Inhoud blog
  • 8 podcasts : betekenis van elke vers van het onze vader
  • innerlijke vrijheid Jaques Philippe
  • Waarom moeten mensen lijden Herwig Arts Jezuïet
  • beschikbare podcasts HUWELIJK , / THEMA'S UIT HET LEVEN / BIJBEL
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    GOD KENNEN DOOR JEZUS WOORDEN :
    volg onze podcasts OP: https://www.agapelifebelgium.be/nl/podcast1.html
    300 podcasts die steeds vernieuwen!
    13-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matteus 21 vers 28- 32 Wat is gerechtigheid

     Matteus 21 vers 28- 32  Wat is gerechtigheid

    Wat denkt u van het volgende? Iemand had twee zonen. Hij zei tegen de éne: “Jongen, ga vandaag in de wijngaard aan het werk.” [29] De zoon antwoordde: “Ik wil niet,” maar later bedacht hij zich en ging alsnog. [30] Tegen de ander zei de man precies hetzelfde. Die antwoordde: “Ja, vader,” maar ging niet. [31] Wie van de twee heeft nu de wil van zijn vader gedaan?’ Ze zeiden: ‘De eerste.’ Daarop zei Jezus: ‘Ik verzeker u: de tollenaars en de hoeren zijn u voor, bij het binnengaan van het koninkrijk van God. [32] Want Johannes koos de weg van de gerechtigheid toen hij naar u toe kwam. U geloofde hem niet, de tollenaars en de hoeren wel. En ook al zag u dat, u hebt u niet willen bedenken en hem alsnog willen geloven. Tot daar de lezing

    De tweede zoon doet de wil van vader, niettegenstaande hij neen gezegd heeft. De farizeeërs  doen echter wat de eerste zoon deed, ja zeggen, ze vinden van zichzelf dat ze veel goeds doen en de fouten die ze doen moffelen ze weg,  ze doen dus niet wat de vader vraagt maar denken dat de hoeveelheid goeds dat gedaan wordt  het slechte wel dekt .  Is het juist?

    Neen zegt Jezus . De mens die naar de  wetten leeft en zich rechtvaardig denkt , maar  onrechtvaardige dingen  doet zonder daarover spijt te hebben, zal beoordeeld worden over zijn onrechtvaardige houding.  

    De onrechtvaardige daarentegen die spijt heeft over zijn gedrag zal niet beoordeeld worden voor zijn onrechtvaardigheid.

     De dood van een slecht mens geeft me geen vreugde, zegt God,  ik wil dat hij een andere weg inslaat en in leven blijft. De zonden die hij begaan heeft zullen hem niet meer worden aangerekend. Als hij Mij trouw is en het goede doet, zal hij leven!”

    Anderen mogen dan zeggen: “De weg van de Heer is onrechtvaardig,” maar het is hun weg die onrechtvaardig is!

     Ik zal ieder van jullie oordelen naar de weg die hij gaat!’

     

    Wanneer we dit verhaal  naar onze cultuur vertalen dan zijn wij  de mensen  tegen wie God spreekt. Jezus roept ons op om op zijn wijngaard te komen werken. De wijngaard van goedheid, rechtvaardigheid, liefde en waarheid.
    We zeggen wel ja, maar we houden van  ons gemak  en willen  niet  werken op Zijn wijngaard, wij willen leven in de wereld.  Een wereld die wij zelf opbouwen en waarin het ‘ik’ centraal staat. Ons hart is meer gesteld op onze eigen akkers  dan op de wijngaard van Onze Vader. We zijn goed en deftig, maar dikwijls handelen we niet juist. We zeggen ja op de waarheid, maar eigenlijk zeggen  we ook regelmatig neen en hebben geen herkenning en erkenning van onze fouten. We spreken onszelf goed, ik dood niet, ik steel niet en de rest is niet belangrijk. We vagen de kleine onvolkomenheden  onder de mat.  God zet  echter de deur voor ons open .Zijn gerechtigheid  moet ons doen luisteren. Maar wat is gerechtigheid? Het wil zeggen dat God zichzelf opent tot het uiterste. De goddelijke gerechtigheid, verschilt ten diepste van haar menselijke tegenhanger. Gods gerechtigheid gaat  veel verder dan rechtvaardigheid. Liefde primeert .

    Dankzij het handelen van Christus, zijn sterven voor ons, kunnen wij binnentreden in een grotere gerechtigheid, die van Gods liefde. God heeft ons lief en geeft zichzelf totaal.

    Wat is Gods gerechtigheid voor ons, zijn liefde tot het uiterste, we kunnen dat zo moeilijk begrijpen. Een moeder waarvan de jonge zoon een hersenbloeding had gekregen zei me onlangs: ik wil heel mijn leven zwijgen als mijn kind maar terug kon spreken. Dat geeft een heel klein beetje weer wat God voor ons wil doen. God gaat tot uitersten, zijn uitersten gaan veel verder dan die van de moeder. Hij offert zichzelf totaal en schonk ons zijn Zoon om zo al onze schuld kwijt te schelden. Wanneer we in Gods gerechtigheid geloven gaan we  nederig handelen zoals God het wil en vragen we vergiffenis voor onze fouten.

    Dan wacht ons het binnengaan in Gods rijk, zegt Jezus ons

     

     Gerechtigheid gaat veel verder dan  rechtvaardigheid . Gerechtigheid   is doordrenkt met genade, barmhartigheid en vergeving. Het is structurele liefde en daarom vergeeft God en daarom is hij blij dat de mensen die fouten gemaakt hebben terug op het goede pad willen komen en spijt hebben om hun verleden.  Hij belooft hen Gods koninkrijk.

    Kijken we even naar onszelf. Hoe ver gaan wij in onze liefde. Iemand die zijn eigen ongeluk gezocht heeft die verdient het zeggen wij, zulke mensen moeten we niet helpen.

    Maar God zegt neen ik blijf alle mensen bijstaan en mensen die denken te kunnen teren op het feit dat ze correct naar de wereldlijke wetten  handelen en zich niets aantrekken van Gods wijngaard worden door God niet gewaardeerd.

    Wij zeggen dan: “De weg van de Heer is onrechtvaardig,” maar Jezus zegt ons:  het is uw weg die onrechtvaardig is! Ik zal ieder van jullie oordelen naar de weg die hij gaat!’

     Laat ons samen bidden

    God, we willen doen wat u zegt, maar laat ons inzien waar we fouten maken, leer ons nederig te zijn.

    God help ons niet te oordelen , we weten dat U de enige bent die ooit zal oordelen . Leer ons iedereen hulp te bieden.

    God leer ons ja zeggen en ja doen voor uw wijngaard. Doe ons de juiste woorden spreken en laat ons handelen in liefde zodat ook anderen  U kunnen ontdekken.

    Wij bidden u heer verhoor ons gebed.

     

     

    Het evangelie is zo rijk , elke vers vertelt ons iets nieuws.

    We zijn dankbaar en blij dat we door de kracht van de  heilige Geest, de juiste keuzes mogen maken voor ons leven, in volle vrijheid en verantwoordelijkheid.

    Bidden we daarom samen het onze vader als teken van verbondenheid met Hem en met elkaar.

     Onze Vader die in de hemel zijt, geheiligd zij Uw Naam.
    Uw Rijk kome, Uw Wil geschiede op aarde als in de hemel.
    Geef ons heden ons dagelijks brood
    en vergeef ons onze schulden,
    gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren.
    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade.
    Amen In de naam van de Vader , de Zoon en de heilige Geest.

     

     



    13-12-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matteus 18 v 12-14 heb ik oren?

    Uit het evangelie van Matteus 18 v 12-14

    Jezus zegt: Wat denken jullie? Als iemand honderd schapen bezit en één daarvan dwaalt af, zal hij er dan niet negenennegentig in de bergen achterlaten en op weg gaan om het afgedwaalde dier te zoeken? [13] Als het hem lukt het te vinden, dan zal hij zich, dat verzeker ik jullie, over dat ene meer verheugen dan over de negenennegentig andere die niet afgedwaald waren. [14] Zo is het ook bij jullie Vader in de hemel: hij wil niet dat een van deze geringen verloren gaat.

     

    God is onze Herder en nodigt alle mensen uit, Hij is er voor ieder van ons, zoekt ons persoonlijk en vraagt om contact.

    Hebben wij oren? God roept waarschijnlijk wel op zijn verloren schaap.

    Soms heb ikzelf geen oren, mij  echtgenoot vraagt iets en het komt me niet goed uit, ik doe dan of ik hem niet hoor en denk: als het echt belangrijk is zal hij het nog wel eens terug zeggen.

    God spreekt ook tot ons, zoekt ons,  maar misschien doen we wel alsof we niks horen en willen we ook niet horen. De vraag is dus willen we  gevonden worden door de zoekende God?

     

    Misschien stellen we ons zelfs de vraag: Ben ik wel uitverkoren?
    God  zou inderdaad kunnen zeggen: ‘Ik heb genade, maar Ik zal de mens aan zichzelf overlaten. Als zij behoefte voelen om mijn genade en Mij  ijverig zoeken, zal Ik hen zegenen, maar niet eerder’.

    Maar  dat zegt God niet!

    In het evangelie staat niet: ‘Wees blij met mij, want het schaap dat ik kwijt was, is teruggekomen’. Nee! Er staat dat Hij het schaap ging zoeken!

    Geen enkel mens gaat uit zichzelf God zoeken. God is de eerste die zoekt. God heeft ons het eerst liefgehad zegt Johannes in zijn eerste brief en daarom zoekt Hij ons.

    Vóórdat wij het vragen, overlaadt God ons met zijn genade, maar dan geeft God ons ook vrijheid.

    Zo komen we bij onszelf uit: Kunnen we geloven dat God ons zoekt , omdat Hij ons lief heeft , ons geschapen heeft naar zijn beeld en gelijkenis. Geloven we dat we voor Hem uniek zijn?

    Willen wij God leren kennen of hebben we belangrijker dingen te doen? Of wachten we tot we in zak en as zitten?

    Zie God is er reeds, vragen we God om ons te helpen. Met de kracht van de Heilige Geest zullen we elke dag de waarheid vinden, zingeving voor ons leven en groeien in ons beter mens worden. Zo kunnen we blije mensen worden voor onze vrienden en vriendinnen, ouders, partner, vriendelijk op straat en op ons werk. We zullen in moeilijkheden antwoord vinden, want God zoekt ons op zulke momenten.

    Beste mensen, laat ons niet afdwalen naar wereldlijke waarden. Het leidt altijd naar leegte. Vraag maar of succesvolle mensen echt gelukkig zijn, ook zij zijn soms verdwaald, zelfs ongelukkig en hopeloos.

    Eens we door Hem gevonden zijn en willen luisteren naar Zijn stem zullen we de richting voor ons leven vinden met de gave en de kracht van de Heilige Geest. Dan kunnen we leven met geduld, goedheid,geloof, vrede, vreugde, vriendelijkheid, zachtheid en moedigheid, liefde  en zelfcontrole. En als het niet lukt moeten we spreken tot God. God gaat ons Zijn hulp niet weigeren wanneer wij het goede willen doen. Hij zoekt ons om ons nabij te zijn.

     

    Nadat we dit alles gehoord en gelezen hebben,

    Aan ons dus de keuze:

    Willen we tot Zijn schapen behoren of niet?

    Willen we naar Zijn zachte stem  luisteren

    Willen we geloven of niet.

    Willen we enkel geloven op momenten dat het ons uitkomt?Vragen we om de kracht van de Heilige Geest om een dagdagelijks verbondenheid als kind van God mogelijk te maken

    Laat ons dan nu samen bidden

    Lieve God

    Als we lezen of horen , God zoekt ons en heeft een plan met ieder van ons , lijkt dit zo vaag.

    Leer ons leven in de kracht van de heilige Geest om zo te zien wat U juist van ons verwacht.

    We willen  echt en eerlijk verbonden  zijn met U , laat ons  toe

    om  stil  zijn en geduldig te zijn in het luisteren naar uw antwoord, uw fluisterende stem op onze vragen.

    Uw antwoord in hetgeen misschien  in onze gedachten komt , of iets wat we door mensen vernemen of lezen . Uw antwoord in iets wat aan ons gebeurt.

    Leer ons dit teken te zien Heer. Leer ons ook aanvaarden dat het anders is of nieuw.

    Wij bidden u heer verhoor ons gebed

     

    Heer

    Luisteren naar uw fluisterende stem vraagt een nederigheid van geest.

    Laat ons niet steeds gefocust zijn op onszelf. Bezorgd zijn en ongelukkig of vol stress omdat we falen in iets wat we willen bereiken . Laat ons nederig zijn en inzien dat wijzelf niet o zo belangrijke zijn. Laat ons leven in verbondenheid met u , de kracht krijgen van de heilige Geest om ons werk te doen. Als het niet prettig is, geef ons toch vreugde, als het moeilijk is , geef ons geen angst, als we faalden geef ons geen stress .Laat ons luisteren wat u in deze momenten aan ons te zeggen hebt.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Door het lezen van het evangelie kunnen we bewuster in relatie leven met God laat ons daarom  samen  het gebed bidden dat Jezus ons geleerd heeft om zo onze verbondenheid deze morgen uit te drukken.

     

    Onze Vader Onze Vader die in de hemel zijt, geheiligd zij Uw Naam.  
    Uw Rijk kome, Uw Wil geschiede op aarde als in de hemel.  
    Geef ons heden ons dagelijks brood  
    en vergeef ons onze schulden,  
    gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren.  
    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade.  

    In de naam van de vader, de zoon en de heilige geest, amen

     

     

     

     

     

     

     

    06-12-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johannes 15 v 9-12 In Gods liefde blijven

    Johannes 15 vers  9 tot 12

     

    Van harte een warm welkom.

    We willen in dit samenzijn stilstaan bij het evangelie van Johannes, hfds 15 vers 9 tot 12. Nadat Jezus vertelt heeft over de wijnstok en de ranken, vraagt Hij ons om in zijn liefde te blijven, daarover gaat de evangelietekst van vandaag.

     

    In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

    We lezen uit de evangelietekst van Johannes hoofdstuk 15 vers  9 tot 12.

     

     9. Ik heb jullie liefgehad, zoals de Vader mij heeft liefgehad. Blijf in mijn liefde.

    10. Je blijft in mijn liefde als je je aan mijn geboden houdt, zoals ik me ook aan de geboden van mijn Vader gehouden heb en in zijn liefde blijf.

    11. Dit zeg ik tegen jullie om je mijn vreugde te geven, dan zal je vreugde volkomen zijn.

    12. Mijn gebod is dat jullie elkaar liefhebben zoals ik jullie heb liefgehad.

     

    We gaan hier vooral even blijven stilstaan bij vers 10 en 11. Je blijft in mijn liefde als jij je aan mijn geboden houdt, zoals ik me ook aan de geboden van mijn Vader gehouden heb en in zijn liefde blijf. Dit zeg ik tegen jullie om je mijn vreugde te geven, dan zal je vreugde volkomen zijn.

     

    Jezus vraagt ons in Zijn liefde te blijven. Jezus spreekt tegen ons, om ons zijn vreugde te geven en onze vreugde volkomen te maken.

    Begrijpen we wel als Jezus ons vraagt “ blijf in mijn liefde” Hij vraagt ons te doen wat Hij deed voor zijn Vader. Wat vraagt Jezus aan ons? Hoe brengt Hij ons dichter bij God? Wat is Gods wil voor ons leven? Bidden we hiervoor om een antwoord te kennen? Doen we dat elke dag en in alle omstandigheden?

    We mogen God altijd aanroepen om ons bij te staan. Door regelmatig de woorden van Jezus te lezen weten we hoe we moeten bidden, God loven en prijzen, we leren luisteren, we leren hoe we Gods woorden moeten begrijpen. Dan kunnen we ervoor kiezen om in Jezus liefde te blijven.

    Dikwijls denken we slechts aan God als we een intense pijn ervaren. Maar gelukkig voelt God  zich nooit tekort gedaan, Hij vergeeft ons alles. God is liefde en ons beminnen is Gods verlangen. God is er voor ons en hij geeft ons zijn vreugde om onze vreugde volkomen te maken.

     

    Is het wel mogelijk om Gods vreugde te ervaren in verschrikkelijk moeilijke omstandigheden?

    Jezus belooft het ons hier: ik geef je mijn vreugde dan kan je vreugde volkomen zijn wanneer je in mijn liefde blijft.

    Het is door de kracht van de Heilige Geest dat de vreugde van Jezus in ons kan werken.

    Deze vreugde wordt dan een kracht die we kunnen gebruiken in onze moeilijkheden. We mogen dan een vrede voelen die onze moeilijkheden overstijgt, op voorwaarde dat we in liefde leven met Jezus en zo met God.

    Doordat we het opgeven boos te zijn op God, kunnen we beslissen om alles in Zijn handen te leggen en zo kunnen we zijn vreugde ontvangen en zal onze vreugde volkomen zijn.

    Dat zijn Jezus zijn woorden. Vreugde moeten we niet begrijpen als plezant.

    Het gaat hier over een blijheid omdat we de aanwezigheid van Jezus voelen, een vredig gevoel, een kracht waardoor we onze moeilijkheden aankunnen. Onze zonden zijn vergeven wanneer we berouw hebben en door de Heilige Geest kunnen we ons dan vastklampen aan Jezus. Welke vreugde heeft de wereld ons te bieden wanneer we in diepe moeilijkheden zitten? De vreugde van onze Heer is niet iets kleins. Zijn vreugde is niet te stoppen en uiteindelijk veel krachtiger dan de grootste pijnen die we moeten doorstaan. Maar misschien hebben we dat nog niet ervaren omdat we ons leven niet in zijn handen durven te leggen.

     

    Laat ons niet in de eerste plaats vragen aan God om onze zorgen en lijden weg te nemen, maar laat ons vooral vragen dat we deel mogen hebben aan Gods vreugde, opdat onze vreugde volkomen moge zijn, opdat we zo vredig en tevreden mogen denken, voelen en handelen temidden van onze pijn en tegenslagen.

    Als we kiezen om in de moeilijkheden toch in relatie te leven met Jezus, hem aandacht en tijd geven en onze naasten lief te hebben, dan kunnen we in Jezus liefde blijven leven. Jezus spreekt dan tegen ons om ons zijn vreugde te geven en onze vreugde volkomen te maken.

     

    Johannes schrijft ook nog in hoofdstuk 14 vers 27 de woorden van Jezus :

    27. Ik laat jullie vrede na; mijn vrede geef ik jullie, zoals de wereld die niet geven kan. Maak je niet ongerust en verlies de moed niet. Tot daar de vers.  

    Laat ons  luisteren naar de beloften van Jezus en diep geloven dat wij hieraan deel kunnen hebben door ons geloven in Jezus, God’s zoon.

    Jezus vraagt ons God lief te hebben en Gods liefde door te geven aan de mensen rondom ons. Slechts dan kunnen we deel hebben in zijn liefde en zijn vreugde ontvangen.

    Paulus zegt in zijn eerste brief aan de Thessalonicenzen : vers 23 en 24

    Moge de God van de vrede zelf uw leven in alle opzichten heiligen, en mogen heel uw geest, ziel en lichaam zuiver bewaard zijn bij de komst van onze Heer Jezus Christus.

    24. Hij die u roept is trouw en doet zijn belofte gestand.

     

    Paulus zegt ons hier nogmaals dat Jezus ons roept en trouw is aan zijn belofte.

    Door ons geloof in Jezus kunnen wij delen in de vreugde van Jezus, de vreugde die Hij beloofde, op voorwaarde dat we Gods geboden onderhouden. Het belangrijkste gebod is ‘heb elkander lief’ zegt Jezus.

     

    Laat ons nu samen bidden

     

    Heer,

    U wijst ons de weg naar het leven.
    We kunnen overvloedige vreugde ervaren in uw nabijheid, we krijgen voor altijd een lieflijke plek aan uw zijde.

    Wij danken u hiervoor, het is te groots om werkelijk te begrijpen maar we willen uw aanbod aannemen en geloven dat we in uw vreugde kunnen leven in volkomenheid.

    Heer geef ons de kracht om u altijd te volgen.

    Wij bidden u verhoor ons Heer

     

    Heer,

    Wij zoeken u en weten dat u antwoord geeft. U bevrijdt ons van alle angsten.

    Als we naar U opzien zullen we stralen van vreugde. Maar soms willen we feiten zien. Leer ons niet naar feiten verlangen maar naar uw aanwezigheid in ons elk moment van ons leven.

    Help ons Heer om onze droom waar te maken. Help ons uw woorden te geloven alle dagen van ons leven, ook al hebben we het druk druk druk. Schud ons wakker.

     

    Wij bidden u verhoor ons Heer

     

    Heer,

    Er is vreugde bij ons, wanneer we bij U schuilen, dat weten we door uw spreken in het evangelie. Het zijn uw woorden van 2000 jaar geleden.
    Wij loven U omdat u ons beschermt, wij beminnen uw naam en juichen u toe.

    Wij danken u omdat we deel mogen hebben aan uw vreugde die een kracht is voor ons leven.

     

    Wij bidden u verhoor ons Heer

     

    Heer,

    Geef mensen rondom ons waarmee we over u kunnen en durven te praten zodat we niet vergeten dat u met ons uw vreugde wil delen in alle omstandigheden.

     

    Wij bidden u Heer  verhoor ons  gebed.

     

    Heer,

    Het lijkt zo onmogelijk om in de diepste ellende uw vreugde te kunnen ontvangen. Daarom bidden we nu speciaal voor ons allen die nu in gebed samen zijn. We willen u op de juiste manier benaderen.

    Laat ons niet tot u bidden met in het achterhoofd “we zullen eens zien wat er gebeurt”, laat ons bidden in groot geloof tot U. Laat onze vrienden die nu in nood zijn en U nodig hebben de vreugde ervaren die U geeft.

    Laat hen verwonderd zijn en blij in de pijn en laat hen ervaren dat u er bent als we allen samen tot u bidden in diep geloof en vrij van zonden. Geef hen de kracht om tot u persoonlijk te spreken.

    Daarvoor maken we nu even tijd.

     

    Wij bidden u verhoor ons Heer

     

    Beste vrienden, we willen in verbondenheid met u leven en daarom bidden we tot slot samen met u het gebed dat Jezus ons geleerd heeft:

     

    Onze Vader die in de hemel zijt, geheiligd zij Uw Naam.
    Uw Rijk kome, Uw Wil geschiede op aarde als in de hemel.
    Geef ons heden ons dagelijks brood
    en vergeef ons onze schulden,
    gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren.
    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade.

