op reis
reizen
Foto
Gastenboek
  • hoi
  • groetjes
  • groetjes
  • test
  • Een fijne zondag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Inhoud blog
  • Kinderen krijgen les zoals 100 jaar geleden
  • Clara Cleymans: "Ik ben zwanger
  • Mountainbikers tonen hun hart voor zieke kinderen
  • Vrijwilligers gezocht voor zwerfvuilactie
  • Leden sportclubs pronken in zelfgemaakt stickerboek
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Groetjes uit Arendonk
    Foto
    toremansmolen in arendonk
    Foto
    de kerstboom is klaar
    Foto
    de kerststal is klaar
    Foto
    van 2006 naar 2007 schol
    Foto
    Foto
    dit is de kapel aan de kolonie in merksplas
    Foto
    Foto
    ik verzamel eierdopjes , hier toon ik er enkelen
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    vriendschapsbloem
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    wat je aan zee al kunt vinden!
    Foto
    hier nog verschillende kapellekens
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gastenboek
  • hoi
  • groetjes
  • groetjes
  • test
  • Een fijne zondag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    16-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honda brengt de eerste wagen op waterstof
    Honda brengt eerste wagen op waterstof

    De Japanse autoconstructeur Honda is begonnen met de commerciële productie van een auto die op waterstof rijdt en 'zero-emissie' heeft, wat wil zeggen dat er geen schadelijke stoffen worden uitgestoten.

    De FCX Clarity is een wagen die rijdt op waterstof en elektriciteit, waardoor enkel waterdamp uit de knalpot wordt uitgestoten.

    Honda gaat 200 groene auto's produceren. De auto's zullen de komende jaren enkel op lease-basis worden gebruikt.

    Obstakel

    Een van de grootste obstakels voor voertuigen op waterstof is het gebrek aan aangepaste tankstations. Vandaar dat de eerste vijf klanten allen in het zuiden van Californië (VS) wonen, gezien de nabijheid van waterstoftankstations.

    Volgens Honda zal de Amerikaanse actrice Jamie Lee Curtis één van de eersten zijn om een Honda FCX te ontvangen.

    Toekomst

    Ook andere autoconstructeurs willen op de groene kar springen. "De komende jaren gaan we het nog moeten stellen met diesel- en benzinewagens, maar de toekomst is weggelegd voor de elektrische wagen," zegt VW-topman Martin Winterkorn.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-06-2008, 21:39 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De hond
    Hond gekloond om kanker bij mensen te ruiken

    Wetenschappers denken dat honden kankercellen kunnen ruiken. Hierdoor zou bij mensen in een vroeg stadium kanker kunnen gedetecteerd worden uit bijvoorbeeld de adem of uit urinestalen.

    Een zwarte labrador retriever - de foto toont een maar niet het exemplaar - met extra scherpe neus is in Korea gekloond. Het Japans bedrijf dat hiertoe opdracht gaf, wil zo het onderzoek van en met deregelijke honden promoten. De puppies van de labrador retriever zijn te koop voor 300.000 euro. Ze moesten gekloond worden omdat de moeder, een speciaal op kankercellen getrainde hond, door een ziekte niet meer in staat was zelf puppies te baren.

    Speciale geur

    Kankercellen zouden een speciale geur verspreiden die niet aanwezig is in gezonde cellen. Honden zouden die geur theoretisch gezien moeten kunnen opsnuiven en zo een heel vroeg signaal van kanker geven. Ondermeer long-, borst- en prostaatkanker zouden op deze manier ontdekt kunnen worden.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-06-2008, 21:36 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klimaatverandering slecht nieuws hooikoortspatiënten

    Het mildere klimaat zorgt ervoor dat het bloeiseizoen van planten die hooikoorts veroorzaken steeds langer wordt. Bovendien gedijt de uit Noord-Amerika afkomstige alsemambrosia, die een agressieve allergische reactie kan uitlokken, steeds beter in onze contreien.

    Ambrosia Artemisiifolia is een Amerikaanse alsemsoort die in het Engels ragweed, bitterweed, blackweed of gewoon hay fever weed (“hooikoortskruid”) wordt genoemd. Het gaat om een kruidachtige plant die tot een meter hoog kan worden en waarvan het stuifmeel een bijzonder hevige allergische reactie kan veroorzaken. Typische symptomen zijn niezen, brandende ogen, een loopneus en zelfs zware astma-aanvallen of huidinfecties.

    “Omdat de plant bloeit van de zomer tot in oktober verlengt hij het traditionele Europese hooikoortsseizoen met minstens twee maanden”, zegt Thomas Dümmel, meteoroloog aan de Vrije Universiteit van Berlijn. “Bovendien kan een enkele plant een miljard pollen produceren die door de wind over honderden kilometers worden verspreid.” Tien ambrosiapollen in een volume van een kubieke meter volstaan om een allergische reactie uit te lokken.

