Foto
Zoeken in blog

Inhoud blog
  • de vervolgblog
  • De oplossing
  • spinazie oogsten
  • zo mooi durf je het toch niet dromen - open tuin
  • stel je dat eens voor
  • terug aan de slag in de tuin
  • alternatieven voor aardappelen
  • een robot been
  • basilicum
  • 3 reacties
  • plantproblemen
  • herfst in de lente
  • de plantenruil
  • Het weer
  • Zondag 12 mei : Tuinclub en plantenruil
  • plantenruil
  • courgettes
  • soorten tomaten, smaak en toepassing.
  • tomaten
  • Tuinclub 28 april
  • grillen in april
  • broeikomkommer en buitenkokommer
  • prei en broccoli
  • mijn glasteelt.
  • de tuin is zeer droog
  • organiseren
  • zaaikalender
  • werkterrein verleggen
  • werk uitbesteed
  • versleten
  • inhaal bewegigng
  • klein experiment
  • traag op gang komen
  • terug van even stevig weg!
  • opgeschoten slaplantjes
  • Peulerwten : Daar zijn ze!
  • Natuur komt traag op gang ...
  • erwten
  • kikkerdril
  • sla
  • verspenen
  • vroege aardappelen
  • Nieuw tuinprogramma op VIER!
  • mijn kruidenhoek
  • vijver dicht gevroren
  • zon zonder warmte
  • uitzonderlijk weer
  • weekendmenu met knolselder
  • in de ban van het koude weer
  • tuinclub
    Foto
    Foto
    Foto
    Het weer
  • weerbericht Jabbeke
  • Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Dank u voor uw bezoek bij onze TUINCLUB !
    Foto
    De Tuinclub :
    Elk seizoen is boeiend!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Tuinclub Velt Jabbeke
    Beste Tuinclubleden. Hier lees je héél wat nieuws over de moestuin, de kruidentuin, dieren in de tuin, de vijver, ... !
    18-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. weekendrecept: paksoi en omeletreepjes

    Deze week komt het weekendrecept er pas aan op zondag.

    Maaltijdsoep met paksoi en omeletreepjes


                                                Paksoi                                                                  omelet

    Ingrediënten:

    -1 eetlepel zonnebloemolie

    -1 ei

    -1 eetlepel halfvolle melk

    -paprikapoeder

    -versgemalen peper

    -kruidenstrooisel

    -1/2 liter groentebouillon, van tablet

    -2 eetlepels doperwten (diepvries)

    -1 ui, gesnipperd

    -2 theelepels citroensap

    -1 eetlepel Japanse sojasaus (of ketjap asin)

    -1 mespunt gemberpoeder

    -2 nestjes mie    mie nestje 

     

     

    Bereidingswijze

    -Bereid de mie -nestjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

    -Breek het ei in een schaaltje, voeg er 1 eetlepel halfvolle melk, wat versgemalen peper, kruidenstrooisel en paprikapoeder aan toe en klop het geheel schuimig.

    -Verhit een halve eetlepel olie in een kleine koekenpan en giet het eimengsel erin.

    -Bak de omelet op matig vuur tot de bovenkant gestold is. Snijd er reepjes van en rol die op.

    -Verhit een halve eetlepel olie in een soeppan en fruit de gesnipperde ui zacht en glazig.

    -Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.

    -Roer paksoi, doperwten, gemberpoeder, sojasaus en citroensap door de bouillon.

    -Kook de soep nog 1 minuut.

    -Voeg de mie -nestjes toe, roer goed door.

    -Schep de soep in een grote soepkom en leg de omeletreepjes erin.

      omeletreepjes

    Dit recept haalde ik op http://www.lekker-in-je-vel.nl/artikelen/recept_maaltijdsoep_paksoi_omeletreepjes.html

    en plaats het na het bewerkt te hebben volgens mijn stijl.
     Als je het er op waagt dan wenst ik je smakelijk eten.

    18-11-2012 om 00:00 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    17-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De andere serre, ja een nieuwe kas

    Ja enkel voor mij is die serre (kas) nieuw want na 30 jaar is er voor haar geen plaats meer in een vernieuwde tuin.

    Ik ben een zeer gelukkig man die te kunnen krijgen en zie dankbaar uit naar de hulp die ik krijg bij het plaatsen ervan. 

