Foto
Inhoud blog
  • 1000 7
    Zoeken in blog

    Toren roept haan
    Cursiefjes onder de kerktoren.
    Humoristisch, kritisch en soms cynisch.
    15-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T.r.h. 310 : telescoop

    Toren roept haan 310 : telescoop

    Zoals de haan van onze toren verdween, vertrok Infoster in stilte uit Rode.

    Nog lang bleven de openingsuren van de bib vermeld in het gemeentelijke Infoblad.  Gelukkig verdween deze foute info recent.

    We kunnen nu naar Grimbergen om de sterrenhemel te aanschouwen, tenzij we zelf een telescoop installeren.

    Maar het neusje van de zalm vinden wij in Chili.  In de Atacama woestijn op 2635 m hoogte, gelegen hoog en droog tussen de Atlantische kust en het Andesgebergte, vinden we de sterrenwacht van de Eso met de Very Large Telescope.  Hij bestaat uit 4 sterrenkijkers met een spiegel van 8,2 m.

    Ze kregen hun naam via de taal van de oorspronkelijk Mapuche indianen : Antu (zon), Kuegen (maan), Melipal (zuiderkruis) en Yepun(avondster).  Het samenspel van deze vier levert heel scherpe beelden.

    Maar alles kan beter.  Ze dromen dus reeds van een Extra Large Telescope van 42 m.

    Alles staat beschreven in het eerste nummer van 2008 van Eos.

    Het is waarschijnlijk geen toeval dat ik het boek “Fantastisch” van Kris Verburgh liet aanschaffen in de bibliotheek.  Dat gaat over het verband tussen universum, evolutie en brein. De eindconclusie luidt, dat wij maar een uitwas zijn van de evolutie en verdoemd om te verdwijnen.  Enige bescheidenheid past daarbij dan ook!

    15-02-2008 om 09:12 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T.r.h. 309 : Hokkaido

    Toren roept haan 309 : Hokkaido

    Dit paradijseiland in een overbevolkte natie, een ijskoude oase in het noorden van Japan, is een prachtig stuk natuur.De oorspronkelijke bewoners , de Ainu, sculpteren er de fauna in houtsnijwerk.

    Ook deze oorspronkelijke cultuur werd het slachtoffer van de modernisering.

    Zij bevolkten sedert het jaar 700 het eiland.  De natuur was voor hun een geschenk van God en de dieren waren de incarnatie van de goden.  Daarom mochten ze niet afgebeeld worden.  Waar hebben wij dat nog gehoord ?

    De mooiste is de Japanse kraanvogel.  Zoals overal werden ze door overbejaging bedreigd en er schoten er nog slechts 20 over.  Ze werden een beschermde diersoort.

    Wilde witte zwanen komen hier ook overwinteren.  Volgens de Japanners dragen ze de winter in hun veren.  Er huizen ook twee spectaculaire roofvogels : de Stellers zeearend en de zeearend.

    Moesten deze dieren verdwijnen, dan sterft een stukje Japanse ziel af.

    Dat is zoals een toren zonder haan : gebrek aan ziel!

    08-02-2008 om 09:24 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T.r.h. 308 : rattenvanger

    Toren roept haan 308 : rattenvanger

     

    Vroeger was ik de echte rattenvanger onder de toren, toen nog met haan op de spits, van St.-Martinus Meise.  Mijn vangsten beschreef ik in “Jeugdherinneringen van een straatrat” dat te vinden is op telenet blog.

    Als men ondoordacht de rattenvanger volgt, weet men waar men terecht komt.

    Zo zie je om de haverklap via petities volgelingen opduiken die meestal enkel hun eigen belang dienen.  Verlichte geesten maken daar handig misbruik van.  Politiekers vinden dat vaak de gemakkelijkste weg voor stemmenwinst.

    Maar ernstig beleid houdt meer en vooral beter in.  Als er te veel druk op de ketel komt, worden te nemen beslissingen verkennende gesprekken genoemd.

    Verenigingen bezondigen zich ook vaak aan ‘achterna lopen in de stoet achter de rattenvangers’.  Zo trok ik reeds van leer tegen actiegroepen waarbij verenigingen met een goede reputatie ondoordacht mee opstappen, zelfs met hun vlag.  Vooral bij Natuurpunt trof mij dat diep.

    In de gemeentepolitiek duiken tal van voorbeelden op, die bovendien ook de regionale buis ontsieren.  Moesten daar dan nog de kwakkels, die de wereld in gestuurd worden, recht gezet worden, zou kwaliteitsverbetering een kans krijgen.  Dan zou men pas vooruit gaan!

