op reis
reizen
Foto
Gastenboek
  • hoi
  • groetjes
  • groetjes
  • test
  • Een fijne zondag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Inhoud blog
  • Kinderen krijgen les zoals 100 jaar geleden
  • Clara Cleymans: "Ik ben zwanger
  • Mountainbikers tonen hun hart voor zieke kinderen
  • Vrijwilligers gezocht voor zwerfvuilactie
  • Leden sportclubs pronken in zelfgemaakt stickerboek
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Groetjes uit Arendonk
    Foto
    toremansmolen in arendonk
    Foto
    de kerstboom is klaar
    Foto
    de kerststal is klaar
    Foto
    van 2006 naar 2007 schol
    Foto
    Foto
    dit is de kapel aan de kolonie in merksplas
    Foto
    Foto
    ik verzamel eierdopjes , hier toon ik er enkelen
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    vriendschapsbloem
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    wat je aan zee al kunt vinden!
    Foto
    hier nog verschillende kapellekens
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gastenboek
  • hoi
  • groetjes
  • groetjes
  • test
  • Een fijne zondag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    28-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VS hebben de beving op Haïti kunstmatig opgewekt
    VS hebben de beving op Haïti kunstmatig opgewekt"
    vs hebben de beving op haiti kunstmatig opgewekt

    De Verenigde Staten hebben de aardbeving op Haïti veroorzaakt met hun geheime wapens. De Russische Noordelijke vloot zou gegevens hebben die in deze richting wijzen.

    Volgens de Russische krant Pravda.ru bevat het rapport van de Russische Noordelijke vloot aanwijzingen dat de Verenigde Staten experimenteren met "shock wave bombs" in combinatie met elektromagnetische golven en geluidsgolven.

    Korreltje zout

    Aan een korreltje zout zal u misschien niet genoeg hebben om dit bizarre verhaal te lezen. Volgens Pravda.ru willen de VS met dergelijke wapens Iran vernietigen.

    Bevingen op gelijke diepte van 10 kilometer in de buurt van Haïti - Venezuela op 8 januari en Honduras op 11 januari - zouden kaderen in het HAARP-programma van de VS ('High Frequency Active Auroral Research Program') dat de mogelijkheden onderzoekt voor nieuwe vormen van beveiliging en communicatie in de buitenste lagen van de atmosfeer.

    Nog gekker

    "Volgens het Russische vlootrapport is het meer dan waarschijnlijk dat de Amerikaanse marine volledig op de hoogte was van de grote schade die deze testbeving zou kunnen hebben op Haïti en had de marine generaal PK Keen op voorhand op het eiland geposteerd om hulpacties te overzien", aldus Pravda. Het uiteindelijke doel was en is de invasie van Haïti.

    Het wordt nog gekker: Ook de beving in het Chinese Sichuan op 12 mei 2008 (7.8 op de schaal van Richter) zou door de Amerikanen zijn veroorzaakt.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-01-2010, 16:32 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haïti

    Haïti mag ook zware orkanen verwachten

    haiti mag ook zware orkanen verwachten

    Het ergste is nog niet voorbij voor Haïti. Uit een nieuwe studie in Science blijkt dat het land pal in de zone ligt die de volgende decennia zwaarder getroffen zal worden door orkanen.

    Volgens wetenschappers van de US National Oceanic and Atmospheric Administration zullen Haïti en de aangrenzende Dominicaanse Republiek over de hele lijn weliswaar door minder orkanen getroffen worden, maar zullen die orkanen wel sterker zijn en meer vernieling zaaien.

    Tot nog toe hadden de klimaatmodellen voor de regio voorspeld dat er deze eeuw minder orkanen zouden ontstaan, maar de modellen waren niet geavanceerd genoeg om orkanen van categorie drie of hoger te simuleren. In hun studie hebben de Amerikaanse wetenschappers die modellen gecombineerd met modellen om orkanen te voorspellen. Zo slaagden ze er in ook stormen van categorie drie tot vijf te simuleren.

