Inhoud blog
  • 8 podcasts : betekenis van elke vers van het onze vader
  • innerlijke vrijheid Jaques Philippe
  • Waarom moeten mensen lijden Herwig Arts Jezuïet
  • beschikbare podcasts HUWELIJK , / THEMA'S UIT HET LEVEN / BIJBEL
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    GOD KENNEN DOOR JEZUS WOORDEN :
    volg onze podcasts OP: https://www.agapelifebelgium.be/nl/podcast1.html
    300 podcasts die steeds vernieuwen!
    06-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johannes 14 v 6-11 verbondenheid met de Vader

    Johannes:  hfdst 14 v 6–11 verbondenheid met de Vader

     

    In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. We gaan vandaag luisteren hoe Jezus zegt intens verbonden te zijn met zijn Vader, die ook onze Vader is.

     

    We lezen uit de evangelietekst van Joh hoofdstuk 14 vers 6 tot 11

    6. Jezus zei: ‘Ik ben de weg, de waarheid en het leven. Niemand kan bij de Vader komen dan door mij.

    7. Als jullie mij kennen zullen jullie ook mijn Vader kennen, en vanaf nu kennen jullie hem, want jullie hebben hem zelf gezien.’

    8. Daarop zei Filippus: ‘Laat ons de Vader zien, Heer, meer verlangen we niet.’

    9. Jezus zei: ‘Ik ben nu al zo lang bij jullie, en nog ken je Me niet, Filippus? Wie Mij gezien heeft, heeft de Vader gezien. Waarom vraag je dan om de Vader te mogen zien?

    10. Geloof je niet dat Ik in de Vader ben en dat de Vader in Mij is? Ik spreek niet namens mezelf als Ik tegen jullie spreek, maar de Vader die in Mij blijft, doet zijn werk door Mij.

    11. Geloof me: Ik ben in de Vader en de Vader is in Mij. Als je Mij niet gelooft, geloof het dan om wat Hij doet.

     

     We geven  aandacht aan verzen 9 tot 11 waarin Jezus zegt :

    “ Wie mij gezien heeft, heeft de Vader gezien” ,

    ” de Vader die in Mij blijft, doet zijn werk door mij ”,

    “Ik ben in de Vader en de Vader is in Mij.”

    Wat wil Jezus ons hier duidelijk maken? Hij leert ons dat hij verbonden is met de Vader als God en als mens. Het feit dat hij als mens verbonden is met zijn Vader, maakt God voor ons toegankelijker, we kunnen via de mens Jezus, God  bereiken. Mozes had een persoonlijk contact met God, maar  fysiek heeft Hij Gods gelaat nooit gezien. In de bijbel staat beschreven hoe God zichzelf beschermt met zijn hand toen Hij aan Mozes verscheen. God trekt grenzen met Mozes. Maar met Jezus trekt God geen grenzen. Jezus ziet voortdurend Gods gelaat. Wat Jezus ons vertelt en leert, ontving Hij rechtstreeks van God.

     

    Daarom trok Jezus zich nachten lang terug om te bidden. We kunnen Jezus niet begrijpen als we niet beseffen hoe Hij door zijn gebed intens verbonden was met zijn Vader. Gebed is dus contact hebben, spreken, leven vanuit verbondenheid. Door zijn rechtstreeks contact kon hij spreken op basis van” voluit zien” van God, de Vader. Jezus heeft niet zoals Mozes, een intieme vriendschapsrelatie met God. Jezus leeft als Zoon, hij leeft in de diepste eenheid met de Vader, ziet God ten volle. Jezus onderricht komt dus niet van één of andere school. Zijn spreken en uitleg geven aan de mensen berust op volmacht. Zijn spreken en uitleg geven komt rechtstreeks voort uit het gesprek van aangezicht tot aangezicht met God. Hij kon rusten aan het hart van de Vader.

    Dit gegeven is fundamenteel voor ons om te beseffen hoe ook wij, door onze verbondenheid met de mens Jezus, intens verbonden zijn met God de Vader.

     

    Jezus openbaart ons de Vader in alles wat hijzelf gezegd en gedaan heeft. Wij kunnen zijn woorden lezen in het evangelie. We moeten weten wat Jezus ons te vertellen heeft. Het komt van God. Zo kunnen wij ons leven de juiste richting geven.

    Wie als leerling met Jezus meegaat, krijgt door Hem deel aan de gemeenschap met God, daarin ligt de verlossing.

    Zo overschrijden we de grens van ons mens zijn zegt onze paus

     

     

    Het is wonderbaarlijk wat we mogen beleven, wat we zomaar krijgen.

    Spijtig hebben mensen zoveel twijfels. In een gesprek dat ik vorige week had, vergeleek iemand het mensdom met een hoop mieren. Mensen zijn banaal vergeleken bij de grootsheid van het heelal zei die persoon. Waarom zou God zoveel moeite doen voor ons.

    Als je het zo ziet dan is Jezus toch naar dit mierenland gekomen. Hij was hier omdat God dat zo wou, omdat God, ons mensen, zo belangrijk vond, ook al ervaren we onszelf als ‘maar niks, zelfs mieren’.

    Omdat Jezus mens was horen wij allemaal bij Hem en Hij bij ons. Jezus wil ons zo duidelijk  maken wat de zin is van ons leven en hoe God ons intens lief heeft en ons waardevol en uniek vindt.

    Aan ons om dit te geloven. Wij zijn vrij en beslissen voor ons leven. Geloof me vraagt Jezus ons: ik ben in de Vader en de Vader is in mij. Als je mij niet gelooft, geloof het dan om wat Hij doet.

     

    Laat ons samen bidden

    God, geef ons de kracht om met Jezus op pad te gaan, om elk moment van ons leven dicht bij Hem te zijn, ons in te beelden hoe Hij zijn armen rond ons legt. Hij gaat met ons mee. Laat ons, zoals Jezus, aandacht geven voor een gesprek met God tijdens onze dagdagelijkse bezigheden.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    God, laat ons de verbondenheid begrijpen tussen U en Jezus. Laat ons die verbondenheid niet enkel verstandelijk begrijpen, maar laat het ons hart raken ons roeren, dan kunnen wij in verbondenheid met Jezus met U verbonden leven. Zo krijgen we door Hem deel aan de gemeenschap met U.

    Zo willen wij verlost worden en in uw armen belanden om zo in staat te zijn om uw liefde hier op de wereld waar te maken.

    Help ons daarbij.

     Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    Heer help ‘niet-gelovige mensen’ die zoekend zijn. Laat hen Jezus leren kennen om uw woorden te begrijpen.

    Het feit dat Hij als mens verbonden is met U, maakt geloven in U voor mensen toegankelijker.

    Laat hen niet blijven zoeken naar godsbewijzen, want dan is geloven in U niet meer nodig.

    Wij bidden u heer verhoor ons gebed

     

    God, Laat niet toe dat we dingen doen omwille van louter tijdverdrijf of dingen om eigen eer en glorie, eigen belang en macht. Soms willen we zo belangrijk zijn. Laat ons genoeg hebben aan het belangrijk zijn voor U, zoals Jezus belangrijks was voor U.

    Laat ons enkel en alleen ten dienste staan van U, om de liefde die we van U krijgen door te geven aan anderen.

    Wij bidden u heer verhoor ons gebed

     

    God, Help ons om onze kennis en talenten te delen ten voordele van andere. Geef ons de durf om over u te spreken, vooral aan jongeren, en te vertellen wat geloven voor ons betekent en hoe u onze Vader bent. Laat ons de juiste woorden vinden omdat te doen in verbondenheid met U zoals Jezus dat deed.

    Geef ons daarom Jezus als een levende intimiteit in ons en tijdens ons dagdagelijks leven en tijdens ons spreken met mensen.

    Wij bidden u heer verhoor ons gebed

     

    We danken u dat we hier samen mochten zijn en tot u spreken.

    We wensen u een vruchtbare dag  in verbondenheid met Jezus, om zo de juiste beslissingen te kunnen nemen en veel te kunnen betekenen voor anderen. Niet omwille van onszelf, maar om wat God wil.

     

    Laten we daarom bidden met het gebed dat Jezus ons geleerd heeft.

    Onze Vader die in de hemel zijt, geheiligd zij Uw Naam.
    Uw Rijk kome, Uw Wil geschiede op aarde als in de hemel.
    Geef ons heden ons dagelijks brood en vergeef ons onze schulden,
    gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren. En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade. Amen.

     

    Beste vrienden, ontvang onze hartelijkste groeten, we hopen dat het u goed gaat.

    In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

    06-09-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johannes 10 v 22-30 Mijn schapen luisteren naar mijn stem

    Johannes 10 vers 22 tot 30

     

    In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

     

    Evangelie volgens Johannes hoofdstuk 10 vers 22 tot 30.

    22. Toen werd in Jeruzalem het feest van de tempelwijding gevierd. Het was winter,

    23.en Jezus liep op en neer in de tempel, in de Zuilengang van Salomo.

    24. De Joden kwamen om Hem heen staan en zeiden: ‘Hoe lang laat U ons nog in het onzekere? Als U de Messias bent, zeg het ons dan ronduit.’

    25. Jezus antwoordde: ‘Dat heb Ik al gedaan, maar u wilt niet geloven: de daden die Ik namens mijn Vader verricht, getuigen van Mij.

    26. Maar omdat u niet tot mijn schapen behoort, wilt u niet geloven.

    27. Mijn schapen luisteren naar mijn stem; Ik ken ze en ze volgen Mij.

    28. Ik geef hun eeuwig leven: nooit zullen ze verloren gaan, niemand zal ze aan mijn hand ontrukken.

    29. Want wat mijn Vader Mij heeft toevertrouwd, gaat alles te boven: niemand kan het ontrukken aan de hand van mijn Vader!

    30. Ik en de Vader, Wij zijn één.’

     

    Mijn schapen luisteren naar mijn stem zegt Jezus.

     

    Uit het dagdagelijks leven weten we dat mensen meestal naar God zoeken bij dramatische gebeurtenissen, op cruciale momenten. Is dit de persoon die ik moet huwen of zou ik deze studiekeuze moeten  maken, moet ik deze job aannemen of hoe moet ik reageren in deze moeilijk situatie.

    Hoe gemakkelijk zou het niet voor ons zijn moest God nu eens simpel zijn antwoord  in de wolken schrijven.

    Jezus zegt in het evangelie: geloven jullie wel, zo niet, behoren jullie niet tot mijn schaapskudde. Mijn schapen luisteren naar mijn stem.

     

    Maar meestal is Gods stem zacht en subtiel. We mogen niet veronderstellen dat Gods stem  luid en dramatisch is. Tot de orde roepend. Dat kunnen we ook lezen in het oude testament bij de profeet Elia die zich in de grot bevond van Horeb de berg van God. ‘Kom naar buiten,’ zei de Heer, dan lezen we verder in de bijbel bij de “ koningen onder hoofdstuk 19” : Er ging een grote, krachtige windvlaag voor de Heer uit, die de bergen spleet en de rotsen aan stukken sloeg, maar de Heer bevond zich niet in die windvlaag. Na de windvlaag kwam er een aardbeving, maar de Heer bevond zich niet in die aardbeving.

    12. Na de aardbeving was er vuur, maar de Heer bevond zich niet in dat vuur. Na het vuur klonk het gefluister van een zachte bries.

    13. Toen Elia dat hoorde, sloeg hij zijn mantel voor zijn gezicht. Hij kwam naar buiten en ging in de opening van de grot staan, en daar klonk een stem die tot hem sprak: ‘Elia, wat doe je hier?’ tot daar de tekst.

    God sprak tot Elia in het gefluister van een zachte bries.

    Hoezeer verlangen we ernaar een mogelijke echte stem van God te horen.

    Jezus zegt ” mijn schapen luisteren naar mij stem, Ik ken ze en ze volgen Mij.”

     

    God weet alles en Hij verlangt ernaar dat wij naar Hem komen met onze vragen.

    Maar God is misschien niet alleen in ons geïnteresseerd op een moment dat het ons uitkomt en dat wij Hem opeens nodig hebben. Hij wil dat we Hem kennen als een alledaagse vriend, een Vader. Hij verlangt ernaar dat we Hem goed genoeg kennen zodat we ook zijn zachte en subtiele stem horen.

    Echte vriendschap is nooit luid, snel en enkel op momenten dat het ons alleen uitkomt.

    Misschien kunnen we Gods boodschap vandaag begrijpen in het lezen van zijn woord, ook in gebed en in geestelijke verbondenheid met God.

    God wil dat we hem goed kennen en dat we intens van hem houden. Met de kracht van de Heilige Geest kunnen we dat. God heeft ons de Heilige Geest beloofd en gezonden en wij kunnen er aanspraak op maken.

    Het is heel belangrijk hoe we naar God kijken, hoe we naar Jezus kijken en hem kennen. Ons idee over hem is heel belangrijk omdat het gans ons denken en ons leven beïnvloedt.

     

    Een dieper inzicht in het geheim van de persoon van Jezus veronderstelt niet zozeer méér uitleg van de kant van Jezus, maar meer bereidheid tot geloof van de kant van de mens, een dieper afgestemd zijn op de wereld waarin Jezus thuishoort.

    In Johannes hoodfstuk 8 lezen we vers 23:

    23. Jezus vervolgde: ‘U bent van beneden, ik ben van boven; u hoort bij deze wereld, ik hoor niet bij deze wereld.

    24. Ik heb tegen u gezegd dat u in uw zonden zult sterven, want als u niet gelooft dat ik het ben, zult u inderdaad in uw zonden sterven.

    En verder zegt Jezus in vers 47:

    47. Wie van God is, luistert naar de woorden van God. U luistert niet, omdat u niet van God bent.’

    Tot daar de verzen.

     

    Jezus deelt onbeperkt in de beschermende macht van de Vader: álles wat Jezus doet en is, wortelt in zijn unieke verbondenheid met God. Ik en de Vader, wij zijn één lezen we in vers 30.

    Wij bidden ook in de misviering ‘één in wezen met de Vader’

     

    Nadat we dit alles gehoord en gelezen hebben, aan ons dus de keuze:

    Willen we tot Zijn schapen behoren of niet?

    Willen we naar Zijn zachte stem zoeken en luisteren?

    Willen we geloven of niet?

    Willen we geloven op momenten dat het ons uitkomt of willen we een dagdagelijks verbondenheid als kind van God in verbondenheid met Jezus Christus?

    Willen we vragen om de kracht van de Heilige Geest om die vriendschap mogelijk te maken?

    Misschien kunnen we hier even over nadenken tijdens de muziek .

     

    Laat ons dan nu samen bidden

     

    Als we lezen of horen, God heeft een plan met ieder van ons, lijkt dit zo vaag.

    Leer ons leven in de kracht van de Heilige Geest om zo te zien wat u juist van ons verwacht.

    We willen echt en eerlijk verbonden zijn met U, laat ons toe om stil en geduldig te zijn in het luisteren naar uw antwoord, uw fluisterende stem op onze vragen.

    Uw antwoord in hetgeen misschien  in onze gedachten komt, of iets wat we door mensen vernemen of lezen. Uw antwoord in iets wat aan ons gebeurt.

    Leer ons dit teken te zien Heer. Leer ons ook aanvaarden dat het anders is of nieuw.

     

    Wij bidden u heer verhoor ons gebed

     

    Heer,

    Luisteren naar uw fluisterende stem vraagt een nederigheid van geest.

    Laat ons niet steeds gefocust zijn op onszelf. Bezorgd zijn en ongelukkig of vol stress omdat we falen in iets wat we willen bereiken. Laat ons nederig zijn en inzien dat wijzelf niet o zo belangrijk zijn. Laat ons leven in verbondenheid met U, de kracht krijgen van de Heilige Geest om ons werk te doen. Als het niet prettig is, geef ons toch vreugde, als het moeilijk is, geef ons geen angst, als we faalden geef ons geen stress.

    Laat ons luisteren wat u in deze momenten aan ons te zeggen hebt.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Heer,

    Zo velen van ons hebben pijn omwille van de dingen die in het verleden gebeurden. Trauma’s omwille van ouders, van situaties op school, of thuis of elders. Zoveel mensen gaan naar psychotherapeuten en voelen zich toch niet geholpen. Help ons die trauma’s te verwerken door te luisteren wat U daarover te vertellen heeft. Laat ons dicht bij Jezus leven die ons lief heeft en zijn armen rond ons legt wanneer we terug aan die situaties denken en er pijn over voelen.

    Laat ons groeien in die pijn en volwassen worden om uw liefde door te geven. Laat ons niet onmachtig zijn om lief te hebben, omdat we steeds bij onze eigen kwaadheid en verdriet  blijven stilstaan en niet verder kijken.

    Laat ons leven in de kracht van de Heilige Geest om dit te kunnen.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    Door het lezen van het evangelie kunnen we bewuster in relatie leven met God laat ons daarom samen het gebed bidden dat Jezus ons geleerd heeft om zo onze verbondenheid deze morgen uit te drukken.

     

    Onze Vader,

    Onze Vader die in de hemel zijt, geheiligd zij Uw Naam.  
    Uw Rijk kome, Uw Wil geschiede op aarde als in de hemel.  
    Geef ons heden ons dagelijks brood  
    en vergeef ons onze schulden,  
    gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren.  
    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade.  Amen.

     

    We bidden tot slot

     

    God naar U willen we blijven zoeken, we willen luisteren naar uw stem, bij uw kudde behoren. We willen uw grootheid voelen, begrijpen, geraakt worden door U. We weten dat Gij ons altijd ter hulp komt wanneer we in U geloven, wanneer we in uw Zoon geloven, wanneer we U een plaats geven in ons leven, de belangrijkste plaats in ons leven.

    Zo zal uw hand ons blijven vasthouden, dat weten we en dat geloven we.

    Wij willen u trouw blijven en ons ogen richten op uw hemel, daar waar uw wil zegeviert. We willen werken aan uw hemel op aarde, uw wil doen.

    Zo kijken we verlangend uit om na de dood verder samen te zijn met U voor eeuwig, zoals u ons beloofd hebt.

     

    Het was weer goed samen te zijn om onze liefde tot God te doen groeien.

    We wensen u een dag in de gaven van de Heilige Geest.

    Wijzelf onthouden deze vers van Paulus aan de Galaten :

    de 3 V’s :vrede, vreugde vriendelijkheid,

    de 3 G’s: geduld, goedheid, geloof, 

    de 2 Z’s zachtmoedigheid, zelfbeheersing en het belangrijkste nog:

    de liefde.

    Dit alles wensen wij u toe, in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

     

     

     

    30-08-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johannes 14 v 15 -21 de kracht van de Heilige Geest

     Johannes 14:15 -21

     

    Beste mensen,

    We zijn weer blij dat we hier samen kunnen zijn om aandacht te hebben voor wat Jezus ons te vertellen heeft. We staan vandaag stil bij de kracht van de Heilige Geest. Wat betekent dit voor ons.
     “We zijn geroepen tot de vrijheid. Wie vrij wil zijn vragen we nu om aandacht. De vrijheid moet niet gebruikt worden voor uw zelfzucht, maar uw vrijheid dient ge te gebruiken om elkaar te dienen door de liefde” zegt Paulus ons. Dat is leven naar de Heilige Geest. Daarvoor ontvangen we de krachten van de H geest.

    Christus liefhebben betekent ons houden aan zijn geboden, zo kan je in relatie leven met Jezus, die ons een helper belooft, de H. Geest. Door Jezus te kennen en te erkennen is zijn Geest steeds bij ons en in ons. Door in intense relatie te leven met Jezus kunnen we de waarheid kennen  en de waarheid kennen maakt ons vrij. Daar gaat het vandaag over.

    Heer, laat mij nu uw kruis herinneren en bewust zijn van uw drie-eenheid.

    In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

     

    Uit het evangelie volgens Johannes hoofdstuk 14 vers 15 tot 21

    15. Als je mij lief hebt, houd je dan aan mijn geboden.

    16. Dan zal ik de Vader vragen jullie een andere pleitbezorger te geven, die altijd bij je zal zijn:

    17. de Geest van de waarheid. De wereld kan hem niet ontvangen, want ze ziet hem niet en kent hem niet. Jullie kennen hem wel, want hij woont in jullie en zal in jullie blijven.

    18. Ik laat jullie niet als wezen achter, ik kom bij jullie terug.

    19. Nog een korte tijd en de wereld zal mij niet meer zien, maar jullie zullen mij wel zien, want ik leef en ook jullie zullen leven.

    20. Dan zul je begrijpen dat ik in mijn Vader ben, dat jullie in mij zijn en dat ik in jullie ben. 21. Wie mijn geboden kent en zich eraan houdt, heeft mij lief. Wie mij liefheeft zal de liefde van mijn Vader en mij ontvangen, en ik zal mij aan hem bekendmaken.

    Dit alles zeg ik tegen jullie nu ik nog bij jullie ben.

     

    Jezus zegt ons: “Ik laat jullie niet als wezen achter, ik kom bij jullie terug”. Hij bedoelt hier de dag van Pinksteren voor zijn leerlingen. Hij belooft hen en ons de Geest van de waarheid. Dit wil zeggen, in Jezus plaats staat de Heilige Geest ons bij. Hij geeft ons de kracht om te doen wat Jezus ons vraagt. Door de Heilige Geest zullen we ook weten wat we moeten doen.

    Door de H. Geest is Chrístus hier op aarde aanwezig. Door de H.Geest is Chrístus in mij aan het werk.

    De taak van de Heilige Geest is ons het geheim van Christus persoon leren kennen en alles wat we nog niet begrepen hebben. Om het dan op onze beurt, verder te kunnen vertellen. We kunnen altijd en op elk moment Zijn kracht vragen om helder te zien. Alle volgelingen van Jezus waren vol van de H.Geest, ze ontvingen een goddelijke, super natuurlijke kracht dat hen veranderde van bange mensen tot vurige getuigen voor Christus. Zij werden gebruikt door God om de wereld geschiedenis te veranderen. Daarom vieren wij nu nog steeds Pinksteren. Tien dagen nadat Jezus ten hemel was opgenomen, met Pinksterdag of Sinksen wordt de uitstorting van de Heilige Geest herdacht. Met deze uitstorting werd ook het begin van de Christelijke kerk gemarkeerd. Om 9 uur 's ochtends zijn de discipelen en enkele andere gelovigen bij elkaar, een groep van ongeveer 120 personen, in een ruimte op de berg Zion. Plotseling kwam er uit de hemel een geluid dat leek op een enorme windvlaag en het vulde het hele huis, waar zij zaten. Op hun hoofden vertoonden zich tongen als van vuur, omdat de leerlingen vol vuur waren van de Boodschap die ze gingen verkondigen. Zij werden allen vervuld met de Heilige Geest.

    Deze zelfde alomvattende en alomtegenwoordige kracht van de H.Geest, is ook nu nog beschikbaar voor ons om een leven mogelijk te maken dat heilig en vruchtbaar is. Als mensen zijn we niet in staat op eigen kracht de volle leer van Jezus Blijde Boodschap te begrijpen en te verkondigen. De Heilige Geest helpt ons daarbij.

    In de brief aan de Galaten schrijft Paulus in zijn 5de  hoofdstuk verzen 22 en 23 : Wanneer de H.Geest ons leven controleert zal Hij vruchten in ons brengen: liefde, vreugde, vrede, geduld, goedheid, vriendelijkheid, betrouwbaarheid, geloofwaardigheid en zelfbeheersing.

     

    Vol zijn van de H. Geest betekent dus vol zijn van Jezus Christus.

    Als ik mij verlaat op de H. Geest, leef ik duidelijk in een goede relatie met Jezus Christus en ben ik in staat in de vruchten van de Geest te leven.

    Voor mij is dit ooit verbazingwekkend nieuws geweest. Ik wist er niets van.

    De vruchten van de Heilige Geest, ik had er wel eens over gehoord, maar ik heb nooit geweten dat dit een geschenk was waarop ik als christen recht had.

    We moedigen u aan de brief van Paulus aan de Galaten te lezen 5de hoofdstuk vers 22 en 23. Hij noemt daar de vruchten van de H Geest. Persoonlijk heb ik dat vers van buiten geleerd, de drie eerste gaven beginnen met een V: vreugde, vrede, vriendelijkheid, de volgende drie met een G: geduld, goedheid, geloofwaardigheid, verder betrouwbaarheid, zelfbeheersing en liefde.

    We krijgen deze gaven als geschenk van Jezus.met andere woorden we krijgen de kracht om de deugden te ervaren en zo te leven. We mogen leven in de kracht van de Heilige Geest, het is ons beloofd door Jezus, als ik Jezus erken en bemin als de zoon van God.

