NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
fashionista

18-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haartrend voor durvers: grijs is het nieuwe blond

Haartrend voor durvers: grijs is het nieuwe blond

http://static2.hln.be/static/photo/2017/0/16/12/20170717114033/media_xll_9871032.jpg

Blondes have more fun? Niets van. De nieuwste it-kleur is grijs, en al helemaal in combinatie met zachte pastelkleurtjes voor een wel heel originele ombré

Hij blijft populair, de ombré, maar niet zoals je zou verwachten. Lichtblond is niet lander dé basiskleur van menig ombré, maar ... grijs. De smokey ombré, zo werd de trend gedoopt, en het belooft alvast het paradepaardje van dit najaar te worden. Enkel voor durvers!

Kleurexpert en Global Color Creative Director bij Redken Josh Wood sloeg de handen in elkaar met de wereldberoemde make-upartiest Aaron de Mey, en creëerde drie tinten:

* Whisper: een wolkje subtiel zilver
* Talk: een krans van smeulend grijs en blauw
* Shout: een gedurfde nevel van magent en violet

Van zacht en subtiel tot een dramatische kleuruitbarsting: eigenlijk kan de haarkleur - net zoals een smokey eye - voor iedereen. "Met deze nieuwe Smoky Ombré benaderen we haarkleur zoals make-up", legt Wood uit. "Het is een manier van licht en schaduw toevoegen, waardoor elke haarstijl er fantastisch kan uitzien."

"De smoky eye overleeft alle modes", voegt De Mey daaraan toe. "Het gaat al zo lang mee dat het echt een klassieker geworden is. Het kan erg subtiel en zacht uitgevoerd worden, of net heel gedurfd en dynamisch. Het is een stijl waar iedereen geweldig mee staat, afhankelijk van de uitvoering." (br.hln)

18-07-2017 om 10:10 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
17-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel ophef rond graatmagere mannelijke modellen op Paris Fashion Week

Veel ophef rond graatmagere mannelijke modellen op Paris Fashion Week

http://static1.hln.be/static/photo/2017/6/3/8/20170713113905/media_xll_9862298.jpg

Al meer dan twintig jaar roepen graatmagere modellen op de catwalk en in magazines discussie op. Sommige landen hebben al regels of wetgeving, maar gek genoeg lijken die alleen op vrouwen te slaan. De extreem magere, lange mannen die massaal de shows van grote modehuizen lopen, bleven tot nu toe bespaard hiervan. Al wordt er steeds vaker kritiek geuit.

Je kan haast niet meer naast de graatmagere mannelijke modellen op de catwalk kijken. Tijdens de afgelopen mannenmodeweken werden onder andere de creaties van Rick Owens, Louis Vuitton, Dries Van Noten en Prada op bijzonder dunne heren getoond. Soms kon je zelfs letterlijk al hun ribben tellen. De tijd dat mannelijke modellen vooral werkaanbiedingen kregen door hun gespierde torso, lijkt voorgoed verleden tijd.

Gespierde modellen zijn passé
Dat magere mannen hoogtij vieren op de catwalk, kadert in een bredere trend waarbij steeds vaker ingegaan wordt tegen het schoonheidsideaal. Waar vrouwen met cellulite, een maatje meer of een spleetje tussen de tanden nu ook model kunnen worden, geldt hetzelfde voor mannen, maar dan in de omgekeerde richting. Jongens met ingevallen wangen en een grote neus verdringen vaker en vaker de typische breed gespierde modellen zoals David Gandy.

Manorexia
Omdat de discussie over het gewicht van vrouwelijke modellen nog steeds zo hevig oplaait, lijken de magere mannelijke collega's daardoor door de mazen van het net te glippen. En dat kan gevaarlijk zijn, want hoewel anorexia vaak afgedaan wordt als een typische vrouwenziekte, komt ook manorexia steeds vaker voor. Niet dat alle mannen op de modeweken aan een eetstoornis lijden, en de hyperslanke heren op de catwalk zullen er ook niet plotsklaps voor zorgen dat elke man in de straat graatmager wil zijn. Maar de dunne heren op de catwalk kunnen wel het zelfbeeld van jongens beïnvloeden. Net zoals ook magere vrouwelijke modellen ervoor kunnen zorgen dat meisjes niet tevreden zijn over hun eigen lichaam.

"Ik denk dat we heel vaak onderschatten dat anorexia niet alleen bij vrouwen voorkomt, maar dat ook jongens het kunnen krijgen. Er is een grens wat betreft magere mannelijke modellen, en die moet je beschermen," vertelde de Nederlandse ontwerpster Nikkie Plessen daar onlangs nog over in RTL Boulevard.

Maar zoals met alles in de modewereld, fluctueren de trends onder modellen zeer snel. Tien jaar geleden waren magere mannelijke modellen ook nog het van het, om even later terug vervangen te worden door gespierde heren. Even afwachten tot dit overgaat, of ben jij wel fan? (br.hln)

17-07-2017 om 11:30 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
11-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christian Dior wordt 70 en viert dat met grootse tentoonstelling in Parijs

Christian Dior wordt 70 en viert dat met grootse tentoonstelling in Parijs

http://static3.hln.be/static/photo/2017/9/8/12/20170710172520/media_xll_9855537.jpg

Vorige week opende het Musée des Arts Décoratifs de deuren van de tentoonstelling 'Christian Dior, Designer of Dreams' ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van het modehuis. De expo vertelt het verhaal van de oprichter van het merk en de ontwerpers die hem opvolgden zoals Yves Saint Laurent, John Galliano en Belg Raf Simons. Het is de grootste tentoonstelling die het Franse museum ooit heeft gegeven.

Naast de meer dan 300 haute couture jurken ontworpen tussen 1947 en nu, worden er ook officiële documenten, foto's, accessoires, tekeningen, brieven, parfum flesjes, oude reclamecampagnes en meer tentoongesteld. Om aan te tonen dat Christian Dior, oprichter van het gelijknamige modehuis, ook een bekende kunstliefhebber was, worden er heel wat kunstwerken uit zijn privécollectie getoond. De gehele expo neemt ongeveer 3.000 vierkante meter aan ruimte in beslag.

Voor velen zal het hoogtepunt waarschijnlijk het laatste luik van expositie zijn, namelijk een balzaal gevuld met avondjurken - waarvan sommige gedragen door beroemdheden zoals Grace Kelly, prinses Diana, Charlize Theron en Jennifer Lawrence.

De tentoonstelling loopt nog tot 7 januari 2018, tijd genoeg dus voor een tripje Parijs lijkt ons. (br.hln)

11-07-2017 om 09:55 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
06-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nike, Moschino en andere modemerken die je wellicht al jaren fout uitspreekt

Nike, Moschino en andere modemerken die je wellicht al jaren fout uitspreekt

http://static1.hln.be/static/photo/2017/9/14/13/20170705125609/media_xll_9843643.jpg

Spreek jij Moschino ook uit als "Mo-sjie-noo", Nike als "Naik" en Hermès als "Hermes"? Dan zit je er helemaal naast. En er zijn nog heel wat andere modemerken die je wellicht totaal verkeerd uitspreekt. Begrijpelijk trouwens, vaak ligt de correcte uitspraak helemaal niet voor de hand. Deze merknamen hebben een andere uitspraak dan je waarschijnlijk dacht.

1. Balmain
Wil je het favoriete merk van de Kardashians juist uitspreken, dan hoor je helemaal geen "a" erin. Je spreekt het uit als "Bel-ma(n)".

2. BVLGARI
Erg geliefd door voetbalvrouwen en zeer vaak verkeerd uitgesproken. Het is "boell-goeh-rie".

3. DSquared²
Eens je het door hebt is er niets moeilijk meer aan, maar het is dus "die-sqeird".

4. Givenchy
Onze harde g-klank bestaat niet in het Frans (Givenchy is een van oorsprong Frans modehuis) en dus zeg je "zji-von-she".

5. Hermès
Niet gewoon "hermes", wel "air-mez".

6. Loewe
Ongetwijfeld één van de moeilijkste in dit lijstje. Het Spaanse Loewe spreek je uit als "loo-eh-vey".

7. Moschino
Bekend van de opvallende ontwerpen waar onder andere Josje grote fan van is. Je spreekt het label uit als volgt: "mos-kie-no".

8. Miu Miu
Waarschijnlijk zeg je gewoon "miuu-miuu", eigenlijk is het "mew-mew".

9. Nike

Er is al veel geschreven over hoe je sportmerk Nike juist uitspreekt. Oprichter Phil Knight liet er vorig jaar uiteindelijk zelf zijn licht over schijnen. Correct is "nai-kie".

10. Proenza Schouler
"Pro-en-za skoe-ler". Of hoe je een merknaam kunt verzinnen die letterlijk niemand van de eerste keer juist uitspreekt. 

11. TAG Heuer
Het peperdure Zwiterse horlogemerk spreek je als volgt uit: "tàg-hoi-yar". (br.hln)

06-07-2017 om 09:41 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gespot op de catwalk: zo weinig mogelijk make-up

Gespot op de catwalk: zo weinig mogelijk make-up

http://static2.hln.be/static/photo/2017/16/7/8/20170705160422/media_xll_9844163.jpg

Wie deze week goed heeft opgelet bij de haute coutureshow van Dior, die heeft het ook gespot: geen make-up is nog steeds helemaal hot. Het leek alsof de modellen au naturel de catwalk betraden. Léék, want iedere beautyjunkie weet natuurlijk dat je voor die no make-up look best behoorlijk wat make-up nodig hebt.

Make-up artiest Peter Philips legt uit: "Een heel lichte eyeliner onder de ogen creëert subtiele nuances, en het ooglid krijgt een subtiel kleurtje met een perzikkeurige huidstint." Ook de mascara werd quasi onzichtbaar aangebracht. "Amper te bespeuren, maar het geeft wel een intensere blik," aldus Philips. Dé focus van de look zijn de wenkbrauwen. Volle wenkbrauwen à la Cara Delevingne blijven dus voorlopig nog helemaal in: "De wenkbrauwen zijn erg belangrijk. Ze worden duidelijk gestyled en geaccentueerd met wat potlood en een beetje gekleurde wenkbrauwgel." (br.hln)

06-07-2017 om 09:38 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
01-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo blijven je nieuwe schoenen (bijna) eeuwig mooi

Zo blijven je nieuwe schoenen (bijna) eeuwig mooi

http://static2.hln.be/static/photo/2017/11/6/4/20170228205400/media_xll_9558664.jpg

Net nieuwe schoenen gekocht, maar doodsbang dat het regenweer die prachtige hakken verpest voor je ze goed en wel hebt kunnen dragen? Geen nood, met deze tips heb je er nog jarenlang plezier van!

1. Draag je schoenen niet àltijd

Het mag misschien tegenstrijdig klinken, zeker als je net een lieve duit aan dat nieuwe paar besteed hebt, maar het is een goed idee om je schoenen niet àltijd te dragen. Natuurlijk wil je met je nieuwe aankoop pronken, maar schoenen hebben ook een rustdagje nodig. Net als je voeten, overigens. Door ze af en toe een dagje te laten ademen, blijven ze niet alleen langer mooi, ook je voeten worden minder belast omdat ze niet steeds in dezelfde houding gedwongen worden.

2. Investeer

Niet in een tweede paar schoenen (al mag dat natuurlijk ook), maar vooral in een goede schoenenkast. Door ze 's avonds netjes weg te bergen blijven ze vrij van stof en vocht, waardoor ze langer mooi blijven. Geen plaats voor een aparte schoenenkast? Of gewoon veel te veel schoenen? Bewaar ze dan onderin je kleerkast in een stofzak.

3. Rij niet met de auto

Of toch zeker niet als je hakken draagt. Niet alleen draag je best comfortabel schoeisel in de auto omdat dat makkelijker rijdt, het is ook beter voor je schoenen. Doordat je continu druk uitoefent op je hielen, zal de hak namelijk sneller beschadigd raken. Bewaar dus best altijd een paar sneakers in de auto.

4. Hou ze proper

Dat wil niet zeggen dat je plots bij iedere regenbui binnen moet blijven of beter laarzen aantrekt, maar wel dat je je schoenen netjes poetst voor je ze weer in de kast zet. Geef vlekken en water geen tijd om in te trekken, maar maak je schoenen zo snel mogelijk schoon. Daarnaast kan je ook één keer per maand een spa-momentje voor je favoriete schoenen organiseren: een likje leerconditioner en schoenpoets, en ze zijn weer als nieuw! En natuurlijk niet vergeten in te spuiten voor toekomstige regenbuien!

