Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Image Hosted by ImageShack.us
Foto
http://www.linkpiramide.nl
Inhoud blog
  • Wegens afwezigheid
  • Schelvis gebakken, met knoflook
  • Sint-jakobsnoten met groenten en blanke botersaus
  • Kalfsgebraad in citroenmarinade
  • Risotto met saffraan
  • Tongreepjes met kruidenmayonaise
  • Scampibeignets
  • Lamsschoudergebraad met aubergines en appelen
  • Normandische tongrolletjes
  • Tweede rib met pepers
  • Rundergebraad in bladerdeeg
  • Varkensgebraad met spek en uien
  • Mosselgratin met spinazie
  • Schnitzels met stukjes groenten
  • Gestoomde wijting met schorseneren en peterseliecoulis
  • Zalmpannetje met curry en prei
  • Kip met mangochutney
  • Inktvis met kappertjes en groene asperges
  • Pittige duifjes
  • IJs met compote van rode vruchten.
  • Varkensgebraad met abrikozen
  • Zalm met sesamzaadjes
  • Zuiderse zesrib
  • Crumble met fruit.
  • Aardappel omelet
  • Chocolade taart
  • Engels lamsmedaillon van de chef
  • Wortelcake
  • Rozijnentoastjes
  • Pannenkoekjes met bieslook
  • Notenkoekjes
  • Madeirakoek
  • Maleise soep
  • Lekkerbekkenbeignets
  • Kip met broccoli en spekjes va n Sofie
  • Hutsepot
  • Gebraden varkensvlees in cocotte
  • Crème au chocolat
  • Champignonsoep met bieslook
  • Brownies met dadels, vijgen en krenten
  • Bloemkoolschotel
  • Gehakt met krakend jasje
  • Asperges, gouden tips
  • Eenpanspotje van courgettes en tomaten
  • Geroosterde chateaubriand
  • Gegratineerde tongfilets
  • Gegrilde varkens spare-rib
  • Citroenhartjes
  • Advocaat
  • Zeewolf met Hollandaise saus
  • Zoete clafoutis met pruimen
  • Appelgebak
  • Bessen- aardbeientaartje
  • Basboussa of ook vanille-griesmeelcake genoemd
  • Lentesalade met sint-jakobsvruchten
  • Konijn met worteltjes
  • Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse saus
  • Visspiesjes
  • Nems met gekonfijte eend
  • Kalfsgebraad met mostard
  • Amarettohart
  • Vruchten yoghurt
  • Pita met gegrilde halloumi
  • Zoetzuur
  • Marshmallow
  • Asperges met ei en tuinkruidendressing
  • Ravioli met spinazie en ricotta
  • Hollandaise met sinaasappel
  • Klassieke all-American burger
  • Risottokoek (met sla en gember)
  • Ovenschoteltje met spruitjes
  • Warme winterdrank
  • Peren met kaas.
  • Pesto-zalmburger
  • Warme boontjessalade met ei
  • Waterzooi van kip
  • Mijn stoofschotel van pastinaak gaat er altijd in
  • Pasta basta!
  • Oesters met tomaat en bacon
  • Notensoep
  • Gentse waterzooi (maaltijdsoep)
  • Kip Marengo.
  • Fruity Fool
  • Aspergeweetjes
  • Krabcake met komkommer
  • Kreeftenragoût
  • Kruidenhoning zelf maken?
  • Meiraapjes met kervelrisotto
  • Macaroni-timbaal
  • Kip in zoetzure saus
  • Knolseldersoep
  • Dumplings met kaneel
  • Vanille-griesmeelcake. (Basboussa)
  • Cocotte-ei
  • Bouillabaisse
  • Rundergebraad met paddestoelen.
  • Chesapeake Bay oesters
  • Caraïbische gravlax
  • Brioches
  • Clam chuwder
  • Bietjesstamppot
  • Gambaspies met hete tomaatsaus
  • Asperges, gouden tips
  • 3 X asperges
  • Supersnel met kaas
  • Kreeftensaus
  • Kaneel
  • Visspiesjes met ananas
  • Kabeljauw
  • Kalfspiccata
  • Baconrolletjes met mozzarella en verse basilicum
  • Curry van peulvruchten en lentegroen.
