Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
 
Zoeken in blog

Gastenboek
  • Hopelijk een zonnig week-end
  • Vrolijk Pasen
  • Van mij .... voor jullie .... een
  • Van mij, voor jou en je familie .....
  • wens een fijne zaterdag lieve vrienden

    Categorieën
  • dessert (33)
  • gebak (43)
  • handwerk (16)
  • hapjes (9)
  • hoofdgerecht (vis) (25)
  • hoofdgerecht (vlees) (63)
  • ijs (2)
  • koekjes (3)
  • Reisverslag van culireisjes (21)
  • soepen (7)
  • voorgerechten (4)
  • Foto

    Foto
    Inhoud blog
  • Soesjes op vrijdag
  • Zusjestaart
  • advokaat voor koude winteravonden
  • Eersteling...
  • appelcake van sofie dumont
  • snelle paella
  • cupcakes door Elke
  • citroen-plattekaascake
  • Frangipannetaart, lekker ouderwets
  • asperges met coquilles
  • wafeltjes bij de thee
  • leuk weekend
  • Perencake op zaterdagavond
  • Tagliatta
  • Pieter Breugeltaart
  • De lekkerste gerookte zalm
  • tongreepjes in panko
  • Boter op ambachtelijke wijze
  • appeltaartje op aanvraag
  • Klassieke rijstpap
  • Reeragout
  • Kokoscake met framboosjes en wiite chocolade
  • Linzen met chorizo en krokante kip
  • madeleines met pistache en chocolade
  • Fijn weekend
  • Varkenslapje stroganov
  • cake, gewoon simpel
  • Gelukkig nieuwjaar
  • kerst 2010 by culimieke
  • appeltaart voor kerst
  • aardappeltjes gevuld
  • Een stukje nostalgie
  • Eten met een sterretje
  • perentaartje op eenvoudige wijze
  • zalmtartaar met oosterse dressing
  • panna cotta met appeltjes
  • Biscuit in de diepvries
  • pastabake met champignons en kip
  • broodpudding met een twist
  • witte bonensoep met spek en olijfolie
  • everzwijnfilet met chermoulaworteltjes
  • silpy is jarig
  • Reenootjes met wildsaus
  • Muffins met witte chocoladestukjes
  • Ons keukentje is af!
  • pompoenlasagna met basilicum
  • Lunch in Barcelona
  • Marmercake van Elke
  • kabeljauwhaasje in de oven
  • Culimieke go's flower's
  • ciabatta complet
  • Kippetje in de oven
  • gevulde tomaatjes
  • flantaart
  • Het Bollekesfeest in Antwerpen
  • Dagje Leiden in Nederland
  • Zalmforel gevuld met Miss Dahl's romige pesto
  • Foodnetwork
  • Mediteraanse hartige taart
  • toveren met abrikozen
  • pissalladière
  • tagine express
  • escalope con salsa de ricotta
  • cannellonni met prei en ricotta
  • zomerse tomatensoep
  • Frambozencakejes
  • couscousslaatje met kruiden en groentjes
  • Nog een blogje erbij....
  • Vakantie weer voorbij.....
  • sinaasappel victoria sponge met frambozen
  • De oude doos
  • Rozenmand, laatste les bloemschikken voor de vakantie
  • bloemkoolgratin met mascarpone
  • Het fruit.......jaja dat werd een lekker dessert...
  • Ik ging naar de markt....
  • Ons tuintje anno 2010
  • abrikozen-semifreddo met meringue
  • lamskoteletje met erwtjes, munt en feta
  • Een variatie op Miss Dahl's pesto-dip
  • zomers slaatje met gemarineerde rundsreepjes
  • Heerlijke kruidenolie
  • frangipanetaartje met gepocheerde nectarine
  • Zomerse biscuit
  • Vidée op Italiaanse wijze
  • Kruidenkrans
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Culimieke go's to Tel Aviv-Israel
  • tarte-tatin cake express
  • Barcelona - verslagje
  • culimieke go's to barcelona
  • Rouget, worteltjes met abrokozenconfituur en charmoulla
  • Vanillepudding met appel en speculoos
  • KIp-wok-curry in
  • Risotto met paddestoelen en coquilles
  • Culimieke go's flowers
  • calzone a l'improviste
  • konijnenfiletje met sjalotten en stroop van vrolingen vergezeld van de eerste kort aangebakken asperges
  • lenteslaatje met gerookte makreelfilet
  • waalse salade
  • feestcake van silke
  • kwarteleitjes met kruidenzout
  • kipspiesje met appeltjes
