Inhoud blog
  • High season, high dining
  • Time to barbacue!
  • Le Male pride 2024
  • Nina Illusion
  • Highlife Chronograph Automatic
  • Yves Rocher : wij keren het tij
  • Unisa AW24
  • Ducati
  • Fresh 'n rebel
  • I'll tell yoy what I really want
  • Zomersolden
  • Gigue FW24/25
  • Trixie-dierenvrtiendjes
  • Hannover
  • MSC World America: ultieme vakantiebestemming
  • 360° magic shows
  • Classissimo 2024: klassiek zonder grenzen
  • Classissimo 2024: klassiek zonder grenzen
  • Khudi B ari
  • Citizen: Tsuyosa-collectie
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    15-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Château Lusseau: op visite bij Bacchus

     

     

    Een 20-tal km ten zuidoosten van Bordeaux, op een figuurlijk kanonschot van de boorden van de Garonne vinden we wijngaarden van Château Lusseau. Dit kasteel en wijngebied werd meer dan begenadigd door de Goden waarvan volgens insiders vooral Bacchus het voortouw nam.

     

    Een uitzonderlijk domein met erg karakteristieke ondergrond dat bovendien geniet van een prettige zonrijke ligging waardoor erg nobele producten tot stand komen die zorgen voor een dieprode en sterke wijn. Château Lusseau is sedert meer dan een eeuw in handen van de familie de Granvilliers en wordt momenteel beheerd door Bérengère Quellien, erfgename van de Hertogen de Granvilliers. Familietradities met voorop het respect voor traditionele culturen en vooral aandacht voor kwalitatieve producten gelden hier nog steeds als de absolute leidraad.

     

    Manuele vendanges, mechanische onkruidverdelging wars van alle pesticiden, zorgen voor schitterende gelabiliseerde biowijnen. Aanvankelijk leek het er nochtans op dat Bérengère de familietraditie zou doorbreken vermits ze na haar studies juriste werd, maar na een extra scholing in het instituut Blanquefort besliste ze in 2000 om toch de paden van de wijnbouw te betreden. Haar ouders Jean Thomas Quillien en Marie-Neige de Grainvilliers wisten voordien vele jaren hun medische roeping met de activiteiten van wijnboer perfect te combineren.

     

    De wijngaard telt ruim 7ha waarvan 6.5ha rood, Merlot 50%,Cabernet Sauvignon 40%, Cabernet Franc 5% en Malbec 5% en een duidelijke minderheid van wit, met aanplantingen van zowat 6600 pieds per ha. De rijping van de rode wijn loopt 12 à 14 maanden op eiken vaten, wit wordt tussen de 6 en 8 maand gerijpt.

     

    Château Lusseau zorgt voor intimistische wijn met het nodige charisma, soms alluderend naar de ‘french paradox’. Het eindproduct omvat de Château Lusseau rood, een uitgesproken kwaliteitswijn van de Graves met harmonie van rode vruchten, lichte discrete toetsen van eik, minimaal 12 maand gerijpt, die ideaal gedronken wordt bij elke maaltijd, maar vooral speciale gelegenheden met de nodige ferve kan ondersteunen.

    De Cuvée Bérengère wordt direct in eiken vaten gerijpt en krijgt een mooie, fruitige afdronk, het is een iets lichtere wijn met nochtans rijke aroma’s die opperbest past bij elke spontane gelegenheid.

    De witte Château Lusseau is een degelijke witte wijn gevinifiierd in eiken vaten met mooie aromatische toetsen die in de mond een volle smaak en pittigheid ontwikkelt.

     

    Château Lusseau teert niet alleen op familietradities, het kwalitatieve eindproduct ontstaat uit een intense samenvloeiing van vrouwelijke koppigheid, talent en passie voor het beroep. RVH.

    www.chateaulusseau.com

      

     







    15-10-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grimbergen varieteiten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    HET GRIMBERGEN BIER – VARIËTEITEN

     

     

     

     

    De abdij van Grimbergen bleef door de eeuwen heen niet gespaard van oorlogen, struikrovers en branden. Ze werd zelfs drie keer totaal verwoest. Telkens werd ze heropgebouwd, zoals een feniks die uit zijn as herrijst.

     

    De heilige Norbertus stichtte de abdij van Grimbergen in 1128. Amper 9 jaar oud werd Nobertus van Xanten al novice, bereidde hij zich voor op het priesterschap en onderwierp hij zich aan strenge regels. Zijn neef Hendrik de Vijfde haalde hem op zijn achttiende weg uit die wereld van gebed. Norbertus leidde van toen af een lichtzinnig en mondain leven. Enkele jaren later was Nobertus het mondaine leven moe. Hij deed afstand van al zijn bezittingen en keerde terug naar het kloosterleven.

    Samen met veertig volgelingen stichtte hij de orde van de norbertijnen (ook gekend onder hun andere naam: premonstratenzers). In die periode vroegen de heren van Grimbergen hem om een abdij te stichten. Volgens de verhalen was Norbertus een karaktervol iemand. Zoals het bier dat zijn abdij al snel begon te brouwen.

     

    Grimbergen Blond : door de oordeelkundige selectie van de ingrediënten verleidt Grimbergen Blond met zijn okerblonde kleur, rijke en dichte schuimkraag en licht fruitige smaak. Alcoholgehalte: 6,7%.

     

    Grimbergen Dubbel: is een bier met karakter dat door zijn dubbele gisting een dieprode bourgognekleur en een genereuze smaak krijgt – bitterzoet en vol. Alcoholgehalte: 6,5%.

     

    Grimbergen Goud: verfijning en karakter liggen hier aan de basis. Het resultaat is een sterk bier, karaktervol, goudkleurig en met een lekkere hoptoets in de afdronk. Alcoholgehalte: 8%.

     

    Grimbergen Optimo Bruno : de tegelijk zachte en bittere, maar vooral volronde smaak van de Grimbergen Optimo Bruno biedt een krachtige en alcoholrijke afdronk – een mooie densiteit met rijke en intense smaak. Alcoholgehalte: 10%.

     

    Grimbergen Tripel : Een bier met een genereuze, volle smaak en hartelijke afdronk. Grimbergen Tripel behoudt de typische smaak van blonde kandijsuiker en een subtiele mengeling van zoete en bittere hopvarianten. De nagisting op de fles versterkt het smaakpalet tot perfecte harmonie. Deze tripel dankt zijn diepe okerkleur aan de heldere moutsoorten. Alcoholgehalte: 9%. RVH.

    www.grimbergenbier.be

     

     

    15-10-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chokotoff goes white!

     

    CHOKOTOFF® GOES WHITE!

    CÔTE D’OR LANCEERT EEN NIEUWE LIMITED EDITION VAN ZIJN BEROEMD

    KARAMELCHOCOLAATJE

     

     

     

    Speciaal voor alle chocoholics die graag nieuwe chocoladerecepten ontdekken, lanceert de meester-chocolatier Côte d’Or een nieuwe, witte versie van zijn mythische Chokotoff® chocoladesnoepje.