    Dat is niet zo wonderbaarlijk  maar wel dat het is op het ogenblik dat ik riskeerde de oude elk moment  op mijn nek te kunnen krijgen.



    Als je ze daar ziet liggen is dat een hoopje staven en een zakje hulpstukken.

    Zeer groot is ze niet 2,5 m op 3. 
    Toch is de bruikbare ruimte ervan even groot als bij de vorige maar de schikking is beter.


    Glas is er enkel voldoende voor het dak plus de voor en achterkant.

    De zijkanten zullen ingevuld worden met het glas van het dak van de oude serre.

    Ook hier weer een gelukkige samenloop.

    De zijkanten van mijn nieuwe serre zijn 1,20m hoog.  Het glas van het dak van mijn oude serre is 1,20m x 0,80.



    Nu nog eventjes afwachten na al dat gesleur en wat tot rust komen met lichtere werkjes.


    Ik hark bladeren samen die op het einde van de tuin liggen.



    Als ik te lang wacht waaien er veel in de struiken of liggen er veel te veel ineens.
    Bladeren zijn in dunne laagjes zeer geschikt voor compost (bladgrond).



    Nu bewaar ik ze op een voorlopige hoop. Daarna moeten ze naar de compostruimte.
    De ruimte is nog niet helemaal vrij.  Daar kunnen ze niet opzwiepen door de wind.

     

    17-11-2012 om 15:43 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    15-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.serre afgebroken

    Gisterenmorgen waren er 4 van de 12 glazen van het dak er reeds af. 

    Alleen afbreken gaat moeilijk.  Het gaat traag en je moet zeker zijn van je stuk. 

    De weergoden zorgden voor een zonnige dag en mijn broer kwam mij helpen.



    Tegen dat het middag was hadden we samen het dak er volledig afgehaald.


    De ramen staan nu onder het afdak voor hergebruik.




    We waren verwonderd dat de serre niet eerder was in elkaar gezakt.

    In alle balkjes vonden wij rottigheid. De ene was er al erger aan toe dan de andere.



    Eens het dak er af moest de goot er aan geloven.


    De goot heb ik voorlopig op de waterbak gelegd, ook voor hergebruik.







    De afgebroken planken en rotte balkjes heb ik tegen een schutting geplaatst. 

    Later worden deze verzaagd maar ook deels naar het containerpark gebracht.



    De ramen staan tegen een muur. Die worden later helemaal uit elkaar gehaald en zijn voor het stort.

    Het glas konden we er voor 75% uitschuiven omdat zo goed als alle onderkanten rot ter plaatse bleven.
    We hebben slechts bij één ruit scherven gehad.



    Tegen 4u in de namiddag zag het er zo uit.
    Goesting naar ander werk hadden we niet meer want we waren beiden de pees af.
    Ik was sterk verwonderd over het niveauverschil tussen de serre en de tuin.

    Hoe meer achterin hoe dieper en van de helling ben ik me nooit bewust geweest. 

    Vandaag ga ik een afgebroken serre halen en hoop ze binnenkort hier her op te bouwen.
    Ze is in aluminium maar er ontbreekt heel wat glas.  Hopelijk kan ik er mijn dakplaten in verwerken.
    Anders zal ik velter voor velters moeten aanspreken.

    15-11-2012 om 06:35 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    14-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.opbouw en afbraak

    Knollen planten is helpen aan de opbouw van de natuur maar mijn oude serre moet afgebroken worden.


    Het groen op de kruidenhoek wordt afgeschept en alles wordt lichtjes omgekeerd.

    Er wordt wat aarde aangebracht van een andere plaats in de tuin.
    De bollen kunnen geplant worden.




    Eerst komt de sierajuin (alium) aan de beurt en wordt heel dicht opeen geplant.

    De plantoppervlakte vormt een kleine driehoek.



    Aan de schommel worden twee rijen blauwe druifjes en twee rijen krokussen geplant in het gras.




    Ook op een relatief klein oppervlak steek de tulpenbollen in de grond.



    De afbraak van de serre is begonnen en dan zie ik pas op de foto dat ik ze nog niet helemaal leeg heb gehaald.
    Vandaag is er mij hulp beloofd. Ik ben benieuwd hoe ver we deze avond zullen staan.

    14-11-2012 om 16:24 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    12-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bloembollen

    Ik ben dit jaar bijzonder laat met de uithalen van de zomer bloembollen.



