NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
fashionista

10-02-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Oudste topmodel wordt het gezicht van nieuwe beautycampagne

Oudste topmodel wordt het gezicht van nieuwe beautycampagne

https://images4.persgroep.net/rcs/AmMxqxD_lYD_ZW315wh3cjgeEm8/diocontent/117884335/_focus/0.380000/0.340000/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Op schoonheid staat geen leeftijd, vraag maar aan Daphne Selfe. Het 89-jarige model werd immers het gezicht van cosmeticamerk Eyeko, en zet daarmee haar titel als ’s werelds oudste topmodel nog eens extra kracht bij.

De kranige schoonheid is te zien in de campagnevideo voor een nieuw gamma van mascara’s van het merk en bewijst daarmee dat je niet jong en rimpelloos moet zijn om stijl en glamour uit te stralen.

Daphne begon aan haar modellencarrière te timmeren in 1950, maar werd pas op haar zeventigste écht ontdekt toen ze in Vogue verscheen voor een artikel over veroudering. De keuze voor Daphne is niet verwonderlijk als we zien hoe ze het er in de campagne vanaf brengt, maar voor Eyeko speelt er meer dan dat. “We hebben verschillende modellen gebruikt voor deze campagne, precies om aan te tonen dat iedereen anders is en andere noden heeft.” (br.hln)

10-02-2018 om 02:19 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Raf Simons zoekt inspiratie in drugs voor nieuwe collectie

Raf Simons zoekt inspiratie in drugs voor nieuwe collectie

https://images3.persgroep.net/rcs/pukkedpvm77VKbzen2GghBu1xBI/diocontent/118428005/_focus/0.500000/0.500000/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Vlaams ontwerper Raf Simons presenteerde gisteren zijn herfst- en wintercollectie voor 2018 in New York. Het was de show waar het meest naar werd uitgekeken en zoals gewoonlijk stelde hij niet teleur.

De modeshow, genaamd ‘Youth In Motion’ (jeugd in beweging, red.) vond plaats in evenementenhal Sir Stage 37 in Manhattan. De catwalk werd voor de gelegenheid omgetoverd tot een scene van ‘Het Laatste Avondmaal’, inclusief wijnglazen, hopen fruit en Belgische wafels. In groot contrast daarmee galmde er loeiharde techno muziek uit de boxen en werden de modellen verlicht met lasers in alle kleuren van de regenboog. De bezoekers vergeleken de sfeer er met die in de bekende Berlijnse nachtclub Berghain.

Drugs

Voor de collectie zelf, zocht onze landgenoot inspiratie in de wereld van drugs. En meer specifiek in de films ‘Christiane F.’ en ‘Drugs’. Met als resultaat sweaters, broeken en jassen met slogans als ‘LSD’, ‘XTC’, ‘GHB’ en ‘2C-B’ op. De ontwerper wil daarmee een open dialoog voeren over de maatschappelijke problemen rond drugs en verslavingen.

Daarnaast zagen we ook trendy items zoals donsjassen, oversized wollen truien, grafische sweaters, lange cardigans en cargo broeken passeren. Items die ongetwijfeld weer in geen tijd uitverkocht zullen zijn dankzij de grote schare fans die Raf de afgelopen jaren heeft verkregen. (br.hln)

10-02-2018 om 02:14 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
07-02-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Louboutin kan geen alleenrecht op rode zool claimen

Louboutin kan geen alleenrecht op rode zool claimen

https://images4.persgroep.net/rcs/KbUU1fVKluUEkN5gWrodNLyn2xU/diocontent/42849134/_focus/0.510000/0.420000/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De Franse designer Christian Louboutin kan niet het alleenrecht claimen op het gebruik van rode zolen. Dat zegt de advocaat-generaal van het Europees Hof van Justitie. De advocaat-generaal bevestigt daarmee een eerder advies. Het is afwachten of het Hof het advies van de advocaat-generaal volgt. Doorgaans is dat wel het geval.

Louboutins zijn de even populaire als prijzige vrouwenschoenen met kenmerkende rode zolen. De Franse ontwerper Christian Louboutin vocht al heel wat juridische robbertjes uit met concurrenten die gelijkaardige schoenen met rode zool op de markt brachten.

Louboutin had zijn schoen ook als merk ingeschreven in de Benelux met de verwijzing naar de rode kleur (Pantone 18-1663TP). Toen de Nederlandse schoenenwinkel Van Haren in 2012 zwarte schoenen met rode zool op de markt bracht, sprak Louboutin van ‘merkinbreuk’ en stapte het naar de rechter. Van Haren vocht de claim van Louboutin aan.

De rechtbank in Den Haag legde de kwestie voor aan het Europees Hof van Justitie. Daar adviseerde de advocaat-generaal in juni vorig jaar al dat Louboutin geen merkbescherming kan krijgen alleen op basis van de kleur. Een nieuw advies van de advocaat-generaal bevestigt dat standpunt. Een merk kan namelijk niet uitsluitend op basis van zijn vorm beschermd worden. En de vorm bestaat daarbij niet enkel uit de driedemensionale kenmerken van de schoen, maar ook uit de kleur.

De advocaat-generaal betwijfelt ook “dat de rode kleur de wezenlijke functie van het merk kan vervullen en dat op grond daarvan de merkhouder kan worden geïdentificeerd wanneer deze kleur buiten haar specifieke context wordt gebruikt, dat wil zeggen los van de vorm van de zool”.

De advocaat-generaal wijst er tot slot op dat de beoordeling van het merk finaal toekomt aan de Nederlandse rechter. Het is met andere woorden aan de Nederlandse rechter zelf om te oordelen of de rode kleur “een wezenlijke waarde aan de waar geeft”.  (br.hln)

07-02-2018 om 12:44 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
15-01-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Esprit lanceert betaalbare trouwjurken voor bruiden on a budget

Esprit lanceert betaalbare trouwjurken voor bruiden on a budget

https://www.mupload.nl/img/n7ysg0.jpg

Dat een trouwfeest stukken van mensen kost, hoeven we je wellicht niet te vertellen. Een feestzaal, lekker eten, en liefst véél drank. Maar ook: een fotograaf, DJ en natuurlijk je trouwjurk. Al hoeft die laatste echt niet zo veel te kosten als je denkt. Tegenwoordig zijn er namelijk heel wat leuke én betaalbare jurken op de markt. Zoals de nieuwe bruidscollectie van Esprit.

Van een typische lange en verfijnde bruidsjurk tot een meer moderne outfit: iedere bride-to-be vindt ongetwijfeld iets naar haar zin. Van boho tot kant, alternatief tot net erg chique: er is voor iedereen wat wils. En ook aan de bruidsmeisjes is gedacht.

De bruidscollectie is beschikbaar vanaf midden februari in geselecteerde Esprit-winkels en online via Esprit.com. De prijzen variëren van € 39,99 voor een bolero jasje tot € 219 voor een bruidskleed of jumpsuit. (br.hln)

15-01-2018 om 12:06 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
20-12-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo draag je glitter tijdens de feestdagen zonder dat je op een wandelende discobal lijkt

Zo draag je glitter tijdens de feestdagen zonder dat je op een wandelende discobal lijkt

https://www.mupload.nl/img/tc8v09.jpg

Wil je met de feestdagen niet als een muurbloempje opgaan in de massa? Ga dan lekker los met glitter, goud en pailletten. Als er nu één periode is waarin je mag shinen, is het wel met kerst en oudjaar. Toch wil je er ook niet uitzien als een Britse party-girl in Ibiza of een wandelende discobal. Met deze tips hou je het draagbaar en stijlvol.

Keep it simple

Glitters en pailletten zijn een feestje op zich. Je hebt dan ook niet te veel extra nodig. Hou je accessoires simpel, draag niet veel sieraden en stop ook niet té veel moeite in je haar en make-up. Of doe alleszins alsof je er weinig tijd in gestoken hebt. Laat hier en daar een plukje haar los, en kies voor neutrale kleuren op je gezicht.

Combineer met klassiekers

Als jij genoeg lef hebt om je van top tot teen te hullen in glitters, moet je dat vooral doen. Wie niet zo’n durfal is, combineert glitters best met klassiekers. Denk een wit (mannen)hemd met een glitterrok, een zachte wollen trui op een gouden broek, simpele lederen pumps onder een glitterjurk en een effen T-shirt onder een blazer bezet met pailletten. Zo blijft het geheel in balans.

Accessoires die knallen

Glitter en glans kun je ook makkelijk aan je outfit toevoegen door te kiezen voor accessoires die letterlijk stralen. Iets minder opvallend, maar daarom niet minder feestelijk. Draag bijvoorbeeld een glittersokje in je favoriete sneakers, een metallic handtas of hakken waarop ze je al van ver zien aankomen.  (br.hln)

20-12-2017 om 10:24 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
12-12-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo bescherm je schoenen tegen sneeuw en verwijder je zoutkringen

Zo bescherm je schoenen tegen sneeuw en verwijder je zoutkringen

https://images1.persgroep.net/rcs/lqKnN0ck-KZ4_bgPLNM2QDn9iGg/diocontent/116211955/_focus/0.580000/0.680000/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De hevige sneeuwval slibt niet alleen de wegen dicht, dit weer is ook een regelrechte ramp voor je schoenen. Zonder de juiste bescherming, krijg je de vlekken van sneeuw en strooizout er nooit meer uit. Onder het motto dat voorkomen beter is dan genezen, leggen we jullie haarfijn uit hoe je schoenen mooi houdt bij sneeuw.

Je schoenen zo goed mogelijk voorbereiden op de winterse weersomstandigheden is de sleutel om ze langer mooi houden. Al moet je elke stof wel nét iets anders behandelen:

Lederen schoenen smeer je liefst regelmatig in met schoensmeer. Het voedt de stof waardoor ze niet uitdrogen en het leder soepel blijft. Laat een kwartiertje intrekken en spuit ze daarna in met een water- en vuilafstotende spray, en dit ritueel herhaal je best wekelijks. 

Suède is de binnenkant van leer en staat erom bekend heel gevoelig te zijn voor water en vuil. Als je kunt, draag je dan best ook geen suède als het sneeuwt of regent, al zijn er wel een aantal trucjes om suède enigszins te beschermen tegen winterse weersomstandigheden. Maak de schoenen proper met een rubberen suèdeborstel en spuit ze daarna in met een speciale suède spray. Gebruik vervolgens de zachte kant van de suèdeborstel om ze er terug als nieuw te doen uitzien. Spray tenslotte in met een water- en vuilafstotende spray en herhaal op wekelijkse basis. Vlekken kun je proberen verwijderen met een speciaal vlekschuim (dat je bij de schoenmaker koopt), waarna je het hele proces met de suèdeborstel moet herhalen.

Nubuck wordt net als suède snel vuil, maar het fluweelachtige leder is wel makkelijker te onderhouden. Of vlekken zijn in ieder geval sneller te verwijderen. Beschermen doe je als volgt: maak de schoenen schoon met een nubuckborstel en spuit ze daarna in met een spray voor nubuck. Gebruik de zachte kant van de gom om de stof terug te doen heropleven. Ook schoenen van nubuck moet je daarna insprayen met een water- en vuilafstotende spray. Zoals bij suède kun je vlekken verwijderen met een vlekschuim. 

Schoenen van textiel zijn het makkelijkst in onderhoud, maar meestal qua warmte dan weer niet geschikt voor sneeuw. Je beschermt ze simpelweg door ze regelmatig in te spuiten met een water- en vuilafstotende spray. Vlekken verwijder je met ossengalzeep, warm water en een sponsje. 

Hoe verwijder je witte kringen?

Heb je ondanks de goede zorgen toch nog last van witte kringen door strooizout en vocht? Behandel je schoenen dan zo snel mogelijk nadat je de kringen opgemerkt hebt. Door met een vochtige doek over je schoenen te gaan, zorg je ervoor dat het zout er niet verder in doordringt. Eens je thuis bent is het tijd voor het iets grovere geschut.

Als we tante Kaat mogen geloven, krijg je witte kringen uit je schoenen door een mengsel van lauw water met witte azijn te deppen op de kringen. Het kan zijn dat je deze behandeling moet herhalen, maar doorgaans merk je al na één beurt een groot verschil.

Zijn je schoenen echt heel nat? Laat ze drogen door er krantenpapier in te stoppen. Zet ze in ieder geval nooit vlak bij de verwarming. Het leer droogt daarvan uit, wat je schoenen in sneltempo naar de knoppen helpt. (br.hln)

12-12-2017 om 06:34 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
01-12-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch modehuis Scapa is officieel hofleverancier van koningshuis

Belgisch modehuis Scapa is officieel hofleverancier van koningshuis

https://www.mupload.nl/img/ikvx1mkyppzod.jpg

Modemerk Scapa viert in 2018 haar vijftigste verjaardag, maar heeft nu al een bijzonder cadeau gekregen: onze koning heeft de titel van Gebrevetteerd Hofleverancier van Belgë aan de bezielster van het Belgische modehuis verleend. “Ik ben verheugd”.