    Dit overheerlijke karamelchocolaatje in zijn nieuwe, zachte en overheerlijke witte kleedje is een origineel en exclusief recept, nog tot eind 2010 te ontdekken. Black or white, wat is jouw favoriet?

     

    De beroemde Chokotoff® groeide sinds zijn lancering in 1934 uit tot een icoon. Jaarlijks verobert de chocoladegekke Belg er liefst 120 miljoen! 4 generaties smulden al van de Chokotoff®! Speciaal voor de chocoholic die voortdurend op zoek is naar originele chocoladerecepten lanceert Côte d’Or een nieuwe, verrassend intense, witte uitvoering van zijn populaire Chokotoff®.

     

    Het recept? De unieke Chokotoff® smaak van authentieke karamel omhuld met een

    heerlijk kleedje van witte chocolade. Een intens zachte smaaksensatie die minutenlang blijft nazinderen! Zo’n 14 minuten en 28 seconden, wie doet beter? Proef het unieke contrast tussen de heerlijke smaak van karamel en de zachtheid van witte chocolade.

    Absoluut onmisbaar voor al wie van exclusieve chocoladelekkernijen houdt… en voor alle anderen! Ga snel proeven! Côte d’Or witte Chokotoff® limited edition is vanaf nu verkrijgbaar en dit slechts tot eind 2010. RVH.





    15-10-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Château Crabitey

     

     

    Dit 30ha grote wijndomein wordt momenteel uitgebaat en beheerd door Arnaud de Butler, maar heeft een eerder bewogen geschiedenis achter de rug. Deze vroegere herenhoeve in Portets, lag lange tijd verscholen temidden de uitlopers van de wouden van de Landes bestaande uit dennen en kastanjelaars. Toen de eigenaar die zich meerdere jaren voor diverse liefdadigheidswerken had ingezet overleed, kwam het domein in handen van de zusters Franciscanessen.

     

    De erfenis voorzag dat de zusters op het domein een weeshuis moesten inrichten en plaatste de exploitatie onder bisschoppelijk toezicht. Naast ruimte voor een gebedshuis en kamers voor de zusters moesten er een 12-tal wezen worden opgevangen en opgeleid.

     

    Voorzien in levensonderhoud en scholing bleek ietwat moeilijk zelfs al gingen de jongeren in het dorp werken. Met de hulp van de inwoners van Portets werd rond 1868 een deel van de bossen ontgonnen en de eerste wijngaarden aangeplant. Een succesvolle keuze die op vrij korte termijn resultaat opleverde.

    Toch kwam het domein in de 70-er jaren in verval en dit ondanks de hulp van Arnauds’  vader, landbouwer en wijnboer. Hij aarzelde geen moment toen het geheel hem te koop werd aangeboden en zorgde voor de eerste heraanplantingen. Arnaud zelf vestigde zich in 1999 op het domein nadat hij eerder een carrière in  financiele middens had opgebouwd. Nieuwe technieken, oog voor kwaliteit, keuze voor robustere wijnstokken zorgen ondertussen voor een mooi palet van waardevolle Graveswijnen.

     

    Arnaud legt vooral het accent op de Merlotwijnstok 65% en vult dit aan met 35% Cabernet sauvignon. Amper 2ha van het domein krijgt ook een ‘wit’ tintje met Sauvignon blanc.

     

    De eerste oogstresultaten 2010 zijn bemoedigend, de Merlot geeft 14gr suikers. Via een eerste oxidatie in open lucht kan dit percentage makkelijk worden beheerd, ook de eerste tests met Cabernet tonen een degelijk wijnjaar aan. De gecontroleerde rijping op eiken vaten, jaarlijks 30% nieuwe vaten van Franse eik, kan de wijn de nodige ruggesteun geven.

     

    Arnaud wil met enige soepelheid de melanges van beide wijnstokken uitbouwen tot een gerespecteerde constante kwaliteit. Een proeverij van meerdere productiejaren toont een mooie evolutie van souplesse, frisheid en rode vruchten. De rode Graves Château Crabitey is enerzijds drinkbaar als een jonge wijn met elegante tannines, terwijl de oudere wijnen, mooie toetsen van pruim en mure maar ook cassis laten doorschemeren. De afdronk spreidt zich makkelijk en laat een volle ronde wijn tot ontwikkeling komen die de smaakpapillen aangenaam verrast. De mooie donkere kleur zorgt trouwens voor een harmonieus en elegant evenwicht.

    De witte wijnen met uitgesproken frisheid, elegantie en licht aromatische toetsen moeten hoe dan ook in hun eerste levensjaren worden gedegusteerd.

    De wijnen Château Crabitey 2002 en 2005 bieden een verrassend nobele Graveswijn met elegantie, prettig om drinken bij rood vlees en wild, maar ook leuk om ‘s avonds bij de open haard van te genieten. Hierbij zijn de ronde neus, ietwat fluweelachtige tannines, de vluchtige toetsen van rood fruit en de volle ronde smaak in de mond, so wie so prettige genotspunten. RVH.

     







    14-10-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abdijbier Grimbergen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    HERONTDEK HET ABDIJBIER GRIMBERGEN,

    het bier dat net zo rijk smaakt als zijn geschiedenis!

     

     

     

     

    Na het onbetwiste succes van de herlancering van Maes, gaat Alken-Maes verder op hetzelfde elan en dynamiseert opnieuw de Belgische biermarkt. Deze keer herlanceert Alken-Maes in het segment van de abdijbieren, haar merk Grimbergen, het bier dat net zo rijk smaakt als zijn geschiedenis.

     

    Alken-Maes pakt uit met een verrassende mediacampagne, een nieuw logo en een nieuwe verpakking voor haar Grimbergen bier en nodigt u uit dit unieke bier, gebrouwen met middeleeuwse wijsheid, te herontdekken. De uitzonderlijke smaak van het Grimbergen bier behield zijn authentiek karakter en laat de veelvuldige en onverwachte aroma’s bij elke slok weer tot leven komen. Het resultaat: een Grimbergen die meer dan ooit bezielt!

     

    Het bier van Grimbergen slaagde erin om zich eeuw na eeuw te vernieuwen. Het combineert eeuwenoude traditie met moderniteit. De bieren van Grimbergen krijgen een nieuwe verpakking die de feniks – het symbool van eeuwige wedergeboorte en herbronning – centraal stelt. De paters van de abdij kozen de feniks trouwens niet toevallig als hun symbool. De Heilige Norbertus stichtte de abdij van Grimbergen in 1128. Ze overleefde verschillende branden die haar door de eeuwen heen teisterden. Drie keer sloegen de verwoestende vlammen toe: in 1142, 1566 en 1798. Elke keer werd de abdij herbouwd en herrees ze uit haar as. Precies zoals de feniks. Toen, in 1629, de paters de tweede restauratie van hun gebouwen vierden, plaatsten ze voor het eerst de feniks op hun glasramen met daaronder de leuze ‘Ardet Nec Consumitur’ – dat betekent: “brandt maar vergaat niet”.