5. Verwijder vervelende geurtjes

Het kan gebeuren dat schoenen snel gaan stinken, zeker sandalen die je vaak met blote voeten draagt. Dat probleem los je makkelijk op door er wat natriumbicarbonaat in te strooien. Laat een nachtje staan, en verwijder het de volgende dag weer met een zacht doekje voor heerlijk frisse schoenen. (br.hln)

01-03-2017 om 13:34 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
26-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stijlvolle mode voor plussize vrouwen

Stijlvolle mode voor plussize vrouwen? "Kijk vooral niet naar de maten en kies voor kwaliteit"

http://static2.hln.be/static/photo/2017/1/6/12/20170215220932/media_xll_9528387.jpg

Iedereen wil er graag goed uitzien, welke maat je ook hebt. Aangezien de meeste designers anno 2017 nog altijd vooral voor dunne vrouwen ontwerpen, is dat voor plussize dames helaas niet altijd gemakkelijk. Wij vroegen een paar stylingtips aan de experts van Surplus Boutique, een gloednieuwe winkel voor volslanke vrouwen in Hasselt.

Hoe duur of goed gemaakt je outfit ook is, als je een laag zelfbeeld hebt zullen de kleren nooit volledig tot hun recht komen. Belangrijk is dus om eerst aan je eigen zelfvertrouwen te werken. En denk vooral niet dat je eerst moet afvallen voordat je leuke kleding kunt kopen. "Waarom zou jij je niet mooi en aantrekkelijk mogen voelen zoals je bent? Style has no size!"

1. Creëer een silhouet met de juiste verhoudingen
Als je bijvoorbeeld een slank bovenlichaam hebt ten opzichte van je onderlichaam is het aangeraden om je bovenlichaam volumineuzer te doen lijken om de proporties van je figuur in evenwicht te brengen. Dat kan door bijvoorbeeld een oversized cardigan te dragen, een blouse met wijde neklijn of de aandacht naar je bovenlichaam te verleggen met opvallende accessoires. Zorg er wel voor dat je silhouet aanwezig blijft. Zo is een oversized top bijvoorbeeld niet zo'n goed idee, omdat die vanaf de heupen recht naar beneden loopt waardoor je overal even breed lijkt.

Sommige vrouwen hebben meer geluk en hebben een figuur dat van nature in balans is. Marilyn Monroe is hier een mooi voorbeeld van; zij had grote borsten, een slanke taille en ronde heupen. Getailleerde kledij zoals een aansluitende jeans, een (niet te diepe) decolleté of een kokerrok tot net onder de knie zijn dan ideaal om die curves extra in de kijker te zetten.

Wie net magere benen heeft maar een voller bovenlichaam kiest dan weer best voor a-lijn kleedjes en rokjes omdat die je figuur meer in balans brengen. Ook wijde broeken zijn ideaal.

2. De pasvorm is belangrijk, ga voor niet te wijd en niet te strak
Elke vrouw heeft haar eigen unieke persoonlijkheid en daar horen haar eigen unieke en vaak heel mooie vormen bij. Zorg ervoor dat kleding deze mooie vormen omarmt en verstop ze niet in te ruim zittende kleding. En kijk vooral niet naar de maten. Die zeggen niets over de pasvorm en verschillen van merk tot merk en van land tot land. Soms kan het helpen om een item te laten retoucheren, zodat het echt perfect aansluit zoals jij wil.

3. Creëer je eigen stijl en durf!
Kies voor stijl die echt bij je past. Misschien kies je altijd voor basic items, omdat je bang bent te veel op te vallen, terwijl je liefst felle kleuren en aparte prints zou willen dragen. Durf te dragen wat echt bij je past. Een grotere maat hebben is géén excuus om er niet leuk uit te zien. Het wordt misschien moeilijker vanaf maat 42, maar zeker niet onmogelijk. Je moet gewoon creatiever zijn. Durf, maar kies wel voor items die passen bij je figuur. Jumpsuits zijn bijvoorbeeld heel mooi bij grote volslanke dames maar worden moeilijk als je kleiner bent.

Kleuren en prints leiden dan weer de aandacht af van de probleemzones. De kunst zit in het vinden van stijlvolle en moderne prints, die je er niet oubollig doen uitzien. Blijf weg van al te grote dessins, want die doen je optisch breder ogen. Ga wel geen prints dragen enkel en alleen vanwege hun optisch afslankende effect, als ze eigenlijk helemaal niet bij je persoonlijkheid passen.

4. Kwaliteit en comfort geven je meer zelfvertrouwen
Let ook op de stof waarvan je kleding gemaakt is, het heeft veel invloed op de pasvorm en uitstraling ervan. Polyester en andere synthetische stoffen kunnen je voller laten lijken, omdat ze zich om je lichaam spannen. Kies daarom in plaats van synthetische stoffen voor natuurlijke stoffen, zoals katoen of zijde. Kies voor kwalitatieve, iets dikkere stoffen met voldoende stretch en zorg ervoor dat de stof niet te hard aftekent. (br.hln)

26-02-2017 om 11:33 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oeps! Zelfs Gigi Hadid struikelt af en toe over haar eigen voeten (op de catwalk)

Oeps! Zelfs Gigi Hadid struikelt af en toe over haar eigen voeten (op de catwalk)

http://static0.hln.be/static/photo/2017/1/2/9/20170225081855/media_xll_9550959.jpg

De eerste persoon die nog nooit gestruikeld is, moeten wij nog tegenkomen. Of het nu als kleuter is, of op je eerste werkdag met een volle plateau in de kantine van je werk (been there, done that). Altijd een beetje genant. Maar Gigi Hadid, die had het nog erger. Zij struikelde namelijk voor het oog van de hele wereld: op de catwalk van Moschino.

Hoe zou je zelf zijn? Aan haar kleed te zien was het een hele opgave om niet op die lange sleep te stappen. Wat niet gelukt is, zo blijkt. De creatie mag dan wel een plaatje zijn om naar te kijken, erin lopen is zo te zien andere koek. Maar Gigi blijft er ijzig kalm onder, en weet alsnog haar balans te bewaren, waarna ze dapper verder schrijdt.

Ach, met zo'n jurk aan hoefden wij waarschijnlijk alleen nog maar recht te staan of we lagen al tegen de grond. Ongetwijfeld mét plateau in onze handen. Goed gedaan Gigi! (br.hln)

26-02-2017 om 11:33 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
11-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handiger dan een handtas en terug in de mode: de heuptas

Handiger dan een handtas en terug in de mode: de heuptas

http://static0.hln.be/static/photo/2017/2/13/14/20170210131719/media_xll_9516494.jpg

Waar is de tijd dat iedereen rondliep met een heuptasje van Eastpak rond zijn middel? En zoals dat gaat in de modewereld, komt alles altijd ooit terug. We zagen heuptasjes onder andere op de catwalk bij Louis Vuitton, Céline en zelfs Chanel. Ook in het straatbeeld duiken ze steeds vaker op, gelukkig ook de iets meer betaalbare exemplaren.

En waarom ook niet? Heuptasjes zijn stukken handiger dan handtassen want je hebt je handen vrij en ze zijn nog eens beter voor je rug ook. Je kunt het kleinood om je middel dragen (hallo smalle taille) of crossbody. (br.hln)

11-02-2017 om 12:37 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 schoenen die nog slechter voor je voeten zijn dan hakken

3 schoenen die nog slechter voor je voeten zijn dan hakken

http://static1.hln.be/static/photo/2017/11/2/1/20170211093322/media_xll_9518251.jpg

Dacht jij ook dat stiletto's de grootste marteling voor je voeten zijn die er bestaat? Verrassend genoeg blijkt dat niet het geval. In plaats van dat paar torenhoge hakken te beschuldigen van je pijnlijke voeten, kijk je beter ook eens kritisch naar je platte schoenen. Deze drie schoenen zijn minstens even erg voor je voeten dan hakken.

1. Ballerina's

Als je stiletto's draagt, komt de druk op de bal van je voeten te liggen. Maar platte schoenen zetten dan weer extra druk op je hiel. Zonder een zool of extra steun die schokken absorbeert, kunnen mensen die vaak erg platte schoenen zoals ballerina's dragen stressfracturen of spierscheurtjes krijgen. Een paar ballerina's in je handtas als back-up is misschien wel een pijnloze oplossing, maar zeker niet de gezondste voor je voeten.

2. Teenslippers

Heerlijk om in de zomer met een paar teenslippers over het strand te paraderen, maar je voeten zijn daar iets minder blij mee. Niet alleen krijg je te weinig steun in dit soort schoenen en dwingen ze je voeten in een onnatuurlijke positie, je kan er ook de befaamde 'hamertenen' door krijgen. Doordat je tenen voortdurend in een krul naar beneden gaan, kunnen ze op termijn krom komen te staan.

3. Muiltjes

Het spijt ons, Gucci-fans, maar ook een muiltje is voor je voeten niet beter dan een gewoon paar slippers. Je krijgt te weinig steun aan de enkel, en zelfs met een dikkere zool is zo'n instapper geen goede oplossing. Die zorgt voor meer gewicht op de bal van de voet en kan ook voor hamertenen zorgen. biedt net als slippers te weinig steun aan je voeten. Ook eeltknobbels en verstuikingen zijn veelvoorkomende problemen bij muiltjes, die zoals ervaringsdeskundigen weten niet erg handig zijn bij het stappen (br.hln)

11-02-2017 om 12:33 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
10-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zie jij wat er mis is met de cover van Vogue?

Zie jij wat er mis is met de cover van Vogue?

http://static0.hln.be/static/photo/2017/17/15/6/20170210082223/media_xll_9515901.jpg

 Nog niet zo lang geleden verheugden we ons over de onbewerkte cover van Glamour. Driewerf hoera voor onbewerkte gezichten en onbewerkte billen. Al was het Vogue-team het er voorlopig nog niet mee eens, want voor hun nieuwe voorpagina waren ze opnieuw duchtig in de weer met de Photoshop-tools.

Nochtans zendt de cover zelf een mooie boodschap uit. Van plussize model Ashley Graham tot de getinte Adwoa Aboah en de Chinese Liu Wen: op de voorpagina zien we een mooie mix aan modellen, die symbool zouden staan voor de diversiteit van de moderne Amerikaanse vrouw. Het enige probleem; het magazine zou Ashley Graham bewerkt hebben, zodat ze er slanker uitziet.

Op de foto zien we hoe de arm van Gigi Hadid op Ashley Grahams middel rust, en daar is duidelijk aan geprutst. De arm lijkt namelijk helemaal uit proportie en veel te lang, volgens kenners het resultaat van een bekend trucje om iemand er slanker te doen uitzien. Bovendien is Ashley het enige model dat haar had op haar dij heeft, een slimme manier om je dijen optisch wat te versmallen.

Vogue heeft voorlopig nog niet gereageerd. (br.hln)

10-02-2017 om 10:54 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
31-01-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mode als statement: feministisch T-shirt Dior razend populair

Mode als statement: feministisch T-shirt Dior razend populair

http://static2.hln.be/static/photo/2017/17/7/7/20170131143528/media_xll_9492892.jpg

Toen Maria Grazia Chiuri haar eerste collectie voor Dior voorstelde vorig seizoen, was er nog geen sprake van Trump als president en de bijhorende vrouwenprotesten. Toch sloeg ze de nagel op de kop met een simpel wit T-shirt met de tekst 'We Should All Be Feminists'. Het item is pas eind februari te koop, maar nu al worden menig celeb en blogger erin gespot.

Waar velen het T-shirt zien als een statement tegen de vrouwonvriendelijke uitspraken van Trump, mede omdat actrice Natalie Portman het droeg tijdens een toespraak op de Women's March, kan het ook een totaal andere betekenis hebben. Maria Grazia Chiuri is namelijk de eerste vrouw ooit die aan het hoofd staat van modehuis Dior, van een feministisch statement gesproken.

Kort na de toespraak van Natalie Portman, werd ook zangeres Rihanna gespot in het T-shirt tijdens de Women's March. Later volgden ook nog bloggers Chiara Ferragni en Kristina Bazan. En niet te vergeten: Jennifer Lawrence droeg het populaire T-shirt ook op de cover van de Duitse Harper's Bazaar.