Scapa is altijd al zeer discreet geweest over haar bekende klanten. Zo hebben weinigen ooit geweten dat Grace Kelly regelmatig in de Scapa-boetiek in Parijs winkelde en dat prinses Caroline van Monaco een ensemble droeg van het merk toen ze in het burgerlijk huwelijk trad met Philippe Junot. Ook aan het Belgisch koningshuis levert Scapa al een decennia in stilte. De erkenning van hofleverancier brengt daar nu verandering in.

“Ik ben verheugd om deze titel in ontvangst te nemen,” vertelt Arlette. “In de eerste plaats zie ik het als een oorkonde dat ons vakmanschap en continue streven naar hoogwaardige kwaliteit bevestigt. Daarnaast ben ik de koninklijke familie dankbaar voor hun jarenlange trouw en interesse in onze ontwerpen.”

Wat betekent hofleverancier zijn?

De titel van hofleverancier is voornamelijk een eretitel die staat voor een bedrijf of persoon die producten of diensten levert aan het koningshuis. Het is een teken dat de koning je talent of vakkundigheid erkent, wat leuk is en daarnaast ook goede reclame oplevert. Het is bijvoorbeeld niet zo dat je geld krijgt voor de titel. (br.hln)

01-12-2017 om 11:08 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sia wordt het nieuwe gezicht van MAC Viva Glam

Sia wordt het nieuwe gezicht van MAC Viva Glam

https://images3.persgroep.net/rcs/Io6TIfmjl2vlMbfhvE_eRygXld4/diocontent/115747175/_focus/0.420000/0.450000/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Ze laat haar gezicht dan niet vaak zien, niets houdt Sia tegen om de krachten te bundelen met MAC Cosmetics in de strijd tegen aids.

De zangeres wordt dan ook het boegbeeld van de nieuwe VIVA GLAM campagne. De lipstick is een warme dieprode kleur die vanaf januari 2018 in de winkels zal liggen en waarvan de opbrengst integraal naar het M.A.C Aids Funds gaat. Niét kopen is dus bijna niet toegestaan.  (br.hln)

01-12-2017 om 11:05 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
11-11-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zara kopieert nog maar eens een Belgische ontwerper

Zara kopieert nog maar eens een Belgische ontwerper

https://images2.persgroep.net/rcs/uJXegRoAL7jLwN3FfpnhesX8Ktg/diocontent/114855857/_focus/0.500000/0.500000/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Voor de zoveelste keer op rij gaat Zara de mist in. De Spaanse keten verkoopt een paar enkellaarsjes die wel erg hard lijken op de botjes uit de afstudeercollectie van de Antwerpse ex-modestudent Eduard Both. Jammer genoeg is het lang niet de eerste keer dat Zara flagrant plagiaat pleegt. 

Het was meteen liefde op het eerste zicht, toen we de laarsjes van Eduard Both over de catwalk in Antwerpen zagen paraderen net voor de zomer. De laklederen botjes vallen meteen op door de gouden bol als hak, en onder andere ook fashionista Tiany Kiriloff deelde onze mening. Zij droeg de botjes tijdens de afgelopen modeweek in Parijs.

Toen we gisteren iemand zagen rondlopen met zwarte kopietjes aan haar voeten, eveneens met een bol als hak en puntige voorkant, vroegen we meteen op de man af waar ze die gehaald had. Niet Eduard Both, maar Zara was het antwoord. Met een prijskaartje van 65,95 euro zijn de Zara-schoenen spotgoedkoop. De creaties van Eduard Both zijn niet te koop, omdat ze nooit officieel op grote schaal in productie gegaan zijn. Alleen enkele sample sizes heeft hij verkocht na de modeshow. 

Andere beschuldigingen

Niet zo lang geleden werd Zara ook al beschuldigd van plagiaat door de Belgische ontwerpster Toos Franken. De keten had toen een sweater van Franken exact nagemaakt. Eerder werd de modeketen ook al beschuldigd van plagiaat door de Amerikaanse ontwerpster Tuesday Bassen, Balenciaga, sportmerk Adidas en zelfs Kanye West. Modehuis Céline, wiens collecties erg vaak gekopieerd worden door de keten, toonde zelfs al resortcollecties enkel aan journalisten en inkopers, die ook nog eens verboden werden om foto’s te maken, om het kopieergedrag te voorkomen. (br.hln)

11-11-2017 om 14:03 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
08-11-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanaf vandaag scoor je in Antwerpen weer designerkleren aan hele zachte prijzen

Vanaf vandaag scoor je in Antwerpen weer designerkleren aan hele zachte prijzen

https://images0.persgroep.net/rcs/LM_UjrCtptdRHCUv0t6PK77I_3E/diocontent/114771729/_focus/0.410000/0.110000/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De tweejaarlijkse stockverkopen in Antwerpen (en ook een beetje in Brussel) zijn vandaag van start gegaan. Nog niet bekend met het concept? Grote Belgische namen als Dries Van Noten en Ann Demeulemeester gooien hun stock buiten, wat zoveel wil zeggen als designerkleren van het hoogste niveau shoppen aan minder dan de helft van de prijs. Al enthousiast aan het worden? 

Nog tot en met zondag 12 november zetten meer dan zestig merken hun stocks in de etalage. Droom je al jaren van een paar laarzen van A.F. Vandevorst of een excentrieke jas van Dries Van Noten, maar heb je niet de centen om er de volle pot voor te betalen? Neem dan die laatste vakantiedagen op en rep je als de bliksem naar de Scheldestad. Want hoewel de prijzen op de stockverkopen nog altijd niet vergelijkbaar zijn met die van een H&M of Zara, scheelt 50 en zelfs 80 procent minder echt wel veel. Ter illustratie: wij passeerden gisteren op de voorverkoop van Dries Van Noten en zagen de razend populaire paarse fluwelen enkellaarsjes staan blinken voor 250 euro in plaats van 560 euro.

Als je dat nog steeds te duur vindt, loont het zeker de moeite om eens langs te gaan bij de talloze kleine onafhankelijke Belgische merken. Daar liggen de originele prijzen meestal een stuk lager, en met korting worden die plots écht betaalbaar. Check daarnaast ook vintagewinkels als Rosier 41 en Labels Inc, die tijdens de stockverkopen ook extra korting aanbieden. (br.hln)

08-11-2017 om 15:12 geschreven door fashionista


» Reageer (6)
26-10-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De baret is het hoofddeksel van de winter

Stijlvol als een Parisienne: de baret is het hoofddeksel van de winter

https://www.mupload.nl/img/r4ss0khetc8lh.jpg

Een baret geeft je instant de flair van een chique Parisienne, het houdt je hoofd warm in de winter en het is ook nog eens betaalbaar. Kortom, het is het ultieme accessoire voor de komende maanden, en dat hebben fashionista’s massaal in het snuitje.

Wie recent nog op citytrip ging naar hippe grootsteden als New York, Tokio of Berlijn viel het ongetwijfeld ook op: de baret is opnieuw immens populair. Je ziet er vrouwen van elke leeftijd rondlopen met het nationale hoofddeksel van Frankrijk op hun hoofd, en ook op Instagram poseert de ene hippe blogger na de andere met een baret aan. Kortom, de baret is populair en verdient dus ook een plaatsje in jouw garderobe.

Welke kies je?

Klassieke kleuren als zwart, donkerblauw en beige combineren makkelijk met alles in je garderobe, maar je kunt van de baret ook een statement piece maken door te kiezen voor een felle tint rood of roze, bijvoorbeeld. Het hoofddeksel is verkrijgbaar in alle verschillende prijscategorieën – er zijn zelfs modellen gemaakt van kasjmier. (br.hln)

26-10-2017 om 13:04 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
03-10-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adidas-model showt ongeschoren benen en daar is niet iedereen blij mee

“Dit is walgelijk”, Adidas-model showt ongeschoren benen en daar is niet iedereen blij mee

https://www.mupload.nl/img/zoupogdfmflgm.jpg

Voor zijn laatste campagne heeft Adidas besloten samen te werken met iconen van morgen. Een van hen is de Zweedse Arvida Byström, maar de 26-jarige fotografe/feministe heeft voor heel wat ophef gezorgd. Omdat ze met trots haar ongeschoren benen showt.

Arvida is het toonbeeld van Zweedse schoonheid: porseleinen huid, mooi snoetje, ultrablonde lokken en een slanke lijn. Om de Adidas Superstar-collectie te promoten poseert Arvida Byström in een frivole jurk, Adidas-schoenen aan de voeten en... beenhaar in volle glorie. In een filmpje legt ze die gewaagde keuze uit en wat vrouwelijkheid voor haar betekent. “Vrouwelijkheid is erg cultuurgebonden. Maar ik vind dat iedereen vrouwelijk kan zijn of vrouwelijke dingen kan doen. De maatschappij is daar vaak gewoon erg bang voor.”

En dat Arvida daar gelijk in heeft, hebben de vele giftige reacties van internettrollen bewezen. “Waarom hebben jullie een blonde pruik op een yeti gezet?”, “Ik moet kotsen” en “Dit is walgelijk”, zijn maar enkele voorbeelden van mensen die aanstoot aan haar beenhaar nemen.

Op haar Instagram heeft Arvida intussen op de negatieve commentaren gereageerd. “Ik ben blank, gezond, alleen het haar op mijn benen wijkt van de norm af. Sommige surfers hebben zelfs gedreigd me te verkrachten. Ik kan me niet eens inbeelden hoe het moet zijn om in een wereld te leven waarin ik al die privileges niet zou hebben. Al mijn liefde stuur ik jullie, en ik wil jullie eraan herinneren dat niet iedereen dezelfde ervaringen heeft als persoon.” Daarnaast bedankt Arvida wel de mensen die haar gesteund hebben. (br.hln)

03-10-2017 om 07:09 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
02-10-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jane Fonda en Helen Mirren op de catwalk

Jane Fonda en Helen Mirren op de catwalk

https://images3.persgroep.net/rcs/6Lu1vqv7UnQ9pIOYgemumxptyuY/diocontent/112876124/_crop/0/7/4366/2451/_fill/679/382?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Cosmeticamerk L’Oréal haalde de gemiddelde leeftijd van de modellen op de Fashion Week van Parijs gisteren flink omhoog. Het bedrijf vroeg Helen Mirren (72) en Jane Fonda (79) voor de catwalkshow.

Beide dames hadden duidelijk plezier tijdens de klus op de Champs-Élysées. Helen kreeg bij haar outfit een wandelstok als accessoire en ‘richtte’ die geregeld op het publiek. Jane, die een lange jurk in tijgerprint showde, zwaaide uitbundig naar bekenden in het publiek, stopte even om Naomi Campbell een zoen te geven en maakte met haar handen het vredesgebaar naar de fans die verder in het publiek zaten.

Ambassadeur

Zowel Jane als Helen is ambassadeur van het cosmeticamerk. De twee werden tijdens de show bijgestaan door modellen van jongere generaties. Zo liepen onder Winnie Harlow, Adriana Lima en de Nederlandse Doutzen Kroes mee. (br.hln)

02-10-2017 om 11:05 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
28-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De paspoppen van H&M krijgen realistischere maten

De paspoppen van H&M krijgen realistischere maten

https://www.mupload.nl/img/dtc2b1emg5jxc.jpg

H&M gebruikt steeds vaker paspoppen met brede(re) heupen, borsten en billen. De Zweedse modeketen wil hiermee diverse lichaamstypes beter weerspiegelen en de kleding optimaal tonen aan hun klanten. H&M begon er vorig jaar al mee en verspreidt de paspoppen geleidelijk aan over de winkels wereldwijd.

Er zijn weinig vrouwen met het lichaam van een topmodel, dus zo gek is het niet dat winkels steeds vaker willen dat de paspoppen beter aansluiten bij de vormen van een realistische vrouw. En dat merken ook de verkopers van paspoppen. “Ik zie maatje 34 nog niet verdwijnen, maar we verkopen iets grotere maten wel vaker”, vertelt Griet Kindt, CEO van Best Mannequins aan VTM NIEUWS. Volslanke paspoppen - met maatje 42-44 - verkopen ze ook, maar daar is de markt nog niet klaar voor. “We zien dat de verkoop ervan lichtjes stijgt, maar verder is het nog niet aan de orde.”
H&M zet nu alvast de goede toon, maar de Zweedse keten is niet de enige die meer paspoppen gebruikt met realistische maten. C&A gebruikt al een tijdje, naast de poppen met een ‘sample maat’, ook vollere mannequins met maat 42-44. Twee jaar geleden kondigde de Britse keten Topshop aan geen magere paspoppen meer bij te bestellen, nadat ze heel wat kritiek ontvangen hadden op de graatmagere poppen in hun winkels. (br.hln)

28-09-2017 om 18:38 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
24-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Carla Bruni tot Cindy Crawford: Donatella Versace brengt supermodellen samen ter ere van overleden broer

Van Carla Bruni tot Cindy Crawford: Donatella Versace brengt supermodellen samen ter ere van overleden broer

http://static1.hln.be/static/photo/2017/12/16/8/20170923105341/media_xll_10026293.jpg

Het is exact 20 jaar geleden dat modeontwerper Gianni Versace vermoord werd door een seriemoordenaar. En dus hield zus Donatella gisteren een eerbetoon aan haar broer tijdens de modeweek in Milaan. Ze vroeg al zijn muzes en supermodellen van toen samen op de catwalk, voor wat nu al het hoogtepunt is van Milan Fashion Week.

