Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
 
Zoeken in blog

Gastenboek
  • Hopelijk een zonnig week-end
  • Vrolijk Pasen
  • Van mij .... voor jullie .... een
  • Van mij, voor jou en je familie .....
  • wens een fijne zaterdag lieve vrienden

    Categorieën
  • dessert (33)
  • gebak (43)
  • handwerk (16)
  • hapjes (9)
  • hoofdgerecht (vis) (25)
  • hoofdgerecht (vlees) (63)
  • ijs (2)
  • koekjes (3)
  • Reisverslag van culireisjes (21)
  • soepen (7)
  • voorgerechten (4)
  • Foto

    Foto
    Inhoud blog
  • Soesjes op vrijdag
  • Zusjestaart
  • advokaat voor koude winteravonden
  • Eersteling...
  • appelcake van sofie dumont
  • snelle paella
  • cupcakes door Elke
  • citroen-plattekaascake
  • Frangipannetaart, lekker ouderwets
  • asperges met coquilles
  • wafeltjes bij de thee
  • leuk weekend
  • Perencake op zaterdagavond
  • Tagliatta
  • Pieter Breugeltaart
  • De lekkerste gerookte zalm
  • tongreepjes in panko
  • Boter op ambachtelijke wijze
  • appeltaartje op aanvraag
  • Klassieke rijstpap
  • Reeragout
  • Kokoscake met framboosjes en wiite chocolade
  • Linzen met chorizo en krokante kip
  • madeleines met pistache en chocolade
  • Fijn weekend
  • Varkenslapje stroganov
  • cake, gewoon simpel
  • Gelukkig nieuwjaar
  • kerst 2010 by culimieke
  • appeltaart voor kerst
  • aardappeltjes gevuld
  • Een stukje nostalgie
  • Eten met een sterretje
  • perentaartje op eenvoudige wijze
  • zalmtartaar met oosterse dressing
  • panna cotta met appeltjes
  • Biscuit in de diepvries
  • pastabake met champignons en kip
  • broodpudding met een twist
  • witte bonensoep met spek en olijfolie
  • everzwijnfilet met chermoulaworteltjes
  • silpy is jarig
  • Reenootjes met wildsaus
  • Muffins met witte chocoladestukjes
  • Ons keukentje is af!
  • pompoenlasagna met basilicum
  • Lunch in Barcelona
  • Marmercake van Elke
  • kabeljauwhaasje in de oven
  • Culimieke go's flower's
  • ciabatta complet
  • Kippetje in de oven
  • gevulde tomaatjes
  • flantaart
  • Het Bollekesfeest in Antwerpen
  • Dagje Leiden in Nederland
  • Zalmforel gevuld met Miss Dahl's romige pesto
  • Foodnetwork
  • Mediteraanse hartige taart
  • toveren met abrikozen
  • pissalladière
  • tagine express
  • escalope con salsa de ricotta
  • cannellonni met prei en ricotta
  • zomerse tomatensoep
  • Frambozencakejes
  • couscousslaatje met kruiden en groentjes
  • Nog een blogje erbij....
  • Vakantie weer voorbij.....
  • sinaasappel victoria sponge met frambozen
  • De oude doos
  • Rozenmand, laatste les bloemschikken voor de vakantie
  • bloemkoolgratin met mascarpone
  • Het fruit.......jaja dat werd een lekker dessert...
  • Ik ging naar de markt....
  • Ons tuintje anno 2010
  • abrikozen-semifreddo met meringue
  • lamskoteletje met erwtjes, munt en feta
  • Een variatie op Miss Dahl's pesto-dip
  • zomers slaatje met gemarineerde rundsreepjes
  • Heerlijke kruidenolie
  • frangipanetaartje met gepocheerde nectarine
  • Zomerse biscuit
  • Vidée op Italiaanse wijze
  • Kruidenkrans
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Culimieke go's to Tel Aviv-Israel
  • tarte-tatin cake express
  • Barcelona - verslagje
  • culimieke go's to barcelona
  • Rouget, worteltjes met abrokozenconfituur en charmoulla
  • Vanillepudding met appel en speculoos
  • KIp-wok-curry in
  • Risotto met paddestoelen en coquilles
  • Culimieke go's flowers
  • calzone a l'improviste
  • konijnenfiletje met sjalotten en stroop van vrolingen vergezeld van de eerste kort aangebakken asperges
  • lenteslaatje met gerookte makreelfilet
  • waalse salade
  • feestcake van silke
  • kwarteleitjes met kruidenzout
  • kipspiesje met appeltjes
  • Peren-vanillecake (van dochter Elke)