    We besluiten in dankbaarheid tot onze Heer, onze Vader die ons zijn vreugde verschaft.

    In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

    Amen.

    30-11-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matteus 28 v 16-20 : Ik ben met jullie, alle dagen

    Matheus 28:16-20 : Ik ben met jullie, alle dagen

     

    16.De elf leerlingen gingen naar Galilea, naar de berg waar Jezus hen had onderricht,

    17. en toen ze hem zagen bewezen ze hem eer, al twijfelden enkelen nog.

    18. Jezus kwam op hen toe en zei: ‘Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde.

    19. Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest,

    20. en hun te leren dat ze zich moeten houden aan alles wat ik jullie opgedragen heb. En houd dit voor ogen: ik ben met jullie, alle dagen, tot aan de voltooiing van deze wereld.

    Wij staan even stil bij vers 20.

    En houd dit voor ogen: ik ben met jullie, alle dagen, tot aan de voltooiing van deze wereld.

    Zijn we ons hier bewust van wat Jezus ons belooft wanneer we in hem geloven?

    Ik herinner me nog het kader met het oog van God, getekend in de driehoek: ‘God ziet U’

    stond er geschreven’.Je vond het vroeger in de huiskamer, nu  in de antiekwinkels. Dan volgde: ‘hier vloekt men niet. Het was in die tijd een traditie om God af te schilderen als een controlerende en berispende God. Sommige mensen houden zich ook nu nog vast aan dat beeld uit de kindertijd en dat bewijst dat we niet erg gegroeid zijn in onze verbondenheid met God. Beter zouden we nu een driehoek zien met: ‘God ziet u …… graag’.

    Jezus zegt ons hier in de tekst van het evangelie:‘ ik ben met u’, omdat hij bezorgd is om ons, Hij wil ons helpen, ons beschermen. Hij heeft ons lief.

    God is overal en altijd. Hij keert zich nooit van ons af wanneer we in Hem geloven.

     

    Als we echt zouden weten en geloven dat God altijd bij ons is, hoe zouden wij ons dan  voelen? Blij, angstig, nerveus of misschien veilig?

    Het is heel belangrijk dat we een juist beeld van God hebben omdat dit beeld ons denken, ons voelen en handelen bepaalt.

    Laat ons vandaag diep geloven dat we een God aanbidden die ons intens lief heeft en daarom overal en altijd aanwezig is. Hij wil bij ons zijn om ons vast te houden zoals wij onze kinderen ook willen beschermen en vast houden. Laat ons deze dag doorbrengen in de bewustwording van de constante liefhebbende aanwezigheid van die ene, die het meest van ons houdt. Hou dit voor ogen zegt Jezus: ik ben met jullie, alle dagen, tot aan de voltooiing van deze wereld.

    We lezen nog even: Psalm 139:7-12 om de aanwezigheid van God diep tot ons te laten doordringen.

     

    U omsluit mij, van achter en van voren,
    U legt uw hand op mij.

    Wonderlijk zoals u mij kent,
    het gaat mijn begrip te boven.

    Hoe zou ik aan uw aandacht ontsnappen,
    hoe aan uw blikken ontkomen?

    Klom ik op naar de hemel – U tref ik daar aan,
    lag ik neer in het dodenrijk – U bent daar.

    Al verhief ik mij op de vleugels van de dageraad,
    al ging ik wonen voorbij de verste zee,

    ook daar zou Uw hand mij leiden en zou Uw rechterhand mij vasthouden.

     

    Iedereen heeft het tegenwoordig over de mindfulness training. Men leert er om een zachtmoedige relatie aan te gaan met wat er zich nu aanbiedt, dit wil zeggen op dat nu moment, in die situatie. Door het bewust worden en loslaten van ‘automatismen’ en oordelen, is het mogelijk innerlijke kalmte en rust te bereiken.

    Wel, laat ons vandaag de waarheid accepteren dat God bij ons aanwezig is. Zo kunnen we een zachtmoedige relatie aan gaan op elk moment van de dag. Door het bewust worden van Gods aanwezigheid gaan we ‘automatismen’ loslaten en stoppen met oordelen. Met God kunnen we altijd, op elk moment en in elke situatie een innerlijke kalmte en rust bereiken. Maar vele mensen geloven dat niet of vergeten het.

    Onze Vader biedt zich aan ons aan, waar we ons ook bevinden. Die aanwezigheid van God is een Bijbels gegeven dat niet gebaseerd is op onze gevoelens of fantasie. Laten we vandaag eenvoudig genieten van Zijn aanwezigheid. “Ik ben met jullie, alle dagen, tot aan de voltooiing van deze wereld zegt Jezus ons.”

    Genieten van Gods aanwezigheid gaat niet vanzelf. We moeten geen speciale wereldlijke dingen verwachten. Geloven heeft ook niets met emoties te maken. Het is nodig dat we leren afstemmen op Zijn aanwezigheid. Hij is er altijd maar wij moeten onszelf trainen om dat steeds bewust te zijn.

    Een goed begin is te vragen aan God ons te helpen op dat ‘nu ‘ moment wanneer we een  moeilijke opdracht moeten doen, een moeilijk vergadering, een belangrijke zakelijke beslissing, een dag waarop we steeds beschikbaar moeten zijn om een zieke te verzorgen, een dag waarop we zelf moeilijk kunnen aanvaarden dat het leven ons niet gemakkelijk valt.

    Al komt God ons in een flitsgedachte in ons hoofd, die flitsgedachte van Zijn aanwezigheid is voldoende, van daaruit mogen we rekenen op de kracht van zijn Heilige Geest, we kunnen dan onmiddellijk doorwerken en doen wat we moeten doen. We zullen doen wat Hij wil. God is bij ons, Jezus beloofde het.

     

    Laat ons samen bidden:

     

    God wij vragen U: “ Stel ons in staat om vandaag aandacht te geven aan Uw aanwezigheid”

    Wij vragen u dit met aandrang!

     

    Heer,Wij willen hier bidden voor onszelf en voor onze vrienden.Wij weten dat u met uw liefde staat te wachten , maar  wij  vergeten  U soms.

    Sommige mensen denken dat je hen helemaal vergeten bent, ze lijden al zolang en begrijpen niet waarom. . Geef hen vooral vandaag uw steun en raak hen zodat ze dichter bij u kunnen komen. Al zijn deze mensen niet gelovig of gelovigen die U wat vergeten zijn en zich vele vragen stellen. Laat hen voelen nadat ze uw woorden hier gehoord hebben dat u ook voor hen aanwezig zijt.

     

    Heer, Geef ons de kracht U ook niet te vergeten op momenten van stress of kwaadheid en ontgoocheling. De kwaadheid verhindert ons dikwijls om ons onmiddellijk weer tot U te richten, we vragen U daarvoor vergiffenis.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    Bidden we  samen het Onze Vader:

    Onze Vader, die in de hemel zijt, geheiligd zij Uw Naam.
    Uw Rijk kome, Uw Wil geschiede op aarde als in de hemel.
    Geef ons heden ons dagelijks brood
    en vergeef ons onze schulden,
    gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren.
    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade.
    Amen. In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

    25-11-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matteus 5 v 1-10 Nederig van hart

    Mat 5 v 1-10  Nederig van hart

     

    Van harte welkom.

    De Bergrede is de onderwijzing van Jezus Christus gehouden op een berg.

    Wij lezen  uit het evangelie van Mat 5 vers 1 tot 10.

    1.Toen hij de mensenmassa zag, ging hij de berg op. Daar ging hij zitten met zijn leerlingen om zich heen.

    2.Hij nam het woord en onderrichtte hen:

    Gelukkig wie nederig van hart zijn,
    want voor hen is het koninkrijk van de hemel

    Gelukkig de treurenden,
    want zij zullen getroost worden

    Gelukkig de zachtmoedigen,
    want zij zullen het land bezitten

    Gelukkig wie hongeren en dorsten naar gerechtigheid,
    want zij zullen verzadigd worden

    Gelukkig de barmhartigen,
    want zij zullen barmhartigheid ondervinden

    Gelukkig wie zuiver van hart zijn,
    want zij zullen God zien. Gelukkig de vredestichters,
    want zij zullen kinderen van God genoemd worden

    Gelukkig wie vanwege de gerechtigheid vervolgd worden,
    want voor hen is het koninkrijk van de hemel.

     

    We staan vooral stil bij vers: Gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel.

     

    Het gaat hier over een belofte van Jezus.

    Wereldlijke maatstaven vallen om zodra de dingen in het juiste perspectief gezien worden. Kijken vanuit de manier hoe God er tegenaan kijkt, dat is anders dan de wereld doet.

    Degene die onderweg is met Jezus leeft vanuit nieuwe maatstaven. Zij zijn nederig en handelen ernaar.

    Wanneer we leven in Gods waarheid dan ontkomen we niet aan verdriet, tegenslag en pijn, maar we gaan er niet aan ten onder. Als christen leven we hier op de wereld in het lijden zoals ook Jezus ervaren heeft. We hebben hier op aarde deel aan Jezus lijden, maar we mogen ervaren dat Jezus steeds bij ons is door Zijn verrijzenis. We ervaren een zachtheid niettegenstaande moeilijkheden. Het wordt niet meer gemiddeld geluk, ons leven wordt meer zuiver en intens, zelf in de moeilijkheden, omdat Jezus naast ons is.

    Als we geloven in Christus dan leeft Christus in ons: we leggen ons leven in Gods handen, we proberen te doen wat God van ons vraagt, en vragen elke dag aan God om ons zijn wil kenbaar te maken.

     

    Jezus heeft het hier in het evangelie over nederigen van hart.

    Sommige mensen, die met twijfels zitten over God en Jezus zeggen me, ik probeer goed te doen, en God zal mij dan wel toelaten voor de hemel en het eeuwig leven  Ik wil me er nu niet druk over maken.

    Nederig zijn van hart wil niet zeggen: van God eisen dat we omwille van onze daden beloond zullen worden.

    Nederig zijn wil zeggen Gods liefde over ons laten komen, beseffen dat we niets zijn zonder God. Door Gods liefde kunnen we leven in innerlijk overeenstemming met wie God is en wat Hij zegt. Het is God die ons gebruikt om zijn liefde waar te maken. Zo antwoordde moeder Theresa dat ze zichzelf 2 op 20 geeft in het recht op de hemel. Nederig zijn is niet eisen van God om ons rechtvaardig te beoordelen, het is met lege handen voor God staan en zeggen: alles wat u mij geeft is goed.

     

    Tegenwoordig eisen we overal inspraak, we vinden dat democratisch en nodig.

    Maar is het niet mooi als iemand op een bedrijf of op school plots tegen de directeur zegt, ik vertrouw op u, u doet het goed, doe maar zoals u het goed vindt, ik volg u ook al is het anders. 

    Ervaart u ook hoeveel e-mails er soms over en weer gaan alvorens er bijvoorbeeld een cadeautje kan gekocht worden door collega’s.

    Iedereen voelt zich zeer snel tekort gedaan, niet meegeteld, niet gerespecteerd.

    Maar als christen is er 1 iemand waarvoor we zelfs 1000 % meetellen, dat is voor God. Hij heeft ons geschapen naar zijn beeld en gelijkenis. Voor hem zijn we uniek.  Geloven we dat nog?

    Jezus belooft, nederigen van hart, het koninkrijk van de hemel. Gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel zegt hij.

     

    Het koninkrijk van de hemel begint hier reeds op aarde. Jezus bracht het koninkrijk, wij kunnen er deel van zijn door ons geloof in Jezus, door te leven zoals God het wil. Nederig van hart, Gods liefde over ons laten komen, geen focus op onze eigen daden. Onze wereldse taak met al zijn verplichtingen aannemen en de diepe innerlijke gemeenschap met Christus nastreven in ons werk, wat het ook is, van huisvrouw of poetsvrouw, tot topdirecteur of rentenier.

    Zo is het ook met onze rijkdom, ons geld, ons succes, ons knap zijn, ons lukken. We moeten bezitten alsof we niets bezitten. Nederig Gods liefde over ons laten komen en zijn liefde doorgeven aan anderen. Nederig in waarheid denken en handelen.

     

    Christen zijn is enerzijds een zeer moeilijke taak en anderzijds een zeer gemakkelijke taak.

    Het heeft te maken met een klik in ons hoofd, ons beslissen te kiezen voor Jezus .

    Als we geloven dan begrijpen we Jezus, als we Jezus begrijpen gaan we handelen naar waarheid omdat Jezus de waarheid is. En dan ervaren we vreugde in ons leven omdat we de dingen anders mogen en kunnen  zien.

    Vroeger waren dat zoveel holle woorden voor mij.

    Ik dank God dat hij met zijn genade mijn ogen heeft geopend.

     

    Laat ons  bidden voor alle mensen die nog met irritaties zitten, kritiek en ongeloof.

    Lieve God, geef mensen die zoekend zijn een open hart opdat ze zouden kunnen geloven en begrijpen.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Bidden we ook voor ons eigen nederigheid. Jezus vraagt het ons.

    Laat ons attent zijn elke dag in de woorden die we spreken, in de dingen die we doen. Laat ons God vragen  “spreekt door mij”, “geef me de juiste woorden” , “laat me de juiste dingen doen in nederigheid “ 

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    God help ons in onze bereidheid met lege handen voor U te staan, te zeggen: alles is goed, Heer, ik ben er voor U vandaag en morgen en altijd. Mijn daden zijn er niet om bij U in een goed daglicht te staan, maar alleen om uw liefde door te geven.

    Wij bidden u Heer help ons hierbij

     

     

    We willen in verbondenheid met u en met God leven, zo vormen we kerk, daarom bidden we tot slot samen met u het gebed dat Jezus ons geleerd heeft:

     

    Onze Vader die in de hemel zijt, geheiligd zij Uw Naam.
    Uw Rijk kome, Uw Wil geschiede op aarde als in de hemel.
    Geef ons heden ons dagelijks brood
    en vergeef ons onze schulden,
    gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren.
    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade.

    We besluiten deze morgenwijding in dankbaarheid tot onze Heer, onze Vader die ons zijn  vreugde verschaft.

    In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

    Amen

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    25-10-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johannes 18 v 33-38 Wat is de waarheid

    Johannes 18 vers 33 - 38

     

    We zijn blij samen met u te luisteren naar Gods woord.

    In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

    Vandaag lezen wij uit de Blijde Boodschap van Jezus Christus volgens Johannes, hoofdstuk 18 vers 33 - 38

     

    Jezus gevangengenomen en verhoord.

     

    33. Nu ging Pilatus het pretorium weer in. Hij liet Jezus bij zich komen en vroeg hem: ‘Bent u de koning van de Joden?’

    34. Jezus antwoordde: ‘Vraagt u dit uit uzelf of hebben anderen dit over mij gezegd?’

    35. ‘Ik ben toch geen Jood,’ antwoordde Pilatus. ‘Uw volk en uw hogepriesters hebben u aan mij uitgeleverd – wat hebt u gedaan?’

    36. Jezus antwoordde: ‘Mijn koningschap hoort niet bij deze wereld. Als mijn koningschap bij deze wereld hoorde, zouden mijn dienaren wel gevochten hebben om te voorkomen dat ik aan de Joden werd uitgeleverd. Maar mijn koninkrijk is niet van hier.’

    37. Pilatus zei: ‘U bent dus koning?’ ‘U zegt dat ik koning ben,’ zei Jezus. ‘Ik ben geboren en naar de wereld gekomen om van de waarheid te getuigen, en ieder die de waarheid is toegedaan, luistert naar wat ik zeg.’

    38. Hierop zei Pilatus: ‘Maar wat is waarheid?’ Na deze woorden ging hij weer naar de Joden buiten. ‘Ik heb geen schuld in hem gevonden,’ zei hij.

      

    Jezus zegt: ‘Ik ben geboren en naar de wereld gekomen om van de waarheid te getuigen, en ieder die de waarheid is toegedaan, luistert naar wat ik zeg.

    Soms ondervind ik dat het heel moeilijk is om de waarheid te dienen en dat ondervond waarschijnlijk ook Pilatus. We zijn zo vlug beïnvloed door het wereldlijk denken. De krant, de media, de literatuur, kortom de maatschappij duwt ons in bepaalde denkpatronen.

    We denken dat het waarheid is, dat het juist is en het is het niet.

    Pilatus vroeg ook, maar wat is de waarheid. Velen onder ons worstelen ermee.

    Waar houden we ons aan vast om tot de waarheid te komen.

    Ik vroeg het vrienden en die zeiden er is geen absolute waarheid, ieder heeft zijn waarheid en dat is goed. Ik vroeg het een advocaat die zei, we gaan naar chaos met ieder zijn waarheid, in de rechtspraak is het wel erg afhankelijk van de rechter die de uitspraak doet en zijn of haar denken over waarheid.

    Mensen zijn soms echt verdoofd voor de echte waarheid. Een gehuwde vriend had stiekem een relatie met een ander vrouw. Hij voelt zich schuldig, is in de war, gaat alleen wonen en wil scheiden. Hij vraagt zijn moeder om af en toe voor zijn ex vrouw te zorgen. Hij komt zelfs nog naar familiefeestjes en brengt dan in alle vriendelijkheid toch zijn ex-vrouw mee, alsof er niets aan de hand is. Al die tijd blijft hij de andere vrouw ontmoeten. Kan u de verwardheid en de pijn begrijpen van de moeder, de broers en zussen?

    De jonge man denkt dat hij goed en juist handelt, hij zorgt toch goed voor zijn ex, maar eigenlijk ontloopt hij telkens zijn verantwoordelijkheid en is hij tegen niemand eerlijk. Alles moet kunnen, en ieder zijn waarheid. Dat is niet wat Jezus ons leert. Hoe pijnlijk is dit alles. Is dat naar waarheid handelen?

     

    Ook een christendom zonder waarheid kan tot verwardheid leiden. We handelen goed en nuttig maar handelen we naar waarheid en durven we er nog over praten?

    Als u gevraagd wordt wat de waarheid is, wat zou u antwoorden?

    Absolute waarheid is er pas als het er altijd was en altijd blijft. Hoe we ook een absolute waarheid benaderen, het blijft steeds onaantastbaar waar.

    Wanneer we zeggen dat God boven alles waarheid is, dan zeggen we dat zijn karakter en bestaan en wat Hij tot ons zegt, altijd hetzelfde blijft van in het begin van de schepping tot het einde der tijden.

     

    We  kunnen  enkel juist handelen door de waarheid te zoeken.

    Wat zogezegd waarheid is in het ene land zijn niet de regels in een ander land. Dit alles kan belangrijk zijn, maar het gaat hier niet over ‘waarheid.’

    Kindermishandeling is echter overal en in alle tijden fout, dit is dus waarheid.

    Geen enkel menselijk wezen kan een nieuwe waarheid bedenken. De waarheid bestaat in God.

    Hij is de uitvinder van waarheid. Hij is de waarheid.

    We moeten onze waarheid dus altijd meten aan Gods waarheid. Door dicht bij Jezus te leven en naar zijn woorden te luisteren komen we tot elke waarheid. De kracht van de Heilige Geest en de genade die we van God ontvangen zal ons daarbij helpen.

    Door Jezus worden we geleid  naar de waarheid in alle omstandigheden. Met Hem zien we de waarheid in ons leven.

    Andere mensen  kunnen ons helpen, maar als zij zelf niet in de woorden van Jezus geloven is hun raad dikwijls verwarrend. Misschien spreken ze goedbedoelde woorden, maar is het  echte waarheid?

     

    Zoveel huwelijken mislukken bij zoveel goede jonge mensen. Leefden ze niet dicht genoeg bij de waarheid tijdens hun verlovingstijd, tijdens hun getrouwd zijn? Waarom is hun huwelijk mislukt?

    Het is heden te dage zo moeilijk voor vele mensen. Ze zijn de richting kwijt, hebben geen leiddraad in hun leven. Ze zijn zoekend. Wie moeten ze geloven?

    In het evangelie zegt Jezus ons ‘Ik ben geboren en naar de wereld gekomen om van de waarheid te getuigen,  luister naar wat ik te zeggen heb. 

    Wat God zegt is de absolute waarheid. Onze kijk naar God speelt een zeer belangrijke rol in ons leven.

    Zoek naar een absolute waarheid in de krant, je kan lang zoeken. In het evangelie zijn Jezus woorden altijd waarheid. Jezus woorden kunnen we altijd gebruiken om ons leven te richten naar waarheid. Maar willen we dit? Zoeken we Gods waarheid, of zijn we te druk bezig en vertrouwen we toch maar op onszelf, op ons aanvoelen of op de algemene opinie?

    We kunnen niet in waarheid leven als we niet dagdagelijks in verbondenheid leven met Jezus. Laat ons dus vragen aan God om ons niet los te laten. Laat ons kiezen om te leven in Gods genade en in de gaven van de Heilig Geest.

    Jezus zegt: ‘Ik ben geboren en naar de wereld gekomen om van de waarheid te getuigen, en ieder die de waarheid is toegedaan, luistert naar wat ik zeg.

    Laat ons terug bidden bij het opstaan en voor onze  maaltijden. Laat ons de dag sluiten met een bijbeltekst.  Zo leren we wat Jezus te vertellen heeft en kunnen we kiezen en leven in waarheid.  

     

    We nodigen u uit om nu even bewust samen te bidden. Zet even al uw zorgen opzij en maak het even stil.

     

    Lieve God,

    Jij bent de absolute waarheid, we geloven wat u zegt, we geloven in de woorden van uw zoon Jezus Christus.

    We willen leven naar waarheid, help ons daarbij.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Lieve God,

    Een betrouwbaar woord houdt altijd stand, een leugen slechts voor korte tijd.

    Maar soms kan die korte tijd hier toch een lange tijd zijn. Het doet dan pijn om leugens te zien.

    We voelen dan soms onmacht om er iets aan te doen.

    God, geef ons de kracht om steeds de juiste woorden te spreken en de juiste dingen te doen als we met leugens geconfronteerd worden.