    De enige die ik nog staan heb zijn gladiolen.

    Dit jaar stonden ze verborgen achter de bessenstruiken.


    Wat er overbleef van de stengels gooide ik eerst op het paadje.


    Die werden aanstonds daarna opgeruimd.


    Aan de knollen kleefde zoveel aarde dat je , de een van de andere, bijna niet kon onderscheiden.



    Na ze van de meeste aarde te hebben ontdaan legde ik ze in een bak om te drogen.
    Ik heb toen de hele serre ontruimd en ben begonnen met de afbraak.
    Van het planten van de voorjaarsknollen is dan niets meer in huis gekomen.
    Het is toch wel hoogtijd daarvoor.

    12-11-2012 om 06:05 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    10-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. weekendrecept: Paksoi roerbakken.

    Op volgden site:  

    http://www.smulweb.nl/recepten/913734/Paksoi-roerbakken 

    vond ik onderstaand recept dat ik wat aanpaste volgens mijn eigen stijl.             
    Roerbakken kan in een braadpan maar het meest aangewezen is de wokpan.




    Paksoi, roerbakken
    voor 1 personen

     

    Hoofdgerecht

    Bereidingstijd:+/- 10 minuten               
    Ingrediënten

    -750 g paksoi
    -1 ui
    -1 teentje knoflook
    -2 eetlepels olie
    -2 theelepels suiker
    -zout

    Voorbereiding

    -Snijd de paksoi in dunne reepjes, net als andijvie,

    -Was ze en laat ze uitlekken in een vergiet.

    -Maak de ui en de knoflook schoon en snipper ze.

    Bereidingswijze

    -Verhit de olie in een braadpan of wadjan (wok). 
    -fruit hierin de ui en de knoflook 1 minuut.

    -voeg de groente toe en bak die 2 minuten al omscheppend mee.
    -Strooi de suiker en wat zout over de groente.
    -Voeg 1/2 dl water toe, temper het vuur.

    -Stoof de groente met het deksel op de pan nog 2-3 minuten.

    Serveertips

    Direct serveren.
    Lekker met haaskarbonade, magere jus en 2 grote lepels aardappelpuree.



    Roerbakken kan niet alleen met paksoi maar met vele fijn gesneden groenten.
    Deze manier van eten bereiden is vooral aan gewezen als het eens vlug moet gaan.
    De groenten kan je vooraf fijn snijden en bewaren in de koelkast.
    Binnen het kwartier kan je aan tafel.

    10-11-2012 om 00:00 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    09-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.salade verplanten

    Gisteren heb ik salade verplant. 


    Toen de miniserre terug boven de veldsalade stond viel er één rij buiten het overdekte gedeelte.



    Binnenin waren er in de rijen veel onderbrekingen.


    Het sprak vanzelf dat die uitgesloten rij de gaten kon opvullen van de rijen binnenin.



    Zelfs twee rijen zouden amper voldoende zijn geweest om alle rijen volledig aan te vullen.



    Wat er nu nog moet gebeuren is het meeste groen van de ramen vegen. 

    Eens dat gebeurd is kan ik er nog eens overgaan met een in azijn gedrenkte vod.


    Op vak 1 stonden nog enkele struiken rode en groene pluksalade plus enkele kroppen groenlof.

    Die wilde ik verplanten om de vakken 1 en 2  vrij te krijgen op de miniserre na.


    Met een kluitje aarde er aan werden ze in de kruiwagen geplaatst.

    Ze werden gebracht naar de ruimte tussen de venkel en de peterselie.


    Daar heb ik ze dicht bijeen geplant voor direct gebruik. 

    Als de venkel binnen gebracht wordt voor bewaring zal de salade reeds opgebruikt zijn.
    Het suikerbrood ziet er wat rottig uit maar dat is enkel de uiterste buitenkant. Binnenin is het helemaal niet aangetast.



    Zo komt het overgrote deel van vak 1, samen met het volledige vak 2 vrij voor winterbedekking.


    Nu nog enkel het tuingedeelte van de rijencultuur afboorden en onkruidvrij maken.

    Daarna kan het afdekken helemaal afgewerkt worden.

    09-11-2012 om 08:24 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    08-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de tuin van Luc

    Gisteren waren we op bezoek bij Annie en Luc. 