Plots stonden ze daar allemaal samen te dansen in een goudkleurige jurk op de tonen van 'Freedom' van George Michael. Carla Bruni (49), Claudia Schiffer (47), Naomi Campbell (47), Cindy Crawford (51) en Helena Christensen (48) allemaal samen op de catwalk van Versace, met ontwerpster Donatella in het midden. Als wervelend eerbetoon aan Gianni Versace, de oprichter van het modehuis die in 1997 doodgeschoten werd door de seriemoordenaar Andrew Cunanan.

Naast deze oude garde, maakten ook jongere modellen hun opwachting op de catwalk. Zo tekenden ook Doutzen Kroes, Kendall Jenner, Gigi Hadid en Kaia Gerber present bijvoorbeeld. De show stond in het teken van Gianni, maar was ook een ode aan het 'vrouw zijn'. En dan op elke leeftijd en in elke gedaante, legde de casting director de keuze voor de modellen na afloop uit. "Er schuilt heel veel schoonheid in de jeugd, maar het is niet tot daar toe beperkt," aldus Piergiorgio Del Moro.  (br.hln)

24-09-2017 om 11:20 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.River Island verkoopt een jas voor wie het altijd koud heeft

River Island verkoopt een jas voor wie het altijd koud heeft

http://static3.hln.be/static/photo/2017/6/3/7/20170923120337/media_xll_10026382.jpg

Zit jij ook altijd meteen te kleumen van de kou, van zodra het geen terrasjesweer meer is? Dan heeft de Britse modeketen River Island dé oplossing voor jou. Het verkoopt namelijk een jas die nog het best te omschrijven valt als een slaapzak vermomd als winterjas.

Al mag je dat van die slaapzak eigenlijk best letterlijk nemen, want er hangt dus écht een slaapzak aan de jas in kwestie. Die kun je er makkelijk af en aanritsen, kou lijden is voorgoed verleden tijd. De creatie is een samenwerking tussen het modelabel Ashish en River Island en kost 242 euro. Wie het roze exemplaar te veel van het goede vindt, kan ook kiezen voor iets minder opvallend kakigroen. 

Nog niet overtuigd? Opvallende grote donsjassen zijn al een paar seizoenen terug in de mode. We zagen ze op de catwalk bij alle grote modemerken (Balenciaga, Raf Simons en Acne Studios) en nu hangen ook de rekken in de winkelstraten er vol mee. Je slaat dus niet eens zo'n mal figuur als je voor het exemplaar van River Island kiest. Al blijft dé ultieme donsjas natuurlijk die ontworpen door Martin Margiela in 1999. De Belgische ontwerper gebruikte daarvoor een écht dekbed van ganzendons en goot die in de vorm van een jas. (br.hln)

24-09-2017 om 11:11 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ze liep voor Chanel en Louis Vuitton met een eetprobleem, vijf jaar later maakt ze haar comeback als plussize model

Ze liep voor Chanel en Louis Vuitton met een eetprobleem, vijf jaar later maakt ze haar comeback als plussize model

http://static2.hln.be/static/photo/2017/17/13/0/20170924105122/media_xll_10028160.jpg

Vijf jaar geleden liep de Noorse Karoline Bjornelykke (21) op de catwalk van alle grote modemerken zoals Chanel, Carolina Herrera en Louis Vuitton. Ze was toen graatmager en kampte met een eetprobleem. Nu maakt ze haar comeback als plussize model. "Toen mijn dokter vertelde dat zo mager zijn gevaarlijk was voor mijn hart, besloot ik te veranderen."

De modellencarrière van Karoline Bjornelykke begon als een sprookje. Ze werd als tiener op straat ontdekt en al snel liep ze overal ter wereld mee op de catwalk en was ze te zien in reclamecampagnes voor merken als Sephora, Covergirl en L'Oréal. De druk om te voldoen aan het strenge schoonheidsideaal binnen de industrie in combinatie met haar verleden als professionele danseres, zorgde er volgens haar voor dat ze een eetprobleem ontwikkelde.

Een bezoekje aan de dokter opende echter haar ogen. "Ik ging langs voor een routineonderzoek, maar kreeg al snel te horen dat zo mager zijn gevaarlijk is voor de conditie van mijn hart. Dat nieuws kwam aan als een shock, want ik had me nog nooit ongezond gevoeld. Ik volgde haar advies en kwam een paar kilo bij," vertelt Karoline aan Daily Mail.

Ondergewicht
"Niet veel later ging ik naar Tokio voor het werk, waar het schoonheidsideaal nog een stuk extremer is dan in Europa. Ik had al ondergewicht, maar ik moest nog meer afvallen om er opdrachten te kunnen krijgen. Dat voelde zo fout aan. Ik was net een beetje bijgekomen om terug gezond te zijn en ik was daar blij mee, toen moest ik die kilo's plots terug kwijtspelen."

"Ik besloot te stoppen met modellenwerk als het niet op een gezonde manier kon. Gelukkig is de industrie stilaan aan het veranderen en kan ik nu terug aan de slag, zonder eetprobleem." En jawel, vorige week liep Karoline voor het eerst terug mee op de catwalk tijdens Londen Fashion Week. "Ik ga er vanuit dat iedereen het met mij eens is als ik zeg dat vrouwen in alle verschillende maten en vormen vertegenwoordigd moeten zijn op de catwalk. Ik hoop dat een normaal en gezond gewicht ooit de norm wordt en dat die vrouwen niet meer als plussize moeten worden omschreven." (br.hln)

24-09-2017 om 11:06 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
22-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedaan met chokers en crop tops, Gucci brengt trends uit de jaren '80 terug

Gedaan met chokers en crop tops, Gucci brengt trends uit de jaren '80 terug

http://static2.hln.be/static/photo/2017/9/3/9/20170921150346/media_xll_10022319.jpg

De legendarische jaren tachtig staan bekend om hun schoudervullingen, smalle pantalons, veel te grote T-shirts en blazers met twee rijen knopen. Dankzij het populairste modemerk van het moment Gucci, maken die trends binnenkort weer hun comeback.

Jarenlang kon de modewereld maar geen genoeg krijgen van trends uit de jaren negentig, en nog altijd lieten heel wat ontwerpers zich inspireren op dat tijdperk voor hun meest recente collecties. Maar Alessandro Michelle, creatief directeur bij Gucci, gooit het over een andere boeg. Hij zocht voor de lente/zomer 2018 show die gisteren in Milaan plaatsvond, duidelijk inspiratie in de modetrends van een dikke tien jaar daarvoor.

Zo zagen we onder andere blazers met hoekige brede schouders, trainingspakken in snoepkleurtjes, grote gekrulde froufrou's, tailleriemen (met tasje aan), rechthoekige zonnebrillen en genoeg glitters om een disco mee te verdrinken, terugkeren op de catwalk. En aangezien Gucci veruit het meest toonaangevende label is momenteel, zullen andere merken ongetwijfeld snel volgen.

Nu moeten we wel eerlijk zeggen dat we de jaren '80 op modevlak niet meteen de meest glorieuze jaren vinden. Maar dat vonden we ook over de jaren '90, en daar zijn we ondertussen al lang op teruggekomen. Even wennen dus gewoon? (br.hln)

22-09-2017 om 11:53 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
20-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daar gaan we weer: opnieuw Crocs te zien op de catwalk

Daar gaan we weer: opnieuw Crocs te zien op de catwalk

http://static2.hln.be/static/photo/2017/4/13/3/20170920094130/media_xll_10019388.jpg

De schotse ontwerper Christopher Kane lijkt er zijn persoonlijke missie van gemaakt te hebben om Crocs te laten omarmen door het modeminnend publiek. Na de rubberen klompen met een bontje en de marmeren exemplaren met edelstenen tijdens zijn vorige modeshows, droegen de modellen deze keer Crocs tot aan de enkels op London Fashion Week.

Hoe fouter, hoe beter zou weleens de titel kunnen zijn van een artikel over de meest recente modeweken. Waar de Amerikaanse designer Michael Kors in New York nog modellen de catwalk opstuurde met teenslippers aan hun voeten, gaat Christoper Kane nog een stapje verder in Londen.

De gerenommeerde ontwerper debuteerde namelijk voor de derde keer op rij Crocs op de catwak, zij het dan wel in een enigszins "modieus jasje" gestoken. Enerzijds waren er de felgekleurde Crocs, bezet met joekels van diamanten. Daarnaast droegen sommige modellen ook een Croc-enkellaars.

Voor je een emmer zoekt om in over te geven, moeten we eerlijk bekennen dat de platte rubberen schoenen er onder de lange kanten jurken en andere chique ensembles best nog elegant uitzien. Ook voor de modellen moet het aangenaam geweest zijn om eens niet op torenhoge stiletto's de catwalk over te moeten schrijden. Dat terzijde, valt er ook niet meer positiefs over te zeggen. Crocs blijven Crocs, en wij zouden ze van ons leven niet aantrekken, zij het dan om in de tuin te werken, en dan nog. (br.hln)

20-09-2017 om 11:15 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak kennis met Adwoa Aboah: het meest gewilde model van het moment mét een boodschap

Maak kennis met Adwoa Aboah: het meest gewilde model van het moment mét een boodschap

http://static3.hln.be/static/photo/2017/16/10/8/20170919102024/media_xll_10017158.jpg

Met haar broske, mokkakleurige huid vol sproeten en inspirerende persoonlijke stijl is ze in sneltempo uitgegroeid tot één van de meest gewilde modellen van het moment. Maar naast succesvol mooi zijn heeft de Britse ook daadwerkelijk iets te vertellen. Ze kickte af van drugs, overleefde een zelfmoordpoging en vertelt daar zeer openhartig over op haar eigen feministische online platform Gurls Talk.

De modeweken in Parijs en Milaan moeten nog beginnen, maar de 25-jarige Adwoa Aboah heeft er al een drukke periode opzitten. In New York en Londen liep ze onder andere mee op de catwalk van Topshop, Burberry, Marc Jacobs, Coach en Fenty x Puma. Daarnaast poseerde ze ook voor de cover van GQ, The Daily September en Dazed Magazine én is ze te zien in nieuwe campagnes van H&M, Zalando en G-star. Het gaat kortom hard voor Aboah, maar makkelijk heeft ze het lang niet altijd gehad.

Hoewel Aboah momenteel in L.A. woont, groeide ze op in West-Londen. Haar moeder is de oprichtster van het creatieve agentschap CLM, dat het werk van bekende fotografen, stylisten en andere creatievelingen in de modewereld als Juergen Teller, Anton Corbijn, Katie Grand en Julia Sarr-Jamois beheert. Dat ze zelf iets in de sector zou doen, stond dus in de sterren geschreven. Ook haar zus is trouwens model.

Maar ondanks haar prachtige verschijning, is ze heel lang ongelukkig geweest. Op haar veertiende begon ze met drugs te experimenteren, om weg te vluchten van haar eigen onzekerheden en complexen. "Ik wou blank, slank en blond zijn, me sexy voelen. Niet mezelf zijn," vertelt Aboah daarover in een interview op het videoplatform StyleLikeU. Ze raakte verknocht aan het paardenverdovingsmiddel Ketamine en belandde daarvoor 3 keer in een afkickkliniek. Na een paar afwijzingen voor modellenopdrachten, nam ze in 2015 een overdosis drugs. Als bij wonder overleefde ze de zelfmoordpoging, om haar leven daarna voorgoed om te gooien.

Gurls Talk
Adwoa richtte Gurls Talk op, een platform door en voor vrouwen met een open dialoog rond allerei problemen en obstakels waarmee vrouwen en meisjes in aanraking komen. Met haar getuigenissen over drugsmisbruik en depressie oogstte ze meteen heel wat bereik bij jongeren, en met open brieven van psychologen en andere ervaringsdeskundigen hoopt ze zoveel mogelijk dames te helpen die soortgelijke problemen hebben.

