op reis
reizen
Foto
Gastenboek
  • hoi
  • groetjes
  • groetjes
  • test
  • Een fijne zondag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Inhoud blog
  • Kinderen krijgen les zoals 100 jaar geleden
  • Clara Cleymans: "Ik ben zwanger
  • Mountainbikers tonen hun hart voor zieke kinderen
  • Vrijwilligers gezocht voor zwerfvuilactie
  • Leden sportclubs pronken in zelfgemaakt stickerboek
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Groetjes uit Arendonk
    Foto
    toremansmolen in arendonk
    Foto
    de kerstboom is klaar
    Foto
    de kerststal is klaar
    Foto
    van 2006 naar 2007 schol
    Foto
    Foto
    dit is de kapel aan de kolonie in merksplas
    Foto
    Foto
    ik verzamel eierdopjes , hier toon ik er enkelen
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    vriendschapsbloem
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    wat je aan zee al kunt vinden!
    Foto
    hier nog verschillende kapellekens
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gastenboek
  • hoi
  • groetjes
  • groetjes
  • test
  • Een fijne zondag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    04-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eiffeltoren wordt groene long

    Eiffeltoren wordt groene long

    eiffeltoren wordt groene long


    Het klinkt als een broodje-aapverhaal, maar het blijkt bittere ernst. Het Franse bedrijf Ginger is een project aan het ontwikkelen om de Eiffeltoren in 2013 met 600.000 plantjes te bekleden.

    Via een ingewikkeld netwerk van draden en liften zullen de stekjes in jutezakjes van 15 op 15 centimeter worden vastgehecht aan hennep-netten. Een irrigatiesysteem van twaalf ton rubberen tubes zorgt voor bewatering. De 327 meter hoge trots van Parijs zal op deze manier 87,8 ton CO2 kunnen absorberen, enkele tonnen meer dan het monument uitstoot voor zijn verlichting.

    De CO2-neutrale Eiffeltoren moet een ecologisch statement worden voor alle Franse inwoners. Na zes jaar worden de plantjes verwijderd. Kostprijs van deze stunt: 72 miljoen euro.

    Martin Hermy, professor Ecologie, Stedelijk Groen Management en Natuurconservatie van de KU Leuven, denkt dat Patrick Blanc achter het project zit. "Zijn groene, met planten begroeide gevels van Musée Quai Branly, op een boogscheut van de Eiffeltoren, lokken al veel volk. Ik zie één groot probleem: organismen moeten de tijd krijgen om oud te worden, wil je veel koolstof absorberen. Grondgebonden gevelgroen zoals blauwe regen kan makkelijk tachtig jaar oud worden. Maar die plantenmuren in jutezakjes van Blanc moeten om de twee jaar worden gerenoveerd. Het zijn absoluut geen duurzame systemen. Dan kan je véél beter bomen planten."

     



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-12-2011, 19:13 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luc Appermont nieuwe voorzitter Vlaamse Televisie Academie

    Luc Appermont nieuwe voorzitter Vlaamse Televisie Academie

    luc appermont nieuwe voorzitter vlaamse televisie academie


    De Bilzense presentator Luc Appermont is door de raad van bestuur van de Vlaamse Televisie Academie verkozen tot nieuwe voorzitter. Hij volgt acteur en voormalig vtm-baas Mike Verdrengh op.

    De Vlaamse Televisie Academie organiseert jaarlijks de Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren, waar tv-gezichten, -makers en -programma's bekroond worden. Appermont maakt sinds 2010 deel uit van de Academie.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-12-2011, 19:00 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nicole & Hugo hernieuwen trouwgelofte

    Nicole & Hugo hernieuwen trouwgelofte

    nicole hugo hernieuwen trouwgelofte

    Nicole & Hugo hebben vanmorgen hun trouwgelofte hernieuwd. Het onafscheidelijke koppel deed dat in het Vlaams Parlement, onder het goedkeurend oog van Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans.

    Zaterdag stond er in het Vlaams Parlement een 'Feest van de jarigen' op de agenda, een verjaardagsfeest voor 300 Vlamingen die op 7 december 40, 30, 20, 10 of 1 jaar worden. Nicole & Hugo zorgden voor de muzikale omkadering, want zij vierden vorige week hun 40ste huwelijksverjaardag. Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans zorgde voor een stunt en vroeg of Nicole & Hugo het niet zagen zitten om hun trouwbelofte opnieuw af te leggen.

    "Tegenwoordig is dat modern en hernieuwt iedereen zijn trouwgelofte wel eens", sprak Peumans. Veel moeite om Nicole & Hugo te overtuigen was niet nodig. Ze zeiden, net als 40 jaar geleden, meteen en volmondig ja tegen elkaar. De ringen werden ook gewisseld en opnieuw aangedaan.

    Radio 2

    Christel Van Dyck en Luk Alloo waren getuige van het heuglijke moment, dat werd onthaald op luid applaus van de aanwezigen in het halfrond. Het moment werd vereeuwigd tijdens de live-uitzending van het Radio 2-programma 'En nu serieus', dat u hier kan herbeluisteren.