     

    Het bier dat net zo rijk smaakt als zijn geschiedenis

     

    Net zoals de legendarische vogel die de abdij als symbool gebruikt, is ook de abdij van Grimbergen keer op keer uit haar as herrezen. Het geheim van het Grimbergen bier trotseerde de eeuwen. De uitzonderlijke smaak van het Grimbergen bier behield zijn authentiek karakter: Blond, Dubbel, Goud, Optimo Bruno, Tripel. Al deze variëteiten bieden een unieke ervaring. De herpositionering van Grimbergen steunt op de aangrijpende geschiedenis van de abdij en op historische feiten, maar verwijst ook naar zijn legendarische symbool, de feniks. Dit alles resulteert in een Grimbergen die meer dan ooit bezielt.

    De nieuwe ‘Grimbergenbier’-website neemt de vorm aan van een interactief boek gevuld met boeiende lectuur over het bier dat net zo rijk smaakt als zijn geschiedenis. RVH.

    www.grimbergenbier.be

     

    14-10-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hotel BLOOM!: mode en kunst

    Mode en Kunst tentoonstelling in Hotel BLOOM!

     

     

     

    Op zaterdag 23 oktober aanstaande vindt de vierde editie van Art’n BLOOM! plaats. Jonge artiesten, die nog niet door kunstgalerijen vertegenwoordigd zijn, krijgen de gelegenheid om, soms voor de eerste keer, hun kunstwerken aan het grote publiek te presenteren. In een modemaand als oktober zijn voor deze editie van Art’n BLOOM! alle kamers en vergaderzalen op de eerste verdieping beschikbaar gesteld aan jonge modeontwerpers en –kunstenaars.

     

    In maar liefst 18 kamers vinden we uiteenlopende creaties terug. Er zijn ook grotere tentoonstellingruimtes beschikbaar gesteld aan ontwerpers die reeds bekendheid hebben, maar die enthousiast reageerden op de uitnodiging om een bijdrage te  leveren aan dit evenement Art’n BLOOM! Hier vindt men o.m. Black Balloon – pop-up van Interieur 2010; UIt London: The Dutch Cultural Pop-Up Space samen met Richard Sorger & Rui Leonardes en Martine Rink; een tentoonstelling door studenten van La Cambre Brussel & Mode Academie Antwerpen – productie door RA13 Conceptstore en heeft men evenzeer een kijkje achter de schermen bij een professionele mode fotoreportage door Initials LA productions. In de lobby van Hotel BLOOM! is er een dansoptreden door Eclectyk Dance Crew – styling door French Nathan.

     

    Elvis Pompilio heeft Art’n BLOOM! een beetje in zijn hart gesloten en ondersteunt deze mode tentoontstelling door zijn aanwezigheid en een zeer bijzondere demonstratie hoedenmaken. Ook zal Pompilio de lobby van Hotel BLOOM! inrichten met een aantal van zijn werken. 

     

    Hotel BLOOM! sloot begin 2009 het project af waarbij jonge studenten van de meest gerenomeerde kunstscholen in Europa een fresco mochten schilderen op de muur van één  van de 287 kamers. In het totaal namen 288 studenten deel, van 44 verschillende nationaliteiten en vanuit 22 lidstaten van de Europese Gemeenschap. Hotel BLOOM! beschikt over 305 kamers en 18 kamers kregen geen fresco. Dankzij de witte muren van deze 18 kamers kan het hotel regelmatig tijdelijke tentoonstellingen ‘Art’n BLOOM!’ genaamd organiseren.

     

    Een ontmoeting met de artiest wordt bij Art’n BLOOM! mogelijk gemaakt door de aanwezigheid van de artiest zelf, waardoor de bezoeker kan uitvinden waar de inspiratie vandaan komt en welke technieken de kunstenaar heeft gebruikt.

     

    Met Art’n BLOOM!, benadrukt het hotel de filosofie: “stay away from the ordinary” (blijf weg van het gewone) en laat de Art’n BLOOM! bezoeker ervaren dat Hotel BLOOM! niet alleen voor toeristen of zakelijke hotelgasten is, maar ook voor een gezellig avondje uit in Brussel.  

     

    Art’n BLOOM! Fashion Edition loopt op zaterdag 23 oktober 2010 van 18 u tot 23 u met een After party tot 2 uur in SmoodS met DJ S4 Linear. Toegang:€ 6 - € 4 met  vooraf registatie op www.artnbloom.be . Het Fashion Menu kost 36 eur (3-gangen menu)

    Hotel BLOOM!  / Koningsstraat 250 / B-1210 Brussel - www.artnbloom.be

    14-10-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Demeyere kleurt revolutionair groen

    Demeyere kleurt revolutionair groen

     

     

     

    Demeyere introduceert ecologisch verantwoorde antikleeflaag thermolon™ granite. Omdat Demeyere de snelgroeiende trend naar ecologische en gezonde producten volledig mee wil ondersteunen, introduceert het culinaire merk pannen met de gezonde antikleeflaag Thermolon™ Granite. Het resultaat zijn 3 revolutionaire, groene reeksen: Multiglide Granite, ControlInduc Granite en Ecoglide Granite.

     

    Thermolon™ Granite is geen gewone antikleeflaag: het is een gezond en milieuvriendelijk alternatief voor de traditionele antiaanbaklagen. thermolon™ granite is immers PtFe-vrij, gebruikt geen PFoa als grondstof, laat geen giftige gassen vrij bij het bakken op hoge temperatuur, verbruikt minder energie tijdens het productieproces én kampt niet met oververhittingsproblemen.

    Voor de productie van deze nieuwe antikleeftechnologie is – vergeleken met een traditionele antikleeflaag – twee keer minder energie vereist, wat de CO2-uitstoot tot 60% vermindert.

    De keramische coating is hittebestendig tot een temperatuur van 450°C en combineert perfecte antikleefeigenschappen met gebruiksvriendelijkheid. Dat betekent dat je in deze pan probleemloos kan bakken en braden.

     

    Van foie gras tot zwaardvis

    Thermolon™ Granite geeft een perfect resultaat bij het bakken van delicate producten zoals verse foie gras, zachte vissoorten (bv. zwaardvis), sint-jakobsvruchten… Kortom, de pannen zijn perfect voor het bakken en braden van vele voedingsmiddelen.

    De voordelen van thermolon™ granite, gecombineerd met de kwaliteit van Demeyere, kleurt het merk revolutionair groen. De Demeyere-bakpannen hebben meerlagenmateriaal tot aan de rand, wat een perfecte warmtegeleiding garandeert. Dit unieke materiaal zorgt ervoor dat je de pannen kan gebruiken op lage fornuisintensiteit terwijl ze toch de baktemperatuur behouden. Wanneer je bakt op lagere vuurstanden, bereik je niet alleen betere resultaten maar bespaar je – onafhankelijk van het gebruikte fornuis – ook op je energiefactuur. Een sterke combinatie dus, de Demeyere-pan die de warmte zeer goed geleidt en de gezonde antikleeflaag Thermolon™ Granite. RVH.