  • Aperges
  • Tortilla met tijm en courgette
  • Blini's met zalm
  • Appeltaart op Bretoense wijze
  • Appeltaartjes met kaas (Brugse)
  • Steaks op z'n Amerikaans
  • Chimay kaaskroketten
  • Gestoofde (hand) peertjes met wijn en slagroom
  • Appel-cranberry pie
  • Abrikozen in kardemomsiroop
  • Heerlijke kipsalade
  • Gebakken kabeljauw met pastinaakmousseline en gebruinde boter
  • Aardappeltjes in zoutkorst
  • Gerookte kipburger
  • Wortelvelouté
  • Yoghurtshake
  • Zelf tomaten drogen.
  • Zalm met noedels
  • Zachte kaas-hamtoast
  • Zalm met prei
  • Aardappelomelet met paprika
  • Lichte tiramisu
  • Bietenburger
  • Geroosterde gamba's
  • Gevulde abrikoosjes
  • Millefeuille met yoghurt en mango
  • Hoe maak je mangosaus
  • Fish & chips
  • Gestoofd kalfsvlees met groenten
  • Tongfilets met limoensaus.
  • Thaise salade van rundvlees en mango.
  • Kalmthoutse slasoep
  • Kaascake met aardbeien
  • Mirabellen met limoenyoghurt
  • Gevogelte in een aardappel nest je
  • Boterappels uit de oven
  • Kaasterrine met mandarijntjes
  • Hoe maak je gyroskruiden
  • Cacao-ijstaart met noten
  • Kabeljauw met oregano
  • Gemarineerde vis met aardappelen
  • Kalkoenburger in bacon
  • Kippen levertjespaté met wijngelei
  • Romige aardappelsoep
  • Hartwafeltjes
  • Mousse van gerookte forel
  • Salade van selder en appel
  • Koffie of espresso wat is het verschil.
  • Limburgs stoofvlees
  • Lamskoteletjes in een kruidenjasje
  • Eierkoek
  • Gefrituurde wijtingbeignets
  • Gelakte eend met hartige flensjes
  • Garnalencocktail
  • Kokostaart met rum
  • Eiertaart met kaneel
  • Italiaanse spiesjes
  • Caraïbische varkensburgers
  • Aardappelchips
  • Hertenribstuk met honing en citroentijm
  • Pangasiusfilet uit de oven met kaas, ui en knoflook
  • Lamsbout met sjalot en tijm
  • Kippenbouten met kruidensaus
  • Kruidige rijstballetjes
  • Krenten- & notenbrood
  • Kipfilet met chiliboter
  • Kaneelpudding
  • Kalfslapjes met tuinbonen
  • Groenterolletjes
  • Jonge worteltjes onder een kaaskorstje
  • Knapperig kippetje
  • Flensjes met kaneelsuiker.
  • Bladerdeegjes met kaas en peren
  • Exotisch stoofpotje
  • Aardappel-spekpannetje
  • Fruitkoek
  • Berlijnse bollen
  • Kreeft in bladerdeeg
  • Pasta met boontjes en kaas
  • Flan van tong met roze peperbessen.
  • Grijze garnaaltjes met kaasmousse
  • Exotische taartjes
  • Confituur van aardbeien 1
  • Coq-au-vin (haantje in wijnsaus)
  • Gepaneerde kip
  • Kaastaart met noten
  • Kokostaart met rum
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • gedachten
  • omaatje
  • gerardstuin
  • buxus
  • kantklossen
  • claudette61
  • klas5a
  • Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    alix
    blog.seniorennet.be/alix
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    historicmotorraces
    blog.seniorennet.be/histori
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    reddevoorkempen
    blog.seniorennet.be/reddevo
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Mijn favorieten
  • Amorfati
  • Lana
  • wilde kruiden
  • christiane64
  • johny en christiane
  • madammeke
  • radio_opsinjoor
  • leuven
  • pepe1
    Mijn favorieten
  • amaryllis
  • 100jaar
  • Keuken
    recepten, tips, kruiden, fruit en artikels.

