Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
fashionista

13-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze 90's trend is terug!

Deze 90's trend is terug!

http://oi68.tinypic.com/2nlu592.jpg

Haal je wafelijzer maar boven, want de gebekte lokken zijn weer terug van weggeweest. De nineties zijn al langer weer helemaal hip, en dus kan het bekende wafelhaar niet achterblijven.

Op de catwalk liet Marc Jacobs zijn modellen al verschijnen met een gewafelde haardos, en ook in het dagdagelijkse leven komen we de trend steeds vaker weer tegen.

Wie durft kan voor een compleet gewafeld kapsel gaan, maar als je het graag wat subtieler houdt (of er nog wat moet inkomen), kan je ook voor enkele lokken kiezen en die een bekjeseffect geven.(br.hln)

13-06-2016 om 09:45 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
11-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te oud voor mode? Deze knapperd bewijst het tegendeel

Te oud voor mode? Deze knapperd bewijst het tegendeel

http://static1.hln.be/static/photo/2016/15/6/7/20160610121921/media_xll_8739502.jpg

Je bent nooit te oud om je dromen te realiseren, dat weet Philippe Dumas als geen ander. De knappe Fransman mag dan al 60 zijn, hij breekt momenteel heel wat potten in de modewereld.

Zeven maanden geleden postte Philippe, uit Parijs, wat foto's van zichzelf op sociaalnetwerksite Reddit. Hij had jarenlang in de filmwereld gewerkt als locatiezoeker en was net op pensioen. "Op pensioen, maar nog niet bereid om te stoppen", klonk het. "Ik wil proberen om mijn levensdroom om model te worden toch nog een kans te geven. Wat denken jullie, heb ik het in me?", vroeg hij aan de Redditors, die massaal positief reageerden. Als wij de foto's van Dumas zien, begrijpen we perfect waarom.

Intussen kreeg de sympathieke grijsaard een contract bij niet minder dan zes modellenbureau's en agentschappen. Zijn hipsterbaard, knap lichaam en tattoo's zijn erg in trek: hij is regelmatig te zien in photoshoots en campagnes. "De jongere modellen kunnen maar niet genoeg krijgen van mijn baard en tattoo's", aldus Dumas, die zijn eerste tattoo liet zetten toen hij 37 was. "Het is altijd fijn als ze mij een complimentje geven en een selfie willen. Ik kan alleen maar zeggen dat ouder worden niet zo erg is als het lijkt." (br.hln)

11-06-2016 om 12:08 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
09-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na de olifantenpijp en de boyfriend is dit de nieuwe jeanstrend

Na de olifantenpijp en de boyfriend is dit de nieuwe jeanstrend

http://static3.hln.be/static/photo/2016/1/11/10/20160608130954/media_xll_8733370.jpg

Verban de skinny, olifantenpijp en boyfriendjeans naar de achterste regionen van je kleerkast, want dit seizoen is de jeans die van boven tot onder breed is dé musthave voor elke fashionista. Ideaal voor de zomer wegens erg luchtig, maar helaas staat wel niet iedereen met dit model.

Verslanken doet de broek dan ook niet echt, en wie klein is lijkt er al snel nog kleiner in. Hakken maken gelukkig wel veel goed, en een model met een hoge taille doet je benen zelfs langer lijken. Al blijft dit vooral een moeilijke trend voor dames met een maatje meer. (br.hln)

09-06-2016 om 09:06 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
04-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het simpelste én goedkoopste trucje om je kapsel een upgrade te geven

Het simpelste én goedkoopste trucje om je kapsel een upgrade te geven

http://static0.hln.be/static/photo/2016/13/14/6/20160601120548/media_xll_8712786.jpg

In Hollywood is het een hit, en ook bij ons zal het binnenkort niet meer uit het straatbeeld weg te denken zijn: een lintje is alles wat je nog nodig hebt om met een fris lentekapsel de deur uit te gaan.

Wie zegt dat de favoriete accessoires van de sterren altijd duur hoeven te zijn? Het nieuwe it-item in de celebwereld is simpelweg een lintje. Ze waren al te zien op de catwalk en prijken nu in het haar van medig modemeisje en wereldster.

Niet verwonderlijk, want met zo'n simpel stukje lint of touw kan je alle kanten op. Verweef het mee in je vlecht, maak er een accent van rond je paardenstaart of ga voor een schattige haarband. De mogelijkheden zijn eindeloos.

De haarband

Haal net als Karlie Kloss je schattigheidsfactor omhoog door het lintje als een haarband te gebruiken. Een leuk strikje erbij zorgt er niet alleen voor dat je haren gegarandeerd uit je gezicht blijven, het geeft je kapsel ook een extra speelse toets. Hou jij het liever wat zakelijker? Dan draai je het lintje gewoon zo dat het knoopje in de nek zit, niemand die er dan nog iets van ziet.

De vlecht

Het is vrouwelijk en elegant. Nonchalant of strak en professioneel, de vlecht kan altijd en overal. Al helemaal wanneer je er net als Nicole Kidman een subtiel effect in verwerkt met een lintje. Ga net als de actrice voor klassiek sober zwart of kies een opvallende kleur voor een vrolijk accent.