     





    14-10-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Château Venus

     

     

    Een op zijn minst ongebruikelijke naam voor een wijngoed temidden de traditionele Franse wijnregio van de Graveswijnen. Zorg en passie zijn voor Emmanuelle en Bertrand de leidraad die de wijn van Château Venus moet uitdragen.

     

    Toen Emmanuelle en Bertrand enkele jaren terug de ietwat vervallen wijngaard overnamen opteerden ze voor een breeddragende benaming die tegelijkertijd passie en  kwaliteit in zich draagt. Vanuit deze optiek kwamen ze bij Venus terecht, een ongebruikelijke maar alleszins zeer toepasselijke benaming. De godin Venus is immers de patroonheilige van de landbouwers die met zorg en toewijding hun akkers bewerken, vereisten die ook in de wijnbouw onontbeerlijk zijn om kwalitatieve producten te produceren. Bovendien verwijst Venus naar elegantie, finnese, schoonheid en passie, toespellingen die evenzeer op de wijn als eindproduct een invloed hebben en noodzakelijk zijn.

     

    Ervaring en passie heeft het jonge koppel alleszins in petto, ze stammen beide uit traditionele wijnbouwersgeneraties en krijgen derhalve voldoende raadgevingen mee. Bertrand is gediplomeerd wijnbouwer en oenoloog en richt zijn activiteiten in eerste instantie op de wijngaard en de vinificaties. Emmanuelle harerzijds kreeg een commerciële wijnopleiding en zorgt voor de communicatieve en commerciële kant van de exploitate en biedt waar nodig een helpende hand in de wijngaard.

     

    Château Venus ligt ten zuidoosten van Bordeaux in de gemeente Illats en strekt zich uit over ruim 5ha met 60% Merlotstokken en 40% Cabernet Sauvignonstokken. Met een aanplanting van zowat 5500 pieds per ha bereiken een productie van 49hl/ha. Hun objectief is om op vrij korte termijn de oppervlakte van hun exploitatie te verdubbelen al zullen ze op dat moment extra personeel moeten aanwerven.

     

    Onderhoud en exploitatie gebeurt volgens traditione methodes waarbij zowel het knippen van de overtollige bladeren en de vendage, volledig manueel gebeurt. Vermits  er geen gebruik wordt gemaakt van chemische onkruidverdelgers, hebben de exploitanten een aanvraag tot erkenning als bio-wijngaard ingediend, temeer daar ook thermogeregulariseerde wijnkuipen voor gisting worden gebruikt. De wijnkelder, uitgerust met inoxcuves maakt een permanente temperatuurcontrole mogelijk.

     

    Bij het binnenhalen van de oogst wordt een koude maceratie voorzien, maximum 10°C, zodat de aroma’s optimaal behouden blijven. Dagelijkse remontages tot het einde van de fermentatie zorgen voor mooie kleur en fruitigheid. Na de fermenatie wordt de wijn opgeslagen in nieuwe eiken vaten, 90% Franse eik en 10% Amerikaanse eik, om vooralsnog een lichte houttoets mee te geven.

     

    De nieuwe Château Venus Graves 2009 bevestigt de stelling dat 2009 een uitstekende wijnjaar is met mooie robijnrode en tintelende kleur, de neus duidt op rijpe rode frambozen en cassisvruchten met lichte aroma’s van vanille en subtiele houttoets. Ook in de mond leuke fruitige tannines met elegante soepelheid, kortom een moderne hubse wijn met fijne rondingen. RVH.

    www.chateauvenus.com







    13-10-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Comté ambassadrice

    België heeft eigen Comté-ambassadrice.

     

     

     

    Eind augustus werd Bernadette Delange bevorderd tot “Ambassadrice du Pays du Comté”. De Comté-ambassade op het nummer 244 langs de steenweg van Brussel naar Waterloo is de eerste buiten Frankrijk, dat er zo twaalf telt. Bij de ingang van de winkel – een favoriet plekje van alle fervente liefhebbers van deze grote kaas uit het Juragebergte -prijkt voortaan een uithangbord met het groene klokje.

     

    In de eerste plaats moet de ambassadrice natuurlijk het gevarieerde aanbod van Comté presenteren: verschillende rijpingstijden, verschillende herkomsten van de kaas,… Zij kan hierover uitvoerig vertellen. Om de kaas een nog grotere zichtbaarheid te geven bij het grote publiek zal ze het hele jaar door activiteiten rond Comté organiseren, zoals Comté-en wijnavonden en kan het publiek afgeleide producten ontdekken.

     

    Bernadette wil de mensen laten kennismaken met het milieu, de natuur en de omgeving waar deze kaas vandaan komt. Ze is alvast van plan een folder te publiceren met haar favoriete streekwandelingen, de typische ambachtslui en kaasmakers uit de regio, rijpingskelders die openstaan voor het publiek, lokale  overnachtingsmogelijkheden, lekkere adresjes,…

     

    Maar weinig kaasverkopers zijn zo goed vertrouwd met de Comté en alles daar rond. Bernadette kreeg de smaak al te pakken toen ze met haar ouders haar eerste bezoekjes aan deze streek bracht. Ook beroepshalve kwam ze al vaak in de Comté. Het verfijnde haar kennis en appreciatie van de kaas, maar ook van andere regionale lekkernijen, zoals de fijne vleeswaren en de wijnen, ze raakte trouwens helemaal gebiologeerd door de regio.

     

    Bernadette: “Beetje bij beetje zag ik de groei van die kaas die een hele regio verenigde. Een regio waar een melkproducent zichzelf omschrijft als een producent van Comté-melk, zoiets vind je maar zelden. Mochten alle merknamen en distributiekanalen zo samenhangend zijn, met zoveel respect voor alle betrokken partijen, zouden ze misschien minder problemen kennen. Het is een beetje mijn kijk op ‘eerlijke handel’ dicht bij huis!”. RVH.

    www.comte.be - www.comte.com - www.lesroutesducomte.com







    13-10-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Château Cabannieux

     

     

     

     

    Dit wijnkasteel is sedert vele decennia in de handen van dezelfde familie en biedt als oud familiebedrijf een aantal gerenommeerde wijnen aan. De eerste opmerkelijke prestaties gaan terug naar 1874, jaar waarin de wijnen een ‘première catégorie’ meekrijgen. Amper enkele jaren later wordt de wijn in Bordeaux omschreven als een ‘cru exceptionnel’, terwijl Château Cabannieux in 1939 op de wereldtentoonstelling in New York fungeert als de officiële vertegenwoordiger van de witte Graveswijnen.

     

    Op de hoogte van Portets baat het bedrijf momenteel een exploitatie uit van zowat 20Ha die vrij compact rondom de chai zijn verenigd. Exploitatie die aldus Christine Didignac zowel voordelen als nadelen biedt. Ietwat handiger om constant controle uit te oefenen en de rijping op te volgen, kunnen slechte weersomstandigheden een behoorlijk deel van de wijngaarden schade aanbrengen.

    De wijngaarden werden aangeplant op een bodem graveleux terwijl de ondergrond nog steeds de sporen draagt van de argileuses creatie van de Graves. Toch geniet het geheel van een mooie natuurlijke ligging en is er een perfecte drainage van de gronden.