Het feministisch shirt is te koop vanaf 27 februari in de winkels van Dior en online. Wie een exemplaar wil, zal daarvoor wel diep in de buidel moeten tasten. Prijzen worden geschat op en rond de 500 euro. (br.hln)

31-01-2017 om 18:01 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
24-01-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit dragen mannen volgende winter volgens de Belgische ontwerpers

Dit dragen mannen volgende winter volgens de Belgische ontwerpers

http://static0.hln.be/static/photo/2017/3/15/11/20170124120951/media_xll_9476291.jpg

De mannenmodeweek in Parijs zit erop, en dus kunnen we stilaan concluderen wat de Belgische ontwerpers willen dat mannen dragen volgende winter. Bijna alle grote namen uit eigen land die een mannencollectie hebben, showden namelijk hun nieuwe creaties voor heren in de Franse hoofdstad. Een overzichtje van de meest opvallende trends.

Walter Van Beirendonck

http://static3.hln.be/static/photo/2017/9/7/4/20170124111008/media_xll_9476164.jpg

De meest opvallende trends die we uit de show van Walter Van Beirendonck kunnen afleiden, zijn zonder twijfel extra lange mouwen en de legerprint. Die laatste is niet nieuw, maar voor Van Beirendonck is het wel een bijzonder draagbaar patroon en het past ook nog eens in de streetwear trend die we bij steeds meer ontwerpers zien opduiken. Net als de talloze bomberjassen en petjes die de modellen droegen. De te lange mouwen zijn voor vrouwen al langer een modetrend, binnenkort ook voor mannen?

Haider Ackermann

http://static1.hln.be/static/photo/2017/12/12/11/20170124112519/media_xll_9476186.jpg

Ultra smalle broeken, losse geruite jasjes en diepe v-halsen: de Haider Ackermann man ziet er helemaal anders uit dan die van Van Beirendonck. Punk in plaats van streetwear, duister in plaats van kleurrijk. Al hadden we niets anders verwacht en dat is meteen ook zijn sterkte.

Dries Van Noten

http://static3.hln.be/static/photo/2017/10/16/6/20170124114136/media_xll_9476241.jpg

Bij Dries lag de focus overduidelijk op jassen. We zagen het ene na het andere prachtige exemplaar voorbijkomen, van een lange kakigroene wollen mantel tot een prachtige geborduurd bomber. Verder zagen we ook verwijzingen naar David Bowie, met smalle broeken en wijdere bovenstukken. Klinkt misschien excentriek, maar deze collectie blonk eigenlijk uit in zijn eenvoud en draagbaarheid. Op die ene vuurrode glanzende jas na dan misschien.Ook hier zagen we trouwens de te lange mouwen op de catwalk voorbijkomen.

Ann Demeulemeester

http://static2.hln.be/static/photo/2017/0/12/8/20170124120549/media_xll_9476288.jpg

Fans van zwart weten dat ze bij Demeulesmeester op hun wenken bediend zullen worden, en dat is niet anders nu niet zijzelf maar Sébastien Meunier voor haar label ontwerpt. Opvallende details in dit zwarte geheel waren witte hemden met ruffles, het gebruik van bont, chokers  (br.hln)

24-01-2017 om 14:19 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
23-01-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het internet verbaasd: waar is het been van Kendall naartoe?

Het internet verbaasd: waar is het been van Kendall naartoe?

http://static2.hln.be/static/photo/2017/0/3/13/20170119110531/media_xll_9464413.jpg

Drie opgetutte jongedames, waaronder Kylie en Kendall Jenner, poseren in hun mooiste jurk voor de fotograaf. Daar is niets opvallends aan, de beroemde Kardashianzusjes posten er zo wel elke dag eentje online. Maar het internet vraagt zich deze keer wel heel hard af waar het been van Kendall naartoe is.

Aan optische illusies is er online nooit een gebrek, en deze is gewoon de volgende in het rijtje. Want hoewel we er vrij zeker van zijn dat model en realityster Kendall Jenner gewoon twee benen heeft, is de linker op de foto nergens te bespeuren.

Het internet breekt er zich het hoofd over, terwijl haar linkerbeen gewoon onder haar rechter geplooid zit. De stof van haar avondjurk (van Paule Ka, voor de liefhebbers) verstoppen echter alles. Mysterie opgelost! (br.hln)

23-01-2017 om 10:22 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
22-01-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zara, Nike en andere merken die vroeger een andere naam hadden

Zara, Nike en andere merken die vroeger een andere naam hadden

http://static1.hln.be/static/photo/2017/14/13/5/20170121133916/media_xll_9469880.jpg

Op het internet circuleert momenteel het nieuwtje dat kledingketen Zara vroeger een andere naam had. Amancio Ortega Gaona opende in 1975 blijkbaar de winkel onder de naam Zorba. Omdat er al een winkel bestond met die naam, veranderde hij het uiteindelijk naar Zara. Al is Zara niet het enige merk dat vroeger anders heette.  (br.hln)

Sony: Tokyo Tsushin Kogyo
Yahoo: Jerry's Guide to the World Wide Web
Pepsi-Cola: Brad's Drink
Nike: Blue Ribbon Sports
Ebay: AuctionWeb
Subway: Pete's Super Submarines
Google: BackRub
LG: Lucky Goldstar
Nintendo: Marufuku Co. Ltd.
Blackberry: Research in Motion
PayPal: Confinity
Lay's: Smith's
M&M: Treets en Bonitos
Mexx: Moustache en Emanuelle

22-01-2017 om 10:42 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
07-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sterren komen samen voor prachtige Chanelshow

Sterren komen samen voor prachtige Chanelshow

http://static1.hln.be/static/photo/2016/10/9/2/20161207094318/media_xll_9368777.jpg

Gisterenavond vond in het vernieuwde Ritz in Parijs de jaarlijkse Chanel Métiers d'Art-show plaats. Het is al 13de show van het modehuis, waarin vooral vakmanschap centraal staat en die buiten de reguliere fashion weken valt. Voor de gelegenheid wist creatief directeur Karl Lagerfeld een boel beroemdheden te strikken. Zo waren onder andere Lily-Rose Depp, Pharrell Williams, Vanessa Paradis en Cara Delevingne aanwezig.

Inspiratiebron van dienst was erg duidelijk wijlen Coco Chanel, die trouwens een tijdje in het Ritz in Parijs woonde. We zagen klassieke tweed mantelpakjes, prachtige goudkleurige avondjurken, parelkettingen en hoedjes met een kanten voile. Maar Karl zou Karl niet zijn als hij daar niet enkele hedendaagse elementen zoals een donsjas en knalrode knielaarzen aan zou toevoegen.

Extra opvallend was dat actrice en ex-topmodel Cara Delevingne meeliep in de show. De 24-jarige zei de modellenwereld namelijk vorig jaar nog "definitief" vaarwel, om zich meer te kunnen toeleggen op haar acteercarrière. Blijkbaar wist Karl haar alsnog te overtuigen. (br.hln)

07-12-2016 om 18:07 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kort haar is anti-pluis, lang haar lekker warm: wat is nu echt het beste winterkapsel?

Kort haar is anti-pluis, lang haar lekker warm: wat is nu echt het beste winterkapsel?

http://static1.hln.be/static/photo/2016/14/3/1/20161207084935/media_xll_9368686.jpg

Zodra het buiten vriest, zijn die lange lokken een welgekomen extra laagje warmte onder een dikke sjaal. Maar waag het om die muts en de rest van je winter-ensemble uit te trekken, en je wordt getrakteerd op een statisch geladen coupe. Is er dan echt geen andere oplossing dan de schaar?

Lange lokken

Wie gehecht is aan haar lange haren (of de extra warmte), hoeft echt niet naar de kapper te snellen. Ook al geven je haren meer stroom door dan de doorsnee elektriciteitspaal, er is altijd een oplossing. Zet die plastic borstel bij het huisvuil, en kies voor een kam die gemaakt is van nylon of hout. Je zal er iets meer voor moeten neertellen, maar je haren knetteren wel niet langer wanneer je die trui over je hoofd trekt.

Wat ook kan helpen, is een klein beetje haarlak over je borstel sprayen voor je door je haren gaat. Daarnaast speelt ook de conditie van je haren een rol: voelen ze erg droog aan? Dan zijn ze doorgaans ook statischer. Geef je haren dus een break van al die stijl- en krultangen, en investeer in een voedende haarolie. Tot slot: tracht alle synthetische, wollen of nylon kleding zo veel mogelijk in de kast te laten hangen, want die zorgen ervoor dat je haar net extra fel zal pluizen.

Een korte coupe

Wie kort haar heeft, mag dan wel bespaard blijven van een 'coupe pluis', je krijgt er wel enkele koude windvlagen voor in de plaats. Bovendien ben je het gewend je haar iets vaker te wassen, maar het koude weer in combinatie met een uitdrogende shampoo zorgen ervoor dat al het vocht uit je haren verdwijnt. Het resultaat? Een kurkdroge bos haar die met alle wil (en stylingproducten) van de wereld niet meer in model te krijgen is. En Erik Van Looy mag dan nog zo'n toffe kerel zijn, dat kapsel mag hij houden.

Je haar is zo moeilijk te stylen omdat het vocht nodig heeft. Niet alleen de temperaturen, maar ook veel te warme douches en uitdrogende producten zorgen ervoor dat dat vocht net aan onze haren onttrokken worden. Wat kan je doen om ervoor te zorgen dat je lokken minder droog zijn? Simpel: probeer eens een wasbeurt over te slaan of - als je het echt niet kan laten - zet de douche een paar graden minder heet en sluit af met koud water, dat zorgt ervoor dat het vocht beter wordt opgeslagen in je haren. Ook een vochtinbrengende shampoo en conditioner, een hydraterend haarmasker en een goede haarolie kunnen soelaas bieden. (br.hln)

07-12-2016 om 09:45 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
03-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is het binnenkort gedaan met iconisch parfum Chanel N°5?

Is het binnenkort gedaan met iconisch parfum Chanel N°5?

http://static0.hln.be/static/photo/2016/13/15/10/20161202203111/media_xll_9356050.jpg

Parfumhuis Chanel waarschuwt dat een geplande nieuwe spoorweg in de Franse Rivièra een bedreiging vormt voor de vele bloemenvelden in de regio, op basis waarvan het beroemde parfum Chanel N°5 wordt gemaakt.

Chanel werkt al tientallen jaren samen met landbouwers uit de streek van Grasse, de parfumstad bij uitstek. Op twaalf hectaren worden bloemen geteeld die de basis vormen voor het in 1921 gelanceerde parfum N°5.

Maar volgens Chanel worden die velden 'bedreigd' door plannen van de Franse spoorwegen om een nieuwe spoorlijn te trekken in de regio, mogelijk met de bouw van een viaduct over de velden. "Een viaduct en het passeren van hogesnelheidstreinen boven de velden zouden Chanel er toe dwingen te stoppen met het ondersteunen van artisanale activiteiten in de regio", waarschuwt het parfumhuis. (br.hln)

03-12-2016 om 11:01 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
29-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cadeautje voor jezelf? Koop eens een in beslag genomen designertas

Cadeautje voor jezelf? Koop eens een in beslag genomen designertas

http://static0.hln.be/static/photo/2016/16/11/12/20161129133643/media_xll_9342582.jpg

Droom jij ook van de klassieke Chaneltas of wil een luchtige sjaal van Delvaux om je hals draperen? Omcirkel dan nu zaterdag in het rood in je agenda. Dan organiseert de overheid namelijk een uitzonderlijke openbare verkoop van luxegoederen.

Het gaat om 250 designerspullen die in beslag genomen werden of verbeurd werden verklaard door het gerecht, na een misdrijf of faillissement. Let wel op: het gaat om een openbare verkoop, dus haal je beste biedingskills boven. De opbrengst gaat naar de staatskas.

Het is niet de eerste keer dat de FOD Financiën een openbare verkoop organiseert. Per jaar brengen de verkopen maar liefst 2,5 miljoen euro op. "Er komt heel wat volk op af," zegt Francis Adyns, woordvoerder van de FOD Financiën. "Zeker als we wagens van topmerken verkopen." Dit is wel de eerste keer dat er ook handtasssen, sjaals en brillen van luxemerken verkocht worden.

Geïnteresseerd? De openbare verkoop vindt plaats op 3 december om 10.30 uur en om 13 uur in de Tweedekkerstraat 126 in Brussel (Haren) in de Fin Shop. De originele ontpakking ontbreekt in de meeste gevallen, maar alles is gegarandeerrd gloednieuw en authentiek, belooft Adyns.

Geïnteresseerden kunnen op 2 december, de dag voor de verkoop, de goederen al gaan bezichtigen van 14u tot 16u30.  (br.hln)

Meer info vind je op de site van Fin Shop.  