    Geef ons de gave van de Heilige Geest wanneer we geduldig en liefdevol moeten zijn met mensen die in onwaarheid leven. Laat ze door uw liefde, die door ons werkt, tot betere inzichten komen.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Lieve God,

    Als christenen zijn we geroepen tot een liefde in waarheid. Onze liefde komt van U. Laat ons in waarheid leven maar ook in nederigheid. Geef ons de kracht om uw liefde in waarheid door te geven en door ons handelen van invloed te zijn in de sociale samenleving.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Door het lezen van het evangelie kunnen we bewuster in relatie leven met God. Laat ons daarom  samen  het gebed bidden dat Jezus ons geleerd heeft om zo onze verbondenheid deze morgen uit te drukken.

     

    Onze Vader, die in de hemel zijt, geheiligd zij Uw Naam.  
    Uw Rijk kome, Uw Wil geschiede op aarde als in de hemel.  
    Geef ons heden ons dagelijks brood  
    en vergeef ons onze schulden,  
    gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren.  
    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade.  
    Amen.

     

    We bidden tot slot:

    God naar U willen we blijven zoeken, we willen luisteren naar uw woord, naar uw waarheid.  We willen uw grootheid voelen, begrijpen, geraakt worden door U. We weten dat Gij ons altijd ter hulp komt wanneer we in U geloven, wanneer we in uw Zoon geloven, wanneer we U een plaats geven in ons leven, de belangrijkste plaats in ons leven.

    Zo zal uw hand ons blijven vasthouden, dat weten we en dat geloven we.

     

    Wij willen u trouw blijven en ons ogen richten op uw hemel, daar waar uw wil zegeviert. We willen werken aan uw hemel op aarde, uw wil doen.

    Zo kijken we verlangend uit om na de dood verder samen te zijn met U voor eeuwig, zoals U ons beloofd hebt.

     

    Het was weer goed samen te zijn om onze liefde tot God te doen groeien.

    Nog een prettige dag, een dag in waarheid als start voor een bewuster denken over ons doen en laten in de toekomst.

    Dit alles wensen wij u toe, in de naam van de Vader de Zoon en de Heilige Geest.

     

    11-10-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Markus 1 v 14-15 Het Rijk Gods is nabij

     Markus 1 v 14 en 15

     

    We zijn weer blij dat we hier  samen kunnen zijn.

    We gaan vandaag stilstaan bij de betekenis van ‘het rijk Gods is nabij’
    ”Heer, laat mij nu uw kruis herinneren en bewust zijn van uw drie-eenheid.”

    In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

    We lezen uit het evangelie van Marcus hoofdstuk 1 verzen 14 en 15

     

    Na het verblijf van 40 dagen in de woestijn ging Jezus prediken in Galilea.

    14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde.

    15. Dit was wat hij zei: ‘De tijd is aangebroken, het koninkrijk van God is nabij: kom tot inkeer en hecht geloof aan dit goede nieuws.

     

    We staan hier even stil bij vers 15 waarin Jezus zegt het Rijk Gods is nabij, kom tot inkeer en hecht geloof aan dit goede nieuws.

    Wat verlangt Jezus van ons? Wat bedoelt Hij hier?

    Het goede nieuws, het koninkrijk van God is nabij!

    Het goede nieuws verwijst naar het grootse, naar de reddende boodschap voor ons mensen. Het koninkrijk Gods is nabij en verandert de wereld ten goede. Het gaat hier over een  boodschap met macht, met werkelijkheid, actie en daadkracht die voor ons verlossend is en ons verandert.

    Jezus verkondigt het Rijk Gods en roept ons op om naar zijn woorden te luisteren.

    Waarheid en gerechtigheid, vrede en vreugde in de Heilige Geest, daarin bestaat het koninkrijk van Christus. Zo kunnen we leren om het goede te doen tot het dicht bij het goddelijk handelen wordt.  Zo maken we God blij.

     

    Door Christus en in de Heilige Geest hebben we toegang tot het diepste wezen van God de Vader om zo op zoek te gaan om juist te leven in waarheid.

     

    In die blijde boodschap treedt de echte Heer van de wereld op, de levende God. 

    De God die dicht bij ons komt en in ons leeft als wij antwoord zijn op zijn liefde. Paulus zegt ons: ‘niet ik leef, maar Christus is het die leeft in mij’ (Gal. 2, 20).

     

    Jezus zegt ons dat God liefde is en ons intens lief heeft. Iedereen zonder uitzondering, maar er wordt een antwoord van ons gevraagd op dit geschenk.

    Ons geloof is een antwoord. Ons ja zeggen. God ik geloof dat jij liefde bent en klaar staat voor mij. Niet om mijn leven gemakkelijker te maken, maar om me kracht te geven, aan te kunnen wat in mijn leven gebeurt en om mijn leven naar de waarheid te richten.

     

    Geloven heeft te maken met kennen. Als wij onze vrienden echt kennen dan geloven we in hun vriendschap voor ons en dan geven we vriendschap terug. We vertrouwen hen, we geloven wat ze zeggen. We worden geen vriend met iemand die we niet kennen.

    We kunnen God kennen door te luisteren naar Jezus woorden. Ook de waarheid in ons handelen vinden we door te luisteren naar Jezus woorden.

    Jezus staat centraal in het rijk Gods, Jezus verkondigt God zelf als hij over Gods rijk spreekt. Hij spreekt ons over de levende God die in ons leeft.

    God is zo aanwezig op elk moment van ons bestaan. Jezus zegt ons: God bestaat. God is werkelijk God. God is altijd aanwezig in ons leven als we dat toelaten. Hij staat te wachten met zijn liefde en kracht, ook al zijn we niet perfect, misschien gingen we zelfs zwaar in de fout, Hij houdt van ons.

     

    Als mensen tot God spreken kijken ze dikwijls naar boven. Daardoor is het precies of God  is ver weg. Maar het kruis van Jezus stond op de grond. Het kruis is de weg tussen de mensen hier op de aarde en God die we hoog en machtig boven ons voelen. Christus brengt ons God .

    Daarom moeten we ons richten tot God door ons geloof in Jezus, door ons geloof in zijn woorden die we lezen in het evangelie. Het is een taak hier en nu voor iedereen die zich Christen wil noemen. “Kom tot inkeer en hecht geloof aan dit goede nieuws” vraagt Jezus ons.

    Wij moeten bidden om de weg naar God te vinden. We moeten er moeite voor doen, niet opgeven, op zoek gaan naar de juiste mensen, naar de juiste boeken. En dan weer niet opgeven maar blijvend verder zoeken. Internet is een ongelooflijke bron om uitleg te vinden voor teksten uit het evangelie, priesters zetten hun preken op internet. God leren kennen vraagt een start, een ja zeggen en een blijvend ja zeggen. Smeek God om hulp om de weg te vinden. Door de kracht van de Heilige Geest is het antwoord voor ons beschikbaar.

     

    De waarheid is bij God en Jezus spreekt ons daarover. Gods rijk gaat over waarheid en gerechtigheid, vrede en vreugde door de kracht van de Heilige Geest, beschikbaar voor ons.

    De wereldse waarheid is ‘ieder zijn waarheid’, daar kunnen we dan moeilijk op bouwen.

    Ik luisterde naar de getuigenis van een gevangene die wachtte op zijn vrijlating en terug op de juiste manier wou leven. Nadat  zijn vrouw en zijn kind verongelukt waren, was hij aan de drugs geraakt en had inbraken gepleegd. Toen hij vrij was leerde hij een nieuwe vrouw kennen, kreeg 2 kinderen maar deze verliet hem. Weer ging hij aan de drugs met diefstal tot gevolg, weer belande hij in de gevangenis.

    Ik heb dan medelijden met die man. Hoe kan zo iemand het nu alleen redden en een nieuwe toekomst opbouwen? Moeilijk, zeer moeilijk. Ik denk dat we vooral moeten bidden dat mensen die zulke grote tegenslagen meemaken God zouden vinden.

    In Jezus woorden is er een antwoord op alle  moeilijkheden in ons leven. 

    Maar Jezus laat ons vrij, tenvolle, het is aan ons om zijn woorden ernstig te nemen: kom tot inkeer en hecht geloof aan dit goede nieuws.

     

    Laat ons samen bidden tot onze God:

     

    God,

    Jezus spreekt ons over U als de levende God hier op aarde, uw aanwezigheid op elk moment van ons bestaan. Door ons handelen en onze manier van leven brengen we uw Rijk tot realiteit en dat willen wij, maar we kunnen dat niet zonder U.

    Geef ons de kracht om ons dagdagelijks tot U te richten, tot U te spreken, de ganse dag door een gevoel te hebben van met U verbonden te zijn.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Lieve God,

    Wanneer we ons beroemen om onze eigen daden, om onze eigen prestaties en gedane inspanningen dan vertrekken we niet vanuit U, maar vanuit onszelf en zo kunnen we uw rijk op aarde niet realiseren. Vergeef ons dat we zulke nood hebben aan bevestiging, aan erkenning en waardering.

    Laat ons weten en geloven dat U ons de erkenning en waardering geeft. Laat ons geloven dat die erkenning en waardering groot is, enorm groot, want voor u zijn we uniek.

    Laat uw erkenning en waardering voor ons voldoende zijn. Laat ons toe met u in relatie te leven een relatie die vertrekt vanuit U en niet vanuit de aandacht voor onszelf.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Lieve God,

    Wij bidden speciaal voor alle mensen die zich tekort gedaan voelen, mensen die zich mislukt voelen, niet waardig om graag gezien te worden. Mensen die door omstandigheden in grote moeilijkheden komen.

    Geef al deze mensen de kracht u te vinden en niet ophouden u te zoeken wanneer  ze terug ontgoochelingen mee maken.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Lieve God,

    Laat ons bidden zoals de tollenaar die zich bewust was van zijn fouten.

    We willen u zeggen dat we u nodig hebben. Wij leven dankzij uw goedheid.

    Geef ons uw barmhartigheid Heer, opdat we zelf barmhartig mogen worden voor anderen.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    God,

    In uw rijk kunnen wij ons op niets beroemen, wij bidden om uw genade. Het is uw geschenk voor ieder van ons.

    We weten dat we uw goedheid en vergeving ontvangen en willen dit doorgeven aan anderen. Help ons daarbij. Vele malen per dag gaan we hiermee in de fout. Laat ons altijd opnieuw met u in verbondenheid leven.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    God,

    Uw genade ontvangen wij om werkelijk goed te doen. Wij danken u daarvoor, Dankzij uw goedheid kunnen wij een goed mens worden. Wij willen in relatie leven met U, dan doen we de juiste dingen en is er geen ontgoocheling in onszelf mogelijk.

    U geeft ons een vrijheid waarvoor we in nederigheid zo dankbaar zijn.

    Geef mensen die nu luisteren de moed om ‘gerichtheid op eigen’ ik los te laten en alles in uw handen te leggen en vanuit U te vertrekken in alles wat er vandaag moet gedaan worden.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    Het evangelie is zo rijk, elk vers vertelt ons iets nieuws. We hebben vandaag enkel blijven stilstaan bij de betekenis van het rijk Gods.

    We bidden dat u dit vandaag mag ervaren door Gods genade een gratis geschenk voor ons en door de kracht van de Heilige Geest, doorheen de ganse dag, zoals ademhalen. Het inademen van Zijn Heilige Geest om Zijn Rijk mogelijk te maken.

     

    We bidden in verbondenheid nu het Onze Vader:

     

    Onze Vader die in de hemel zijt, geheiligd zij Uw Naam.
    Uw Rijk kome, Uw Wil geschiede op aarde als in de hemel.
    Geef ons heden ons dagelijks brood
    en vergeef ons onze schulden,
    gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren.
    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade.
    Amen

     

    In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

     

     

     

    04-10-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johannes 10 v 12-15 Jezus vertelt over de herder en de schapen

    Joh 10 v 12-15 Jezus vertelt over de herder en de schapen

     

    Wanneer we God vragen om in Zijn Geest de dag te beginnen, ontvangen we ook Zijn kracht voor deze dag. Dat weten we en dat geloven we.

    In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

    We  lezen uit het evangelie van Johannes hoofdstuk 10 v 12-15

     

    Jezus vertelt over de herder en de schapen.

     

    12. Een huurling, iemand die geen herder is, en die niet de eigenaar van de schapen is, laat de schapen in de steek en slaat op de vlucht zodra hij een wolf ziet aankomen. De wolf valt de kudde aan en jaagt de schapen uiteen;

    13. de man is een huurling en de schapen kunnen hem niets schelen.

    14. Ik ben de goede herder. Ik ken mijn schapen en mijn schapen kennen mij,

    15. zoals de Vader mij kent en ik de Vader ken. Ik geef mijn leven voor de schapen.

     

    Jezus zegt: Ik ken mijn schapen en mijn schapen kennen mij,

    15. zoals de Vader mij kent en ik de Vader ken. Ik geef mijn leven voor de schapen.

    Wat Jezus tot goede herder maakt en zich doet onderscheiden van anderen is het 'kennen' van zijn schapen en het door hen 'gekend zijn'. 'Kennen' duidt in het bijbelse spraakgebruik op een diepe persoonlijke liefdevolle relatie.

    Waarin kennen wij Jezus? Wat weten we over hem?

    Jezus is Gods zoon, volgens de wil van zijn vader heeft Hij zijn leven gegeven voor ons, om onze fouten te vergeven, Hij nam onze schuld op zich. Hij is verrezen en beloofde ons zijn Heilige Geest,  zo kunnen wij leven in overvloed, bevrijd, elke dag opnieuw.

     

    Johannes laat ons door dit evangelie zien, dat wij iets kunnen ervaren van 'gekend zijn en kennen' en zo kan God steeds aanwezig zijn in ons leven.

    Het gaat hier over mijn overgave aan Gods liefde voor mij, een ja zeggen,  me laten raken, aanraken door Zijn liefde.
    Soms willen we ons niet aan hem overgeven, omdat we denken enkel succesvol te zijn als we zelf alles regelen, zelf beslissen, dan pas denken we dat we veilig zijn.

    Wat leren ons de woorden van Jezus. Hoe moeten wij Hem begrijpen? Hoe krijgen we antwoord op onze vragen?

     

    Mijn schapen kennen mij: Wij kunnen nooit iemand leren kennen zonder dat we naar hem toegaan.

    Er is niets mogelijk zonder de stap van het geloof. Is geloven in God een zwakheid of juist een sterkte.

    Wanneer we goed luisteren naar de woorden in het evangelie is het een sterkte om te durven zeggen ik geloof dat er een God bestaat die me liefheeft.

    Iedereen heeft het in het verleden wel eens moeilijk gevonden om mensen te vertrouwen. Hier is iemand op wie we altijd kunnen vertrouwen.

    Hij gaf zijn leven voor ons.

     

    Niemand van ons kan Gods immense complexiteit kennen en begrijpen. 

    Wanneer we proberen God te bekijken met ons menselijk verstand, dan beperken we onszelf. We ‘kennen’ dan door onze eigen intellectuele inspanningen en denken dat God iets meer is dan ons eigen kennen en kunnen.

    Met zulke kijk naar God doen we onszelf tekort. Zo kunnen we nooit echt iets fundamenteels veranderen in ons leven. We komen niet tot een intieme relatie met God.

    God heeft ons echter de mogelijkheid gegeven verder te zien dan onze mogelijkheden.

    We kunnen studeren over plaatsen die we nooit bezocht hebben, we kunnen studeren over dieren die we nooit gezien hebben. We kunnen denken ver boven wat we kunnen waarnemen met onze ogen.

    Laat ons het kennen van God met ons menselijke bevattingsvermogen opzij zetten. Laat ons verder zien en open staan voor wat God ons echt wil vertellen door Jezus en door ons geloof in Hem. Dan pas gebeuren er wonderlijke dingen in ons leven.

    Geloven we dat God almachtig is. Hij kan ons helpen met alles.

    We lezen nog even wat Paulus schrijft in de brief aan de Efeziers en dus ook aan ons:

     

    14. Daarom buig ik, Paulus, mijn knieën voor de Vader, 15. die de vader is van elke gemeenschap in de hemelsferen en op aarde. 16. Moge hij vanuit zijn rijke luister uw innerlijke wezen kracht en sterkte schenken door zijn Geest,17. zodat door uw geloof Christus kan gaan wonen in uw hart, en u geworteld en gegrondvest blijft in de liefde. 18. Dan zult u met alle heiligen de lengte en de breedte, de hoogte en de diepte kunnen begrijpen, 19. ja de liefde van Christus kennen die alle kennis te boven gaat, opdat u zult volstromen met Gods volkomenheid.

     

    Jezus nodigt ons uit om plezier te hebben in het leven. Hij heeft het hier niet over fysiek plezier, maar plezier van ons hart.

    We kunnen dat ‘genieten van het leven’ weten en ervaren door Hem te kennen. We kunnen met Hem een dagdagelijks gesprek hebben over ons leven, onze moeilijkheden, onze zwakheid. Alles in zijn handen leggen om zo elke dag weer een blije christen te worden en de kracht te ontvangen van zijn Heilige Geest. Dan pas kunnen we genieten in het leven omdat we sterk staan. Het gaat niet meer om ons, maar om Hem die door mij werkt.

     

    Het doet me herinneren aan mijn vriendin. Haar zoon was gescheiden, en ze vertelde me dat ze naar een feestje moest waar ook haar ex -schoondochter aanwezig was. Ze vertelde me over de angst haar te ontmoeten en de spanning die ze daarbij voelde. Als we dit in Gods handen kunnen leggen wordt datzelfde feestje een vreugde. God zal wel tonen hoe we met de ex -schoondochter  moeten omgaan, wat we moeten zeggen of wat we niet moeten zeggen. Hij doet ons de juiste woorden kennen. We vertrouwen dan tenvolle op Hem. We kunnen Hem vragen om de juiste woorden te mogen spreken.

    Jezus aannemen als redder is de eerste stap. Zo kennen we Jezus en dat kunnen en willen geloven geeft ons ongelooflijke mogelijkheden.

    Hem kennen is in relatie gaan met Hem. Wij maken de keuze.

    Wij zijn voor Jezus vrije mensen, die waarheid en liefde zoeken.

    De herder kent ons, houdt van ons en wil dat de waarheid ons vrij maakt. Wij horen bij hem omdat wij Hem kennen en hij ons kent,  in de waarheid die Hijzelf is.

     

    Lieve God,

    Laat ons uw schepping verhalen,
    uw machtige daden verkondigen.

    Laat ons spreken over de glorie van uw majesteit.
    Laat ons uw wonderen bekendmaken.

    Laat ons getuigen van uw daden.
    Laat ons over uw grootheid vertellen.

    Laat ons uw goedheid en gerechtigheid luid bezingen.

    Wij danken u voor uw genade en liefde.

    Laten we samen bidden tot God.

    Heer, dank omdat we hebben mogen lezen wat het betekent u te kennen. 

    God maakt ons vrij door het kennen van U om zo in waarheid te leven en keuzes te maken volgens uw wil.

    Geef ons sterkte.

    Luister naar ons gebed, hoor wat ik u tracht te zeggen.

    We leven in een maatschappij die handelt alsof er geen God is. 

    Het is moeilijk, we worden  meegesleurd in het wereldlijk denken,

    Maar God, Gij zijt nu onze Helper, Gij draagt ons, beschermt ons tegen de negatieve invloeden. We willen u daarvoor dank zeggen en loven. Gij die ons bevrijdt hebt door uw zoon Jezus Christus.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    God, Geef ons een geest van inzicht om te begrijpen wat door u geopenbaard is opdat we u zo mogen kennen.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    God,  Bescherm al de mensen die grote verantwoordelijkheden hebben en veel met kennen en weten te maken hebben.

    Geef ze de kans u te kennen. Ze zijn dikwijls zoekend omdat ze u intellectueel benaderen.

    Als er nu één luisteraar is Heer die in zijn leiderschap zoekend is, dan bidden wij daar erg voor vandaag. Wij vragen u hem of haar het licht te laten zien.

    Laat deze persoon ervaren dat ‘U kennen’ kan helpen om de juiste verantwoordelijkheden en beslissingen te nemen volgens uw wil.

     

    Wij danken u daarvoor en bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    God u kennen klinkt overdreven. Het lijkt alsof we een dikke nek hebben.

    Wie u bent kunnen wij met ons verstand niet schatten. Maar u hebt uw Zoon gezonden om U te laten kennen.

    We willen nederig zijn, dankbaar en blij, in die houding willen we U kennen.

    Geef ons de durf om te geloven dat het mogelijk is U te kennen. Geef ons de kracht om daar zelf inspanningen voor te doen.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    Beste luisteraar, we willen in verbondenheid met u leven en daarom bidden we tot slot het gebed dat Jezus ons geleerd heeft:

     

    Onze Vader die in de hemel zijt, geheiligd zij Uw Naam.
    Uw Rijk kome, Uw Wil geschiede op aarde als in de hemel.
    Geef ons heden ons dagelijks brood
    en vergeef ons onze schulden,
    gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren.
    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade.

    In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Amen

     

     

     

    27-09-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johannes 13 v 33-38 Gods liefde verandert niet.

    Johannes 13 v 33-38  Gods liefde verandert niet.

     

    We zijn blij samen met u te luisteren naar Gods woord.

    In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

    Vandaag lezen wij uit de Blijde Boodschap van Jezus Christus volgens Johannes 13 vers 33 tot 38

     

    Nadat Jezus  maaltijd had gehouden  met zijn leerlingen en  hun voeten had gewassen zei hij:

    33. Kinderen, ik blijf nog maar een korte tijd bij jullie. Jullie zullen me zoeken, maar wat ik tegen de Joden gezegd heb, zeg ik nu ook tegen jullie: “Waar ik heen ga, daar kunnen jullie niet komen.”

    34. Ik geef jullie een nieuw gebod: heb elkaar lief. Zoals ik jullie heb liefgehad, zo moeten jullie elkaar liefhebben.

    35. Aan jullie liefde voor elkaar zal iedereen zien dat jullie mijn leerlingen zijn.’

    36. Simon Petrus vroeg: ‘Waar gaat u naartoe, Heer?’ Jezus antwoordde: ‘Ik ga ergens naartoe waar jij nog niet kunt komen, later zul je mij volgen.’

    37. ‘Waarom kan ik u nu niet volgen, Heer? Ik wil mijn leven voor u geven!’ zei Petrus.

    38. Maar Jezus zei: ‘Jij je leven voor mij geven? Waarachtig, ik verzeker je: nog voor de haan kraait zul jij mij driemaal verloochenen.