     

    De familietradities van Château Cabannieux berusten op passie voor het product, respect voor de terroir waardoor de wijnen als erg representatief voor de Graves worden ervaren. Met een aanplanting van zowat 6000 wijnstokken per ha kunnen een aantal mooie wijnen worden aangemaakt.

    Voor de rode wijnen beschikt men over 50% Merlot, 45% Cabernet Sauvignon en 5% Cabernet franc, terwijl voor de witte wijnen 80% van de aanplantingen een Semillon aanwijzen en 20% Sauvignon.

     

    Het terroir is erg gunstig voor de rode wijnen die met een degelijke structuur, 6000 wijnstokken per ha, en een zorgvuldige vinificatie een product aanbieden met een rijk gamma van rode vruchten. De jonge wijnen bieden een fleurig aroma met soms een lichte vanilletoets en worden 18 à 20 maand in bariques opgeslagen. De afrijping gebeurt in vaten van Franse eik, typisch is hier het feit dat jaarlijks slechts 20% nieuwe vaten in gebruik worden genomen, waardoor de cyclus over vijf jaar loopt, cyclus die in de meeste Châteaux tot drie jaar wordt beperkt. Een duidelijk eigen smaak en aroma is dan ook een zeer logisch gevolg.

    De ideale serveertemperatuur van de rode wijnen van Château Cabannieux situeert zich tussen de 17 en 20°, wijn die uitstekend past bij zowel wit als rood vlees, wild met pluimen, maar ook bij kaas en gedroogde vruchten.

     

    De witte wijnen, geteeld met 6600 wijnstokken per ha, bieden als jonge wijn een fris,  fleurig en fruitig aroma door een perfecte melange. Bij het ouder worden zorgen ze voor een perfecte finesse met mooie rondeurs, afkomstig van de Semillon. Hun perfecte serveertemperatuur ligt rond de 12°en ze passen perfect bij zeevruchten, vis, wit vlees en gevogelte. Het feit dat ze meerdere jaren bewaard kunnen blijven zonder iets van hun frisheid in te boeten is ongetwijfeld een extra voordeel. RVH.

    www.chateau-cabbanieux.com







    12-10-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Graveswijnen opendeur: aroma en parfum

    Graveswijnen: aroma en parfum

     

     

     

     

    Het 14de opendeurweekend van de Graveswijnen dat op zaterdag 16 en zondag 17 oktober, telkens van 10 tot 19 uur, wordt georganiseerd, richt zich ditmaal op het unieke samenspel van aroma en parfum.

     

    Aan een omvangrijk feestprogramma verlenen maar liefst 65 kastelen hun medewerking zodat het publiek een ruime waaier van degustaties, tentoonstellingen, bezoeken van wijnkelders en restauratiemogelijkheden krijgt aangeboden. Enkele unieke wandelingen bieden een kijkje achter de schermen, maar ook restaurants en diverse chambres d’hôtes laten zich niet onbetuigd en hebben leuke verrassingen in petto.

     

    Zaterdagavond 16 oktober kan men op diverse kastelen terecht voor een fijnproeversevenement, terwijl het Maison des Vins de Graves in Podensac, een schitterende tentoonstelling over de Egyptische parfums en de ontdekking van moderne parfums organiseert.

    Wie minstens 3 kastelen bezoekt tijdens dit opendeurweekend, maakt eveneens kans op enkele uitzonderlijke prijzen. RVH.

    Maison des Vins de Graves – 61 Cours du Maréchal Foch – 33720 Podensac

    www.vins-graves.com

     





    12-10-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weg van de winter met MSC Cruises

    Nieuw seizoen, nieuwe bestemmingen en promoties

    Weg van de winter met MSC Cruises

     

     

     

     

    De korte, koude dagen meer dan beu? Wie er even tussenuit wilt deze winter, wordt door MSC Cruises verwend. Op het hoofdmenu staan verrassende citytrip-cruises langs de  Middellandse zee en ontdekkingsreizen in Noord-Amerika en de Caraïben.  Ook Zuid-Afrika en Zuid-Amerika kregen een plaatsje in het aanbod.  Relax, geniet, ontdek in alle comfort.

     

    Ontdek de bruisende en historische steden langs de Middellandse zee op  een bijzondere manier. Je koffers pak je op cruise-citytrip maar één  keer uit: een onweerstaanbare formule voor wie het stadsleven graag  combineert met ontspanning, lekker eten en nieuwe ervaringen aan  boord. MSC Fantasia, MSC Splendida, MSC Magnifica verleiden met een  ‘Magrodome’, een zwembad met een inschuifbaar dak: begin alvast te  dromen. Nog meer nodig om de batterijen opnieuw op te laden? In de spa- en wellnesscentra aan boord komt zelfs de grootste zenuwpees tot  rust.

     

    Noord-Amerika voert je als nieuwe bestemming van MSC Cruises voert je langs adembenemende  steden en plekken in Canada en Noord-Amerika. Tijdens een 8, 10 of 14- daagse trip proef je van het leven aan de andere kant van de oceaan. Is een ‘indian summer’ wat voor jou? Droom je van een rum-cola in  Little Cuba in Miami?  Dan is deze bestemming jou op het lijf  geschreven.

     

    Caraïben: Hagelwitte stranden, kleine dorpjes, op verkenning op de  koffieplantage, een zachte tropische bries. Deze cruise meert aan op  bestemmingen die je doen wegdromen: Key West, Cozumel, Ocho Rios,  Georgetown, Fort Lauderdale. Vergeet de winter op zonovergoten  stranden die alle zintuigen prikkelen.

     

    De warme kusten van Afrika, de geuren van de wouden en de savanne, de  krachtige golfslag van de oceaan. MSC Cruises opent een wereld vol fascinerende en memorabele ervaringen onder de Afrikaanse zon.

    Op ontdekkingsreis in Zuid-Amerika ontmoet je een unieke Latijnse  cultuur. Geniet van de indrukwekkende landschappen, de tropische  wouden, de adembenemende stranden en opwindende steden die wereldwijd bekend staan voor hun uitbundige feesten en hun ontembare  dynamiek. RVH.

    www.msccruises.be

     

    12-10-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.All Seasons Antwerpen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Opening eerste all seasons-hotel in België: all seasons Antwerpen City Center

     

     

     

     

    De Accor-groep opende op 1 oktober het eerste all seasons van België in Antwerpen. Met deze opening wordt het Accor-aanbod aangevuld met een gloednieuw ‘all-in’ concept. De groep is reeds vertegenwoordigd in de havenstad dankzij Novotel,  ibis en Etap Hotel.

     

    all seasons Antwerpen City Center (het voormalige Agora hotel) is gesitueerd op één van de meest centrale plekken van Antwerpen: aan het vernieuwde Astridplein. Dit plein wordt omringd door het Centraal Station, de Zoo en de Diamantwijk en bevindt zich op loopafstand van dé winkelstraat van België, de Meir.

