op reis
reizen
Foto
Gastenboek
  • hoi
  • groetjes
  • groetjes
  • test
  • Een fijne zondag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Inhoud blog
  • Kinderen krijgen les zoals 100 jaar geleden
  • Clara Cleymans: "Ik ben zwanger
  • Mountainbikers tonen hun hart voor zieke kinderen
  • Vrijwilligers gezocht voor zwerfvuilactie
  • Leden sportclubs pronken in zelfgemaakt stickerboek
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Groetjes uit Arendonk
    Foto
    toremansmolen in arendonk
    Foto
    de kerstboom is klaar
    Foto
    de kerststal is klaar
    Foto
    van 2006 naar 2007 schol
    Foto
    Foto
    dit is de kapel aan de kolonie in merksplas
    Foto
    Foto
    ik verzamel eierdopjes , hier toon ik er enkelen
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    vriendschapsbloem
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    wat je aan zee al kunt vinden!
    Foto
    hier nog verschillende kapellekens
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gastenboek
  • hoi
  • groetjes
  • groetjes
  • test
  • Een fijne zondag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    10-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een fijne zondagavond
    voor altijd vrienden photo vooraltijdvrienden_zps13759c2e.jpg

    groetjes van maria
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-02-2013, 17:14 geschreven door maria
    Reacties (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BASF ziet mogelijkheden voor schaliegas in Europa
    BASF ziet mogelijkheden voor schaliegas in Europa

    © belga.

    Het Duitse chemieconcern BASF ziet veel mogelijkheden in Europa om schaliegas te winnen. Met name in Duitsland, Frankrijk en Polen ziet BASF-bestuurder Harald Schwager een groot potentieel. Dat zegt hij in de krant Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Schwager benadrukt dat BASF graag onderzoek wil doen naar de mogelijkheden om de winning "sociaal geaccepteerd en milieuvriendelijk" uit te voeren.

    In verscheidene landen van Europa bestaat er zeer veel tegenstand tegen de winning van schaliegas, omdat dat veel schade aan het milieu en de leefomgeving kan veroorzaken. Onder meer in Frankrijk is de winning verboden. In de Verenigde Staten heeft de afgelopen jaren een stille energierevolutie plaatsgevonden, waarbij de VS dankzij schaliegas in korte tijd zelfvoorzienend kan worden op energiegebied.

    Volgens Schwager past de oliedochter van BASF, Wintershall, voor het winnen van aardgas al tientallen jaren de techniek toe die ook bij het winnen van schaliegas wordt gebruikt. Dat heeft nog nooit geleid tot verontreiniging, zegt de topman. Voor schaliegas zou nog een andere boortechniek moeten worden toegevoegd.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-02-2013, 16:27 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peter Van Nuffel verkozen tot Aalsterse prins carnaval
    Peter Van Nuffel verkozen tot Aalsterse prins carnaval

    © photo news.

    In het Oost-Vlaamse Aalst is de 43-jarige Peter Van Nuffel verkozen tot prins carnaval. Het is de eerste keer in drie jaar dat de prins, de ceremoniemeester van het Aalsterse carnaval, via een traditionele verkiezing werd aangeduid.

    10 februari
    De voorbije twee jaar was er telkens slechts één kandidaat voor de eretitel van prins carnaval. Gisteravond waren er wel twee kandidaten, die via een eigen show het publiek en de jury in de Florahallen in Aalst moesten overtuigen. Peter Van Nuffel haalde het uiteindelijk en volgt prinses carnaval Stefanie Daeleman op. De traditionele carnavalstoet in Aalst vindt dit jaar op 10 februari plaats.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-02-2013, 16:21 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.85ste carnavalsstoet trekt door Aalsterse straten
    85ste carnavalsstoet trekt door Aalsterse straten

    © belga.

     

    In het Oost-Vlaamse Aalst zijn enkele tienduizenden bezoekers op de been voor de 85ste carnavalsstoet die momenteel door de straten trekt. Voorlopig zijn er geen noemenswaardige incidenten gemeld, zegt Katrien Ottevaere van de Aalsterse lokale politie
    Aan de stoet nemen zeventig carnavalsgroepen deel. De optocht startte aan de Pierre Corneliskaai en de eerste wagens bereiken momenteel de eretribune op de Grote Markt. De "carnavalisten" focussen met hun praalwagens dit jaar onder meer op de verkiezingsoverwinning van de N-VA, met de nieuwe burgemeester Christoph D'Haese. Een van de carnavalsgroepen hekelt de partij als de "SS-VA" en voert Bart De Wever als Hitler op. Andere groepen spotten met het koningshuis, de toename van de GAS-boetes of het aantal wegwerkzaamheden in de stad.

    Critici beschouwen carnaval in Aalst als een vulgaire verkleed- en zuippartij, maar volgens Aalstenaars begrijpen buitenstaanders het evenement niet goed. In 2010 kreeg het Aalsterse carnaval een plaats op de Representatieve Lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed, omdat het volgens Unesco "kan bijdragen tot het promoten van culturele diversiteit en interculturele dialoog op nationaal en internationaal niveau".