    Sterkere orkanen

    Uit het onderzoek blijkt dat stormen van categorie vier en vijf zullen verdubbelen in frequentie en dat nog sterkere stormen, met windsnelheden tot 234 kilometer per uur, zelfs zullen verdrievoudigen. Bij elke stijging in categorie verdubbelt de schade die een storm veroorzaakt.

    Dat zijn sombere vooruitzichten voor het al zwaar getroffen Haïti, maar ook voor de aangrenzende Dominicaanse Republiek, de Bahama's en de Amerikaanse kust.

    Toch waarschuwen de onderzoekers meteen dat met dit onderzoek het laatste woord nog niet gevallen is. Ze hebben nood aan sterkere computers om de simulaties nog te verfijnen en realistischer te maken.

    JG




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-01-2010, 16:25 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Linda De Win vindt troost in ruiker bloemen (video)

    linda de win vindt troost in ruiker bloemen video

    Linda De Win werd de afgelopen weken hard aangepakt op Facebook en daarbuiten. Onze vliegende reporter is echter een fan: hij was er het hart van in dat ze het ‘Slimste Mens’-record van 11 deelnames niet gebroken heeft.

    Tijdens de opnames van de eerste ‘Villa Politica’ van het jaar werd De Win dan ook verrast met een ruiker bloemen, om haar te troosten. Bekijk hier het filmpje, met alvast een vooruitblik op de finaleweek!




    Galerij


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    28-01-2010, 16:13 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gasexplosie in hartje Luik

    Gasexplosie in hartje Luik: Parket sluit kwaad opzet niet uit

    explosie zaait dood en vernieling in luik 5 doden
     
    De burgemeester van Luik Willy Demeyer heeft op een persconferentie verklaard dat de dodentol van de gasontploffing in het hartje van de stad wellicht nog zal oplopen. Er werden in de voorbije uren al negen lichamen geborgen. De zoektocht naar overlevenden onder het puin werd donderdagmorgen even stopgezet.

    Dat zal in de komende dagen wellicht vaker gebeuren, want de veiligheid van de reddingswerkers is niet altijd gegarandeerd. De aanpalende woningen staan op instorten.

    De identificatie van de slachtoffers verloopt erg moeizaam. De lichamen zijn ernstig verbrand. Er wordt ook niet langer gezocht naar overlevenden, want er wordt nog maar enkel met machines gegraven in plaats van met de handen.

    Kwaad opzet

    Intussen is het gerecht een onderzoek gestart naar de oorzaak van de explosie. Er wordt niet uitgesloten dat het om kwaad opzet ging. De eigenaar beweert dat de gasinstallatie elk jaar gecontroleerd werd. Het parket gaat de (ex-)bewoners van het pand die nog in leven zijn, ondervragen.

    Een meisje van 13 werd woensdag om 13.30 uur wel levend van onder het puin gehaald. 21 Gewonden liggen in het ziekenhuis, drie van hen verkeren in kritieke toestand. Hoeveel mensen er onder het puin liggen is momenteel nog altijd niet duidelijk.



    In het flatgebouw in de rue Léopold had zich woensdagmorgen rond twee uur een zware explosie voorgedaan. Burgemeester Willy Demeyer beweert dat er zondag al een gasgeur in het appartement waargenomen werd door een bewoner. De brandweer kwam toen langs.

    "Alles werd grondig geïnspecteerd, maar er werd geen lek gevonden. Het gaat om een ongelukkige samenloop van omstandigheden", aldus de Luikse burgemeester.



    Koning Albert II bracht woensdagnamiddag een bezoek aan de plaats van de ramp, om de hulpverleners en slachtoffers een hart onder de riem te steken. Donderdag arriveerde premier Yves Leterme.

    Rampenplan

    Er werd een rampenplan afgekondigd en een crisiscentrum ingericht in de Sint-Andrékerk. De getroffen bewoners worden er opgevangen.