     

    Het all seasons Antwerpen City Center heeft een facelift ondergaan om dit mooi en hedendaags design uit te stralen. De gemeenschappelijke ruimtes kregen een trendy en warme aankleding. De open ruimtes met moduleerbaar meubilair en een innoverend design creëren een weergaloos gevoel van welbehagen en comfort in een betaalbaar hotel. Naast de lobby van het hotel, kunnen de hotelgasten in de “hospitality corner” terecht voor koffie, thee of water, kranten en magazines. Allemaal inclusief. Eventjes op het internet? Een interactieve zuil biedt er gemakkelijk toegang op. Kinderen mee? In de “hospitality corner” is een speelhoek speciaal voor hen ingericht.

    Om ouders een zorgeloos verblijf te garanderen, heeft all seasons ook gedacht aan veilig en aangepast meubilair zoals kinderstoeltjes, flessen- en schotelverwarmers, reisbedjes voor baby’s en een luiermatras. Alles op aanvraag en gratis verkrijgbaar.

     

    Het all seasons Antwerpen City Center biedt 79 kamers onderverdeeld in 8 verdiepingen die allen de all seasons-sfeer uitstralen. In combinatie met kleurtoetsen en een subtiel spel van transparantie en verlichting wordt er een unieke sfeer met een mix van warmte en emoties gecreëerd. Het hotel is op en top Antwerps. In de kamers vind je foto’s terug van de Congo Pauw, een dier uit de Antwerpse Zoo die tegenover het hotel ligt. RVH.

    www.all-seasons-hotels.com

    11-10-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Graveswijnen 2010: nieuwe kwalitatieve oogst?

    Graveswijnen 2010: nieuwe kwalitatieve oogst

     

     

     

    Podensac september 2010. Eén van de meest opmerkelijke kenmerken van de Graveswijnen is wellicht het feit dat ze het enige wijntype ter wereld zijn, die de naam dragen van de gronden – terroir – waarop ze worden geteeld.

     

    De bodem van de Gravesregio werd gevormd in het tertiaire tijdperk en draagt nog steeds duidelijke sporen van de ijstijd vol gletsjers en quartz restanten. Meteen wordt ook een verwijzing genoteerd naar de moderne wijnteelt, waarin ondanks allerhande technische snufjes, de terroir een zeer primordiale rol speelt in de productie van kwalitatieve wijnen.

     

    Andere kenmerkende facet van de Graveswijnen is het feit dat de meeste exploitaties op familiale structuren werden opgebouwd met een gemiddelde van zowat 13ha per exploitatie en de totale afwezigheid van cooperatieven. Deze individualiteit vloeit voort uit de nabijheid van Bordeaux, de goede toegangswegen tot de percelen en de nabijheid van enkele wouden waardoor de wijnbouw een degelijk economisch evenwicht kon opbouwen. Hierdoor hadden de wijnboeren quasi geen behoefte om zich te groeperen om te kunnen overleven.

     

    Een ander kenmerk is het feit dat ruim 30% van de wijngaarden zorgen voor spetterende witte Graveswijnen en Graves supérieurwijnen, een zeldzaamheid in de regio Bordeaux. De Graveswijnen beslaan zowat 3.5% van de globale wijnvelden in de regio. In deze streek worden drie AOC benamingen weergevonden: Graves, Graves supérieur en Pessac Léognan. Aanvankelijk werden ook de Pessac Léognan-wijnen onder de Graves geklasseerd tot ze in 1987 een onafhankelijke subregio werden.

     

    De wijngaarden van de Graves situeren zich in het meest zuidelijke deel van de Bordeauxstreek en genieten derhalve van meer warmte en een tikkeltje grotere vochtigheid dan de Medocwijnen en krijgen derhalve een specifieke maturatie.

    Voor de rode wijnen gebruikt men vooral de wijnstokken van Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en Petit Verdot, voor de witte wijnen doet men een beroep op de Sauvignon, Sémillon en Muscadelle wijnstokken.

     

    De benaming ‘Granc Cru’ is nagenoeg 500 jaar oud. Het was immers Jean de Pontac, die tussen 1531 en 1551, op de plaats van Haut Brion, meerdere percelen samenbracht en een degelijk wijnhuis uitbouwde. Hij lanceerde de eerste ‘châteaux bordelais’ en liet de notie ‘Grand Cru’-wijn als allereerste certifieren.

     

    Na de succesvole oogst 2009, die ondanks vorst en hagel, voor spetterende wijnen zorgde die momenteel in volle ontplooiing zijn, wijzen de vendanges 2010 op een zeer succesvolle oogst. De bessen zijn mooi gevormd, hebben voldoende sap en genieten van een optimale nazomer zodat de oogst momenteel op volle toeren draait. RVH.

    www.vins-graves.com

     

     







    11-10-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pessac léognan: wijnen met jeugdig enthousiasme

    Pessac Léognan: wijnen met jeugdig enthousiasme

     

     

     

    Bordeaux – 30september 2010 – Syndicat Viticole de Pessac Léognan. Het jeugdig enthousiasme van deze wijnregio die decretale onafhankelijkheid verwierf in september 1987 is gebaseerd op ervaring, traditie en dankt zijn uitzonderlijke producten aan een unieke ondergrond.

     

    De vorming van de ondergrond gebeurde miljoenen jaren geleden tijdens de ijstijd en het quartz waarbij de Garonne een belangrijke rol speelde en zorgde voor mooie slibafzettingen. De appelatie Pessac Léognan omvat 75 kastelen en domeinen, 16 onder hen genieten bovendien van de betiteling Grand Cru. Alle domeinen genieten van een unieke bodem en microklimaat zodat alle elementen voorhanden zijn om voor een kwalitatief eindproduct te zorgen. Het wijngoed Pessac Léognan telt zowat 1600 ha die een golabe productie van ruim 75.000 hl wijn toelaten, goed voor ruim 10 miljoen flessen ( 80% rode wijn – 20% witte wijnen). Ruim 70% van de jaarlijkse productie wordt geëxporteerd, o.m. naar ons land dat zich duidelijk profileert als een Pessac Léognan mindende natie.

     

    De wijn van Pessac Léognan is een perfecte gezel met aangenaam smaakpalet wanneer hij wordt opgediend bij rood vlees, wild, ganzenlever en kazen. De wijnen genieten volop van de traditionele grootmoeders keuken, maar passen evengoed bij de klassieke Franse keuken en verrassen aangenaam bij de moderne bereidingen. Zoals alle grote wijnen schuwen ze op volle rijpheid de te sterk gekruide sauzen. Op jongere leeftijd kunnen ze bij dit saustype wel een verrassende smaaktoets aanbrengen.

     

    De ideale serveertemperatuur van de Pessac Léognanwijn is 18°, jonge wijnen worden vooraf best verlucht door een iets bruttere carafering. Het karaferen van oude wijnen die men extra zuurstof wil meegeven, moet men de nodige zorg gebeuren aangezien zich onderaan in de fles enkele natuurlijke afzettingen kunnen vormen.

