Foto
Inhoud blog
  • 1000 7
    Zoeken in blog

    Toren roept haan
    Cursiefjes onder de kerktoren.
    Humoristisch, kritisch en soms cynisch.
    25-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T.r.h; 320 : gidsen

    Toren roept haan 320 : gidsen

     

    F Gidsen

    Op 22 februari kregen de nieuwe natuurgidsen van het CVN hun  brevet.

    Zij startten met  een 30tal, waaronder 5 uit Meise.  Op maandag 28.1 verschenen er 14 voor de 8 natuurgidsen uit vroegere lichtingen om een evaluatiegesprek te houden over hun terreinstudie en hun gegidste wandeling.  De Kock Marianne bestudeerde DeBilt in de Plantentuin van Meise.  Zij wordt een beloftevolle aanwinst voor de Plantentuin.  Een tweede kandidate uit Meise vroeg uitstel.  De drie anderen gaven het op.

    Ik begeleidde de oudste deelnemer, André De Keersmaeker.  Hij inventarieerde de Berenput in Meise en deed zijn wandeling in Kobbegem.  Zo zal Natuurpunt Meise over een grondige studie beschikken van het stukje natuur tussen het dorp en Oppem.

    André is de brouwer van de Mort Subite, baat een groot landbouwbedrijf uit en is tevens jager.  Dat is een unieke combinatie en zal zeker bijdragen tot een redelijke verstandhouding tussen deze actoren op het terrein en Natuurpunt in de regio Asse.  Hij zetelt ook voor de Wildbeheerseenheid in Regionaal Landschap Groene Rand.

    De Streekkrant en ’t Cursiefje vonden het niet nodig, dit bericht en de bijpassende foto te publiceren.  Ze kunnen een voorbeeld nemen aan Goeiedag en Het Laatste Nieuws, waar foto en bericht toch verschenen.

    In de Buitenweide, op hooguit 500m van de Berenput, werden vossen gesignaleerd.  Zij hebben al ravage aangericht op de aanpalende ganzen- en kippencollectie.  De eigenaar strooit nu mensenhaar van bij zijn kapper aan de grenzen van zijn eigendom.  De St.-Hubertuskring zou hem dat aangeraden hebben.

    Haantjes, let op uw hennen!

    25-04-2008 om 09:12 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T.r.h. 319 : voetbal

    Toren roept haan 319 : voetbal

    F : K.F.C.-Meise

    Anderlecht zit in de achtste finale van de Uefa-cup, na 5 jaar afwezigheid.  De”haantjes” van deze club bakken er eindelijk weer wat van.

    Bij KFC Meise bereiden ze zich al een hele tijd voor op het jubileumfeest rond 75 jaar KFC Meise.  Volgens de coördinator van de feesten Frank Peeters zal een overzichtstentoonstelling worden opgezet rond de geschiedenis van de club. Daarom roepen we iedereen op om oude foto's of krantenknipsels en dergelijke uit te lenen voor de tentoonstelling. Alle materiaal van vroeger is welkom.

    De heemkundige kring Berla verleende zijn medewerking en ze kwamen ook reeds bij mij terecht voor oude foto’s.  Ik stuurde hun ook naar de oude gloriën van de klub : Louis Philips, Marcel De Vroede, Mw. Louis De Smedt, Mw Michel Wijns, mevrouw Van Fraechem …

    Het feest zelf zal doorgaan op zaterdag 24 mei 2008, met een reeks wedstrijden. Zo staat er na 25 jaar ook een derby van de lage landen op het programma met de topper Meise-Wolvertem.  Men kan die echter bezwaarlijk zo noemen, want Meise ligt in Midden-België en Wolvertem in Laag-België.  Er is de hele dag door animatie met activiteiten van de scouts, schmink, noem maar op. 's Avonds zal het feest verder gaan in de grote tent die in het centrum van Meise met de Beiaardfeesten wordt opgezet. Naast een barbecue is er een optreden van Woinke en een fuif met deejay Junne. 

    Ondertussen kreeg Anderlecht een pandoering van 5 – 0 tegen Bayeren München maar zitten ze wel in de finale voor de Beker van België.  En onze haan staat nog steeds niet op de toren.  De dead-line, op deze feesten, nadert snel!

    18-04-2008 om 09:13 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T.r.h. 318 : China

    Toren roept haan 318 : China

    F Terracota beeldje

    Bij de rondrit in China op Man bijt hond zagen wij een hanengevecht.

