Mysterieus voorwerp boven Charleroi heeft België een dag in de ban gehouden

Is het Eddy Wally zaliger die uit een vliegmachine springt? Of toch een UFO? Het geheimzinnige voorwerp dat gisteren boven Charleroi werd gefilmd was een raadsel voor velen. Maar aan alle mensen die in buitenaards leven geloven: de Koninklijke Sterrenwacht liet zopas weten dat het niet om E.T. en zijn volgelingen gaat, maar om een vliegtuig. 

Gisteren vloog er een vreemd voorwerp in de regio rond Charleroi. Was het een meteoor, een komeet of een UFO? Da's moeilijk in te schatten, zei Jan Cuypers van de Koninklijke Sterrenwacht deze morgen nog aan VRT Nieuws.

"Het is niet onmogelijk dat het gaat om een meteoor of restanten van een satelliet, maar het is wel erg onwaarschijnlijk", vertelt Jan Cuypers. "Eerst en vooral hebben we enkel weet van meldingen in dezelfde - kleine - regio, terwijl een meteoor op veel meer plaatsen zou moeten te zien zijn. Op de beelden zien we ook dat het verschijnsel zich boven de wolken heeft voorgedaan en dat je bovenaan een einde ziet aan het traject. De kans dat het iets uit de ruimte is, is dus klein."

Tip brengt uitsluitsel

Na een nieuwe tip deze namiddag is het bijna zo goed als zeker wat ons zo in de ban hield, vertelt Cuypers aan VRT Nieuws. Het zou gewoon om een vliegtuig gaan. "De zon zat op sommige plekken echter op een goede plaats waardoor de schaduw van het vliegtuig op de condensstreep viel, die zo op rook leek. Honderd procent zeker ben je in deze gevallen nooit, maar die verklaring lijkt mij zeer waarschijnlijk."

Phone home, check het filmpje en oordeel zelf

Meer mogelijk buitenaards leven

{  http://newsmonkey.be/article/67997 }