     

    Juist voordat Hij zou verraden worden genoot Jezus van een maaltijd met zijn leerlingen. Hij wou zijn leerlingen voor de laatste maal spreken over zijn liefde voor hen. Wanneer Jezus de voeten van Petrus waste zei Petrus dat hij uit liefde voor Jezus zou willen sterven. Dat is nogal een uitspraak en Jezus sprak dan over de verloochening. Ik denk dat Petrus dacht, nooit van mijn leven. Alhoewel Petrus dit dus niet van plan was, overkwam het hem toch. Uit angst zei hij Jezus niet te kennen. Maar Jezus hield van Petrus niettegenstaande hij wist dat hij hem zou verloochenen. Petrus zal zich verschrikkelijke gevoeld hebben en getwijfeld aan de weg terug naar Jezus. Is het nog mogelijk een intense liefdesrelatie op te bouwen met Jezus na zulke zware fout? Ja, zegt Jezus ons hier duidelijk. Weet dat ik altijd van je zal houden. Als we geloven in Jezus en een diepe liefdesrelatie met hem willen opbouwen, dan overlaadt God ons met een eeuwigdurende liefde en een liefde die nooit verandert.

     

    In de openbaring 1 Johannes hdst 3 vers 1 lezen we: Zie hoe zeer onze vader van ons houdt. Hij noemt ons zijn kinderen. Zijn liefde zal nooit ophouden of wijzigen.

    Wanneer ik naar mezelf kijk moet ik toegeven dat mijn liefde voor anderen wel wijzigt  naargelang hoe mensen mij behandelen. Maar voor God wijzigt er niets, zelfs al maken we fouten .

    Wanneer we diepe spijt hebben zoals Petrus, die bittere tranen weende, en wanneer we om vergeving vragen, dan moeten we ons niet schuldig voelen. Schuldgevoel beperkt de kwaliteit van ons leven. Het is al vergeven, daarvoor stierf Jezus voor ons. God is een barmhartige God, God begrijpt ons, hij wist al wat we verkeerd zouden doen, hij kende de kwaliteit van ons denken, ons handelen, ons voelen, maar zijn liefde is zonder voorwaarden.

    Zo heeft ons leven steeds hoop en vreugde. We mogen altijd opnieuw tot Jezus gaan, zoals Petrus. God is geen veeleisende God, maar een meedogende God die ons begrijpt en die met ons op weg gaat.

     

    Gods liefde verandert nooit, is er en blijft er, voor ieder van ons. God vraagt daarom dat wij ook moeite doen om onze naaste lief te hebben. Gods liefde werkt dan door ons naar de naaste die misschien niet zo bezig is met Jezus en vele twijfels heeft.

    Wij maken God intens blij als we zijn liefde doorgeven. Wij verdienen geen pluim, maar mogen leven in Gods genade en in de gaven van de Heilige Geest. Zo ontvangen we een speciale kracht, kracht om blij in het leven te staan. Met vallen en opstaan, zoals Petrus. We leven dan niet voor onze eigen eer en glorie, maar voor Gods eer en glorie. God is liefde en de intensiteit van zijn liefde verandert nooit, als we dat geloven dan moeten we ons niet ongelukkig voelen omdat we niet perfect zijn. We zijn voor God zeer belangrijk. Waarom moeten we dan zo verlangen naar menselijk erkentelijkheid? Dat getuigt van ongeloof in Gods liefde. Wanneer we  niet tevreden zijn met onszelf en we vinden onszelf maar niks, beledigen we God in zijn intense liefde voor ons. Van iemand houden die steeds maar zegt dat hij niks waard is, is verschrikkelijk, ook voor God.

    Niets is zo groots en belangrijk als Gods eeuwigdurende en onveranderlijke liefde voor ons persoonlijk. Wanneer we dan kunnen doen wat God ons vraagt, dienstbaar zijn, onze talenten inzetten voor de anderen, blij en liefdevol zijn, dan kan het niet anders of de mensen gaan ons graag zien. Als we focussen op onze relatie met Jezus, dan ontvangen we de kracht van de Heilige Geest en kunnen we in alle omstandigheden terug krachtige mensen worden,  niettegenstaande onze ontgoochelingen.

    Gemakkelijker gezegd dan gedaan, zeker in moeilijk momenten. Dat is juist maar dat zegt dus iets over de graad van ons geloof in Gods liefde. 

    Laat ons hier, tijdens de muziek, persoonlijk eens even tot God spreken. Hoe staat het met mij? We moedigen u aan om uzelf en God au serieux te nemen. Willen we sterven uit liefde voor Jezus, zoals Petrus of twijfelen we aan Gods  liefde.

     

    Ook Koning David spreekt over zijn diep geloof in Gods liefde in psalm 52 vers 8.

    Koning David zegt: Kijk die held, die zijn toevlucht niet zocht bij God, maar vertrouwde op zijn rijkdom – zijn toevlucht werd zijn ongeluk.

    Maar ik ben als een groene olijfboom in het huis van God, ik vertrouw op de liefde van God voor eeuwig en altijd.

    Ik zal u eeuwig loven om wat u hebt gedaan, ik blijf hopen op uw naam, die goed is, in de kring van wie u lief zijn.

     

    Laat we samen bidden tot God.

    Lieve God, we vragen in dit gebed hulp voor alle mensen die twijfelen aan zichzelf, mensen met het klein zelfbeeld, mensen die  zichzelf altijd vergelijken met anderen. Geef deze mensen de ontdekking van uw liefde voor elk van hen.

     

    Wij bidden u verhoor ons Heer.

     

    Lieve God, we zijn dankbaar om uw liefde voor ons.

    Laat ons groeien in geloof. Laat ons nooit twijfelen aan uw liefde, zelfs al maken we zware fouten. Laat ons geloven dat er steeds een weg terug is, door onze spijt, door onze vraag om vergiffenis aan U.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Lieve God, laat ons leven in de kracht van de Heilig Geest. We hebben dit allemaal zo nodig, alleen kunnen we niets. We willen leven in liefde, in goedheid, in vrede, vriendschap, geduld, Doe ons niet vergeten dat die kracht voor ons beschikbaar is door ons geloof in u.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Lieve God, Gij hebt uw hemelse glorie verlaten en bent mens geworden. U had en hebt ons lief nog voor we geboren waren. Help ons daarom  niet te vergeten dat u staat te wachten met uw liefde elke dag.

    Help ons geloven, dat we U altijd mogen aanspreken om hulp en kracht. Help ons vooral u niet te vergeten als we volop in gevoelsmomenten leven van kwaadheid of angst of verdriet. We focussen dan dikwijls op onszelf in plaats van op U. Help ons om moeilijke momenten en situaties naar uw waarheid op te lossen.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    Gezamenlijk bidden verenigt ons en helpt ons ook om geestelijk te groeien. We voelen ons niet alleen. Ons gemeenschappelijk geloof met elkaar delen, brengt vreugde. Spijtig kunnen we elkaar niet zien, maar dezelfde Heilige Geest op dit zelfde moment, verbindt ons met elkaar.

    Aan de mensen die alleen en verdrietig voelen, willen we zeggen dat er nu vele mensen samen zijn met u. We zijn samen in Gods Heilige Geest. God ziet ons allen in de verbondenheid van deze bezinning. We maken God, Onze Vader, blij!

     

    Laat ons daarom samen het onze vader bidden:

    Onze Vader, die in de hemelen zijt

    Geheiligd is Uw naam , Uw rijk kome

    Uw wil geschiede, op aarde als in de hemel

    Geef ons heden ons dagelijks brood, en vergeef ons onze schulden

    Gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren

    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade

    Amen.

     

    Wij wensen u oprecht echt een blije dag in de kracht van de Heilige Geest.

    Dat God ons hiertoe mag zegenen: in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest  

    20-09-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johannes 8 v 27-36 Jezus spreekt over zijn Vader door wie alles tot hem komt.

    Johannes 8 v 27 tot 36

      

    Van harte een warm welkom.

    We willen samen stilstaan bij het evangelie van Johannes hoofdstuk 8 vers 27 tot 36.

    We zijn blij om met u te luisteren naar Gods woord. In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

    In het evangelie getuigt Jezus over zichzelf en spreekt over zijn Vader door wie alles tot hem komt.

     

    We lezen uit de evangelietekst van Johannes hoofdstuk 8 vers 27 tot 36.

    Jezus getuigt over zichzelf en spreekt over zijn vader door wie alles tot hem komt maar:

    27.De mensen begrepen niet dat hij over de Vader sprak.

    28.‘Wanneer u de Mensenzoon hoog verheven hebt,’ ging Jezus verder, ‘dan zult u weten dat ik het ben, en dat ik niets uit mijzelf doe, maar over deze dingen spreek zoals de Vader het mij geleerd heeft.

    29.Hij die mij gezonden heeft is bij mij; hij heeft me niet alleen gelaten, omdat ik altijd doe wat hij wil.’
    30.Toen hij deze dingen zei, kwamen velen tot geloof in hem.

    31.En tegen de Joden die in hem geloofden zei Jezus: ‘Wanneer u bij mijn woord blijft, bent u werkelijk mijn leerlingen.

    32.U zult de waarheid kennen, en de waarheid zal u bevrijden.’

    33.Ze zeiden: ‘Wij zijn nakomelingen van Abraham en we zijn nooit iemands slaaf geweest – hoe kunt u dan zeggen dat wij bevrijd zullen worden?’

    34.Jezus antwoordde: ‘Waarachtig, ik verzeker u: iedereen die zondigt is een slaaf van de zonde.

    35.Nu blijft een slaaf niet voor eeuwig in huis, maar de Zoon blijft wel voor eeuwig.

    36.Dus wanneer de Zoon u vrij zal maken, zult u werkelijk vrij zijn.

     

    Op sommige momenten in het leven heeft iedereen zich al eens erg alleen gevoeld. Zelfs met familie en vrienden rondom ons of met personeel of collega’s, moeten we nog steeds  problemen dikwijls alleen oplossen of alleen onze gevoelens verwerken. Niemand komt als vanzelf oplossingen bieden. Niemand van onze geliefden of vrienden kan altijd en op elk moment bij ons zijn om ons te helpen als we ons alleen voelen.

     

    Behalve één iemand zegt Jezus ons in dit evangelie.

    God is altijd aanwezig, op elk moment. In het evangelie zegt Jezus in vers 29:  “Hij die mij gezonden heeft is bij mij, hij heeft me niet alleen gelaten”. Tot daar het vers.

    Mijn man en ik verschillen erg in ons tempo van werken, als ik hem zie nadenken met zijn handen in zijn zakken over hoe hij de dingen gaat aanpakken, dan denk  ik ‘ komaan begin eraan ‘. Ik zei dan vroeger tot God, God geef hem a.u.b. een sneller tempo, ik heb daar last van en zo hebben we discussies. Maar naarmate ik groeide in mijn geloof zag ik in dat ik zo niet in juiste communicatie was met God. Ik moet bidden om geduld voor mijzelf, en niet voor een beter tempo voor mijn man. Mijn echtgenoot mag anders zijn en verschillend van mij. Geduld is een gave van de Heilige Geest en omdat God altijd bij me is kan ik Hem altijd aanspreken om me te helpen op het moment dat ik hem nodig heb.

    Ik leg mezelf in de handen van God, zo voel ik me vrij. God zal ons de waarheid doen kennen zegt Jezus in dit evangelie. Door te groeien in geloof, door gesprekken en literatuur, zag ik inderdaad dat ik niet met verwachtingen moet leven, ik krijg de kracht door de Heilige Geest om blij te zijn met het anders zijn van mijn echtgenoot.

     

    Zo vertelde mijn zus dat ze zich kwaad voelt als ze iets fout of niet perfect gedaan heeft, ze is dan niet tevreden en diep ontgoocheld over zichzelf. Ook al deed ze haar beste best. Wel ook dan kan God ons helpen om over de ontgoocheling te stappen. Bidden opdat niemand iets zou merken is geen goed gebed, maar bidden: Heer help me om terug blij en krachtig te zijn, nu alles is tegengevallen, is een vraag aan God om te leven in de kracht van de Heilige Geest. Zoals Paulus ons leert in zijn brief aan de Galaten hoofdstuk 5 vers 22: Hij zegt daar: maar de vrucht van de Geest is liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof,] zachtmoedigheid en zelfbeheersing.

     

    Omdat God altijd aanwezig is moeten we ons nooit afvragen is God hier bij me. Waar u ook bent, weet dat God bij u is, vlakbij U.

    We moeten ons niet afvragen zou God me willen helpen, vandaag en morgen?

    God is onze altijd aanwezig vriend. In vreugde, verdriet, in bekoringen en angst en ontgoocheling, altijd kunnen we Hem vragen ons niet alleen te laten, maar ons te helpen en te leiden. We zullen de waarheid kennen wanneer we bij Jezus woorden blijven en geloven dat zijn waarheid ons zal  bevrijden. Jezus heeft het ons beloofd.

    In Jozua eerste hoofdstuk lezen we ook: Ik gebied je dus: wees vastberaden en standvastig, laat je door niets weerhouden of ontmoedigen, want waar je ook gaat, de Heer, je God, staat je bij.’

     

    Ook in de brief van Paulus aan de Hebreeuwen lezen we: 

    5.Laat uw leven niet beheersen door geldzucht, neem genoegen met wat u hebt. Hij heeft immers zelf gezegd: ‘Nooit zal ik u afvallen, nooit zal ik u verlaten,’

    6. zodat we vol vertrouwen kunnen zeggen: ‘De Heer is mijn helper, ik heb niets te vrezen. Wat zouden mensen mij kunnen doen?’

     

    We vergeten dikwijls dat God elk van ons zo intens liefheeft.

    Laten we daarom bidden: God, bij u zijn we veilig, u helpt ons in nood, u geeft ons inzicht en wijst ons de weg. U geeft raad. Laat ons toch niet vergeten dat U altijd bij ons bent. U houdt ons bij de hand en leidt ons volgens uw plan. Bij U te zijn is ons verlangen, help ons daarbij elk moment van de dag. Breng het in ons geheugen vooral op moeilijk momenten. Dat vragen we u in Jezus naam.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

    God, wij bidden voor onze vrienden, nu met ons verbonden, die in moeilijkheden leven. In pijn en zorgen voelen we ons soms hopeloos. Geef ons en hen toch de kracht om op onze knieën te gaan en te bidden tot u voor wat we nu echt nodig hebben, in de bereidheid om te aanvaarden wat u ons geeft. Aanhoor onze smeekbede om hulp, u bent dicht bij ons, hou ons vast in de moeilijkheden. Zonder u zinken we.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    Nadat we nu hebben kunnen luisteren naar de woorden van Jezus, vragen we om even na te denken over een moment waar we ons erg alleen voelden en waar we vergeten hebben dat God bij ons was. Laat ons God meer vertrouwen in zijn aanwezigheid. Laat ons even aan God vertellen hoe we ons hierbij voelen.

     

    Omdat God alomtegenwoordig is, is hij altijd en overal bij ons.

    Laat ons daarom samen het onze vader bidden zoals Jezus ons dit geleerd heeft:

    Onze Vader,

     Onze Vader die in de hemel zijt, geheiligd zij Uw Naam.  
    Uw Rijk kome, Uw Wil geschiede op aarde als in de hemel.

    Geef ons heden ons dagelijks brood  en vergeef ons onze schulden, gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren.  

    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade.   Amen.

     

    We bidden tot slot:

    Mijn God, naar U willen we blijven zoeken, we willen uw grootheid voelen, begrijpen, geraakt worden door U. We willen kracht vinden in uw Goddelijke spijs. We weten dat Gij ons altijd ter hulp komt wanneer we in U geloven wanneer we in uw Zoon geloven, wanneer  we U een plaats geven in ons leven, de belangrijkste plaats in ons leven. Zo zal uw hand ons blijven vasthouden, dat weten we en dat geloven we. In de naam van de vader de Zoon en de Heilige Geest.

     

    13-09-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johannes 14 v 6-11 verbondenheid met de Vader

    Johannes:  hfdst 14 v 6–11 verbondenheid met de Vader

     

    In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. We gaan vandaag luisteren hoe Jezus zegt intens verbonden te zijn met zijn Vader, die ook onze Vader is.

     

    We lezen uit de evangelietekst van Joh hoofdstuk 14 vers 6 tot 11

    6. Jezus zei: ‘Ik ben de weg, de waarheid en het leven. Niemand kan bij de Vader komen dan door mij.

    7. Als jullie mij kennen zullen jullie ook mijn Vader kennen, en vanaf nu kennen jullie hem, want jullie hebben hem zelf gezien.’

    8. Daarop zei Filippus: ‘Laat ons de Vader zien, Heer, meer verlangen we niet.’

    9. Jezus zei: ‘Ik ben nu al zo lang bij jullie, en nog ken je Me niet, Filippus? Wie Mij gezien heeft, heeft de Vader gezien. Waarom vraag je dan om de Vader te mogen zien?

    10. Geloof je niet dat Ik in de Vader ben en dat de Vader in Mij is? Ik spreek niet namens mezelf als Ik tegen jullie spreek, maar de Vader die in Mij blijft, doet zijn werk door Mij.

    11. Geloof me: Ik ben in de Vader en de Vader is in Mij. Als je Mij niet gelooft, geloof het dan om wat Hij doet.

     

     We geven  aandacht aan verzen 9 tot 11 waarin Jezus zegt :

    “ Wie mij gezien heeft, heeft de Vader gezien” ,

    ” de Vader die in Mij blijft, doet zijn werk door mij ”,

    “Ik ben in de Vader en de Vader is in Mij.”

    Wat wil Jezus ons hier duidelijk maken? Hij leert ons dat hij verbonden is met de Vader als God en als mens. Het feit dat hij als mens verbonden is met zijn Vader, maakt God voor ons toegankelijker, we kunnen via de mens Jezus, God  bereiken. Mozes had een persoonlijk contact met God, maar  fysiek heeft Hij Gods gelaat nooit gezien. In de bijbel staat beschreven hoe God zichzelf beschermt met zijn hand toen Hij aan Mozes verscheen. God trekt grenzen met Mozes. Maar met Jezus trekt God geen grenzen. Jezus ziet voortdurend Gods gelaat. Wat Jezus ons vertelt en leert, ontving Hij rechtstreeks van God.

     

    Daarom trok Jezus zich nachten lang terug om te bidden. We kunnen Jezus niet begrijpen als we niet beseffen hoe Hij door zijn gebed intens verbonden was met zijn Vader. Gebed is dus contact hebben, spreken, leven vanuit verbondenheid. Door zijn rechtstreeks contact kon hij spreken op basis van” voluit zien” van God, de Vader. Jezus heeft niet zoals Mozes, een intieme vriendschapsrelatie met God. Jezus leeft als Zoon, hij leeft in de diepste eenheid met de Vader, ziet God ten volle. Jezus onderricht komt dus niet van één of andere school. Zijn spreken en uitleg geven aan de mensen berust op volmacht. Zijn spreken en uitleg geven komt rechtstreeks voort uit het gesprek van aangezicht tot aangezicht met God. Hij kon rusten aan het hart van de Vader.

    Dit gegeven is fundamenteel voor ons om te beseffen hoe ook wij, door onze verbondenheid met de mens Jezus, intens verbonden zijn met God de Vader.

     

    Jezus openbaart ons de Vader in alles wat hijzelf gezegd en gedaan heeft. Wij kunnen zijn woorden lezen in het evangelie. We moeten weten wat Jezus ons te vertellen heeft. Het komt van God. Zo kunnen wij ons leven de juiste richting geven.

    Wie als leerling met Jezus meegaat, krijgt door Hem deel aan de gemeenschap met God, daarin ligt de verlossing.

    Zo overschrijden we de grens van ons mens zijn zegt onze paus

     

     

    Het is wonderbaarlijk wat we mogen beleven, wat we zomaar krijgen.

    Spijtig hebben mensen zoveel twijfels. In een gesprek dat ik vorige week had, vergeleek iemand het mensdom met een hoop mieren. Mensen zijn banaal vergeleken bij de grootsheid van het heelal zei die persoon. Waarom zou God zoveel moeite doen voor ons.

    Als je het zo ziet dan is Jezus toch naar dit mierenland gekomen. Hij was hier omdat God dat zo wou, omdat God, ons mensen, zo belangrijk vond, ook al ervaren we onszelf als ‘maar niks, zelfs mieren’.

    Omdat Jezus mens was horen wij allemaal bij Hem en Hij bij ons. Jezus wil ons zo duidelijk  maken wat de zin is van ons leven en hoe God ons intens lief heeft en ons waardevol en uniek vindt.

    Aan ons om dit te geloven. Wij zijn vrij en beslissen voor ons leven. Geloof me vraagt Jezus ons: ik ben in de Vader en de Vader is in mij. Als je mij niet gelooft, geloof het dan om wat Hij doet.

     

    Laat ons samen bidden

    God, geef ons de kracht om met Jezus op pad te gaan, om elk moment van ons leven dicht bij Hem te zijn, ons in te beelden hoe Hij zijn armen rond ons legt. Hij gaat met ons mee. Laat ons, zoals Jezus, aandacht geven voor een gesprek met God tijdens onze dagdagelijkse bezigheden.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    God, laat ons de verbondenheid begrijpen tussen U en Jezus. Laat ons die verbondenheid niet enkel verstandelijk begrijpen, maar laat het ons hart raken ons roeren, dan kunnen wij in verbondenheid met Jezus met U verbonden leven. Zo krijgen we door Hem deel aan de gemeenschap met U.

    Zo willen wij verlost worden en in uw armen belanden om zo in staat te zijn om uw liefde hier op de wereld waar te maken.

    Help ons daarbij.

     Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    Heer help ‘niet-gelovige mensen’ die zoekend zijn. Laat hen Jezus leren kennen om uw woorden te begrijpen.

    Het feit dat Hij als mens verbonden is met U, maakt geloven in U voor mensen toegankelijker.

    Laat hen niet blijven zoeken naar godsbewijzen, want dan is geloven in U niet meer nodig.

    Wij bidden u heer verhoor ons gebed

     

    God, Laat niet toe dat we dingen doen omwille van louter tijdverdrijf of dingen om eigen eer en glorie, eigen belang en macht. Soms willen we zo belangrijk zijn. Laat ons genoeg hebben aan het belangrijk zijn voor U, zoals Jezus belangrijks was voor U.