    08-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restje wijn? In de diepvries!

    -Giet restjes wijn niet weg. Vries ze in, in het ijsbakje. Zo hebt u altijd een voorraadje bij de hand.

    -Geen witte wijn in huis? Als u maar een kleine portie nodig hebt, kunt u evengoed vermout of droge sherry gebruiken. Een scheutje rode wijn vervangt u door madera of port.

    -Roer altijd met een houten lepel in gerechten waarin u alcohol verwerkt. De smaak van metaal wordt er snel door opgenomen.

    08-04-2006 om 15:42 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijgen in rode wijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    12 verse vijgen- 1/2 fles rode wijn- 200 g fijne suiker- 1 kal1eelstokje- 6 bolletjes zwarte peper- 10 jeneverbessen- boter

     

    Verwarm op een zacht vuur de wijn met de suiker en de kruiden, tot de suiker gesmolten is. Laat inkoken tot een lichte suikerstroop. Snij de vijgen vier keer in, van bij de steelaanzet tot op1 cm van de basis. Zet ze rechtop in een ovenschaal. Leg op elke vijg een nootje boter. Zet 5 minuten in de voorverwarmde oven op 200°C. tot de vijgen opengaan als bloemen.

    Schenk er de warme wijnsiroop bij.

    Lekker met vanille-ijs.

     

    08-04-2006 om 15:41 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vispannetje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    ½ zak luxe viscocktail- ½ zak luxe zeevruchten cocktail- 2 glaasjes witte wijn, 4 eetlepels gehakte dille- 100 gr witte wijnsaus- roze peper.

     

    Verhit de witte wijn. Stoom er gedurende 1 minuut de luxe viscocktail boven. Leg de vis in een ovenschaal met deksel. Maak een witte wijnsaus en voeg er de wijn van het stomen en de dille bij. Giet de saus over de vis. Schik er de zeevruchten cocktail op en bestrooi het geheel met roze peper.  Zet het deksel op de schotel en plaats gedurende 8 minuten in een voorverwarmde oven (160°C)

    Serveertip:

    Dien op met een sneetje brood.

    08-04-2006 om 15:39 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (8 Stemmen)
    » Reageer (0)
    07-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofvlees met rode wijn.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    1 kg stoofvlees extra- 1 l rode wijn- 4 eetlepels uienringen- ½ kg wortelschijfjes- olie- tijm- zout- laurier- peperbollen, 2 teentjes knoflook- 4 eetlepels gehakte peterselie- maïsbloem

     

    Marineer de dag voordien de stukken vlees in een mengsel van rode wijn, ui, tijm, laurier, peper en knoflook. Laat het vlees uitlekken. Bak het stoofvlees met de uienringen en de knoflook aan in de hete olie. Leng de vleesjus aan met de marinade. Ga kruidig na en laat verder sudderen. Voeg de wortelen toe als het vlees halfgaar is en laat ze meestoven. Bind de saus met een weinig bloem. Bestrooi met peterseliesnippers.

     

    Serveertip:

    Voeg de peterseliesnippers op het laatste moment toe, zodat de verse smaak goed tot uiting komt.

    07-04-2006 om 17:25 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén scheutje, een zee van aroma

    Blussen met wijn betekent: wijn in een hete pan gieten zodat de alcohol praktisch meteen verdampt. Een ferme scheut is vaak al voldoende om de saus een apart aroma te geven. Aangezien de alcohol toch bijna volledig inkookt, hoeft u zeker niet bang te zijn voor overmatig alcoholgebruik. Als u echt gaat koken in een grote hoeveelheid wijn (zoals bij een matelote met paling), krijgt u natuurlijk iets meer alcohol naar binnen en kiest u aan tafel het best een wijn van dezelfde soort.

