Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
 
Zoeken in blog

Gastenboek
  • Hopelijk een zonnig week-end
  • Vrolijk Pasen
  • Van mij .... voor jullie .... een
  • Van mij, voor jou en je familie .....
  • wens een fijne zaterdag lieve vrienden

    Categorieën
  • dessert (33)
  • gebak (43)
  • handwerk (16)
  • hapjes (9)
  • hoofdgerecht (vis) (25)
  • hoofdgerecht (vlees) (63)
  • ijs (2)
  • koekjes (3)
  • Reisverslag van culireisjes (21)
  • soepen (7)
  • voorgerechten (4)
  • Foto

    Foto
    Inhoud blog
  • Soesjes op vrijdag
  • Zusjestaart
  • advokaat voor koude winteravonden
  • Eersteling...
  • appelcake van sofie dumont
  • snelle paella
  • cupcakes door Elke
  • citroen-plattekaascake
  • Frangipannetaart, lekker ouderwets
  • asperges met coquilles
  • wafeltjes bij de thee
  • leuk weekend
  • Perencake op zaterdagavond
  • Tagliatta
  • Pieter Breugeltaart
  • De lekkerste gerookte zalm
  • tongreepjes in panko
  • Boter op ambachtelijke wijze
  • appeltaartje op aanvraag
  • Klassieke rijstpap
  • Reeragout
  • Kokoscake met framboosjes en wiite chocolade
  • Linzen met chorizo en krokante kip
  • madeleines met pistache en chocolade
  • Fijn weekend
  • Varkenslapje stroganov
  • cake, gewoon simpel
  • Gelukkig nieuwjaar
  • kerst 2010 by culimieke
  • appeltaart voor kerst
  • aardappeltjes gevuld
  • Een stukje nostalgie
  • Eten met een sterretje
  • perentaartje op eenvoudige wijze
  • zalmtartaar met oosterse dressing
  • panna cotta met appeltjes
  • Biscuit in de diepvries
  • pastabake met champignons en kip
  • broodpudding met een twist
  • witte bonensoep met spek en olijfolie
  • everzwijnfilet met chermoulaworteltjes
  • silpy is jarig
  • Reenootjes met wildsaus
  • Muffins met witte chocoladestukjes
  • Ons keukentje is af!
  • pompoenlasagna met basilicum
  • Lunch in Barcelona
  • Marmercake van Elke
  • kabeljauwhaasje in de oven
  • Culimieke go's flower's
  • ciabatta complet
  • Kippetje in de oven
  • gevulde tomaatjes
  • flantaart
  • Het Bollekesfeest in Antwerpen
  • Dagje Leiden in Nederland
  • Zalmforel gevuld met Miss Dahl's romige pesto
  • Foodnetwork
  • Mediteraanse hartige taart
  • toveren met abrikozen
  • pissalladière
  • tagine express
  • escalope con salsa de ricotta
  • cannellonni met prei en ricotta
  • zomerse tomatensoep
  • Frambozencakejes
  • couscousslaatje met kruiden en groentjes
  • Nog een blogje erbij....
  • Vakantie weer voorbij.....
  • sinaasappel victoria sponge met frambozen
  • De oude doos
  • Rozenmand, laatste les bloemschikken voor de vakantie
  • bloemkoolgratin met mascarpone
  • Het fruit.......jaja dat werd een lekker dessert...
  • Ik ging naar de markt....
  • Ons tuintje anno 2010
  • abrikozen-semifreddo met meringue
  • lamskoteletje met erwtjes, munt en feta
  • Een variatie op Miss Dahl's pesto-dip
  • zomers slaatje met gemarineerde rundsreepjes
  • Heerlijke kruidenolie
  • frangipanetaartje met gepocheerde nectarine
  • Zomerse biscuit
  • Vidée op Italiaanse wijze
  • Kruidenkrans
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Culimieke go's to Tel Aviv-Israel
  • tarte-tatin cake express
  • Barcelona - verslagje
  • culimieke go's to barcelona
  • Rouget, worteltjes met abrokozenconfituur en charmoulla
  • Vanillepudding met appel en speculoos
  • KIp-wok-curry in
  • Risotto met paddestoelen en coquilles
  • Culimieke go's flowers
  • calzone a l'improviste
  • konijnenfiletje met sjalotten en stroop van vrolingen vergezeld van de eerste kort aangebakken asperges