    Ik mocht in de tuin van Luc foto’s nemen. 

    De tuin van Annie is een afzonderlijke kruidentuin.
    Het seizoen van de kruiden is echter voorbij.
    Ik geef hier geen commentaar want de beelden spreken voor zich. 
































    Dit jaar was voor vele groenten niet echt optimaal.

    Zo komt het dat we in elke tuin goede en minder goede resultaten tot totale mislukkingen kenden. 

    08-11-2012 om 10:56 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    06-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vluchten voor de regen

    Gisteren kregen we rond halftien regen maar was het in de namiddag behoorlijk droog
    Zo had ik voldoende tijd om de tuin zijn verzorgd uitzicht voor een groot deel terug te geven.



    Hier verzamel ik stekjes en gevonden plantjes in potten. Het is mijn kleine kweekruimte.


    Afboorden aan de achterkant van de serre.


    De miniserre wordt terug boven de veldsalade geplaatst. Het paadje wordt afgeboord.


    Ook de lange kant langs vakken 1, 2 en 3 krijgt een afboordbeurt.
    Met dat natte weer is de venkel in zijn nopjes.



    De grond is zeer vochtig en blijft zelfs kleven aan mijn roestvrije spade.
    Zo moet ik regelmatig ingrijpen en de aarde er af vegen.



    ’s Morgens, juist voor dat het regent,  boord ik ook de kruisbessen af.



    In de namiddag, bij een herfstzonnetje kan ik de klus volledig afwerken en de bessen onkruid vrij zetten.



    Bij het begin van de regen wordt de spade proper gewreven.  
    Met een roestvrije spade is dat een koud kunstje.

    Het grote nadeel van dit roestvrij materiaal is dat er weinig snee op te krijgen is. 

    In de doorweekte grond snijdt ze toch als door de boter.


    En dan is het naar binnen vluchten voor wat een stevige vlaag zou worden. 

    Het weer kwam daarna wel relatief goed met in de namiddag behoorlijk wat zon.

    06-11-2012 om 06:16 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    05-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.profiteren van elke moment zon

    We zien de zon niet zo veel de laatste tijd maar zaterdag kon ik in de relatief natte tuin.
    Het was mogelijk de opkuis verder te zetten.



    Het paadje dat dwars door de tuin loopt langs de wisselteelt vakken 4 en 5 was afgeschept tot aan de bessenstruiken.

    Ik voerde wat mest aan om vak 4 volledig af te werken om de winter in te gaan.



    In de mest hebben zich heel wat bladeren gemengd.
    Op sommige plaatsen kan je zien dat afboorde toen er reeds mest lag.
    Daar ligt wat aarde boven de afdeklaag.


    Dan ben ik verder gegaan met het proper maken van het paadje tot aan de zeefruimte voor de compost.



    Hier moet nog afgeboord worden en mest aangebracht.



    Als afwisseling sneed ik de helft van de selder af tot juist boven het hart.

    Als we een zachte winter krijgen, bestaat de kans dat ik in maart jonge selderscheuten  kan snijden


    Het groenlof ziet af van het nat weer.

    Het zal er niet fraai uitzien maar het zal enkel de buitenkant zijn die wat zal rotten of dooreen waaien.


    Dan ben ik terug gaan proper maken.  Zo kon ik de rest van de paadjes reinigen.
    Om af te boorden was er niet voldoende tijd en energie over.


    05-11-2012 om 05:58 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    03-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weekendrecept

    Gisteren heeft het hier praktisch de gehele dag geregend.

    Er zijn enkele heel korte perioden geweest zonder hemelwater.

    Alles stond echter verzopen zodat het nog resterende tuinwerk even moet wachten.

    Zo'n weer leek me gepast om eens een hutsepot recept boven  te halen. 
    Ik heb het hier en daar wat moeten aanpassen.

     

    Hutsepot              

     

    Ingrediënten voor 2 personen:

    -300 g varkensspiering  of lage ribben
    -bakboter
    -enkele uien
    -warm water
    -100 g aardappelen
    -700 g groentemix
    -peper en zout

     

    Bereiding:

    -Snipper de uien en snijd de andere groenten in grove stukken. 

    -Schil de aardappelen en snij in stukken
    -Bak het vlees  bruin met de gesnipperde uien. 

    -Overgieten met warm water.

