NIEUW: Blog reclamevrij maken?
op reis
reizen
Foto
Gastenboek
 • weekend groetjes
 • vrolijk pasen
 • Fijne Pasen Maria
 • groetjes
 • Een fijne Zondag lieve vriendin

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Inhoud blog
 • Kinderen krijgen les zoals 100 jaar geleden
 • Clara Cleymans: "Ik ben zwanger
 • Mountainbikers tonen hun hart voor zieke kinderen
 • Vrijwilligers gezocht voor zwerfvuilactie
 • Leden sportclubs pronken in zelfgemaakt stickerboek
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Zoeken in blog

  Foto
  Groetjes uit Arendonk
  Foto
  toremansmolen in arendonk
  Foto
  de kerstboom is klaar
  Foto
  de kerststal is klaar
  Foto
  van 2006 naar 2007 schol
  Foto
  Foto
  dit is de kapel aan de kolonie in merksplas
  Foto
  Foto
  ik verzamel eierdopjes , hier toon ik er enkelen
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  vriendschapsbloem
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  wat je aan zee al kunt vinden!
  Foto
  hier nog verschillende kapellekens
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  <bgsound src="https://blog.seniorennet.be/Music/Henk_Westbroek-Zelfs_je_naam_is_mooi.mid" loop="infinite">
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Gastenboek
 • weekend groetjes
 • vrolijk pasen
 • Fijne Pasen Maria
 • groetjes
 • Een fijne Zondag lieve vriendin

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Foto
  Foto
  31-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Vierschaar
  De Vierschaar

  De Vierschaar

  Op de Voorheide, net over Brug 5, ligt een kei kei van een monument : de Vierschaar. Deze kei is traditioneel verboden met een oude vorm van rechtspreken. De plek waar de kei ligt, was de plaats waar vroeger recht werd gesproken.

  De steen wordt soms verkeerdelijk beschouwd als zwerfkei gevonden in de streek. Hij is evenwel afkomstig uit de grindgroeve van Maasmechelen, waar bruine kiezel werd ontgonnen.

  Op initiatief van de "Lichtvloot - De Vrij" werd de reuzesteen (4.180 kg) naar Arendonk gebracht, op de kade bij het kanaal gelegd en op 20 april 1969 (volgens andere bronnen in 1972) ingehuldigd met receptie als "gemeentehuis" van de Vrij (Voorheide).

  De steen staat symbool voor de terechtstelling met de strop van Bartel Pech. Hij werd immers op 10 juli 1712 door de Vierschaar veroordeeld tot de dood met de strop voor het stelen van een koppen ossen.

  In 1971 werd hij - uit vermeende jaloezie en als stunt - ontvreemd en te Reusel gedeponeerd. Hij kwam evenwel terug en verhuisde in 1980 naar zijn huidige plaats, deze keer mooi omkaderd, en als monument ingehuldigd op 27 april 1980 ter gelegenheid van de opening van het "Bartel-Pech" wandelpad, dat toen werd ingewandeld.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
  31-01-2010, 16:56 geschreven door maria
  Reacties (2)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Bestand:A Arendonk, Toremansmolen, grondzeiler 12W.JPG

   

  Torenmansmolen

  Vlakbij het Arendonkse Heemhuis staat de Torenmansmolen. Dit monument is eigendom van de gemeente en in beheer gegeven aan de Heemkundige kring.

  De molen werd ter plekke opgericht in 1809 met delen van de omvergewaaide staakmolen uit de vijftiende eeuw. In 1988 werd hij gerestaureerd en hij kan weer malen.

  Het is een houten “koffiepotmolen – een bovenkruier – met twee koppel graanstenen op de eerste verdieping en een olieslagmolen in de kelderruimte. De combinatie van graan- en olieslagmolen in dit type van houten molen maakt de Toremansmolen uniek in de wereld. Een bezoek overwaard


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  31-01-2010, 16:17 geschreven door maria
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog drie of vier lichamen onder puin in hartje Luik

  "Nog drie of vier lichamen onder puin in hartje Luik"

  nog drie of vier lichamen onder puin in hartje luik
   
  Er liggen wellicht nog altijd drie of vier lichamen onder het puin van het ingestorte flatgebouw in hartje Luik. Dat zei de Luikse burgemeester Willy Demeyer zondag op een persconferentie.

