Inhoud blog
  • 8 podcasts : betekenis van elke vers van het onze vader
  • innerlijke vrijheid Jaques Philippe
  • Waarom moeten mensen lijden Herwig Arts Jezuïet
  • beschikbare podcasts HUWELIJK , / THEMA'S UIT HET LEVEN / BIJBEL
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    GOD KENNEN DOOR JEZUS WOORDEN :
    volg onze podcasts OP: https://www.agapelifebelgium.be/nl/podcast1.html
    300 podcasts die steeds vernieuwen!
    10-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Matheus 7 vers 15 tot 24 vruchten dragen

    Uit het evangelie volgens Matheus 7 vers 15 tot 24

    [15] Pas op voor valse profeten, die in schaapskleren op jullie afkomen maar eigenlijk roofzuchtige wolven zijn. [16] Aan hun vruchten zul je hen herkennen. Men plukt toch geen druiven van doornstruiken of vijgen van distels? [17] Zo draagt elke goede boom goede vruchten, maar een slechte boom draagt slechte vruchten. [18] Een goede boom kan geen slechte vruchten dragen, evenmin als een slechte boom goede vruchten dragen kan. [19] Elke boom die geen goede vruchten draagt, wordt omgehakt en in het vuur geworpen. [20] Zo kunnen jullie hen dus aan hun vruchten herkennen.
    [
    21] Niet iedereen die “Heer, Heer” tegen mij zegt, zal het koninkrijk van de hemel binnengaan, alleen wie handelt naar de wil van mijn hemelse Vader. [22] Op die dag zullen velen tegen mij zeggen: “Heer, Heer, hebben wij niet in uw naam geprofeteerd, hebben wij niet in uw naam demonen uitgedreven, en hebben wij niet vele wonderen verricht in uw naam?” [23] En dan zal ik hun rechtuit zeggen: “Ik heb jullie nooit gekend. Weg met jullie, wetsverkrachters!” [24] Wie deze woorden van mij hoort en ernaar handelt, kan vergeleken worden met een verstandig man, die zijn huis bouwde op een rots

    Het gaat hier over vruchten dragen. God zal ons helpen . Wat God wil is dat we anderen helpen en Hij zal ons zeggen welke weg we moeten volgen waardoor we zelf op een hoger niveau van leven komen. Wij moeten focussen op de vruchten. Handelen naar de wil van de hemelse vader en vruchten worden, dat wil Jezus van ons. Gemakkelijker gezegd dan gedaan. Ik geloof wel in God , maar ik weet niet hoe ik verder moet zeggen vele gelovigen.

    We kunnen al beginnen met vriendelijk te zijn tegen een persoon die onvriendelijk is. Een collega helpen die dat eigenlijk niet verdient. Waarom hebben mensen een slecht karakter en doen ze moeilijk, dikwijls omdat ze zelf in moeilijkheden zitten of tijdens hun jeugd moeilijkheden ervaren hebben. Vriendelijk zijn voor hen, dat is vruchten dragen. Maar opgepast we leven dikwijls met verwachtingen .We denken: Als ik vriendelijk ben voor deze vervelende persoon dan zal die wel vriendelijk zijn voor mij na een tijdje. Wel dat tijdje kan lang duren of komt helemaal niet. Daar gaat het dus niet over in dit evangelie. Vruchten zijn wil zeggen u laten plukken en of de andere de vruchten wegwerpt of opeet dat hoeven wij niet te regelen dat zal God wel doen.

    Er is veel pijn in de wereld en wij zijn hier voor een korte tijd. God wil dat wij als christen licht zijn in de wereld zoals Jezus ons dat heeft voorgeleefd.

    Jezus werd veracht, door mensen gemeden,
    hij was een man die het lijden kende
    en met ziekte vertrouwd was,
    veracht, verguisd en geminacht

    Maar hij was het die onze ziekten droeg,
    die ons lijden op zich nam.
    Om onze zonden werd hij doorboord,
    om onze wandaden gebroken.
    zijn striemen brachten ons genezing

    Hij werd mishandeld, maar verzette zich niet
    en deed zijn mond niet open.

    Wij moeten bereid zijn te leven zoals Jezus. Stoppen met ‘Het ik gericht zijn’ , laten we ermee ophouden. Ik Ik Ik, laten we beslissen ‘mijn ‘ik’ gaat op pensioen’. We moeten bereid zijn te leven in verbondenheid met voor God om zijn liefde door te geven in de vruchten van de heilige Geest. Leven met liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof,zachtmoedigheid en zelfbeheersing. Er is geen wet die daar iets tegen heeft. Wie Christus Jezus toebehoort, heeft zijn eigen natuur met alle hartstocht en begeerte aan het kruis geslagen. Wanneer de Geest ons leven leidt, laten we dan ook de richting volgen die de Geest ons wijst.

    Als Jezus aan het kruis was , klaagde hij niet, Hij zei niets, gaf geen verwijten. Wat doen wij tussen kwade mensen, klagen wij? Verdedigen wij onszelf of leven we in de vruchten van liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing

    Laat de verrijzenis gebeuren in ons leven. Er is geen overwinning als we niet door de pijn gaan en onze mond soms houden. Zonder klagen of kwaadsprekerij.

    Als we ons met de kracht van de heilige Geest inzetten voor anderen kunnen we veel vruchten laten plukken. Vruchten van onze goede boom.

    Werkt u bijvoorbeeld als leerkracht in onze katholieke scholen spreek dan over uw geloof in God, de zin van het leven, spreek over de kwaliteit van een liefdesrelatie tussen 2 jonge mensen,spreek over alle waarden in het leven ,probeer te luisteren en blij en goed te zijn.

    Jonge mensen staan open voor alles wat echt is. Zij eten onze vruchten op en krijgen er niet genoeg van. Zij hebben zo een grote behoefte aan mensen die iets vertellen dat echt is en waar ze hun leven kunnen op bouwen. Het is God die in ons werkt naar anderen. We mogen leven in Gods genade en de vrucht van de heilige geest.

    Laten we het verrezen deel van het kruis beleven. Vader ik leg me in uw handen zei Jezus. Wij moeten dat ook doen. We moeten ook bidden voor mensen . Bidden wij als leerkracht voor onze studenten? Bidden wij voor de onvriendelijke man aan het loket of in de winkel. We laten zovele kansen liggen, laat ons blij zijn en de vruchten van de Geest tonen.

    ‘S morgens opstaan en vragen God laat me vandaag leven in de kracht van de heilige geest.

    Laten we ons, ons leven naar een hoger niveau tillen. Richten we ons leven naar boven . Dikwijls moeten we ons daarbij laten helpen door mensen . God zal ons daarbij ook helpen. Laat Jezus dicht bij zitten.

    Voor mensen die nu verdriet onmacht angst of kwaadheid beleven vragen we: voel in alle pijn nu even de armen van Jezus rondom u, tijdens de die nu volgt,hou even op met wat u bezig bent en beeldt u in hoe Jezus dicht bij u zit en u vast houd als u dat wil.

    Heer ,Het lijkt zo onmogelijk om in de diepste ellende uw vreugde te kunnen ontvangen. Daarom bidden we nu speciaal voor ons allen die nu in gebed te samen zijn. We willen u op de juiste manier benaderen. We willen vruchten zijn. Laat ons niet tot u bidden met in het achterhoofd “we zullen eens zien wat er gebeurt”, laat ons bidden in groot geloof tot u. Laat onze vrienden die nu in nood zijn en u nodig hebben de vreugde ervaren die U geeft. Laat hen verwonderd zijn en blij in de pijn en laat hen ervaren dat u er bent als we allen samen tot u bidden in diep geloof en vrij van zonden. Geef hen de kracht om tot u persoonlijk te spreken. Wij bidden u verhoor ons gebed

    God vernieuw ons, maak van ons blije christenen. Til ons naar een hoger niveau. We willen op pensioen met onze ik gerichtheid. Toon ons de weg, we leggen ons leven in uw handen , maken u tot de leider in ons dagdagelijkse leven. Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

    God we zien soms af omwille van wat mensen ons hebben aangedaan, we vragen u de pijn weg te nemen die ons verhindert vruchten te dragen voor U . Geef ons de moed naar de juiste mensen te gaan die ons kunnen helpen of toon ons waar we anderen kunnen helpen om zo terug liefde te voelen van goede mensen.Wij bidden u verhoor ons gebed

    God ,Leer me te leven in de kracht van uw Heilige Geest. U hebt hem aan ons gegeven door de verrijzenis van Jezus Christus. U wou ons niet hulpeloos achter laten. Wanneer we Jezus willen volgen hebben we kracht nodig, we kunnen dat niet alleen.

    Laat ons niet vergeten om elke morgen te bidden om te leven in Zijn kracht . Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

    10-01-2012 om 09:45 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Advent Matteus 18 v 12-14

    Advent Matteus 18 v 12-14

     

    De adventstijd is de periode van vier weken die voorafgaat aan Kerstmis. Het is de voorbereiding op de geboorte van Jezus. Destijds was de advent altijd een soort boetetijd. Hierdoor is de kleur van de kerkelijke gewaden in de kerk  altijd paars.

    We lezen u uit het  evangelie van Matteus 18 v 12-14

    Jezus zegt: Wat denken jullie? Als iemand honderd schapen bezit en een daarvan dwaalt af, zal hij er dan niet negenennegentig in de bergen achterlaten en op weg gaan om het afgedwaalde dier te zoeken? [13] Als het hem lukt het te vinden, dan zal hij zich, dat verzeker ik jullie, over dat ene meer verheugen dan over de negenennegentig andere die niet afgedwaald waren. [14] Zo is het ook bij jullie Vader in de hemel: hij wil niet dat een van deze geringen verloren gaat.

     

    De herder bedenkt zich niet. Hij laat de 99 schapen achter, en gaat op zoek naar zijn verloren schaap. Als hij dat niet snel doet zal het schaap sterven. Een schaap is niet in staat om zelf de weg te vinden en bovendien zal het omkomen van de dorst in die hete woestijn! Hoe lang hij ook moet zoeken, hij zal niet rusten voordat hij het gevonden heeft,

    De herder is een goede en trouwe herder, die elk schaap en elk lammetje van zijn kudde kent en lief heeft

    En nu is het aan ons.

    God is de herder en nodigt alle mensen uit, Hij is er voor ieder van ons, zoekt ons persoonlijk en vraagt om contact.

    Hebben wij oren? God roept waarschijnlijk wel op zijn verloren schaap.

    Soms heb ikzelf geen oren, mij  echtgenoot vraagt iets en het komt me niet goed uit, ik doe dan of ik hem niet hoor en denk: als het echt belangrijk is zal hij het nog wel eens terug zeggen.

    God spreekt ook tot ons, zoekt ons,  maar misschien doen we wel alsof we niks horen en willen we ook niet horen. Binnenkort gaan we zijn geboorte vieren. De vraag is dus willen we  gevonden worden door God?

     

    Als we verloren zijn dwalen we rond zonder Herder. Ok denken we dan , ik kan verder zonder Herder, ik trek mijn plan wel. Maar voor hoelang en gaan we later geen spijt hebben van al die verloren tijd en die verloren kansen. Ik ken vele mensen die, na een scheiding, spijt hebben dat ze voor hun eerste relatie niet meer inspanningen gedaan hebben.

    Zovele mensen zijn verloren ,vinden geen uitweg, of zoeken op verkeerde plekken. Een huwelijk of samenleven is na 3 jaar uitgeblust dus op zoek naar groenere weiden, een andere partner zal zeker beter zijn. Maar elke relatie heeft zijn sterke en zwakke kanten.

    Wanneer we verloren zijn, wanneer we de zin van ons leven niet vinden of kwijt zijn, dan zoekt God ons, Hij wil ons helpen. Maar geloven we tenvolle dat God van ons houdt, ons zoekt en ons toekomst biedt.

     

     Misschien stellen we ons zelf de vraag: Ben ik wel uitverkoren?
    God  zou inderdaad kunnen zeggen: ‘Ik heb genade, maar Ik zal de mens aan zichzelf overlaten. Als zij behoefte voelen aan mijn genade en Mij  ijverig zoeken, zal Ik hen zegenen, maar niet eerder’.

    Maar  dat zegt God niet!

    In het evangelie staat niet: ‘Wees blij met mij, want het schaap dat ik kwijt was, is teruggekomen’. Nee! Er staat dat Hij het schaap ging zoeken!

    Geen enkel mens gaat uit zichzelf God zoeken. God is de eerste die zoekt. God heeft ons het eerst liefgehad zegt Johannes in zijn eerste brief en daarom zoekt Hij ons.

    Voordat wij het vragen, overlaadt God ons met zijn genade, maar dan geeft God ons ook vrijheid.

    Zo komen we bij onszelf uit: Kunnen we geloven dat God ons zoekt , omdat Hij ons lief heeft , ons geschapen heeft naar zijn beeld en gelijkenis. Geloven we dat we voor Hem uniek zijn?

     

    Bij Matteus lezen we in hfdst 11: De Vader strekt zijn handen uit : “Komt  tot Mij, allen die vermoeid en belast zijt, en Ik zal u rust geven

    En in hoofdstuk 22 lezen we:  “Zeg tegen de genodigden: ‘Ik heb een feestmaal bereid, ik heb mijn stieren en het mestvee laten slachten. Alles staat klaar, kom dus naar de bruiloft!’” [5] Maar ze negeerden hen en vertrokken, de een naar zijn akker, de ander naar zijn handel. 

    Die genodigd waren  wilden niet komen!

    Willen wij God leren kennen of hebben we belangrijker dingen te doen? Of wachten we tot we in zak en as zitten? God aanvaardt alles van ons omdat hij ons lief heeft en ons als vrije mensen geschapen heeft, maar Jezus zegt ons wel dat God ons zoekt!

    Als we God willen zoeken dan moeten we met Hem in communicatie gaan.

    Met de kracht van de Heilige Geest zullen we elke dag de waarheid vinden, zingeving voor ons leven en groeien in ons beter mens worden. Zo kunnen we blije mensen worden voor onze vrienden en vriendinnen, ouders, partner, vriendelijk op straat en op ons werk. We zullen in moeilijkheden antwoord vinden, want God zoekt ons op zulke momenten.

     

    Laat ons niet afdwalen naar wereldlijke waarden. Het leidt altijd naar leegte. Vraag maar of succesvolle mensen echt gelukkig zijn, ook zij zijn soms verdwaald, zelfs ongelukkig en hopeloos.

    God zoekt ons en vergeeft ons ook. Zoeken wij Zijn liefde ?

    We nodigen iedereen uit om echt inspanningen te doen om van het gekregen leven iets te maken. Eens we gevonden zijn en willen luisteren naar Gods stem zullen we de richting voor ons leven vinden met de gave en de kracht van de Heilige Geest , dan kunnen we leven met geduld, goedheid,geloof, vrede, vreugde, vriendelijkheid, zachtheid en moedigheid, liefde  en zelfcontrole. En als het niet lukt moeten we bidden tot God, dat we in de gave van Zijn geest willen leven. God gaat ons Zijn hulp niet weigeren, Hij zoekt ons om ons nabij te zijn.

     

     

    Nadat we dit alles gehoord en gelezen hebben,

    Aan ons dus de keuze:

    Willen we tot Zijn schapen behoren of niet?

    Willen we naar Zijn zachte stem  luisteren

    Willen we geloven dat God ons het eerst lief heeft.

    Willen we geloven op momenten dat het ons uitkomt of willen we een dagdagelijks verbondenheid als kind van God in verbondenheid met Jezus Christus.

    Willen we vragen om de kracht van de Heilige Geest om die vriendschap mogelijk te maken.

    Laat ons dan nu samen bidden

     

    Lieve God

    Als we lezen of horen , God zoekt ons en heeft een plan met ieder van ons, lijkt dit zo vaag. Leer ons leven in de kracht van de heilige Geest om zo te zien wat U juist van ons verwacht.

    We willen  echt en eerlijk verbonden  zijn met U , laat ons  toe

    om  stil  zijn en geduldig te zijn in het luisteren naar uw antwoord, uw fluisterende stem op onze vragen.

    Uw antwoord in hetgeen misschien  in onze gedachten komt, of iets wat we door mensen vernemen of lezen . Uw antwoord in iets wat aan ons gebeurt.

    Leer ons dit teken te zien Heer. Leer ons ook aanvaarden dat het anders is of nieuw.

    Wij bidden u heer verhoor ons gebed

     

    Heer

    Luisteren naar uw fluisterende stem vraagt een nederigheid van geest.

    Laat ons niet steeds gefocust zijn op onszelf. Bezorgd zijn en ongelukkig of vol stress omdat we falen in iets wat we willen bereiken . Laat ons nederig zijn en inzien dat wijzelf niet o zo belangrijke zijn. Laat ons leven in verbondenheid met u , de kracht krijgen van de heilige Geest om ons werk te doen. Als het niet prettig is, geef ons toch vreugde, als het moeilijk is , geef ons geen angst, als we faalden geef ons geen stress. Laat ons luisteren wat u in deze momenten aan ons te zeggen hebt.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Door het lezen van het evangelie kunnen we bewuster in relatie leven met God.

    02-12-2011 om 10:01 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lukas 9,29-36 Bidden is van gedaante veranderen

    Lukas 9,29-36  Bidden is van gedaante veranderen.

     

    Vandaag lezen wij uit de Blijde Boodschap van Jezus Christus volgens Lucas. Het is een evangelie dat over de berg vertelt. Misschien moeten bergliefhebbers extra luisteren. We maken nog even als u graag zelf even de bladzijden openslaat in de bijbel op Lukas 9,29-36.

     

    Jezus ging met Petrus, Johannes en Jakobus de berg op, waar hij met hen alleen was om te bidden.

    29. Terwijl hij aan het bidden was, veranderde de aanblik van zijn gezicht en werd zijn kleding stralend wit.

    30. Opeens stonden er twee mannen met hem te praten: het waren Mozes en Elia,

    31. die in hemelse luister verschenen waren. Ze spraken over het levenseinde dat hij in Jeruzalem zou moeten volbrengen.

    32. Petrus en de beide anderen waren in een diepe slaap gevallen; toen ze wakker schoten, zagen ze de luister die Jezus omgaf en de twee mannen die bij hem stonden.

    33. Toen de mannen zich van hem wilden verwijderen, zei Petrus tegen Jezus: ‘Meester, het is goed dat wij hier zijn, laten we drie tenten opslaan, een voor u, een voor Mozes en een voor Elia,’ maar hij wist niet wat hij zei.

    34. Terwijl hij nog aan het spreken was, kwam er een wolk aandrijven, die een schaduw over hen wierp; ze werden bang toen de wolk hen omhulde.

    35. Er klonk een stem uit de wolk, die zei: ‘Dit is mijn Zoon, mijn uitverkorene, luister naar hem!’

    36. Toen de stem verstomd was, was Jezus weer alleen. Ze zwegen over het voorval en vertelden in die tijd aan niemand wat ze hadden gezien.

     

    Op een berg zijn is een plaats waar God heel erg nabij is. Mozes gaat de berg op, om met God te spreken. Jezus brengt nachten door op de berg om te bidden tot zijn Vader.

    De berg heeft een symboliek, het is een plaats om omhoog te gaan, te klimmen, niet alleen fysiek maar ook innerlijk. De berg staat voor het loslaten van wat ons elke dag drukt. De berg biedt uitzicht over heel het panorama van de schepping, en geeft ons een vermoeden van wie de Schepper is. Op de berg kunnen we zuivere lucht inademen, we ervaren een soort kracht, een nieuw worden. We worden ook innerlijk omhoog getild door die ervaring.

    Een berg geeft ons ook een innerlijke ruimte naar boven toe, als we de berg zien willen we naar de top en op een berg staan geeft ons steeds een nieuwe ervaring van ruimte. Als we bidden of contact willen met God moeten we ‘die ruimte’ creëren.

     

    Lukas schrijft in het evangelie in vers 29

    29. Terwijl hij aan het bidden was, veranderde de aanblik van zijn gezicht en werd zijn kleding stralend wit. Tot daar het vers.

    Bidden is een gedaanteverandering, het wordt zichtbaar wanneer Jezus tot zijn Vader spreekt. Jezus wordt zozeer innerlijk één met de Vader dat Jezus zelf licht van het licht wordt. Wat hij van binnenuit is, is op dat moment waar te nemen. Jezus bestaat in het licht van God, Jezus is zelf als Zoon het licht.

    Er is een overeenkomst en onderscheid met Mozes, beschreven in Exodus hoofdstuk 34 vers 29 tot 35. Toen Mozes de berg Sinai afdaalde was hij er zich niet bewust van dat zijn gezicht glansde omdat hij met God gesproken had. Als hij spreekt met God straalt Gods licht op hem af en krijgt hijzelf een stralende glans, staat in de bijbel.

    Mozes glanst van buiten. Jezus echter straalt van binnenuit. Hij ontvangt niet alleen licht, Hij is zelf licht van het licht.

    De stralende witte kleren van Jezus bij de gedaanteverandering tijdens het bidden zegt ook iets over onze eigen toekomst. Witte kleren duiden op iets hemels, op engelen, op uitverkorenen. Door de verbondenheid met Jezus lijden worden we gereinigd en ontvangen we ons oorspronkelijke kleed terug. Het kleed van het reine, het zonder zonden zijn. In verbondenheid leven  met Jezus, geeft ons licht en we worden zelf licht zegt ons ook Paus Benedictus in zijn boek over Jezus van Nazareth. We zijn in staat Gods liefde door te geven doordat we bevrijd zijn van zonden.

    Het lijden van Jezus opent voor ons de poort naar vrijheid en het nieuwe leven, elke dag opnieuw.

    Jezus lijden brengt redding. Jezus lijden is doordrongen van Gods heerlijkheid, waardoor het veranderd wordt in licht, vrijheid en vreugde.