    -Voeg de groenten bij met wat peper en zout. 
    -Leg de aardappelen er er bij en laat ze lang en zachtjes stoven in een afgesloten pan.

    -Giet water bij indien nodig. 

    Serveer met een potje graanmosterd en een glas donker bier.

     

    smakelijk eten.


    De groentebundel voor hutsepot kan je tegenwoordig gemakkelijk vinden in de supermarkt.  Vroeger had ik al die groenten maar uit de tuin te halen.
    Sedert ik aan het afbouwen ben moeten we vooral in de winter af en toe naar de
    winkel.
     


    Dit recept vond ik in moeder de vrouw haar recepten tussen de soorten hutsepot en ik vond nr 7 best lekker.  Hier is de herkomst niet genoteerd. Ik ging ook bij Google afbeelding op zoek naar gepast beeldmateriaal.



     

    03-11-2012 om 00:00 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    02-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.moestuin opkuis

    Een mooie zonnige dag en dan kan er veel gebeuren, vooral als je dan ook nog hulp krijgt.


    De hele voormiddag en een deel van de namiddag heeft mijn broer hout gezaagd en opgeborgen.


    Ik ben begonnen aan het wegscheppen van een fijn bovenlaagje aarde en al  het ongewenst groen.



    Het kruim van de tuin komt op wachthoop en zal opnieuw gebruikt worden in de nieuwe serre.

    Ik hoop dat ze tegen het nieuwe seizoen klaar is. Ja maar eerst moeten we nog de oude afbreken. 


    Vak vier is proper maar nu moet de mest nog  aangevuld worden en open gestrooid.



    Met de twee koepeltjes waarover ik beschik dekte ik het roodlof voor een gedeelte af.
    Ik heb daarmee gewacht tot rond vier uur in de namiddag als het loof op zijn droogst stond. 
    Al het groenlof moet ook in de tuin overwinteren.
    Dat voorspelt problemen bij een vorstperiode. Dan wordt oogsten onmogelijk.
    Ik zal waakzaam moeten zijn en voorzorgen nemen. 

    02-11-2012 om 10:58 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    30-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tuin vervuilt nu vlug.

    Tot half oktober was de tuin behoorlijk proper.  Vanaf dan, door omstandigheden,  kon ik niet in de tuin komen.
    Het regenden veel en we handen een korte warme periode. 
    Zo kon het ongewenste groen de tuin voor een groot deel inpalmen.



    Wisselteelt vak 4 staat deels groen door de uitgezaaide strobloemen die langs de tussendraad met de buur stonden.

    Ik kan die laten staan want die zullen met de eerste vorst een ferme duw krijgen.
    Toch lijkt het met beter op te ruimen omwille van het andere onkruid.



    Het onkruid komt geweldig opzetten.



    Als ik nog lang wacht om er iets aan te doen komt er nog veel onkruid in zaad.

    Schoffelen heeft nu geen zin meer. 
    Het enige wat  nog helpt is een dun bovenlaagje afscheppen.



    Hier moet ik op de knieën om te wieden want daar staat veldsalade tussen.




    De grond van de serre wordt dit jaar niet uitgevoerd.
    Ik moest op zoek naar een plaatsje om de grond op wachthoop te bewaren.
    Zo kwam ik terecht bij de stapelplaats van bloempotten.


    Een beetje beter stapelen leverde een voldoende grote ruimte op.



    Ook moest ik nog een oude afsluiting uit elkaar halen. 
    Deze klus was in een handomdraai geklaard.

     

    30-10-2012 om 00:00 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    29-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.groenten die ik niet(meer) teel: vb. Spaghetti- pompoen

    Er zijn toch nog heel wat groenten die ik enkel ken van naam; Vb. koolraap

    Van sommige ben ik de smaak vergeten; vb. snijbiet

    Van andere weet ik zelfs helemaal niets af en kan ik dus ook geen vb. geven. 

    Het gaat dan meestal over zuiderse soorten  met zingende namen die je plots ergens op je bord krijgt.

    Sommige groenten teelde ik wel eens maar was er hier niemand op verlekkerd;.vb. de spaghetti- pompoen.
     ---------------------------------------------------------------------------------------------------

    In deze soorten groenten  wil ik mij verdiepen.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------


    Het is pompoenentijd en daarom begin ik met een voor mij bekende groente:  
     


        De spaghetti- pompoen! 