  Er werd intussen besloten om de drie beschadigde, aanpalende gebouwen in de rue de la Madeleine, die parallel met de rue Léopold loopt, dan toch niet af te breken. De gebouwen zullen gestabiliseerd worden.

  Twaalf lichamen geborgen

  De voorbije dagen werden die panden wel leeggemaakt met het oog op een sloop. De stabilisatiewerken zouden woensdag afgerond moeten zijn. Vanaf dan kan er opnieuw grondig gezocht worden naar lichamen onder het puin. Nu moet dat met de nodige voorzichtigheid gebeuren.

  Intussen werden er al twaalf lichamen geborgen na de gasexplosie. Zeven daarvan werden nog altijd niet geïdentificeerd om dat ze zo zwaar verbrand zijn. Er zijn nog zo'n tien mensen vermist.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  31-01-2010, 15:33 geschreven door maria
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freya Van den Bossche

  "Freya Van den Bossche neemt te veel ouderschapsverlof"

  freya van den bossche neemt teveel ouderschapsverlof
   
  Freya Van den Bossche ligt onder vuur bij haar collega's in de Wetstraat. De sp.a-politica zou te veel ouderschapsverlof nemen. Van den Bossche hervat begin maart haar activiteiten als Vlaams minister van Energie, Wonen, Sociale Economie en Steden.

  Van den Bossche beviel op 28 november van haar derde kind, Moses. De zwangerschap verliep echter moeizaam en door complicaties moest ze de laatste weken voor de bevalling het bed houden. Daardoor is ze bijna vier maanden niet meer in de Wetstraat geweest.

  Ingrid Lieten

  Ingrid Lieten werd als haar vervanger aangeduid, maar volgens geruchten zou haar gebrek aan ervaring "de last voor de partij" vergroten. De socialisten willen dan ook graag dat Van den Bossche eerder terugkeert.

  Het kabinet van de politica vindt dat "compleet van de pot gerukt" en zegt dat er "op geen enkele manier en in geen enkel dossier een probleem is".

  Absurd

  Freya Van den Bossche kan rekenen op steun van partijgenoot Kathleen Van Brempt. "Ministers hebben geen statuut en dus geen recht op iets. Maar iedereen voelt aan dat dit in de praktijk niet kan en dat hetzelfde recht moet gelden voor elke vrouw, ongeacht welke functie ze bekleedt."

  "Mannelijke ministers die vader worden, zitten diezelfde dag al opnieuw achter hun bureau, want 'ze zijn nodig'. Dat is zo fout. Alsof baby's geen vader nodig hebben. Als vrouwen dat niet doen, krijgen ze een schuldgevoel aangepraat. En dat lukt nog ook. Ik heb er ook last van gehad. Dat is zo absurd", aldus Van Brempt.

  Ook Miet Smet (CD&V) begrijpt de kritiek niet. "Een vrouw heeft het recht om voor haar pasgeboren kind te zorgen. Nu is dat drie maanden, maar Europa wil die periode nog verlengen. De politici die kritiek hebben, moeten zich dat goed inprenten. De enige plicht die een vrouwelijke minister heeft als ze enige tijd buiten strijd is, is dat ze goed wordt vervangen."  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  31-01-2010, 15:30 geschreven door maria
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Weer kritiek op Linda De Win

  weer kritiek op linda de win
   
  Zoals te verwachten viel, krijgt de overwinning van Linda De Win bij 'De slimste mens ter wereld' nog een staartje op het internet. Ze wordt overstelpt met felicitaties maar er is weer kritiek.

  Verschillende Linda-bashers stellen dat de VRT-journaliste onterecht doorstootte naar de finale. Zo meent men dat presentator Erik Van Looy onterecht punten toekende bij de videovraag over de Berlijnse muur omdat Linda het trefwoord “20 jaar” niet letterlijk in de mond nam. Sommige stellen zelfs het cruciale trefwoord bij de finale “dressing” in vraag omdat Linda ‘slasaus’ zei.