    Beste mensen, we falen elke dag, maar telkens we vergiffenis vragen en onze spijt betuigen kunnen we opnieuw leven in de kracht van de Heilige Geest. Zo kunnen we goede moeders zijn, goede vaders, goede partners, goede kinderen, goede priesters, goede zusters, goede mensen voor iedereen rondom ons. Gods liefde kan door ons werken naar anderen. We kunnen alles in Zijn handen leggen, en, in de kracht van de Heilige Geest, doen wat God van ons verlangt.

     

    Leven in Gods Heilige Geest betekent dat we de klaarheid en kracht ontvangen om in ontmoetingen met mensen, de juiste woorden te gebruiken, de juiste beslissingen te nemen, geen angsten te hebben.

    Door God de leider te laten zijn in ons leven, door te bidden, het evangelie te lezen, over God te spreken, doet de H Geest ons de waarheid zien om te leven in de waarheid. En dat is één van de moeilijkste opgaven in ons leven.

    De waarheid zien wanneer de rekening van de supermarkt fout is in ons voordeel. We verdedigen ons: dat is voor de keren dat het in ons nadeel was. Dat is niet de waarheid, dat zijn veronderstellingen. We moeten onze rekeningen goed nakijken en bij een fout kunnen we dan inderdaad reageren.

    De waarheid zien is moeilijk, zeer moeilijk. Bijvoorbeeld toegeven dat  we jaloers zijn omdat iemand een mooi huis heeft of beter werk.Ons voelen is niet fout, er naar handelen wel. Wat is ons probleem wanneer vrienden ons een opmerking geven over onze zwakte. Willen we de waarheid, onze zwakte, niet zien?

    Maar het gaat ook over de waarheid die tot het wereldlijk denken hoort. Bijvoorbeeld de waarheid zien in foute redeneringen zoals: Geloven in God is een zwakte, wij hebben God zelf bedacht, de bijbel geeft enkel richtlijnen over waarden maar is niet de waarheid, Jezus is niet de zoon van God maar wel een zeer bijzondere Profeet.

    Helder zien of een redenering juist is of fout is, is zoeken naar de waarheid. De H.Geest helpt ons daarbij. Er is zoveel leegte in het bestaan van mensen. Mensen zoeken hopeloos naar zingeving. Als gelovigen kunnen wij in vol respect ook anderen helpen om klaarheid te zien.

    Constant leven in de H.Geest betekent: de controle van mijn leven uit handen geven en kracht krijgen. Zo groeien we progressief en kunnen we echte blije christen zijn omdat we leven in Gods vruchten voor ons beschikbaar door de H.Geest, vruchten van vriendelijkheid, vreugde, vrede, geduld, goedheid, geloofwaardigheid, betrouwbaarheid, zelfbeheersing en liefde

     

    Laat ons nu samen bidden:

    Lieve God,

    We willen in de vrucht van de H Geest leven. U hebt het ons beloofd, we willen dit geschenk van U aannemen.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Lieve God, 

    We willen ervaren wanneer we niet in uw H. Geest leven, geef ons signalen wanneer we ongeduldig zijn naar onze partner, kinderen, vrienden, de mensen om ons heen.

    We willen ons bewust zijn dat we dan verkeerd bezig zijn. We willen leven in de kracht van uw Heilige Geest altijd en overal. Help ons om die keuze te maken.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Lieve God, 

    Jezus zond ons uw Heilige Geest om in ons te leven. Zo hebben we U, God, dicht bij ons. Niemand kan ons die kracht afnemen. Het is uw geschenk als wij het willen aannemen. Geef ook die kracht aan de mensen die ons dierbaar zijn. De kracht die hen in staat stelt u te vinden.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Beste mensen,

    Het evangelie is zo rijk, elk vers vertelt ons iets nieuws. We hebben vandaag enkel blijven stilstaan bij de belofte van Jezus dat we de H Geest ontvangen als we in Hem geloven, als we Hem liefhebben.

    We bidden dat u dit vandaag mag ervaren gewoon door te vragen aan Jezus om te helpen op momenten van spreken, beslissen, ontmoeten, kortom doorheen de ganse dag, zoals ademhalen. Het inademen van Zijn Heilige Geest.

     

    Laat ons nu samen het Onze Vader bidden:

    Onze Vader,

    Onze Vader die in de hemel zijt, geheiligd zij Uw Naam.
    Uw Rijk kome, Uw Wil geschiede op aarde als in de hemel.
    Geef ons heden ons dagelijks brood en vergeef ons onze schulden,
    gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren.
    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade.
    Amen .

    In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

     

    09-08-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johannes 4 v 7-14 over het levende water

     Johannes hfdst; 4 verzen 7 tot 14 over het levende water

     

    Goede vrienden, we zijn blij samen met u te luisteren naar Gods woord.

    In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

    Vandaag lezen wij uit de Blijde Boodschap van Jezus Christus volgens Johannes  hoofdstuk 4 vers 7 tot 14

    7. Toen kwam er een Samaritaanse vrouw water putten. Jezus zei tegen haar: ‘Geef mij wat te drinken.’

    8. Zijn leerlingen waren namelijk naar de stad gegaan om eten te kopen.

    9. De vrouw antwoordde: ‘Hoe kunt u, als Jood, mij om drinken vragen? Ik ben immers een Samaritaanse!’ Joden gaan namelijk niet met Samaritanen om.

    10. Jezus zei tegen haar: ‘Als u wist wat God wil geven, en wie het is die u om water vraagt, zou u hém erom vragen en dan zou hij u levend water geven.’

    11. ‘Maar heer,’ zei de vrouw, ‘u hebt geen emmer, en de put is diep – waar wilt u dan levend water vandaan halen?

    12. U kunt toch niet meer dan Jakobus, onze voorvader? Hij heeft ons die put gegeven en er zelf nog uit gedronken, en ook zijn zonen en zijn vee.’

    13. ‘Iedereen die dit water drinkt zal weer dorst krijgen,’ zei Jezus,

    14. ‘maar wie het water drinkt dat ik hem geef, zal nooit meer dorst krijgen. Het water dat ik geef, zal in hem een bron worden waaruit water opwelt dat eeuwig leven geeft.’

     

    Jezus sprak meermaals over water.

    Wanneer een man dorstig is, laat hem dan tot Mij komen en drinken en wanneer hij in Mij gelooft zullen stromen van levend water vloeien over en in hem.

    Vandaag zegt Jezus in vers 14: Iedereen die van het levende water drinkt zal in eeuwigheid geen dorst meer krijgen en integendeel het water dat Ik hem geef, zal in hem een waterbron worden, opborrelend tot overvloedig en eeuwig leven.

     

    Door ons geloof in Jezus wordt het water dat Hij ons geeft een bron in ons.

    Dit wil zeggen, iets dat nooit stopt, iets dat fris blijft, iets dat leven geeft.

    Waarom hebben we het toch zo moeilijk te geloven in God of enkel bezig te zijn met onze verbondenheid met God als het ons uitkomt. Waarom denken sommigen onder ons nog altijd dat we er veel moeite voor moeten doen .

    Ik geloof in Jezus en ik voel de bron niet hoor ik dan zeggen.

    Maar dat kan dus niet. Dan zeggen we dat Jezus een leugenaar is. Jezus zegt hier duidelijk: Iedereen die van het levende water drinkt zal in eeuwigheid geen dorst meer krijgen en integendeel het water dat Ik hem geef, zal in hem een waterbron worden, opborrelend tot overvloedig en eeuwig leven.

    Zeggen ‘Ik voel de bron niet’ bewijst dat we niet in verbondenheid leven met Jezus. Het levende water, waarover Jezus spreekt in het evangelie, gaat dus over Hem en over Mij op dit moment.

    Jezus gaf zijn leven en leeft verder in ons. Zijn water wordt bron in ons.

    Om de bron te voelen moeten we in relatie leven met God vanuit het geloof in Christus. Betekent Jezus echt iets voor mij als ik zeg: ik geloof.

     

    De relatie met God is een constant leven in de H.Geest: dit is: mijn leven in Gods handen leggen, vragen om te mogen doen wat Hij wil voor mijn leven en daarvoor kracht krijgen door de Heilige Geest. Zo wordt het water, Jezus, in ons een waterbron, zo groeien we progressief en zijn er vruchten.

    In de brief van Paulus aan de Kolos. 3  vers 16 kunnen we lezen; Laat U bedwelmen door de H.Geest en in zijn brief aan de Efeziers Paulus in hoofdstuk 5 vers 18 “zingt met een dankbaar hart voor God ingegeven door de H.Geest”. Jezus zegt ons dat we kunnen vervuld worden door de H.Geest door Zijn water te drinken. Het water wordt levend door een diep geloof in Hem, dagdagelijks.

    De Heilige Geest is een gave van God, de kracht is beschikbaar voor ons. Drinken van het levende water betekent willen leven met de Heilige Geest, door geloof in God en door Jezus te volgen.

    Door Jezus woorden te beluisteren en er naar te leven, wordt het water in ons levend water, een bron, Jezus in ons, daardoor zal ik in eeuwigheid geen dorst meer krijgen.

     

    Wanneer ik dan zeg “ik geloof in Jezus, Hij is voor mij de belangrijkste” dan gaan we de bron voelen. Omdat we er ‘s morgens mee opstaan, de ganse dag door ervan leven, ermee werken, in vreugde, maar ook in moeilijke momenten.

    Een waterbron die me overvloedig leven geeft tot in eeuwigheid. Dat beloofde Jezus. En God schonk ons Zijn Geest om dit waar te maken. We staan er niet alleen voor, Zijn Geest is de kracht die we kunnen aanspreken. Eisen zelfs. Zoals de apostelen de Heilige Geest ontvangen hebben om een wonderlijk leven te lijden en Christus kenbaar te maken niettegenstaande alle moeilijkheden, zo is dat voor ons nu nog steeds hetzelfde. Dat bedoelt Jezus met de bron, opborrelend tot overvloedig leven. Het verwijst naar blije en krachtige gelovigen. God geeft ons de kracht van de Heilige Geest om blij en krachtig te zijn. We vergeten dat maar al te dikwijls. Lees maar eens de brief van Paulus aan de Galaten hoofdstuk 5 vers 22 en 23.

    Geloven dat Jezus de zoon van God is en dat ik mijn leven totaal tot Hem kan richten om zo God te bereiken is een actie van de wil .

    Dagdagelijks, ik moet niet wachten op bewijzen. Ik kan er veel over lezen en veel over praten. Dat is nodig, maar elke dag opnieuw ligt het in onze handen om ja te zeggen. Actief te geloven dat God mij oneindig lief heeft, me levend water geeft door zijn Zoon, een bron die in mij onuitputtelijk wordt.

    Een bron in mij, omdat Jezus God is en naar de mensen toekwam om hen zeer nabij te zijn. Laten we dan als echte christenen leren drinken van dit levende water dat Christus is. Laten we een actieve liefdesrelatie met Hem opbouwen om zo te doen wat Hij verlangt.

     

    Laten we dan nu samen bidden in een uitdrukkelijk verlangen om deel te hebben aan de bron, ons te laven, ons overvloedig te voorzien, fris, onophoudelijk en leven gevend voor onszelf en anderen.

    God,

    Leer ons geloven, geloven dat U van ons houdt. Laat ons vandaag beslissen om naar U toe te komen, of terug naar U toe te komen.

    Vergeef ons onze fouten die ons verhinderen tot U te komen, om te drinken van uw water en uw bron te worden.

    Door uw water kan het gras in ons leven terug groen worden.

    Geef ons de kracht om te beslissen het goede te doen en te stoppen met wat fout is.

    Wij bidden u heer verhoor ons gebed

     

    God,

    Leer ons geloven dat u een plan heeft voor ons leven.

    Als anderen zeggen, God heeft een plan met u, lijkt dit zo vaag.

    Leer ons leven in de kracht van de Heilige Geest om zo te zien wat u juist van ons verwacht.

    Wanneer we echt en eerlijk verbonden willen zijn met U, laat ons dan toe om stil te zijn en vragen te stellen.

    Leer ons luisteren naar uw antwoord, naar wat, op moment van contact met U in onze gedachten komt, of iets wat we door mensen vernemen of misschien lezen.

    Leer ons uw teken te zien Heer. Leer ons ook aanvaarden dat het anders is of nieuw en misschien niet zoals we verwacht hadden.

    Wij bidden u heer verhoor ons gebed

     

    God,

    Geef ons de kracht om U te vertrouwen, zo kan u ons leven leiden en zegenen.

    Wij bidden u, leer ons uw water drinken. Behoedt ons voor al het andere. We worden er door overspoeld. Dikwijls leidt het tot verslaving, of tot geen tijd hebben voor de echte belangrijke dingen of we leven in angst. Leer ons selecteren, ten gronde. Leer ons neen zeggen tegen al wat verslavend is, het maakt ons kapot in plaats dat het een bron wordt tot overvloedig leven.

    Wij bidden u heer verhoor ons gebed

     

    God,

    We bidden nu even speciaal voor mensen die verslaafd zijn aan alcohol of coke of andere verslaving. Laat hen de waarheid zien. Laat hen inzien dat ze echt een probleem hebben. Leer hen bidden voor hun redding, die éne dag. 1 dag zonder drugs of alcohol, maar wel met uw ‘levend water’. En dan de volgende dag weer die éne dag zonder drugs of alcohol, maar wel uw levend water. God het is voor hen verschrikkelijk moeilijk, leer hen zo bidden tot U, de redding van elke keer die éne dag. Die éne dag laven aan uw bron en dan weer de volgende dag. Geef hen de kracht om op zoek te gaan naar mensen die hen kunnen helpen.

    Wij bidden u heer verhoor ons gebed

     

    God,

    We gedragen ons meestal niet zo enthousiast.

    We zijn dikwijls niet blij, eerder zeurpieten, zelfs gelovige zeurpieten.

    Sommigen onder ons lezen ook zelfs de bijbel, maar met een verlangen naar kennis en het weten en niet het verlangen naar uw nabijheid, naar het ‘dicht bij u’ leven. We willen u daarvoor vergiffenis vragen.

    Leer ons vanaf vandaag dicht bij U te zijn, we willen blij zijn in de kerkgemeenschap, we willen een blije vrede-wens geven tijdens de misviering, we willen bezorgd zijn voor mensen die we niet kennen.

    Laat ons drinken van uw water, ‘U’ bron in ‘ons’ laten worden, om zo overvloedig te leven naar Uw voorbeeld, nederig en blij. U sprak met de Samaritaanse vrouw die u niet kende. Joden en Samaritanen onderhielden zich niet met elkaar. Geef me de kracht om uw voorbeeld te volgen en enthousiast en vriendelijk te zijn voor onbekenden.

    Zo kunnen anderen misschien ook blij zijn omdat ze blije gelovigen ontmoeten.

    Wij bidden u heer verhoor ons gebed

     

    Beste mensen

    We willen in verbondenheid met u en met God leven, zo vormen we kerk, daarom bidden we tot slot samen met u het gebed dat Jezus ons geleerd heeft:

    Onze Vader die in de hemel zijt, geheiligd zij Uw Naam.
    Uw Rijk kome, Uw Wil geschiede op aarde als in de hemel.
    Geef ons heden ons dagelijks brood en vergeef ons onze schulden,
    gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren.
    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade.
    In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

    Amen.

     

    02-08-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matteus 6 v 7-13 Het onze Vader:Maar verlos ons van het kwade

    Matheus  hfdst 6 verzen 7-13   “Maar verlos ons van het kwade”

      

    Van harte een warm welkom,

    We zijn blij om samen met u te luisteren naar Gods woord, in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

    We lezen uit de evangelietekst van Matheus  hfdst 6 verzen 7-13.

    7. Bij het bidden moeten jullie niet eindeloos voort prevelen zoals de heidenen, die denken dat ze door hun overvloed aan woorden verhoord zullen worden.

    8. Doe hen niet na! Jullie Vader weet immers wat jullie nodig hebben, nog vóór jullie het Hem vragen.

    9. Bid daarom als volgt:

    Onze Vader in de hemel, laat uw naam geheiligd worden, laat uw koninkrijk komen en uw wil gedaan worden op aarde zoals in de hemel. Geef ons vandaag het brood dat wij nodig hebben. Vergeef ons onze schulden, zoals ook wij hebben vergeven wie ons iets schuldig was

    En breng ons niet in beproeving, maar red ons uit de greep van het kwaad.

     

    We blijven vandaag stilstaan bij vers 13 “maar red ons uit de greep van het kwaad.”

    Verlos ons van het kwaad is een bede om verlossing en is sterk verbonden met de vorige bede, ‘leidt ons niet in bekoring’. Maar nu heeft onze bede een positieve wending. We vragen aan God ons te redden en ons te bevrijden van het kwade.

    Echter, het kwade is verbonden met de bekoring die ons aanzet tot het kwade.

    Kijken we even naar wat het wereldlijk denken ons allemaal doet geloven.

    We worden aangemoedigd om veel te kopen, meer dan wat we nodig hebben. We worden aangemoedigd om veel geld te verdienen want zo vergroot je, je status.

    Je bent belangrijk als je knap bent, als je slim bent. Je moet dit en je moet dat kunnen of kennen om mee te tellen. Dan is er nog de drang naar macht waardoor we de dingen anders gaan aanpakken. Want als je macht hebt tel je mee, ben je iemand. Er is meer en meer een totaal verval van normen en waarden. Alles moet kunnen, iedereen moet zogenaamd ‘ vrij’ zijn. 

    Ons denken wordt verdoofd, we gaan foutief redeneren en redenen aanvoeren om ons handelen goed te praten. We horen het juiste en de echte waarheid niet meer.

    God heb je zelf bedacht, God is maar fantasie, God ontneemt tijd en levenslust. Denk niet na over God, je kunt het toch niet bewijzen, wacht maar af. Probeer zoveel mogelijk nu te krijgen dan heb je dat toch al. En zo kunnen we dus nog verder gaan.

    Verlos ons is een bede tot God om ons niet los te laten, niet te vergeten.

    God vergeet ons echter niet, nooit, maar wijzelf twijfelen daaraan, we worden zwak en bang en vallen zo gemakkelijker ten prooi aan het kwade.

     

    Het kwade vernietigt. Als we kwaad doen verliezen we ons zelfrespect, ons gevoel van veiligheid, van zekerheid. We durven niet meer voluit gaan uit angst dat alles uitkomt of iets tegen ons gebruikt wordt. Hoeveel mensen moeten zwijgen over fouten die ze zien gebeuren omdat ze zelf ook niet zuiver op de graat zijn. Het geeft een schuldgevoel en schuld maakt ons onvrij.

    Het is dus belangrijk om te bidden tot God “verlos ons van het kwade”. Moeilijkheden kunnen ons nog zuiveren, nog doen groeien, maar het kwade maakt ons kapot, vernietigt ons.

    We vragen God in onze bede, ‘verlos ons van het kwade ‘ dat ons geloof in Hem ons niet ontnomen wordt. Want ons geloof laat ons God zien en verbindt ons met Christus. We kunnen veel goederen en geld verliezen, maar wanneer we God verliezen zijn we pas echt verloren. Daarom bidden we, verlos ons van al het kwade. Wanneer we de bescherming krijgen voor het kwaad, zijn we beveiligd tegen het wereldlijk denken en de wereldlijke machten die ons dikwijls naar de bekoring en het kwade leiden.

    Waarvoor moeten we nog bang zijn als we dicht bij God leven? Door die zekerheid worden we pas echt vrij. We leggen alles in de handen van de Heer omdat we ons bij Hem veilig voelen.

    De apostel Paulus zegt ons in zijn brief aan de Romeinen: Als God voor ons is, wie zal dan tegen ons zijn? Wie zal ons scheiden van de liefde van Christus? Over alles zegevieren wij dankzij Hem die ons lief heeft.

     

    Laat ons daarom nu samen bidden

    Wanneer we bidden voor onze verlossing van het kwade kunnen we binnentreden in Gods rijk, heiligen we Gods naam en zijn we bereid dat Gods wil geschied.

    In de slotbede van het Onze Vader bidden we dan ook tot God dat Hij niet alleen ons, maar ook de ganse wereld bevrijdt van het kwade. Het kwade in de wereld verwoest niet alleen ons, maar ook onze kinderen, de kinderen van onze vrienden en elk volgend geslacht waar ook ter wereld.

     

    Lieve God,

    We zijn blij en dankbaar wanneer we gemeenschap mogen vormen om zo samen voor de bevrijding van het kwade in de ganse wereld te bidden.

    Dat vragen we u God in Jezus naam.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    God,

    Wij bidden u dat u ons behoedt voor het kwade, hou het weg van ons, van het meest kleine, tot het grote kwaad, van een boosheid naar onze partner tot oneerlijkheid in de supermarkt of zelfs nog grotere oneerlijkheid, van leugentjes om bestwil tot leugens en roddels omdat we zo denken belangrijk te zijn en beter dan de andere.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    God,

    Bescherm onze kinderen van het kwade. Ze zijn zich niet bewust en geven moeilijk toe hoe sterk de wereldlijke invloed is op hun denken. Ze willen iemand zijn, ze willen zelf beslissen, ze willen vrij zijn. Bescherm hen voor stommiteiten die in hun leven bepalend zijn voor hun toekomst. Geef hen de kans om met goede mensen en goede vrienden in contact te komen. Geef hen de kracht en het inzicht om daar de nodige moeite voor te doen.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    God,

    Maak ons sterk om met het kwade in de wereld om te gaan. Laat ons niet boos worden, niet ontgoocheld, depressief of bang. Redt ons en bevrijdt ons van het kwade en leer ons leven in uw waarheid.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    God,

    Laat ons ook vriendelijk blijven tegen mensen in onze nabije omgeving die wel in kwaadheid leven.  Laat uw liefde door ons tot hen doorvloeien zodat ze verlegen zijn om in onze nabijheid te roddelen of ander kwaad te doen.

    Laat ons een uitstraling zijn van uw genade en bescherming.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Door het lezen van het evangelie kunnen we bewuster in relatie leven met God laat ons daarom samen het gebed bidden dat Jezus ons geleerd heeft om zo onze verbondenheid deze morgen uit te drukken.

     

    Onze Vader,

    Onze Vader die in de hemel zijt, geheiligd zij Uw Naam.  
    Uw Rijk kome, Uw Wil geschiede op aarde als in de hemel.  
    Geef ons heden ons dagelijks brood  
    en vergeef ons onze schulden, gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren.  
    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade.  
    Amen.

     

    We bidden tot slot.

    Mijn God naar U willen we blijven zoeken.

    We willen uw grootheid voelen, begrijpen, geraakt worden door U.

    We willen kracht vinden in de verbondenheid met U.

    We weten dat U ons altijd ter hulp komt als we in U geloven, als we in uw Zoon geloven, als we U een plaats geven in ons leven, de belangrijkste plaats in ons leven.

    Zo zal uw hand ons blijven vasthouden, dat weten we en dat geloven we.

    Wij willen u trouw blijven en ons ogen richten op uw hemel, daar waar uw wil zegeviert. We willen werken aan uw hemel op aarde, uw wil doen.

    Zo kijken we verlangend uit om na de dood verder samen te zijn met U voor eeuwig.

    In de naam van de Vader de Zoon en de Heilige Geest willen we met u verbonden zijn vandaag en alle dagen.

    25-07-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lukas 11 v 1-4 Het onze Vader: en breng ons niet in beproeving

     Lukas hfdst. 11 verzen 1 tot 4  en breng ons niet in beproeving

     

    Van harte een warm welkom.

    We willen even stilstaan bij het evangelie van Lucas hfdst. 11 verzen 1 tot 4 .

     

    We zijn blij samen met u te luisteren naar Gods woord en maken daarom het kruisteken dat ons verbindt met God door Jezus kruisdood en het geschenk van de Heilige Geest door de verrijzenis.

    In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

     

    We willen vandaag stilstaan bij wat Jezus wil zeggen in het Onze Vader met de woorden “En breng ons niet in beproeving.”

     

    We lezen uit de evangelietekst van Lucas  hfdst 11 verzen 1 tot 4

    1.Eens was Jezus aan het bidden, en toen Hij zijn gebed beëindigd had, zei één van zijn leerlingen tegen hem: ‘Heer, leer ons bidden, zoals ook Johannes het zijn leerlingen geleerd heeft.’

    Hij zei tegen hen: ‘Wanneer jullie bidden, zeg dan: “Vader, laat uw naam geheiligd worden
    en laat uw koninkrijk komen.

    Geef ons dagelijks het brood dat wij nodig hebben.

