op reis
reizen
Foto
Gastenboek
  • hoi
  • groetjes
  • groetjes
  • test
  • Een fijne zondag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Inhoud blog
  • Kinderen krijgen les zoals 100 jaar geleden
  • Clara Cleymans: "Ik ben zwanger
  • Mountainbikers tonen hun hart voor zieke kinderen
  • Vrijwilligers gezocht voor zwerfvuilactie
  • Leden sportclubs pronken in zelfgemaakt stickerboek
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Groetjes uit Arendonk
    Foto
    toremansmolen in arendonk
    Foto
    de kerstboom is klaar
    Foto
    de kerststal is klaar
    Foto
    van 2006 naar 2007 schol
    Foto
    Foto
    dit is de kapel aan de kolonie in merksplas
    Foto
    Foto
    ik verzamel eierdopjes , hier toon ik er enkelen
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    vriendschapsbloem
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    wat je aan zee al kunt vinden!
    Foto
    hier nog verschillende kapellekens
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gastenboek
  • hoi
  • groetjes
  • groetjes
  • test
  • Een fijne zondag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    17-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man bouwt eigen auto om tot politiewagen

    Man bouwt eigen auto om tot politiewagen

    man bouwt eigen auto om tot politiewagen


     Een 38-jarige man uit Geel is donderdag in Olen met zijn wagen door de politie aan de kant gezet voor een reeks verkeersinbreuken, nadat hij zijn wagen voor de grap had uitgerust als anoniem politievoertuig. De man had zich met een zwaailicht en sirene een weg door het verkeer gebaand. De wagen werd in beslag genomen en het rijbewijs van de bestuurder is ingetrokken.

    De feiten speelden zich donderdag omstreeks 16 uur af, toen een commissaris van de lokale politie van de zone Neteland in een (echt) anoniem politievoertuig aan het rondrijden was en ter hoogte van het kruispunt van de Oevelseweg met de Geelseweg een wagen met zwaailicht en sirene opmerkte die hij niet herkende. Omdat hij ervan overtuigd was dat het niet ging om een collega uit de eigen of een naburige zone, reed hij het voertuig achterna. Wat verderop kon hij de wagen tot staan brengen.

    De 38-jarige bestuurder bleek inderdaad geen lid van de politie te zijn, maar verklaarde dat hij voor de lol de lichten en het geluid op zijn wagen had gemonteerd en dat hij dat donderdag wilde uitproberen. De wagen werd in beslag genomen en de man moest meteen zijn rijbewijs inleveren. Hij mag allicht ook nog een gepeperde rekening verwachten, want naast inbreuken in verband met de technische uitrusting van de auto en het aannemen van een ambt dat hij niet bezit, is er ook sprake van een hele reeks verkeersovertredingen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-05-2013, 16:18 geschreven door maria
    Reacties (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prinsenpaar huldigt nieuwe Technopolis in

    Prinsenpaar huldigt nieuwe Technopolis in

    prinsenpaar verwelkomd in technopolis


    Rond 11u werden prins Filip en prinses Mathilde verwelkomd om de nieuwe lokalen van Technopolis officieel te openen. Het prinsenpaar werd ontvangen door Vlaams minister-president Kris Peeters en minister Ingrid Lieten. Nadien werden ze rondgeleid en verstrekten leerlingen van diverse scholen uitleg aan prins Filip en prinses Mathilde.

    In de uitbreiding van Technopolis in Mechelen werd 7 miljoen euro geïnvesteerd. De helft daarvan komt van de Vlaamse overheid. Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling nam met 2,7 miljoen bijna de andere helft voor zijn rekening. Ook de provincie Antwerpen steunde de ontwikkeling van het nieuwe Technopolis.

    Het Vlaamse doe-centrum voor wetenschap en technologie in Mechelen heeft er 2.700 vierkante meter bij en breidt uit met maar liefst 33 procent. "Technopolis wordt in de eerste plaats niet groter, maar vooral anders. Nog meer gemaakt op maat van de bezoeker. Vandaag start Technopolis met een nieuw verhaal", stelde voorzitter Luc Van den Brande. Er zijn verschillende nieuwe zones bijgekomen: een ruimte voor workshops en een labo en een informatiecentrum voor leerkrachten.



    Xplora

    In de eerste nieuwe zone, 'Xplora, Ontdek je talent', kunnen jongeren van 8 tot 14 jaar het nut van wetenschap en techniek en de toepassingen daarvan in het dagelijkse leven ontdekken. "Het doet me plezier dat Technopolis in de nieuwe zone voor 8- tot 14-jarigen ook opstellingen plaatst waarmee kinderen hun talenten kunnen testen", zei minister-president Kris Peeters. "Voor de toekomst van onze industrie is het cruciaal dat nog meer jongeren kiezen voor een uitdagende technische of wetenschappelijke job."

    In de andere nieuwe zone, 'Inspirience: Think, Create, Share', kunnen jongeren van 14 tot 18 jaar hun creativiteit de vrije loop laten. Daar kunnen zij bijvoorbeeld nagaan of ze misschien in de wieg gelegd zijn voor een carrière als onderzoeker.

