Inhoud blog
  • 8 podcasts : betekenis van elke vers van het onze vader
  • innerlijke vrijheid Jaques Philippe
  • Waarom moeten mensen lijden Herwig Arts Jezuïet
  • beschikbare podcasts HUWELIJK , / THEMA'S UIT HET LEVEN / BIJBEL
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    GOD KENNEN DOOR JEZUS WOORDEN :
    volg onze podcasts OP: https://www.agapelifebelgium.be/nl/podcast1.html
    300 podcasts die steeds vernieuwen!
    31-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Joh 20,19-23 Pinkstertijd

    Joh 20,19-23 Pinksteren

     

    Met het Pinksterfeest herdenken we dat de Heilige Geest neerdaalt  over de Apostelen, het is de geboorte van onze christen gemeenschap, de geboorte van ‘Kerk’ zijn.

    Christus, de Zoon van God, die geleden heeft en aan het kruis is gestorven, is met Pasen verrezen uit de doden. Daarna verschijnt Hij nog aan de leerlingen en met Hemelvaart vieren we dat Hij definitief terug gaat naar God de Vader in de hemel. 

    Maar voordat Jezus wegging belooft Hij de gelovigen niet alleen te laten. De Heilige Geest wordt ons gegeven om met God verbonden te blijven. Dat is wat we vieren met Pinksteren.

     

    De Heilige Geest is de Derde Persoon van de Ene God, naast de Vader en de Zoon. Het is een mysterie, maar het is een werkelijkheid, het is reëel, dat zien we ook bij tijdens Jezus leven: bijvoorbeeld het moment waarop Jezus, de Zoon, gedoopt wordt met de Heilige Geest en waarbij de Vader de Zoon de zending geeft.

     

     Op de dag van Pinksteren, de  "de vijftigste dag" na Pasen, gaan de Apostelen voor het eerst naar buiten en spreken in allerlei talen de mensen toe. Pas nu zijn zij in staat overtuigend en duidelijk te spreken van en over hun geloof. En met wat voor een overtuiging! Vele mensen bekeren zich daardoor , laten zich dopen en worden zo ook getuigen van Christus.

     

    [19] Op de avond van die eerste dag van de week waren de leerlingen bij elkaar; ze hadden de deuren afgesloten, omdat ze bang waren voor de Joden. Jezus kwam in hun midden staan en zei: ‘Ik wens jullie vrede!’ [20] Na deze woorden toonde hij hun zijn handen en zijn zijde. De leerlingen waren blij omdat ze de Heer zagen. [21] Nog eens zei Jezus: ‘Ik wens jullie vrede! Zoals de Vader mij heeft uitgezonden, zo zend ik jullie uit.’ [22] Na deze woorden blies hij over hen heen en zei: ‘Ontvang de heilige Geest.

     

    De apostelen worden in het evangelie eerst getoond in hun eigen ‘ik’ gerichte gesteltenis en dat gaat altijd gepaard met vrees, vrees namelijk om het ik te verliezen. Ik ben niet goed genoeg, ik ga dat niet kunnen.
    Zo is dat ook voor ons, hoe meer ik gericht, hoe meer angst.

    Angst om te  verliezen . We gaan dan eisen stellen, houden ons vast aan  principes en regeltjes om die angsten te onderdrukken.We willen onself en anderen onder controle hebben.

     

    Angst is vernietigend voor onszelf en voor onze relaties. Jezus wil ons hier vertellen dat we niet ik gericht en dus angstig hoeven te zijn en hij zegt waarom.

     

    "toen de deuren van de verblijfplaats der leerlingen gesloten waren uit vrees voor de Joden, kwam Jezus binnen..."

    Het verheerlijkte lichaam van Jezus is niet meer gebonden aan de begrenzingen van tijd en ruimte. Maar voordat hij stierf  heeft Hij zich tot het uiterste toe gebonden aan de begrenzingen van het menselijke bestaan .Als Gods zoon had hij dat gemakkelijk kunnen verschuiven. Ik zou vlug even een wonder doen voor mezelf, maar dat heeft Jezus nooit gedaan.  Vanaf de geboorte in een grot tot en met de mensonwaardige executie op het kruis is Jezus trouw gebleven aan de voorwaarden van het gewone menselijke bestaan. Door zich vrijwillig te binden aan de begrensdheid door tijd en plaats heeft Jezus alle plaatsen en alle tijden overstegen en is Hij de mens voor allen geworden om nu te kunnen zijn overal waar mensen zijn. Wil ons leven een betekenis hebben, dan moeten wij juist ook tot het einde toe een plaats geven aan alles wat we hier op aarde meemaken, trouw aan al onze taken en verantwoordelijkheden, maar ook onze beperkingen. Niet met  verwachtingen leven voor onszelf of voor de anderen. Verwachtingen die dikwijls niet haalbaar zijn.  Het gaat er over om steeds in alle situaties de juiste keuzes te maken in waarheid, een goede balans tussen aandacht voor onszelf om zo in staat te zijn aandacht te hebben voor de anderen en die anderen te kunnen dienen en beminnen, waar we ook zijn.

     

    Jezus ging in hun midden staan en zei: Vrede zij u."

    Jezus in het midden, zijn vrede schenkend. Niet de vrede van deze wereld, want dat is een vrede die gebonden blijft aan vredige omstandigheden. Het is een vrede "die alle begrip te boven gaat" een vrede in omstandigheden waarbij mensen zich afvragen hoe iemand daarbij nog de vrede kan bewaren. Met die vrede heeft Christus de wereld overwonnen: Weliswaar leeft gij in de wereld in verdrukking, maar hebt goede moed zegt Hij ons, blijf trouw aan mij, luister naar mijn woorden, Ik heb de wereld overwonnen"

    Wanneer we Jezus volgen zullen wij ook overwinnen en ooit voor eeuwig in Gods nabijheid vertoeven.

     

    "Na dit gezegd te hebben, toonde Hij hun zijn handen en zijn zijde."

    Jezus toont hun zijn handen en zijn zijde, Hij zegt op die manier:  Ik ben dezelfde; de Gekruisigde is Verrezen. Ik heb mij voor u gegeven aan het kruis, vergeet dit niet. Voor u, om u alles te vergeven.

     

    De tekenen zijn ook tekenen van zijn nederlaag. De vrede van Christus is dus de vrede waarmee de nederlaag wordt verdragen. Christus heeft het kwaad overwonnen door zich er niet kwaad over te maken en het actief te bestrijden, maar door het met een zacht en vredig gemoed te dragen. Deze nederigheid schept eenheid onder de mensen: vrede.

    Hoogmoed schept verdeeldheid. Als we tegen elkaar opbieden, onszelf voortdurend in een concurrentiepositie plaatsen tegenover anderen: nog sneller, nog rijker, nog meer luxe, nog meer comfort, ontstaat er verdeeldheid en geweld.

    We moeten aandacht geven aan zoveel kostbaardere krachten in onszelf: stilte, tijd nemen voor onszelf en voor anderen, spel, inkeer, gebed, lezen, genieten van de natuur, poëzie, muziek enz.

    Angst en hoogmoed ontnemen ons ook kansen. Wanneer we doen alsof en niet eerlijk zijn kunnen mensen ons niet eerlijk beluisteren en aanspreken en soms hebben we daar wel behoefte toe. In arme landen luisteren mensen beter naar elkaar en ze hebben minder te verbergen, zo zijn ze elkaars psychologen.

     

    Jezus vraagt ons om in nederigheid eerlijk te zijn. Hoe dikwijls denken we , ik los het zelf wel op, ik wacht wel af. We spelen zo met ons leven. Beter is om raad te vragen aan goede mensen en eerlijk te zijn over onze twijfels en angsten. Zo kunnen we leren en betere beslissingen nemen. Hoeveel scheidingen zouden niet vermeden kunnen worden als mensen aanvankelijk eerlijk hadden geweest tegenover zichzelf. Heel dikwijls zeggen mensen later, als ik eerlijk ben, ik wist al op mijn trouwdag dat het niet tenvolle beantwoorde aan de diepe droom van mijn leven. En dan gaat dat niet over geld of vriendelijkheid of voorkomen , maar het gaat hier over diepe noden, verlangen naar kinderen, verlangen naar een goed gesprek, verlangen naar iets wat in ons leven zeer belangrijk is.  Kleiner verschillen kan men overwinnen, maar fundamentele verschillen veel moeilijker. Zo wenst Jezus ons:


    Vrede zij u. Zoals de Vader Mij gezonden heeft, zo zend Ik u."

    wij worden opgenomen in Jezus' eigen goddelijke vredeszending. Een innerlijke vrede dus, een vrede van het hart, maar niet een vrede die inwendig blijft of egoïstisch.  De vrede van Christus bepaalt vanuit onze kern heel ons wezen en van daaruit al onze doen en laten. Voel ik me vredevol bij mijn partner,mijn vrienden? Kan ik in vrede spreken  over onderwerpen in mijn leven die gevoelig liggen?  Kan ik vredevol luisteren naar de moeilijkheden van de andere?  Kan ik vredevol zijn voor de mensen met wie ik het minder goed kan vinden? Kan ik vredevol zijn als mijn collega de promotie krijgt? Kan ik vredevol zijn als vrienden meer verdienen of verstandigere kinderen hebben?

     

    "Na deze woorden blies Hij over hen en zei: Ontvangt de heilige Geest."

    De heilige Geest,  is Jezus zelf in zijn eenheid met de Vader. Het is de Persoon, "die voortkomt van de Zoon en de Vader."

    Wij worden opgenomen in de liefdesstroom tussen de Zoon en de Vader door de heilige geest.

     

    Soms denken mensen: God is zo ver weg, zo hoog, hoog in de hemel. Of die Jezus, dat is zo lang geleden, al bijna twee duizend jaar. Dan mogen we bedenken: de heilige Geest, dat is Jezus en de Vader levend en vlakbij, de kracht en het licht van God in het eigen hart. Precies wat er in het evangelie staat: "En wie Mij liefheeft, zal door mijn Vader bemind worden, en Jezus zegt ons nog verder, ook Ik zal u beminnen en Ik zal Mij aan u openbaren" (Joh 14,21).

     

     Luisteren naar wat de woorden van Jezus in je doen, dat is “spiritueel leven". Gesprekken voeren met Jezus ,me door Jezus naar de Vader laten brengen en bij Hem mijn hart uitstorten. Met vernieuwd vertrouwen en verdiepte eerbied het Onze Vader bidden.

    Wanneer de gevoelens voor Jezus niet zijn op te sluiten binnen het kader en het moment van ons gebed, maar spontaan blijven opwellen in ons hart, dan is de heilige Geest in ons werkzaam.

     

    Laat ons bidden:

    God, geef, dat wij door die Heilige Geest
    de ware wijsheid mogen bezitten om te handelen naar waarheid.

    Geef dat de Heilige Geest
    die over ons is gekomen
    zich steeds sterker in ons doet gevoelen,

    en laat dit geestelijk voedsel
    ons ten goede komen hier op aarde en op de weg naar de verlossing.

     

     

    31-05-2011 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.joh 20, 19-31 Geloven in de verrezen Heer



    joh 20: 19-31 Geloven in de verrezen Heer

    [19] Op de avond van die eerste dag van de week waren de leerlingen bij elkaar; ze hadden de deuren afgesloten, omdat ze bang waren voor de Joden. Jezus kwam in hun midden staan en zei: ‘Ik wens jullie vrede!’ [20] Na deze woorden toonde hij hun zijn handen en zijn zijde. De leerlingen waren blij omdat ze de Heer zagen. [21] Nog eens zei Jezus: ‘Ik wens jullie vrede! Zoals de Vader mij heeft uitgezonden, zo zend ik jullie uit.’ [22] Na deze woorden blies hij over hen heen en zei: ‘Ontvang de heilige Geest. [23] Als jullie iemands zonden vergeven, dan zijn ze vergeven; vergeven jullie ze niet, dan zijn ze niet vergeven.’
         [
    24] Een van de twaalf, Tomas (dat betekent ‘tweeling’), was er niet bij toen Jezus kwam. [25] Toen de andere leerlingen hem vertelden: ‘Wij hebben de Heer gezien!’ zei hij: ‘Alleen als ik de wonden van de spijkers in zijn handen zie en met mijn vingers kan voelen, en als ik mijn hand in zijn zij kan leggen, zal ik het geloven.’ [26] Een week later waren de leerlingen weer bij elkaar en Tomas was er nu ook bij. Terwijl de deuren gesloten waren, kwam Jezus in hun midden staan. ‘Ik wens jullie vrede!’ zei hij, [27] en daarna richtte hij zich tot Tomas: ‘Leg je vingers hier en kijk naar mijn handen, en leg je hand in mijn zij. Wees niet langer ongelovig, maar geloof.’ [28] Tomas antwoordde: ‘Mijn Heer, mijn God!’ [29] Jezus zei tegen hem: ‘Omdat je me gezien hebt, geloof je. Gelukkig zijn zij die niet zien en toch geloven.’
         [
    30] Jezus heeft nog veel meer wondertekenen voor zijn leerlingen gedaan, die niet in dit boek staan, [31] maar deze zijn opgeschreven opdat u gelooft dat Jezus de messias is, de Zoon van God, en opdat u door te geloven leeft door zijn naam.

    Het evangelie van Johannes legt  de nadruk op de vredewens van Jezus, die tot tweemaal toe wordt herhaald. De vrede staat in sterk contrast met de vrees voor de Joden die de apostelen in hun taak voor Jezus  verlamde.

    Wanneer Jezus de Geest over hen uitblaast, brengt hij in vervulling wat hij had aangekondigd, namelijk dat hij hen "de pleitbezorger", "de Geest van waarheid" zou zenden, wanneer hij bij de Vader zou zijn

    De gave van de Geest was noodzakelijk voor de apostelen om te kunnen getuigen over Jezus en mensen te vergeven in Jezus naam. De gave van de Geest is noodzakelijk voor ieder van ons wanneer we Jezus willen volgen . Alleen kunnen we niets, enkel met God is alles mogelijk. Maar geloven we dat ten diepste.

    God schonk ons de verrezen Heer Jezus Christus. Vele mensen hebben het moeilijk met het begrijpen van Jezus verijzen. Het is ook moelijk te begrijpen omdat wij met ons wereldlijk denken beperkt zijn. Wanneer we daarenboven verwachten dat er duidelijke begrijpbare antwoorden zijn wordt het helemaal moeilijk. Er is een antwoord, maar daarvoor vraagt Gods ons te geloven, dan zullen we zien.

    De ziel kan als onsterfelijk beschouwd worden, maar het lichaam niet. Het gevolg daarvan is de onmogelijkheid van een  lichamelijke opstanding. Maar de verrijzenis is een handeling van God, de actie wordt aan God toegeschreven. Het is God die Jezus uit de dood heeft opgewekt. Maar ons wereldlijk denken  laat geen goddelijke interventies toe. De lichamelijke opstanding is onnatuurlijk, het gaat in tegen de orde van de natuur. Als gelovige is het een rijkdom en een genade te mogen  erkennen dat hier dat de hand van God aanwezig is .

    Wat drijft christenen om  in de verrijzenis te geloven? Want met een lichaam verrijzen is wel heel extreem. Er moet dus iets anders zijn dat antwoorden doet vinden.

    Als ik geloof dat iets mijn leven beter maakt dan ga ik verder zoeken en als ik denk dat dit niet zo is, dan stop ik met vragen stellen. Jezus is verrezen uit de dode. Kan het iets betekenen voor mijn leven? Gaat het mij helpen, hoe denk ik daarover. Als mijn antwoord ja is, dan gaan we verder en zullen we antwoorden vinden.

    In de Handelingen hoofdstuk  17 lezen we : [30] God slaat  geen acht op de tijd waarin men hem niet kende, maar roept nu overal de mensen op om een nieuw leven te beginnen, [31] want hij heeft bepaald dat er een dag komt waarop hij een rechtvaardig oordeel over de mensheid zal laten vellen door een man die hij voor dat doel heeft aangewezen. Het bewijs dat het om deze man gaat, heeft hij geleverd door hem uit de dood te doen opstaan.’ Tot daar de tekst.

    Iedereen zondigt. Zo kunnen we niet in relatie leven met God. Wanneer we spijt hebben over onze fouten moet iemand ons bevrijden van de schuld , iemand moet ons de fouten die we gedaan hebben vergeven, zodat we zuiver in relatie met God kunnen leven. Om God te ontmoeten hebben we dus een redder nodig. Een redder die een rechtvaardig oordeel over de mensheid zal  vellen . God zelf komt tot ons op aarde, God is mens geworden. Hij verzekert ons dat Hij ons komt redden. God is mens geworden in Jezus die sterft op het kruis omwillen van ons. Maar ooit geschied rechtvaardigheid en daarom wordt Jezus gered uit  de dode en God zorgde ervoor dat er getuigen waren opdat wij zouden geloven wat er gebeurt is. Jezus,vergeeft onze fouten hier op aarde als we spijt hebben en als we het voornemen hebben om beter te doen. Daarvoor krijgen we de pleitbezorger die altijd bij ons zal zijn tot onze dood, Hij is bij ons en woont in ons en is dus altijd aanspreekbaar, maar de keuze om die kracht van God aan te spreken is in aan ons.

    Vele mensen hebben het moeilijk met rechtvaardigheid , er is geen rechtvaardigheid en die God die zorgt er ook niet voor zeggen ze.  Inderdaad zo lijkt het hier op aarde,de onrechtvaardigen hebben soms nog alle geluk hier op aarde. Maar Jezus zegt ons: ik kom ooit  terug als rechter voor de wereld, daarom ben ik opgestaan uit de dode  om te oordelen over levenden en doden op het einde der tijden.

    Lieve God u wenst ons vrede tot tweemaal toe. Ons menselijke verstand is dikwijls te klein om U te begrijpen. We begrijpen niet omdat we dikwijls bewijzen verwachten om dan te kunnen  geloven. U zegt ik geeft u vrede, vertrouw op mij, u zegt geloof en je zal zien. Dat willen we . Maar zelfs als we zeggen te geloven blijven we nog altijd met verwachtingen leven. Het heeft te maken met onze klein-menselijkheid en onze zwakheid.  Naar aanleiding van uw verijzen willen we u vragen ons te doen leven vanuit ons geloof. We willen niet meer leven met verwachtingen.  We weten dat we door U betere mensen kunnen worden ,betere moeders en vaders, betere partners , betere kinderen. We leggen ons leven in uw handen en van daaruit willen we leven in verbondenheid met u , alle dagen, elke minuut van ons leven. Het orgaan waarmee we u kunnen zien is ons hart. Gelukkig de zuiveren van hart want zij zullen God zien,zegt Jezus ons. Dat willen, en dat willen we voor alle mensen die met ons zijn . wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

     

    01-05-2011 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lc 24,13-35 Jezus is verrezen

     

    Lc 24,13-35

    Jezus is verrezen!!

    Als Christus niet is opgewekt, is onze verkondiging zonder inhoud en uw geloof zinloos.(1 Kor 15,14) zegt ons de apostel Paulus en daar sluiten wij ons direct bij aan.

    Daarom wensen wij u een intense zalige paastijd, een tijd van vieren, omdat Jezus verrezen is! Wij kunnen daarom Jezus volgen als een levende God onder ons.

     

    Vele mensen zitten met vele vragen;  Wat blijft er over van het leven als we sterven? Waar zijn de doden?  waar gaan we heen?

    Tegengesteld aan wat velen zouden vermoeden, is het zo dat de meeste mensen geloven dat de dood niet het einde is.

    Als wij ons vragen stellen naar een 'leven na de dood', vragen we ook altijd naar een zinvol, leefbaar en geliefd 'leven na de dood'.

    We stellen nog steeds dezelfde vraag als Job, bijna 4,000 jaar geleden in de Bijbel: "Als een mens sterft, zal hij dan opnieuw leven?" (Job 14,14)

     

    Mensen gaan niet verloren, maar zullen geheeld worden. Zoals God ultiem Jezus deed opstaan, zo laat God ook ons niet los.

    Maar is het verrijzenisgeloof nog van deze tijd? In Christus geloven als verrezen Heer vraagt om afstand te doen van het verlangen om aan te raken, te betasten, te voelen, te vragen om een bewijs.

    Is het mogelijk voor ons  om ons hun hele leven af te stemmen op iemand, die zich onttrekt aan de zichtbaarheid? Ja zegt Jezus ons, Ik ben verrezen met een verheerlijkt lichaam om zo levend voor jullie aanwezig te zijn.

    Geloven is een relatie aangaan met God. Een relatie is gestoeld op vertrouwen. Men spreekt soms van een geloofssprong. De sprong in het ongewisse die men als gelovige steeds opnieuw moet maken. Op een bepaald punt stoppen de historische feiten, stopt de rationaliteit en dan moet men springen om te ervaren wat het betekent om Jezus als levende God te kunnen bereiken , elke dag, elke minuut van ons leven.

     

    Het moment waarop mensen in een relatie zoeken naar bewijzen voor de trouw of betrouwbaarheid van de ander, is het moment waarop het fundament van de relatie, met name het vertrouwen reeds zoek is. Wie Christus wil aanraken , wil bewijzen, vindt enkel zijn 'dode lichaam'. Wie alles in een relatie wil verzekeren, vindt enkel een dode relatie. Voor Franciscus was het lichaam 'broeder ezel', die ons slechts van de ene plaats naar de andere moest brengen. Voor de wereldlijke  mens is het lichaam de centrale plaats van het leven, waar alles om draait. Voor gelovigen is er meer.

