op reis
reizen
Foto
Gastenboek
  • hoi
  • groetjes
  • groetjes
  • test
  • Een fijne zondag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Inhoud blog
  • Kinderen krijgen les zoals 100 jaar geleden
  • Clara Cleymans: "Ik ben zwanger
  • Mountainbikers tonen hun hart voor zieke kinderen
  • Vrijwilligers gezocht voor zwerfvuilactie
  • Leden sportclubs pronken in zelfgemaakt stickerboek
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Groetjes uit Arendonk
    Foto
    toremansmolen in arendonk
    Foto
    de kerstboom is klaar
    Foto
    de kerststal is klaar
    Foto
    van 2006 naar 2007 schol
    Foto
    Foto
    dit is de kapel aan de kolonie in merksplas
    Foto
    Foto
    ik verzamel eierdopjes , hier toon ik er enkelen
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    vriendschapsbloem
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    wat je aan zee al kunt vinden!
    Foto
    hier nog verschillende kapellekens
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gastenboek
  • hoi
  • groetjes
  • groetjes
  • test
  • Een fijne zondag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    21-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de Koning

    21/02 Koning en koningin brachten bezoek aan de VRT

    Koning Albert en koningin Paola hebben donderdag een bezoek gebracht aan de VRT. Het vorstenpaar arriveerde rond 11.05 uur in het omroepgebouw aan de Reyerslaan in Brussel en werd ontvangen door gedelegeerd bestuurder Dirk Wauters en Guy Peeters, de voorzitter van de raad van bestuur van de openbare omroep.

    Ook Jan Becaus, VRT-nieuwslezer en notoir kenner van het Belgische koningshuis, schudde de vorst en de vorstin de hand. Het bezoek van de koning en de koningin aan de Vlaamse openbare omroep past perfect in hun algemene belangstelling voor wat er leeft in de Belgische samenleving, zegt de woordvoerder van het paleis. Net zoals ze geïnteresseerd zijn in wat er leeft bij bedrijven, verenigingen en steden en gemeenten, willen ze ook contact leggen met de mediasector. "De koning en koningin lezen immers ook kranten en kijken ook televisie", luidt het.

    In 2007 waren koning Albert en koningin Paola al te gast bij de Franstalige commerciële omroep RTL. Op 13 maart komt het vorstenpaar terug naar de Reyerslaan voor een bezoek aan de Franstalige openbare omroep RTBF.

    In de radiostudio Toots, genoemd naar de bij leven legendarische mondharmonicaspeler Toots Thielemans, gaf Dirk Wauters een toespraak over onder meer de historiek van de VRT. Ook de voltallige directie van de omroep schudde het vorstenpaar de hand. Nadien waren Albert en Paola te gast in de studio van Radio Donna bij Evy Gruyaert. Ook een bezoek aan de studio van Klara mocht niet ontbreken.

    Even na 12.00 uur betraden de koning en de koningin Studio 1, waar "Het Journaal" wordt opgenomen. Zowat de voltallige top van de nieuwsredactie van de VRT, onder hen Wim Willems, Kris Hoflack en Siegfried Bracke, en ook Martine Tanghe en Phara de Aguire, ontvingen het vorstenpaar hartelijk. Albert en Paola kregen een uitvoerige uitleg over de werking van de nieuwsdienst, de verschillende journaals en "Terzake".

    Nog wat later was Bart Peeters de gastheer in Studio 5, de grootste studio van de VRT, waar dezer weken de opnames van "Eurosong 2008" plaatsvinden en waar ook grote fictiereeksen worden opgenomen. De presentator legde het Belgische vorstenpaar "het staatsbelang" uit van de liedjeswedstrijd en riep hen ook op om op zondag 9 maart, als de finale van "Eurosong" plaatsvindt, mee te stemmen en zo mee te beslissen wie België vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival in de Servische hoofdstad Belgrado.

    Tot slot bezochten Albert en Paola nog de grote, vernieuwde nieuwsredactie van de VRT. Ruim na 13.00 uur was het vorstelijk bezoek aan de openbare omroep achter de rug.

    Er was donderdag massale persbelangstelling voor het bezoek van het vorstenpaar, zowel van Vlaamse als Franstalige media. Ook diverse nieuwsredacties van de VRT hadden ruime belangstelling voor het koninklijk bezoek.


     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-02-2008, 21:40 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.atonium
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    21/02 Openingsvuurwerk 50 jaar Atomium live te volgen op het internet

    De website van het Atomium zal vanaf maart 2008 worden uitgebreid met een speciale verjaardagsblog, waarop ook het openingsvuurwerk van de festiviteiten naar aanleiding van de 50ste verjaardag van het bouwwerk live zal te volgen zijn. Dat werd donderdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie waar een paar aanvullingen op het feestprogramma werden uitgelegd.

    Ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van het Atomium zijn er tussen 17 april en 19 oktober 2008 tientallen activiteiten en evenementen gepland in en rond het gebouw op de Heizel. Het volledige programma van 'Brussel Plezier/Bruxelles Bonheur' werd in november al voorgesteld. Donderdag gaf de voorzitter van het Atomium Henri Simons meer uitleg bij het volledig afgewerkte programma.

    De meest opvallende nieuwigheid is de uitbreiding van de site van het Atomium met een nieuwe blog: Tele-Atomium. Daarop zullen vanaf maart 2008 video's, allerlei films en filmfragmenten en interviews te zien zijn die betrekking hebben op de festiviteiten. "Tele-Atomium zal op post zijn bij alle evenementen van de verjaardag", aldus Simons.