    Als we in verbondenheid met Jezus willen leven en willen leven in licht, vrijheid en vreugde moeten we voor Jezus kiezen. Elke dag opnieuw en opnieuw. Gods staat met zijn liefde te wachten en ontvangt ons elke dag, elke minuut met open armen.

     

    Voor Jezus kiezen gaat niet vanzelf. We ondervinden tegenslag, we moeten te hard werken, hebben haast geen tijd meer voor onszelf, dingen lopen niet vlot, we worden ongeduldig. Kiezen om tijd te maken om te bidden is dan niet gemakkelijk.

    We zien geen licht of we geloven niet in het licht. Woorden klinken soms leeg. Hoe kunnen we dingen niet alleen begrijpen maar hoe kunnen we gegrepen worden.

    Allemaal hebben we zovele vragen en voelen we ons soms triest, klein en leeg.

    Daarom moeten we bidden. En nu we toch samen zijn kunnen we hier voor onszelf en voor elkaar bidden.

     

    Lieve God, laat uw licht op ons schijnen, laat ook ons gelaat glanzen, laat onszelf licht worden door ons leven in verbondenheid met Jezus.

     

    Wij bidden u Heer, voor ons gebed.

     

    Lieve God, geef ons de kracht om steeds tot U te komen de ganse dag, geef ons flitsgedachten van Uw aanwezigheid, van Uw grootsheid, van Uw licht, zodat we U niet vergeten. We willen doen wat U wilt voor ons leven. Help ons hierbij.

     

    Wij bidden u Heer, voor ons gebed.

     

    Lieve God,

    Laat ons in waarheid tot u komen, help ons vergiffenis te vragen. Het is soms zo moeilijk.

    Dikwijls zien we onze zwakheden niet. Ongeduld, gelijk willen halen, meetellen doet ons soms hard zijn. Wij vragen u daarvoor vergiffenis.

    Laat uw licht vandaag op ons schijnen, om vandaag uw verbondenheid met U, Uw vreugde licht en vrijheid te ervaren in ons leven.

     

    Wij bidden u Heer, voor ons gebed

     

    Lieve God, we danken u voor de prachtige bergen en bidden speciaal voor de mensen die intens van bergen houden. Breng ze door Uw natuur dichter met U in contact. Laat de ervaringen van berg en natuur elke dag aanwezig zijn in hun leven. Breng hen tot nieuw of vernieuwd geloof in U door de pracht van uw schepping, de verwondering in de natuur om U zo niet te vergeten.

     

    Wij bidden u Heer, voor ons gebed

     

    God, we willen tijdens de  die nu volgt in gedachten op de berg gaan, in gedachten in uw armen belanden, in gedachten uw armen rondom ons voelen. Geef ons het gevoel van uw aanwezigheid waarin we geloven.

     

    Wij bidden u Heer, voor ons gebed

     

    Beste mensen, om goed te bidden moeten we de berg op.

    Zo kunnen we bewuster in relatie leven met God, door te luisteren naar wat Jezus ons te vertellen heeft.

    21-11-2011 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joh 17 v 20-26 Jezus heeft voor ieder van ons gebeden

    Joh 17 v 20 - 26 Jezus heeft voor ieder van ons gebeden

     

    Wanneer God het gebed van al zijn schepselen verhoort, verhoort Hij zeker het gebed van zijn Zoon Jezus.

    Daarom luisteren we naar Jezus laatste gebed voor ieder van ons.

     

    Niet alleen voor hen bid Ik, maar ook voor degenen die door hun woord in Mij geloven:

    21. dat  ze allen één mogen zijn. Zoals U, Vader, in Mij bent en Ik in U, zo moeten zij in Ons zijn, zodat de wereld kan geloven dat U Mij hebt gezonden.

    22. Ik  heb hen laten delen in de heerlijkheid waarin U Mij hebt laten delen, opdat ze één mogen zijn zoals Wij één zijn:

    23. Ik in hen zoals U in Mij; dat hun eenheid volkomen mag zijn, zodat de wereld kan erkennen dat U Mij hebt gezonden en dat U hen hebt liefgehad met de liefde die U Mij hebt toegedragen.
    24. Vader, diegenen die U Mij hebt toevertrouwd, zou Ik graag bij Mij hebben waar Ik ben, zodat ze de heerlijkheid zien waarin U Mij hebt laten delen, want vóór de grondvesting van de wereld had U Mij al lief.
    25. Rechtvaardige Vader, hoewel de wereld U niet heeft gekend – Ik heb U gekend – zijn zij het die hebben erkend dat U Mij gezonden hebt.

    26. Uw naam heb Ik hun bekend gemaakt en dat zal Ik blijven doen, opdat de liefde die U Mij hebt toegedragen, in hen mag zijn – opdat Ik in hen mag zijn.

     

    Jezus heeft voor ons gebeden, maar het komt ons voor dat heden ten dage het tegenovergestelde gebeurt dan wat Jezus gevraagd heeft.

    Jezus bad voor éénheid in Zijn kerk, éénheid die Hij ook had met Zijn Vader.

     

    Er zijn ongelooflijk veel manieren van geloven in de kerkgemeenschappen en binnen de spirituele wereld. Jezus wil dat wij allen samen de éénheid in God vinden.

    Maar soms zijn we nog sterk gefocust op ons eigen ding, we bepalen zelf graag hoe en wat we geloven.

    We moeten open staan voor alle vormen van zoeken naar God, met de bedoeling dezelfde éné God te ontmoeten.

    Het is fout wanneer we God zien in de dingen. God is geen ding. God is de éne almachtige die bestond voor dat er iets anders bestond en Hij zal blijven bestaan tot in eeuwigheid. Wij kunnen wel naar God opgeroepen worden door de natuur en andere wereldlijke gebeurtenissen of zijnsvormen. Denken we ook aan de  die ons in een spirituele vervoering kan brengen. Maar dat alles moet ons leiden naar een verbondenheid met die éne almachtige God die ons lief heeft.

     

    Natuurlijk zijn onenigheden binnen de kerken nu eenmaal onvermijdelijk, maar verscheidenheid mag niet leiden tot conflicten.

    De apostel Paulus zegt ons: “Span u in om door de samenbindende kracht van de vrede, de eenheid te bewaren die de Geest u geeft.” Tot daar Paulus.

    Eén zijn met Jezus Christus en God, zodat de wereld kan geloven dat God Jezus gezonden heeft. Eenheid in geloof, Het is onze opdracht.

    Het is duidelijk dat het Gods wens is dat we streven naar een éénheid door een vredevolle communicatie en samenwerking met elkaar.

     

    Gods volk wordt tot eenheid opgeroepen, in antwoord op Jezus gebed. Hoe kunnen wij daaraan werken?

    Gewoon door liefdevolle en blije christenen te zijn die getuigen dat God ‘liefde’ is. Wanneer wij in een liefdevolle God geloven dan vraagt Hij ons in de eerste plaats zelf liefdevol te zijn en in vrede en luisterbereidheid met elkaar in communicatie te gaan. Met de mensen aan de schoolpoort, met de mensen in de winkel, met de collega’s op het werk, en met onze partner en onze kinderen.

     

    Ik hoorde net dat iemand teveel van al het negatieve in de kerk had en daarom niet meer meedoet. Dat maakt me triestig, daar gaat geloven niet over. Ik kan het probleem wel begrijpen en ook het gevoel. Maar geloven gaat niet over anderen of over dingen, het gaat over onszelf en onze ja aan Jezus, waardoor we in Zijn kracht en genade mogen leven. God is nooit beklemmend of beperkend. Een wereldlijke Vader of moeder kan dat wel zijn, te overbezorgd en soms voelen we dan geen ademruimte. Ik had dat ook wat naar mijn kinderen. Maar zo is het niet bij God.

    Jezus zegt ons dat we mogen leven in Gods overweldigende en nooit ophoudende genade en kracht en dat God ons liefheeft met de liefde die Hijzelf van God ontvangen heeft.

    Hij bidt; Vader, diegenen die U Mij hebt toevertrouwd zou Ik graag bij Mij hebben waar Ik ben, zodat ze de heerlijkheid zien waarin U Mij hebt laten delen, want vóór de grondvesting van de wereld had U Mij al lief.
    Dus Jezus wil ons hebben waar Hij is. In éénheid met God de Vader voor eeuwig.

     

    Jezus bidt voor ons, hij bidt voor ons opdat we de weg naar de éne God de Vader zouden vinden, in verbondenheid met alle christenen over de hele wereld.

    Tijdens onze vele reizen kreeg ik, samen met mijn man de kans vieringen mee te maken met de christenen van de Armeense kerk, de Anglicaanse kerk, de Koptische christenen, de orthodoxe, de evangelische en de protestantse christenen. Overal hebben we wat geleerd, soms was er het diep respect voor God, soms het uren samen bidden, soms de intense vreugde en uiting van diep geloof, soms de uitbundige , vooral ook de kennis van de bijbel.

     

    Daarenboven dikwijls de gastvrijheid, we hebben vele keren samen gegeten na de viering.

    Mijn man en ik hebben ervaren dat éénheid te maken heeft met graag zien, waardoor we van elkaar kunnen leren.

    Wat ons het meest is opgevallen is de blijheid van de mensen. Door hun liefde en blijheid zijn wijzelf beter christen kunnen worden. Die blijheid hebben wij in onze kerk in België misschien wat verloren en dat moeten we terug vinden, daarom willen we nu bidden tot God:

     

    Lieve God, help ons terug blije gelovigen te worden. Christus heeft voor ons gebeden en Hij wil dat we bij Hem zijn.

    Leer ons Ja te zeggen voor Jezus, om zo dagdagelijks de kracht van zijn Geest te ontvangen en in staat te zijn terug vriendelijke en blije christen te worden.

     

    Lieve God, leer ons in verbondenheid te leven met mensen die anders zijn. Geef ons de kracht, om onze angst te overstijgen en liefdevol en vriendelijk te zijn tegenover iedereen.

     

    Lieve God, doe ons van onze christen broeders en zusters leren. Geef ons hun vreugde en het diep geloof. Geef ons het enthousiasme, de passie voor U, geef ons de gastvrijheid, de durf om vreemden welkom te heten.

     

    Wij bidden U, verhoor ons Heer

     

    God, geef ons de moed uw woorden te lezen, we zijn niet erg aangemoedigd uw woord te lezen, het behoort niet tot onze tradities in onze gezinnen. Geef ons de kracht teksten en boeken en mensen te vinden die ons daarbij kunnen helpen.

     

    Lieve God, We weten vanuit de getuigenis van volwassenen dat de invloed van oma of opa soms zeer belangrijk was in hun keuze om te geloven in U. Mijn oma had Jezus glans op haar gelaat hoorde ik iemand zeggen. Geef alle oma’s en opa’s de moed om voor te lezen uit de kinderbijbel en aan de kleinkinderen te vertellen over U.

     

    Wij bidden U, verhoor ons Heer

     

    We wensen u een vreugdevolle dag met een verlangen om te groeien als christenen in éénheid en verbondenheid met andere christenen en allen te leven in de gave van de Heilige Geest, met liefde, vreugde, vriendelijkheid, vrede, geduld, goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing. Zo kunnen we ook bidden zoals Jezus bad en weten we dat we bij Hem kunnen zijn vanaf vandaag.

     

    De Heilige Geest komt tot ons met aanmoediging en teder comfort. Hij is de ideale partner wanneer we belegerd worden door miserie, pijn en onmacht. Hij weet intens hoe sterk wij in de miserie zitten. Hij kent ons op dat moment beter dan wij onszelf kennen. Hij weet perfect wat soort aanmoediging steun en kracht we nodig hebben en Hij heeft de kracht om ons sterk te maken, Hij kan ons helen.

     

    Het is een wonderbaarlijke waarheid. Door ons geloof in Hem is niemand nog alleen. Waar je ook bent, waar je ook gaat, de trooster is naast je.

    Als u dus in lijden bent, vraag aan God om met je te wandelen en je de kracht te geven door de Heilige Geest. Vraag om u vrij te maken van alle neerwaartse gevolgen van uw verdriet, zoals verbittering, kwaadheid, ontgoocheling, ongeloof. Laat Jezus dicht naast je zitten en je omarmen.

    Vertrouw op de HEER met heel je hart. Steun niet op eigen inzicht. Denk aan hem bij alles wat je doet, dan baant hij voor jou de weg.

     

    14-11-2011 om 13:45 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lukas 15,8-10 Tempel reiniging

    Tempel reiniging Lukas 15 verzen 8 tot 10

     

    Vandaag staan we stil bij God die bezorgd is om wat wij verloren zijn.

    Willen wij in het licht van Jezus leven, dan moeten wij beslissen goed te luisteren en open te staan voor Gods woord. Laat ons luisteren met een vernieuwd hart en open geest, met het doel God te leren kennen door Jezus Christus woorden te begrijpen.

     

    8. En als een vrouw tien drachmen heeft en er één verliest, steekt ze toch de lamp aan, veegt het hele huis schoon en zoekt ze alles af tot ze het muntstuk gevonden heeft?

    9. En als ze het gevonden heeft, roept ze haar vriendinnen en buren bijeen en zegt: “Deel in mijn vreugde, want ik heb de drachme gevonden die ik kwijt was.”

    10. Zo, zeg ik u, heerst er ook vreugde onder de engelen van God over één zondaar die tot inkeer komt.’

     

    Stralend staat de vrouw tussen haar vriendinnen en buren in. Iedereen weet dat ze het niet breed heeft. Ze begrijpen haar als ze vertelt van haar schrik. Ze had tien drachmen, maar één ervan had ze verloren. Ze heeft het huis omgekeerd op zoek naar die kostbare drachme. Zelfs de lamp – met de dure olie – heeft ze ervoor aangestoken. Bij het vegen van de vloer heeft ze de munt plotseling zien glinsteren. Gevonden! Stralend kijkt ze rond en zegt: ‘Deel in mijn vreugde, want ik heb de kostbare drachme gevonden die ik kwijt was!’
    Wat wil Jezus ons hier nu vertellen.

     

    Zoeken wat je kwijt bent. Dat is uit het leven gegrepen, om zo te zeggen. Het overkomt ons allemaal: je bent iets kwijt en het doet pijn des te meer naarmate het verloren gewaande kostbaarder is. En het kan ver gaan. Wie heeft niet eens over de vloer gekropen om zijn contactlenzen te zoeken of een bijzondere oorbel? Maar men kan ook de vreugde voor het leven kwijtspelen.

    Grote vreugde alom bij iedereen als het gevonden is.

    Zo is dat ook voor God: één iemand die terug vreugde vindt of terug in relatie wil leven met God, geeft God enorme vreugde. Maar aan ons om de grote kuis te houden.

     

    God heeft ons overvloedig leven beloofd. Maar wat doen wij als we het overvloedige leven verloren hebben, gaan wij ook op zoek?

    Daarom is God geïnteresseerd in dat wat wij verloren zijn.

     

    God zoekt ook naar ons, elk mens is kostbaar in Gods ogen.

    Wij kunnen God vinden, als we alles opruimen, grote kuis houden en licht aansteken.

    ‘Als’ we alles opruimen, ‘ als ‘ duidt op twijfel, gaan we het wel doen. Als ….

     

    Soms moeten we in ons leven grote kuis houden om terug te vinden wat we verloren waren.

    Neen durven zeggen, voor een uitnodiging, voor iets dat eigenlijk geen enkele waarde toevoegt aan het leven. Hoeveel mensen zeggen ge moet profiteren van het leven. Maar profiteren, wat is dat? Is dat iets kostbaars vinden? Consumerend leven, perfect beantwoorden aan verwachtingen, of uw leven zin geven? Wat zoeken we? Wat zou God willen voor ons?

     

    Hoe meer we God vinden, hoe meer we onszelf en elkaar vinden en beter in relatie kunnen leven met elkaar en met onze naaste. Daardoor stijgt de kwaliteit van ons leven. Door de kracht van de Heilige Geest kunnen we leven in de vruchten van de Geest, dan vinden we de deugden van geduld, liefde, zelfcontrole, waardoor de kwaliteit van onze relatie beter wordt. Daardoor mogen we zeggen, deel in mijn vreugde, ik heb iets gevonden dat ik verloren was. Ik kan daarvan getuigen want ik heb het zelf mogen ervaren.

     

    Jezus ging naar de tempel, om de tempel op te ruimen. Maar de tempel van God is “in” ons. Jezus wil dat we ruimte maken om Hem te vinden, opkuisen in het licht, om te vinden wat we verloren hebben.

    Een Huis van zuiverheid wordt een huis van kracht, er heerst geen negativiteit.

    In het boek Job lezen we: “Soms denk ik, opzij de zorgen, wees vrolijk”.

     

    Dus, poets alles op, maak ruimte, God zal alles beter installeren in uw hart. Hij is de interieur specialist.

    De tempel van zuiverheid wordt een tempel van kracht om God te verheerlijken zelfs door het lijden heen.

     

    We vinden God, maar we moeten wel willen zoeken.

    Ik zit met twijfel, ik vind de zin van mijn bestaan toch niet, licht maken met lampolie is me te duur, ik doe geen extra inspanningen tenzij het vanzelf gaat.

     

    Negatieve verwachtingen brengen negatieve resultaten, zo gebeurt er niets, zo groeien we niet. Wij moeten zoeken, licht maken, grote kuis houden.

    Bij grote kuis vinden we ook nog veel andere rommel. Dit alles moeten we durven weg te smijten, om zo nieuwe wegen te bewandelen, om te vinden wat we echt kostbaar vinden.

     

    Tevredenheid, vrijheid en geluk in ons leven vinden we niet vanzelf. Maar we zullen het wel vinden in verbondenheid met God.

    Dan vinden we het leven in overvloed dat God ons beloofde. Maar deze overvloed ervaar je maar eerst als je God hebt gevonden.

    Alles is mogelijk voor diegenen die geloven.

    God wil geen passiviteit, maar een daadwerkelijk en overtuigd geloof.

    Paulus zegt ons: “ Doe de oude desem weg en wees als nieuw deeg”

    Het is niet gemakkelijk om een nieuwe richting in te slaan en te geloven dat dit naar iets nieuw zal leiden. Er blijven altijd vraagtekens en angst.

    Daarom hebben we het gebed nodig.

     

    Gebed:

    Vol verlangen heb ik op de HEER gewacht en hij boog zich naar mij toe. Hij heeft mijn roep om hulp gehoord.

    Hij trok mij uit de kuil van het graf, uit de modder, uit het slijk.
    Hij zette mij neer op een rots, een vaste grond voor mijn voeten.

    Hij gaf mij een nieuw lied in de mond, een lofzang voor onze God.
    Mogen velen het zien vol ontzag en vertrouwen op de HEER.

     

    Laat ons samen bidden

    God, geef ons de moed om grote kuis te houden.

    De moed om al het overbodige tijdverdrijf en hebbedingen weg te doen.

    Doe ons zoeken naar de diepe zin voor ons leven.

    Leer ons niet te wachten, maar actief op zoek te gaan, daar waar we onze talenten kunnen inzetten, daar waar U wilt dat we Uw liefde laten voelen.

     

    God, geef ons de kracht om naar het essentiële te gaan, uw wil te doen, zodat Uw vreugde onze vreugde mag worden.

    Zodat Uw koninkrijk kome op aarde zoals in de hemel.

     

    God, laat ons opkomen voor rechtvaardigheid en geen aandacht geven voor hartloze en nodeloze zaken, maar ons richten op wat echt is eerlijk en nodig.

     

    God, maak ons sterk om in U te geloven niettegenstaande we zoveel angst en onzekerheid ervaren.

    Laten we U op de eerste plaats zetten, daar waar U thuis hoort, in de tempel van ons hart. Zo leeft u in ons.

     

    Wij bidden U Heer, verhoor ons gebed

     

    02-11-2011 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johannes 4,31-35 mijn spijs is de wil te doen van Hem die mij gezonden heeft

    Johannes hoofdstuk 4 vers 31 tot 35

    Jezus had net gesproken met de Samaritaanse vrouw en deze was andere mensen gaan roepen om naar Jezus te komen luisteren. Dan gaat de evangelie tekst verder:

    31. Intussen zeiden de leerlingen tegen Jezus: ‘Rabbi, u moet iets eten.’

    32. Maar hij zei: ‘Ik heb voedsel dat jullie niet kennen.’

    33. ‘Zou iemand hem iets te eten gebracht hebben?’ zeiden ze tegen elkaar.

    34. Maar Jezus zei: ‘Mijn voedsel is: de wil doen van hem die mij gezonden heeft en zijn werk voltooien.

    35. Jullie zeggen toch: “Nog vier maanden en dan komt de oogst”? Ik zeg jullie: kijk om je heen, dan zie je dat de velden rijp zijn voor de oogst!

    36. De maaier krijgt zijn loon al en verzamelt vruchten voor het eeuwig leven, zodat de zaaier en de maaier tegelijk feest kunnen vieren.

     

    Wij staan vandaag stil bij wat Jezus bedoelde met mijn spijs is de wil te doen van Hem die mij gezonden heeft en zijn werk te volbrengen.

    Tijdens zijn dagdagelijks leven verlangt Jezus de wil te volbrengen van zijn Vader.

    Hij wil doen wat God van hem verlangt.

    Hoe zit dat voor ons?

    Jezus zegt hier tegen zijn leerlingen “ik heb een spijs te eten die gij niet kent.”

    Jezus, was toen nog niet gestorven, de leerlingen moesten nog veel leren van Hem.

    Wij kennen ondertussen wel de spijs die we kunnen eten, want Gods woord kunnen we lezen in het evangelie, elke dag opnieuw.

    We kunnen leren over Jezus, we kunnen antwoorden zoeken op onze vragen. Zo kunnen we van Gods woord leven. Spijs om te eten. We weten dan hoe we ten volle moeten leven, volgens Gods wil.