    07-04-2006 om 17:15 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peren met vanille en witte wijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    4 rijpe peren. 1 fles droge witte wijn. 1 vanillestokje. .1 rood pepertje. 200 g fijne suiker

     

    Schil de peren met een dunschiller, verwijder klokhuis en pitten met een appelboor. Zet de peren rechtop in een diepe kookpan en schenk er de wijn bij. Voeg er de suiker, het gespleten vanillestokje en het hele pepertje aan toe. Laat zacht koken tot de peren beetzacht zijn. Laat ze afkoelen in het stroopje. Neem het vanillestokje en het pepertje weg voor het serveren.

    07-04-2006 om 17:13 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    » Reageer (0)
    06-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfskoekjes met parmezaan en witte wijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    600 g puur kalfsgehakt-1 ei-150 g gemalen parmezaan- 2 eetlepels olijfolie-

    1 teentje knoflook-10 blaadjes salie-1 glas droge witte wijn- peper en zout.

     

    Maak het gehakt aan met de parmezaan, het ei, de knoflook uit de knijper en vijf fijngesnipperde salieblaadjes. Kruid met peper en zout naar smaak. Verdeel het in porties en maak er kleine, afgeplatte koekjes (hooguit 1.5 cm dik) van. Bak ze aan beide kanten goudbruin in een pan in hete olijfolie. Zet ze even aan de kant. Blus de pan met de witte wijn en schraap de aanbaksels goed los. Laat tot tweederde inkoken. Voeg er de rest van de fijngesnipperde salieblaadjes bij en klop de rest van de olijfolie door de saus. Kruid ze naar smaak bij met peper en zout. Laat de kalfskoekjes nog even goed warm worden in de saus. Aanbevolen met verse spinazie, kort gestoofd in aanhangend water, en pasta.

    Liefst jong en droog
    .

    Een jonge, droge wijn is het meest geschikt voor gebruik in de keuken. Het hoeft echt geen dure wijn te zijn, maar een beetje kwaliteit mag best. Een tafelwijn uit een redelijke prijsklasse is geschikt, zeker als het om grotere hoeveelheden gaat (zoals bij de boeuf à la bourguignonne). Heel goedkope witte wijn kan wel eens wat te zuur doorsmaken. Een witte vermout kan als het om kleine hoeveelheden gaat, bijvoorbeeld om de pan te blussen een goede vervanger zijn.

    06-04-2006 om 20:33 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extra mals, extra lekker.

    Marineren in wijn? De marinade dient niet alleen om vlees of vis malser te maken (daarom kunt u vis beter nooit langer dan 15 à 30 minuten marineren, anders wordt het visvlees te papperig), maar ook om smaak te geven. En daarom kiest u voor marinades ook het best goede tafelwijn.

    06-04-2006 om 20:28 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratin van seizoenvruchten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1 appel- 2 pruimen- 2 vijgen- 20 g boter- 4 eetlepels fijne suiker- 4 eieren- 1 glas droge witte wijn

     

    Schil de vruchten, verwijder klokhuis en pitten. Snij het vruchtvlees in niet te fijne partjes. Laat de boter smelten in een pannetje, maar niet kleuren. Bak de vruchtenpartjes kort aan beide kanten in de hete boter. Bestrooi ze met één eetlepel suiker. Verdeel ze over vuurvaste schaaltjes. Splits de eieren. Klop twee eiwitten tot sneeuw. Klop in een vuurvast kommetje de eierdooiers wit-schuimig met de rest van de suiker. Doe er de wijn bij. Zet het kommetje in een warmwaterbad tegen de kook aan tot de crème bindt (zoals voor sabayon). Spatel er de eiwitsneeuw door. Verdeel de crème over het fruit. Zet de schaaltjes 1 à 2. minuten onder de hete grill.