29-11-2016 om 22:41 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
31-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemakkelijk en trendy: zo maak je zelf de Kenzo-vlecht!

Gemakkelijk en trendy: zo maak je zelf de Kenzo-vlecht!

http://static1.hln.be/static/photo/2016/4/3/0/20161031085629/media_xll_9230850.jpg

Vlechten in alle vormen en maten zijn een hit dit seizoen, en ook op de show van Kenzo x H&M in New York waren ze oververtegenwoordigd. NINA sprak backstage met de Britse celebkapper Anthony Turner voor zijn tips. Want het goede nieuws is dat je zo'n glamourvlecht zelf makkelijk thuis kan maken.

Celeb kapper: Anthony Turner

Hij werkte al backstage voor merken als Dior en Victoria Beckham. Ligt in de bovenste schuif bij Vogue en woelde al in de lokken van sterren als Kate Moss, Kim Kardashian, Lara Stone en  Scarlett Johansson. Als Anthony Turner zegt dat vlechten in zijn, dan ís dat ook zo.

"Die trend gaat al jaren mee en het einde is nog niet in zicht. En terecht, zo'n vlecht geeft je een gecontroleerde look en is bovendien heel handig in het dagelijkse leven. Je maakt het ook gemakkelijk zelf. Alles wat je moet doen, is je haar in een middenscheiding föhnen. Zorg ervoor dat het één heel rechte lijn is. Neem dan je haar aan de achterkant van je hoofd vast, ter hoogte van je oren, en maak er twee strengen van. Vlecht ze en bind vast met een elastiekje. Een beetje serum voor een shiny and glossy look, and you are ready to go!"

Tip: voor wat meer glans, verdeel je nog een serum door de lengtes en punten van lang haar. Opgelet, breng niet teveel aan aan de haarwortel, want dan krijg je 'vet haar'.
Aveda Light Elements Smoothing Fluid € 35 (100 ml) te koop op www.aveda.be en in Aveda-salons (br.hln)

31-10-2016 om 19:19 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaarwel blote benen, panty's met patroon zijn helemaal terug

Vaarwel blote benen, panty's met patroon zijn helemaal terug

http://static1.hln.be/static/photo/2016/7/6/3/20161031090156/media_xll_9230853.jpg

Dat modetrends komen en gaan weet je ondertussen wel. Van olifantenpijpen tot plateauzolen, alles komt ooit wel weer terug. Zo ook panty's met een motiefje. Wie nog een oude panty met visgraatpatroon of bolletjes heeft liggen, kan die dus terug boven halen. Al shopten wij ook enkele nieuwe exemplaren bij elkaar.

Het was modekeizer Karl Lagerfeld die de panty's met een patroon voor het eerst in lange tijd terugbracht tijdens de herfst/winter 2016 show van Chanel. Ondertussen doen modemeisjes zoals Alexa Chung en Chiara Ferragni lustig mee, en zijn de panty's hun ietwat vulgaire imago helemaal kwijt. Ook bij merken als Jeremy Scott, Rodarte en Burberry werden later panty's met een patroon geshowd.

Zo draag je de panty met patroon
Te dragen met rokjes en jurkjes tot net boven of onder de knie en zachte materialen als wol en kasjmier. Vermijd al te veel leer, tijgerprint, harde kleuren als rood en torenhoge stiletto's. Blotebenenliefhebbers zullen deze nieuwe trend dus moeten omarmen: tights are the new bare legs! En wees eerlijk, wat is er verleidelijker dan het profiel van een paar mooie benen? (br.hln)

31-10-2016 om 18:59 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
09-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is waarom sommige vrouwen zonder pijn hakken kunnen dragen

Dit is waarom sommige vrouwen zonder pijn hakken kunnen dragen

http://static3.hln.be/static/photo/2016/5/1/9/20161007202701/media_xll_9145389.jpg

Ook jaloers op vrouwen die pijnloos op stiletto's de stad kunnen doorkruisen, terwijl jij al moeite hebt met een klein hakje? Hun geheim zit niet in dure designerschoenen, gelzooltjes of zelfs ingetapete tenen, maar wel de vorm van hun voet. Volgens experts zijn sommige vrouwen gemaakt voor hoge hakken en anderen net geboren voor platte ballerina's.

De Britse podologe Emma Supple ontwikkelde een formule die de ideale hakhoogte voor jou onthult. Emma heeft jarenlang de voeten van vrouwen in haar praktijk bestudeerd en zo had ze opgemerkt dat veel patiënten die zweerden bij platte schoenen toch last hadden van voetpijn. Zo kwam ze op haar formule voor de perfecte hakhoogte en nu past ze die toe op patiënten voor advies. "De formule heeft me nog nooit teleurgesteld."

Het belangrijkste waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van comfortabele schoenen: de flexibiliteit van het sprongbeen, het beentje dat de voet met het been verbindt. Dit heeft een vreemde ronding bovenaan en aan de voorkant van de voet. 

Supple heeft slecht nieuws voor vrouwen met een niet-flexibel sprongbeen: hoge hakken zijn niet voor hen gemaakt. Maar het omgekeerde is soms ook waar: sommige vrouwen krijgen net pijn in platte schoenen door de vorming van hun sprongbeen. Dat is waarom ballerina's erg hoge hakken kunnen dragen zonder pijn te lijden. 

Toch bestaat er een grens op de comfortabele hoogte: voor schoenen waar je veel op wandelt raadt Supple aan om niet hoger dan 8 centimeter te gaan. Je lichaam wordt dan in een erg onnatuurlijke houding gedwongen. Je achterwerk wordt naar achteren geduwd, waardoor je lage rugpijn riskeert. (br.hln)

09-10-2016 om 09:40 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
06-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit knip je best meteen uit nieuwe kleding, en dit niet

Dit knip je best meteen uit nieuwe kleding, en dit niet

http://static2.hln.be/static/photo/2016/15/11/14/20160905164158/media_xll_9030734.jpg

Een nieuwe blazer gekocht? Of nog zo'n hippe off shoulder top aan korting gescoord? Dan is de kans groot dat je meteen bij thuiskomst de schaar hebt bovengehaald om het kaartje eruit te knippen. Maar wat met die extra lusjes, stiksels en toegenaaide zakken? Moeten die er nu wel of niet af?

Wasvoorschriften

Ben jij zo iemand die steeds vergeet of bloesje nu op 30 of 40 graden gewassen moet worden? Dan laat je het etiket met de wasvoorschriften maar beter zitten, zo lang het niet opvalt of irriteert. In alle andere gevallen: knippen maar! Al moet je wel opletten, soms zit het labeltje zo goed vast dat je je kleding kapot scheurt. Durf je het niet goed aan om het etiket eruit te knippen, maar jeukt het ontzettend? Dan kan een stukje opstrijkbare zoomband wonderen doen. Plak de tape over het stukje dat jeukt en ga eroverheen met het strijkijzer. Nu zijn er geen losse stukjes meer die de huid kunnen irriteren.

Jaszakken

Mag je de zakken van dat nieuwe jasje nu wel of niet openknippen? Dat hangt vooral af van het model. De zakken worden in de eerste plaats namelijk toegenaaid opdat de snit en vorm niet verstoord zouden worden wanneer het in de winkel door verschillende mensen gepast wordt. Heb je een dikke winterjas of een ander oversized model? Dan kan je de zakken met een gerust hart openmaken en naar hartenlust gebruiken. Bij deftige, getailleerde jasjes zoals blazers, laat je ze echter beter toe. Door de zakken te gebruiken, zal je jasje na verloop van tijd zijn vorm verliezen. Alleen als je van plan bent om er enkel papiertjes, tickets of andere kleinoden in te bewaren, kan je ze wel gebruiken.

Naden voor de pasvorm

Niet alleen de jaszakken zijn toegemaakt bij blazers, ook de mouwen en de achterkant van je blazer worden bij elkaar gehouden door een klein beetje draad. Deze mag je wel met een gerust hart openknippen. Ze zijn bedoeld om de pasvorm te bewaren in de winkel en ervoor te zorgen dat het jasje er mooi en glad uitziet op de kleerhanger. Maar zodra je thuis bent mag je met een gerust hart de schaar bovenhalen.

Extra litsjes

Een strapless topje of een losse blouse? De kans is groot dat er extra touwtjes in de schouders zijn gemaakt. Moeten die er sito presto uit? Of laat je ze beter zitten? Wel, dat hangt af van de manier waarop jij je kleding opbergt. Plooi jij je kleding op? Dan mogen die litsjes er meteen uit. Hang jij echter liefst zoveel mogelijk op kleerhangers? Dan laat je die lusjes beter zitten. Ze zijn namelijk bedoeld om losse modellen en gladde stoffen die anders makkelijk van kleerhangers zouden glijden, te laten hangen. (br.hln)

06-10-2016 om 10:11 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Modeblad Vogue kiest voor editie met normale vrouwen

Modeblad Vogue kiest voor editie met 'normale vrouwen

http://static2.hln.be/static/photo/2016/10/7/1/20161006085128/media_xll_9138136.jpg

'The Real Issue', zo doopte de Britse versie van modemagazine Vogue haar novembernummer. Bijzonder aan die editie is dat er nergens modellen op de foto's zullen prijken, maar dat de redactie 'normale' vrouwen koos die niet noodzakelijk maatje nul hebben.

Wat dan wel "normale" vrouwen zijn, kan over gediscussieerd worden. Maar het komt er op neer dat er niet gekozen wordt voor slanke modellen. In plaats daarvan zullen zakenvrouwen en dames uit de academische wereld designerkledij tonen in het blad.

"Mode is niet oppervlakkig"
"Ik vind dat vrouwen die posities bekleden met autoriteit of macht, toch hun interesse in mode en kleren moeten kunnen tonen, zonder oppervlakkig over te komen," vindt Alexandra Shulman, hoofdredacteur van de Britse Vogue. "Er rust nog altijd een stigma op bezig zijn met hoe je eruit ziet en daarmee experimenteren als je een vrouw bent die veel in de belangstelling staat, maar niet in de mode- of entertainmentindustrie."

Geen diëten of plastische chirurgie
Shulman brengt Vogue al uit sinds 1992 en staat bekend om haar streven naar een beter gevoel over ons lichaamsbeeld. Ze laat bewust geen artikels publiceren over diëten en plastische chirurgie, en schreef in 2009 een brief naar alle grote ontwerpers dat de erg kleine samples van kledij die ze opsturen voor modeshoots, modellen ertoe aanzetten om nog dunner te worden.

Tegenstrijdig standpunt
Het Britse Vogue-nummer zonder modellen ligt vandaag in de winkel. Toch is het standpunt van Shulman nogal tegenstrijdig met wat ze in 2014 in een radio-interview tegen gastpresentator Lily Allen zei: "Mensen vragen altijd waarom wij slanke modellen gebruiken, omdat die niet realistisch zijn. Maar er is echt niemand die een normaal persoon op de cover van Vogue wil zien. Vogue is een blad dat om fantasie en dromen draait, en ontsnappen aan het echte leven. Mensen kopen geen magazine om te kijken naar wat ze zelf al in de spiegel zien elke dag." Een standpunt dat met dat speciale novembernummer toch lichtjes lijkt bijgeschaafd. (br.hln)

06-10-2016 om 10:08 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
29-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Blote benen tot...november! Zo stel je het dragen van een panty nog even uit

Blote benen tot...november! Zo stel je het dragen van een panty nog even uit

http://static3.hln.be/static/photo/2016/8/9/10/20160928121726/media_xll_9111040.jpg

Herfst kan heerlijk zijn: nieuwe collecties in de winkelrekken, de najaarsgeur in de lucht en het eerste excuus om een warme chocomelk te bestellen. Alleen naar die kriebelende panty kijken we nooit uit. Het weer helpt ons dit jaar een handje, maar met deze tips stel je het dragen van een kousenbroek zo lang mogelijk uit.

1. Enkellaarsjes met sokken in

Fashionista's durven het al lang aan: hippe sokjes in hun pumps. Meteen een stukje warmer (geen koude tenen!) en het staat ook heel hip.

Voor wie dat nog niet meteen aandurft: je kan ook korte sokken dragen in je enkellaarsjes. Het is lekker warm en toch kan de rest van je been bloot. Kies voor mooie prints of een glittersokje in strakke laarsjes of zachte wollen exemplaren in een stoerdere boot.