     

    Jezus zegt in vers 36. De maaier krijgt zijn loon al en verzamelt vruchten voor het eeuwig leven, zodat de zaaier en de maaier tegelijk feest kunnen vieren.

    Wij krijgen ook ons loon, nu al. Ons loon is de vreugde die we ervaren bij onze manier van leven naar Gods wil, omdat we weten dat we zo God blij maken. Het doen van Gods wil, zo brengen we vruchten voort.

    Zo krijgen we ook het eeuwig leven. We leven in relatie met God, hier op aarde en we worden weer verbonden met hem na de dood.

    Waar Gods wil gebeurt, daar is de hemel. De hemel is dus daar waar wil en waarheid van God één zijn.

    De aarde kan ook hemel worden in zoverre er Gods wil geschied, maar waar Gods wil wordt genegeerd, daar is ze tegenpool aan de hemel.

    Daarom bidden we in het Onze Vader dat het op aarde wordt zoals in de hemel. We bidden dat Gods wil hier op aarde aanwezig is bij ons.

     

    Ben ik bereid God de leiding in handen te geven voor mijn leven en zijn wil te volgen? Ben ik bereid mezelf kritisch te benaderen en me niet steeds goed te praten. God vergeeft me, waarom me dan verstoppen terwijl Hij met open armen klaar staat om me vast te pakken, me op weg te helpen en nooit meer weg te gaan.

    Wanneer we onze eigen wil volgen worden we weggesleurd van Gods wil.

    Leven uit het woord van God, ons in overeenstemming weten met Gods wil, daarvoor moeten we kiezen.

    Mijn voedsel is de wil doen van Hem die mij gezonden heeft, zegt Jezus.

    Laat dit ook ons voedsel zij

    God, Geef ons de kracht om dezelfde spijs tot ons te nemen dan Jezus, namelijk te leven vanuit het volbrengen van uw wil. U bent de energiebron voor ons leven, ons voedsel, wanneer we Uw wil volbrengen. Zo bereiken wij het hoogste niveau voor de zin van ons bestaan.

    Wij bidden U, verhoor ons Heer

     

    God, Uw wil doen is gemakkelijker gezegd dan gedaan.

    Toch weten we dat we diep in ons hart weten wanneer we iets fout doen.

    Laat ons de waarheid zien, laat ons niet angstig wegkruipen. Laat ons, U geen leugens voorhouden, maar help ons zuiver te staan voor U om uw plan voor ons leven kansen te geven.

    Wij bidden U, verhoor ons Heer

     

    God, soms denken we, mijn tijd is voorbij, ik heb er toch niks van gemaakt, nu is het ook niet meer de moeite.

    Geef ons de kracht om terug opnieuw te beginnen.

    Wij bidden U, verhoor ons Heer

     

    Geef ons de durf om initiatieven te nemen, misschien terug kleine huisgroepen organiseren waar gesproken wordt over ons zoekend geloven. Geef ons de wil ons aan te sluiten waar mensen goed bezig zijn, zodat we samen met anderen uw blije kinderen mogen zijn.

    Wij bidden U, verhoor ons Heer

     

    God, Help ons elke dag tot U te bidden. U te loven en te danken, onze verlangens en moeilijkheden bespreken en U te vragen om ons uw weg te tonen. We willen uw liefde uitstralen naar anderen, hen liefhebben, goed zijn voor hen, geduldig, luisterend. We willen leven in de gaven van de Heilige Geest, zoals Paulus beschrijft in zijn brief aan de Galaten in het vijfde hoofdstuk. Help ons, om te geloven dat Uw kracht beschikbaar is voor ons en dat we onze dag perfect zullen doorkomen wanneer we verbonden blijven met U.

    Wij bidden U, verhoor ons Heer

     

    God, We weten dat we 100% verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van onze relaties. Niet ik voor 50% en de ander ook voor 50%. Leven met verwachtingen of eisen of voorwaarden, is niet wat Jezus ons leert.

    Soms kunnen we moeilijk luisteren naar anderen, zeker als anderen iets negatief over ons zeggen. Onze partner bijvoorbeeld. Wij botsen soms op verschillen Leer ons om onszelf niet o zo belangrijk te vinden. Jij vindt ieder van ons belangrijk, dat willen we geloven en dat moet voldoende zijn. Help ons daarbij, want ons verlangen naar erkenning en respect is groot. We vergeten dikwijls dat we de grootste erkenning en het grootste respect van U krijgen. Als we dat kunnen geloven kunnen we prioriteit geven aan onze partner en aandacht geven om de liefde tussen ons en met de mensen rondom ons mogelijk te maken.

    Wij bidden U, verhoor ons Heer

     

    Mijn God naar U willen we blijven zoeken.

    We willen uw grootheid voelen, begrijpen, geraakt worden door U.

    We willen kracht vinden in uw Goddelijk spijs.

    We weten dat Gij ons altijd ter hulp komt als we in U geloven.

    Als we in uw Zoon geloven.

    Als we U een plaats geven in ons leven, de belangrijkste plaats in ons leven.

    Zo zal uw hand ons blijven vasthouden, dat weten we en dat geloven we.

    De wereld rondom ons is zo leeg, alleen belangrijk zijn telt.

    Daarvoor dwingt men respect af zelfs met grove woorden.

    Maar wij weten dat eens deze monden voorgoed zullen zwijgen.

    Wij willen u trouw blijven en ons ogen richten op Uw hemel, daar waar Uw wil zegeviert. We willen werken aan Uw hemel op aarde, Uw wil doen.

    Zo kijken we verlangend uit om na de dood verder samen te zijn met U voor eeuwig.

     

     

    25-10-2011 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lucas 4,16-22 Genade

    Lucas 4, 16-22  Genade

    16. Jezus kwam ook in Nazareth, waar hij was opgegroeid, en volgens zijn gewoonte ging hij op sabbat naar de synagoge. Toen hij opstond om voor te lezen, [

    17. werd hem de boekrol van de profeet Jesaja overhandigd, en hij rolde hem af tot de plaats waar geschreven staat: De Geest van de Heer rust op mij, want hij heeft mij gezalfd!!

    Om aan armen het goede nieuws te brengen heeft hij mij gezonden, om aan gevangenen hun vrijlating bekend te maken en aan blinden het herstel van hun zicht, om onderdrukten hun vrijheid te geven, om een genadejaar van de Heer uit te roepen.

    20. Hij rolde de boekrol op, gaf hem terug aan de dienaar en ging weer zitten; de ogen van alle aanwezigen in de synagoge waren op hem gericht.

    21. Hij zei tegen hen: ‘Vandaag hebben jullie deze schrifttekst in vervulling horen gaan.

    22. Allen betuigden hem hun bijval en verwonderden zich over de genaderijke woorden die uit zijn mond vloeiden, en ze zeiden: ‘Dat is toch de zoon van Jozef?’

     

    ‘Vandaag hebben jullie deze Schrifttekst in vervulling horen gaan’ zegt Jezus.  De inwoners van Nazareth hebben het zonder twijfel direct wel aangevoeld: Jezus bedoelt dat in Hem de beloofde Koning is gekomen.

    Alleen koningen en priesters werden immers gezalfd met het oog op hun taak van God.

    Jezus, wijst hen er op dat Hij gezalfd is met Gods Geest om een genadejaar van God uit te roepen. Jezus spreekt van een genadejaar. Er komt iets nieuws.

    Het genadejaar’ van God’, waarin een verbinding wordt gezien met de gedachte van een jubeljaar uit de Thora. Het ‘jubeljaar’ was het aangewezen jaar om slaven vrij te laten en schulden kwijt te schelden. Dit had volgens de wet plaats om de 50 jaar.

    Zo’n jubeljaar moest dan worden aangekondigd door een heraut die op de hoorn blies als teken dat de bevrijding was aangebroken.

    Zo moet de verkondiging van Jezus begrepen worden.

    Hij kondigt het aanbreken van het Koninkrijk van God aan, de tijd waarin God Zijn heil of verlossing aan de mensen geeft door het offer van zijn zoon Jezus.

    In het jubeljaar uit de Thora ging het voornamelijk om een tijdelijke vrijheid onder de mensen. Maar als Jezus spreekt over het ‘genadejaar van de Heer’ gaat het om definitieve bevrijding van de mens door God.

     

    Jezus spreekt hier over genade.

    Wat wil God ons zeggen. Wat moeten we begrijpen onder genade.

    Gods Genade is een geschenk. Als u Paulus zou vragen hoe hij gered werd, dan zou hij zeker gezegd hebben dat hij door de genade van God gered werd. God redt ons zonder reden en dat is genade.

    Gods genade is niet iets dat we erbovenop krijgen om te volbrengen wat wij uit onszelf niet kunnen doen. Genade van God is geen aanvulling op het onvermogen van de mens. Gods genade is 100% beschikbaar voor ons, “om niet “.

     

    Paulus zegt in zijn brief aan de Rom. hoofdstuk 3 vers 24:

    En allen worden zij ‘om niet’ door Zijn genade gerechtvaardigd krachtens de verlossing die in Jezus Christus is. Gods genade gaat 100% van Hem naar ons. Een geschenk. Genade komt niet voor een deel van de mens en voor een deel van God. Het heeft niets te maken met onze menselijke inspanningen.

    Door Jezus lijden en sterven is Gods genade bereikbaar voor ons.

    Voor God komt alles tot ons door zijn Zoon Christus. Als we Christus niet aanvaarden vernederen we de Zoon van God en God zelf.

    Gods genade is er voor iedereen.  Niet alleen voor hen die hun best doen.

    God heeft alle zondaars dezelfde plaats toebedeeld. Als we dit niet geloven wordt het werk van Christus aan de kant geschoven als zou Hij voor niets gestorven zijn. Hij is gestorven voor alle zondaars.

     

    Hij heeft ons eerst liefgehad. Met een liefde die mateloos en buitensporig is. Dat noemen we genade. God staat met open armen te wachten. Hij wil ons overladen met zijn liefde. Hij wil dat we allen gered worden en wil alles geven om dit mogelijk te maken. Ik kan en hoef niets te doen om Gods liefde voor mij groter te maken. Daarom is Gods genade er voor iedereen.

    Gods Genade kent enkel éénrichtingsverkeer. Het is dus inderdaad God die de eerste stap zet, God zoekt ons.

    Kardinaal Danneels zegt: Geloven is de vrucht van Gods genade en onze vrije instelling. Hij zegt dus dat ons geloven verbonden is met Gods genade, maar dat we vrije mensen zijn om te beslissen. Ja, te zeggen tot God. Alleen wanneer de vrije mens zijn eigen hulpeloosheid inziet en zich keert tot God op dat moment zal Gods genade hem bereiken. De stap zetten naar God, door geloof, maakt dus het verschil.

    Zo dikwijls ontmoeten we mensen die blijven zoeken naar bewijzen alvorens de stap te zetten naar geloven.

    “Geloven is aannemen wat wij niet zien en de beloning voor geloof is zien wat wij aannemen.” zegt Augustinus. Het is inderdaad juist dat we door te geloven de antwoorden krijgen. Het is een voortdurend groeiproces en dat maakt het zo boeiend om christen te zijn. Elke keer wordt het nieuw en ontdekken we een nieuw gegeven dat Jezus ons wil vertellen.
    Het is door Gods voort durende genade dat Hij alles voor ons kenbaar maakt. Hij wil dat we weten, dat we in het licht kunnen staan, dat we redding vinden en Hij wil dat we ons leven op de waarheid bouwen en niet op het wereldlijk denken. We geloven maar al te graag wat we zelf eigenlijk willen en gemakkelijk vinden. Ook de waarheid passen we aan, aan wat we verlangen.

    De uitdrukking ‘Ik kan het niet geloven, betekent dat we iets niet kunnen aanvaarden omdat het haast te moeilijk is om te aanvaarden of soms ook te overweldigend.

    Het is inderdaad moeilijk om te geloven dat God ons intens liefheeft. Het kan te overweldigend zijn. Het vraagt nederigheid en blijheid om wie je bent. Daarvoor ontvangen we genade, om toch in nederigheid en met rotsvaste overtuiging te kunnen geloven dat God ons liefheeft in alle omstandigheden en ook al denken we niets te betekenen in vergelijking met zovele anderen.

     

    Door Gods genade ontdekte ik dat mijn partner een geschenk is van God.

    Ik kan u verzekeren dat de meeste mensen nu zeggen, dan had ik dat geschenk liever niet gehad. Aanvankelijk vond ik het ook kinderlijk dit te geloven. Maar door te groeien in mijn geloof en door Gods genade kon ik het zien.

    Het ontdekken van mijn partner als geschenk van God maakte het me opeens mogelijk te glimlachen wanneer ik hem de zoveelste keer in de tuin zag staan, genietend, met zijn handen in zijn broekzakken. In wezen verlang ik ernaar dat hij onmiddellijk zou starten om het onkruid te wieden. Maar nu was het anders. In plaats van ongeduld en boosheid om zijn traagheid, kwam er deze keer opeens een lach bij mij, een blijheid toen ik hem daar zo zag staan.

    Dit noem ik Gods genade. Ik kan kennis hebben door het lezen van Gods woord. Maar opeens, door Gods genade wordt mijn kennen, een ervaren. Ik ervaar dat mijn partner een geschenk is, opeens wordt die kennis leven, iets dat in me opborrelt zonder dat ik het bedenk of er moeite voor doe. Het is iets wat ik krijg, gratis en opeens nieuw en vernieuwend voor mijn relatie met mijn echtgenoot. Het maakte me echt blij en van daaruit kan ik een betere partner worden voor hem.

     

    Maken we nu even tijd om te bidden.
    Lieve God, dank u voor zoveel moeite, voor het overladen met uw genade.We zijn ons slechts bewust van een fractie van uw genade.

    We kunnen u daarom loven en prijzen, maar woorden schieten tekort.

    We worden omringd door uw warmte, uw armen zijn overal, zo worden we omhoog getild als uw kinderen.

    Heer we danken u daarvoor.

     

    Heer, hoe graag zouden we in een wereld willen leven waar iedereen U zoekt en begrijpt.

    We weten dat we Uw genade krijgen en daardoor kunnen we groeien. We krijgen van U de kracht door uw Heilige Geest om te handelen en te spreken, maar angst overvalt ons als we uw naam uitspreken naar mensen rondom ons. En dikwijls denken we dat mensen ons zo niet waarderen.

    Maak ons sterk en laat ons getuigen zijn van wat we allemaal ontdekken door ons geloof in U. Leer ons goed luisteren naar mensen om zo de juiste dingen te kunnen doen en de juiste woorden te kunnen spreken.

    Wij bidden u Heer, verhoor ons gebed .

     

    God, Gij biedt ons uw vergeving aan, zomaar onvoorwaardelijk.

    We worden vergeven, onverdiend, we hebben er niet om gevraagd en toch krijgen we het. Hierin ligt een appèl voor ons om hetzelfde te doen naar de naaste. God, U bent in alles voorafgegaan en blijft altijd kansen geven. God in Uw onvoorwaardelijke genade roept U ons op, geen gemakkelijke opdracht maar toch niet onmogelijk. Help ons hierbij.

    Wij bidden u Heer, verhoor ons gebed

     

    18-10-2011 om 23:56 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lukas 16 v 19-38 de rijke en de arme

    Lukas 16 v 19-38 de rijke en de arme

     

    Er was eens een rijke man die gewoon was zich te kleden in purperen gewaden en fijn linnen en die dagelijks uitbundig feestvierde.

    20. Een bedelaar die Lazarus heette, lag voor de poort van zijn huis, overdekt met zweren.

    21. Hij hoopte zijn maag te vullen met wat er overschoot van de tafel van de rijke man, maar er kwamen alleen honden aanlopen, die zijn zweren likten.

    22. Op zekere dag stierf de bedelaar, en hij werd door de engelen weggedragen om aan Abrahams hart te rusten. Ook de rijke stierf en werd begraven.

    23. Toen hij in het dodenrijk, waar hij hevig gekweld werd, zijn ogen opsloeg, zag hij in de verte Abraham met Lazarus aan zijn zijde.

    24.Hij riep: “Vader Abraham, heb medelijden met mij en stuur Lazarus naar me toe. Laat hem het topje van zijn vinger in water dompelen om mijn tong te verkoelen, want ik lijd pijn in deze vlammen.”

    25.Maar Abraham zei: “Kind, bedenk wel dat jij je deel van het goede al tijdens je leven hebt ontvangen, terwijl Lazarus niets dan ongeluk heeft gekend. Nu vindt hij hier troost, maar lijd jij pijn.

    26. Bovendien ligt er een wijde kloof tussen ons en jullie, zodat wie van hier naar jullie wil gaan dat niet kan, en ook niemand van jullie naar ons kan oversteken.”

    27.Toen zei de rijke man: “Dan smeek ik u, vader, dat u hem naar het huis van mijn vader stuurt,

    28.want ik heb nog vijf broers. Hij kan hen dan waarschuwen, zodat ze niet net als ik in dit oord van martelingen terechtkomen.”

    29.Abraham zei: “Ze hebben Mozes en de profeten: laten ze naar hen luisteren!”

    30.De rijke man zei: “Nee, vader Abraham, maar als iemand van de doden naar hen toe komt, zullen ze tot inkeer komen.”

    31.Maar Abraham zei: “Als ze niet naar Mozes en de profeten luisteren, zullen ze zich ook niet laten overtuigen als er iemand uit de dood opstaat.”’

     

    Wat een verhaal! Wat wil Jezus ons hiermee duidelijk maken. Vooreerst gebruikt Jezus hier beelden over het hiernamaals zoals dat in die tijd bekend was. Jezus neemt beelden over, om ons iets duidelijk te maken, zonder het te presenteren als zijn eigen onderricht over het hiernamaals.

    Twee mensen in uiterst contrast de rijke die zich alles kan permitteren, en de arme die niet eens krijgt wat op de grond valt. Volgens de gewoonte van die tijd wierp men het brood dat gebruikt werd om de vingers te reinigen, op de grond.

    In dit verhaal wordt verteld hoe onomkeerbaar de situatie wordt. De rijke in dit verhaal verdwijnt in het oord van de marteling.

    De arme in dit verhaal gelooft in God, leeft volgens de geboden maar ondervond tijdens zijn leven alleen maar diepe ellende en stond daarbij nog vol zweren. Zelfs het brood van de grond kreeg hij niet te eten.

    De rijke heeft alle succes. Vroeger dacht men dat zonde tot ongeluk leidt en rechtvaardigheid tot geluk. Hier ziet men dat de arme niets krijgt, hij blijft in de ellende.

    Dat zien we ook heden ten dage. Dikwijls hebben mensen die niets van God willen weten, heel veel succes. Terwijl sommige gelovigen tegenslag na tegenslag kennen. God is hier ogenschijnlijk onrechtvaardig en afwezig.

    We worden dan soms jaloers op die mensen die zich niets aantrekken van God . Waarom nog geloven, we kunnen beter van het wereldlijke leven genieten, het er van pakken. Ziet God dan al die onrechtvaardigheid niet! Hoort Hij het niet, kan het hem niet schelen al de onrechtvaardigheid in de wereld?

     

    Ons klagen krijgt een ander wending als we naar God opzien. Ons bekeren, keren naar God. Ons zicht op onze tegenslagen verbreedt. De ogenschijnlijke slimheid van de wereld beginnen we te zien als domheid.

    Door ons naar God te keren ontdekken we dat materiele rijkdom niets is tegenover de rijkdom van leven in de nabijheid van God. Onze ogen gaan open voor de waarheid die ons in dit leven al vreugde schenkt. Daarenboven zullen we ontwaken in het nieuwe eeuwige leven in Gods nabijheid om te kijken naar zijn gelaat.

    Jezus wil ons met dit verhaal doen ontwaken. Het is dwaas om jaloers te zijn op de wereldlijke rijkdom. Als gelovige leren we de echte rijkdom kennen. Maar dat kunnen we alleen begrijpen als we het ervaren hebben.

    Jezus wil ons van de dwaze slimheid naar de ware wijsheid brengen, aan ons om de keuze te maken en ons te riskeren voor Jezus.

     

    Er wordt in het verhaal duidelijk gemaakt dat we heden ten dage dikwijls nog altijd denken en handelen zoals de mensen vroeger. We zeggen nu nog tegen God, wel, als je wil dat we tot U komen, geef dan eens een duidelijk teken dat je bestaat. Als u wil, God, dat we in U geloven en gaan leven zoals Jezus het ons vertelt in de bijbel dan moet U duidelijker worden. Stuur ons eens iemand die het meegemaakt heeft, doe nog eens een wonder zodat we het kunnen begrijpen. Het antwoord van Jezus hierop is duidelijk: wie niet gelooft in het woord van het evangelie zal ook niet geloven wanneer er iemand uit het hiernamaals iets komt vertellen.

     

    Jezus kwam vertellen over God en deed wonderen tijdens zijn leven. Zijn spreken en zijn wonderen hebben geleid tot zijn kruisiging.

    Zou het nu anders verlopen?

    Herkennen we in de figuur van de bedelaar Lazarus, ook Jezus niet? Hij werd bespot, veracht bij het volk, gemarteld, naakt hangend aan het kruis.

    Jezus is de Lazarus voor onze generatie. Hij is verrezen en gekomen om ons te vertellen over de dingen waar we vragen over hebben. Maar velen geloven Hem toch niet, anderen geloven als het uitkomt of in nood. Waar staan wij, één ding is zeker Gods teken voor de mensen is Jezus en dat teken is hij ten diepste in het mysterie van Pasen. In het geheel van dood en verrijzenis.

     

    De woorden van Jezus, voor ons vandaag, nodigen ons uit om in Jezus te geloven en hem te volgen. Jezus is Godmens en realiteit. Hij was het die ons heeft komen vertellen over God. Hij brengt ons bij God als wij zijn woorden geloven.

    Hij leerde ons vandaag dat boven de prioriteit van wereldlijke rijkdom, de rijkdom staat van een leven in verbondenheid met God.