    Bovendien zal ook het openingsvuurwerk van 17 april vanaf 22.15 uur live te volgen zijn op de site www.atomium.be.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-02-2008, 21:37 geschreven door maria
    Reacties (0)
    18-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jef Hoeybergs

    14/02 Jef Hoeyberghs: 'Orde geneesheren is illegaal'

    Het authentieke Koninklijk Besluit dat de juridische basis legt voor de Orde van Geneesheren, is spoorloos verdwenen. Dat heeft Binnenlandse Zaken bevestigd aan Jef Hoeyberghs, zo meldt de Artsenkrant.
    Daarmee heeft de veelbesproken plastisch chirurg een nieuw wapen in handen in zijn strijd tegen de beroepsvereniging van artsen, waarmee hij al jaren in conflict ligt. Uitgerekend vandaag behandelt de correctionele rechtbank van Hasselt Hoeyberghs’ zaak tegen de Orde.

    De Orde der Geneesheren heeft geen wettelijke basis meer. Het KB uit 1967 dat de oprichting en de werking van de vereniging omschrijft, is van de aardbodem verdwenen.
    “Daardoor is de Orde nu illegaal,” zegt plastisch chirurg Jef Hoeyberghs. De omstreden dokter die al geruime tijd in een rechtzaak met de vereniging verwikkeld is, had begin vorig jaar gevraagd om het originele KB te mogen inkijken. Een hardnekking gerucht wil immers dat KB nr.79 vervalst is. De versie die in 1967 in het Staatsblad verscheen, zou verschillen van de originele tekst die koning Boudewijn ondertekende.

    Verdwenen

    Wat Hoeyberghs te weten is gekomen, voedt die these. Toen hij in januari 2007 vroeg om het document te mogen inkijken, weigerde toenmalig minister Demotte dat. Tot de Commissie voor Toegang tot Bestuursdocumenten oordeelde dat het verzoek wél ontvankelijk was en Demotte de wettekst moest laten opsporen. Normaal moet het document op het ministerie bijgehouden worden, maar omdat er in de jaren ’90 ook al eens een onderzoek gevoerd was naar de echtheid van de tekst, zou het nog bij de procureur-generaal van het Hof van Beroep in Brussel zijn. Toen de delegatie van Volksgezondheid het daar wilde afhalen, was het origineel echter uit het strafdossier verdwenen. Het enige dat ze er aantroffen, was een voor echt verklaarde kopie.

    “Dit sterkt ons vermoeden dat er toch wat aan de hand is met dat KB”, zegt Filip Teerlinck, de advocaat van de Genkse chirurg. “Ik ga de rechter vrijdag vragen om dit opnieuw te onderzoeken.”

    In 1992-1993 had een 30-tal dokters ook al een strafklacht ingediend omdat ze vermoedden dat het originele KB niet overeenkomt met wat in het Staatsblad was verschenen. Het origineel zou de Orde veel minder bevoegdheden en macht hebben gegeven, dan nu het geval is. Ex-premier Leburton zou nog voor de publicatie in het Staatsblad in een medisch tijdschrift gezegd hebben dat het KB vervalst was. Dokter Farber, toenmalig kopstuk van de Orde, had hem dat persoonlijk verteld zei hij.

    Schriftvervalsing

    Hoeyberghs zelf beschuldigt het parket en de Orde nu van mega-schriftvervalsing. Hij zal het ontbreken van het document vandaag uitspelen in de rechtzaal. De voorzitter en de ondervoorzitter van de Limburgse Orde zijn door hem gedagvaard voor schending van het raadsgeheim en privacy.

    “Ik ga het kernpleidooi zelf pleiten en de rechter meteen vragen om de Orde onder curatele te plaatsen,” klinkt het enthousiast.

    De tegenpartij klonk gisteren alvast niet onder de indruk. “We zullen wel zien,” zei raadsheer Filip Deruyck die de Orde vertegenwoordigt. “En voor de rest: geen commentaar!”


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    18-02-2008, 10:49 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.koudste nacht van 2008

    17/02 Voorbije nacht was koudste nacht van 2008

    De nacht van zaterdag op zondag was tot nu toe de koudste nacht van 2008. Minimaal daalde het kwik tot -3 graden Celsius in het Gentse en -5 tot -6 graden in de rest van het binnenland en aan de kust. Elsenborn in de Hoge Venen was met -9 graden de koudste plek van het land, aldus weerman Eddy De Mey.

    Ukkel vormde een uitzondering van amper -1 graad. Op zo'n 100 meter hoogte bevindt zich actueel een warmere luchtlaag. Het weerstation Ukkel bevindt zich uitgerekend op 104 meter boven de zeespiegel.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    18-02-2008, 09:58 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per week
  • 23/05-29/05 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 16/06-22/06 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 17/12-23/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Blog als favoriet !
    Foto
    telorenlekker arendonk
    Foto
    de winter is nabij
    Welkom op mijn blog!
    Foto
    de O L Vr kerk van arendonk
    Foto
    kapelleken van de grotstraat
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    hawino
    blog.seniorennet.be/hawino
    Foto
    dit is een van onze egeltjes , ze doen nu hun winterslaap
    Foto
    dit is de tongkus
    Foto
    Foto
    Foto
    deze vogels komen nu in de winter allen in onze tuin eten
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    hier nog enkele van mijn stukjes kantklos
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    20 jaar geleden op een tentoonstelling
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    hele dikke knuffel
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!