2. Spelen met lengte

Midirokken of jurken zijn nog steeds een trend. Met een laarsje eronder of een warme veterschoen laten ze eigenlijk niet heel veel van je been meer bloot. Of je combineert je kortere rok of jurk met een langere jas of wollen gilet. Als het 's avonds frisser wordt kan je die om je heen slaan om de eerste koude op te vangen.

3. Eerste beautyhulp bij herfstbenen

Eén van de redenen waarom vrouwen weer naar een panty grijpen is ook wel om onvolmaaktheden of witte herfstbenen te verstoppen. Met een paar beautytips heb je nog lang geen camouflage nodig!

1. Scrubben:
Hou je benen in vorm door ze elke week flink te scrubben onder de douche. Dat zwengelt de bloedcirculatie aan en werkt beter dan gelijk welke anti-cellulitecrème. Bovendien is de huidtextuur zo egaler waardoor het najaarslicht er mooier op weerkaatst.

2. Smeren:
Een olie doet nogal veel aan de zomer denken en kan nu ook wat teveel gaan kleven tegen je herfstgarderobe. Vervang ze door een stevige bodybutter. Die geeft ook een mooie glans aan je benen en hydrateert nog iets dieper. Nog een plus: je benen krijgen zo een extra vetlaagje om zich te beschermen tegen de koude.

3. Kleur corrigeren:
Je zomertintje zo lang mogelijk rekken doe je met een bodymilk met een vleugje selftan in. is de kleur echt helemaal weg? Dan kan je ook altijd voor een getinte bodycrème gaan. (br.hln)

29-09-2016 om 09:50 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
17-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.New York Fashion Week zit erop: 5 trends die ook jij kan dragen

New York Fashion Week zit erop: 5 trends die ook jij kan dragen

http://static1.hln.be/static/photo/2016/16/9/5/20160916164602/media_xll_9074150.jpg

De modeweek in New York is voorbij, en ondertussen verhuist het hele modecircus naar Londen om daar naar de catwalkshows te gaan kijken. Wat we onthouden van de fashion week in New York? Dat ontwerpers graag willen dat we creaties dragen waar zelfs pakweg Rihanna niet mee wegkomt. Al zijn er ook een aantal trends die ook de gewone vrouw in de straat kan dragen.

1. Geel troef

Van mosterd- tot citroengeel, geel was dé kleur op de catwalk. Gezien bij onder andere Tibi, Alexander Wang, Phillip Lim en Thakoon. Op het eerste zicht lijkt geel misschien geen makkelijk te combineren kleur, maar daar vergis je je in. Het is een kleur die je gezicht echt kan doen opleven, zeker in combinatie met neutrale tinten zoals grijs, wit en donkerblauw. Wel staat niet iedereen met elke tint geel. Zo komen dames met een donkere huid makkelijk weg met citroen- of fluogeel, terwijl vrouwen met een lichte huidskleur beter kiezen voor een warme tint zoals mosterd.  

2. Ruffles

Wie dé inspiratiebron was van de modeweek in New York? De Spaanse danseres-emoji... Bij onder andere Altuzarra, Diane von Furstenberg, Tome en Zimmerman liepen modellen in een flamencojurk de catwalk over. Hoe meer ruffles hoe beter, blijkt. En laten deze ruffles nu eens flatterend zijn voor zowat elke vrouw. Ze verbegen namelijk makkelijk alle probleemzones als je gaat voor een jurk of top zonder print. Wil je net bepaalde lichaamsdelen in de kijker zetten, dan is de flamencojurk met print je ideale partner in crime.

3. Volledig in krijtstreep

Krijtstreep is geen nieuwe trend, mannen dragen al jaren kostuums met een krijtstreepprint. En de laatste tijd zien we deze eerder mannelijke print ook steeds vaker in de damesgarderobe opduiken. Maar een volledige look in krijtstreep is wél nieuw. Pluspunt aan deze trend: verticale strepen verlengen en verslanken. Onder andere gezien bij Adam Selman, Alexander Wang en Creatures of Comfort.

4. Doorzichtige stoffen

Verschillende merken als Rodarte en Coach stuurden modellen de catwalk op in doorzichtige stoffen. Niet dat we je aanraden om in zo'n doorzichtige look naar het werk te gaan. Maar je kunt de trend wel makkelijk implementeren in je dagdagelijkse outfits. Draag bijvoorbeeld eens een doorzichtig hemd over een T-shirt of een jurk met doorzichtige mouwen. Sexy maar niet té.

5. Stickers

Alles uit jaren negentig lijkt ooit terug te komen, zo ook stickers. Want weet je nog dat iedereen overal stickers opplakte een dikke 15 jaar geleden? Dat mag je nu weer terug doen, als het van de mode afhangt. Zowel bij Proenza Schouler als Alexander Wang en Coach liepen modellen de catwalk over in T-shirts en sweaters met prints die wel erg veel weg hebben van deze jaren negentig trend. Simpelweg zelf te creëren door een paar stickers op een kledingstuk te plakken en klaar is kees. Goedkoop en helemaal en vogue. (br.hln)

17-09-2016 om 09:58 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
16-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste keer hijabs te zien op de catwalk van New York Fashion Week

Eerste keer hijabs te zien op de catwalk van New York Fashion Week

http://static2.hln.be/static/photo/2016/17/16/4/20160915150501/media_xll_9070009.jpg

De Indonesische ontwerpster Anniesa Hasibuan's heeft geschiedenis geschreven met haar laatste collectie tijdens New York Fashion Week. Ze stuurde allemaal prachtige modellen de catwalk op, mét een hijab aan. Mode voor moslima's lijkt aan een opmars bezig, eerder lanceerden merken als Mango, Oscar de la Renta en Uniqlo ook al collecties speciaal voor hen.

Hoewel Anniesa Hasibuan's amper 28 jaar oud is, is ze nu al de eerste Indonesische ontwerper die haar collectie toont tijdens New York Fashion Week. Ze stuurde haar modellen in prachtige gewaden de catwalk op, met vooral veel oog voor details. Toch vielen vooral de hoofddeksels op. Alle modellen droegen namelijk een hijab - oftewel een sluier - op hun hoofd, iets dat geen enkele andere ontwerper aandurfde hiervoor. (br.hln)

16-09-2016 om 13:24 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is alvast de mooiste manicure van New York Fashion Week

Dit is alvast de mooiste manicure van New York Fashion Week

http://static0.hln.be/static/photo/2016/16/2/11/20160915152416/media_xll_9070046.jpg

Gisteren werd de New Yorkse catwalk overspoeld door de creaties van Kate en Laura Mulleavy, het duo achter Rodarte. Feeëriek, maar met een vleugje rock 'n roll. Kant en leer, zachte make-up en stoere accessoires. En met de simpelste, mooiste én origineelste manicure van de hele modeweek.

Romantisch, maar met een hoekje af. En zo zien we het graag. Een naturelle nagel, van een simpele glanslak tot een subtiele huidskleurige tint, en aan de nagelriemen een vrolijk glitterrandje dat - gelukkig voor ons - ontzettend makkelijk te DIY'en is.

Hoe dan? Heel eenvoudig! Breng een laagje huidskleurige of doorschijnende lak aan over de hele nagel. Vervolgens neem je een gouden glitterlak en een fijn nail-art penseel (al werkt een oud eyelinerkwastje ook prima), en volg daarmee de omtrek van je nagel. Simple comme bonjour! (br.hln)

16-09-2016 om 13:16 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
03-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerp Fashion Festival

Antwerp Fashion Festival

http://static1.hln.be/static/photo/2016/18/10/5/20160902174952/media_xll_9023270.jpg

Antwerpen is een modestad die internationaal vlot meespeelt met steden als New York, Parijs en Milaan. Dit weekend zet de stad zijn modehart in de kijker tijdens drie dagen Antwerp Fashion Festival. Late night shoppings, fashion shows en installaties. Dit mag je verwachten!

Late Night Shopping

Een selectie boetieks opent vandaag uitzonderlijk erg lang de deuren. Tot 22u kan je shoppen, luisteren naar dj-sets en een drankje en een hapje nuttigen. Hier vind je alle deelnemende winkels.

Dansen op de Meir

Voor de deuren van Esprit op de Meir komen een groep danseres meerdere keren zaterdag een soul train opstarten. Ze maken van de Meir een dansvloer. Je kan zelf een danspasje of twee wagen of een foto of video in de photoboots komen maken. En uiteraard doen de kortingen van die dag je ook al dansen. (Meir 9 & 52)

Pimp your jeans

Een gewone jeans customizen is dé trend van het najaar. Zo ben je er zeker van dat je tenminste in een origineel exemplaar rondloopt. Zaterdag kan je terecht bij Liu Jo voor het Younique event. De hele winkel transformeert in een creatief aterlier waarin je studs, patches, pareltjes op je jeans kan vastmaken. Wie die dag een jeans koopt, kan die gratis laten pimpen.
(Liu Jo, Schuttershofstraat 5)

En ook bij CKS staat jeans in de kijker. Daar krijgt je jeans een originele toets met de exclusieve patches van het Antwerpse DYOU studio. Je kan ook genieten van kortingen! Het wordt er gezellig met veel bloggers, influencers en we hoorden ook iets over gin tonic? #patchmeifyoucan
(CKS concept store, Korte Gasthuisstraat 14, van 13u tot 18u)

Veel shopplezier! Je spot ons op één van deze locaties. (br.hln)

03-09-2016 om 12:32 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit was hét zomerjurkje van 2016

Dit was hét zomerjurkje van 2016

http://static0.hln.be/static/photo/2016/4/11/0/20160902111244/media_xll_9021945.jpg

Het mooie weer houdt nog even aan (laten we die ene regenachtige zondag die eraan komt voor het gemak even vergeten), dus de zomerjurkjes mogen nog even in de kast blijven hangen. Of je shopt gewoon een nieuw exemplaar. Hét populairste zomerjurkje van dit jaar bijvoorbeeld.

Het is rood met witte sterretjes, en een regelrechte hit op sociale media. Niet verwonderlijk, want wie met dit frêle jurkje van Realisation Par rondflaneert waant zich een Brigitte Bardot d'aujord'hui. Met liefst nog een plots zomerbriesje voor je persoonlijke Marilyn Monroe-moment. (br.hln)

03-09-2016 om 12:29 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
28-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Google weet nu al welke modetrends populair zullen zijn deze herfst

Google weet nu al welke modetrends populair zullen zijn deze herfst

http://static1.hln.be/static/photo/2016/12/2/8/20160828084304/media_xll_9007418.jpg

Modemensen kan je opdelen in twee categorieën: de trendsetters, en zij die hen (al dan niet blindelings) volgen. Eén van die rasechte fahionista's is ... Google. De zoekmachine weet immers nu al als geen ander wat er komende herfst precies in de mode zal zijn.

Als 's werelds meest populaire zoekmachine is het niet moeilijk om inzicht te hebben in wat mensen willen kopen. En dat is niet alleen interessant voor marketing en analytische doeleinden, het is ook handig voor ons om te weten waar we nu precies voor moeten sparen. Dit zijn enkele van de trends volgens Google

Bomber jackets

Dit militair geïnspireerde jasje werd in sneltempo een favoriet in 2016, en ook deze herfst is het nog steeds veel op het straatbeeld te bespeuren. In april alleen al steeg het aantal zoekopdrachten naar deze jasjes maar liefst met 297 procent in het Verenigd Koninkrijk, en zelfs 612 procent in de Verenigde Staten. En met celebrity stijliconen zoals Kanye West en Rihanna was het niet moeilijk dat deze jasjes een echte hit werden. "Er was een tijd waarin vrouwen zich kleedden voor mannen," legt Google uit. "Tegenwoordig kleden ze zich vooral zoals mannen."

Schouderloze topjes

Als er deze zomer iets geëxplodeerd is, dan is het wel het schouderloze topje. Overal werden bloggers en fashionista's gespot in de off the shoulder look, en de Google-opzoekingen stegen maar liefst met 261 procent in Engeland en 347 procent in de VS. Volgens Google gaat de populariteit van deze topjes samen met een grotere interesse in de 'boho-stijl'.

Jumpsuit

Van korte pijpen in de zomer tot lange pijpen als het weer wat minder wordt: de jumpsuit is nog altijd een topper. Volgens Google begon de trend in 2013, en de ensembles zijn sindsdien niet meer uit de winkelrekken weg te denken. "Ze zijn makkelijk voor wie snel last heeft van keuzestress," aldus een fashionista die door Google werd bevraagd. "Ze zijn stijlvol maar nog steeds comfortabel. Gewoon aantrekken en je bent al klaar."