    Aan ons de keuze.     

     

    We nodigen u uit om nu even bewust met ons samen te bidden.

    Lieve God,

    Jij bent de absolute waarheid, we geloven wat U zegt, we geloven in de woorden van uw zoon Jezus Christus.

    We willen leven naar waarheid, help ons daarbij.

     

    Lieve God,

    Een betrouwbaar woord houdt altijd stand, een leugen slechts voor korte tijd.

    Maar soms kan die korte tijd hier toch een lange tijd zijn. Het doet dan pijn om al die onrechtvaardigheid te zien.

    We voelen dan soms onmacht om er iets aan te doen.

    God geef ons de kracht om steeds de juiste woorden te spreken en de juiste dingen te doen als we met leugens geconfronteerd worden.

    Laat ons leven in de gave van de Heilige Geest om in alle omstandigheid geduldig en liefdevol te zijn.

     

    Lieve God,

    Als christenen zijn we geroepen tot een liefde in waarheid. Onze liefde komt van U. Laat ons in waarheid leven maar ook in nederigheid. Geef ons de kracht, om uw liefde in waarheid door te geven en door ons handelen van invloed te zijn in de sociale samenleving.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    We bidden tot slot:

    God naar U willen we blijven zoeken, we willen luisteren naar uw woord, naar uw waarheid. We willen uw grootheid voelen, begrijpen, geraakt worden door U. We weten dat Gij ons altijd ter hulp komt wanneer we in U geloven, wanneer we in uw Zoon geloven, wanneer we U een plaats geven in ons leven, de belangrijkste plaats in ons leven.

    Zo zal uw hand ons blijven vasthouden, dat weten we en dat geloven we.

     

    Wij willen U trouw blijven en ons ogen richten op uw hemel, daar waar uw wil zegeviert. We willen werken aan uw hemel op aarde, uw wil doen.

    Zo kijken we verlangend uit om na de dood verder samen te zijn met U voor eeuwig, zoals U ons beloofd hebt.

     

    Het was weer goed samen te zijn om onze liefde tot God te doen groeien.

    04-10-2011 om 20:08 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mat 19 v 16-22 Binnengaan in het koninkrijk van de hemel

    Matteus 19 v 16-22

    Binnengaan in het koninkrijk van de hemel

     

    We vragen aan God om helderheid om de woorden van Jezus te begrijpen zodat we in ons leven iets kunnen veranderen.


    16. Nu kwam er iemand naar Jezus toe met de vraag: ‘Meester, wat voor goeds moet ik doen om het eeuwige leven te verwerven?’

    17. Hij antwoordde: ‘Waarom vraag je me naar het goede? Er is er maar één die goed is. Als je het leven wilt binnengaan, houd je dan aan zijn geboden.’

    18. ‘Welke?’ vroeg hij. ‘Deze,’ antwoordde Jezus, ‘pleeg geen moord, pleeg geen overspel, steel niet, leg geen vals getuigenis af,

    19. Toon eerbied voor uw vader en moeder, en ook: heb uw naaste lief als uzelf.’

    20. De jongeman zei: ‘Daar houd ik me aan. Wat kan ik nog meer doen?’

    21. Jezus antwoordde hem: ‘Als je volmaakt wilt zijn, ga dan naar huis, verkoop alles wat je bezit en geef de opbrengst aan de armen; dan zul je een schat in de hemel bezitten. Kom daarna terug en volg mij.’

    22. Na dit antwoord ging de jongeman terneergeslagen weg; hij had namelijk veel bezittingen.

     

    De vraag die de jongeling stelt is wat voor goeds moet ik doen? Een welgestelde jongeman die blijkbaar alles heeft voelt toch een fundamenteel tekort, hij hunkert naar iets waardevols, naar leven dat de moeite waard is om geleefd te worden. Jezus is voor hem ‘de’ man die daarop kan antwoorden denkt hij.

    Zoals vroeger zijn ook nu nog heel veel mensen op zoek naar specialisten die zinnig antwoorden kunnen geven op de zin van hun bestaan en het doel in het leven.

    We verlangen naar het zinvolle in ons leven. Enerzijds willen we zelf beslissen in alles en anderzijds is er angst, een onvoldaan gevoel, een verlangen naar dat ietsje meer, waarop de specialist een antwoord kan geven.

    Jezus laat zich in dit verhaal niet verleiden om de specialist te zijn. Hij verwijst onmiddellijk naar die éne die goed is. Hij wil niet in de plaats van God optreden als absolute alwetende meester. Daarmee schept hij ruimte voor de mens om zijn verantwoordelijkheid te nemen.

    Ieder moet zijn levensweg vinden en er naar handelen. Zijn antwoord is misschien niet wat de jongeling verwacht en ook niet wat wij verwachten. Hij en wij verwachten een oplossing, klaar gesneden koek, maar Jezus geeft duidelijk enkel een richting aan.

     

    Wanneer je het volle leven wil binnen gaan moet je je houden aan de geboden. Geen antwoord dat verschilt van persoon tot persoon, maar een antwoord dat voor iedereen geldt. Het zijn eerder verboden: pleeg geen moord, pleeg geen overspel, steel niet, leg geen vals getuigenis af, enz..

    Omdat het negatief gesteld is lijkt het eerder remmend voor onze vrijheid. Maar kijk naar het voetbal, daar zijn ook verboden en toch slagen de spelers erin een boeiend spel te tonen, met tal van acties en mogelijkheden. Voetballers ervaren door het verbod geen beperking maar een vrijheid.

    Zo is het ook voor ons. De verboden waar Jezus over spreekt zijn een kans en een aanmoediging om te zoeken naar een menswaardig leven en daarvoor al onze verantwoordelijkheid in te zetten.

    In plaats van een duidelijk antwoord, specifiek voor onze situatie, krijgen we een aantal basisregels geldig voor iedereen. Jezus moedigt ons zo aan om wegen te bewandelen die nieuwe mogelijkheden geven. Wij zijn allen verschillend, onze wegen voor een zinvol leven zullen dus ook verschillen.

     

    Doodslag, stelen, overspel, liegen, we weten waar het naartoe leidt. Het leidt niet tot iets nieuws, integendeel, we krijgen er alleen vroeg of laat maar ellende mee. Jezus zegt ons dus enkel ‘Dat niet!’ maar voor de rest is de weg open, bepaal voor de rest maar zelf. Jezus roept ons op om in verantwoordelijkheid en vrijheid zelf te kiezen.

    Jezus zegt ons niet hoe we onze partner trouw moeten blijven, hij zegt enkel geen overspel te plegen. Als we dus onze partner trouw beloven en we plegen vroeg of laat toch overspel, dan is er geen trouw. Overspel vernietigt de liefde tussen partners. Jezus vraagt ons om die liefde in te vullen op onze eigen manier, maar zonder overspel dus. Dat is de basisregel. Overspel maakt alles kapot.

    Jezus leert ons bodemgrenzen en geeft ons verder de volle vrijheid. Het verbod werkt dus bevrijdend. Wanneer we zelf op zoek gaan en voor ons leven beslissen dan geeft dat een gevoel van vrijheid en blijheid. We hebben het zelf in handen. Laten we ons dus eens afvragen: “Ben ik goed bezig? Durf ik nog te kijken naar de keuzes die ik maak of gemaakt heb. Respecteer ik Gods basisregels, zijn geboden en zoek ik naar open wegen die toekomst geven”?  Mijn leven op een rots bouwen, mijn leven ook op Jezus bouwen, Hij is de rots die mij doet inzien wat ik moet doen om mijn leven naar het juiste te richten. Het juiste voor mezelf en het juiste voor anderen.

    Ben ik goed bezig, of moet ik zaken veranderen en waar haal ik de kracht? Het antwoord ligt in onze vrijheid en onze verantwoordelijkheid om te beslissen voor ons leven. Met de kracht van de Heilige Geest kunnen we alles aan, ook al is het soms erg moeilijk. We vragen Jezus om inzichten, we moeten ervoor bidden, want Jezus zegt ons: bij God is alles mogelijk.

    Leven zoals Jezus dat wil, is niet gemakkelijk. Volg mij zegt hij, maar laat je dan niet leiden door de wereld maar door mij.

    Wie heeft er vandaag nog echt iets te zeggen? Laten we daar naar op zoek gaan en laten we Jezus volgen en luisteren naar wat Hij ons te vertellen heeft in zoveel evangelies.

     

    Laat ons bidden,

    God, geef ons mensen die voorbeelden zijn, mensen waar we nog naar kunnen opkijken, mensen die nog het juiste zeggen in onderwijs, in politiek, in media, in wetenschap. Mensen die zich inzetten voor anderen.

    Leer ons terug stil te staan voor de echte waarheid, uw waarheid en toon ons allen uw weg.

     

    God, geef ook onze kinderen voorbeelden waar ze naar kunnen opkijken. Geef ze ook de kracht zelf keuzes te maken om het slechte te mijden en voor het goede te kiezen.

     

    God, we vragen u ons de weg te tonen om een echte christen gemeenschap te vormen en elkaar te steunen in het zoeken naar de zingeving van ons leven.

     

    Jezus, U wil dat we ons leven bouwen op Gods basisregels. Gods geboden. Geef ons de kracht van de Heilige Geest om dit te kunnen. Wij vragen dit niet, we smeken er u om, want u hebt ons zijn kracht beloofd. We weten dat we die kracht dus ook verkrijgen.

     

    Jezus,  ben ik goed bezig? Geef ons de kracht om deze vraag serieus te stellen en actie te ondernemen zo nodig. We vragen U om dicht bij ons te zijn op momenten van twijfel en op momenten van belangrijke keuzes. Geef ons de moed om zo nodig stappen terug te zetten om zo ons leven terug te herschikken naar wat uw wil is voor ons leven.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    27-09-2011 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johannes 17 v 6 -12. eenheid

    Johannes 17,6 -12.

     

    6. Ik heb aan de mensen die u mij uit de wereld gegeven hebt uw naam bekendgemaakt. Zij waren van u, maar u hebt hen aan mij gegeven. Ze hebben uw woord bewaard,

    7. en nu begrijpen ze dat alles wat u mij hebt gegeven, van u komt.

    8. Ik heb de woorden die ik van u ontvangen heb aan hen doorgegeven, zij hebben ze aanvaard en nu weten ze echt dat ik van u gekomen ben, en ze geloven dat u mij hebt gezonden.
    9. Ik bid voor hen. Ik bid niet voor de wereld, maar voor de mensen die u mij hebt gegeven, omdat zij van u zijn

    10.– alles wat van mij is, is van u, en alles wat van u is, is van mij – en, omdat in hen, mijn grootheid zichtbaar geworden is.

    11. Ik ben al niet meer in de wereld, ik ga naar u toe, maar zij blijven wel in de wereld. Heilige Vader, bewaar hen door uw naam, de naam die u ook aan mij gegeven hebt, zodat zij één zijn zoals wij één zijn.

    12. Zolang ik bij hen was heb ik hen door uw naam, die u mij gegeven hebt, bewaard en over hen gewaakt: geen van hen is verloren gegaan behalve hij die verloren moest gaan, opdat de Schrift in vervulling ging.

     

    Jezus spreekt hier tot zijn Vader over de apostelen en over Judas van wie hij wist dat die verloren was door zijn houding als verrader.

    Jezus bidt tot zijn Vader om zijn apostelen te bewaren opdat ze in hun werk één zijn met elkaar en één zijn met God en met Christus. Daarom is het ook zo belangrijk dat wij één zijn met alle christenen, Jezus heeft daarvoor gebeden.

    In het werk van de apostelen is Jezus grootsheid zichtbaar geworden.

     

    Als we naar de wereld van nu kijken dan hebben de apostelen van toen hun werk zeer goed gedaan, het christendom is gegroeid, is groot geworden. Na hen waren er nieuwe apostelen die leefden in verbondenheid met Christus en zij hebben het werk op hun beurt weer doorgegeven.

    Wij, u en ik, die in Jezus geloven, wij zijn allen apostelen van Christus. Christus vraagt ons Hem te volgen en over hem te spreken. Iedereen die betrokken is in Gods werk is apostel en geniet Gods bescherming. Omdat wij betrokken zijn in Gods werk en het werk van Christus heeft ons werk ook een allerovertreffende heerlijkheid en glans die blijvend is.

    Daarom moeten we er ons van bewust zijn dat heel onze bekwaamheid van God komt. Gods werk  bevat oneindig veel. Het is wat ieder van ons doet in Jezus naam.

    Het gaat over iedereen die Gods liefde wil doorgeven en wil doen wat God van hem verlangt.

     

    De apostel Paulus spreekt in zijn brieven dikwijls met woorden van hoop. Hij is vol van Christus en durft daarom te spreken met vrijmoedigheid omdat hij leeft in Jezus Christus. Hoop slaat op de vertrouwen schenkende zekerheid dat zijn bekwaamheid van God komt en zijn apostelschap van een heerlijkheid getuigt die duurzaam is. Vanuit dat vertrouwen treedt Paulus op met grote vrijmoedigheid.

    Alles komt van Christus, Paulus is het doorgeefapparaat. Zo is het ook voor ons. Door in éénheid te leven met Jezus voelen we ons sterk, niettegenstaande alle moeilijkheden. Onze bekwaamheid komt van God. Vanuit dat vertrouwen kunnen we optreden met grote vrijmoedigheid zoals Paulus.

     

    De vrijmoedigheid zit in de woorden van Christus die bidt voor zijn apostelen, zijn volgelingen, opdat God hen zou beware en waken over hen. Christus bidt zo ook voor ons. Door zijn bidden tot God voor ons, worden we toegerust met hoop, toekomst, heerlijkheid en duurzaamheid en we krijgen de kracht om op te treden met grote vrijmoedigheid.

    We ontvangen de moed om openlijk voor ons geloven uit te komen, dat is het tegenovergestelde van schaamte en angst. Onze vrijmoedigheid komt van de Heer. Door die vrijmoedigheid voelen we vrijheid en kracht. Het is niet gemakkelijk om tegen vrienden te zeggen ik geloof in God en Jezus is belangrijk voor mij. Het is niet gemakkelijk om tegen vrienden te zeggen, ik kom niet tennissen want ik ga ‘s zondagmorgens naar de kerk.

     

    Opdat zij één zijn zoals wij één zijn zegt Jezus in de evangelietekst. Alle christenen tezamen in éénheid met Christus, in God.

    Apostel van Christus betekent dat ik me niet moet wegsteken, angst hebben, beschaamd zijn, het is niet nodig een masker op te zetten.

    Als iemand zich toekeert tot Jezus, zich tot Jezus richt dan valt de sluier weg, dan moeten we geen masker voorhouden. Beetje bij beetje beginnen we dan te begrijpen, wat bedoeld wordt in de schriften. Zonder sluier kunnen we de goddelijk glans op het gelaat van Christus ontdekken. We beginnen te begrijpen wat Jezus ons allemaal wil vertellen. Hij raakt ons en maakt ons blij, we voelen ons open, krachtig, hoopvol en vrijmoedig. Maar niets komt van God zonder ons nederig zijn. 

     

    Laat ons dan bidden opdat wij allen, die in Jezus geloven, vrijmoedigheid kunnen uitstralen. Om goed te bidden moeten we de berg op, ons afzonderen soms, in stilte.

     

    Laat ons daarom nu in gebed intens naar God gaan.

     

    God, wanneer we in éénheid met U leven kunnen we beginnen te begrijpen wat Jezus ons allemaal wil vertellen. We willen door U geraakt worden maar we weten dat we zelf moeten beslissen om dagdagelijks de deur voor U te openen. Geef ons de kracht dit te doen.

     

    Wij bidden u verhoor ons gebed

     

    God, U zegt dat we zonder angst kunnen leven wanneer we met U verbonden leven. Maar soms is die verbondenheid er niet omdat we onszelf, onze mening, onze ideeën, onze tijd belangrijker vinden. We durven U zelfs soms in vraag te stellen. Zo voelen we ons nog wel bang in het leven. We vertellen dan leugentjes om bestwil, we verzwijgen uw naam, we durven niet uitkomen voor ons geloof. We durven niet spreken als er onrecht is.

    Laat ons de weg vinden naar die verbondenheid met U. Leer ons hoe eenvoudig het is om U te bereiken.

     

    God, wij danken u dat Jezus voor ons gebeden heeft en U gevraagd heeft ons te beschermen en te beware, zodat we in zijn naam mogen en kunnen werken en spreken in éénheid met alle christenen en met U en Hem. We willen uw liefde uitstralen en doorgeven in alles wat we doen, van de meest eenvoudige taken tot de meest ingewikkelde.

     

    God, we bidden dat we niet vergeten dat alles wat U ons hebt gegeven, van U komt. Laat ons nederig zijn in al wat we doen. Laat ons ook nederig zijn in het feit iets te kunnen betekenen voor mensen en laat ons nederig blij zijn als mensen ons daarom graag zien.

     

    God, we vragen vooral kracht voor onze leerkrachten in onze katholieke scholen. Geef hen de moed over Jezus te praten zodat de kinderen Jezus kunnen leren kennen. Geef leerkrachten de moed te luisteren naar de noden van de kinderen om zo uw liefde waar te maken.

    Wij bidden u verhoor ons gebed

     

    Beste vrienden,

    Door het lezen van het evangelie kunnen we bewuster in relatie leven met God. Door te luisteren naar wat Jezus ons te vertellen heeft mogen we ook samen het gebed bidden dat Jezus ons geleerd heeft:

     

    Onze Vader,

    Onze Vader die in de hemel zijt, geheiligd zij Uw Naam.  
    Uw Rijk kome, Uw Wil geschiede op aarde als in de hemel. 

    Geef ons heden ons dagelijks brood  en vergeef ons onze schulden, gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren. 

    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade.

    Amen.

     

    Beste vrienden, we danken God dat we samen konden zijn in verbondenheid met Hem.

    Het geeft ons steun en kracht voor vandaag, onze dag wordt weer anders. Wij wensen u oprecht  een dag met blijheid, open en frank, krachtig, hoopvol en vrijmoedig. We wensen u aandacht voor de mensen die zoekend zijn in hun geloof en denk eraan dat we de goddelijke glans op het gelaat van Christus kunnen ontdekken zodat Zijn glans de onze wordt.

    God heeft ons gehoord, is ons nabij vandaag.

    Dat God ons hiertoe mag zegenen : de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.  

    21-09-2011 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lukas 18 v 18-22 We hebben geen tijd!

    Lukas 18 v 18-22 We hebben geen tijd!

    18. Een hooggeplaatst persoon vroeg hem: ‘Goede meester, wat moet ik doen om deel te krijgen aan het eeuwige leven?’

    19. Jezus antwoordde: ‘Waarom noemt u mij goed? Niemand is goed, alleen God.

    20. U kent de geboden: pleeg geen overspel, pleeg geen moord, steel niet, leg geen vals getuigenis af, toon eerbied voor uw vader en uw moeder.’

    21. De man zei: ‘Aan dat alles heb ik me sinds mijn jeugd gehouden.’

    22. Toen Jezus dat hoorde, zei hij: ‘Nog één ding ontbreekt u. Verkoop alles wat u hebt en verdeel de opbrengst onder de armen, dan zult u een schat in de hemel bezitten. Kom daarna terug en volg mij!’

    23. Toen de man dat hoorde, werd hij diepbedroefd. Hij was namelijk zeer rijk.

     

    Jezus nodigt ons uit Hem te volgen.Wij zijn vrije mensen.

    De hooggeplaatste persoon herkent Jezus als iemand die het waard is om te volgen. Hij gelooft in Jezus, hij noemt hem goede meester. Hij wil zelfs geloven in het eeuwig leven dat Jezus belooft. En dan brengt Jezus hem tot bij een hartverscheurende keuze. Als je mij wil volgen, volg dan de geboden, dat is als eerste belangrijk, maar om mij totaal te volgen, om echt christen te zijn, is er iets meer nodig, iets meer dan al die goede mensen die ook geen overspel plegen, geen moord begaan, niet stelen en niet liegen en groot respect hebben voor hun ouders. Om mij te volgen moet ge afstand doen van wereldlijke belangen en mij volgen.

    En dan ligt de bal in ons kamp.

     

    We maken dikwijls de fout te denken dat God ons tot iets verplicht. Maar dat is niet zo. Wij volgen God of wij volgen God niet. God maakt de keuze niet. Hij staat te wachten met open armen, maar staat niet te bedelen. Welke kant kiezen wij?

    We vroegen het een verkoopsmanager van 35 jaar opgegroeid in een katholieke familie.  Jullie hebben daar tijd voor zei hij, ik niet. Als ik oud ben en meer tijd heb dan zal ik er mij misschien terug aan interesseren. Gelovig zijn en kiezen stond voor hem in relatie met  ‘tijd hebben’. Het doet pijn dat mensen God laten wachten tot ze ’tijd’ hebben.

     

    In het evangelie zegt Jezus, kom en volg mij. Misschien begrijpen veel mensen dit alsof men voor God uit de realiteit van het leven moet stappen. God vraagt dat niet van ons. Hij vraagt ons wel om een duidelijke keuze te maken. Kiezen we voor wereldlijke waarden of kiezen we voor Hem.

    Geloven en kiezen heeft te maken met het toelaten van God in ons leven. Het heeft te maken met Zijn voortdurende aanwezigheid in ons leven van elke dag in de dingen die we elke dag doen. Onze handelingen moeten in overeenstemming zijn met wat Jezus ons vertelt en dat is net iets meer dan de geboden volgen. Want, ook vele ‘niet christenen’ volgen Gods geboden. Waar ligt dan het verschil. Wat maakt ons echt tot christen?

    Jezus antwoord is daarop: Kom en volg mij!’