Door zich te focussen op het onlineplatform, slaagde ze er zelf ook in om uit haar eigen dal te kruipen. Ze heeft haar uiterlijk helemaal omarmd en scoort dankzij die zelfzekerheid de ene opdracht na de andere, maar blijft daarnaast wel haar boodschap verspreiden. Begin deze maand sprak ze in Berlijn op Bread and Butter by Zalando nog het publiek toe: "Er is absoluut niets waarvoor je je hoeft te schamen in het leven," zei ze daar. (br.hln)

20-09-2017 om 11:01 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
14-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van serveerster tot topmodel in tien dagen dankzij onze landgenoot Raf Simons

Van serveerster tot topmodel in tien dagen dankzij onze landgenoot Raf Simons

http://static0.hln.be/static/photo/2017/1/13/6/20170914120227/media_xll_10007301.jpg

Een paar dagen geleden stond Remington Williams nog af te wassen in het Mexicaanse grillrestaurant Chipotle in Texas. Tijdens een pauze werd ze gespot door een modellenscout, waarop ze haar kans zag, alles achterliet en op de eerste vlucht naar New York sprong. Daar aangekomen maakte ze meteen zo'n indruk op de Belgische ontwerper Raf Simons, dat ze mocht meelopen in zijn show voor Calvin Klein. Het begin van een nu al indrukwekkende modellencarrière.

Met haar opvallende kaaklijn, rosse haar en slank figuur is het niet zo moeilijk te begrijpen waarom Remington Williams zelfs in werktenue opgemerkt werd door een modellenscout. In New York mocht ze meteen een contract ondertekenen bij DNA Models - het bureau achter de carrières van onder andere Linda Evangelista en Natalia Vodianova - maar het was pas toen ze naar een casting voor de catwalkshow van Calvin Klein ging, dat de bal écht aan het rollen ging.

Ze maakte blijkbaar zo'n indruk op casting director Ashley Brokaw en creatief directeur en tevens onze landgenoot Raf Simons, dat ze meteen één van de beste plaatsjes kreeg op de show. "Raf heeft me persoonlijk geleerd om te wandelen op de catwalk. Hij kon eender welk model uitkiezen, maar hij geloofde zo in mij dat hij de tijd nam om me persoonlijk op te leiden, zodat ik meteen mee kon lopen op zijn show," aldus Remmington aan Vogue US.

Lopen voor Marc Jacobs
Die opdracht leverde haar meteen ook een plek op de shows van Sies Marjan en Marc Jacobs op, waardoor ze nu al gezien wordt als één van de hotste nieuwe gezichten van New York Fashion Week. Nu de modeweek in de Big Apple erop zit, is ze in ieder geval niet van plan om het rustiger aan te doen. Naast haar modellenwerk wil ze haar studies grafische vormgeving verder afmaken en ook daar verder in groeien. "Ik hou van iets creëren, en ik zal nooit stoppen met kunst maken, wat ik daarnaast ook doe ik mijn leven," vertelt ze.

Verder laat ze ook nog weten dat ze nu de Europese modeweken beginnen, graag haar loopje op torenhoge stiletto's wil verbeteren. "Ik draag hakken naar de supermarkt tegenwoordig en ook binnen in mijn appartement. Modellen krijgen lang niet genoeg lof om te lopen op die gekke schoenen - ze laten het er allemaal zo makkelijk uitzien."

Straatarm meisje
Het is trouwens niet de eerste keer dat Raf Simons van een onbekend meisje een topmodel maakt. Twee jaar geleden schreven we al over Sofia Mechetner, een straatarm meisje uit Tel Aviv dat bij toeval door Raf gespot werd. Hij vroeg haar direct om zijn coutureshow voor Dior te openen.  (br.hln)

14-09-2017 om 19:10 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
12-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedaan met wachten: binnenkort kan je in Zara zelf je aankopen scannen

Gedaan met wachten: binnenkort kan je in Zara zelf je aankopen scannen

http://static3.hln.be/static/photo/2017/5/10/12/20170911123725/media_xll_10000617.jpg

Nooit meer urenlang aanschuiven aan de kassa in de soldenperiode? Dat is niet langer toekomstmuziek, want Zara introduceert als eerste kledingketen nu ook zelfscanners. Ja, die van in de supermarkt.

Zara trekt in 2017 volop de technologische kaart. Ze introduceerden in de Britse en Spaanse paskamers al enkele touch screens waardoor je zelf niet langer het pashokje uit moet om een andere maat te halen, en nu gaan ze nog een stapje verder met een heuse zelfscanner.

In de vestiging op Oxford Street in Londen zal je voortaan ook zelf kassierster kunnen spelen. Net zoals in de supermarkt scan je je aankopen zelf, en loop je vervolgens in geen tijd naar buiten. Gedaan met die lange wachtrijen! En ja, ook als de persoon voor je een hele nieuwe garderobe heeft gekocht, hoef je niet lang te wachten. In plaats van stuk na stuk uit je mandje op te duikelen, wordt de hele inhoud in één keer gescand. Handig! (br.hln)

12-09-2017 om 10:38 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handtas 'geïnspireerd' op Kim Clijsters kost 350 euro

Handtas 'geïnspireerd' op Kim Clijsters kost 350 euro

http://static3.hln.be/static/photo/2017/4/1/5/20170912062505/media_xll_10002155.jpg

Wij zien de gelijkenis met Kim Clijsters niet, maar de handtas is wel degelijk op de ex-tennisster geïnspireerd. Binnenkort kan je de 'sacoche' ook kopen voor 350 euro. Het gaat om een stuk van Roel Vandebeek, die in totaal negen designobjecten en kunstwerken ontwierp met bekende Vlamingen als inspiratiebron.

Naast Kim Clijsters gaat het om Lize Spit, Stijn Meuris, Guy Mortier, Tom Lenaerts, Phara de Aguirre, Wouter Torfs, Lieve Blancquaert en Tom Van Dyck. Voor alle duidelijkheid: bij de acht andere BV's gaat het niet om handtassen. Het resultaat wordt vanaf vrijdag tentoongesteld in Thor Central in Genk. De handtas van Clijsters kan je nu al bezichtigen in de Hasseltse winkel La Bottega.  (br.hln)

12-09-2017 om 10:33 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
08-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze populaire kledingketen komt eindelijk naar ons land!

Deze populaire kledingketen komt eindelijk naar ons land!

http://static0.hln.be/static/photo/2017/18/8/9/20170907144123/media_l_9992574.jpg

Goed nieuws voor modefans, want er opent een nieuw betaalbaar modemerk haar allereerste winkel in België. Hou in november dus alvast een gaatje vrij, want dan kunnen we eindelijk gaan shoppen bij ... het Zweedse merk Monki.

In november is het zo ver. Dan opent Monki zijn eerste Belgische winkel in Antwerpen. Met de unieke combinatie van Scandinavisch cool en Aziatische street style is Monki hét merk bij uitstek voor wie graag mee is met de huidige trends. En binnenkort kan dat dus gewoon in eigen land. De concept store zal maar liefst 550 vierkante meter groot zijn en op de drukbezochte winkelstraat Meir te vinden zijn."Antwerpen is een geweldige stad die erg befaamd is in de modewereld," zegt Lea Rytz Goldman, Managing Director van Monki. "We kunnen niet wachten om onze Belgische klanten de enige echte Monki ervaring aan te bieden in onze grootste winkel tot nu toe!" (br.hln)

08-09-2017 om 10:33 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slimme Brit bedenkt kinderkleding die meegroeit met drager

Slimme Brit bedenkt kinderkleding die meegroeit met drager

http://static0.hln.be/static/photo/2017/2/16/3/20170907142804/media_xll_9992463.jpg

Een Britse uitvinder claimt kinderkleding te hebben ontworpen die automatisch met je kleintjes van zes maanden tot drie jaar meegroeit.

Iedere kersverse ouder zal het herkennen. Je kroost groeit snel en heeft alweer nieuwe kleertjes nodig. En dat kan aardig in de kosten lopen.

De 24-jarige Brit Ryan Yasin denkt hiervoor een oplossing te hebben: kleding die automatisch met de drager meegroeit. Hij beweert een speciaal materiaal te hebben ontwikkeld dat wel zes maten opgerekt kan worden als de drager een groeispurt krijgt. Hij won met zijn idee zelfs een prijs: James Dyson Award, vernoemd naar de Britse ontwerper James Dyson.

Neefje
Yasin kwam op het idee toen hij voor zijn eigen neefje net kleding had gekocht die bij het geven alweer te klein bleek was. Hij realiseerde zich hoe frustrerend en vooral kostbaar dit voor ouders moet zijn.

"Ouders zijn al ruim 2000 euro armer nog voor hun kind drie jaar is. Ook is het beter voor het milieu als kinderen langer met hun kleding kunnen doen", aldus Yasin.  

Door zijn achtergrond in de bouwkunde had hij wel enige kennis van stoffen en materialen. Hij wist dat sommige stoffen groter worden als je eraan trekt, anders dan rubber dat vooral dunner wordt.  Hij ging aan de slag door een synthetische stof dusdanig te bewerken zodat deze uiteindelijk waterdicht en zelfs kreukvrij zou blijven.

Van deze stof werd een kledingstuk gemaakt en dat testte hij uit op zijn neefje en nichtje. "Ze waren allebei heel enthousiast, dus dat was een goede stimulans om mijn idee verder uit te bouwen", vertelt Yasin'aan de Britse media.

Op dit moment wordt de kledinglijn onder de naam Petit Pli verder ontwikkeld en zal binnenkort op de markt komen.  Het is onduidelijk of de kleding ook hier in de winkels komt. (br.hln)

08-09-2017 om 10:29 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
06-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bekende Franse modemerken bannen te jonge en te magere mannequins

Bekende Franse modemerken bannen te jonge en te magere mannequins

http://static3.hln.be/static/photo/2017/1/3/11/20170906102854/media_xll_9989441.jpg

De Franse giganten van luxeproduxten Kering en LVMH, die bekende modemerken herbergen als Gucci, Saint Laurent, Vuitton en Dior, hebben samen een charter ondertekend om te magere modellen, of modellen die nog geen 16 jaar zijn, te bannen. Dat hebben ze woensdag bekendgemaakt, aan de vooravond van de modeweek in New York.

Volgens het charter zullen de modemerken van beide groepen geen gebruik meer maken van modellen jonger dan 16 jaar voor modeshows of -shoots waarin ze volwassenen voorstellen. Voor 16- tot 18-jarigen worden bepaalde voorwaarden ingevoerd.

Voorts bannen de merken maat 32 voor vrouwen en maat 42 voor mannen (volgens Franse indeling). "Castingagentschappen zullen vrouwelijke modellen moeten voorstellen die maat 34 of meer hebben, en mannelijke van maat 44 of meer", klinkt het in een persbericht.

"Het welzijn van modellen is heel belangrijk voor ons", stelt LVMH-bestuurder Antoine Arnault. "We hebben de verantwoordelijkheid om nieuwe standaarden te zetten voor mode en we hopen dat andere spelers ons zullen volgen." (br.hln)

06-09-2017 om 11:13 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Verlies jij ook zoveel haren? Zo komt het, en dit kan je ertegen doen

http://static2.hln.be/static/photo/2017/6/4/8/20170906100550/media_xll_9989408.jpg

Vind jij ook plots zoveel meer haren in de wastafel na even stevig doorkammen? Of hou je wel eens een pluk vast na een grondige shampoobeurt? Goed nieuws: dat is normaal. We verliezen nu eenmaal meer haren wanneer de seizoenen veranderen. Het slechte nieuws: heel erg veel kan je er niet aan doen, behalve deze kleine aanpassingen.

De ene vrouw zal merken dat ze vooral in de overgang van winter naar lente haren verliest, terwijl de ander nu wel volop in de rui lijkt te zitten. Dat is niet zo gek, ieder lichaam is immers anders.

Wat hebben de seizoenen ermee te maken?
Onze hoofdhuid bevat maar liefst 100.000 kleine haarfollikels die ervoor zorgen dat onze haren groeien. Die haarzakjes ontwikkelen zich in een cyclus van drie fasen: de groeifase, de overgangsfase en een rustfase waarbij ze de haren weer verliezen. Om de zoveel tijd begint die cyclus weer van voren af aan.

Normaal gezien zijn zo'n 90 tot 95 procent van onze haarzakjes actief, en staan maar 5 tot 10 procent op non-actief, wat betekent dat ze haren kunnen verliezen. Dat staat gelijk aan 50 tot 100 haren per dag, al kan dat in de overgang naar de herfst (of de lente) meer zijn. Dat komt volgens wetenschappers omdat de zon een invloed heeft op de hormonen in ons lichaam. Daardoor zou het aantal haarfollikels in ruststand hoger zijn.

Wanneer moet je je zorgen maken?
Enkele tientallen haren in je borstel, zijn echt geen teken aan de wand van nakende kaalheid. Pas als je hele plukken haar verliest, kan het betekenen dat er iets meer aan de hand is. Zeker bij vrouwen met lang haar kan het lijken alsof ze meer haar verliezen, omdat droge puntjes sneller afbreken.