    Vergeef ons onze zonden,
    want ook wijzelf vergeven iedereen die ons iets schuldig is.
    En breng ons niet in beproeving.”

     

    Jezus zegt ons dat we moeten bidden tot God: En leidt ons niet in bekoring, beproeving staat er in de bijbeltekst.

    Vele mensen hebben het moeilijk met de bede ‘en lijdt ons niet in beproeving’ Hoe moeten wij dit begrijpen?

    Wij worden niet beproefd door God, maar door het kwade. God brengt ons niet in bekoring. God werd nooit door het kwade beproefd en beproeft zelf ook niemand. God geeft het kwade soms de vrijheid om ons op de proef te stellen. Dat deed hij ook met Job.

    Zelfs Jezus, de zoon van God, werd ook beproefd door het kwade. Jezus moet deze bekoringen tot op het kruis doorstaan om op die manier de weg van de verlossing voor ons te openen. Jezus heeft beproevingen gehad maar nooit gezondigd.

    Omdat Jezus zelf de weg van beproevingen doorstaan heeft kan hij ons helpen wanneer wij beproefd worden, wanneer wij dus onder invloed van het kwade staan, ons laten leiden door  het wereldlijk denken of wanneer wij ons geloof dreigen te verliezen.

    We kunnen ons naar Hem richten wanneer we ons zwak voelen. Jezus kan ons helpen. Jezus neemt ons bij de hand en brengt ons naar boven.

     

    Hebt u al ervaren dat je aan iemand iets verteld en deze persoon heeft precies hetzelfde  meegemaakt en is bereid te luisteren? Soms voelen we ons dan beter begrepen en kunnen wij van deze persoon dikwijls moed en steun krijgen. Zo is het ook met Jezus. Hij begrijpt ons lijden, hij heeft het ook doorgemaakt.

    En door ons eigen lijden kunnen wij het lijden van Jezus ook een beetje beter begrijpen.

    Maar ons geloof in Jezus en in God wordt echter dikwijls beproefd door onze tegenslagen. We beginnen soms te twijfelen. Is het zo dat God voor ons zorgt, vragen wij ons af? Wat voor een God is het die zoveel onrechtvaardigheid toelaat zeggen zoveel mensen. We vergeten dat dit ‘aards denken’ is. Gods denken is van een ander niveau.

    Hij heeft zijn zoon gezonden en staat zo voortdurend dicht bij ons om ons met alles te helpen hier op aarde, elke minuut, elke seconde van ons bestaan.

    Door ons lijden hier op aarde hebben wij deel aan het lijden van zijn zoon Jezus. We komen door de Zoon dichter bij God, als we dat willen. Wij kunnen van de zoon, Jezus, moed en steun verkrijgen.

    Door het lijden van Jezus kunnen wij zien hoe we ook in grote duisternis het geloof in God niet hoeven te verliezen. Jezus deed dat ook niet. Het lijden van Jezus biedt voor ons eerherstel bij God.

    Zoals het sap van de druif moet gisten om goede wijn te worden, zo heeft de mens zuivering en verandering nodig, risico’s, moeilijke momenten om bij zichzelf en bij God uit te komen.

    Liefde is altijd een proces van zuivering, van afstand doen, van  pijnlijke zelfcorrectie.

    Enkele voorbeelden: Waarom denken we dat ons Europees denken, handelen en gewoonten beter zijn dan het denken, handelen en de gewoonten in andere culturen? Waarom moet onze partner de dingen doen zoals ik dat doe.

    De situatie bekijken vanuit het standpunt van de andere die verschillend is en zo naar hem  luisteren, brengt zuivering in mij, maakt mij tot een beter mens. Zo kan ik Gods liefde waar maken.

     

    Door moeilijkheden gaan, om bij onszelf en God uit te komen. Blij zijn met wat ik gekregen heb en niet ondergaan in de pijn, brengt me bij God.

    God wil geen beproevingen geven, Hij wil niet dat we ondergaan in de pijn. Hij wil zijn liefde waar maken door ons, naar anderen.

    Ik ken mensen met een gehandicapt kind die zeggen dat dit kind het grootste geschenk is wat God hen kon geven. Ze werden er zelf beter van. Voor niet gelovigen is dit niet te begrijpen.

    Zelfs voor ons ‘gelovigen’ is het wonderbaarlijk dit te horen. Het geeft ons moed om ons niet te laten bepalen door onze eigen moeilijkheden, zo zijn we in staat liefde en vriendelijkheid te geven. Dat is wat God wil voor de mensen. Zijn liefde, door ons, uitstralen.

     

    Als wij van God kunnen houden niettegenstaande alle moeilijkheden hebben we onszelf overwonnen en kunnen we dicht bij hem leven en rekenen op de kracht van zijn Heilige Geest, samen in verbondenheid met Jezus die ons dicht bij God brengt.

    Kunnen wij in de pijn dit geschenk nog zien? 

    Bidden we dan tot God: “en leid ons niet in bekoring.“ We vragen God hiermee dat, in onze pijn het kwade niet wint . 

     

    In het gebed ‘Onze Vader’ richten we onze aandacht naar God en in de angst die we in ons leven ondervinden vragen we hem, leidt ons niet in bekoring, geef geen toelating aan het kwade over mij. Laat het kwade mij niet vernietigen. Het kwade is ons ongeloof, depressie, boze woorden, klagen over ‘ alleen zijn’ en ‘niet begrepen worden’ .

    Indien we hieraan toegeven gaan we een schuldige zoeken, we worden kwaad op God, geven we hem de schuld van onze pijn. Zo geraken we vervreemd van God en is een leven in de kracht van zijn Heilige Geest onmogelijk.

    Leidt ons niet in bekoring is een vraag om onze angsten, onze boosheid, ons verdriet en onze pijn niet de bovenhand te laten nemen.

     

    Door het gebed ‘en leidt ons niet in bekoring’ vragen we aan God ons te helpen om de bereidheid te hebben de lasten van dit leven te dragen.

    Leidt ons niet in bekoring is een vraag ons te helpen dicht bij Jezus te staan, die alle lasten op zich genomen heeft en ons nu ook nog steeds bijstaat in ons lijden. Jezus die ons dicht bij God brengt.

     

    Jezus moet de dood op het kruis doormaken om op die manier de weg naar de verlossing voor ons te openen.

    Kunnen we en willen we begrijpen hoeveel angst Jezus had omdat te doen, hij was ook een mens!

    Omdat Hij zelf de proef van het lijden doorstaan heeft, kan Hij iedereen helpen die beproefd wordt.

    De mens heeft beproeving, zuivering en verandering nodig om te rijpen, om zo van een oppervlakkige vroomheid steeds meer één te worden met God .

    Door lief te hebben krijgen we die kans. Vergeten we het niet: Liefde is altijd een proces van zuivering, afstand doen en zelfcorrectie, om zo te groeien en te rijpen.

    Als we geloven en de gekregen goddelijke kracht en genade gebruiken om blij in het leven te blijven staan, dan getuigen we van een diep geloof en liefde voor onze liefdevolle vader.

    Als we bidden ‘en leid ons niet in bekoring ‘ vraagt Jezus ons om tenvolle op God gericht te leven, om zo niet in bekoring te komen. We richten dus onze overgave en aandacht op God omdat we dan weten en geloven dat we door zijn bescherming niet in bekoring zullen komen.

    In het gebed ‘ het Onze Vader’ vraagt Jezus ons te zeggen dat we bereid zijn de last van de beproevingen op te nemen, want we weten dat God ons bijstaat, we weten dat we de krachten van de Heilig Geest ontvangen: de kracht om te leven in vrede, vreugde, vriendelijkheid, goedheid, geduld, geloof, zachtmoedigheid, zelfbeheersing en liefde.

     

    Maken we nu even tijd om samen te bidden:

     

    God, denkt u toch aan onze beperkte krachten bij onze pijn. Het overlijden van onze geliefde, het gehandicapt zijn van ons kind, het verlies van ons werk, het niet slagen in iets waarvoor we toch hard gewerkt hebben. Geef de bescherming van uw hand wanneer de pijn  teveel  wordt en we dreigen weg te glijden in zelfbeklag. Het is de bekoring van veel te veel aandacht te hebben voor onszelf waardoor we niet meer in staat zijn uw liefde door te geven om zo iets te betekenen voor anderen.

    Wij bidden u verhoor ons Heer

     

    God, het is zo moeilijk weerstand te bieden aan de vele bekoringen. We worden meegesleurd met de idee dat we zelf recht mogen spreken. Ons manier van denken geraakt totaal in de fout. Bescherm ons om naar waarheid te blijven handelen en niet toe te geven aan de bekoringen omdat ons ook dikwijls onrecht werd aangedaan.

    Wij bidden u verhoor ons Heer

     

    God, laat ons niet twijfelen aan uw bescherming en aan de kracht van uw Heilige Geest.

    Wij verlangen om uw wil te blijven doen en in liefde te leven. Help ons hierbij.

    Wij bidden u verhoor ons Heer

     

    God, laat ons in moeilijke en zwakke momenten denken aan Jezus. Ons afvragen wat zou Jezus nu doen. Help ons om inzicht te krijgen in uw antwoord.

    Wij bidden u verhoor ons Heer

     

    Door het lezen van het evangelie kunnen we bewuster in relatie leven met God.

    Laat ons daarom samen het gebed bidden dat Jezus ons geleerd heeft om zo onze verbondenheid met God en met elkaar  uit te drukken.

    Wij bidden het Onze Vader, samen met Jezus, om U God, recht te doen.

    We zijn dankbaar om U God, Onze Vader te mogen noemen, uw  naam te heiligen en uw rijk van waarheid hier op aarde mogelijk te maken

    Onze Vader,

    Onze Vader die in de hemel zijt, geheiligd zij Uw Naam.  
    Uw Rijk kome, uw wil geschiede op aarde als in de hemel.  
    Geef ons heden ons dagelijks brood en vergeef ons onze schulden, gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren.  
    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade. Amen.

     

    Het is een geschenk om samen te mogen luisteren naar Gods woord. Zo worden we sterker en kunnen we vreugdevoller zijn niettegenstaande onze moeilijkheden.

    Daarom sluiten we af met de herinnering aan alles wat Hij voor ons gedaan heeft door een kruisteken te maken.

    In de naam van de Vader de Zoon en de Heilige Geest

    19-07-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lukas 11 v 1-4 Het onze Vader: vergeef ons onze schulden

    Lukas hfdst 11 verzen 1 tot 4  En vergeef ons onze schulden

     

    Goede vrienden, welkom

    In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

    We willen luisteren naar wat Jezus ons wil vertellen over vergeven.

     

    Het evangelie volgens Lucas hfdst 11 verzen 1 tot 4

    Eens was Jezus aan het bidden, en toen hij zijn gebed beëindigd had, zei één van zijn leerlingen tegen hem: ‘Heer, leer ons bidden, zoals ook Johannes het zijn leerlingen geleerd heeft.’

    Hij zei tegen hen: ‘Wanneer jullie bidden, zeg dan: “Vader, laat uw naam geheiligd worden
    en laat uw koninkrijk komen.

    Geef ons dagelijks het brood dat wij nodig hebben.

    Vergeef ons onze zonden, want ook wijzelf vergeven iedereen die ons iets schuldig is.
    En breng ons niet in beproeving.”

     

    Beste mensen, we willen even trachten te begrijpen wat Jezus bedoelde met “Vergeef ons onze zonden, want ook wijzelf vergeven iedereen die ons iets schuldig is”.

    Het gaat hier over zonde en schuld van mensen tegenover mensen en de schuld daarvoor  tegenover God.

    De waarheid en de liefde komt hierbij in het gedrang.

    Dus eigenlijk komt God zelf, die waarheid en liefde is, in verdrukking in ons leven. Een intense relatie met Hem is niet meer mogelijk, tenzij we vergiffenis vragen en zelf vergeven.

    De overwinning op schuld is zeer belangrijk in het menselijk bestaan.

    Want schuld roept vergelding op, zowel tegenover anderen als tegenover onszelf. We voelen ons dikwijls kwaad, verongelijkt en negatief en dat wordt dan de start van een keten van onheil die altijd maar groter en groter wordt.

    Schuld kan enkel overwonnen worden door vergeving.

     

    God is een God die vergeeft, omdat Hij van zijn schepselen houdt, maar Zijn vergeving kan alleen werkzaam worden in diegenen die zelf vergeving schenken.

    Heel veel mensen blijven leven in schuld en kwaadheid waardoor ze niet openstaan voor het woord van God, ze willen het niet horen.

    Het is ook niet altijd eenvoudig om eruit te geraken. Maar God wil ons daarbij helpen door de kracht van de Heilige Geest die we verkregen hebben door Jezus verrijzenis. Hij heeft deze  kracht beloofd en we mogen er aanspraak op maken.

    In het evangelie heeft men het voortdurend over vergeving.

    Verzoen je eerst alvorens je offert.

    Om God te ontmoeten moeten we ons eerst verzoenen met onze broeder.

    God zond ons zijn zoon Jezus om ons te verzoenen.

    Jezus waste de voeten van zijn leerlingen als verzoenoffer.

    Jezus bad op het kruis, God vergeef hen want ze weten niet wat ze doen.

    Soms wordt er ons iets kwijtgescholden door anderen, maar wijzelf blijven bitter. Of we zeggen sorry, maar het is eigenlijk geen echt om vergeving vragen, het is gemakkelijk gezegd en soms zonder inhoud. We gaan in dezelfde sfeer anderen vergeven. ‘T is al goed, ok ok.

    We gaan zelfs ‘vergiffenis vragen en vergiffenis geven ‘ als een zwakheid beschouwen. En als  iets fout was maar met goede bedoelingen is er helemaal geen reden voor vergiffenis.

     

    We bidden in het Onze Vader: ‘Vergeef ons onze zonden, want ook wijzelf vergeven iedereen’

    God vergeeft ons onze zonden, maar wat doen wij naar anderen?

    Durf ik me afvragen of ik in mijn huidige situatie, in een zuivere relatie kan leven met God ?

    Wanneer we fouten maakten kunnen we niet doen alsof er niets is en zomaar vergeten. Zo gemakkelijk is het niet.

    Onze schuld heeft iets vernietigd dat moet hersteld worden.

    Het kost iets om vergiffenis te vragen en ook anderen te vergeven.

    Wanneer we ons onrechtvaardig behandeld voelen moeten we het kwade in ons overwinnen en we moeten zowel onszelf, als onze kijk naar de andere, vernieuwen door een innerlijke reiniging.

    Maar dikwijls zijn we daarin beperkt, willen en toch niet kunnen.

    Het kwade heeft zovele vormen, de liefde heeft er maar 1, Jezus Christus die voor ons gestorven is om onze zonde te vergeven, om ons te genezen van binnen uit. Door Hem zijn wij bevrijd. Door Hem kunnen we terug vrij worden, zonder kwaadheid leven en de andere vergeven.

    Om te vergeven moet heel ons wezen ingezet worden. Zoals Jezus zijn leven ingezet heeft. Om te vergeven moeten wij ook lijden. We voelen onrecht en we moeten die overstijgen.

    Het kan alleen maar als we in gesprek gaan met God. Als we hem de macht geven voor alles wat we doen in ons leven. Hij  vraagt dan om te vergeven. Maar Hij zal ook de kracht geven om dat te doen.

    Vergiffenis vragen om fouten heeft niets te maken met gelijk hebben, het heeft te maken met gekwetst zijn of kwetsen. Zelfs iemand kwetsen zonder dat we het zo gewild hebben is fout.  Ook daarvoor moeten we vergiffenis vragen.

    Er zijn tal van voorbeelden daarvan in onze relatie met onze partner, onze kinderen, onze medemensen.

    Bijvoorbeeld:

    -Ik wil raad geven aan mijn zoon, maar tegelijk luister ik niet naar wat hij eigenlijk nodig heeft of wil vertellen.

    -Ik heb fysiek ergens pijn en ben daarom kort van stof tegen mijn partner.

    -Ik reken erop dat mijn vrouw zich bezig houdt met de kinderen, ik heb teveel werk.

    -Ik luister naar mensen en geef geen commentaar, maar eigenlijk luister ik niet echt want de andere  interesseert mij niet.

    -Ik ben slimmer dus men mag  blij zijn dat ik aanwezig ben om de zaak te leiden.

    -Ik heb het recht het hoge woord te voeren. Ze mogen blij zijn dat ik die raad geef. 

    Het zijn allemaal voorbeelden van gedragingen waardoor ik anderen kan kwetsen.

    God heeft alle mensen lief. Als wij iemand niet vergeven of geen vergiffenis vragen maken we God  ongelukkig. Onze relatie met Hem is dan niet zuiver.

    Christen zijn kan alleen maar wanneer we een zuivere relatie hebben met God. En Christus is daarvoor de weg.

    We zijn dankbaar om de woorden van Jezus die ons leert hoe we dichter bij hem kunnen komen en zo bij God.

     

    Laten wij daarom nu samen bidden

     

    God, niets is zo moeilijk als vergeven. Leer ons daarom beginnen met het meest eenvoudige, onze partner en de mensen die bij ons wonen.

    Leer ons, wanneer we gekwetst zijn, onze innerlijke kwaadheid te overwinnen en de andere echt te vergeven. Leer ons om steeds opnieuw liefdevol te zijn naar de mensen die dicht bij ons wonen.

    Wij bidden u Heer verhoor ons Gebed.

     

    God, we willen dikwijls niet vergeven wanneer we in ons gelijk staan.

    We vragen u om ons inzicht te geven. Zelfs al hebben we gelijk, het is toch mogelijk dat we anderen gekwetst hebben.  Leer ons nederig zijn. Doe ons inzien hoe we moeten vergeven. En is spreken niet direct mogelijk, laat ons dan in ons hart al vergeven en laat ons alles doen om terug liefdevol te zijn.

    Wij bidden u Heer verhoor ons Gebed.

     

    God, dikwijls doen we verkeerd. Sommigen onder ons denken dat ze alles kunnen, anderen denken dat ze niets kunnen.

    Beiden zijn fout. Leer ons om blij te zijn met de talenten die we van u gekregen hebben. Leer ons een juiste kijk hebben op onszelf om zo meer uw liefde te kunnen doorgeven en blij te zijn voor de mensen rondom ons.

    Wij bidden u Heer verhoor ons Gebed

     

    Lieve God, leer ons aandacht te geven aan de anderen en te zien wat echt nodig is. Leer ons nederig te zijn. Leer ons inzicht te hebben in ons handelen. We praten onszelf zo gemakkelijk goed. We hebben ook geleerd om onze fouten te minimaliseren. Leer ons om onszelf kritisch te bekijken in uw waarheid.

    Wij bidden u Heer verhoor ons Gebed

    God, geef ons de kracht van de Heilige Geest om steeds opnieuw en opnieuw te vergeven en vergiffenis te vragen.

    Zijn kracht is een geschenk van u, ons gegeven met de verrijzenis van Jezus.

    Laat ons leven in zijn kracht, dan is vergeven mogelijk en zeker niet meer zo moeilijk.

    Wij bidden u Heer verhoor ons Gebed

     

    God, geef ons de kracht om niet te aarzelen alvorens we vergeven.

    Soms kost het zoveel moeite dat we maar uitstellen.

    Laat ons leren dat vergeven is als ademhalen. Onze relatie met mensen kan terug zuurstof krijgen als we in de waarheid leven en zo de juiste waarden hanteren.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons Gebed

     

    God, help ons om vandaag in het bijzonder een startdag te maken om te willen vergeven. We weten dat we u zo blij maken en dat we met U zo in een zuivere relatie kunnen leven en dat is wat christen zijn betekent.

    Wij bidden u Heer verhoor ons Gebed

     

    Beste mensen, wanneer we het Onze Vader bidden moeten we onszelf loslaten en ons voor God openstellen.Wij weten dat Hij bij ons is en wij in Zijn Hand zijn, we weten en geloven dat Hij ons redt.

    Het Onze Vader is een gebed van Jezus en laat zich alleen begrijpen vanuit een relatie of gemeenschap met Hem.

    Laat ons dan nu bidden met Christus door de Heilige Geest tot de Vader.

     

    Onze Vader, die in de hemelen zijt

    Geheiligd is Uw naam

    Uw rijk kome

    Uw wil geschiede op aarde als in de hemel

    Geef ons heden ons dagelijks brood

    En Vergeef ons onze schulden gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren

    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade

    Want van U is het koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid

    In eeuwigheid, Amen

     

    12-07-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lukas 11 v 1-4 Het onze Vader: geef ons heden ons dagelijks brood

    Lukas hfdst 11 verzen 1 tot 4 

    Ons dagelijks brood
     
    Beste mensen, van harte een warm welkom,We willen even stilstaan bij het evangelie van Lucas  hfdst 11 verzen 1 tot 4

    We zijn blij samen met u te luisteren naar Gods woord en maken daarom het kruisteken dat ons verbindt met God door Jezus kruisdood en het geschenk van de heilige Geest door de verrijzenis.

    In de naam van de Vader , de Zoon en de heilige Geest

    We lezen uit de evangelietekst van Lucas  hfdst 11 verzen 1 tot 4:

    Eens was Jezus aan het bidden, en toen Hij zijn gebed beëindigd had, zei een van zijn leerlingen tegen hem: ‘Heer, leer ons bidden, zoals ook Johannes het zijn leerlingen geleerd heeft.’

    Hij zei tegen hen: ‘Wanneer jullie bidden, zeg dan: “Vader,laat uw naam geheiligd worden
    en laat uw koninkrijk komen

    Geef ons dagelijks het brood dat wij nodig hebben.

    Vergeef ons onze zonden,
    want ook wijzelf vergeven iedereen
    die ons iets schuldig is.
    En breng ons niet in beproeving.”

     

    Wij staan vandaag stil bij wat Jezus bedoelde met Geef ons heden het brood dat wij nodig hebben.

    Geef ons heden ons dagelijks brood is een menselijk vraag.

    Brood is vrucht van de aarde en van de menselijke arbeid.

    Het brood is de vrucht der aarde,dat afhankelijk is van regen en zon,dat we zelf niet  in de hand hebben,we moeten bescheiden blijven, het is de hoogmoed die de aarde vernietigt.

     

    Wie brood genoeg heeft moet het delen met anderen

    Met ieder stukje brood ,eet je een stukje van het brood dat van iedereen is. Het brood van de wereld.

     Jezus zegt ons dat we daarbij moeten helpen. Wij moeten bidden  voor het brood voor anderen.

    De apostelen hadden alles achtergelaten, zij leefden voor Jezus, ze gingen op stap en waren afhankelijk van wat de mensen hen gaven.

    Hun keuze voor armoede moet ons bemoedigen, ze vertrouwden totaal op God.

    Ook nu nog hebben we voorbeelden van mensen die  totaal onthecht leven. Pater Damiaan , moeder Theresa.

    Altijd zullen er zulke mensen bestaan en wanneer we dan om brood bidden doet het ons verder zien dan het voedsel dat we dagdagelijks nodig hebben. Het moet ons aanmoedigen meer bescheiden te zijn in ons aardse verlangen en meer de weg van Jezus volgen.

    Jezus vond samen eten belangrijk, het mocht ook met wat wijn en hij bleef ook bij de mensen , niets moest vlug gaan.

    Doch Jezus zei ook : Een mens leeft niet van brood alleen , maar van ieder woord dat uit de mond van God komt. Het woord  van God is voedsel voor ons.

    Door Jezus , de mens geworden Zoon, wordt Gods woord leven voor ons.

    Daardoor kunnen we in overvloed leven ,  al onze aandacht voor het wereldlijke helpt niet zoveel. Heb maar eens aan tafel een leuk gesprek. Dat blijft in je herinnering, wat je precies hebt gegeten vervaagt.

    Het gebed om ons dagelijks brood heeft dus 2 betekenissen  in zich , het brood dat iedereen nodig heeft om in leven te blijven en het brood dat Gods woord is en dat ons al het  materiele doet overstijgen. God vraagt ons om daarin zorg te dragen voor elkaar .

    Geef ons heden ons dagelijks brood verbindt ons in de eucharistie ook met Christus.

    We bidden dus ook geef ons heden ons dagelijks brood opdat  Christus ons dagelijks zou gegeven worden.

     

    God bemint ons lang voordat wij eraan dachten om  Hem te beminnen. Vanuit die dankbaarheid bidden we vandaag om te vragen ons elke dag bewust te zijn van Jezus van Nazareth. De bron voor ons dagdagelijks leven in volheid

     

    1.God, Jezus is ons  voedsel voor  elke dag , Hij die onze zonden heeft vergeven door zijn leven te geven. Jezus , de ichtus , de vis ,als voedsel voor ieder van ons. We vragen U om ons de kracht te geven om telkens opnieuw te kiezen om  in verbondenheid met Jezus te leven

    Wij bidden u heer verhoor ons gebed.