    God had ons eerst lief, hij is er, hij staat te wachten met open armen. Liefde is Zijn aanwezigheid in ons leven en de belofte: “Ik zal er zijn voor jou.” Gods aanwezigheid drukt de zekerheid uit van liefde die tijd en ruimte overstijgt. Liefde is ontzettend belangrijk in het leven van een mens. Het brengt ons bij onze identiteit en geeft ons veiligheid en zekerheid.

    God is aanwezig, God is liefde. Door te weten en te geloven dat God ons intens liefheeft kunnen we ons wereldlijk leven overstijgen, we kunnen verder gaan dan wat er gebeurt in onze fysieke wereld.

    Als God ons dus vraagt hem te volgen dan is het aan ons om ja te zeggen, maar dat vraagt ook om een blijvend ja te zeggen.

    Wanneer mensen zeggen: Jezus, ik heb geen tijd, dan blijft Zijn aanwezigheid spijtig genoeg verborgen.

    Zoals de hooggeplaatste man uit het evangelie ken ik ook een hooggeplaatst goed en zeer verstandig man. Hij stelt zijn hele leven in het teken om te bewijzen dat God niet bestaat. Ik wordt daar zo verdrietig van. Wat is de zin van dit gekregen leven? Zoveel tijd steken in iets waarvan je gelooft dat het onbestaande is.

    Jezus zegt aan de hooggeplaatste persoon: volg mij en doe weg wat je hindert om mij te volgen. Misschien kan een hooggeplaatste positie of ‘zeer verstandig zijn’, ook een hindernis zijn. Onze positie, ons intellectueel talent moeten we in dienst stellen van anderen, zodat zij ervan kunnen leven. “Verdeel de opbrengst, de vruchten van – bijvoorbeeld - uw intelligentie, onder de armen, onder de jonge mensen en mensen die intelligente mensen nodig hebben om beter te worden”, zegt Jezus ons, dan zult u een schat in de hemel bezitten.

    Als onze rijkdom of onze talenten, ons verhinderen om ons dienstbaar op te stellen en mensen graag te zien, dan zijn we niet goed bezig. Weg ermee zegt Jezus ons.

     

    Wanneer we geen tijd meer hebben omdat we teveel tijd nodig hebben om ons wereldlijke eigendommen te beheren, te ordenen, dan moeten we daar leren anders mee om te gaan,  relativeren, misschien dingen weggeven of dingen verkopen.

    Onze Moslim broeders en zusters worden begraven zonder kleding, zelfs geen sokken, alleen een doek rond het lichaam, dit om er hen op te wijzen dat ze niets kunnen meenemen.

    Wanneer we geen ‘ja’ zeggen op wat Jezus ons vraagt, dan blijft er voor ons veel verborgen. Gods aanwezigheid en Gods liefde en de belofte van het eeuwig leven voelen en begrijpen we niet.

    Jezus belooft ons eeuwig leven, meer kunnen we toch niet verlangen!

    Willen wij met Hem eeuwig leven dan moeten wij zuivere mensen worden, om zo door Hem met God in contact te komen.

    God wil dat we door zijn Zoon de weg naar Hem vinden. God kent geen fouten. Hij is de zuivere liefde zonder ook maar iets negatiefs. “Jezus brengt ons bij God” zegt onze Paus.

    Geloven in Jezus vraagt dus niet geloven in een stukje van Hem, maar Hem geloven in alles wat Hij zegt. “Ik ben de weg, de waarheid en het leven” zegt Jezus ons. “Wie in mij gelooft zal eeuwig leven”. Wij voelen ons erg dankbaar en blij voor zoveel toekomst en daarom zijn we zo enthousiast over Jezus.

    Maar dat vraagt dat we afstand nemen van ons ‘ik gerichtheid’, van ons ‘consumerend leven’,  ons ‘geen tijd’ hebben.

     

    Als we geloven en willen beslissen om Jezus te volgen, dan moeten we ook beslissen ons leven in zijn handen te leggen om zo te ontdekken wat hij ons te zeggen heeft.

    Jezus belooft ons Gods Heilige Geest, we zullen nooit alleen zijn. Gods geest woont in ons, en is zo trouw aan ons als onze eigen adem. Maar die ervaring is enkel mogelijk als we kiezen voor Jezus.

    Zoals Zijn liefde ons antwoord vooraf gaat, zo is Hij in ons aanwezig, die aanwezigheid blijft echter verborgen tot wij Hem herkennen.

    Geloven wij dat Jezus de moeite is en niet moet wachten tot we eens tijd hebben? Jezus vraagt geen extra tijd, hij vraagt ons Hem de ganse dag door een plaats te geven in ons leven. Zo kan Hij ons helpen in al onze verantwoordelijkheden van ons dagdagelijks druk bestaan.

      

    Wat houdt ons tegen om Jezus te volgen?

    Meestal twijfel en ongeloof, geen tijd, geen mensen om ons heen die ons iets zinvols te vertellen hebben.

    We nodigen u uit alvast te bidden dat u wel de juiste mensen mag ontmoeten,de juiste literatuur om antwoorden te vinden op uw twijfels en de tijd om op zoek te gaan naar wie God is.

     

    Laat ons daarvoor samen bidden.

     

    Lieve God, Wij smeken u vandaag om iets dat ons echt ter harte gaat. U nodigt ons uit, toon ons dan ook alstublieft de weg. Zeg wat we moeten doen en hoe we het moeten doen.

     

    God, wij bidden nu vooral voor mensen die ten einde raad zijn, ten einde raad door omstandigheden, geef hen uw reddende hand. Wij smeken u dit, help hen, wij kunnen het niet, wij zijn niet bij hen, maar U bent er wel, laat hen niet alleen, laat deze mensen voelen dat U aanwezig bent .

     

    God, raak mensen die tijd maken om iets over u te vernemen. Geef deze mensen het geloof dat u de moeite waard bent. Geef hen de mogelijkheid om te ontdekken hoe zij deel kunnen hebben aan het eeuwig leven dat u beloofd.

     

    God, we bidden voor de vele hooggeplaatste en verstandige mensen, laat hen inzien om hun verantwoordelijkheden en hun intelligentie in dienst te stellen van anderen. Wij hebben hen zo nodig. Geef intelligente mensen de kracht om hun geloven in U te laten primeren boven  hun nood aan een bewijs van uw bestaan of niet bestaan.

     

    Lieve God, vandaag staan wij hier voor U met smeekbeden, zoveel mensen die Gij geschapen hebt zijn goede mensen en toch beslissen ze niet om U te volgen omdat ze denken dat ze moeten gaan zitten en tijd verliezen aan U. Geef deze mensen de ervaring dat U altijd aanwezig bent en dat ze U altijd kunnen aanspreken met de meest eenvoudige woorden zoals wij nu hier ook doen.

    Geef hen het geloof dat U de moeite bent, de goede Heer. U volgen is groeien, is U beetje bij beetje ontdekken en hierbij vreugde ervaren en tot rust komen in U.

     

    Wij smeken u verhoor ons Heer, verhoor ons gebed

     

    Heer, wij danken U omdat wij weten dat U naar onze smeekbeden luistert en de mensen zal helpen die U willen volgen.

    Daarom bidden wij nu allen tezamen in verbondenheid het gebed dat Uw zoon ons geleerd heeft.

     

    Onze Vader, die in de hemel zijt, geheiligd zij Uw Naam.
    Uw Rijk kome, Uw Wil geschiede op aarde als in de hemel.
    Geef ons heden ons dagelijks brood
    en vergeef ons onze schulden,
    gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren.
    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade.
    Amen

    In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

    15-09-2011 om 10:44 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matheus 5 v 1-4 over de treurenden.

    Matheus hoofdstuk 5 v 1- 4, over de treurenden.

     

    We lezen in de bijbel het evangelie van Matheus hoofdstuk 5 verzen 1 tot 4, het gaat over de zaligsprekingen.

     

    Het evangelie volgens Matheus hoofdstuk 5 verzen 1 tot 4

    1. Toen Hij de mensenmassa zag, ging Hij de berg op. Daar ging Hij zitten met zijn leerlingen om zich heen.

    2. Hij nam het woord en onderrichtte hen:

    3.Gelukkig wie nederig van hart zijn,
    want voor hen is het koninkrijk van de hemel

    4.Gelukkig de treurenden,
    want zij zullen getroost worden

     

    We staan vandaag stil bij vers 4: Gelukkig de treurenden, want zij zullen getroost worden.

    Is het goed verdriet te hebben of is verdriet zalig te verklaren?

    Laat we hier even dieper op ingaan.

    Er zijn 2 soorten verdriet, verdriet dat geen hoop meer heeft. Het is zoals Judas die nergens op durft te hopen. Hij verhangt zich in vertwijfeling.

    Zovele mensen lopen met de gedachte rond een einde te maken aan hun leven, door zelfdoding of euthanasie. Ze zien in hun verdriet de waarheid niet meer.

    Ze zien en geloven niet meer dat God van hen houdt en dat er nog vele mensen van hen houden, ouders, kinderen, vrienden. Ze durven nergens meer op te hopen. Ze zien nergens hulp of een uitweg.

    Verdriet dat de liefde niet meer vertrouwt en verdriet dat ook de waarheid, het juiste, niet meer ziet. Dit verdriet ondermijnt en vernielt de mens.

     

    Een ander soort verdriet is het verdriet waarover Jezus het hier heeft. Het is verdriet hebben omdat men onrecht ziet, leugen, bedrog. Dit verdriet houdt kracht in zich, het brengt verzet tegen dit onrecht. Dit verdriet gelooft nog in de liefde en bevat hoop. Het is een verdriet dat heelt. Dit verdriet is pijnlijk maar het is een positief verdriet. Het verdriet is het verdriet van Petrus. Getroffen door de blik van Jezus barst hij in tranen uit. Het onrecht dat Jezus is aangedaan doet hem wenen. Maar de tranen genezen hem, hij wordt nieuw. Gelukkig de treurenden, want zij zullen getroost worden zegt Jezus en Petrus weet en gelooft dat hij kracht krijgt van God in zijn verdriet. 

     

    De heilige Bernardus van Clerveaux drukt het zo uit:

    God kan niet lijden, maar Hij lijdt wel mee.

    Onder het kruis van Jezus wordt het duidelijk wat het betekent, gelukkig die verdriet hebben uit liefde voor anderen, want zij zullen getroost worden. Maria en Johannes hadden onder het kruis vreselijk verdriet om zoveel onrecht dat Jezus werd aangedaan. In ons verdriet over onrecht worden ook wij getroost door God. Hij omringt ons. We mogen niet ongevoelig worden aan het onrecht, we mogen niet meehuilen met de wolven. 

    God zal ons bijstaan en troosten als we verdriet hebben om het onrecht.

     

    Waneer we verdreit hebben is het niet gemakkelijk in waarheid te denken en te handelen, want in verdriet zien we dikwijls niet de waarheid maar we zien naar ons eigen lijden, ons eigen afzien door het onrecht. En daar gaat het hier niet over. Van het moment dat we vertrekken vanuit onszelf, hoe erg het voor onszelf wel is, doen we God onrecht aan,  we zijn dan egoïstisch en gefocust op onszelf. God wil dat we focussen op het onrecht zelf. Het onrecht waar we zelf slachtoffer van zijn of waar onze naaste slachtoffer van is.

    De zaligspreking gaat over de pijn die we beleven omwille van dat onrecht.

    Zoeken naar de echte waarheid in ons verdriet, de focus niet op onszelf, maar op het onrecht, brengt ons bij Gods gerechtigheid. Het betekent trouw blijven aan Gods woord. Vasthouden aan de rechte weg, het betekent ‘geloven’. De gelovige is de rechtvaardige die op Gods wegen gaat. Geloven betekent meegaan met Christus.

    God zal ons troosten door het licht te laten zien wanneer we verdrietig zijn omwille van  onrecht en leugen. Door ons leven in Zijn licht krijgen we weer kracht zoals Petrus.

     

    We moeten God vragen dat we allen kracht krijgen om op de juiste manier het onrecht  te stoppen. Niet uit eigen belang of met het idee van ‘ziet eens hoe goed en rechtvaardig ik wel ben’.

    Het gaat in het evangelie over het verdriet, omdat niet gehandeld wordt naar waarheid.

    En dat gaat van het zeer groot onrecht tot het kleine. Het kleine wordt dikwijls beschouwd als normaal en niet te vermijden. Maar ook dat is onrecht en onjuist. De maatschappij duldt  hiertegen echter geen protest. Men is geacht mee te doen. Denken we maar aan ons luisteren naar roddel.

    Wanneer we reageren of ons gewoon verwijderen omdat we naar waarheid verlangen hebben we het niet gemakkelijk.

    Mensen gaan het ons  moeilijk maken in woord en daad en dan staan we dikwijls alleen.

    Maar zo volgen we Jezus, we leven in de waarheid, de waarheid is in ons en Jezus leeft in ons. We mogen zo kind zijn van God Onze Vader.

     

    We richten onze aandacht nu specifiek naar alle mensen die nu met verdriet te maken hebben.

    Achter het verdriet zit dikwijls een hoop boosheid en onmacht. Boosheid om het onrecht dat ons of anderen is aangedaan. Onze boosheid stopt als we de dingen  kunnen oplossen, maar dat gebeurt dikwijls niet. Dan is er dus geen vreugde en groei meer mogelijk.

    In boosheid leven is geen gave van de Heilige Geest.

    God komt ons in onze boosheid  niet nabij. Hij kan dat niet want Hijzelf kent geen boosheid.

    We moeten ons de vraag durven stellen: zit er achter mijn verdriet boosheid?

    Als we in boosheid leven ontvangen we geen kracht om ons verdriet positief te richten en terug te groeien in Gods liefde. Aan ons de keuze om aan de Heilige Geest te vragen om kracht om onze boosheid te overwinnen.

     

    Laat ons nu samen bidden.

    Lieve God,

    We voelen achter ons verdriet soms boosheid, we zijn maar mensen en we kunnen dat gevoel van boosheid zomaar niet wegvegen. We voelen ons dikwijls zo gekwetst.

    We willen u vragen ons allen te helpen, geef ons de kracht om vergiffenis te vragen om die boosheid.

    Laat ons verder kijken in ons verdriet, over het boos zijn heen, want daar ligt groei voor ons verder leven van elke dag, zo kunnen wij weer iets betekenen voor anderen, uw liefde mogen we dan ontvangen en doorgeven.

    Geef ons de kracht van de Heilige Geest om dit in ons leven mogelijk te maken. Geef ons ook de kracht om dit vandaag mogelijk te maken.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Heer, geef ons de kracht om binnen alle kerkgemeenschappen en parochies en katholieke organisaties kwaadsprekerij geen kans te geven, niet in woorden, niet in daden, niet in gedachten. Laat ons de juiste woorden vinden om mensen vriendelijk te zeggen dat kwaadsprekerij niet van Jezus komt en verdriet veroorzaakt.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    God, leer ons, om naar de waarheid te kijken in ons verdriet wanneer wijzelf anderen onrecht  aandeden omdat we zelf willen meetellen, belangrijk willen zijn, we hebben een natuurlijke drang naar macht. Macht op ons werk, macht binnen onze relatie met onze partner.

    Geef ons de kracht om, vergiffenis te vragen aan U en aan - waar mogelijk-  aan onze naaste, vergiffenis voor onze eigen tekortkomingen van onrecht, waarvoor we verdriet hebben.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    God,Leer ons om naar de waarheid te kijken in ons verdriet waar anderen ons onrecht deden. Anderen zijn de oorzaak voor ons verdriet. 

    Geef ons de kracht om, waar nodig, vergiffenis te schenken.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    God, Waar bent U als we U in ons verdriet nodig hebben?

    Leer ons geloven dat u naast ons bent en in ons. Leer ons luisteren naar uw fluisterende stem en uw antwoord in ons gebed. Gelukkig de treurenden, want zij zullen getroost worden zegt U. We weten dat u met ons mee lijdt.

    Laat ons uw troost voelen in ons verdriet, om zo weer te groeien als volgeling van Jezus.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    God, De machteloosheid tegen onrecht geeft verdriet, we zijn dikwijls niet in staat het onrecht te keren, het maakt ons verdrietig. Het kwade en kwade mensen zullen altijd bestaan op elk niveau in onze samenleving. Daarom bidden we voor de mensen die wel iets kunnen doen aan  onrechtvaardigheid. We denken hier aan politieke leiders, bedrijfsleiders, mensen in de diplomatie, kerkleiders, mensen in het politiekorps, maar ook mensen in sociale verenigingen, directeurs van scholen, en gewone mensen zoals u en ik die soms te maken krijgen met onrecht, valsheid en kwaadheid.

    God bescherm ons allen en geef ons kracht onrecht te bannen.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    Heer,Laat ons blijvend attent-vol zijn voor onrecht, laat ons niet meeheulen met de wolven. Laat ons zelf de juiste beslissingen nemen naar waarheid, tegenover onze partner en onze kinderen  en tegenover de mensen die we ontmoeten.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    Het evangelie is zo rijk, elke vers vertelt ons iets nieuws. We hebben vandaag enkel blijven stilstaan bij de belofte van Jezus dat we worden opgenomen in het koninkrijk der hemelen wanneer we nederig zijn.

     

    We bidden dat u dit vandaag mag ervaren gewoon door te vragen aan Jezus om te helpen op momenten van spreken, beslissen, ontmoeten, kortom doorheen de ganse dag, zoals ademhalen. Het inademen van Zijn Heilige Geest geeft ons de kracht om te doen wat Jezus van ons vraagt.

     

    28-08-2011 om 20:23 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mat 5 v 1-10 Nederig van hart

    Mat 5 v 1-10  Nederig van hart

     

    Van harte welkom.

    De Bergrede is de onderwijzing van Jezus Christus gehouden op een berg.

    Wij lezen  uit het evangelie van Mat 5 vers 1 tot 10.

    1.Toen hij de mensenmassa zag, ging hij de berg op. Daar ging hij zitten met zijn leerlingen om zich heen.

    2.Hij nam het woord en onderrichtte hen:

    Gelukkig wie nederig van hart zijn,
    want voor hen is het koninkrijk van de hemel

     

    Het gaat hier over een belofte van Jezus.

    Wereldlijke maatstaven vallen om zodra de dingen in het juiste perspectief gezien worden. Kijken vanuit de manier hoe God er tegenaan kijkt, dat is anders dan de wereld doet.

    Degene die onderweg is met Jezus leeft vanuit nieuwe maatstaven. Zij zijn nederig en handelen ernaar.

    Wanneer we leven in Gods waarheid dan ontkomen we niet aan verdriet, tegenslag en pijn, maar we gaan er niet aan ten onder. Als christen leven we hier op de wereld in het lijden zoals ook Jezus ervaren heeft. We hebben hier op aarde deel aan Jezus lijden, maar we mogen ervaren dat Jezus steeds bij ons is door Zijn verrijzenis. We ervaren een zachtheid niettegenstaande moeilijkheden. Het wordt niet meer gemiddeld geluk, ons leven wordt meer zuiver en intens, zelf in de moeilijkheden, omdat Jezus naast ons is.

    Als we geloven in Christus dan leeft Christus in ons: we leggen ons leven in Gods handen, we proberen te doen wat God van ons vraagt, en vragen elke dag aan God om ons zijn wil kenbaar te maken.

     

    Jezus heeft het hier in het evangelie over nederigen van hart.

    Sommige mensen, die met twijfels zitten over God en Jezus zeggen me, ik probeer goed te doen, en God zal mij dan wel toelaten voor de hemel en het eeuwig leven  Ik wil me er nu niet druk over maken.

    Nederig zijn van hart wil niet zeggen: van God eisen dat we omwille van onze daden beloond zullen worden.

    Nederig zijn wil zeggen Gods liefde over ons laten komen, beseffen dat we niets zijn zonder God. Door Gods liefde kunnen we leven in innerlijk overeenstemming met wie God is en wat Hij zegt. Het is God die ons gebruikt om zijn liefde waar te maken. Zo antwoordde moeder Theresa dat ze zichzelf 2 op 20 geeft in het recht op de hemel. Nederig zijn is niet eisen van God om ons rechtvaardig te beoordelen, het is met lege handen voor God staan en zeggen: alles wat u mij geeft is goed.

     

    Tegenwoordig eisen we overal inspraak, we vinden dat democratisch en nodig.

    Maar is het niet mooi als iemand op een bedrijf of op school plots tegen de directeur zegt, ik vertrouw op u, u doet het goed, doe maar zoals u het goed vindt, ik volg u ook al is het anders. 

    Ervaart u ook hoeveel e-mails er soms over en weer gaan alvorens er bijvoorbeeld een cadeautje kan gekocht worden door collega’s.

    Iedereen voelt zich zeer snel tekort gedaan, niet meegeteld, niet gerespecteerd.

    Maar als christen is er 1 iemand waarvoor we zelfs 1000 % meetellen, dat is voor God. Hij heeft ons geschapen naar zijn beeld en gelijkenis. Voor hem zijn we uniek.  Geloven we dat nog?

    Jezus belooft, nederigen van hart, het koninkrijk van de hemel. Gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel zegt hij.

     

    Het koninkrijk van de hemel begint hier reeds op aarde. Jezus bracht het koninkrijk, wij kunnen er deel van zijn door ons geloof in Jezus, door te leven zoals God het wil. Nederig van hart, Gods liefde over ons laten komen, geen focus op onze eigen daden. Onze wereldse taak met al zijn verplichtingen aannemen en de diepe innerlijke gemeenschap met Christus nastreven in ons werk, wat het ook is, van huisvrouw of poetsvrouw, tot topdirecteur of rentenier.

    Zo is het ook met onze rijkdom, ons geld, ons succes, ons knap zijn, ons lukken. We moeten bezitten alsof we niets bezitten. Nederig Gods liefde over ons laten komen en zijn liefde doorgeven aan anderen. Nederig in waarheid denken en handelen.

     

    Christen zijn is enerzijds een zeer moeilijke taak en anderzijds een zeer gemakkelijke taak.

    Het heeft te maken met een klik in ons hoofd, ons beslissen te kiezen voor Jezus .