    In de bijbelse visie op ons lichaam wordt een onderscheid gemaakt tussen een aards lichaam en een verheerlijk (hemels) lichaam. We dragen in ons lichaam de kiem en de vrucht van de toekomst.

     

    Is het verrijzenisgeloof  iets wat wij onszelf wijsmaken om aan de dreiging van de dood te ontkomen of gaat het precies om het tegendeel: om het vermogen dit leven echt, in alle ernst en volle betekenis, te leven?

    De  verrijzenis van Jezus geeft ons een andere manier om over onze lichamelijkheid hier en nu na te denken.

    Voor ons gelovigen  blijft de mens in het centrum staan, niet alleen in zijn sterkte, maar ook bewust van zijn zwakheid en eindigheid. God zegt ons: je heb één kans, maar je moet het niet helemaal alleen doen. Ons verrijzenisgeloof heeft alles te maken met ons vertrouwen in God

    God is trouw en die trouw wordt niet beperkt door de grens van de dood.

     

    Wij volgen  Christus  omdat Hij verrezen is. Jezus was dood en is terug levend geworden. Een levende God onder ons en altijd aanspreekbaar.

    Zonder de verrijzenis, zo stelt Paulus, zou het christelijk geloof leeg en inhoudsloos zijn; (1 Kor 15, 14-19)

    Dit neemt niet weg dat de verrijzenis allesbehalve vanzelfsprekend is en dat velen het moeilijk hebben hierin te geloven. De boodschap van de verrijzenis staat haaks op de harde realiteit van de dood. Dat was in de tijd van Jezus niet anders dan in onze tijd. God heeft Jezus uit de dood doen opstaan .De verrijzenis van Jezus is een handeling van God voor ons.

     

    Hoewel er sprake is van een lichamelijke verrijzenis – Jezus eet, drinkt, praat, stapt, omhelst, herkennen de leerlingen Jezus niet onmiddellijk.

    We lezen u voor uit het evangelie volgens (Lc 24,13-35)

     [13] Diezelfde dag gingen twee van de leerlingen op weg naar een dorp dat Emmaüs heet en zestig stadie van Jeruzalem verwijderd ligt. [14] Ze spraken met elkaar over alles wat er was voorgevallen. [15] Terwijl ze zo met elkaar in gesprek waren, kwam Jezus zelf naar hen toe en liep met hen mee, [16] maar hun blik werd vertroebeld, zodat ze hem niet herkenden. [17] Hij vroeg hun: ‘Waar loopt u toch over te praten?’ Daarop bleven ze somber gestemd staan. [18] Een van hen, die Kleopas heette, antwoordde: ‘Bent u dan de enige vreemdeling in Jeruzalem die niet weet wat daar deze dagen gebeurd is?’ [19] Jezus vroeg hun: ‘Wat dan?’ Ze antwoordden: ‘Wat er gebeurd is met Jezus uit Nazaret, een machtig profeet in woord en daad in de ogen van God en van het hele volk. [20] Onze hogepriesters en leiders hebben hem ter dood laten veroordelen en laten kruisigen. [21] Wij leefden in de hoop dat hij degene was die Israël zou bevrijden, maar inmiddels is het de derde dag sinds dit alles gebeurd is. [22] Bovendien hebben enkele vrouwen uit ons midden ons in verwarring gebracht. Toen ze vanmorgen vroeg naar het graf gingen, [23] vonden ze zijn lichaam daar niet en ze kwamen zeggen dat er engelen aan hen waren verschenen. De engelen zeiden dat hij leeft. [24] Een paar van ons zijn toen ook naar het graf gegaan en troffen het aan zoals de vrouwen hadden gezegd, maar Jezus zagen ze niet.’ [25] Toen zei hij tegen hen: ‘Hebt u dan zo weinig verstand en bent u zo traag van begrip dat u niet gelooft in alles wat de profeten gezegd hebben? [26] Moest de messias al dat lijden niet ondergaan om zijn glorie binnen te gaan?’

     

    De apostelen herkenden Jezus niet , Jezus heeft zijn aardse lichaam gewisseld voor een hemels lichaam.

    Paulus zegt ons ook dat ons aardse vlees en bloed niet kunnen binnen gaan in Rijk van God, omdat het vergankelijke het onvergankelijke niet kan erven. Want dit vergankelijke moet met onvergankelijkheid worden bekleed en dit sterfelijke met onsterfelijkheid.

     

    Alles zal door de Geest van God veranderd en verheerlijkt worden. Wij kunnen ons daarvan geen concreet beeld vormen maar daarom danken wij God in ons gezamenlijk gebed

     God dank om de gave van uw verrezen zoon . U bent niet dood, maar levend onder ons. Dat maakt ons geloof zo waardevol, u geeft ons toekomst in ons leven op aarde en u geeft ons toekomst in een leven na de dood. Daarom kunnen wij hier op aarde leven in het bewustzijn van onze zwakheid maar ook van onze sterkte. We weten dat we mogen en kunnen groeien in onze  menselijke relaties door met u in  relatie te leven, door te geloven in uw verrezen zoon Jezus.

    God wij danken u daarvoor, laat uw licht op ons schijnen, laat onszelf licht worden door ons leven in verbondenheid met Jezus.

     

    God , geef ons de kracht om steeds tot u te komen de ganse dag , geef ons flitsgedachten van uw aanwezigheid , van uw grootsheid , van uw licht , zodat we u niet vergeten. We willen doen wat u wil voor ons leven. help ons hierbij .

    Wij bidden u heer verhoor ons gebed.

     

     

     

    25-04-2011 om 22:29 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johannes 4,31-35 Jezus wil doen wat God van hem verlangt en wij ?

    Johannes 4,31-35

    We lezen uit de evangelietekst van Joh hoofdstuk 4 vers 31 tot 36

    Jezus had net gesproken met de Samaritaanse vrouw en deze was andere mensen gaan roepen om naar Jezus te komen luisteren. Dan gaat de evangelie tekst verder:

    31. Intussen zeiden de leerlingen tegen Jezus: ‘Rabbi, u moet iets eten.’

    32. Maar hij zei: ‘Ik heb voedsel dat jullie niet kennen.’

    33. ‘Zou iemand hem iets te eten gebracht hebben?’ zeiden ze tegen elkaar.

    34. Maar Jezus zei: ‘Mijn voedsel is: de wil doen van hem die mij gezonden heeft en zijn werk voltooien.

    35. Jullie zeggen toch: “Nog vier maanden en dan komt de oogst”? Ik zeg jullie: kijk om je heen, dan zie je dat de velden rijp zijn voor de oogst!

    36. De maaier krijgt zijn loon al en verzamelt vruchten voor het eeuwig leven, zodat de zaaier en de maaier tegelijk feest kunnen vieren.

     

    Wij staan vandaag stil bij wat Jezus bedoelde met mijn spijs is de wil te doen van Hem die mij gezonden heeft en zijn werk te volbrengen.

    Tijdens zijn dagdagelijks leven verlangt Jezus de wil te volbrengen van zijn Vader.

    Hij wil doen wat God van hem verlangt.

    Hoe zit dat voor ons?

    Jezus zegt hier tegen zijn leerlingen “ik heb een spijs te eten die gij niet kent.”

    Jezus, was toen nog niet gestorven, de leerlingen moesten nog veel leren van Hem.

    Wij kennen ondertussen wel de spijs die we kunnen eten, want Gods woord kunnen we lezen in het evangelie, elke dag opnieuw.

    We kunnen leren over Jezus, we kunnen antwoorden zoeken op onze vragen. Zo kunnen we van Gods woord leven. Spijs om te eten. We weten dan hoe we ten volle moeten leven, volgens Gods wil.

     

    Jezus zegt in vers 36. De maaier krijgt zijn loon al en verzamelt vruchten voor het eeuwig leven, zodat de zaaier en de maaier tegelijk feest kunnen vieren.

    Wij krijgen ook ons loon, nu al. Ons loon is de vreugde die we ervaren bij onze manier van leven naar Gods wil, omdat we weten dat we zo God blij maken. Het doen van Gods wil, zo brengen we vruchten voort.

    Zo krijgen we ook het eeuwig leven. We leven in relatie met God, hier op aarde en we worden weer verbonden met hem na de dood.

    Waar Gods wil gebeurt, daar is de hemel. De hemel is dus daar waar wil en waarheid van God één zijn.

    De aarde kan ook hemel worden in zoverre er Gods wil geschied, maar waar Gods wil wordt genegeerd, daar is ze tegenpool aan de hemel.

    Daarom bidden we in het Onze Vader dat het op aarde wordt zoals in de hemel. We bidden dat Gods wil hier op aarde aanwezig is bij ons.

     

    Ben ik bereid God de leiding in handen te geven voor mijn leven en zijn wil te volgen? Ben ik bereid mezelf kritisch te benaderen en me niet steeds goed te praten. God vergeeft me, waarom me dan verstoppen terwijl Hij met open armen klaar staat om me vast te pakken, me op weg te helpen en nooit meer weg te gaan.

    Wanneer we onze eigen wil volgen worden we weggesleurd van Gods wil.

    Leven uit het woord van God, ons in overeenstemming weten met Gods wil, daarvoor moeten we kiezen.

    Mijn voedsel is de wil doen van Hem die mij gezonden heeft, zegt Jezus.

    Laat dit ook ons voedsel zijn


    God, Geef ons de kracht om dezelfde spijs tot ons te nemen dan Jezus, namelijk te leven vanuit het volbrengen van uw wil. U bent de energiebron voor ons leven, ons voedsel, wanneer we Uw wil volbrengen. Zo bereiken wij het hoogste niveau voor de zin van ons bestaan.

    Wij bidden U, verhoor ons Heer

     

    God, Uw wil doen is gemakkelijker gezegd dan gedaan.

    Toch weten we dat we diep in ons hart weten wanneer we iets fout doen.

    Laat ons de waarheid zien, laat ons niet angstig wegkruipen. Laat ons, U geen leugens voorhouden, maar help ons zuiver te staan voor U om uw plan voor ons leven kansen te geven.

    Wij bidden U, verhoor ons Heer

     

    God, soms denken we, mijn tijd is voorbij, ik heb er toch niks van gemaakt, nu is het ook niet meer de moeite.

    Geef ons de kracht om terug opnieuw te beginnen.

    Wij bidden U, verhoor ons Heer

     

    Geef ons de durf om initiatieven te nemen, misschien terug kleine huisgroepen organiseren waar gesproken wordt over ons zoekend geloven. Geef ons de wil ons aan te sluiten waar mensen goed bezig zijn, zodat we samen met anderen uw blije kinderen mogen zijn.

    Wij bidden U, verhoor ons Heer

     

    God, Help ons elke dag tot U te bidden. U te loven en te danken, onze verlangens en moeilijkheden bespreken en U te vragen om ons uw weg te tonen. We willen uw liefde uitstralen naar anderen, hen liefhebben, goed zijn voor hen, geduldig, luisterend. We willen leven in de gaven van de Heilige Geest, zoals Paulus beschrijft in zijn brief aan de Galaten in het vijfde hoofdstuk. Help ons, om te geloven dat Uw kracht beschikbaar is voor ons en dat we onze dag perfect zullen doorkomen wanneer we verbonden blijven met U.

    Wij bidden U, verhoor ons Heer

     

    God, We weten dat we 100% verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van onze relaties. Niet ik voor 50% en de ander ook voor 50%. Leven met verwachtingen of eisen of voorwaarden, is niet wat Jezus ons leert.

    Soms kunnen we moeilijk luisteren naar anderen, zeker als anderen iets negatief over ons zeggen. Onze partner bijvoorbeeld. Wij botsen soms op verschillen Leer ons om onszelf niet o zo belangrijk te vinden. Jij vindt ieder van ons belangrijk, dat willen we geloven en dat moet voldoende zijn. Help ons daarbij, want ons verlangen naar erkenning en respect is groot. We vergeten dikwijls dat we de grootste erkenning en het grootste respect van U krijgen. Als we dat kunnen geloven kunnen we prioriteit geven aan onze partner en aandacht geven om de liefde tussen ons en met de mensen rondom ons mogelijk te maken.

    Wij bidden U, verhoor ons Heer

     

    Mijn God naar U willen we blijven zoeken.

    We willen uw grootheid voelen, begrijpen, geraakt worden door U.

    We willen kracht vinden in uw Goddelijk spijs.

    We weten dat Gij ons altijd ter hulp komt als we in U geloven.

    Als we in uw Zoon geloven.

    Als we U een plaats geven in ons leven, de belangrijkste plaats in ons leven.

    Zo zal uw hand ons blijven vasthouden, dat weten we en dat geloven we.

    De wereld rondom ons is zo leeg, alleen belangrijk zijn telt.

    Daarvoor dwingt men respect af zelfs met grove woorden.

    Maar wij weten dat eens deze monden voorgoed zullen zwijgen.

    Wij willen u trouw blijven en ons ogen richten op Uw hemel, daar waar Uw wil zegeviert. We willen werken aan Uw hemel op aarde, Uw wil doen.

    Zo kijken we verlangend uit om na de dood verder samen te zijn met U voor eeuwig.

     

     

     

     

     

     

     

     

    12-04-2011 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rom 3, 22-26 betekenis van de vasten tijd

    We lezen de woorden van paus Benedictus. Hij probeert ons duidelijk te maken wat de betekenis is van de vasten tijd.

    Paus Benedictus verwijst naar de apostel  Paulus die zegt: “Gods gerechtigheid wordt zichtbaar door het geloof in Jezus Christus”

    We lezen uit de brief van Paulus aan de  Romeinen hfdstuk 3, v 22-26

    [22] God schenkt vrijspraak aan allen die in Jezus Christus geloven. En er is geen onderscheid. [23] Iedereen heeft gezondigd en ontbeert de nabijheid van God; [24] en iedereen wordt uit genade, die niets kost, door God als een rechtvaardige aangenomen omdat hij ons door Christus Jezus heeft verlost. [25] Hij is door God aangewezen om door zijn dood het middel tot verzoening te zijn voor wie gelooft. Hiermee bewijst God dat hij rechtvaardig is, want in zijn verdraagzaamheid gaat hij voorbij aan de zonden die in het verleden zijn begaan. Hij wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij te spreken die in Jezus gelooft

    God wil iedereen vrij spreken die in Jezus gelooft, door Jezus kunnen we opnieuw starten elke dag.

    Elk jaar nodigt de Kerk ons uit ,tot een eerlijk onderzoek van ons leven in het licht van wat het Evangelie ons leert.

    Om te beginnen moeten we  stilstaan bij de betekenis van het woord ’gerechtigheid’, De meeste mensen verstaan hiermee: ’ieder geven wat hem toekomt’. Maar dit is veel meer dan wat in wetten beschreven staat.

    Met andere woorden, wat een mens het meeste nodig heeft, kan hem niet door de wet worden gegarandeerd. Om het leven ten volle te kunnen beleven, is iets nodig dat intiemer en persoonlijker is en dat alleen als gave, als een geschenk, kan worden verleend. We zouden kunnen zeggen dat het voor de mens erom gaat te leven van die liefde die alleen God hem kan bezorgen, God die hem heeft geschapen naar zijn beeld en gelijkenis.

    Uiteraard zijn materiële goederen nuttig en noodzakelijk. Jezus zelf heeft zieken genezen en een menigte die Hem volgde te eten gegeven. Hij keurt zonder enige twijfel de onverschilligheid af, die ook vandaag nog honderden miljoenen de dood injaagt door gebrek aan voedsel, water en geneesmiddelen. Maar toch bezorgt de rechtvaardigheid de mens niet de totaliteit van wat hem toekomt. De mens heeft wezenlijk

    nood aan een leven vanuit God, want wat hem toekomt gaat oneindig veel verder dan wat aardse goederen kunnen bieden.

     

     

    Het is een permanente bekoring van de mens  de oorzaak van het kwaad te willen zoeken buiten zichzelf. Jezus waarschuwt ons dat deze manier van denken naïef en kortzichtig is. Onrecht is een vrucht van het kwaad en heeft niet alleen wortels buiten ons. De oorzaak is gelegen in ons eigen het hart, waar het zaad te vinden is van een mysterieuze medeplichtigheid aan het kwaad.

    De mens wordt inderdaad verzwakt door een diepe wonde, hij stuit in zichzelf op een egoïsme, achterdocht en competitie, het begerige grijpen, het bedrieglijk genieten. Als gevolg daarvan is er een gevoel van onrust en onzekerheid. Het leidt zelf soms tot twijfel aan de zin van ons bestaan.  Hoe kan de mens zichzelf bevrijden van die wereldlijke egoïstische neigingen en zichzelf openstellen voor de liefde die bevrijdt? Het antwoord zegt God is Jezus volgen.

     

    God luistert naar de roep van de armen en zwakken en vraagt dat er naar Hem wordt geluisterd door te luisteren naar de woorden van zijn zoon Jezus.

     

    Paulus bevestigt in zijn brief aan de Romeinen: “Thans is echter, buiten de wet om, Gods gerechtigheid openbaar geworden... Gods gerechtigheid, die zich door het geloof in Jezus Christus meedeelt aan allen die geloven, zonder enig onderscheid. Want allen hebben gezondigd en allen zijn verstoken van de goddelijke heerlijkheid. Allen worden gratis door zijn genade gerechtvaardigd, krachtens de verlossing die in Christus Jezus is. Voor wie gelooft heeft God Hem aangewezen als middel van verzoening door zijn bloed.” (Rom 3, 21-25).

     

    Maar wat is de gerechtigheid van Christus? Het is voor alles de gerechtigheid die voortkomt uit de genade, waarbij de mens niet de verlosser is, de mens verlost en bevrijdt zichzelf niet.  Het feit dat de “verzoening” voortkomt uit het “bloed” van Christus, betekent dat

    het niet de offers van de mens zijn die hem bevrijden van de last van zijn fouten, maar de liefdedaad van God. God opent zichzelf tot het uiterste in het sterven van Jezus, God mens, voor ons.

    Maar hier zou men kunnen opwerpen: wat voor soort rechtvaardigheid is dit, waarbij de rechtvaardige Jezus sterft voor de schuldige mens en de schuldige mens daarvoor Gods zegening en Gods liefde  terugkrijgt die toekomt aan de rechtvaardige Jezus? Zou dit niet betekenen dat ieder het tegendeel ontvangt van “wat hem toekomt”? Ik verdien het niet maar ik krijg het toch?

    In feite ontdekken we hier de goddelijke gerechtigheid, die ten diepste verschilt van haar menselijke tegenhanger. Voor ons heeft God, in zijn Zoon, de prijs betaald voor deze ruil, een prijs die buitensporig hoog is.

     

    We hebben Jezus nodig om ten volle onszelf te kunnen zijn en te groeien in wie we kunnen worden voor Gods eer en glorie.

    Ons  bekeren tot Christus, geloven in het Evangelie betekent ontdekken dat we God nodig hebben.

    Maar geloven is helemaal niet zo natuurlijk, gemakkelijk en vanzelfsprekend in deze wereld.

     

    Er is nederigheid voor nodig om te aanvaarden dat iemand anders me bevrijdt van ‘mijzelf’ en mij gratis ‘zichzelf’ in ruil geeft. JEZUS CHRISTUS, GOD MENS.

    Dat gebeurt met name in het sacrament van de verzoening en in de eucharistie. Dankzij het handelen van Christus kunnen wij binnentreden in een grotere gerechtigheid, die van de liefde

    Paulus schrijft ons nog in een andere brief: Wees elkaar niets schuldig, behalve liefde, want wie de ander liefheeft, heeft de gehele wet vervuld. [9] ‘Pleeg geen overspel, pleeg geen moord, steel niet, zet uw zinnen niet op wat van een ander is’ – deze en alle andere geboden worden samengevat in deze ene uitspraak: ‘Heb uw naaste lief als uzelf.’ [10] De liefde berokkent uw naaste geen kwaad, dus de wet vindt zijn vervulling in de liefde. ( Rom 13, 8-10).

     

    Een christen wordt ertoe aangezet zich te engageren in de uitbouw van een rechtvaardige samenleving, waarin iedereen ontvangt wat noodzakelijk is om te leven volgens zijn menselijke waardigheid en waar de gerechtigheid nieuw leven wordt ingeblazen door de liefde.

     

     Moge deze tijd van boetedoening voor iedere christen een tijd zijn van waarachtige bekering en intieme kennis van het mysterie van Christus, die gekomen is om alle gerechtigheid te vervullen.

     

    Lieve God, we willen in uw zoon Jezus geloven die ons de dagdagelijks kracht geeft door de heilige geest die u gezonden hebt bij zijn verrijzenis. We hebben Jezus nodig om ten volle onszelf te kunnen zijn en te groeien in wie we kunnen worden voor uw eer en glorie. Help ons om elke dag om die kracht te vragen die ons in staat stelt in contact te komen met de kwaliteit van ons leven.

     

    Lieve God Wij danken u voor Jezus lijden en sterven voor ons. We richten ons tot u in gebed, we vragen U dat gij ons help met onze beslissing gedurende de vasten dicht bij u te leven. Samen met u kunnen we ons leven meer inhoud geven of terug meer inhoud geven.

