 : paalklassen
    Binnen kort heeft onze haan uitzicht op een nieuwe attractie, als hij op de toren geraakt.
    In de Leertuin komen ingevolge plaatsgebrek heuse paalklassen. Rond de palen kunnen eventueel als er geen school is sessies paaldansen ingericht worden door Sport & Recreatie.
    Dit initiatief doet denken aan de bewoning in onze streken door de oude – Belgen. In de moerassen leefden die in paaldorpen.
    De optie – een nieuwe dojo voor Judoclub Mansio werd verworpen. Dat was destijds ook ons voorstel, toen het AVC uitbreidde. Jef Aerts zou nochtans opgetogen zijn met een judotempel op het gelijkvloers. Waarom niet in de leegstaande zaal van het AV C C VO in Wolvertem (gemeente Meise).
    Als men dan twee hanen in een klap kan realiseren, zoveel te beter!

    27-04-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.267 Huwelijk

    Toren roept haan 267 : huwelijk
    Gelukkig hoeft een haan niet te trouwen met de kip. Zo blijft hem heel wat herrie gespaard.
    In Sint – Niklaas werd de vraag van drie echtparen om door een andere schepen in de echt verbonden te worden aangegrepen voor een massamanifestatie voor verdraagzaamheid.
    Ik twijfel niet aan de goede bedoelingen van de overigens sympathieke schepen … Maar de politieke machine die erachter zit roept vragen op.
    De manier waarop de VRT berichtte over het racisme van de drie trouwers staat ook ver van waardenvrije berichtgeving. De klant is koning. Wie wenst te huwen kan overal zijn voorkeur voor een bepaalde ambtenaar uiten. Dat kan met volledig respect voor de gemachtigde mandataris. Op het einde van het nieuws verklaarde een deskundige dat een klacht wegens racisme onontvankelijk zou verklaard worden omwille van de keuzevrijheid van de burger.  De journalist kleurt het bericht en de deskundige verwatert het.
    De democratisch verleende macht die de verkozen schepen krijgt om huwelijken af te sluiten, houdt niet in dat elke burger verplicht is zich door die ene mandataris te laten huwen. In de meeste gemeenten doet de burgemeester dat. Die laat zich dan ev. vervangen door een andere schepen als het gevraagd wordt of het hem niet past.
    Ik zag deze week een fiere haan in Grimbergen de steenweg oversteken. Hij droeg een rode kam!

    20-04-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.266 Europa

    Toren roept haan 266 : Europa
    Wij vierden 50 jaar verdrag van Rome op 25 maart 2007.
    Euromunt geeft een speciale dubbele Euro uit voor de gelegenheid. Dat las ik in het parochieblad. De munt vertoont het document van het verdrag, tegen een achtergrond die herinnert aan de Piazza del Campidoglio, ontworpen door Michelangelo, waar het verdrag ondertekend werd. Na de twee Euro met het Atomium en het koningsduo Albert – Filip, kunnen de verzamelaars opnieuw hun collectie aanvullen.
    Bij deze gelegenheid had men toch eens uitvoerig mogen bevlaggen. De niet correcte Vlaamse leeuw zie je overal. Nu ook al op de straatnaamborden van Meise. Laat ons toch eens vooruit kijken en eendrachtig onder de twaalf sterren van Europa pronken. Dat neemt niet weg dat we onze duidelijke eigenheid moeten bewaren. Liefde voor zijn roots mag niet bekrompen zijn!
    De Europese hymne zou ook overal moeten klinken. Ik riep reeds op om elk beiaardconcert op onze beiaarden te beëindigen met deze prachtige klassieke hymne van het einde van de negende symfonie van Beethoven die de “Ode aan de vreugde” van Friederich von Schiller (1785) gebruikte. De bekende dirigent Herbert von Karajan zogde voor drie arrangementen in 1972 en in 1985 werd het uitgeroepen tot het officiële volkslied van de Europese unie.
    In het AVCcvo in Meise fleurde ik destijds de lokalen van het oude internaat Kindje Jezus op met de vlagjes van de 12 landen die toen reeds toetraden. Wij namen toen ook de optie de Europese talen te onderwijzen met de avsg – methode. Wij hielden toen reeds een Europese week, waarvoor een oud-studente aan de desk van de promotie voor Europa, ons het materieel bezorgde.
    Moest onze haan kunnen kraaien, hij zou het doen op de tonen van “alle mensen zijn broeders en zusters…!