    06-04-2006 om 20:25 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    05-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pikante varkensbrochettes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    2 rode Spaanse pepertjes- 3 teentjes knoflook- 1/2 dl olijfolie- 1/2 koffielepel kerriepoeder- 1 koffielepel kurkuma- 2 eetlepels fijngehakte platte peterselie- peper van de molen- 700 g varkensgebraad- vloeibare margarine- zout- 2 uien- 4 mini rode paprika's- 4 mini groene paprika's

     

    1 Halveer de Spaanse pepertjes, ontpit ze en snij ze fijn. Pers de knoflook. Doe ze samen met de olie, het kerriepoeder, de kurkuma, de peterselie en de peper in de mixer. Mix alles tot een homogene massa.

    2 Snij het varkensgebraad in blokjes van 2 à 3 cm en dompel ze in de marinade. Dek af met plasticfolie en zet enkele uurtjes (of liefst een hele nacht) in de koelkast.

    3 Rijg de blokjes varkensvlees, met stukjes ui en mini paprika's aan spiesjes. Strijk met behulp van een penseel de brochetten in met de vloeibare margarine. Rooster de brochettes gaar op de barbecue en bestrooi ze met zout.

    4 U kunt ze serveren met plakjes vers fruit (mango, perzik, enz.) om de pikante smaak te verzachten.

    05-04-2006 om 17:16 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pastasalade met kip en sinaasappel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    400 g penne- 400 g kipfilet in reepjes gesneden- 2 sinaasappelen- sap van 2 sinaasappelen- 2 tomaten, vruchtvlees in blokjes gesneden- 1 bosje kervel- 4 takjes apart houden en de rest grof hakken- sojasaus

    - arachideolie- peper en zout

    Dressing:

    l koffielepel mosterd- 2 el witte wijnazijn- 4 el olijfolie- 1 teentje look, geperst

     

     

    . Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliesjes met een scherp mes

    . Meng de dressingingrediënten tot een gladde saus

    . Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water, laat uitlekken en schep er de sinaasappelpartjes,

    tomatenstukjes, sinaasappelsap, dressing en kervel door, breng verder op smaak met peper en zout

    . bak de kippenreepjes in hete olie, goudbruin en gaar, besprenkel met sojasaus

    . verdeel de pastasalade over kommen en schik er de

    gebakken kipreepjes bovenop

    . werk af met plukjes kervel en serveer onmiddellijk

    .lunch of hoofdgerecht

    . gemakkelijk en goedkoop. klaar in 30min.

    05-04-2006 om 17:11 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enegieshake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    6 tomaten, ontveld- 1el rode pesto- 500 g verse kaas- 4 takjes bladpeterselie- 1 dl melk peper en zout

     

    Snij de tomaten in stukken en doe ze samen met de kaas, melk en de pesto in de blender, mix, breng op smaak met peper en zout

    Giet in mooie glazen en garneer met een takje bladpeterselie

    05-04-2006 om 15:21 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    04-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chaumes in brickdeeg met een rozijnenslaatje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    4 blaadjes brickdeeg- 4 stukken Chaumes- een beetje krulsla- 4 soeplepels rozijnen- 4 soeplepels pijnboompitten- 4 soeplepels olijfolie- 1 soeplepel Luikse stroop- 2 soeplepels wittewijnazijn- 1 eigeel


    . Pak de stukken Chaumes in met de blaadjes brickdeeg en sluit ze zoals een enveloppe

    met het eigeel. .

    . Laat ze 10 minuten in de oven bakken op 170°C

    . Meng intussen de Luikse stroop met de olijfolie en de wijnazijn.

    . Schik de sla in het midden van de borden. Bestrooi met rozijnen en pijnboompitten.