De paardenstaart

Kijk naar Oscarwinnares Brie Larson: een lage nonchalante staart krijgt meer uitstraling met een mooi lint rond. Chique en elegant vooraan, speels at the back. Combineerbaar met een strakke, hoge paardenstaart voor een ballerina-effect, lekker zomers. (br.hln)

04-06-2016 om 12:38 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
27-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shine bright like a diamond: Rihanna ontwerpt luxe zonnebrillen voor Dior

Shine bright like a diamond: Rihanna ontwerpt luxe zonnebrillen voor Dior

http://static1.hln.be/static/photo/2016/15/11/13/20160526161455/media_xll_8695783.jpg

Rihanna heeft een futuristische zonnebrillencollectie ontworpen voor modehuis Dior. Het mag duidelijk zijn dat de popster in trek is in de modewereld, want niet lang geleden ging ze ook al in zee met Manolo Blahnik, Puma, River Island en sokkenmerk Stance.

Rihanna figureerde eerder al in campagnes van Dior, maar het is de eerste keer dat ze plaats mocht nemen achter de tekentafel. De bekende zangeres ontwierp een kleine collectie bestaande uit zes futuristische zonnebrillen, beschikbaar in verschillende tinten zilver, roze, blauw, groen en rood. De zangeres liet zich daarvoor inspireren op La Forge van Star Trek.

De collectie die weinig origineel 'Rihanna' heet, is vanaf juni te koop in de winkels van Dior. Wil je graag met een paar op je hoofd rondlopen deze zomer, zul je helaas wel erg diep in de buidel moeten tasten. Voor een exemplaar betaal je namelijk tussen de 750 euro en 1.750 euro, afhankelijk voor welke afwerking je kiest. Zo is het duurste exemplaar gemaakt van 24-karaat goud. (br.hln)

27-05-2016 om 11:16 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
21-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo draag je een gescheurde jeans op een gepaste manier naar school en werk

Zo draag je een gescheurde jeans op een gepaste manier naar school en werk

http://static3.hln.be/static/photo/2016/18/13/4/20160520124629/media_xll_8677204.jpg

Protest bij de leerlingen van de Onze-Lieve-Vrouw Presentatie in Sint-Niklaas, want het dragen van een gescheurde jeans is er sinds kort verboden. "Als school tolereren wij geen ongepaste kledij, daar komt het op neer", stelt directrice An Van Haut. Omdat wij vinden dat een gescheurde jeans lang niet altijd ongepast hoeft te zijn, maar je het ook niet met alles kunt dragen, geven we enkele tips hoe je er mee naar het school en werk gaat.

Gescheurde jeansbroeken zijn al langer dan vandaag een modetrend, en de winkelrekken liggen er vol van. Toegegeven, sommige exemplaren hangen daadwerkelijk maar aan elkaar met een paar rafels. Maar zeker niet alle broeken zijn zo bloot. In combinatie met items die wat meer bedekken, kunnen ze als het van ons afhangt wél perfect gedragen worden op de werkvloer of op school. Een aantal tips.

Elke outfit ziet er meteen eleganter en chiquer uit met een blazer aan, óók een gescheurde jeansbroek. Combineer net zoals Karlie Kloss met een effen T-shirt en sneakers als je wilt dat het geheel niet al te formeel overkomt.

Draag een hemd en hakken erbij

Is de voorgaande look te casual voor jouw werk- of schoolplek? Een jeansbroek met scheuren ziet er in combinatie met een overhemd en hakken een stuk opgekleder en formeler uit. Met een lerenjasje over zoals Gisele Bündchen geef je het geheel wat meer edge, maar deze look is zeker even mooi met een stijlvolle wollen jas over.

Dezelfde kleurtinten

Een volledige monotone outfit creëert één lange, doorlopende lijn waardoor je er slanker én super chique uitziet. Lichte tinten zoals Gigi Hadid hierboven draagt, zijn ideaal voor 's avonds. Donkere kleuren zijn dan weer draagbaarder voor overdag. Hakken kun je inruilen voor herenschoentjes, als je niet wilt dat je er al te feestelijk uitziet.

Combineer met zachte materialen

Als je een gescheurde jeansbroek combineert met items gemaakt van zachte stoffen als wol, kasjmier en (nep)bont oogt je look meteen minder hard en uitdagend. En als stijlicoon Olivia Palermo ermee wegkomt, jij ook.

Less is more voor heren

Natuurlijk kunnen mannen ook een broek met scheuren dragen. Zij kijken best de look van Zayn Malik af; namelijk zo simpel en effen mogelijk. Blijf weg van drukke prints, glimmende opdrukken of al te felle kleuren. Less is in dit geval zeker more! (br.hln)

21-05-2016 om 10:35 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
14-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse wil taboe rond biseksualiteit doorbreken met kledingcollectie

Antwerpse wil taboe rond biseksualiteit doorbreken met kledingcollectie

http://static3.hln.be/static/photo/2016/15/5/0/20160510113916/media_xll_8646630.jpg

De Antwerpse Ines Rombouts (27) heeft een collectie sweaters, T-shirts en totebags gelanceerd waarmee ze het taboe rond biseksualiteit wil doorbreken. Dat doet ze omdat ze zelf ook al lange tijd tegen de vooroordelen strijdt, vertelt ze in een interview met De Morgen. Gisteren sprak ze ook uitvoerig over het thema in 'Van Gils & Gasten'.