    Ondertussen zou ik de politiekers graag horen zeggen, als het over uitgeven van geld gaat, dat het hier om ons zuur verdiende belastingeld gaat.

    Ondertussen stelde  Meise een echte  rattenvanger aan : Christian Houthuys. Hij moet vooral het ongecontroleerd verspreiden van rattenvergif, waarvan ook andere dieren het slachtoffer worden, tegengaan. De milieudienst zal inwoners die met een rattenplaag kampen, naar hem doorverwijzen.  Hij zet gifbuizen in tegen ratten.  Dat zijn regenpijpen van 110 centimeter met een vernauwde diameter van vijf tot zes centimeter waar alleen ratten door kunnen. In het midden van de buis zit een gat waar het vergif in gegoten wordt. Om de twee dagen worden de buizen gecontroleerd en bijgevuld tot er niet meer van gegeten wordt. Daar het gif in de lange buizen steekt, kunnen bijvoorbeeld honden er niet bij en het dus ook niet opeten.  Er zijn al vijftien gifbuizen klaar. Houthuys is voor 8uur per week aangeworven en begint deze week.
    Over een hanenvanger heb ik nooit iets gehoord …of toch ?  Aan de Plantentuin.

    01-02-2008 om 09:17 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T.r.h. : vrijwilligster

    Toren roept haan 307 : vrijwilligster
    Ik droeg Emma De Roos voor bij de Koning Boudewijnstichting voor de pluim 2007.  Na Julien De Roover uit Wolvertem, paste het een vrouw de eer te gunnen.

    Dit jaar stond in het teken van de “long live achievement”.  Daarvoor is Emma een uitstekende kandidate.  Zij was bij de vrijwilligers van het Rode Kruis bij de oprichting van de afdeling Meise,samen met Alice De Boeck, Clara Clarijs, Lutgard De, Decker en José Bogaerts.  Ze bleef actief  tot nu.  Zij was er steeds bij op sportmanifestaties, simulaties van rampen, promotie op de beiaardfeesten en stickerverkoop… en noem maar op.

    Bovendien was zij de hulpvaardige kracht in het home Van Gijsel op de Krogstraat, waar ze om de veertien dagen voor animatie zorgde.

    Vanaf  23 december werden de 5 geselecteerden uit de long-list van 26 kandidaten voorgedragen op Ring-TV.  Dan moet er gestemd worden tot

    Wij hopen dat onze kandidate uit Meise het haalt, want een vrouw zou niet misstaan in de rij mannen die de vorige jaar de trofee in de wacht sleepten.

    Maandag 3 december stond alles klaar om het optreden van Emma te registreren op DVD.  Maar i.p.v. onze kandidaat werd Jan Smeyers voorgesteld.

    Ik ontving van zijn promotor wat volgt :

    Mijn naam is Steven Bladt.

    Al 25 jaar loop ik hier op deze wereld rond, en nog steeds heb ik er niets van gezien.

    Acht jaar geleden is buurman Jan Smeyers toevallig in mijn leven gestapt en die heeft me eerst door Windows en ook door het internet geloodst, daarna door het Brusselse verkeer en tenslotte door de volledige lerarenopleiding. Jan heeft me een mens laten zijn, daarvoor ben ik hem heel dankbaar. Het hele verhaal en de belevenissen hoe Jan me heeft begeleid om me te laten meeleven in de sterk visueel ingestelde samenleving, hebben we neergeschreven in ons boek met als titel: “Ik zie het wel - Blind door het leven” (uitgeverij Van Halewyck).

    Jan verdient “De Pluim”. “De Pluim” is een initiatief van de Koning Boudewijnstichting en de tien Vlaamse regionale TV-omroepen.

    Tijdens het vele omzetten van mijn cursussen naar een voor mij leesbare (braillevriendelijke) versie, heeft Jan zijn “zeefregels” geschreven. Als men met deze nuttige tips bij het opmaken van digitale teksten rekening houdt, kan iedereen, zonder enige kennis van het brailleschrift, braillevriendelijk schrijven naar iedere braillist - zie: www.bloggen.be/braille. Voor zijn “zeefregels” die alle personen met visuele beperkingen ten goede komen, verdient Jan ook een dikke pluim. Om de zienden aan te sporen braillevriendelijk te worden hebben we samen de vzw “Braille op blad” opgericht.

    Ik heb hem geantwoord,dat, als Emma het niet haalt, ik mijn netwerk zal vragen voor Jan Smeyers te stemmen. Uiteindelijk is het Jan geworden, maar hij haalde de hoofdprijs niet, zoals Julien vorig jaar.

