maak rijstpap zoals je anders doet, vervang alleen de melk door kokosmelk en voeg een klein vleugje kaneel toe.
Doe de framboosjes in een schaal en giet er drie eetlepels oranjebloesemwater over en 2 eetlepels bloemsuiker, meng voorzichtig en laat zeker een uurtje staan, buiten de koelkast.
Laat de rijstpap afkoelen en garneer met de frmaboosjes, een lepeltje van de marinade en een streepje chocolade.
-500gr aardbeien in stukjes bestrooid met vanillesuiker en klein beetke water, even omroeren en laten staan. -2,5dl room opgeklopt tot zachte pieken -6 kleine merengues (kan je kopen in delhaize, of zelf maken van eiwit dat je eens over hebt)
hoe maak ik het:
-doe in je mooiste glazen, een laagje aarbei -meng van de resterende aardbeien bijna alles zacht met de room en de verbrokkelde merengue -vul hiermee de glazen -versier met de resterende aardbei en nog een beetje verkruimelde merengue
Dit receptje is van onze dochter Elke, zij kookt ook zeer graag en erg lekker, dank u lieve schat.
Nodig voor 2 personen :
1 klein bakje aardbeien ( 2 mooie aardbeien apart houden)
Tagatesse (een natuurlijk zoetmiddel van Damhert)
250 gr magere plattekaas
2 petit-suisse kaasjes
2 blaadjes basilicum (decoratie)
Hoe te maken :
Doe de helft van de aardbeitjes in de blender of mixer en mix fijn.
Als de aardbeien niet héél zoet zijn voeg dan wat Tagatesse toe. Het fijngemixte fruit zeven en het meeste van deze coulis toevoegen aan de plattekaas en petit suisse.
Bij het plattekaasmengsel nog wat Tagatesse voegen naar smaak.
De rest van de aardbeien in kleine stukjes snijden en verdelen over 2 mooie glazen.
Over deze stukjes de resterende coulis lepelen. Hierbovenop het plattekaasmengsel doen.
Het glas versieren met een aardbei op de rand en een basilicumblaadje.
Een zomerse lekkernij voor al wie geen suiker mag of wil eten....smakelijk!
-fruit : bijvoorbeeld een blikje van 5 perziken op eigen sap, maar een 25O verse aardbeien, frambozen......kan ook -1OO gram platte kaas -1OO a 15Ogr witte suiker -7gram gelatine -2 eiwitten
hoe maak ik het:
-mix het fruit met de helft van de suiker, in dit geval de uitgelekte perziken -week de gelatine in koud water (1O min) -verwarm een paar eetlepels fruit tot lauwwarm en los daarin de uitgeknepen gelatine goed op. -meng het de fruitmix (dus ook die met de gelatine) met de platte kaas -klop de eiwitten met de andere helft van de suiker en meng als laatste door het mengsel
-schep in mooie glaasjes en garneer met een stukje van het fruit dat je gebruikt hebt
500 g mascarpone 2 eieren 3 el suiker advocaat coulis van rode vruchten (roze) boudoir-koekjes
hoe maak ik het:
Doe de mascarpone in een kom en meng met de eierdooiers, de suiker en wat advocaat tot een glad mengsel. Klop de eiwitten stijf en meng ze voorzichtig met het mascarponemengsel tot een smeuïge massa.
Vul een glaasje met roze boudoirs en doe er een eetlepel advocaat bovenop. Vul de rest van het glas op met het mengsel. Laat enkele uren opstijven in de koelkast.
-vermeng voor de creme het citroensap met een beetje water en breng aan de kook, meng de maizena door een beetje water en bindt hiermee de kokende massa, voeg dan de eidooiers en 100 gram suiker toe en laat even goed doorkoken en roer flink om klonters te vermijden. -schenk in mooie glazen en laat afkoelen
-klop de eiwitten met de suiker tot een zeer stijve, glanzende massa, en lepel, of spuit met een spuitzak over de afgekoelde creme. Brand even de merengue tot lichtbruin.
-platte kaas en room mengen -eiwitten stijfkloppen en beetje bij beetje suiker toevoegen tot glanzende massa bekomen wordt -in ijsmachine laten draaien gedurende ongeveer 20 a 30 min
tip:
-erg lekker met rood fruit dat even verwarmd is met beetke suiker
-mascarpone mengen met citroensap en lepel honing -beetke kaneelsuiker (te koop bij delhaize) erover -voorverwarmde oven can 200gr, dan oven afzetten vijgen erin als je aan hoofdgercht begint -lepel mascarpone erover, beetke kaneelsuiker en mmmmmmmmmmm
-boter, suiker en bloem in diep kom doen, en met vingers alle wrijven tot het eruit ziet als grof paneermeel -bosbessen in ovenschaal -crumble erover verdelen -oven (180graden) gedurende 30a40 minuutjes -5 min afkoelen alvorens te serveren met een bolletje vanilleijs!
tip!!!!
-de crumble kan gemaakt worden met veel soorten fruit, frambozen, bramen, abrikozen,appels, peren, druiven,........... -je kan het crumbelmengsel ook bovenaan nog wat verrijken emt geschaafde amandelen.
-twee soorten melk met snufje zout aan de kook brengen -rijst toevoegen, roeren -afgedekt 3O a 35min sudderen (af en toe roeren natuurlijk!) -dan suiker toevoegen -klaar!!!
erg lekker samen met carpaccio van ananas! (zie receptje op deze blog!
-ananas van schil ontdoen en in vieren snijden -kern verwijderen -dan in zo dun mogelijke plakjes snijden -rietsuiker in vijzel stampen met verse munt(liefst halfuurtje laten staan voor opdienen zodat smaken kunnen doordringen) -ananas bestrooien met gearomatiseerde suiker!
-lekker met risjtpudding met kokos -lekker met mascarpone gemengd met beetke rietsuiker en verse munt!