     

    2.God, Jezus zegt dat zijn voedsel is ‘uw wil te doen’ . Laat dat ook ons voedsel zijn . Laat ons niet in paniek geraken als dingen anders verlopen omdat we uw weg volgen. Gij zorgt voor ons , Gij laat ons niet in de steek. Dat geloven wij, ook al is dat soms moeilijk voor mensen die nu echt veel verdriet hebben.

    God ,wij leggen ons  leven in uw handen. Geef ons de kracht door de Heilige Geest om moed te hebben en blij en dankbaar te zijn..

    Wij bidden u heer verhoor ons gebed


     
    3.God , we weten dat er zovele mensen honger lijden en wij leven hier in overvloed.

    Laat ons  delen van onze overvloed

    . Laat ons de juiste keuzes maken . Misschien  door geld te storten waar nodig ,  misschien door te helpen in de parochies die een dienst hebben voor voedselbedeling. Geef de politieke leiders  en de leiders van bedrijven de kracht om naar waarheid te handelen om zo de nodige fondsen vrij te maken voor hulp in nood.

    Wij bidden u heer verhoor ons gebed

     

    4.Heer wij bidden u om nieuwe volgelingen  zoals Pater Damiaan en moeder Theresa, wereldwijd , maar ook  hier in België hebben wij voorbeelden nodig, Onze maatschappij vervlakt meer en meer, weinigen spreken  nog over waarheid, we vinden haast de waarheid niet meer omdat ieder zijn waarheid heeft. Daardoor zitten we vast  in het wereldlijk denken.

    Laat ons zoeken naar waarden en waarheid, maar laat ons ook mensen vinden die daarover iets te vertellen hebben.

    Wij bidden u heer verhoor ons gebed

     

    5.God , Maak van ons vrije mensen die zoals Jezus, tot voedsel  dienen voor anderen, door al onze talenten in te zetten .

    We denken hier ook aan zovele getalenteerde mensen die zoveel kunnen betekenen voor anderen , maar blijven vastzitten in angst of ontgoocheling. Geef hen kracht door  de Heilige Geest om hun angsten te overstijgen om zo voedsel te kunnen zijn voor anderen. .

    Wij bidden u heer verhoor ons gebed

     

    6.God, geef ons godsdienst leerkrachten die voedsel zijn voor onze kinderen. Zovelen zijn goede leerkrachten maar weten zelf niets meer over uw Zoon Jezus. Ze weten niet hoe ze een relatie kunnen opbouwen met U  en leven vanuit uw woorden , de bron, het dagdagelijks voedsel om de  taak als leerkracht in het katholiek onderwijs met vreugde te vervullen.

    Toon  allen ,die verantwoordelijkheden dragen in het  onderwijs,  de weg, om meer inhoud te geven aan persoonlijk geloof in U, om het zo te kunnen doorgeven aan anderen.

    Wij bidden u heer verhoor ons gebed


    Om goed te bidden moet de mens in de waarheid staan, het koninkrijk  Gods zoeken  en zijn gerechtigheid. Door het lezen van het evangelie kunnen we bewuster in relatie leven met God om zo zijn koninkrijk te ontvangen en  zijn gerechtigheid en dan mogen we ook
    samen   het gebed bidden dat Jezus ons geleerd heeft:

    Onze Vader Onze Vader die in de hemel zijt, geheiligd zij Uw Naam.  
    Uw Rijk kome, Uw Wil geschiede op aarde als in de hemel.  
    Geef ons heden ons dagelijks brood  
    en vergeef ons onze schulden,  
    gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren.  
    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade.  
    Amen.

    We danken God dat we hier even samen konden zijn in verbondenheid met Hem, het geeft ons steun en kracht voor vandaag, onze dag wordt weer anders

    Wij wensen u oprecht echt een blije dag in de kracht van de heilige geest.

    Dat God ons hiertoe mag zegenen : de Vader, de Zoon en de Heilige Geest  

    06-07-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matteus 6 v 7-10 Het onze Vader: Uw wil geschiedde

    MATTEUS 6v 7-10 
    Uw wil geschiedde

    beste mensen, van harte een warm welkom,

    We willen even stilstaan bij het evangelie van Matteus  hoofdst 6 verzen 7-10

     we zijn blij,samen met u, te luisteren naar Gods woord.

    In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest

     

    We lezen uit de evangelietekst van Matteus  hoofdst 6 verzen 7-10

    Bij het bidden moeten jullie niet eindeloos voortprevelen zoals de heidenen, die denken dat ze door hun overvloed aan woorden verhoord zullen worden. [8] Doe hen niet na! Jullie Vader weet immers wat jullie nodig hebben, nog vóór jullie het hem vragen.9. Bid daarom als volgt: Onze Vader in de hemel,
    laat uw naam geheiligd worden1 laat uw koninkrijk komen
    en uw wil gedaan worden
    op aarde zoals in de hemel

     

    Jezus vertelt ons in de evangelietekst hoe we tot God moeten bidden.

    Wij staan vandaag stil bij wat Jezus bedoelde met uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel.

     

    Waar Gods wil geschiedt, daar is het hemel, waar Gods wil wordt genegeerd , daar is de aarde

    Met andere woorden , de hemel  is waar  er overeenstemming heerst met wat God wil. Wil en waarheid zijn één.

    De aarde wordt hemel wanneer er Gods wil gebeurt. Aarde blijft aarde als men Gods wil negeert. Daarom bidden we dat het op aarde wordt zoals in de hemel .

    Dat aarde een hemel wordt.

    Maar wat is Gods wil?

    God heeft ons zijn 10 geboden gegeven. Het zijn woorden van God zelf.

    Deze 10 geboden staan allen verweven in de vele teksten van het evangelie.

    Wat God wil komt voor uit ‘Wie’ Hij is. God is liefde en God staat voor waarheid.

    Omdat ons bestaan  van God komt kunnen wij ondanks al de wereldlijke invloeden toch op weg gaan om de wil van God te doen. Maar het blijft onze persoonlijk keuze dag na dag.

    Er is een diep verankerd  medeweten met God dat wij hier op aarde geweten noemen.

    Het ‘medeweten’ van God , daar willen we het tegenwoordig niet meer over hebben

    Wie over ‘het geweten spreekt’  wordt ouderwets genoemd.

    Toch weten we allemaal wanneer we verkeerd handelen .

    We moeten ons durven afvragen:

    Bemin ik God bovenal ?

    Doe ik mijn best voor  mensen rondom mij ? Maak ik tijd om met mijn kinderen te praten? Wat zou Jezus antwoord zijn voor mij?

    Ben ik eerlijk? Drink ik niet te veel? Wat met mijn seksualiteit? Durf ik naar mijn gedrag te kijken ?

    Als we er willen over nadenken,  ons concentreren op de waarheid , dan  weten we het antwoord .  Maar we verdringen het meestal wanneer we niet naar waarheid handelen. Of we doen op andere vlakken dan maar wat beter ons best. We doen dat dan om ons schuldgevoel weg te vegen.

    We willen er niet aan denken omdat het pijn doet of omdat we reeds gewoon zijn om met een schuldig gevoel te leven. We geloven niet dat er een weg van vergeven is.

    We vernietigen zo onszelf en ook onze vrijheid.

    We worden ook beperkt in ons manier van leven . 

    We kunnen  niet spreken over moraal als we in leugen leven. We gaan dan onze vrienden vergoelijken wanneer die ook eens een slippertje maken. We gaan  maar zwijgen  als we ergens onwaarheid zien. Doofpotacties zijn overal te vinden.

    Onwaarheid in ons leven verhindert ons het goede te doen. Zo is het ook met de wil van God. We kunnen enkel maar blije christenen zijn als we tenvolle leven zoals God het wil.

    Wat God wil bevrijdt ons van  de leugen. Dan worden we zoals Jezus.

     

    Ben ik bereid God de leiding in handen te geven voor mijn leven en zijn wil te volgen?

    Wanneer we onze eigen wil volgen ,worden we weggesleurd van Gods wil.

    Mijn voedsel is de wil doen van Hem die mij gezonden heeft, zegt Jezus.

    Jezus leeft om de wil van God te doen. Dat moet het ook voor ons zijn . Leven om de wil van God te doen ,met onze talenten , in onze specifieke  situatie.

    We moeten vragen aan God om ons daarbij te helpen.

    Maar Jezus  zei ook , laat de kelk voorbij gaan, met andere woorden , soms is het moeilijk en willen we Jezus niet volgen en Gods wil niet doen.

    Soms krijgen we tegenslag op tegenslag.

    Maar niet mijn wil , maar uw wil geschiede zei Jezus dan.

    Jezus is de hemel, in Hem en door Hem geschiedt Gods wil.

    Wij kunnen dit nooit op eigen kracht.

    Onze eigen wil sleurt ons steeds weg van Gods wil.

    Maar door bij Jezus te horen ,te lezen wat Hij gezegd heeft ,tegen hem te praten gedurende onze dag,  leren we om Gods wil te doen.

    Gods wil doen weten we, door een  actieve aandacht, in de kracht van de H.Geest, waardoor we kunnen zien en begrijpen en kunnen antwoorden op Gods uitnodiging.

    We moeten bidden om kracht van de heilige Geest. Het is beschikbaar.

    Soms zijn we bereid  Gods wil te doen maar we zijn  verward  . Vertrouw dan op de heilige Geest , die geeft kracht om uit die verwardheid te geraken.

    Maar dan moeten we ook geloven dat God het beste met ons voor heeft, dat wil zeggen dat we ook bereid moeten zijn om God te danken voor het ontvangen van  een andere richting, een ander gebeuren, een andere oplossing.

     

    Christen zijn  betekent  ten diepste verbondenheid hebben met Onze Vader dicht bij Hem mogen komen, bij Hem horen, contact hebben met God.  Christen zijn  betekent, door geloof in Jezus Gods, genade krijgen en de kracht van de Heilige Geest.

    Laat ons bidden om groei in ons christen zijn:

     

    Heer ,

    Laat ons niet twijfelen , maar getuigen van U.

    Laat ons met U in gesprek treden en daaruit moed en kracht putten om niet enkel te zeggen dat wij U geloven , maar ook Uw wil doen en pad volgen

    Geef ons de moed daartoe , want zo zijn wij enkel uw  kinderen .

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    God

    We hebben u nodig , we verlangen naar een leven in relatie met u.

    We beseffen dat we teveel op onze eigen energie en op onze eigen denken vertrouwen. We durven niets uit handen geven.

    Geef ons kracht om u te vertrouwen  als er iets anders gebeurt dan wat we  willen. Geef ons dan de kracht te geloven dat dit uw wil is en dus beter voor ons, zelfs al begrijpen we dat niet.

    Wij bidden u verhoor ons Heer

     

    God, we bidden nu in het bijzonder voor mensen die ziek zijn of in  moeilijkheden vertoeven.

    U blijven vertrouwen terwijl we in pijn of in angst leven of geconfronteerd worden met de dood.  Blijven zeggen , uw wil geschiede is dan heel heel moeilijk.

    Help ons om te geloven dat u er bent, dichtbij  in de ziekenkamer, in het bed, in ons huis waar we ons alleen voelen.  U houdt ons vast.

    Help ons onze tranen te drogen en woorden van geloof te spreken , zelfs tot anderen.

    Laat ons duidelijk maken aan anderen dat Gij ons de kracht geeft om U altijd als bron te zien voor onze blijheid , zelfs in de meest moeilijk momenten

    Wij bidden u verhoor ons Heer

     

    God, we maken fouten en hebben daar spijt over.

    Ons  wereldlijk denken bepaalt soms teveel onze handelingen.

    Bescherm ons tegen de invloeden die ons denken foutief stuurt.

    Door geloof en hoop in U vragen wij  U  uw  Geest te zenden als krachtbron voor ons leven.

    We vragen  U ons  te wapenen tegen ons wereldlijk denken en handelen , geef ons  een schild om ons te beschermen.

    We vragen  dit in Jezus naam en volgens Uw wil  .

    Wij bidden u heer verhoor ons gebed

     

    Beste mensen, gezamenlijk bidden verenigt ons en  helpt ons ook om geestelijk te groeien .We voelen ons niet alleen .Ons gemeenschappelijk geloof met elkaar delen, brengt  vreugde .Spijtig kunnen we elkaar niet zien , maar dezelfde Heilige Geest  op dit zelfde moment,  verbindt ons met elkaar .

    Aan de mensen die alleen zijn nu en zich verdrietig voelen,  willen we zeggen dat er vele mensen samen zijn met u , verbonden door de radio.

    We waren samen in  Gods Heilige Geest tijdens deze morgenwijding.

    God ziet ons allen in de verbondenheid van deze bezinning en de aandacht voor Hem ,Onze Vader.

     

    Laat ons daarom samen het onze vader bidden

    Onze Vader, die in de hemelen zijt

             Geheiligd is Uw naam ,Uw rijk kome

             Uw wil geschiede, Op aarde als in de hemel

             Geef ons heden ons dagelijks brood , En Vergeef ons onze schulden

             Gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren

             En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade

             Amen

    Wij wensen u oprecht echt een blije dag in de kracht van de Heilige Geest.

    Dat God ons hiertoe mag zegenen : in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

     

     

    28-06-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lukas 11 v 1-4 Het onze Vader: uw Rijk kome

     Lukas hfdst 5 verzen 1 tot 4

     

    UW RIJK KOME

     

    Welkom goede vrienden verbonden met ons langs radio en internet, vrienden in Brussel en ver daarbuiten, zelfs buiten onze landsgrenzen, we zijn blij samen met u te luisteren naar Gods woord.

    In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

    Vandaag lezen wij uit :

     

    Het evangelie volgens Lucas hfdst 11 verzen 1 tot 4

     

    1 Eens was Jezus aan het bidden, en toen Hij zijn gebed beëindigd had, zei één van zijn leerlingen tegen hem: ‘Heer, leer ons bidden, zoals ook Johannes het zijn leerlingen geleerd heeft.’

    Hij zei tegen hen: ‘Wanneer jullie bidden, zeg dan: “Vader, laat uw naam geheiligd worden
    en laat uw koninkrijk komen.

    Geef ons dagelijks het brood dat wij nodig hebben.

    Vergeef ons onze zonden, want ook wijzelf vergeven iedereen die ons iets schuldig is.

    En breng ons niet in beproeving.”

     

    Wij staan vandaag stil bij wat Jezus bedoelde met ‘ en laat uw koninkrijk komen’

    Wij moeten in ons gebed vragen om Gods koninkrijk zegt Jezus.

    Waar God  niet AANWEZIG  is raken de mensen en de wereld in verval.

    Zoek eerst het Rijk Gods en zijn gerechtigheid, dan krijg je erbij wat je nodig hebt, zegt  Jezus.

    Het leven volgens wereldlijke normen loopt niet automatisch uit op een goed resultaat.

    Uw Rijk kome is niet wachten naar een  luilekkerland voor al wie vroom is en verlangt naar Gods Rijk. Als we bidden ‘uw Rijk kome’ dan gaat het hier over onze verantwoordelijkheid.

    Het rijk Gods is ‘wat God aanbelangt’, zijn wil, zijn dromen en verlangens voor zijn schepping.

    Gods wil brengt rechtvaardigheid tot stand. 

    Jezus stelt een absolute prioriteit voor ons. Wij moeten God recht doen. Dit is de  prioriteit  voor ons menselijk handelen, voor onze levenshouding.

    Uw rijk komen bedoelt ‘in waarheid leven’, handelen naar de waarheid.

    God recht doen betekent: Zijn wil prioritair stellen, de juiste dingen doen, de maatstaf vinden om recht te brengen onder de mensen.

    Zo, kan ik eerlijk in relatie leven met God.

     

    Beste mensen,

    Wat God aanbelangt moet de prioriteit zijn in ons leven, daar moeten we onze levenshouding op bouwen voor ons dagelijks bestaan.

    Stel u voor dat God ons zou verschijnen in een droom en zeggen, welke wens kan ik voor U vervullen? Wat zou dan ons antwoord zijn? Geld om alles te kopen wat ik wil, een buitenverblijf aan de Costa del Sol, een sportwagen, een andere man of vrouw, andere kinderen, (ze zijn te lastig!)

    Wat zou God van deze keuzes denken? Behoren deze dingen tot Zijn Rijk?

    Neen dus.

    Wat zou God denken als we zouden zeggen, zoals koning Salomo: God, geef uw dienaar een opmerkzame geest om de waarheid te zoeken. Denk je dat God dit wil?

    Natuurlijk, dat is wat God aanbelangt, dat wij het onderscheid kunnen maken tussen goed en kwaad, dat wij kunnen handelen naar de waarheid.

    We gaan dan het juiste doen in ons leven en we gaan ook het juiste doen naar de mensen rondom ons. Zo kunnen we Zijn wil prioritair stellen.

    Zo kunnen we bidden : laat Uw koninkrijk komen.

    God moet heersen, niet wij. Daarvoor moeten we bidden.

    Dat we de waarheid mogen zien om zo in de waarheid te leven. Dat is Zijn weg.

    We mogen dit gebed samen bidden met Jezus. De ontmoeting in ons gebed met Christus maakt ons gebed nog intenser.

    Jezus is het Rijk Gods in persoon. Waar Hij is, is het Rijk Gods aanwezig.

    Als ik een deel van Jezus ben dan leeft Jezus in mij. En zo leef ik in het rijk Gods. Ik doe dan wat Jezus doet, al is het heel eventjes. Maar telkens kan ik opnieuw dicht bij Jezus komen.

    Als we ons hart laten raken door de woorden van het evangelie, kunnen we veranderen, nieuw worden. God laat ons dan niet alleen verder ploeteren, Hij blijft bij ons. We krijgen daarvoor de kracht van de Heilige Geest. 

    Als we bidden om het Rijk Gods, dan vragen we aan Jezus:  maak ons tot de uwen, doordring in ons, leef in ons dan kunnen we handelen naar de waarheid, naar wat God wil.

    Zo kan Jezus dan alles aan de Vader overdragen, en is God alles in alles. Zijn Rijk is dan aanwezig en het goede kan beginnen.

     

    Maken we nu even tijd om samen te bidden:

     

    Lieve God : De mensen zeggen “ ach de waarheid, wat is de waarheid, uw waarheid en mijn waarheid, we weten en bepalen zelf wel wat goed is voor ons” . In die tijdsgeest leven wij.

    Geconfronteerd worden met wat de waarheid is, is soms zeer moeilijk.

    Geef ons de moed om te handelen naar de waarheid. De waarheid zien en ze willen zien, dat verlangen wij God, help ons daarbij.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    God,

    Zovele mensen raken de weg kwijt in de relatie met hun partner. Alles moet kunnen en ik wil vooral het mijne krijgen.

    God,

    We bidden U opdat we de waarheid mogen zien in ons liefhebben. 

    We bidden opdat we de kracht mogen ontvangen om te kiezen voor de juiste partner.

    Eens we gekozen hebben, bidden we tot u dat we voor onze partner de juiste dingen doen. Ook in moeilijke momenten. We bidden dat er geen egoïsme is en geen eigen pleziertjes.

    We bidden opdat waarheid in onze relatie triomfeert, dat we nooit samen gaan slapen met ruzie of met een leugen. Help ons om onze gevoelens te delen en te luisteren naar de gevoelens van onze partner. We zijn verschillend Heer, leer ons omgaan met onze verschillen. 

    Help ons elke moeilijkheid direct uit te spreken en ons te laten helpen als het nodig is. 

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    God,

    Help alle beleidsmensen naar waarheid te handelen om zo recht te doen voor mensen.

    Help hen sterk te zijn als ze tegen de gangbare norm moeten ingaan en misschien daardoor sympathie verliezen, misschien zelfs meer dan dat.

    Laat eerlijkheid en waarheid triomferen boven angst en zelfbehoud.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    God,

    We bidden u voor een opmerkzame geest, om te kiezen voor wat we echt nodig hebben.

    Doe ons de waarheid zien in ons handelen. Laat ons een balans vinden in ons verlangen om belangrijk te zijn. We willen niet egoïstisch zijn, maar ons menselijk verlangen om iets te betekenen is zo groot. Geef ons de kracht om onze talenten te benutten zonder te focussen op onszelf. Zo kunnen we uw liefde doorgeven.  

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    God, Help ons dagdagelijks, wanneer we beslissingen moeten nemen. Help ons om te durven denken aan wat Jezus zou doen. We weten dat we de kracht ontvangen van de Heilige Geest als we beslissen Jezus te volgen.

    Ons afvragen ‘wat zou Jezus nu doen’ in alle omstandigheden, het is een zeer confronterende vraag omdat ze ons verplicht naar de waarheid te zoeken.

    Daarvoor bidden wij U, help ons en laat ons bewust zijn dat we U in de kracht van de H. Geest kunnen en mogen aanspreken. Zo bent u God en Jezus bij ons, in de drie eenheid verbonden.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    Door het lezen van het evangelie kunnen we bewuster in relatie leven met God.

    Laat ons daarom samen het gebed bidden dat Jezus ons geleerd heeft om zo onze verbondenheid deze morgen uit te drukken.

    Wij bidden het Onze Vader,  samen met Jezus om u, God, recht te doen.

    We zijn dankbaar om God onze vader te mogen noemen, Zijn naam te heiligen en Zijn rijk van waarheid hier op aarde mogelijk te maken

     

    Onze Vader,

    Onze Vader die in de hemel zijt, geheiligd zij Uw Naam.
    Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde als in de hemel.
    Geef ons heden ons dagelijks brood
    en vergeef ons onze schulden,
    gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren.
    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade.

    Want van U is het koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid in eeuwigheid,

    Amen

     

    Beste mensen

    Het is een geschenk om samen te mogen luisteren naar Gods woord. Zo worden we sterker en kunnen we vreugdevoller zijn voor anderen, niettegenstaande onze moeilijkheden. Zo kunnen we ook niet gelovigen misschien enig lichtpunt geven in hun zoektocht naar God. We hopen dat u gesterkt wordt in het ‘durven’ vertellen aan anderen hoe we geholpen worden door Jezus in ons dagdagelijks leven.

    In de naam van de vader de zoon en de Heilige Geest.

     

    21-06-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lukas 11 v 1-4 Het onze Vader: uw naam worde geheiligd

    Lukas hfdst 11 verzen 1 tot 4.

     

    Uw naam worde geheiligd

     

    Goede vrienden, we heten u van harte welkom voor deze morgenwijding. We zijn blij samen met u te luisteren naar Gods woord.

    In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

    Vandaag lezen wij uit de Blijde Boodschap van Jezus Christus volgens Lucas, hfdst 11 verzen 1 tot 4.

     

    Het evangelie volgens Lucas hfdst 11 verzen 1 tot 4

     

    1 Eens was Jezus aan het bidden, en toen hij zijn gebed beëindigd had, zei één van zijn leerlingen tegen hem: ‘Heer, leer ons bidden, zoals ook Johannes het zijn leerlingen geleerd heeft.’

    Hij zei tegen hen: ‘Wanneer jullie bidden, zeg dan: “Vader, laat uw naam geheiligd worden
    en laat Uw koninkrijk komen.

    Geef ons dagelijks het brood dat wij nodig hebben.

    Vergeef ons onze zonden,
    want ook wijzelf vergeven iedereen die ons iets schuldig is.
    En breng ons niet in beproeving.”

    Tot daar de lezing.

     

    Jezus zegt tegen ons : ‘Wanneer jullie bidden, zeg dan: “Vader, laat uw naam geheiligd worden.

    Jezus drukt zijn verlangen uit om Gods naam te heiligen.

    Uw Naam worde geheiligd. Geheiligd zei uw naam. Gods naam Heilig houden.

    Wat wil hij hiermee zeggen ?

     

    Mozes in de woestijn hoort Gods stem:  Ik ben de God van uw vaderen, de God van Abraham, de God van Isaak en de God van Jakob. Mozes moet in de naam van God de Israëlieten  uit Egypte weg leiden naar het beloofde land.

    In de toenmalige wereld waren vele goden, dus vraagt Mozes naar de naam waarmee deze God zich onderscheidt van de andere goden.

     

    God antwoord: Ik ben die is.

    Hij bedoelt hier dus : van de ware God kunnen er NIET meerdere zijn. Ik ben die is. God zegt dat is mijn naam.

    Een naam maakt het mogelijk iemand aan te spreken, te roepen.

    God maakt een relatie mogelijk tussen zichzelf en ons.