  • skrei (vis) met een torentje van aardappel en spinazie
  • wrap met kalkoenblokjes
  • Een prachtig culi-cadeau!
  • Marmercake
  • lasagne met witloof en ham
  • aardappelpotje met bloemkool en gehakt
  • bloemkoolsoepje met gedrooge parmaham
  • Een zalig weekendje De Haan aan zee.
  • simpele kaastaart met aardbeiencoullis
  • risotto met witloof en sinaasappel en gegrilde eendeborst
  • witte bonensoep
  • categoriëen (indelen van alle gerechten)
  • La tarte de madam Odille
  • tapenade royal
  • citroen-amandelkoekjes
  • pappilot van de midi
  • boutis, nog een werkje voor een kerstpakket
  • een originele cadeauverpakking ...
  • gourmet van silke
  • charlotte gevuld met chocolademousse
  • kalkoenborst gevuld met cranberries en pistachenootjes
  • aperoglaasje met krab en appelsienkaviaar
  • kerstsfeer bij culimieke
  • semifreddo met sinaasappel en pistache- en amandelnootjes
  • Hartige rijsttaart
  • Lamskoteltjes
  • Kersentaart
  • cake met vanille en yoghurt
  • pladijsfilet in tempuradeegje
  • gehaktballetjes met curry
  • appel-kokosgebak
  • wok met rundsvlees en sinaasappel
  • cassoullet de luxe
  • De koffer
  • aardappeltje gevuld met garnaaltjes en bieslook
  • knolselderpuree met cordon bleu
  • Gehaktballetjes met een twist
  • herfst/winterraclette
  • gebakken zeetong
  • virusje....
  • bospaddestoelensoep
  • 1 kip-twee gerechten
  • Rijstpap zonder gouden lepeltjes en koek van het huis
  • Herfst bij de thee
  • Elke's hapjes
  • sushi home made
  • scampi's de la mama
  • Boutis, een borduurtechniek uit de provence
  • visgerechtje van vroeger
  • kaaspracht in toulouse
  • Torta di nonna
  • Haute Garonne-Ambax- deel 1
  • pavé of bavette (steak) met sjalottensaus
  • foodie steekt haar stekeltjes uit
  • een lekker cadeau
  • tomatensoep (de zon in je bord)
  • homemade rochers
  • dulce de lecheijs met een koekje
  • coquilles met sjalottenroom en fijne groentjes
  • trio van vis-voorgerechttjes
  • vietnamese wok
  • vijg in marsalawijn
  • risotto van tarwekorreltjes met kip
  • een lekker sausje...........hollandaise a la mieke
  • het perentaartje dat ik niet kon krijgen in sint-truiden...
  • marokaanse lamsschenkel met linzen
  • sint-truiden
  • ovenschoteltje
  • nasi express
  • Maak je koelkast leeg puree met kabeljauwhaasje
  • chocoladebroodpuddingkjes
  • lekker en snel, de rest dat doet de oven wel.....kip
  • spies van kalkoen en breydelspek
  • Metamorfose
  • mosselen de la casa
  • gevuld kalkoçengebraad
  • kokosrijst met gemarineerde frambozen
  • Bezoek 's Hertogenbosch
  • gegrilde groenten
  • zomersalade
  • bijna oogsttijd
  • dagje aan zee
  • aardbeien-fool
  • pasta uit de voorraadkast
  • De hapjes van
  • Kartonnage van een ringmap
  • pastataart
  • brochette - mix
  • wortelcakejes
  • pannekoekje met erwtjes en gerookte zalm
  • Eclairs (soezendeeg)
  • mooie plekjes
  • boulliabaise de la casa
  • pavlova met aardbeien
  • Aardbeidessert zonder suiker
  • nieuwe indeling
    Image Hosted by ImageShack.us
    Foto
    Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
    Foto
    culimieke
    CULIMIEKE-Genieten in de keuken en daarbuiten
    24-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.crumble met bosbessen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Benodigdheden:

    -300gr zelfrijzende bloem
    -200gr witte kristalsuiker
    -175gr zachte boter in blokjes
    -250gr bosbessen

    Bereiding:

    -boter, suiker en bloem in diep kom doen, en met vingers alle wrijven tot het eruit ziet als grof paneermeel
    -bosbessen in ovenschaal
    -crumble erover verdelen
    -oven (180graden) gedurende 30a40 minuutjes
    -5 min afkoelen alvorens te serveren met een bolletje vanilleijs!

    tip!!!!

