op reis
reizen
Foto
Gastenboek
  • hoi
  • groetjes
  • groetjes
  • test
  • Een fijne zondag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Inhoud blog
  • Kinderen krijgen les zoals 100 jaar geleden
  • Clara Cleymans: "Ik ben zwanger
  • Mountainbikers tonen hun hart voor zieke kinderen
  • Vrijwilligers gezocht voor zwerfvuilactie
  • Leden sportclubs pronken in zelfgemaakt stickerboek
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Groetjes uit Arendonk
    Foto
    toremansmolen in arendonk
    Foto
    de kerstboom is klaar
    Foto
    de kerststal is klaar
    Foto
    van 2006 naar 2007 schol
    Foto
    Foto
    dit is de kapel aan de kolonie in merksplas
    Foto
    Foto
    ik verzamel eierdopjes , hier toon ik er enkelen
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    vriendschapsbloem
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    wat je aan zee al kunt vinden!
    Foto
    hier nog verschillende kapellekens
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gastenboek
  • hoi
  • groetjes
  • groetjes
  • test
  • Een fijne zondag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    13-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vader Máxima wellicht ook niet aanwezig bij kroning Willem-Alexander

    Vader Máxima wellicht ook niet aanwezig bij kroning Willem-Alexander

    vader maxima wellicht ook niet aanwezig bij kroning willem alexander


    Jorge Zorreguieta zal wellicht de kroning van zijn schoonzoon, de Nederlandse prins Willem-Alexander, niet mogen bijwonen. SP en GroenLinks kantten zich eerder al tegen de aanwezigheid van de Argentijn. De PvdA schaarde zich daar woensdagavond bij.

    Lijsttrekker Job Cohen liet in 2010 optekenen dat de vader van Máxima misschien na al die jaren toch welkom zou zijn. Tweede Kamerlid Jeroen Recourt sprak in het tv-programma 'Nieuwsuur' echter heel andere taal.

    Jorge Zorreguieta was tijdens het bewind van dictator Videla minister van Landbouw in het Zuid-Ameikaanse land. Gedurende dat regime verdwenen heel wat dissidenten.

    Recourt zei dat het regime omstreden blijft. Onlangs werd er opnieuw een klacht ingediend tegen Zorreguieta wegens diens vermeende betrokkenheid bij de verdwijningen.

    Zorreguieta mocht eerder al de bruiloft van Willem-Alexander en Máxima niet bijwonen. Hij mag nu en dan wel privébezoeken afleggen aan zijn dochter en kleinkinderen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-10-2011, 21:11 geschreven door maria
    Reacties (0)
    11-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MAS in lijstje van mooiste musea ter wereld

    MAS in lijstje van mooiste musea ter wereld

    mas in lijstje van mooiste musea ter wereld 2


    Het reistijdschrift Travel and Leisure roept het Museum aan de Stroom uit tot een van de veertien mooiste musea van de wereld. De beoordeling is op basis van de architectuur.

    Het Amerikaanse tijdschrift Travel and Leisure is niet van de minste. De redactie is onder de indruk van de rode stenen en de immense glaspartijen.

    “Het gebouw heeft een zeer uitgesproken uitzicht, dat modern is, maar toch nog verwijst naar de zestiende-eeuwse pakhuizen in de oude haven”, stelt het tijdschrift.

    “De verbondenheid met de stad zit in de details. Wie dichter kijkt, ziet 3185 zilveren handjes, het symbool van Antwerpen. De boulevard in het gebouw biedt sensationele uitzichten op de haven en de daken van de woningen. Het dakterras is bovendien open tot middernacht.”

    Het Nederlandse architectenbureau Neutelings en Riedijk zijn opgetogen met deze vermelding in de top veertien.

    “Het is een mooie internationale erkenning van het museum”, zegt Jan-Willem Neutelings. “Het is altijd moeilijk in te schatten als architect hoe het publiek zal reageren. Een muziekcomponist hoort dit direct na het optreden aan het applaus. Een architect moet iets langer wachten. Deze vermelding is vooral een mooie opsteker voor de stad Antwerpen.”

    Handtekening

    Schepen van Cultuur Philip Heylen (CD&V) is blij dat het MAS als nieuw museum nu tussen musea staat die al veel ouder zijn en veel faam genieten. “De architectuur is de handtekening van de stad”, zegt Heylen. “Het MAS spreekt tot de verbeelding. Dankzij de boulevard is er een verbondenheid met de stad. Bovendien staan er maar drie andere Europese steden in de lijst. Deze vermelding helpt ons de stad op de internationale markt te promoten.”

     





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-10-2011, 22:14 geschreven door maria
    Reacties (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleurige zeiltjes tellen vanaf de Scheldekaaien

    Kleurige zeiltjes tellen vanaf de Scheldekaaien

    kleurige zeiltjes tellen vanaf de scheldekaaien


    Zaterdag kunt u weer zeiljachten tellen op de Schelde, want dan loopt de 24ste editie van de Antwerp Race. Die zeilwedstrijd eindigt rond 14u voor het Zuiderterras.

    Opnieuw staan 225 jachten klaar om zaterdag zo snel mogelijk van Breskens of Terneuzen naar Antwerpen te varen. De grotere en snellere jachten vertrekken uit Breskens, dat vlak aan de Noordzee ligt. De iets kleinere jachten starten voor het landinwaarts gelegen Terneuzen.