"Niemand moet voor zijn geaardheid uitkomen als hij of zijn dat niet wil, maar het zou wel leuk zijn als er meer over gesproken wordt. Biseksualiteit verdwijnt nu wat in de vergetelheid, ik wil graag aantonen dat we er wel degelijk zijn. En er mag ook wel een einde komen aan de vele vooroordelen die er zijn over biseksualiteit," vertelde Ines Rombouts gisteren in Van Gils & Gasten.

"Het doet er niet toe wat er tussen je benen zit"
En dat wil ze doen met haar grijzer dan grijze kledinglijn Musthave, waarmee ze wil aantonen dat er meer is dan zwart en wit. "Tussen zwart en wit bestaat een heel spectrum, dat je met je eigen persoonlijkheid en je beleving invult. Dat is een van mijn belangrijkste boodschappen: het doet er niet toe wat er tussen je benen zit," vertelt Ines in De Morgen.

Ludieke slogans
Op de hippe sweaters, T-shirts en totebags staan ludieke slogans als 'Trust me, I'm bi' en 'Gender based dating is so last season'. Teksten met een knipoog, omdat de Antwerpse ervan overtuigd is dat je angst en vooroordelen best ondermijnt met een lach.

De collectie is verkrijgbaar via www.must-have.be.  (br.hln)

14-05-2016 om 18:19 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
04-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar komt het woord jeans eigenlijk vandaan?

Waar komt het woord 'jeans' eigenlijk vandaan?

http://static1.hln.be/static/photo/2016/10/1/11/20160503204841/media_xll_8629031.jpg

Wereldwijd heeft bijna iedereen er één in zijn kast liggen, en we begrijpen haast universeel het woord "jeans". Maar waar komt die term eigenlijk vandaan? Een spoedcursus modegeschiedenis, om mee uit te pakken op een volgend caféavondje.

We weten nu al waarvoor dat mysterieuze kleine zakje in onze jeansbroek dient. Maar om te achterhalen hoe de naam van dit kledingstuk tot stand kwam, moeten we 2 eeuwen terug in de tijd. De stof jeans werd voor het eerst gemaakt in het 19e eeuwse Frankrijk, meer bepaald in Nîmes. In het Frans werd het woord serge gebruikt om de stof te omschrijven waarvan jeansbroeken toen gemaakt werden, voluit serge de Nîmes. Die naam kortte zich al snel af naar het huidige "denim", waarmee die term ook meteen verklaard is.

Italiaanse matrozen met gênes
Nog een tijd voor Amerika claimde verantwoordelijk te zijn voor het uitvinden van jeans, was de stof al heel populair in Europa. Meer bepaald bij de matrozen van Genua in Italië. Wanneer ze in Frankrijk moesten zijn, sloegen ze meteen een enorme voorraad serge in, in zo'n grote hoeveelheden dat de stof werd genoemd naar de Franse bijnaam voor matrozen uit Genua. En dat was - je raadt het al - jeans. Oorspronkelijk was dat het Franse gênes, waarin je het woord Genua nog herkent.

De rol van Amerika
Toch was het oorspronkelijke serge een heel andere stof dan de spijkerbroeken die we vandaag dragen, en bestond het uit een mix van verschillende materialen. Vandaag de dag dragen we de Amerikaanse versie, die zijn opgang maakte toen de Verenigde Staten onafhankelijk werden van het Britse Rijk. In plaats van handel te drijven met Europese producenten, gebruikte de VS hun eigen katoenplantages om zelf hun variant op jeans te maken. Al bleven de benamingen denim en jeans wel altijd behouden.

En zo heb je al weer een verhaal te vertellen bij een volgende caféavond op een moment waarop niemand nog iets te zeggen heeft  Graag gedaan.

04-05-2016 om 11:50 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
02-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De beautygeheimen van Vogue-icoon Grace Coddington ontrafeld

De beautygeheimen van Vogue-icoon Grace Coddington ontrafeld

http://static1.hln.be/static/photo/2016/10/0/0/20160502202210/media_xll_8625630.jpg

Anna Wintour mag dan Vogues first lady zijn, Grace Coddington was lange tijd het kloppende hart achter het blad. De styliste, die bekend stond voor haar grootse en complexe fotoshoots, werd vorige maand 75 en - zeg nu zelf - ziet er nog steeds fantastisch uit. Tijd voor een kijkje achter de schermen in haar badkamer.

Make-up

Als ex-model kent Grace zelf de kneepjes van het vak, al was dat niet altijd zo. "Ik leerde mezelf pas opmaken toen ik naar de modellenschool ging. Wat ze ons toen leerden was echt rudimentair: blauwe oogschaduw, roze lipliner, ... Voor shoots en defilés moest je toen je eigen haar en make-up nog doen. Ze toonden de chignon en hoe je je haar moet krullen en touperen. Naar shoots bracht je trouwens ook je eigen schoenen en accessoires mee. Ik was toen redelijk populair omdat ik altijd de laatste nieuwe juwelen had en wat minder make-up droeg dan de andere meisjes. Pas op, ik was dan wel niet zo gemaquilleerd als de anderen, het was vergeleken met vandaag nog steeds erg veel."

