Cholesterolgehalte van eieren in dalende lijn"
Elke dag twee eitjes eten, is niet zo schadelijk voor de gezondheid als dokters ons willen laten geloven. Een Amerikaans onderzoek wees aan dat het cholesterolgehalte van eieren in de voorbije jaren flink is gedaald. Dat zou te wijten zijn aan het verbod op beendermeel in kippenvoer, dat na de BSE-crisis werd ingevoerd. Zo schrijft The Sunday Times zondag.
Bovendien zouden er vandaag in eieren meer vitamientjes zitten dan vroeger het geval was. Er werd tot 64 procent meer vitamine D gemeten in tien jaar tijd.
Eerdere studies toonden al aan dat cholesterol uit eieren het cholesterolgehalte in het bloed niet doet stijgen, en dat de echte problemen te zoeken zijn bij verzadigde vetzuren en de aantasting van de lever door een ongezonde levensstijl.
Een studie uit 2009 aan de Britse Surrey University wees dan weer dat één of twee eieren per dag eten, helpt bij afslanken. De onderzoekers beweerden dat mensen zich meer verzadigd voelden en daardoor later op de dag minder nood hadden aan extra calorieën.
|