  • Peren-vanillecake (van dochter Elke)
  • skrei (vis) met een torentje van aardappel en spinazie
  • wrap met kalkoenblokjes
  • Een prachtig culi-cadeau!
  • Marmercake
  • lasagne met witloof en ham
  • aardappelpotje met bloemkool en gehakt
  • bloemkoolsoepje met gedrooge parmaham
  • Een zalig weekendje De Haan aan zee.
  • simpele kaastaart met aardbeiencoullis
  • risotto met witloof en sinaasappel en gegrilde eendeborst
  • witte bonensoep
  • categoriëen (indelen van alle gerechten)
  • La tarte de madam Odille
  • tapenade royal
  • citroen-amandelkoekjes
  • pappilot van de midi
  • boutis, nog een werkje voor een kerstpakket
  • een originele cadeauverpakking ...
  • gourmet van silke
  • charlotte gevuld met chocolademousse
  • kalkoenborst gevuld met cranberries en pistachenootjes
  • aperoglaasje met krab en appelsienkaviaar
  • kerstsfeer bij culimieke
  • semifreddo met sinaasappel en pistache- en amandelnootjes
  • Hartige rijsttaart
  • Lamskoteltjes
  • Kersentaart
  • cake met vanille en yoghurt
  • pladijsfilet in tempuradeegje
  • gehaktballetjes met curry
  • appel-kokosgebak
  • wok met rundsvlees en sinaasappel
  • cassoullet de luxe
  • De koffer
  • aardappeltje gevuld met garnaaltjes en bieslook
  • knolselderpuree met cordon bleu
  • Gehaktballetjes met een twist
  • herfst/winterraclette
  • gebakken zeetong
  • virusje....
  • bospaddestoelensoep
  • 1 kip-twee gerechten
  • Rijstpap zonder gouden lepeltjes en koek van het huis
  • Herfst bij de thee
  • Elke's hapjes
  • sushi home made
  • scampi's de la mama
  • Boutis, een borduurtechniek uit de provence
  • visgerechtje van vroeger
  • kaaspracht in toulouse
  • Torta di nonna
  • Haute Garonne-Ambax- deel 1
  • pavé of bavette (steak) met sjalottensaus
  • foodie steekt haar stekeltjes uit
  • een lekker cadeau
  • tomatensoep (de zon in je bord)
  • homemade rochers
  • dulce de lecheijs met een koekje
  • coquilles met sjalottenroom en fijne groentjes
  • trio van vis-voorgerechttjes
  • vietnamese wok
  • vijg in marsalawijn
  • risotto van tarwekorreltjes met kip
  • een lekker sausje...........hollandaise a la mieke
  • het perentaartje dat ik niet kon krijgen in sint-truiden...
  • marokaanse lamsschenkel met linzen
  • sint-truiden
  • ovenschoteltje
  • nasi express
  • Maak je koelkast leeg puree met kabeljauwhaasje
  • chocoladebroodpuddingkjes
  • lekker en snel, de rest dat doet de oven wel.....kip
  • spies van kalkoen en breydelspek
  • Metamorfose
  • mosselen de la casa
  • gevuld kalkoçengebraad
  • kokosrijst met gemarineerde frambozen
  • Bezoek 's Hertogenbosch
  • gegrilde groenten
  • zomersalade
  • bijna oogsttijd
  • dagje aan zee
  • aardbeien-fool
  • pasta uit de voorraadkast
  • De hapjes van
  • Kartonnage van een ringmap
  • pastataart
  • brochette - mix
  • wortelcakejes
  • pannekoekje met erwtjes en gerookte zalm
  • Eclairs (soezendeeg)
  • mooie plekjes
  • boulliabaise de la casa
  • pavlova met aardbeien
  • Aardbeidessert zonder suiker
  • nieuwe indeling
    Image Hosted by ImageShack.us
    Foto
    Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
    Foto
    culimieke
    CULIMIEKE-Genieten in de keuken en daarbuiten
    02-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.koud aspergesoepje met krokante parmaham en pijnboompitjes
    Image Hosted by ImageShack.us


    Receptje van La Coccerelle- dank u Petra.

    wat heb ik nodig:

    -1 kilogram verse asperges-geschild en kopjes apart gehouden
    -6dl melk
    -4dl room
    -zout peper
    -pijnboompitjes, droog geroosterd
    -kleine stukjes parmaham, even aangebakken in tefalpan en dan geblust met 2 eetlepels wijnazijn, tot terug mooi droog krokant.