    Voor dat de beestjes in de arena komen worden ze grondig gewassen.  Dat doet de eigenaar opdat ze niet verhit zouden raken in de tweestrijd.  Na de kamp worden ze opnieuw gewassen en uit de keel wordt het slijm gehaald, dat ze in de inspanning produceerden.  Ze worden ook gemasseerd, zoals echte topsporters

    In tegenstelling tot andere landen worden er geen sporen aangebonden aan de poten van de haan.  Dat is alleszins minder bloederig en getuigt van respect voor onze gevederde vrienden.

    Op Canvas loopt ondertussen al een hele tijd “China voor beginners”.  Dirk Draulans was gisteren te zien, op zoek naar Panda’s.  Het is opmerkelijk, wat ze zoal kunnen afleiden uit de uitwerpselen van deze bedreigde diersoort.  De heuvel, waaronder de schatten van de keizer, ligt er nog steeds onaangeroerd bij.  Het terracota-leger krijgt er binnen kort een dimensie bij.

    11-04-2008 om 09:18 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T.r.h. 317 : dom

    Toren roept haan  317 : dom

    F Tekening kopvoeter

    Einstein beweerde :

    “Er zijn slechts 2 dingen oneindig : de menselijke domheid en het heelal.  Ik ben alleen over het eerste zeker.”

    Intelligentie werd vastgelegd in de klokcurve van Gauss, met aan beide zijden 5 %

    Ondertussen spreekt men van allerlei soorten intelligentie.  Emotionele intelligentie maakte haar opwachting via het boek van Coleman.

    Ik berekende in het begin van mijn carrière de schoolrijpheid van kinderen in de hoogste kleuterklassen met de Mannetjestest van Goodenough.  Ik ben daar een tijdje geleden terug mee begonnen.  Op het internet zocht ik de schaal, want ik ben die nog steeds kwijt.  Een hele stapel tekeningen wachten op verwerking en berekening.  Het enige wat ik vond is een thesis “Kindertekeningen als een diagnostisch middel”van I. Tijsseling.

    De test was vrij eenvoudig.  Laat het kind een tekening maken met potlood van een mannetje.  Volgens de details die het kind tekent is zijn I.Q. hoger of lager.
    De test dateert al van 1926.  Tegenwoordig vraagt men 3 tekeningen : een jongen, een meisje en zichzelf.  Er is ook een test waarbij men een huis, een boom en een kind tekent.

    Ter aanvulling deed ik een boom tekenen, waaruit karakteriële elementen kunnen afgeleid worden.  Het sluitstuk was de links – rechts test van ogen, oren, voeten en handen.  Die is van belang voor het leren lezen.  Er zijn weinig kinderen met een totale linkse voorkeur : linkshandig, linksvoetig, linksorig en linksogig.  Voor rechts is dat ook zo.  De meesten zijn gemengd.  En als oog en hand gekruist zijn kunnen er problemen komen, die echter zeer gemakkelijk, mits inzicht verholpen kunnen worden.

    Zouden hanen ook links of rechts geöriënteerd zijn.  Op de toren draaien ze volgens de windrichting.

    04-04-2008 om 12:11 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T.r.h. 316 : canon

    Toren roept haan 316 : canon

    F De Bron

    Ik zou eens een “bucket list” willen maken van literatuur waar hanen in voorkomen.

    Want de canons zijn terug in.  Je weet wel, de lijsten met te lezen literatuur van Vlaamse schrijvers.

    In Nederland  zijn ze de jongste jaren populair.  In 2006 kreeg het land een historische canon met 50 namen en feiten.

    In Vlaanderen wordt gewoontegetrouw getwist over , of het nu een Nederlandse of een Vlaams canon moet zijn.  Als men consequent is, moet er een komen per stad of provincie, want wat is Nederlands ?.  Leg dat eindelijk eens vast.  En als men dan aan provincialisme wil blijven doen, in het verenigd Europa, laat het dan maar liever een Vlaamse canon zijn.

    De SDL pakt uit met het pantheon van de Vlaamse literatuur met 14 onsterfelijken : Louis Paul Boon, Cyriel Buysse, Hugo Claus, Hendrik Conscience, Willem Elsschot, Guido Gezelle, Marnix Gijsen, Maurice Gilliams, Virginie Loveling, Stijn Streuvels, Herman Teirlinck, Karel Van de Woestijne, Paul Van Ostaeyen en Gerard Walschap.

    Er hoort ook een lijstje “runners-up” bij : Anton Bergmann, Gaston Burssens, Hubert Lampo, Ivo Michiels, Richard Minne, P.F. Van Kerkckhoven, Jan Walravens en Eugeen Zetternam.