    Het centrum van Luik blijft volledig afgesloten. Ook het stadhuis is beschadigd door de explosie. In de buurt sneuvelden er heel wat vensters. De kans bestaat wel dat de buurtbewoners die hun huis moesten verlaten, vanavond opnieuw kunnen terugkeren.

    Er werd ook een groen nummer (0800/94.000) geopend voor de families en/of vrienden van de slachtoffers.

    Bekijk een reportage van VTM:


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    28-01-2010, 15:52 geschreven door maria
    Reacties (0)
    25-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.groetjes uit arendonk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-01-2010, 19:33 geschreven door maria
    Reacties (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pieter Aspe

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    25-01-2010, 11:57 geschreven door maria
    Reacties (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongeman overleeft elf dagen onder puin Haïti

    Jongeman overleeft elf dagen onder puin Haïti

    jongeman overleeft elf dagen onder puin haiti

    Zowaar elf dagen na de verwoestende aardbeving op Haïti is er een jongeman levend onder het puin vandaan gehaald. Dat gebeurde in de hoofdstad Port-au-Prince. Wismond Exantus verkeert in goede gezondheid.

    Zijn redding heeft de jongeman te danken aan zijn familie. Zijn broer had Exantus al eens proberen te bevrijden. Zaterdag kreeg hij de hulp van een Frans-Grieks reddingsteam.

    Cola

    De jongeman verkeert ondanks alles in goede gezondheid. Hij zat namelijk vast in een winkeltje van een hotel. Al die dagen kon hij cola drinken en kleine versnaperingen eten.

    Exantus beweert dat hij onder het puin nog andere stemmen had gehoord. De reddingsdiensten konden echter geen tekenen van leven waarnemen.

    De zoektocht naar overlevenden werd zaterdag officieel stopgezet. Er zijn al meer dan 112.000 lichamen geborgen. Het uiteindelijke dodental zal 150.000 à 200.000 doden bedragen.




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-01-2010, 11:39 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    1 op de 4 ongevallen veroorzaakt door gsm

    1 op de 4 ongevallen veroorzaakt door gsm

    Maar liefst 28 procent van de verkeersongevallen met wagens wordt veroorzaakt door gsm’s of smartphones.

    Volgens het onderzoek van the National Safety Council zou het jaarlijks gaan om 1,6 miljoen ongevallen in de VS.

    In totaal hebben 18 Amerikaanse staten sms’en in de wagen verboden. Slechts 7 staten verbieden het gebruik van gsm's en smartphones. In alle andere staten gelden er geen beperkingen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    25-01-2010, 11:20 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Struisvogels konden ooit wel vliegen

    Struisvogels konden ooit wel vliegen

    struisvogels konden ooit wel vliegen

    Vogels worden geassocieerd met vliegen. Maar waarom kunnen de struisvogel en de emoe dat dan niet?

    Australische wetenschappers menen dat emoe's en struisvogels oorspronkelijk wel konden vliegen. Dat zou blijken uit moleculair onderzoek. Daarmee gaan ze loodrecht in op de gedachte dat de twee vogelsoorten afstammen van niet-vliegende dieren.

    Doordat emoe's en struisvogels goed konden lopen, zochten ze hun voedsel vaak op de grond. Lang geleden werden ze daarbij echter bedreigd door roofdieren en dinosauriërs.

    Toen die laatsten echter 65 miljoen jaar geleden uitstierven, was het voor de struisvogels niet meer nodig om weg te vluchten. Op termijn verleerden de dieren de kunst van het vliegen. Bovendien zijn ze nu ook nog eens te zwaar geworden om zich in de lucht te kunnen begeven.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-01-2010, 11:16 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    "Oude caféspelen zijn weer helemaal hip"

    oude cafespelen zijn weer helemaal hip

    Bij Thissen Biljarts staat de vierde generatie al aan het roer. De zaakvoerders stellen vast dat het rookverbod weinig invloed heeft op het cafébezoek. Volgens de caféspelengigant zitten praatcafés zelfs in de lift.”