"Make-up is een belangrijk deel van mijn leven," vertelt ze. "Maar ik probeer het wel zo simpel mogelijk te houden en zo weinig mogelijk foundation te dragen. Op de dagen dat ik wel fond de teint aanbreng kies ik voor één van Chanel die ik al jaren gebruik. Het probleem is vooral dat ik een auto-ongeluk heb gehad op mijn twintigste, waardoor ik een opvallend litteken heb op mijn oog. Omdat ik een huidtransplantatie onderging verschilt de huidskleur daar van mijn andere oog. Ik moet dus altijd één kant aan de andere matchen."

"Ik had ook een favoriete lipstick, van Sebastian Trucco, maar die maken ze niet meer. Nu gebruik ik vooral de Classic Cream Lipstick van Dolce & Gabbana, liefst in een opvallende rode kleur. En mijn mascara heb ik 35 jaar gebruikt, op het einde vond ik hem zelfs het beste omdat de textuur wat droger was."

Huidverzorging

"Ik heb eigenlijk nooit veel zorg gedragen voor mijn huid," verklapt Grace. "Pas de laatste jaren, toen mijn huid droger begon te worden, ben ik echt specifieke producten beginnen gebruiken. Ook kreeg ik last van rosacea, waardoor het lijkt alsof ik continu bloos. Ik heb geneesmiddelen geprobeerd, maar ook laserbehandelingen. Die laatste werken op zich wel, maar je huid wordt er net nog gevoeliger van."

"Ik let ook heel erg op voor de zon. In de zomer draag ik altijd een hoed en gebruik ik veel zonnecrème met een hoge factor. Ik bezoek ook steeds dezelfde dermatoloog, dokter Orentreich, en koop bijna al mijn producten bij hem."

Haar

"Mijn haar heeft heel wat veranderingen doorgemaakt. Van een rechte froefroe tot geometrische vormen en zelfs een permanent. Op zich is nog steeds erg gezond, zeker als je je indenkt wat het allemaal heeft meegemaakt. Ondertussen is het wat droog en stro-achtig geworden, maar dat vind ik net wat hebben. De kleur is wel altijd rood geweest. Pas sinds de jaren '70 ben ik het nog iets intenser beginnen kleuren. Nu is het wit geworden, maar ik laat het iedere twee weken verven. Ik heb er wel over nagedacht om het zo te laten, maar het laten uitgroeien is echt vreselijk. Ik zou meer dan een jaar een hoed moeten dragen."

Ze wast haar haren ongeveer één keer per week, net omdat het zo droog is. "Het ziet er ook het beste uit na twee of drie dagen," verklaart Grace. "Het mooiste effect is als ik het aan de lucht laat drogen, maar meestal ben ik gehaast en droog ik het alsnog met de haardroger. Ik gebruik de Moisture Balancing Shampoo van Philip Kingsley. Op een bepaald moment begon mijn haar namelijk echt uit te vallen. Toen heb ik hem bezocht, en hij heeft mijn haar echt gered. Gelukkig maar, want een goed kapsel is ontzettend belangrijk, ik heb het altijd een van de belangrijkste aspecten van een foto gevonden. Makes it or breaks it!" (br.hln)

02-05-2016 om 22:41 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
01-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 fouten in de douche waar je acne van kan krijgen

5 fouten in de douche waar je acne van kan krijgen

http://static0.hln.be/static/photo/2016/14/15/8/20160501085222/media_xll_8621378.jpg

Heb je plots om onverklaarbare reden meer last van onzuiverheden in je decolleté en op je rug, terwijl je dat normaal niet hebt? Neem even je doucheritueel onder de loep.

1. Een oude spons gebruiken

Een spons, loofah of washandje helpt je om de douchegel fijn te laten schuimen en geeft je huid een mini scrubbeurt. Alleen maar aan te raden voor een fijne huidtextuur dus! Maar...dat effect blijft niet zo goed als je de spons niet op tijd vervangt. Natte sponzen en washandjes zijn een broeihaard van bacteriën. Eigenlijk zou je voor elke douche een nieuw exemplaar moeten gebruiken. Of schakel over op een Konjacspons die van nature antibacteriëel werkt. Goed uitknijpen na gebruik en ophangen zodat ze kan drogen.

2. Een rijk maskertje op je haar

Maskers voor je haar geven je lokken nieuwe energie en maken ze streelzacht. Helemaal prima, maar de rijke substantie glijdt na het uitspoelen via je gezicht, schouders, decolleté naar beneden het doucheputje in. Als het een heel voedend masker is, kunnen er restjes op je huid blijven kleven die je poriën verstoppen. Een tip is om na het uitspoelen van je haarmasker pas je lichaam en je gezicht te wassen. Zo spoel je alle restjes mee weg.

3. Hoe warm douche jij?

Een gloedhete douche voelt dan wel heerlijk ontspannend, voor je huid is het een ramp. Erg warm water tast de beschermende barrière van je huid aan waardoor die ontregeld geraakt. Je huid raakt geïrriteerd en zo is er meer kans op uitslag of onzuiverheden. Geen bodymilk ter wereld herstelt dit vochttekort goed. Hou je douches kort en lauw.