    Laat ons enkel en alleen ten dienste staan van U, om de liefde die we van U krijgen door te geven aan anderen.

    Wij bidden u heer verhoor ons gebed

     

    God, Help ons om onze kennis en talenten te delen ten voordele van andere. Geef ons de durf om over u te spreken, vooral aan jongeren, en te vertellen wat geloven voor ons betekent en hoe u onze Vader bent. Laat ons de juiste woorden vinden omdat te doen in verbondenheid met U zoals Jezus dat deed.

    Geef ons daarom Jezus als een levende intimiteit in ons en tijdens ons dagdagelijks leven en tijdens ons spreken met mensen.

    Wij bidden u heer verhoor ons gebed

     

    We danken u dat we hier samen mochten zijn en tot u spreken.

    We wensen u een vruchtbare dag  in verbondenheid met Jezus, om zo de juiste beslissingen te kunnen nemen en veel te kunnen betekenen voor anderen. Niet omwille van onszelf, maar om wat God wil.

     

    Laten we daarom bidden met het gebed dat Jezus ons geleerd heeft.

    Onze Vader die in de hemel zijt, geheiligd zij Uw Naam.
    Uw Rijk kome, Uw Wil geschiede op aarde als in de hemel.
    Geef ons heden ons dagelijks brood en vergeef ons onze schulden,
    gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren. En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade. Amen.

     

    Beste vrienden, ontvang onze hartelijkste groeten, we hopen dat het u goed gaat.

    In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

    06-09-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johannes 10 v 22-30 Mijn schapen luisteren naar mijn stem

    Johannes 10 vers 22 tot 30

     

    In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

     

    Evangelie volgens Johannes hoofdstuk 10 vers 22 tot 30.

    22. Toen werd in Jeruzalem het feest van de tempelwijding gevierd. Het was winter,

    23.en Jezus liep op en neer in de tempel, in de Zuilengang van Salomo.

    24. De Joden kwamen om Hem heen staan en zeiden: ‘Hoe lang laat U ons nog in het onzekere? Als U de Messias bent, zeg het ons dan ronduit.’

    25. Jezus antwoordde: ‘Dat heb Ik al gedaan, maar u wilt niet geloven: de daden die Ik namens mijn Vader verricht, getuigen van Mij.

    26. Maar omdat u niet tot mijn schapen behoort, wilt u niet geloven.

    27. Mijn schapen luisteren naar mijn stem; Ik ken ze en ze volgen Mij.

    28. Ik geef hun eeuwig leven: nooit zullen ze verloren gaan, niemand zal ze aan mijn hand ontrukken.

    29. Want wat mijn Vader Mij heeft toevertrouwd, gaat alles te boven: niemand kan het ontrukken aan de hand van mijn Vader!

    30. Ik en de Vader, Wij zijn één.’

     

    Mijn schapen luisteren naar mijn stem zegt Jezus.

     

    Uit het dagdagelijks leven weten we dat mensen meestal naar God zoeken bij dramatische gebeurtenissen, op cruciale momenten. Is dit de persoon die ik moet huwen of zou ik deze studiekeuze moeten  maken, moet ik deze job aannemen of hoe moet ik reageren in deze moeilijk situatie.

    Hoe gemakkelijk zou het niet voor ons zijn moest God nu eens simpel zijn antwoord  in de wolken schrijven.

    Jezus zegt in het evangelie: geloven jullie wel, zo niet, behoren jullie niet tot mijn schaapskudde. Mijn schapen luisteren naar mijn stem.

     

    Maar meestal is Gods stem zacht en subtiel. We mogen niet veronderstellen dat Gods stem  luid en dramatisch is. Tot de orde roepend. Dat kunnen we ook lezen in het oude testament bij de profeet Elia die zich in de grot bevond van Horeb de berg van God. ‘Kom naar buiten,’ zei de Heer, dan lezen we verder in de bijbel bij de “ koningen onder hoofdstuk 19” : Er ging een grote, krachtige windvlaag voor de Heer uit, die de bergen spleet en de rotsen aan stukken sloeg, maar de Heer bevond zich niet in die windvlaag. Na de windvlaag kwam er een aardbeving, maar de Heer bevond zich niet in die aardbeving.

    12. Na de aardbeving was er vuur, maar de Heer bevond zich niet in dat vuur. Na het vuur klonk het gefluister van een zachte bries.

    13. Toen Elia dat hoorde, sloeg hij zijn mantel voor zijn gezicht. Hij kwam naar buiten en ging in de opening van de grot staan, en daar klonk een stem die tot hem sprak: ‘Elia, wat doe je hier?’ tot daar de tekst.

    God sprak tot Elia in het gefluister van een zachte bries.

    Hoezeer verlangen we ernaar een mogelijke echte stem van God te horen.

    Jezus zegt ” mijn schapen luisteren naar mij stem, Ik ken ze en ze volgen Mij.”

     

    God weet alles en Hij verlangt ernaar dat wij naar Hem komen met onze vragen.

    Maar God is misschien niet alleen in ons geïnteresseerd op een moment dat het ons uitkomt en dat wij Hem opeens nodig hebben. Hij wil dat we Hem kennen als een alledaagse vriend, een Vader. Hij verlangt ernaar dat we Hem goed genoeg kennen zodat we ook zijn zachte en subtiele stem horen.

    Echte vriendschap is nooit luid, snel en enkel op momenten dat het ons alleen uitkomt.

    Misschien kunnen we Gods boodschap vandaag begrijpen in het lezen van zijn woord, ook in gebed en in geestelijke verbondenheid met God.

    God wil dat we hem goed kennen en dat we intens van hem houden. Met de kracht van de Heilige Geest kunnen we dat. God heeft ons de Heilige Geest beloofd en gezonden en wij kunnen er aanspraak op maken.

    Het is heel belangrijk hoe we naar God kijken, hoe we naar Jezus kijken en hem kennen. Ons idee over hem is heel belangrijk omdat het gans ons denken en ons leven beïnvloedt.

     

    Een dieper inzicht in het geheim van de persoon van Jezus veronderstelt niet zozeer méér uitleg van de kant van Jezus, maar meer bereidheid tot geloof van de kant van de mens, een dieper afgestemd zijn op de wereld waarin Jezus thuishoort.

    In Johannes hoodfstuk 8 lezen we vers 23:

    23. Jezus vervolgde: ‘U bent van beneden, ik ben van boven; u hoort bij deze wereld, ik hoor niet bij deze wereld.

    24. Ik heb tegen u gezegd dat u in uw zonden zult sterven, want als u niet gelooft dat ik het ben, zult u inderdaad in uw zonden sterven.

    En verder zegt Jezus in vers 47:

    47. Wie van God is, luistert naar de woorden van God. U luistert niet, omdat u niet van God bent.’

    Tot daar de verzen.

     

    Jezus deelt onbeperkt in de beschermende macht van de Vader: álles wat Jezus doet en is, wortelt in zijn unieke verbondenheid met God. Ik en de Vader, wij zijn één lezen we in vers 30.

    Wij bidden ook in de misviering ‘één in wezen met de Vader’

     

    Nadat we dit alles gehoord en gelezen hebben, aan ons dus de keuze:

    Willen we tot Zijn schapen behoren of niet?

    Willen we naar Zijn zachte stem zoeken en luisteren?

    Willen we geloven of niet?

    Willen we geloven op momenten dat het ons uitkomt of willen we een dagdagelijks verbondenheid als kind van God in verbondenheid met Jezus Christus?

    Willen we vragen om de kracht van de Heilige Geest om die vriendschap mogelijk te maken?

    Misschien kunnen we hier even over nadenken tijdens de muziek .

     

    Laat ons dan nu samen bidden

     

    Als we lezen of horen, God heeft een plan met ieder van ons, lijkt dit zo vaag.

    Leer ons leven in de kracht van de Heilige Geest om zo te zien wat u juist van ons verwacht.

    We willen echt en eerlijk verbonden zijn met U, laat ons toe om stil en geduldig te zijn in het luisteren naar uw antwoord, uw fluisterende stem op onze vragen.

    Uw antwoord in hetgeen misschien  in onze gedachten komt, of iets wat we door mensen vernemen of lezen. Uw antwoord in iets wat aan ons gebeurt.

    Leer ons dit teken te zien Heer. Leer ons ook aanvaarden dat het anders is of nieuw.

     

    Wij bidden u heer verhoor ons gebed

     

    Heer,

    Luisteren naar uw fluisterende stem vraagt een nederigheid van geest.

    Laat ons niet steeds gefocust zijn op onszelf. Bezorgd zijn en ongelukkig of vol stress omdat we falen in iets wat we willen bereiken. Laat ons nederig zijn en inzien dat wijzelf niet o zo belangrijk zijn. Laat ons leven in verbondenheid met U, de kracht krijgen van de Heilige Geest om ons werk te doen. Als het niet prettig is, geef ons toch vreugde, als het moeilijk is, geef ons geen angst, als we faalden geef ons geen stress.

    Laat ons luisteren wat u in deze momenten aan ons te zeggen hebt.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Heer,

    Zo velen van ons hebben pijn omwille van de dingen die in het verleden gebeurden. Trauma’s omwille van ouders, van situaties op school, of thuis of elders. Zoveel mensen gaan naar psychotherapeuten en voelen zich toch niet geholpen. Help ons die trauma’s te verwerken door te luisteren wat U daarover te vertellen heeft. Laat ons dicht bij Jezus leven die ons lief heeft en zijn armen rond ons legt wanneer we terug aan die situaties denken en er pijn over voelen.

    Laat ons groeien in die pijn en volwassen worden om uw liefde door te geven. Laat ons niet onmachtig zijn om lief te hebben, omdat we steeds bij onze eigen kwaadheid en verdriet  blijven stilstaan en niet verder kijken.

    Laat ons leven in de kracht van de Heilige Geest om dit te kunnen.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    Door het lezen van het evangelie kunnen we bewuster in relatie leven met God laat ons daarom samen het gebed bidden dat Jezus ons geleerd heeft om zo onze verbondenheid deze morgen uit te drukken.

     

    Onze Vader,

    Onze Vader die in de hemel zijt, geheiligd zij Uw Naam.  
    Uw Rijk kome, Uw Wil geschiede op aarde als in de hemel.  
    Geef ons heden ons dagelijks brood  
    en vergeef ons onze schulden,  
    gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren.  
    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade.  Amen.

     

    We bidden tot slot

     

    God naar U willen we blijven zoeken, we willen luisteren naar uw stem, bij uw kudde behoren. We willen uw grootheid voelen, begrijpen, geraakt worden door U. We weten dat Gij ons altijd ter hulp komt wanneer we in U geloven, wanneer we in uw Zoon geloven, wanneer we U een plaats geven in ons leven, de belangrijkste plaats in ons leven.

    Zo zal uw hand ons blijven vasthouden, dat weten we en dat geloven we.

    Wij willen u trouw blijven en ons ogen richten op uw hemel, daar waar uw wil zegeviert. We willen werken aan uw hemel op aarde, uw wil doen.

    Zo kijken we verlangend uit om na de dood verder samen te zijn met U voor eeuwig, zoals u ons beloofd hebt.

     

    Het was weer goed samen te zijn om onze liefde tot God te doen groeien.

    We wensen u een dag in de gaven van de Heilige Geest.

    Wijzelf onthouden deze vers van Paulus aan de Galaten :

    de 3 V’s :vrede, vreugde vriendelijkheid,

    de 3 G’s: geduld, goedheid, geloof, 

    de 2 Z’s zachtmoedigheid, zelfbeheersing en het belangrijkste nog:

    de liefde.

    Dit alles wensen wij u toe, in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

     

     

     

    30-08-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johannes 14 v 15 -21 de kracht van de Heilige Geest

     Johannes 14:15 -21

     

    Beste mensen,

    We zijn weer blij dat we hier samen kunnen zijn om aandacht te hebben voor wat Jezus ons te vertellen heeft. We staan vandaag stil bij de kracht van de Heilige Geest. Wat betekent dit voor ons.
     “We zijn geroepen tot de vrijheid. Wie vrij wil zijn vragen we nu om aandacht. De vrijheid moet niet gebruikt worden voor uw zelfzucht, maar uw vrijheid dient ge te gebruiken om elkaar te dienen door de liefde” zegt Paulus ons. Dat is leven naar de Heilige Geest. Daarvoor ontvangen we de krachten van de H geest.

    Christus liefhebben betekent ons houden aan zijn geboden, zo kan je in relatie leven met Jezus, die ons een helper belooft, de H. Geest. Door Jezus te kennen en te erkennen is zijn Geest steeds bij ons en in ons. Door in intense relatie te leven met Jezus kunnen we de waarheid kennen  en de waarheid kennen maakt ons vrij. Daar gaat het vandaag over.

    Heer, laat mij nu uw kruis herinneren en bewust zijn van uw drie-eenheid.

    In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

     

    Uit het evangelie volgens Johannes hoofdstuk 14 vers 15 tot 21

    15. Als je mij lief hebt, houd je dan aan mijn geboden.

    16. Dan zal ik de Vader vragen jullie een andere pleitbezorger te geven, die altijd bij je zal zijn:

    17. de Geest van de waarheid. De wereld kan hem niet ontvangen, want ze ziet hem niet en kent hem niet. Jullie kennen hem wel, want hij woont in jullie en zal in jullie blijven.

    18. Ik laat jullie niet als wezen achter, ik kom bij jullie terug.

    19. Nog een korte tijd en de wereld zal mij niet meer zien, maar jullie zullen mij wel zien, want ik leef en ook jullie zullen leven.

    20. Dan zul je begrijpen dat ik in mijn Vader ben, dat jullie in mij zijn en dat ik in jullie ben. 21. Wie mijn geboden kent en zich eraan houdt, heeft mij lief. Wie mij liefheeft zal de liefde van mijn Vader en mij ontvangen, en ik zal mij aan hem bekendmaken.

    Dit alles zeg ik tegen jullie nu ik nog bij jullie ben.

     

    Jezus zegt ons: “Ik laat jullie niet als wezen achter, ik kom bij jullie terug”. Hij bedoelt hier de dag van Pinksteren voor zijn leerlingen. Hij belooft hen en ons de Geest van de waarheid. Dit wil zeggen, in Jezus plaats staat de Heilige Geest ons bij. Hij geeft ons de kracht om te doen wat Jezus ons vraagt. Door de Heilige Geest zullen we ook weten wat we moeten doen.

    Door de H. Geest is Chrístus hier op aarde aanwezig. Door de H.Geest is Chrístus in mij aan het werk.

    De taak van de Heilige Geest is ons het geheim van Christus persoon leren kennen en alles wat we nog niet begrepen hebben. Om het dan op onze beurt, verder te kunnen vertellen. We kunnen altijd en op elk moment Zijn kracht vragen om helder te zien. Alle volgelingen van Jezus waren vol van de H.Geest, ze ontvingen een goddelijke, super natuurlijke kracht dat hen veranderde van bange mensen tot vurige getuigen voor Christus. Zij werden gebruikt door God om de wereld geschiedenis te veranderen. Daarom vieren wij nu nog steeds Pinksteren. Tien dagen nadat Jezus ten hemel was opgenomen, met Pinksterdag of Sinksen wordt de uitstorting van de Heilige Geest herdacht. Met deze uitstorting werd ook het begin van de Christelijke kerk gemarkeerd. Om 9 uur 's ochtends zijn de discipelen en enkele andere gelovigen bij elkaar, een groep van ongeveer 120 personen, in een ruimte op de berg Zion. Plotseling kwam er uit de hemel een geluid dat leek op een enorme windvlaag en het vulde het hele huis, waar zij zaten. Op hun hoofden vertoonden zich tongen als van vuur, omdat de leerlingen vol vuur waren van de Boodschap die ze gingen verkondigen. Zij werden allen vervuld met de Heilige Geest.

    Deze zelfde alomvattende en alomtegenwoordige kracht van de H.Geest, is ook nu nog beschikbaar voor ons om een leven mogelijk te maken dat heilig en vruchtbaar is. Als mensen zijn we niet in staat op eigen kracht de volle leer van Jezus Blijde Boodschap te begrijpen en te verkondigen. De Heilige Geest helpt ons daarbij.

    In de brief aan de Galaten schrijft Paulus in zijn 5de  hoofdstuk verzen 22 en 23 : Wanneer de H.Geest ons leven controleert zal Hij vruchten in ons brengen: liefde, vreugde, vrede, geduld, goedheid, vriendelijkheid, betrouwbaarheid, geloofwaardigheid en zelfbeheersing.

     

    Vol zijn van de H. Geest betekent dus vol zijn van Jezus Christus.

    Als ik mij verlaat op de H. Geest, leef ik duidelijk in een goede relatie met Jezus Christus en ben ik in staat in de vruchten van de Geest te leven.

    Voor mij is dit ooit verbazingwekkend nieuws geweest. Ik wist er niets van.

    De vruchten van de Heilige Geest, ik had er wel eens over gehoord, maar ik heb nooit geweten dat dit een geschenk was waarop ik als christen recht had.

    We moedigen u aan de brief van Paulus aan de Galaten te lezen 5de hoofdstuk vers 22 en 23. Hij noemt daar de vruchten van de H Geest. Persoonlijk heb ik dat vers van buiten geleerd, de drie eerste gaven beginnen met een V: vreugde, vrede, vriendelijkheid, de volgende drie met een G: geduld, goedheid, geloofwaardigheid, verder betrouwbaarheid, zelfbeheersing en liefde.

    We krijgen deze gaven als geschenk van Jezus.met andere woorden we krijgen de kracht om de deugden te ervaren en zo te leven. We mogen leven in de kracht van de Heilige Geest, het is ons beloofd door Jezus, als ik Jezus erken en bemin als de zoon van God.

    Beste mensen, we falen elke dag, maar telkens we vergiffenis vragen en onze spijt betuigen kunnen we opnieuw leven in de kracht van de Heilige Geest. Zo kunnen we goede moeders zijn, goede vaders, goede partners, goede kinderen, goede priesters, goede zusters, goede mensen voor iedereen rondom ons. Gods liefde kan door ons werken naar anderen. We kunnen alles in Zijn handen leggen, en, in de kracht van de Heilige Geest, doen wat God van ons verlangt.

     

    Leven in Gods Heilige Geest betekent dat we de klaarheid en kracht ontvangen om in ontmoetingen met mensen, de juiste woorden te gebruiken, de juiste beslissingen te nemen, geen angsten te hebben.

    Door God de leider te laten zijn in ons leven, door te bidden, het evangelie te lezen, over God te spreken, doet de H Geest ons de waarheid zien om te leven in de waarheid. En dat is één van de moeilijkste opgaven in ons leven.

    De waarheid zien wanneer de rekening van de supermarkt fout is in ons voordeel. We verdedigen ons: dat is voor de keren dat het in ons nadeel was. Dat is niet de waarheid, dat zijn veronderstellingen. We moeten onze rekeningen goed nakijken en bij een fout kunnen we dan inderdaad reageren.

    De waarheid zien is moeilijk, zeer moeilijk. Bijvoorbeeld toegeven dat  we jaloers zijn omdat iemand een mooi huis heeft of beter werk.Ons voelen is niet fout, er naar handelen wel. Wat is ons probleem wanneer vrienden ons een opmerking geven over onze zwakte. Willen we de waarheid, onze zwakte, niet zien?

    Maar het gaat ook over de waarheid die tot het wereldlijk denken hoort. Bijvoorbeeld de waarheid zien in foute redeneringen zoals: Geloven in God is een zwakte, wij hebben God zelf bedacht, de bijbel geeft enkel richtlijnen over waarden maar is niet de waarheid, Jezus is niet de zoon van God maar wel een zeer bijzondere Profeet.

    Helder zien of een redenering juist is of fout is, is zoeken naar de waarheid. De H.Geest helpt ons daarbij. Er is zoveel leegte in het bestaan van mensen. Mensen zoeken hopeloos naar zingeving. Als gelovigen kunnen wij in vol respect ook anderen helpen om klaarheid te zien.

    Constant leven in de H.Geest betekent: de controle van mijn leven uit handen geven en kracht krijgen. Zo groeien we progressief en kunnen we echte blije christen zijn omdat we leven in Gods vruchten voor ons beschikbaar door de H.Geest, vruchten van vriendelijkheid, vreugde, vrede, geduld, goedheid, geloofwaardigheid, betrouwbaarheid, zelfbeheersing en liefde

     

    Laat ons nu samen bidden:

    Lieve God,

    We willen in de vrucht van de H Geest leven. U hebt het ons beloofd, we willen dit geschenk van U aannemen.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Lieve God, 

    We willen ervaren wanneer we niet in uw H. Geest leven, geef ons signalen wanneer we ongeduldig zijn naar onze partner, kinderen, vrienden, de mensen om ons heen.

    We willen ons bewust zijn dat we dan verkeerd bezig zijn. We willen leven in de kracht van uw Heilige Geest altijd en overal. Help ons om die keuze te maken.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Lieve God, 

    Jezus zond ons uw Heilige Geest om in ons te leven. Zo hebben we U, God, dicht bij ons. Niemand kan ons die kracht afnemen. Het is uw geschenk als wij het willen aannemen. Geef ook die kracht aan de mensen die ons dierbaar zijn. De kracht die hen in staat stelt u te vinden.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Beste mensen,

    Het evangelie is zo rijk, elk vers vertelt ons iets nieuws. We hebben vandaag enkel blijven stilstaan bij de belofte van Jezus dat we de H Geest ontvangen als we in Hem geloven, als we Hem liefhebben.

    We bidden dat u dit vandaag mag ervaren gewoon door te vragen aan Jezus om te helpen op momenten van spreken, beslissen, ontmoeten, kortom doorheen de ganse dag, zoals ademhalen. Het inademen van Zijn Heilige Geest.

     

    Laat ons nu samen het Onze Vader bidden:

    Onze Vader,

    Onze Vader die in de hemel zijt, geheiligd zij Uw Naam.
    Uw Rijk kome, Uw Wil geschiede op aarde als in de hemel.
    Geef ons heden ons dagelijks brood en vergeef ons onze schulden,
    gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren.
    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade.
    Amen .

    In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

     

    09-08-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johannes 4 v 7-14 over het levende water

     Johannes hfdst; 4 verzen 7 tot 14 over het levende water

     

    Goede vrienden, we zijn blij samen met u te luisteren naar Gods woord.