  • lenteslaatje met gerookte makreelfilet
  • waalse salade
  • feestcake van silke
  • kwarteleitjes met kruidenzout
  • kipspiesje met appeltjes
  • Peren-vanillecake (van dochter Elke)
  • skrei (vis) met een torentje van aardappel en spinazie
  • wrap met kalkoenblokjes
  • Een prachtig culi-cadeau!
  • Marmercake
  • lasagne met witloof en ham
  • aardappelpotje met bloemkool en gehakt
  • bloemkoolsoepje met gedrooge parmaham
  • Een zalig weekendje De Haan aan zee.
  • simpele kaastaart met aardbeiencoullis
  • risotto met witloof en sinaasappel en gegrilde eendeborst
  • witte bonensoep
  • categoriëen (indelen van alle gerechten)
  • La tarte de madam Odille
  • tapenade royal
  • citroen-amandelkoekjes
  • pappilot van de midi
  • boutis, nog een werkje voor een kerstpakket
  • een originele cadeauverpakking ...
  • gourmet van silke
  • charlotte gevuld met chocolademousse
  • kalkoenborst gevuld met cranberries en pistachenootjes
  • aperoglaasje met krab en appelsienkaviaar
  • kerstsfeer bij culimieke
  • semifreddo met sinaasappel en pistache- en amandelnootjes
  • Hartige rijsttaart
  • Lamskoteltjes
  • Kersentaart
  • cake met vanille en yoghurt
  • pladijsfilet in tempuradeegje
  • gehaktballetjes met curry
  • appel-kokosgebak
  • wok met rundsvlees en sinaasappel
  • cassoullet de luxe
  • De koffer
  • aardappeltje gevuld met garnaaltjes en bieslook
  • knolselderpuree met cordon bleu
  • Gehaktballetjes met een twist
  • herfst/winterraclette
  • gebakken zeetong
  • virusje....
  • bospaddestoelensoep
  • 1 kip-twee gerechten
  • Rijstpap zonder gouden lepeltjes en koek van het huis
  • Herfst bij de thee
  • Elke's hapjes
  • sushi home made
  • scampi's de la mama
  • Boutis, een borduurtechniek uit de provence
  • visgerechtje van vroeger
  • kaaspracht in toulouse
  • Torta di nonna
  • Haute Garonne-Ambax- deel 1
  • pavé of bavette (steak) met sjalottensaus
  • foodie steekt haar stekeltjes uit
  • een lekker cadeau
  • tomatensoep (de zon in je bord)
  • homemade rochers
  • dulce de lecheijs met een koekje
  • coquilles met sjalottenroom en fijne groentjes
  • trio van vis-voorgerechttjes
  • vietnamese wok
  • vijg in marsalawijn
  • risotto van tarwekorreltjes met kip
  • een lekker sausje...........hollandaise a la mieke
  • het perentaartje dat ik niet kon krijgen in sint-truiden...
  • marokaanse lamsschenkel met linzen
  • sint-truiden
  • ovenschoteltje
  • nasi express
  • Maak je koelkast leeg puree met kabeljauwhaasje
  • chocoladebroodpuddingkjes
  • lekker en snel, de rest dat doet de oven wel.....kip
  • spies van kalkoen en breydelspek
  • Metamorfose
  • mosselen de la casa
  • gevuld kalkoçengebraad
  • kokosrijst met gemarineerde frambozen
  • Bezoek 's Hertogenbosch
  • gegrilde groenten
  • zomersalade
  • bijna oogsttijd
  • dagje aan zee
  • aardbeien-fool
  • pasta uit de voorraadkast
  • De hapjes van
  • Kartonnage van een ringmap
  • pastataart
  • brochette - mix
  • wortelcakejes
  • pannekoekje met erwtjes en gerookte zalm
  • Eclairs (soezendeeg)
  • mooie plekjes
  • boulliabaise de la casa
  • pavlova met aardbeien
  • Aardbeidessert zonder suiker
  • nieuwe indeling
    Image Hosted by ImageShack.us
    Foto
    Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
    Foto
    culimieke
    CULIMIEKE-Genieten in de keuken en daarbuiten
    25-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vijg met thym en honing en mascarpone
    Klik op de afbeelding om de link te volgen benodigdheden:

    -4 verse vijgen
    -4takjes thym
    -4eetlepels honing
    -4eetlepels mascarpone
    -sap van halve citroen
    -1eetlepel honing
    -kaneelsuiker

    bereiding:

    -vijg kruislings insnijden en beetke openduwen
    -in ovenvast schaaltje leggen
    -takje thym tussensteken
    -1lepel honing erover verdelen

    -mascarpone mengen met citroensap en lepel honing
    -beetke kaneelsuiker (te koop bij delhaize) erover
    -voorverwarmde oven can 200gr, dan oven afzetten vijgen erin als je aan hoofdgercht begint
    -lepel mascarpone erover, beetke kaneelsuiker en mmmmmmmmmmm

    25-08-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (0)
    18-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tagine van gemarineerde tonijn en olijven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen benodigdheden:


    1/2 bosje platte peterselie
    2teentjes knoflook-20 gr verse gember
    1 gekonfijte citroen (marokaanse winkels verkopen dat)
    1 soeplepel komijn, koriander en kurkumma
    4 stukken rode tonijn van ong. 150gr elk
    2 witte uien
    4 tomaten
    20 zwarte olijven

    bereiding:

    -peterselie wassen en grofhakken
    -look en gember in fijne plakjes snijden
    -citroen in reepjes
    -alle droge kruiden en 100ml olie mengen met vorige ingredienten

    -tonijn besmeren met marinade en afdekken met plasticfolie, uurtje wegzetten op koele plek
    -uien aanfruiten in olijfolie, dan tomaat en ui (in partjes toevoegen) en ook de rest van de marinade erbij doen, 20 min sudderen met deksel op pot gedurende 20 min.
    -tonijn beetje aanbakken aan beide zijden in weinig olijfolie (niet gaar laten worden, echt heel kort)
    -dan tonijn op saus in tagine leggen en op zacht vuurtje gaar laten worden (ong.7min)
    -opdienen met lekker brood

    18-08-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vis)
    » Reageer (0)
    15-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kipfiletje gevuld met een tapenade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen benodigdheden:

    -halve kipfilets (opengesneden zodat je een plat stuk krijgt!)
    -1/2 kopje zwarte olijven in kleine stukjes
    -15tal blaadjes basilicum
    -takje rozemarijn
    -1 sjalot
    -1 teentje look
    -verse geitenkaas
    -vers paneermeel
    -olijfolie
    -peper
    -zout

    Bereiding:

    -basilicum en rozemarijnnaaldjes hakken
    -olijfolie in pan
    -fijngehakte sjalot en look aanstoven, heel even maar
    -vuur uitzetten
    -dan olijfjes, kruiden, kaas en peper toevoegen

    -kipfiletjes insmeren met dit mengsel, niet te dik en oprollen
    -kip in fijngemaakt broodkruim wentelen
    -olijfolie vervarmen in pan, kip lichtjes aanbakken aan beide zijden
    -dan in oven van 180gr voor 15min.



    15-08-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    05-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaatje van erwtjes met munt en feta
    Benodigdheden:

    -400 gram gedopte erwtjes (indien vers) anders diepvries.
    -100 gram fetakaas
    -2 eetlepels gesnipperde verse munt
    -100 gram veldsla
    -1 ui fijn  gesnipperd
    -handje gehalte pistachenootjes
    -5eetlepels olijfolie
    -2 eetlepels rodewijnazijn
    -1 eetlepel honing
    -zout en peper

    Bereiding:

    -erwtjes kort koken, en direct afspoelen met koud water
    -in serveerschaal doen
    -dan dressing maken met olie, azijn, honing en peper en zout
    -ui fijnsnijden in halve maantjes en zacht aanbakken (bestrooien met zout tegen verkleuren)ong. 7 min,
    -sla opbouwen in laagjes, feta, ui, erwtjes, sla......munt in schaal,
    dan dessing erover, en bestrooien met de nootjes

    Erg lekker als lunch,
    maar ook erg geslaagd bij bv. BBQ of Gourmet!