  Spoken

  “Tja, meer dan ooit ziet men spoken”, reageert eindredacteur Sam De Graeve. “Erik kende die punten voor ‘20 jaar’ meer dan terecht toe. Linda had al ‘herdenking’ gezegd en ‘1989’. Het is nogal wiedes dat we bij de finale extra strikt zijn maar ook daar stelde zich geen probleem.” Klopt, zoek maar in Van Dale dressing op en je krijgt ‘saus (voor sla e.d.)’.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  31-01-2010, 15:19 geschreven door maria
  Reacties (0)
  29-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  André Rieu krijgt Europese Mediaprijs

  andre rieu krijgt europese mediaprijs
   
  De Nederlandse violist André Rieu krijgt in 2010 de Europese Mediaprijs. Hij wordt bekroond voor zijn verdiensten voor de klassieke muziek.

  Rieu is nog maar de tweede Nederlander die de prijs in ontvangst mag nemen. Auteur Cees Nooteboom was de gelukkige in 2001.

  De Europese Mediaprijs wordt sinds 2000 jaarlijks uitgereikt aan zij die mee helpen de Europese eenheid te bevorderen.

  De jury in Aken zei dat Rieu "een taal spreekt die iedere mens verstaat”.

  De prijs wordt op 6 mei uitgereikt in Aken.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  29-01-2010, 16:43 geschreven door maria
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Linda De Win is 'De slimste mens ter wereld'

  Linda De Win is 'De slimste mens ter wereld'

  linda de win is de slimste mens ter wereld
   
  Linda De Win is de winnares van het VRT-programma 'De slimste mens ter wereld'. In de finale toonde ze zich donderdagavond de betere van Peter Vandermeersch en Bent Van Looy.

  Met de strijd tussen Linda De Win (politiek journaliste), Peter Vandermeersch (algemeen hoofdredacteur bij de Corelio-kranten) en Bent Van Looy (zanger bij Das Pop) kregen de kijkers een droomfinale. Zowel De Win als Vandermeersch slaagden erin in de aanloop naar de finale het record van 11 deelnames te evenaren. Van Looy moest met 10 deelnames niet veel onderdoen.

  Uiteindelijk toonde Linda De Win zich de sterkste, ze versloeg Peter Vandermeersch in de finaleronde en volgt zo Freek Braeckman op. Eerdere winnaars van de populaire quiz waren Alain Grootaers, Stany Crets, Bert Kruismans, Wouter Deprez, Steven Van Herreweghe en Annelies Rutten.

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  29-01-2010, 16:39 geschreven door maria
  Reacties (0)
  28-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kan u leven met een windmolen in uw straat?

  Kan u leven met een windmolen in uw straat?

  kan u leven met een windmolen in uw straat

  Mark Swannet uit de Vinkenstraat in Boechout wil voortaan alleen teren op groene energie. Vermits zonnepanelen niet echt een optie zijn, kiest hij voor windmolens, maar dat stuit dan weer op verzet van de buurtbewoners.

  Intussen ondertekenden al 55 omwonenden een petitie tegen de geplande windmolens in de tuin van Swannet. Zij menen dat die molens te dicht bij hun woningen komen en zij vrezen voor lawaaihinder en slagschaduw


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  28-01-2010, 16:43 geschreven door maria
  Reacties (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VS hebben de beving op Haïti kunstmatig opgewekt
  VS hebben de beving op Haïti kunstmatig opgewekt"
  vs hebben de beving op haiti kunstmatig opgewekt

  De Verenigde Staten hebben de aardbeving op Haïti veroorzaakt met hun geheime wapens. De Russische Noordelijke vloot zou gegevens hebben die in deze richting wijzen.

  Volgens de Russische krant Pravda.ru bevat het rapport van de Russische Noordelijke vloot aanwijzingen dat de Verenigde Staten experimenteren met "shock wave bombs" in combinatie met elektromagnetische golven en geluidsgolven.

  Korreltje zout

  Aan een korreltje zout zal u misschien niet genoeg hebben om dit bizarre verhaal te lezen. Volgens Pravda.ru willen de VS met dergelijke wapens Iran vernietigen.

  Bevingen op gelijke diepte van 10 kilometer in de buurt van Haïti - Venezuela op 8 januari en Honduras op 11 januari - zouden kaderen in het HAARP-programma van de VS ('High Frequency Active Auroral Research Program') dat de mogelijkheden onderzoekt voor nieuwe vormen van beveiliging en communicatie in de buitenste lagen van de atmosfeer.