    Ik kijk met belangstelling uit naar de mening hierover van mijn twee vrienden Jozef De Leu van “Ons Erfdeel” en Hugo Bousset van “Dietsche Warande en Belfort”.

    Ik ga alvast de tijdschriften inzien in de bibliotheek onder de toren, nog altijd zonder haan, van St.-Martinus Meise.

    28-03-2008 om 08:57 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T.r.h. 315 : Yahya

    Toren roept haan 315 : Yahya

    F Evolutiekas - Wollemia

    De hanen en de leeuwen vechten een strijd uit voor het territorium en de pikorde.

    Ook de discussie tussen creationisten en darwinisten laait steeds feller op.

    Gaan de fundamentalisten in Amerika en in de Islam mekaar vinden?  Want zij verdedigen elk van hun kant het creationisme.

    Zo verscheen de gratis en ongevraagde encyclopedie ”Atlas of creation” van ene Harun Yahya.  De auteur en zijn achterban hopen dat lezers, zonder kritische zin, alles zo maar zullen aannemen.  Zij gebruiken hiervoor absolute uitspraken in combinatie met een indrukwekkende presentatie.  Er staan duizenden zeer mooi ogende foto’s in, in een volledig willekeurige volgorde, zonder enige aandacht voor biologische systematiek.

    Ze verzwijgen bovendien dat het hele verhaal van het leven begint vanuit het universum meer dan 4,5 miljard jaar geleden.  Ik kan de twijfelaars dan ten zeerste een bezoek aan de evolutiekas van de Plantentuin van Meise (of in Kew) aanbevelen.

    De planten hebben er een geschiedenis van 500 miljoen jaar op zitten!  Want alle leven begon daar..

    Of daar een God aan te pas kwam is een kwestie van geloof, niet meer of niet minder!

    21-03-2008 om 08:41 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T.r.h. 314 : voorrang

    Is een haan op het kruis op de toren belangrijk ?

    In het verkeersbeleid gaat volgens werkgroepen allerhande de zwakke weggebruiker voor.  Maar is een boom een weggebruiker, laat staan een zwakke.

    Op de voetpaden ziet men bomen en lantaarnpalen in de weg staan.  De voetgangers moeten dan de rijbaan op om door te kunnen.

    Op vele lanen ontbreekt de trottoir volledig.  Aan beide kanten zijn wel fietspaden of fietssuggestiestroken..  Wie of wat heeft hier voorrang ?

    Het gezonde hobby fietsen trekt veel volk.  Onvermijdelijk denken politiekers hier veel stemmen te kunnen rapen.  Stemmen eerst zou ik zeggen.  En ja, dat uit zich ook in het verkeersbeleid.

    Een maatstaf voor voetpaden is, dat een rolstoel of een kinderwagen zonder hinder moet kunnen evolueren op deze strook.  Neem de proef op de som en je zult wat meemaken!

    De gehandicapte Dorien uit Thuis deed het ons voor in Leuven.  De uitzending loog er niet om. 
    Toegankelijkheidsoverleg Vlaanderen houdt zich met deze problematiek bezig.  Maar een website van deze organisatie vond ik niet.

    Van op de toren zou onze haan een mooi overzicht hebben en het geklungel in de straten kunnen overschouwen.

    De haan op de toren is een symbool, maar het belang ervan zegt veel over het beleid ten aanzien van onmondigen.

    14-03-2008 om 09:14 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T.r.h. 313 : honden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Toren roept haan 313 : honden

     

    De populairste honden van 2007 werden verkozen.

    Ze zijn in volgorde : 1. Jack Russel, 2. Chicua en op 3. Bichon.

    Ik houd het alleszins bij mijn Faffifournik, Belgisch ras een ‘Leeuwhondje’ of in het Frans ‘Bichon à poil frisé’.  Toen wij hem kochten was onze Boemer, bijgenaamd ‘Jangske’ ingeslapen.  Dat zwart hondje was een kruising tussen een grijze vrouwelijke poedel Beauty en een mannelijk Leeuwhondje Jeckyl.  De vader was amper 9 maanden oud toen het gebeurde.  Onze veearts had nochtans gezegd dat paren nog te vroeg was.  Maar de natuur besliste er, zoals vaak, anders over! 
    Wij hebben een tijdje vader, moeder en zoon in huis gehad.  De zoon werd opgeleid door zijn vader, luisterde perfect zonder dressuur.  Als het eten geserveerd werd, moest hij zijn beurt afwachten.  Beauty, het grijze poedeltje, mocht eerst gaan.  Daarna kwam Boemer aan de beurt en de alfa, Jekyl, at als laatste.  Zo’n roedel in huis is merkwaardig, maar ik raad het jullie niet aan.  Regelmatig werd er gevochten en geplast.