4. Irriterende douchegels

We weten ondertussen wel al dat we soms té proper willen zijn. Je lichaam van kop tot teen twee keer per dag schrobben is niet nodig. Zo vuil zijn we nu ook weer niet. Een milde douchegel volstaat ruimschoots om de dag of nacht van je af te wassen, dat hoeft heus geen anti-bacteriële zeep te zijn. Let ook op met sterk geparfumeerde formules als je een gevoelige huid hebt. Het is ook goed om winter en zomer te wisselen: een crème of olie in de winter als je huid wat droger is, een zeepje in de zomer.

5. Keratosis pilaris

Eigenlijk is deze huidaandoening geen acne. Het is een stoornis in de hoornlaag van de huid waardoor bacteriën zich in de haarzakjes kunnen gaan nestelen. Je krijgt dan rare, ruwe, rode bultjes, een soort permanent kippenvel. Dat zie je meestal op de bovenarmen en de billen. Je hebt het vaak al van je kindertijd. Helemaal weg gaat het nooit, maar je kan het uitzicht wél verbeteren en dat begint al in de douche.
- Gebruik milde waszepen, liefst ongeparfumeerd
- Scrub je huid regelmatig (1 keer per week)
- Droog je huid goed af na het douchen en smeer je dan in, zeker op de probleemzones
- Gebruik een product met urea of salicylzuur dat de hoornlaag oplost (br.hln)

01-05-2016 om 12:01 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
30-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 100-jarig model voor 100-jarige Vogue

100-jarig model voor 100-jarige Vogue

http://static3.hln.be/static/photo/2016/15/5/3/20160430082654/media_xll_8619498.jpg

Honderd jaar oud gelijk aan bommakledij? Neen, daar steekt de 100-jarige Britse Bo Gilbert een modieuze middelvinger naar op. Gekleed in Valentin, Lanvin en Dries van Noten siert ze in juni de cover van Vogue, ter gelegenheid van de honderste verjaardag van het modeblad.

De keuze van Vogue viel niet toevallig op Gilbert: al snel ontwikkelde ze een uitmuntend modegevoel en al heel haar leven zorgde ze voor een voortreffelijke look. "Ook als ik het huis niet uitging. Zo probeerde ik de standaard hoog te houden", vertelt Gilbert. "Het is gewoon leuk om mooie dingen te dragen" - al mist ze de periode waarin mensen nog hoeden droegen.

Met de jubileumeditie wil Vogue niet alleen feestvieren, maar ook leeftijdsdiscriminatie de modewereld uit helpen. Deze editie van Vogue zal alleen in Engeland te verkrijgen zijn. (br.hln)

30-04-2016 om 11:54 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
28-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jong Belgisch designduo ontwerpt Eurosong-outfit van Laura Tesoro

Jong Belgisch designduo ontwerpt Eurosong-outfit van Laura Tesoro

http://static3.hln.be/static/photo/2016/16/10/5/20160428170040/media_xll_8615015.jpg

Nathan Murillo en Michael Wauman, de ontwerpers achter het modelabel O'Rèn hebben de outfit ontworpen waarin Laura Tesoro zal schitteren op het podium van Eurosong.

"Laura heeft een casual look en aanstekelijk optimisme, dat sluit perfect aan bij wie we zijn als label. Het is dan ook een hele eer om speciaal voor haar een outfit te mogen ontwerpen die door miljoenen mensen zal gezien worden." zo klinkt het bij de twee ontwerpers die afstudeerden aan de Modeacademie van Sint-Niklaas.

De keuze voor de twee is niet geheel toevallig, vanhun liefde voor België maakten ze hun handelsmerk. Het label is namelijk 100% designed and made in Belgium.
Hoe gaat het eruit zien? Fonkelend en sprankelend natuurlijk! Waarschijnlijk gecombineerd met sneakers. Want Laura gaf eerder al aan dat ze toch liever op platte schoenen danst. De rest van het team zal ook duidelijk TEAM BELGIUM zijn dankzij de sweaters met subtiele patriottische knipogen. (br.hln)

28-04-2016 om 18:54 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
27-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Betaalbaar abonnement op designerkledij? Dat kan vanaf nu

Betaalbaar abonnement op designerkledij? Dat kan vanaf nu

http://static0.hln.be/static/photo/2016/7/2/14/20160426122139/media_xll_8608394.jpg

Ben je fan van Belgische modeontwerpers maar laat je budget zo'n dure stukken niet toe? Sinds deze week kun je in de eerste modebibliotheek in ons land voor een vast bedrag designkledij ontlenen. Les Rebelles d'Anvers wil daarmee ook een duurzaam alternatief aanbieden voor wegwerpmode van goedkope kledingketens.

Bij onze Noorderburen kun je al langer designerkleding lenen via een abonnement. Met de komst van Les Rebelles d'Anvers komt het concept ook overgewaaid naar ons land. De dames achter de eerste kledingbibliotheek in België zijn Emelie Vervecken en Veerle Spaepen.