    Door op beide vertrekplaatsen de snelste jachten laatst te laten vertrekken, blijft het deelnemersveld redelijk lange tijd vrij compact. Dat geeft een mooi spektakel op de Schelde en aan de finishlijn.

    De kans dat ze daar het wedstrijdrecord zullen breken, is zeer miniem. Hoewel voorspellen op dit moment nog moeilijk is, lijkt een krachtige wind uitgesloten. Maar waaien zal het zeker doen.

    Op zich is dat al geruststellend. Want van 24 edities is er maar eentje moeten worden afgelast: uitgerekend de dertiende. Toen was er veel mist en geen zucht wind. Zeilers moesten de hulpmotor gebruiken om de eindmeet te halen.

    Niet meer dan 225

    De wedstrijd, die zo al de grootste is van de Lage Landen, mag niet met meer dan 225 deelnemende jachten worden betwist. Want de beroepsvaart mag geen hinder ondervinden van hen. Wie na de wedstrijd het gewriemel voor de jachthaven Linkeroever of voor de nieuwe Kattendijksluis volgt, weet snel waarom niet meer jachten mogen deelnemen. Op die 225 jachten zitten samen zo’n 1200 opvarenden. Samen met de sympathisanten aan wal zorgen ze voor een fijn feestje in het Willemdok.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-10-2011, 22:07 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Economie wordt verplicht schoolvak

    Economie wordt verplicht schoolvak

    economie wordt verplicht schoolvak


    Alle leerlingen van het secundair onderwijs krijgen vanaf 2014 economie als verplicht basisvak.

    In 2014 is een nieuw decreet gepland dat het secundair onderwijs moet hervormen. Daarin streeft Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (sp.a, foto) naar een brede algemene vorming. Als onderdeel daarvan wil hij van economie een verplicht basisvak maken vanaf de eerste graad en in alle richtingen, dus ook voor bijvoorbeeld de leerlingen die Latijn en Grieks studeren.

    De economische richtingen kunnen in elk geval een duwtje in de rug gebruiken. Het aantal leerlingen in die richtingen is in tien jaar tijd behoorlijk gedaald, aldus de kranten.

    Vorig schooljaar werden de eindtermen voor het secundair onderwijs al geactualiseerd, met daarin meer aandacht voor de socio-economische samenleving. Toenmalig Vlaams minister van Onderwijs Frank Vandenbroucke (sp.a) zei bij de vorige bankencrisis, in 2008, al dat leerlingen zich bewust moeten worden van wat zich afspeelt in de financiële wereld.




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-10-2011, 22:01 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Digitale rijbewijs kost u meer dan 20 euro

    Digitale rijbewijs kost u meer dan 20 euro

    digitale rijbewijs kost u meer dan 20 euro 2


    Het nieuwe digitale rijbewijs, in de vorm van een bankkaart, zal 20 euro kosten. Daar komt nog een toeslag van de gemeente bovenop.

    Het digitale rijbewijs is de opvolger van het papieren exemplaar. Het bestaat uit een bankkaart maar bevat geen chip.

    Het digitale rijbewijs is duurder dan het papieren. Als reden daarvoor worden de hogere productiekost en het feit dat de prijs al jaren niet meer geïndexeerd is, aangehaald.
    Producent Zetes ontvangt 5,09 euro per rijbewijs, de rest gaat naar de overheid.

    Databank

    De overheid zal met het geld een databank van rijbewijzen aanleggen. Daarmee zal ook te zien zijn of een bestuurder zijn rijbewijs al eens kwijtspeelde.

    “De databank verbetert het huidige systeem van rijbewijzen. Dat systeem kost meer geld en dan is het logisch dat de automobilist dat zelf betaalt”, zei VAB-woordvoerder Maarten Matiënko tegen de site ZDNet


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    11-10-2011, 21:58 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hert spiest Franse jager in Belgische Ardennen

    Hert spiest Franse jager in Belgische Ardennen

    hert spiest franse jager in belgische ardennen


    In de Belgische Ardennen is een Franse jager om het leven gekomen tijdens een jachtpartij. De man werd door een hert op het gewei genomen. De jager kreeg een stuk van het gewei in zijn oog, dat vervolgens zijn schedel doorboorde.

    Het vreemde ongeval vond plaats in de gemeente Alle-sur-Semois, op enkele kilometers van de Frans-Belgische grens. Het slachtoffer, een 67-jarige gepensioneerde landbouwer, overleed dinsdag in het ziekenhuis in Charleville-Mézière, zo meldden naasten en de burgemeester van Saint-Menges, in de Franse Ardennen.

    Beeld: Photonews


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-10-2011, 21:55 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per week
  • 23/05-29/05 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 16/06-22/06 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 17/12-23/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Blog als favoriet !
    Foto
    telorenlekker arendonk
    Foto
    de winter is nabij
    Welkom op mijn blog!
    Foto
    de O L Vr kerk van arendonk
    Foto
    kapelleken van de grotstraat
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    manie59
    blog.seniorennet.be/manie59
    Foto
    dit is een van onze egeltjes , ze doen nu hun winterslaap
    Foto
    dit is de tongkus
    Foto
    Foto
    Foto
    deze vogels komen nu in de winter allen in onze tuin eten
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    hier nog enkele van mijn stukjes kantklos
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    20 jaar geleden op een tentoonstelling
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    hele dikke knuffel
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!