Birckenstocks

Comfortabel lijkt hét sleutelwoord te zijn, want ook de Birckenstocks blijven populair schoeisel. "Dit is het derde jaar op rij dat de sandalen bij de favorieten zitten," staat te lezen in het back to school-verslag van Google. De zoekmachine ziet de interesse zelfs stijgen met 46 procent per jaar. De sandaal begon aan zijn veroveringstocht toen Phoebe Philo, de creatieve directeur bij luxemerk Céline, haar modellen de catwalk op stuurde met het schoeisel aan de voeten. Andere designers volgden, en toen ook de celebrities erin gespot werden, was het hek helemaal van de dam. En dat zal dus nog wel even zo blijven. (br.hln)

28-08-2016 om 12:27 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
17-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom zijn vrouwen die zich niet scheren onhygiënisch?

"Waarom zijn vrouwen die zich niet scheren onhygiënisch?"

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Zeker in de zomer besteedt de gemiddelde vrouw heel wat tijd aan het zorgvuldig verwijderen van ongewenst lichaamshaar. In deze video vertellen drie jonge vrouwen waarom ze daar juist mee gestopt zijn. "Vrouwen hebben lichaamshaar, maar scheren het af. Dat hebben ze niet zelf beslist, het wordt voor hen beslist door de maatschappij."

De video kwam tot stand door een samenwerking tussen Style Like U en Allure; het eerste is een zelfbenoemde beweging die ervoor wil zorgen dat mensen zichzelf accepteren en uitdrukken, het tweede een beauty magazine. Monica Hernandez, Alexandra Marzella en Ayqa Khan zijn de jonge vrouwen die aan het woord worden gelaten. Ze vertellen over de strijd die zij leverden tegen de vrouwelijke, haarloze lichaamsnorm van onze samenleving.

Onrealistisch schoonheidsideaal

"Een porseleinen huidje, een slank figuur en geen lichaamshaar: dit ideale vrouwenlichaam is voor de meerheid geen realistisch schoonheidsideaal." De drie waren het beu om zich elke dag van boven tot onder te scheren om zo enigszins aan dit beeld te voldoen. Ayqa Khan: "Vroeger wilde ik op mijn blonde vriendinnen lijken en stond ik twee uur eerder op om mezelf te ontharen. Op een gegeven moment kon ik de moeite niet meer opbrengen."

Het blijkt nog lang niet altijd even vanzelfsprekend om rond te lopen met lichaamshaar. Zo kregen ze alle drie te maken met afkeurende blikken;  eentje werd zelfs al eens een 'onhygiënisch varken' genoemd. Over één ding zijn ze het eens: lichaamshaar bij mannen is normaal, terwijl dit voor vrouwen nog absoluut niet het geval is. (br.hln)

17-08-2016 om 11:36 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
13-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit model zal meelopen op Fashion Week, en wel om een prachtige reden

Dit model zal meelopen op Fashion Week, en wel om een prachtige reden

http://static0.hln.be/static/photo/2016/7/15/12/20160813084129/media_xll_8965917.jpg

Begin september is het weer zover: dan zakt iedereen die ook maar iets betekent in de modewereld af naar New York voor Fashion Week. Op de catwalk zullen de mooiste vrouwen ter wereld lopen, waaronder ook Reshma Banoo Qureshi, die van de gelegenheid gebruikt maakt om iets heel belangrijks aan te kaarten.

Op haar 17e werd Reshma het slachtoffer van een zuuraanval, die haar gelaat voor het leven verminkte. Maar de jonge vrouw vocht terug: amper twee jaar later maakt ze zich op om de catwalk te lopen op New York Fashion Week. Ze doet dat als het gezicht van 'Make Love Not Scars', een organisatie die vecht voor een verbod op de verkoop van zuren.

Met slogans als 'Waarom is een liter geconcentreerd zuur goedkoper dan een eyeliner van 9ml?' en 'Het is moeilijker om de juiste kleur lippenstift te vinden dan geconcentreerd zuur' maakt Reshma heel wat indruk op sociale media. En ook in India, waar het probleem het grootst is, prijkt ze op torenhoge billboards. "Ik heb al lang geleden geleerd dat beauty niet alleen is wat we zien in de spiegel", zegt Reshma er zelf over. "Het is veel belangrijker om een mooi hart te hebben." (br.hln)

13-08-2016 om 11:57 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
10-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe een pyjama naar buiten dragen zonder eruit te zien alsof je slaapwandelt

Hoe een pyjama naar buiten dragen zonder eruit te zien alsof je slaapwandelt

http://static0.hln.be/static/photo/2016/9/9/7/20160808180015/media_xll_8952277.jpg

De pyjama trend leeft al een tijdje, maar met dank aan merken als Gucci en Dolce & Gabbana mag je jezelf nu weer opnieuw buitenshuis in nachtkledij vertonen. Vergis je niet, het gaat hier wel degelijk om een pyjama die je buitenshuis draagt, maar eigenlijk geen pyjama is. Uitleg en tips volgen.

Grote kans dat je de bewuste pyjama trend de afgelopen jaren aan je voorbij hebt laten gaan, want diende een pyjama niet om in te slapen? Niet meer. Streetstyle sterren werden afgelopen modeweken aan de lopende band gespot in zijden pyjama tenues, en in alle eerlijkheid zagen ze er niet eens zo slecht uit. Op de catwalk waren ze onder andere te zien bij Alexander Wang, Gucci en Givenchy en ondertussen verkopen ook ketens als H&M en Topshop pyjama's voor buiten. Vraag is alleen hoe je die pyjama's nu draagt zonder eruit te zien alsof je een pyjama draagt.

http://static2.hln.be/static/photo/2016/7/3/12/20160808173131/media_l_8952237.jpgSchoeisel
Je kunt makkelijk aan de buitenwereld duidelijk maken dat je niet uit je bed gerold komt, door hakken te dragen onder de pyjama look. Zeker 's avonds werkt dat goed. Al maken sneakers of loafers het geheel dan weer iets nonchalanter en hipper. Beiden zijn een optie, je bekijkt dus best zelf even waar je je het meest comfortabel bij voelt.

Zijde
Zijde werkt beter dan katoen; het oogt luxueuzer en eleganter. Het valt ook mooier. Heb je er niet het budget voor dan zijn er genoeg alternatieven (lees nep zijde) op de markt. Qua kleur is zwart veilig en altijd goed, wit is opvallend en prints zijn fashion forward.

Make-up en juwelen
Je hoeft niet per se te overdrijven met make-up en juwelen, maar doe liefst wel een béétje moeite. Zie je het nog niet echt voor je? Wij verzamelden een aantal inspirerende vrouwen in een pyjama op straat. (br.hln)

10-08-2016 om 12:22 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe sneakercollectie van Raf Simons voor Adidas wil je hebben

De nieuwe sneakercollectie van Raf Simons voor Adidas wil je hebben

http://static0.hln.be/static/photo/2016/6/8/6/20160809212849/media_xll_8955846.jpg

De Belgische ontwerper Raf Simons heeft opnieuw een collectie sneakers ontworpen voor Adidas. Wederom hertekende hij de populaire Stan Smith sneaker, maar daarnaast zijn er ook een aantal nieuwe sneakers.

Nog maar net werd bevestigd dat Raf Simons creatief directeur wordt van het modelabel Calvin Klein. Daarnaast ontwerpt de Genkenaar ook nog steeds voor zijn eigen gelijknamige mannenlabel, en werkt hij samen met een aantal merken als Fred Perry en Adidas. Van die laatste samenwerking zijn nu de nieuwe sneakers onthuld.

Deze keer stak hij de Stan Smith sneaker in een ivoren, bordeaux en zwart jasje. Daarnaast voorzag hij de Stan Smith met velcro ook van nieuwe kleuren. Denk daarbij aan een model in zwart-wit, en een model in grijs met zwart en bruin. Maar meest opvallend is absoluut The Spirit Matrix, een basketschoen die zo uit de jaren negentig zou kunnen komen. De schoen is beschikbaar in een hoog en laag model in de kleuren paars, rood en zwart.

De collectie ligt eind deze maand in de winkelrekken van een aantal geselecteerde winkels. (br.hln)

10-08-2016 om 12:12 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
27-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen tijd om je haren te drogen? Dit zijn de leukste kapsels voor nat haar

Geen tijd om je haren te drogen? Dit zijn de leukste kapsels voor nat haar

http://static1.hln.be/static/photo/2016/15/3/14/20160726193016/media_xll_8915024.jpg

Of je nu net uit de douche bent gestapt of deze namiddag het zwembad uitprobeert voor je de stad in trekt: die haardroger is er vaak te veel aan. Maar geen nood, deze kapsels zijn immers het mooist met een natte coupe.

De omgekeerde chignon

Gedaan met vooroordelen over die chignon. Het opsteekkapsel is helemaal niet stijf, oud of bekakt. Integendeel, deze hedendaagse twist, letterlijk - want je keert het kapsel ondersteboven - is een coole, nonchalante versie. 

Begin met het aanbrengen van volume mousse in de lengtes van je haar voor wat meer textuur. Vervolgens neem je al je haar bij elkaar, alsof je een paardenstaart zou maken, en rol het naar beneden, richting je nek. Let op: bij de traditionele chignon zou je naar boven toe rollen om meer volume te creëren. Deze versie is echter lager en veel minder stijf. Het haar dat overschiet pin je met een paar schuivertjes vast. Voor een extra nonchalante toets masseer je even je kruin met je vingers zodat het geheel niet te netjes oogt.

De oneindige paardenstaart

Een saaie paardenstaart? Niets van. Met deze ronde lus heb je een echte blikvanger in handen. Het is elegant, vrouwelijk maar ook modern en uniek.

Hier ga je niet nonchalant te werk, maar zijn je handelingen net erg nauwkeurig. Met een dunne kan maak je een strakke zij- of middenscheiding. Een beetje glansspray zorgt voor dat hedendaagse effect. Vervolgens kam je je haar naar achteren in een strakke paardenstaart, onderaan de nek. Maak de paardenstaart vast met een elastiekje, maar haal je haar er de laatste keer slechts halverwege door, zodat je een lus krijgt. Zorg dat je nog een vijftal centimeter overhebt, dat je vervolgens rond het elastiekje wikkelt zodat het niet meer te zien is. Zet vast met schuivertjes.

De nieuwe dot

Natuurlijk is de knot nog steeds een hip kapsel, maar waarom niet eens iets nieuws proberen? Deze dot 2.0 heeft een internationale haute couture vibe.

Begin met wat styling crème zodat je haar makkelijker te hanteren is. Vervolgens verdeel je het haar in drie secties, twee langs weerszijden van het hoofd en eentje bovenaan in het midden, die je vastmaakt met een elastiekje. Maak van de drie paardenstaarten één grote vlecht, die je opnieuw vastmaakt met een elastiekje. Vervolgens draai je de vlecht in een dot. Je hoeft de elastiekjes niet per se te bedekken, dat geeft het geheel een sportieve toets. Pin vast met schuivertjes, maar laat het einde van de paardenstaart los hangen.

Vlecht met vier strengen

Wie houdt van een extra volumineuze vlecht doet er goed aan eens deze versie met vier strengen te proberen. Bovendien ziet niemand zo dat je haar nog nat is.

Kam je haar naar achteren en verdeel het in vier secties. Nu wordt het even ingewikkeld: neem de meest linkse streng, en breng die helemaal naar de rechterkant. Hou de streng daar en neem tegelijkertijd de andere twee secties en verwissel ze van plaats. Herhaal dit aan de andere kant: breng de meest rechtse lok naar de linkerkant, en twist de twee andere secties. Het resultaat is een uniek kapsel dat eruit ziet als een soort gevlochten touw. (br.hln)

27-07-2016 om 11:20 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
23-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met dit trucje krijg je nooit meer blaren

Nieuwe zomerschoenen? Met dit trucje krijg je nooit meer blaren

http://static0.hln.be/static/photo/2016/8/5/14/20160722194559/media_xll_8900729.jpg

Met de soldenperiode hebben we allemaal onze portefeuille bovengehaald. Heb jij je laten verleiden tot een paar gloednieuwe sandalen of hakken? Zo zorg je dat je géén blaren krijgt in je nieuwe schoenen.

Volgens een recent onderzoek van de Stanford University Medical Center is het wondermiddeltje tegen blaren ... chirurgische tape. Ja, het soort dat je in de meeste EHBO-kitjes vindt. Dat kwamen de onderzoekers op het spoor na een test bij 128 marathonlopers. Hun rechtervoet werd ingetapet, terwijl de linkervoet zo gelaten werd. Wat bleek? Maar liefst 98 van de 128 lopers kreeg geen blaren op de plekken waar de tape zat.

