Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
Paulie vertelt
Over ons gezin Iedere dag is de moeite waard
26-02-2006
Recept
Kipfilet in Marsalaroom
hoofdgerecht voor 4 personen 4 kipfilets olijfolie 2,5 dl room 1/4-1/2 dl Marsalawijn allesbinder peper
zout
verse tijm
Bak de kipfilets in de olijfolie rondom bruin en gaar, voeg de room en Marsala toe en bind eventueel tot de gewenste dikte met de allesbinder.
De boter of margarine zachter laten worden. Ondertussen de eieren hard koken, ze pellen en de dooiers eruit wippen (eiwitten worden niet gebruikt, maar u kunt ze later fijnhakken en over een salade strooien).
De dooiers zeer fijn maken met een vork en ze, samen met wat zout, cayennepeper, enkele druppels worcestershiresaus en de kaas door de boter roeren.
Koel wegzetten. De aardappelen schoonborstelen, droog maken en ze in een stukje ingevet aluminiumfolie wikkelen.
De aardappelen op het rooster in het midden van een hete oven (210°C) plaatsen en ze in ± 50 minuten gaar laten worden. De aardappelen kruislings inkerven en ze iets indrukken, zodat het kruim een beetje loskomt. In elke inkerving een klontje ei-kaasboter leggen en de aardappelen in het folie opdienen.
De tongscharfilets oprollen, velzijde naar binnen en van kop naar staart, ze blijven dan vanzelf opgerold.
De tongscharrolletjes in een beboterde magnetronschaal schikken, op smaak brengen met zout, bestrooien met de groene peperbolletjes, overgieten met drievierde van de room, afdekken en twee minuten laten garen bij 850 W.
De tongscharrolletjes uit de schaal halen en warm houden.
Het pocheervocht inkoken en van het vuur de saus binden met klontjes koude roomboter.
Het witloof wassen, schoonmaken en fijnsnijden.
Op smaak brengen met peper, zout, nootmuskaat en citroensap.
In een beboterde magnetronschaal leggen en drie minuten afgedekt verhitten bij 850 W. Daarna goed laten uitlekken.
De eieren loskloppen met de resterende room en kruiden met peper, zout en paprikapoeder. Beboterde schaaltjes vullen met het gestoofde witloof en hierop het eimengsel gieten.
De witloofflan zeven minuten verhitten bij 500 W.
De witloofflan op het midden van een warm bord storten, de tongscharrolletjes errond schikken en de saus erover lepelen.
Versieren met paprikapoeder en gehakt bieslook.
IJstaart
Ingrediënten voor 4 personen
200 g boter (roomboter) 150 g suiker 2 zakjes vanillesuiker 6 eieren 5 dl room 50 g bitterkoekjes (macarons)
Boter, de beide soorten suiker en de room in een pan doen, op een zacht vuurtje goed mengen.
Laten afkoelen tot het mengsel lauw is.
Er de eieren bijvoegen en mixen.
Gedurende 2 uur in de diepvries zetten en mixen.
De koekjes (dit mogen ook kokoskoekjes zijn) in stukjes breken en uitstrooien in een cakevorm.
Er het mengsel uit de diepvriezer overgieten.
Alles 24 uur in het diepvriesvak van de koelkast zetten.
Een uur voor het serveren de ijstaart uit de diepvriezer halen.
Een in heet water gedrenkte handdoek rond de cakevorm leggen.
De ijstaart storten op een serveerschotel.
De taart desgewenst versieren met toefjes slagroom, stukjes fruit en kokoskoekjes.
4 grote aardappels zout en peper 2 eetlepels olie kruidenboter sperziebonen (klaar maken zoals je gewent bent)
Bereiding Breng de schoongemaakte aardappels met schil in een flinke laag koud water met een snufje zout aan de kook.
Kook ze 10 minuten.
Leg de aardappels vervolgens op 4 velletjes aluminiumfolie, bestrooi ze met zout, besprenkel ze met olie en verpak ze in de aluminiumfolie. Pof de hete aardappels in de voorverwarmde oven (220°C) in ca. 1 uur gaar.
Gemarineerde & gegrilde ribbetjes met gekonfijte raapjes
Ingrediënten voor 4 personen
1 kg vleesribbetjes honingmosterd kruiden 1 el rietsuiker 2 busseltjes verse raapjes 1/2 liter kippenbouillon zwarte peper uit de molen & zout
marinade:
snuifje grof zout
zwarte peper
tijm
mosterdzaad oregano
rozemarijn
scheutje olijfolie
Maak de marinade door alle ingrediënten in de vijzel fijn te stampen, borstel hiermee het vlees in en zet een uurtje in de koelkast.
Grill de ribbetjes 2 minuten aan elke kant op de grillpan of grill, bestuif ze nadien met de honingmosterd kruiden.
Zet ze tenslotte nog ongeveer 15 tot 20 minuten (tot ze gaar zijn naar wens) in een voorverwarmende oven van 180°.
Schil ondertussen de raapjes en snij ze in vier, stoof ze voorzichtig aan in boter zonder dat ze kleuren, kruid met peper, wat zout en een eetlepel rietsuiker en bevochtig met wat kippenbouillon.
Laat hierin in ongeveer 15 minuten gaar worden.
Schik alles op grote warme borden en lepel er het kookvocht van de raapjes over.
Mooi he. Dit logo is duidelijk niet in elkaar gefranst door papa Ronny maar het is wel een prachtige fotobewerking van mijn eigenste ik. Dit juweeltje komt van Ann en het staat ook op haar blog en dat is "Beeldbewerking Ann". Hartelijk dank Ann voor dit mooie logo.