    Wij bidden u verhoor ons heer

     

     

     

     

    05-04-2011 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jesaja 49,1-11 geschenk van zijn genade

    Jesaja 49,1-11 

     We lezen enkele verzen  uit  Jesaja ,hoofdstuk 49 

    Dit zegt de HEER: 
    In het uur van mijn genade geef ik je antwoord, 
    op de dag van de redding zal ik je helpen. 
    Ik zal je behoeden, ik neem je in dienst 
    voor mijn verbond met de mensen, 
    om het land weer op te richten, 
    om het verlaten erfgoed in eigendom terug te geven

    om tegen gevangenen te zeggen: ‘Ga in vrijheid!’ 
    en tegen wie in het duister verblijft: ‘Kom te voorschijn!’ 
    Langs wegen zullen zij weiden, 
    op iedere kale heuvel vinden ze weidegrond

    Ze zullen dorst noch honger lijden, 
    de zinderende hitte zal hen niet kwellen 
    en de zon zal hen niet steken, 
    want hij die zich over hen ontfermt, zal hen leiden
     

    Uit de tekst begrijpen we dat God ons altijd de juiste hulp belooft. Hij zal ons behoeden, Hij laat ons niet alleen . Maar dan moeten wij open staan om het geschenk van zijn genade te ontvangen.

    We leven momenteel in de vastentijd. Misschien is het wel een gelegenheid om ons eens meer op God te richten en ons bewust te zijn van zijn geschenk van genade voor ieder van ons.

    Dikwijls  stuit de boodschap van Gods genade op veel onbegrip, achterdocht en argwaan. Vreemd eigenlijk: God geeft het meest waardevolle dat Hij heeft - gratis en voor niks - en hoe reageren wij? We vertrouwen het niet. Genade is altijd alles geven waar niets is. God zelf voorziet in alle kosten en betaalt de prijs, namelijk zijn Zoon. De zoon die sterft voor de vergiffenis van onze zonden.

    God is echt groter dan ons hart!  Eén ding moeten we begrijpen: het is onbegrijpelijk. Zijn liefde voor ieder van ons is onmetelijk.

     

    Het is  bij veel christenen geen gewoonte om te vasten. Het is ook geen gebod dat Jezus ons opdraagt. Hij zelf ging wel regelmatig vasten en bidden

    Misschien zijn er toch momenten dat we onze  ziel moeten disciplineren . Eén van de manieren om dat te doen is door te vasten.

    Vasten moet niet gezien worden als het verdienen van meer van Gods genade, maar het biedt de mogelijkheid om de Heilige Geest meer te laten stromen door ons leven omdat we al het “afval” uit ons leven wegdoen..

    We vasten niet om iets te krijgen, maar we vasten om onszelf aan Hem te geven!

    Het vasten is de sleutel waardoor we vanuit een Geest vervuld leven mogen gaan wandelen in de kracht van de Heilige Geest. Dus eerst zijn we gericht op de Geest, nadien zijn we vervuld van Zijn kracht.

     

    Vasten en bidden worden dikwijls samen genoemd.

    Wanneer we in nood zijn, zijn we dikwijls gefocust op  bidden. Diepe ellende  leert dikwijls ook  de goede toon van ons  bidden, we zijn op dat moment  volledig aangewezen op God en zijn macht en liefde en we geven alles in Zijn handen omdat we ten einde raad zijn. Eigenlijk moet dat altijd onze keuze zijn, ons leven in Zijn handen leggen niet wanneer we ten einde raad zijn maar altijd en elke dag opnieuw. Goede morgen God hier ben ik , wijs me vandaag de weg, ik wil doen wat jij wil en op de manier die jij wil. Geef me leiding en laat me de juiste woorden spreken en de juiste dingen doen.

    Hoe dikwijls bidden we nog? Enkel in nood ?  God neemt ons niets kwalijks en zal er steeds voor ons zijn. Maar wij moeten zelf eens uitmaken of enkel bidden bij diepe ellende de enige  goede en respectvolle  manier is om ons naar God te richten.

    We zijn maar kleine mensen, we hebben echt niks in te brengen bij de Almachtige. We zijn sterfelijk en kwetsbaar. We voelen dat niet altijd. Nee, vaak voelen we ons heel wat. Daarom is het goed om  eens grondig  stil te staan tijdens deze vastentijd bij de kwaliteit van ons vriendschap en verbondenheid met God

     

    Vasten is geen  wondermiddel . Ook gebed is geen wondermiddel. Ons geloof, ons gebed, ons vasten doet geen wonderen, dat doet God alleen. Maar door te vasten bepaal je jezelf en elkaar juist daar heel nadrukkelijk bij.

    Het is een onderwerp, dat voor ons nieuw is, we hebben de voeling ermee verloren.

    Laat ons proberen om intensiever te bidden, in een grotere betrokkenheid op God, afhankelijk van Hem? Proberen we dit tijdens de vastentijd , proberen we vol te houden . Starten we opnieuw met het gebed voor het eten en een avondgebed, dat zou een mooi intentie zijn tijdens de vastentijd in de aanloop naar de verrijzenis . Want dan stort hij zijn geest over ons en zo zijn we nooit alleen.
    Er kan dan een blijdschap groeien , die niet meer kapot kan in ons leven, want Christus is bij ons alle dagen tot aan de voleinding van de wereld.

     Laten wij samen bidden :

    God , ik wil tijdens deze vastentijd starten uw  dienaar te zijn , ik wil dienend uitverkoren zijn,  volkomen met Christus zijn , geen focus op mijn eigen succes. Ik wil uw Zoon , Christus, op de troon van mijn leven  plaatsen .  ik wil Uw weg volgen.

    Ik wil alles is uw handen leggen,   volledig  vertrouwen op U en uw wil vervullen .

     

    Heer ,Laat mij tijdens deze vastentijd gemeenschap vormen met mensen rondom mij, open deuren waar ik geloof , hoop en liefde kan brengen. Soms ben ik bang, ik sluit me af, schrik dat anderen me toch niet graag zien zoals ik ben.

    Ik wil mijn leven in uw handen leggen, ik weet en geloof  dat ik door de H geest de kracht van U krijg om dit te doen .  Laat me niet leven om zelf belangrijk te zijn,  ik wil leven omdat Gij belangrijk bent voor mij en liefde wil brengen door mij. Leer me dus nederig zijn en dienend al mijn talenten inzetten.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Lieve God , ik wil naar uw antwoord  luisteren, laat me ook uw antwoord begrijpen ,want het is niet altijd gemakkelijk te weten wat uw antwoord is.

    Ik weet , wanneer ik iets in Jezus naam vraag , U het zal doen volgens Uw plan voor mijn leven, volgens uw wil en op het door U gekozen tijdstip. Leer me dus geduldig zijn .

     

    Heer,  laat me in U   geloven, ten diepste want dan voel ik me sterk.

     Leer me bidden met verlangen overgave en berouw ,om te leven in geloof  de enige weg waardoor ik U kan  behagen , 

     

    God ,

    We willen vandaag bidden voor mensen die bidden zo moeilijk vinden.

    God, U bent met alles tevreden, met elk woord , met elke gedachte.

    Bidden is naakt staan voor u  , u kent ons tenvolle , eigenlijk moeten we als niets meer zeggen , u weet wie we zijn , hoe we ons voelen en wat we verlangen.

    God, Geef de mensen die angst hebben om niet te voldoen aan U een gevoel van zeer nabij te mogen zijn, zoals een kind bij zijn Vader. U bent niet ver weg maar heel dichtbij , maar sommige mensen ervaren dit zo niet. AWij bidden u verhoor ons gebed

     

    28-03-2011 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    21-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matteus 4,2-4 Jezus vast

    Matteus 4,2-4 Jezus vast

    We kunnen niet alleen van brood leven. Jezus vast.

    Nadat hij veertig dagen en veertig nachten had gevast, had hij grote honger. [3] Nu kwam de beproever naar hem toe en zei: ‘Als u de Zoon van God bent, beveel dan die stenen in broden te veranderen.’ [4] Maar Jezus gaf hem ten antwoord: ‘Er staat geschreven: “De mens leeft niet van brood alleen, maar van ieder woord dat klinkt uit de mond van God.

    Jezus wil zich laten kennen als redder. Waarom vast Jezus dan? Hij wil door moeilijkheden en pijnen gaan zoals wij. God kwam tot ons als een mens onder de mensen. Daardoor kunnen wij vandaag Gods  waarheid vinden. God in Jezus en onder ons als een levende God.  Maar woorden zijn niet genoeg, we moeten dat kunnen ervaren.

    Wanneer vasten wij nog? Ik deed dat nooit meer, maar nu wil ik voor het eerst sinds jaren terug proberen te vasten. Wat is de zin van vasten? Eigenlijk kunnen we zo ons hart dichtbij Jezus  brengen  en vragen dat God ons leidt.

    In de woestijn was geen voeding, wel beproeving zegt het evangelie ons.  De beproevingen en de mogelijkheid te kiezen voor het kwade  is er ook nu nog en zal er altijd zijn.

    Jezus bleef intens verbonden met zijn vader tijdens zijn verblijf in de woestijn, maar er is ook de honger en de beproeving. Jezus was een gewoon mens zoals u en ik en voelde zicht toen waarschijnlijk ook zwak door de honger. Om te weten of we de verleidingen  aankunnen, moeten we dicht bij God blijven zoals Jezus en bij Zijn kracht.  Jezus zal het kwade weerstaan, zal sterven en verijzen voor ons. God heeft vanwege de zonde  zijn eigen Zoon als mens in dit zondige bestaan gestuurd. Zo heeft hij in dit bestaan met de zonde afgerekend. Wij willen het niet meer hebben over zonde, dat is een veel te zwaar woord, fouten maken zeggen we, fouten maar met goede bedoelingen. We vermijden het woord zonde. Nochtans noemt God het zonde. Kijk eens naar anderen, zijn ze soms een beetje fout, of serieus fout, en wat dan voor onszelf, durven we nog nederig zijn en zeggen , ja God, wil niet dat ik ongeduldig ben tegenover mijn partner en kinderen, onvriendelijk, veeleisend. Zonde noemt God het . We kunnen tijdens de vasten eens stilstaan bij dit gegeven. Ben ik nederig genoeg om mijn fouten toe te geven en tegen God te zeggen, ja ik heb gezondigd en daarom heb ik uw zoon Jezus nodig.

    Vasten is een discipline dat ons de kans geeft te weten hoe sterk we staan.  Dikwijls eten we teveel  om iets  te bedekken of toe te dekken, verveling, pijn, onmacht, ellende, geen antwoord vinden op onze diepste verlangens.  Voedsel is medicatie. We eten verkeerd, we eten teveel. Daarom is vasten goed, om ons te bevrijden van onze al wat we onszelf wijsmaken door ontgoochelingen, boosheid, jaloersheid, angst, bitterheid, want alles komt naar boven als we vasten. Heling is dan in ons bereik door Jezus. We mogen geen slaaf zijn van iets. Niet van tv, niet van eten, niet van ons werk, niet van seksualiteit, niet van geld. We mogen ook geen slaaf zijn van en in onze relaties, want op langere termijn kunnen we zo nooit vruchtbaar zijn omdat het  ons in ontgoocheling brengt, zo kunnen we geen liefde brengen en vol energie vruchtbaar zijn voor anderen.  Dat alles wordt klaarder tijdens de vastentijd wanneer we dicht bij God proberen te leven en te vragen om duidelijkheid in ons leven . Zijn we goed of niet goed bezig en wat moeten we dan veranderen.

    Vasten is een voorbereiding om ons met het kwade te meten en weerstand te bieden. We ontdekken wie we zelf zijn. Als we ons dan richten tot God kan het kwade ons niet bereiken. Het kwade is verslagen.

    God voedt ons met manna,  wat wil dat zeggen? Manna doet ons iets verstaan. Mensen leven niet van brood alleen, maar van alles dat van God komt. Manna is het woord van God. Het kwade is massief sterk. Daarom geeft God ons Spiritueel brood. Daarom mogen we op God vertrouwen, Hij zal ons leiden door de woestijn van ons leven.

    Als we in moeilijkheden zijn , vertrouw dan niet op vreemd gaan, drinken, brutale woorden, depressief worden of hopeloos. God kan ons helpen en leiden naar goede inzichten en oplossingen: een goede therapeut, een goed gesprek, beter leren omgaan met geld, met onze kinderen, met ons werk, zelfs beter omgaan met ons ziek zijn. Laat ons vasten om inzichten in onze moeilijkheden, antwoord om ons leven naar God te richten. God zal ons daarbij helpen.

    God wil in de vastentijd de volmaaktheid van zijn Zoon tonen aan ons allen.

    Laten wij samen bidden :

    God , ik wil tijdens deze vastentijd starten uw  dienaar te zijn , ik wil dienend uitverkoren zijn,  volkomen met Christus zijn , geen focus op mijn eigen succes. Ik wil uw Zoon , Christus, op de troon van mijn leven  plaatsen .  ik wil Uw weg volgen.

    Ik wil alles is uw handen leggen,   volledig  vertrouwen op U en uw wil vervullen .

    Ik weet en geloof  dat ik door de H geest de kracht van U krijg om dit te doen .  Laat me niet leven om zelf belangrijk te zijn,  ik wil leven omdat Gij belangrijk bent voor mij en liefde wil brengen door mij. Leer me dus nederig zijn en dienend al mijn talenten inzetten.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

    Lieve God , ik wil naar uw antwoord  luisteren, een antwoord op mijn taak en moeilijkheden in mijn leven. Laat met zien wat ik moet doen , laat me uw antwoord begrijpen ,want het is niet altijd gemakkelijk te weten wat uw antwoord is.

    Ik weet , wanneer ik iets in Jezus naam vraag , U het zal doen volgens Uw plan voor mijn leven, volgens uw wil en op het door U gekozen tijdstip. Leer me dus geduldig zijn en nederig.

    Wij bidden u  Heer verhoor ons gebed.

    Heer,  laat me in U   geloven,  ten diepste, want dan voel ik me sterk. Laat me geloven wat u ons allemaal beloofd. Het eeuwig leven, de kracht van de heilige geest, de gaven van de heilige geest :vrede vreugde geduld vriendelijkheid zelfcontrole goedheid en liefde. Uw belofte om altijd bij ons te  zijn tot het einde der tijden. Leer me bidden met verlangen overgave en berouw ,om te leven in geloof  de enige weg waardoor ik U kan  behagen ,  Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

     

     

     

     

     

     

    21-03-2011 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rom 6,8-14 vasten

    brief van Paulus aan de Romeinen 6,8-14

    Wanneer wij met Christus zijn gestorven, geloven we dat we ook met hem zullen leven, [9] omdat we weten dat hij, die uit de dood is opgewekt, niet meer sterft. De dood heeft geen macht meer over hem. [10] Hij is gestorven om een einde te maken aan de zonde, voor eens en altijd en nu hij leeft, leeft hij voor God. [11] Zo moet u ook uzelf zien: dood voor de zonde, maar in Christus Jezus levend voor God. [12] Laat de zonde dus niet heersen over uw sterfelijke bestaan, geef niet toe aan uw begeerten. [13] Stel uzelf niet langer in dienst van de zonde als een werktuig voor het onrecht, maar stel uzelf in dienst van God. Denk aan uzelf als levenden die uit de dood zijn opgewekt en stel uzelf in dienst van God als een werktuig voor de gerechtigheid. [14] De zonde mag niet langer over u heersen, want u staat niet onder de wet, maar leeft onder de genade.

    Vandaag willen we naar aanleiding van de vasten aandacht geven aan alle mensen die verslaafd zijn aan iets.

    Jezus zegt ons hier in het evangelie dat hij gestorven is om een einde te maken aan zonde, geef niet toe aan begeerten zegt hij ons. We kunnen zoals Jezus sterven aan  de fouten die we tot nu toe gedaan hebben en opstaan met Jezus. We worden dan als levenden die uit de dood zijn opgewekt, levend onder Gods genade.

    Tijdens de vasten nemen meer en meer mensen zich voor  om geen aperitiefje te drinken, thee in plaats van teveel koffie, geen chocolade te eten of maar 1 uur TV per dag te kijken.

    Mensen reageren  steeds heel positief als ze horen dat iemand vast.  Veelal komt er zoiets als “dat is iets wat ik ook wel zou moeten doen”. Vooral mannen hebben het gevoel dat ze iets te veel alcohol drinken dan eigenlijk goed is of vrouwen vinden dat ze zo wie zo iets  teveel snoepen, jonge verslaafden weten diep in hun hart dat ze er slecht aan toe zijn door de drugs maar ze zijn te zwak om iets te veranderen.

    Bij de meeste mensen verliest vasten zijn  religieus aspect. Mensen doen het niet om zich  voor te bereiden op de “verrijzenis van Christus”.

    Het voordeel van ons geloven is echter dat we iemand naast ons hebben die ons kan helpen, God zelf. Door dicht bij God te leven krijgen we een duidelijker zicht op onszelf, we kunnen makkelijker onze zwakheid zien omdat we weten dat God ons niet veroordeeld. Integendeel. God is een barmhartige God en is er voor ieder van ons, ook al hebben we vele stommiteiten gedaan of tijd verloren in ons leven. Met God kunnen we die tijd gemakkelijk inhalen omdat ons een leven in volheid staat te wachten. Dat heeft God door Jezus beloofd aan hen die in Hem geloven. Jezus zegt :  ik ben gekomen om hun het leven te geven in al zijn volheid.

    Jezus wil dit soort leven in volheid aan iedereen geven, ook aan degenen die hem nog niet kennen. Jezus heeft speciaal veel aandacht voor niet gelovigen, of mensen die kritisch zijn rond geloven of nog vele vragen hebben, maar hij vraagt dat we tot hem spreken. Hij zal ons helpen als we zeggen het alleen niet te kunnen en Hem nodig te hebben. Dat is wat we noemen ons leven uit handen geven en in zijn handen leggen.

    We zeggen dan: God  ik wil goed zijn en niet verslaafd aan iets wat niet goed is voor mezelf. Hoeveel moeders huilen niet omwille van hun jong volwassen kinderen die stommiteiten doen en dezelfde kinderen willen dat eigenlijk ook niet, maar ze zijn te zwak en kunnen niets veranderen. Willen helpen en niet kunnen , willen geholpen worden en niet kunnen. Maar er is dus een uitweg. Jezus kan ons helpen, door zijn lijden en verijzen kunnen wij zijn kracht verkrijgen en de kracht van de heilige geest.  Jezus zegt zelfs dat het niet nodig is  om alles reeds te weten over hem, hij vraagt ons enkel te geloven in God die ons persoonlijk liefheeft. Hij ons kan helpen , God oordeelt niet en staat met open armen te wachten om ons te helpen.

    Jezus kan voor ieder van ons doen wat wij dromen voor ons leven, want soms denken mensen dat het niet meer aan hun kan gebeuren. Zij hebben al zoveel fout gedaan dat ze vinden dat ze geen recht meer hebben op het goede. Maar daar is Jezus het niet eens mee.

    Paulus  was een actieve vervolger van de eerste christenen liet hen opsluiten en in sommige gevallen zelfs doden. Deze  apostel  Paulus die zelf zwaar onrecht deed, keerde zich tot God en wil ons nu iets vertellen: We herlezen even zijn brief aan ons:

    Wanneer wij met Christus zijn gestorven, geloven we dat we ook met hem zullen leven, Zo moet u ook uzelf zien: dood voor de zonde, maar in Christus Jezus levend voor God. [12] Laat de zonde dus niet heersen over uw sterfelijke bestaan, geef niet toe aan uw begeerten. Denk aan uzelf als levenden die uit de dood zijn opgewekt en stel uzelf in dienst van God als een werktuig voor de gerechtigheid. [14] De zonde mag niet langer over u heersen, want u staat niet onder de wet, maar leeft onder de genade.

    Tot daar de tekst.

    Paulus sluit zijn brief met te vermelden dat, wanneer we in God geloven, we onder Gods genade leven. Hier bedoelt hij de kracht die Jezus ons belooft bij zijn verrijzenis, de kracht van de pleitbezorger, de kracht van de heilige geest, de geest van de waarheid.

    Hoe moet het nu praktisch, we vertellen u het verhaal van die ene vriend die verslaafd was  en totaal aan de grond.

    Hij sprak tot God bij het opstaan : God, als je bestaat, help mij vandaag. Hij kon niet veel zeggen want bidden had hij nooit gedaan, maar die ene zin is reeds voldoende, want God kent ons hart en onze diepste verlangen. Bij elk zwak moment in zijn hoofd richtte hij zich naar Jezus met de vraag, bijna de eis hem niet los te laten. Die vraag of eis is juist, want Jezus heeft ons beloofd ‘al wat je in mijn naam vraagt zal u gegeven worden, je zal de kracht krijgen om te overwinnen’. Maar je mag Jezus dus niet loslaten, geen moment. Laat toe dat Hij zijn arm rond uw schouder legt  en u leidt naar het goede.

    Reeds jarenlang bidt onze vriend dagdagelijks, want hij zegt: verslaving geraak je niet meer kwijt, in moeilijke momenten duikt de gedachte weer op. Door zijn persoonlijke verbondenheid met God is hij ook gegroeid in zijn geloof. Hij heeft de kracht gekregen om stappen te zetten en op zoek te gaan naar de juiste mensen en organisaties die hem konden helpen. Hij heeft de juiste mensen ook ontmoet en hulp gekregen, zijn  leven is nu totaal op orde.

    Dat wensen wij u allen toe, u die beslist om de vasten te gebruiken als een start om uw leven te veranderen. Weet dat God u heeft gewild en  Jezus in de wereld heeft gezonden om u te vertellen dat Hij liefde is en staat te wachten om ons persoonlijk te kunnen beminnen en te helpen in de moeilijkheden hier op de wereld.

    in verbondenheid bidden wij daarom nu allen samen voor u tot God:

    Lieve God, help iedereen die beslist om naar aanleiding van de vasten dicht bij u te komen en te vasten. We denken hier vooral aan de mensen die besluiten niet meer te roken of niet meer te drinken, of te stoppen met drugs.