    05-08-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    29-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eitjes met groentjes in een potje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Benodigdheden:

    -1 kleine courgette
    -1 ui gesnipperd
    -1 teentje knoflook fijngesneden
    -3 aardappeltjes in kleine blokjes gesneden
    -1/2 bakje chamignons in stukjes gesneden
    -1 blik tomatenblokjes
    -1/2 theelepel gedroogde oregano
    -handvol verse kruiden (indien je ze hebt, bv.thym, rozemarijn, basilicum, peterselie
    -zout en peper
    -olijfolie
    -4 eieren
    Bereiding:

    -olijfolie verwarmen in pan
    -alle groenteblokes erin
    -kruiden
    -tomaten blokjes erbij
    -goed doorroeren
    -20 min stoven zonder deksel tot vocht is ingedikt
    -dan vier holletjes maken in pan, in elke holletje een eitje breken
    -deksel op pan en 10 minuutjes wachten tot eiwit gestold is
    -serveren met lekker krokant brood!

    Indien je dit gerechtje op voorhand wil maken, kan je het groentemengsel verdelen over één ovenvaste schaal, of individuele schaaltjes en dan eitje erin breken net voor je het in  een voorverwarmde oven van 18O graden zet voor 12 minuten.


    29-07-2007 om 15:01 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    28-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze variatie op waterzooi!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Benodigdheden:

    -1 grote dubbele kipfilet
    -4 wortelen
    -2 stokken prei
    -25Oml room
    -1/2 kippebouillonblokje
    -currypoeder en peper en zout
    -boter of olie

    Bereiding:

    -wortelen en prei in staafjes snijden
    -kip in niet te kleine blokjes
    -olie in pan , kip en groentjes aanstoven
    -kruiden met curry (1/2 koffielepel of meer naar smaak)
    -room en 1/2 glaasje water en boullionblokje toevoegen
    -10 a 15 minuten laten pruttelen.

    Serveren met pasta, of puree, of kroketjes!
    -

    28-07-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    27-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pudding met appeltjes en kaneel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Benodigdheden:

    -3/4de  liter melk
    -1 zakje vanillepudding
    -3 eetlepels witte suiker
    -2 grote appels geschild, klokhuis verwijderd
    -1/2 koffielepel kaneel
    -6 koffielepels witte suiker

    Bereiding:

    -pudding bereiden
    -appeltjes doormidden snijden zodat je vier helften met holletje krijgt
    -in ovenschaal leggen
    -suiker mengen met kaneel
    -holletjes hiermee vullen
    -pudding errond gieten
    -20 minuutjes in oven van 17O graden bakken
    -warm opdienen



    27-07-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (0)
    26-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerde kip (borstbeen verwijderd)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Benodigdheden:

    -1 braadkip (borstbeen verwijderd, zie uitleg bij bereiding)
    -1 citroen
    -3 tenen knoflook
    -2 takjes rozemarijn of thym, kan ook met gedroogde kruiden, is wel minder geurig!)
    -grof zeezout
    -zwarte peper
    -olijfolie
    -flinke plastiek-(diepvries)zak.

    Bereiding:

    -Kip op plank leggen met rugzijde naar je toe
    -met mes of keukenschaar (vind ik het handigste) langs borstbeen snijden , langs beide kanten, nu kan je borstbeen verwijderen)
    dan kip omdraaien en even met je handen platdrukken.
    -alle ingredienten voor marinade in plastiek zak doen, citroen in acht stukken snijden)
    -flink dooreen kneden
    -dan kip erin en effe flink inmasseren)
    -kip in schaal en enkele uren in koelkast zetten
    -oven op 180gr verwarmen
    -kip uit zak in ovenschaal doen met alle marinade en 40 minuten bakken

    smakelijk!

    26-07-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (1)
    25-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pasta putanesca
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Benodigdheden:

    -pasta (spaghetti, linguini....)
    -lekkere tomaten (4stuks)
    -kappertjes (liefst gezouten (weken in lauw water tot meeste zout verwijderd) indien op azijn, ook afspoelen met lauw water)
    -4 ansjovisfiletjes in kleine stukjes gesneden
    -1 ui gesnipperd
    -1 teentje look
    -zout, peper , beetke provencaalse kruiden (facultatief)
    -olijfolie

    Bereiding:

    -tomaat ontvellen en ontpitten, in kleine blokjes snijden
    -olie beetke verwarmen in pan, ansjovisjes bakken tot ze gesmolten zijn
    -ui en knoflook toevoegen
    -tomaatblokjes en kappertjes toevoegen
    -kruiden peper en zout en eventueel provencaalse kruiden
    -verwarmen tot lauw warm
    -saus mengen met gekookte pasta en bestrooien met verse parmezaan.