    Ondertussen heeft Sonja Becq de groep vrijwilligsters van het Rode kruis gehuldigd.  Heeft het haantje haar geïnspireerd ?

    25-01-2008 om 09:18 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T.r.h. 306 : praline

    Toren roept haan 306 : praline
    Neuhaus bestaat 150 jaar (sinds 1857) en heeft nog steeds een winkeltje in de Koninginnegalerij in Brussel.

    De stichter kwam van de universiteit van Neufchatel in Zwitserland.  De oorspronkelijke pralines zijn handwerk op basis van authentieke recepten.  Men gebruikt geen andere plantaardige vetten dan cacaoboter in de chocolade.

    Vroeger werden ze verkocht in puntzakjes, later in een doosje “ballotin”.

    Enkele bekende pralines hebben o.a. connecties met de koninklijke familie :  in  1938 Astrid, in de groep Gianduja met troïka, pagode, millénaire, koffie, bloc en cornet doré.   Later volgden Paola en Albert.  Die behoren tot de ‘pralinés’ waaronder ook satan, méphisto, dubbel noot, dollar melk en zwart,  sapho, hartje, bonaparte, napoleonette, madison en euro zwart en wit.  Zij zijn zoals u ziet in goed gezelschap.

    In 1958 werd ook tentation gemaakt. Andere zijn : caprice en manon (6 varianten).  Dan heb je nog de snobinettes (champagne, capuccino en noisette en de passiepralines en pralines met 70 % cacao.  Ze maken ook 6 soorten truffels, 6 maarsepeinpralines en varianten op basis van likeur en fruit.

    In het doosje stak een foldertje, waarin ze alle afgebeeld staan met uitleg in 3 talen en een samenvatting zelfs in 7 talen.
    Een haantje, zelfs geen Waals, was er niet bij !

    18-01-2008 om 09:35 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.305 2008

    Solzenitsyn heeft in zijn rede bij de uitreiking van de Nobelprijs herhaald wat Dostojewski geschreven heeft : “De schoonheid zal de wereld redden”.
    Dat is het omgekeerde van wat aannemelijk is.
    Ik denk aan “Man bijt hond” en “Toren roept haan” en zie “Schoonheid redt wereld”
    Het kerstafereel is een tekening uit mijn jeugd.
    De bloem, Passiflora caerulea, werd in onze tuin aangeplant. Maar wij hebben amper een bloem gezien. Zeker omdat ik in de buurt een stapel brandhout opsloeg. Maar planten overwinnen obstakels. Hij wurmde zich door de afsluiting bij de buren. Hij ging waar het beter leek.
    Maar alles komt terug!
    Tot mijn grote verbazing had de plant via een omweg een opening gevonden in mijn berghok. Enkele weken later kreeg ik dit resultaat dat ik fotografeerde.
    We wensen u veel schoonheid in 2008, ook al had je ze onwetend afgestoten en kwam ze weer.

    Kijk naar “Man bijt hond”
    Denk aan “Schoonheid redt wereld”
    Lees “Toren roept haan”

    11-01-2008 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.304 Kerst

    Toren roept haan 304 : kerst

     

    De nieuwe kerstverlichting in Meise kostte 13.000 euro

    Ze zochten naar een goedkopere oplossing'.   De dorpskernen zelf vroegen iets nieuws. Daarom gingen ze samen met de middenstand van Meise en Wolvertem rond de tafel zitten om na te gaan welk voorstel ze konden uitwerken.   De verlichting zou met eigen mensen van de gemeente opgehangen worden.

    Her en der staan nu kerstbomen op het voetpad.  Ze zijn onderling verbonden door een heus tapijt.  Daar hoorde ik reeds kritiek op van de kant van de ontwikkelingsorganisaties : pure verspilling.  Individuele winkeliers voegden er een persoonlijke toets aan toe.  Zo vielen de laarzen op, waarin een kleine kerstboom.  De verlichting valt ook mee.  Maar de gelijkberechtiging van de 8 parochies blijft een probleem.  De sparren zullen geplant worden in het Neromhof en volgend jaar worden ze opnieuw gebruikt.  Hoeveel maal ze deze operatie zullen overleven valt af te wachten.

    Bovendien gaven de handelaars een naaktkalender uit.  Zij kwamen hiermee op Ring – TV, toen ze hunj project aan de man brachten op de markt.  De opbrengst gaat naar Levedaele in het Neromhof.

    Hoe zou een naakte haan eruit zien in een naakte hanen kalender ?