    Dit alles is onmogelijk zonder uw hulp. Gij kent het hart van mensen, gij weet wie diep naar u verlangt en graag beslist om op te houden met gewoontes die vernietigend zijn. We zijn door u geschapen en u verlangt dat we ons ook fysiek zuiver houden uit liefde voor onszelf en liefde voor anderen, onze ouders, onze kinderen, onze toekomstige kinderen.

     

    Lieve God, We willen vanaf vandaag elke morgen tot U bidden met de vraag ons te helpen voor deze ene dag, zonder tv, zonder facebook, zonder alcohol , zonder drugs, zonder porno ,zonder datgene waar we verslaafd aan zijn en wat we graag halt zouden toeroepen. De kwaliteit van ons leven hier op aarde wordt erdoor naar beneden richt.  Lieve God het lijkt een banale vraag maar het is een intense en eerlijke vraag. Help ons hierbij.

    Lieve God we bidden speciaal voor de drugverslaafden, waaronder vele jongeren die geen kracht meer hebben. We bidden ook voor de vele jong professionals en muzikanten en kunstenaars en zakenmensen die coke gebruiken om goed te presteren. We bidden opdat allen bij de beslissing te stoppen ook  recht zouden blijven bij de afkickverschijnselen. We weten dat de ergste lichamelijke symptomen  meestal na enkele dagen voorbij zijn, maar dan volgt er  nog een periode van 'psychisch afkicken'. Lieve God gij weet wat eenieder nodig heeft, geef de moed aan deze jonge mensen om op zoek te gaan naar mensen die hen kunnen helpen en geef hen de kracht  elke morgen te bidden om die ene dag clean door te komen.

    Lieve God onze bede lijkt zo ‘niet haalbaar’, maar u kent alle harten, u weet wie naar u toe wil komen, als is er maar 1 iemand, lieve God overlaadt die ene dan met al uw kracht opdat hij of zij gered wordt.

    Wij bidden u God verhoor onze gebeden.

     



     

    14-03-2011 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JOH 8, 31-36 vrijheid en Jezus woorden geloven

    JOH 8: 31 – 36  vrijheid en Jezus woorden geloven

    Welkom, hopelijk gaat het u goed, en als dat niet zo is, dan zijn wij er nu, om voor u samen te bidden en te luisteren naar wat Jezus ons zegt.

    Een boom in de winter wordt gedwongen om, uitsluitend vanuit zijn wortels, naar voedsel te zoeken. We moeten op moeilijke momenten in ons leven dus vooral zoeken naar de kern. Wij zijn kinderen van God, laat ons in moeilijke momenten niet weglopen.

    We bidden vandaag om de dag door te brengen in de genade van God en in de kracht van de Heilige Geest. Misschien vindt u dan steun om de dag vol goede moed in te gaan in een nieuwe verbondenheid met Jezus en vol vertrouwen en geloof in de Vader de Zoon en de Heilige Geest.

    Uit het Johannes evangelie hoofdstuk 8 verzen 31 tot en met 36

     

    De joodse toehoorders zijn erg kritisch, ze twijfelen en protesteren Jezus woorden, de gelijkenis met de moderne tijd is wel erg opvallend.

    31. Tot de joden die in Hem geloofden, zei Jezus: indien gij trouw blijft aan mijn woord zijt gij waarlijk mijn leerlingen,

    32. dan zult gij de waarheid kennen en de waarheid zal u vrijmaken

    33. men wierp op: wij zijn van Abrahams geslacht en nooit iemand slaaf geweest; hoe kunt Gij dan zeggen: gij zult vrij worden?

    34. Jezus antwoordde hun: voorwaar, voorwaar Ik zeg u: al wie zonde doet is slaaf van de zonde

    35. en de slaaf blijft niet voor eeuwig in het huis. De Zoon blijft voor eeuwig.

    36. als de Zoon u vrijmaakt, zult ge werkelijk vrij zijn.

     

    Jezus geeft zoals altijd inspiratie en correctie. Het begrip ‘vrijheid’ verschijnt hier duidelijk in het gesprek.

    Jezus roept op om te geloven in Hem, om echt te geloven en om zijn leerlingen te blijven en in waarheid te leven.

    We horen in het evangelie weer de terugkomende dramatiek van geloof en ongeloof. Maar dat zegt iets over ons. Aan kinderen moeten we ook steeds hetzelfde herhalen voor ze het begrijpen, dat doet Jezus ook met ons.

    Door naar Jezus woorden te luisteren wordt ons gezegd dat het niet volstaat om één moment onder indruk te zijn van Zijn woord en één moment te geloven in Hem. Neen, willen we echt zijn volgelingen zijn, dan moeten we blijven geloven in Zijn woord. Alleen het echte, volhardende en trouwe geloof zal heil brengen.

    Heil is een woord dat ik vroeger zoveel gehoord hebt, ik dacht dat het zwaaien was met takken om God te loven en te prijzen. Dat was mijn kinderlijke benadering tijdens de les godsdienst.

    Wat is nu dat heil waarover zoveel gesproken wordt. Het is leven in waarheid. Het gaat hier dus over een opdracht, het richt ons naar het heilig leven, ons eigen heilig leven.

    Leven in waarheid is voor ons niet gemakkelijk omdat we in een tijd leven waar er zoveel invloeden zijn die ons weghouden van de waarheid.

    Het begrip waarheid heeft hier niet de algemene wereldlijke betekenis. Het gaat hier over de waarheid die vrij maakt. Wanneer we de juiste dingen doen dan voelen we geen schuld. Ik kwam vroeger nog al eens te laat op een vergadering. Daardoor durfde ik op de vergadering amper te spreken. Ik voelde me schuldig om mijn’ te laat komen’ en mijn zelfvertrouwen zonk weg. Dat is nu maar een zeer eenvoudig voorbeeld.

    De waarheid zal u vrijmaken begrijpt iedereen wel. We voelen ons dan echt goed in ons vel, bereid tot luisteren tot dienen. Indien gij trouw blijft aan mijn woord zijt gij waarlijk mijn leerlingen, dan zult gij de waarheid kennen en de waarheid zal u vrijmaken zegt Jezus ons.

    De joodse toehoorders protesteerden tegen Jezus. Zijn openbaring botste dikwijls op protest, afwijzing of misverstand. Het was toen ongeveer hetzelfde als nu. Als we spreken over geloven in God reageren mensen ook met protest, afwijzing en ze begrijpen het niet. Er is zoveel vooroordeel. Heel wat protest komt uit onbegrip of uit halve informatie, of luisteren naar de verkeerde mensen.

     

    God openbaart zich met Zijn Goddelijke waarheid en werkelijkheid in Jezus. Jezus is de echte werkelijke waarheid en laat zich zo aan ons kennen.

    Jezus is de Zoon van God. Dit te geloven is de essentie van het Johannes evangelie. Het religieus omkeren is ons omkeren naar Jezus en zoeken naar wat Jezus bedoelt met de Goddelijke waarheid. Het is een steeds onderweg zijn. Elke dag moeten we ons afvragen of we juist bezig zijn in ons handelen, ons spreken, ons denken.

    Ons voelen is daarbij dikwijls een grote leidraad. Soms voelen we dat er iets niet klopt, soms zijn we angstig omdat onwaarheid gaat uitkomen. Dit maakt onvrij. We gaan ons dan verdedigen.

     

    Het is niet omdat we maatschappelijk vrijheid hebben voor vele dingen dat we ons echt vrij voelen in onszelf. Het gaat ook niet over mijn plichten doen en verantwoordelijkheden die ik moet nemen omdat ik daarvoor loon ontvang. Het gaat over het innerlijke.

    Ik voel me niet vrij als ik iemand gekwetst heb. Welk recht heb ik nog om iets te zeggen tegen degene die ik gekwetst heb. Ik kan dan vergiffenis vragen, maar dan verlang ik er wel naar om me geborgen te voelen bij die persoon. Vrijheid heeft dus te maken met thuis komen. Bij Jezus voel ik me altijd geborgen. Bij Hem kom ik altijd thuis.

    Jezus maakt ons vrij, door ons te verlossen van onze zonden. Elke dag kunnen wij vergiffenis vragen want Hij heeft het ons al vergeven en zo kunnen we telkens terug thuis komen bij Hem, kind zijn van God. Vrijheid gaat in een gelovige dimensie niet over een sociale vrijheid, maar het gaat over vrijkomen van zonden en door Jezus Christus altijd tot de familie van God behoren, bij God altijd thuis zijn. Maar de vrijheid die we krijgen is niet vrijblijvend, het is elke dag opnieuw kiezen en beslissen voor Jezus. Jezus die door zijn lijden de poort naar vrijheid en nieuw leven opent.

     

    De Joden, zowel als de Grieken beschouwden zich als wereldlijke, maatschappelijk vrije mensen. Ze waren wel onderworpen aan de Romeinen.

    Maar ze aanvaarden niet dat ze als slaven werden bestempeld. Maar deze maatschappelijk en politieke vrijheid was niet hetzelfde als de spirituele vrijheid die Jezus bedoelde.

    Het protest van de Farizeeërs tegen de uiteenzetting van Jezus kwam uit het onbegrip. Zonde, is een macht die de mens in zijn greep heeft, dus vrij worden is vrijkomen van zonde. Dat is wat Jezus ons wil vertellen.

    Die ervaring deelt Paulus ook: Paulus Schrijft: in zijn brief aan de Romeinen hoofdstuk 6 vers 6 tot 8: 

    6. Immers, we weten dat ons oude bestaan met hem gekruisigd is omdat er een einde moest komen aan ons zondige leven: we mochten niet langer slaven van de zonde zijn.

    7.Wie gestorven is, is rechtens vrij van de zonde.

    8. Wanneer wij met Christus zijn gestorven, geloven we dat we ook met Hem zullen leven. Tot daar Paulus

     

    Jezus zegt ons in het evangelie: de slaaf blijft niet voor eeuwig in het huis.

    Wij allen willen er bij horen, maar niet als slaven want de slaaf wordt vroeg of laat op straat gezet.

    Bij God horen, toebehoren is wat wij Hemel noemen, het is bij God thuis komen en thuis zijn.

     

    Het verlangen naar vrijheid zit gebakken in onze cultuur. Als christen kunnen we thuiskomen bij God, door te geloven wat Jezus ons vertelt . ZO groeien we naar volle vrijheid. Het is zoals thuis op uw sloefen rondgaan, ons veilig voelen door Jezus, ontspannen alles in Gods handen leggen, zodat er energie over blijft om door te gaan, hard te werken maar onze angsten en zorgen aan Hem te geven. Daarvoor is geloof nodig en gebed. Zelfs al zijn we ontgoocheld in mensen of ontgoocheld in de parochianen of de priester. De ware tempel bevindt zich in de mens, niet in de kerk. God wil ieder van ons ontmoeten.

    We moeten familie worden door verbondenheid met de Zoon, Hem volgen. Jezus achterna.

    We worden dan kind van God samen met de Zoon “Jezus”.

     

    Laten we bidden tot de Heer onze God:

     

    Vader, dank voor de liefde van Uw Zoon, mogen we vragen ook ons die liefde en die vrijheid te geven om goede verkondigers te worden van Uw woord en het juiste te doen voor onze naaste.

     

    Vader van Jezus, dank U voor Uw Zoon en Uw Geest die ons een nieuw bestaan geven. In momenten van diepe ontgoocheling, pijn en zorgen is het soms moeilijk de weg naar U te vinden. Help ons te leven in het nieuwe bestaan dat u ons aanreikt, U staat te wachten met open armen. Grijp ons Heer, dat willen wij.

     

    Vader, mogen we U vragen ons de openheid te geven om uw evangelie als een boodschap te zien en uit te dragen naar alle mensen door ons spreken, ons leven, ons werken.

     

    Vader, we bidden speciaal vandaag voor onze mensen die met pijn zitten. Mogen we U vragen hen te helpen om U niet kwijt te spelen in de pijn, verdriet, kwaadheid misschien. Help hen, om op zoek te gaan naar U en naar mensen waarbij ze kunnen thuis komen om zo terug thuis te komen bij U.

     

    We wensen u een dag vol leven, met een verlangen om te groeien als vrije mensen, in de gave van de Heilige Geest met liefde, vreugde, vriendelijkheid, vrede, geduld, goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing.

     

    De Heilige Geest komt tot ons met aanmoediging en teder comfort. Hij is de ideale partner wanneer we belegerd worden door miserie, pijn en onmacht. Hij weet intens hoe sterk wij in de miserie zitten. Hij kent ons op dat moment beter dan wij onszelf kennen. Hij weet perfect wat soort aanmoediging steun en kracht we nodig hebben en Hij heeft de kracht om ons sterk te maken. Hij kan ons helen.

    Het is een wonderbaarlijke waarheid. Door ons geloof in Hem zijn we nooit meer alleen. Waar je ook bent, waar je ook gaat, de trooster is naast je.

    Als u in lijden bent vraag aan God om met je te wandelen en je de kracht te geven door de Heilige Geest. Vraag om u vrij te maken van alle neerwaartse gevolgen van uw verdriet, zoals verbittering, kwaadheid, ontgoocheling, ongeloof. Laat Jezus dicht naast je zitten en je omarmen.

    Vertrouw op de HEER met heel je hart, steun niet op eigen inzicht. Denk aan Hem bij alles wat je doet, dan baant Hij voor jou de weg. spreuken hoofdstuk 3 verzen 5-6

    28-02-2011 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lucas 12 v 6-7 God weet alles

    Lucas 12 v 6-7 God weet alles

     

    Vandaag staan we stil bij de grootsheid van onze God. Jezus is het licht der wereld. Velen van ons houden zich nog aan de kennis die we opdeden tijdens onze kinderjaren. Velen hebben kritiek op het geloof, gesteund op die jaren. Maar dat is niet eerlijk. In andere domeinen zouden we het dom en stom vinden om dit te doen.

    Dus laat ons luisteren met een vernieuwd hart en open geest met het doel God te leren kennen door Jezus Christus woorden te begrijpen.

     

    1.Intussen had er zich een enorme menigte verzameld. De mensen verdrongen elkaar, maar hij richtte zich eerst tot zijn leerlingen: ‘Hoed je voor de zuurdesem, dat wil zeggen de huichelarij van de Farizeeën.

    2.Niets is verborgen dat niet onthuld zal worden, en niets is geheim dat niet bekend zal worden.

    3.Alles wat jullie in het duister zeggen, zal in het licht worden gehoord, en wat jullie binnenskamers in iemands oor fluisteren, zal vanaf de daken bekend worden gemaakt.

    4.Tegen jullie, mijn vrienden, zeg ik: wees niet bang voor degenen die het lichaam kunnen doden, maar niet tot iets ergers in staat zijn.

    5.Ik zal jullie zeggen voor wie je bang moet zijn. Wees bang voor hem die de macht heeft om iemand niet alleen te doden maar ook in de Gehenna te werpen. Ja, ik zeg jullie, wees bang voor hem!

    6.Wat kosten vijf mussen? Bijna niets. Toch wordt er niet één door God vergeten.

    7.Zelfs de haren op jullie hoofd zijn alle geteld. Wees niet bang, jullie zijn meer waard dan een hele zwerm mussen.

     

    Jezus zegt ons in het licht te leven, dat wil zeggen zo leven dat alles wat we doen licht mag zien, iedereen mag het weten. God weet het ‘sowieso.’

    Jezus zegt ons dat we niet bang moeten zijn, dus waarom ons verbergen in het duister?

    We zijn meer waard dan mussen zegt Jezus. Hij zegt dat niet één mus door God vergeten wordt.

    God kent ons door en door en houdt echt ten diepste van ons. We zijn heel erg belangrijk voor Hem.

    Het gaat hier over kennen. God kent ons en zijn grootste verlangen is om van ons te houden. Dat is een vertrekpunt. God heeft van eeuwigheid beslist om ons te beminnen, beslissen wij om Hem te beminnen en in Hem te geloven?

     

    God kent ons, maar in hoeverre kennen wij God?

    Ieder van ons heeft al wel eens stil gestaan bij onpeilbare dingen, zoals de afstanden in het heelal of het aantal atomen op de top van onze vinger.

    Het trachten om dingen te begrijpen die eigenlijk buiten ons begrijpen gaan, veroorzaakt een licht oncomfortabel gevoel.

    Dit gevoel hebben misschien mensen onder u ook over God en de heilige drievuldigheid. God in Drie personen en toch één God en al de andere aspecten van God. Het is moeilijk de volheid te kennen van onze God.

     

    Maar denk even aan de spelende kleine kinderen op het strand die een putje maken en dan met een emmertje water uit de zee scheppen om het in het putje te gieten. Dan lopen ze terug, opnieuw en opnieuw, naar zee met het verlangen de hele zee leeg te scheppen. Kijken we nu naar onszelf: onze hersenen zijn het kleine emmertje, we kunnen nooit Gods wijdte kennen, ook al willen we dat wel, we zullen er nooit geraken. Ons kennen is slechts een klein aspect van Gods grootsheid. Het is voor ons onmogelijk ‘Zijn’ grootsheid te kennen tijdens ons leven op aarde. Maar…. menige dingen in de wereld begrijpen we niet en toch genieten we ervan.

    Denk aan alle techniek en modernste uitvindingen. We weten niet hoe het werkt maar we genieten er dagelijks van. Zo kunnen we ook van God genieten zelfs al kunnen we zijn grootsheid niet vatten.

     

    We kunnen God aanbidden uit dank voor onze kleine maar geweldige hersenen, waarvan we de werking ook amper begrijpen.

    We kunnen niet weten wat God weet. Het is belangrijk dat we weten dat we niet kunnen weten wat God weet. Als we dat begrijpen kan het een begin zijn van onze intense verbondenheid met God. De nederigheid om totaal van God afhankelijk te zijn, brengt ons zeer dicht bij God.

    Proberen om Zijn grootsheid te begrijpen kan ons ook dichter brengen bij onze eigen beperktheden, onze eigen zwakheden. We worden dan Zijn kinderen.

    We mogen niet denken dat God zich alleen met grote dingen of ‘belangrijke’ mensen bemoeit. Hij vindt ons en alle dingen in ons leven belangrijk zelfs al hebben we zware fouten gemaakt, Hij weet het, alles komt in Zijn licht en toch kiest God om van ons te houden. We moeten niet bang zijn.

     

    We kunnen dan zingen, zoals in Psalm 139 verzen 1 tot 4.

    Heer, U kent mij, U doorgrondt mij, U weet het als ik zit of sta, U doorziet van ver mijn gedachten, ga ik op weg of rust ik uit, U merkt het op, met al mijn wegen bent u vertrouwd. Geen woord ligt op mijn tong, of U, Heer, kent het ten volle, U omsluit mij, van achter en van voren, U legt uw hand op mij. Wonderlijk zoals U mij kent, het gaat mijn begrip te boven. Hoe zou ik aan uw aandacht ontsnappen, hoe aan uw blikken ontkomen?

     

    Beste vrienden, het is zo belangrijk diep te geloven dat God van ons houdt. Als we dit niet geloven kunnen we onmogelijk zijn liefde doorgeven, omdat we kiezen ons leven niet in Zijn handen te leggen. We kiezen er dan voor om zelf de baas te blijven over ons leven en zelf te beslissen over alles, zonder met God rekening te houden.

    Willen we echt Christen zijn moeten we tot meer in staat zijn dan de mensen die zich ongelovig noemen. En ik ken fantastische mensen die niet gelovig zijn en u waarschijnlijk ook. Wat is dan het verschil.

     

    Wij christenen mogen leven in de gaven van de Heilige Geest en die kracht komt van God.  Het is een geschenk omdat we God op de eerste plaats zetten, omdat we elke dag vragen de leiding in ons leven te nemen. En hij zal dat doen op voorwaarde dat we in Hem geloven en erkennen dat we zondige mensen zijn en spijt hebben over onze fouten. We mogen dan leven in de vrucht van de Geest, we kunnen dan leven in liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing. Ikzelf faal nog dikwijls en presteer dikwijls minder dan mijn vrienden die niet gelovig zijn, maar ik tracht elke dag om Gods hulp te vragen.

     

    Kent u nog het begrip schietgebedjes? Het zijn voor mij gebedjes die naar God afgeschoten worden, God help me nu, ik voel me nerveus en bang. God dank u voor de parkeerplaats die ik zonet vond. God laat me de juiste woorden vinden voor de vergadering. God dank u voor de mooie rozen in mijn tuin. God geef me geduld om naar mijn man te luisteren die mijn hulp vraagt niettegenstaande ik druk bezig ben.

     

    Gebed

    God, ik kom voor U vandaag, om U enkel dank u te zeggen voor al wat u me geeft en voor al wat ik krijg van U maar niet zie.

    Ik wil u loven en prijzen en uw naam heiligen. Ik dank u Heer voor uw liefde, voor al wat U in mijn leven doet.U laat me in het licht leven, in uw licht, zonder angst en in uw waarheid. U neemt mijn zonden weg en mijn schuld en schaamte. U heelt al mijn pijn.
    Ik was blind en door U kan ik zien. O wonderbare God die zich om mij bekommert. Ik die mezelf maar niks vind wordt door U bemind mijn woorden zijn te klein om U daarvoor dank te zeggen.
    laat ons in vreugde en dankbaarheid samen bidden:

    God onze vader, dank dat we hier samen het evangelie mogen lezen.

    Laat ons uw woorden verstaan, we zijn maar eenvoudige mensen maar we kennen nu uw diepste wens. U kent ons door en door met al onze talenten maar ook onze beperktheden en U houdt van ons.

    Geef ons de kracht om uw liefde door te geven en ook van mensen te houden met hun beperktheden.