    25-07-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    24-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.crumble met bosbessen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Benodigdheden:

    -300gr zelfrijzende bloem
    -200gr witte kristalsuiker
    -175gr zachte boter in blokjes
    -250gr bosbessen

    Bereiding:

    -boter, suiker en bloem in diep kom doen, en met vingers alle wrijven tot het eruit ziet als grof paneermeel
    -bosbessen in ovenschaal
    -crumble erover verdelen
    -oven (180graden) gedurende 30a40 minuutjes
    -5 min afkoelen alvorens te serveren met een bolletje vanilleijs!

    tip!!!!

    -de crumble kan gemaakt worden met veel soorten fruit,
    frambozen, bramen, abrikozen,appels, peren, druiven,...........
    -je kan het crumbelmengsel ook bovenaan nog wat verrijken emt geschaafde amandelen.






    24-07-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (0)
    23-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aperitiefhapje-geitenkaas met granny smith appeltje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Benodigdheden:

    - 1 vers geitenkaasje
    - scheutje room
    -halve ongeschilde granny smithappel
    -plukje kervel

    Bereiding:

    -geitenkaas losroeren met room tot schepklare massa
    -lepeltje in kleine aperitiefglaasje doen
    -appeltje in kleine bolkjes gesneden erover verdelen
    -afwerken met plukje verse kervel

    23-07-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (11 Stemmen)
    Categorie:hapjes
    » Reageer (0)
    20-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde champignons
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Benodigdheden:

    -25Ogr champignons
    -kruidenboter
    -verse kruiden, als basilicum, thym, oregano...
    -olijfolie
    -gemalen kaas



    Bereiding:

    -champignons van voetjes ontdoen
    -in cutter doen samen met kruidenboter+ kruiden, beetke tot bijna smeuiige massa-
    -olijfolie toevoegen tot substantie van smeerbare boter
    -champignonhoedjes ermee vullen
    -dan gevulde paddestoeltjes in gemalen kaas (die op bordje uitgespreid wordt)dopen en in ovenschaaltje zetten
    -grill op 2OOgraden-12 minuutjes gratineren tot goudbruin en bubbelend.

    -geef er lekker brood bij als lunch
    -kan ook als voorgerechtje, zelfs als hapje!

    -smakelijk!!!

    20-07-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    19-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rijstpuding met kokosmelk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Benodigdheden:

    -35Oml kokosmelk
    -35Oml melk
    -125gr dessertrijst
    -snuifje zout
    -eetlepels witte suiker

    Bereiding:

    -twee soorten melk met snufje zout aan de kook brengen
    -rijst toevoegen, roeren
    -afgedekt 3O a 35min sudderen (af en toe roeren natuurlijk!)
    -dan suiker toevoegen
    -klaar!!!

    erg lekker samen met carpaccio van ananas! (zie receptje op deze blog!

    19-07-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (0)
    18-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.carpaccio van ananas met verse munt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Benodigdheden:

    -1 rijpe ananas
    -rietsuiker
    -verse munt

    Bereiding:

    -ananas van schil ontdoen en in vieren snijden
    -kern verwijderen
    -dan in zo dun mogelijke plakjes snijden
    -rietsuiker in vijzel stampen met verse munt(liefst halfuurtje laten staan voor     opdienen zodat smaken kunnen doordringen)
    -ananas bestrooien met gearomatiseerde suiker!

    -lekker met risjtpudding met kokos
    -lekker met mascarpone gemengd met beetke rietsuiker en verse munt!


    18-07-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (0)
    12-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AVOKAAT-nu maken-straks genieten!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Benodigdheden:

    -8 eidooiers
    -450gr griessuiker
    -3 pakjes vanillesuiker
    -1doos ongsuikerde melk (1/2l)en 1 klein doosje
    -150gr zuivere alcohol (supermarkt)

    bereiding:

    -eerst de eidooiers, melk en de vanillesuiker toevoegen,
    -dan de griessuiker in tweemaal, (tussenin roeren)
    -laatste de alcohol
    -goed roeren
    -in zeer zuivere potten schenken
    -2 maanden laten rusten,
    -smakelijk!!!!