    04-01-2008 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T.r.h. 303 : Indigov

    Toren roept haan 303 : Indigov
    Op deze website staat een evaluatie van de websites van steden en gemeenten.  Om aan de rangschikking te komen moet men wel eerst inschrijven. Maat de VRT lichtte toch al een tipje van de sluier.
    Ik had minstens verwacht dat onze gemeente, Meise, op de eerste plaats zou staan. Want sedert de oprichting van de afdeling Informatica in 1989, meende ik dat we dat aan onszelf verplicht waren. Het feit dat we toonaangevend zijn voor heel de streek, zou moeten doorgetrokken worden op alle toepassingen. Maar zoals vaak elders, verkoos men dure systemen i.p.v. in eigen kracht te geloven.
    De criteria voor classificatie van de top 10 van de websites heb ik dus niet kunnen inkijken. Het voorbeeld van de beste webstek, die op de VRT getoond werd, leek mij toch vrij ingewikkeld. Eenvoud siert! En ik vind dan ook dat toeters en bellen, naast overtollige info negatief zouden moeten beoordeeld worden.
    Voor mijn gemeente blijf ik het betreuren, dat we nog steeds niet het bibliotheekbestand zelfs maar kunnen inkijken. De website van de gemeente www.meise.be zou permanent moeten bijgestuurd worden op kwalitatief gebied. Een permanente stuurgroep zou op regelmatige basis de kwaliteit moeten opvoeren. Dat is de essentie van vooruitgang!
    Ik droom ondertussen van een bevragingsitem, voor alle mogelijke vragen in alle mogelijke vormen, gebaseerd op eva.cl, ons eigen AVC-evaluatiesysteem.
    Eva.cl : het haantje on top!

    28-12-2007 om 09:41 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.302 Stoelen

    Toren roept haan 302 : stoelen
    Ongeveer 60 jaar geleden stonden in de kerken voor de prominenten kerkstoelen met kussen en hun naam erop. De notaris, de dokter, de graaf … kregen zo een voorbehouden plaats in onze kerken. Het plebs mocht erachter plaats nemen.
    Ik heb dat dikwijls overschouwd van op het hoogzaal. Want ik was het daarmee niet eens en daarom nam ik een letterlijk hogere positie in, zoals in het dierenrijk.
    In 1960 verzocht Herman Boon pr. de gelovigen in Meise, na de zegen in de zondagsmis, om de gelabelde stoelen mee te nemen naar huis. Er werden voor iedereen dezelfde nieuwe meubelen gezet. En dat was maar goed ook! Iedereen gelijk in de kerk!
    Tot mijn verbazing gaan ze in de theaterwereld deze oude gewoonte opnieuw invoeren voor het geldgewin! In het stadstheater van Antwerpen kunnen de salonsocialisten en anderen voortaan een naamplaatje laten aanbrengen met hun naam erop. Er zijn B.V.-’s die daar niet voor moeten betalen. Daar wordt ter wille van de promotie ook reeds ongelijkheid gehanteerd. Iedereen ongelijk in het theater!
    En hoe is het met de wet gesteld. Iedereen gelijk voor de wet ? In de cursus rechtsfilosofie leerde ik aan de V.U.B. dat dit een fictie is.
    Zouden hanen gelijk zijn op de toren ?

    21-12-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.301 Masochisme

    Toren roept haan 301 : Masochisme
    Masochisme is nooit ver weg. Ik zit op die 10 jaar (sedert 28.8.1997) aan aflevering 300 van "Toren roept haan".
    De bedoeling was : 1 foto met bijhorende tekst per maand en dat zouden er 122 moeten zijn. Maar hoe moeilijker het werd om nieuwe inspiratie te vinden, hoe vlotter het ging. Zo heb ik mijzelf overtroffen, met meer dan het dubbele van wat ik in een opwelling van euforie beloofde.
    Afleveringen 1 tot en met 21 verschenen in ’t Cursiefje, waarvan ik de editie Meise met Joris Herpol en de drukker oprichtte. Ondertussen is Goeiedag op de proppen gekomen. Daar vinden jullie af en toe een bijdrage van mijn hand.
    Wat ik hierbij positief ervaar is, dat ik zo leren cursiefjes schrijven heb. Herhalen en inoefenen is de boodschap!
    Ik dacht een nieuwe reeks te beginnen over de unieke wekkering en het klavier van de oude beiaard. Want deze histiorische stukken mogen wij niet vergeten!
    Maar er rezen problemen bij de toewijzing van de opdracht om de haan terug te plaatsen met het kruis. Zo ben ik moreel verplicht de reeks 301 … op te starten.
    Ik heb de volledige reeks van 1 tot 300 met bijpassende foto’s (wel afzonderlijk in een fotobestand) op CD-R.