    Hij laat zich aanroepen, Hij treedt met ons in relatie, Hij treedt binnen in de mensenwereld.

    Jezus zegt hier ‘Wanneer jullie bidden tot God, zeg dan: “Vader, laat uw naam geheiligd worden.

    Geheiligd zij uw naam. We weten nu de naam van God, we kunnen Hem aanspreken, roepen, heiligen. Zijn Naam maakt het mogelijk een relatie met hem te hebben.

    We kunnen Hem gebruiken, maar ook misbruiken, bijvoorbeeld door Hem te verzwijgen.

    Dat zou het grootste onrecht zijn wat we God kunnen aandoen. Onrecht voor zijn grenzeloze liefde waarmee Hij naar ons toekomt, voor ons klaar staat met open armen.

    We kunnen tot God bidden, wanneer we beslissen zijn vertrapte Naam weer op te pakken en proberen schoon te maken. Vooral in onze luxe westerse maatschappij, waarin we denken God niet nodig te hebben, ligt Gods naam zwaar onder het stof. Draag ik zorg voor Gods heilige Naam?

    Ik moet plots denken aan zovele mensen die soms ( of veelvuldig) vloeken. Ik weet zeker dat ze dit zelf niet meer horen. Het is de invloed van de televisie en al de soaps die daar de oorzaak van zijn.  Het is ongelooflijk te horen hoe mensen op het scherm elkaar toespreken. Iedereen wordt daardoor beïnvloed, jong en oud.

    Draag ik zorg voor Gods heilige Naam? Laat ons ook daar bewust mee omgaan.

     

    Op eigen krachten Gods naam schoonmaken kunnen we niet, we hebben daarvoor God zelf nodig. We moeten bidden dat Hij het licht van zijn Naam niet laat ondergaan in deze wereld en dat God zelf de heiliging van zijn Naam op zich neemt.

    Hier worden we ook geconfronteerd met onze eigen vrije keuze en verantwoordelijkheid.

    Ben ik eerbiedig genoeg voor Gods onbegrijpelijke nabijheid in mijn leven van elke dag, elke minuut, elke seconde, de nabijheid die door Jezus lijden sterven en verrijzen mogelijk werd.

    Ben ik me bewust van Zijn nabijheid in de eucharistie, waarin Hij zich daadwerkelijk in mijn handen legt ?

    Draag ik zorg voor die Gods heilige nabijheid, dat ze niet vervuild of vernederd wordt, maar ons optrekt naar Zijn zuivere en heilige hoogte.

    Dat is wat Jezus ons vandaag wou leren in de evangelietekst van Lucas.

     

    Beste mensen laat ons God nu heiligen en loven in gebed.

    God heeft altijd een luisterend oor voor ieder van ons, Hij wil ons graag zien, staat altijd te wachten om Zijn liefde en kracht te geven.

    Daarom willen wij Hem aanbidden en Hem overvloedig lof toewuiven.

     

    Heer, we willen u loven met heel ons hart.

    Bij het uitspreken van uw naam weten we ook uw macht, uw liefde voor ons persoonlijk. Wij weten dat U met ons in een liefdesrelatie wil leven.

    Help ons om te beslissen U te beminnen, slechts dan is een communicatie met U mogelijk.

    Het is onze vrije keuze te geloven in uw Zoon, naar Hem te leren luisteren, geef ons de kracht dat te doen.

    Geef ons de kracht om uw naam van onder het stof te halen, U op de eerste plaats te zetten in ons leven.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Heer, gezangen staan vol met de verheerlijking van uw naam.

    In Vlaanderen zijn vele koren, Zij zingen uw naam ter allerhoogste.

    Geef alle koorleden in Vlaanderen opnieuw het bewustzijn van uw naam.

    Velen zingen met hart en ziel om de mooiheid van de tonen, maar staan niet meer stil bij U en bij uw heiliging. Jezus vraagt ons in het Onze Vader U te heiligen.

    Laat alle koorleden uw naam oppoetsen, nieuw maken, om zo intenser te leven in verbondenheid met U. Laat hen de woorden begrijpen, laat ze geraakt worden. Geraakt en aangeraakt door U.

    Op die manier wordt zingen tweemaal bidden. Een harmonie van tonen en het heiligen van uw naam.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    God, Als Jezus ons oproept uw naam te heiligen zegt Hij ons dus duidelijk dat we tot U moeten spreken. 

    Door Jezus, komt U ons zeer nabij. Jezus, uw zoon, is op de wereld gekomen om met ons in relatie te leven. Onze taal te spreken. Daardoor bent U werkelijk aanspreekbaar geworden. U  behoort tot onze wereld. Wij danken U voor uw Zoon Jezus en vragen U ons Zijn naam in onze gedachten te brengen alle dagen van ons leven. Door hem kunnen we dan tot U komen met onze zorgen en pijn, maar ook met onze vreugde en onze dank.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Heer,

    Heilig ons huis waarin we wonen, opdat uw naam, uw ogen en uw hart er steeds verblijven.

    Dan kunnen we uw weg bewandelen en met heel ons hart in alle oprechtheid alles doen om uw wil te volbrengen. We willen uw naam heiligen maar blijf dan dicht bij ons.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    Heer,

    Laat ons allen met onze talenten, die we van U gekregen hebben, terug uw naam heiligen.  

    Laten wij als christenen terug leren offeren ter uwer eer en glorie. Onze joodse vrienden hebben daarin een lange traditie.

    We kunnen U loven prijzen en danken terwijl we het eten klaarmaken. Alles komt van U, we staan er niet meer bij stil. Zo wordt koken een vreugde. Als we koken in  aanwezigheid, geef dan ook de mensen die mee aan onze tafel zitten de kracht om de weg naar U te vinden.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    Wanneer we het Onze Vader bidden moeten we onszelf loslaten en ons voor God openstellen. We willen nu speciaal Zijn naam heiligen.

    Wij weten dat Hij bij ons is en wij in Zijn Hand zijn, dat Hij ons redt.

    Het Onze Vader is een gebed van Jezus en laat zich alleen begrijpen vanuit een relatie of gemeenschap met Hem.

    Wij bidden dus met Christus door de Heilige Geest tot de Vader

     

    Onze Vader 

    Onze Vader die in de hemel zijt, geheiligd zij Uw Naam.
    Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde als in de hemel.
    Geef ons heden ons dagelijks brood
    en vergeef ons onze schulden,
    gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren.
    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade.

    Want van U is het koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid in eeuwigheid,

    Amen

     

    Beste mensen,

    We danken u voor dit samenzijn voor God. Zo begint onze dag anders. We leven vandaag dicht bij God, we willen wat Hij wil.

    Wij wensen u verder nog een hele fijne dag

    In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

     

     

    14-06-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lukas 5 v 1-4 Wat betekent 'Onze Vader'

    Lukas hfdst 5 verzen 1 tot 4

     

    Leer ons ‘ Vader’ zeggen

     

    Goede vrienden verbonden met ons, we zijn blij samen met u te luisteren naar Gods woord.

    In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest

     

    Vandaag lezen wij uit de Blijde Boodschap van Jezus Christus volgens Lucas.

     

     Het evangelie volgens Lucas hfdst 11 verzen 1 tot 4

    1 Eens was Jezus aan het bidden, en toen hij zijn gebed beëindigd had, zei een van zijn leerlingen tegen hem: ‘Heer, leer ons bidden, zoals ook Johannes het zijn leerlingen geleerd heeft.’

    Hij zei tegen hen: ‘Wanneer jullie bidden, zeg dan: “Vader, laat uw naam geheiligd worden
    en laat uw koninkrijk komen.

    Geef ons dagelijks het brood dat wij nodig hebben.

    Vergeef ons onze zonden,
    want ook wijzelf vergeven iedereen
    die ons iets schuldig is.
    En breng ons niet in beproeving.”

    Tot daar de lezing.

     

    Jezus leert  ons ‘Vader’ te zeggen .

    Het troost ons wanneer we God Onze “Vader” mogen noemen, daar ligt heel onze verlossing in vervat, zegt Paus Benedictus in zijn boek Jezus van Nazareth.

    Als God onze vader is dan is Jezus onze broeder geworden, een mens .

    Omdat de Zoon Jezus, onze broeder is en ons de Vader openbaart, zijn we door Jezus lijden, sterven en verrijzen kinderen van God geworden.

    Kind zijn van God heeft een dynamiek in zich, het is niet af.

    Kinderen ontwikkelen zich, groeien steeds. Kinderen van God worden niet kant en klaar afgeleverd.

    Als kind van God  de Vader, kunnen we ons verder ontwikkelen  door dieper in relatie en  gemeenschap met Jezus te leven.

    God de Vader roept ons op als kind te leven. Kind zijn betekent niet afhankelijk zijn, maar leven in liefde .

     

    Wat betekent Vader eigenlijk?

    We leren van Jezus wat Vader eigenlijk betekent: degene van wie alle goeds komt en aan wie wij afmeten hoe wij volmaakt kunnen worden.

    Hoe we volmaakt moeten worden kunnen we leren van Jezus, de Zoon.

    ‘Volmaakt zijn ‘kan niet zegt men. Toch, soms even, kan het wel als we in verbondenheid met Jezus leven. We zijn mensen en falen en dan kunnen we steeds weer opnieuw en opnieuw kiezen om onze fouten te belijden en in verbondenheid met Jezus, te doen wat Jezus zou doen.

    Jezus is de eigenlijke Zoon van God,  één in wezen met de Vader.

    Jezus wil ons allemaal deelachtig laten worden in zijn volkomen verbondenheid met God.

    Jezus leert ons bidden tot God de Vader. Tot God bidden laat zich alleen begrijpen vanuit een relatie met Jezus. God staat op ons te wachten, wil zich aan ons geven. Dit is het allergrootste geschenk. We hebben ten diepste behoefte aan God en zijn Geest. Dit is de kern van het bidden.

    God is onze Vader omdat Hij alles geschapen heeft ook de mens, wij behoren hem toe, we zijn door Hem gewild, Hij kent elk van ons.

    Als schepsel is de mens op een bijzondere manier kind van God. God is voor de mens zijn ware Vader m.a.w. de mens is een beeld van God.

     

    Waarom mogen we “Onze” Vader zeggen?

    Alleen Jezus kon met recht zeggen Mijn Vader.

    Wij mogen Onze Vader zeggen, op voorwaarde dat we ons bij Jezus voegen, we moeten deel  willen uitmaken van de gemeenschap. We bidden met ons eigen hart tezamen met onze hele familie over alle grenzen heen.

    “Onze” als woord in het onze Vader is veeleisend en duidt op een grote verantwoordelijkheid.

    Wanneer we God ‘Onze Vader’ noemen worden we bevrijdt van de misplaatste drang om ons vrij te vechten, zelf de baas te spelen.

    Heel veel mensen zien zichzelf als een goede christen omdat ze toch niets verkeerds doen. Ik doe mijn best en God doet de rest is te miniem en niet juist.

    Het gaat over onze verbondenheid met God als onze Vader.

    Daarover gaat de evangelie tekst.

     

    -we moeten  uit onszelf treden en deel uit maken van de gemeenschap van de kinderen Gods.

    -we moeten onze “Ik “ gerichtheid opgeven. Ons egoïsme  dat ons van anderen doet scheiden en geen goede en  liefdevolle relatie bevordert met andere mensen.

    -we moeten de andere mensen aanvaarden, onze oren en ons hart openstellen.

    -in de aanspreektitel, Onze Vader, beamen we een levende Kerk, waarin de Heer onze God en onze Vader zijn hele en éne familie bijeen brengt.

    -het Onze Vader is dus een heel persoonlijk gebed, maar ook een kerkelijk gebed.

     

    Lieve mensen,

    We hebben slechts stilgestaan bij 2 woorden. Onze Vader:  2 woorden met zoveel inhoud, zoveel betekenis, zoveel verantwoordelijkheid, zoveel toekomst. Dat is het wonder van de schrift.

    Twee woorden, mijn bijbel hier telt 1789 bladzijden. De woorden van God eindigen nooit, telkens groeit het, wordt het nieuw wanneer wij groeien als kinderen, in verbondenheid met Jezus en in kennis van de Vader.

    Beste mensen, het doet deugd samen te zijn en een levende kerk te vormen zoals God Onze Vader dat wil.

     

    Laat ons daarom samen  bidden:

     

    God onze Vader,

    Laat ons begrijpen dat u onze “Vader”  bent. U staat klaar, wacht op ons met uw liefde. Raak ons hart. We zijn zo gewoon om zelf alles in handen te nemen. Alles in uw handen geven willen we misschien wel, maar dikwijls vertrouwen we U toch niet. We houden zelf de touwtjes in handen onder het mom van verantwoordelijkheid.

    Geef ons de kracht van vertrouwen in U Heer.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    God onze Vader,

    We willen in relatie leven met Jezus, maar ons afvragen wat Jezus zou doen in een bepaalde situatie in ons leven, is soms erg confronterend.

    We gaan de waarheid dan onrecht aandoen, we gaan er ons handig uitpraten.

    We weten dat we kracht krijgen van de Heilige Geest om te doen wat Jezus zou doen. Geef ons ook de kracht om nederig te zijn en in Uw licht te blijven staan om zo de juiste keuze te maken en te vragen : Jezus wat zou jij doen?

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    God we noemen U “Onze Vader”,

    We willen uit onszelf treden en deel uit maken van de gemeenschap van uw kinderen Gods. Laat ons daarvoor moeite doen, zelf initiatieven nemen.

    Wankel geloven in U en een wankele relatie met Christus maakt u niet blij. Zo kunnen we niet tot U bidden als onze Vader.

    Laat ons een gemeenschap vormen.  Laat ons op zoek gaan hoe en waar we uw liefde kunnen brengen. Laat ons in de eerste plaats reeds thuis gemeenschap vormen. In gemeenschap terug bidden met elkaar, met de kinderen bij aanvang van de maaltijden. Gemeenschap vormen met elkaar door even te bezinnen als de dag begint en voor het slapengaan. Zo groeien we in relatie met Jezus en mogen we U, God leren kennen.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    We willen nu allen tezamen het Onze Vader bidden en onze verbondenheid weerspiegelen in de harten van u allen  die nu deelnemen aan dit gebed. We spreken tot God in nederigheid, in waarheid en gehoorzaamheid, met dankzegging en vertrouwen. We bidden zo voor elkaar, vooral voor hen die het moeilijk hebben om Vader te zeggen omdat de relatie met hun wereldlijke vader hier slecht is of was. We bidden voor hen om kracht om hun pijn te overstijgen.

    We willen uitdrukking geven aan ons geloof in Jezus die ook onze broeder is en we weten dat we God, door onze relatie met Jezus, ook Onze Vader mogen noemen.

     

    Onze Vader, die in de hemel zijt, geheiligd is Uw naam

    Uw rijk kome, Uw wil geschiede op aarde als in de hemel.

    Geef ons heden ons dagelijks brood

    En vergeef ons onze schulden

    gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren

    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade.

    Amen.

     

    Beste mensen, we  wensen u nog een fijne dag toe. Dat God u daartoe mag zegenen, in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Amen.

     

    07-06-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lukas 5 v 18-26 Vergeving van zonden

    Lucas hfdst 5 verzen 18 – 26  Vergeving van zonden

     

    beste mensen

     

    Bij het aanbreken van deze nieuwe dag nemen we de tijd om samen te luisteren naar Gods woord.

    In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

    Goede vrienden, vandaag lezen wij uit de Blijde Boodschap van Jezus Christus volgens Lucas hfdst 5 verzen 18 - 26

     

    Vergeving van zonden

     

    Tekst : Lucas hfdst 5 verzen 18 – 26

    17 Toen hij op een dag onderricht gaf, bevonden zich onder zijn gehoor ook Farizeeën en wetgeleerden die uit allerlei plaatsen in Galilea en Judea en uit Jeruzalem waren gekomen. De kracht van de Heer was werkzaam in hem, opdat hij zieken zou genezen.

    18 Er kwamen een paar mannen met een verlamde op een draagbed, die ze naar binnen wilden brengen om hem voor Jezus neer te leggen.

    19 Maar ze zagen geen kans om door de mensenmassa heen te komen, en dus gingen ze het dak op en lieten hem op het bed door een opening in het tegeldak naar beneden zakken tot vlak voor Jezus.

    20 Toen hij hun geloof zag, zei hij tegen hem: ‘Uw zonden zijn u vergeven.’

    21 De schriftgeleerden en de Farizeeën begonnen zich af te vragen: Wie is die man dat hij deze godslasterlijke taal spreekt? Wie kan zonden vergeven dan God alleen?

    22 Maar Jezus begreep wat ze dachten en zei tegen hen: ‘Vanwaar toch al die bedenkingen? 23 Wat is gemakkelijker, te zeggen: “Uw zonden zijn u vergeven” of: “Sta op en loop”?

    24 Ik zal u laten zien dat de Mensenzoon volmacht heeft om op aarde zonden te vergeven.’ En hij zei tegen de verlamde: ‘Ik zeg u, sta op, pak uw bed en ga naar huis.’

    25 En onmiddellijk stond hij voor de ogen van alle aanwezigen op, pakte het bed waarop hij altijd had gelegen en vertrok naar huis, terwijl hij God loofde.

    26 Allen stonden versteld en ze loofden God, en zeiden, vervuld van ontzag: ‘Vandaag hebben we iets ongelooflijks gezien

     

    Jezus was getroffen door het groot geloof van de lamme en vergeeft zijn zonden op basis van zijn groot geloof.

    Vergeven op basis van geloven.

    Door zijn dood aan het kruis bevrijdt Jezus ons en maakt ons vrij van zonden, en ook van enige schuld voor die zonden.

    Misschien is het haast te moeilijk om echt te geloven dat we niettegenstaande onze fouten vrij kunnen zijn van schuld. De feiten zijn daar – Hij heeft ons reeds vergeven – Geloven we dit ten diepste?

     

    De Farizeeërs beschuldigden Jezus van Gods laster. Maar hoe zit dat met ons? Plaatsen we onszelf in de situatie, tussen de menigte, in het verhaal van de genezing van de lamme. Hoe zouden we gereageerd hebben, wat zouden we denken en voelen en doen?

    Mensen zoals de farizeeërs aanvaarden niet wat van God komt. Zij aanvaarden niet dat Jezus Gods zoon is en kan vergeven. Daardoor beschuldigen zij Hem van Godslaster. Daardoor zijn zij aangewezen om te leven op eigen menselijke krachten en zijn ze van God gescheiden

    En wie zijn wij? Geloven we ten diepste dat Jezus onze zonden kan vergeven?

    Hem zien als onze Verlosser, is de basis van de grootste relatie die we ooit kunnen hebben, omdat we slechts door Jezus, Gods liefde en vergiffenis kunnen ervaren. 

     

    Jezus is God, is zelf zonder zonden, toch lijdt hij en sterft hij.

    Maar Hij verrijst, laat geen lichaam achter op aarde, bewijst zo weer God te zijn. Hij kan ons bevrijden van zonden omdat Hijzelf zonder zonden was.

     

    Wij Christenen zijn een groep gewone mensen, die de liefde en de vergiffenis van God kennen. God beschermt en leidt ons als we dat vragen, want we blijven vrije mensen.

    Sta op neem je bed en ga naar huis. Wat zou u doen als u dit overkwam?

    De wereld zou te klein zijn om onze vreugde uit te zingen, geloof in God en de lof aan God zou niet in woorden uit te drukken zijn.

    En wat met onze daden? Door ons geloof zijn we gemachtigd door God' s Heilige Geest en  kunnen wij, in liefde, de mensen rondom ons bereiken. Dat is Gods wil. Als we God hebben ervaren, wanneer zijn liefde en zijn vergiffenis in ons leeft, kunnen we ook onze wereld beïnvloeden.

    God zal ons leiden en sterken in onze keuze om voor Hem te leven ,God laat ons zien wat we moeten doen en hoe we het moeten doen.

     

    Laat ons nu samen bidden

     

    Lieve God,

    Zoals ademhalen, is onze relatie met U ook voortdurend in beweging, ook al bedoelen we het goed, we zijn maar zwak en U neemt ons dit niet kwalijk.

    We willen bewust zijn van onze zwakte en van Uw onmetelijke liefde om zo telkens te beslissen terug te gaan naar U, de bron voor ons leven.

    God help ons hierbij.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    God,

    We weten dat het niet mogelijk is een christelijk en gelovig leven te leiden op onze eigen kracht, het is slechts mogelijk door ons geloof in Christus uw zoon.

    Zoals de lamme, moeten we ons geloof  richten op Hem en Zijn inspirerende woorden en daden. Het is een groeiproces.

    Laat ons beslissen om U te beminnen om zo te groeien. Hoe meer we U kennen en vertrouwen hoe meer we Uw belangloze liefde en oneindige kracht zullen ervaren en doorgeven.

    God help ons hierbij.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

    God,

    De vergeving van onze zonden is geen hoop, maar een feit.

    Het is uw zoon Jezus Christus die de prijs reeds betaald heeft door zijn dood aan het kruis, totaal en eens en voor altijd. Wij kunnen niets toevoegen aan wat Christus reeds deed voor ons. Enkel goede daden doen en religieuze rituelen onderhouden kunnen ons niet brengen tot een volledige en intense relatie met U. Help ons in verbondenheid te leven met U en te leven in de gaven van uw Heilige Geest, met  liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    God,

    We willen tot rust komen en rust vinden in de palm van uw hand. We willen onze angsten, pijn en onmacht aan u toevertrouwen.

    Stel ons in staat dit te doen en zo de overvloed van uw liefde en kracht te ervaren.

    Dit is veel meer dan enkel tot rust komen in een fysieke meditatie oefening met onze zoemende geest op nul. Onze geest focussen op U daar gaat het over. Laat ons dit leren in onze meditatie.

    De verbondenheid met U ervaren, heeft veel meer toekomst om onze balans te vinden.   Christus Jezus toebehoren. Onze eigen natuur met alle hartstocht en begeerte is zo aan het kruis geslagen.

    God we vragen u om ons te helpen om al onze zorgen in uw handen te leggen, om zo, gemachtigd door uw Heilige Geest, in liefde de mensen rondom ons te bereiken en al onze  energie en talenten weer tenvolle te kunnen benutten.

     

    We bidden u heer verhoor ons gebed.

     

    God,

    Onze fouten ontstemmen U, U bent heilig en wil eigenlijk niets te maken hebben met zonden.

    Maar U houdt van ons, we zijn uniek voor U, zelfs wanneer we niet alle fouten hebben  bekent!

    Help ons om onze fouten te zien en te erkennen. Geef ons de kracht om onszelf niet voortdurend zo belangrijk te zien en ons verongelijkt te voelen. Daardoor voelen we boosheid en geven we uitdrukking aan die boosheid.

    We weten, we zijn  uniek voor U, U vindt ons zeer belangrijk. Laat dit voor ons voldoende zijn. Laat dit ‘weten en geloven’ de kracht zijn om u te dienen.

    We willen uw wil volbrengen en ons eigen verlangen naar macht, graag gezien worden en belangrijk zijn, opzij zetten.

    Het gaat niet om ons maar om U. We willen u dienen, uw liefde waar maken. Dan zijn we niet zo geraakt als mensen ons ontgoochelen, maar blijven we krachtig leven in de gaven van Uw geest en kunnen we een blije gelovige zijn .

    Help ons  in dit verlangen.

     

    We bidden u heer verhoor ons gebed.

     

    We lezen tot slot de psalm 32 van Koning David vers 1 tot 6.

    Wat opvalt is de vreugde van David om zijn herstelde relatie met God.

     

    Gelukkig de mens
    van wie een misstap is vergeven,
    en van wie de zonde is toegedekt

    Gelukkig de mens

    wiens zonde de heer niet aanrekent,
    van wie het geweten tot rust is gekomen

    Ik bleef mijn schuld maar verzwijgen
    en was aan het eind van mijn krachten, omdat ik wenen moest, de hele dag

     

    Ja, dag en nacht
    bleef uw hand op mij wegen,
    uitgeput lag ik neer,
    als een veld verschroeid in de zomer

    Toen heb ik U mijn zonden bekend,
    niet langer mijn schuld toegedekt,
    ik dacht: ‘Ik ga mezelf beschuldigen
    en mijn misstappen aan de Heer belijden’,
    en zonder uitstel hebt U al mijn schulden en al mijn zonden vergeven

    Laat daarom alle vromen tot U bidden in tijden van nood,
    in de zekerheid dat geen watervloed
    hen ooit nog zal overspoelen:

    U bent mijn beschermer,
    U vrijwaart mij tegen nood en druk,
    U laat mij leven in jubel en vrijheid.’