    Hoe maak ik het:

    -kook de asperges die in je stukken van ongeveer 2cm hebt gesneden goed gaar in de melk en de room (ongeveer 25min)
    -mix alles heel fijn en zeef, zeer belangrijk!
    -zet in koelkast tot ijskoud
    -giet in een mooi glaasje, bestrooi met de krokante ham en de pijnboompitjes
    -een klein drupje goede olijfolie maakt het geheel af.

    -een lekker aperitiefhapje of in een iets grotere versie een prima voorgerechtje op een warme dag

    02-07-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:soepen
    » Reageer (0)
    01-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.plattekaas-perzikmousse
    Image Hosted by ImageShack.us
    wat heb ik nodig:

    -fruit :  bijvoorbeeld een blikje van 5 perziken op eigen sap, maar een 25O verse aardbeien, frambozen......kan ook
    -1OO gram platte kaas
    -1OO a 15Ogr witte suiker
    -7gram gelatine
    -2 eiwitten

    hoe maak ik het:

    -mix het fruit met de helft van de suiker, in dit geval de uitgelekte perziken
    -week de gelatine in koud water (1O min)
    -verwarm een paar eetlepels fruit tot lauwwarm en los daarin de uitgeknepen gelatine goed op.
    -meng het de fruitmix (dus ook die met de gelatine) met de platte kaas
    -klop de eiwitten met de andere helft van de suiker en meng als laatste door het mengsel

    -schep in mooie glaasjes en garneer met een stukje van het fruit dat je gebruikt hebt

    smakelijk.

    01-07-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (0)
    28-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zon, warm......de grill biedt de oplossing....
    Image Hosted by ImageShack.us
    Op een grillplaat leg je lichtjes voorgestoomde groene asperges en nieuwe aardappeltjes. Doe er een beetke olijfolie op en grill op een hete grillplaat serveer met lekkere ham; een streepje ham en een beetje lekkere olijfolie. werk af met balsamicostroop en parmezaankrullen smakelijk

    28-06-2009 om 20:41 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    26-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.marmercake
    Image Hosted by ImageShack.us
    wat heb ik nodig:

    -3 eieren
    -125gr boter
    -2OOgr fijne suiker
    -6 eetlepels volle melk
    -2OOgr bloem
    -1 tl vanille-essence
    -1zakje gistpoeder (7gr)
    -25gr cacaopoeder
    vetstof en bloem om vorm voor te bereiden

    hoe maak ik het:

    -verwarm oven voor op 15Ograden
    -splits de eieren
    -verwarm suiker en boter au bain marie (warmwaterbad) en klop dan op met mixer of in robot tot romige massa
    -voeg dan eidooiers, melk, gezeefde bloem en gist aan toe
    -als laatste spatel je de stijfgeklopte eiwitten toe
    -verdeel deeg in twee delen
    -doe bij één deel de vanille, bij het andere de gezeefde cacaopoeder

    -bak geduren 45 tot 5O minuten

    werk eventueel af met een chocoladeglazuur

    smakelijk!

    26-06-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (12 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (0)
    25-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.salsa van mango, ananas, waterkers en chili, olijfjessalade, brochette en aardappeltje in de schil
    Image Hosted by ImageShack.us

    wat heb ik nodig:

    salsa:

    -één rijpe mango in blokjes
    -een rijpe ananas of een klein blikje ananasstukjes
    -rode chilipeper nr smaak, fijngehakt
    -bieslook
    -bosje waterkers
    -zout, peper



    olijfjessalade:

    -potje natuurolijfjes
    -citroenschil
    -zout,peper, chilivlokjes, provencaalse kruiden
    -blokjes fetakaas
    -enkele halfgedroogde tomaatjes
    -olijfolie

    -meng de olijfjes  met alle ingredienten behalve de feta, en laat enekele uren marineren
    -doe de feta in grote blokjes en bestrooi met wat provencaalsekruiden en olijfolie



    -grill de rundsbrochetjes die je hebt bestrooid met kipkruiden



    -doe de gewassen en gedroogde en doorprikte aardappeltjes 1O minuutjes in microgolfoven




    een heerlijk zomermaaltijd!

    smakelijk!