    -de crumble kan gemaakt worden met veel soorten fruit,
    frambozen, bramen, abrikozen,appels, peren, druiven,...........
    -je kan het crumbelmengsel ook bovenaan nog wat verrijken emt geschaafde amandelen.






    24-07-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (0)
    23-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aperitiefhapje-geitenkaas met granny smith appeltje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Benodigdheden:

    - 1 vers geitenkaasje
    - scheutje room
    -halve ongeschilde granny smithappel
    -plukje kervel

    Bereiding:

    -geitenkaas losroeren met room tot schepklare massa
    -lepeltje in kleine aperitiefglaasje doen
    -appeltje in kleine bolkjes gesneden erover verdelen
    -afwerken met plukje verse kervel

    23-07-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (11 Stemmen)
    Categorie:hapjes
    » Reageer (0)
    20-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde champignons
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Benodigdheden:

    -25Ogr champignons
    -kruidenboter
    -verse kruiden, als basilicum, thym, oregano...
    -olijfolie
    -gemalen kaas



    Bereiding:

    -champignons van voetjes ontdoen
    -in cutter doen samen met kruidenboter+ kruiden, beetke tot bijna smeuiige massa-
    -olijfolie toevoegen tot substantie van smeerbare boter
    -champignonhoedjes ermee vullen
    -dan gevulde paddestoeltjes in gemalen kaas (die op bordje uitgespreid wordt)dopen en in ovenschaaltje zetten
    -grill op 2OOgraden-12 minuutjes gratineren tot goudbruin en bubbelend.

    -geef er lekker brood bij als lunch
    -kan ook als voorgerechtje, zelfs als hapje!

    -smakelijk!!!

    20-07-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    19-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rijstpuding met kokosmelk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Benodigdheden:

    -35Oml kokosmelk
    -35Oml melk
    -125gr dessertrijst
    -snuifje zout
    -eetlepels witte suiker

    Bereiding:

    -twee soorten melk met snufje zout aan de kook brengen
    -rijst toevoegen, roeren
    -afgedekt 3O a 35min sudderen (af en toe roeren natuurlijk!)
    -dan suiker toevoegen
    -klaar!!!

    erg lekker samen met carpaccio van ananas! (zie receptje op deze blog!

    19-07-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (0)
    18-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.carpaccio van ananas met verse munt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Benodigdheden:

    -1 rijpe ananas
    -rietsuiker
    -verse munt

    Bereiding:

    -ananas van schil ontdoen en in vieren snijden
    -kern verwijderen
    -dan in zo dun mogelijke plakjes snijden
    -rietsuiker in vijzel stampen met verse munt(liefst halfuurtje laten staan voor     opdienen zodat smaken kunnen doordringen)
    -ananas bestrooien met gearomatiseerde suiker!

    -lekker met risjtpudding met kokos
    -lekker met mascarpone gemengd met beetke rietsuiker en verse munt!


    18-07-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (0)
    12-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AVOKAAT-nu maken-straks genieten!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Benodigdheden:

    -8 eidooiers
    -450gr griessuiker
    -3 pakjes vanillesuiker
    -1doos ongsuikerde melk (1/2l)en 1 klein doosje
    -150gr zuivere alcohol (supermarkt)

    bereiding:

    -eerst de eidooiers, melk en de vanillesuiker toevoegen,
    -dan de griessuiker in tweemaal, (tussenin roeren)
    -laatste de alcohol
    -goed roeren
    -in zeer zuivere potten schenken
    -2 maanden laten rusten,
    -smakelijk!!!!


    12-07-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    11-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jachtschotel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    benodigdheden: (4personen)

    -500 gr gehakt
    -1grote ui gesnipperd
    -1/2koffielepel paprikapoeder
    -zout-peper
    -verse appelmoes van 5 flinke appels (+suiker en kaneel)
    -aardappelpuree voor 4 personen

    bereiding:

    -gehakt en ui flink aanbraden en kruiden met peper en zout en paprikapoeder
    -appelmoes in vrij diepe ovenvaste schaal doen
    -gehaktmengsel erover verdelen
    -puree daarboven op verdelen
    -bestrooien met paneermeel en klontjes boter
    -oven van 180 graden, (indine op voorhand gemaakt 30min om te verwarmen)
    -gratineren

    lekker!!!nie te doen!!!