    De  figuren komen van Google afbeeldingen.



    Je vindt er in verschillende kleuren waarvan de vorm lichtjes gaat verschillen. 

                                                          



    De binnenkant is bij allemaal één dradenspel met in het midden de zaadknoop.                                 

     Ik kweekte die spaghetti pompoenen reeds bij moeder thuis langs de afsluitingdraad van de tuin.
    Zo nemen ze weinig plaats in, blijven proper en je moet er niet naar op zoek.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------
    Waar smaakt die dradenwirwar naar?   Waar smaakt echte spaghetti naar? 
    Heb je dat al eens zo geproefd toen je er, met een vork, een beetje in de mond nam? 
    Dit was vooral om de voelen of hij voldoende gaar was maar lette je ook op de smaak?

    Ik heb op het net eerst de vraag gesteld om iets meer te weten te komen over de smaak van spaghetti.

    Ik ben niet verder gekomen dan dat vers gemaakte spahetti het beste smaakt.
    Mijn vraag is HOE ....?
    Dan moet die vers gemaakte spaghetti nog gemaakt zijn van meel uit Italië.
    Ook moet hij geperst zijn in een spaghetti machine ook uit Italie.  
    Ik vond 2  sites waarvan de eerste reclame maakt voor een pastabar.

    http://www.depastabar.nl/
    De tweede is een prijs kwaliteit test  waar de pasta van de Aldi als beste koop uit komt.

    http://plazilla.com/spaghetti-test-welke-van-de-6-goedkope-spaghetti-is-de-lekkerste
    Wel eens de moeite van het bezoeken waard.

    Dan komt er een hele reeks sites in de zin van :

    http://www.kookn.nl/hoe-maak-je-de-lekkerste-pastasaus/

    Bij spaghetti gaat het vooral om de saus.  De pasta zelf smaakt vers of onvers.

    De saus geeft hier vooral de smaak.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    En dan de smaak van de spaghetti- pompoen?  Hoe is die?


    Wat bij de pasta het geval is geldt ook voor de spaghetti- pompoen.

    Daar heb je het voordeel dat hij altijd vers smaakt.

    Ook als je de vrucht na maanden vorstvrij en droog bewaard te hebben gaat klaar maken.

     

    Eén iets moet je weten: De pel wordt beenhard. 

    Wie zaad wil  winnen moet dit behoorlijk vlug na de oogst doen als de pel nog relatief zacht is.

    Maak je later een gedroogde spaghetti- pompoen klaar, kook hem dan met pel en al.

    Na afkoelen valt de pel er zo af. Het zaad is natuurlijk mee gekookt.

    Hetzelfde gaat ook op voor alle pompoensoorten.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Wat je ook moet weten is dat verschillende pompoensoorten dicht bij elkaar geteeld voor verrassingen kunnen zorgen.

    Dit geldt alleen als je van eigen gewonnen zaad verder wilt kweken.

    Als personen zijn die daar ervaring mee hebben dan mogen ze liefst foto’s daarvan opsturen naar dalae@pandora.be





     

    29-10-2012 om 00:00 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    27-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eind oktober

    Na een te hoge temperatuur voor de tijd van het jaar zijn we nu in de lage beland.




    Het mooie rode kleurenliedje van de wilde wingerd is heel vlug uitgezongen.



    De herfstaster is ook aan het verregenen en het dooreen waaien.  Die houdt het een langere tijd uit.


    De herfstaster is ook aan het verregenen en het dooreen waaien



    En dit is niet abnormaal voor einde oktober. 
    Er is zelfs donder bij.
    De foto's in volle kleurenpracht zijn half oktober genomen. 
    In amper veertien dagen zitten we in een ander seizoen.


    27-10-2012 om 11:22 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    26-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weekendrecept

    Het werd tijd dat ik eens ging grasduinen in de recepten van wintergerechten.

    Ik ben reeds lang een fervente bezoeker van smulweb. Dit is de reden waarom ik reeds twee URL’s voorop zet.

    Aan jou de keuze.

    http://www.smulweb.nl/recepten/&query=winter+planco&sorteer=beoordeling&tpp=15&page=5

    http://www.smulweb.nl/artikelen/179710/15-x-heerlijke-winterse-gerechten

    Ik zal hier wel eens een gerecht halen om het op mijn manier te presenteren.