  Nog gekker

  "Volgens het Russische vlootrapport is het meer dan waarschijnlijk dat de Amerikaanse marine volledig op de hoogte was van de grote schade die deze testbeving zou kunnen hebben op Haïti en had de marine generaal PK Keen op voorhand op het eiland geposteerd om hulpacties te overzien", aldus Pravda. Het uiteindelijke doel was en is de invasie van Haïti.

  Het wordt nog gekker: Ook de beving in het Chinese Sichuan op 12 mei 2008 (7.8 op de schaal van Richter) zou door de Amerikanen zijn veroorzaakt.  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  28-01-2010, 16:32 geschreven door maria
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haïti

  Haïti mag ook zware orkanen verwachten

  haiti mag ook zware orkanen verwachten

  Het ergste is nog niet voorbij voor Haïti. Uit een nieuwe studie in Science blijkt dat het land pal in de zone ligt die de volgende decennia zwaarder getroffen zal worden door orkanen.

  Volgens wetenschappers van de US National Oceanic and Atmospheric Administration zullen Haïti en de aangrenzende Dominicaanse Republiek over de hele lijn weliswaar door minder orkanen getroffen worden, maar zullen die orkanen wel sterker zijn en meer vernieling zaaien.

  Tot nog toe hadden de klimaatmodellen voor de regio voorspeld dat er deze eeuw minder orkanen zouden ontstaan, maar de modellen waren niet geavanceerd genoeg om orkanen van categorie drie of hoger te simuleren. In hun studie hebben de Amerikaanse wetenschappers die modellen gecombineerd met modellen om orkanen te voorspellen. Zo slaagden ze er in ook stormen van categorie drie tot vijf te simuleren.

  Sterkere orkanen

  Uit het onderzoek blijkt dat stormen van categorie vier en vijf zullen verdubbelen in frequentie en dat nog sterkere stormen, met windsnelheden tot 234 kilometer per uur, zelfs zullen verdrievoudigen. Bij elke stijging in categorie verdubbelt de schade die een storm veroorzaakt.

  Dat zijn sombere vooruitzichten voor het al zwaar getroffen Haïti, maar ook voor de aangrenzende Dominicaanse Republiek, de Bahama's en de Amerikaanse kust.

  Toch waarschuwen de onderzoekers meteen dat met dit onderzoek het laatste woord nog niet gevallen is. Ze hebben nood aan sterkere computers om de simulaties nog te verfijnen en realistischer te maken.

  JG
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  28-01-2010, 16:25 geschreven door maria
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Linda De Win vindt troost in ruiker bloemen (video)

  linda de win vindt troost in ruiker bloemen video

  Linda De Win werd de afgelopen weken hard aangepakt op Facebook en daarbuiten. Onze vliegende reporter is echter een fan: hij was er het hart van in dat ze het ‘Slimste Mens’-record van 11 deelnames niet gebroken heeft.

  Tijdens de opnames van de eerste ‘Villa Politica’ van het jaar werd De Win dan ook verrast met een ruiker bloemen, om haar te troosten. Bekijk hier het filmpje, met alvast een vooruitblik op de finaleweek!
  Galerij


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  28-01-2010, 16:13 geschreven door maria
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gasexplosie in hartje Luik

  Gasexplosie in hartje Luik: Parket sluit kwaad opzet niet uit

  explosie zaait dood en vernieling in luik 5 doden
   
  De burgemeester van Luik Willy Demeyer heeft op een persconferentie verklaard dat de dodentol van de gasontploffing in het hartje van de stad wellicht nog zal oplopen. Er werden in de voorbije uren al negen lichamen geborgen. De zoektocht naar overlevenden onder het puin werd donderdagmorgen even stopgezet.

  Dat zal in de komende dagen wellicht vaker gebeuren, want de veiligheid van de reddingswerkers is niet altijd gegarandeerd. De aanpalende woningen staan op instorten.

  De identificatie van de slachtoffers verloopt erg moeizaam. De lichamen zijn ernstig verbrand. Er wordt ook niet langer gezocht naar overlevenden, want er wordt nog maar enkel met machines gegraven in plaats van met de handen.