    Ik, God, let op u, Ik geef u aanwijzingen
    voor de weg die u moet gaan;
    Ik wil u raad geven en met mijn ogen volgen.

    Wees dan niet als een paard
    of als een redeloze ezel,
    slechts in te tomen met bit en teugel:
    dan kan geen kwaad bij u komen.’

    Voor de boze is er overal ellende,
    maar geluk omarmt degene die op de heer vertrouwt.

    Rechtvaardigen, wees opgetogen om de heer
    en zing een lied, oprechten van hart

     

    Laat ons in de  vreugde van Koning David samen het onze vader bidden

     

    Onze Vader, die in de hemelen zijt, geheiligd zij Uw naam

    Uw rijk kome, Uw wil geschiede op aarde als in de hemel

    Geef ons heden ons dagelijks brood

    En vergeef ons onze schulden

    gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren.

    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade

               

    Want van U is het koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid

    In eeuwigheid

    Amen

     

    Beste mensen, ik wens jullie nog een fijne dag toe en denken we aan de vreugde van Koning David om zijn herstelde relatie met God.

    Dat God u daartoe mag zegenen, in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Amen.


     

    31-05-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matteus 11 v 25-30 God werkelijk kennen

     Matteus 11: 25 – 30  God werkelijk kennen

     

    Welkom beste mensen,

     

    We zijn blij dat u met ons uw dag wil op dragen aan God. Wanneer we Hem vanmorgen vragen om in Zijn Geest de dag te beginnen ontvangen we ook Zijn kracht voor deze dag.

    In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

    Wij nodigen u uit samen de evangelietekst te lezen van Matheus hfdst 11:25-30

     

    Bijbeltekst: hoofdstuk  11  verzen: 25 - 30.

     

    25 In die tijd zei Jezus ook: ‘Ik loof u, Vader, Heer van hemel en aarde, omdat u deze dingen voor wijzen en verstandige verborgen hebt gehouden, maar ze aan eenvoudige mensen hebt onthuld.

    26 Ja, Vader, zo hebt u het gewild.

    27 Alles is mij toevertrouwd door mijn Vader, en niemand dan de Vader weet wie de Zoon is, en wie de Vader is, dat weet alleen de Zoon, en iedereen aan wie de Zoon het wil openbaren. 28 Kom naar mij, jullie die vermoeid zijn en onder lasten gebukt gaan, dan zal ik jullie rust geven.

    29 Neem mijn juk op je en leer van mij, want ik ben zachtmoedig en nederig van hart. Dan zullen jullie werkelijk rust vinden,

    30 want mijn juk is zacht en mijn last is licht.

     

    In vers 27 lezen we: Alleen de Zoon kent werkelijk de Vader. Kennen veronderstelt altijd iets van gelijkheid. God werkelijk kennen veronderstelt samenzijn met God, zelfs éénheid van Zijn. Elkaar volmaakt kennen is pas mogelijk als hetzelfde bestaan gedeeld wordt.

    Alleen de Zoon kent de Vader en alleen deel hebben aan de Zoon leidt tot echte kennis van de Vader.

    Het evangelie zegt hier dat wij deel moeten hebben aan de Zoon om zo tot de kennis van de Vader te komen.

    In contact zijn met Jezus om Gods woorden kunnen begrijpen daar gaat het om, zo kunnen wij weten hoe we moeten handelen, spreken, denken.

     

    God is er voor de eenvoudigen

    In vers 25 prijst Jezus God, omdat God zich openbaart  aan de eenvoudigen. Hier wordt niet bedoeld op kleine kinderen of armen. Soms kan ook het hart van degene die niets bezitten zeer verhard zijn, kwaad, vanbinnen vol hebzucht. Ook hier wordt God dan totaal vergeten en kijkt men uit naar materieel bezit.

    God openbaart zich aan de eenvoudigen, gaat hier over mensen die dienstbaar zijn, zich niet laten meeslepen enkel om te bezitten, mensen met een innerlijke vrijheid, zachtmoedigheid, mildheid en nederigheid, die zo mee kunnen werken aan elke vorm van rechtvaardigheid.

    Alles is mij door mijn Vader in handen gegeven zegt Jezus.

    God schenkt. ‘Al het mijne is het uwe en al het uwe is het mijne’ zegt Jezus tot zijn Vader. Het geven van de Vader wordt voltooid in de liefde die de Zoon betoond tot het uiterste, dit wil zeggen op het kruis.

    Wij moeten ook tot Jezus zeggen: al het mijne is het uwe, dan mogen we ook weten en al het uwe is het mijne. Hij gaf Zijn leven voor ons. Daarom behoren wij ook toe aan Hem. Daarom kan God ook zo dicht bij ons komen en wij dus bij Hem. God is helemaal niet veraf. Hij is bij ons, in onze huiskamer, ons ziekbed, onze werkplek, in onze auto. Hij is waar wij zijn. Dicht, dichter, dichtst.

    We vergeten al te vaak dat dit een uniek gegeven is voor het christendom.

    Jezus wil ons de Vader  openbaren lezen we  in vers 27 Hij deed dat door op aarde te leven. Wij kunnen kennis hebben door het lezen van de schrift, door studie, door ontmoetingen.

     

    Komt allen tot mij die uitgeput zijt en onder lasten gebukt. Lezen we in de evangelie tekst onder vers 28.

    Mijn juk is zacht en mijn last is licht:

    Maar is Jezus navolgen dan gemakkelijk? Hoe moeten we dit dus begrijpen.

    Jezus was geen hervormer die het leven gemakkelijker wilde maken, zonder wereldlijke lasten. Hij heeft dat nooit beloofd.

     

    Hij zegt over zichzelf, ik ben zachtmoedig en nederig van hart.

    Zo is het ook werkelijk. Jezus is waarlijk zachtmoedig en zuiver van hart en ziet daarom God voortdurend. In Jezus is de zuivere goedheid aanwezig die hoort bij de waarlijk grote heerser. 

    Dat moet ook ons verlangen zijn, goedheid,  zachtmoedig zijn, nederig en zuiver van hart. Zijn voorbeeld volgen, alles in zijn handen leggen door ons geloof in Hem. Dan  kunnen we zijn als Jezus en kunnen we rust vinden. Door Jezus kunnen we dicht bij God leven.

    Als we gelovig zijn is dat ons doel, ons verlangen. Zo ontvangen we Zijn genade, God gaat ons beschermen, we worden zijn kind en we ontvangen de kracht van de Heilige Geest om de moeilijkheden van het leven aan te kunnen, de last wordt dan lichter .

     

    Laat ons nu  samen bidden

     

    Heer Laat ons de weg vinden om zeer dicht bij U te komen.

    Help ons om in deze ik gerichte wereld terug op onze knieën te gaan, terug nederig worden en  elke avond U dank te zeggen voor de voorbije dag en hulp te vragen voor de zorgen die we hebben.

    Niet alleen ’s avonds maar elk moment kunnen we dicht bij u komen.

    Als we dit in ons leven vergeten zijn Heer, geef ons dan nu de kracht om die keuze opnieuw te maken. Geef ons de durf om ervoor uit te komen dat U belangrijk bent voor ons elke dag opnieuw en opnieuw.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    Heer laat ons Uw woorden begrijpen, om te weten hoe we moeten handelen, spreken, denken.

    Men zegt dat Gij tot ons spreekt, maar we horen u dikwijls niet.

    We zijn dan te druk bezig. Help me te kiezen om tijd te maken, help me om mijn agenda goed te organiseren en te kiezen voor wat echt belangrijk is. Durven nee zeggen is soms nodig om tijd te maken voor U, om te volbrengen van hetgeen U wilt.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Heer, God werkelijk kennen verondersteld samenzijn met U. 

    Elkaar volmaakt kennen is pas mogelijk als hetzelfde bestaan gedeeld wordt, dat waren uw woorden vandaag.

    We bidden voor zovele mensen die alleen luisteren naar woorden van mensen die niet in U geloven. Geef hen de kracht om te kunnen luisteren naar uw woord. Laat ze ervaren dat U leren kennen de weg opent naar geloven. Geef hen de kracht om in U te durven geloven, zich over te geven aan U. Niet te wachten op de bewijzen van uw bestaan .

     

    Daarvoor bidden wij u Heer, verhoor ons gebed.

     

    Heer, wij bidden vandaag vooral voor alle bedrijfsleiders. We bidden vooral voor de bedrijfsleiders die nu luisteren. Gij zegt: komt allen tot mij die uitgeput zijt en onder lasten gebukt. Bedrijfsleiders hebben grote lasten en verantwoordelijkheden.

    In Jezus is de zuivere goedheid aanwezig die hoort bij de waarlijk grote heerser.

    God, het is enorm moeilijk een goed bedrijfsleider te zijn.

    Geef de bedrijfsleiders die nu luisteren de zuivere goedheid zoals Jezus, geef hen de kracht om waarlijk goede leiders te zijn, geef hen de kracht om de leiding in uw handen te geven, uw hulp te vragen, alvorens ze het volgende moeilijke gesprek aangaan om hun bedrijf goed te laten werken. Laat hen het bedrijf leiden in uw wil, gesteund op waarheid bij alle aspecten die aanwezig zijn binnen een bedrijf.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Door het lezen van het evangelie kunnen we bewuster in relatie leven met God laat ons daarom samen het gebed bidden dat Jezus ons geleerd heeft om zo onze verbondenheid deze morgen uit te drukken.

     

    Onze Vader,

     

    Onze Vader die in de hemel zijt, geheiligd zij Uw Naam.  
    Uw Rijk kome, Uw Wil geschiede op aarde als in de hemel.  
    Geef ons heden ons dagelijks brood  
    en vergeef ons onze schulden,  
    gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren.  
    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade.  
    Amen.

     

    Jezus is waarlijk zachtmoedig en zuiver van hart en ziet daarom God voortdurend. 

    God, laat ons vandaag ook zachtmoedig zijn en zuiver van hart. We weten dat we in dit gebed de hulp krijgen van de Heilige Geest, Hij is onze Redbull, onze energiedrank. Door zijn kracht kunnen we alles, maar dikwijls leven we niet in relatie met U. We gaan dan onze eigen weg, creëren onze eigen energie om onze verantwoordelijkheden te nemen.

    Laat ons vandaag uw energiedrank drinken en onze zorgen in uw handen leggen. Zo kunnen we leven in de vruchten van de Heilige Geest met liefde, goedheid, vreugde, vrede, geduld, trouw, zachtheid, nederigheid, voor de mensen rondom mij.

    We vragen U dit in verbondenheid met Jezus.

     

    Beste mensen,

     

    We danken u voor dit samenzijn voor God. Zo begint onze dag anders. We leven dan in relatie, dicht bij God, we willen dat wat Hij wil.

    Wij wensen u verder nog een hele fijne dag en sluiten deze morgenwijding.

    In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

      

     

     

     

     

    24-05-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pinksteren :Hoe kan men leven in de H. Geest

    Wat betekent Pinksteren vandaag nog ?

    Het pinksterfeest herinnert ons eraan  om niet in de geest van de wereld te leven, maar in de Geest die van God komt

    Daarom gaan we het even hebben over de volgende vragen;

     

    Welke zijn de symbolen van de heilige geest

    Wie is die Heilige Geest en waarom zond God de H.Geest?

    Waarom hebben we de Heilige Geest nodig en hoe kunnen we leven  in de kracht  van de H.Geest

    Wat betekent het om vervuld te zijn van de H.Geest.

    Wat verlangt Jezus van ons en welke zijn onze struikelblokken?

     

    Water, bron dorst pleitbezorger zijn symbolen die allemaal verwijzen naar de heilige geest.

    We lezen een paar verzen voor uit de bijbel. We houden ons hier enkel aan woorden van  Jezus die verwijzen naar zijn belofte van de Heilige Geest.

    Jezus zegt:

     [15] Als je mij liefhebt, houd je dan aan mijn geboden. [16] Dan zal ik de Vader vragen jullie een andere pleitbezorger te geven, die altijd bij je zal zijn: [17] de Geest van de waarheid. De wereld kan hem niet ontvangen, want ze ziet hem niet en kent hem niet. Jullie kennen hem wel, want hij woont in jullie en zal in jullie blijven.

     wanneer een man dorstig is , laat hem dan tot Mij komen en drinken [38] “Rivieren van levend water zullen stromen uit het hart van wie in mij gelooft,”

     

    Iedereen die van het levend water drinkt zal in eeuwigheid  geen dorst meer krijgen

    het water dat Ik hem geef  , zal in hem een waterbron worden, opborrelend tot overvloedig en  eeuwig leven .

     

    Wie is de Heilige Geest ?

     

    Jezus heeft maar 3 jaar actief geweest tussen de mensen.

    Wat kunnen wij verwezenlijken op 3 jaar tijd. Haast niets, zelfs al zijn we zeer getalenteerd.

    Maar wat is het voor Jezus. Het is een wonder op zich dat nu nog altijd, duizenden jaren na Jezus geboorte, over Hem gesproken wordt door miljoenen en miljoenen mensen. Dat is een  wonder dat alleen kan gebeuren door de kracht van de Heilige geest

    De H.Geest is God , Hij is God – met alle mogelijkheden van God , Hij is de derde persoon van de Drie-eenheid gelijk aan  God de Vader en God de Zoon.

    Er is slechts 1 GOD  maar  Hij manifesteert  zich in een 3 eenheid .

    De drie éénheid  verklaren is onmogelijk .Om een volledige verklaring zullen we moeten wachten tot we in de eeuwigheid zijn met onze Heer Jezus Christus

     

    Dat de leer van Jezus zo verspreid zou worden  hadden de mensen van toen waarschijnlijk niet verwacht en toch is het gebeurd.

    Het is gebeurd omdat God dat zo wou en omdat de apostelen van toen en alle apostelen later in de kracht leefden van de Heilig Geest.

    Als christen  behoren wij allen bij Jezus Christus en ontvangen wij, zoals de apostelen, de kracht van de heilige geest.

    We laten dus dikwijls vele kansen liggen, we spartelen maar verder op onze eigen kracht en vergeten om aan God de kracht te vragen van de Heilige Geest die Jezus ons gebracht heeft.

     

    Waarom zond God de H.Geest?

    De H.Geest kwam om Jezus Christus te verheerlijken en de gelovigen te leiden doorheen de waarheid. De waarheid is iets als een rots, iets waar ge u aan kunt vasthouden , iets dat nooit verandert.

    Jezus zei tot zijn Vader Uw woord is waarheid, daarom is Gods waarheid  voor ons christenen de enige waarheid. Gods waarheid  verandert nooit, dus op zijn waarheid kunnen we bouwen.

    Die waarheid kunnen we lezen in de evangelies, De woorden van Jezus zijn daarin opgeschreven  onder de kracht van de heilige Geest.

    Jezus had dit tijdens het laatste avondmaal aan zijn leerlingen beloofd: Hij zei:  de H.Geest die Mijn Vader  zal zenden in Mijn Naam zal u alles leren en zal u doen herinneren  al wat Ik u geleerd en gezegd heb,tot daar Jezus woorden.

    Daarom kunnen we erop vertrouwen dat wat neergeschreven waarheid is ook al is het jaren later opgeschreven. 

     

    Waarom hebben we de Heilige Geest nodig

    We hebben Hem  nodig om een leven van volheid te ervaren

    Al de volgelingen van Jezus waren vol van de H.Geest , zij ontvingen een goddelijke , supernatuurlijke kracht dat hen veranderde van bange mensen tot vurige getuigen voor Christus. Zij werden gebruikt door God om de wereld geschiedenis te veranderen .

    Deze zelfde  alomvattende en alomtegenwoordige kracht van de H.Geest , is ook nu nog beschikbaar voor ons om  een leven  mogelijk te maken dat heilig en vruchtbaar is voor Jezus Christus.

    Spijtig genoeg zijn er vele mensen die niet weten wie de H.Geest is, of niet weten hoe Zijn kracht te bekomen .Zij gaan consequent door het leven ,zonder het bewustzijn  van een overvloedig en vruchtbaar leven dat Christus beloofd heeft aan allen die in Hem geloven .

    Maar het pinksterfeest herhaalt ons weer dat de kracht van de verrezen , levende, liefdevolle en inwerkende Christus bekend gemaakt wordt door de H.Geest  en dat Zijn kracht steeds beschikbaar is, ook vandaag voor ons.

     

    Hoe kunnen we leven  in de kracht  van de H.Geest?

    De H.Geest kwam om  ons de kracht te geven om  overvloedig te leven , geen materiele overvloed, maar een geestelijke overvloed.

    In de brief aan de Galaten  schrijft Paulus :

    Wanneer de H.Geest ons leven controleert zal Hij  vruchten brengen in ons en kunnen we leven in liefde , vreugde, vrede, goedheid ,vriendelijkheid, betrouwbaarheid , geloofwaardigheid , zelfbeheersing en geduld

    Wanneer ik dus ongeduldig ben en boos omdat mijn man niet onmiddellijk doet wat ik graag heb dan leef ik niet in de vruchten van de Geest. Ik moet mezelf dan bijsturen en vragen aan God om de beloofde kracht van de h. Geest .  Zo kan ik vragen om geduld te hebben in relatie met mijn echtgenoot en vriendelijkheid. Want dat wil God van ons. Hij wil dat we de andere beminnen zoals onszelf. Dat is moeilijk, we vinden onszelf soms te  belangrijk, we willen meetellen en daarom handelen we soms niet correct , maar ik kan dus  vragen aan de heilige geest om kracht om beter te luisteren en geduldiger te zijn, vriendelijker en meer zelfcontrole te hebben.

    Door de kracht van de heilige Geest ben ik  bijvoorbeeld beter in staat  mensen graag te zien, mijn man beter te beminnen en  periodes van misverstand met hem  korter te maken.

    Zo  heb ik leven in overvloed, dankzij Jezus ,dankzij de kracht van de heilige geest.  De kracht die ons al gegeven is bij het doopsel.  Spijtig genoeg weigeren  vele volwassen mensen die kracht, door te beslissen dat God niet meer meetelt in hun leven. Maar we kunnen vrij beslissen , we zijn vrije mensen, zo heeft God het ook gewild.

     

    Wat betekent het om vervuld te zijn van de H.Geest

     

    Vervuld en vol  zijn van de H.Geest betekent vol  zijn Jezus Christus. Het vraagt dus geloven in Jezus Christus.

     

    Wat verlangt Jezus van ons?

    Bij de dood van Jezus zond God de H.Geest  om Christus te verheerlijken en om ons mensen niet alleen te laten.

    Indien we in een dagdagelijkse verbondenheid met Jezus leven , mogen  we ook leven in de dagdagelijkse kracht van zijn heilige geest. Dat verlangt Jezus van ons. De heilige Geest doet ons dan  wandelen  in het licht omdat Jezus  het licht is.

    De woorden  ‘vol zijn van de heilige Geest’ , betekenen zeker niet dat ik als een robot leef , maar wel dat ik mij verlaat op  Jezus – zodanig dat de Heer Jezus Christus , die in mij woont ,in en door mij,  mijn leven leidt , de leiding kan nemen. Het is mijn taak om hard te werken en verantwoordelijkheden te nemen steunend op Gods goedheid en waarheid  En Jezus beloofde daarvoor de Heilige Geest. Ik kan dus genieten van de kracht van de heilige Geest om deze kwaliteit van leven voor mij te realiseren.

      

    Waarheid en vrijheid zijn voor ons allen zeer belangrijke gegevens . Voor God is dat ook.

    God geeft ons vrijheid. Vrijheid om te leven naar zijn waarheid . Vrijheid om bewust te kiezen om Christus te betrekken in ons leven

    Met ander woorden , het is onze beslissing om aan God te vragen  hoe we  de dingen hier op aarde moeten doen volgens Zijn wil.

    God  is liefde en wil dus Zijn  liefde door ons kenbaar maken aan anderen. De kracht om dit te kunnen realiseren krijgen we van de Heilige Geest. We kunnen dan dingen aan die we anders onmogelijk aankunnen.

    Gods antwoordt altijd, maar wij moeten Jezus toelaten, wij moeten de controle van ons leven uit handen geven en in Zijn handen leggen, zo starten we een leven in de kracht van Zijn heilige Geest.

    In één van zijn brieven aan de Efeziërs zegt Paulus, laat u niet bedwelmen door de wijn , maar door de H.Geest..

     

    Hoe ervaren we dat nu in de praktijk van ons dagelijks leven.

     Leven in Gods Heilige Geest betekent bijvoorbeeld ;

    -dat we de klaarheid en kracht ontvangen om in ontmoetingen de juiste woorden te gebruiken of de kracht om de juiste dingen neer te schrijven of  eerlijke beslissingen te nemen voor mezelf of voor anderen

    -Leven in Gods Heilige Geest betekent: dat de H geest ons kracht geeft om onze talenten ten volle te kunnen gebruiken , zonder angsten en naar Gods wil.

    Maar, hier maken we onszelf soms wat wijs, we dromen bijvoorbeeld door middel van ons talent  een groot zakencijfer te realiseren, een succesvolle carriere, maar misschien wil God onze carriere wel veel eenvoudiger, misschien in een klein bedrijfje dat eenvoudig , eerlijk en goed werkt levert en waar we net financieel van kunnen rond komen.

    Deze opdracht ‘ onze talenten inzetten’ is niet gemakkelijk en we moeten vragen aan God om ons  duidelijk te maken wat we moeten doen. 

    We zullen een antwoord krijgen , niet door stil te blijven zitten en te wachten , maar door ons 100 % in te zetten in alle eerlijkheid en te bidden om zijn kracht.

    Zo zal de geest ons de waarheid doen zien om zo te  leven in de waarheid. Ik ben de weg, de waarheid en het leven zegt Jezus ons.

     

    Ik hoorde op televisie praten over een echtpaar dat zijn 2 kinderen verloren had. één dochter in een verkeersaccident en de zoon  had op 33 jarige leeftijd zelf een einde gemaakt aan zijn leven.

    De ouders zijn daardoor kapot en ieder zit met zijn pijn en intens verdriet. Er is onmacht en angst om het grote verdriet te vertellen aan elkaar.

    Leven in de kracht van de heilige geest betekent nu leven  in het geloof dat Jezus met ons meelijdt, mee afziet.

    Wij kunnen ons  tot Hem richten:

    Jezus het is teveel , ik leg mijn gans leven in uw handen, ik heb teveel tranen, teveel verdriet en teveel angst. Wat jij wil zal ik doen, geef me de kracht van uw Heilige Geest. Het is ook belangrijk dat anderen bidden voor mensen in diepe pijn, zij hebben soms geen kracht meer.

    Denkt u dat God dit gebed weigert te  beantwoorden. Onmogelijk, er zal een weg zijn , een nieuwe weg, Maar we moeten wel bereid zijn te doen wat God van ons verlangt en op het moment dat hij het verlangt. Soms ervaren we nog langer pijn en hebben we nog altijd tranen, maar ons geloof en vertrouwen zal maken dat er een dag komt dat we zeggen , ik heb mijn leven anders kunnen bekijken dankzij Jezus en de kracht van de Heilige Geest, Ik kan terug een beetje genieten van mensen en dingen ,van Gods natuur, dankzij Zijn kracht. Jezus was bij mij, en ik ontving door hem de kracht van de Heilige Geest. De Heilige Geest maakt dat we onze  moeilijkheden in ons leven aankunnen en dat we een weg zullen vinden om blij  te kunnen zijn niettegenstaande onze  moeilijkheden nog aanwezig zijn .

    Onze  energie komt van God. Daarenboven  weten we dat we in de waarheid leven, wanneer we ons tot God richten en Zijn wil doen. We krijgen kennis van  een waarheid die leidt naar het eeuwig leven in de nabijheid van God.

      

    -Wat zijn onze struikelblokken om te leven in de kracht van de Heilige Geest?

     We  twijfelen en hebben  gebrek aan geloof. We hebben te klein vertrouwen.

    We hebben de verwondering van de schepping verloren en we relativeren onszelf, ons leven en het leven op aarde zo sterk ,we zeggen: na de dood is ons einde het stof van de aarde. We kunnen en willen niet geloven dat er nog een toekomst is na de dood.

    We  laten ons leiden door het wereldlijk denken, we zijn  op zoek naar de echte waarheid , maar willen echter in praktijk de waarheid zelf bepalen.

    Wij  streven  het goede na, we  hopen  op Gods genade maar blijven zelfzuchtig beslissen

     We  zoeken  naar geluk maar blijven daarbij  ego-centraal denken in plaats van Christus centraal te plaatsen in ons  leven.