Wil je het haarverlies zo veel mogelijk inperken? Gebruik dan een verzorgende shampoo en een hydraterende conditioner om te vermijden dat droge lengtes afbreken. Vergeet ook niet om zeker in de herfst- en wintermaanden af en toe een haarmasker aan te brengen. Gebruik ook niet te veel hitte, en blaas je haren op het einde altijd droog op de koude stand. Verder is een veel voorkomende reden voor haarverlies een tekort aan ijzer, vitamine D of vitamine B12. Door die onderliggende problemen op te lossen, bijvoorbeeld met supplementen, is in veel gevallen ook het haarverlies al snel van de baan. (br.hln)

06-09-2017 om 11:10 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
30-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nonchalante krullen uit een flesje: 5x de beste sea salt sprays

Nonchalante krullen uit een flesje: 5x de beste sea salt sprays

http://static0.hln.be/static/photo/2017/15/7/9/20170828140732/media_xll_9967719.jpg

Voor de perfecte beach waves hoef je echt niet in een strandstoel te liggen. Ook vanop je bureaustoel kan jij met een coupe Méditerranée de show stelen. Het enige wat je nodig hebt is een zeezoutspray en een paar minuutjes tijd. En bij dat eerste kunnen wij alvast een handje helpen.

Geen beweging, futloos, ... klinkt allemaal prima voor wie op zondagnamiddag in de zetel hangt, maar voor onze haardos verkiezen we toch andere adjectieven. Gelukkig is dat makkelijk te regelen. Zeezoutsprays geven je haar in een handomdraai wat meer leven, voor die nonchalante surfchick vibe zonder effectief de golven in te duiken.

Hoe het werkt? Zeezoutsprays bevatten - hoe raadt je het - zout. Geen zeezout, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, maar magnesiumzout. Dat is immers niet zo uitdrogend voor je lokken als echt zeezout. De werking is gelukkig wel hetzelfde: het zout maakt je haar droger en stugger, waardoor je die typische beachy textuur krijgt, met een volumineus effect als resultaat.

Hoe gebruik je het?

Hoofd voorover gooien en in het wilde weg je haren natsprayen? Dat doe je dus beter niet. Niet alleen is zo'n flesje best prijzig, te veel product zorgt ervoor dat je haar droog en hard wordt. Zo doe je het wel:

Stap 1. Was je haren. Magnesiumzout mag dan wel beter zijn voor je lokken dan echt zeezout, het droogt je lokken nog steeds uit.  Gebruik dus een hydraterende shampoo en sla zeker de conditioner niet over.

Stap 2. Kam je haren en zorg dat ze handdoekdroog zijn. Ga niet als een malle met een handdoek over je haren wrijven, maar dep ze zachtjes droog.

Stap 3. Vergeet niet te schudden voor je het product aanbrengt! Vervolgens verdeel je je haar in verschillende secties die je telkens apart insprayt. Heb je droge of beschadigde punten? Breng de spray dan vooral aan op de kruin en het gedeelte boven je oren.

Stap 4. Kneed de spray in je haren. Eventueel kan je met wat koude lucht van de haardroger het proces wat versnellen. (br.hln)

30-08-2017 om 10:21 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
28-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo krijg je die tienerdochter wél op tijd naar school ’s ochtends

Zo krijg je die tienerdochter wél op tijd naar school ’s ochtends

https://www.mupload.nl/img/ovhqat0znyjh1.jpg

Dacht jij dat het al moeilijk was om een kleuter op tijd en netjes aangekleed richting school te brengen? Wacht tot die kleuter een tienerdochter is. Crisis voor de kleerkast en discussie over lievelingsbroeken die in de wasmand zitten verzekerd. Met deze tip los je die ochtendlijke hectiek handig op.

“Help, ik heb niks om aan te trekken!” Het is de standaardzin van menig vrouw naast een overvolle kleerkast, die zelfs al vanaf de puberteit in het vrouwelijk vocabularium sluipt. Erg vervelend als jij er toch nog voor moet zorgen dat die tienerdochter op tijd op school komt, liefst in een outfit waarmee ze niet vanaf dag één een keelontsteking oploopt.
Maar een goede voorbereiding is alles. Om discussies over kledingskeuzes vanaf volgende week te vermijden, kan je nu al beginnen aan een stappenplan die een kleerkastcrisis bij tienerdochters voorkomt. 

Stap 1: Laat je dochter in de week voor school weer begint zoveel mogelijk outfits aandoen uit haar kleerkast, in allerlei mogelijke combinaties. Maak een mix van verschillende rokken, broeken, tops enzovoort boven elkaar. Laat je dochter zich even een model wanen en maak een foto van elke “look”. 

Stap 2: Print die foto’s uit, en bewaar ze in een schoendoos in de kleerkast. Je kan ze ook aan de binnenkant van de kast kleven, zodat ze overzichtelijk te bewonderen vallen.

Stap 3: In plaats van de hele kast overhoop te halen op een hectische ochtend, kan jouw dochter op basis van de foto’s haar ideale outfit van de dag uitkiezen. Bij voorkeur kiest ze al de avond voordien en kunnen de kleren al klaargelegd worden, maar zoals dat gaat met tienerdochters: opspelende hormonen kunnen ervoor zorgen dat die perfect gekozen outfit van zondagavond op maandagochtend plots het slechtste idee ter wereld lijkt. Dat jij achteraf niet alle gepaste kledingstukken opnieuw moet opvouwen en in de kast leggen, is ook weer een extra pluspunt. (br.hln)

28-08-2017 om 11:31 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
26-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe deze kleuter hét nieuwe Instagramicoon van Japan is geworden

Hoe deze kleuter hét nieuwe Instagramicoon van Japan is geworden

https://images2.persgroep.net/rcs/OAwjxe7iFndWUYD72FgLHXCT0RI/diocontent/110439011/_crop/2/78/1078/605/_fill/679/382?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Ze lijkt standaard onderweg van de ene modeshow naar de andere, terwijl ze in realiteit nog niet eens op de lagere school zit. De 6-jarige Coco Hamamatsu heeft maar liefst 222.000 volgers op Instagram die geobsedeerd zijn door haar stijltje en we begrijpen meteen waarom. Niet zo lang geleden verscheen er zelfs een korte documentaire van Vice over de stijlvolle kleuter. Dit moet je over haar weten. Coco Hamamatsu kreeg haar gevoel voor stijl met de paplepel ingegoten. Haar ouders hebben namelijk een tweedehandszaak in de hippe wijk Harajuku in Tokio waar ze al sinds haar geboorte rondkruipt. Al op driejarige leeftijd koos ze haar eigen kleren uit en haar stijl is met de jaren alleen maar extravaganter geworden.
Eigen draai
Ze combineert vlotjes items van de meest hippe merken zoals Gucci, Comme des Garçons en Supreme maar geeft er telkens haar eigen draai aan. Een vrouwelijk geruit rokje combineert ze met een grote bomberjack en een nineties zonnebrilletje, een fluffy roos jurkje met stoere cowboylaarzen en onder een groene culotte draagt ze witte sokken in sandalen. Allesbehalve mainstream en daarom net zo cool.

Haar eerste post dateert al van 2 jaar geleden, maar de laatste maanden is ze pas écht goed in gang geschoten. Als een volleerd modeblogster poseert ze voor de lens van de camera, en inspireert ze haar duizenden Instagramvolgers op dagelijkse basis. (br.hln)

26-08-2017 om 11:17 geschreven door fashionista


» Reageer (3)
25-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De jumpsuit voor mannen verovert stilaan het straatbeeld

De jumpsuit voor mannen verovert stilaan het straatbeeld

https://images4.persgroep.net/rcs/zq6zNABrqWtJdZYtakVRVhONm2Y/diocontent/110409710/_crop/0/2/820/460/_fill/679/382?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Voor vrouwen is de jumpsuit al langer een veelzijdige klassieker in de kleerkast, en nu gaan ook heren overstag. Met dank aan merken als Haider Ackermann, Valentino en Salvatore Ferragamo en modebewuste mannen als Asap Rocky en Kanye West. En geen zorgen mannen, een jumpsuit hoeft er helemaal niet vrouwelijk uit te zien. Integendeel zelfs.

In theorie mag het broekpak voor mannen dan ook een jumpsuit heten, stel je er vooral geen strak kledingstuk met spaghettibandjes bij voor. De versie voor mannen lijkt eerder op een overall van werklui, maar dan ietsje getailleerder en gemaakt van mooiere materialen. Beschikbaar met korte en lange mouwen en het moet altijd een tikkeltje te groot. Belangrijk is ook dat de taille daadwerkelijk ter hoogte van je taille zit en niet hoger, anders krijgt het geheel wél iets vrouwelijks (tenzij je dat wil natuurlijk). Wij zijn persoonlijk vooral fan van jumpsuits die gemaakt zijn van een dikkere en stugge stof, maar er zijn ook exemplaren te koop in zijde bijvoorbeeld.
Voordelen
Net zoals vrouwen, kunnen ook mannen het eendelig pak zowel casual met sneakers onder als chique dragen. Extra voordeel: je bent in één keer aangekleed, een jumpsuit is dan ook ideaal voor op dagen dag je niet weet wat aan te trekken. En het zit nog eens ultra comfortabel ook, alsof je de hele dag in pyjama rondloopt.

Nadeel
Hoe veelzijdig en stijlvol de jumpsuit dan ook mag zijn, er is helaas ook wel één nadeel aan verbonden. Het is namelijk één van de meest onhandige kledingstukken ooit uitgevonden, en met name dan als je naar de wc moet. Eerst ben je een kwartier kwijt om het uit te trekken en vervolgens zit je halfnaakt op de pot. Veel valt daar helaas niet aan te doen, al kun je als tussenoplossing ook wel kiezen voor een aparte jas en broek in dezelfde kleur en stof. Het ziet er ongeveer hetzelfde uit als een jumpsuit, maar is wel een pak handiger.

Voor mannen die zich toch aan deze trend willen wagen, onze favoriete herenjumpsuits op de markt momenteel: (br.hln)

25-08-2017 om 10:40 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug naar school in Rihanna’s nieuwe Fenty-collectie

Terug naar school in Rihanna’s nieuwe Fenty-collectie

https://images3.persgroep.net/rcs/fS_OpiWtMGrUpnOhlr9gloJd3fU/diocontent/110475628/_crop/1/56/999/560/_fill/679/382?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De studieboeken worden gekaft, de schimmel uit de brooddozen verwijderd en de schooltas afgestoft. Nog even en de dagelijkse sleur van het schoolleven staat weer voor de deur. Joepie! *kuch*. Gelukkig zijn er eindeloos veel manieren waarop die eerste schooldag wél leuk wordt, zoals de schoolpoort binnenwandelen in de nieuwe collectie van Rihanna!

We vergeten het soms, maar geloof het of niet, Rihanna was vroeger ook gewoon een simpel meisje dat naar school ging. Voor haar nieuwe collectie Fenty University liet ze zich dan ook inspireren door haar eigen schooljaren, meer specifiek door de verschillende subculturen zoals nerds, goths, skaters en snobs. 

Het is inmiddels al de derde keer dat Rihanna de handen ineen slaat met Puma voor haar Fenty-collectie. Deze keer zijn het geen fluffy teenslippers, wél oversized sweaters, schoolse jurken en praktische jassen. Ook de bekende Puma Creeper krijgt een make-over voor de start van het nieuwe schooljaar met een dubbele plateauzool en suède afwerking. Je kan de collectie shoppen vanaf 31 augustus. (br.hln)

25-08-2017 om 10:35 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
22-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je niet iedere dag hetzelfde paar schoenen mag dragen

Waarom je niet iedere dag hetzelfde paar schoenen mag dragen

http://static1.hln.be/static/photo/2017/18/0/9/20170814091141/media_xll_9935004.jpg

Dames, spits de oren: het is géén goed idee om steeds hetzelfde paar schoenen uit de kast te halen. Eerlijk waar. Het zou nefast zijn voor je voeten én voor je schoenen. Wij onthouden vooral: hoog tijd om te shoppen!

Niet goed voor je voeten

Probeer om iedere dag af te wisselen, raadt orthopedist Dan Husom aan. "Als je iedere dag hetzelfde paar draagt, oefen je iedere dag druk uit op precies dezelfde plaatsen. Door om de dag van paar te wisselen, gun je je voeten de rust die ze nodig hebben. Wie op platte sneakers loopt, gebruikt immers andere spieren dan wie hakken draagt."

Bovendien zorgt je gewicht ervoor dat de kussentjes in de zool van je schoenen steeds ingedrukt worden. Als je je schoeisel dagelijks draagt, heeft de zool geen tijd om haar oorspronkelijke vorm weer aan te nemen, en zal het niet lang duren voor die plaatsen helemaal afgevlakt zijn. En zonder die kussentjes wordt wandelen meteen een stuk minder comfortabel en krijgen je arme voetjes het dus nog harder te verduren.

Niet goed voor je schoenen

Maar slijtage gaat verder dan de binnenzool. Ook voor de levensduur in het algemeen is het belangrijk om je schoenen af en toe een adempauze te geven. Letterlijk. "De beste manier om je schoenen lang mooi te houden, is door voldoende af te wisselen zodat ze een dagje kunnen ademen," vertelt Jim Kass van het Amerikaanse schoenenmerk Allen Edmonds. "Wanneer je je schoenen draagt, neemt het leer het zweet van je voeten op. Dat klinkt niet zo hygiënisch, maar het is volkomen normaal. Maar dan is het wél belangrijk om ze ook de tijd te geven om te drogen."