Belgische merken en duurzame kledij
"We hebben heel hard gewerkt aan Rebelles d'Anvers maar nu begint het pas echt", vertellen de dames. "We hebben ons gefocust op Belgische merken en ook duurzame kledij, dat was voor ons erg belangrijk. Er hangen nu ongeveer 400 stuks in de bib, met een gemiddelde waarde van 200 euro maar er zijn ook stukken bij van 600 euro bijvoorbeeld", vertelt Spaepen aan onze krant.

Pop-up in Antwerpen
Het concept wordt drie maanden als pop-up getest in de Antwerpse binnenstad. Neem je een abonnement van 120 euro, dan kun je 3 maanden lang onbeperkt, tot 3 items per keer, ontlenen. Je kunt ook een maandabonnement nemen van 50 euro. En daarnaast zijn er ook verschillende beurtenkaarten beschikbaar, waarbij je 35 euro voor 1 stuk betaalt en 50 euro voor een volledige outfit. Je kunt de items altijd twee weken bijhouden.

Café Costume en Filippa K
In de winkelrekken hangen onder andere items van Café Costume, Red Juliet, Howlin' en Filippa K. En met stuks van die waarde hopen de dames dat alle fashionista's toch ook wat voorzichtig zijn. "Wij zijn uiteraard verzekerd, maar we gaan er vanuit dat iedereen de outfits zal behandelen zoals ze hun eigen kledij behandelen." (br.hln)

Meer info: lesrebellesdanvers.be

27-04-2016 om 11:25 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
22-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trend gespot: de tatoeage op je oor

Trend gespot: de tatoeage op je oor

http://static3.hln.be/static/photo/2016/13/3/3/20160417080428/media_xll_8582028.jpg

Het is weer eens wat anders dan een piercing of een 'gewone' tatoeage: de eartattoo maakt zijn opwachting op sociale media. En die bijzondere trend in wording ziet er eigenlijk nog wel leuker uit dan die klinkt. Het gaat doorgaans om een klein, subtiel tekentje op je oor. Mooi of niet?  (br.hln)

22-04-2016 om 10:37 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
21-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je kunt nu gratis naar het Antwerpse ModeMuseum door Uniqlo

Je kunt nu gratis naar het Antwerpse ModeMuseum door Uniqlo

http://oi64.tinypic.com/qqrb4j.jpg

Elke eerste zondag van de maand kun je gratis naar de 'Game Changers' expositie gaan kijken in het ModeMuseum van Antwerpen. Deze actie is een samenwerking tussen de Japanse kledingretailer Uniqlo en het MoMu, geïnspireerd op de 'Free Friday Night' collaboratie tussen Uniqlo en het MoMa in New York.

"We zijn heel trots om het eerste museum te zijn in de Benelux dat op deze manier samenwerkt met Uniqlo," vertelt directeur van het MoMu Kaat Debo. "Met deze Uniqlo MoMu Sundays hopen we nog meer mensen te laten kennismaken met onze tentoonstellingen."

Balenciaga, Chanel en Ann Demeulemeester
De expo 'Game Changers - het 20e-eeuwse silhouet heruitgevonden' verenigt meer dan 100 couture en prêt-`à-porter looks van onder meer Christobal Balenciaga, Gabrielle Chanel, Ann Demeulemeester, Issey Miyake, Comme des Garcons en Maison Martin Margiela. Wie de expo bezoekt kan met een entreeticket binnen één week na het museumbezoek een gratis AIRism T-shirt afhalen in een Uniqlo winkel in Antwerpen of Wijnegem.

De Uniqlo MoMu Sundays vallen samen met de Antwerpse winkelzondagen op 01/05, 05/06, 03/07 en 07/08. (br.hln)

21-04-2016 om 10:04 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
20-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We kunnen allemaal iets leren van dit plussize model over zelfvertrouwen

We kunnen allemaal iets leren van dit plussize model over zelfvertrouwen

http://static2.hln.be/static/photo/2016/15/11/6/20160419213815/media_xll_8589516.jpg

De campagnes van lingeriemerk Aerie kennen we ondertussen allemaal wel. Met hun anti-photoshopbeleid wist het merk zich al meermaals positief in de kijker te zetten. Het gezicht van hun campagne? De prachtige Iskra Lawrence.

Het 25-jarige Britse model heeft er haar levensmissie van gemaakt om ervoor te zorgen dat vrouwen en meisjes over de hele wereld zich goed in hun vel voelen. Al wil dat niet zeggen dat ze zelf geen harde leerschool moest doorlopen om te komen tot waar ze nu staat.

Positieve ingesteldheid
"Het heeft me een paar jaar gekost voor ik me realiseerde dat ik er niet zo uit moet zien als al die andere modellen," vertelt ze aan Byrdie. "Jarenlang probeerde ik om af te vallen, tot ik iets hoorde over plussize modellenwerk. Toen ik naar een bureau stapte kreeg ik dan weer te horen dat ik te slank was, en dat was de druppel. Hoe kan het dat iemand met een gezond lichaam nooit goed genoeg is? Ik heb de kledingmaat van de gemiddelde vrouw, ik ben gezond en heb een goede conditie. Toen besefte ik dat het tijd was om de strijd met de kilo's op te geven. Die positieve ingesteldheid heeft ervoor gezorgd dat alle puzzelstukjes eindelijk op hun plaats vielen."

