Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
 
Zoeken in blog

Gastenboek
  • Hopelijk een zonnig week-end
  • Vrolijk Pasen
  • Van mij .... voor jullie .... een
  • Van mij, voor jou en je familie .....
  • wens een fijne zaterdag lieve vrienden

    Categorieën
  • dessert (33)
  • gebak (43)
  • handwerk (16)
  • hapjes (9)
  • hoofdgerecht (vis) (25)
  • hoofdgerecht (vlees) (63)
  • ijs (2)
  • koekjes (3)
  • Reisverslag van culireisjes (21)
  • soepen (7)
  • voorgerechten (4)
  • Foto

    Foto
    Inhoud blog
  • Soesjes op vrijdag
  • Zusjestaart
  • advokaat voor koude winteravonden
  • Eersteling...
  • appelcake van sofie dumont
  • snelle paella
  • cupcakes door Elke
  • citroen-plattekaascake
  • Frangipannetaart, lekker ouderwets
  • asperges met coquilles
  • wafeltjes bij de thee
  • leuk weekend
  • Perencake op zaterdagavond
  • Tagliatta
  • Pieter Breugeltaart
  • De lekkerste gerookte zalm
  • tongreepjes in panko
  • Boter op ambachtelijke wijze
  • appeltaartje op aanvraag
  • Klassieke rijstpap
  • Reeragout
  • Kokoscake met framboosjes en wiite chocolade
  • Linzen met chorizo en krokante kip
  • madeleines met pistache en chocolade
  • Fijn weekend
  • Varkenslapje stroganov
  • cake, gewoon simpel
  • Gelukkig nieuwjaar
  • kerst 2010 by culimieke
  • appeltaart voor kerst
  • aardappeltjes gevuld
  • Een stukje nostalgie
  • Eten met een sterretje
  • perentaartje op eenvoudige wijze
  • zalmtartaar met oosterse dressing
  • panna cotta met appeltjes
  • Biscuit in de diepvries
  • pastabake met champignons en kip
  • broodpudding met een twist
  • witte bonensoep met spek en olijfolie
  • everzwijnfilet met chermoulaworteltjes
  • silpy is jarig
  • Reenootjes met wildsaus
  • Muffins met witte chocoladestukjes
  • Ons keukentje is af!
  • pompoenlasagna met basilicum
  • Lunch in Barcelona
  • Marmercake van Elke
  • kabeljauwhaasje in de oven
  • Culimieke go's flower's
  • ciabatta complet
  • Kippetje in de oven
  • gevulde tomaatjes
  • flantaart
  • Het Bollekesfeest in Antwerpen
  • Dagje Leiden in Nederland
  • Zalmforel gevuld met Miss Dahl's romige pesto
  • Foodnetwork
  • Mediteraanse hartige taart
  • toveren met abrikozen
  • pissalladière
  • tagine express
  • escalope con salsa de ricotta
  • cannellonni met prei en ricotta
  • zomerse tomatensoep
  • Frambozencakejes
  • couscousslaatje met kruiden en groentjes
  • Nog een blogje erbij....
  • Vakantie weer voorbij.....
  • sinaasappel victoria sponge met frambozen
  • De oude doos
  • Rozenmand, laatste les bloemschikken voor de vakantie
  • bloemkoolgratin met mascarpone
  • Het fruit.......jaja dat werd een lekker dessert...
  • Ik ging naar de markt....
  • Ons tuintje anno 2010
  • abrikozen-semifreddo met meringue
  • lamskoteletje met erwtjes, munt en feta
  • Een variatie op Miss Dahl's pesto-dip
  • zomers slaatje met gemarineerde rundsreepjes
  • Heerlijke kruidenolie
  • frangipanetaartje met gepocheerde nectarine
  • Zomerse biscuit
  • Vidée op Italiaanse wijze
  • Kruidenkrans
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Culimieke go's to Tel Aviv-Israel
  • tarte-tatin cake express
  • Barcelona - verslagje
  • culimieke go's to barcelona
  • Rouget, worteltjes met abrokozenconfituur en charmoulla
  • Vanillepudding met appel en speculoos
  • KIp-wok-curry in
  • Risotto met paddestoelen en coquilles
  • Culimieke go's flowers
  • calzone a l'improviste
  • konijnenfiletje met sjalotten en stroop van vrolingen vergezeld van de eerste kort aangebakken asperges
  • lenteslaatje met gerookte makreelfilet