Wanneer je iedere dag hetzelfde paar draagt, zullen je schoenen sneller hun vorm verliezen, legt Kass uit. Zweet zorgt er immers niet alleen voor dat je schoeisel een bepaald geurtje krijgt, als het geen tijd krijgt om te drogen zal het leer vervormen én gevoeliger zijn voor krassen. Voldoende afwisselen is de boodschap! (br.hln)

22-08-2017 om 09:23 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
21-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedaan met de choker, deze juwelentrend maakt comeback

Gedaan met de choker, deze juwelentrend maakt comeback

http://static1.hln.be/static/photo/2017/5/6/1/20170821112457/media_xll_9950191.jpg

Twee jaar geleden werd de choker, een aansluitende ketting die strak rond de hals gedragen wordt, met open armen omarmd door menig celebrity, modemeisje en blogger. Maar zoals dat gaat met modetrends is het alweer tijd voor iets nieuws. Grote hoepel-oorbellen zijn nu het ultieme teken van cool.

"Hoepel-oorbellen - of hoops in het Engels - zijn de nieuwe choker", schreef de Amerikaanse Vogue deze maand. En aangezien het toonaangevende modemagazine 'de modebijbel' wordt genoemd, is het wel degelijk tijd om je chokers op te bergen als je niet hopeloos achter wil lopen.

Hoewel hoepel-oorbellen ons voornamelijk doen denken aan de jaren negentig, zijn ze al veel langer een modetrend. In 2015 hebben archeologen in Israël zelfs een paar opgegraven dat bijna 3.200 jaar oud is. Recent werden heel wat celebs zoals Rihanna, Gigi en Bella Hadid weer gespot met grote hoepels aan hun oorlellen, en nu Vogue erover schrijft, weet je dat een "nieuwe trend" geboren is.

Voor wie zich aan deze trend wil wagen, zijn er talloze mogelijkheden. Je kunt net als zangeres Solange gaan voor een dun zilveren paar als je niet te hard wil opvallen. Combineer een paar met nog meerdere kleinere ringetjes in je andere gaatjes zoals model Adwoa Aboah als je houdt van een meer edgy stijl. Of kies voor een dik gouden paar zoals zangeres Zendaya als je in het oog wil springen. Hoops zijn beschikbaar in alle prijscategorieën, dus ook modeliefhebbers met een klein budget hoeven deze trend niet te laten passeren. (br.hln)

21-08-2017 om 11:40 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
20-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 tips van denimmerk A.P.C. om je jeans in topconditie te houden

4 tips van denimmerk A.P.C. om je jeans in topconditie te houden

http://static2.hln.be/static/photo/2017/7/12/9/20170818113156/media_xll_9944094.jpg

In 1847 werd de jeansbroek geïntroduceerd als werkuniform voor goudzoekers in Californië, 170 jaar later heeft bijna iedereen wel een broek in de blauwe stof in zijn of haar kast hangen. Een goed exemplaar kan in principe jaren meegaan, en toch moet je waarschijnlijk om de zoveel maanden een nieuwe broek kopen. Hoe dat komt? Jean Touitou, oprichter van het Franse denimlabel A.P.C., legt uit hoe je de kleur en pasvorm zo lang mogelijk behoudt.

De jeans van A.P.C. is ontstaan omdat bezieler Jean Touitou geen goed zittende jeans voor zichzelf kon vinden. Hij had net zijn eigen modemerk opgericht, toen een kennis kwam aanzetten met een bijzondere rol ongewassen denim uit Japan. Hij hoopte dat Touitou er iets mee kon, en het resultaat was een uitgepuurde ongewassen jeans die in 1987 op de markt kwam zonder zichtbaar merk. Het ontwerp was destijds een reactie op de uitspattingen van de eighties, maar is dertig jaar later nog altijd razend populair dankzij het simpele ontwerp, zonder simplistisch te zijn.

Later volgden verschillende varianten op deze eerste jeans van A.P.C., denk aan een broek met een lagere taille en een met een smallere snit. In 2014 werd ook een eerste stretchjeans gelanceerd, om te voldoen aan de vraag van klanten. Ook het jeansjasje van het Franse merk groeide uit tot een klassieker in de permanente collectie. De denimcollecties van A.P.C. tellen inmiddels meer dan dertig verschillende modellen, van broeken tot jassen en rokjes.

Hoe onderhoud je je jeansbroek?
Over de jeansbroeken van A.P.C. wordt heel wat gepraat, en dan vooral over het onderhoud ervan. Het merk zelf stelt vier manieren voor om de broeken te reinigen, van een extreme aanpak tot een eerder ludiek recept.

1. De extreme aanpak
Laat je jeans zo lang mogelijk vuil worden zonder te wassen. Moet je broek voor het eerst gewassen worden? Breng die dan naar de droogkuis. Daarna was je de jeans best door de broek een uur in koud water te laten weken met een klein beetje Woolite Black zeep bij. Wrijf de zeep nooit over je broek. Rol de broek daarna in een handdoek en laat zo opdrogen.

2. De semi-extreme aanpak
Laat je jeans een uur weken in lauw water met een scheut Woolite Black, wring uit en hang aan een kapstok zodat al het water eruit kan druipen.

3. De machinale aanpak
Geen fan van handwas? Was je broek dan (uiteraard zo weinig mogelijk) op 30 graden in de wasmachine. Kies altijd voor de delicate stand en stop de broek daarna nooit in de droogkast. Gebruik eveneens Woolite Black.

4. De ludieke aanpak
Laat je jeans zolang mogelijk vuil worden zonder te wassen, en neem een duik in de zee met broek nog steeds aan als een wasbeurt echt nodig is. Verwijder vlekken door met droog zand over de jeans te wrijven en herhaal dit verschillende keren. Spoel uit met (niet zout) water en laat opdrogen in de zon. (br.hln)

20-08-2017 om 12:42 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
15-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo blijft je nagellak een hele week zitten

Zo blijft je nagellak een hele week zitten

http://static0.hln.be/static/photo/2016/0/7/14/20160806101540/media_xll_8946359.jpg

Gelakte nagels staan verzorgd, vrouwelijk en van een leuk kleurtje krijg je instant een goed humeur. Tenzij de lak er al na een halve dag begint af te bladderen. Wel, goed nieuws: met deze tips is dat eindelijk verleden tijd. Graag gedaan!

1. Vijl je nagels wat korter

Mooi hoor, lange nagels. Maar een lange werkdag, de afwas of gewoon tokkelen op je toetsenbord beschadigt de tips van je nagels onvermijdelijk, waardoor ze zwakker worden en nagellak minder goed blijft zitten. Als je je nagels wat korter vijlt, zullen ze doorgaans ook sterker zijn en zal dat kleurtje een stuk beter houden.

2. Vergeet de basecoat niet

In tegenstelling tot wat velen denken is een basecoat geen stap die je kan overslaan. Niet alleen beschermt het je nagels tegen verkleuring, het zorgt er ook voor dat je favoriete kleurtje veel beter blijft zitten. Multitaskers kunnen ook voor een nagelversterker of verzorgende onderlaag als basecoat kiezen, zo kan je meteen de conditie van je nagels aanpakken.

3. Doe ook de randjes van je nagels

Voor een goede manicure die lang blijft zitten, zijn de randjes van je nagels essentieel. Maak een horizontale beweging aan de tip van je nagel, dat maakt een wereld van verschil voor de levensduur van je nagellak. Wil je zeker zijn dat je nagels een hele vakantie meekunnen? Breng dan om de paar dagen een extra laagje topcoat aan bovenop de nagel.

4. Probeer warm water te mijden

Natuurlijk hebben we graag dat je fris gewassen de deur uitgaat (je omgeving zal je dankbaar zijn), maar probeer te douchen en de afwas te doen vóór je je nagels lakt. Nagellak heeft tijd nodig om uit te harden, en hitte kan dat proces verstoren, waardoor je sneller kleine tikjes en foutjes krijgt in de lak.

5. Investeer in een voedende olie

Mooie en verzorgde nagelriemen zijn essentieel voor gezonde nagels. Een beetje voedende olie is dus een must als je je nagellak lang mooi wil houden. Masseer voor het slapengaan je nagelriemen in met een beetje olie of crème voor sterke nagels.

6. Blijf weg van desinfecteergel

Natuurlijk zijn we allemaal tuk op een goede hygiëne, maar de antibacteriële gels laat je beter zo als je je nagellak mooi wil houden. Die bevatten namelijk alcohol, wat ervoor zorgt dat je nagellak - en dan vooral de topcoat - sneller verdwijnt. Gebruik daarom beter een milde zeep om je handen te wassen.

7. Let op met zonnecrème

Uiteraard willen we niet beweren dat je je niet moet beschermen tegen de zon, maar let wel op hoé je je insmeert. De ingrediënten in je zonnebescherming kunnen er namelijk voor zorgen dat je nagels sneller geel verkleuren en dat de topcoat sneller afslijt. Gebruik dus enkel je vingertoppen om zonnecrème aan te brengen en maak nadien meteen je handen schoon (maar dus niet met desinfecteergel). (br.hln)

15-08-2017 om 12:01 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
13-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wordt het cosmeticamerk van Kylie Jenner binnenkort het meest succesvolle beautymerk ter wereld?

Wordt het cosmeticamerk van Kylie Jenner binnenkort het meest succesvolle beautymerk ter wereld?

http://static1.hln.be/static/photo/2017/17/1/10/20170809135631/media_xll_9924040.jpg

Vandaag blaast de Amerikaanse realityster Kylie Jenner 20 kaarsjes uit. En terwijl het soms moeilijk is om te beseffen dat onder die laag van metamorfoses zo'n piepjonge vrouw schuilt, bewijst Kylie met haar beautybedrijf volwassen van geest te zijn. Sterker nog, als het succes van Kylie Cosmetics blijft groeien, stoot het de grootste beautybedrijven zonder veel moeite van hun troon.

Kylie Jenner lanceerde zo'n 18 maanden geleden samen met moederlief Kris Jenner haar beautylijn Kylie Cosmetics. Wat begon met de befaamde Kylie Lip Kits groeide in sneltempo uit tot een volwaardig make-up assortiment. Inmiddels is Kylie Cosmetics uitgegroeid tot een miljoenenbedrijf. Over de grootte van het bedrijf werd lang gespeculeerd, maar nu blijkt dat het succesvolle beautymerk in slechts 18 maanden tijd maar liefst 357 miljoen euro aan producten heeft verkocht. Over monstercijfers gesproken!

Het is dus opletten geblazen voor andere grote beautybedrijven, anders mogen we Kylie Cosmetics binnenkort tot meest succesvolle beautymerk kronen. In vergelijking met andere beautyproducten is de groei van Kylie's bedrijf op zijn minst gezegd opvallend. Zo zou Estée Lauder er 10 jaar over gedaan hebben om tot zo'n 426 miljoen euro te komen. Voor Bobbie Brown en Lancôme kostte het zelfs meer dan 25 jaar om te komen tot een waarde van 1 miljard. Indien de omzet van Kylie Cosmetics blijft doorgroeien, zoals het de afgelopen 18 maanden heeft gedaan, wordt de waarde van het bedrijf over 25 jaar geschat op 6 miljard euro. Niet slecht voor een bedrijf dat volledig draait op e-commerce en sociale media! (br.hln)

13-08-2017 om 11:51 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
11-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Golden girls: gouden wenkbrauwen zijn de nieuwe hype

Golden girls: gouden wenkbrauwen zijn de nieuwe hype

http://static2.hln.be/static/photo/2017/10/7/13/20170808112128/media_xll_9921088.jpg

Sinds Cara Delevingne en haar wenkbrauwen in 2012 ten tonele verschenen, is de verkoop van wenkbrauwpotloden en -poeders serieus de hoogte in geschoten. Maar nu is er een nieuwe trend op wenkbrauwvlak: goud.

Het goede nieuws: je hoeft je wenkbrauwen niet plots goud te kleuren. Deze trend draait immers helemaal rond subtiliteit. Geen blinkende wenkbrauwen die al van mijlenver te spotten zijn, wel een subtiele dosis glamour die je look net iets specialer maakt. 

Hoe doe je het zelf? Heel eenvoudig: borstel een beetje goudkleurig oogschadauwpoeder door je wenkbrauwen, of trek een subtiel gouden lijntje net onder of boven je wenkbrauw. Mag het toch écht dramatisch? Dan gebruik je best vloeibare oogschaduw, voor een opvallend effect. (br.hln)

11-08-2017 om 13:12 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit zijn de 10 rijkste mensen uit de modewereld

Dit zijn de 10 rijkste mensen uit de modewereld

http://static2.hln.be/static/photo/2017/6/13/14/20170810091105/media_xll_9926024.jpg

De Spanjaard Amancio Ortega, mede-oprichter van modebedrijf Inditex (Zara, Mango, Bershka, etc.) is wederom de rijkste man in de modewereld. Dat blijkt uit een jaarlijkse berekening van modeplatform FashionUnited. De top-3 ziet er deze keer wel nét iets anders uit dan vorig jaar.