Zonder blaren genieten van je nieuwe schoenen? Simpel: haal een rolletje tape in huis, en draag je nieuwe schoenen eerst een paar uurtjes thuis, zodat je weet waar ze precies knellen. Vervolgens tape je voor je de wijde wereld ingaat snel die plekken in. Wedden dat je geen last krijgt? (br.hln)

23-07-2016 om 11:16 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
11-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.94 procent van de vrouwen vindt sneakers even vrouwelijk als hakken

94 procent van de vrouwen vindt sneakers even vrouwelijk als hakken

http://oi67.tinypic.com/2u3ywwh.jpg

Dat heel wat vrouwen een zwak voor schoenen hebben, is niet bepaald nieuw. Maar wist je dat een vrouw gemiddeld twintig schoenen heeft, de overgrote meerderheid sneakers even vrouwelijk vindt als pumps en dat bijna de helft van de vrouwen nooit dezelfde schoenmaat koopt? Dat blijkt uit een enquête bij 900 Europese vrouwen van schoenenwinkel Sarenza.

Sneakers zijn al langer dan vandaag hip, want waarom zou je nog afzien op hoge stiletto's als je er ook stijlvol kunt uitzien op comfortabele sportschoenen? Dat komt ook duidelijk terug uit de resultaten van de enquête. Maar liefst 94% van de Europese vrouwen vindt dat sneakers even vrouwelijk zijn als pumps, terwijl 77% van hen beamen dat hoge hakken het symbool zijn voor vrouwelijkheid. De meeste vrouwen voelen zich dus altijd vrouwelijk, welke schoenen ze ook dragen.

Opvallend is wel dat Italiaanse, Poolse en Nederlandse vrouwen hoge haken toch nog steeds vrouwelijker vinden.

Schoenen zijn meer dan alleen een accessoire
78% van Europese vrouwen vinden dat schoenen meer dan alleen een modeaccessoire zijn. Ex-aequo voor de Italiaanse en Franse vrouwen, voor 87% van hen zijn schoenen zelfs hét iconische deel van een silhouet en een geslaagde look.

Schoenen zijn een ernstige zaak
Voor 74% van de Europese vrouwen is de aankoop van schoenen een ernstige zaak. De Italiaanse vrouwen bekommeren zich het meest om wat ze aan hun voeten dragen, meer bepaald 89% van hen. De vrouwen die zich hier het minst over bekommeren zijn de Duitse, alhoewel 58% van hen gek zijn op schoenen.

Vaak een andere maat
Nog een laatste opvallende conclusie uit de enquête is dat bijna de helft van de Europese vrouwen nooit dezelfde schoenmaat koopt. Vaak omdat ze hun exacte maat eigenlijk niet goed kennen. (br.hln)

11-07-2016 om 10:43 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
18-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je kunt beter geld steken in een Chanel handtas dan in een huis

Je kunt beter geld steken in een Chanel handtas dan in een huis

http://static2.hln.be/static/photo/2016/8/2/14/20160617123132/media_xll_8771339.jpg

Wie later wilt genieten van een onbezorgd pensioen, investeert maar beter snel in de 2.55 handtas van Chanel. Deze iconische tas is volgens een recente studie van Baghunter namelijk de beste investering die je kunt maken, zelfs nog beter dan vastgoed of diamanten.

Vorig jaar schreven we nog dat de Birkin handtas van Hermès de beste mode-investering is die je kunt maken, maar dat is nu niet meer het geval. De prijs van een klassieke Chanel 2.55 is namelijk de afgelopen jaren alleen maar toegenomen, van enige fluctuatie was geen sprake.

Van 195 euro naar 4.000 euro
Toen de 2.55 tas het levenslicht zag in 1955, ging hij over de toonbank voor omgerekend zo'n 195 euro. Het was toen de eerste tas met een hengsel, waardoor vrouwen hun handen vrij hadden. Een instant succes, en natuurlijk daarna door zowat alle andere ontwerpers gebruikt als inspiratie. Nu gaat de iconische handtas over de toonbank voor minstens 3.000 euro en die prijs loopt op tot 4.000. Van een prijsverhoging gesproken.

Verwacht wordt dat de tassen tegen 2025 nog eens verdubbelen in prijs. Vergeet dus pensioensparen en schaf jezelf een Chanel aan, véél interessanter (en mooier). (br.hln)

18-06-2016 om 13:48 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
17-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 jurken die iedere vrouw in haar kast zou moeten hebben

5 jurken die iedere vrouw in haar kast zou moeten hebben

http://oi63.tinypic.com/6gx3b7.jpg

Binnenkort is het weer zo ver: dan halen we allemaal onze portefeuille boven om in de soldenperiode de beste koopjes te shoppen. Al is dan ook het gevaar voor miskopen het grootst. Speel het deze keer op veilig en kies voor één van deze vijf jurkjes (of allemaal): want hiermee zit je altijd goed.

Een zakelijke kokerjurk

Geen stijf mantelpakje, maar een stijvolle jurk met kokerrok en aansluitend bovenstuk is hét uniform voor de hedendaagse zakenvrouw. Klassieke kleuren als navy en zwart kunnen altijd, maar durf ook eens voor een opvallende print of pastelkleurtje te gaan. Eigenlijk kan alles, zolang je maar voor een gestroomlijnd silhouet gaat.

Een zomerse partydress

Uiteraard heb je ook een jurkje nodig waarvan je meteen zin krijgt om op vakantie te vertrekken. Of het nu door een zonnig kleurtje is of het speelse ontwerp, een kleedje waar je vrolijk van wordt is voor iedere vrouw een must.

Dé little black dress

Deze klassieker zou eigenlijk al lang in je kast moeten hangen, want geen enkele garderobe is ooit compleet zonder het perfecte kleine zwarte jurkje. Bovendien haal je met een sober exemplaar een echte kameleon in huis. Met de juiste accessoires ga je in een oogwenk van casual (sneakers en een jeansjasje) naar cocktail (hakken en een statement ketting).

Een vrijetijdskleedje

Een zaterdagnamiddag in de stad, slenteren op vakantie of chillen in het park, iedere vrouw heeft een vrijetijdskleedje nodig. Hoe herken je ze? Simpel: ze zitten ontzettend comfortabel, staan beeldig met sneakers onder en kunnen eigenlijk altijd.

Een elegante maxi-jurk

Met een maxi-jurk kan je veel meer variëren dan je op het eerste zicht zou denken. Ga voor een exemplaar in een neutrale kleur, en je zal versteld staan op hoeveel gelegenheden je de jurk kan dragen. Sandalen en een vrolijke strandhoed geven een instant vakantievibe, terwijl je met de juiste juwelen en hakken een chique avondfeest tegemoet kan gaan. (br.hln)

17-06-2016 om 16:37 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
15-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 op 10 Belgen draagt meer dan een vijfde van kleren nooit

4 op 10 Belgen draagt meer dan een vijfde van kleren nooit

http://static1.hln.be/static/photo/2016/18/10/3/20160615120856/media_xll_8760348.jpg

Je kent het fenomeen misschien wel: een kleerkast vol kleding maar toch draag je heel vaak hetzelfde. Bij 39% van de Belgen blijft een vijfde of meer van hun kledingstukken dan ook onaangeroerd in de kast hangen. Dit blijkt uit een onderzoek van 2dehands.be uitgevoerd door iVox bij 1.000 Belgen.

63% van de Belgen heeft meer dan 40 kledingstukken - enkel bovenkledij - om dagelijks uit te kiezen. Vooral bij de vrouwen (72% tegenover 53% bij de mannen) kan dit aanleiding geven tot keuzestress. 12% van de Belgen beschikt zelfs over meer dan 100 kledingstukken.

Bij 1 op 10 respondenten wordt al deze kleding regelmatig uit de kast gehaald, maar de overgrote meerderheid heeft stukken die het laatste jaar niet of nauwelijks gedragen werden. De belangrijkste oorzaken hiervoor zijn 'omdat het niet meer past' (47%) of 'omdat het niet meer in de smaak valt' (34%).

Top 5 ongebruikte kledingstukken bij mannen
1. T-shirts (40%)
2. Broeken (32%)
3. Truien (30%)
4. Hemden (29%)
5. Vesten (19%)

Top 5 ongebruikte kledingsstukken bij vrouwen
1. Jurken (32%)
2. Broeken (28%)
3. T-shirts (28%)
4. Rokken (27%)
5. Blouses (26%)

Ontspullen
Bij meer dan een derde van de mannen (35% - tegenover 16% van de vrouwen) wordt de kleerkast vrijwel nooit opgeruimd. Belgen die wel orde scheppen in hun garderobe, doen dit gemiddeld 2 keer per jaar. 'Ongebruikte kleding' vindt daarbij voornamelijk zijn weg naar de kledingcontainer (74%), verhuist naar een plaatsje achteraan de kleerkast (23%), wordt weggegeven aan familie of vrienden (21%) of eindigt op zolder (9%). Slechts 8% is praktischer ingesteld en verkoopt zijn 'ongebruikte kleding'.

De meest voorkomende redenen om dit niet te doen zijn 'omdat we ze liever aan een goed doel schenken' (54%), 'omdat het te veel tijd kost' (24%) of 'omdat ze er gewoonweg niet aan gedacht hadden' (15%). (br.hln)


15-06-2016 om 19:44 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
13-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenkort moet je nooit meer aanschuiven aan de kassa bij Zara

Binnenkort moet je nooit meer aanschuiven aan de kassa bij Zara

http://static3.hln.be/static/photo/2016/15/4/10/20160613154241/media_xll_8753695.jpg

Heel wat mensen hebben wel een stuk van de Zara in hun kast hangen, je koopt er dan ook modieuze items aan spotprijzen. Al zorgt de populariteit van de Spaanse modeketen er ook voor dat je - zeker op zaterdag - soms wel een eeuwigheid moet aanschuiven aan de kassa. Maar daar komt nu verandering in.

Refinery29 bracht onlangs een bezoekje aan het hoofdkantoor van Zara. Daar kwamen ze te weten dat de modeketen volop aan het experimenten is met selfscanners, zoals je die ook al kunt vinden in supermarkten. Zo kan je zelf je kleren scannen en ook zelf afrekenen. Je spaart er niet alleen tijd mee uit, de keten hoeft zo ook minder personeel achter kassa's te laten werken. Zo kunnen meer mensen klanten helpen in de winkels. Een win-win situatie voor iedereen dus, aldus de keten zelf.

De bekende modeketen heeft al een paar van de selfscanners staan in enkele geselecteerde winkels in Spanje. Tot nu toe is de feedback van klanten blijkbaar erg positief. Op Twitter vonden we alvast een foto van hoe die scanners er net uitzien. Binnenkort ook in ons land? (br.hln)

13-06-2016 om 17:17 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze 90's trend is terug!

Deze 90's trend is terug!

http://oi68.tinypic.com/2nlu592.jpg

Haal je wafelijzer maar boven, want de gebekte lokken zijn weer terug van weggeweest. De nineties zijn al langer weer helemaal hip, en dus kan het bekende wafelhaar niet achterblijven.

Op de catwalk liet Marc Jacobs zijn modellen al verschijnen met een gewafelde haardos, en ook in het dagdagelijkse leven komen we de trend steeds vaker weer tegen.

Wie durft kan voor een compleet gewafeld kapsel gaan, maar als je het graag wat subtieler houdt (of er nog wat moet inkomen), kan je ook voor enkele lokken kiezen en die een bekjeseffect geven.(br.hln)

13-06-2016 om 09:45 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
11-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te oud voor mode? Deze knapperd bewijst het tegendeel

Te oud voor mode? Deze knapperd bewijst het tegendeel

http://static1.hln.be/static/photo/2016/15/6/7/20160610121921/media_xll_8739502.jpg

Je bent nooit te oud om je dromen te realiseren, dat weet Philippe Dumas als geen ander. De knappe Fransman mag dan al 60 zijn, hij breekt momenteel heel wat potten in de modewereld.

Zeven maanden geleden postte Philippe, uit Parijs, wat foto's van zichzelf op sociaalnetwerksite Reddit. Hij had jarenlang in de filmwereld gewerkt als locatiezoeker en was net op pensioen. "Op pensioen, maar nog niet bereid om te stoppen", klonk het. "Ik wil proberen om mijn levensdroom om model te worden toch nog een kans te geven. Wat denken jullie, heb ik het in me?", vroeg hij aan de Redditors, die massaal positief reageerden. Als wij de foto's van Dumas zien, begrijpen we perfect waarom.