    We geraken  gefrustreerd en verontrust in de zin van ons leven ,we laten ons drijven op gevoelens,  we hebben geen  ‘totaal vertrouwen’ in God

    We vrezen controle te verliezen ,we vrezen  dat God  het onmogelijke zal vragen, we vrezen  dat Hij onze plannen zo zal  wijzigen dat alle vreugde uit ons leven  weg is .

    We vrezen dat we voor God dingen moeten doen volledig buiten onze talenten en interesse.

     

    God is  een liefdevolle Vader , Hij is ons vertrouwen meer dan waardig , Jezus  zegt :

    Indien wij mensen ,die fouten maken, iets goeds willen geven aan onze kinderen

    hoeveel meer zal Onze Vader in de hemel goede gaven  geven  aan diegenen die het Hem vragen !

     

    Wanneer we ons leven aan Christus geven geeft God geeft meer terug dan wat  we zelf  kunnen realiseren

      

    Beste mensen, we hopen dat u iets meer inzicht hebt wie de Heilige Geest is.

    God heeft ons intens lief , we zijn voor hem uniek, Hij staat op ons te wachten met open armen.

    We wensen u alvast vanaf nu ,voor deze dag en voor alle verdere dagen van uw leven, een toekomst in de kracht van de Heilige Geest, een ervaren van volheid van leven , een ervaren van overvloed, een leven in waarheid met diep geloof voor het eeuwig leven dat vandaag reeds begint.

    18-05-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matteus 28 v 16-20 zending van de apostelen

    Matheus 28 vers 16 tot 20 zending van de apostelen

     

    Welkom

     

    In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

     

    Door nu even tijd te maken voor deze morgenwijding willen we onszelf loslaten van de dagelijkse zorgen en ons voor God openstellen.

    We lezen vandaag het evangelie van Matheus hoofdstuk 28 vers 16 tot 20.

    Na de verrijzenis, verscheen Jezus aan de vrouwen om hen uit te nodigen met allen naar de berg Galilea te komen het gaat over de zending van de apostelen.

     

    Laat ons bidden als inleiding op deze morgenwijding:

    Heer, we willen vanmorgen tot U komen en uw woorden lezen in het evangelie van Matheus, help me te begrijpen wat geschreven staat. Ik wil begrijpen, maar ik wil ook dat U mijn hart raakt, slechts dan kan ik ervan leven vandaag tot uw glorie.

    Ik dank u daarvoor.

     

    Uit het evangelie van matheus hoofdstuk 28  vers 16 tot 20

     

    16 De elf leerlingen gingen naar Galilea, naar de berg waar Jezus hen had onderricht,

    17 en toen ze hem zagen bewezen ze hem eer, al twijfelden enkelen nog.

    18 Jezus kwam op hen toe en zei: ‘Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde.

    19 Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest,

    20 en hun te leren dat ze zich moeten houden aan alles wat ik jullie opgedragen heb. En houd dit voor ogen: ik ben met jullie, alle dagen, tot aan de voltooiing van deze wereld.’

     

     De leerlingen aanbaden Jezus en tegelijk twijfelde ze.

    Soms denken we dat het gemakkelijker was voor de apostelen om te geloven. Zij hebben Jezus gekend.

    We hebben Jezus niet persoonlijk gezien, maar we hebben al zovele schitterende voorbeelden gezien van gelovige mensen. Pater Damiaan is er één van.

     

    Toch is twijfel iets wat ons nu nog overkomt. We willen geloven en ons best doen en tegelijk twijfelen we. Is Jezus bij ons en wat zou Jezus doen in deze situatie.

    Twijfel en angst is een zeer menselijk iets en het is zeer belangrijk dit te onderkennen om te weten hoe we in het leven staan.

    Hoe meer we onze gevoelens weten en kunnen delen met anderen hoe beter we zelf weten wat ons probleem is en hoe beter onze nabije geliefden ons kunnen begrijpen.

    Onze meest nabije geliefde is Jezus, we mogen Hem vertellen van ons willen en niet kunnen, van onze onmacht en pijn. We mogen Hem vragen om kracht.

    Begrijpen we wel wat een intens geschenk we hier hebben als christen.

    Jezus is onze meest nabij geliefde die we alles mogen vertellen en die ons vergiffenis schenkt.

    Maar wat vertelt Jezus hier in de evangelietekst:

    Mij is alle macht gegeven in de hemel en op aarde en Zie Ik ben met u tot aan de voleinding der wereld. Tot daar de vers.

    Hij maakt hier een belofte. We mogen op God ’s belofte vertrouwen, meer nog, een belofte wil zeggen dat we dit  mogen en  moeten  geloven. God is met ons, Hij laat ons niet alleen.

    Jezus sprak de leerlingen toe en gaf hun de opdracht in de wereld te gaan en het goede nieuws te prediken in alle landen en iedereen tot zijn volgelingen te maken. Ik ben met jullie, alle dagen, tot aan de voltooiing van deze wereld.’Hij zond hen de kracht van Zijn Heilige Geest.

    Jezus vatte op die manier samen dat Hij hen en vele anderen 3 jaar had  onderwezen, dat Hij zieken genas en zelfs uit de dood was verrezen, maar  dit was niet genoeg. Ga op weg zei Hij.

     

    De apostelen en ook wij, moeten geloven dat God altijd bij ons is en dat we aanspraak mogen maken op de kracht van de Heilige Geest en dat we dus geen angst moeten hebben .

    Door de kracht van de Geest  worden we aangemoedigd en gesterkt om effectief en vruchtbaar te zijn voor de getuigenis van onze Heer Jezus Christus.

    Jezus Christus gaf een belofte. ‘Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde.

    19 Ga dus op weg ik ben bij U.

     

    Alle volgelingen ontvingen een goddelijke, super natuurlijke kracht dat hen veranderde van bange mensen tot vurige getuigen voor Christus omdat ze in Hem geloofden. De apostelen en een handvol volgelingen hebben Rome veroverd omdat Zij de kracht van Zijn Geest ontvingen. Ze werden gebruikt door God om de wereldgeschiedenis te veranderen.

    Door ons geloof in Jezus is deze zelfde, alomvattende en alomtegenwoordige kracht, ook  beschikbaar voor ons om een leven mogelijk te maken dat heilig en vruchtbaar is, om zo te kunnen getuigen aan onze medemensen van ons geloof in Jezus Christus.

     

    We moeten niet  in de geest van de wereld  leven, maar in de Geest die van God komt.

    Door ons geloof in Christus, is Hij met ons, alle dagen en mogen we Hem vragen ons leven te leiden. Niet mijn wil, maar uw wil, dagdagelijks, voor elke activiteit. Niet onze ‘zelf gecreëerde’ kracht, ons verstand, onze vaardigheid,  goede persoon, of  passie. Het is  Christus zelf, levend in ons, die ons de nodige kracht geeft door Zijn H.Geest . Dit is veel meer dan we zelf kunnen creëren. We kunnen onze angsten en twijfels in Zijn handen leggen, zoals de apostelen deden .

     

    Tijdens het laatste avondmaal zei Jezus aan zijn leerlingen: de H.Geest die Mijn Vader zal zenden in Mijn Naam zal u alles leren en zal u doen herinneren al wat Ik u geleerd en gezegd heb.

    De leerlingen hebben alles opgeschreven, De H.Geest inspireerde deze heilige mannen om neer te schrijven wat belangrijk was. Het evangelie, God openbaart daarin zijn waarheid voor ons. De apostelen waren geïnspireerd door de H.Geest om de ware toedracht van het woord van God te begrijpen,  een continu groeiproces, geleid door de Heilige Geest.

     

    Laat ons  daarvoor bidden:

     

    God, Dank dat uw H.Geest zovele heilige mannen inspireerde om het evangelie te schrijven

    Niettegenstaande de geschiedenis zo veranderd is, is deze heilige schrift, ook na 2000 jaar, nog steeds zo inspirerend voor ons. De schrift is inspirerend voor de meest eenvoudige onder ons en voor de grootste intellectueel. Het is een wonder op zich. Wij danken u hiervoor.

    Heer, laat ook, zoekende mensen en niet gelovigen,  geraakt worden door uw genade.

    Geef hen een ontmoeting met gelovige mensen om u zo te leren kennen en uw leerlingen te worden.

     

    Wij bidden u heer verhoor ons gebed.

     

    God wij danken U voor de kracht van de verrezen, levende, liefdevolle en inwerkende Christus, die alle dagen in ons leeft zoals Hij beloofde.

    Door ons geloof in U weten we dat de kracht van de Heilige Geest voor ons beschikbaar is om op weg te gaan in Uw naam. Help ons want we gaan dikwijls verder op eigen kracht. We leven zo niet in relatie met u, daardoor vergeten we dat we alles in Uw handen mogen leggen .

    Help ons om niet af te dwalen naar een wereldlijk denken maar te leven  in de Geest die van u komt.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

     God, geef ons allen de kracht om over U te spreken, niettegenstaande we weten dat de meeste mensen rondom ons uw naam zelfs niet meer willen horen.

    God, Jezus, hemel, Zonde, schuld, vergiffenis, zijn woorden waar mensen in de westerse wereld het heel moeilijk mee hebben, ieder heeft zijn eigen waarheid, de echte waarheid wordt hierdoor niet meer herkend.

    God, Geef ons de kracht om te zaaien. Laat ons de juiste woorden gebruiken die mensen nodig hebben,laat ons spreken zoals U zou spreken. Laat ons leven in uw Heilige Geest. Gebruik ons om uw dromen waar te maken voor uw schepping.

    Geef ons de kracht om blijvend vriendelijk en blij te zijn niettegenstaande alle ontgoochelingen die we doormaken .

     

    Wij bidden u Heer , verhoor ons gebed.

     

    God we willen nu ook heel intens bidden voor de mensen die in de media werken. Zij schrijven en spreken ook zoals de apostelen.

    Zij staan soms onder enorme druk en worden erg beïnvloed door het wereldlijk denken. Wijzelf worden ook door dit wereldlijk denken zo sterk beïnvloed. We geloven dan de verkeerde dingen.

    Geef de mensen in de media nederigheid en zuiverheid van geest om de echte waarheid te dienen in televisie radio en schrijvende pers. 

    Geef gelovige mensen kansen in de media om zo moraal en ethiek terug meer in de aandacht te plaatsen. Raak jonge mensen die getalenteerd zijn door u en maak hen sterk. 

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Goede vrienden, we wensen u een vruchtbare dag, dat we in verbondenheid met Jezus, vandaag de juiste beslissingen nemen in de kracht van de Heilige Geest, om zo te doen wat God wil, te weten en te geloven dat Hij bij ons is, alle dagen, tot aan het einde der tijden.

    Laten we daarom bidden met het gebed dat Jezus ons geleerd heeft.

     

    Onze Vader.

     

    Onze Vader die in de hemel zijt, geheiligd zij Uw Naam.

    Uw Rijk kome, Uw Wil geschiede op aarde als in de hemel.

    Geef ons heden ons dagelijks brood

    en vergeef ons onze schulden,

    gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren.

    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade.
    Amen.

    In de naam van de Vader , de Zoon en de heilige Geest.

     

    Beste mensen het was prettig dat u bij ons was, we wensen u een aangename dag.

    17-05-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matteus 7 v 7-12 De kracht van het gebed

    Matteus  hoofdstuk 7 vers 7 tot 12

    DE KRACHT VAN HET GEBED.

     

    Welkom beste mensen.

     

    In de naam van de Vader, de Zoon en de heilige Geest.

     

    We zijn blij en weten dat we God loven en prijzen door tijd te maken voor deze morgenwijding, maar dit vraagt ook willen loskomen van onszelf en ervoor kiezen om onze aandacht volledig naar God te richten. Zo komen we los van alleen maar woorden en gaan we echt in gesprek met onze Heer.

    Laat ons bidden als inleiding op deze morgenwijding

     

    Heer, we willen vanmorgen tot U komen en uw woorden lezen in het evangelie van Matteus hoofdstuk 7 vers 7 tot 12

    Heer, help me te begrijpen wat in de tekst geschreven staat. Ik wil begrijpen, maar ik wil ook door uw genade geraakt worden, slechts dan kan ik ervan leven vandaag tot uw glorie.

    Heer, Ik dank u daarvoor.

     

    Matteus  hoofdstuk 7 vers 7 tot 12

     

    7 Vraag en er zal je gegeven worden, zoek en je zult vinden, klop en er zal voor je worden opengedaan.

    8 Want ieder die vraagt ontvangt, en wie zoekt vindt, en voor wie klopt zal worden opengedaan.

    9 Is er iemand onder jullie die zijn kind, als het om een brood vraagt, een steen zou geven?

    10 Of een slang, als het om een vis vraagt?

    11 Als jullie dus, ook al zijn jullie slecht, je kinderen al goede gaven schenken, hoeveel te meer zal jullie Vader in de hemel dan het goede geven aan wie hem daarom vragen.

     

    Het evangelie van Matheus gaat over De kracht van het gebed.

    Om goed te bidden moet de mens in de waarheid staan anders is het

    eerst nodig vergiffenis te vragen alvorens we ons tot God richten.
     We kunnen alleen spreken, tot God bidden, wanneer we in een eerlijke relatie met God staan of willen starten met God te betrekken in ons leven .

    Om te groeien is het nodig te luisteren naar de woorden uit het evangelie want zo verkrijgen we kennis en weten we hoe te leven als echte christen en hoe te geloven  in een vertrouwenswaardige God.

    Indien we niet op God vertrouwen, hebben we angst om de leiding voor ons leven uit handen te geven en willen we zelf alles onder controle houden.

    God is een liefdevolle Vader, Hij is ons vertrouwen meer dan waardig, Jezus zegt in Vers 11  ‘ indien wij mensen, die fouten maken, iets goeds willen geven aan onze kinderen, hoeveel meer zal Onze Vader in de hemel goede gaven aan ons geven, aan diegenen die het Hem vragen!’

    Wanneer we  in verbondenheid leven met de Christus, geeft God meer terug dan wat we zelf kunnen geven, ook al ervaren we dat niet direct, we hebben niet leren luisteren naar zijn antwoorden. Stilte, studie, gebed, gemeenschap en ontmoeting is hiervoor nodig.

    Opdat ons gebed gehoord kan worden moeten we ten diepste geloven en in relatie leven met God. 

    We willen even een moment houden om de volgende vragen te overdenken:

     

    - geloof ik ten diepste dat God van me houdt?

     

     

    - geloof ik dat God een plan heeft voor mijn leven?

     

    - geloof ik dat God mij de kracht geeft door het geschenk van Zijn heilige Geest, Zijn kracht die ik nodig heb om te leven zoals Hij het verwacht. Vertrouw ik God daarvoor.

     

    - ben ik bereid God’s wil te doen als Hij iets anders geeft dan wat ik verwacht?

     

    In staat zijn om uit te maken wat Gods wil is, was voor mij zeer moeilijk te begrijpen.

    Ik wou bidden en luisteren, maar ik hoorde niet wat God antwoordde.

    Ik heb niet leren luisteren. Het is al zo moeilijk te luisteren naar wat mijn partner te vertellen heeft, me in te leven in zijn denken en verlangen.

    Bij Gods denken en verlangen heb ik nooit stil gestaan.

    Ik heb ontdekt dat God antwoordt door stil te zijn, door te focussen op wat God  in mijn gedachten brengt .

    Jezus zegt en belooft ‘ wie Mijn geboden onderhoudt en opvolgt, hij of zij is diegene die Mij liefheeft, en die Mij liefheeft, zal mijn Vader liefhebben en ook Ik zal hem liefhebben en ik zal Mezelf laten kennen aan hem.’

     

    We hebben de verzekering, indien we God benaderen en iets vragen volgens Zijn wil, dan  zullen we dat verkrijgen. Hij hoort ons wel degelijk. 

    Zijn wil, wil zeggen: Zijn plan voor ons, op het tijdstip dat Hij verkiest.

    Indien we leven in de gave van de Heilige Geest is dit haalbaar, geloven dat Hij het beste met ons voorheeft en geduld hebben. God zegt en beveelt: ‘Bedwelmt u niet met wijn, maar laat u bezielen door de Geest.’

    De H.Geest is onze  krachtbron voor het leven.

     

    We kunnen bidden wanneer we klaar zijn om God een plaats te geven in ons leven, het is belangrijk dat het onze eigen beslissing is, op ons eigen gekozen moment en naarmate we meer en meer met God verbonden zijn zullen we zijn antwoord beter horen.

     

    Laten wij vandaag samen bidden :

     

    God, ik wil dienaar zijn van U, ik wil dienend uitverkoren zijn, volkomen met Christus zijn, geen focus op mijn eigen succes. Ik wil uw Zoon, Christus, op de troon van mijn leven plaatsen. Ik wil Uw weg volgen.

    Ik wil alles in uw handen leggen, volledig vertrouwen op U en uw wil vervullen.

     

    Wij bidden u, verhoor ons gebed.

     

    Heer, laat mij gemeenschap vormen met mensen rondom mij, open deuren waar ik geloof, hoop en liefde kan brengen. Soms ben ik bang, ik sluit me af, schrik dat anderen me toch niet graag zien zoals ik ben.

    Ik wil mijn leven in uw handen leggen, ik weet en geloof dat ik door de H. Geest de kracht van U krijg om dit te doen. Laat me niet leven om zelf belangrijk te zijn, ik wil leven omdat Gij belangrijk bent voor mij en liefde wil brengen door mij. Leer me dus nederig zijn en dienend al mijn talenten inzetten.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Lieve God, ik wil naar uw antwoord luisteren, laat me ook uw antwoord begrijpen, want het is niet altijd gemakkelijk te weten wat uw antwoord is.

    Ik weet, wanneer ik iets in Jezus naam vraag, U het zal doen volgens Uw plan voor mijn leven, volgens uw wil en op het door U gekozen tijdstip.

     

    Wij bidden u  Heer verhoor ons gebed.

     

    Heer, laat me in U geloven, ten diepste want dan voel ik me sterk.

    Leer me bidden met verlangen, overgave en berouw, om te leven in geloof de enige weg waardoor ik U kan behagen. 

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    God ,

    We willen vandaag bidden voor mensen die bidden zo moeilijk vinden.

    God, U bent met alles tevreden, met elk woord, met elke gedachte.

    Bidden is naakt staan voor u, u kent ons tenvolle, eigenlijk moeten we al niets meer zeggen, U weet wie we zijn, hoe we ons voelen en wat we verlangen.

    Geef de mensen die angst hebben om niet te voldoen aan U een gevoel van zeer nabij te mogen zijn, zoals een kind bij zijn Vader. U bent niet ver weg maar heel dichtbij, maar sommige mensen ervaren dit zo niet. We bidden dat alle mensens die nu vandaag luisteren deze nabijheid mogen ervaren en zo intens verbonden met U de weg naar gebed vinden.

     

    Wij bidden u verhoor ons gebed

     

     

    Beste mensen,

     

    We bidden tot slot het gebed dat Jezus ons geleerd heeft om onze verbondenheid hier ook uit te drukken. Laten we vooral denken aan de mensen die het momenteel moeilijk hebben.

     

    Onze Vader die in de hemel zijt, geheiligd zij Uw Naam.  
    Uw Rijk kome, Uw Wil geschiede op aarde als in de hemel.  
    Geef ons heden ons dagelijks brood  
    en vergeef ons onze schulden,  
    gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren.  
    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade.  
    Amen.

     

    Wij wensen u oprecht echt een blije dag in de kracht van de Heilige Geest.

    Dat God ons hiertoe mag zegenen: de Vader, de Zoon en de Heilige Geest  


    10-05-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johannes 10 v 1-11 de herder de deur en de volheid

    Johannes Hoofdstuk 10 verzen 1 tot 11

    beste mensen, van harte een warm welkom,

     

    We willen in deze morgenwijding even stilstaan bij het evangelie van Johannes Hoofdstuk 10 verzen 1 tot 11

    In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

    We lezen uit de evangelietekst van Johannes Hoofdstuk 10 .verzen 1 tot 11

     

    De goede herder


    1 ‘Waarachtig, ik verzeker u: wie de schaapskooi niet binnengaat door de deur maar ergens anders naar binnen klimt, is een dief of een rover.

    2 Wie door de deur naar binnen gaat, is de herder van de schapen.

    3 Voor hem doet de bewaker open. De schapen luisteren naar zijn stem, hij roept zijn eigen schapen bij hun naam en leidt ze naar buiten.

    4 Wanneer hij al zijn schapen naar buiten gebracht heeft, loopt hij voor ze uit en de schapen volgen hem omdat ze zijn stem kennen.

    5 Iemand anders volgen ze niet, ze lopen juist van hem weg omdat ze de stem van een vreemde niet kennen.

    6 Jezus vertelde hun deze gelijkenis, maar ze begrepen niet wat hij bedoelde.
    7 Hij ging verder: ‘Waarachtig, ik verzeker u: ik ben de deur voor de schapen.

    8 Wie vóór mij kwamen waren allemaal dieven en rovers, maar de schapen hebben niet naar hen geluisterd.

    9 Ik ben de deur: wanneer iemand door mij binnenkomt zal hij gered worden, hij zal in en uit lopen, en hij zal weidegrond vinden.

    10 Een dief komt alleen om te roven, te slachten en te vernietigen, maar ik ben gekomen om hun het leven te geven in al zijn volheid.
    11 Ik ben de goede herder. Een goede herder geeft zijn leven voor de schapen.

     

     

    Binnengaan door de deur, die Jezus is, zo zijn we met Jezus in liefde verbonden. Jezus is onze herder, wij mogen Jezus leren kennen en Hem toebehoren. In vers 3 staat : Hij roept zijn eigen schapen bij hun naam en leidt ze naar buiten.

    Dit wil zeggen : Jezus kent ons omdat we deel uitmaken van Zijn volgelingen en wij kennen Jezus omdat Hij onze herder is, wij behoren tot zijn kudde. De herder spreekt nooit over het bezitten van zijn kudde. Wij horen bij Hem omdat Hij ons kent en wij Hem. Toebehoren is iets totaal anders dan bezitten. Zo is het ook met onze kinderen. Ze komen door ons ter wereld maar zijn niet van ons. Kinderen zijn vrije schepselen van God met een eigen roeping en een unieke nieuwheid voor God. Kinderen en ouders zijn verantwoordelijk voor elkaar. Ze ondersteunen elkaar ten diepste omdat ze elkaar kennen. Onze kinderen aanvaarden in hun eigenheid, onze ouders aanvaarden in hun eigenheid is niet altijd gemakkelijk, ons eigen verlangen, onze eigen weg primeert dikwijls. Maar dan handelen we zoals de rover.

    Voor de ware herder zijn ouders en kinderen vrije mensen die waarheid en liefde zoeken.  Daarom gaf Hij zijn leven en nodigt Jezus ons uit om te leven in overvloed.

    Jezus geeft leven opdat ik mag leven in overvloed. Dat zegt hij in vers 10.

     

     

    Jezus belooft iets bijzonders: leven in overvloed, ieder mens wil leven in overvloed. Waar is het te vinden? Wanneer hebben we leven in overvloed en hoe gaat dat dan?

     

    De wereld zoekt overal naar zekerheid, liefde, blijdschap, vrede, zingeving en hoop. We vinden deze dingen allemaal wel een beetje, maar in Christus die ons bij God en God ‘s woord brengt, vinden we al deze dingen in zijn volheid. We weten dan welke weg we moeten gaan. Door ons geloven hebben we ons aan hem toegewijd en Hij heeft zich toegewijd aan ons. Hij is bij ons. Hij werkt in ons. Hij zal ons nooit teleurstellen. Hij is de Herder en Hij is ook de weidegrond, het voedsel voor ons leven.

    Het is niet altijd gemakkelijk in moeilijke momenten van pijn of verdriet om dit alles te blijven geloven. Op zulke momenten worden we maar eerst geconfronteerd met echt kiezen om te blijven geloven. Het kost soms tranen.

     

     

    Als gelovigen kunnen we leven in volheid zegt Jezus, dat is dus veel meer dan we zelf kunnen creëren.

    De volheid van leven is een belofte van Jezus aan ons.

    Durf ik die belofte aan?

    We kunnen bidden en vragen aan God om deze volheid te zien, te ervaren.

    We moeten bidden en vragen aan God om geduldig te zijn en te aanvaarden dat er dingen gebeuren die we niet in die volheid begrijpen.

    Het lijden, het ziek zijn, het kind dat gehandicapt geboren wordt, het gebeurt allemaal en hoe moeten we dan het leven in volheid begrijpen .