    Toen ik onze Faffi, kocht, werd hij ons gepresenteerd in een mandje met twee Chichua’s en een Maltheser.  Het kleinste kroop weg achter de anderen, maar haar oogjes konden ons bekoren.  Je zag zo dat het een uitzonderlijk slim hondje is.  Haar schrik werd echter recht evenredig met haar ego.  Als ik dagelijks de toer van de wijk doe, vertoont ze een suprematie zonder weerga.  Ze voelt zich het haantje van de wijk.

    07-03-2008 om 09:58 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T.r.h. 312 : lawaai

    Toren roept haan 312 : lawaai

     

    Er is eindelijk een gerechtelijke uitspraak : hanengekraai is geen lawaaihinder.

    Wat is er romantischer dan het ontwaken door het gekraai van de haan op de boerderij van een Bed and Breakfast in Schotland of Ierland ?

    Maar als de haan zijn bioritme verstoord werd is dat wel anders.  Zo hadden wij in de straat een haan die in het holst van de nacht begon te kraaien.  We wonen dan wel in de buurt van de Duivelschuur, maar het was niet te wijten aan vrouwelijke tussenkomst, zoals in dat verhaal.

    Over de Duivelschuur bestaan twee toneelstukken en een poppenspel.  Het eerste in ABN is van E.H. Constant Lindemans, een Brabants spel in drie bedrijven van 1920.  Jef Verbesselt maakte een moderne toneelbewerking in het dialect.  En naar aanleiding van mijn optreden in Tourné générale op Ring TV over Amelgem, schreef ik een senario voor een poppenspel.

    Het zou pas origineel zijn, als de nieuwe haan op de toren van St.-Martinus zou kraaien!  Maar de wekkering neemt dat over en zet de beiaard in gang, om een deuntje te spelen.  Op de oude beiaard was dat om het half uur, wat uniek is.  De nieuwe beiaard is computergestuurd en dan is alles mogelijk.

    Op het einde van maart zou onze haan en het kruis uiteindelijk op de toren van St.-Martinus geplaatst worden.  Het nieuwe” beiaardseizoen kan dan feestelijk ingekraaid worden!

    29-02-2008 om 09:08 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T.r.h. 311 : Baia

    Toren roept haan 311 : Baia

    Virgilius beschreef in zijn Aeneis de onderwereld.

    De vraag bleef overeind : zou die echt bestaan ?

    Volgens enkele archeologen zou de ondergrond van Baia ten Zuidwesten van Napels opvallende gelijkenissen vertonen met deze beschrijving.  Enkelen houden vol dat het tunnelnetwerk een ondergrondse installatie was om stoom en vulkanische dampen naar de bovengrondse termen te leiden.

    Twee Britse onderzoekers beweren dat het een door mensenhanden gemaakte onderwereld is, waar religieuze toeristen hun overleden familieleden konden bezoeken en hun toekomst laten voorspellen.  Temple schreef er een boek over ‘Netherworld’ en bouwde hierbij verder op de bevindingen van de andere Brit Paget.  Levenden zouden in ruil voor veel geld in contact kunnen treden met doden.  Zoals in het Griekse Ephyra, waarin Homeros schreef, werden de bezoekers grondig voorbereid.  Eerst verbleven ze drie dagen in een ruimte met taferelen van wat hun te wachten stond.  Ze kregen een dieet dat hallucinaties opleverde en het waarnemingsvermogen grondig verstoorde.  Er volgden uitgebreide offers van ooien en reinigende baden.  Daarna konden ze door een tunnel naar een ondergrondse rivier, waar ze met een boot naar het Sanctuarium werden gebracht.  Daar wachtte de dode hen op.

    Baia was het Saint – Tropez van het Romeinse rijk dat door Seneca beschreven werd als een poel van verderf.

    Wegens instortingsgevaar blijven grote delen van het complex ontoegankelijk voor toeristen.

    22-02-2008 om 09:11 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T.r.h. 310 : telescoop

    Toren roept haan 310 : telescoop

    Zoals de haan van onze toren verdween, vertrok Infoster in stilte uit Rode.

    Nog lang bleven de openingsuren van de bib vermeld in het gemeentelijke Infoblad.  Gelukkig verdween deze foute info recent.