    “Het mildere klimaat heeft als bijkomend nadeel dat ook het bloeiseizoen van inheemse allergieopwekkers, zoals berk, els, hazelaar of paardenkastanje wordt verlengd”, voegt Dümmel eraan toe.

    Volgens het Duitse Julius Kühn-instituut is de alsemambrosia “de meest allergieopwekkende plant van Noord-Amerika”. “Omdat de plant zo laat bloeit kan hij zich in koelere regio’s niet voortplanten”, zo staat in een onderzoeksrapport. Het instituut sluit niet uit dat daar door de opwarming van het klimaat verandering in komt, bijvoorbeeld na een warme zomer en een milde herfst.

    Steeds meer hooikoorts

    In het westen van Duitsland is het aandeel mensen dat lijdt aan een of andere vorm van hooikoorts gestegen van 20 procent in de generatie die geboren werd tussen 1942 en 1951 tot 27 procent voor de generatie 1962-1971. Uit onderzoek van de Duitse Genootschap voor Allergologie blijkt dat tegenwoordig een derde van de bevolking last heeft van allergie en dat hun aantal de voorbije jaren sterkt toeneemt.

    De stijging van het aantal allergieën heeft vrijwel zeker te maken met gewijzigde omgevingsfactoren. Onderzoekster Heidrun Behrendt van de Technische Universiteit in München bestudeerde de pollenafhankelijke lipide signaalstoffen die de allergische reactie veroorzaken en stelde vast dat die voortkomen uit de interactie tussen stuifmeel en chemische vervuiling, zoals uitlaatgassen.

    “We hebben bewezen dat het stuifmeel en de vervuilende stoffen zorgen voor de allergieopwekkers en daarmee een verklaring gegeven voor de toename van het aantal allergieën”, zegt Behrendt. Dat verklaart meteen ook waarom mensen meer allergieën hebben in gebieden met meer luchtvervuiling, zoals grote steden of de omgeving van intensieve chemische industrie.

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-06-2008, 21:33 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frieten

    16/06 Frieten zijn nu officieel kankerverwekkend

    Onderzoek door de universiteit van Maastricht heeft eerdere vermoedens bevestigd: een chemische stof in frieten en chips verhoogt het risico op kanker. Nierkanker meer bepaald. Eerder was al aangetoond dat die stof bij vrouwen na de menopauze het risico op eierstokkanker en endometriumkanker verhoogt.

    Acrylamide is de naam van de boosdoener. Die stof wordt gevormd bij het bakken of frituren van aardappelen. Frieten, chips maar ook aardappelen in de pan bevatten dus acrylamide. Acrylamide wordt ook gebruikt bij de aanmaak van plastics en cosmetica en zit in sigarettenrook.

    120.000 mensen

    Het Nederlandse onderzoek is tot deze bevinding gekomen na observatie van 120.000 mensen tussen 55 en 70 jaar. Over een periode van 13 jaar werden de gevallen van nier-, prostaat- en blaaskanker vergeleken. Er geen is geen verband tussen de opname van acrylamide en blaas- en prostaatkanker, maar wel met nierkanker. Bij de groep die het meeste acrylamide binnenkreeg, lag de kans op nierkanker bijna 60% zo hoog. Vooral in combinatie met roken is er sprake van een verhoogd risico.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-06-2008, 21:26 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.muntjes

    16/06 Muntjes 1 en 2 eurocent verbannen in Waregem

    Vanaf vandaag mogen winkeliers in Waregem alle contante betalingen afronden naar 5 of 10 eurocent. De door menigeen verguisde muntjes van 1 en 2 eurocent worden zo afgeschaft.

    Het afschaffen van de kleine muntjes is een proefproject van Unizo, waarvoor de federale regering haar steun uitsprak. De muntjes raakten volgens Unizo toch al in onbruik bij de consument wegens te onhandig.

    De afronding naar 5 of 10 eurocent zal niet per produkt gebeuren, maar enkel op het totaalbedrag.

    Unizo hoopt dat het proefproject een succes wordt en de eurocenten weldra in heel België verbannen worden. Volgens de middenstandsorganisatie zal de afronding niet leiden tot hogere prijzen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-06-2008, 21:05 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per week
  • 23/05-29/05 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 16/06-22/06 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 17/12-23/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Blog als favoriet !
    Foto
    telorenlekker arendonk
    Foto
    de winter is nabij
    Welkom op mijn blog!
    Foto
    de O L Vr kerk van arendonk
    Foto
    kapelleken van de grotstraat
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    treintjes_van_claude_pire
    blog.seniorennet.be/treintj
    Foto
    dit is een van onze egeltjes , ze doen nu hun winterslaap
    Foto
    dit is de tongkus
    Foto
    Foto
    Foto
    deze vogels komen nu in de winter allen in onze tuin eten
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    hier nog enkele van mijn stukjes kantklos
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    20 jaar geleden op een tentoonstelling
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    hele dikke knuffel
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!