    11-07-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    10-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gevulde auberginerolletjes (vegetarisch, maar o zo lekker!)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Benodigdheden:

    -3 aubergines
    -olijfolie
    -peper
    -3 tomaten (ontveld , ontpit)
    -2 theelepels tomatentapenade (supermarkt-zeker in Delhaize)
    -6 ansjovisfilets in stukjes
    -1 eetlepel kappertjes
    -verse basilicum
    -1ui gesnipperd
    -1teentje knoflook
    -1 bol mozarella
    -paneermeel
    -parmezaankaas

    bereiding:

    -aubergine in lange plakken snijden (de buitenste plakken, in kleine blokjes snijden)
    -plakken op bakplaat in oven 180gr -15 min.
    -ui en knoflook in wat olijfolie aanfruiten in pan
    -dan tomaat en pasta en ansjovis erbij
    -kappertjes erbij en verse gesnipperde basilicum
    -vuur laag , 5 min sudderen, dan even laten afkoelen
    -ovenschaal=plakken aubergine beleggen met dessertlepel van mengsel en kleine blokjes mozarella erover verdelen-oprollen
     (zo tot alle plakken op zijn)
    -dan bestrooien met paneermeel , gemengd met parmezaan
    -oven 180gr 30 min bakken!
    smakelijk!!!

    10-07-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    09-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.alternatief voor bechamelsaus

    benodigdheden:

    -250gr mascarpone
    -beetje melk
    -verse geraspte parmezaan
    -2ansjovisfiletjes(eventueel)
    -citroenrasp (eventueel)

    bereiding:

    -mascarpone losroeren met melk tot sausdikte
    -kaas toevoegen
    -ansjovisfiletjes heel fijn hakken
    -alles mengen en over gerecht

    Deze saus is heel geschikt voor pastagerechten,
    bijvoorbeeld, lasagne, cannelloni....



    09-07-2007 om 11:18 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    08-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOMMA'S ROOMSAUS (voor bij gebraden gevogelte( kip, vooral kalkoen!)(ook gevulde)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen FAMILIEGEHEIM!!!!!(steevast op het menu met kerstdag!)

    Bereiding:

    -1 heel ei mixen en geleidelijk neutrale olie toevoegen tot dikke mayonaise verkregen wordt.
    -Dan aanlengen met vruchtennat van bijvoorbeeld perzik uit blik
    -dan room toevoegen tot sausdikte
    -tenslotte 2 zakjes vanillesuiker vermengen

    -het fruit kan je prima opdienen met bijvoorbeeld:

    -het kalkoengebraad met zn saus en kroketjes!

    08-07-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    06-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwarte nonnenkost
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Benodigdheden:




    -1 pak stoofprei
    -zout en witte peper-kruidnoot (groenteboullionneke ter vervanging is ook lekker)
    -6 eieren (hardgekookt)
    -1/2 liter melk
    -maizena roux (of bloem en boter indien je zek-lf wilt doen)
    -gemalen kaas (emmenthaler, gruyere, of parmezaan...)

    Bereiding:

    -prie wassen, in stukken snijden van 5cm
    -aanstoven in weinig water en kruiden met zout en peper
    -laten uitlekken, vocht opvangen
    -melk, vocht van prei, zout, peper, blokje en nootmuskaat aan de kook brengen ,
    -roux toevoegen
    -kaas toevoegen
    -eieren pellen
    -prei in ovenschaal verdelen, eieren erop, en dan kaassaus erover
    -gemalen kaas erover verdelen,
    -gratineren 10 min 200graden grillstand
    -indien op voorhand gemaakt,
    -25 min op 180gr verwarmen (dan grillstand en dan gratineren)

    Ik geef er aardappelpuree bij!
    smakelijk!!!


    06-07-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    05-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Traag gebakken lamssneden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Benodigdheden:

    -4 mooie lamssneden
    -4 tene look (ongepled, maar gekneusd)
    -flinke scheut witte wijn
    -olijfolie
    -peper en zout
    -provencaalse kruiden
    -laurierblad

    bereiding:

    -olijfolie in ovenschaal
    -Vlees erop
    -dan kruiden
    -witte wijn erbij
    -afdekken met bakpapier
    -goed tussen de randen steken zodat vocht erin blijft
    -voorverwarmde oven 150°C, 45 minuten
    -dan vlees omkeren-terug afdekken, 40 minuten bakken
    -testen met vork of vlees echt botermals is.