     

    Eén puntje van mijn winterprogramma staat reeds vast.

    Op zaterdag krijg je van mij een recept. 

    Ik zal mijn best doen om regelmatig ook eens in de potten te roeren.

    In de winter heb ik daar veel meer tijd voor.

    Een vaste dag kunnen wij echter niet afspreken omdat Colette zeer onregelmatig werkt.

    Zij is veel beter in boodschappen doen dan ik.

    Ik zal voorstellen dat zij die verricht als ik kook, kwestie van……..Je begrijpt me wel hé?   

    Voor vandaag vond recept op een andere site dan smulweb.


    Rundvlees pompoen stoofpot


            



    Kooktijd 2 uur en 45 minuten, aantal personen: 6

     

    Ingrediënten

    -1 - 1,5 kilo rundvlees

    -1 liter runderbouillon

    -500 ml water

    -4 eetlepels polenta

    -8 rode aardappelen, afhankelijk van de grootte in de helft of in kwarten gesneden

    -1 ui in grote stukken

    -750 gram verse pompoen in stukken

    -2 maïskolven elk in 3 stukken gesneden

    -1 winterpeen in dikke plakken

    -1 kleine rode peper, haal de zaadjes er uit en snij in kleine stukjes.

    -1 stengel selderij in stukjes

    -1 prei, in de helft en dan in stukken

    -1 theelepel oregano

    -1/4 theelepel mild paprikapoeder

    -zout

    -vers gemalen peper

    -een grote hand gesneden verse koriander

     

    Bereiding:

    -Snijd het rundvlees in zes grote stukken (1 per persoon) en leg dit in een grote vleespan.

    -Giet het water en de bouillon er over heen en breng het aan de kook op groot vuur.

    -Doe de deksel op de pan en zet het daarna op laag vuur om het in 1 tot 1,5 uur gaar te sudderen.

    -Voeg de polenta, de aardappelen en de ui toe.
    -Doe de deksel weer op de pan en laat nog weer een kwartier sudderen.

    -Snijd de pompoen in zes gelijke stukken en voeg het samen met de maïs, de wortel, de rode peper, de selderij en de prei toe.

    -Laat sudderen tot de groenten gaar zijn.

    -Voeg eventueel wat meer vocht toe als dat nodig mocht zijn. 

    -Voeg de oregano en paprikapoeder toe in de vijf laatste minuten.

    -Voeg zout en peper naar smaak toe.

     

    Serveer in grote kommen waarbij je de ingrediënten eerlijk verdeelt.

    Garneer met de gesneden koriander.

     Bron: Allrecipes.com

    http://www.lekker-eten-gezond-afvallen.com/rundvlees-pompoen-stoofpot.html


    Voor de eerste keer maak ik reeds een uitzondering door het weekend recept te laten verschijnen op vrijdag. 
    Vanaf volgende week is het op zaterdag gepland tot in het voorjaar.

    26-10-2012 om 00:00 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    25-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.komkommers en broccoli

    De komkommers worden taai en de broccoli herleeft nog heel even.



    De komkommerplant ziet er helemaal afgeleefd uit.



    De laatste eetbare exemplaren worden geknipt.



    Meer en meer vruchten rotten. Meestal is dat als ze nog heel klein zijn.
    Op het einde gebeurt het ook met grotere exemplaren.



    Indien ze niet meer sappig zijn kan je ze nog in de soep verwerken.



    Als ze taai worden en slap als flexibele zachte knuppels mogen de planten weg gehaald worden.


    De broccoli heeft, met dat mooie weer, een leuke heropleving gekend. 
    Hier is de malsheid en de smaak onveranderd.

    Alleen zijn de kropjes veel kleiner geworden.
    Het was een komkommerjaar maar vooral ook een broccoli jaar. 
    Bij de ingevroren soep overwegen die twee soorten.

     

    25-10-2012 om 09:55 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    24-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pluksalade en bonen

    Dit heb ik hier, op het einde van oktober, in onze tuin nog nooit meegemaakt.



    Pluksalade die bijna in bloem komt en daar al haar krachten in steekt.



    Ik heb de knoppen er dan maar uitgeknepen.



    Daarna kwam er uit wonde een beetje melkachtige vloeistof.



    De staakbonen die herbeginnen te bloeien.