    13-04-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.265 Manipulatie

    Toren roept haan 265 : manipulatie
    Het manipuleren van de bevolking neemt als maar grotere vormen aan.
    Verhofstadt pakte recent uit met zijn nieuw boek 8JV in een ware propagandastijl. Hij denkt dat hij de nakende verkiezingen nog kan beïnvloeden met een stunt. Hij is in de leer geweest bij Janssens in Antwerpen. En na zijn optreden in Gent met frêle Freya, smaakte dat naar meer. Geef mij dan maar het ongezouten debat van de 'Van Hooydonck' van de Belgische politiek in de kamer.
    Het getouwtrek achter de schermen, met plaagstoten in het openbaar, rond de splitsing van Brussel – Halle – Vilvoorde duurt ook maar voort. De grondwet en het arrest van de Raad van State zijn nochtans duidelijk. Of telt de wet enkel voor eenvoudige lieden, zoals wij ?
    Binnen het verenigingsleven is het al niet beter. Hypocrisie tiert welig. De regel : woorden zijn luchtverplaatsing blijft, maar interpretatie van wat in statuten staat wordt nogal vaak anders geïnterpreteerd volgens de situatie. De afgevaardigden vertonen symptomen van het struisvogelsyndroom. Zij worden gestuurd door de schaduwafgevaardigden, die zich niet durven vertonen, maar hun instructies meegeven. Zelfs handtekeningen worden volgens een andere inbreng genegeerd.
    Verslagen worden ook vaak voorgekauwd en vermelden enkel wat in het kraam past. Objectieve inbreng wordt niet vermeld.
    Een blog zoals dit geeft dan weer ongekende mogelijkheden. Men kan er zijn mening in kwijt. Wie geïnteresseerd is komt op bezoek en kan reageren. De anderen blijven weg. Wie schrijft, die blijft! Wie blogt, ontstoft!

    06-04-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.264 Publiciteit

    Toren roept haan 264 : publiciteit
    Hanen duiker her en der op in de publiciteit.
    Zo werd tijdens de recente modeshow van Galiano een haan opgevoerd tussen de graatmagere modellen. Als aanvoerder van het erf misstaat een haan daar zeker niet. De ontwerper zelf, is eigenlijk de haan op de catwalk.
    Bij Sleepy ligt de haan in bed met de slogan : geen haan zal er naar kraaien. Het is uiteraard te lande de haan die ons ’s morgens wakker kraait. Als het al niet de tortels of houtduiven zijn, die met hun geflikflooi ons ontwaken opvrolijken.
    Pine apple pakt uit met mokken met hanen op.

    In DSM of De Standaard Magazine besloeg de kaft een foto van Kippenkunstenaar Koen Vanmechelen in Venetië.  Alain Coninx bezocht hem omdat hij de wereld aan het veroveren is met zijn Cosmopolitan Chicken – project.  In zijn tweede thuis , het glaseiland Murano in Venetië, ontmoetten ze Silvano Signoretto in zijn vetreria.  De bekende grillige kip met twee koppen van Van Mechelen werd er in glas geblazen.

    In de étalages van Berengo vinden wij sobere glazen eieren.  Adriano Berengo liet zich inspireren door onze kunstenaar toen hij zijn glazen eieren met ijzeren poten zag.

    Maar wij moeten zo ver niet reizen.  In Antwerpen in het Troubleyn/Laboratorium staat een foto van Ab Ovo (de oerkip uit Nepal) die je recht in de ogen kijkt zoals de Mona Lisa.

    Op 21 april in Lommel komen Koen Van Mechelen en Silvano Signoretto en kunnen we de werken van de kunstenaar bewonderen in het Glazen Huis.