  • waalse salade
  • feestcake van silke
  • kwarteleitjes met kruidenzout
  • kipspiesje met appeltjes
  • Peren-vanillecake (van dochter Elke)
  • skrei (vis) met een torentje van aardappel en spinazie
  • wrap met kalkoenblokjes
  • Een prachtig culi-cadeau!
  • Marmercake
  • lasagne met witloof en ham
  • aardappelpotje met bloemkool en gehakt
  • bloemkoolsoepje met gedrooge parmaham
  • Een zalig weekendje De Haan aan zee.
  • simpele kaastaart met aardbeiencoullis
  • risotto met witloof en sinaasappel en gegrilde eendeborst
  • witte bonensoep
  • categoriëen (indelen van alle gerechten)
  • La tarte de madam Odille
  • tapenade royal
  • citroen-amandelkoekjes
  • pappilot van de midi
  • boutis, nog een werkje voor een kerstpakket
  • een originele cadeauverpakking ...
  • gourmet van silke
  • charlotte gevuld met chocolademousse
  • kalkoenborst gevuld met cranberries en pistachenootjes
  • aperoglaasje met krab en appelsienkaviaar
  • kerstsfeer bij culimieke
  • semifreddo met sinaasappel en pistache- en amandelnootjes
  • Hartige rijsttaart
  • Lamskoteltjes
  • Kersentaart
  • cake met vanille en yoghurt
  • pladijsfilet in tempuradeegje
  • gehaktballetjes met curry
  • appel-kokosgebak
  • wok met rundsvlees en sinaasappel
  • cassoullet de luxe
  • De koffer
  • aardappeltje gevuld met garnaaltjes en bieslook
  • knolselderpuree met cordon bleu
  • Gehaktballetjes met een twist
  • herfst/winterraclette
  • gebakken zeetong
  • virusje....
  • bospaddestoelensoep
  • 1 kip-twee gerechten
  • Rijstpap zonder gouden lepeltjes en koek van het huis
  • Herfst bij de thee
  • Elke's hapjes
  • sushi home made
  • scampi's de la mama
  • Boutis, een borduurtechniek uit de provence
  • visgerechtje van vroeger
  • kaaspracht in toulouse
  • Torta di nonna
  • Haute Garonne-Ambax- deel 1
  • pavé of bavette (steak) met sjalottensaus
  • foodie steekt haar stekeltjes uit
  • een lekker cadeau
  • tomatensoep (de zon in je bord)
  • homemade rochers
  • dulce de lecheijs met een koekje
  • coquilles met sjalottenroom en fijne groentjes
  • trio van vis-voorgerechttjes
  • vietnamese wok
  • vijg in marsalawijn
  • risotto van tarwekorreltjes met kip
  • een lekker sausje...........hollandaise a la mieke
  • het perentaartje dat ik niet kon krijgen in sint-truiden...
  • marokaanse lamsschenkel met linzen
  • sint-truiden
  • ovenschoteltje
  • nasi express
  • Maak je koelkast leeg puree met kabeljauwhaasje
  • chocoladebroodpuddingkjes
  • lekker en snel, de rest dat doet de oven wel.....kip
  • spies van kalkoen en breydelspek
  • Metamorfose
  • mosselen de la casa
  • gevuld kalkoçengebraad
  • kokosrijst met gemarineerde frambozen
  • Bezoek 's Hertogenbosch
  • gegrilde groenten
  • zomersalade
  • bijna oogsttijd
  • dagje aan zee
  • aardbeien-fool
  • pasta uit de voorraadkast
  • De hapjes van
  • Kartonnage van een ringmap
  • pastataart
  • brochette - mix
  • wortelcakejes
  • pannekoekje met erwtjes en gerookte zalm
  • Eclairs (soezendeeg)
  • mooie plekjes
  • boulliabaise de la casa
  • pavlova met aardbeien
  • Aardbeidessert zonder suiker
  • nieuwe indeling
    Image Hosted by ImageShack.us
    Foto
    Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
    Foto
    culimieke
    CULIMIEKE-Genieten in de keuken en daarbuiten
    10-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kokosrijst met gemarineerde frambozen
    Image Hosted by ImageShack.us
    maak rijstpap zoals je anders doet, vervang alleen de melk door kokosmelk en voeg een klein vleugje kaneel toe.