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-12-2011, 18:45 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parkeerplaats betalen kan ook met kredietkaart

    Parkeerplaats betalen kan ook met kredietkaart

    parkeerplaats betalen kan ook met kredietkaart


    Het Antwerpse Parkeerbedrijf start op maandag 5 december met een tweede proefproject waarbij parkeerders aan verschillende automaten kunnen betalen met kredietkaarten.

    De testautomaten staan in straten waar veel winkel- en horecabezoekers parkeren.

    Het gaat om twintig automaten: zes in het gebied Sint-Jansvliet, Ernest Van Dijckkaai, Vlasmarkt, Suikerrui en Steenplein; vier aan de Leopoldstraat/Oudaan; negen verspreid over de Frankrijklei, Quellinstraat en de Maria-Theresialei en één aan het Van Schoonbekeplein.

    De automaten zullen herkenbaar zijn door een sticker op de voor- en achterkant.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-12-2011, 18:37 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23.000 Antwerpse gezinnen kiezen groepsaankoop van groene stroom

    23.000 Antwerpse gezinnen kiezen groepsaankoop van groene stroom

    23 000 antwerpse gezinnen kiezen groepsaankoop van groene stroom



    Na een maand bedenktijd zijn zowat 23.000 van de meer dan 40.000 gezinnen (bijna 57 procent) die zich inschreven voor de tweede samenaankoop van groene stroom - georganiseerd door de provincie Antwerpen - ook effectief ingegaan op het aanbod van de winnende energieleverancier Essent. Dat is een pak meer dan de 41 procent die de stap zetten bij de eerste samenaankoop in 2010.

    Gemiddeld betalen ze nu 320 minder voor hun energiefactuur. In totaal besparen de deelnemers zelfs bijna 8,5 miljoen euro.

    Essent bood tijdens een online veiling op 3 oktober de laagste prijs voor groene elektriciteit en gas aan. De ingeschreven gezinnen kregen vervolgens een persoonlijk overzicht van de besparing die ze zouden maken. Tot 14 november konden ze dan beslissen om op het aanbod in te gaan.

    Vaste prijs

    Gedeputeerde Inga Verhaert (sp.a) reageert verheugd op de massale belangstelling. "Goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee", aldus Verhaert, die benadrukt dat de overstappers nu een vaste prijs voorgeschoteld kregen voor een jaar. "Dat is met de stijgende energieprijzen toch wel mooi meegenomen."

    Een deel van de gezinnen moet wel nog een verbrekingsvergoeding betalen van 50 of 75 euro. Sommige energieleveranciers rekenen echter twee verbrekingsvergoedingen aan, voor elektriciteit én gas. Vorig jaar diende de provincie daar met succes klacht tegen in bij de federale ombudsman voor energie. De provincie hoopt dan ook dat de meeste leveranciers dit jaar soepeler zullen optreden.




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-12-2011, 18:35 geschreven door maria
    Reacties (0)
    30-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15.000 tulpenbollen in de grond

    15.000 tulpenbollen in de grond

    15 000 tulpenbollen in de grond

    Deze week planten tuiniers en vrijwilligers ruim 15.000 tulpenbollen in de tuin van het arboretum. Die zorgen in het voorjaar voor een spectaculair zicht. De tulpen komen in rechte stroken in het gazon voor het Vangeertenhof. Ze verwijzen naar de lineaire padenstructuur in de voormalige boomkwekerij. De tulpen zijn van verschillende bloeitijd zodat ze, afhankelijk van de weersomstandigheden, van begin april tot eind mei bloeien.

    De plantactie komt er niet toevallig juist nu. Volgend jaar is het immers precies 450 jaar geleden dat de tulp aan haar verovering van West-Europa begon. Haar succesverhaal startte in Antwerpen. Een brief van de Antwerpse botanicus en kweker Clusius uit 1562 is het oudste bewaarde bewijs. Volgend najaar is het arboretum mede-organisator van de "World Tulip Summit", een driedaagse conferentie die tulpenspecialisten uit de hele wereld samenbrengt.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    30-11-2011, 16:48 geschreven door maria
    Reacties (1)
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per week
  • 23/05-29/05 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 16/06-22/06 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 17/12-23/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Blog als favoriet !
    Foto
    telorenlekker arendonk
    Foto
    de winter is nabij
    Welkom op mijn blog!
    Foto
    de O L Vr kerk van arendonk
    Foto
    kapelleken van de grotstraat
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    christ
    blog.seniorennet.be/christ
    Foto
    dit is een van onze egeltjes , ze doen nu hun winterslaap
    Foto
    dit is de tongkus
    Foto
    Foto
    Foto
    deze vogels komen nu in de winter allen in onze tuin eten
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    hier nog enkele van mijn stukjes kantklos
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    20 jaar geleden op een tentoonstelling
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    hele dikke knuffel
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!