    We kunnen nu naar Grimbergen om de sterrenhemel te aanschouwen, tenzij we zelf een telescoop installeren.

    Maar het neusje van de zalm vinden wij in Chili.  In de Atacama woestijn op 2635 m hoogte, gelegen hoog en droog tussen de Atlantische kust en het Andesgebergte, vinden we de sterrenwacht van de Eso met de Very Large Telescope.  Hij bestaat uit 4 sterrenkijkers met een spiegel van 8,2 m.

    Ze kregen hun naam via de taal van de oorspronkelijk Mapuche indianen : Antu (zon), Kuegen (maan), Melipal (zuiderkruis) en Yepun(avondster).  Het samenspel van deze vier levert heel scherpe beelden.

    Maar alles kan beter.  Ze dromen dus reeds van een Extra Large Telescope van 42 m.

    Alles staat beschreven in het eerste nummer van 2008 van Eos.

    Het is waarschijnlijk geen toeval dat ik het boek “Fantastisch” van Kris Verburgh liet aanschaffen in de bibliotheek.  Dat gaat over het verband tussen universum, evolutie en brein. De eindconclusie luidt, dat wij maar een uitwas zijn van de evolutie en verdoemd om te verdwijnen.  Enige bescheidenheid past daarbij dan ook!

    15-02-2008 om 09:12 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T.r.h. 309 : Hokkaido

    Toren roept haan 309 : Hokkaido

    Dit paradijseiland in een overbevolkte natie, een ijskoude oase in het noorden van Japan, is een prachtig stuk natuur.De oorspronkelijke bewoners , de Ainu, sculpteren er de fauna in houtsnijwerk.

    Ook deze oorspronkelijke cultuur werd het slachtoffer van de modernisering.

    Zij bevolkten sedert het jaar 700 het eiland.  De natuur was voor hun een geschenk van God en de dieren waren de incarnatie van de goden.  Daarom mochten ze niet afgebeeld worden.  Waar hebben wij dat nog gehoord ?

    De mooiste is de Japanse kraanvogel.  Zoals overal werden ze door overbejaging bedreigd en er schoten er nog slechts 20 over.  Ze werden een beschermde diersoort.

    Wilde witte zwanen komen hier ook overwinteren.  Volgens de Japanners dragen ze de winter in hun veren.  Er huizen ook twee spectaculaire roofvogels : de Stellers zeearend en de zeearend.

    Moesten deze dieren verdwijnen, dan sterft een stukje Japanse ziel af.

    Dat is zoals een toren zonder haan : gebrek aan ziel!

    08-02-2008 om 09:24 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T.r.h. 308 : rattenvanger

    Toren roept haan 308 : rattenvanger

     

    Vroeger was ik de echte rattenvanger onder de toren, toen nog met haan op de spits, van St.-Martinus Meise.  Mijn vangsten beschreef ik in “Jeugdherinneringen van een straatrat” dat te vinden is op telenet blog.

    Als men ondoordacht de rattenvanger volgt, weet men waar men terecht komt.

    Zo zie je om de haverklap via petities volgelingen opduiken die meestal enkel hun eigen belang dienen.  Verlichte geesten maken daar handig misbruik van.  Politiekers vinden dat vaak de gemakkelijkste weg voor stemmenwinst.

    Maar ernstig beleid houdt meer en vooral beter in.  Als er te veel druk op de ketel komt, worden te nemen beslissingen verkennende gesprekken genoemd.

    Verenigingen bezondigen zich ook vaak aan ‘achterna lopen in de stoet achter de rattenvangers’.  Zo trok ik reeds van leer tegen actiegroepen waarbij verenigingen met een goede reputatie ondoordacht mee opstappen, zelfs met hun vlag.  Vooral bij Natuurpunt trof mij dat diep.

    In de gemeentepolitiek duiken tal van voorbeelden op, die bovendien ook de regionale buis ontsieren.  Moesten daar dan nog de kwakkels, die de wereld in gestuurd worden, recht gezet worden, zou kwaliteitsverbetering een kans krijgen.  Dan zou men pas vooruit gaan!

    Ondertussen zou ik de politiekers graag horen zeggen, als het over uitgeven van geld gaat, dat het hier om ons zuur verdiende belastingeld gaat.