    Doe de framboosjes in een schaal en giet er drie eetlepels oranjebloesemwater over en 2 eetlepels bloemsuiker, meng voorzichtig en laat zeker een uurtje staan, buiten de koelkast.

    Laat de rijstpap afkoelen en garneer met de frmaboosjes, een lepeltje van de marinade en een streepje chocolade.

    10-08-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (1)
    04-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardbeien-fool
    Image Hosted by ImageShack.us

    wat heb ik nodig:

    -500gr aardbeien in stukjes bestrooid met vanillesuiker en klein beetke water, even omroeren en laten staan.
    -2,5dl room opgeklopt tot zachte pieken
    -6 kleine merengues (kan je kopen in delhaize, of zelf maken van eiwit dat je eens over hebt)

    hoe maak ik het:

    -doe in je mooiste glazen, een laagje aarbei
    -meng van de resterende aardbeien bijna alles zacht met de room en de verbrokkelde merengue
    -vul hiermee de glazen
    -versier met de resterende aardbei en nog een beetje verkruimelde merengue

    smakelijk!

    tip:
    kan ook met framboosjes

    04-08-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (1)
    15-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeidessert zonder suiker
    Dit receptje is van onze dochter Elke, zij kookt ook zeer graag en erg lekker, dank u lieve schat.
    Image Hosted by ImageShack.us


    Nodig voor 2 personen :
     
    1 klein bakje aardbeien ( 2 mooie aardbeien apart houden)
     
    Tagatesse (een natuurlijk zoetmiddel van Damhert)
     
    250 gr magere plattekaas
     
    2 petit-suisse kaasjes
     
    2 blaadjes basilicum (decoratie)
     
     
    Hoe te maken :
     
    Doe de helft van de aardbeitjes in de blender of mixer en mix fijn.
     
    Als de aardbeien niet héél zoet zijn voeg dan wat Tagatesse toe. Het fijngemixte fruit zeven en het meeste van deze coulis toevoegen aan de plattekaas en petit suisse.
     
    Bij het plattekaasmengsel nog wat Tagatesse voegen naar smaak.
     
    De rest van de aardbeien in kleine stukjes snijden en verdelen over 2 mooie glazen.
     
    Over deze stukjes de resterende coulis lepelen. Hierbovenop het plattekaasmengsel doen.
     
    Het glas versieren met een aardbei op de rand en een basilicumblaadje.
     
     
     
    Een zomerse lekkernij voor al wie geen suiker mag of wil eten....smakelijk!
     
     

    15-07-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (1)
    01-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.plattekaas-perzikmousse
    Image Hosted by ImageShack.us
    wat heb ik nodig:

    -fruit :  bijvoorbeeld een blikje van 5 perziken op eigen sap, maar een 25O verse aardbeien, frambozen......kan ook
    -1OO gram platte kaas
    -1OO a 15Ogr witte suiker
    -7gram gelatine
    -2 eiwitten

    hoe maak ik het:

    -mix het fruit met de helft van de suiker, in dit geval de uitgelekte perziken
    -week de gelatine in koud water (1O min)
    -verwarm een paar eetlepels fruit tot lauwwarm en los daarin de uitgeknepen gelatine goed op.
    -meng het de fruitmix (dus ook die met de gelatine) met de platte kaas
    -klop de eiwitten met de andere helft van de suiker en meng als laatste door het mengsel

    -schep in mooie glaasjes en garneer met een stukje van het fruit dat je gebruikt hebt

    smakelijk.

    01-07-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (0)
    16-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tiramisu met advokaat en rode vruchten
    Image Hosted by ImageShack.us
    wat heb ik nodig:

    500 g mascarpone
    2 eieren
    3 el suiker
    advocaat
    coulis van rode vruchten
    (roze) boudoir-koekjes

    hoe maak ik het:

    Doe de mascarpone in een kom en meng met de eierdooiers, de suiker en wat advocaat tot een glad mengsel. Klop de eiwitten stijf en meng ze voorzichtig met het mascarponemengsel tot een smeuïge massa.

    Vul een glaasje met roze boudoirs en doe er een eetlepel advocaat bovenop. Vul de rest van het glas op met het mengsel. Laat enkele uren opstijven in de koelkast.

    Dresseer met frambozencoulis en verse bosvruchten

    16-06-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (12 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (0)
    07-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lemon pie op mijn manier




    wat heb ik nodig:

    voor de citroencreme:

    -4 citroenen
    -100gr suiker
    -4 eetlepels maizena
    -6 eidooiers


    voor de meringue:

    -6 eiwitten
    -100 gram suiker



    een brandertje om eiwit te kleuren

    Ik geef er biscottikoekjes bij.

    hoe maak ik het:

    -vermeng voor de creme het citroensap met een beetje water en breng aan de kook, meng de maizena door een beetje water en bindt hiermee de kokende massa,
    voeg dan de eidooiers en 100 gram suiker toe en laat even goed doorkoken en roer flink om klonters te vermijden.
    -schenk in mooie glazen en laat afkoelen

    -klop de eiwitten met de suiker tot een zeer stijve, glanzende massa, en lepel, of spuit met een spuitzak over de afgekoelde creme.
    Brand even de merengue tot lichtbruin.

    serveer met de biscotti.

    smakelijk!