    14-12-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.300 Vogelen

    Toren roept haan 300 : vogelen
    Wat de haan voor mij betekent, betekent de goudvink voor Marcel Belgrado, onze burgemeester in Meise.
    Tot mijn grote verbazing kon ik op Ring-TV zijn optreden aanschouwen, waar hij aankondigde een week vrij te nemen voor zijn jaarlijkse vogeltentoonstelling in Wemmel. Hij liet zich vervangen door Jos Emmerechts, 1ste schepen.
    Marcel is al 40 jaar voorzitter van “De Goudvink” Wemmel. Hun wedstrijd lokt jaarlijks hele horden vogelliefhebbers naar de parochiezaal in Wemmel. Maar deze kleinoden moeten beschermd en verzorgd worden, ook ’s nachts. Daarom blijven de vrijwilligers bij de vogels slapen.
    Enkele jaren geleden riep pastoor Theo in Wolvertem de gelovigen op voor dit evenement. Hij deed dit in correct Nederlands met de woorden “ Wie deze namiddag wil gaan vogelen, kan terecht in Wemmel in de parochiezaal”. Dat lokte wel nogal wat hilariteit op bij de gelovigen.
    De 43ste editie van de “Nationale Vogelshow” was andermaal een groot succes. Het eindklassement gaf 27 exposanten met Verbelen Wesley als laureaat op nummer 1.
    Ik vraag mij wel af, indien onze haan een goudvink was, of het zo lang zou geduurd hebben eer hij opnieuw op zijn plaats stond.

    07-12-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.299 Déjà-vu

    Toren roept haan 299 : déjà-vu
    Op de gemeenteraad van september had ik een ‘reeds-gezien’ ervaring : gemeenteraadsleden met bruine vuilniszakken op de borst (en).
    Destijds, onder een ander bewind, betoogde de CD&V met dezelfde zakken, maar over hun hoofd. De marathonlopers gebruiken die op dezelfde manier, maar om niet af te koelen en tegen de regen. Dat lukte ook bij de oppositie, want het debat ging in alle hevigheid. Het punt werd omwille van ‘verkeerde informatie’ afgevoerd.
    ’s Anderendaags zag ik een fotobewerking van het standbeeld van baron d’Hoogvorst met dezelfde vuilniszak omgord. Dat was ook een déjà-vu. Want in de jaren zestig tooide de plakploeg van Jos Chabert onze eminente aanvoerder van de burgerwacht met zeeptonnetjes beplakt met het hoofd van ons aller Jos. Zo was het alsof Jos Chabert himself daar prijkte. Hij is echter nooit burgemeester van Meise geworden. De reden waarom zullen wij nooit achterhalen. Hierover doen diverse verhalen de ronde.
    Deze twee acties waren niet wansmakelijk, zoals de vandalen die pompoenen en half-lege bierglazen deponeerden op het standbeeld. De geplande Kerstactie van de Cultuurraad om onze baron, ex-burgemeester van heel de streek, een Kerstmanpakje om te doen werd vorig jaar gelukkig afgeblazen.
    Want respect voor ons erfgoed is een indicator voor de kwaliteit van het bestuur.
    Ik bleef alleszins met een wrang gevoel zitten na de vertoning in Wolvertem. De menselijke verhoudingen, die mij het meest interesseren, bleken ook een déjà – vu, maar deze keer omgeslagen. De rollen zijn omgekeerd en de strategie evenzeer.  Niets is wat het lijkt of is alles wat het is ?
    Ik hoop dat tegen de publikatie van dit cursiefje onze haan op de toren zal prijken, want ondertussen heeft onze burgemeester mij ook bevestigd dat het weldra zover is.
    Helaas neen!!!