    In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

    Vandaag lezen wij uit de Blijde Boodschap van Jezus Christus volgens Johannes  hoofdstuk 4 vers 7 tot 14

    7. Toen kwam er een Samaritaanse vrouw water putten. Jezus zei tegen haar: ‘Geef mij wat te drinken.’

    8. Zijn leerlingen waren namelijk naar de stad gegaan om eten te kopen.

    9. De vrouw antwoordde: ‘Hoe kunt u, als Jood, mij om drinken vragen? Ik ben immers een Samaritaanse!’ Joden gaan namelijk niet met Samaritanen om.

    10. Jezus zei tegen haar: ‘Als u wist wat God wil geven, en wie het is die u om water vraagt, zou u hém erom vragen en dan zou hij u levend water geven.’

    11. ‘Maar heer,’ zei de vrouw, ‘u hebt geen emmer, en de put is diep – waar wilt u dan levend water vandaan halen?

    12. U kunt toch niet meer dan Jakobus, onze voorvader? Hij heeft ons die put gegeven en er zelf nog uit gedronken, en ook zijn zonen en zijn vee.’

    13. ‘Iedereen die dit water drinkt zal weer dorst krijgen,’ zei Jezus,

    14. ‘maar wie het water drinkt dat ik hem geef, zal nooit meer dorst krijgen. Het water dat ik geef, zal in hem een bron worden waaruit water opwelt dat eeuwig leven geeft.’

     

    Jezus sprak meermaals over water.

    Wanneer een man dorstig is, laat hem dan tot Mij komen en drinken en wanneer hij in Mij gelooft zullen stromen van levend water vloeien over en in hem.

    Vandaag zegt Jezus in vers 14: Iedereen die van het levende water drinkt zal in eeuwigheid geen dorst meer krijgen en integendeel het water dat Ik hem geef, zal in hem een waterbron worden, opborrelend tot overvloedig en eeuwig leven.

     

    Door ons geloof in Jezus wordt het water dat Hij ons geeft een bron in ons.

    Dit wil zeggen, iets dat nooit stopt, iets dat fris blijft, iets dat leven geeft.

    Waarom hebben we het toch zo moeilijk te geloven in God of enkel bezig te zijn met onze verbondenheid met God als het ons uitkomt. Waarom denken sommigen onder ons nog altijd dat we er veel moeite voor moeten doen .

    Ik geloof in Jezus en ik voel de bron niet hoor ik dan zeggen.

    Maar dat kan dus niet. Dan zeggen we dat Jezus een leugenaar is. Jezus zegt hier duidelijk: Iedereen die van het levende water drinkt zal in eeuwigheid geen dorst meer krijgen en integendeel het water dat Ik hem geef, zal in hem een waterbron worden, opborrelend tot overvloedig en eeuwig leven.

    Zeggen ‘Ik voel de bron niet’ bewijst dat we niet in verbondenheid leven met Jezus. Het levende water, waarover Jezus spreekt in het evangelie, gaat dus over Hem en over Mij op dit moment.

    Jezus gaf zijn leven en leeft verder in ons. Zijn water wordt bron in ons.

    Om de bron te voelen moeten we in relatie leven met God vanuit het geloof in Christus. Betekent Jezus echt iets voor mij als ik zeg: ik geloof.

     

    De relatie met God is een constant leven in de H.Geest: dit is: mijn leven in Gods handen leggen, vragen om te mogen doen wat Hij wil voor mijn leven en daarvoor kracht krijgen door de Heilige Geest. Zo wordt het water, Jezus, in ons een waterbron, zo groeien we progressief en zijn er vruchten.

    In de brief van Paulus aan de Kolos. 3  vers 16 kunnen we lezen; Laat U bedwelmen door de H.Geest en in zijn brief aan de Efeziers Paulus in hoofdstuk 5 vers 18 “zingt met een dankbaar hart voor God ingegeven door de H.Geest”. Jezus zegt ons dat we kunnen vervuld worden door de H.Geest door Zijn water te drinken. Het water wordt levend door een diep geloof in Hem, dagdagelijks.

    De Heilige Geest is een gave van God, de kracht is beschikbaar voor ons. Drinken van het levende water betekent willen leven met de Heilige Geest, door geloof in God en door Jezus te volgen.

    Door Jezus woorden te beluisteren en er naar te leven, wordt het water in ons levend water, een bron, Jezus in ons, daardoor zal ik in eeuwigheid geen dorst meer krijgen.

     

    Wanneer ik dan zeg “ik geloof in Jezus, Hij is voor mij de belangrijkste” dan gaan we de bron voelen. Omdat we er ‘s morgens mee opstaan, de ganse dag door ervan leven, ermee werken, in vreugde, maar ook in moeilijke momenten.

    Een waterbron die me overvloedig leven geeft tot in eeuwigheid. Dat beloofde Jezus. En God schonk ons Zijn Geest om dit waar te maken. We staan er niet alleen voor, Zijn Geest is de kracht die we kunnen aanspreken. Eisen zelfs. Zoals de apostelen de Heilige Geest ontvangen hebben om een wonderlijk leven te lijden en Christus kenbaar te maken niettegenstaande alle moeilijkheden, zo is dat voor ons nu nog steeds hetzelfde. Dat bedoelt Jezus met de bron, opborrelend tot overvloedig leven. Het verwijst naar blije en krachtige gelovigen. God geeft ons de kracht van de Heilige Geest om blij en krachtig te zijn. We vergeten dat maar al te dikwijls. Lees maar eens de brief van Paulus aan de Galaten hoofdstuk 5 vers 22 en 23.

    Geloven dat Jezus de zoon van God is en dat ik mijn leven totaal tot Hem kan richten om zo God te bereiken is een actie van de wil .

    Dagdagelijks, ik moet niet wachten op bewijzen. Ik kan er veel over lezen en veel over praten. Dat is nodig, maar elke dag opnieuw ligt het in onze handen om ja te zeggen. Actief te geloven dat God mij oneindig lief heeft, me levend water geeft door zijn Zoon, een bron die in mij onuitputtelijk wordt.

    Een bron in mij, omdat Jezus God is en naar de mensen toekwam om hen zeer nabij te zijn. Laten we dan als echte christenen leren drinken van dit levende water dat Christus is. Laten we een actieve liefdesrelatie met Hem opbouwen om zo te doen wat Hij verlangt.

     

    Laten we dan nu samen bidden in een uitdrukkelijk verlangen om deel te hebben aan de bron, ons te laven, ons overvloedig te voorzien, fris, onophoudelijk en leven gevend voor onszelf en anderen.

    God,

    Leer ons geloven, geloven dat U van ons houdt. Laat ons vandaag beslissen om naar U toe te komen, of terug naar U toe te komen.

    Vergeef ons onze fouten die ons verhinderen tot U te komen, om te drinken van uw water en uw bron te worden.

    Door uw water kan het gras in ons leven terug groen worden.

    Geef ons de kracht om te beslissen het goede te doen en te stoppen met wat fout is.

    Wij bidden u heer verhoor ons gebed

     

    God,

    Leer ons geloven dat u een plan heeft voor ons leven.

    Als anderen zeggen, God heeft een plan met u, lijkt dit zo vaag.

    Leer ons leven in de kracht van de Heilige Geest om zo te zien wat u juist van ons verwacht.

    Wanneer we echt en eerlijk verbonden willen zijn met U, laat ons dan toe om stil te zijn en vragen te stellen.

    Leer ons luisteren naar uw antwoord, naar wat, op moment van contact met U in onze gedachten komt, of iets wat we door mensen vernemen of misschien lezen.

    Leer ons uw teken te zien Heer. Leer ons ook aanvaarden dat het anders is of nieuw en misschien niet zoals we verwacht hadden.

    Wij bidden u heer verhoor ons gebed

     

    God,

    Geef ons de kracht om U te vertrouwen, zo kan u ons leven leiden en zegenen.

    Wij bidden u, leer ons uw water drinken. Behoedt ons voor al het andere. We worden er door overspoeld. Dikwijls leidt het tot verslaving, of tot geen tijd hebben voor de echte belangrijke dingen of we leven in angst. Leer ons selecteren, ten gronde. Leer ons neen zeggen tegen al wat verslavend is, het maakt ons kapot in plaats dat het een bron wordt tot overvloedig leven.

    Wij bidden u heer verhoor ons gebed

     

    God,

    We bidden nu even speciaal voor mensen die verslaafd zijn aan alcohol of coke of andere verslaving. Laat hen de waarheid zien. Laat hen inzien dat ze echt een probleem hebben. Leer hen bidden voor hun redding, die éne dag. 1 dag zonder drugs of alcohol, maar wel met uw ‘levend water’. En dan de volgende dag weer die éne dag zonder drugs of alcohol, maar wel uw levend water. God het is voor hen verschrikkelijk moeilijk, leer hen zo bidden tot U, de redding van elke keer die éne dag. Die éne dag laven aan uw bron en dan weer de volgende dag. Geef hen de kracht om op zoek te gaan naar mensen die hen kunnen helpen.

    Wij bidden u heer verhoor ons gebed

     

    God,

    We gedragen ons meestal niet zo enthousiast.

    We zijn dikwijls niet blij, eerder zeurpieten, zelfs gelovige zeurpieten.

    Sommigen onder ons lezen ook zelfs de bijbel, maar met een verlangen naar kennis en het weten en niet het verlangen naar uw nabijheid, naar het ‘dicht bij u’ leven. We willen u daarvoor vergiffenis vragen.

    Leer ons vanaf vandaag dicht bij U te zijn, we willen blij zijn in de kerkgemeenschap, we willen een blije vrede-wens geven tijdens de misviering, we willen bezorgd zijn voor mensen die we niet kennen.

    Laat ons drinken van uw water, ‘U’ bron in ‘ons’ laten worden, om zo overvloedig te leven naar Uw voorbeeld, nederig en blij. U sprak met de Samaritaanse vrouw die u niet kende. Joden en Samaritanen onderhielden zich niet met elkaar. Geef me de kracht om uw voorbeeld te volgen en enthousiast en vriendelijk te zijn voor onbekenden.

    Zo kunnen anderen misschien ook blij zijn omdat ze blije gelovigen ontmoeten.

    Wij bidden u heer verhoor ons gebed

     

    Beste mensen

    We willen in verbondenheid met u en met God leven, zo vormen we kerk, daarom bidden we tot slot samen met u het gebed dat Jezus ons geleerd heeft:

    Onze Vader die in de hemel zijt, geheiligd zij Uw Naam.
    Uw Rijk kome, Uw Wil geschiede op aarde als in de hemel.
    Geef ons heden ons dagelijks brood en vergeef ons onze schulden,
    gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren.
    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade.
    In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

    Amen.

     

    02-08-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matteus 6 v 7-13 Het onze Vader:Maar verlos ons van het kwade

    Matheus  hfdst 6 verzen 7-13   “Maar verlos ons van het kwade”

      

    Van harte een warm welkom,

    We zijn blij om samen met u te luisteren naar Gods woord, in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

    We lezen uit de evangelietekst van Matheus  hfdst 6 verzen 7-13.

    7. Bij het bidden moeten jullie niet eindeloos voort prevelen zoals de heidenen, die denken dat ze door hun overvloed aan woorden verhoord zullen worden.

    8. Doe hen niet na! Jullie Vader weet immers wat jullie nodig hebben, nog vóór jullie het Hem vragen.

    9. Bid daarom als volgt:

    Onze Vader in de hemel, laat uw naam geheiligd worden, laat uw koninkrijk komen en uw wil gedaan worden op aarde zoals in de hemel. Geef ons vandaag het brood dat wij nodig hebben. Vergeef ons onze schulden, zoals ook wij hebben vergeven wie ons iets schuldig was

    En breng ons niet in beproeving, maar red ons uit de greep van het kwaad.

     

    We blijven vandaag stilstaan bij vers 13 “maar red ons uit de greep van het kwaad.”

    Verlos ons van het kwaad is een bede om verlossing en is sterk verbonden met de vorige bede, ‘leidt ons niet in bekoring’. Maar nu heeft onze bede een positieve wending. We vragen aan God ons te redden en ons te bevrijden van het kwade.

    Echter, het kwade is verbonden met de bekoring die ons aanzet tot het kwade.

    Kijken we even naar wat het wereldlijk denken ons allemaal doet geloven.

    We worden aangemoedigd om veel te kopen, meer dan wat we nodig hebben. We worden aangemoedigd om veel geld te verdienen want zo vergroot je, je status.

    Je bent belangrijk als je knap bent, als je slim bent. Je moet dit en je moet dat kunnen of kennen om mee te tellen. Dan is er nog de drang naar macht waardoor we de dingen anders gaan aanpakken. Want als je macht hebt tel je mee, ben je iemand. Er is meer en meer een totaal verval van normen en waarden. Alles moet kunnen, iedereen moet zogenaamd ‘ vrij’ zijn. 

    Ons denken wordt verdoofd, we gaan foutief redeneren en redenen aanvoeren om ons handelen goed te praten. We horen het juiste en de echte waarheid niet meer.

    God heb je zelf bedacht, God is maar fantasie, God ontneemt tijd en levenslust. Denk niet na over God, je kunt het toch niet bewijzen, wacht maar af. Probeer zoveel mogelijk nu te krijgen dan heb je dat toch al. En zo kunnen we dus nog verder gaan.

    Verlos ons is een bede tot God om ons niet los te laten, niet te vergeten.

    God vergeet ons echter niet, nooit, maar wijzelf twijfelen daaraan, we worden zwak en bang en vallen zo gemakkelijker ten prooi aan het kwade.

     

    Het kwade vernietigt. Als we kwaad doen verliezen we ons zelfrespect, ons gevoel van veiligheid, van zekerheid. We durven niet meer voluit gaan uit angst dat alles uitkomt of iets tegen ons gebruikt wordt. Hoeveel mensen moeten zwijgen over fouten die ze zien gebeuren omdat ze zelf ook niet zuiver op de graat zijn. Het geeft een schuldgevoel en schuld maakt ons onvrij.

    Het is dus belangrijk om te bidden tot God “verlos ons van het kwade”. Moeilijkheden kunnen ons nog zuiveren, nog doen groeien, maar het kwade maakt ons kapot, vernietigt ons.

    We vragen God in onze bede, ‘verlos ons van het kwade ‘ dat ons geloof in Hem ons niet ontnomen wordt. Want ons geloof laat ons God zien en verbindt ons met Christus. We kunnen veel goederen en geld verliezen, maar wanneer we God verliezen zijn we pas echt verloren. Daarom bidden we, verlos ons van al het kwade. Wanneer we de bescherming krijgen voor het kwaad, zijn we beveiligd tegen het wereldlijk denken en de wereldlijke machten die ons dikwijls naar de bekoring en het kwade leiden.

    Waarvoor moeten we nog bang zijn als we dicht bij God leven? Door die zekerheid worden we pas echt vrij. We leggen alles in de handen van de Heer omdat we ons bij Hem veilig voelen.

    De apostel Paulus zegt ons in zijn brief aan de Romeinen: Als God voor ons is, wie zal dan tegen ons zijn? Wie zal ons scheiden van de liefde van Christus? Over alles zegevieren wij dankzij Hem die ons lief heeft.

     

    Laat ons daarom nu samen bidden

    Wanneer we bidden voor onze verlossing van het kwade kunnen we binnentreden in Gods rijk, heiligen we Gods naam en zijn we bereid dat Gods wil geschied.

    In de slotbede van het Onze Vader bidden we dan ook tot God dat Hij niet alleen ons, maar ook de ganse wereld bevrijdt van het kwade. Het kwade in de wereld verwoest niet alleen ons, maar ook onze kinderen, de kinderen van onze vrienden en elk volgend geslacht waar ook ter wereld.

     

    Lieve God,

    We zijn blij en dankbaar wanneer we gemeenschap mogen vormen om zo samen voor de bevrijding van het kwade in de ganse wereld te bidden.

    Dat vragen we u God in Jezus naam.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    God,

    Wij bidden u dat u ons behoedt voor het kwade, hou het weg van ons, van het meest kleine, tot het grote kwaad, van een boosheid naar onze partner tot oneerlijkheid in de supermarkt of zelfs nog grotere oneerlijkheid, van leugentjes om bestwil tot leugens en roddels omdat we zo denken belangrijk te zijn en beter dan de andere.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    God,

    Bescherm onze kinderen van het kwade. Ze zijn zich niet bewust en geven moeilijk toe hoe sterk de wereldlijke invloed is op hun denken. Ze willen iemand zijn, ze willen zelf beslissen, ze willen vrij zijn. Bescherm hen voor stommiteiten die in hun leven bepalend zijn voor hun toekomst. Geef hen de kans om met goede mensen en goede vrienden in contact te komen. Geef hen de kracht en het inzicht om daar de nodige moeite voor te doen.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    God,

    Maak ons sterk om met het kwade in de wereld om te gaan. Laat ons niet boos worden, niet ontgoocheld, depressief of bang. Redt ons en bevrijdt ons van het kwade en leer ons leven in uw waarheid.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    God,

    Laat ons ook vriendelijk blijven tegen mensen in onze nabije omgeving die wel in kwaadheid leven.  Laat uw liefde door ons tot hen doorvloeien zodat ze verlegen zijn om in onze nabijheid te roddelen of ander kwaad te doen.

    Laat ons een uitstraling zijn van uw genade en bescherming.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Door het lezen van het evangelie kunnen we bewuster in relatie leven met God laat ons daarom samen het gebed bidden dat Jezus ons geleerd heeft om zo onze verbondenheid deze morgen uit te drukken.

     

    Onze Vader,

    Onze Vader die in de hemel zijt, geheiligd zij Uw Naam.  
    Uw Rijk kome, Uw Wil geschiede op aarde als in de hemel.  
    Geef ons heden ons dagelijks brood  
    en vergeef ons onze schulden, gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren.  
    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade.  
    Amen.

     

    We bidden tot slot.

    Mijn God naar U willen we blijven zoeken.

    We willen uw grootheid voelen, begrijpen, geraakt worden door U.

    We willen kracht vinden in de verbondenheid met U.

    We weten dat U ons altijd ter hulp komt als we in U geloven, als we in uw Zoon geloven, als we U een plaats geven in ons leven, de belangrijkste plaats in ons leven.

    Zo zal uw hand ons blijven vasthouden, dat weten we en dat geloven we.

    Wij willen u trouw blijven en ons ogen richten op uw hemel, daar waar uw wil zegeviert. We willen werken aan uw hemel op aarde, uw wil doen.

    Zo kijken we verlangend uit om na de dood verder samen te zijn met U voor eeuwig.

    In de naam van de Vader de Zoon en de Heilige Geest willen we met u verbonden zijn vandaag en alle dagen.

    25-07-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lukas 11 v 1-4 Het onze Vader: en breng ons niet in beproeving

     Lukas hfdst. 11 verzen 1 tot 4  en breng ons niet in beproeving

     

    Van harte een warm welkom.

    We willen even stilstaan bij het evangelie van Lucas hfdst. 11 verzen 1 tot 4 .

     

    We zijn blij samen met u te luisteren naar Gods woord en maken daarom het kruisteken dat ons verbindt met God door Jezus kruisdood en het geschenk van de Heilige Geest door de verrijzenis.

    In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

     

    We willen vandaag stilstaan bij wat Jezus wil zeggen in het Onze Vader met de woorden “En breng ons niet in beproeving.”

     

    We lezen uit de evangelietekst van Lucas  hfdst 11 verzen 1 tot 4

    1.Eens was Jezus aan het bidden, en toen Hij zijn gebed beëindigd had, zei één van zijn leerlingen tegen hem: ‘Heer, leer ons bidden, zoals ook Johannes het zijn leerlingen geleerd heeft.’

    Hij zei tegen hen: ‘Wanneer jullie bidden, zeg dan: “Vader, laat uw naam geheiligd worden
    en laat uw koninkrijk komen.

    Geef ons dagelijks het brood dat wij nodig hebben.

    Vergeef ons onze zonden,
    want ook wijzelf vergeven iedereen die ons iets schuldig is.
    En breng ons niet in beproeving.”

     

    Jezus zegt ons dat we moeten bidden tot God: En leidt ons niet in bekoring, beproeving staat er in de bijbeltekst.

    Vele mensen hebben het moeilijk met de bede ‘en lijdt ons niet in beproeving’ Hoe moeten wij dit begrijpen?

    Wij worden niet beproefd door God, maar door het kwade. God brengt ons niet in bekoring. God werd nooit door het kwade beproefd en beproeft zelf ook niemand. God geeft het kwade soms de vrijheid om ons op de proef te stellen. Dat deed hij ook met Job.

    Zelfs Jezus, de zoon van God, werd ook beproefd door het kwade. Jezus moet deze bekoringen tot op het kruis doorstaan om op die manier de weg van de verlossing voor ons te openen. Jezus heeft beproevingen gehad maar nooit gezondigd.

    Omdat Jezus zelf de weg van beproevingen doorstaan heeft kan hij ons helpen wanneer wij beproefd worden, wanneer wij dus onder invloed van het kwade staan, ons laten leiden door  het wereldlijk denken of wanneer wij ons geloof dreigen te verliezen.

    We kunnen ons naar Hem richten wanneer we ons zwak voelen. Jezus kan ons helpen. Jezus neemt ons bij de hand en brengt ons naar boven.

     

    Hebt u al ervaren dat je aan iemand iets verteld en deze persoon heeft precies hetzelfde  meegemaakt en is bereid te luisteren? Soms voelen we ons dan beter begrepen en kunnen wij van deze persoon dikwijls moed en steun krijgen. Zo is het ook met Jezus. Hij begrijpt ons lijden, hij heeft het ook doorgemaakt.

    En door ons eigen lijden kunnen wij het lijden van Jezus ook een beetje beter begrijpen.

    Maar ons geloof in Jezus en in God wordt echter dikwijls beproefd door onze tegenslagen. We beginnen soms te twijfelen. Is het zo dat God voor ons zorgt, vragen wij ons af? Wat voor een God is het die zoveel onrechtvaardigheid toelaat zeggen zoveel mensen. We vergeten dat dit ‘aards denken’ is. Gods denken is van een ander niveau.

    Hij heeft zijn zoon gezonden en staat zo voortdurend dicht bij ons om ons met alles te helpen hier op aarde, elke minuut, elke seconde van ons bestaan.