    07-05-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (0)
    07-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.roomkaas-ijs
    benodigdheden: (3 personen)

    -350gr room plattekaas
    -1,25dl room
    -2 eiwitten
    -100 gr fijne witte suiker

    bereiding:

    -platte kaas en room mengen
    -eiwitten stijfkloppen en beetje bij beetje suiker toevoegen tot glanzende massa bekomen wordt
    -in ijsmachine laten draaien gedurende ongeveer 20 a 30 min

    tip:

    -erg lekker met rood fruit dat even verwarmd is met beetke suiker

    07-07-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (0)
    20-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocoladeparfait (bedankt vriendin Ria)
    Image Hosted by ImageShack.us


    Benodigdheden: (8 personen)
     

    1/2 liter melk

    150 gr poedersuiker

    1/2 liter slagroom

    4 eierdooiers

    300 gr chocolade naar smaak

     

    Bereiding:

    Vermeng de melk met de slagroom en zet 12u in de koelkast. 

    Deze roommelk dik mixen.

    Smelt de chocolade met water in de microgolf en laat afkoelen.

    Poedersuiker en eierdooiers kloppen.

    Hierdoor de melkroom spatelen en daarna de afgekoelde chocolade doormengen.

     

    Het mengsel in potjes verdelen en 3 à 4 u in de diepvries zetten.

    Versieren met geraspte chocolade.

    20-06-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (0)
    25-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vijg met thym en honing en mascarpone
    Klik op de afbeelding om de link te volgen benodigdheden:

    -4 verse vijgen
    -4takjes thym
    -4eetlepels honing
    -4eetlepels mascarpone
    -sap van halve citroen
    -1eetlepel honing
    -kaneelsuiker

    bereiding:

    -vijg kruislings insnijden en beetke openduwen
    -in ovenvast schaaltje leggen
    -takje thym tussensteken
    -1lepel honing erover verdelen

    -mascarpone mengen met citroensap en lepel honing
    -beetke kaneelsuiker (te koop bij delhaize) erover
    -voorverwarmde oven can 200gr, dan oven afzetten vijgen erin als je aan hoofdgercht begint
    -lepel mascarpone erover, beetke kaneelsuiker en mmmmmmmmmmm

    25-08-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (0)
    27-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pudding met appeltjes en kaneel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Benodigdheden:

    -3/4de  liter melk
    -1 zakje vanillepudding
    -3 eetlepels witte suiker
    -2 grote appels geschild, klokhuis verwijderd
    -1/2 koffielepel kaneel
    -6 koffielepels witte suiker

    Bereiding:

    -pudding bereiden
    -appeltjes doormidden snijden zodat je vier helften met holletje krijgt
    -in ovenschaal leggen
    -suiker mengen met kaneel
    -holletjes hiermee vullen
    -pudding errond gieten
    -20 minuutjes in oven van 17O graden bakken
    -warm opdienen



    27-07-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (0)
    24-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.crumble met bosbessen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Benodigdheden:

    -300gr zelfrijzende bloem
    -200gr witte kristalsuiker
    -175gr zachte boter in blokjes
    -250gr bosbessen

    Bereiding:

    -boter, suiker en bloem in diep kom doen, en met vingers alle wrijven tot het eruit ziet als grof paneermeel
    -bosbessen in ovenschaal
    -crumble erover verdelen
    -oven (180graden) gedurende 30a40 minuutjes
    -5 min afkoelen alvorens te serveren met een bolletje vanilleijs!

    tip!!!!

    -de crumble kan gemaakt worden met veel soorten fruit,
    frambozen, bramen, abrikozen,appels, peren, druiven,...........
    -je kan het crumbelmengsel ook bovenaan nog wat verrijken emt geschaafde amandelen.






    24-07-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (0)
    19-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rijstpuding met kokosmelk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Benodigdheden:

    -35Oml kokosmelk
    -35Oml melk
    -125gr dessertrijst
    -snuifje zout
    -eetlepels witte suiker

    Bereiding:

    -twee soorten melk met snufje zout aan de kook brengen
    -rijst toevoegen, roeren
    -afgedekt 3O a 35min sudderen (af en toe roeren natuurlijk!)
    -dan suiker toevoegen
    -klaar!!!

    erg lekker samen met carpaccio van ananas! (zie receptje op deze blog!

    19-07-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (0)
    18-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.carpaccio van ananas met verse munt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Benodigdheden:

    -1 rijpe ananas
    -rietsuiker
    -verse munt

    Bereiding:

    -ananas van schil ontdoen en in vieren snijden
    -kern verwijderen
    -dan in zo dun mogelijke plakjes snijden
    -rietsuiker in vijzel stampen met verse munt(liefst halfuurtje laten staan voor     opdienen zodat smaken kunnen doordringen)
    -ananas bestrooien met gearomatiseerde suiker!

    -lekker met risjtpudding met kokos
    -lekker met mascarpone gemengd met beetke rietsuiker en verse munt!


    18-07-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!