    30-11-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.298 Brabant

    Toren roept haan 298 : Brabant
    Er rijpte een hanenfictie in onze verwarde geesten bij het bezoek van de Ouderen uit Waalre aan hun zustergemeente Meise.
    De conversatie in het restaurant Napoleon ging uiteraard over de moeilijke regeringsvorming op federaal niveau.
    Als we nu eens in de aanval gaan en de groot Brabantse gedachte propageren : Vlaams Brabant uitbreiden tot Breda. Want onze vrienden uit Waalre beweren dat een hereniging met gans Nederland niet te doen is. De Walen kunnen dan de groot Boergondische gedachte van het Verdinaso beogen, enkel naar het Zuiden. De man die deze laatste gedachte in Meise jaren lang onderwees, is onlangs in alle stilte gestorven
    De gelegenheidsfoto werd genomen voor het standbeeld van baron d’Hoogvorst (nog steeds zonder lemmet aan zijn zwaard). Na het poseren heb ik er onze vrienden aan herinnerd dat de baron de aanvoerder was van de burgerwacht, die in 1830 een einde stelde aan de Hollandse bezetting. Daaruit volgde de idee, dat als België uiteenvalt, dit kan hersteld worden.
    Deontvangst van de seniorenraad Waalre in Meise op 25.9 was bovendien uitermate geslaagd. Ze kregen na een ontbijt in 't Moment een doordachte uiteenzetting over het O.C.M.W. door voorzitter Sonja Becq. Bij het bezoek aan het zorgcentrum in Wolvertem werd door Rita Verbelen met bezieling uiteengezet wat de ouderen er als mogelijkheden in de praktijk hebben. Na de lunch op de vertrekplaats kregen ze een algemene rondleiding in onze Plantentuin van de gids vrijwilliger, lid van de seniorenraad voor de onafhankelijke senioren. Daarna werd er dus getafeld in het restaurant Napoleon waarbij voorzitter Corbijn dankte voor Waalre en schepen Marie Jeanne Thaelemans voor Meise. Burgemeester Marcel Belgrado vereerde ons met zijn aanwezigheid.

    23-11-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.297 Duidelijkheid

    Toren roept haan 297 : duidelijkheid
    Een haan staat klaar en duidelijk op een kerktoren. Niemand gaat eraan denken om er een gans bij te zetten, tenzij hij of zij kunstenaar is.
    Had men in ons land van in het begin duidelijkheid geschapen, dan hadden wij nu al lang een federale regering.
    Het canvas programma over de situatie in Zwitserland, waar het nog moeilijker ligt, maakte duidelijk dat duidelijkheid en consequentie de toverwoorden zijn die oplossingen in houden.
    Zo herhaal ik dat Liège voor mij maar één naam heeft (ééntalig Frans) en dat dit ook voor Antwerpen (ééntalig Nederlands) telt.
    De grondwet voorziet Vlaams-Brabant en Waals-Brabant na het arrest van het arbitragehof van 26.5.2003 : 4 jaar later : regeling BHV! De verkiezingen van 10.6.2007 zijn strikt genomen ongrondwettelijk. Brussel moet apart en kan desnoods in het Belgisch Bruxel heten. Maak er de multiculturele hoofdstad van Europa van, maar blijf van onze regio af.
    Menselijkheid in de contacten is van een andere orde dan politieke strategie. In die begrippen is ook verwarring troef. Het enige doel is zijn eigen gelijk halen.
    Professor Paul Van Orshoven, expert in publiek recht, zegt duidelijk : de politici zetten de rechtsstaat op de helling : “Bij herhaling heb ik geschreven dat politici eigenlijk aan de burger vertellen dat de rechtsstaat niet voor hen geldt.” “Een status quo, zoals de Franstaligen voorstellen, houdt dus geen steek, want de omstandigheden zijn gewijzigd. Hun stelling dat ze demandeur de rien zijn, klopt daarom niet want in gewijzigde omstandigheden niets vragen, is in feite erg veel vragen.”
    Onze haan op de kerktoren is niet zo arrogant als de Waalse haan. Gelukkig maar !

    16-11-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.296 Huifkar

    Toren roept haan 296 : huifkar
    Brixius 100 was in feest.
    Het begon met een tentoonstelling in de school van Rode van de verenigde kunstenaars. LAK stal de show met een houtsculptuur van het thema : de vier elementen aarde, vuur, lucht en water.
    Op 7 september, mijn verjaardag, werd het feestweekend ingezet. ’s Zondags gidste ik op een huifkar, die de rondrit deed rond het centrum van Sint – Brixius – Rode. Als voorbereiding las ik de geschiedenis van Rode van pastoor De Pauw eens grondig. Ik heb heel wat bijgeleerd. Ik zal deze oud – pastoor van Rode vragen om mij een digitale versie te bezorgen. Dan kan ik ze verspreiden en ev. aanvullen. Dat is ondertussen gebeurd en zij is ter beschikking.
    De database van Achiel Bettesone over Meise bevat ook degelijke gegevens. Maar de samenvatting staat in mijn streekboek “Meise, van onder de toren van St.-Brixius – Rode”. In het tijdschrift Berla nr.89 (register code 07.89.15) stond een samenvatting van de geschiedenis van Rode van C. Stallaert.
    Ondertussen voerde Kris – Kras, of was het een groep rond Maurice Peeters op de trappen van de kerk een historische evocatie op.
    In de kerk werd uitleg verstrekt door leden van de Erfgoedcel.
    Er was slechts één schoonheidfoutje : meer coördinatie was vereist.