     

    God onze Vader, Jezus zegt: alles wat jullie in het duister zeggen, zal in het licht worden gehoord, U zegt dat we niets in het duister kunnen verbergen en dat alles ooit in het licht komt, uw licht. Leer ons om in waarheid te leven en U altijd te volgen.

     

    God, leer ons houden van onze partner, we voelen ons dikwijls zo nerveus bij de zwakheden van onze partner. We willen de perfectie en vele ander voorwaarden, dan slechts zijn we bereid om te beminnen. Leer ons onvoorwaardelijk beminnen zoals U.

     

    God, geef ons de kracht om onze partner en kinderen toe te laten om onze zwakheden te kennen en te noemen. We gaan de waarheid dikwijls uit de weg en verdedigen ons. We willen onze zwakheden niet zien. Geef ons de kracht om te beseffen dat de anderen last hebben van onze zwakheden en geef ons de moed hen vergiffenis te vragen.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

     

     

     

    08-02-2011 om 13:38 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.handelingen 2, 42-43 Gods zegeningen voor onze kerk. Week van de éénheid

    Uit de handelingen van de apostelen 2, 42-43

    Degenen die zijn woorden aanvaardden, lieten zich dopen. Op die dag breidde het aantal leerlingen zich uit met ongeveer drieduizend. [42] Ze bleven trouw aan het onderricht van de apostelen, vormden met elkaar een gemeenschap, braken het brood en wijdden zich aan het gebed.

     

    Waar willen we als gelovigen naartoe  en waar zou God  willen dat we gaan. De kerkleiders  willen dat wij  een kerk-brede oproep doen tot gebed tijdens deze week .

    Er is zoveel mogelijk door Gods genade en kracht.   Maar de  zegeningen van  God komen terecht bij onze zwakheid en onvolmaaktheid .

    Maar we zijn niet alleen . Herinnert u de woorden van de krachtige apostel  Paulus in zijn tweede brief aan de Korintiërs  hoofdstuk 11 vers 28 en 29:  Ik heb gezwoegd en geploeterd, vaak zonder te slapen, hongerig en dorstig, vaak zonder te eten, verkleumd en zonder kleren. [28] En dan laat ik al het andere nog buiten beschouwing: de druk waaronder ik dagelijks sta vanwege mijn zorg voor de kerk. [29] Als er iemand zwak is, dan ben ik het wel; gaan anderen onder verleidingen gebukt – ik word erdoor verteerd.

    Paulus vindt zich een zwakkeling, maar wij kijken naar wat hij gerealiseerd heeft. Dat is dus God genade. Paulus legt alles in Gods handen. Paulus zwoegt en ploetert en God geeft zijn genade en zegeningen en zorgt voor het resultaat. Zo is het ook voor ons.  Gods  grote genade over ons  allen. Dit is allemaal goed nieuws. God laat ons niet alleen .

    Een kerkelijke gemeenschap leiden en eenheid creëren is toch niet zo gemakkelijk.  Hoe deden ze dat in Paulus tijd?

     Hoe realiseerden ze  het onderwijs en pastorale zorg en aanbidding bij deze duizenden mensen? Er zijn slechts elf apostelen met  ongetwijfeld nog een aantal andere leiders om hen heen. Het moet chaotisch geweest zijn. 

    Het antwoord lag in de keuze die de apostelen maakten :Ze verdeelden de taken , ieder volgens  zijn ‘talenten’ .  Het is niet goed dat we opgeven zeiden ze.  En de 12 gingen zich  wijden aan het gebed en de bediening van het woord. Dit alles staat beschreven in de handelingen 6 de hoofdstuk, 1-4

    De apostelen waren altijd bezig met nieuwe mensen, met nieuwe situaties. Alle mensen moesten geduldig geholpen worden langs de ruige weg naar het geloof.

    Wij zijn erg resultaat gericht. Doen we iets, dan willen we resultaat zien. Wijzelf hebben dat wanneer we naar ons gevoel een goede bezinning maken voor de radio. We denken dan, nu zal er wel iemand reageren, mensen zullen dit wel goed vinden. En dan is er niemand die reageert of iets laat weten. En dat verlangen om goed bevonden te worden blijft leven. Herkent u zich daar ook in. Fout dus, het is menselijk om dit te verlangen te hebben, maar we mogen ons daardoor niet laten bepalen.  Wij zijn Gods dienaars, zoals de apostelen. Ieder op zijn terrein, wij hier bij de radio, u bij ziekenzorg, of in de school, of in uw bedrijf, of in de politiek of bij de politie. Allen moeten we juist en goed handelen en zoals Paulus , zwoegen en ploeteren in Gods genade en met Gods zegeningen. Kiezen  om met God verbonden te blijven, niets is van onszelf, alles is van God. Niet gemakkelijk dus.  

    Het gebed van Paulus voor ons beschreven in zijn brief aan de efeziërs  hfdstk 1,16-19 :

    “Ik  dank  God onophoudelijk voor u allen en noem u in mijn gebeden. [17] Moge de God van onze Heer Jezus Christus, de vader van alle luister, u een geest van inzicht schenken in wat geopenbaard is, opdat u hem zult kennen. [18] Moge uw hart verlicht worden, zodat u zult zien waarop u hopen mag”. Tot daar Paulus.

    Bidden wij allen zo voor de mensen die wij ontmoeten?

    Door het feit dat we hier voor de katholieke radio werken spreken we regelmatig  over geloof met de mensen.  Ik denk dan dikwijls, verdorie hebt ge nu nog niet begrepen waarover geloven gaat, waarom blijft ge vragen stellen, spring dan toch, geloven is beslissen om God de leiding te geven van ons leven , zelfs de kleinste dingen zijn voor Hem belangrijk en dan begint het pas. Om eerlijk te zijn,  Ik bid niet voor deze mensen terwijl ik bij hen ben, ik ben een beetje boos en vergeet te bidden. Het is hun vrijheid en keuze denk ik dan. Soms geef ik een volgend gesprek zelfs op. Ander en beter. Keihard. God is niet aanwezig in mijn relatie. Tenminste niet van mijn kant, want ik weet dat God altijd aanwezig is.

    Ik herken me dan in de apostel Paulus. [29] Als er iemand zwak is, zegt Paulus dan ben ik het wel; gaan anderen onder verleidingen gebukt – ik word erdoor verteerd. Dus ook wij allen, zullen blijvend met moeilijkheden en zwakheden en foute verlangens te maken hebben.

    Niet erg boeiend en vreugdevol he. Verandert er dan nooit iets? Jawel, God zorgt daarvoor op voorwaarde de we blijven verder ploeteren , ieder op zijn terrein, alle gelovigen, trouw aan de woorden van Jezus en het onderricht van de apostelen,  met elkaar een gemeenschap vormend, het brood delen en vol vreugde bidden .

     
    Vol vreugde bidden :  Nu ik dit neerschrijf flits de vraag door mijn gedachte: wat betekent het ‘ vol vreugde bidden’? Bidden we vol vreugde zegt men in de misviering. De vreugde van het gebed is soms ver te zoeken bij mij. En soms ook niet, ik moet eerlijk zijn. Misschien herkent u het volgende. Onlangs zag ik op tv een eenvoudig man in het bos op zoek naar  eetbare paddenstoelen maar hij vond een nog grotere vreugde als hij zag naar de onderkant van de paddenstoel , de vormen de lijnen , de miljoenen sporen, het wonder van de schepping.   De schoonheid en de geheimzinnigheid van paddenstoelen daar ontmoette hij God en daarin vond hij vreugde in gebed, dankbaar om zoveel schoonheid. Wel dat is wat gebed in vreugde betekent. Ons keren naar God in de blijheid en dankbaarheid om wat ons raakt .  De natuur, een kind, de muziek, de kunst, een gesprek, soms worden we geraakt in ons hart en dan wil  God ons iets zeggen, hij wil ons ontmoeten, maar we zijn niet altijd antwoord op Gods verlangen.

    Die vreugde van geraakt worden mag ik ook regelmatig ervaren en dan ervaar ik ook de vreugde in gebed. Dankbaarheid om de schepping, om de mensen. Laat ons niet de taal van de wereld volgen , alles banaal vinden. Sommigen mensen zeggen bijvoorbeeld, alles is puur wetenschap, inderdaad, maar ik ken een dokter die diepgelovig is doordat hij de schoonheid van de wetenschap ervaarde in de complexiteit van de wetenschappelijke ontdekkingen en het feit dat therapieën lukken. Het wonder van Gods schepping zo complex, zo wonderlijk, niet uit te drukken in woorden.

    De kerk dat zijn wij.

    God nodigt ons uit te  doen wat de apostelen deden, samen komen en bidden om nadien keihard te werken en weer samen te komen en te bidden om wat we deden en wat we nog moeten doen.  God laat zich zien , wil ons nabij zijn, maar laat ons vrij , alles is mogelijk, verschillend over heel de wereld met alle soorten mensen. Eén ding leert ons Jezus , samenkomen, in vreugde bidden en maaltijd houden.

    Hij zegt ons :waar twee of drie samen zijn in mijn naam daar ben ik in hun midden.

     We geloven dat God een uitweg heeft voor ieder van ons. We verdienen  Gods gunst of zegen niet, we zijn te klein en te nietig en vol fouten , maar door  het bloed en de gerechtigheid van Christus, Gods ongelooflijke liefde voor ons ,  zijn we  ervan overtuigd dat we leven onder Gods genade en zegen. We hebben geen antwoord waarom de weg soms zo onzeker is en onduidelijk.

    Als God voor ons is, wie kan dan tegen ons zijn? [32] Zal Hij, die zijn eigen Zoon niet heeft gespaard, maar hem omwille van ons allen heeft prijsgegeven, ons met hem, niet alles schenken

     

    Laat ons samen bidden

    God help ons om te doen wat Paulus deed, zwoegen en ploeteren, niet leven met verwachtingen, bezorgd om de resultaten, maar alles in uw handen leggen en bidden om kracht om te doen wat u van ons verlangt.

    God we bidden voor zuiverheid en éénheid in de kerk. Laat ons inzien dat we leugenaars zijn en huichelaars als we niet doen wat Jezus zou doen.

    God leidt ons op de weg van Jezus

     

    Daarom bidden we samen het gebed dat Hij ons geleerd heeft

    Onze Vader die in de hemel zijt, geheiligd zij Uw Naam.
    Uw Rijk kome, Uw Wil geschiede op aarde als in de hemel.
    Geef ons heden ons dagelijks brood
    en vergeef ons onze schulden,
    gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren.
    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade.
    Amen

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    27-01-2011 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matteus 5 v 17-20 de zondagsrust

    Matheus hoofdstuk 5 vers 17- 20

    Uit het evangelie van Matheus hoofdstuk 5 vers 17- 18.

    17. Denk niet dat ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen. Ik ben niet gekomen om ze af te schaffen, maar om ze tot vervulling te brengen.

    18. Ik verzeker jullie: zolang de hemel en de aarde bestaan, blijft elke jota, elke titel in de wet van kracht, totdat alles gebeurd zal zijn.

    19. Wie dus ook maar een van de kleinste van deze geboden afschaft en aan anderen leert datzelfde te doen, zal als de kleinste worden beschouwd in het koninkrijk van de hemel. Maar wie ze onderhoudt en dat aan anderen leert, zal in het koninkrijk van de hemel in hoog aanzien staan.

    20. Want ik zeg jullie: als jullie gerechtigheid niet groter is dan die van de schriftgeleerden en de Farizeeën, zullen jullie zeker het koninkrijk van de hemel niet binnengaan.

     

    Jezus zegt ons hier dat hij geen afbreuk doet aan één van de geboden uit het oude testament. Ze zijn belangrijk tot het einde der tijden. Denken wij nog aan de geboden uit het oude testament of zijn ze verouderd? Neen zegt Jezus, dat zijn ze niet!

    We kijken eens naar het gebod  “Heilig steeds de dag de heren”

    In Genesis hoofdstuk 2 staat:

    1.Zo werden de hemel en de aarde in al hun rijkdom voltooid.

    2.Op de zevende dag had God zijn werk voltooid, op die dag rustte hij van het werk dat hij gedaan had.

    3.God zegende de zevende dag en verklaarde die heilig, want op die dag rustte hij van heel zijn scheppingswerk. Tot daar de verzen.

     

    God zegent de zevende dag en verklaart die heilig. Hoe gaan wij hier mee om in ons persoonlijk leven? De zondag staat voor een dag om in dankbaarheid bewust te zijn van Gods wonderbaarlijk schepping, zegt dit gebod.

    Sommige mensen zeggen dat ze God zien in de natuur. Zij voelen God in de wonderbaarlijke, de haast onbeschrijfelijke schoonheid van de natuur, Gods schepping. Er is echter meer dan deze ervaring alleen. God vraagt ons niet enkel te genieten van zijn schepping maar daarenboven ook verantwoordelijkheid te nemen voor die schepping. Daarom is het zo belangrijk dat mensen en groeperingen zorgen voor het respect van de natuur en de dieren. Maar Gods schepping zijn ook de mensen. Als we goed naar het evangelie luisteren zegt Jezus ons om de dag des Heren te heiligen. We moeten de zondag  heilig maken zegt Jezus. We moeten die dag opdragen aan God. Hoe moet het nu in de praktijk van ons dagelijks leven? Het enige wat Jezus ons wil zeggen is, zijn we ons nog bewust van de dag die eigenlijk bedoeld is om God te heiligen?

    Misschien zou het ook wel goed zijn wanneer de boog niet altijd gespannen is en we tijd nemen voor God, onszelf en ons dierbaren. Dat is ook Gods bezorgdheid.

     

    Wat is het doel van mijn leven, wie is mijn leider, mijn meester, met andere woorden tot wie kan ik me richten? Wie is mijn voorbeeld? Hoe ga ik om met mijn meest dierbaren, mijn partner, mijn kinderen, mijn ouders, mijn beste vrienden? Hoe respecteer ik mezelf?

    Zondag kan hier veel betekenen. Zondag geeft ons de mogelijkheid om eens na te denken hoe onze relatie met God was gedurende de voorbije week en hoe ik God ervaren heb.

    God was niet moe de zevende dag nadat hij alles geschapen had. Onze almachtige God kan niet moe zijn. Gods rust had een ander betekenis,  het was een reflectie over zijn schepping en Hij zag dat het goed was. Kunnen wij ook terugkijken naar onze week en zien we dat het goed was?

    Eigenlijk zouden we zondags zeer vroeg moeten opstaan om zo te kunnen genieten van een lange rustdag.

    Maar soms moet er ook gewerkt worden op een zondag, men vindt niet altijd een perfecte job, tenzij men bereid is op zondag te werken. Het is inderdaad niet zo simpel en Jezus zegt ook niet dat we de job moeten laten staan als ze nodig is om in ons onderhoud te voorzien.

    Hier komen we terecht bij ons vertrouwen in God. Er is niks mis mee om hard te werken, integendeel, God vraagt dat zelf van ons. God gaf ons talenten om ons in te zetten om in onze noden te voorzien, voor onszelf, onze kinderen, onze naasten. Het doel van ons hard werken moet alleen de waarheid dienen, zodat het zin geeft aan ons leven. Die waarheid vinden we door in verbondenheid met God te leven. Hij geeft ons zuivere antwoorden op al onze vragen.

     

    Wanneer wij kiezen voor God, zou God dan niet kiezen voor ons. Niet om meer succesvol te worden in zaken, niet om een meer propere tuin of huis te hebben, niet om nog een beter restaurant te vinden en nog meer vertier en plezier. Maar Hij zal ons helpen in onze echte noden. Durven we God daarin vertrouwen? We moeten dus in communicatie met Hem gaan om te weten  hoe we met onze zondag moeten omgaan.

    God vraagt ons de zondag te heiligen.

    Er zijn hier geen regeltjes, er is niemand die ons iets opdraagt, het zijn wij die in volle vrijheid beslissen om te luisteren naar Gods woord. We vinden in verbondenheid met Jezus wel een antwoord  hoe we onze zondag heiligen. We eren God als we hem gehoorzamen.

    Gaan we nog naar een misviering of zoeken we naar een plek waar we God kunnen ontmoeten. Veel mensen vinden het maar niks meer in de misviering. Ze vinden het tijdverlies. We leven echter niet in de waarheid van Jezus wanneer we altijd zo kritisch zijn naar anderen en voorwaarden stellen aan priesters en diakens. Het doel van de misviering is “aanwezig” zijn voor Jezus, te communie gaan om zijn dood en verrijzenis te herdenken.

     

    Door Jezus zijn onze zonden vergeven en kunnen we elke dag met een blanco blad terug beginnen, wat onze fouten van die week ook geweest zijn. Als we spijt hebben en vergiffenis vragen is de Heilige Geest weer aanwezig voor ons en kunnen we kracht vragen om te verwerken wat is ons leven gebeurde, tijdens de voorbije week.

    We krijgen ook kracht voor wat staat te gebeuren de volgende week. Wie mij zoekt zal mij vinden zegt God, hem geef ik leven in overvloed.

    Het is onze beslissing een keuze te maken om God in ons leven toe te laten.

     

    Nemen we door het lezen van dit evangelie een voorbeeld aan Jezus. Lees je ergens in de bijbel dat Jezus haastig was of vlug van het éné naar het andere ging. Hij nam tijd voor mensen, blijf bij de mensen zei Hij tegen zijn apostelen en neem er een maaltijd. Jezus had de moeilijkste job aller tijden, in ongeveer 3,5 jaar moest hij zijn boodschap de wereld insturen. Hij was nooit overhaast met mensen. Jezus bad ook veel, Hij nam tijd om te bidden met zijn Vader die ook onze Vader is. Ik ken een oude maar nog actieve zuster die zeer vroeg opstaat elke dag om zo tijd te hebben om te bidden, het raakte me.

     

    Laat ons op God vertrouwen. Hij zal voor ons zorgen, zelfs voor ons vermaak op zondag.

    We moedigen u aan om in de kerk terug te zoeken waar het kruis van Jezus hangt. Kijken we eens goed, er zijn in sommige kerken prachtige kruisbeelden. Durf ik me af te vragen, wie is die Jezus voor mij? Die Jezus die gestorven is voor mij persoonlijk. Durf ik dat te geloven en kan ik nederig genoeg zijn om dit te aanvaarden? Hij geeft mij door zijn sterven totale vrijheid. Ik moet niet één dag in schuld leven. Hij vergeeft mij alles als ik erom vraag en mijn spijt uitdruk. Durf ik geloven dat Jezus mij zo belangrijk vindt. Als we daar neen op zeggen doen we Jezus weer lijden. God gaf ons zijn liefde en zijn Zoon en wij wijzen die dan af. Hoe voelt dat voor uzelf als een Vader, een moeder, een dochter of zoon, vriend of vriendin, om afgewezen te worden.

     

    Laat ons daarom bidden:

    God, heel de maatschappij dwingt ons om van alles te doen. Laat ons de juiste keuzes maken. Laat ons deze keuzes maken in gebed met U. Leer ons om terug van de zondag een dag te maken om U te heiligen.

     

    God, leer ons vroeg op te staan op zondag om als start van de dag eerst tijd te geven aan U, om er nadien een echte rustdag van te maken met onze familie en intiemste en met aandacht voor wat echt nodig is.

     

    God, leer ons terug naar de eenvoud gaan. Op zondag geen uitgebreide diners, waarvoor uren werk nodig is. Verantwoordelijk omgaan met restaurantbezoek op zondag, want dan doen we anderen werken. Niet teveel  tv, wel gezelschapspelen. Geen poetswerk, geen zwaar tuinwerk. Leer het ons terug om te durven kiezen, onszelf rust te geven en de dag door te brengen in uw genade en vreugde met elkaar.

     

    God, als we op zondag tijd willen maken voor u, geef ons dan een luisterend oor die dag en doe ons de juiste woorden spreken met onze partner, onze kinderen, onze ouders, onze vrienden.

     

    God, wij bidden voor alle mensen die verlangen om terug hun zondag te starten met een misviering. Het was misschien lang geleden. Geef hen de moed tijd te maken om terug op zoek te gaan om ergens hun plek te vinden, ook al moeten ze daarvoor soms verder rijden.

     

    God, wij bidden vooral voor de mensen die veel problemen hebben en geen gezelligheid ervaren of veel pijn door lijden. Hun zondag is soms pijnlijk.

    Heer geef al deze mensen uw bijzondere genade opdat ze sterk mogen staan in de moeilijkheden.

    Geef hen de kans u te ontmoeten in gebed, opdat ze weten en geloven aanspraak te kunnen maken op de kracht van Uw Heilige Geest. U bent er altijd, elke minuut elke seconde. Door de kracht van de Heilige Geest kunnen ze dan leven in verbondenheid met U, in staat om uw liefde te voelen en  uw liefde door te geven. Niettegenstaande de pijn en moeilijkheden kunnen ze dank zij Uw kracht  leven in vriendelijkheid, vrede en vreugde, goedheid, geduld, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    Goede vrienden, we wensen u een vruchtbare dag, dat we in verbondenheid met Jezus, vandaag de juiste beslissingen nemen in de kracht van de Heilige Geest, om zo te doen wat God wil, te weten en te geloven dat Hij bij ons is, alle dagen, tot aan het einde der tijden.

     

    Laten we daarom bidden met het gebed dat Jezus ons geleerd heeft.

    Onze Vader, die in de hemel zijt, geheiligd zij Uw Naam.

    Uw Rijk kome, Uw Wil geschiede op aarde als in de hemel.

    Geef ons heden ons dagelijks brood en vergeef ons onze schulden, gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren.

    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade.
    Amen.