    Ondertussen stelde  Meise een echte  rattenvanger aan : Christian Houthuys. Hij moet vooral het ongecontroleerd verspreiden van rattenvergif, waarvan ook andere dieren het slachtoffer worden, tegengaan. De milieudienst zal inwoners die met een rattenplaag kampen, naar hem doorverwijzen.  Hij zet gifbuizen in tegen ratten.  Dat zijn regenpijpen van 110 centimeter met een vernauwde diameter van vijf tot zes centimeter waar alleen ratten door kunnen. In het midden van de buis zit een gat waar het vergif in gegoten wordt. Om de twee dagen worden de buizen gecontroleerd en bijgevuld tot er niet meer van gegeten wordt. Daar het gif in de lange buizen steekt, kunnen bijvoorbeeld honden er niet bij en het dus ook niet opeten.  Er zijn al vijftien gifbuizen klaar. Houthuys is voor 8uur per week aangeworven en begint deze week.
    Over een hanenvanger heb ik nooit iets gehoord …of toch ?  Aan de Plantentuin.

    01-02-2008 om 09:17 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T.r.h. : vrijwilligster

    Toren roept haan 307 : vrijwilligster
    Ik droeg Emma De Roos voor bij de Koning Boudewijnstichting voor de pluim 2007.  Na Julien De Roover uit Wolvertem, paste het een vrouw de eer te gunnen.

    Dit jaar stond in het teken van de “long live achievement”.  Daarvoor is Emma een uitstekende kandidate.  Zij was bij de vrijwilligers van het Rode Kruis bij de oprichting van de afdeling Meise,samen met Alice De Boeck, Clara Clarijs, Lutgard De, Decker en José Bogaerts.  Ze bleef actief  tot nu.  Zij was er steeds bij op sportmanifestaties, simulaties van rampen, promotie op de beiaardfeesten en stickerverkoop… en noem maar op.

    Bovendien was zij de hulpvaardige kracht in het home Van Gijsel op de Krogstraat, waar ze om de veertien dagen voor animatie zorgde.

    Vanaf  23 december werden de 5 geselecteerden uit de long-list van 26 kandidaten voorgedragen op Ring-TV.  Dan moet er gestemd worden tot

    Wij hopen dat onze kandidate uit Meise het haalt, want een vrouw zou niet misstaan in de rij mannen die de vorige jaar de trofee in de wacht sleepten.

    Maandag 3 december stond alles klaar om het optreden van Emma te registreren op DVD.  Maar i.p.v. onze kandidaat werd Jan Smeyers voorgesteld.

    Ik ontving van zijn promotor wat volgt :

    Mijn naam is Steven Bladt.

    Al 25 jaar loop ik hier op deze wereld rond, en nog steeds heb ik er niets van gezien.

    Acht jaar geleden is buurman Jan Smeyers toevallig in mijn leven gestapt en die heeft me eerst door Windows en ook door het internet geloodst, daarna door het Brusselse verkeer en tenslotte door de volledige lerarenopleiding. Jan heeft me een mens laten zijn, daarvoor ben ik hem heel dankbaar. Het hele verhaal en de belevenissen hoe Jan me heeft begeleid om me te laten meeleven in de sterk visueel ingestelde samenleving, hebben we neergeschreven in ons boek met als titel: “Ik zie het wel - Blind door het leven” (uitgeverij Van Halewyck).

    Jan verdient “De Pluim”. “De Pluim” is een initiatief van de Koning Boudewijnstichting en de tien Vlaamse regionale TV-omroepen.

    Tijdens het vele omzetten van mijn cursussen naar een voor mij leesbare (braillevriendelijke) versie, heeft Jan zijn “zeefregels” geschreven. Als men met deze nuttige tips bij het opmaken van digitale teksten rekening houdt, kan iedereen, zonder enige kennis van het brailleschrift, braillevriendelijk schrijven naar iedere braillist - zie: www.bloggen.be/braille. Voor zijn “zeefregels” die alle personen met visuele beperkingen ten goede komen, verdient Jan ook een dikke pluim. Om de zienden aan te sporen braillevriendelijk te worden hebben we samen de vzw “Braille op blad” opgericht.

    Ik heb hem geantwoord,dat, als Emma het niet haalt, ik mijn netwerk zal vragen voor Jan Smeyers te stemmen. Uiteindelijk is het Jan geworden, maar hij haalde de hoofdprijs niet, zoals Julien vorig jaar.

    Ondertussen heeft Sonja Becq de groep vrijwilligsters van het Rode kruis gehuldigd.  Heeft het haantje haar geïnspireerd ?