    09-11-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.295 Kruis

    Toren roept haan 295 : kruis
    Op de jongste gemeenteraad van 31 augustus werd beslist het kruis en de haan terug te plaatsen op de toren van onze geliefde St.-Martinuskerk.
    Stef De Ridder gaf de haan nooit op. Zijn onverdroten inzet zal hopelijk zo snel mogelijk tot resultaat leiden. Want de administratieve molen draait o zo langzaam. Af en toe moet je eens “bureaucratiekraken” zoals Tom Peters dat in zijn “Kwaliteitsrevolutie” zo mooi verwoordt, om schot in de zaak te krijgen. Ondertussen verscheen de foto van Stef met het nieuwe kruis in Goededag.
    Ik hoop dat bij gelegenheid van de plaatsing de beiaard zal spelen. Ik durf zelfs blijven hopen dat de oude beiaard dan ook in zijn oude glorie zal hersteld zijn : 8 klokjes, unieke wekkering en klavier in de binnentuin van de bib. Achter glas. Onze voorzitter van de “Vrienden van de beiaard” Jean Paul Van Gijsel zou hiervoor zeker nog eens zijn duit in het zakje doen!
    Ik ben ook bereid deze reeks bij die gelegenheid feestelijk af te sluiten. Ofwel ga ik door! Maar de titel “Toren roept haan” die klinkt als “Man bijt hond” zou dan wel misschien moeten aangepast worden in “Toren riep haan” of “Acht torens van Meise roepen de hanen op”. Misschien : “Oude beiaard roept wekkering, 8 klokjes en klavier”. En later “Oude beiaard zoekt onderdak”.
    Wie weet ? Ik denk er diep over na en als de muze op bezoek komt, vind ik er wel iets op.
    en in de pers :
    Haan kraait weldra weer op kerktoren
    MEISE - Tien jaar heeft het bijna geduurd, maar volgens schepen van Openbare Werken Jos Emmerechts (CD&V) zullen de haan en het kruis weldra weer op de toren van de kerk van Meise prijken. 'De aanbesteding is gegeven, en het plaatsen op de kerktoren zal zo'n 22.000 euro kosten. Het is nu een kwestie van enkele weken. Zodra de aannemer kan, staat de koperen haan terug op de kerktoren', zegt schepen Emmerechts.
    In augustus 1997 werd de kerktoren van Meise door een bliksemschicht getroffen. De koperen haan werd toen samen met het ijzeren kruis van twee meter hoog, van de toren gebliksemd. Voorzitter van het Beiaardcomité Steven De Ridder (CD&V) en pastoor Bie Boon ijverden ervoor om de haan terug op de kerktoren te krijgen en na tien jaar lijkt dat dus nu te lukken. Nog voor eind dit jaar zou de haan terug op de toren moeten prijken.
    Voor de kerk van Meise zelf is een subsidiedossier voor restauratie opgesteld. Die restauratie zal zo'n 1,5 miljoen euro kosten. Daarvan wordt 60 procent gefinancierd door het Vlaams Gewest. De provincie Vlaams-Brabant komt voor 20 procent tussen, en de gemeente en de kerkfabriek betalen elk 10 procent. (jhw)

    02-11-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.294 Poot

    Toren roept haan 294 : Poot
    Poot is dood! Maar de Mater dolorosa prijkt in Vilvoorde en Grimbergen.
    Het beeld, werd ten onrechte als replica aangekondigd in de pers, die zich beter moet informeren. Een bronzen beeld mag gegoten worden in 6 originelen. Ik kan mij moeilijk inbeelden dat het exemplaar van pater Gereon het zevende was. Zijn goede vriend Rik Poot balde het verdriet van de ouders van verdwenen, misbruikte en vermoorde kinderen ten tijde van de zaak Dutroux samen in brons.
    Rinus Aarssen, mijn oud – student Spaans aan het AVC, speelde bij de gelegenheid van de inhuldiging voor de basiliek op 31.8 op de beiaard. Marc Van Cleemput componeerde dit weemoedig stuk, dat klonk als een fado, voor zijn goede vriend als ‘In memoriam Rik Poot’.
    Ik heb de drie betrokkenen samen gebracht op de foto. Marc Van Cleemput verklaarde zich bereid kinderliederen aan te passen voor de beiaard en Rien Aarssen zal ze volgend jaar op 25 mei spelen in Grimbergen.
    Want in Meise, waar ik verschillende jaren voor de internationale dag van de vermiste kinderen kinderliederen liet spelen, zwijgt de beiaard al voor het tweede jaar op rij.
    Dat is jammer! Maar het is ook jammer dat de beiaardiers voor Amnesty International gelijktijdig kunnen spelen en niet voor ons doel.
    Maar ik geef niet op. Marc Herremans zegt dat ook : never give up! Op mijn blog hoor je de klanken van mission impossible.