     

    De droge witte wijn van Pessac Léognan zijn een uitzondering op zich, aangezien ze op elke leeftijd een frisse, aangename en pittige smaaktoets in zich dragen. Ondanks hun volheid en complexiteit kunnen ze makkelijk na 10, 15, zelfs 20 jaar worden geserveerd. Hun levendigheid en aroma blijven bewaard zelfs wanneer ze na enkele jaren een mooi lichtgele kleur meekrijgen. In de neus vermengt een vleugje brem zich met lindebloesem en toetsen van honig, terwijl ze in de mond subtiele noten van laurier en soms cassis meedragen. Jong, worden ze best gedronken rond de 10°, maar eens 5 jaar schommelt de ideale serveertemperatuur tussen de 12 en 14°.

     

    Ook de Pessac Léognanwijnen genoten dit jaar van een leuke nazomer die de bessen extra suikers en vochtigheid meegaf. De vendanges zijn volop aan gang en uit de eerste tests blijkt dat het sap een verrassende rijkdom aan suikers en fijne aroma’s bezit. Basiselementen die er ongetwijfeld voor zullen zorgen dat de wijnen Pessac Léognan binnen enkele jaren, de feesttafels met glans omkaderen en men ze naar hartelust kan degusteren. RVH.

    www.pessac-leognan.com





    10-10-2010 om 20:15 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Côtes de Bourg: Petite Suisse Gironde

    Côtes de Bourg: Pette Suisse Gironde: 2009 legendarisch wijnjaar?

     

     

     

     

    Bourg sur Gironde – 25 september 2010 – Bij de start van de nieuwe wijnoogst en de proeverijen van de bessen is het meer dan een traditie om naar het voorbije wijnjaar terug te blikken. 2009 was voor de regio Côtes de Bourg, een uitzonderlijk jaar dat onmiddellijk de betere jaren 2005 en 2002 in herinnering brengt, maar op meerdere percelen teruggrijpt naar de eerder opmerkelijke oogsten van 1989 en 1982.

    De wijnen Côtes de Bourg worden geteeld op zowat 400ha, verspreid over 15 gemeenten. Het gaat hier om louter familiale bedrijven die gemiddeld een exploitatie van zowat 20ha voor hun rekening nemen.

     

    De afwezigheid van regen, talloze uren zonneschijn en koele nachten net voor de opstart van de oogst waren bijzonder gunstige elementen voor de nieuwe wijnoogst. Enige schaduwzijde was een hevig onweer met hagelbuien dat begin mei 2009 een deel van de oogst vernielde. Een schijnbaar makkelijk wijnjaar zorgde bij de oogst en vinificatie voor extra werk gelet op de vrij hoge alcoholconcentraten en aanwezigheid van fenologische elementen. Het werd opletten voor overrijpe bessen, maar de ervaring van de wijnboeren kreeg een helpende hand van koude nachten waardoor de fruitigheid optimaal werd gestimuleerd.

     

    De oogstresultaten en smaaktendenzen 2009 vertonen een vrij grote homogeniteit ondanks het feit dat de vendanges 2009 op diverse data van start gingen. De diverse proeverijen tonen aan dat de witte wijnen erg rijk en complex zijn, zeer aromatisch met toetsen van peer, abrikoos en exotisch fruit, ietwat vettig maar met verzorgde frisheid waaruit een mooi evenwicht resulteert met vrij lange afdronk.

     

    Bij de rode wijnen zijn de Merlots zeer weelderig met boeiende frisheid en rijp fruit zoals kers bieden ze een fijne kruidigheid met grote complexiteit, fijne tannines en zeer lange afdronk. De Cabernetdruif genoot van een ideale rijpingsperiode met optimale mateurisatie en biedt absolute topwijnen. Enkele oneffenheden worden op de achtergrond gedrongen door een rijke fruitigheid en uitgesproken tannines. Een zorgvuldige assemblage biedt spetterende resultaten. De Malbecwijnen, typerend voor de regio, bieden een feilloos triptiek van fruitigheid, kruidigheid en fleurigheid, zij  genoten van precieze ontwikkelingstemperaturen met soms uitgesproken tannines, die bij een precieze assemblage, ongetwijfeld een prettig eindproduct geven.

     

    Bij de vendange 2010 wordt extra aandacht besteed aan de maturiteit van de geoogste bessen. Wijndruiven bezitten immers een complexere structuur waarbij het vel zorgt voor het nodige evenwicht tussen suiker en acciditeit. De pulp van de bes geeft kleur, aroma’s en nobele tannines, terwijl de pit zorgt voor toetsen van noot en basistannines. Een optimale wisselwerking die fijne wijnen garandeert.

    De eerste proeverijen 2010 van zuiver bessensap, tonen een prima suikergehalte, 3% hoger dan het algemene jaargemiddelde, en doen de hoop op een nieuw legendarisch wijnjaar stelselmatig toenemen. RVH.

    www.cotes-de-bourg.com

     

     







    10-10-2010 om 18:54 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Langste cruisedag

     

    Cruisesector maakt zich op voor De Langste Cruisedag

     

     

     

    Een zestigtal reiskantoren, cruiserederijen en touroperators slaan op donderdag 14 oktober 2010 de handen in elkaar voor de tweede uitgave van De Langste Cruisedag. De bedoeling van het initiatief is de verkoop van cruises in de kijker te zetten. De reiskantoren die aan dit evenement deelnemen, houden die dag hun deuren open tot 20 uur en de meeste rederijen geven een uitzonderlijke korting van 5 procent.

     

    De cruises winnen aan belang. Dat ontgaat ook de reisagentschappen niet. Steeds meer reisagenten wonen op regelmatige tijdstippen de workshops en opleidingen van de beroepsvereniging Cruise & Ferry World bij. Op die manier willen ze hun kennis van de diverse cruiseproducten verruimen en actualiseren. Deze reisagenten mogen zich bijgevolg “Certified Agent” noemen en zijn te herkennen aan het label uitgereikt door Cruise & Ferry World, alsook op C&FW website. Deze reiskantoren staan op 14 oktober dan ook op de eerste rij om hun klanten de perfecte cruise voor te stellen.

     

    Het welslagen van De Langste Cruisedag hangt evenwel af van de medewerking van alle actoren. Niet alleen de reiskantoren, maar ook de filialen van de rederijen, de generaal agenten, cruisetouroperators en generalists die aan De Langste Cruisedag meewerken, houden hun reservatiediensten die dag uitzonderlijk open tot 20 uur. Tijdens diverse promotionele acties die in de loop van de dag worden georganiseerd kan trouwens een cruise worden gewonnen. RVH.

    www.cfw.be

    10-10-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sag van het brood

     

    21 oktober: Dag van het Brood. Brood hoort erbij!

     

    Brood is een eigentijds product en hoort erbij! Op 22 oktober 2009 lanceerde de volledige broodsector zijn eerste nationale Dag van het Brood. Bedoeling was om brood als gezonde en lekkere bron van energie in de kijker te zetten. En dat is prima gelukt. Een vervolg hierop kon dus niet uitblijven. De tweede editie van de Dag van het brood vindt plaats op 21 oktober 2010.