    De uitbreiding omvat ook een STEM-centrum, een Lab (een state-of-the art labo) en een infocentrum voor leerkrachten. Jaarlijks krijgt Technopolis 15.000 leerkrachten of leerkrachten in opleiding over de vloer. Bedoeling is dat in het leerkrachtencentrum al het mogelijke educatieve materiaal rond wetenschap en techniek in Vlaanderen wordt samengebracht.

    Beluister een reactie van gedelegeerd bestuurder Erik Jacquemyn


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-05-2013, 15:59 geschreven door maria
    Reacties (0)
    14-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frans bedrijf mag kunsthart implanteren in België

    Frans bedrijf mag kunsthart implanteren in België

    frans bedrijf mag kunsthart implanteren in belgie



    Het Franse bedrijf Carmat heeft de toelating gekregen om in vier centra voor hartchirurgie in vier landen, waaronder België, te starten met de eerste klinische implantaties van zijn kunsthart. Dat heeft het bedrijf dinsdag aangekondigd. Voor ons land gaat het om het Brusselse UMC Sint-Pieter.

    De andere centra bevinden zich in Zabrze (Polen), Ljubljana (Slovenië) en Riyad (Saoedi-Arabië). Volgens Carmat beschikken de centra over een "sterk potentieel om patiënten te rekruteren" en een "rijke ervaring in klinische testen voorafgaand aan de commercialisering van vernieuwende medische apparatuur".

    De directeur-generaal van het bedrijf zegt in het communiqué dat in de vier landen het proces loopt om patiënten te selecteren en de ploegen van dokters en chirurgen op te leiden. Eens dat is afgerond, kunnen de implantaties in principe beginnen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-05-2013, 19:34 geschreven door maria
    Reacties (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschappers ontwikkelen piepklein robotvliegje

    Wetenschappers ontwikkelen piepklein robotvliegje

    wetenschappers ontwikkelen piepklein robotvliegje



    Wetenschappers aan de universiteit van Harvard hebben een piepklein vliegend robotje ontwikkeld, van amper 2 centimeter groot. Dat meldt het tijdschrift Science.

    Het artificiële insect van 80 milligram heeft twee vleugels die 120 keer per seconde flapperen. Tijdens laboratoriumtesten kon het robotje enkele basismanoeuvres uitvoeren. Het kan ook 20 seconden ter plaatse blijven hangen alvorens het crasht.

    De wetenschappers hopen dat het robotje op termijn kan worden ingezet om bijvoorbeeld gewassen te bestuiven of naar overlevenden te zoeken na instortingen. Daarvoor moeten ze nog minstens één hindernis overwinnen: de robotvliegjes hangen voorlopig nog aan de "leiband". Het is nog afhankelijk van een externe energiebron en is daar via een dun elektriciteitsdraadje mee verbonden. De onderzoekers willen nu een uiterst klein batterijtje ontwikkelen


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-05-2013, 19:27 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VN-organisatie: "Kweek en eet insecten

    VN-organisatie: "Kweek en eet insecten"

    vn organisatie kweek en eet insecten

    13/05 Wetenschap Als het van de VN-organisatie voor Voedsel en Landbouw afhangt, zou de bevolking massaal insecten moeten gaan kweken en eten. Volgens de Food and Agricultural Organisation (FAO) is het niet alleen gezond, het is ook minder belastend voor het milieu. Dat meldt AP.

    Voorspeld wordt dat de wereldbevolking tegen 2030 zou aangroeien tot 9 miljard. Daarmee komt de voedselproductie en de miljarden dieren die daarvoor nodig zijn, onder druk te staan. Het FAO-onderdeel van de Verenigde Naties voorspeelt voedselschaarte en schade aan het milieu, als er niet tijdig voor alternatieven gezorgd wordt.

    Rijk aan voedingsstoffen

    Daarom denkt de FAO er sterk aan om het kweken en eten van insecten te promoten. Bij 2 miljard mensen zijn insecten al deel van de voedingscultuur. Traditioneel gaat het om culturen in Afrika, Azië en Latijns Amerika.

    De FAO motiveert dat insecten kweken heel snel en eenvoudig is en dat de beestjes bovendien veel voedingsstoffen bevatten zoals proteïnen en mineralen. In het westen kweken bedrijven insecten al op grote schaal als voeding voor vissen en vogels.

    Milieuvriendelijk

    Bovendien zou de milieuschade bij de kweek van insecten bijzonder klein blijven. Twee kilo voedingsstoffen volstaat om een kilo insecten te produceren. Ter vergelijking: om een kilogram rondsvlees te produceren, is maar liefst acht kilo aan voeding vereist. Insecten gebruiken geen water en de CO2-uitstoot die bij de productie komt kijken, is erg laag.

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-05-2013, 19:19 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per week
  • 23/05-29/05 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 16/06-22/06 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 17/12-23/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Blog als favoriet !
    Foto
    telorenlekker arendonk
    Foto
    de winter is nabij
    Welkom op mijn blog!
    Foto
    de O L Vr kerk van arendonk
    Foto
    kapelleken van de grotstraat
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    goldstar
    blog.seniorennet.be/goldsta
    Foto
    dit is een van onze egeltjes , ze doen nu hun winterslaap
    Foto
    dit is de tongkus
    Foto
    Foto
    Foto
    deze vogels komen nu in de winter allen in onze tuin eten
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    hier nog enkele van mijn stukjes kantklos
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    20 jaar geleden op een tentoonstelling
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    hele dikke knuffel
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!