    Door ons lijden hier op aarde hebben wij deel aan het lijden van zijn zoon Jezus. We komen door de Zoon dichter bij God, als we dat willen. Wij kunnen van de zoon, Jezus, moed en steun verkrijgen.

    Door het lijden van Jezus kunnen wij zien hoe we ook in grote duisternis het geloof in God niet hoeven te verliezen. Jezus deed dat ook niet. Het lijden van Jezus biedt voor ons eerherstel bij God.

    Zoals het sap van de druif moet gisten om goede wijn te worden, zo heeft de mens zuivering en verandering nodig, risico’s, moeilijke momenten om bij zichzelf en bij God uit te komen.

    Liefde is altijd een proces van zuivering, van afstand doen, van  pijnlijke zelfcorrectie.

    Enkele voorbeelden: Waarom denken we dat ons Europees denken, handelen en gewoonten beter zijn dan het denken, handelen en de gewoonten in andere culturen? Waarom moet onze partner de dingen doen zoals ik dat doe.

    De situatie bekijken vanuit het standpunt van de andere die verschillend is en zo naar hem  luisteren, brengt zuivering in mij, maakt mij tot een beter mens. Zo kan ik Gods liefde waar maken.

     

    Door moeilijkheden gaan, om bij onszelf en God uit te komen. Blij zijn met wat ik gekregen heb en niet ondergaan in de pijn, brengt me bij God.

    God wil geen beproevingen geven, Hij wil niet dat we ondergaan in de pijn. Hij wil zijn liefde waar maken door ons, naar anderen.

    Ik ken mensen met een gehandicapt kind die zeggen dat dit kind het grootste geschenk is wat God hen kon geven. Ze werden er zelf beter van. Voor niet gelovigen is dit niet te begrijpen.

    Zelfs voor ons ‘gelovigen’ is het wonderbaarlijk dit te horen. Het geeft ons moed om ons niet te laten bepalen door onze eigen moeilijkheden, zo zijn we in staat liefde en vriendelijkheid te geven. Dat is wat God wil voor de mensen. Zijn liefde, door ons, uitstralen.

     

    Als wij van God kunnen houden niettegenstaande alle moeilijkheden hebben we onszelf overwonnen en kunnen we dicht bij hem leven en rekenen op de kracht van zijn Heilige Geest, samen in verbondenheid met Jezus die ons dicht bij God brengt.

    Kunnen wij in de pijn dit geschenk nog zien? 

    Bidden we dan tot God: “en leid ons niet in bekoring.“ We vragen God hiermee dat, in onze pijn het kwade niet wint . 

     

    In het gebed ‘Onze Vader’ richten we onze aandacht naar God en in de angst die we in ons leven ondervinden vragen we hem, leidt ons niet in bekoring, geef geen toelating aan het kwade over mij. Laat het kwade mij niet vernietigen. Het kwade is ons ongeloof, depressie, boze woorden, klagen over ‘ alleen zijn’ en ‘niet begrepen worden’ .

    Indien we hieraan toegeven gaan we een schuldige zoeken, we worden kwaad op God, geven we hem de schuld van onze pijn. Zo geraken we vervreemd van God en is een leven in de kracht van zijn Heilige Geest onmogelijk.

    Leidt ons niet in bekoring is een vraag om onze angsten, onze boosheid, ons verdriet en onze pijn niet de bovenhand te laten nemen.

     

    Door het gebed ‘en leidt ons niet in bekoring’ vragen we aan God ons te helpen om de bereidheid te hebben de lasten van dit leven te dragen.

    Leidt ons niet in bekoring is een vraag ons te helpen dicht bij Jezus te staan, die alle lasten op zich genomen heeft en ons nu ook nog steeds bijstaat in ons lijden. Jezus die ons dicht bij God brengt.

     

    Jezus moet de dood op het kruis doormaken om op die manier de weg naar de verlossing voor ons te openen.

    Kunnen we en willen we begrijpen hoeveel angst Jezus had omdat te doen, hij was ook een mens!

    Omdat Hij zelf de proef van het lijden doorstaan heeft, kan Hij iedereen helpen die beproefd wordt.

    De mens heeft beproeving, zuivering en verandering nodig om te rijpen, om zo van een oppervlakkige vroomheid steeds meer één te worden met God .

    Door lief te hebben krijgen we die kans. Vergeten we het niet: Liefde is altijd een proces van zuivering, afstand doen en zelfcorrectie, om zo te groeien en te rijpen.

    Als we geloven en de gekregen goddelijke kracht en genade gebruiken om blij in het leven te blijven staan, dan getuigen we van een diep geloof en liefde voor onze liefdevolle vader.

    Als we bidden ‘en leid ons niet in bekoring ‘ vraagt Jezus ons om tenvolle op God gericht te leven, om zo niet in bekoring te komen. We richten dus onze overgave en aandacht op God omdat we dan weten en geloven dat we door zijn bescherming niet in bekoring zullen komen.

    In het gebed ‘ het Onze Vader’ vraagt Jezus ons te zeggen dat we bereid zijn de last van de beproevingen op te nemen, want we weten dat God ons bijstaat, we weten dat we de krachten van de Heilig Geest ontvangen: de kracht om te leven in vrede, vreugde, vriendelijkheid, goedheid, geduld, geloof, zachtmoedigheid, zelfbeheersing en liefde.

     

    Maken we nu even tijd om samen te bidden:

     

    God, denkt u toch aan onze beperkte krachten bij onze pijn. Het overlijden van onze geliefde, het gehandicapt zijn van ons kind, het verlies van ons werk, het niet slagen in iets waarvoor we toch hard gewerkt hebben. Geef de bescherming van uw hand wanneer de pijn  teveel  wordt en we dreigen weg te glijden in zelfbeklag. Het is de bekoring van veel te veel aandacht te hebben voor onszelf waardoor we niet meer in staat zijn uw liefde door te geven om zo iets te betekenen voor anderen.

    Wij bidden u verhoor ons Heer

     

    God, het is zo moeilijk weerstand te bieden aan de vele bekoringen. We worden meegesleurd met de idee dat we zelf recht mogen spreken. Ons manier van denken geraakt totaal in de fout. Bescherm ons om naar waarheid te blijven handelen en niet toe te geven aan de bekoringen omdat ons ook dikwijls onrecht werd aangedaan.

    Wij bidden u verhoor ons Heer

     

    God, laat ons niet twijfelen aan uw bescherming en aan de kracht van uw Heilige Geest.

    Wij verlangen om uw wil te blijven doen en in liefde te leven. Help ons hierbij.

    Wij bidden u verhoor ons Heer

     

    God, laat ons in moeilijke en zwakke momenten denken aan Jezus. Ons afvragen wat zou Jezus nu doen. Help ons om inzicht te krijgen in uw antwoord.

    Wij bidden u verhoor ons Heer

     

    Door het lezen van het evangelie kunnen we bewuster in relatie leven met God.

    Laat ons daarom samen het gebed bidden dat Jezus ons geleerd heeft om zo onze verbondenheid met God en met elkaar  uit te drukken.

    Wij bidden het Onze Vader, samen met Jezus, om U God, recht te doen.

    We zijn dankbaar om U God, Onze Vader te mogen noemen, uw  naam te heiligen en uw rijk van waarheid hier op aarde mogelijk te maken

    Onze Vader,

    Onze Vader die in de hemel zijt, geheiligd zij Uw Naam.  
    Uw Rijk kome, uw wil geschiede op aarde als in de hemel.  
    Geef ons heden ons dagelijks brood en vergeef ons onze schulden, gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren.  
    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade. Amen.

     

    Het is een geschenk om samen te mogen luisteren naar Gods woord. Zo worden we sterker en kunnen we vreugdevoller zijn niettegenstaande onze moeilijkheden.

    Daarom sluiten we af met de herinnering aan alles wat Hij voor ons gedaan heeft door een kruisteken te maken.

    In de naam van de Vader de Zoon en de Heilige Geest

    19-07-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lukas 11 v 1-4 Het onze Vader: vergeef ons onze schulden

    Lukas hfdst 11 verzen 1 tot 4  En vergeef ons onze schulden

     

    Goede vrienden, welkom

    In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

    We willen luisteren naar wat Jezus ons wil vertellen over vergeven.

     

    Het evangelie volgens Lucas hfdst 11 verzen 1 tot 4

    Eens was Jezus aan het bidden, en toen hij zijn gebed beëindigd had, zei één van zijn leerlingen tegen hem: ‘Heer, leer ons bidden, zoals ook Johannes het zijn leerlingen geleerd heeft.’

    Hij zei tegen hen: ‘Wanneer jullie bidden, zeg dan: “Vader, laat uw naam geheiligd worden
    en laat uw koninkrijk komen.

    Geef ons dagelijks het brood dat wij nodig hebben.

    Vergeef ons onze zonden, want ook wijzelf vergeven iedereen die ons iets schuldig is.
    En breng ons niet in beproeving.”

     

    Beste mensen, we willen even trachten te begrijpen wat Jezus bedoelde met “Vergeef ons onze zonden, want ook wijzelf vergeven iedereen die ons iets schuldig is”.

    Het gaat hier over zonde en schuld van mensen tegenover mensen en de schuld daarvoor  tegenover God.

    De waarheid en de liefde komt hierbij in het gedrang.

    Dus eigenlijk komt God zelf, die waarheid en liefde is, in verdrukking in ons leven. Een intense relatie met Hem is niet meer mogelijk, tenzij we vergiffenis vragen en zelf vergeven.

    De overwinning op schuld is zeer belangrijk in het menselijk bestaan.

    Want schuld roept vergelding op, zowel tegenover anderen als tegenover onszelf. We voelen ons dikwijls kwaad, verongelijkt en negatief en dat wordt dan de start van een keten van onheil die altijd maar groter en groter wordt.

    Schuld kan enkel overwonnen worden door vergeving.

     

    God is een God die vergeeft, omdat Hij van zijn schepselen houdt, maar Zijn vergeving kan alleen werkzaam worden in diegenen die zelf vergeving schenken.

    Heel veel mensen blijven leven in schuld en kwaadheid waardoor ze niet openstaan voor het woord van God, ze willen het niet horen.

    Het is ook niet altijd eenvoudig om eruit te geraken. Maar God wil ons daarbij helpen door de kracht van de Heilige Geest die we verkregen hebben door Jezus verrijzenis. Hij heeft deze  kracht beloofd en we mogen er aanspraak op maken.

    In het evangelie heeft men het voortdurend over vergeving.

    Verzoen je eerst alvorens je offert.

    Om God te ontmoeten moeten we ons eerst verzoenen met onze broeder.

    God zond ons zijn zoon Jezus om ons te verzoenen.

    Jezus waste de voeten van zijn leerlingen als verzoenoffer.

    Jezus bad op het kruis, God vergeef hen want ze weten niet wat ze doen.

    Soms wordt er ons iets kwijtgescholden door anderen, maar wijzelf blijven bitter. Of we zeggen sorry, maar het is eigenlijk geen echt om vergeving vragen, het is gemakkelijk gezegd en soms zonder inhoud. We gaan in dezelfde sfeer anderen vergeven. ‘T is al goed, ok ok.

    We gaan zelfs ‘vergiffenis vragen en vergiffenis geven ‘ als een zwakheid beschouwen. En als  iets fout was maar met goede bedoelingen is er helemaal geen reden voor vergiffenis.

     

    We bidden in het Onze Vader: ‘Vergeef ons onze zonden, want ook wijzelf vergeven iedereen’

    God vergeeft ons onze zonden, maar wat doen wij naar anderen?

    Durf ik me afvragen of ik in mijn huidige situatie, in een zuivere relatie kan leven met God ?

    Wanneer we fouten maakten kunnen we niet doen alsof er niets is en zomaar vergeten. Zo gemakkelijk is het niet.

    Onze schuld heeft iets vernietigd dat moet hersteld worden.

    Het kost iets om vergiffenis te vragen en ook anderen te vergeven.

    Wanneer we ons onrechtvaardig behandeld voelen moeten we het kwade in ons overwinnen en we moeten zowel onszelf, als onze kijk naar de andere, vernieuwen door een innerlijke reiniging.

    Maar dikwijls zijn we daarin beperkt, willen en toch niet kunnen.

    Het kwade heeft zovele vormen, de liefde heeft er maar 1, Jezus Christus die voor ons gestorven is om onze zonde te vergeven, om ons te genezen van binnen uit. Door Hem zijn wij bevrijd. Door Hem kunnen we terug vrij worden, zonder kwaadheid leven en de andere vergeven.

    Om te vergeven moet heel ons wezen ingezet worden. Zoals Jezus zijn leven ingezet heeft. Om te vergeven moeten wij ook lijden. We voelen onrecht en we moeten die overstijgen.

    Het kan alleen maar als we in gesprek gaan met God. Als we hem de macht geven voor alles wat we doen in ons leven. Hij  vraagt dan om te vergeven. Maar Hij zal ook de kracht geven om dat te doen.

    Vergiffenis vragen om fouten heeft niets te maken met gelijk hebben, het heeft te maken met gekwetst zijn of kwetsen. Zelfs iemand kwetsen zonder dat we het zo gewild hebben is fout.  Ook daarvoor moeten we vergiffenis vragen.

    Er zijn tal van voorbeelden daarvan in onze relatie met onze partner, onze kinderen, onze medemensen.

    Bijvoorbeeld:

    -Ik wil raad geven aan mijn zoon, maar tegelijk luister ik niet naar wat hij eigenlijk nodig heeft of wil vertellen.

    -Ik heb fysiek ergens pijn en ben daarom kort van stof tegen mijn partner.

    -Ik reken erop dat mijn vrouw zich bezig houdt met de kinderen, ik heb teveel werk.

    -Ik luister naar mensen en geef geen commentaar, maar eigenlijk luister ik niet echt want de andere  interesseert mij niet.

    -Ik ben slimmer dus men mag  blij zijn dat ik aanwezig ben om de zaak te leiden.

    -Ik heb het recht het hoge woord te voeren. Ze mogen blij zijn dat ik die raad geef. 

    Het zijn allemaal voorbeelden van gedragingen waardoor ik anderen kan kwetsen.

    God heeft alle mensen lief. Als wij iemand niet vergeven of geen vergiffenis vragen maken we God  ongelukkig. Onze relatie met Hem is dan niet zuiver.

    Christen zijn kan alleen maar wanneer we een zuivere relatie hebben met God. En Christus is daarvoor de weg.

    We zijn dankbaar om de woorden van Jezus die ons leert hoe we dichter bij hem kunnen komen en zo bij God.

     

    Laten wij daarom nu samen bidden

     

    God, niets is zo moeilijk als vergeven. Leer ons daarom beginnen met het meest eenvoudige, onze partner en de mensen die bij ons wonen.

    Leer ons, wanneer we gekwetst zijn, onze innerlijke kwaadheid te overwinnen en de andere echt te vergeven. Leer ons om steeds opnieuw liefdevol te zijn naar de mensen die dicht bij ons wonen.

    Wij bidden u Heer verhoor ons Gebed.

     

    God, we willen dikwijls niet vergeven wanneer we in ons gelijk staan.

    We vragen u om ons inzicht te geven. Zelfs al hebben we gelijk, het is toch mogelijk dat we anderen gekwetst hebben.  Leer ons nederig zijn. Doe ons inzien hoe we moeten vergeven. En is spreken niet direct mogelijk, laat ons dan in ons hart al vergeven en laat ons alles doen om terug liefdevol te zijn.

    Wij bidden u Heer verhoor ons Gebed.

     

    God, dikwijls doen we verkeerd. Sommigen onder ons denken dat ze alles kunnen, anderen denken dat ze niets kunnen.

    Beiden zijn fout. Leer ons om blij te zijn met de talenten die we van u gekregen hebben. Leer ons een juiste kijk hebben op onszelf om zo meer uw liefde te kunnen doorgeven en blij te zijn voor de mensen rondom ons.

    Wij bidden u Heer verhoor ons Gebed

     

    Lieve God, leer ons aandacht te geven aan de anderen en te zien wat echt nodig is. Leer ons nederig te zijn. Leer ons inzicht te hebben in ons handelen. We praten onszelf zo gemakkelijk goed. We hebben ook geleerd om onze fouten te minimaliseren. Leer ons om onszelf kritisch te bekijken in uw waarheid.

    Wij bidden u Heer verhoor ons Gebed

    God, geef ons de kracht van de Heilige Geest om steeds opnieuw en opnieuw te vergeven en vergiffenis te vragen.

    Zijn kracht is een geschenk van u, ons gegeven met de verrijzenis van Jezus.

    Laat ons leven in zijn kracht, dan is vergeven mogelijk en zeker niet meer zo moeilijk.

    Wij bidden u Heer verhoor ons Gebed

     

    God, geef ons de kracht om niet te aarzelen alvorens we vergeven.

    Soms kost het zoveel moeite dat we maar uitstellen.

    Laat ons leren dat vergeven is als ademhalen. Onze relatie met mensen kan terug zuurstof krijgen als we in de waarheid leven en zo de juiste waarden hanteren.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons Gebed

     

    God, help ons om vandaag in het bijzonder een startdag te maken om te willen vergeven. We weten dat we u zo blij maken en dat we met U zo in een zuivere relatie kunnen leven en dat is wat christen zijn betekent.

    Wij bidden u Heer verhoor ons Gebed

     

    Beste mensen, wanneer we het Onze Vader bidden moeten we onszelf loslaten en ons voor God openstellen.Wij weten dat Hij bij ons is en wij in Zijn Hand zijn, we weten en geloven dat Hij ons redt.

    Het Onze Vader is een gebed van Jezus en laat zich alleen begrijpen vanuit een relatie of gemeenschap met Hem.

    Laat ons dan nu bidden met Christus door de Heilige Geest tot de Vader.

     

    Onze Vader, die in de hemelen zijt

    Geheiligd is Uw naam

    Uw rijk kome

    Uw wil geschiede op aarde als in de hemel

    Geef ons heden ons dagelijks brood

    En Vergeef ons onze schulden gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren

    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade

    Want van U is het koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid

    In eeuwigheid, Amen

     

    12-07-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lukas 11 v 1-4 Het onze Vader: geef ons heden ons dagelijks brood

    Lukas hfdst 11 verzen 1 tot 4 

    Ons dagelijks brood
     
    Beste mensen, van harte een warm welkom,We willen even stilstaan bij het evangelie van Lucas  hfdst 11 verzen 1 tot 4

    We zijn blij samen met u te luisteren naar Gods woord en maken daarom het kruisteken dat ons verbindt met God door Jezus kruisdood en het geschenk van de heilige Geest door de verrijzenis.

    In de naam van de Vader , de Zoon en de heilige Geest

    We lezen uit de evangelietekst van Lucas  hfdst 11 verzen 1 tot 4:

    Eens was Jezus aan het bidden, en toen Hij zijn gebed beëindigd had, zei een van zijn leerlingen tegen hem: ‘Heer, leer ons bidden, zoals ook Johannes het zijn leerlingen geleerd heeft.’

    Hij zei tegen hen: ‘Wanneer jullie bidden, zeg dan: “Vader,laat uw naam geheiligd worden
    en laat uw koninkrijk komen

    Geef ons dagelijks het brood dat wij nodig hebben.

    Vergeef ons onze zonden,
    want ook wijzelf vergeven iedereen
    die ons iets schuldig is.
    En breng ons niet in beproeving.”

     

    Wij staan vandaag stil bij wat Jezus bedoelde met Geef ons heden het brood dat wij nodig hebben.

    Geef ons heden ons dagelijks brood is een menselijk vraag.

    Brood is vrucht van de aarde en van de menselijke arbeid.

    Het brood is de vrucht der aarde,dat afhankelijk is van regen en zon,dat we zelf niet  in de hand hebben,we moeten bescheiden blijven, het is de hoogmoed die de aarde vernietigt.

     

    Wie brood genoeg heeft moet het delen met anderen

    Met ieder stukje brood ,eet je een stukje van het brood dat van iedereen is. Het brood van de wereld.

     Jezus zegt ons dat we daarbij moeten helpen. Wij moeten bidden  voor het brood voor anderen.

    De apostelen hadden alles achtergelaten, zij leefden voor Jezus, ze gingen op stap en waren afhankelijk van wat de mensen hen gaven.

    Hun keuze voor armoede moet ons bemoedigen, ze vertrouwden totaal op God.

    Ook nu nog hebben we voorbeelden van mensen die  totaal onthecht leven. Pater Damiaan , moeder Theresa.

    Altijd zullen er zulke mensen bestaan en wanneer we dan om brood bidden doet het ons verder zien dan het voedsel dat we dagdagelijks nodig hebben. Het moet ons aanmoedigen meer bescheiden te zijn in ons aardse verlangen en meer de weg van Jezus volgen.

    Jezus vond samen eten belangrijk, het mocht ook met wat wijn en hij bleef ook bij de mensen , niets moest vlug gaan.

    Doch Jezus zei ook : Een mens leeft niet van brood alleen , maar van ieder woord dat uit de mond van God komt. Het woord  van God is voedsel voor ons.

    Door Jezus , de mens geworden Zoon, wordt Gods woord leven voor ons.

    Daardoor kunnen we in overvloed leven ,  al onze aandacht voor het wereldlijke helpt niet zoveel. Heb maar eens aan tafel een leuk gesprek. Dat blijft in je herinnering, wat je precies hebt gegeten vervaagt.

    Het gebed om ons dagelijks brood heeft dus 2 betekenissen  in zich , het brood dat iedereen nodig heeft om in leven te blijven en het brood dat Gods woord is en dat ons al het  materiele doet overstijgen. God vraagt ons om daarin zorg te dragen voor elkaar .

    Geef ons heden ons dagelijks brood verbindt ons in de eucharistie ook met Christus.

    We bidden dus ook geef ons heden ons dagelijks brood opdat  Christus ons dagelijks zou gegeven worden.

     

    God bemint ons lang voordat wij eraan dachten om  Hem te beminnen. Vanuit die dankbaarheid bidden we vandaag om te vragen ons elke dag bewust te zijn van Jezus van Nazareth. De bron voor ons dagdagelijks leven in volheid

     

    1.God, Jezus is ons  voedsel voor  elke dag , Hij die onze zonden heeft vergeven door zijn leven te geven. Jezus , de ichtus , de vis ,als voedsel voor ieder van ons. We vragen U om ons de kracht te geven om telkens opnieuw te kiezen om  in verbondenheid met Jezus te leven

    Wij bidden u heer verhoor ons gebed.