    Als we geloven dan begrijpen we Jezus, als we Jezus begrijpen gaan we handelen naar waarheid omdat Jezus de waarheid is. En dan ervaren we vreugde in ons leven omdat we de dingen anders mogen en kunnen  zien.

    Vroeger waren dat zoveel holle woorden voor mij.

    Ik dank God dat hij met zijn genade mijn ogen heeft geopend.

     

    Laat ons  bidden voor alle mensen die nog met irritaties zitten, kritiek en ongeloof.

    Lieve God, geef mensen die zoekend zijn een open hart opdat ze zouden kunnen geloven en begrijpen.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Bidden we ook voor ons eigen nederigheid. Jezus vraagt het ons.

    Laat ons attent zijn elke dag in de woorden die we spreken, in de dingen die we doen. Laat ons God vragen  “spreekt door mij”, “geef me de juiste woorden” , “laat me de juiste dingen doen in nederigheid “ 

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    God help ons in onze bereidheid met lege handen voor U te staan, te zeggen: alles is goed, Heer, ik ben er voor U vandaag en morgen en altijd. Mijn daden zijn er niet om bij U in een goed daglicht te staan, maar alleen om uw liefde door te geven.

    Wij bidden u Heer help ons hierbij

     

     

     

     

    14-08-2011 om 19:57 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matteus 5 v 1- 4 over de treurenden

     Matheus hoofdstuk 5 v 1- 4, over de treurenden.

     

    We lezen in de bijbel het evangelie van Matheus hoofdstuk 5 verzen 1 tot 4, het gaat over de zaligsprekingen.

     

    Het evangelie volgens Matheus hoofdstuk 5 verzen 1 tot 4

    1. Toen Hij de mensenmassa zag, ging Hij de berg op. Daar ging Hij zitten met zijn leerlingen om zich heen.

    2. Hij nam het woord en onderrichtte hen:

    3.Gelukkig wie nederig van hart zijn,
    want voor hen is het koninkrijk van de hemel

    4.Gelukkig de treurenden,
    want zij zullen getroost worden

     

    We staan vandaag stil bij vers 4: Gelukkig de treurenden, want zij zullen getroost worden.

    Is het goed verdriet te hebben of is verdriet zalig te verklaren?

    Laat we hier even dieper op ingaan.

    Er zijn 2 soorten verdriet, verdriet dat geen hoop meer heeft. Het is zoals Judas die nergens op durft te hopen. Hij verhangt zich in vertwijfeling.

    Zovele mensen lopen met de gedachte rond een einde te maken aan hun leven, door zelfdoding of euthanasie. Ze zien in hun verdriet de waarheid niet meer.

    Ze zien en geloven niet meer dat God van hen houdt en dat er nog vele mensen van hen houden, ouders, kinderen, vrienden. Ze durven nergens meer op te hopen. Ze zien nergens hulp of een uitweg.

    Verdriet dat de liefde niet meer vertrouwt en verdriet dat ook de waarheid, het juiste, niet meer ziet. Dit verdriet ondermijnt en vernielt de mens.

     

    Een ander soort verdriet is het verdriet waarover Jezus het hier heeft. Het is verdriet hebben omdat men onrecht ziet, leugen, bedrog. Dit verdriet houdt kracht in zich, het brengt verzet tegen dit onrecht. Dit verdriet gelooft nog in de liefde en bevat hoop. Het is een verdriet dat heelt. Dit verdriet is pijnlijk maar het is een positief verdriet. Het verdriet is het verdriet van Petrus. Getroffen door de blik van Jezus barst hij in tranen uit. Het onrecht dat Jezus is aangedaan doet hem wenen. Maar de tranen genezen hem, hij wordt nieuw. Gelukkig de treurenden, want zij zullen getroost worden zegt Jezus en Petrus weet en gelooft dat hij kracht krijgt van God in zijn verdriet. 

     

    De heilige Bernardus van Clerveaux drukt het zo uit:

    God kan niet lijden, maar Hij lijdt wel mee.

    Onder het kruis van Jezus wordt het duidelijk wat het betekent, gelukkig die verdriet hebben uit liefde voor anderen, want zij zullen getroost worden. Maria en Johannes hadden onder het kruis vreselijk verdriet om zoveel onrecht dat Jezus werd aangedaan. In ons verdriet over onrecht worden ook wij getroost door God. Hij omringt ons. We mogen niet ongevoelig worden aan het onrecht, we mogen niet meehuilen met de wolven. 

    God zal ons bijstaan en troosten als we verdriet hebben om het onrecht.

     

    Waneer we verdreit hebben is het niet gemakkelijk in waarheid te denken en te handelen, want in verdriet zien we dikwijls niet de waarheid maar we zien naar ons eigen lijden, ons eigen afzien door het onrecht. En daar gaat het hier niet over. Van het moment dat we vertrekken vanuit onszelf, hoe erg het voor onszelf wel is, doen we God onrecht aan,  we zijn dan egoïstisch en gefocust op onszelf. God wil dat we focussen op het onrecht zelf. Het onrecht waar we zelf slachtoffer van zijn of waar onze naaste slachtoffer van is.

    De zaligspreking gaat over de pijn die we beleven omwille van dat onrecht.

    Zoeken naar de echte waarheid in ons verdriet, de focus niet op onszelf, maar op het onrecht, brengt ons bij Gods gerechtigheid. Het betekent trouw blijven aan Gods woord. Vasthouden aan de rechte weg, het betekent ‘geloven’. De gelovige is de rechtvaardige die op Gods wegen gaat. Geloven betekent meegaan met Christus.

    God zal ons troosten door het licht te laten zien wanneer we verdrietig zijn omwille van  onrecht en leugen. Door ons leven in Zijn licht krijgen we weer kracht zoals Petrus.

     

    We moeten God vragen dat we allen kracht krijgen om op de juiste manier het onrecht  te stoppen. Niet uit eigen belang of met het idee van ‘ziet eens hoe goed en rechtvaardig ik wel ben’.

    Het gaat in het evangelie over het verdriet, omdat niet gehandeld wordt naar waarheid.

    En dat gaat van het zeer groot onrecht tot het kleine. Het kleine wordt dikwijls beschouwd als normaal en niet te vermijden. Maar ook dat is onrecht en onjuist. De maatschappij duldt  hiertegen echter geen protest. Men is geacht mee te doen. Denken we maar aan ons luisteren naar roddel.

    Wanneer we reageren of ons gewoon verwijderen omdat we naar waarheid verlangen hebben we het niet gemakkelijk.

    Mensen gaan het ons  moeilijk maken in woord en daad en dan staan we dikwijls alleen.

    Maar zo volgen we Jezus, we leven in de waarheid, de waarheid is in ons en Jezus leeft in ons. We mogen zo kind zijn van God Onze Vader.

     

    We richten onze aandacht nu specifiek naar alle mensen die nu met verdriet te maken hebben.

    Achter het verdriet zit dikwijls een hoop boosheid en onmacht. Boosheid om het onrecht dat ons of anderen is aangedaan. Onze boosheid stopt als we de dingen  kunnen oplossen, maar dat gebeurt dikwijls niet. Dan is er dus geen vreugde en groei meer mogelijk.

    In boosheid leven is geen gave van de Heilige Geest.

    God komt ons in onze boosheid  niet nabij. Hij kan dat niet want Hijzelf kent geen boosheid.

    We moeten ons de vraag durven stellen: zit er achter mijn verdriet boosheid?

    Als we in boosheid leven ontvangen we geen kracht om ons verdriet positief te richten en terug te groeien in Gods liefde. Aan ons de keuze om aan de Heilige Geest te vragen om kracht om onze boosheid te overwinnen.

     

    Laat ons nu samen bidden.

    Lieve God,

    We voelen achter ons verdriet soms boosheid, we zijn maar mensen en we kunnen dat gevoel van boosheid zomaar niet wegvegen. We voelen ons dikwijls zo gekwetst.

    We willen u vragen ons allen te helpen, geef ons de kracht om vergiffenis te vragen om die boosheid.

    Laat ons verder kijken in ons verdriet, over het boos zijn heen, want daar ligt groei voor ons verder leven van elke dag, zo kunnen wij weer iets betekenen voor anderen, uw liefde mogen we dan ontvangen en doorgeven.

    Geef ons de kracht van de Heilige Geest om dit in ons leven mogelijk te maken. Geef ons ook de kracht om dit vandaag mogelijk te maken.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Heer, geef ons de kracht om binnen alle kerkgemeenschappen en parochies en katholieke organisaties kwaadsprekerij geen kans te geven, niet in woorden, niet in daden, niet in gedachten. Laat ons de juiste woorden vinden om mensen vriendelijk te zeggen dat kwaadsprekerij niet van Jezus komt en verdriet veroorzaakt.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    God, leer ons, om naar de waarheid te kijken in ons verdriet wanneer wijzelf anderen onrecht  aandeden omdat we zelf willen meetellen, belangrijk willen zijn, we hebben een natuurlijke drang naar macht. Macht op ons werk, macht binnen onze relatie met onze partner.

    Geef ons de kracht om, vergiffenis te vragen aan U en aan - waar mogelijk-  aan onze naaste, vergiffenis voor onze eigen tekortkomingen van onrecht, waarvoor we verdriet hebben.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    God,Leer ons om naar de waarheid te kijken in ons verdriet waar anderen ons onrecht deden. Anderen zijn de oorzaak voor ons verdriet. 

    Geef ons de kracht om, waar nodig, vergiffenis te schenken.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    God, Waar bent U als we U in ons verdriet nodig hebben?

    Leer ons geloven dat u naast ons bent en in ons. Leer ons luisteren naar uw fluisterende stem en uw antwoord in ons gebed. Gelukkig de treurenden, want zij zullen getroost worden zegt U. We weten dat u met ons mee lijdt.

    Laat ons uw troost voelen in ons verdriet, om zo weer te groeien als volgeling van Jezus.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    God, De machteloosheid tegen onrecht geeft verdriet, we zijn dikwijls niet in staat het onrecht te keren, het maakt ons verdrietig. Het kwade en kwade mensen zullen altijd bestaan op elk niveau in onze samenleving. Daarom bidden we voor de mensen die wel iets kunnen doen aan  onrechtvaardigheid. We denken hier aan politieke leiders, bedrijfsleiders, mensen in de diplomatie, kerkleiders, mensen in het politiekorps, maar ook mensen in sociale verenigingen, directeurs van scholen, en gewone mensen zoals u en ik die soms te maken krijgen met onrecht, valsheid en kwaadheid.

    God bescherm ons allen en geef ons kracht onrecht te bannen.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    Heer,Laat ons blijvend attent-vol zijn voor onrecht, laat ons niet meeheulen met de wolven. Laat ons zelf de juiste beslissingen nemen naar waarheid, tegenover onze partner en onze kinderen  en tegenover de mensen die we ontmoeten.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    Het evangelie is zo rijk, elke vers vertelt ons iets nieuws. We hebben vandaag enkel blijven stilstaan bij de belofte van Jezus dat we worden opgenomen in het koninkrijk der hemelen wanneer we nederig zijn.

     

    We bidden dat u dit vandaag mag ervaren gewoon door te vragen aan Jezus om te helpen op momenten van spreken, beslissen, ontmoeten, kortom doorheen de ganse dag, zoals ademhalen. Het inademen van Zijn Heilige Geest geeft ons de kracht om te doen wat Jezus van ons vraagt.

     

    Bidden we daarom samen het Onze Vader als teken van verbondenheid met Hem en met elkaar.

     

    Onze Vader die in de hemel zijt, geheiligd zij Uw Naam.
    Uw Rijk kome, Uw Wil geschiede op aarde als in de hemel.
    Geef ons heden ons dagelijks brood
    en vergeef ons onze schulden,
    gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren.
    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade.Amen

    In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

    03-08-2011 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matteus 22, 37- 39 Liefde voor God

    Matheus 22 vers 37 tot 39 Liefde voor God

    35. Om Jezus op de proef te stellen vroeg een van de wetgeleerde: 36.‘Meester, wat is het grootste gebod in de wet?’ 37. Hij antwoordde: ‘Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand. 38. Dat is het grootste en eerste gebod. 39. Het tweede is daaraan gelijk: heb uw naaste lief als uzelf.40. Deze twee geboden zijn de grondslag van alles wat er in de Wet en de Profeten staat.’

     Vele mensen zijn opzoek naar geluk en vinden niet het geluk waar ze naar zoeken, of vinden slechts tijdelijk geluk of geluk met beperktheden. Hoe kan iemand echt geluk vinden?Moeilijk om een antwoord te vinden, zeker als dingen tegenslagen.

    Het echte geluk, voor ons christenen is gebaseerd op de liefde van God voor ons en vanuit dit geschenk kiezen wij voor hem. Maar voor velen onder ons lijkt ook dat nog theorie. Je kan dit alleen maar beamen als je het ervaren hebt. Want de wereld laat ons geloven dat enkel faam en fortuin telt, het doel van het leven is genieten en geld verdienen. Succes is nooit voldoende en vraagt altijd om meer succes.

    Dikwijls geeft dit alles geen antwoord op onze diepste noden. En die noden voelen we vooral wanneer het ons dus niet goed gaat. Op zulke momenten  kijken we even terug en maken een balans op. Was dat het doel van mijn leven? Het is  goed eens stil te durven staan bij de keuzes die we maken. Als men echt de vreugde ervaren heeft die van God komt dan weten we dat die vreugde een  innerlijke vreugde, een gevoel gedragen te zijn door God en dit is geen oppervlakkige emotionele vreugde. Het is een diepe rustgevende vreugde die het gevolg is van onze vrije keuze om God te beminnen.

    Iemand die God lief heeft ontvangt van God speciale zegeningen waardoor hij tot veel meer in staat is. We proberen dan te doen  wat God verlangt, ook al is het niet altijd gemakkelijk

    Wij drukken onze liefde voor God uit door onder andere Gods geboden  te volgen, gehoorzaam te zijn en Hem te dienen op een manier die Hem blij maakt. En als we het moeilijk hebben in ons eigen leven, dan krijgen we kracht om door onze verbondenheid met God toch te blijven kiezen om de  liefde van God door te geven. Wanneer we liefde hebben voor God blijft de vreugde in ons leven altijd aanwezig, zelfs in moeilijke tijden. Maar dit is geen oppervlakkige vreugde of een stralende vreugde. Het is een diepe tedere vreugde doorweven zelfs soms met pijn maar met het gevoel dat God aanwezig is. Diepe liefde voor God geeft ons het ware geluk. Het is een unieke ervaring. En hebt u deze ervaring niet of niet meer, dan moet u trachten goed te luisteren naar wat Jezus ons vandaag probeert te zeggen.

    37 ‘Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand’. 38. Dat is het grootste en eerste gebod. Deze vers verklaart het ware geluk in een notendop.

    Alle ander geboden die God ons nog gegeven heeft zijn verpakt in dit gebod. God beminnen is het allerbelangrijkste, het eerste. Alles begint bij het liefhebben van God. Door God gehoorzaam te zijn geeft Hij ons de kracht om te dienen in vreugde en we zullen de weg vinden.  Eerst God lief hebben en dan worden dingen duidelijker.  God lief hebben is een passie hebben voor God. Hebben wij die  passie ? God vraagt ons niet om het onmogelijke, hij vraagt ons gewoon hem alleen intens te beminnen.

    Enkele jaren geleden zei iemand me dat zijn liefde tot God groter is dan de liefde tot zijn partner. Ik was echt verbaasd en vond dat een tekort doen aan de partner, ik kon dat niet begrijpen.  Nu weet ik echter beter. Het is dankzij de liefde tot God in de eerste plaats dat we in staat zijn veel meer te betekenen voor onze partner, vooral in moeilijk momenten waar we botsen op ons verschillend zijn.

    Het is nodig na te denken over een aantal vragen: Hoe bemin ik God, wat is de kwaliteit van mijn liefde voor God? Komt God in mijn leven op de eerste plaats en voel ik het verband tussen mijn liefde tot God en mijn liefde tot mijn partner en mijn naaste ? Met andere woorden ben ik tot meer liefde in staat omdat ik God op de eerste plaats zet? Komt God in mijn leven op de eerste plaats en voel ik God zo aan als mijn energiebron waardoor ik tot meer in staat ben?

    Wij hebben geen oplossing, geen antwoord, geen commentaar. De keuze van u om u te richten tot God die liefde is, zal u een antwoord doen vinden op al uw vragen en zal u de ervaring geven van wat Jezus bedoelt met een leven in overvloed. ‘Meer’ dan tot wat wijzelf in staat zijn.

    We kunnen u alleen maar aanmoedigen om uw leven in Gods handen te leggen. Hem totaal te vertrouwen en te vragen om antwoorden. Luister naar antwoorden in de stilte van het gebed, in flitsgedachten, in wat sommige mensen zeggen, wat ge toevallig leest of wat er toevallig gebeurt. Vraag aan God om een antwoord en wees aandachtig en geduldig, focus niet op jezelf maar op anderen, bemin de mensen en dien anderen.

    We kijken nu even terug naar wat Jezus ons nog verder wil vertellen.: Gods geboden zijn voor ons goed.  Moest iedereen de 10 geboden als de gouden regel aannemen, dan zouden er heel veel problemen opgelost zijn in de wereld. Maar ook wij lopen soms weg, het komt ons niet uit, of we weten dat we falen, we weten dat we niet doen wat God van ons verlangt, dus we willen er allemaal niet zo over nadenken. We weten het beter maar niet, denken we dan. Zo houden we onszelf een beetje voor gek. Het is zoals angst voor kanker, we durven niet naar de controlearts, we willen het niet weten.

    Hetzelfde gebeurt met God, we hebben angst om God  toch nooit te bereiken en Hem nooit ten volle te begrijpen, dus is het maar beter er niks van te weten of er niet meer diep over na te denken. Zelfs priesters en zusters hebben daar last van, ze zijn in hun jonge jaren met veel enthousiasme gestart en door de vele ontgoochelingen verliezen ze hun intense liefde voor God. De geboden perfect volgen zijn moeilijk voor ons, we zijn maar mensen.

    Inderdaad, wanneer wij rekenen op onze eigen krachten, falen wij altijd.  Zonder Gods hulp lukt het ons nooit. Maar met zijn hulp komen we tot bij ons ware geluk al vraagt dat soms een ommekeer, ons bekeren, een keren naar God.

     Hoe weten we nu dat we echt van God houden? We denken wel dat we van hem houden, maar hoe weten we het echt? Onze gehoorzaamheid aan de 10 geboden is een eerste maatstaf voor onze liefde tot God. Gods geboden beschermen ons voor  een slaafse levensstijl die gebonden is aan regels.   Niet gelovigen denken dikwijls dat geloven onvrij maakt. Maar het is juist andersom, geloven maakt vrij. Wanneer we geloven durven we  springen omdat we vertrouwen op God, er gebeuren dingen die anders niet gebeuren.

     Wanneer we de geboden volgen in de kracht van Gods Geest dan zijn we bevrijd en vrij en doen we wat God blij maakt. We ontvangen daardoor volheid van leven. Dan zien mensen blije gelovigen. Maar dit is enkel te begrijpen en te ervaren als men verbonden leeft in  Gods liefde. God beschermt ons voor verkeerde handelingen. Zijn geboden openen voor ons al het goede dat hij voor ons gereed heeft gemaakt. Door het volgen van Gods geboden kunnen we ons leven op een rots bouwen, gevrijwaard van schuld als we eens wat minder goed presteren.

    Waarom hebben, we geboden nodig? Het antwoord is heel eenvoudig.  Kijken we naar ons handelen in ons eigen leven. We geven onze kinderen ook geboden, om hen te beschermen, om hen te brengen tot het ware geluk. God doet hetzelfde met ons. Door zijn geboden wil hij ons brengen tot het ware geluk. Elke regel die we hebben voor onze kinderen is voor hun goed omdat we van hen houden. Ook God geeft ons regels voor onze bevrijding en bescherming.  Gods wetten zijn perfect, zo kunnen we een overvloedig leven hebben zegt Jezus ons.

    Laat ons vandaag starten om onze liefde tot God te hernieuwen. God staat te wachten om ons te overladen met zijn liefde maar we krijgen enkel contact als ons hart zuiver is, wanneer we ons lichaam en geest, ons denken en handelen in harmonie brengen voor Hem onze God en Schepper. Zo kunnen we Hem eer brengen. Zo kunnen we Hem graag zien en zal er iets veranderen in ons leven. 

    Laten wij bidden:

    God, geef ons meer liefde voor U, we verlangen naar passie voor u. Raak ons. We willen de weg van waarheid kiezen. Juist denken en handelen. We willen uw geboden volgen en met heel ons hart willen we trouw blijven aan U. U bent voor ons de eerste, de meest bijzondere. We willen hier op aarde handelen, doen en laten zoals U dat wil, en we vragen U ons daarbij te helpen.

    God, U weet dat we eigenlijk goed willen doen. Maar soms zijn we niet eerlijk tegen onszelf. We zeggen soms ‘wat is die persoon waar ik mee moet samenwerken toch moeilijk’, maar eigenlijk zijn we teveel gefocust op onszelf en daarom ervaren we de andere als te moeilijk. God, geef ons vanuit uw liefde de kracht om onszelf te overstijgen en de andere ook te overladen met onze vriendelijkheid. Beetje bij beetje.

    God, wij bidden u om eerlijk tegen U te zijn en niet te denken dat we U graag zien terwijl dat niet zo is.  Raak ons met uw liefdespassie voor ons, zodat we voelen dat U er bent.  Maak ons ook sterker in onze liefde voor onze partner.

     Wij bidden u heer verhoor ons gebed.

     

    31-07-2011 om 09:25 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johannes 1 v 1 -18 Het woord is mens geworden

    Johannes 1 vers 1 tot 18.       Het woord is mens geworden.