    Tip:

    -heerlijk met traag gestoofde venkel (zie recept op deze blog)



    05-07-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    28-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEVULD KIPPEFILETJE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    BENODIGDHEDEN:(voor 2 personen)

    -1 grote dubbele kipfilet (in lengte in helft snijden en dan  zijkant opensnijden zodat je envelopje krijgt)
    -3 zongedroogde tomaatjes op olie (in stukjes snijden)
    -verschillende verse kruiden (thym-salie-oregano)grof gehakt)
    -4plakjes verse parmezaankaas
    -zout en peper
    -beetke provencaalse kruiden
    -olijfolie
    -keukentouw

    BEREIDING:

    -olijfolie in pan doen
    -kipfiletje vullen , met eerst verse kruiden, dan tomaatje-dan kaas)
    -opbinden met touwtje
    -bakken op niet te hard vuur gedurende een 15 min)
    -dan kipfilet uit pan,(warm houden)
    -scheutje witte wijn in braadvocht
    -even inkoken
    -klaar!!!!

    SERVEREN MET:

    -aardappeltjes, kroketjes, zelfs een stuk lekker brood en een slaatje,
     weinig werk, veel effect!
    -waarom het kippefiletje niet in alu-folie en hop de BBQ op!kan ook!!

    smakelijk

    28-06-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    24-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.marokaans etentje en enkele receptjes

    MAROKAANS ETENTJE (tijdje geleden bij ons thuis) EN EEN PAAR FAVORIETE RECEPTJES

    Image Hosted by ImageShack.us

    slaatje van Gegrilde Paprika met feta en kappertjes (zie foto)

    -1 pot gegrilde paprika's (te koop in supermarkt (vind je bij de groenteconserven!)
    -1 stuk feta
    -2 eetlepel zoute kappertjes (indien je deze niet vind die op azijn, flink spoelen, en dan 5min in melke leggen, en terug spoelen!)
    -2 eetlepels olijfolie
    -sap halve citroen
    -grof zout
    -flink zwarte peper

    -paprika's flink droogdeppen op keukenpapier
    -mooi schikken op 'witte) schaal
    -feta erover brokkelen
    -kappertjes erover verdelen
    -kruiden
    -olijfolie en citroensap mengen
    -erover gieten
    -klaar!
    -smakelijk


    slaatje van watermeloen met feta en verse munt! (zie foto) idem als vorige bereiding alleen wijzigen de ingredienten=erg verfrissend bij warm weer! gebruik alleen verse munt!!!!


    Bastilla met kip en amandelen (lijkt lang recept maar is heel makkelijk!

    Image Hosted by ImageShack.us

    Benodigdheden:

    -6 vellen brickdeeg
    -1 braadkip in stukken
    -1 spaanse uifijngesneden
    -400 g gepelde amandelen
    -3 el suiker
    -3 eieren; olijfolie
    -1 bosje bladpeterselie gehakt
    -1 tl kaneelpoeder
    -1/2 tl zwarte peper
    -1/2 tl gemberpoeder
    -mespunt safraanpoeder
    -zout
    -bloemsuiker en kaneelpoeder om af te werken

    Bereiding

    -Bak de amandelen op een zacht vuur in wat olijfolie goudbruin
    -Laat ze uitlekken op keukenpapier -Hak ze grof
    -Verhit de olie in een stoofpan
    -Braad de stukken kip rondom aan
    -Doe er de ui, gember, de kaneel, peper en zout bij -Blus met 1/2 glas water. Dek af en laat 45 min. stoven
    -laat wat afkoelen en ontbeen de kip
    Laat het stoofvocht tot de helft inkoken
    -Doe er de suiker en de losgeklopte eieren bij. Neem de pan van het vuur en roer goed zodat de eieren niet stollen
    -Bestrijk de vellen brickdeeg aan beide kanten aan met olijfolie
    -Leg 2 vellen naast elkaar op een ingevette bakplaat.
    -Verdeel er de helft van de kip, de saus en de amandelen over
    -Dek af met nog 2 vellen brickdeeg
    -Verdeel daarover de rest van de kip, de saus en de amandelen
    -Dek af met de resterende vellen brickdeeg
    -Zet 30 tot 45 min. in de oven op 200°C
    -Werk af met gezeefde bloemsuiker en kaneelpoeder
    -Dien direct op!
    -Kan je maken in één grote vorm, maar ik doe het altijd in individuele!