    De broers Chris, Mark en Patrick leiden samen Thissen Biljarts, een zaak die ondertussen al 112 jaar bestaat. In al die jaren groeiden ze uit tot een van de meest toonaangevende bedrijven in Europa. Alleen is ‘biljarts’ een vlag die de lading al lang niet meer dekt. Het gamma caféspelen is nagenoeg oneindig en ook op de particuliere markt zijn de biljarts, darts en pietjesbakken fel gegeerd.

    Dat het cafébezoek door het rookverbod zou teruglopen, is volgens Chris niet waar. “Integendeel zelfs. Ik had enkele telefoontjes verwacht van tavernes die zich volledig op het eetgebeuren zouden storten en dan de biljarttafel maar buiten zouden gooien. Maar nee, ik heb me vergist.”

    Meer duidelijkheid

    Volgens Chris zitten de gewone praatcafés zelfs meer in de lift dan enkele jaren geleden. “Er is nu weer een duidelijk verschil tussen een praat- en een eetcafé. In praatcafés horen ook caféspelen en daarom zal je me zeker niet horen klagen.”

    Chris heeft het niet enkel over het biljart. “Poolbiljarts zijn razend populair bij de jeugd. Logisch ook, dat is vrij gemakkelijk aan te leren. Verder komen de oude spelen weer in de mode. Dat is al altijd zo geweest. Sommige spelen verdwijnen een tijdje en komen dan weer terug, al is het dan dikwijls in een iets modernere versie. Binnenkort komt er zelfs een elektronische versie van het tonspel op de markt.

    ”

    Met je tijd meegaan, is dus het toverwoord voor de drie broers. “Ik geef toe dat we weinig concurrentie hebben, maar dan nog moet je met je tijd meegaan en steeds op zoek gaan naar nieuwe producten én nieuwe contacten Weldra starten we met onlineverkoop. We zien het als een service voor onze klanten, die nu soms van ver moeten komen voor een kleine aankoop. Die krijgen hun materiaal dan gratis thuis bezorgd.”

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    25-01-2010, 11:11 geschreven door maria
    Reacties (0)
    22-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erik Van Looy

    Erik Van Looy heeft eigen boekje

    22/01/2010Na Goedele en Jean-Marie Pfaff krijgt nu ook Erik Van Looy een eigen magazine, en dat kreeg de te verwachten titel ERIK mee. Het blad verschijnt wel maar één keer, morgen, maar dat maakt Van Looy niet minder fier.

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
    22-01-2010, 16:04 geschreven door maria
    Reacties (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marketeers hebben bedenkingen

    Marketeers hebben bedenkingen bij pikante actie Luxemerk Infinity

    Luxe-automerk Infiniti paintbrusht dames die de shuttles naar het autosalon besturen. rr

    Luxe-automerk Infiniti paintbrusht dames die de shuttles naar het autosalon besturen. rr

    Wat doe je als je een onbekende luxewagen in de markt wil zetten? Je huurt een bevallige dame in en laat haar bodypainten. Aandacht verzekerd. Maar is zo'n naaktstunt niet wat goedkoop voor een merk dat zich als het alternatief voor de klassewagens van Lexus wil neerzetten?

    'Een halfnaakte vrouw zal meer aandacht trekken dan de zoveelste uitnodiging om een glas champagne te drinken', luidt het motto bij het automerk Infinity. Het Japanse luxemerk wil voet aan de grond krijgen in België. 'Maar we willen geen 400.000 euro betalen om op een stand in het autosalon te staan. Met de economische crisis is het al moeilijk genoeg om een merk te lanceren', zegt manager Kurt Winnepenninckx.

    Dus worden klanten of geïnteresseerden vanuit de showroom naar het autosalon vervoerd in zo'n luxewagen, met een naakte dame op de bank. Bij aankomst doet de dame de deur voor u open en dat was het dan. 'Ze mag niet mee naar binnen', zegt Joost Kaesemans, woordvoerder van het autosalon. 'Dat is tegen de regels. Aangezien het bedrijf geen stand heeft, moet de vrouw zich kleden zoals alle andere bezoekers: met respect voor de zeden. Een andere bezoeker moet ook niet naakt op het salon rondwandelen. En de dames die nu bij de auto's staan, tonen hun blote borsten en blote kont trouwens ook niet.'