    25-01-2008 om 09:18 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T.r.h. 306 : praline

    Toren roept haan 306 : praline
    Neuhaus bestaat 150 jaar (sinds 1857) en heeft nog steeds een winkeltje in de Koninginnegalerij in Brussel.

    De stichter kwam van de universiteit van Neufchatel in Zwitserland.  De oorspronkelijke pralines zijn handwerk op basis van authentieke recepten.  Men gebruikt geen andere plantaardige vetten dan cacaoboter in de chocolade.

    Vroeger werden ze verkocht in puntzakjes, later in een doosje “ballotin”.

    Enkele bekende pralines hebben o.a. connecties met de koninklijke familie :  in  1938 Astrid, in de groep Gianduja met troïka, pagode, millénaire, koffie, bloc en cornet doré.   Later volgden Paola en Albert.  Die behoren tot de ‘pralinés’ waaronder ook satan, méphisto, dubbel noot, dollar melk en zwart,  sapho, hartje, bonaparte, napoleonette, madison en euro zwart en wit.  Zij zijn zoals u ziet in goed gezelschap.

    In 1958 werd ook tentation gemaakt. Andere zijn : caprice en manon (6 varianten).  Dan heb je nog de snobinettes (champagne, capuccino en noisette en de passiepralines en pralines met 70 % cacao.  Ze maken ook 6 soorten truffels, 6 maarsepeinpralines en varianten op basis van likeur en fruit.

    In het doosje stak een foldertje, waarin ze alle afgebeeld staan met uitleg in 3 talen en een samenvatting zelfs in 7 talen.
    Een haantje, zelfs geen Waals, was er niet bij !

    18-01-2008 om 09:35 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.305 2008

    Solzenitsyn heeft in zijn rede bij de uitreiking van de Nobelprijs herhaald wat Dostojewski geschreven heeft : “De schoonheid zal de wereld redden”.
    Dat is het omgekeerde van wat aannemelijk is.
    Ik denk aan “Man bijt hond” en “Toren roept haan” en zie “Schoonheid redt wereld”
    Het kerstafereel is een tekening uit mijn jeugd.
    De bloem, Passiflora caerulea, werd in onze tuin aangeplant. Maar wij hebben amper een bloem gezien. Zeker omdat ik in de buurt een stapel brandhout opsloeg. Maar planten overwinnen obstakels. Hij wurmde zich door de afsluiting bij de buren. Hij ging waar het beter leek.
    Maar alles komt terug!
    Tot mijn grote verbazing had de plant via een omweg een opening gevonden in mijn berghok. Enkele weken later kreeg ik dit resultaat dat ik fotografeerde.
    We wensen u veel schoonheid in 2008, ook al had je ze onwetend afgestoten en kwam ze weer.

    Kijk naar “Man bijt hond”
    Denk aan “Schoonheid redt wereld”
    Lees “Toren roept haan”

    11-01-2008 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.304 Kerst

    Toren roept haan 304 : kerst

     

    De nieuwe kerstverlichting in Meise kostte 13.000 euro

    Ze zochten naar een goedkopere oplossing'.   De dorpskernen zelf vroegen iets nieuws. Daarom gingen ze samen met de middenstand van Meise en Wolvertem rond de tafel zitten om na te gaan welk voorstel ze konden uitwerken.   De verlichting zou met eigen mensen van de gemeente opgehangen worden.

    Her en der staan nu kerstbomen op het voetpad.  Ze zijn onderling verbonden door een heus tapijt.  Daar hoorde ik reeds kritiek op van de kant van de ontwikkelingsorganisaties : pure verspilling.  Individuele winkeliers voegden er een persoonlijke toets aan toe.  Zo vielen de laarzen op, waarin een kleine kerstboom.  De verlichting valt ook mee.  Maar de gelijkberechtiging van de 8 parochies blijft een probleem.  De sparren zullen geplant worden in het Neromhof en volgend jaar worden ze opnieuw gebruikt.  Hoeveel maal ze deze operatie zullen overleven valt af te wachten.

    Bovendien gaven de handelaars een naaktkalender uit.  Zij kwamen hiermee op Ring – TV, toen ze hunj project aan de man brachten op de markt.  De opbrengst gaat naar Levedaele in het Neromhof.

    Hoe zou een naakte haan eruit zien in een naakte hanen kalender ?