Intussen kreeg de sympathieke grijsaard een contract bij niet minder dan zes modellenbureau's en agentschappen. Zijn hipsterbaard, knap lichaam en tattoo's zijn erg in trek: hij is regelmatig te zien in photoshoots en campagnes. "De jongere modellen kunnen maar niet genoeg krijgen van mijn baard en tattoo's", aldus Dumas, die zijn eerste tattoo liet zetten toen hij 37 was. "Het is altijd fijn als ze mij een complimentje geven en een selfie willen. Ik kan alleen maar zeggen dat ouder worden niet zo erg is als het lijkt." (br.hln)

11-06-2016 om 12:08 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
09-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na de olifantenpijp en de boyfriend is dit de nieuwe jeanstrend

Na de olifantenpijp en de boyfriend is dit de nieuwe jeanstrend

http://static3.hln.be/static/photo/2016/1/11/10/20160608130954/media_xll_8733370.jpg

Verban de skinny, olifantenpijp en boyfriendjeans naar de achterste regionen van je kleerkast, want dit seizoen is de jeans die van boven tot onder breed is dé musthave voor elke fashionista. Ideaal voor de zomer wegens erg luchtig, maar helaas staat wel niet iedereen met dit model.

Verslanken doet de broek dan ook niet echt, en wie klein is lijkt er al snel nog kleiner in. Hakken maken gelukkig wel veel goed, en een model met een hoge taille doet je benen zelfs langer lijken. Al blijft dit vooral een moeilijke trend voor dames met een maatje meer. (br.hln)

09-06-2016 om 09:06 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
04-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het simpelste én goedkoopste trucje om je kapsel een upgrade te geven

Het simpelste én goedkoopste trucje om je kapsel een upgrade te geven

http://static0.hln.be/static/photo/2016/13/14/6/20160601120548/media_xll_8712786.jpg

In Hollywood is het een hit, en ook bij ons zal het binnenkort niet meer uit het straatbeeld weg te denken zijn: een lintje is alles wat je nog nodig hebt om met een fris lentekapsel de deur uit te gaan.

Wie zegt dat de favoriete accessoires van de sterren altijd duur hoeven te zijn? Het nieuwe it-item in de celebwereld is simpelweg een lintje. Ze waren al te zien op de catwalk en prijken nu in het haar van medig modemeisje en wereldster.

Niet verwonderlijk, want met zo'n simpel stukje lint of touw kan je alle kanten op. Verweef het mee in je vlecht, maak er een accent van rond je paardenstaart of ga voor een schattige haarband. De mogelijkheden zijn eindeloos.

De haarband

Haal net als Karlie Kloss je schattigheidsfactor omhoog door het lintje als een haarband te gebruiken. Een leuk strikje erbij zorgt er niet alleen voor dat je haren gegarandeerd uit je gezicht blijven, het geeft je kapsel ook een extra speelse toets. Hou jij het liever wat zakelijker? Dan draai je het lintje gewoon zo dat het knoopje in de nek zit, niemand die er dan nog iets van ziet.

De vlecht

Het is vrouwelijk en elegant. Nonchalant of strak en professioneel, de vlecht kan altijd en overal. Al helemaal wanneer je er net als Nicole Kidman een subtiel effect in verwerkt met een lintje. Ga net als de actrice voor klassiek sober zwart of kies een opvallende kleur voor een vrolijk accent.

De paardenstaart

Kijk naar Oscarwinnares Brie Larson: een lage nonchalante staart krijgt meer uitstraling met een mooi lint rond. Chique en elegant vooraan, speels at the back. Combineerbaar met een strakke, hoge paardenstaart voor een ballerina-effect, lekker zomers. (br.hln)

04-06-2016 om 12:38 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
27-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shine bright like a diamond: Rihanna ontwerpt luxe zonnebrillen voor Dior

Shine bright like a diamond: Rihanna ontwerpt luxe zonnebrillen voor Dior

http://static1.hln.be/static/photo/2016/15/11/13/20160526161455/media_xll_8695783.jpg

Rihanna heeft een futuristische zonnebrillencollectie ontworpen voor modehuis Dior. Het mag duidelijk zijn dat de popster in trek is in de modewereld, want niet lang geleden ging ze ook al in zee met Manolo Blahnik, Puma, River Island en sokkenmerk Stance.

Rihanna figureerde eerder al in campagnes van Dior, maar het is de eerste keer dat ze plaats mocht nemen achter de tekentafel. De bekende zangeres ontwierp een kleine collectie bestaande uit zes futuristische zonnebrillen, beschikbaar in verschillende tinten zilver, roze, blauw, groen en rood. De zangeres liet zich daarvoor inspireren op La Forge van Star Trek.

De collectie die weinig origineel 'Rihanna' heet, is vanaf juni te koop in de winkels van Dior. Wil je graag met een paar op je hoofd rondlopen deze zomer, zul je helaas wel erg diep in de buidel moeten tasten. Voor een exemplaar betaal je namelijk tussen de 750 euro en 1.750 euro, afhankelijk voor welke afwerking je kiest. Zo is het duurste exemplaar gemaakt van 24-karaat goud. (br.hln)

27-05-2016 om 11:16 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
21-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo draag je een gescheurde jeans op een gepaste manier naar school en werk

Zo draag je een gescheurde jeans op een gepaste manier naar school en werk

http://static3.hln.be/static/photo/2016/18/13/4/20160520124629/media_xll_8677204.jpg

Protest bij de leerlingen van de Onze-Lieve-Vrouw Presentatie in Sint-Niklaas, want het dragen van een gescheurde jeans is er sinds kort verboden. "Als school tolereren wij geen ongepaste kledij, daar komt het op neer", stelt directrice An Van Haut. Omdat wij vinden dat een gescheurde jeans lang niet altijd ongepast hoeft te zijn, maar je het ook niet met alles kunt dragen, geven we enkele tips hoe je er mee naar het school en werk gaat.

Gescheurde jeansbroeken zijn al langer dan vandaag een modetrend, en de winkelrekken liggen er vol van. Toegegeven, sommige exemplaren hangen daadwerkelijk maar aan elkaar met een paar rafels. Maar zeker niet alle broeken zijn zo bloot. In combinatie met items die wat meer bedekken, kunnen ze als het van ons afhangt wél perfect gedragen worden op de werkvloer of op school. Een aantal tips.

Elke outfit ziet er meteen eleganter en chiquer uit met een blazer aan, óók een gescheurde jeansbroek. Combineer net zoals Karlie Kloss met een effen T-shirt en sneakers als je wilt dat het geheel niet al te formeel overkomt.

Draag een hemd en hakken erbij

Is de voorgaande look te casual voor jouw werk- of schoolplek? Een jeansbroek met scheuren ziet er in combinatie met een overhemd en hakken een stuk opgekleder en formeler uit. Met een lerenjasje over zoals Gisele Bündchen geef je het geheel wat meer edge, maar deze look is zeker even mooi met een stijlvolle wollen jas over.

Dezelfde kleurtinten

Een volledige monotone outfit creëert één lange, doorlopende lijn waardoor je er slanker én super chique uitziet. Lichte tinten zoals Gigi Hadid hierboven draagt, zijn ideaal voor 's avonds. Donkere kleuren zijn dan weer draagbaarder voor overdag. Hakken kun je inruilen voor herenschoentjes, als je niet wilt dat je er al te feestelijk uitziet.

Combineer met zachte materialen

Als je een gescheurde jeansbroek combineert met items gemaakt van zachte stoffen als wol, kasjmier en (nep)bont oogt je look meteen minder hard en uitdagend. En als stijlicoon Olivia Palermo ermee wegkomt, jij ook.

Less is more voor heren

Natuurlijk kunnen mannen ook een broek met scheuren dragen. Zij kijken best de look van Zayn Malik af; namelijk zo simpel en effen mogelijk. Blijf weg van drukke prints, glimmende opdrukken of al te felle kleuren. Less is in dit geval zeker more! (br.hln)

21-05-2016 om 10:35 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
14-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse wil taboe rond biseksualiteit doorbreken met kledingcollectie

Antwerpse wil taboe rond biseksualiteit doorbreken met kledingcollectie

http://static3.hln.be/static/photo/2016/15/5/0/20160510113916/media_xll_8646630.jpg

De Antwerpse Ines Rombouts (27) heeft een collectie sweaters, T-shirts en totebags gelanceerd waarmee ze het taboe rond biseksualiteit wil doorbreken. Dat doet ze omdat ze zelf ook al lange tijd tegen de vooroordelen strijdt, vertelt ze in een interview met De Morgen. Gisteren sprak ze ook uitvoerig over het thema in 'Van Gils & Gasten'.

"Niemand moet voor zijn geaardheid uitkomen als hij of zijn dat niet wil, maar het zou wel leuk zijn als er meer over gesproken wordt. Biseksualiteit verdwijnt nu wat in de vergetelheid, ik wil graag aantonen dat we er wel degelijk zijn. En er mag ook wel een einde komen aan de vele vooroordelen die er zijn over biseksualiteit," vertelde Ines Rombouts gisteren in Van Gils & Gasten.

"Het doet er niet toe wat er tussen je benen zit"
En dat wil ze doen met haar grijzer dan grijze kledinglijn Musthave, waarmee ze wil aantonen dat er meer is dan zwart en wit. "Tussen zwart en wit bestaat een heel spectrum, dat je met je eigen persoonlijkheid en je beleving invult. Dat is een van mijn belangrijkste boodschappen: het doet er niet toe wat er tussen je benen zit," vertelt Ines in De Morgen.

Ludieke slogans
Op de hippe sweaters, T-shirts en totebags staan ludieke slogans als 'Trust me, I'm bi' en 'Gender based dating is so last season'. Teksten met een knipoog, omdat de Antwerpse ervan overtuigd is dat je angst en vooroordelen best ondermijnt met een lach.

De collectie is verkrijgbaar via www.must-have.be.  (br.hln)

14-05-2016 om 18:19 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
04-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar komt het woord jeans eigenlijk vandaan?

Waar komt het woord 'jeans' eigenlijk vandaan?

http://static1.hln.be/static/photo/2016/10/1/11/20160503204841/media_xll_8629031.jpg

Wereldwijd heeft bijna iedereen er één in zijn kast liggen, en we begrijpen haast universeel het woord "jeans". Maar waar komt die term eigenlijk vandaan? Een spoedcursus modegeschiedenis, om mee uit te pakken op een volgend caféavondje.

We weten nu al waarvoor dat mysterieuze kleine zakje in onze jeansbroek dient. Maar om te achterhalen hoe de naam van dit kledingstuk tot stand kwam, moeten we 2 eeuwen terug in de tijd. De stof jeans werd voor het eerst gemaakt in het 19e eeuwse Frankrijk, meer bepaald in Nîmes. In het Frans werd het woord serge gebruikt om de stof te omschrijven waarvan jeansbroeken toen gemaakt werden, voluit serge de Nîmes. Die naam kortte zich al snel af naar het huidige "denim", waarmee die term ook meteen verklaard is.

Italiaanse matrozen met gênes
Nog een tijd voor Amerika claimde verantwoordelijk te zijn voor het uitvinden van jeans, was de stof al heel populair in Europa. Meer bepaald bij de matrozen van Genua in Italië. Wanneer ze in Frankrijk moesten zijn, sloegen ze meteen een enorme voorraad serge in, in zo'n grote hoeveelheden dat de stof werd genoemd naar de Franse bijnaam voor matrozen uit Genua. En dat was - je raadt het al - jeans. Oorspronkelijk was dat het Franse gênes, waarin je het woord Genua nog herkent.

De rol van Amerika
Toch was het oorspronkelijke serge een heel andere stof dan de spijkerbroeken die we vandaag dragen, en bestond het uit een mix van verschillende materialen. Vandaag de dag dragen we de Amerikaanse versie, die zijn opgang maakte toen de Verenigde Staten onafhankelijk werden van het Britse Rijk. In plaats van handel te drijven met Europese producenten, gebruikte de VS hun eigen katoenplantages om zelf hun variant op jeans te maken. Al bleven de benamingen denim en jeans wel altijd behouden.

En zo heb je al weer een verhaal te vertellen bij een volgende caféavond op een moment waarop niemand nog iets te zeggen heeft  Graag gedaan.

04-05-2016 om 11:50 geschreven door fashionista


» Reageer (1)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!