    . Leg de pakjes Chaumes op de sla en besprenkel ze met de vinaigrette en de Luikse stroop.

    04-04-2006 om 20:43 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    03-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade van rundvlees
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    3 kleine rode pepertjes- 4 teentjes look- het sap van 1,5 citroen- 2 eetlepels vissaus- 1/2 koffielepel suiker- 1 kleine komkommer- 150 g kerstomaatjes- 1 rode ui- 1 steak van +/- 400 g margarine- wat peterselie

     

    1 Halveer de pepertjes en verwijder de zaadjes. Reinig de look.

    2 Doe pepertjes, look, citroensap en vissaus in de cutter en hak fijn. Roer er het halve koffielepeltje suiker onder.

    3 Snij de komkommer in vieren in de lengte. Verwijder de zaadjes en snij in dunne plakjes.

    4 Halveer de kerstomaatjes. Reinig de ui en snij in maantjes.

    5 Bak de steak aan in wat margarine. Snij de steak in dunne lapjes.

    6 Meng alle groenten en het vlees onder elkaar. Roer er de dressing door. Werk af met wat peterselie.

    03-04-2006 om 20:14 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tartaar van tomaat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    1 kleine courgette- vloeibare margarine- 500 g tomaten(liefst Roma / pruimtomaat)- 1 kleine gele paprika- 3 takjes koriander- 1 sjalotje- 3 takjes basilicum- 2 takjes dragon- 1 à 2 koffielepels olijfolie- 1/2 theelepel mosterd- 1 theelepel balsamico-azijn- peper van de molen- zout- 4 sneden toastbrood

    Voor de saus:

    1 teentje look- 1 eetlepel korianderblaadjes- 4 eetlepels yoghurt- 1 eetlepel olijfolie

    Voor de afwerking:

     4 basilicumtopjes

     

      

     1 Was de courgette, snij in kleine blokjes. Roerbak ze even in vloeibare margarine, laat uitlekken en afkoelen.

     2 Pel en ontpit de tomaten, snij ze in kleine blokjes en laat uitlekken in een zeef.

     3 Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes. Pluk de blaadjes van de verse kruiden en snipper ze. Snipper het sjalotje.

     4 Meng de groente blokjes met de kruiden, mosterd, olie, azijn, peper en zout. Zet koel.

     5 Steek 4 cirkels van 10 cm diameter uit het brood en bak ze krokant in vloeibare margarine. Dep even met keukenpapier.

     6 Vul 4 schaaltjes met de groenten en druk zeer goed aan. Leg een toast op elk bord. Draai de tomatentartaar om op de toast, lepel er wat saus rond.

    Werk af met een topje basilicum.

    03-04-2006 om 20:10 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    02-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsbrochettes op z'n Libanees
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen

     

    1 ui- 1 ei- 600 g lamsgehakt- 6 eetlepels gehakte peterselie- 4 eetlepels gehakte muntblaadjes- 1/2

    koffielepel "vier-kruiden"-  zout en peper- paneermeel (facultatief)- vloeibare margarine- 12

    kerstomaatjes

     

    1 Reinig de ui en hak ze fijn.

    2 Leg het vlees in een kom en meng het met de ui, het losgeklapte ei, de munt, de peterselie, de vier-kruiden het zout en de peper. Kneed het om een mooi homogene massa te krijgen. Voeg er eventueel wat paneermeel bij als het te kleverig zou zijn.

    3 Strijk 4 spiezen in met vloeibare margarine. Verdeel het vlees in acht porties, rol er balletjes van en duw ze plat. Rijg aan elke spies twee vleeskoekjes afgewisseld met 3 kerstomaatjes: neem een vleeskoekje, leg de spies erop en plooi het vlees errond, druk goed aan, zodat het goed vastzit.

    4 Strijk met behulp van een penseel de brochetten in met de vloeibare margarine. Rooster de brocbettes op de barbecue en draai ze regelmatig om.