    'Geef mij maar die dame'

    Wat de meerwaarde is van een gebodypainte dame die bezoekers in de auto vergezelt? 'Ik ken niet veel van auto's en ik heb niet eens mijn rijbewijs', zegt Helga Horemans (40), gebodypainte dame van dienst. 'Ik ben een mannenlokker. Als ik de aandacht van de mannen aan de ingang van het salon trek, kijken ze automatisch naar de auto.'

    Ze heeft gelijk. Van zodra Helga uit de auto stapt, draaien alle mannen hun ogen. En de klanten die mogen meerijden, zijn dik tevreden. 'Jammer dat ge er enkel moogt naar kijken en niet aankomen', zegt Jan Coudenberg (80), die met zijn vrouw Simonne (67) een ritje mocht maken. 'Geef mij maar die dame', grijnst autosalonbezoeker Albert Moustier (52). 'Ik kan die auto toch niet betalen.'

    Leuk, maar is een gebodypainte dame wel goed om een luxueus prestigemerk te positioneren? Volgens Fons Van Dyck, marketingspecialist van think. BBDO, is het een goeie strategie om naambekendheid te krijgen. 'Dat heet ambush marketing. Een graantje meepikken op de rug van een evenement dat veel aandacht trekt. Op het WK 2002 slaagde Nike erin vlaggetjes uit te delen aan de ingang van het stadion, wat vele toeschouwers deed denken dat Nike de officiële sponsor was.'

    Maar is een naakte dame niet wat te plat voor een luxemerk? 'Tja, als ze zich richten op de Balthazar Boma's van Vlaanderen zijn ze geslaagd in hun opzet', zegt Van Dyck diplomatisch. Merkenspecialist Thierry Cattoir vindt het geen goed idee. 'Als je op een rijkere doelgroep mikt, moet je geduldig aan je merk bouwen. Subtiel zelfs. Zoals golftoernooien of kunstevenementen sponsoren. Deze aanpak is nogal plomp en direct.' Ook Nicolas De Bauw van het reclamebureau Famous heeft zijn bedenkingen. 'De aandacht is getrokken, wat niet makkelijk is. Chapeau dus. Maar hoe zal men zich het merk nog herinneren over zes maanden? Echt klassevol is een gebodypainte dame niet.'


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-01-2010, 15:14 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    ‘Goedele’ is voor een keer ‘Erik’

    goedele is voor een keer erik 2

    Filmregisseur en tv-presentator was hij al, nu is Erik Van Looy ook een tijdschrift. "Voor één keer maar", zegt de man die zijn voornaam leent aan een 'broertje van Goedele'. Er liggen 180.000 exemplaren in de winkel.

    Erik - 180 pagina's dik en vanaf vandaag te koop - is een wederdienst voor Goedele Liekens' aanwezigheid in 'De slimste mens'.

    "We zochten voor een eenmalig blad een broertje voor mij", zegt Liekens. "Hij moest knap én lief zijn en iets te vertellen hebben. Via 'De slimste mens' heb ik Erik overtuigd." "Dit is geen blad over mij maar over wat mij interesseert", haast de hoofdrolspeler zich te zeggen.

    Cinema is de rode draad in Erik. Opvallend afwezig in een blad dat toch werd opgestart door de Goedele-redactie: seks. "We hebben dat snel losgelaten", zegt Van Looy. "Seks is niet een van mijn favoriete gespreksonderwerpen."

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    22-01-2010, 15:00 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Adopteer eens een tijger

    adopteer eens een tijger

    Voor mensen die 76.500 euro en een stuk grond van 5000 vierkante meter op overschot hebben, is er nu een oplossing. In Indonesië kan je binnenkort een zeldzame Sumatraanse tijger adopteren.

