Hoewel ze in Marseille beweren dat hun recept het enige authentieke is, bestaan er van de bouillabaisse evenveel varianten als er vissen zijn in de zee. Het enige waar het op aan komt, is dat u veel, verschillende en vooral verse vis gebruikt.
Dat kan allemaal zeer goed zijn. Wij mogen onze vissoep ook de naam bouillabaisse geven alhoewel we diepvriesvis gebruiken. Natuurlijk is het helemaal juist dat verse vis veel meer smaak zal geven.
Je kan op het internet gaan en er het recept kopiëren van de zogenaamde echte bouillabaisse. Dan eet je ervan en lust het niet echt.
Er is maar één oplossing: Doe in jouw vissoep wat je weet dat je huisgenoten werkelijk graag eten.
Daarom wil jullie ons recept verklappen:
Wij eten regelmatig onze portie mosselen. Daarin gaan een stevige portie groenten: prei, wortelen, uien en vooral extra groene selder. Alles wordt eventjes opgestoofd met een beetje plantaardige vetstof. Om geen krakende elementen in de mond te krijgen, volstaat het de mosselen een paar extra spoelbeurten te geven. Na de maaltijd gaat de overschot van de mosselen en het mosselvocht in de diepvries. Dit is dan de basis voor onze bouillabaisse.
ingrediënten:
-Voldoende mosselbouillon Zalm, witte vis mosselen en scampis.
Hoeveelheden: -zorg ervoor dat je voor iedere persoon anderhalve portie
gemende vis en schelpdieren hebt in het eindproduct.
- Kijk of er genoeg groenten in zitten en voeg eventueel nog wat groene seder toe want dit is de smaakmaker bij uitstek.
bereiding:
-Soort per soort pocheren in de mosselbouillon en telkens er uithalen als die voldoende gaar is
-Zijn alle soorten gepocheerd dan voeg je ze allemaal toe aan de mosselbouillon.
-Het komt erop aan dat je start met een bouillon voorzien van voldoende groenten.
-De bouillabaisse hoeft zelden nog bijgekruid te worden met peper of zout. - Er kan nog een doosje tomatenbrokjes bijgevoegd worden
Zo lusten wij het liefst onze bouillabaisse. Die wordt opgediend met brood naar keuze.
18-11-2011 om 00:00
geschreven door tuinblog d
|