Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
Paulie vertelt
Over ons gezin Iedere dag is de moeite waard
26-02-2006
mop
AVONDCURSUS VOOR MANNEN
Alleen toegankelijk voor mannen! Let op: vanwege de complexiteit en moeilijkheidsgraad van de lessen, zal elke cursus maximaal 8 cursisten accepteren.
De cursus is verdeeld over 2 weken en zal de volgende onderwerpen omvatten:
WEEK 1 HOE GEEF IK DE PLANTEN WATER. Stappenplan en diavoorstelling.
TOILETROLLEN- GROEIEN ZE ZELF WEER AAN? Groepsdiscussie.
VERSCHILLEN TUSSEN DE WASMAND EN DE VLOER. Oefenen met verschillende soorten wasmanden (visualisatietraining).
IS HET GENETISCH GEZIEN MOGELIJK STIL TE ZITTEN ALS ZIJ FILEPARKEERT? Rijsimulator.
DE AFSTANDSBEDIENING. De afstandsbediening loslaten: telefonische hulplijn en diverse praatgroepen.
HOE KAN JE DINGEN VINDEN. Training in het zoeken op de goede plek in plaats van schreeuwend het hele huis overhoop te halen.
Open forum.
WEEK 2 LEGE MELKPAKKEN: KOELKAST OF PRULLENBAK? Groepsdiscussie en rollenspel.
BLOEMEN MEEBRENGEN VOOR HAAR IS NIET SCHADELIJK VOOR JE .
PowerPoint presentatie.
ECHTE MANNEN VRAGEN DE WEG ALS ZE VERDWAALD ZIJN. Waar gebeurd verhaal van de man die het eens probeerde.
DE VAAT/ SERVIESGOED: VLIEGEN ZE ZELF NAAR HET AANRECHT/ AFWASMACHINE?
Debat met enkele experts.
BASISVERSCHILLEN TUSSEN JE MOEDER EN JE PARTNER. Praktijkles en rollenspel.
HET IDEALE WINKELMAATJE ZIJN. Ontspanningsoefeningen, meditatie en ademhalingstechnieken.
BELANGRIJKE DATA ONTHOUDEN & BELLEN ALS JE LATER THUIS KOMT.
Neem agenda/ PDA mee naar de cursus.
LOSLATEN: ERMEE LEREN LEVEN DAT JE TOCH NOOIT GELIJK HEBT .
De tongscharfilets oprollen, velzijde naar binnen en van kop naar staart, ze blijven dan vanzelf opgerold.
De tongscharrolletjes in een beboterde magnetronschaal schikken, op smaak brengen met zout, bestrooien met de groene peperbolletjes, overgieten met drievierde van de room, afdekken en twee minuten laten garen bij 850 W.
De tongscharrolletjes uit de schaal halen en warm houden.
Het pocheervocht inkoken en van het vuur de saus binden met klontjes koude roomboter.
Het witloof wassen, schoonmaken en fijnsnijden.
Op smaak brengen met peper, zout, nootmuskaat en citroensap.
In een beboterde magnetronschaal leggen en drie minuten afgedekt verhitten bij 850 W. Daarna goed laten uitlekken.
De eieren loskloppen met de resterende room en kruiden met peper, zout en paprikapoeder. Beboterde schaaltjes vullen met het gestoofde witloof en hierop het eimengsel gieten.
De witloofflan zeven minuten verhitten bij 500 W.
De witloofflan op het midden van een warm bord storten, de tongscharrolletjes errond schikken en de saus erover lepelen.
Versieren met paprikapoeder en gehakt bieslook.
IJstaart
Ingrediënten voor 4 personen
200 g boter (roomboter) 150 g suiker 2 zakjes vanillesuiker 6 eieren 5 dl room 50 g bitterkoekjes (macarons)
Boter, de beide soorten suiker en de room in een pan doen, op een zacht vuurtje goed mengen.
Laten afkoelen tot het mengsel lauw is.
Er de eieren bijvoegen en mixen.
Gedurende 2 uur in de diepvries zetten en mixen.
De koekjes (dit mogen ook kokoskoekjes zijn) in stukjes breken en uitstrooien in een cakevorm.
Er het mengsel uit de diepvriezer overgieten.
Alles 24 uur in het diepvriesvak van de koelkast zetten.
Een uur voor het serveren de ijstaart uit de diepvriezer halen.
Een in heet water gedrenkte handdoek rond de cakevorm leggen.
De ijstaart storten op een serveerschotel.
De taart desgewenst versieren met toefjes slagroom, stukjes fruit en kokoskoekjes.
4 grote aardappels zout en peper 2 eetlepels olie kruidenboter sperziebonen (klaar maken zoals je gewent bent)
Bereiding Breng de schoongemaakte aardappels met schil in een flinke laag koud water met een snufje zout aan de kook.
Kook ze 10 minuten.
Leg de aardappels vervolgens op 4 velletjes aluminiumfolie, bestrooi ze met zout, besprenkel ze met olie en verpak ze in de aluminiumfolie. Pof de hete aardappels in de voorverwarmde oven (220°C) in ca. 1 uur gaar.