    12-07-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    11-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jachtschotel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    benodigdheden: (4personen)

    -500 gr gehakt
    -1grote ui gesnipperd
    -1/2koffielepel paprikapoeder
    -zout-peper
    -verse appelmoes van 5 flinke appels (+suiker en kaneel)
    -aardappelpuree voor 4 personen

    bereiding:

    -gehakt en ui flink aanbraden en kruiden met peper en zout en paprikapoeder
    -appelmoes in vrij diepe ovenvaste schaal doen
    -gehaktmengsel erover verdelen
    -puree daarboven op verdelen
    -bestrooien met paneermeel en klontjes boter
    -oven van 180 graden, (indine op voorhand gemaakt 30min om te verwarmen)
    -gratineren

    lekker!!!nie te doen!!!

    11-07-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    10-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gevulde auberginerolletjes (vegetarisch, maar o zo lekker!)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Benodigdheden:

    -3 aubergines
    -olijfolie
    -peper
    -3 tomaten (ontveld , ontpit)
    -2 theelepels tomatentapenade (supermarkt-zeker in Delhaize)
    -6 ansjovisfilets in stukjes
    -1 eetlepel kappertjes
    -verse basilicum
    -1ui gesnipperd
    -1teentje knoflook
    -1 bol mozarella
    -paneermeel
    -parmezaankaas

    bereiding:

    -aubergine in lange plakken snijden (de buitenste plakken, in kleine blokjes snijden)
    -plakken op bakplaat in oven 180gr -15 min.
    -ui en knoflook in wat olijfolie aanfruiten in pan
    -dan tomaat en pasta en ansjovis erbij
    -kappertjes erbij en verse gesnipperde basilicum
    -vuur laag , 5 min sudderen, dan even laten afkoelen
    -ovenschaal=plakken aubergine beleggen met dessertlepel van mengsel en kleine blokjes mozarella erover verdelen-oprollen
     (zo tot alle plakken op zijn)
    -dan bestrooien met paneermeel , gemengd met parmezaan
    -oven 180gr 30 min bakken!
    smakelijk!!!

    10-07-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    09-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.alternatief voor bechamelsaus

    benodigdheden:

    -250gr mascarpone
    -beetje melk
    -verse geraspte parmezaan
    -2ansjovisfiletjes(eventueel)
    -citroenrasp (eventueel)

    bereiding:

    -mascarpone losroeren met melk tot sausdikte
    -kaas toevoegen
    -ansjovisfiletjes heel fijn hakken
    -alles mengen en over gerecht

    Deze saus is heel geschikt voor pastagerechten,
    bijvoorbeeld, lasagne, cannelloni....



    09-07-2007 om 11:18 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    08-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOMMA'S ROOMSAUS (voor bij gebraden gevogelte( kip, vooral kalkoen!)(ook gevulde)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen FAMILIEGEHEIM!!!!!(steevast op het menu met kerstdag!)

    Bereiding:

    -1 heel ei mixen en geleidelijk neutrale olie toevoegen tot dikke mayonaise verkregen wordt.
    -Dan aanlengen met vruchtennat van bijvoorbeeld perzik uit blik
    -dan room toevoegen tot sausdikte
    -tenslotte 2 zakjes vanillesuiker vermengen

    -het fruit kan je prima opdienen met bijvoorbeeld:

    -het kalkoengebraad met zn saus en kroketjes!

    08-07-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    06-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwarte nonnenkost
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Benodigdheden:




    -1 pak stoofprei
    -zout en witte peper-kruidnoot (groenteboullionneke ter vervanging is ook lekker)
    -6 eieren (hardgekookt)
    -1/2 liter melk
    -maizena roux (of bloem en boter indien je zek-lf wilt doen)
    -gemalen kaas (emmenthaler, gruyere, of parmezaan...)

    Bereiding:

    -prie wassen, in stukken snijden van 5cm
    -aanstoven in weinig water en kruiden met zout en peper
    -laten uitlekken, vocht opvangen
    -melk, vocht van prei, zout, peper, blokje en nootmuskaat aan de kook brengen ,
    -roux toevoegen
    -kaas toevoegen
    -eieren pellen
    -prei in ovenschaal verdelen, eieren erop, en dan kaassaus erover
    -gemalen kaas erover verdelen,
    -gratineren 10 min 200graden grillstand
    -indien op voorhand gemaakt,
    -25 min op 180gr verwarmen (dan grillstand en dan gratineren)

    Ik geef er aardappelpuree bij!
    smakelijk!!!


    06-07-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!