    28-12-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Lucas 1 v 31- 35 heiligheid en gerechtigheid

     Lucas 1 v 31- 35 heiligheid en gerechtigheid.

     

    We kennen allemaal de aankondiging van de geboorte van Jezus door de engel Gabriel aan Maria .

    De Engel zegt :

     

    [31] Luister, je zult zwanger worden en een zoon baren, en je moet hem Jezus noemen. [32] Hij zal een groot man worden en Zoon van de Allerhoogste worden genoemd, en God, de Heer, zal hem de troon van zijn vader David geven. [33] Tot in eeuwigheid zal hij koning zijn over het volk van Jakob, en aan zijn koningschap zal geen einde komen.’
        
    [34] Maria vroeg aan de engel: ‘Hoe zal dat gebeuren? Ik heb immers nog nooit gemeenschap met een man gehad.’ [35] De engel antwoordde: ‘De heilige Geest zal over je komen en de kracht van de Allerhoogste zal je als een schaduw bedekken. Daarom zal het kind dat geboren wordt, heilig worden genoemd en Zoon van God.

     

    We blijven even stilstaan bij vers 35.  Daarom zal het kind dat geboren wordt, heilig worden genoemd en Zoon van God.

    Heilig, wat betekent het eigenlijk. Soms lijkt het ons zo ver weg.Iets niet van deze wereld . Wat kunnen wij daarmee in ons dagdagelijks leven.

    Jezus is heilig, wij kunnen daar niet aan tippen.

    In  Genesis lezen we dat mensen zijn gemaakt naar Gods beeld . Dus zijn we dan ook een beetje heilig? Het is niet gemakkelijk dit te begrijpen.

     

    Ook in de brief van Paulus aan de Galaten hoofdstuk  3 lezen we vers 26] want door het geloof en in Christus Jezus bent u allen kinderen van God. [27] U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus omkleed, tot daar de tekst.

    één worden met Christus, omkleden met Christus , betekent dat ook weer dat wij een beetje heilig kunnen zijn zoals Jezus?

    Heiligheid is een staat van puurheid , een zuiverheid met het niet bestaan van zonde.

     

    Wat betekent dit ‘heilig zijn ‘ voor ons.

    Het betekent dat God niet werkt met halve waarheden . Zijn waarheden zijn puur en zuiver.

    God kan niet leven met waarheden die we aanpassen aan ons eigen en godsvrucht en vermogen

    Gods heiligheid maakt dat  hij  niks wil te maken hebben met  zonden. Al wat met zonde te maken heeft is tegen zijn natuur. Heiligheid wil zeggen  puurheid en zuiverheid.

     Heilig zijn is het model , het toonbeeld en Jezus is heilig zegt ons het evangelie hier. Gewoon rechtvaardig zijn  leidt niet naar heiligheid.

    Maar Heiligheid houdt altijd rechtvaardigheid in zich. Eerst is er heiligheid, puurheid en zuiverheid, dan rechtvaardigheid . De rechtvaardigheid is een actie die volgt vanuit heiligheid, puurheid en zuiverheid.

    Dikwijls denken we rechtvaardig te zijn, maar in wezen begrijpen we rechtvaardigheid als gewoon ‘de wetten volgen’, ‘de regels respecteren. ‘

    Pure  rechtvaardigheid gaat echter veel verder. Rechtvaardig zijn begint bij heiligheid, puurheid en zuiverheid  juist zoals bij Jezus , juist zoals bij God.

     

    Wij moeten worden als Jezus, heilig dus. En dat kunnen wij door Gods genade en door de kracht van de Heilige Geest.

    Soms denken we : Ik doe niet aan overspel dus ik ben beter dan de andere. Ik sta een trap hoger als ik niet lieg, niet bedrieg. Zo ben ik  rechtvaardig eerlijk en goed. Dit is echter geen juiste redenering. Ik ken zovele mensen die niet in God geloven en toch  niet liegen en bedriegen en niet vreemd gaan.

    Wanneer we in God geloven moeten we ook vanuit God vertrekken.

    We kunnen enkel zuivere rechtvaardigheid bereiken vanuit het verlangen naar  heiligheid .

     

    We horen in het evangelie dikwijls het woord gerechtigheid. Wat betekent dit eigenlijk.

    Vanuit zijn heiligheid  handelt God in gerechtigheid en die gerechtigheid gaat veel verder dan  rechtvaardigheid . Gerechtigheid   is doordrenkt met genade, barmhartigheid en vergeving. Het is structurele liefde

     Gerechtigheid is  Gods geschenk, het is iets dat Hem toebehoort.

     

    Door Gods geschenk ontvangen wij  de genade en vanuit die genade,  waaraan we gratis deel hebben , kunnen we proberen heilig te worden en rechtvaardig te zijn in ons handelen. God gaat ons daarbij helpen als wij Hem dat vragen; Natuurlijk gaan we fouten maken, we zijn mensen, maar telkens kunnen we dan   terug dicht naar Jezus gaan en  weer deel hebben aan Gods  heiligheid barmhartigheid en vergeving  .

    Rechtvaardigheid is het resultaat van onze verbondenheid met Jezus. Ons denken wordt dan zuiverder, we zullen onwaarheden zien.

     

    Heligheid, rechtvaardigheid zijn moeilijk begrippen. Maar als we dagdagelijks aan Jezus vragen om ons de juiste dingen te laten doen en zeggen , dan zal het ons lukken.

    Onlangs hoorde ik op een administratief kantoor dat de  baas op verlof was en twee mensen van dat klein team zijn gewoon die dag niet verschenen op het werk, ze wisten dat collega’s dit niet zouden vertellen aan de baas.

    Als we in de heiligheid van Jezus leven zouden we zo niet handelen. Heiligheid  beschermt ons  tegen zonden.

    Maar hoe moeten de goede collega’s, die wel hun taak doen, nu reageren? Voelt u hoe moeilijk het is om rechtvaardig te denken , te handelen? We hebben de verbondenheid met Jezus daarvoor nodig! We kunnen dat alleen niet oplossen. Soms is het eerlijk te zwijgen ,soms is het eerlijk te spreken. We staan soms erg alleen in onze keuzes.

    Een ander voorbeeldje :een moeder wil  een gelukkige verjaardag wensen aan haar ex schoondochter, maar ze meent er eigenlijk niks van want ze is kwaad omdat haar zoon zoveel ellende meemaakt.  Moet ze dan maar beter geen  sms’ je sturen? Dan kijkt ze naar haar zoon die dit sms’ je wel verlangt van zijn moeder. Wat is nu juist en rechtvaardig? Voelt u hoe moeilijk het is?

    Laten we dus wandelen in de aanwezigheid van Jezus die heilig is en vragen we in alle omstandigheden aan Jezus ons te helpen door de kracht van de heilige Geest. Zo kunnen we rechtvaardig handelen tijdens onze dagdagelijkse activiteiten en verantwoordelijkheden. Dan wordt ons gelovig zijn net iets verschillend van iemand die niet in God gelooft, omdat we mogen leven in Gods  genade. We zullen de waarheid zien omdat Hij ons nabij is.

     

    Laat ons samen bidden

    God zelfs niet gelovige mensen verlangen om rechtvaardig te zijn.

    Wat is dan het verschil met ons als gelovigen?

    We weten dat het uw heiligheid is. Wij moeten meer doen dan rechtvaardig is

    onze vijand die ons onrechtvaardig behandelde moeten wij vergeven.

    God u bent meer dan rechtvaardig. Uw gerechtigheid   is doordrenkt met genade, barmhartigheid en vergeving. Het is structurele liefde.

    Laat ons een deel hebben aan uw liefde om meer dan  rechtvaardig te handelen.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    God in onze multiculturele samenleving worden we geconfronteerd met zovele dingen die anders evolueren dan we verwachten.  Soms zijn we bang. Help ons steeds het juiste te doen voor onze naaste buur uit een ander cultuur, onze naaste  die zich anders gedraagt, kleed en anders denkt.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    God

    laat ons dicht bij U zijn als we gevraagd worden om geld te geven voor een goed doel. We denken rechtvaardig te zijn, maar zijn we het echt?

    Geef ons inzichten om juist te handelen en laat ons  dicht bij Jezus  staan als we geld in onze handen hebben.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    we willen vandaag in verbondenheid met u leven en daarom bidden we tot slot  samen met u ,het gebed dat Jezus ons geleerd heeft:

     Onze Vader die in de hemel zijt, geheiligd zij Uw Naam.
    Uw Rijk kome, Uw Wil geschiede op aarde als in de hemel.
    Geef ons heden ons dagelijks brood en vergeef ons onze schulden,
    gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren.
    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade.

    We besluiten in dankbaarheid tot onze Heer , onze Herder. Moge de Heer u ,door Zijn liefde, kracht geven, zodat u zuiver en heilig voor onze God en Vader zult staan wanneer onze Heer Jezus komt met al zijn engelen.In de naam van de Vader , de Zoon en de heilige Geest.Amen

     

    20-12-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matteus 21 vers 28- 32 Wat is gerechtigheid

     Matteus 21 vers 28- 32  Wat is gerechtigheid

    Wat denkt u van het volgende? Iemand had twee zonen. Hij zei tegen de éne: “Jongen, ga vandaag in de wijngaard aan het werk.” [29] De zoon antwoordde: “Ik wil niet,” maar later bedacht hij zich en ging alsnog. [30] Tegen de ander zei de man precies hetzelfde. Die antwoordde: “Ja, vader,” maar ging niet. [31] Wie van de twee heeft nu de wil van zijn vader gedaan?’ Ze zeiden: ‘De eerste.’ Daarop zei Jezus: ‘Ik verzeker u: de tollenaars en de hoeren zijn u voor, bij het binnengaan van het koninkrijk van God. [32] Want Johannes koos de weg van de gerechtigheid toen hij naar u toe kwam. U geloofde hem niet, de tollenaars en de hoeren wel. En ook al zag u dat, u hebt u niet willen bedenken en hem alsnog willen geloven. Tot daar de lezing

    De tweede zoon doet de wil van vader, niettegenstaande hij neen gezegd heeft. De farizeeërs  doen echter wat de eerste zoon deed, ja zeggen, ze vinden van zichzelf dat ze veel goeds doen en de fouten die ze doen moffelen ze weg,  ze doen dus niet wat de vader vraagt maar denken dat de hoeveelheid goeds dat gedaan wordt  het slechte wel dekt .  Is het juist?

    Neen zegt Jezus . De mens die naar de  wetten leeft en zich rechtvaardig denkt , maar  onrechtvaardige dingen  doet zonder daarover spijt te hebben, zal beoordeeld worden over zijn onrechtvaardige houding.  

    De onrechtvaardige daarentegen die spijt heeft over zijn gedrag zal niet beoordeeld worden voor zijn onrechtvaardigheid.

     De dood van een slecht mens geeft me geen vreugde, zegt God,  ik wil dat hij een andere weg inslaat en in leven blijft. De zonden die hij begaan heeft zullen hem niet meer worden aangerekend. Als hij Mij trouw is en het goede doet, zal hij leven!”

    Anderen mogen dan zeggen: “De weg van de Heer is onrechtvaardig,” maar het is hun weg die onrechtvaardig is!

     Ik zal ieder van jullie oordelen naar de weg die hij gaat!’

     

    Wanneer we dit verhaal  naar onze cultuur vertalen dan zijn wij  de mensen  tegen wie God spreekt. Jezus roept ons op om op zijn wijngaard te komen werken. De wijngaard van goedheid, rechtvaardigheid, liefde en waarheid.
    We zeggen wel ja, maar we houden van  ons gemak  en willen  niet  werken op Zijn wijngaard, wij willen leven in de wereld.  Een wereld die wij zelf opbouwen en waarin het ‘ik’ centraal staat. Ons hart is meer gesteld op onze eigen akkers  dan op de wijngaard van Onze Vader. We zijn goed en deftig, maar dikwijls handelen we niet juist. We zeggen ja op de waarheid, maar eigenlijk zeggen  we ook regelmatig neen en hebben geen herkenning en erkenning van onze fouten. We spreken onszelf goed, ik dood niet, ik steel niet en de rest is niet belangrijk. We vagen de kleine onvolkomenheden  onder de mat.  God zet  echter de deur voor ons open .Zijn gerechtigheid  moet ons doen luisteren. Maar wat is gerechtigheid? Het wil zeggen dat God zichzelf opent tot het uiterste. De goddelijke gerechtigheid, verschilt ten diepste van haar menselijke tegenhanger. Gods gerechtigheid gaat  veel verder dan rechtvaardigheid. Liefde primeert .

    Dankzij het handelen van Christus, zijn sterven voor ons, kunnen wij binnentreden in een grotere gerechtigheid, die van Gods liefde. God heeft ons lief en geeft zichzelf totaal.

    Wat is Gods gerechtigheid voor ons, zijn liefde tot het uiterste, we kunnen dat zo moeilijk begrijpen. Een moeder waarvan de jonge zoon een hersenbloeding had gekregen zei me onlangs: ik wil heel mijn leven zwijgen als mijn kind maar terug kon spreken. Dat geeft een heel klein beetje weer wat God voor ons wil doen. God gaat tot uitersten, zijn uitersten gaan veel verder dan die van de moeder. Hij offert zichzelf totaal en schonk ons zijn Zoon om zo al onze schuld kwijt te schelden. Wanneer we in Gods gerechtigheid geloven gaan we  nederig handelen zoals God het wil en vragen we vergiffenis voor onze fouten.

    Dan wacht ons het binnengaan in Gods rijk, zegt Jezus ons

     

     Gerechtigheid gaat veel verder dan  rechtvaardigheid . Gerechtigheid   is doordrenkt met genade, barmhartigheid en vergeving. Het is structurele liefde en daarom vergeeft God en daarom is hij blij dat de mensen die fouten gemaakt hebben terug op het goede pad willen komen en spijt hebben om hun verleden.  Hij belooft hen Gods koninkrijk.

    Kijken we even naar onszelf. Hoe ver gaan wij in onze liefde. Iemand die zijn eigen ongeluk gezocht heeft die verdient het zeggen wij, zulke mensen moeten we niet helpen.

    Maar God zegt neen ik blijf alle mensen bijstaan en mensen die denken te kunnen teren op het feit dat ze correct naar de wereldlijke wetten  handelen en zich niets aantrekken van Gods wijngaard worden door God niet gewaardeerd.

    Wij zeggen dan: “De weg van de Heer is onrechtvaardig,” maar Jezus zegt ons:  het is uw weg die onrechtvaardig is! Ik zal ieder van jullie oordelen naar de weg die hij gaat!’

     Laat ons samen bidden

    God, we willen doen wat u zegt, maar laat ons inzien waar we fouten maken, leer ons nederig te zijn.

    God help ons niet te oordelen , we weten dat U de enige bent die ooit zal oordelen . Leer ons iedereen hulp te bieden.

    God leer ons ja zeggen en ja doen voor uw wijngaard. Doe ons de juiste woorden spreken en laat ons handelen in liefde zodat ook anderen  U kunnen ontdekken.

    Wij bidden u heer verhoor ons gebed.

     

     

    Het evangelie is zo rijk , elke vers vertelt ons iets nieuws.

    We zijn dankbaar en blij dat we door de kracht van de  heilige Geest, de juiste keuzes mogen maken voor ons leven, in volle vrijheid en verantwoordelijkheid.

    Bidden we daarom samen het onze vader als teken van verbondenheid met Hem en met elkaar.

     Onze Vader die in de hemel zijt, geheiligd zij Uw Naam.
    Uw Rijk kome, Uw Wil geschiede op aarde als in de hemel.
    Geef ons heden ons dagelijks brood
    en vergeef ons onze schulden,
    gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren.
    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade.
    Amen In de naam van de Vader , de Zoon en de heilige Geest.

     

     



    13-12-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matteus 18 v 12-14 heb ik oren?

    Uit het evangelie van Matteus 18 v 12-14

    Jezus zegt: Wat denken jullie? Als iemand honderd schapen bezit en één daarvan dwaalt af, zal hij er dan niet negenennegentig in de bergen achterlaten en op weg gaan om het afgedwaalde dier te zoeken? [13] Als het hem lukt het te vinden, dan zal hij zich, dat verzeker ik jullie, over dat ene meer verheugen dan over de negenennegentig andere die niet afgedwaald waren. [14] Zo is het ook bij jullie Vader in de hemel: hij wil niet dat een van deze geringen verloren gaat.

     

    God is onze Herder en nodigt alle mensen uit, Hij is er voor ieder van ons, zoekt ons persoonlijk en vraagt om contact.

    Hebben wij oren? God roept waarschijnlijk wel op zijn verloren schaap.

    Soms heb ikzelf geen oren, mij  echtgenoot vraagt iets en het komt me niet goed uit, ik doe dan of ik hem niet hoor en denk: als het echt belangrijk is zal hij het nog wel eens terug zeggen.

    God spreekt ook tot ons, zoekt ons,  maar misschien doen we wel alsof we niks horen en willen we ook niet horen. De vraag is dus willen we  gevonden worden door de zoekende God?

     

    Misschien stellen we ons zelfs de vraag: Ben ik wel uitverkoren?
    God  zou inderdaad kunnen zeggen: ‘Ik heb genade, maar Ik zal de mens aan zichzelf overlaten. Als zij behoefte voelen om mijn genade en Mij  ijverig zoeken, zal Ik hen zegenen, maar niet eerder’.

    Maar  dat zegt God niet!

    In het evangelie staat niet: ‘Wees blij met mij, want het schaap dat ik kwijt was, is teruggekomen’. Nee! Er staat dat Hij het schaap ging zoeken!

    Geen enkel mens gaat uit zichzelf God zoeken. God is de eerste die zoekt. God heeft ons het eerst liefgehad zegt Johannes in zijn eerste brief en daarom zoekt Hij ons.

    Vóórdat wij het vragen, overlaadt God ons met zijn genade, maar dan geeft God ons ook vrijheid.

    Zo komen we bij onszelf uit: Kunnen we geloven dat God ons zoekt , omdat Hij ons lief heeft , ons geschapen heeft naar zijn beeld en gelijkenis. Geloven we dat we voor Hem uniek zijn?

    Willen wij God leren kennen of hebben we belangrijker dingen te doen? Of wachten we tot we in zak en as zitten?

    Zie God is er reeds, vragen we God om ons te helpen. Met de kracht van de Heilige Geest zullen we elke dag de waarheid vinden, zingeving voor ons leven en groeien in ons beter mens worden. Zo kunnen we blije mensen worden voor onze vrienden en vriendinnen, ouders, partner, vriendelijk op straat en op ons werk. We zullen in moeilijkheden antwoord vinden, want God zoekt ons op zulke momenten.

    Beste mensen, laat ons niet afdwalen naar wereldlijke waarden. Het leidt altijd naar leegte. Vraag maar of succesvolle mensen echt gelukkig zijn, ook zij zijn soms verdwaald, zelfs ongelukkig en hopeloos.

    Eens we door Hem gevonden zijn en willen luisteren naar Zijn stem zullen we de richting voor ons leven vinden met de gave en de kracht van de Heilige Geest. Dan kunnen we leven met geduld, goedheid,geloof, vrede, vreugde, vriendelijkheid, zachtheid en moedigheid, liefde  en zelfcontrole. En als het niet lukt moeten we spreken tot God. God gaat ons Zijn hulp niet weigeren wanneer wij het goede willen doen. Hij zoekt ons om ons nabij te zijn.

     

    Nadat we dit alles gehoord en gelezen hebben,

    Aan ons dus de keuze:

    Willen we tot Zijn schapen behoren of niet?

    Willen we naar Zijn zachte stem  luisteren

    Willen we geloven of niet.

    Willen we enkel geloven op momenten dat het ons uitkomt?Vragen we om de kracht van de Heilige Geest om een dagdagelijks verbondenheid als kind van God mogelijk te maken

    Laat ons dan nu samen bidden

    Lieve God

    Als we lezen of horen , God zoekt ons en heeft een plan met ieder van ons , lijkt dit zo vaag.

    Leer ons leven in de kracht van de heilige Geest om zo te zien wat U juist van ons verwacht.

    We willen  echt en eerlijk verbonden  zijn met U , laat ons  toe

    om  stil  zijn en geduldig te zijn in het luisteren naar uw antwoord, uw fluisterende stem op onze vragen.

    Uw antwoord in hetgeen misschien  in onze gedachten komt , of iets wat we door mensen vernemen of lezen . Uw antwoord in iets wat aan ons gebeurt.

    Leer ons dit teken te zien Heer. Leer ons ook aanvaarden dat het anders is of nieuw.

    Wij bidden u heer verhoor ons gebed

     

    Heer

    Luisteren naar uw fluisterende stem vraagt een nederigheid van geest.

    Laat ons niet steeds gefocust zijn op onszelf. Bezorgd zijn en ongelukkig of vol stress omdat we falen in iets wat we willen bereiken . Laat ons nederig zijn en inzien dat wijzelf niet o zo belangrijke zijn. Laat ons leven in verbondenheid met u , de kracht krijgen van de heilige Geest om ons werk te doen. Als het niet prettig is, geef ons toch vreugde, als het moeilijk is , geef ons geen angst, als we faalden geef ons geen stress .Laat ons luisteren wat u in deze momenten aan ons te zeggen hebt.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Door het lezen van het evangelie kunnen we bewuster in relatie leven met God laat ons daarom  samen  het gebed bidden dat Jezus ons geleerd heeft om zo onze verbondenheid deze morgen uit te drukken.