Gemarineerde & gegrilde ribbetjes met gekonfijte raapjes
Ingrediënten voor 4 personen
1 kg vleesribbetjes honingmosterd kruiden 1 el rietsuiker 2 busseltjes verse raapjes 1/2 liter kippenbouillon zwarte peper uit de molen & zout
marinade:
snuifje grof zout
zwarte peper
tijm
mosterdzaad oregano
rozemarijn
scheutje olijfolie
Maak de marinade door alle ingrediënten in de vijzel fijn te stampen, borstel hiermee het vlees in en zet een uurtje in de koelkast.
Grill de ribbetjes 2 minuten aan elke kant op de grillpan of grill, bestuif ze nadien met de honingmosterd kruiden.
Zet ze tenslotte nog ongeveer 15 tot 20 minuten (tot ze gaar zijn naar wens) in een voorverwarmende oven van 180°.
Schil ondertussen de raapjes en snij ze in vier, stoof ze voorzichtig aan in boter zonder dat ze kleuren, kruid met peper, wat zout en een eetlepel rietsuiker en bevochtig met wat kippenbouillon.
Laat hierin in ongeveer 15 minuten gaar worden.
Schik alles op grote warme borden en lepel er het kookvocht van de raapjes over.
Mooi he. Dit logo is duidelijk niet in elkaar gefranst door papa Ronny maar het is wel een prachtige fotobewerking van mijn eigenste ik. Dit juweeltje komt van Ann en het staat ook op haar blog en dat is "Beeldbewerking Ann". Hartelijk dank Ann voor dit mooie logo.
250 g gemengd gehakt 25 g kaas 10 druppels Worcestershiresaus 6 sneetjes wit brood 30 g boter (bakboter) peper zout 20 g boter (roomboter)
Het gehakt aanmaken met de kaas, de worcestershiresaus, peper en zout.
Uitrollen tot een grote worst van ongeveer 4 centimeter diameter.
Het vlees in aluminium of plasticfolie wikkelen en in de koelkast leggen om hard te worden.
De opgesteven worst in plakjes van 1 centimeter dik snijden en bakken op een zacht vuurtje.
Met behulp van een glas uit elk sneetje brood 2 rondjes snijden en aan beide zijden licht beboteren.
Bakken tot goudgele en knapperige toastjes.
Op elk toastje een minihamburger leggen en versieren naar eigen fantasie met peterselie, fijngesneden ui, schijfjes tomaat of spiegeleitjes van kwarteleitjes.
Breng de bouillon aan de kook, voeg de vis toe en laat deze in ongeveer 5 minuten tegen de kook aan gaar worden.
Schep de vis uit de pan en houd deze afgedekt warm.
Bak de reepjes ontbijtspek in 5 tot 10 minuten in de boter krokant.
Voeg de preiringen (van ongeveer 2 cm) toe en bak deze op zacht vuur 5 tot 8 minuten mee. Voeg de helft van de mosterd, de helft van de visbouillon, slagroom, tijm en de voorgekookte aardappelen toe en breng het mengsel aan de kook.
Laat het gerecht op zacht vuur ongeveer 10 minuten koken.
Roer de rest van de mosterd erdoor en breng het gerecht met zout, peper en citroensap op smaak.
Schep de vis er voorzichtig bij en warm hem nog 2 minuten mee.
Bestrooi de vis voor het serveren met peterselie.
Flensjes van Lancelot de Casteau
Ingrediënten voor 4 personen
2 eieren 125 g bloem (tarwebloem) 3 dl melk (halfvol) 30 g boter (roomboter) zout 5 g suiker kaneelpoeder 4 eierdooiers 65 g suiker 4 dl melk (halfvol) 0.5 stokje vanille 2 eieren 0.5 dl melk (halfvol) 10 g poedersuiker
De flensjes
De bloem zeven in een kom en een kuiltje maken.
Hierin een snuifje zout, de twee eieren en de zachte boter brengen en alles goed mengen. Beetje bij beetje de 3 dl melk in het deeg gieten.
Het beslag moet zo dik zijn als dunne room.
Uit dit beslag flensjes bakken van ongeveer 20 centimeter doorsnee.
De flensjes in stapeltjes van 4 leggen en tussen elk flensje een beetje suiker en wat kaneelpoeder strooien.
Vervolgens de stapeltjes oprollen en laten afkoelen.
De vanillesaus
De eierdooiers tot schuim kloppen met de suiker.
Bij dit mengsel de 4 dl kokende melk gieten waarin een vanillestokje heeft meegekookt. Zeven en zachtjes laten indikken zonder koken.
Warm houden op de kant van het vuur.
Afwerking
De flensjesrollen in 4 stukken snijden en onderdompelen in de melk waarin de eieren werden geklutst.
Deze rolletjes opbakken in boter en warm houden in de oven.
In een diep bord wat saus gieten en daarin de rolletjes schikken.
Bestrooien met wat poedersuiker.
Dit recept werd teruggevonden in het receptenboek 'Ouverture de Cuisine' van de 17de eeuwse Waal Lancelot de Casteau.