De Sint werd aan de kade nabij Het Steen onder een grijze, mistige hemel begroet door onder meer Bart Peeters, die de liveshow op één en Ketnet presenteerde, en Antwerps burgemeester Patrick Janssens. ‘Antwerpen heeft alles te danken aan de Schelde, die hier speciaal ligt om de Sint naar ons te brengen. In feite hebben we dus alles te danken aan Sinterklaas, vindt Janssens.

Van de Scheldeoever trok een lange stoet met onder meer een fanfare en steltenlopers met de Sint mee richting het Antwerpse stadhuis op de Grote Markt. Onderweg werden Sinterklaas en zijn Pieten, kokkin en overige personeelsleden enthousiast toegejuicht door duizenden kinderen, die daar zaterdag al vroeg hadden postgevat om een glimp van hun helden op te vangen.

Vanop het balkon van het Schoon Verdiep las de Sint tot slot voor uit zijn grote boek, waarbij hij na enkele misvattingen uiteindelijk toch tot de conclusie kwam dat er dit jaar geen stoute kinderen zijn. De brave man kijkt er naar eigen zeggen naar uit om binnenkort weer bij iedereen over de daken te klauteren om cadeautjes af te leveren