Mode is big business, maar hoe big is dat dan juist? Wereldwijd gezien is de mode-industrie maar liefst 3 biljoen dollar waard. Het hoeft dus niet te verbazen dat enkele van de rijkste mensen ter wereld werkzaam zijn in de modewereld.

Meestal staan de ontwerpers en modellen in de schijnwerpers, maar zij zijn niet degene die het meeste geld binnen rijven. Het zijn de grote bazen die aan het hoofd staan van de bedrijven die er schatrijk van worden. Na Amancio Ortega, mede-oprichter van het bedrijf (Inditex) achter de modeketens Zara, Bershka, Pull & Bear, Mango, Massimo Dutti, Stradivarius, Oysho en Uterqüe volgt bijvoorbeeld net als vorig jaar Bernard Arnault, de man achter het luxeconcern LVMH, waartoe onder andere Louis Vuitton, Céline, Kenzo en Givenchy behoren. De Nederlandse Brenninkmeijer familie achter keten C&A sluit de top-3 af.

Dit is de volledige top-10 volgens Fashion United, berekend op basis van de nettowaarde in euro:

1. Amancia Ortega (Inditex; moederbedrijf Zara) - 60,7 miljard
2. Bernard Arnault (LVMH; Louis Vuitton en Moët Hennessy) - 35,3 miljard
3. De Brenninkmeijer familie (C&A) - 25,5 miljard
4. Betrand Puech & familie (Hermès) - 24,3 miljard
5. Phil Knight (Nike) - 22,3 miljard
6. Alain & Gerard Wertheimer & familie (Chanel) - 20,1 miljard
7. Stefan Persson (H&M) - 16,7 miljard
8. Leonardo Del Vecchio (Luxottica; Ray-Ban) - 15,2 miljard
9. Michael Otto & familie (Otto Group; Zalando) - 15,2 miljard
10. Tadashi Yanai & familie (Fast Retailing; Uniqlo) - 14,8 miljard (br.hln)

11-08-2017 om 13:05 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
10-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom Terre Bleue verschillende BV's kleedt op rode loper Filmfestival Oostende

Waarom Terre Bleue verschillende BV's kleedt op rode loper Filmfestival Oostende

http://static3.hln.be/static/photo/2017/6/6/12/20170808145120/media_xll_9921597.jpg

Het Belgische modemerk Terre Bleue maakte jurken op maat voor actrices Maaike Cafmeyer en Tine Embrechts en ook Wim Opbrouck zal op het Filmfestival van Oostende gekleed zijn in een creatie van het label. "We hebben een hart voor cultuur en een passie voor de zee, we beschouwen dit dan ook als een samenwerking op lange termijn."

Terre Bleue is één van de sponsors van het Filmfestival Oostende, dat van 8 tot en met 16 september in de koning der badsteden plaatsvindt. Het Belgische modehuis ontwierp voor het festival een bijzondere hemdjurk in pittig rood, de themakleur van het festival. Daarnaast kleedt het dus enkele bekende acteurs en actrices op de rode loper en organiseert het een modeshow tijdens de ladies night.

Samenwerking op lange termijn
"Bij Terre Bleue hebben we een hart voor cultuur en een passie voor de zee. Daarom zijn we heel blij dat we een creatieve samenwerking kunnen aangaan met het Filmfestival Oostende", vertelt Dirk Perquy, ceo van Terre Bleue. "We beschouwen dit als een partnership op lange termijn."

De rode jurk werd door het ontwerpteam gecreëerd voor het Filmfestival, maar ook naar aanleiding van de 15de verjaardag van het merk. Het maakt deel uit van de designercapsulecollectie waarmee Terre Bleue zijn verjaardag viert. (br.hln)

10-08-2017 om 17:18 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En de prijs voor populairste modemerk van het moment gaat naar ...

En de prijs voor populairste modemerk van het moment gaat naar ...

http://static0.hln.be/static/photo/2017/14/16/1/20170810104951/media_xll_9926146.jpg

Ze veroverden de catwalk, je Instagramfeed en misschien zelfs je eigen kleerkast. Dan kan het natuurlijk niet anders dan dat we het hebben over Gucci. Het Italiaanse modehuis ging op één jaar tijd van kitsch naar classy, en dat laat zich ook zien in de cijfers.

Het lijkt wel alsof alles wat ze bij Gucci aanraken in goud verandert. Letterlijk, want de kassa blijft rinkelen. En nu geeft een onderzoek van Business of Fashion en online webshop Lyst uitsluitsel: Gucci is hét modemerk van 2017. "Gucci is hét hipste modemerk van de planeet," zo stellen ze. En ja, daar heeft die 1,4 miljard euro omzet wellicht iets mee te maken.

Maar daar stopt het niet. Van de 10 best verkopende desigerproducten wereldwijd waren er maar liefst 4 van Gucci. Volgens het onderzoek is dat vooral te wijten aan de kunst om zich in te leven in de leefwereld van de millennials. Goed voor een stijging van de verkoopscijfers van - hou je vast - 39,3 procent ten opzichte van vorig jaar.

Andere merken in de top vijf? Yeezy, Balenciaga, Vetements en Givenchy. (br.hln)

10-08-2017 om 17:09 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
08-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gucci en Saint Laurent gaan de strijd aan tegen namaakproducten

Gucci en Saint Laurent gaan de strijd aan tegen namaakproducten

http://static3.hln.be/static/photo/2017/16/14/14/20170807135152/media_xll_9919004.png

Designeritems zijn helaas niet voor iedere portomonnee weggelegd, waardoor de aankoop van een valse Gucci of Saint Laurent handtas soms erg verleidelijk is. Moeilijk is het in ieder geval niet, valse designerspullen liggen letterlijk voor het grijpen op sites als Alibaba. Maar daar kan in de toekomst wel eens verandering in komen.

In 2015 lag luxegroep Kering, het moederbedrijf van merken als Gucci, Saint Laurent en Balenciaga, nog in strijd met Alibaba, omdat het van mening was dat er te veel namaakspullen van Gucci en Saint Laurent werden aangeboden op de website. Wat volgde was een langdurige rechtzaak.

Inmiddels is de strijdbijl begraven en bundelen beide bedrijven hun krachten om namaakproducten tegen te gaan. Kering laat in een statement weten dat ze naast technische middelen ook kennis met elkaar zullen delen om de verkoop van namaakproducten de kop in te drukken. (br.hln)

08-08-2017 om 11:39 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
30-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het ideale gewicht voor handtassen

Het ideale gewicht voor handtassen

http://static2.hln.be/static/photo/2017/13/10/4/20170727144746/media_xll_9893959.jpg

Na een lange dag thuiskomen en eindelijk die handtas op de grond zetten. Heerlijk. Dames we moeten eerlijk zijn, die handtas zit hoogstwaarschijnlijk vol met spullen die je helemaal niet nodig hebt, en dat zorgt ervoor dat die tas al snel enkele kilo's weegt. Hoeveel mag die tas nu eigenlijk echt wegen?

Het is al eerder aangetoond dat met een te zware handtas rondlopen erg slecht is voor je lichaam. Je nek en rugspieren zien écht af van die extra kilo's. Hoeveel gewicht mag je meenemen in je handtas? Wel, het hangt af van welke soort je kiest.  

Heb jij een schoudertas? Dan moet je er voor zorgen dat je tas nooit meer dan 10% van je lichaamsgewicht weegt. Dat komt erop neer dat wanneer je bijvoorbeeld 70 kilo ziet verschijnen op de weegschaal, die handtas van jou maar 7 kilo mag wegen. Daarnaast kies je ook best voor een tas met een dikke strap.

Wil je meer meenemen? Kies dan voor een rugzak. Wanneer je zo'n handige rugzak draagt, mag je 20% van je lichaamsgewicht meebrengen, het dubbele gewicht van een gewone schoudertas.

Eerste hulp bij de clutch: ga jij een avondje uit en is die clutch het perfecte accessoire? Dan moet je wel rekening houden met dat je maximum 2,5 kilogram met je meebrengt. 

Ga jij als een echte Mary Poppins met je handtas door het leven en lijkt die tas van jou een onuitputbare bodem te hebben? Dan kan je beter toch eens je tas opruimen, je rug/armen zullen je dankbaar zijn. (br.hln)

30-07-2017 om 10:57 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
28-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 verrassende dingen die je nog niet wist over Zara

7 verrassende dingen die je nog niet wist over Zara

http://static1.hln.be/static/photo/2017/15/6/12/20170728091751/media_xll_9895842.jpg

Een winkelstraat zonder Zara kunnen we ons bijna niet meer inbeelden. De Spaanse winkel is dan ook echt overal. Maar toch heeft de keten nog steeds niet al zijn geheimen prijs gegeven. Tot nu, in de herfst komt er voor het eerst een documentaire over het leven van de eigenaar, Amancio Ortega. Refinery 29 kreeg als eerste een glimp en deelde enkele verrassende weetjes.

Op een dag was hij daar, in alle winkelstraten en in elk mogelijk shoppingcenter in België. Wat weten we eigenlijk over ZARA? Hun kleding is mooi, hip en trendy en ze durven wel eens een kledingstuk kopiëren. Maar toch valt er nog veel te ontdekken. Dit zijn 7 dingen die je nog niet wist:

1. Het eerste kledingstuk dat verkocht werd was een badjas

Je zou denken dat het allereerste Zara-ontwerp een super hippe T-shirt was, maar niets is minder waar. Het eerste stuk van Ortega was een badjas. Ja echt waar, een badjas. Hij imiteerde een badjas uit de dure boetiek waar hij vroeger werkte en met succes want er was meteen bijzonder veel vraag naar trendy stuk.

2. Ortego kon maar 30 euro lenen van de bank

Nu mag hij dan wel één van de rijkste mensen ter wereld zijn. Vroeger was het heel anders. Toen de Zara-eigenaar zijn winkel wou opstarten moest hij een lening aangaan bij de bank. En die kreeg hij, alleen was het amper 30 euro.

3. De winkel heeft zijn naam te danken aan een romantische verhaal

De eerste Zara-winkel ooit, opende in A Coruña, Galicia in Spanje. De winkel kreeg meteen de naam Zara. Die naam komt van de Kroatische haven Zadar, waar de eigenaar op huwelijksreis ging met zijn toenmalige vrouw.

4. Dankzij de winkel bestaat fast fashion

Wanneer de ontwerpers van Zara een briljant idee krijgen, ligt het stuk soms amper 15 dagen later in de winkels. Dat is geen realiteit voor veel andere winkels, waarbij het gemakkelijk 40 weken kan duren om een stuk in de winkel te krijgen. Zara was de eerste om op deze manier begon te werken.

5. Er is een reden waarom jouw favoriete stuk zo snel uitverkocht is

Hoe frustrerend kan het zijn? Je heb een leuke broek gezien online, maar wanneer je een dag later de winkel binnenstapt, is hij -tevergeefs- al volledig uitverkocht. Vervelend voor ons, maar slim gezien door Zara. De eigenaar van de winkel vindt het leuk wanneer een stuk niet meer in stock is, want dat verhoogt de vraag, en zo worden er meer mensen naar de winkel gelokt.

6. Een vrouwen T-shirt wordt in 38 minuten gemaakt

Eén van de andere redenen waarom Zara zo snél een stuk in de winkels krijgt, is omdat het helemaal niet lang duurt om de stukken te maken. 38 minuten precies, zoveel tijd is er nodig om een T-shirt voor dames te maken. In Tunesië worden per dag 1.200 kledingstuks voor Zara gemaakt, dat zijn er zo'n 150 per uur.

7. Ze halen hun inspiratie overal

Er is amper tijd nodig om een stuk in de winkel te krijgen, maar de inspiratie moet van ergens komen. Om zo snel mogelijk te zijn, reizen de ontwerpers rond. Gewapend met camera, pen en papier om zoveel mogelijk modetrends en nieuwe ideeën vast te leggen (br.hln)

28-07-2017 om 15:41 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
22-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo draag je slippers zonder je voeten te verknoeien

Zo draag je slippers zonder je voeten te verknoeien

http://static2.hln.be/static/photo/2017/6/9/11/20170721122412/media_xll_9880766.jpg

Het ultieme zomergevoel is dat van zand tussen je tenen, terwijl je met slippers aan de voeten richting zee wandelt. Het jammere aan dat zomerse accesoire is dat ze niet bepaald goed voor je voeten zijn, en regelmatig dragen tot ontstekingen kan leiden. Zo perk je die schade in.