    De optocht verloopt voorlopig zonder ernstige incidenten. Er worden vandaag 143 politiemensen ingezet, maar er zijn nog geen exacte cijfers over het aantal bezoekers. De politie en de hulpdiensten hebben bijzondere aandacht voor alcoholgebruik bij minderjarigen en het risico op onderkoeling door het koude weer.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-02-2013, 16:15 geschreven door maria
    Reacties (0)
    07-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Breiclubje in de Boomgaard

    Breiclubje in de Boomgaard

    extern breiclubje in de boomgaard


    De jongens, meisjes én de juf van 6B vonden het in december toch wel wat koud op de speelplaats. Toen kwamen zeop een schitterend idee: "Laten we zelf onze eigen sjaal breien! Maar kunnen we dit wel alleen?"

    Na de kerstvakantie zouden zebeginnen te breien. Toen kwam dejuf op een leuk idee. Ze wilde oma’s en mama’s uitnodigen om samen sjaals te breien. En ja hoor, zes mama’s en oma’s zouden komen helpen.

    Vrijdag 18 januari begonnen de kinderen eraan. De meesten hadden hun sjaal al laten opzetten door mama, oma of de juf. Ze mochten zelf dekleuren kiezen: sommigen kozen voor één kleur, anderen voor twee. Enkele jongens maakten hem zelfs in de kleuren van hun favoriete voetbalploeg. Anderen kozen er dan weer voor om een ronde sjaal te maken.

    Heel wat kinderen konden nog niet breien. Maar geen erg, daar kwamen de oma’s graag een handje helpen. Een nieuwe rij beginnen, gevallen steken terugzoeken en ophalen, fouten verbeteren, linkse steken terug rechts maken, enzoverder… Voor elk probleempje dat ze tegenkwamen, kenden zij de oplossing. En zo kwamen ze drie vrijdagnamiddagen samen in 6B om gezellig te breien, en zowel de meisjes als de jongens hebben zich goed geamuseerd.

    En ja hoor, de sjaals zijn af en de leerlingen kunnen weer goed tegen het koude weer. Maar…het was nooit zo goed gelukt zonder de hulp van al die mama’s en oma’s die zijn komen helpen! Een heel dikke merci!

    De leerlingen en juf Ingrid van 6B


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-02-2013, 21:39 geschreven door maria
    Reacties (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tienermoeder (17) zonder kinderopvang moet naar school

    Tienermoeder (17) zonder kinderopvang moet naar school

    tienermoeder zonder kinderopvang moet naar school



    De wachtlijsten voor kinderopvang voor tienermoeders zijn erg lang. Dat blijkt nog maar eens uit de getuigenis van Karen Loyen uit Stokrooie (Hasselt). Zes maanden geleden werd ze mama van de kleine Liano. Zelf is ze nog maar zeventien, en dus leerplichtig.

    “Ik moet van de jeugdrechter naar school, maar ik vind geen kinderopvang voor mijn zoontje”, vertelt de tienermoeder. “Alles is volzet tot in 2014. En ik kan hem toch moeilijk meenemen?”

    In augustus wordt Karen achttien. “Omdat ik vroeger ooit ben weggelopen, sta ik nog tot dan onder het toezicht van de jeugdrechter”, vertelt ze. “Hij heeft beslist dat ik naar school moet, anders ben ik onwettig afwezig. Ik heb dus geen keuze.”

    Hun eigen ouders zijn meestal zelf nog aan het werk, waardoor ze niet altijd in staat zijn om het kindje van hun dochter of zoon op te vangen en privé-opvang is onbetaalbaar voor Karen en papa Jo. "Karen zelf werkt nog niet en ik krijg een uitkering als invalide”, aldus Jo.

    Goodwill

    “Er is wettelijk nog niets geregeld rond tienerouderschap”, zegt Katrien Vansantvoet van Fara, het luister- en informatiepunt rond zwangerschapskeuzes.

    “Of ze van school mogen thuisblijven hangt af van de goodwill van de arts, die voor een bepaalde tijd een ziekenbriefje kan schrijven. En van de medewerking van de school, die dat briefje al dan niet aanvaardt."

    Lees vandaag meer in Het Belang van Limburg.

    HDB


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-02-2013, 21:32 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per week
  • 23/05-29/05 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 16/06-22/06 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 17/12-23/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Blog als favoriet !
    Foto
    telorenlekker arendonk
    Foto
    de winter is nabij
    Welkom op mijn blog!
    Foto
    de O L Vr kerk van arendonk
    Foto
    kapelleken van de grotstraat
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    garfield
    blog.seniorennet.be/garfiel
    Foto
    dit is een van onze egeltjes , ze doen nu hun winterslaap
    Foto
    dit is de tongkus
    Foto
    Foto
    Foto
    deze vogels komen nu in de winter allen in onze tuin eten
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    hier nog enkele van mijn stukjes kantklos
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    20 jaar geleden op een tentoonstelling
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    hele dikke knuffel
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!