Glaasje wijn is tikkende tijdbom voor gezondheid vrouwen
Steeds meer jonge vrouwen houden van een glaasje wijn bij het eten. Ze doen dat niet enkel uit culinair standpunt, maar ook om zich te ontspannen na een stresserende werkdag of om even aan de druk van het gezin te ontkomen. Volgens Britse experts is dat dagelijkse glaasje wijn echter een tikkende tijdbom voor veel vrouwen.
"Vouwen hebben het moeilijk om hun carrière te combineren met een gezin, daardoor stijgt de consumptie van alcohol bij hen. Ze gebruiken het om hun vermoeidheid, stress en isolatiegevoel te lijf te gaan. Jonge vrouwen verhogen er ook hun zelfvertrouwen mee en ze willen zo meer opvallen op de werkvloer. Er bestaat een link tussen alcoholconsumptie, de emancipatie van vrouwen en hun groeiende belang op de werkvloer. Ze voelen meer druk om te concurreren met mannen, zeker zij die in een mannenindustrie werken zoals die financiële wereld", vertelt professor Ian Gilmore.
Volgens Gilmore beseffen veel vrouwen de negatieve gevolgen van een dagelijks glaasje wijn te weinig. Het zou slechts vijf tot tien jaar duren vooraleer je een leverziekte ontwikkelt.
|