    De Sumatraanse tijger wordt bedreigd door ontbossing en stroperij en de Indonesische regering wil daar iets aan doen. Er leven nog 500 Sumatraanse tijgers in het land, 400 daarvan in het wild.

    Als je het dier wil adopteren, betaal je 76.500 euro per jaar en je moet ook in het bezit zijn van een groot stuk grond. De tijger moet in een kooi van minimum zes bij tien meter kunnen zitten.

    "Er zijn al veel orders binnen van rijke mensen, die het gevoel hebben dat ze heel wat voorstellen als ze een tijger bezitten", aldus een bron bij de regering.

    Natuurorganisaties zijn dan weer niet te spreken over het plan. "Dit plan laat zien dat regering niet serieus bezig is met de echte problemen die het voortbestaan van de tijger bedreigen”, aldus een medewerker van Greenpeace. „De autoriteiten moeten stoppen met het verstrekken van kapvergunningen aan bedrijven.”



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    22-01-2010, 14:52 geschreven door maria
    Reacties (0)
    20-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe LED-lamp schijnt 19 jaar

    Nieuwe LED-lamp schijnt 19 jaar

    nieuwe led lamp schijnt 19 jaar

    De Japanse fabrikant Panasonic heeft een nieuw soort LED-lamp ontwikkeld die het maar liefst negentien jaar uitzingt.

    LED-verlichting was al bijzonder duurzaam en efficiënt, maar sloeg nog niet meteen aan door de hoge prijs. Nu heeft Panasonic een nieuwe variant ontwikkeld die de consument op grote schaal moet overtuigen: de EverLed blijft negentien jaar lang schijnen, ongeveer veertig keer zo lang als een doorsnee gloeilamp.

    De nieuwe lamp, die eind oktober in Japan gelanceerd wordt, produceert 85 lumen per watt en is daarmee de meest efficiënte LED tot nu toe. Ze verbruikt amper een achtste van een gloeilamp. Goedkoop is de EverLed niet: een lamp zal naar verwachting 40 dollar kosten, maar dat is dus maar iets meer dan 2 dollar per jaar.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    20-01-2010, 21:37 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    De gevaren van spaarlampen

    de gevaren van spaarlampen

    Studenten letten best op met het gebruik van spaarlampen in hun bureaulamp. Bovendien blijkt het geen sinecure om een spaarlamp die stukgevallen is op te ruimen. Dat zei Maggie De Block vanochtend op Radio 1 in het consumentenprogramma 'Peeters & Pichal'. Het Open Vld Kamerlid komt tot die conclusie na het antwoord van minister van Volksgezondheid Onkelinx op een parlementaire vraag.

    Omdat gloeilampen slecht scoren op het vlak van energie-efficiëntie worden ze systematisch gebannen. De Europese Unie legt op dat ze tegen 2012 vervangen moeten zijn door spaarlampen. “Maar uit onderzoek door Britse artsen blijkt dat het gebruik van spaarlampen de risico’s op huidkanker verhoogt” zegt Maggie De Block. “Vooral mensen met huidaandoeningen en een lichtgevoelige huid ontwikkelen soms ernstige klachten.”

    Maggie De Block legde deze bevindingen voor aan minister van Volksgezondheid Onkelinx. De minister antwoordde dat voor de meeste toepassingen van spaarlampen (kamer-, tuin- of sfeerverlichting) de blootstelling aan het UV licht verwaarloosbaar klein is. “Op het eerste zicht geruststellend” zegt Maggie De Block.

    Lichtgevoeligheid

    "Ware het niet dat de minister in het vervolg van haar antwoord toegeeft dat voor wie lange tijd onder een spaarlamp zit, de blootstelling in de buurt van de grenswaarde 30 J/m2 komt. Dit betekent dat mensen met een bijzondere lichtgevoeligheid er nadeel van kunnen ondervinden. Mijn gedachten gingen onmiddellijk uit naar studenten die soms uren na mekaar onder een bureaulamp hun leerstof instuderen. Voor hen bestaat dus wel degelijk het risico dat ze nare gevolgen ondervinden van de spaarlamp.”