     

    2.God, Jezus zegt dat zijn voedsel is ‘uw wil te doen’ . Laat dat ook ons voedsel zijn . Laat ons niet in paniek geraken als dingen anders verlopen omdat we uw weg volgen. Gij zorgt voor ons , Gij laat ons niet in de steek. Dat geloven wij, ook al is dat soms moeilijk voor mensen die nu echt veel verdriet hebben.

    God ,wij leggen ons  leven in uw handen. Geef ons de kracht door de Heilige Geest om moed te hebben en blij en dankbaar te zijn..

    Wij bidden u heer verhoor ons gebed


     
    3.God , we weten dat er zovele mensen honger lijden en wij leven hier in overvloed.

    Laat ons  delen van onze overvloed

    . Laat ons de juiste keuzes maken . Misschien  door geld te storten waar nodig ,  misschien door te helpen in de parochies die een dienst hebben voor voedselbedeling. Geef de politieke leiders  en de leiders van bedrijven de kracht om naar waarheid te handelen om zo de nodige fondsen vrij te maken voor hulp in nood.

    Wij bidden u heer verhoor ons gebed

     

    4.Heer wij bidden u om nieuwe volgelingen  zoals Pater Damiaan en moeder Theresa, wereldwijd , maar ook  hier in België hebben wij voorbeelden nodig, Onze maatschappij vervlakt meer en meer, weinigen spreken  nog over waarheid, we vinden haast de waarheid niet meer omdat ieder zijn waarheid heeft. Daardoor zitten we vast  in het wereldlijk denken.

    Laat ons zoeken naar waarden en waarheid, maar laat ons ook mensen vinden die daarover iets te vertellen hebben.

    Wij bidden u heer verhoor ons gebed

     

    5.God , Maak van ons vrije mensen die zoals Jezus, tot voedsel  dienen voor anderen, door al onze talenten in te zetten .

    We denken hier ook aan zovele getalenteerde mensen die zoveel kunnen betekenen voor anderen , maar blijven vastzitten in angst of ontgoocheling. Geef hen kracht door  de Heilige Geest om hun angsten te overstijgen om zo voedsel te kunnen zijn voor anderen. .

    Wij bidden u heer verhoor ons gebed

     

    6.God, geef ons godsdienst leerkrachten die voedsel zijn voor onze kinderen. Zovelen zijn goede leerkrachten maar weten zelf niets meer over uw Zoon Jezus. Ze weten niet hoe ze een relatie kunnen opbouwen met U  en leven vanuit uw woorden , de bron, het dagdagelijks voedsel om de  taak als leerkracht in het katholiek onderwijs met vreugde te vervullen.

    Toon  allen ,die verantwoordelijkheden dragen in het  onderwijs,  de weg, om meer inhoud te geven aan persoonlijk geloof in U, om het zo te kunnen doorgeven aan anderen.

    Wij bidden u heer verhoor ons gebed


    Om goed te bidden moet de mens in de waarheid staan, het koninkrijk  Gods zoeken  en zijn gerechtigheid. Door het lezen van het evangelie kunnen we bewuster in relatie leven met God om zo zijn koninkrijk te ontvangen en  zijn gerechtigheid en dan mogen we ook
    samen   het gebed bidden dat Jezus ons geleerd heeft:

    Onze Vader Onze Vader die in de hemel zijt, geheiligd zij Uw Naam.  
    Uw Rijk kome, Uw Wil geschiede op aarde als in de hemel.  
    Geef ons heden ons dagelijks brood  
    en vergeef ons onze schulden,  
    gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren.  
    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade.  
    Amen.

    We danken God dat we hier even samen konden zijn in verbondenheid met Hem, het geeft ons steun en kracht voor vandaag, onze dag wordt weer anders

    Wij wensen u oprecht echt een blije dag in de kracht van de heilige geest.

    Dat God ons hiertoe mag zegenen : de Vader, de Zoon en de Heilige Geest  

    06-07-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matteus 6 v 7-10 Het onze Vader: Uw wil geschiedde

    MATTEUS 6v 7-10 
    Uw wil geschiedde

    beste mensen, van harte een warm welkom,

    We willen even stilstaan bij het evangelie van Matteus  hoofdst 6 verzen 7-10

     we zijn blij,samen met u, te luisteren naar Gods woord.

    In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest

     

    We lezen uit de evangelietekst van Matteus  hoofdst 6 verzen 7-10

    Bij het bidden moeten jullie niet eindeloos voortprevelen zoals de heidenen, die denken dat ze door hun overvloed aan woorden verhoord zullen worden. [8] Doe hen niet na! Jullie Vader weet immers wat jullie nodig hebben, nog vóór jullie het hem vragen.9. Bid daarom als volgt: Onze Vader in de hemel,
    laat uw naam geheiligd worden1 laat uw koninkrijk komen
    en uw wil gedaan worden
    op aarde zoals in de hemel

     

    Jezus vertelt ons in de evangelietekst hoe we tot God moeten bidden.

    Wij staan vandaag stil bij wat Jezus bedoelde met uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel.

     

    Waar Gods wil geschiedt, daar is het hemel, waar Gods wil wordt genegeerd , daar is de aarde

    Met andere woorden , de hemel  is waar  er overeenstemming heerst met wat God wil. Wil en waarheid zijn één.

    De aarde wordt hemel wanneer er Gods wil gebeurt. Aarde blijft aarde als men Gods wil negeert. Daarom bidden we dat het op aarde wordt zoals in de hemel .

    Dat aarde een hemel wordt.

    Maar wat is Gods wil?

    God heeft ons zijn 10 geboden gegeven. Het zijn woorden van God zelf.

    Deze 10 geboden staan allen verweven in de vele teksten van het evangelie.

    Wat God wil komt voor uit ‘Wie’ Hij is. God is liefde en God staat voor waarheid.

    Omdat ons bestaan  van God komt kunnen wij ondanks al de wereldlijke invloeden toch op weg gaan om de wil van God te doen. Maar het blijft onze persoonlijk keuze dag na dag.

    Er is een diep verankerd  medeweten met God dat wij hier op aarde geweten noemen.

    Het ‘medeweten’ van God , daar willen we het tegenwoordig niet meer over hebben

    Wie over ‘het geweten spreekt’  wordt ouderwets genoemd.

    Toch weten we allemaal wanneer we verkeerd handelen .

    We moeten ons durven afvragen:

    Bemin ik God bovenal ?

    Doe ik mijn best voor  mensen rondom mij ? Maak ik tijd om met mijn kinderen te praten? Wat zou Jezus antwoord zijn voor mij?

    Ben ik eerlijk? Drink ik niet te veel? Wat met mijn seksualiteit? Durf ik naar mijn gedrag te kijken ?

    Als we er willen over nadenken,  ons concentreren op de waarheid , dan  weten we het antwoord .  Maar we verdringen het meestal wanneer we niet naar waarheid handelen. Of we doen op andere vlakken dan maar wat beter ons best. We doen dat dan om ons schuldgevoel weg te vegen.

    We willen er niet aan denken omdat het pijn doet of omdat we reeds gewoon zijn om met een schuldig gevoel te leven. We geloven niet dat er een weg van vergeven is.

    We vernietigen zo onszelf en ook onze vrijheid.

    We worden ook beperkt in ons manier van leven . 

    We kunnen  niet spreken over moraal als we in leugen leven. We gaan dan onze vrienden vergoelijken wanneer die ook eens een slippertje maken. We gaan  maar zwijgen  als we ergens onwaarheid zien. Doofpotacties zijn overal te vinden.

    Onwaarheid in ons leven verhindert ons het goede te doen. Zo is het ook met de wil van God. We kunnen enkel maar blije christenen zijn als we tenvolle leven zoals God het wil.

    Wat God wil bevrijdt ons van  de leugen. Dan worden we zoals Jezus.

     

    Ben ik bereid God de leiding in handen te geven voor mijn leven en zijn wil te volgen?

    Wanneer we onze eigen wil volgen ,worden we weggesleurd van Gods wil.

    Mijn voedsel is de wil doen van Hem die mij gezonden heeft, zegt Jezus.

    Jezus leeft om de wil van God te doen. Dat moet het ook voor ons zijn . Leven om de wil van God te doen ,met onze talenten , in onze specifieke  situatie.

    We moeten vragen aan God om ons daarbij te helpen.

    Maar Jezus  zei ook , laat de kelk voorbij gaan, met andere woorden , soms is het moeilijk en willen we Jezus niet volgen en Gods wil niet doen.

    Soms krijgen we tegenslag op tegenslag.

    Maar niet mijn wil , maar uw wil geschiede zei Jezus dan.

    Jezus is de hemel, in Hem en door Hem geschiedt Gods wil.

    Wij kunnen dit nooit op eigen kracht.

    Onze eigen wil sleurt ons steeds weg van Gods wil.

    Maar door bij Jezus te horen ,te lezen wat Hij gezegd heeft ,tegen hem te praten gedurende onze dag,  leren we om Gods wil te doen.

    Gods wil doen weten we, door een  actieve aandacht, in de kracht van de H.Geest, waardoor we kunnen zien en begrijpen en kunnen antwoorden op Gods uitnodiging.

    We moeten bidden om kracht van de heilige Geest. Het is beschikbaar.

    Soms zijn we bereid  Gods wil te doen maar we zijn  verward  . Vertrouw dan op de heilige Geest , die geeft kracht om uit die verwardheid te geraken.

    Maar dan moeten we ook geloven dat God het beste met ons voor heeft, dat wil zeggen dat we ook bereid moeten zijn om God te danken voor het ontvangen van  een andere richting, een ander gebeuren, een andere oplossing.

     

    Christen zijn  betekent  ten diepste verbondenheid hebben met Onze Vader dicht bij Hem mogen komen, bij Hem horen, contact hebben met God.  Christen zijn  betekent, door geloof in Jezus Gods, genade krijgen en de kracht van de Heilige Geest.

    Laat ons bidden om groei in ons christen zijn:

     

    Heer ,

    Laat ons niet twijfelen , maar getuigen van U.

    Laat ons met U in gesprek treden en daaruit moed en kracht putten om niet enkel te zeggen dat wij U geloven , maar ook Uw wil doen en pad volgen

    Geef ons de moed daartoe , want zo zijn wij enkel uw  kinderen .

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    God

    We hebben u nodig , we verlangen naar een leven in relatie met u.

    We beseffen dat we teveel op onze eigen energie en op onze eigen denken vertrouwen. We durven niets uit handen geven.

    Geef ons kracht om u te vertrouwen  als er iets anders gebeurt dan wat we  willen. Geef ons dan de kracht te geloven dat dit uw wil is en dus beter voor ons, zelfs al begrijpen we dat niet.

    Wij bidden u verhoor ons Heer

     

    God, we bidden nu in het bijzonder voor mensen die ziek zijn of in  moeilijkheden vertoeven.

    U blijven vertrouwen terwijl we in pijn of in angst leven of geconfronteerd worden met de dood.  Blijven zeggen , uw wil geschiede is dan heel heel moeilijk.

    Help ons om te geloven dat u er bent, dichtbij  in de ziekenkamer, in het bed, in ons huis waar we ons alleen voelen.  U houdt ons vast.

    Help ons onze tranen te drogen en woorden van geloof te spreken , zelfs tot anderen.

    Laat ons duidelijk maken aan anderen dat Gij ons de kracht geeft om U altijd als bron te zien voor onze blijheid , zelfs in de meest moeilijk momenten

    Wij bidden u verhoor ons Heer

     

    God, we maken fouten en hebben daar spijt over.

    Ons  wereldlijk denken bepaalt soms teveel onze handelingen.

    Bescherm ons tegen de invloeden die ons denken foutief stuurt.

    Door geloof en hoop in U vragen wij  U  uw  Geest te zenden als krachtbron voor ons leven.

    We vragen  U ons  te wapenen tegen ons wereldlijk denken en handelen , geef ons  een schild om ons te beschermen.

    We vragen  dit in Jezus naam en volgens Uw wil  .

    Wij bidden u heer verhoor ons gebed

     

    Beste mensen, gezamenlijk bidden verenigt ons en  helpt ons ook om geestelijk te groeien .We voelen ons niet alleen .Ons gemeenschappelijk geloof met elkaar delen, brengt  vreugde .Spijtig kunnen we elkaar niet zien , maar dezelfde Heilige Geest  op dit zelfde moment,  verbindt ons met elkaar .

    Aan de mensen die alleen zijn nu en zich verdrietig voelen,  willen we zeggen dat er vele mensen samen zijn met u , verbonden door de radio.

    We waren samen in  Gods Heilige Geest tijdens deze morgenwijding.

    God ziet ons allen in de verbondenheid van deze bezinning en de aandacht voor Hem ,Onze Vader.

     

    Laat ons daarom samen het onze vader bidden

    Onze Vader, die in de hemelen zijt

             Geheiligd is Uw naam ,Uw rijk kome

             Uw wil geschiede, Op aarde als in de hemel

             Geef ons heden ons dagelijks brood , En Vergeef ons onze schulden

             Gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren

             En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade

             Amen

    Wij wensen u oprecht echt een blije dag in de kracht van de Heilige Geest.

    Dat God ons hiertoe mag zegenen : in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

     

     

    28-06-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lukas 11 v 1-4 Het onze Vader: uw Rijk kome

     Lukas hfdst 5 verzen 1 tot 4

     

    UW RIJK KOME

     

    Welkom goede vrienden verbonden met ons langs radio en internet, vrienden in Brussel en ver daarbuiten, zelfs buiten onze landsgrenzen, we zijn blij samen met u te luisteren naar Gods woord.

    In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

    Vandaag lezen wij uit :

     

    Het evangelie volgens Lucas hfdst 11 verzen 1 tot 4

     

    1 Eens was Jezus aan het bidden, en toen Hij zijn gebed beëindigd had, zei één van zijn leerlingen tegen hem: ‘Heer, leer ons bidden, zoals ook Johannes het zijn leerlingen geleerd heeft.’

    Hij zei tegen hen: ‘Wanneer jullie bidden, zeg dan: “Vader, laat uw naam geheiligd worden
    en laat uw koninkrijk komen.

    Geef ons dagelijks het brood dat wij nodig hebben.

    Vergeef ons onze zonden, want ook wijzelf vergeven iedereen die ons iets schuldig is.

    En breng ons niet in beproeving.”

     

    Wij staan vandaag stil bij wat Jezus bedoelde met ‘ en laat uw koninkrijk komen’

    Wij moeten in ons gebed vragen om Gods koninkrijk zegt Jezus.

    Waar God  niet AANWEZIG  is raken de mensen en de wereld in verval.

    Zoek eerst het Rijk Gods en zijn gerechtigheid, dan krijg je erbij wat je nodig hebt, zegt  Jezus.

    Het leven volgens wereldlijke normen loopt niet automatisch uit op een goed resultaat.

    Uw Rijk kome is niet wachten naar een  luilekkerland voor al wie vroom is en verlangt naar Gods Rijk. Als we bidden ‘uw Rijk kome’ dan gaat het hier over onze verantwoordelijkheid.

    Het rijk Gods is ‘wat God aanbelangt’, zijn wil, zijn dromen en verlangens voor zijn schepping.

    Gods wil brengt rechtvaardigheid tot stand. 

    Jezus stelt een absolute prioriteit voor ons. Wij moeten God recht doen. Dit is de  prioriteit  voor ons menselijk handelen, voor onze levenshouding.

    Uw rijk komen bedoelt ‘in waarheid leven’, handelen naar de waarheid.

    God recht doen betekent: Zijn wil prioritair stellen, de juiste dingen doen, de maatstaf vinden om recht te brengen onder de mensen.

    Zo, kan ik eerlijk in relatie leven met God.

     

    Beste mensen,

    Wat God aanbelangt moet de prioriteit zijn in ons leven, daar moeten we onze levenshouding op bouwen voor ons dagelijks bestaan.

    Stel u voor dat God ons zou verschijnen in een droom en zeggen, welke wens kan ik voor U vervullen? Wat zou dan ons antwoord zijn? Geld om alles te kopen wat ik wil, een buitenverblijf aan de Costa del Sol, een sportwagen, een andere man of vrouw, andere kinderen, (ze zijn te lastig!)

    Wat zou God van deze keuzes denken? Behoren deze dingen tot Zijn Rijk?

    Neen dus.

    Wat zou God denken als we zouden zeggen, zoals koning Salomo: God, geef uw dienaar een opmerkzame geest om de waarheid te zoeken. Denk je dat God dit wil?

    Natuurlijk, dat is wat God aanbelangt, dat wij het onderscheid kunnen maken tussen goed en kwaad, dat wij kunnen handelen naar de waarheid.

    We gaan dan het juiste doen in ons leven en we gaan ook het juiste doen naar de mensen rondom ons. Zo kunnen we Zijn wil prioritair stellen.

    Zo kunnen we bidden : laat Uw koninkrijk komen.

    God moet heersen, niet wij. Daarvoor moeten we bidden.

    Dat we de waarheid mogen zien om zo in de waarheid te leven. Dat is Zijn weg.

    We mogen dit gebed samen bidden met Jezus. De ontmoeting in ons gebed met Christus maakt ons gebed nog intenser.

    Jezus is het Rijk Gods in persoon. Waar Hij is, is het Rijk Gods aanwezig.

    Als ik een deel van Jezus ben dan leeft Jezus in mij. En zo leef ik in het rijk Gods. Ik doe dan wat Jezus doet, al is het heel eventjes. Maar telkens kan ik opnieuw dicht bij Jezus komen.

    Als we ons hart laten raken door de woorden van het evangelie, kunnen we veranderen, nieuw worden. God laat ons dan niet alleen verder ploeteren, Hij blijft bij ons. We krijgen daarvoor de kracht van de Heilige Geest. 

    Als we bidden om het Rijk Gods, dan vragen we aan Jezus:  maak ons tot de uwen, doordring in ons, leef in ons dan kunnen we handelen naar de waarheid, naar wat God wil.

    Zo kan Jezus dan alles aan de Vader overdragen, en is God alles in alles. Zijn Rijk is dan aanwezig en het goede kan beginnen.

     

    Maken we nu even tijd om samen te bidden:

     

    Lieve God : De mensen zeggen “ ach de waarheid, wat is de waarheid, uw waarheid en mijn waarheid, we weten en bepalen zelf wel wat goed is voor ons” . In die tijdsgeest leven wij.

    Geconfronteerd worden met wat de waarheid is, is soms zeer moeilijk.

    Geef ons de moed om te handelen naar de waarheid. De waarheid zien en ze willen zien, dat verlangen wij God, help ons daarbij.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    God,

    Zovele mensen raken de weg kwijt in de relatie met hun partner. Alles moet kunnen en ik wil vooral het mijne krijgen.

    God,

    We bidden U opdat we de waarheid mogen zien in ons liefhebben. 

    We bidden opdat we de kracht mogen ontvangen om te kiezen voor de juiste partner.

    Eens we gekozen hebben, bidden we tot u dat we voor onze partner de juiste dingen doen. Ook in moeilijke momenten. We bidden dat er geen egoïsme is en geen eigen pleziertjes.

    We bidden opdat waarheid in onze relatie triomfeert, dat we nooit samen gaan slapen met ruzie of met een leugen. Help ons om onze gevoelens te delen en te luisteren naar de gevoelens van onze partner. We zijn verschillend Heer, leer ons omgaan met onze verschillen. 

    Help ons elke moeilijkheid direct uit te spreken en ons te laten helpen als het nodig is. 

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    God,

    Help alle beleidsmensen naar waarheid te handelen om zo recht te doen voor mensen.

    Help hen sterk te zijn als ze tegen de gangbare norm moeten ingaan en misschien daardoor sympathie verliezen, misschien zelfs meer dan dat.

    Laat eerlijkheid en waarheid triomferen boven angst en zelfbehoud.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    God,

    We bidden u voor een opmerkzame geest, om te kiezen voor wat we echt nodig hebben.

    Doe ons de waarheid zien in ons handelen. Laat ons een balans vinden in ons verlangen om belangrijk te zijn. We willen niet egoïstisch zijn, maar ons menselijk verlangen om iets te betekenen is zo groot. Geef ons de kracht om onze talenten te benutten zonder te focussen op onszelf. Zo kunnen we uw liefde doorgeven.  

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    God, Help ons dagdagelijks, wanneer we beslissingen moeten nemen. Help ons om te durven denken aan wat Jezus zou doen. We weten dat we de kracht ontvangen van de Heilige Geest als we beslissen Jezus te volgen.

    Ons afvragen ‘wat zou Jezus nu doen’ in alle omstandigheden, het is een zeer confronterende vraag omdat ze ons verplicht naar de waarheid te zoeken.

    Daarvoor bidden wij U, help ons en laat ons bewust zijn dat we U in de kracht van de H. Geest kunnen en mogen aanspreken. Zo bent u God en Jezus bij ons, in de drie eenheid verbonden.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    Door het lezen van het evangelie kunnen we bewuster in relatie leven met God.

    Laat ons daarom samen het gebed bidden dat Jezus ons geleerd heeft om zo onze verbondenheid deze morgen uit te drukken.

    Wij bidden het Onze Vader,  samen met Jezus om u, God, recht te doen.

    We zijn dankbaar om God onze vader te mogen noemen, Zijn naam te heiligen en Zijn rijk van waarheid hier op aarde mogelijk te maken

     

    Onze Vader,

    Onze Vader die in de hemel zijt, geheiligd zij Uw Naam.
    Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde als in de hemel.
    Geef ons heden ons dagelijks brood
    en vergeef ons onze schulden,
    gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren.
    En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade.

    Want van U is het koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid in eeuwigheid,

    Amen

     

    Beste mensen

    Het is een geschenk om samen te mogen luisteren naar Gods woord. Zo worden we sterker en kunnen we vreugdevoller zijn voor anderen, niettegenstaande onze moeilijkheden. Zo kunnen we ook niet gelovigen misschien enig lichtpunt geven in hun zoektocht naar God. We hopen dat u gesterkt wordt in het ‘durven’ vertellen aan anderen hoe we geholpen worden door Jezus in ons dagdagelijks leven.

    In de naam van de vader de zoon en de Heilige Geest.

     

    21-06-2010 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/12-10/12 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 14/11-20/11 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 18/11-24/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 16/04-22/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 18/12-24/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 05/12-11/12 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 24/11-30/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 29/03-04/04 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Startpagina !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!