     

    Onze Vader Onze Vader die in de hemel zijt, geheiligd zij Uw Naam.  
    Uw Rijk kome, Uw Wil geschiede op aarde als in de hemel.  
    Geef ons heden ons dagelijks brood  
    en vergeef ons onze schulden,  
    gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren.  
    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade.  

    In de naam van de vader, de zoon en de heilige geest, amen

     

     

     

     

     

     

     

    06-12-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johannes 15 v 9-12 In Gods liefde blijven

    Johannes 15 vers  9 tot 12

     

    Van harte een warm welkom.

    We willen in dit samenzijn stilstaan bij het evangelie van Johannes, hfds 15 vers 9 tot 12. Nadat Jezus vertelt heeft over de wijnstok en de ranken, vraagt Hij ons om in zijn liefde te blijven, daarover gaat de evangelietekst van vandaag.

     

    In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

    We lezen uit de evangelietekst van Johannes hoofdstuk 15 vers  9 tot 12.

     

     9. Ik heb jullie liefgehad, zoals de Vader mij heeft liefgehad. Blijf in mijn liefde.

    10. Je blijft in mijn liefde als je je aan mijn geboden houdt, zoals ik me ook aan de geboden van mijn Vader gehouden heb en in zijn liefde blijf.

    11. Dit zeg ik tegen jullie om je mijn vreugde te geven, dan zal je vreugde volkomen zijn.

    12. Mijn gebod is dat jullie elkaar liefhebben zoals ik jullie heb liefgehad.

     

    We gaan hier vooral even blijven stilstaan bij vers 10 en 11. Je blijft in mijn liefde als jij je aan mijn geboden houdt, zoals ik me ook aan de geboden van mijn Vader gehouden heb en in zijn liefde blijf. Dit zeg ik tegen jullie om je mijn vreugde te geven, dan zal je vreugde volkomen zijn.

     

    Jezus vraagt ons in Zijn liefde te blijven. Jezus spreekt tegen ons, om ons zijn vreugde te geven en onze vreugde volkomen te maken.

    Begrijpen we wel als Jezus ons vraagt “ blijf in mijn liefde” Hij vraagt ons te doen wat Hij deed voor zijn Vader. Wat vraagt Jezus aan ons? Hoe brengt Hij ons dichter bij God? Wat is Gods wil voor ons leven? Bidden we hiervoor om een antwoord te kennen? Doen we dat elke dag en in alle omstandigheden?

    We mogen God altijd aanroepen om ons bij te staan. Door regelmatig de woorden van Jezus te lezen weten we hoe we moeten bidden, God loven en prijzen, we leren luisteren, we leren hoe we Gods woorden moeten begrijpen. Dan kunnen we ervoor kiezen om in Jezus liefde te blijven.

    Dikwijls denken we slechts aan God als we een intense pijn ervaren. Maar gelukkig voelt God  zich nooit tekort gedaan, Hij vergeeft ons alles. God is liefde en ons beminnen is Gods verlangen. God is er voor ons en hij geeft ons zijn vreugde om onze vreugde volkomen te maken.

     

    Is het wel mogelijk om Gods vreugde te ervaren in verschrikkelijk moeilijke omstandigheden?

    Jezus belooft het ons hier: ik geef je mijn vreugde dan kan je vreugde volkomen zijn wanneer je in mijn liefde blijft.

    Het is door de kracht van de Heilige Geest dat de vreugde van Jezus in ons kan werken.

    Deze vreugde wordt dan een kracht die we kunnen gebruiken in onze moeilijkheden. We mogen dan een vrede voelen die onze moeilijkheden overstijgt, op voorwaarde dat we in liefde leven met Jezus en zo met God.

    Doordat we het opgeven boos te zijn op God, kunnen we beslissen om alles in Zijn handen te leggen en zo kunnen we zijn vreugde ontvangen en zal onze vreugde volkomen zijn.

    Dat zijn Jezus zijn woorden. Vreugde moeten we niet begrijpen als plezant.

    Het gaat hier over een blijheid omdat we de aanwezigheid van Jezus voelen, een vredig gevoel, een kracht waardoor we onze moeilijkheden aankunnen. Onze zonden zijn vergeven wanneer we berouw hebben en door de Heilige Geest kunnen we ons dan vastklampen aan Jezus. Welke vreugde heeft de wereld ons te bieden wanneer we in diepe moeilijkheden zitten? De vreugde van onze Heer is niet iets kleins. Zijn vreugde is niet te stoppen en uiteindelijk veel krachtiger dan de grootste pijnen die we moeten doorstaan. Maar misschien hebben we dat nog niet ervaren omdat we ons leven niet in zijn handen durven te leggen.

     

    Laat ons niet in de eerste plaats vragen aan God om onze zorgen en lijden weg te nemen, maar laat ons vooral vragen dat we deel mogen hebben aan Gods vreugde, opdat onze vreugde volkomen moge zijn, opdat we zo vredig en tevreden mogen denken, voelen en handelen temidden van onze pijn en tegenslagen.

    Als we kiezen om in de moeilijkheden toch in relatie te leven met Jezus, hem aandacht en tijd geven en onze naasten lief te hebben, dan kunnen we in Jezus liefde blijven leven. Jezus spreekt dan tegen ons om ons zijn vreugde te geven en onze vreugde volkomen te maken.

     

    Johannes schrijft ook nog in hoofdstuk 14 vers 27 de woorden van Jezus :

    27. Ik laat jullie vrede na; mijn vrede geef ik jullie, zoals de wereld die niet geven kan. Maak je niet ongerust en verlies de moed niet. Tot daar de vers.  

    Laat ons  luisteren naar de beloften van Jezus en diep geloven dat wij hieraan deel kunnen hebben door ons geloven in Jezus, God’s zoon.

    Jezus vraagt ons God lief te hebben en Gods liefde door te geven aan de mensen rondom ons. Slechts dan kunnen we deel hebben in zijn liefde en zijn vreugde ontvangen.

    Paulus zegt in zijn eerste brief aan de Thessalonicenzen : vers 23 en 24

    Moge de God van de vrede zelf uw leven in alle opzichten heiligen, en mogen heel uw geest, ziel en lichaam zuiver bewaard zijn bij de komst van onze Heer Jezus Christus.

    24. Hij die u roept is trouw en doet zijn belofte gestand.

     

    Paulus zegt ons hier nogmaals dat Jezus ons roept en trouw is aan zijn belofte.

    Door ons geloof in Jezus kunnen wij delen in de vreugde van Jezus, de vreugde die Hij beloofde, op voorwaarde dat we Gods geboden onderhouden. Het belangrijkste gebod is ‘heb elkander lief’ zegt Jezus.

     

    Laat ons nu samen bidden

     

    Heer,

    U wijst ons de weg naar het leven.
    We kunnen overvloedige vreugde ervaren in uw nabijheid, we krijgen voor altijd een lieflijke plek aan uw zijde.

    Wij danken u hiervoor, het is te groots om werkelijk te begrijpen maar we willen uw aanbod aannemen en geloven dat we in uw vreugde kunnen leven in volkomenheid.

    Heer geef ons de kracht om u altijd te volgen.

    Wij bidden u verhoor ons Heer

     

    Heer,

    Wij zoeken u en weten dat u antwoord geeft. U bevrijdt ons van alle angsten.

    Als we naar U opzien zullen we stralen van vreugde. Maar soms willen we feiten zien. Leer ons niet naar feiten verlangen maar naar uw aanwezigheid in ons elk moment van ons leven.

    Help ons Heer om onze droom waar te maken. Help ons uw woorden te geloven alle dagen van ons leven, ook al hebben we het druk druk druk. Schud ons wakker.

     

    Wij bidden u verhoor ons Heer

     

    Heer,

    Er is vreugde bij ons, wanneer we bij U schuilen, dat weten we door uw spreken in het evangelie. Het zijn uw woorden van 2000 jaar geleden.
    Wij loven U omdat u ons beschermt, wij beminnen uw naam en juichen u toe.

    Wij danken u omdat we deel mogen hebben aan uw vreugde die een kracht is voor ons leven.

     

    Wij bidden u verhoor ons Heer

     

    Heer,

    Geef mensen rondom ons waarmee we over u kunnen en durven te praten zodat we niet vergeten dat u met ons uw vreugde wil delen in alle omstandigheden.

     

    Wij bidden u Heer  verhoor ons  gebed.

     

    Heer,

    Het lijkt zo onmogelijk om in de diepste ellende uw vreugde te kunnen ontvangen. Daarom bidden we nu speciaal voor ons allen die nu in gebed samen zijn. We willen u op de juiste manier benaderen.

    Laat ons niet tot u bidden met in het achterhoofd “we zullen eens zien wat er gebeurt”, laat ons bidden in groot geloof tot U. Laat onze vrienden die nu in nood zijn en U nodig hebben de vreugde ervaren die U geeft.

    Laat hen verwonderd zijn en blij in de pijn en laat hen ervaren dat u er bent als we allen samen tot u bidden in diep geloof en vrij van zonden. Geef hen de kracht om tot u persoonlijk te spreken.

    Daarvoor maken we nu even tijd.

     

    Wij bidden u verhoor ons Heer

     

    Beste vrienden, we willen in verbondenheid met u leven en daarom bidden we tot slot samen met u het gebed dat Jezus ons geleerd heeft:

     

    Onze Vader die in de hemel zijt, geheiligd zij Uw Naam.
    Uw Rijk kome, Uw Wil geschiede op aarde als in de hemel.
    Geef ons heden ons dagelijks brood
    en vergeef ons onze schulden,
    gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren.
    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade.

    We besluiten in dankbaarheid tot onze Heer, onze Vader die ons zijn vreugde verschaft.

    In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

    Amen.

    30-11-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matteus 28 v 16-20 : Ik ben met jullie, alle dagen

    Matheus 28:16-20 : Ik ben met jullie, alle dagen

     

    16.De elf leerlingen gingen naar Galilea, naar de berg waar Jezus hen had onderricht,

    17. en toen ze hem zagen bewezen ze hem eer, al twijfelden enkelen nog.

    18. Jezus kwam op hen toe en zei: ‘Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde.

    19. Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest,

    20. en hun te leren dat ze zich moeten houden aan alles wat ik jullie opgedragen heb. En houd dit voor ogen: ik ben met jullie, alle dagen, tot aan de voltooiing van deze wereld.

    Wij staan even stil bij vers 20.

    En houd dit voor ogen: ik ben met jullie, alle dagen, tot aan de voltooiing van deze wereld.

    Zijn we ons hier bewust van wat Jezus ons belooft wanneer we in hem geloven?

    Ik herinner me nog het kader met het oog van God, getekend in de driehoek: ‘God ziet U’

    stond er geschreven’.Je vond het vroeger in de huiskamer, nu  in de antiekwinkels. Dan volgde: ‘hier vloekt men niet. Het was in die tijd een traditie om God af te schilderen als een controlerende en berispende God. Sommige mensen houden zich ook nu nog vast aan dat beeld uit de kindertijd en dat bewijst dat we niet erg gegroeid zijn in onze verbondenheid met God. Beter zouden we nu een driehoek zien met: ‘God ziet u …… graag’.

    Jezus zegt ons hier in de tekst van het evangelie:‘ ik ben met u’, omdat hij bezorgd is om ons, Hij wil ons helpen, ons beschermen. Hij heeft ons lief.

    God is overal en altijd. Hij keert zich nooit van ons af wanneer we in Hem geloven.

     

    Als we echt zouden weten en geloven dat God altijd bij ons is, hoe zouden wij ons dan  voelen? Blij, angstig, nerveus of misschien veilig?

    Het is heel belangrijk dat we een juist beeld van God hebben omdat dit beeld ons denken, ons voelen en handelen bepaalt.

    Laat ons vandaag diep geloven dat we een God aanbidden die ons intens lief heeft en daarom overal en altijd aanwezig is. Hij wil bij ons zijn om ons vast te houden zoals wij onze kinderen ook willen beschermen en vast houden. Laat ons deze dag doorbrengen in de bewustwording van de constante liefhebbende aanwezigheid van die ene, die het meest van ons houdt. Hou dit voor ogen zegt Jezus: ik ben met jullie, alle dagen, tot aan de voltooiing van deze wereld.

    We lezen nog even: Psalm 139:7-12 om de aanwezigheid van God diep tot ons te laten doordringen.

     

    U omsluit mij, van achter en van voren,
    U legt uw hand op mij.

    Wonderlijk zoals u mij kent,
    het gaat mijn begrip te boven.

    Hoe zou ik aan uw aandacht ontsnappen,
    hoe aan uw blikken ontkomen?

    Klom ik op naar de hemel – U tref ik daar aan,
    lag ik neer in het dodenrijk – U bent daar.

    Al verhief ik mij op de vleugels van de dageraad,
    al ging ik wonen voorbij de verste zee,

    ook daar zou Uw hand mij leiden en zou Uw rechterhand mij vasthouden.

     

    Iedereen heeft het tegenwoordig over de mindfulness training. Men leert er om een zachtmoedige relatie aan te gaan met wat er zich nu aanbiedt, dit wil zeggen op dat nu moment, in die situatie. Door het bewust worden en loslaten van ‘automatismen’ en oordelen, is het mogelijk innerlijke kalmte en rust te bereiken.

    Wel, laat ons vandaag de waarheid accepteren dat God bij ons aanwezig is. Zo kunnen we een zachtmoedige relatie aan gaan op elk moment van de dag. Door het bewust worden van Gods aanwezigheid gaan we ‘automatismen’ loslaten en stoppen met oordelen. Met God kunnen we altijd, op elk moment en in elke situatie een innerlijke kalmte en rust bereiken. Maar vele mensen geloven dat niet of vergeten het.

    Onze Vader biedt zich aan ons aan, waar we ons ook bevinden. Die aanwezigheid van God is een Bijbels gegeven dat niet gebaseerd is op onze gevoelens of fantasie. Laten we vandaag eenvoudig genieten van Zijn aanwezigheid. “Ik ben met jullie, alle dagen, tot aan de voltooiing van deze wereld zegt Jezus ons.”

    Genieten van Gods aanwezigheid gaat niet vanzelf. We moeten geen speciale wereldlijke dingen verwachten. Geloven heeft ook niets met emoties te maken. Het is nodig dat we leren afstemmen op Zijn aanwezigheid. Hij is er altijd maar wij moeten onszelf trainen om dat steeds bewust te zijn.

    Een goed begin is te vragen aan God ons te helpen op dat ‘nu ‘ moment wanneer we een  moeilijke opdracht moeten doen, een moeilijk vergadering, een belangrijke zakelijke beslissing, een dag waarop we steeds beschikbaar moeten zijn om een zieke te verzorgen, een dag waarop we zelf moeilijk kunnen aanvaarden dat het leven ons niet gemakkelijk valt.

    Al komt God ons in een flitsgedachte in ons hoofd, die flitsgedachte van Zijn aanwezigheid is voldoende, van daaruit mogen we rekenen op de kracht van zijn Heilige Geest, we kunnen dan onmiddellijk doorwerken en doen wat we moeten doen. We zullen doen wat Hij wil. God is bij ons, Jezus beloofde het.

     

    Laat ons samen bidden:

     

    God wij vragen U: “ Stel ons in staat om vandaag aandacht te geven aan Uw aanwezigheid”

    Wij vragen u dit met aandrang!

     

    Heer,Wij willen hier bidden voor onszelf en voor onze vrienden.Wij weten dat u met uw liefde staat te wachten , maar  wij  vergeten  U soms.

    Sommige mensen denken dat je hen helemaal vergeten bent, ze lijden al zolang en begrijpen niet waarom. . Geef hen vooral vandaag uw steun en raak hen zodat ze dichter bij u kunnen komen. Al zijn deze mensen niet gelovig of gelovigen die U wat vergeten zijn en zich vele vragen stellen. Laat hen voelen nadat ze uw woorden hier gehoord hebben dat u ook voor hen aanwezig zijt.

     

    Heer, Geef ons de kracht U ook niet te vergeten op momenten van stress of kwaadheid en ontgoocheling. De kwaadheid verhindert ons dikwijls om ons onmiddellijk weer tot U te richten, we vragen U daarvoor vergiffenis.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    Bidden we  samen het Onze Vader:

    Onze Vader, die in de hemel zijt, geheiligd zij Uw Naam.
    Uw Rijk kome, Uw Wil geschiede op aarde als in de hemel.
    Geef ons heden ons dagelijks brood
    en vergeef ons onze schulden,
    gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren.
    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade.
    Amen. In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

    25-11-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matteus 5 v 1-10 Nederig van hart

    Mat 5 v 1-10  Nederig van hart

     

    Van harte welkom.

    De Bergrede is de onderwijzing van Jezus Christus gehouden op een berg.

    Wij lezen  uit het evangelie van Mat 5 vers 1 tot 10.

    1.Toen hij de mensenmassa zag, ging hij de berg op. Daar ging hij zitten met zijn leerlingen om zich heen.

    2.Hij nam het woord en onderrichtte hen:

    Gelukkig wie nederig van hart zijn,
    want voor hen is het koninkrijk van de hemel

    Gelukkig de treurenden,
    want zij zullen getroost worden

    Gelukkig de zachtmoedigen,
    want zij zullen het land bezitten

    Gelukkig wie hongeren en dorsten naar gerechtigheid,
    want zij zullen verzadigd worden

    Gelukkig de barmhartigen,
    want zij zullen barmhartigheid ondervinden

    Gelukkig wie zuiver van hart zijn,
    want zij zullen God zien. Gelukkig de vredestichters,
    want zij zullen kinderen van God genoemd worden

    Gelukkig wie vanwege de gerechtigheid vervolgd worden,
    want voor hen is het koninkrijk van de hemel.

     

    We staan vooral stil bij vers: Gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel.

     

    Het gaat hier over een belofte van Jezus.

    Wereldlijke maatstaven vallen om zodra de dingen in het juiste perspectief gezien worden. Kijken vanuit de manier hoe God er tegenaan kijkt, dat is anders dan de wereld doet.

    Degene die onderweg is met Jezus leeft vanuit nieuwe maatstaven. Zij zijn nederig en handelen ernaar.

    Wanneer we leven in Gods waarheid dan ontkomen we niet aan verdriet, tegenslag en pijn, maar we gaan er niet aan ten onder. Als christen leven we hier op de wereld in het lijden zoals ook Jezus ervaren heeft. We hebben hier op aarde deel aan Jezus lijden, maar we mogen ervaren dat Jezus steeds bij ons is door Zijn verrijzenis. We ervaren een zachtheid niettegenstaande moeilijkheden. Het wordt niet meer gemiddeld geluk, ons leven wordt meer zuiver en intens, zelf in de moeilijkheden, omdat Jezus naast ons is.

    Als we geloven in Christus dan leeft Christus in ons: we leggen ons leven in Gods handen, we proberen te doen wat God van ons vraagt, en vragen elke dag aan God om ons zijn wil kenbaar te maken.

     

    Jezus heeft het hier in het evangelie over nederigen van hart.

    Sommige mensen, die met twijfels zitten over God en Jezus zeggen me, ik probeer goed te doen, en God zal mij dan wel toelaten voor de hemel en het eeuwig leven  Ik wil me er nu niet druk over maken.

    Nederig zijn van hart wil niet zeggen: van God eisen dat we omwille van onze daden beloond zullen worden.

    Nederig zijn wil zeggen Gods liefde over ons laten komen, beseffen dat we niets zijn zonder God. Door Gods liefde kunnen we leven in innerlijk overeenstemming met wie God is en wat Hij zegt. Het is God die ons gebruikt om zijn liefde waar te maken. Zo antwoordde moeder Theresa dat ze zichzelf 2 op 20 geeft in het recht op de hemel. Nederig zijn is niet eisen van God om ons rechtvaardig te beoordelen, het is met lege handen voor God staan en zeggen: alles wat u mij geeft is goed.

     

    Tegenwoordig eisen we overal inspraak, we vinden dat democratisch en nodig.

    Maar is het niet mooi als iemand op een bedrijf of op school plots tegen de directeur zegt, ik vertrouw op u, u doet het goed, doe maar zoals u het goed vindt, ik volg u ook al is het anders. 

    Ervaart u ook hoeveel e-mails er soms over en weer gaan alvorens er bijvoorbeeld een cadeautje kan gekocht worden door collega’s.

    Iedereen voelt zich zeer snel tekort gedaan, niet meegeteld, niet gerespecteerd.

    Maar als christen is er 1 iemand waarvoor we zelfs 1000 % meetellen, dat is voor God. Hij heeft ons geschapen naar zijn beeld en gelijkenis. Voor hem zijn we uniek.  Geloven we dat nog?

    Jezus belooft, nederigen van hart, het koninkrijk van de hemel. Gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel zegt hij.

     

    Het koninkrijk van de hemel begint hier reeds op aarde. Jezus bracht het koninkrijk, wij kunnen er deel van zijn door ons geloof in Jezus, door te leven zoals God het wil. Nederig van hart, Gods liefde over ons laten komen, geen focus op onze eigen daden. Onze wereldse taak met al zijn verplichtingen aannemen en de diepe innerlijke gemeenschap met Christus nastreven in ons werk, wat het ook is, van huisvrouw of poetsvrouw, tot topdirecteur of rentenier.

    Zo is het ook met onze rijkdom, ons geld, ons succes, ons knap zijn, ons lukken. We moeten bezitten alsof we niets bezitten. Nederig Gods liefde over ons laten komen en zijn liefde doorgeven aan anderen. Nederig in waarheid denken en handelen.

     

    Christen zijn is enerzijds een zeer moeilijke taak en anderzijds een zeer gemakkelijke taak.

    Het heeft te maken met een klik in ons hoofd, ons beslissen te kiezen voor Jezus .