    24-06-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    15-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RICOTTATAARTJES
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Benodigdheden:

    -250gr ricotta
    -350 gr bladerdeeg (grote lap of kleine vierkantjes!)
    -100 bloemsuiker
    -1 eidooier en 1 ei
    -100 geconfijte vruchtjes
    (alternatief vr gekonfijt fruit?
    sinaasappelrasp, en partjes sinaasappel (eventueel scheutje appelsienlikeur-voeg dan wel 2 eetlepels gemalen amandelen toe)

    Bereiding:

    -alles mengen, kan gewoon met garde
    -bladerdeeg openleggen
    -schepje ricottamengsel in midden
    -zijkanten naar binnenplooien
    -beetke randen dichtdoen met vork
    -besmeren me losgeklopt ei
    -oven 180 gr-15 minuutjes






    15-06-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (0)
    08-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TIP!!!!!!FANS VAN DE ITALIAANSE KEUKEN
    koop de delicious (MAANDBLAD) van de maand juni
    het bulkt van de prachtige italiaanse recepten!!!

    08-06-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.APPELTJES MET GEITENKAAS EN AMANDELSCHILFERS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Benodigdheden voor 4 personen

    -1grote appel type jongagold
    -2 verse geitenkaasjes (jong)
    -3eetlepels amandelschilfers
    -4eetlepels olijfolie
    -1eetlepel notenolie
    -2eetlepels citroensap
    -paar takjes verse tym (blaadjes afgeritst)

    Bereiding:

    -appel in heel dunne schijfjes (met mandoline)
    -mengsel van olies en citroen en tym maken
    -schijfjes er even inleggen, (10min)
    -ovenschaaltjes (individueel is leuk) appeltjes erover verdelen
    -geitenkaas in schijfjes erop
    -beetje van oliemengsel
    -amandelen
    -in voorverwarmde oven (200gr) tot lichtbruin (10 min  ongeveer)

    -slaatje erbij
    -klaar!


    08-06-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:voorgerechten
    » Reageer (0)
    07-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog even geduld!
    Lieve bezoekers,

    Ja het is zover,
    ik ben de trotse bezitster van een weblog!
    alleen ik moet nu op grote ontdekkingstocht om dit allemaal een beetke naar mn zin te krijgen zoals ik het graag wil, hoop dat het me lukt !

    Ik hou jullie op de hoogte van de vorderingen!

    dikke knuf
    culimieke


    07-06-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (2)
    06-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SLAATJE VAN PERZIK,MELOEN,ADVOKADO EN FETA
    Klik op de afbeelding om de link te volgen









    VOORGERECHTJE.

    SLAATJE VAN PERZIK,MELOEN,ADVOKADO,EN FETA

    Benodigdheden:

    -1meloen (cavaillon of netmeloen)
    -2advokado's
    -1citroen
    -2perzikken
    -4eieren(hardgekookt)
    -1 stuk zout fetakaas+provencaalse kruiden
    -halfgedroogde tomaatjes
    -1/2 liter water
    -1/2kop suiker
    -scheutje oranjebloesemwater moet nie is wel lekker)
    -olijfolie
    -basilicum
    -zout-peper

    Bereiding:

    -water en suiker opzetten in grote platte pot
    -laten koken, drie minuten
    -vuur zachter zetten
    -perzikken erin-ongeveer 4min, dan omkeren en nog vier minuten
    -laten uitlekken en licht afkoelen
    -dan schillen en pitten verwijderen
    -suikerwater verder laten koken op hoog vuur tot stroop (10 a 15min)
    -meloen in partjes
    -advokado in partjes (insmeren mert citroensap)
    -feta in blokjes snijden of stukjes breken en bestrooien me provencaalse kruiden
    -olijfolie mengen met citroensap-peper en zout)en beetke stroop

    Afwerking

    -Alle fruitpartjes en ei mooi schikken op bord-
    -dan feta erover verdelen
    -tomaatjes over verdelen
    -dressing erover
    -basilicumblaadjes gescheurd erover verdelen
    -nog wat zwarte peper

    SMAKELIJK!!!

    06-06-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:voorgerechten
    » Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!