    26-10-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.293 Koningin

    Toren roept haan 293 : koningin
    Ik was erbij op 2 september. Velen togen, zo fier als een haan of hen, naar Laken voor het verjaardagsfeestje van koningin Paola.
    Zij was wel enkele dagen te vroeg, want zij wordt 70 op 11 september.
    Wij mochten parkeren met een vrijkaart in het park, rechtover het koninklijk paleis. De happy few kreeg wel een kaart voor het paleisdomein. Bij de grote oversteek, met nagenoeg 800 genodigden, die zich vrijwillig of beroepsmatig bezig houden met de bescherming van kinderen in moeilijkheden, werkzaam met en voor kinderen, keken de bestuurders van de opgehouden auto’s raar op.
    De massa trok te voet het domein in en door de enorme ronde inkomhal ging het voor een wandeling door het prachtige park. Dat op zich is al een bezoek waard.
    Voor de serres moesten wij wel lang wachten op de komst van het vorstenpaar. Maar prins Laurent met Claire en de tweeling mengden zich tussen de wachtenden.
    Eindelijk was het zover. “Les baladins du Miroir” tooiden de Oranjerie van het kasteel van Laken. Dit optreden klonk nogal ééntalig Frans, maar zij deden toch de moeite van een in het dialect gezongen ballade, afgewisseld met hun moedertaal te brengen.
    Onze koningin is erevoorzitter van Child Focus en bedankte, in een gelezen toespraak in keurig Nederlands en in het Frans, de aanwezigen voor de attenties. Mits meer praktische oefening, ik hoorde dat reeds bij haar aantreden, toen ze een duo – toespraak hield met de koning, zou ze toch als voorbeeld kunnen fungeren qua beheersing van het Nederlands voor de Waalse politici met hun kromtalig Nederlands.
    Ik heb ondertussen Emma De Roos, vrijwilligster van het eerste uur in het Rode Kruis van Meise en graag geziene gast in het Home Jan Van Gijsel, voorgedragen voor “De Pluim” aan de Koning Boudewijnstichting voor Ring-TV.

    19-10-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.292 Leeuw

    Toren roept haan 292 : leeuw
    De gouden leeuw was de eerste Belgische vlag. Op de oude vlaggen staat zo een exemplaar op de vlaggenstok, meestal in hout gesculpteerd.
    In het gemeentehuis (vroeger pastorie) in Meise staat een houten beeldje met een marmeren wereldbol voor zijn muil, op de leuning van de trap. Iedereen die er voorbij moet neemt met de linkerhand het leeuwtje vast. Het blinkt dan ook zoals de beelden elders, waaraan mirakuleuze feiten toegedicht worden zoals …op de grote markt in Brussel blinkt het koperen beeld van de ’t Serclaes.
    Op de markt in Mons staat een aapje te pronken, zoals Elio. Hij draagt wel geen strikje zoals zijn rode baas.  De voorbijgangers strelen even het beeldje bij het voorbijgaan.  Welk voordelen dit opbrengt weet ik helaas niet.
    Er zijn zeker nog tal van voorbeelden van.

    12-10-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.291 Ordenen

    Toren roept haan 291 : ordenen
    Op Wikipedia en andere data –basen staan lijsten van rubrieken, waarlangs alles geordend wordt. De artikels worden ondergebracht in rubrieken, zoals hanen en hennen in hokjes.
    Dat is zoals de faculteiten aan de universiteit. Die dragen alle een naam en de te behandelen materie of discipline wordt erin ondergebracht. Alles is gelabeld.
    De ordeningen zijn meestal niet doordacht. Als men al een systeem volgt, wordt het meestal niet efficiënt door getrokken. Het valt op dat de meest briljante geesten, nogal eens ordenen volgens de chaos – theorie. Misschien zit dat in hun genen.
    Zo kun je van abstract naar concreet, of van algemeen naar gedetailleerd gaan.
    Een vrij grondige ordening van planten vinden wij in de Flora van Heimans. Maar aangezien deze op uiterlijke kenmerken gebaseerd is, werd het systeem onderuit gehaald door DNA – onderzoek.  Het klassieke systeem vinden we in "Species plantarum" van Linnaeus.  Van daar de uitdrukking "God schiep de dingen, Linnaeus ordenende ze".
    Begin maar eens je bezit te ordenen of je persoonlijke bibliotheek. Dan zul je vrij snel merken dat, als je al een systeem hanteert, het vrij snel in duigen valt.
    Hanen worden ook geordend in soorten volgens afkomst.

    05-10-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Foto

    Archief per week
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!