    04-01-2008 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T.r.h. 303 : Indigov

    Toren roept haan 303 : Indigov
    Op deze website staat een evaluatie van de websites van steden en gemeenten.  Om aan de rangschikking te komen moet men wel eerst inschrijven. Maat de VRT lichtte toch al een tipje van de sluier.
    Ik had minstens verwacht dat onze gemeente, Meise, op de eerste plaats zou staan. Want sedert de oprichting van de afdeling Informatica in 1989, meende ik dat we dat aan onszelf verplicht waren. Het feit dat we toonaangevend zijn voor heel de streek, zou moeten doorgetrokken worden op alle toepassingen. Maar zoals vaak elders, verkoos men dure systemen i.p.v. in eigen kracht te geloven.
    De criteria voor classificatie van de top 10 van de websites heb ik dus niet kunnen inkijken. Het voorbeeld van de beste webstek, die op de VRT getoond werd, leek mij toch vrij ingewikkeld. Eenvoud siert! En ik vind dan ook dat toeters en bellen, naast overtollige info negatief zouden moeten beoordeeld worden.
    Voor mijn gemeente blijf ik het betreuren, dat we nog steeds niet het bibliotheekbestand zelfs maar kunnen inkijken. De website van de gemeente www.meise.be zou permanent moeten bijgestuurd worden op kwalitatief gebied. Een permanente stuurgroep zou op regelmatige basis de kwaliteit moeten opvoeren. Dat is de essentie van vooruitgang!
    Ik droom ondertussen van een bevragingsitem, voor alle mogelijke vragen in alle mogelijke vormen, gebaseerd op eva.cl, ons eigen AVC-evaluatiesysteem.
    Eva.cl : het haantje on top!

    28-12-2007 om 09:41 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.302 Stoelen

    Toren roept haan 302 : stoelen
    Ongeveer 60 jaar geleden stonden in de kerken voor de prominenten kerkstoelen met kussen en hun naam erop. De notaris, de dokter, de graaf … kregen zo een voorbehouden plaats in onze kerken. Het plebs mocht erachter plaats nemen.
    Ik heb dat dikwijls overschouwd van op het hoogzaal. Want ik was het daarmee niet eens en daarom nam ik een letterlijk hogere positie in, zoals in het dierenrijk.
    In 1960 verzocht Herman Boon pr. de gelovigen in Meise, na de zegen in de zondagsmis, om de gelabelde stoelen mee te nemen naar huis. Er werden voor iedereen dezelfde nieuwe meubelen gezet. En dat was maar goed ook! Iedereen gelijk in de kerk!
    Tot mijn verbazing gaan ze in de theaterwereld deze oude gewoonte opnieuw invoeren voor het geldgewin! In het stadstheater van Antwerpen kunnen de salonsocialisten en anderen voortaan een naamplaatje laten aanbrengen met hun naam erop. Er zijn B.V.-’s die daar niet voor moeten betalen. Daar wordt ter wille van de promotie ook reeds ongelijkheid gehanteerd. Iedereen ongelijk in het theater!
    En hoe is het met de wet gesteld. Iedereen gelijk voor de wet ? In de cursus rechtsfilosofie leerde ik aan de V.U.B. dat dit een fictie is.
    Zouden hanen gelijk zijn op de toren ?

    21-12-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.301 Masochisme

    Toren roept haan 301 : Masochisme
    Masochisme is nooit ver weg. Ik zit op die 10 jaar (sedert 28.8.1997) aan aflevering 300 van "Toren roept haan".
    De bedoeling was : 1 foto met bijhorende tekst per maand en dat zouden er 122 moeten zijn. Maar hoe moeilijker het werd om nieuwe inspiratie te vinden, hoe vlotter het ging. Zo heb ik mijzelf overtroffen, met meer dan het dubbele van wat ik in een opwelling van euforie beloofde.
    Afleveringen 1 tot en met 21 verschenen in ’t Cursiefje, waarvan ik de editie Meise met Joris Herpol en de drukker oprichtte. Ondertussen is Goeiedag op de proppen gekomen. Daar vinden jullie af en toe een bijdrage van mijn hand.
    Wat ik hierbij positief ervaar is, dat ik zo leren cursiefjes schrijven heb. Herhalen en inoefenen is de boodschap!
    Ik dacht een nieuwe reeks te beginnen over de unieke wekkering en het klavier van de oude beiaard. Want deze histiorische stukken mogen wij niet vergeten!
    Maar er rezen problemen bij de toewijzing van de opdracht om de haan terug te plaatsen met het kruis. Zo ben ik moreel verplicht de reeks 301 … op te starten.
    Ik heb de volledige reeks van 1 tot 300 met bijpassende foto’s (wel afzonderlijk in een fotobestand) op CD-R.

    14-12-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Foto

    Archief per week
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!