    Minister Onkelinx adviseert dat personen die tot de risicocategorie behoren, enige afstand tot de lamp houden, of een lamp met extra glazen omhulsel aanschaffen. Een antwoord waar Maggie De Block geen vrede mee neemt. “Het volstaat niet dat een overzicht van de gevaren van de spaarlamp op de website van de FOD Volksgezondheid opgesomd staan. Te weinig mensen vinden de weg naar dit infokanaal."

    Scherven

    En er is meer, want een spaarlamp bevat kwik. Wanneer ze breekt moet de consument uiterst voorzichtig zijn met het opruimen van de scherven. "De minister spreekt over het verluchten van de kamer gedurende een kwartier" zegt Maggie De Block".

    "Verder is het niet aangeraden om bij het opruimen een borstel of een stofzuiger te gebruiken maar wel een vochtige doek. Het is ook aanbevolen om daarbij handschoenen te dragen, de scherven hermetisch te verpakken en naar de gepaste inzamelplaatsen te brengen.

    Maggie De Block pleit voor een sensibiliseringscampagne.





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-01-2010, 21:32 geschreven door maria
    Reacties (0)
    19-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erik & Sanne

    Erik & Sanne over hersenbloeding en "veel vrijen"

    erik sanne over hersenbloeding en veel vrijen

    Erik van Neygen (58) en Sanne Denotté (36) zijn straks al 20 jaar een koppel. Bijna kwam er een einde aan al dat geluk, op de dag dat Erik door een hersenbloeding getroffen werd.

    "Erik was aan het hyperventileren van de pijn. In een reflex heb ik de MUG gebeld", zegt Sanne in Story. "Pas achteraf dacht ik: ik had mijn man wel eens kwijt kunnen zijn."

    Van Neygen bleek uiteindelijk geluk gehad te hebben. "De hersenbloeding is niet alleen spontaan gestopt, ik heb er wonderwel ook niets aan overgehouden. Maar ik weet niet meer hoe het voelt om zonder hoofdpijn wakker te worden. De dokters verwachten toch dat het nog een paar maanden of in het slechtste geval jaren zal duren voor ik weer hersteld ben."

    Niet preuts

    Sinds Sanne ooit weigerde als actrice (als Sneeuwwitje, red.) een kus te geven aan een tegenspeler, draagt ze een ietwat preuts imago mee. "Och, die geruchten," zegt Erik in het blad, "in de beginjaren heb ik daar wel van afgezien. Je hoort iedereen grappen en grollen. Maar als Sanne preuts was, dan waren we toch al lang uit elkaar."

    Blote kont

    "Hoe we onze relatie spannend houden? Door nog heel vaak en graag te vrijen. We lopen ook elke maand in onze blote kont in een openbare sauna in Nederland", aldus Erik.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    19-01-2010, 17:15 geschreven door maria
    Reacties (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Maak kennis met het “Reigersbos”!

    extern maak kennis met het reigersbos

    Zondag 20 december kan je samen met een natuurgids op stap in het Reigersbos. Frans Janssens wacht de geïnteresseerde wandelaars op om, 14u achter de kerk in de Schouwvegersstraat, 2040 in Berendrecht.

    Het Reigersbos heeft een oppervlakte van +/- 4,3 ha. Tot voor kort nestelden zich hier één van de belangrijkste reigerkolonies van België. Door de aanlag van een afwateringssloot, dwars doorheen het domein, werd de waterhuishouding verstoord. Samen met de omliggende gebieden is het domein bijzonder waardevol als broedplaats voor de Blauwe Reiger. Nu er in de onmiddellijke omgeving minder voedsel te vinden is blijken de reigers zich toch aangepast te hebben aan de nieuwe situatie.