    25-06-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    18-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.orchiette met coppasbuideltjes en peterseliepesto
    Image Hosted by ImageShack.us

    wat heb ik nodig:

    -een 5OO gr orchiette (kleine pasta-oortjes) of andere kleine pasta
    -een potje bertolli pastasaus
    -gemalen parmezaan
    -geroosterde pijnboompitjes

    -&OO gram coppa (itliaanse ham-kan ook met gerookte ham of parmaham)
    -1 bolletje mozarella

    -handvol peterselie
    -handje geroosterde pijnboompitjes
    -een handje gemalen parmezaan
    -olijfolie
    -beetje cotroensap
    -beetje honing



    hoe maak ik het:

    -kook de orchiette al dente

    -verwarm de saus en voeg een beetje parmezaan toe zodat deze bindt.


    -doe alle ingredienten vr de pesto in een blendertje en mix grof, voeg olijfolie toe tot dik vloeibaar

    -snij de mozarella in plakjes en rol ze in de coppa
    -bak deze heel even aan in een antikleefpan (hooguit 1 min aan elke kant)


    -meng de pasta met de saus
    -schik mooi op een bordje met 2 buideltjes p.p. en een streepje van de pesto
    -bestrooi met wat parmezaan en smullen maar


    18-06-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    17-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.duo van asperges met een kruidenmayonaise
    Image Hosted by ImageShack.us
    wat heb ik nodig:

    -1 kilo asperges
    -3 sneden lekkere ham
    -2 eitjes hardgekookt in blokjes

    beslag voor de helft van de asperges

    -125gr bloem
    -1/2 tl bakpoeder
    -een snuifje currypoeder
    -spuitwater
    -olie om te frituren

    -verse mayonaise mengen met verschillende verse kruiden

    hoe maak ik het:

    -maak de asperges schoon en verdeel ze in 2 delen
    -één deel stoom je 8 minuutjes
    -één deel stoom je 1O 12 minuten

    Maak het beslag door bloem, bakpoeder en curry te zeven boven een kom,meng er dan zoveel spuitwater door tot dik vloeibaar en laat even rusten

    Rol de asperges die volledig gaar zijn in de ham en leg ze al op je dresseerbordje

    Verhit de olie in een platte pan, zo'n, laagje van 3 cm ongeveer is voldoende,
    doop de andere asperges in het beslag en frituur ze gedurende 4 minuten of tot goudbruin
    -laat even uitlekken op keukenpapier en bestrooi met grof zout

    Leg ze bij op je bord en serveer met de kruidenmayonaise en een slaatje van gestoomde aardappelblokjes met wat zout, peper, olie en citroensap

    smakelijk

    17-06-2009 om 18:50 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    » Reageer (0)
    16-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tiramisu met advokaat en rode vruchten
    Image Hosted by ImageShack.us
    wat heb ik nodig:

    500 g mascarpone
    2 eieren
    3 el suiker
    advocaat
    coulis van rode vruchten
    (roze) boudoir-koekjes

    hoe maak ik het:

    Doe de mascarpone in een kom en meng met de eierdooiers, de suiker en wat advocaat tot een glad mengsel. Klop de eiwitten stijf en meng ze voorzichtig met het mascarponemengsel tot een smeuïge massa.

    Vul een glaasje met roze boudoirs en doe er een eetlepel advocaat bovenop. Vul de rest van het glas op met het mengsel. Laat enkele uren opstijven in de koelkast.

    Dresseer met frambozencoulis en verse bosvruchten

    16-06-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (12 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (0)
    15-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tortellinni simple comme bonjour.