    We ervaren de belofte van volheid van leven als we intens in relatie leven met God, dagdagelijks, door ons geloof in Jezus, door ons gebed, onze gesprekken met Hem, de keuze om Hem de leiding over ons leven te geven. We ervaren de belofte van volheid van leven  door hulp te vragen aan God bij elke verantwoordelijkheid die we moeten nemen, bij angst en onmacht om te kiezen voor de waarheid.

    Ieder ervaart die volheid van leven anders. Toen ik voor het eerst aandacht gaf voor mijn relatie met Jezus gaven ook voor het eerst kleine dingen me intense blijheid. Dingen die ik vroeger helemaal niet zag of waarvan ik dacht ‘ook toevallig’. Nu ervaar ik echter dat het Jezus is die voor me zorgt.

     

    Wanneer we beslissen door de deur te gaan, erkennen we Jezus als onze Heer en Herder, we geven aan Hem de leiding in ons leven. We mogen onze zorgen in Zijn handen leggen. Dat is een groot geschenk.We kunnen dan leven zonder angsten en kunnen ten diepste geloven dat Hij voor ons zorgt.

     

    Wij maken nu even tijd om te bidden:

     

    Bidden wij zoals in PSALM 23 vers 2-5

    Heer laat mij rusten in groene weiden en voert mij naar vredig water, geef mij nieuwe kracht  breng me behouden terug en leidt mij langs veilige paden tot eer van uw naam.

    Al gaat mijn weg door een donker dal, ik vrees geen gevaar, want u bent bij mij,  uw stok en uw staf, zij geven mij moed ,

    U nodigt mij uit aan tafel voor het oog van de vijand, U zalft mijn hoofd met olie, mijn beker vloeit over.

     

    Beste  mensen,

     

    Een goede herder geeft zijn leven voor zijn schapen lezen we in vers 11.

    Hier staat Jezus lijden en sterven centraal, het was zijn vrije wil. Het was zijn keuze voor ons,  Jezus geeft niet iets, maar geeft zichzelf, Hij schenkt Zijn leven voor ons.

    Hij vraagt daarom ook dat wij vergeven en vergiffenis vragen, hoe klein ook. Slechts dan kan Hij ons steeds opnieuw leiden naar de groene weiden en de volheid van het leven tonen.

    Soms falen we in die keuze, maar we kunnen beslissen om telkens terug door de deur te gaan, naar Hem, de leider voor ons  leven. Onze herder.

     

    Daarom willen we nu bidden:

     

    God, ik heb uw woorden hier gehoord en wil U nu een beetje vertellen waar ik, in mijn leven, uw volheid zo nodig heb om een blije christen te kunnen zijn en een hulp herder voor Uw kudde.

    Mogen we iedereen nu uitnodigen tijd te nemen voor een persoonlijk gebed.

     

    Lieve God,

    We zijn dankbaar dat U ons de kans geeft, beetje bij beetje te begrijpen dat we in relatie kunnen leven met U en hoe we dit moeten doen.

    We bidden voor mensen die misschien vol twijfel zijn, we bidden voor mensen die keihard werken en toch in eenzaamheid en ontgoocheling leven. Help hen de weg te vinden om door uw deur te gaan.

    Wij bidden u Heer, verhoor ons gebed.

     

    Lieve God laat ons allen, Uw volheid ervaren, dat we moge zien hoe de weg naar U te vinden of de weg ‘terug’ naar U te vinden, de deur en het geschenk van de volheid van leven.

    Dat vragen wij voor onszelf en voor anderen rondom ons.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Beste mensen,

    We nodigen u uit om mensen bij hun naam te noemen, mensen voor wie we bezorgd zijn en voor wie we de ervaring van volheid van leven toewensen. 

    Verder willen we in verbondenheid met u leven en daarom bidden we tot slot het gebed dat Jezus ons geleerd heeft:

    Onze Vader 

    Onze Vader die in de hemel zijt, geheiligd zij Uw Naam.
    Uw Rijk kome, Uw Wil geschiede op aarde als in de hemel.
    Geef ons heden ons dagelijks brood
    en vergeef ons onze schulden,
    gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren.
    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade. Amen

    We besluiten deze morgenwijding in dankbaarheid tot onze Heer, onze Herder.

    In de naam van de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen

    Goede vrienden, we wensen u een hele fijne dag.

     

    02-05-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johannes 3 v 1-17 Nikodemus

     Johannes: 3 vers 1 tot 17 nikodemus

     Welkom lieve mensen

     

    We zijn blij dat u met ons uw dag wil op dragen aan God.

    Wanneer we Hem vanmorgen vragen om in Zijn Geest de dag te beginnen, ontvangen we ook Zijn kracht voor deze dag.

    “Heer laat mij uw  kruis herinneren en me bewust zijn van uw drie-eenheid.”

    In de naam van de Vader, de Zoon en de heilige Geest.

     

    De bron van waaruit we kracht putten voor ons leven is de liefde van God voor ons.

    De kwaliteit van deze liefde is niet te begrijpen door ons menselijk verstand, ze is veel meer dan we kunnen wensen of dromen. Een soort liefde die wijzelf niet kunnen benaderen , de perfecte liefde en ook dit begrip van perfectie is niet te omschrijven. Geloven dat God mij oneindig lief heeft is een eerste vereiste voor mijn christelijk  leven. Zo kan ik tot geloof komen en groeien in mijn geloof. Daar gaat het vandaag over in deze morgenwijding.

    We gaan U zo dadelijk voorlezen uit het evangelie van Johannes 3:1-17 

     

    Het evangelie volgens Johannes hfdst 3:1-17  

     

    1 Zo was er een farizeeër, een van de Joodse leiders, met de naam Nikodemus.

    2 Hij kwam in de nacht naar Jezus toe. ‘Rabbi,’ zei hij, ‘wij weten dat u een leraar bent die van God gekomen is, want alleen met Gods hulp kan iemand de wondertekenen doen die u verricht.’

    3 Jezus zei: ‘Waarachtig, ik verzeker u: alleen wie opnieuw wordt geboren, kan het koninkrijk van God zien.

    4 ‘Hoe kan iemand geboren worden als hij al oud is?’ vroeg Nikodemus. ‘Hij kan toch niet voor de tweede keer de moederschoot ingaan en weer geboren worden?’

    5 Jezus antwoordde: ‘Waarachtig, ik verzeker u: niemand kan het koninkrijk van God binnengaan, tenzij hij geboren wordt uit water en geest.

    6 Wat geboren is uit een mens is menselijk, en wat geboren is uit de Geest is geestelijk. 7 Wees niet verbaasd dat ik zei dat jullie allemaal opnieuw geboren moeten worden.

    8 De wind waait waarheen hij wil, je hoort zijn geluid, maar je weet niet waar hij vandaan komt en waar hij heen gaat. Zo is het ook met iedereen die uit de Geest geboren is.

    9 ‘Maar hoe kan dat?’ vroeg Nikodemus.

    10 ‘Begrijpt u dit niet,’ zei Jezus, ‘terwijl u een leraar van Israël bent?

    11 Waarachtig, ik verzeker u: wij spreken over wat we weten en we getuigen van wat we gezien hebben, maar jullie accepteren onze getuigenis niet.

    12 Wanneer jullie me niet geloven als Ik over aardse dingen spreek, hoe zouden jullie me dan geloven als Ik over hemelse dingen spreek?

    13 Er is toch nooit iemand opgestegen naar de hemel behalve degene die uit de hemel is neergedaald: de Mensenzoon.

    14 De Mensenzoon moet hoog verheven worden, zoals Mozes in de woestijn de slang omhoog geheven heeft,

    15 opdat iedereen die gelooft, in Hem eeuwig leven heeft.

    16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in Hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.

    17 God heeft zijn Zoon niet naar de wereld gestuurd om een oordeel over haar te vellen, maar om de wereld door Hem te redden.

    Tot daar het citaat uit de bijbel. 


    Een bijzonder mens dus, deze Nikodemus , die persoonlijk geraakt moet zijn door wat hij heeft gehoord en gezien. En dan blijkt al meteen hoe Nikodemus, ondanks zijn sympathie voor Jezus, toch op de verkeerde golflengte zit.

    “Wij weten dat u een leraar bent die van God gekomen is”, zo zet hij het gesprek in. “Wij weten.” 

    Alsof het daarom draait in het geloof. Alsof in het geloof het verstand het belangrijkste is. Jezus wil zo niet over geloven praten. Hij  maakt dit duidelijk met het beeld van het opnieuw geboren worden: “alleen wie opnieuw wordt geboren, kan het koninkrijk van God zien.” En: “Niemand kan het Koninkrijk van God binnengaan, tenzij hij geboren wordt uit water en geest”.

     

    Nikodemus begrijpt er niets van. Nikodemus is een Farizeeër, hij is onder de indruk van de tekenen van Jezus, maar kan het niet begrijpen.

    Jezus nodigt Nikodemus uit voor een gesprek om te kunnen groeien in geloof.

    Ook wij moeten in gesprek durven gaan, want soms hebben we misschien ook moeite met geloven, we kijken met onze zintuigen, en vanuit ons verstand verwachten we een bewijs voor elk antwoord. We geloven niet echt omdat we luisteren en redeneren vanuit ons eigen denken. Dikwijls zien we de dingen vanuit ons verleden, onze ontgoochelingen, onze persoonlijke ervaringen, we blijven er in vaststeken. We hebben nog een godsbeeld vanuit onze kinderjaren.

     

    Door de verstandelijke benadering van Nikodemus gaan de woorden van Jezus hem boven zijn pet. Er is een andere benadering nodig om Jezus te begrijpen. In het evangelie gaat het over “ opnieuw geboren worden”. Wanneer hier  gesproken wordt over geboren worden uit de geest dan bedoelt Jezus hier de mens die zich tijdens zijn leven laat bepalen door de kracht van God. God wil ons overladen met zijn liefde Hij heeft een plan met elk van ons.

    opnieuw: geboren worden’  betekent  ‘opnieuw’  het koninkrijk van God zien.

     

    We worden als katholieke christenen gevormd op ons 12de jaar.

    Het vormsel is een Sacrament, toegediend door handoplegging en zalving van de bisschop, dat kracht geeft om het geloof volwassen te beleven.

    Het `vormsel` (in het Latijn `confirmatio`, van het werkwoord `firmare` = bevestigen) is een sacrament waardoor een gedoopte de kracht van de Heilige Geest ontvangt om zijn geloof standvastig te kunnen belijden.

     

    Wie in deze wereld God wil ontdekken, heeft de blik nodig van iemand die opnieuw geboren is en dat kan niet op onze eigen krachten.

    Daarom ontvangen we de kracht van de Heilige Geest in het sacrament van het vormsel wanneer we 12 jaar zijn. Maar dat is slechts een start.

    Ik ben me toen niet  bewust geweest van de kracht van het vormsel. Ik was er te jong voor. Maar God blijft beschikbaar, Hij is liefde. Hij is bezorgd en staat klaar met zijn overvloedige liefde en hoopt dat we ons richten naar Hem en dat is bij mij ook gebeurt. Ik heb er lang over gedaan om het allemaal te begrijpen. Ik weet nu beter hoe ik kan leven in de genade van de Heer en in de kracht van Zijn  heilige geest.

    Als we spreken over Gods Heilige Geest, steunt ons geloof niet op ons verstand, maar op een keuze voor een dagdagelijkse verbondenheid  met God om zo te leven in de kracht van de Heilige Geest. Het gaat hier om de manier waarop wij in het leven staan. Opnieuw geboren worden is dan ook een oproep, een oproep om zoveel mogelijk bewust te zijn van mijn keuze om God de leiding te geven over mijn leven, om zo Zijn plan voor mijn leven mogelijk te maken. Even tijd nemen en me richten naar God wanneer ik bijvoorbeeld mensen ontmoet of belangrijke beslissingen moet nemen of wanneer ik ontgoocheling beleef en het moeilijk heb met sommige mensen.

     

    Lieve God, onze Vader : Wij bidden u opdat wij allen geraakt mogen worden door de H. Geest, we bidden dat wij de kracht mogen hebben om aan andere mensen te vertellen over ons geloven, wat ons raakt en hoe we steun vinden bij U. Zo willen we samen uw liefde waar maken.

    U houdt van alle mensen, U staat klaar voor iedereen met uw liefde. Wij danken u hiervoor door Jezus Christus. Want door zijn sterven en verrijzen kunnen wij groeien in ons geloof en steeds dichter bij U komen.

     

    Beste mensen laat ons even tijd maken om samen te bidden: 

     

    Heer, U houdt van alle mensen, U staat klaar voor iedereen met uw liefde. Wij danken u hiervoor door Jezus Christus. Want door zijn sterven en verrijzen kunnen wij groeien in ons geloof en steeds dichter bij U komen.

    Geef ons de mogelijkheid om te groeien in geloof en u opnieuw te ontdekken.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    Heer, ik wil geen onvolwassen gelovige zijn zoals Nikodemus, raak mijn hart wanneer ik geen antwoord vind op dingen die gebeuren.

    Mijn God en Vader, Help mij, om zelfs in moeilijke omstandigheden, te blijven geloven in uw liefde voor mij. Help me te vertrouwen op uw wil.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    Heer, Geef me de kracht om me te richten op de Heilige Geest, om zo de moeilijkheden in mijn leven aan te kunnen.

    In de Heilige Geest ben ik opnieuw geboren en kan ik het koninkrijk van God zien.

    Ik dank u Heer om uw zoon Jezus Christus die voor mij gestorven is.

    Help me om mijn geloof nooit te laten verzwakken en steeds in relatie met U te leven alle dagen van mijn leven. 

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Om goed te bidden moet de mens in de waarheid staan, het koninkrijk Gods zoeken en zijn gerechtigheid. Door het lezen van het evangelie kunnen we bewuster in relatie leven met God om zo zijn koninkrijk te ontvangen en zijn gerechtigheid en dan mogen we ook samen het gebed bidden dat Jezus ons geleerd heeft:

     

    Onze Vader.

    Onze Vader die in de hemel zijt, geheiligd zij Uw Naam.  
    Uw Rijk kome, Uw Wil geschiede op aarde als in de hemel.  
    Geef ons heden ons dagelijks brood  
    en vergeef ons onze schulden,  
    gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren.  
    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade.  
    Amen.

     

    En laat ons ook bidden voor de mensen die twijfelen en vragen stellen zoals Nikodemus. Geef hen kracht Heer om de weg naar U te vinden.

    Wij denken hierbij vooral aan onze kinderen, ook aan de mensen die het beleid voeren in ons land. Er worden aan hen hoge eisen gesteld. Geef hen inzicht en laat hen kiezen voor belangrijke waarden om zo te groeien en U te ontdekken en te geloven dat U de enige bent die ons de echte kracht kan geven die we nodig hebben. 

     

    Wij wensen u oprecht ‘echt’ een blije dag in de kracht van de Heilige Geest.

    Dat God ons hiertoe mag zegenen : de Vader, de Zoon en de Heilige Geest  



     

    22-04-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johannes 14 v 1-14 wie is Jezus

    Welkom

     In de naam van de Vader, de Zoon en de heilige Geest.

    Door nu even tijd te maken voor deze morgenwijding willen we onszelf loslaten en ons voor God openstellen .

    Vele mensen zeggen: ‘Ik heb Jezus niet gezien! Waarom zou ik dan geloven?’ Wij geloven echter dat de waarheden van het christelijk geloof door de eeuwen heen gebouwd en gedocumenteerd zijn op solide bijbelse en historische feiten, door studie en onderzoek. Jezus is werkelijk gestorven en Jezus is echt weer opgestaan. Wat verlangt die Jezus van ons? We zoeken een antwoord in het evangelie van Johannes hoofdstuk 14 vers 1 tot 14.

    Voor ons gelovigen is Jezus de enige weg naar God.

    Onze Paus Benedictus zegt in zijn boek over Jezus van Nazareth:
    ‘Alleen de zoon kent de Vader en alleen deel hebben aan de kennis van de Zoon leidt tot echte kennis van de Vader’.

    Laat ons bidden als inleiding op deze morgenwijding:

    Heer, we willen vanmorgen tot U komen en uw woorden lezen in het evangelie van Johannes.
    Heer, help me te begrijpen wat in de tekst geschreven staat. Ik wil begrijpen, maar ik wil ook gegrepen worden, slechts dan kan ik ervan leven vandaag tot uw glorie.
    Heer, ik dank u daarvoor.

    We lezen het evangelie volgens Johannes hoofdstuk 14, verzen 1-14.

    ‘Wees niet ongerust, maar vertrouw op God en op mij. In het huis van mijn Vader zijn veel kamers; zou ik anders gezegd hebben dat ik een plaats voor jullie gereed zal maken? Wanneer ik een plaats voor jullie gereedgemaakt heb, kom ik terug. Dan zal ik jullie met me meenemen, en dan zullen jullie zijn waar ik ben. Jullie kennen de weg naar waar ik heen ga.’
    Toen zei Thomas: ‘Wij weten niet eens waar u naartoe gaat, Heer, hoe zouden we dan de weg daarheen kunnen weten?’
    Jezus zei: ‘Ik ben de weg, de waarheid en het leven. Niemand kan bij de Vader komen dan door mij. Als jullie mij kennen zullen jullie ook mijn Vader kennen, en vanaf nu kennen jullie hem, want jullie hebben hem zelf gezien.’
    Daarop zei Filippus: ‘Laat ons de Vader zien, Heer, meer verlangen we niet.’
    Jezus zei: ‘Ik ben nu al zo lang bij jullie, en nog ken je me niet, Filippus? Wie mij gezien heeft, heeft de Vader gezien. Waarom vraag je dan om de Vader te mogen zien? Geloof je niet dat ik in de Vader ben en dat de Vader in mij is? Ik spreek niet namens mezelf als ik tegen jullie spreek, maar de Vader die in mij blijft, doet zijn werk door mij. Geloof me: ik ben in de Vader en de Vader is in mij. Als je mij niet gelooft, geloof het dan om wat Hij doet. Waarachtig, ik verzeker jullie: wie op mij vertrouwt zal hetzelfde doen als ik, en zelfs meer dan dat, ik ga immers naar de Vader. En wat jullie dan in mijn naam vragen, dat zal ik doen, zodat door de Zoon de grootheid van de Vader zichtbaar wordt. Wanneer je iets in mijn naam vraagt, zal ik het doen.’


    Het gaat in deze tekst over Jezus. We staan stil bij Zijn identiteit. Wie is Jezus? Zoals we allen weten is Jezus Christus God in vlees en bloed. Hij was en is zonder zonden. Hij stierf voor onze zonden en tekortkomingen opdat wij bevrijd zouden kunnen leven, elke dag opnieuw starten met een bevrijd hart.

    Door de dood en de verrijzenis van Jezus is het mogelijk gemaakt dat ieder van ons, door ons geloof in Hem, het eeuwige leven kan ontvangen en vrije toegang heeft tot de almachtige God. Het is goed om hier bij stil te staan, om ons van daaruit te laten raken door de evangelietekst.

    Jezus zegt: ‘Ik ben de weg, de waarheid en het leven. Niemand kan bij de Vader komen dan door mij’. Jezus zegt dat Hij de enige echte weg naar God is. Hij is het zelf, Hij spreekt over zichzelf. ‘Ik geef Mij voor jou, zo komt jij bij God.’ Dit is de enige weg. Een man die deze dingen zegt kan geen mens zijn zoals u en ik.

    Wie is Jezus echt voor mij? Ik moet de keuze maken.
    Laten we niet denken dat Jezus een groot menselijke leraar was. Hij heeft die optie niet open gehouden voor ons. Dat lag niet in zijn bedoeling. Jezus zegt duidelijk dat Hij God is. Jezus moest God zijn en Jezus moest mens zijn, opdat Hij de schuld op zich kon nemen voor onze zonden. Indien hij alleen mens was of een groot leraar dan kon dit niet gebeuren. Doordat Jezus God is kan Hij zeggen: “Ik ben de weg, de waarheid en het leven, Ik ben de enige weg tot de Vader.” Onze Verlossing is beschikbaar door ons geloof in Jezus Christus!

    Wij moeten begrijpen dat ons geloof niet alleen een filosofie is van het leven, niet alleen een ethische code, niet alleen het doen van goede werken, maar vooral een persoonlijke relatie met de levende almachtige Schepper God, door het geloof in Zijn eniggeboren Zoon, onze Heer Jezus Christus.

    In vers 12 lezen we: ‘Waarachtig, ik verzeker jullie: wie op mij vertrouwt zal hetzelfde doen als ik, en zelfs meer dan dat, ik ga immers naar de Vader.’

    ‘Hetzelfde doen als ik, en zelfs meer’, dat is eigenlijk onmogelijk en toch zegt Jezus dat het wel mogelijk is, maar enkel als ik een relatie heb met God de vader en doe wat Jezus deed. Dat is onze opdracht en we kunnen dat als we op God vertrouwen, Hij zegt het: ‘ Waarachtig, ik verzeker jullie: wie op mij vertrouwt zal hetzelfde doen als ik, en zelfs meer dan dat.’

    Open je hart en laat je door deze woorden raken. En het geweldige is dat God ons vanaf dit moment niet meer alleen laat.

    Ik heb ervaren dat doen wat Jezus zou doen soms zeer confronterend is. Ik wou dat uit de weg gaan, er niet aan denken toen ik een studentenkaart leende van vrienden om zo een grote reductie te verkrijgen voor de aankoop van mijn nieuwe computer. Ik was echter geen student meer en werd in mijn hoofd geconfronteerd met de vraag of ik echt eerlijk was. Ik heb besloten de kaart niet te gebruiken, ik heb dus geen reductie gevraagd, maar slechts weken later kon ik daar blij om zijn. Toen kon ik ervaren dat doen wat Jezus zou doen, vreugde geeft. Ik ontvang dan kracht om verder het goede te doen.

    In vers 10 zegt Jezus: ‘Ik spreek niet namens mezelf als ik tegen jullie spreek, maar de Vader die in mij blijft, doet zijn werk door mij .’ Jezus vertelt ons dat God zijn werk ook wil doen door ons. Mijn geloof in en mijn relatie tot God is iets persoonlijks, maar mijn geloof wordt maar echt geboren door mijn inzet voor anderen. Als ik leef of wil leven in echte verbondenheid met God, dan verlang ik dat Zijn spreken levend wordt gevoerd en gehoord in mensentaal, hoorbaar en voelbaar, evenals eenvoudig en echt. Nu Jezus niet meer op aarde is, wil God zijn werk doen door mij. Zoals Hij zegt: ‘De Vader die in mij blijft, doet zijn werk door mij .’ Zo is het exact hetzelfde voor ons. Dat is wat God ons wil vertellen.

     Laat ons daar vandaag voor bidden:  Lieve Heer,

    laat me vandaag ervaren wat het is om in relatie met u mijn dag op te bouwen. Laat mij doen wat uw zoon deed.

    Ik weet dat ik zwak ben en dit niet kan zonder u, maar het is mijn verlangen. Ik vertrouw op u, ik wil leven zoals Jezus.

    Ik wil stilstaan alvorens ik een moeilijke beslissing neem en me afvragen wat Jezus zou doen.

    Ik weet dat ik uw liefde ontvang en uw vergeving, door uw genade ben ik in staat om te luisteren naar uw woord, me door uw woorden te laten raken zoals ik u gevraagd heb.

    Ik kijk op naar U, ik kijk op naar uw Zoon, ik richt mijn ogen op het licht en laat mij daardoor volstromen.

    Ik richt tot u mijn gebed van dankbaarheid om uw aanwezigheid in mijn leven.

     

    Goede vrienden, we wensen u een vruchtbare dag, dat we in verbondenheid met Jezus, de juiste beslissingen kunnen nemen en veel kunnen betekenen voor anderen. Niet omwille van onszelf, maar om wat God wil.

    Laten we daarom bidden met het gebed dat Jezus ons geleerd heeft. Om goed te bidden moet de mens in de waarheid staan, het koninkrijk Gods zoeken en zijn gerechtigheid. Door het lezen van het evangelie kunnen we bewuster in relatie leven met God om zo zijn koninkrijk te ontvangen en zijn gerechtigheid en dan mogen we ook bidden:

    Onze Vader die in de hemel zijt, geheiligd zij Uw Naam.
    Uw Rijk kome, Uw Wil geschiede op aarde als in de hemel.
    Geef ons heden ons dagelijks brood
    en vergeef ons onze schulden,
    gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren.
    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade.
    Amen.

    In de naam van de Vader, de Zoon en de heilige Geest.

     

     

    19-04-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:evangelietekst
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/12-10/12 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 14/11-20/11 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 18/11-24/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 16/04-22/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 18/12-24/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 05/12-11/12 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 24/11-30/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 29/03-04/04 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Startpagina !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!