    De reigers nestelen in de kruinen van de eeuwenoude eiken. Het kasteel en het bos, vroeger gekend als “De Ster” kregen door de talrijke aanwezigheid van de reigers stilaan een andere naam. Reigershof werd Reigersbos en de Olmendreef, die door het domein loopt, kreeg als officiële benaming “Reigersbosdreef“.

    Reigers zijn de eersten om in het voorjaar naar onze streken te komen, zij zijn ook de eersten om ons weer te verlaten. Reeds eind juli, begin augustus trekken de eerste reigers weg. Maar elk jaar ontmoeten we reigers in het najaar en zelfs in de winter.

    Iedereen is weer van harte welkom. De wandeling duurt 2 à 3 uur, deelname gratis en inschrijven is niet nodig.

    Wat je zeker niet mag vergeten zijn stevige (waterdichte) schoenen.

    Natuurgidsen regio Kalmthout
    Onze “Wandelkalender 2010″ en nog veel meer informatie kan je vinden op:

    http://users.skynet.be/natuurgidsenregiokalmthout


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    19-01-2010, 17:02 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seks tussen minderjarigen niet strafbaar

    Seks tussen minderjarigen niet strafbaar

    seks tussen minderjarigen niet strafbaar

    Seks tussen minderjarige leeftijdsgenoten is niet strafbaar. Dat heeft het Hof van Beroep in Gent dinsdag geoordeeld.

    De feiten waar het Hof van Beroep zich over boog, dateren van vier jaar geleden. Een 27-jarige man had toen, na een feestje in de Gentse Vooruit, seks met een meisje van vijftien. Nadat de ouders van de minderjarige te weten kwamen met wie hun dochter een relatie had, diende vader een klacht in. In eerste aanleg oordeelde de rechter de 27-jarige schuldig aan verkrachting.

    Leeftijdsverschil

    De advocaat van de beklaagde ging tegen deze beslissing in beroep. Hij stapte met vragen over de huidige wetgeving naar het Grondwettelijk Hof. Hier werd geoordeeld dat het niet om verkrachting kon gaan omdat beide partijen hadden ingestemd.

    De Gentse Hof van Beroep volgde deze redenering en sprak de man vrij voor verkrachting. Wel hechtte de rechter belang aan het leeftijdsverschil tussen beiden. Omdat dit verschil te groot was, oordeelde de rechter de beklaagde schuldig aan aanranding.

    Bekijk de VTM-reportage:


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    19-01-2010, 16:54 geschreven door maria
    Reacties (0)
    15-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joepie erehond van Brecht

    Joepie erehond van Brecht

    joepie erehond van brecht
    Joepie, de hond uit de populaire VRT-serie 'Van vlees en bloed', is zowaar tot erehond van de gemeente Brecht uitgeroepen. Het beest kreeg van burgemeester Luc Aerts (CD&V) een snoepbeen en een cadeaucheque.

    Joepie heet eigenlijk Nougat en is een 'Grand Basset Griffon Vendéen', een jachthond.

    De 9-jarige viervoeter wordt op straat nog steeds herkend. "Iedereen wil haar strelen of met haar op de foto. Ze geniet ervan. Tijdens de opnames had ze wat stress, maar dat is nu voorbij", aldus de eigenaars.

    Bekijk een YouTube-filmpje




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-01-2010, 12:56 geschreven door maria
    Reacties (1)
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per week
  • 23/05-29/05 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 16/06-22/06 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 17/12-23/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Blog als favoriet !
    Foto
    telorenlekker arendonk
    Foto
    de winter is nabij
    Welkom op mijn blog!
    Foto
    de O L Vr kerk van arendonk
    Foto
    kapelleken van de grotstraat
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    danny1951
    blog.seniorennet.be/danny19
    Foto
    dit is een van onze egeltjes , ze doen nu hun winterslaap
    Foto
    dit is de tongkus
    Foto
    Foto
    Foto
    deze vogels komen nu in de winter allen in onze tuin eten
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    hier nog enkele van mijn stukjes kantklos
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    20 jaar geleden op een tentoonstelling
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    hele dikke knuffel
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!