    5 Dien op met pittabrood en taboulé.

    02-04-2006 om 19:40 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    01-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemengde sla met inktvis & limoen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    1 Trevise-sla (150 g)- 1 stronkje witloof- 1 bosje roquette (rucolla)- 1 theelepel mosterd- 5 eetlepels

    olijfolie- 2 limoenen- 1 eetlepel gehakte koriander- peper en zout- 2 inktvissen (calamares) van 400 g elk

    (ongekuist gewicht)-  vloeibare margarine- 2 eetlepels korianderblaadjes

     

    1 Was de Trevise-sla en het witloof, snij beide in lange repen. Spoel de roquette, laat de steeltjes eraan en zwier droog.

    2 Maak een vinaigrette met de mosterd, de olie en het sap van 1 limoen.

    3 Breng op smaak met de gehakte koriander, peper en zout.

    4 Reinig de inktvissen (of vraag dit aan uw vishandelaar) en snij in grove stukken. Roerbak ze ongeveer 5 minuten in vloeibare margarine. Blus met het sap van de tweede limoen en kruid met peper en zout.

    5 Strooi er de korianderblaadjes over. Meng de sla soorten met de limoendressing en schik in een lage schotel. Schep er de warme inktvis op en dien onmiddellijk op met een stukje (geroosterd) stokbrood.

    6 Dien op met een frisse roséwijn.

     

    01-04-2006 om 20:02 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    31-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brochettes van zalm & zeewolf
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    1 spaanse ui -. 2 teentjes look- 0,5 dl olijfolie- 3/41 gezeefde tomaten- snuifje cayennepeper- zout- 400 g zalmfilet- 400 g zeewolffilet- peper van de molen- grof zeezout- 3 sneden toastbrood- 15 blaadjes verse basilicum- 3 eetlepels olijfolie- margarine- muskaatnoot- 400 g gnocchi- 8 broccoliroosjes- 1 kg gereinigde spinazie-  40 g gemalen parmezaan

    Voor de vinaigrette:

    1,2 dl olijfolie van persing- 5 eetlepels frambozenazijn- peper en zout

    1 Eerst maakt u de tomatencoulis als volgt. Reinig de ui en look en snipper beide fijn. Laat ze zweten in wat olijfolie (laat ze zeker niet kleuren).

    2 Voeg de gezeefde tomaten toe en laat alles op een zacht vuurtje inkoken.

    3 Breng op smaak met zout en peper. Laat alles verder inkoken tot het mooi gebonden is. Giet het vervolgens door een fijne zeef.

    4 Snij de zeewolf en de zalm in blokjes van +/-3 cm en verdeel deze afwisselend over de spiesjes. Kruid met peper van de molen en wat zout.

    5 Maak nu de basilicumpanade door de sneden toastbrood met de basilicumblaadjes fijn te malen in een cutter. Voeg er druppelsgewijs 3 eetlepels olijfolie aan toe. Strijk deze panade over de visbrochettes.

    6 Vul twee kookpotten met gezouten water en breng deze aan de kook. Kook de gnocchi gaar volgens de gebruiksaanwijziging. Kook de broccoli gaar in ongeveer 4 minuten.

    7 Stoof de spinazie aan in wat margarine. Kruid met zoute en flink wat nootmuskaat

    8 Bak de visbrochetten in een warme oven (220°C ) gedurende 7 minuten of op het rooster van de barbecue:

    9 Maak de vinaigrette door de olijfolie met de frambozenazijn te mengen. Breng op smaak met peper van de molen en zout.

    10 Schik op het bord een bedje spinazie, de visspiesjes de gnocchi en de broccoli roosjes. Lepel de vinaigrette erover en bestrooi met een beetje parmezaan.