    30-03-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T.r.h.263 : vrouw

    Toren roept haan 263 : vrouw
    Op 8 maart was het internationale vrouwendag. Niet zo direct iets voor hanen zou je denken! Niets is minder waar!
    In geen enkel land kunnen wij spreken van gelijke kansen voor de vrouwen. Zweden staat bovenaan en Jemen bengelt aan de staart voor vrouwvriendelijkheid. Ruanda scoort beter dan België, dank zij het invoeren van quota.
    De indicatoren zijn :

    1. % vrouwen in technische functies, parlement, regering : veel te weinig vrouwen!
    2. Economische aktiviteit d.w.z. inkomenskloof en tewerkstelling : vrouwen verdienen nog steeds 15 % minder dan mannen.
    3. Opleiding

    1/5 van de vrouwen is slachtoffer van fysiek geweld.
    In Malawi hebbende seropositieve vrouwen een wet afgedwongen tegen huishoudelijk geweld. Want de mannen zetten daar gewoon hun vrouw op straat als er sprake is van Aids.
    De K.A.V. pakte uit met een verkoop van 11000 krokusplantjes ten voordele van Guinée. Ontwikkelingshulp is overal in ! Het wordt een wildgroei en wij hopen dat een haan er zijn kuikentjes nog tussen vindt.

    23-03-2007 om 09:17 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.262 Democratie

    Toren roept haan 262 : democratie
    Een haan lijkt op een toren te staan als een dictator, eenzaam of toch niet.
    In 1748 publiceerde Montesquieu zijn “ De l’ esprit des lois”, waarvan onlangs de vertaling verscheen «Over de geest van de wetten» van Jeanne Holierhoek. Dit werk is de basis van onze democratie met de scheiding der machten : rechterlijke, wetgevende en uitvoerende.
    Democratie houdt echter meer in. Er is ook inspraak en informatie, met als correctie het model uit het struisvogelsyndroom. Informatie houdt vrije meningsuiting in. Inspraak moet gebeuren zoals ik het beschreef in deze afleveringen 258.
    De werking van een adviesraad werkt volgens een mini - democratie.  Het dagelijks bestuur handelt als een uitvoerende macht, maar op basis en gecorrigeerd door de vergaderingen.  Openbaarheid van bestuur kan hier ook van toepassing zijn.  Het werkt echter niet zonder bestuur en degelijke voorbereiding.  In de praktijk worden adviesraden vaak gerund in kleine kring.  De ideeën van een beperkte groep worden dan door het strot van de niets vermoedende leden geduwd en verkondigd als democratisch verworven.
    Onze haan staat in alle openbaarheid (nog niet ) op zijn toren.

    16-03-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.261 Centrum

    Toren roept haan 261 : centrum
    Waar is het centrum van een lokaliteit ? In een parochie is dat de kerktoren. De haan is dan ook de richtbaken en diende vroeger als het ware als “Tom – tom” of GPS.
    Bij ons is er nogal wat betwisting over het centrum van de gemeente. Na de fusie vonden velen, met een verborgen agenda, dat het centrum zich bevond waar zij het dachten of hoopten.
    Neem een passer en een kaart en zet een cirkel binnen de grenzen van uw gemeente. Het middelpunt van de cirkel is de plaats van het passerpunt. Dat is het geografische centrum van de gemeente. In Meise is dat het rondplein. Dit is bovendien een kruispunt van de A12 en de N Aalst – Vilvoorde.
    Als men echter de bevolkingsdichtheid als criterium neemt, dan komt men tot een ander beeld. Zo maakte ik recent een discussie mee over de slechte plaats van onze bibliotheek. Als men dat geografisch bekijkt kan dat juist zijn. Maar als men de echte functie, de bereikbaarheid voor de lezers, in acht neemt, ligt die nog niet zo slecht. Dat geldt ook voor het postkantoor, het AVC en het nieuwe gemeentehuis.
    Er moet echter een blijvende bezorgdheid zijn voor de kleine entiteiten, waar de parochianen onder de toren leven en gemeenschap vormen.
    Onze acht haantjes op de 8 torens kijken erop neer (letterlijk althans).

    09-03-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Foto

    Archief per week
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!