  Kwaad opzet

  Intussen is het gerecht een onderzoek gestart naar de oorzaak van de explosie. Er wordt niet uitgesloten dat het om kwaad opzet ging. De eigenaar beweert dat de gasinstallatie elk jaar gecontroleerd werd. Het parket gaat de (ex-)bewoners van het pand die nog in leven zijn, ondervragen.

  Een meisje van 13 werd woensdag om 13.30 uur wel levend van onder het puin gehaald. 21 Gewonden liggen in het ziekenhuis, drie van hen verkeren in kritieke toestand. Hoeveel mensen er onder het puin liggen is momenteel nog altijd niet duidelijk.  In het flatgebouw in de rue Léopold had zich woensdagmorgen rond twee uur een zware explosie voorgedaan. Burgemeester Willy Demeyer beweert dat er zondag al een gasgeur in het appartement waargenomen werd door een bewoner. De brandweer kwam toen langs.

  "Alles werd grondig geïnspecteerd, maar er werd geen lek gevonden. Het gaat om een ongelukkige samenloop van omstandigheden", aldus de Luikse burgemeester.  Koning Albert II bracht woensdagnamiddag een bezoek aan de plaats van de ramp, om de hulpverleners en slachtoffers een hart onder de riem te steken. Donderdag arriveerde premier Yves Leterme.

  Rampenplan

  Er werd een rampenplan afgekondigd en een crisiscentrum ingericht in de Sint-Andrékerk. De getroffen bewoners worden er opgevangen.  Het centrum van Luik blijft volledig afgesloten. Ook het stadhuis is beschadigd door de explosie. In de buurt sneuvelden er heel wat vensters. De kans bestaat wel dat de buurtbewoners die hun huis moesten verlaten, vanavond opnieuw kunnen terugkeren.

  Er werd ook een groen nummer (0800/94.000) geopend voor de families en/of vrienden van de slachtoffers.

  Bekijk een reportage van VTM:


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  28-01-2010, 15:52 geschreven door maria
  Reacties (0)
  25-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.groetjes uit arendonk
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  25-01-2010, 19:33 geschreven door maria
  Reacties (2)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pieter Aspe

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  25-01-2010, 11:57 geschreven door maria
  Reacties (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongeman overleeft elf dagen onder puin Haïti

  Jongeman overleeft elf dagen onder puin Haïti

  jongeman overleeft elf dagen onder puin haiti

  Zowaar elf dagen na de verwoestende aardbeving op Haïti is er een jongeman levend onder het puin vandaan gehaald. Dat gebeurde in de hoofdstad Port-au-Prince. Wismond Exantus verkeert in goede gezondheid.

  Zijn redding heeft de jongeman te danken aan zijn familie. Zijn broer had Exantus al eens proberen te bevrijden. Zaterdag kreeg hij de hulp van een Frans-Grieks reddingsteam.

  Cola

  De jongeman verkeert ondanks alles in goede gezondheid. Hij zat namelijk vast in een winkeltje van een hotel. Al die dagen kon hij cola drinken en kleine versnaperingen eten.

  Exantus beweert dat hij onder het puin nog andere stemmen had gehoord. De reddingsdiensten konden echter geen tekenen van leven waarnemen.

  De zoektocht naar overlevenden werd zaterdag officieel stopgezet. Er zijn al meer dan 112.000 lichamen geborgen. Het uiteindelijke dodental zal 150.000 à 200.000 doden bedragen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  25-01-2010, 11:39 geschreven door maria
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  1 op de 4 ongevallen veroorzaakt door gsm

  1 op de 4 ongevallen veroorzaakt door gsm

  Maar liefst 28 procent van de verkeersongevallen met wagens wordt veroorzaakt door gsm’s of smartphones.

  Volgens het onderzoek van the National Safety Council zou het jaarlijks gaan om 1,6 miljoen ongevallen in de VS.

  In totaal hebben 18 Amerikaanse staten sms’en in de wagen verboden. Slechts 7 staten verbieden het gebruik van gsm's en smartphones. In alle andere staten gelden er geen beperkingen.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  25-01-2010, 11:20 geschreven door maria
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Struisvogels konden ooit wel vliegen

  Struisvogels konden ooit wel vliegen

  struisvogels konden ooit wel vliegen

  Vogels worden geassocieerd met vliegen. Maar waarom kunnen de struisvogel en de emoe dat dan niet?