    31-03-2006 om 20:56 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    30-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sukadelapjes met hete bliksem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    500 g sukadelappen- 1,2 kilo aardappels- 50 g boter of margarine- 3 appels (goudreinetten)- 3 uien- 2 eetl bloem- 3 dl bouillon- 3 eetl azijn (appelcider)- 2 laurierblaadjes- 3 kruidnagels- snufje peper- snufje zout

     

    Pel en snipper de uien. Schil de aardappels en de appels en snijd ze in stukjes. Dep het vlees droog.

    Verhit de boter en bak het vlees in ca 5 minuten rondom bruin. Neem het uit de pan. Voeg de uien aan het braadvet toe en fruit deze ca 3 minuten. Voeg de bouillon, de azijn, de laurierblaadjes en de kruidnagels toe en breng dit al roerende aan de kook. Schep het vlees terug in de pan en laat het in ca 150 minuten gaar sudderen. Bind de saus met snelbloem of bruine maizena en breng op smaak met peper en zout. Snijd het vlees in stukjes. Kook de aardappels in weinig water in ca 20 minuten gaar. Voeg na 10 minuten de appelstukjes toe. Giet de aardappels af als ze gaar zijn en stamp alles door elkaar.

    Serveer er tuinbonen en witte bonen bij

    30-03-2006 om 20:46 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lauw winterslaatje met acaciahoning & parelhoen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen

     

    . 1 frisésla- 2 tomaten- 100 g groene boontjes- 2 stronkjes witloof

    Voor de dressing:

    . 100 g zure room- 1 dl sinaasappelsap-1 scheut witte wijnazijn- 4 eetlepels acaciahoning

    Voor de vinaigrette:

    . 1 koffielepel mosterd- 1 eetlepel wijnazijn- 2 eetlepels olijfolie- peper en zout- 50 g pijnboompitten- 4 enkele parelhoenborsten- margarine- curry- 50 g kervel of preischeuten

    1 Was de frisésla en haal er de witte nerven uit.

    2 Dompel de tomaten in kokend water en pel ze. Snij ze in 4 kwartjes, verwijder de pitjes en snij in reepjes.

    3 Kook de boontjes krokant beetgaar en koel ze direct af in ijswater.

    4 Was het witloof en snij het in dunne reepjes.

    5 Voor de dressing: leng de zure room aan met sinaasappelsap, wijnazijn en acacia honing. Kruid met peper en zout. De saus moet dik zijn.

    6 Voor de vinaigrette: meng mosterd, azijn en olie. Breng op smaak met peper en zout.

    7 Rooster de pijnboompitten mooi bruin.

    8 Snij de parelhoen borsten in 3 plakjes. Kruid met peper, zout en curry. Bak ze goudbruin in wat margarine.

    9 Meng voorzichtig de tomaten, de boontjes en het witloof. Kruid met peper en zout. Sprenkel er de vinaigrette over. Leg in het midden van de borden.

    10 Meng de sla met wat vinaigrette kruid met peper en zout, en schik bovenop de groenten.

    11 Lepel de dressing over de sla.

    12 Leg het warme parelhoen er schuin op. Versier met de gewassen kervelpluksels of preischeuten en de pijnboompitten.

    30-03-2006 om 20:39 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)




    Foto

    Foto

    Even een bezoekje brengen aan
  • christiane64
  • Virginia65

  • Gastenboek
  • Wens je een fijn Weekend vriendin
  • Fijne nieuwe week gewenst
  • Veel beterschap gewenst
  • Wens je een fijne namiddag lieve vrienden xxxx
  • Fijne vrijdag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    terpalen
    blog.seniorennet.be/terpale
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us


    Foto

    Foto



    Foto


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto






     






    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    edjeb
    blog.seniorennet.be/edjeb

    Archief per jaar
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    johnjjuist
    blog.seniorennet.be/johnjju
    Mijn favorieten
  • gelukkig
  • pierre1951
  • deprehistorie
  • jan_keij
  • retrocameras
  • waasland_gemeenten

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    krookraanvogels
    blog.seniorennet.be/krookra
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    julien
    blog.seniorennet.be/julien
       


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!