    Het hoeft zeker niet altijd veel werk te zijn, kijk maar:

    Image Hosted by ImageShack.us
    wat heb ik nodig:



    - pakken tortellinni (versafdeling van je supermarkt)
    -een lekkere tomatensaus (recept vindt je hier op blogje)
    -parmaham
    -krullen parmezaan
    -gemalen kaas nr keuze
    -basilicumblaadjes

    -tomatenslaatje
    -warm stokbrood

    hoe maak ik het;

    -tja je kookt je pasta, mengt die met de saus, doe in ovenschaal, bestrooi met kaas en gratineer
    -eens klaar, leg je er hier en daar een snede parmaham op en de kaaskrullen en als laatste de basilicum

    o ja vergeet er geen lekker flesje witte wijn bij te openen

    15-06-2009 om 13:06 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    14-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een creatieve bui in de badkamer......
    Na veel werk is ze dan eindelijk af, ons nieuw badkamertje

    Image Hosted by ImageShack.us

    14-06-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    Categorie:handwerk
    » Reageer (0)
    10-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tagine van lamsvlees met abrikozen en amandelen
    Image Hosted by ImageShack.us
    LAAT JE NIET AFSCHRIKKEN DOOR DE BENODIGDHEDEN, IS EEN SIMPEL STOOFPOTJE, ECHT WAAR!

    wat heb  nodig:

    -4 lamssneden (= sneden van een lamsbout)
    -2 uien, gesnipperd
    -2 teentje knoflook gesnipperd
    -1 eetlepel honing
    -1 oranje paprika in blokjes
    -5O gram blonde rozijntjes
    -5O gram geschaafde amandelen, licht geroosterd in droge pan tot goudgeel
    -1/2 tl gedroogde koriander
    -1/2 tl kurkuma (geelwortel)
    -peper en zout
    -mespuntje chilivlokjes
    -4 verse abrikozen of 1O gedroogde abrikozen
    -olijfolie
    -verse koriander

    hoe maak ik het:

    -vehit olie in een pan en bak het vlees dat je flinke blokjes gesneden hebt mooi bruin aan
    -verhit in stoofpan of tagine nog wat olie en bak hierin de ui, look en paprika, en alle kruiden, bestrooi zeker met een beetje zout om het bruinen te voorkomen. (doe dit op zacht vuur gedurende zeker 1O minuten
    -voeg vlees toe
    -in pan waar je vlees in gebakken hebt voeg je een 3dl water toe, laat even opkoken zodat de aanbaksels loskomen en voeg bij het vlees
    -voeg dan de honing en rozijntjes toe, als je de gedroogde abrikozen gebruikt dan is dit ook het moment om ze de pan in te doen
    -laat alles zachtjes een 4O minuten sudderen of tot het vlees echt mals is
    -als je verse abrikozen gebruikt voeg ze dan de laatste 1O minuten toe

    -garneer met de geschaafde amandelen en de grof gehakte koriander

    -geef er marokaans brood bij om de heerlijke saus op te smullen

    10-06-2009 om 08:05 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    07-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een heel buffet zonder caloriën
    Image Hosted by ImageShack.us

    Gisteren bezocht ik de plaatselijke handwerkvereniging die haar jaarlijkse tentoonstelling hield.

    3 dames en 1 heer hadden gedurende 2 jaar gekantklost aan dit prachtoge dessertenbuffet.

    Kijk en geniet zonder  gram aan te komen.

    07-06-2009 om 09:26 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
    » Reageer (0)
    04-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.duxelle van lentegroentjes met gevulde kipfilet
    Image Hosted by ImageShack.us



    wat heb ik nodig:

    -allerlei lentegroentjes: ik gebuikte worteltjes, verse erwtjes, courgette, champignons en aardappeltjes.
    -snij alles in kleine blokjes en stoof aan in olijfolie
    -kruid met peper en zout en verse kruiden, als salie, oregano, basilicum...

    -kipfilet (insnijding maken zodat een envelop onstaat) die je vult met een schijfje mozarella, tomaattapenade, een basilicumblaadje en enkele pijnboompitjes
    -vouw de kipfilet dicht en steek er een cocktailprikker in
    -bak aan in een mengsel van boter en olijfolie op niet te hoog vuur

    -vul een ring met het groentemengsel, snij de kipfilet in de helft en garneer met enkele verse kruiden

    04-06-2009 om 20:45 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    02-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nog een stukje culinair barcelona
    Image Hosted by ImageShack.us

    ogen kom je tekort....