    Ik kon ook nog een kleine portie eetbare bonen plukken



    Dan zijn er nog een paar bonen waarvan enkel het zaad te eten is.



    Vier bonen plus 1 die vroeger werd geoogst komen in aanmerking voor plantzaad.

    24-10-2012 om 14:55 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    23-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.onderhoud en opkuis
    Wat in de lente en zomer een simpele maaibeurt is, wordt in de herfst ook telkens opruiming van bladeren.


    De bladeren worden enkel geruimd op het gras.



    Het blad van de wilde wingerd is gevallen waar de pluimpapaver is geknipt. 
    Hier worden de bladeren niet geruimd en mogen verteren tot voedsel voor de hogere planten..




    Op de weg naar het kippenhop vallen veel  bladeren die telkens weer geruimd worden.


    Het paadjes naar de bergruimte voor de tuin hulpmiddelen wordt ook geruimd.
    De tijd tussen twee maaibeurten zal een beetje aangepast worden.
    Het gras zal nog zelden helemaal droog  staan.

     


     

    23-10-2012 om 08:45 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    22-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hoever moet je de tuin opkuisen?

    De opkuis van jouw tuin is ook jouw keuze!



    Mijn siertuin dient om voldoende organische materie te bekomen.
    Zo kan ik een degelijke composthoop op zetten.
    Zo worden de 'tagetes' einde oktober daarin een laag . 
    Toen ik nog volop kolen teelde maakte ik op de gewone wijze gier van de 'tagetes'.
    Deze gier liet ik overwinteren en goot er een beetje in elk plantgat van elke koolsoort. 
    Ik heb de proef gedaan en stelde vast dat kolen die in de gier geplant waren minder last hadden van de rupsen.


    De stokken van de pluimpapaver en van het snoeihout gaan in de composthoop.
    Ze werden bekomen door de bovenvijver vrij te maken



    Omdat die te houterig zijn worden ze eerst versnipperd in de haksel machine.


    Ik kon mij niet bezig houden met eerst alle bladeren af te ritsen.
    Daardoor ging het versnipperen niet zo vlot als met winters bloot hout.
    Er moest behoorlijk met de stamper gewerkt worden of met de dikke stokken van de pluimpapavers. 
    De machine moest tot twee keer toe geopend worden omdat alles een beetje samenkoekte in haar binnenste.
    Het leverde wel een bijna volle kuip snippers op die mee voor de variatie in de composthooplagen zorgden.
     


    Dan hark ik ook regelmatig een kruiwagen vol bladeren die in een dun laagje in de composthoop gaan.

    Met bladeren moet je oppassen want die durven nog al eens samenkoeken. 

    Als ze versnipperd zijn door de grasmaaier en er is gras tussen gemengd, gebeurt dat minder vlug.
    Soms is het te nat om te maaien en hark ik wel eens de bladeren samen.

    Eens de composthoop afgewerkt is worden de bladeren op een wachthoop verzameld.

    22-10-2012 om 06:17 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)


    Foto

    Mijn favorieten
  • VELT JABBEKE
  • VELT nationaal
  • Tuinblog deel 2

  • E-mail ons

    Druk op onderstaande knop om ons te e-mailen.


    Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren
    Foto

    Foto

    Ecologie leert ons  inzicht te krijgen in de levende wezens en hun natuurlijke samenhang onderling en met hun omgeving.  Vergeten we niet dat wij in de cirkel van de levende wezens zitten en niet er buiten.
    Foto

    Welkom bij de TUINCLUB Velt Jabbeke
    We hopen
    dat u veel plezier zal beleven aan deze groep !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Pol Movinttog


    Foto

    tuinblog d


    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • VELT JABBEKE
  • Velt
  • Facebook : groepen : Tuinclub Velt Jabbeke (algemene interesse / tuinieren)
  • buienradar
  • moestuinforum
  • moestuinforum links

  • Bezoek ook eens ...
  • de compostmeester

  • Foto

    Blog als favoriet !

    De TUINCLUB bij Addi
    Foto

    Foto

    Foto

    Luxe uitgave van onze Tuinclub bij Luc!
    Foto

    Zoeken in blog


    Archief per week
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    De Tuinclub : Experimenteren en resultaten bespreken!
    dubbele tunnel : januari 2006
    Foto

    sla januari 2006 : vorstvrij
    Foto

    sla + look : half maart 2006
    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!