    Als we geloven dan begrijpen we Jezus, als we Jezus begrijpen gaan we handelen naar waarheid omdat Jezus de waarheid is. En dan ervaren we vreugde in ons leven omdat we de dingen anders mogen en kunnen  zien.

    Vroeger waren dat zoveel holle woorden voor mij.

    Ik dank God dat hij met zijn genade mijn ogen heeft geopend.

     

    Laat ons  bidden voor alle mensen die nog met irritaties zitten, kritiek en ongeloof.

    Lieve God, geef mensen die zoekend zijn een open hart opdat ze zouden kunnen geloven en begrijpen.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Bidden we ook voor ons eigen nederigheid. Jezus vraagt het ons.

    Laat ons attent zijn elke dag in de woorden die we spreken, in de dingen die we doen. Laat ons God vragen  “spreekt door mij”, “geef me de juiste woorden” , “laat me de juiste dingen doen in nederigheid “ 

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    God help ons in onze bereidheid met lege handen voor U te staan, te zeggen: alles is goed, Heer, ik ben er voor U vandaag en morgen en altijd. Mijn daden zijn er niet om bij U in een goed daglicht te staan, maar alleen om uw liefde door te geven.

    Wij bidden u Heer help ons hierbij

     

     

    We willen in verbondenheid met u en met God leven, zo vormen we kerk, daarom bidden we tot slot samen met u het gebed dat Jezus ons geleerd heeft:

     

    Onze Vader die in de hemel zijt, geheiligd zij Uw Naam.
    Uw Rijk kome, Uw Wil geschiede op aarde als in de hemel.
    Geef ons heden ons dagelijks brood
    en vergeef ons onze schulden,
    gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren.
    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade.

    We besluiten deze morgenwijding in dankbaarheid tot onze Heer, onze Vader die ons zijn  vreugde verschaft.

    In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

    Amen

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    25-10-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johannes 18 v 33-38 Wat is de waarheid

    Johannes 18 vers 33 - 38

     

    We zijn blij samen met u te luisteren naar Gods woord.

    In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

    Vandaag lezen wij uit de Blijde Boodschap van Jezus Christus volgens Johannes, hoofdstuk 18 vers 33 - 38

     

    Jezus gevangengenomen en verhoord.

     

    33. Nu ging Pilatus het pretorium weer in. Hij liet Jezus bij zich komen en vroeg hem: ‘Bent u de koning van de Joden?’

    34. Jezus antwoordde: ‘Vraagt u dit uit uzelf of hebben anderen dit over mij gezegd?’

    35. ‘Ik ben toch geen Jood,’ antwoordde Pilatus. ‘Uw volk en uw hogepriesters hebben u aan mij uitgeleverd – wat hebt u gedaan?’

    36. Jezus antwoordde: ‘Mijn koningschap hoort niet bij deze wereld. Als mijn koningschap bij deze wereld hoorde, zouden mijn dienaren wel gevochten hebben om te voorkomen dat ik aan de Joden werd uitgeleverd. Maar mijn koninkrijk is niet van hier.’

    37. Pilatus zei: ‘U bent dus koning?’ ‘U zegt dat ik koning ben,’ zei Jezus. ‘Ik ben geboren en naar de wereld gekomen om van de waarheid te getuigen, en ieder die de waarheid is toegedaan, luistert naar wat ik zeg.’

    38. Hierop zei Pilatus: ‘Maar wat is waarheid?’ Na deze woorden ging hij weer naar de Joden buiten. ‘Ik heb geen schuld in hem gevonden,’ zei hij.

      

    Jezus zegt: ‘Ik ben geboren en naar de wereld gekomen om van de waarheid te getuigen, en ieder die de waarheid is toegedaan, luistert naar wat ik zeg.

    Soms ondervind ik dat het heel moeilijk is om de waarheid te dienen en dat ondervond waarschijnlijk ook Pilatus. We zijn zo vlug beïnvloed door het wereldlijk denken. De krant, de media, de literatuur, kortom de maatschappij duwt ons in bepaalde denkpatronen.

    We denken dat het waarheid is, dat het juist is en het is het niet.

    Pilatus vroeg ook, maar wat is de waarheid. Velen onder ons worstelen ermee.

    Waar houden we ons aan vast om tot de waarheid te komen.

    Ik vroeg het vrienden en die zeiden er is geen absolute waarheid, ieder heeft zijn waarheid en dat is goed. Ik vroeg het een advocaat die zei, we gaan naar chaos met ieder zijn waarheid, in de rechtspraak is het wel erg afhankelijk van de rechter die de uitspraak doet en zijn of haar denken over waarheid.

    Mensen zijn soms echt verdoofd voor de echte waarheid. Een gehuwde vriend had stiekem een relatie met een ander vrouw. Hij voelt zich schuldig, is in de war, gaat alleen wonen en wil scheiden. Hij vraagt zijn moeder om af en toe voor zijn ex vrouw te zorgen. Hij komt zelfs nog naar familiefeestjes en brengt dan in alle vriendelijkheid toch zijn ex-vrouw mee, alsof er niets aan de hand is. Al die tijd blijft hij de andere vrouw ontmoeten. Kan u de verwardheid en de pijn begrijpen van de moeder, de broers en zussen?

    De jonge man denkt dat hij goed en juist handelt, hij zorgt toch goed voor zijn ex, maar eigenlijk ontloopt hij telkens zijn verantwoordelijkheid en is hij tegen niemand eerlijk. Alles moet kunnen, en ieder zijn waarheid. Dat is niet wat Jezus ons leert. Hoe pijnlijk is dit alles. Is dat naar waarheid handelen?

     

    Ook een christendom zonder waarheid kan tot verwardheid leiden. We handelen goed en nuttig maar handelen we naar waarheid en durven we er nog over praten?

    Als u gevraagd wordt wat de waarheid is, wat zou u antwoorden?

    Absolute waarheid is er pas als het er altijd was en altijd blijft. Hoe we ook een absolute waarheid benaderen, het blijft steeds onaantastbaar waar.

    Wanneer we zeggen dat God boven alles waarheid is, dan zeggen we dat zijn karakter en bestaan en wat Hij tot ons zegt, altijd hetzelfde blijft van in het begin van de schepping tot het einde der tijden.

     

    We  kunnen  enkel juist handelen door de waarheid te zoeken.

    Wat zogezegd waarheid is in het ene land zijn niet de regels in een ander land. Dit alles kan belangrijk zijn, maar het gaat hier niet over ‘waarheid.’

    Kindermishandeling is echter overal en in alle tijden fout, dit is dus waarheid.

    Geen enkel menselijk wezen kan een nieuwe waarheid bedenken. De waarheid bestaat in God.

    Hij is de uitvinder van waarheid. Hij is de waarheid.

    We moeten onze waarheid dus altijd meten aan Gods waarheid. Door dicht bij Jezus te leven en naar zijn woorden te luisteren komen we tot elke waarheid. De kracht van de Heilige Geest en de genade die we van God ontvangen zal ons daarbij helpen.

    Door Jezus worden we geleid  naar de waarheid in alle omstandigheden. Met Hem zien we de waarheid in ons leven.

    Andere mensen  kunnen ons helpen, maar als zij zelf niet in de woorden van Jezus geloven is hun raad dikwijls verwarrend. Misschien spreken ze goedbedoelde woorden, maar is het  echte waarheid?

     

    Zoveel huwelijken mislukken bij zoveel goede jonge mensen. Leefden ze niet dicht genoeg bij de waarheid tijdens hun verlovingstijd, tijdens hun getrouwd zijn? Waarom is hun huwelijk mislukt?

    Het is heden te dage zo moeilijk voor vele mensen. Ze zijn de richting kwijt, hebben geen leiddraad in hun leven. Ze zijn zoekend. Wie moeten ze geloven?

    In het evangelie zegt Jezus ons ‘Ik ben geboren en naar de wereld gekomen om van de waarheid te getuigen,  luister naar wat ik te zeggen heb. 

    Wat God zegt is de absolute waarheid. Onze kijk naar God speelt een zeer belangrijke rol in ons leven.

    Zoek naar een absolute waarheid in de krant, je kan lang zoeken. In het evangelie zijn Jezus woorden altijd waarheid. Jezus woorden kunnen we altijd gebruiken om ons leven te richten naar waarheid. Maar willen we dit? Zoeken we Gods waarheid, of zijn we te druk bezig en vertrouwen we toch maar op onszelf, op ons aanvoelen of op de algemene opinie?

    We kunnen niet in waarheid leven als we niet dagdagelijks in verbondenheid leven met Jezus. Laat ons dus vragen aan God om ons niet los te laten. Laat ons kiezen om te leven in Gods genade en in de gaven van de Heilig Geest.

    Jezus zegt: ‘Ik ben geboren en naar de wereld gekomen om van de waarheid te getuigen, en ieder die de waarheid is toegedaan, luistert naar wat ik zeg.

    Laat ons terug bidden bij het opstaan en voor onze  maaltijden. Laat ons de dag sluiten met een bijbeltekst.  Zo leren we wat Jezus te vertellen heeft en kunnen we kiezen en leven in waarheid.  

     

    We nodigen u uit om nu even bewust samen te bidden. Zet even al uw zorgen opzij en maak het even stil.

     

    Lieve God,

    Jij bent de absolute waarheid, we geloven wat u zegt, we geloven in de woorden van uw zoon Jezus Christus.

    We willen leven naar waarheid, help ons daarbij.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Lieve God,

    Een betrouwbaar woord houdt altijd stand, een leugen slechts voor korte tijd.

    Maar soms kan die korte tijd hier toch een lange tijd zijn. Het doet dan pijn om leugens te zien.

    We voelen dan soms onmacht om er iets aan te doen.

    God, geef ons de kracht om steeds de juiste woorden te spreken en de juiste dingen te doen als we met leugens geconfronteerd worden.

    Geef ons de gave van de Heilige Geest wanneer we geduldig en liefdevol moeten zijn met mensen die in onwaarheid leven. Laat ze door uw liefde, die door ons werkt, tot betere inzichten komen.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Lieve God,

    Als christenen zijn we geroepen tot een liefde in waarheid. Onze liefde komt van U. Laat ons in waarheid leven maar ook in nederigheid. Geef ons de kracht om uw liefde in waarheid door te geven en door ons handelen van invloed te zijn in de sociale samenleving.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Door het lezen van het evangelie kunnen we bewuster in relatie leven met God. Laat ons daarom  samen  het gebed bidden dat Jezus ons geleerd heeft om zo onze verbondenheid deze morgen uit te drukken.

     

    Onze Vader, die in de hemel zijt, geheiligd zij Uw Naam.  
    Uw Rijk kome, Uw Wil geschiede op aarde als in de hemel.  
    Geef ons heden ons dagelijks brood  
    en vergeef ons onze schulden,  
    gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren.  
    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade.  
    Amen.

     

    We bidden tot slot:

    God naar U willen we blijven zoeken, we willen luisteren naar uw woord, naar uw waarheid.  We willen uw grootheid voelen, begrijpen, geraakt worden door U. We weten dat Gij ons altijd ter hulp komt wanneer we in U geloven, wanneer we in uw Zoon geloven, wanneer we U een plaats geven in ons leven, de belangrijkste plaats in ons leven.

    Zo zal uw hand ons blijven vasthouden, dat weten we en dat geloven we.

     

    Wij willen u trouw blijven en ons ogen richten op uw hemel, daar waar uw wil zegeviert. We willen werken aan uw hemel op aarde, uw wil doen.

    Zo kijken we verlangend uit om na de dood verder samen te zijn met U voor eeuwig, zoals U ons beloofd hebt.

     

    Het was weer goed samen te zijn om onze liefde tot God te doen groeien.

    Nog een prettige dag, een dag in waarheid als start voor een bewuster denken over ons doen en laten in de toekomst.

    Dit alles wensen wij u toe, in de naam van de Vader de Zoon en de Heilige Geest.

     

    11-10-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Markus 1 v 14-15 Het Rijk Gods is nabij

     Markus 1 v 14 en 15

     

    We zijn weer blij dat we hier  samen kunnen zijn.

    We gaan vandaag stilstaan bij de betekenis van ‘het rijk Gods is nabij’
    ”Heer, laat mij nu uw kruis herinneren en bewust zijn van uw drie-eenheid.”

    In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

    We lezen uit het evangelie van Marcus hoofdstuk 1 verzen 14 en 15

     

    Na het verblijf van 40 dagen in de woestijn ging Jezus prediken in Galilea.

    14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde.

    15. Dit was wat hij zei: ‘De tijd is aangebroken, het koninkrijk van God is nabij: kom tot inkeer en hecht geloof aan dit goede nieuws.

     

    We staan hier even stil bij vers 15 waarin Jezus zegt het Rijk Gods is nabij, kom tot inkeer en hecht geloof aan dit goede nieuws.

    Wat verlangt Jezus van ons? Wat bedoelt Hij hier?

    Het goede nieuws, het koninkrijk van God is nabij!

    Het goede nieuws verwijst naar het grootse, naar de reddende boodschap voor ons mensen. Het koninkrijk Gods is nabij en verandert de wereld ten goede. Het gaat hier over een  boodschap met macht, met werkelijkheid, actie en daadkracht die voor ons verlossend is en ons verandert.

    Jezus verkondigt het Rijk Gods en roept ons op om naar zijn woorden te luisteren.

    Waarheid en gerechtigheid, vrede en vreugde in de Heilige Geest, daarin bestaat het koninkrijk van Christus. Zo kunnen we leren om het goede te doen tot het dicht bij het goddelijk handelen wordt.  Zo maken we God blij.

     

    Door Christus en in de Heilige Geest hebben we toegang tot het diepste wezen van God de Vader om zo op zoek te gaan om juist te leven in waarheid.

     

    In die blijde boodschap treedt de echte Heer van de wereld op, de levende God. 

    De God die dicht bij ons komt en in ons leeft als wij antwoord zijn op zijn liefde. Paulus zegt ons: ‘niet ik leef, maar Christus is het die leeft in mij’ (Gal. 2, 20).

     

    Jezus zegt ons dat God liefde is en ons intens lief heeft. Iedereen zonder uitzondering, maar er wordt een antwoord van ons gevraagd op dit geschenk.

    Ons geloof is een antwoord. Ons ja zeggen. God ik geloof dat jij liefde bent en klaar staat voor mij. Niet om mijn leven gemakkelijker te maken, maar om me kracht te geven, aan te kunnen wat in mijn leven gebeurt en om mijn leven naar de waarheid te richten.

     

    Geloven heeft te maken met kennen. Als wij onze vrienden echt kennen dan geloven we in hun vriendschap voor ons en dan geven we vriendschap terug. We vertrouwen hen, we geloven wat ze zeggen. We worden geen vriend met iemand die we niet kennen.

    We kunnen God kennen door te luisteren naar Jezus woorden. Ook de waarheid in ons handelen vinden we door te luisteren naar Jezus woorden.

    Jezus staat centraal in het rijk Gods, Jezus verkondigt God zelf als hij over Gods rijk spreekt. Hij spreekt ons over de levende God die in ons leeft.

    God is zo aanwezig op elk moment van ons bestaan. Jezus zegt ons: God bestaat. God is werkelijk God. God is altijd aanwezig in ons leven als we dat toelaten. Hij staat te wachten met zijn liefde en kracht, ook al zijn we niet perfect, misschien gingen we zelfs zwaar in de fout, Hij houdt van ons.

     

    Als mensen tot God spreken kijken ze dikwijls naar boven. Daardoor is het precies of God  is ver weg. Maar het kruis van Jezus stond op de grond. Het kruis is de weg tussen de mensen hier op de aarde en God die we hoog en machtig boven ons voelen. Christus brengt ons God .

    Daarom moeten we ons richten tot God door ons geloof in Jezus, door ons geloof in zijn woorden die we lezen in het evangelie. Het is een taak hier en nu voor iedereen die zich Christen wil noemen. “Kom tot inkeer en hecht geloof aan dit goede nieuws” vraagt Jezus ons.

    Wij moeten bidden om de weg naar God te vinden. We moeten er moeite voor doen, niet opgeven, op zoek gaan naar de juiste mensen, naar de juiste boeken. En dan weer niet opgeven maar blijvend verder zoeken. Internet is een ongelooflijke bron om uitleg te vinden voor teksten uit het evangelie, priesters zetten hun preken op internet. God leren kennen vraagt een start, een ja zeggen en een blijvend ja zeggen. Smeek God om hulp om de weg te vinden. Door de kracht van de Heilige Geest is het antwoord voor ons beschikbaar.

     

    De waarheid is bij God en Jezus spreekt ons daarover. Gods rijk gaat over waarheid en gerechtigheid, vrede en vreugde door de kracht van de Heilige Geest, beschikbaar voor ons.

    De wereldse waarheid is ‘ieder zijn waarheid’, daar kunnen we dan moeilijk op bouwen.

    Ik luisterde naar de getuigenis van een gevangene die wachtte op zijn vrijlating en terug op de juiste manier wou leven. Nadat  zijn vrouw en zijn kind verongelukt waren, was hij aan de drugs geraakt en had inbraken gepleegd. Toen hij vrij was leerde hij een nieuwe vrouw kennen, kreeg 2 kinderen maar deze verliet hem. Weer ging hij aan de drugs met diefstal tot gevolg, weer belande hij in de gevangenis.

    Ik heb dan medelijden met die man. Hoe kan zo iemand het nu alleen redden en een nieuwe toekomst opbouwen? Moeilijk, zeer moeilijk. Ik denk dat we vooral moeten bidden dat mensen die zulke grote tegenslagen meemaken God zouden vinden.

    In Jezus woorden is er een antwoord op alle  moeilijkheden in ons leven. 

    Maar Jezus laat ons vrij, tenvolle, het is aan ons om zijn woorden ernstig te nemen: kom tot inkeer en hecht geloof aan dit goede nieuws.

     

    Laat ons samen bidden tot onze God:

     

    God,

    Jezus spreekt ons over U als de levende God hier op aarde, uw aanwezigheid op elk moment van ons bestaan. Door ons handelen en onze manier van leven brengen we uw Rijk tot realiteit en dat willen wij, maar we kunnen dat niet zonder U.

    Geef ons de kracht om ons dagdagelijks tot U te richten, tot U te spreken, de ganse dag door een gevoel te hebben van met U verbonden te zijn.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Lieve God,

    Wanneer we ons beroemen om onze eigen daden, om onze eigen prestaties en gedane inspanningen dan vertrekken we niet vanuit U, maar vanuit onszelf en zo kunnen we uw rijk op aarde niet realiseren. Vergeef ons dat we zulke nood hebben aan bevestiging, aan erkenning en waardering.

    Laat ons weten en geloven dat U ons de erkenning en waardering geeft. Laat ons geloven dat die erkenning en waardering groot is, enorm groot, want voor u zijn we uniek.

    Laat uw erkenning en waardering voor ons voldoende zijn. Laat ons toe met u in relatie te leven een relatie die vertrekt vanuit U en niet vanuit de aandacht voor onszelf.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Lieve God,

    Wij bidden speciaal voor alle mensen die zich tekort gedaan voelen, mensen die zich mislukt voelen, niet waardig om graag gezien te worden. Mensen die door omstandigheden in grote moeilijkheden komen.

    Geef al deze mensen de kracht u te vinden en niet ophouden u te zoeken wanneer  ze terug ontgoochelingen mee maken.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Lieve God,

    Laat ons bidden zoals de tollenaar die zich bewust was van zijn fouten.

    We willen u zeggen dat we u nodig hebben. Wij leven dankzij uw goedheid.

    Geef ons uw barmhartigheid Heer, opdat we zelf barmhartig mogen worden voor anderen.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    God,

    In uw rijk kunnen wij ons op niets beroemen, wij bidden om uw genade. Het is uw geschenk voor ieder van ons.

    We weten dat we uw goedheid en vergeving ontvangen en willen dit doorgeven aan anderen. Help ons daarbij. Vele malen per dag gaan we hiermee in de fout. Laat ons altijd opnieuw met u in verbondenheid leven.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    God,

    Uw genade ontvangen wij om werkelijk goed te doen. Wij danken u daarvoor, Dankzij uw goedheid kunnen wij een goed mens worden. Wij willen in relatie leven met U, dan doen we de juiste dingen en is er geen ontgoocheling in onszelf mogelijk.

    U geeft ons een vrijheid waarvoor we in nederigheid zo dankbaar zijn.

    Geef mensen die nu luisteren de moed om ‘gerichtheid op eigen’ ik los te laten en alles in uw handen te leggen en vanuit U te vertrekken in alles wat er vandaag moet gedaan worden.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    Het evangelie is zo rijk, elk vers vertelt ons iets nieuws. We hebben vandaag enkel blijven stilstaan bij de betekenis van het rijk Gods.

    We bidden dat u dit vandaag mag ervaren door Gods genade een gratis geschenk voor ons en door de kracht van de Heilige Geest, doorheen de ganse dag, zoals ademhalen. Het inademen van Zijn Heilige Geest om Zijn Rijk mogelijk te maken.

     

    We bidden in verbondenheid nu het Onze Vader:

     

    Onze Vader die in de hemel zijt, geheiligd zij Uw Naam.
    Uw Rijk kome, Uw Wil geschiede op aarde als in de hemel.
    Geef ons heden ons dagelijks brood
    en vergeef ons onze schulden,
    gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren.
    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade.
    Amen

     

    In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

     

     

     

    04-10-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/12-10/12 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 14/11-20/11 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 18/11-24/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 16/04-22/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 18/12-24/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 05/12-11/12 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 24/11-30/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 29/03-04/04 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Startpagina !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!