     

    Het kruisteken verbindt ons met God door Jezus kruisdood en het geschenk van de Heilige Geest door de verrijzenis. In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

     

    Johannes hfdst 1 vers 1 tot 18.

    1.In het begin was het Woord, het Woord was bij God en het Woord was God.

    2. Het was in het begin bij God.

    3. Alles is erdoor ontstaan en zonder dit is niets ontstaan van wat bestaat.

    4. In het Woord was leven en het leven was het licht voor de mensen.

    5. Het licht schijnt in de duisternis en de duisternis heeft het niet in haar macht gekregen.

    6. Er kwam iemand die door God was gezonden; hij heette Johannes.

    7. Hij kwam als getuige, om van het licht te getuigen, opdat iedereen door hem zou geloven.

    8. Hij was niet zelf het licht, maar hij was er om te getuigen van het licht:

    9. het ware licht, dat ieder mens verlicht en naar de wereld kwam.

    10. Het Woord was in de wereld, de wereld is door hem ontstaan en toch kende de wereld hem niet.

    11. Hij kwam naar wat van hem was, maar wie van hem waren hebben hem niet ontvangen.

    12. Wie hem wel ontvingen en in zijn naam geloven, heeft hij het voorrecht gegeven om kinderen van God te worden.

    13. Zij zijn niet op natuurlijke wijze geboren, niet uit lichamelijk verlangen of uit de wil van een man, maar uit God.     

    14. Het Woord is mens geworden en heeft bij ons gewoond, vol van goedheid en waarheid, en wij hebben zijn grootheid gezien, de grootheid van de enige Zoon van de Vader.

    15. Van hem getuigde Johannes toen hij uitriep: ‘Hij is het over wie ik zei: “Die na mij komt is meer dan ik, want hij was er vóór mij!”’

    16. Uit zijn overvloed zijn wij allen met goedheid overstelpt.

    17. De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid en waarheid zijn met Jezus Christus gekomen.

    18. Niemand heeft ooit God gezien, maar de enige Zoon, die zelf God is, die aan het hart van de Vader rust, heeft hem doen kennen.

     

     

    De evangelist Johannes is een aangeraakte mens, een mens, die ons deelgenoot wil maken. Deelgenoot wil maken, opdat wijzelf ook ziende mensen kunnen worden.

    De evangelist verlegt het begin van zijn verhaal over Jezus naar de peilloze diepte van God zelf. Het is alsof de evangelist ons wil vertellen, dat hij, door met Jezus te leven, teruggebracht is tot de meest essentiële vragen in het leven: Vanwaar kom ik, waar ga ik naartoe? Waar vindt de mens zijn oorsprong en waartoe is hij bestemd? Johannes refereert aan het scheppingsverhaal omdat hij in Jezus een mens gezien heeft naar Gods beeld en gelijkenis.

    Er is ook díe werkelijkheid: de wereld van het nu, het donkere, de duistere wereld, die, geconfronteerd met het licht en deze confrontatie niet verdraagt. De wereld die zich met hand en tand verzet, zich afsluit voor het licht, bang is voor het licht dat waarheid brengt en zich daarmee opsluit in het donker.

     

    Stellen wij ons voor in Johannes plaats: Wat moet het niet zijn geweest om met eigen ogen te zien, dat het kwaad geen vat op Jezus had. Wat moet het zijn geweest om te zien hoe zelfbewust én nederig tegelijkertijd deze man zijn weg ging, aanrakend, liefhebbend, confronterend, over God als zijn ‘Vader’ sprekend.

    Wat moet het zijn geweest om iemand te horen zeggen:  ik ben de weg, de waarheid en het leven, wie mij ziet, ziet de Vader. Wat moet het zijn geweest om bij iemand te zijn die zich zo met God waagt te verhouden. Bij iemand te zijn, die niet opgehouden is te beseffen dat we het leven ontvangen hebben uit Gods hand en dat wij Gods kinderen zijn.

    Het woord, dat scheppende woord van het begin, het woord dat om antwoord vraagt, is vlees, is persoon geworden. Het is Jezus, een mens, die ons bij God brengt, een mens die onder ons is komen wonen. Een mens die laat zien waartoe wij bestemd zijn en waar we naartoe gaan.

    Kunnen wij als Johannes worden aangetrokken door deze Jezus, en zien dat het mogelijk is een antwoord te geven?

    Soms ervaren we ook dagen van donkerte, zelfs als gelovige. Dingen zijn zinloos, leeg, het leidt nergens naartoe.

    In die ervaringen van donker klinkt er een stem: Er moet licht zijn! Deze stem gaat in tegen het duister, de leegte, de zinloosheid. Het verheft zijn stem tegen de wanorde, verzet zich tegen alles wat donker is.

    In het evangelie lezen we: In het Woord was leven en het leven was het licht voor de mensen.

    Hoe dikwijls hebben we nog gesprekken waarin het woord levengevend is?

    Wanneer is het woord nog licht voor ons?

     

    Jezus heeft dit woord van God ‘er moet licht zijn’ opgenomen, gedragen en geleefd. Naar hem kunnen wij ons richten. Zijn woorden zullen ons licht brengen. Met Gods genade en de kracht van de Heilige Geest kunnen we dan in het licht leven. Zo brengen we Gods liefde en licht ook bij onze naaste.

    Ons leven hier is niet leeg en zinloos maar boordevol leven en licht wanneer we ons tot Hem richten. Aan ons de keuze.

     

     Laat ons samen bidden tot God

     

    Heer,

    Als gelovigen willen we licht zien en willen we ook licht zijn. Geef ons de kracht te kiezen voor  U, vandaag en elke dag van ons leven.

    Laat ons deze keuze niet uitstellen of niet oppervlakkig beleven.

    We willen intens in verbondenheid leven met U en uw genade aannemen.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Heer onze God,

    Onze oorsprong ligt bij U en onze bestemming is te worden zoals Jezus.

    We willen leven in uw licht, die liefde, goedheid en waarheid uitstraalt.

    Wij vragen u Heer om alle mensen die nu luisteren Uw genade te schenken opdat ze het licht mogen zien. Laat hen op zoek gaan naar U en U ook vinden.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

     

     

    Om goed te bidden moet de mens in de waarheid staan, in het licht, zodat het kwade, de duisternis, geen kans krijgt.

    Door het lezen van het evangelie kunnen we bewuster in relatie leven met God om zo zijn genade en zijn licht te ontvangen. Dan mogen we ook samen het gebed bidden dat Jezus ons geleerd heeft:

     

    Onze Vader die in de hemel zijt, geheiligd zij Uw Naam.  
    Uw Rijk kome, Uw Wil geschiede op aarde als in de hemel.  
    Geef ons heden ons dagelijks brood  en vergeef ons onze schulden,  
    gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren.  
    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade. Amen.

     

    We danken God dat we hier even samen konden zijn in verbondenheid met Hem, het geeft ons steun en kracht voor vandaag, onze dag wordt weer anders.

    Wij wensen u oprecht echt een blije dag in de kracht van de Heilige Geest.

    Dat God ons hiertoe mag zegenen: in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest  

    19-07-2011 om 09:21 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Markus 1 v 9-11 Het Rijk Gods is nabij

    Markus 1 v 9-11  Het Rijk Gods is nabij

    9. In die tijd kwam Jezus vanuit Nazareth, dat in Galilea ligt, naar de Jordaan om zich door Johannes te laten dopen.

    10.Op het moment dat hij uit het water omhoogkwam, zag hij de hemel openscheuren en de Geest als een duif op zich neerdalen,

    11.en er klonk een stem uit de hemel: ‘Jij bent mijn geliefde Zoon, in jou vind ik vreugde.’

    God zegt hier, jij bent mijn geliefde Zoon in jou vind Ik vreugde.

    Vele mensen hebben het hier moeilijk mee.

    Dat Jezus de Zoon van God is en door lijden en sterven moet, gaan omwille van ons, vinden ze teveel van het goede.

    Ik heb daar niet om gevraagd. Voor mij moet die Jezus niet door al die ellende gaan, die pijn wil ik niet veroorzaken.

    Meestal zijn hier goede mensen aan het woord, die zo geraakt worden door de ellende van die Jezus dat ze zeggen, neen, Jezus, niet voor mij. En het kan niet dat die God, jouw vader, dat van je vraagt. Dat is toch geen liefde.

     

    We moeten eens nagaan hoeveel keren in de bijbel genoemd wordt dat Jezus de zoon van God is. Ontelbare keren. Voor God is het zeer belangrijk dat we dat geloven. Het is essentieel en een vertrekpunt voor ons christelijk geloof.

    God herhaalt het nog eens in het Markus-evangelie: hoofdstuk 9.

    7. Toen viel de schaduw van een wolk over hen, en uit de wolk klonk een stem: ‘Dit is mijn geliefde Zoon, luister naar hem!’.

    En Jezus zegt zelf op het kruis tot zijn vader, niet mijn wil, maar uw wil geschiedde.

     

    Jezus is de zoon van God, als we dat niet aannemen, wordt Jezus een gewone mens, maar dat was niet Gods wil.

    Hoe kan een gewone mens onze zonden vergeven, ons bevrijden, onze schuld wegnemen?  Ja, dit wordt dan weer moeilijker.

    “Maar voor mij hoeft het lijden toch niet” blijven mensen zeggen, “ daarbij ik let wel op dat ik geen grote fouten maak”.

    Zo sluiten we de mensen uit die door een slechte jeugd bijvoorbeeld wel grote fouten maakten en dat wil Jezus niet. Jezus maakt geen onderscheid, hij is gekomen voor alle mensen, niet één wordt uitgesloten.

     

    Daar staan we dan. Wanneer we niet geloven dat Jezus de zoon van God is en gekomen volgens de Wil van God om ons te verlossen dan geraken we vroeg of laat verstrikt in ons eigen denken.

    Om mensen vrij te maken van zonde moet je zelf zonder zonden zijn. Dat kan alleen Jezus, die God en mens is.

    Jezus vraagt enkel om onze intense spijt en vergiffenis uit te drukken voor onze fouten.

     

    De priesters zijn in onze katholieke Kerk de vertegenwoordigers en bemoedigen ons aan om vergiffenis te vragen en onze spijt uit te drukken aan God met onze menselijke stem. Daar is meer moed voor nodig dan vergiffenis vragen in onze gedachten. Niet dat onze spijt in gedachten niet waardevol is voor God, maar spreken is nog meer uitdrukking geven van onze dankbaarheid  voor wat Jezus gedaan heeft.

    Onze vraag om vergiffenis luidop uitspreken doen we minstens éénmaal per jaar samen in onze kerkgemeenschap.

    Spijt en vergiffenis zijn nodig om terug met een blanco blad te beginnen. Dat is wat zo rijk is in ons leven als christen. Onze Heer Jezus Christus, maakt ons elke dag opnieuw tot vrije en zuivere mensen als wij dat verkiezen. Dan kunnen we verder gaan in onze verbondenheid met God om zo onze naaste te dienen en blij en dankbaar door het leven te gaan.

     

    Het probleem van zovele goede christenen is dat ze niet bereid zijn om nederig het offer van Jezus aan te nemen.

    Heer, ik ben niet waardig dat Gij geleden hebt voor mij, om mij vrij te maken van zonden. Het is een zeer moeilijk gebed voor mensen die zich intens verbonden voelen met onrechtvaardigheid.

    Het is onrechtvaardig wat er met Jezus gebeurde. Dat moeten we aanvaarden. Het was Gods wil, ook dat moeten we aanvaarden. Het waren mensen die toen aanwezig waren die zeiden gij huichelaar van een Jezus hoe durf je te zeggen dat je de zoon van God bent. Daarvoor ga je sterven. Zie je wel, zeggen sommigen onder ons, dus mensen hebben Jezus dood veroorzaakt.

    God wist dat het inderdaad zo zou gebeuren, dat mensen er deel zouden aan hebben. Zo zijn mensen.

    Zijn wij vandaag ook nog huichelaars? Of nemen we aan dat Jezus de zoon van God is en naar de wereld gekomen om ons dichter bij God te brengen?

    Nemen we aan dat Jezus geleden heeft, gestorven is en verrezen om ons te bevrijden van onze fouten? Slechts dan kunnen we in een zuivere relatie leven met God en kunnen we het eeuwig leven ontvangen. Dat gaat niet als we Jezus vergiffenis niet aanvaarden, want we blijven dan zitten met onze fouten en God kent geen fouten. Hij wil ons als zuivere mensen, daarvoor heeft hij zijn Zoon geofferd. Zuivere mensen worden zoals zijn zoon Jezus, dat is zijn verlangen.

     

    De Messias, onze Jezus, die ons mensen vrij maakt, van schuld, door zijn lijden en sterven. De Messias die verrezen is en zo door de Heilige Geest de mensheid een levende God schenkt, die lief heeft, altijd aanwezig is en altijd aanspreekbaar.

    De mensheid, die door Jezus, in volheid mag leven, in Gods genade en in de kracht en de vruchten van de Heilige Geest.

    Dit alles verwijst naar het grootse, naar de reddende boodschap voor ons mensen, het verandert de wereld ten goede. Het gaat hier over een boodschap met kracht en werkelijkheid, actie en daadkracht die verlossend is en verandert.

    In de blijde boodschap treedt de echte Heer van de wereld op, de levende God. Er wordt een antwoord van ons gevraagd op dit geschenk, we moeten ons door Jezus richten naar God. We moeten geloven.

     

    In Jezus komt God op ons toe. Daarom moeten we ons richten tot God door ons geloof in Jezus, door ons geloof in zijn woorden die we lezen in het evangelie. Er is een taak hier en nu, voor iedereen die zich Christen wil noemen. Kom tot inkeer en hecht geloof aan dit goede nieuws vraagt Jezus ons.

    Tot inkeer komen, ons keren naar God, is niet gemakkelijk, wij willen steeds het laatste woord, we zeggen gemakkelijk ja maar…

    Jezus laat ons vrij, ten volle, het is aan ons om zijn woorden ernstig te nemen.

     

     Laat ons samen bidden tot onze God:

     God,

    Geef ons de kracht om ons dagdagelijks tot U te richten, tot U te spreken, de ganse dag door een gevoel te hebben van met U verbonden te zijn.

     

    Lieve God,

    Wij bidden speciaal voor alle mensen die Jezus zo respecteren en liefhebben dat ze moeite hebben om zijn lijden aan te nemen.

    Geef hen de kracht om te zoeken naar wat hen kan helpen om duidelijk te zien dat ze maar een heel klein deeltje van uw offer aannemen.

    Uw geschenk is veel groter, maak ons allen nederig om uw geschenk aan te nemen.

    Zo kunnen we groeien in ons geloof en helpen om uw rijk waar te maken, door de liefde die we van u mogen ontvangen door te geven aan onze medemensen.

     

    God,

    In uw rijk kunnen wij ons op niets beroemen, wij danken u om uw genade. Het is uw geschenk voor ieder van ons.

    We vragen om uw goedheid en vergeving. Help ons om te geloven dat we met U in zuivere verbondenheid kunnen leven, door onze spijt uit te drukken voor onze fouten en door U vergiffenis te vragen.

     

    God,

    Wij willen in relatie leven met U, dan doen we de juiste dingen en is er geen ontgoocheling in onszelf of in onze medemens mogelijk.

    U geeft ons een vrijheid waarvoor we in nederigheid zo dankbaar zijn.

     

    Van daaruit kunnen we als uw kind elke dag in zuivere relatie leven met U, om zo uw wil op aarde mogelijk te maken.


    We bidden dat we dit geschenk vandaag mogen ervaren door Gods genade, - nog een gratis geschenk voor ons,- samen met de kracht en de vrucht van de Heilige Geest.

     

     

     

    05-07-2011 om 10:03 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joh 10, 12-15 God kennen

    Joh 10, 12-15

     

    Jezus vertelt over de herder en de schapen . Hij zegt ons in vers 12 tot 15

     [12] Een huurling, iemand die geen herder is, en die niet de eigenaar van de schapen is, laat de schapen in de steek en slaat op de vlucht zodra hij een wolf ziet aankomen. De wolf valt de kudde aan en jaagt de schapen uiteen; [13] de man is een huurling en de schapen kunnen hem niets schelen. [14] Ik ben de goede herder. Ik ken mijn schapen en mijn schapen kennen mij, [15] zoals de Vader mij kent en ik de Vader ken. Ik geef mijn leven voor de schapen.

     

    Jezus zegt: Ik ken mijn schapen en mijn schapen kennen mij, [15] zoals de Vader mij kent en ik de Vader ken. Ik geef mijn leven voor de schapen.

    Wat Jezus tot goede herder maakt en zich doet onderscheiden van anderen is het 'kennen' van zijn schapen en het door hen 'gekend zijn'. 'Kennen' duidt in het bijbelse spraakgebruik op een diepe persoonlijke liefdevolle relatie

    Waarin kennen wij Jezus?  Wat weten we over hem?

    Jezus is Gods zoon,Volgens de wil van zijn vader heeft  Hij zijn leven gegeven  voor ons, om onze fouten  te vergeven, Hij nam onze schuld op zich. Hij is verrezen en beloofde ons zijn Heilige Geest,  zo kunnen wij  leven in overvloed, bevrijd, elke dag opnieuw.

     

    Johannes laat ons door dit evangelie zien, dat wij  iets kunnen ervaren van 'gekend zijn en kennen' en zo kan God  steeds aanwezig zijn in ons leven .

    Het gaat hier  over mijn overgave aan Gods  liefde voor mij, een ja zeggen,  me laten raken, aanraken door Zijn liefde.
    Soms willen we ons niet aan hem overgeven,  omdat we denken enkel succesvol te zijn als we zelf alles regelen, zelf beslissen , dan pas denken we dat we veilig zijn.

    Wat Leren ons de woorden van Jezus. Hoe moeten wij hem begrijpen, Hoe krijgen we antwoord op onze vragen ?

    mijn schapen kennen mij ; Wij kunnen nooit iemand leren kennen zonder dat we naar hem toegaan .

    Er is  niets mogelijk zonder de stap van het geloof. Is geloven in God een zwakheid of juist een sterkte.

    Wanneer we goed luisteren naar de woorden in het evangelie  is het een sterkte om te durven zeggen ik geloof dat er een God bestaat die me liefheeft.

    Iedereen heeft het in het verleden wel eens moeilijk gevonden om mensen te vertrouwen. Hier is iemand op wie we altijd kunnen vertrouwen.

    Hij gaf zijn leven voor ons.

     

     Niemand van ons kan Gods immense complexiteit kennen en begrijpen . 

    Wanneer we  proberen God te bekijken met ons menselijk verstand ,dan beperken we onszelf. We ‘kennen’ dan door onze eigen intellectuele inspanningen en denken dat God  iets meer is dan ons eigen kennen en kunnen.

    Met zulke kijk naar God doen we onszelf tekort. Zo kunnen we nooit echt iets fundamenteels veranderen in ons leven . We komen niet tot een intieme relatie met  God.

    God heeft ons echter de mogelijkheid gegeven verder te zien dan onze mogelijkheden .

    We kunnen studeren over plaatsen die we nooit bezocht hebben , we kunnen studeren over dieren die we nooit gezien hebben. We kunnen denken ver boven wat we kunnen waarnemen met onze ogen.

    Laat ons het kennen van God met ons menselijke bevattingsvermogen opzij zetten. Laat ons verder zien en open staan voor wat God ons echt wil vertellen door Jezus en door ons geloof in Hem .  Dan pas gebeuren er wonderlijke dingen  in ons leven.

    Geloven we dat God almachtig is . Hij kan ons helpen met alles.

    We lezen nog even wat  Paulus schrijft in de brief aan de Efeziers en dus ook aan ons:

      [14] Daarom buig ik , Paulus, mijn knieën voor de Vader, [15] die de vader is van elke gemeenschap in de hemelsferen en op aarde. [16] Moge hij vanuit zijn rijke luister uw innerlijke wezen kracht en sterkte schenken door zijn Geest, [17] zodat door uw geloof Christus kan gaan wonen in uw hart, en u geworteld en gegrondvest blijft in de liefde. [18] Dan zult u met alle heiligen de lengte en de breedte, de hoogte en de diepte kunnen begrijpen, [19] ja de liefde van Christus kennen die alle kennis te boven gaat, opdat u zult volstromen met Gods volkomenheid.

     

    Jezus nodigt ons uit om plezier te hebben in het leven. Hij heeft het hier niet over fysiek plezier, maar plezier van ons hart.

    We kunnen  dat ‘genieten van het leven weten en ervaren door Hem te kennen . We kunnen met Hem  een dagdagelijks gesprek hebben over ons leven , onze moeilijkheden , onze zwakheid, alles in zijn handen leggen om zo elke dag weer een blije christen te worden en de kracht te ontvangen van Zijn Heilige geest. Dan pas kunnen we  genieten in het leven omdat we  sterk staan, het gaat niet meer om ons, maar om Hem die door mij werkt .

    Het doet me herinneren aan mijn vriendin. Haar zoon was gescheiden , en ze vertelde me dat ze naar een feestje moest waar ook haar ex -schoondochter aanwezig was. Ze vertelde me over de angst haar te ontmoeten en de spanning die ze daarbij voelde. Als we dit in Gods handen kunnen leggen wordt datzelfde feestje een vreugde, God zal wel tonen hoe we met de ex -schoondochter  moeten omgaan , wat we moeten zeggen of wat we niet moeten zeggen. Hij  doet ons de juiste woorden kennen. We vertrouwen dan tenvolle op Hem. We kunnen Hem vragen om de juiste woorden te mogen spreken.

    Jezus aannemen als  redder is  de eerste stap.Zo kennen we Jezus en dat kunnen en willen geloven geeft ons ongelooflijke mogelijkheden.

    Hem kennen is in relatie gaan met Hem .  Wij maken de keuze.