     

    Brood is belangrijk in onze eetcultuur en de cijfers bewijzen het : op een gewone dag eet 71 % van de Belgen boterhammen, 17 % eet broodjes en 10% eet stokbrood. Brood is zelfs het vaakst geconsumeerde voedingsproduct in Vlaanderen en laat vlees, aardappelen en ontbijtgranen ver achter zich.

     

    Brood wordt in de eerste plaats ’s ochtends gegeten als ontbijt, gevolgd door een middaglunch en brood als avondeten. Het is een goede bron van meervoudige koolhydraten, voedingsvezels, vitamines en mineralen en draagt bij tot een gezonde en evenwichtige voeding.

     

    Wat de Belg het liefst tussen zijn brood legt ? De top tien wordt aangevoerd door kaas, gevolgd door choco(lade), confituur, gekookte ham, salami, gerookte ham, américain préparé, kip- en kalkoenbereidingen, smeerkaas en vleessalade.

     

    De Dag van het Brood is een initiatief van de verschillende beroeporganisaties binnen de broodsector en VLAM. Met de Dag van het Brood willen ze onderstrepen dat brood perfect past binnen onze hedendaagse voedings- en leefgewoonten. Het is trendy, makkelijk en snel klaar! Het is lekker, gevarieerd en bovendien gezond. Kort samengevat: brood hoort er bij! RVH.

    www.alledagenbrood.be

    09-10-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hotel Le Meridien

    Hotel Le Méridien is opnieuw gemakkelijk bereikbaar

    Einde werken aan het Europakruispunt

     

     

     

     

    De werken aan het Europakruispunt zijn afgerond en het compleet vernieuwde plein werd onlangs officieel ingehuldigd door de autoriteiten van de Stad Brussel. Na 15 maanden werken, is hotel Le Méridien, dat recht tegenover het Centraal Station ligt, dus opnieuw perfect bereikbaar.

     

    De herinrichting van het Europakruispunt maakt deel uit van een groot mobiliteitsplan van de Stad Brussel. Dit plan heeft onder andere als doel om de verbinding tussen de beneden- en bovenstad te verbeteren waarbij voetgangers voorrang krijgen op het autoverkeer, om zo een soort 'Ramblas' te creëren voor Brusselaars en toeristen. De werken hebben in totaal 15 maanden geduurd. De grote werken waren reeds afgerond in juli, maar gedurende de hele zomer is nog verder gewerkt aan de afwerking.

     

    Egbert Buursink, hotelmanager van Le Méridien : " Tijdens de werken was het hotel zeer moeilijk bereikbaar. We hebben zelfs onze hoofdingang en receptie tijdelijk moeten verplaatsen naar de zijkant van het hotel. We zijn dus erg blij dat de werken eindelijk zijn afgerond en het hotel opnieuw goed bereikbaar is. Het resultaat van de werken is zeker geslaagd en onze klanten kunnen voortaan genieten van een mooi uitzicht op het Europakruispunt dat nu ook voorzien is van een prachtige lichtgevende ring. Daarnaast is het ook zeer rustig, omdat het plein voortaan autovrij is. 

    Dankzij de voetgangerszone, die nu de beneden- met de bovenstad verbindt, is de BOZAR, onze culturele partner, nu nog makkelijker bereikbaar geworden voor onze klanten, die daar gratis toegang hebben tot alle exposities."

     

    Hotel Le Méridien is ideaal gelegen in het hart van de Belgische hoofdstad, op slechts 5 minuten wandelen van de Grote Markt. Dankzij de ideale ligging recht tegenover het Centraal Station, is er een rechtstreekse verbinding met de luchthaven en met de Thalys en Eurostar.  Met 224 kamers en suites, en 15 verschillende vergader- en feestzalen is het hotel een bijzonder adres voor internationale gasten die voor zaken of plezier in Brussel verblijven. RVH.

    08-10-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lanson, een unieke stijl

    EEN UNIEKE STIJL. NIETS DAN PLEZIER.

    250 jaar nauwgezette zorg voor perfectie en elegantie.

     

     

     

    Van hun creatie via een eeuwenoud ambachtelijk procedé tot het eindresultaat, een intens frisse en unieke smaak, heeft Lanson Champagne een unieke stijl waar elke connaisseur voor zwicht.

     

    Lanson wil magie in een glas creëren via de perfecte combinatie van nauwkeurigheid en verwondering. Zijn uiterst evenwichtige smaak brengt de charme en diversiteit van zijn wijngaarden tot leven, evenals de subtiele smaak van de druiven die rijpen onder de wisselvallige hemel van de Marne-regio. De delicate, bruisende en mousserende Lanson Champagne steelt ongetwijfeld de show, wat de gelegenheid ook is. Een van Victor Lansons grapjes werd dan ook een van de filosofieën van het Huis: “Wij maken cuvées voor onszelf, en wat we zelf niet achterover kunnen gieten, dat verkopen we!”

     

    De uitzonderlijk heerlijke smaak van Lanson Champagne is het resultaat van een zeldzaam en bijzonder procedé: niet-malolactische gisting. Champagne wordt voornamelijk gecreëerd door de voltooiing van twee natuurlijke opeenvolgende gistingsprocessen: alcoholische gisting (waarbij de suiker in de druiven wordt omgezet in alcohol) en malolactische gisting (waarbij appelzuur wordt omgezet in melkzuur). Deze laatste stap garandeert een stabiele wijn, maar heeft ook de neiging de fruitige aroma’s te onderdrukken. Dankzij perfecte controle- en beheerssystemen in de wijnmakerij kan het Huis Lanson deze tweede gisting overslaan.

     

    Lanson staat voor een heerlijke smaak en stijl en biedt kwaliteit, frisheid en elegantie, in grote mate dankzij deze unieke productiemethode, een voortzetting van de originele productiemethodes van de oprichters. De geest van de brut champagnes die jarenlang werden gemaakt en met plezier geproefd in de kelders van Lansons hoofdzetel in rue de Courlancy blijft behouden.

     

    Deze lange geschiedenis en vurige passie leeft al tientallen jaren voort dankzij Lansons chef de cave, Jean-Paul Gandon. De prioriteiten van Lanson blijven net als bij het prille begin de druiven en de volheid van de wijnen. Het geheim: pinot noir in de druivenmengeling. Lanson ziet ook het belang in van het rijpingspotentieel van zijn wijnen.

     

    De non-vintage cuvées rijpen minstens drie jaar in de kelders en de vintage cuvées minstens vijf jaar. Dit geeft de wijnen een betere smaak en een mooier uitzicht.

     

    Bij het specifieke productieproces van Lanson moeten de vintages, die enkel met de meest vermaarde Grands Crus worden gemaakt, langer rijpen om hun werkelijke potentieel te bereiken. Deze extra rijping zorgt ervoor dat ze als het ware open bloeien. Mettertijd krijgen de wijnen ‘tertiaire smaken’, subtiele en delicate toetsen. RVH. 





    07-10-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 24/06-30/06 2024
  • 17/06-23/06 2024
  • 10/06-16/06 2024
  • 03/06-09/06 2024
  • 27/05-02/06 2024
  • 20/05-26/05 2024
  • 13/05-19/05 2024
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!