  Australische wetenschappers menen dat emoe's en struisvogels oorspronkelijk wel konden vliegen. Dat zou blijken uit moleculair onderzoek. Daarmee gaan ze loodrecht in op de gedachte dat de twee vogelsoorten afstammen van niet-vliegende dieren.

  Doordat emoe's en struisvogels goed konden lopen, zochten ze hun voedsel vaak op de grond. Lang geleden werden ze daarbij echter bedreigd door roofdieren en dinosauriërs.

  Toen die laatsten echter 65 miljoen jaar geleden uitstierven, was het voor de struisvogels niet meer nodig om weg te vluchten. Op termijn verleerden de dieren de kunst van het vliegen. Bovendien zijn ze nu ook nog eens te zwaar geworden om zich in de lucht te kunnen begeven.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  25-01-2010, 11:16 geschreven door maria
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  "Oude caféspelen zijn weer helemaal hip"

  oude cafespelen zijn weer helemaal hip

  Bij Thissen Biljarts staat de vierde generatie al aan het roer. De zaakvoerders stellen vast dat het rookverbod weinig invloed heeft op het cafébezoek. Volgens de caféspelengigant zitten praatcafés zelfs in de lift.”

  De broers Chris, Mark en Patrick leiden samen Thissen Biljarts, een zaak die ondertussen al 112 jaar bestaat. In al die jaren groeiden ze uit tot een van de meest toonaangevende bedrijven in Europa. Alleen is ‘biljarts’ een vlag die de lading al lang niet meer dekt. Het gamma caféspelen is nagenoeg oneindig en ook op de particuliere markt zijn de biljarts, darts en pietjesbakken fel gegeerd.

  Dat het cafébezoek door het rookverbod zou teruglopen, is volgens Chris niet waar. “Integendeel zelfs. Ik had enkele telefoontjes verwacht van tavernes die zich volledig op het eetgebeuren zouden storten en dan de biljarttafel maar buiten zouden gooien. Maar nee, ik heb me vergist.”

  Meer duidelijkheid

  Volgens Chris zitten de gewone praatcafés zelfs meer in de lift dan enkele jaren geleden. “Er is nu weer een duidelijk verschil tussen een praat- en een eetcafé. In praatcafés horen ook caféspelen en daarom zal je me zeker niet horen klagen.”

  Chris heeft het niet enkel over het biljart. “Poolbiljarts zijn razend populair bij de jeugd. Logisch ook, dat is vrij gemakkelijk aan te leren. Verder komen de oude spelen weer in de mode. Dat is al altijd zo geweest. Sommige spelen verdwijnen een tijdje en komen dan weer terug, al is het dan dikwijls in een iets modernere versie. Binnenkort komt er zelfs een elektronische versie van het tonspel op de markt.

  Met je tijd meegaan, is dus het toverwoord voor de drie broers. “Ik geef toe dat we weinig concurrentie hebben, maar dan nog moet je met je tijd meegaan en steeds op zoek gaan naar nieuwe producten én nieuwe contacten Weldra starten we met onlineverkoop. We zien het als een service voor onze klanten, die nu soms van ver moeten komen voor een kleine aankoop. Die krijgen hun materiaal dan gratis thuis bezorgd.”

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  25-01-2010, 11:11 geschreven door maria
  Reacties (0)
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Archief per week
 • 23/05-29/05 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 16/06-22/06 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 20/12-26/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 17/12-23/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 18/12-24/12 2006
 • 11/12-17/12 2006
 • 04/12-10/12 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Blog als favoriet !
  Foto
  telorenlekker arendonk
  Foto
  de winter is nabij
  Welkom op mijn blog!
  Foto
  de O L Vr kerk van arendonk
  Foto
  kapelleken van de grotstraat
  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  jason_en_catwoman
  blog.seniorennet.be/jason_e
  Foto
  dit is een van onze egeltjes , ze doen nu hun winterslaap
  Foto
  dit is de tongkus
  Foto
  Foto
  Foto
  deze vogels komen nu in de winter allen in onze tuin eten
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  hier nog enkele van mijn stukjes kantklos
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  20 jaar geleden op een tentoonstelling
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  hele dikke knuffel
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!