Herkenbaar rolmodel
"Na al die tijd waarin in me schaamde voor mijn lichaam, was dat inzicht een verademing. Ik was er klaar mee om mezelf anders voor te doen dan ik was en ik wilde een herkenbaar rolmodel zijn voor anderen. Authenticiteit is heel belangrijk voor mij, ik zal dus ook nooit mijn foto's op sociale media bewerken. Het is belangrijk dat je je mooi en goed voelt omwille van wie je bent, niet omwille van wie je zou willen zijn." Net daarom is ze het ook niet eens met het label 'plussize'. "Het is niet goed om mensen in een hokje te stoppen. Dat is hetzelfde als zeggen dat vrouwen met een maatje meer niet in dezelfde winkels mogen shoppen of dezelfde ontwerpers mogen dragen. Zo worden talloze vrouwen uitgesloten van mode door een elitaire industrie. Het is hoog tijd om die etiketten te laten vallen en iedereen gelijk te behandelen!"

Zelfvertrouwen
"We moeten dringend meer waarde hechten aan gezond verstand. Dat getal op de weegschaal, je jeansmaat of zelfs de mening van iemand anders willen echt niets zeggen. Neem zelf het heft in handen en stop met jezelf te vergelijken met anderen, maar werk aan wie je zelf wil zijn en wat je wil bereiken," raadt de Britse aan . "Ik heb zelf lang een laag zelfbeeld gehad, en ik voel het als mijn verantwoordelijkheid om anderen te helpen om meer zelfvertrouwen op te bouwen en die onzekerheden een halt toe te roepen."

Iskra's ultieme tip voor meer zelfvertrouwen:

"Ga voor de spiegel gaan, liefst naakt maar in je ondergoed kan ook, en probeer tien dingen op te sommen die je graag ziet bij jezelf. Drie ervan mogen persoonlijkheidskenmerken zijn. Dit helpt om jezelf graag te zien en te motiveren in plaats van enkel en alleen kritiek te hebben."

"Ook kan je proberen om alles op te schrijven waarvoor je dankbaar bent. Dat kunnen heel simpele dingen zijn, zoals een lekker ontbijt of een hemelsblauwe lucht. Zo verander je je ingesteldheid van negatief naar positief." (br.hln)

20-04-2016 om 10:46 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
15-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het zusje van Kate Moss staat voor het eerst op de cover van Vogue

Het zusje van Kate Moss staat voor het eerst op de cover van Vogue

http://static0.hln.be/static/photo/2016/2/11/6/20160414104039/media_xll_8573961.jpg

Kate Moss heeft al oneindig vaak op de cover van modemagazine Vogue gestaan, en haar kleine zusje Lottie Moss treedt nu in haar voetsporen. De tiener scoorde eerder al een eerste covershoot voor L'Officiel magazine, daar mag ze nu de cover van de Franse editie van Vogue aan toevoegen.

Lottie Moss (18) bleek over dezelfde modellenlooks te beschikken als haar grote zus en kreeg zodra ze 14 was al een contract aangeboden. Ze nam een vliegende start in het modellenleven met magazineshoots (oa. voor Teen Vogue en Dazed & Confused), een campagne voor Calvin Klein, een modeshow voor Sonia Rykiel en een covershoot voor L'Officiel NL. En nu staat het zusje van voor het eerst op de cover van Vogue.

Samen met Lucky Blue Smith
Samen met het razend populaire mannelijke model Lucky Blue Smith prijkt ze op de mei-editie van de Franse Vogue. Ze dragen allebei een volledige outfit van Hedi Slimane voor Saint Laurent, en de foto werd geschoten door de bekende fotograaf Mario Testino. (br.hln)

15-04-2016 om 10:42 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
13-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slecht nieuws voor Prada, goed nieuws voor jou!

Slecht nieuws voor Prada, goed nieuws voor jou!

http://static3.hln.be/static/photo/2016/18/1/10/20160413093610/media_xll_8570500.jpg

Het gaat niet goed met luxemerk Prada. Het modehuis kende het afgelopen jaar een historisch lage winstmarge en zet noodgedwongen een nieuwe koers uit. En die zou voor ons nog niet zo slecht kunnen uitpakken, want in de hoop de verkoopscijfers weer de hoogte in te jagen wil het merk een betaalbare handtassenlijn lanceren.

Naast het sluiten van enkele winkels, wil het merk dus vooral inzetten op handtassen die een minder exuberant prijskaartje hebben. "We werken hard om alle mogelijke prijsklassen op te vullen, er is een grote vraag naar vernieuwing" aldus marketing director Stefano Cantino.  "Ik hou niet van de term 'luxe'," leidde ook manager Carlo Mazzi de nieuwe koers in. "Onze nieuwe strategie voor de toekomst wordt 'waar voor je geld'."