    02-06-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    01-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elsje, een vriendin bezorgde me dit receptje voor glutenvrije wafeltjes
    bedankt elsje

    hier een receptje voor glutenvrije wafeltjes

     

    Stroopwafels/oublies (rolletjes), hoorntjes en bakjes

    temperatuurwafelijzer: volgens gebruiksaanwijzing
    Baktijd: afhankelijk van de dikte van het beslag 20-25 seconden
    Benodigd materiaal:steelpan, pollepel, kleine juslepel/ijsschep, wafelijzer met fijne platen
    Ingrediënten:
    • 5 dl. kokend water
    • 500 gram witte of lichtbruine basterdsuiker
    • 500 gram glutenvrij meel (eventueel gedeeltelijk rijstmeel)
    • 250 gram boter
    • 2 eieren (ieder 50 gram)
    • 1 eetl. kaneel, of anijszaad, thijm, fijngestampte naaldjes rozemarijn enz.
    Bereidingswijze:
    • doe zodra het water kookt het vuur uit en doe er alle ingrediënten in, klop intussen met een garde tot een egaal mengsel is ontstaan
    • bak volgens de gebruiksaanwijzing wafels naar smaak dik of dun Stroopwafels:
        Vulling: verwarm 250 gram stroop, 100 gram boter, 200 gram bruine basterdsuiker en 1 etlepel kaneel. Verwarm en roer tot de suiker is gesmolten.
      • besmeer een wafel dun met de vulling en leg er een tweede op Rolletjes (oublies), (ijs)hoorntjes en bakjes:
          Rolletjes: rol de wafel direkt om een rond houten stokje
        • hoorntjes: idem om een tabs toelopend houtje of speciale vorm
        • bakjes:leg het hete wafeltje in een vuurvast schaaltje en druk er onmiddellijk een glas o.i.d. op
        vul de rolletjes, hoorntjes en bakjes vlak voor gebruik anders worden ze zacht

    01-06-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    31-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.saltimbocca met mediterraanse worteltjes
    Image Hosted by ImageShack.us


    wat heb ik nodig: (voor saltimbocca)

    - 4 kalkoen-kip of kalfslapjes, dun gesneden
    - 4 plakjes parmaham
    - 4 blaadjes salie
    - een scheutje marsala (italiaanse zoete wijn-vind je in delhaize(is ook superlekker om tiramisu met de mamen ipv amaretto)
    - zout-peper
    - scheutje water
    - boter en olie

    voor de wortelkes:

    -verse worteltjes in kleine stukjes gesneden
    -een teentje knflook,niet gepeld , mr gekneusd
    -zout-peper
    -verse tym en eventueel een beetje vers bonenkruid
    -wat water



    hoe maak ik het:

    -leg op elk lapje een plakje parmaham en een salieblaadje en steek dit vast met twee tandenstokers
    -verwarm olie en boter tot schuim bijna verdwenen is en leg lapjes met hamkant naar beneden in pan, bak op middelmatig vuur gedurende een 7tal min uutjes tot beide kanten licht gekleurd zijn.
    -neem uit pan en deglaceer pan met de marsala
    -kruid met peper en zout


    -doe de wortelblokjes in een pannetje met alle andere ingredienten en stoof onder deksel zo'n 1O minuten net gaar


    serveer met kroketjes



    31-05-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    30-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fruit en groenten vol van spaanse zon...
    Image Hosted by ImageShack.us

    een prachtige winkel in groenten en fruit in een klein dorpje.

    30-05-2009 om 21:07 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    29-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.menu del dia in Barcelona
    Image Hosted by ImageShack.us


    Een lekker dagmenuutje in Barcelona:

    -gegrilde aubergines met kaas
    -gepaneerde vis met verse tomaat en boontjes
    -taart
    -brood
    -glas wijn

    wat dit kost???  9,37€

    29-05-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Reisverslag van culireisjes
    » Reageer (0)
    27-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.buenos dias de barcelona
    dag bloggertjes

    toch even een kort stukje over het culinaire barcelona

    een rijk aanbod kan ik je verzekeren

    fantastiche delicatessenwinkels, foto's volgen als ik terug in belgie ben

    restaurants doen ook schitterende dingen, of je nu kiest voor een simpele tapasbar of een klasserestaurant het is allemaal top

    we hebben alweer verschillende nieuwe adresjes die we kunnen onthouden vr de volgende keer.
    heb allemaal een fijne dag

    knufje culimieke

    27-05-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Reisverslag van culireisjes
    » Reageer (0)
    23-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weer even naar het mooie barcelona
    beste bloggertjes

    Morgen vertrek ik terug voor 5dagen naar het mooie barcelona en kom dan weer terug vol van zomerse spaanse gerecht-ideeën.

    knuf culimieke

    23-05-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Reisverslag van culireisjes
    » Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!