Slippers dragen mag dan wel slecht zijn voor je voeten, het blijft nog steeds beter dan blootsvoets rondtrippelen, zo vertelde Dr. Christina S. Long aan Today. "Ze beschermen een beetje de onderkant van de voeten, maar dat is dan ook alles,"  klinkt het. "Ze geven geen steun aan je hiel of bal van de voet, en je moet ze met je tenen vastgrijpen om ze aan je voeten te houden. Als je ze te lang draagt kan je blaren krijgen, maar ook virale infecties, bacteriën, een slechte loophouding, ontstekingen, hamertenen enzovoort."

Maar zoals dat gaat met ongezonde dingen, wil dat nog niet zeggen dat we ze definitief aan de kant moeten schuiven. Net zoals bij wijn en chocolade, geldt bij slippers evenzeer dat ze kunnen, maar met mate. En probeer ook eens hier op te letten.

1. Niet achter het stuur

Met je slippers achter het stuur kruipen is een slecht idee. Het schoeisel kan af je voeten schuiven en vast komen te zitten onder het rem- of gaspedaal, met alle gevolgen van dien. Draag altijd "vaste" schoenen als je rijdt, en hou die slippers voor op het strand. 

2. Bij bijzondere gelegenheden

Flip-flops zijn ideaal voor kortetermijngebruik, zeker als ze op zijn minst een kussentje in de zool hebben en lichtjes steun bieden aan de boog van de voet. "Draag ze op het strand, rond het zwembad, in openbare douches zoals op de sportschool of op een korte wandeling naar de supermarkt," tipt Long. Maar draag ze niet om lange afstanden te wandelen, lang recht te staan of om een sport uit te oefenen. Sandalen zijn dan een betere keuze, maar voor activiteiten met veel beweging blijft een sportschoen de beste keuze.

3. Koop een degelijk paar

Slippers vind je zelfs in de supermarkt vanaf enkele euro's, maar als je voeten je lief zijn investeer je toch beter in een iets degelijker paar. Zoek naar exemplaren die de voet toch een beetje ondersteunen, aan de boog of door kussentjes in de zolen. Leer is een betere keuze dan plastic, om blaren te vermijden. Kan je de zool van de slipper bijna helemaal dubbel plooien? Dan weet je zeker dat je een nachtmerrie voor je voeten in handen hebt. 

4. Verzorg je voeten

Je hoeft geen wekelijkse afspraak bij de pedicure te maken, maar het is wel belangrijk om je voeten schoon te houden. Goed wassen, af en toe een voetcrème en je teennagels goed onderhouden zijn een basic must. Vergeet je voeten ook niet in te smeren met zonnecrème, een plek die vaak vergeten wordt. Let daarnaast op waar je loopt, zodat je niet in glas, een gemorste bol ijs of - erger nog - hondenpoep trapt. (br.hln)

22-07-2017 om 10:31 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
18-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haartrend voor durvers: grijs is het nieuwe blond

Haartrend voor durvers: grijs is het nieuwe blond

http://static2.hln.be/static/photo/2017/0/16/12/20170717114033/media_xll_9871032.jpg

Blondes have more fun? Niets van. De nieuwste it-kleur is grijs, en al helemaal in combinatie met zachte pastelkleurtjes voor een wel heel originele ombré

Hij blijft populair, de ombré, maar niet zoals je zou verwachten. Lichtblond is niet lander dé basiskleur van menig ombré, maar ... grijs. De smokey ombré, zo werd de trend gedoopt, en het belooft alvast het paradepaardje van dit najaar te worden. Enkel voor durvers!

Kleurexpert en Global Color Creative Director bij Redken Josh Wood sloeg de handen in elkaar met de wereldberoemde make-upartiest Aaron de Mey, en creëerde drie tinten:

* Whisper: een wolkje subtiel zilver
* Talk: een krans van smeulend grijs en blauw
* Shout: een gedurfde nevel van magent en violet

Van zacht en subtiel tot een dramatische kleuruitbarsting: eigenlijk kan de haarkleur - net zoals een smokey eye - voor iedereen. "Met deze nieuwe Smoky Ombré benaderen we haarkleur zoals make-up", legt Wood uit. "Het is een manier van licht en schaduw toevoegen, waardoor elke haarstijl er fantastisch kan uitzien."

"De smoky eye overleeft alle modes", voegt De Mey daaraan toe. "Het gaat al zo lang mee dat het echt een klassieker geworden is. Het kan erg subtiel en zacht uitgevoerd worden, of net heel gedurfd en dynamisch. Het is een stijl waar iedereen geweldig mee staat, afhankelijk van de uitvoering." (br.hln)

18-07-2017 om 10:10 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
17-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel ophef rond graatmagere mannelijke modellen op Paris Fashion Week

Veel ophef rond graatmagere mannelijke modellen op Paris Fashion Week

http://static1.hln.be/static/photo/2017/6/3/8/20170713113905/media_xll_9862298.jpg

Al meer dan twintig jaar roepen graatmagere modellen op de catwalk en in magazines discussie op. Sommige landen hebben al regels of wetgeving, maar gek genoeg lijken die alleen op vrouwen te slaan. De extreem magere, lange mannen die massaal de shows van grote modehuizen lopen, bleven tot nu toe bespaard hiervan. Al wordt er steeds vaker kritiek geuit.

Je kan haast niet meer naast de graatmagere mannelijke modellen op de catwalk kijken. Tijdens de afgelopen mannenmodeweken werden onder andere de creaties van Rick Owens, Louis Vuitton, Dries Van Noten en Prada op bijzonder dunne heren getoond. Soms kon je zelfs letterlijk al hun ribben tellen. De tijd dat mannelijke modellen vooral werkaanbiedingen kregen door hun gespierde torso, lijkt voorgoed verleden tijd.

Gespierde modellen zijn passé
Dat magere mannen hoogtij vieren op de catwalk, kadert in een bredere trend waarbij steeds vaker ingegaan wordt tegen het schoonheidsideaal. Waar vrouwen met cellulite, een maatje meer of een spleetje tussen de tanden nu ook model kunnen worden, geldt hetzelfde voor mannen, maar dan in de omgekeerde richting. Jongens met ingevallen wangen en een grote neus verdringen vaker en vaker de typische breed gespierde modellen zoals David Gandy.

Manorexia
Omdat de discussie over het gewicht van vrouwelijke modellen nog steeds zo hevig oplaait, lijken de magere mannelijke collega's daardoor door de mazen van het net te glippen. En dat kan gevaarlijk zijn, want hoewel anorexia vaak afgedaan wordt als een typische vrouwenziekte, komt ook manorexia steeds vaker voor. Niet dat alle mannen op de modeweken aan een eetstoornis lijden, en de hyperslanke heren op de catwalk zullen er ook niet plotsklaps voor zorgen dat elke man in de straat graatmager wil zijn. Maar de dunne heren op de catwalk kunnen wel het zelfbeeld van jongens beïnvloeden. Net zoals ook magere vrouwelijke modellen ervoor kunnen zorgen dat meisjes niet tevreden zijn over hun eigen lichaam.

"Ik denk dat we heel vaak onderschatten dat anorexia niet alleen bij vrouwen voorkomt, maar dat ook jongens het kunnen krijgen. Er is een grens wat betreft magere mannelijke modellen, en die moet je beschermen," vertelde de Nederlandse ontwerpster Nikkie Plessen daar onlangs nog over in RTL Boulevard.

Maar zoals met alles in de modewereld, fluctueren de trends onder modellen zeer snel. Tien jaar geleden waren magere mannelijke modellen ook nog het van het, om even later terug vervangen te worden door gespierde heren. Even afwachten tot dit overgaat, of ben jij wel fan? (br.hln)

17-07-2017 om 11:30 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
11-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christian Dior wordt 70 en viert dat met grootse tentoonstelling in Parijs

Christian Dior wordt 70 en viert dat met grootse tentoonstelling in Parijs

http://static3.hln.be/static/photo/2017/9/8/12/20170710172520/media_xll_9855537.jpg

Vorige week opende het Musée des Arts Décoratifs de deuren van de tentoonstelling 'Christian Dior, Designer of Dreams' ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van het modehuis. De expo vertelt het verhaal van de oprichter van het merk en de ontwerpers die hem opvolgden zoals Yves Saint Laurent, John Galliano en Belg Raf Simons. Het is de grootste tentoonstelling die het Franse museum ooit heeft gegeven.

Naast de meer dan 300 haute couture jurken ontworpen tussen 1947 en nu, worden er ook officiële documenten, foto's, accessoires, tekeningen, brieven, parfum flesjes, oude reclamecampagnes en meer tentoongesteld. Om aan te tonen dat Christian Dior, oprichter van het gelijknamige modehuis, ook een bekende kunstliefhebber was, worden er heel wat kunstwerken uit zijn privécollectie getoond. De gehele expo neemt ongeveer 3.000 vierkante meter aan ruimte in beslag.

Voor velen zal het hoogtepunt waarschijnlijk het laatste luik van expositie zijn, namelijk een balzaal gevuld met avondjurken - waarvan sommige gedragen door beroemdheden zoals Grace Kelly, prinses Diana, Charlize Theron en Jennifer Lawrence.

De tentoonstelling loopt nog tot 7 januari 2018, tijd genoeg dus voor een tripje Parijs lijkt ons. (br.hln)

11-07-2017 om 09:55 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
06-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nike, Moschino en andere modemerken die je wellicht al jaren fout uitspreekt

Nike, Moschino en andere modemerken die je wellicht al jaren fout uitspreekt

http://static1.hln.be/static/photo/2017/9/14/13/20170705125609/media_xll_9843643.jpg

Spreek jij Moschino ook uit als "Mo-sjie-noo", Nike als "Naik" en Hermès als "Hermes"? Dan zit je er helemaal naast. En er zijn nog heel wat andere modemerken die je wellicht totaal verkeerd uitspreekt. Begrijpelijk trouwens, vaak ligt de correcte uitspraak helemaal niet voor de hand. Deze merknamen hebben een andere uitspraak dan je waarschijnlijk dacht.

1. Balmain
Wil je het favoriete merk van de Kardashians juist uitspreken, dan hoor je helemaal geen "a" erin. Je spreekt het uit als "Bel-ma(n)".

2. BVLGARI
Erg geliefd door voetbalvrouwen en zeer vaak verkeerd uitgesproken. Het is "boell-goeh-rie".

3. DSquared²
Eens je het door hebt is er niets moeilijk meer aan, maar het is dus "die-sqeird".

4. Givenchy
Onze harde g-klank bestaat niet in het Frans (Givenchy is een van oorsprong Frans modehuis) en dus zeg je "zji-von-she".

5. Hermès
Niet gewoon "hermes", wel "air-mez".

6. Loewe
Ongetwijfeld één van de moeilijkste in dit lijstje. Het Spaanse Loewe spreek je uit als "loo-eh-vey".

7. Moschino
Bekend van de opvallende ontwerpen waar onder andere Josje grote fan van is. Je spreekt het label uit als volgt: "mos-kie-no".

8. Miu Miu
Waarschijnlijk zeg je gewoon "miuu-miuu", eigenlijk is het "mew-mew".

9. Nike

Er is al veel geschreven over hoe je sportmerk Nike juist uitspreekt. Oprichter Phil Knight liet er vorig jaar uiteindelijk zelf zijn licht over schijnen. Correct is "nai-kie".

10. Proenza Schouler
"Pro-en-za skoe-ler". Of hoe je een merknaam kunt verzinnen die letterlijk niemand van de eerste keer juist uitspreekt. 

11. TAG Heuer
Het peperdure Zwiterse horlogemerk spreek je als volgt uit: "tàg-hoi-yar". (br.hln)

06-07-2017 om 09:41 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gespot op de catwalk: zo weinig mogelijk make-up

Gespot op de catwalk: zo weinig mogelijk make-up

http://static2.hln.be/static/photo/2017/16/7/8/20170705160422/media_xll_9844163.jpg

Wie deze week goed heeft opgelet bij de haute coutureshow van Dior, die heeft het ook gespot: geen make-up is nog steeds helemaal hot. Het leek alsof de modellen au naturel de catwalk betraden. Léék, want iedere beautyjunkie weet natuurlijk dat je voor die no make-up look best behoorlijk wat make-up nodig hebt.

Make-up artiest Peter Philips legt uit: "Een heel lichte eyeliner onder de ogen creëert subtiele nuances, en het ooglid krijgt een subtiel kleurtje met een perzikkeurige huidstint." Ook de mascara werd quasi onzichtbaar aangebracht. "Amper te bespeuren, maar het geeft wel een intensere blik," aldus Philips. Dé focus van de look zijn de wenkbrauwen. Volle wenkbrauwen à la Cara Delevingne blijven dus voorlopig nog helemaal in: "De wenkbrauwen zijn erg belangrijk. Ze worden duidelijk gestyled en geaccentueerd met wat potlood en een beetje gekleurde wenkbrauwgel." (br.hln)

06-07-2017 om 09:38 geschreven door fashionista


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!