Veelbelovende woorden, al is er wel één nadeel. Voor Prada betekent 'betaalbaar' prijzen tussen 1.200 euro en 1.400 euro. Als je je bedenkt dat je momenteel zo'n 2.500 euro neertelt voor een tas, is dit inderdaad een aanzienlijke verlaging. Maar eerlijk is eerlijk, betaalbaar zouden wij het nog altijd niet noemen. (br.hln)

13-04-2016 om 10:53 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
25-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fans van Versace mogen eigen handtas ontwerpen

Fans van Versace mogen eigen handtas ontwerpen

http://static0.hln.be/static/photo/2016/2/0/7/20160324175350/media_xll_8518462.jpg

Het Italiaanse modehuis Versace roept de hulp van haar fans in om een nieuw handtasontwerp te maken. Met de wedstrijd "7 bags for 7 cities" krijgt iedereen de kans om zijn eigen ontwerp van een Versace-handtas in te sturen. De winnende ontwerpen vallen in de prijzen met een tripje naar Milaan Fashion Week en een toegangsticket tot de show van Versace.

Helemaal carte blanche krijg je niet als potentiële ontwerper, want de basis voor jouw creatie is de nieuwe Palazzo Empire handtas van Versace. De wedstrijd is dan ook vooral een promostunt om deze nieuwe handtas extra in de verf te zetten.

Onder de noemer "7 bags for 7 cities" wordt gevraagd om een handtas te ontwerpen die één van de 7 wereldsteden eert, waarmee Versace doelt op Tokio, Milaan, Parijs, Londen, Shangai, New York en Sydney. De winnaars van de ontwerpwedstrijd mogen naar Milaan Fashion Week en krijgen ook een ticket voor de Versace show ter plaatse.

Niet dat we enthousiaste deelnemers willen ontmoedigen, maar dit soort ontwerpwedstrijden komt wel vaker voor in de modewereld. Behalve een promostunt voor de handtas is het ook een handige manier om nieuw ontwerptalent op te sporen. Maar onderschat jezelf vooral niet, en schrijf je in voor de wedstrijd via deze website.  (br.hln)

25-03-2016 om 10:57 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf gekke dingen die vrouwen doen om in jeans te passen

5 gekke dingen die vrouwen doen om in jeans te passen

http://static2.hln.be/static/photo/2016/7/16/10/20160325082835/media_xll_8520025.jpg

Voor de perfecte jeans doen vrouwen de vreemdste dingen, vooral dan als na aankoop blijkt dat ze toch niet zo perfect lijkt te zitten als je dacht. Marie Claire verzamelde 5 absurde trucjes die dames gebruiken om een jeans die uit vorm is terug in ere te herstellen. Do(n't) try this at home, dat moet je vooral zelf weten. Op eigen risico dus, we kunnen niet duidelijk genoeg zijn.

1. Even koken

Een vaakgebruikt trucje dat op internet circuleert, is een uitgerekte jeans even koken in een grote pot met water. Aanhangers van deze methode zetten een pot water op het vuur tot die kookt, gooien de broek er dan in en laten 20 à 30 minuten 'doorkoken'. Het resultaat zou een gloednieuwe jeans zijn die terug perfect rond je billen past. Met de nadruk op 'zou'.

2. Samen in bad

Wil je het net iets extremer dan hierboven? Het concept is hetzelfde, met als verschil dat je nu zelf mee het water in gaat. Vul je bad met water, zo warm als je kan uithouden. Ga er een tijdje in zitten met de broek aan. Kom uit bad en laat de broek aan je lijf drogen. Dit lijkt ons behalve erg vervelend en tijdrovend ook een rechtstreeks ticket richting dokter voor een schimmelinfectie, maar DIY-goeroes op internet zweren erbij.

3. Het Verboden Programma

Dat Verboden Programma op je wasmachine (lees: 90°) waar je best maar met je handen afblijft? We doen eens gek, en we wassen onze jeansbroek op dit programma. En nu we toch bezig zijn: droog ze dan ook meteen op de heetste temperatuur in de droogkast. Werkt volgens 'kenners' het beste met stoffen die grotendeels uit katoen bestaan en zonder wasverzachter.

4. Experimenteren met mengseltjes

Stel dat je slanke benen hebt, in combinatie met een voluptueuze kont à la Nicki Minaj. Op die combo hebben jeansbroekfabrikanten helaas zelden gerekend. Zelf aan het knutselen dan maar, adviseren vrouwen op internet. Meng 3/4 kopje heet water met 1/4 kopje wasverzachter en doe het mengsel in een plastic flacon met sproeier. Besproei enkel de delen die je strakker wil maken met je magische mengsel en laat drogen op een zo hoog mogelijke temperatuur.

5. De schaar erin

Dappere dames gaan zelf aan de slag met naald en draad om die net iets te losse jeans terug wat strakker te maken rond de heupen. Op deze pagina legt een ervaringsdeskundige uit hoe je dat naadloos doet. Voor de handy-women only.

Skinny jeans is passé

Voor de vrouwen die de moed in de schoenen zakt bij het lezen van deze al dan niet gevaarlijke tips: we zouden ons er zelf ook niet meteen aan wagen met onze favoriete jeans. Gelukkig bestaat er nog zoiets als een kleermaker (ja, echt!) en zijn skinny jeans toch niet meer hip. Deze handleiding helpt je daarnaast bij de keuze van de perfect aansluitende jeans. (br.hln)

25-03-2016 om 10:55 geschreven door fashionista


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 06-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!