    Wij zijn voor  Jezus vrije mensen ,die waarheid en liefde zoeken

    De herder kent ons , houdt van ons en wil dat de waarheid ons vrij maakt. Wij horen bij hem omdat wij Hem kennen en hij ons kent,  in de waarheid die Hijzelf is.

     

    Lieve God

    Laat ons uw schepping verhalen,
    uw machtige daden verkondigen

    Laten ons  spreken over de glorie van uw majesteit,
    Laat ons  uw wonderen bekendmaken

    Laar ons  getuigen van uw daden,
    Laat ons over uw grootheid vertellen

    Laten ons  uw goedheid en gerechtigheid luid bezingen

    Wij danken u voor uw genade en liefde,

    Laten we samen bidden tot God

    Heer, dank omdat we  hebben mogen lezen wat het betekent u te kennen.  

    God maakt ons vrij door het kennen van u om zo in waarheid te leven en keuzes te maken volgens uw wil.

    Geef ons sterkte

    Luister naar ons gebed, hoor wat ik u tracht te zeggen.

    We leven  in een maatschappij die handelt alsof er geen God is. 

    Het is moeilijk, we worden  meegesleurd in het wereldlijk denken,

    Maar God ,Gij zijt  nu onze Helper, Gij draagt ons, beschermt ons tegen de negatieve invloeden, We  willen u daarvoor dank zeggen en loven , Gij die ons bevrijdt hebt door uw zoon Jezus Christus.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    God,Geef ons een geest van inzicht om te begrijpen wat door u geopenbaard is  opdat we u zo mogen kennen.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    God,  Bescherm al de mensen die grote verantwoordelijkheden hebben en veel met kennen en weten te maken hebben.

    Geef ze  de kans u te kennen. Ze zijn dikwijls zoekend omdat ze u intellectueel benaderen.

    Als er nu 1 iemand is Heer die in zijn leiderschap zoekend is , dan bidden wij daar erg voor vandaag. Wij vragen u hem of haar het licht te laten zien.

    Laat deze persoon ervaren dat ‘U kennen’ kan helpen om de juiste verantwoordelijkheden en beslissingen te nemen  volgens uw wil .

    Wij danken u daarvoor en bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    God u kennen klinkt overdreven. Het lijkt alsof we een dikke nek hebben

    Wie u bent kunnen wij met ons verstand niet schatten. Maar u hebt uw Zoon gezonden om U te laten kennen.

    We willen nederig zijn , dankbaar en blij , in die houding  willen we u kennen .

    Geef ons de durf om te geloven dat het mogelijk is U te kennen . Geef ons de kracht om daar zelf inspanningen voor te doen.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

     

     

     

    28-06-2011 om 15:03 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johannes 13 v 33-38 Gods liefde verandert niet

    Johannes 13 v 33-38  Gods liefde verandert niet.

     

    Nadat Jezus  maaltijd had gehouden  met zijn leerlingen en  hun voeten had gewassen zei hij:

    33. Kinderen, ik blijf nog maar een korte tijd bij jullie. Jullie zullen me zoeken, maar wat ik tegen de Joden gezegd heb, zeg ik nu ook tegen jullie: “Waar ik heen ga, daar kunnen jullie niet komen.”

    34. Ik geef jullie een nieuw gebod: heb elkaar lief. Zoals ik jullie heb liefgehad, zo moeten jullie elkaar liefhebben.

    35. Aan jullie liefde voor elkaar zal iedereen zien dat jullie mijn leerlingen zijn.’

    36. Simon Petrus vroeg: ‘Waar gaat u naartoe, Heer?’ Jezus antwoordde: ‘Ik ga ergens naartoe waar jij nog niet kunt komen, later zul je mij volgen.’

    37. ‘Waarom kan ik u nu niet volgen, Heer? Ik wil mijn leven voor u geven!’ zei Petrus.

    38. Maar Jezus zei: ‘Jij je leven voor mij geven? Waarachtig, ik verzeker je: nog voor de haan kraait zul jij mij driemaal verloochenen.

     

    Juist voordat Hij zou verraden worden genoot Jezus van een maaltijd met zijn leerlingen. Hij wou zijn leerlingen voor de laatste maal spreken over zijn liefde voor hen. Wanneer Jezus de voeten van Petrus waste zei Petrus dat hij uit liefde voor Jezus zou willen sterven. Dat is nogal een uitspraak en Jezus sprak dan over de verloochening. Ik denk dat Petrus dacht, nooit van mijn leven. Alhoewel Petrus dit dus niet van plan was, overkwam het hem toch. Uit angst zei hij Jezus niet te kennen. Maar Jezus hield van Petrus niettegenstaande hij wist dat hij hem zou verloochenen. Petrus zal zich verschrikkelijke gevoeld hebben en getwijfeld aan de weg terug naar Jezus. Is het nog mogelijk een intense liefdesrelatie op te bouwen met Jezus na zulke zware fout? Ja, zegt Jezus ons hier duidelijk. Weet dat ik altijd van je zal houden. Als we geloven in Jezus en een diepe liefdesrelatie met hem willen opbouwen, dan overlaadt God ons met een eeuwigdurende liefde en een liefde die nooit verandert.

     

    In de openbaring 1 Johannes hdst 3 vers 1 lezen we: Zie hoe zeer onze vader van ons houdt. Hij noemt ons zijn kinderen. Zijn liefde zal nooit ophouden of wijzigen.

    Mijn liefde voor anderen wijzigt wel, naargelang hoe mensen mij behandelen. Maar voor God wijzigt er niets, zelfs al maken we fouten .

    Wanneer we diepe spijt hebben zoals Petrus, die bittere tranen weende, en wanneer we om vergeving vragen, dan moeten we ons niet schuldig voelen. Schuldgevoel beperkt de kwaliteit van ons leven. Het is al vergeven, daarvoor stierf Jezus voor ons. God is een barmhartige God, God begrijpt ons, hij wist al wat we verkeerd zouden doen, hij kende de kwaliteit van ons denken, ons handelen, ons voelen, maar zijn liefde is zonder voorwaarden.

    Zo heeft ons leven steeds hoop en vreugde. We mogen altijd opnieuw tot Jezus gaan, zoals Petrus. God is geen veeleisende God, maar een meedogende God die ons begrijpt en die met ons op weg gaat.

     

    Gods liefde verandert nooit, is er en blijft er, voor ieder van ons. God vraagt daarom dat wij ook moeite doen om onze naaste lief te hebben. Gods liefde werkt dan door ons naar de naaste die misschien niet zo bezig is met Jezus en vele twijfels heeft.

    Wij maken God intens blij als we zijn liefde doorgeven. Wij verdienen geen pluim, maar mogen leven in Gods genade en in de gaven van de Heilige Geest. Zo ontvangen we een speciale kracht, kracht om blij in het leven te staan. Met vallen en opstaan, zoals Petrus. We leven dan niet voor onze eigen eer en glorie, maar voor Gods eer en glorie. God is liefde en de intensiteit van zijn liefde verandert nooit, als we dat geloven dan moeten we ons niet ongelukkig voelen omdat we niet perfect zijn. We zijn voor God zeer belangrijk. Waarom moeten we dan zo verlangen naar menselijk erkentelijkheid? Dat getuigt van ongeloof in Gods liefde. Wanneer we  niet tevreden zijn met onszelf en we vinden onszelf maar niks, beledigen we God in zijn intense liefde voor ons. Van iemand houden die steeds maar zegt dat hij niks waard is, is verschrikkelijk, ook voor God.

    Niets is zo groots en belangrijk als Gods eeuwigdurende en onveranderlijke liefde voor ons persoonlijk. Wanneer we dan kunnen doen wat God ons vraagt, dienstbaar zijn, onze talenten inzetten voor de anderen, blij en liefdevol zijn, dan kan het niet anders of de mensen gaan ons graag zien. Als we focussen op onze relatie met Jezus, dan ontvangen we de kracht van de Heilige Geest en kunnen we in alle omstandigheden terug krachtige mensen worden,  niettegenstaande onze ontgoochelingen.

    Gemakkelijker gezegd dan gedaan, zeker in moeilijk momenten. Dat is juist maar dat zegt dus iets over de graad van ons geloof in Gods liefde. 

    'Hoe staat het met mij?' We moedigen u aan om uzelf en God au serieux te nemen. 
     

    Ook Koning David spreekt over zijn diep geloof in Gods liefde in psalm 52 vers 8.

    Koning David zegt: Kijk die held, die zijn toevlucht niet zocht bij God, maar vertrouwde op zijn rijkdom – zijn toevlucht werd zijn ongeluk.

    Maar ik ben als een groene olijfboom in het huis van God, ik vertrouw op de liefde van God voor eeuwig en altijd.

    Ik zal u eeuwig loven om wat u hebt gedaan, ik blijf hopen op uw naam, die goed is, in de kring van wie u lief zijn.

     

    Laat we samen bidden tot God.

    Lieve God, we vragen in dit gebed hulp voor alle mensen die twijfelen aan zichzelf, mensen met het klein zelfbeeld, mensen die  zichzelf altijd vergelijken met anderen. Geef deze mensen de ontdekking van uw liefde voor elk van hen.

     

    Wij bidden u verhoor ons Heer.

     

    Lieve God, we zijn dankbaar om uw liefde voor ons.

    Laat ons groeien in geloof. Laat ons nooit twijfelen aan uw liefde, zelfs al maken we zware fouten. Laat ons geloven dat er steeds een weg terug is, door onze spijt, door onze vraag om vergiffenis aan U.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Lieve God, laat ons leven in de kracht van de Heilig Geest. We hebben dit allemaal zo nodig, alleen kunnen we niets. We willen leven in liefde, in goedheid, in vrede, vriendschap, geduld, Doe ons niet vergeten dat die kracht voor ons beschikbaar is door ons geloof in u.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Lieve God, Gij hebt uw hemelse glorie verlaten en bent mens geworden. U had en hebt ons lief nog voor we geboren waren. Help ons daarom  niet te vergeten dat u staat te wachten met uw liefde elke dag.

    Help ons geloven, dat we U altijd mogen aanspreken om hulp en kracht. Help ons vooral u niet te vergeten als we volop in gevoelsmomenten leven van kwaadheid of angst of verdriet. We focussen dan dikwijls op onszelf in plaats van op U. Help ons om moeilijke momenten en situaties naar uw waarheid op te lossen.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    Gezamenlijk bidden verenigt ons en helpt ons ook om geestelijk te groeien. We voelen ons niet alleen. Ons gemeenschappelijk geloof met elkaar delen, brengt vreugde. Spijtig kunnen we elkaar niet zien, maar dezelfde Heilige Geest op dit zelfde moment, verbindt ons met elkaar.

    Aan de mensen die alleen en verdrietig voelen, willen we zeggen dat er nu vele mensen samen zijn met u. We zijn samen in Gods Heilige Geest. God ziet ons allen in de verbondenheid van deze bezinning. We maken God, Onze Vader, blij!

     

    Laat ons daarom samen het onze vader bidden:

    Onze Vader, die in de hemelen zijt

    Geheiligd is Uw naam , Uw rijk kome

    Uw wil geschiede, op aarde als in de hemel

    Geef ons heden ons dagelijks brood, en vergeef ons onze schulden

    Gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren

    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade

    Amen.

     

    Wij wensen u oprecht echt een blije dag in de kracht van de Heilige Geest.

    Dat God ons hiertoe mag zegenen: in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest  

     

    21-06-2011 om 09:32 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Joh 20,19-23 Pinkstertijd

    Joh 20,19-23 Pinksteren

     

    Met het Pinksterfeest herdenken we dat de Heilige Geest neerdaalt  over de Apostelen, het is de geboorte van onze christen gemeenschap, de geboorte van ‘Kerk’ zijn.

    Christus, de Zoon van God, die geleden heeft en aan het kruis is gestorven, is met Pasen verrezen uit de doden. Daarna verschijnt Hij nog aan de leerlingen en met Hemelvaart vieren we dat Hij definitief terug gaat naar God de Vader in de hemel. 

    Maar voordat Jezus wegging belooft Hij de gelovigen niet alleen te laten. De Heilige Geest wordt ons gegeven om met God verbonden te blijven. Dat is wat we vieren met Pinksteren.

     

    De Heilige Geest is de Derde Persoon van de Ene God, naast de Vader en de Zoon. Het is een mysterie, maar het is een werkelijkheid, het is reëel, dat zien we ook bij tijdens Jezus leven: bijvoorbeeld het moment waarop Jezus, de Zoon, gedoopt wordt met de Heilige Geest en waarbij de Vader de Zoon de zending geeft.

     

     Op de dag van Pinksteren, de  "de vijftigste dag" na Pasen, gaan de Apostelen voor het eerst naar buiten en spreken in allerlei talen de mensen toe. Pas nu zijn zij in staat overtuigend en duidelijk te spreken van en over hun geloof. En met wat voor een overtuiging! Vele mensen bekeren zich daardoor , laten zich dopen en worden zo ook getuigen van Christus.

     

    [19] Op de avond van die eerste dag van de week waren de leerlingen bij elkaar; ze hadden de deuren afgesloten, omdat ze bang waren voor de Joden. Jezus kwam in hun midden staan en zei: ‘Ik wens jullie vrede!’ [20] Na deze woorden toonde hij hun zijn handen en zijn zijde. De leerlingen waren blij omdat ze de Heer zagen. [21] Nog eens zei Jezus: ‘Ik wens jullie vrede! Zoals de Vader mij heeft uitgezonden, zo zend ik jullie uit.’ [22] Na deze woorden blies hij over hen heen en zei: ‘Ontvang de heilige Geest.

     

    De apostelen worden in het evangelie eerst getoond in hun eigen ‘ik’ gerichte gesteltenis en dat gaat altijd gepaard met vrees, vrees namelijk om het ik te verliezen. Ik ben niet goed genoeg, ik ga dat niet kunnen.
    Zo is dat ook voor ons, hoe meer ik gericht, hoe meer angst.

    Angst om te  verliezen . We gaan dan eisen stellen, houden ons vast aan  principes en regeltjes om die angsten te onderdrukken.We willen onself en anderen onder controle hebben.

     

    Angst is vernietigend voor onszelf en voor onze relaties. Jezus wil ons hier vertellen dat we niet ik gericht en dus angstig hoeven te zijn en hij zegt waarom.

     

    "toen de deuren van de verblijfplaats der leerlingen gesloten waren uit vrees voor de Joden, kwam Jezus binnen..."

    Het verheerlijkte lichaam van Jezus is niet meer gebonden aan de begrenzingen van tijd en ruimte. Maar voordat hij stierf  heeft Hij zich tot het uiterste toe gebonden aan de begrenzingen van het menselijke bestaan .Als Gods zoon had hij dat gemakkelijk kunnen verschuiven. Ik zou vlug even een wonder doen voor mezelf, maar dat heeft Jezus nooit gedaan.  Vanaf de geboorte in een grot tot en met de mensonwaardige executie op het kruis is Jezus trouw gebleven aan de voorwaarden van het gewone menselijke bestaan. Door zich vrijwillig te binden aan de begrensdheid door tijd en plaats heeft Jezus alle plaatsen en alle tijden overstegen en is Hij de mens voor allen geworden om nu te kunnen zijn overal waar mensen zijn. Wil ons leven een betekenis hebben, dan moeten wij juist ook tot het einde toe een plaats geven aan alles wat we hier op aarde meemaken, trouw aan al onze taken en verantwoordelijkheden, maar ook onze beperkingen. Niet met  verwachtingen leven voor onszelf of voor de anderen. Verwachtingen die dikwijls niet haalbaar zijn.  Het gaat er over om steeds in alle situaties de juiste keuzes te maken in waarheid, een goede balans tussen aandacht voor onszelf om zo in staat te zijn aandacht te hebben voor de anderen en die anderen te kunnen dienen en beminnen, waar we ook zijn.

     

    Jezus ging in hun midden staan en zei: Vrede zij u."

    Jezus in het midden, zijn vrede schenkend. Niet de vrede van deze wereld, want dat is een vrede die gebonden blijft aan vredige omstandigheden. Het is een vrede "die alle begrip te boven gaat" een vrede in omstandigheden waarbij mensen zich afvragen hoe iemand daarbij nog de vrede kan bewaren. Met die vrede heeft Christus de wereld overwonnen: Weliswaar leeft gij in de wereld in verdrukking, maar hebt goede moed zegt Hij ons, blijf trouw aan mij, luister naar mijn woorden, Ik heb de wereld overwonnen"

    Wanneer we Jezus volgen zullen wij ook overwinnen en ooit voor eeuwig in Gods nabijheid vertoeven.

     

    "Na dit gezegd te hebben, toonde Hij hun zijn handen en zijn zijde."

    Jezus toont hun zijn handen en zijn zijde, Hij zegt op die manier:  Ik ben dezelfde; de Gekruisigde is Verrezen. Ik heb mij voor u gegeven aan het kruis, vergeet dit niet. Voor u, om u alles te vergeven.

     

    De tekenen zijn ook tekenen van zijn nederlaag. De vrede van Christus is dus de vrede waarmee de nederlaag wordt verdragen. Christus heeft het kwaad overwonnen door zich er niet kwaad over te maken en het actief te bestrijden, maar door het met een zacht en vredig gemoed te dragen. Deze nederigheid schept eenheid onder de mensen: vrede.

    Hoogmoed schept verdeeldheid. Als we tegen elkaar opbieden, onszelf voortdurend in een concurrentiepositie plaatsen tegenover anderen: nog sneller, nog rijker, nog meer luxe, nog meer comfort, ontstaat er verdeeldheid en geweld.

    We moeten aandacht geven aan zoveel kostbaardere krachten in onszelf: stilte, tijd nemen voor onszelf en voor anderen, spel, inkeer, gebed, lezen, genieten van de natuur, poëzie, muziek enz.

    Angst en hoogmoed ontnemen ons ook kansen. Wanneer we doen alsof en niet eerlijk zijn kunnen mensen ons niet eerlijk beluisteren en aanspreken en soms hebben we daar wel behoefte toe. In arme landen luisteren mensen beter naar elkaar en ze hebben minder te verbergen, zo zijn ze elkaars psychologen.

     

    Jezus vraagt ons om in nederigheid eerlijk te zijn. Hoe dikwijls denken we , ik los het zelf wel op, ik wacht wel af. We spelen zo met ons leven. Beter is om raad te vragen aan goede mensen en eerlijk te zijn over onze twijfels en angsten. Zo kunnen we leren en betere beslissingen nemen. Hoeveel scheidingen zouden niet vermeden kunnen worden als mensen aanvankelijk eerlijk hadden geweest tegenover zichzelf. Heel dikwijls zeggen mensen later, als ik eerlijk ben, ik wist al op mijn trouwdag dat het niet tenvolle beantwoorde aan de diepe droom van mijn leven. En dan gaat dat niet over geld of vriendelijkheid of voorkomen , maar het gaat hier over diepe noden, verlangen naar kinderen, verlangen naar een goed gesprek, verlangen naar iets wat in ons leven zeer belangrijk is.  Kleiner verschillen kan men overwinnen, maar fundamentele verschillen veel moeilijker. Zo wenst Jezus ons:


    Vrede zij u. Zoals de Vader Mij gezonden heeft, zo zend Ik u."

    wij worden opgenomen in Jezus' eigen goddelijke vredeszending. Een innerlijke vrede dus, een vrede van het hart, maar niet een vrede die inwendig blijft of egoïstisch.  De vrede van Christus bepaalt vanuit onze kern heel ons wezen en van daaruit al onze doen en laten. Voel ik me vredevol bij mijn partner,mijn vrienden? Kan ik in vrede spreken  over onderwerpen in mijn leven die gevoelig liggen?  Kan ik vredevol luisteren naar de moeilijkheden van de andere?  Kan ik vredevol zijn voor de mensen met wie ik het minder goed kan vinden? Kan ik vredevol zijn als mijn collega de promotie krijgt? Kan ik vredevol zijn als vrienden meer verdienen of verstandigere kinderen hebben?

     

    "Na deze woorden blies Hij over hen en zei: Ontvangt de heilige Geest."

    De heilige Geest,  is Jezus zelf in zijn eenheid met de Vader. Het is de Persoon, "die voortkomt van de Zoon en de Vader."

    Wij worden opgenomen in de liefdesstroom tussen de Zoon en de Vader door de heilige geest.

     

    Soms denken mensen: God is zo ver weg, zo hoog, hoog in de hemel. Of die Jezus, dat is zo lang geleden, al bijna twee duizend jaar. Dan mogen we bedenken: de heilige Geest, dat is Jezus en de Vader levend en vlakbij, de kracht en het licht van God in het eigen hart. Precies wat er in het evangelie staat: "En wie Mij liefheeft, zal door mijn Vader bemind worden, en Jezus zegt ons nog verder, ook Ik zal u beminnen en Ik zal Mij aan u openbaren" (Joh 14,21).

     

     Luisteren naar wat de woorden van Jezus in je doen, dat is “spiritueel leven". Gesprekken voeren met Jezus ,me door Jezus naar de Vader laten brengen en bij Hem mijn hart uitstorten. Met vernieuwd vertrouwen en verdiepte eerbied het Onze Vader bidden.

    Wanneer de gevoelens voor Jezus niet zijn op te sluiten binnen het kader en het moment van ons gebed, maar spontaan blijven opwellen in ons hart, dan is de heilige Geest in ons werkzaam.

     

    Laat ons bidden:

    God, geef, dat wij door die Heilige Geest
    de ware wijsheid mogen bezitten om te handelen naar waarheid.

    Geef dat de Heilige Geest
    die over ons is gekomen
    zich steeds sterker in ons doet gevoelen,

    en laat dit geestelijk voedsel
    ons ten goede komen hier op aarde en op de weg naar de verlossing.

     

     

    31-05-2011 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/12-10/12 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 14/11-20/11 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 18/11-24/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 16/04-22/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 18/12-24/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 05/12-11/12 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 24/11-30/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 29/03-04/04 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Startpagina !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!